ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Κωλοτούμπα Τσίπρα για ΓΑΠ - Πιέσεις σε Κωνσταντοπούλου


Αποκάλυψη: Η Λούκα Κατσέλη έθεσε "βέτο" στον Τσίπρα για να μην παραπεμφθεί ο Παπανδρέου...
Από τον Στάθη Παλαιολόγο.  
ΜΟΝΟ στο PRESS-GR.
Εκτός από τους άλλους λόγους και αιτίες, ένα από τα πρόσωπα που, σύμφωνα με πληροφορίες του Press-gr, επηρέασαν καθοριστικά τον Αλέξη Τσίπρα στην απόφασή του να μη ζητήσει παραπομπή του Γ. Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ ήταν και η Λούκα Κατσέλη. Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ που υπήρξε στενή συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου και τώρα είναι σε ανοικτή γραμμή με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και επεξεργάζεται το οικονομικό πρόγραμμά του, εξέφρασε την κατηγορηματική της αντίθεση στην ποινική ενοχοποίηση του πρώην πρωθυπουργού. Και ένα από τα επιχειρήματά της ήταν ότι σε μαι τέτοια περίπτωση όσοι συμπορεύτηκαν...
με τον Γ. Παπανδρέου, όπως η ίδια, στην πρώτη φάση της κυβερνητικής θητείας του θα έχουν πρόβλημα να υποστηρίξουν πλέον ανοικτά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε τα video:


H Κωνσταντοπούλου Εμπλέκει GAP για την λίστα Λαγκάρντ 
 

Εκτός της προκαταρκτικής του ΣΥΡΙΖΑ το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου 

Να γιατί ουρλιάζουν για το νέφος... Προτάσεις για φόρο στα καυσόξυλα;...


Τελικά τίποτα δεν γίνεται τυχαία σε τούτη εδώ την ρημάδα Χώρα ... 
Αφού εδώ και αρκετές ημέρες αφού ήρθαν τα αποτελέσματα για την πτώση της κατανάλωσης του πετρελαίου κατά 50% .

Αφού δεν μπορούν περιορίσουν την χρήση βιομάζας που ήταν απαγορευμένη πάνω απο 30 χρόνια ενώ στην ''καθυστερημένη'' Ευρώπη ειναι η πρώτη λύση για θέρμανση ...

Οι εγκέφαλοι αποφάσισαν! Για το νέφος της Αθήνας φταίνε τα τζάκια, μάλιστα κάποιοι βγήκαν και...
με ελαφρά την καρδία λένε και δηλώνουν προς άπαντες τηλεθεατές χαζούς και μή ...Ένα τζάκι ρυπαίνει όσο ένας καυστήρας πετρελαίου πολυκατοικίας 25 διαμερισμάτων!

Μέγα ψέμα αφού το λέει βέβαια η κάθε τηλεπερσόνα που οι σπουδές της ειναι σε επίπεδο τηλεπεριοδικών αλλά πληρώνεται από τους πετρελαιάδες ....Τι έπεσε στο τραπέζι ; Φόρος για τα καυσόξυλα δηλαδή αφού είδαμε οτι αντιδράσαμε οι Έλληνες γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς στα καυσόξυλα να βάλουμε φόρο και στα ξύλα ...

Θα δούμε και συνεργεία να κάνουν έλεγχο στις πυλωτές και στις αποθήκες αν έχουν καυσόξυλα να ζεσταθούν και σαμποτάρουν το κράτος μη βάζοντας πετρέλαιο;

Το να μειώσει την φορολογία στο φυσικό αέριο και να καταναλώνει φυσικό αέριο αν θέλουμε να ζεσταθεί ο Έλληνας δεν τον συζητάμε; Μόνο φόρους και τίποτε άλλο;

Ποιο πανεπιστήμιο μέτρησε τους ρύπους ενός καυστήρα βιομάζας απο ένα καυστήρα πετρελαίου; Που είναι το κράτος να πάρει θέσει, δεν πρέπει ο Υπουργός ενέργειας να κάνει επίσημες ανακοινώσεις;

Από veteranos μέσω nonews-NEWS 

To νέο μεγάλο κόλπο του καπνού και της ...Αιθαλομίχλης  

Επιστολή-χαστούκι στους 300 της Βουλής από αντιναύαρχο: "Το μόνο που σας ενδιαφέρει η τσέπη σας"!






"κύριοι" 

(θα προσέξατε ίσως το μικρό κ και τα εισαγωγικά ")

    

Η αγανάκτησή μου είναι τόσο μεγάλη που πολύ δύσκολα θα μπορέσω να τηρηθώ στα απαιτούμενα πλαίσια ευπρεπείας τα οποία άλλωστε πρέπει να τηρούνται μόνον απέναντι σε όσους μπορούν να τα καταλάβουν και να τα εκτιμήσουν. Αυτή όμως δεν είναι η περίπτωση η δική σας. 
   

Η δημοκρατία την οποία εγκαταστήσατε από το 1974 και μετά κάθε άλλο παρά δημοκρατία είναι. Είναι μία αίσχιστου είδους κομματοκρατία όπου ευνοούμενοι είναι μόνον τα κομματικά στελέχη και οι παρατρεχάμενοί τους που νέμονται και ληστεύουν τον κόπο και τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού.
   

Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο όπου ο Ελληνικός λαός βιώνει καταστάσεις που υπήρχαν μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Συσσίτια, άστεγοι, ψάξιμο σκουπιδιών με την προσδοκία ευρέσεως τροφής, απουσία μέριμνας υγείας. 
   

Εσάς όμως αυτά δεν σας αγγίζουν. 
Έχετε πωρωθεί πέρα από κάθε φαντασία. Απουσιάζετε από τον πόνο και τη δυστυχία του Ελληνικού λαού. Ζείτε σε ένα κόσμο δικό σας, προστατευμένο από κάθε είδους "μιάσματα" που είναι ο λαός του τόπου αυτού.
    
Σας γράφει ένας "προνομιούχος", εν αποστρατεία Αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, που πήρε για σύνταξη Ιανουαρίου (Αρχηγού Ναυτικού) το ποσό των 1682,91ευρώ καθαρά (οικογενειακό εισόδημα) με δύο παιδιά άνεργα. Με αυτό το ιλιγγιώδες ποσό θα πρέπει να πληρώσω φόρους, χαράτσια, θέρμανση, διαβίωση δική μου και της οικογενείας μου. Επειδή δε πράγματι το ποσό είναι ιλιγγιώδες θα μου μειωθεί, απ' ότι λένε, τον επόμενο χρόνο.
   

Τα δικά σας παιδιά και οι συγγενείς σας βεβαίως δεν έχουν πρόβλημα. Διορίζονται προνομιακά στη "βουλή" (ο χαρακτηρισμός του ευαγούς αυτού ιδρύματος έχει δοθεί από το λαό καθώς και η τύχη που του πρέπει), όπου ο νερουλάς, όπως έχει γραφεί, παίρνει 3000ευρώ+ καθότι η εργασία του και τα προσόντα του είναι σπουδαιότερα του Α/ΓΕΕΘΑ.
 

Για εσάς βέβαια πέρα βρέχει. Οι διαφόρου είδους απολαβές σας ρυθμίζονται από εσάς, σύμφωνα με τις ανάγκες σας (ολίγον πραγματικές αλλά περισσότερο υποθετικές), και βέβαια αφορολόγητες. Βλέπετε οι "υπηρεσίες" τις οποίες "προσφέρετε" στην πατρίδα είναι πολλαπλάσιες από αυτές των στρατιωτικών τους οποίους για να τους υποτιμήσετε ονομάζετε ένστολους.
 

Έχετε αντιληφθεί το κακό που έχετε κάνει στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας; Έχετε αντιληφθεί ότι πλέον δεν υπάρχουν ένοπλες δυνάμεις ικανές να επιτελέσουν το σκοπό τους; Έχετε συνειδητοποιήσει ότι λέτε ψέματα στον Ελληνικό λαό όταν του λέτε ότι η αμυντική θωράκιση της χώρας δεν έχει θιγεί; ποιούς κοροϊδεύετε; μόνον τους εαυτούς σας και κανέναν άλλον ασφαλώς. Εμείς γνωρίζουμε αυτά που εσείς αποκρύπτετε. Ο Θεός να δώσει, οι ένοπλες δυνάμεις να μη χρειασθούν γιατί τότε θα φανεί η γύμνια που τις έχετε καταδικάσει. Τις χρησιμοποιήσατε για να αποκομίσετε χρηματικά οφέλη και να πλουτίσετε.

Η χώρα δεν σας ενδιέφερε, μόνον η τσέπη σας. Δεν παίρνατε υλικά με γνώμονα τις ανάγκες αλλά την τσέπη σας. Γαία πυρί μιχθήτω. Αλλά και σήμερα, όταν η κατάρρευση έχει επέλθει  και ο λαός πένεται, εσείς είστε αδιόρθωτοι. Εξακολουθείτε στο ίδιο μοτίβο, διορίζετε άσχετους και ηλιθίους "πρώην" σε θέσεις κλειδιά με παχυλούς μισθούς προσδοκώντας τι; να φτιάξετε αυτά που καταστρέψατε; Η καταστροφή του σπιτιού γίνεται αυθημερόν. Το κτίσιμο όμως; έχετε ακούσει πουθενά αυτοί που γκρεμίζουν να κτίζουν κιόλας; Μήπως ξέρετε κάποιον manager που να κατέστρεψε την επιχείρηση και να τον προσλαμβάνουν για να την ανορθώσει; Το πολιτικό σύστημα που δημιουργήσατε στη μεταπολίτευση ήταν τελείως διεφθαρμένο και η χώρα μπόρεσε να αντέξει τόσα χρόνια χάρις στις ισχυρές βάσεις που είχε.

Ροκανίσατε τα θεμέλια της χώρας και αυτή κατέρρευσε. Πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει; Αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν σας ενδιαφέρει και κάνετε κάθε τι το δυνατόν για να διασωθείτε. Πιο αξιοπρεπές θα ήταν να φεύγατε. Η χώρα χρειάζεται νέο σύνταγμα βασισμένο επάνω σε αρχές και αξίες. Θα σας πρότεινα κάτι πολύ πλησίον προς το Αμερικανικό σύνταγμα, με πλήρη διάκριση των εξουσιών ώστε να περιορισθεί δραστικά ή και να εκλείψει τελείως, η διαπλοκή μεταξύ των εξουσιών που είναι η πηγή όλων των κακών. Αυτονόητο είναι ότι εσείς και τα κόμματά σας εκεί δεν έχετε πλέον κανένα ρόλο.
   

Περιττό να σας πω ότι συμφωνώ απόλυτα με τις επιστολές (e-mail) που έχουν αποστείλει συνάδελφοί μου.
    Λυπούμαι αλλά απέναντί σας δεν μπορώ να έχω καμία εκτίμηση.



Αντιναύαρχος Π.Ν. (εν αποστρατεία)

Βασίλειος Παναγιάρης  

ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ ...ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ "ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ" ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ!!! ...ΚΑΙ ΕΣΥ ΗΛΙΘΙΕ ...ΠΛΗΡΩΝΕ


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού unfollow που κυκλοφορεί δημοσιεύονται τα εκαθαριστικά της εφορίας των τεσσάρων ισχυρών επιχειρηματιών ως παραδείγματα για την φορολογική ασυλία που έχει το μεγάλο κεφάλαιο στην Ελλάδα. 
Η αιτία σύμφωνα με το περιοδικό είναι ένα καλά κρυμμένο φορολογικό μυστικό το οποίο είναι και νόμιμο.

Ο βιομήχανος Νικόλαος Μάνεσης έχει συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα 30.714, 52 ευρώ.
Ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης έχει συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα  26.870, 11 ευρώ.
Ο εφοπλιστής και μιντιάρχης Ιωάννης Αλαφούζος έχει συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα 26.160, 40 ευρώ.
Ο τραπεζίτης Ανδρέας Βγενόπουλος έχει συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα 18.217, 41 ευρώ.


Φοβαστε μην πανε στη Ρωσια;
αθα λαζαρη

Καλά ρε MEGAλες αρχιπουτανίτσες ,δεν είναι δική σας η ..ανακοίνωση;




Η εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε. ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού Mega διέψευσε σήμερα, με ανακοίνωσή της το γεγονός ότι έλαβε δάνειο ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ. Οπως τονίστηκε και στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το δάνειο που συνάφθηκε με πέντε τράπεζες ήταν ύψους μόλις 10 εκατομμυρίων από τα οποία εκταμιεύθηκαν τα 8,5 εκατομμύρια. Για το σκοπό αυτό μάλιστα, όπως τονίστηκε, υποθηκεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.
Κι όμως, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών χθες λίγο μετά τις 12το μεσημέρι η Τηλέτυπος Α.Ε. Φέρεται να έχει γνωστοποιήσει στις αρμιες αρχές του ΧΑ ότι έχει συνάψει ομολογιακό δάνειο 98 εκατομμυρίων ευρώ. Η ίδια ανακοίνωση είχε μεταδοθεί στις 14.17' από το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με αριθμό είδησης 12144176.

Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2H5BDH2Fo

Ο σκοτεινός ρόλος του “πάστορα” Κουβέλη στην λίστα Λαγκάρντ, στο χαράτσι και τις αυξήσεις της ΔΕΗ!



 
 Από την Ιόλη Πιερίδη



Έναν από τους πιο σκοτεινούς ρόλους στην μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά η ιστορία τον έχει αναθέσει στον “πάστορα” Φώτη Κουβέλη. Κοιτάξτε για παράδειγμα την εμετική στάση του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Τρία χρόνια τώρα πολιτικοί και στελέχη του ΣΔΟΕ προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ κρατάνε την συγκεκριμένη λίστα και πολλές άλλες που θα μπορούσαν να έχουν στην κατοχή τους θαμμένη στα ξυρτάρια τους. Κάποιοι φρόντισαν να ειδοποιήσουν ισχυρούς επιχειρηματίες τα ονόματα των οποίων υπάρχουν στην λίστα ότι θα τους καλύψουν και ποτέ η λίστα δεν θα αξιοποιηθεί όπως έγινε στις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες. 
Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία είδαν δις ευρώ να επιστρέφουν στα ταμεία τους από την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ και αντίστοιχων. Αντίθετα στην Ελλάδα όλοι οι πρωθυπουργοί του Μνημονίου, του Λουκά Παπαδήμου συμπεριλαμβανομένου και όλοι οι υπουργοί Οικονομικών φρόντισαν να κλείσουν επιδεικτικά το μάτι στους διαπλεκόμενους ισχυρούς φίλους τους οι οποίοι φιγουράριζαν στην λίστα.
Και έρχεται τώρα ο υποκριτής Κουβέλης να βάλει στο κάδρο των ευθυνών μόνο τον ανεκδιήγητο Παπακωνσταντίνου προσφέροντας ασυλία σε όλους τους υπόλοιπους. Κι αυτό την ίδια ώρα που η εξαθλίωση και τα χαράτσια όσων σκέπασαν την λίστα, όπως η γάτα τα σκατά της, οδηγούσε στην αυτοκτονία δεκάδες συμπολίτες μας και ηλικιωμένους να αναζητούν στα σκουπίδια το φαγητό της μέρας.

Είναι τόσο αμοραλιστής ο “πάστορας” Κουβέλης, ώστε να αδιαφορεί για τους ενόχους της μη αξιοποίησης μιας λίστας που θα μπορούσε να φέρει δις στα ταμεία του κράτους. Είναι τόσο αμοραλιστής και απάνθρωπος ο “πάστορας” Κουβέλης η συμβαίνει κάτι άλλο μέσα στον σκοτεινό ψυχισμό του;
Είναι μήπως το πάθος της κυβερνητικής εξουσίας που καταντά αρρωστημένο στην περίπτωση της συγκάλυψης του χυδαίου ρόλου της ΔΕΗ και των αυξήσεών της.
Μια ΔΕΗ μέλος του ΔΣ της οποίας είναι η κόρη της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ξηροτύρη, όπως έχουμε αποκαλύψει πρόσφατα:
Ιδού γιατί η ξιπασμένη ΔΗΜΑΡ ήταν θετική στην ανανέωση της θητείας του Αρθούρου Ζερβού στην προεδρία της χρεοκοπημένης ΔΕΗ. Ένας Ζερβός ο οποίος από τη μία τσέπη μοιράζει ένα σκασμό λεφτά-κάποιοι κάνουν λόγο για 12 εκατομμύρια ευρώ-σε διαφημίσεις του ρεύματος(!) και από την άλλη ζητάει ιλιγγιώδεις αρρωστημένες αυξήσεις στα τιμολόγια plus το χυδαίο χαράτσι. Λοιπόν εκτός από τον περίφημο Κωνσταντίνο Θέο που το πάρακαρε εκεί ο ΓΑΠ, στο ΔΣ της ΔΕΗ φιγουράρει η κ. Ουρανία Αικατερινάρη, Αναπλ. Διευθύνουσα Σύμβουλος με αρμοδιότητα την εποπτεία των Επιτελικών Γεν. Διευθύνσεων (Γενικές Διευθύνσεις. Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανθρωπίνων Πόρων και Υποστηρικτικών Λειτουργιών).

Η κυβέρνηση ληστών ξαναχυπάει!



Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Χαζό παιδί χαρά γεμάτο που λέει και το λαϊκό ρητό ή αδίστακτος πολιτικός απατεώνας; Το ερώτημα αφορά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πανηγυρισμούς του περί της δήθεν επίτευξης θριάμβου στο Γιούρογκρουπ της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη αναφορικά με το ελληνικό δημόσιο χρέος. Η γελοία τηλεοπτική παράσταση του διαγγέλματος του μας πείθει ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση ληστών που ετοιμάζεται να γδάρει πάλι τον ελληνικό λαό προκειμένου να μαζέψει τα «λύτρα» που θα επιτρέψουν την παραμονή της στην εξουσία ως κυβέρνησης που υπηρετεί τυφλά τα συμφέροντα των Γερμανών επικυρίαρχων και της δοσίλογης ντόπιας αστικής τάξης που συνεργάζεται με τις ευρωγερμανικές δυνάμεις κατοχής. 
Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης συμφώνησαν με τους Γερμανούς στο Γιούρογκρουπ να ληστέψουν και πάλι τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της επαναγοράς των ομολόγων, με στόχο να μειώσουν κι άλλο τις συντάξεις των Ελλήνων απόμαχων της δουλειάς. Ο πρωθυπουργός όμως φαίνεται ότι θεωρεί λαμόγια ή ηλίθιους ολόκληρο τον ελληνικό λαό και όχι μόνο αυτούς που ψηφίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ κι έτσι νόμισε ότι θα αποκοιμίσει τον πληθυσμό με τις πολιτικές ψευτιές και ανοησίες του διαγγέλματος του. Δεν χρειάστηκαν παρά ελάχιστες ώρες για να διαπιστώσει ότι ούτε ο πιο κρετίνος δημοσιογράφος – παπαγαλάκι της Δεξιάς δεν τολμούσε να κινηθεί στο κλίμα των πρωθυπουργικών δηλώσεων. Αυτό φυσικά δεν οδήγησε σε αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής. Απλώς πετάχθηκε στα σκουπίδια η γλυκανάλατη αποτυχημένη παράσταση του Σαμαρά και ανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τον ρόλο του «πολιτικού γκάνγκστερ» χωρίς προσχήματα. Κόλλησε το περίστροφο του εκβιασμού στον κρόταφο όχι μόνο των ασφαλιστικών ταμείων (και νοσοκομείων, ΑΕΙ κ.λπ.), αλλά και των Ελλήνων …τραπεζιτών! Θα τους φάει κι αυτών τα ομόλογα, προωθώντας παράλληλα τον στόχο παράδοσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στο Τέταρτο Ράιχ. 

Γιατί δεν ρωτάνε και τους φορολογούμενους


Του Γιώργου Κράλογλου 

Η φορομπηχτική πολιτική δεν είναι αντικίνητρο για την ανάπτυξη όσο είναι η γραφειοκρατία, λέει η κυβέρνηση, «ρωτώντας» βιβλία και πίνακες... 

Δεν ρωτάνε όμως τους φορολογούμενους γιατί έκλεισαν 200.000 μαγαζιά κάθε μορφής μέσα σε 3 χρόνια και γιατί δίνουν όσο-όσο τα σπίτια τους για πούλημα και για νοίκι.

Φέρνουν δε, στο υπουργείο Οικονομικών και το παράδειγμα της Βουλγαρίας ότι με φορολογικούς συντελεστές 10% δεν έχουν επενδύσεις της προκοπής και νομίζουν ότι πείσανε τους φορολογούμενους και ξοφλήσανε. 

Γιατί όμως δεν ρωτάνε τους φορολογούμενους τι τραβάνε με τους φόρους και τι σημαίνουν οι φόροι στη ζωή τους ενώ τους ρωτάνε, κάθε τρεις και λίγο, ποιο κόμμα θα ψηφίσουν στις εκλογές; 

Γιατί δεν κάνουν και ένα γκάλοπ ανάμεσα στους φορολογούμενους για να μάθουν τις αντιδράσεις τους στους φόρους και τις προτάσεις τους για την φορολογική πολιτική;

Γιατί δεν ρωτάνε τους φορολογούμενους την αλήθεια ότι η απώλεια της φορολογικής συνείδησης τους και η φοροκλοπή είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας έργων από την πολιτεία που να δικαιολογεί την υπέρογκη φορολόγηση; 

Έτσι βγήκε από τη φυλακή ο βιαστής και δολοφόνος της Ζωής


58739903348d0fb8a9bf3a560b8625d8 XL 250x180 Έτσι βγήκε από τη φυλακή ο βιαστής και δολοφόνος της Ζωής
Συνεχίζει να «πληγώνει» την κοινωνία της Ξάνθης η υπόθεση της αποτρόπαιης δολοφονίας της 34χρονης Ζωής.
Οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται αλλά και οι προκλητικές δηλώσεις του δράστη που προσβάλλουν τη μνήμη της νεκρής, έχουν προκαλέσει σοκ.
Στο πλαίσιο της έρευνας, από διάφορες πλευρές προκύπτει ότι ο δράστης του φρικτού φονικού, ο 27χρονος Χρήστος Παπάζογλου από την Ξάνθη, συνεχίζει να μην έχει νομική συνδρομή. Κανείς δικηγόρος δεν δέχτηκε να τον υπερασπιστεί αλλά και ο ίδιος αρνήθηκε να εκπροσωπηθεί παρότι στη διαδικασία της απολογίας του, του προτάθηκε και ήταν σχεδόν υποχρεωτικό να διαθέτει, έστω και διορισμένο.
Σύμφωνα με το xanthipress.gr και την πρώτη φορά που αποπειράθηκε να βιάσει την 21χρονη, τότε φοιτήτρια, τον Απρίλιο του 2011, στο πάρκο της Ηρώων, δίπλα στην Πλατεία, τελικά καταδικάστηκε μόνο για σωματική βλάβη .
Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το θύμα δεν είχε καταφέρει να αποδείξει το βιασμό, λόγω κάποιων κενών που προέκυψαν στην περιγραφή της νύχτας και των ενεργειών του δράστη, ο οποίος υποστήριζε ότι τις είχε ζητήσει συγνώμη, ενώ αυτή ήταν και η αιτία, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, που ο βιαστής και δολοφόνος, είχε αποφυλακιστεί μετά από δύο αιτήσεις αποφυλάκισης που είχε καταθέσει…

Από Κηποτεχνικη Πιεριας


Η κοινωνία μας θα βελτιωθεί, όταν οι πολίτες γίνουν τιμωροί της αδικίας, της ανομίας και της αυθαιρεσίας.






--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) - "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ"
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Προσωρινή αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο 2ο χλμ Βρύας- Ρητίνης από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
                                                                                                                                  
28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                          
e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr                   
Τηλ.: 2351 –351208           
Fax:  2351 - 351207                                                 Κατερίνη, 4 Ιανουαρίου  2013




                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Προσωρινή αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο 2ο χλμ  Βρύας- Ρητίνης από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας



Με αμείωτο ρυθμό συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας  Πιερίας, για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο 2ο  χλμ  Βρύας- Ρητίνης, μετά από  τις σημαντικές  φθορές  που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις και την εκδήλωση φαινομένων καθίζησης και κατολίσθησης.


Οι εργασίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αφορούσαν τη διάνοιξη παρακαμπτηρίου οδού (αμμοχαλικόστρωση)  προς την πλευρά του βουνού δίπλα στην κατολισθαίνουσα περιοχή. Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με τη συνδρομή του δήμου Κατερίνης και του Προέδρου του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου, κ. Κωνσταντίνου Γκλάρα,  επιχείρησαν  για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο σημείο.

Με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, η    Διεύθυνση Τεχνικών Έργων κινητοποιήθηκε άμεσα και συντονισμένα για την αποπεράτωση των εργασιών, προκειμένου ο δρόμος να δοθεί προς χρήση όσο το δυνατόν γρηγορότερα.



«Προτεραιότητά μας ήταν η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο εν λόγω σημείο, για τις ασφαλείς μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών της Πιερίας. Άλλωστε, όλες αυτές οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο γενικότερο πρόγραμμα για τη βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής», επεσήμανε η κ. Σοφία Μαυρίδου.


Στο χώρο των εργασιών μετέβη ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρης Τσιμήτρης, συνοδευόμενος από τον  Επιστημονικό  Συνεργάτη  της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρη  Ρουκά.  


«Η Π.Ε.Πιερίας ενήργησε άμεσα με υπευθυνότητα για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος  κατολίσθησης και καθίζησης που σημειώθηκε  στην περιοχή,  τόσο για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών όσο και για την επικοινωνία της συγκεκριμένης περιοχής με τις υπόλοιπες», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Τσιμήτρης. 


Την πορεία των εργασιών παρακολουθούσε  ο Προϊστάμενος  του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας, κ. Γρηγόριος Πάτσας, καθώς και Μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας, την ώρα που τα μηχανήματα, οι χειριστές και οι οδηγοί της ΔΤΕ της Π.Ε.Πιερίας κατέβαλαν προσπάθειες για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης.


Επισημαίνεται,  ότι η οδός αυτή κατασκευάστηκε από την τέως Νομαρχία και περιελήφθη στην αρμοδιότητα της Π.Ε. Πιερίας με την εφαρμογή του νόμου «Καλλικράτης»,  η οποία πάντοτε μέχρι σήμερα, επενέβη, με απαραίτητες εργασίες για τη συντήρηση - επισκευή της.


Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εφιστά την προσοχή των οδηγών κατά τη  διέλευσή τους από το  σημείο ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες.


Το πρωτοσέλιδο απο Το ΧΩΝΙ (κυκλοφορεί εκτάκτως σημερα


Έτοιμα τα νέα γραφεία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Τ.Ο ΠΙΕΡΙΑΣ!



Η Χρυσή Αυγή Τ.Ο ΠΙΕΡΙΑΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει οτι τα νέα γραφεία του κινήματος μας είναι πλέον γεγονός!

Μετά απο προσπάθεια,κόπο αλλά κυρίως μεράκι και όρεξη,ο χώρος που θα στεγάζονται τα γραφεία μας είναι έτοιμα και σας περιμένουμε να έρθετε να τα επισκεφθείτε και μαζί να γνωρίσετε τα λεβεντόπαιδα της Τοπικής Οργάνωσης Πιερίας.

Τα γραφεία μας εδράζονται στην οδό Δραγούμη 1 και Ειρήνης έναντι του παλαιού 1ου δημοτικού σχολείου στον δεύτερο όροφο και θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 6/12 στις 7 το απόγευμα.

Περιμένουμε όλους τους φίλους και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής να μας τιμήσουν με την παρουσία τους και να γνωρίσουν τον χώρο απο όπου θα χτυπάει πλέον ο εθνικιστικός παλμός στον νομό Πιερίας.

Με τα τιμής

Χρυσή Αυγή Τ.Ο ΠΙΕΡΙΑΣ

Φωτογραφίες απο κινητοποίηση ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ




ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ
         
Μια πρώτη αγωνιστική απάντηση έδωσε το Π.Α.ΜΕ Πιερίας, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία», το Σωματείο εργαζομένων στα  «Plaza», ενάντια στις απολύσεις των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης».

Οι ταξικές οργανώσεις δήλωσαν ότι ήταν η πρώτη απάντηση ενάντια στις απολύσεις ενάντια στη μη καταβολή δεδουλευμένων και τις συνολικότερες αντεργατικές ρυθμίσεις που προβλέπονται από τη τρικομματική κυβέρνηση του κεφαλαίου(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

Το Π.Α.ΜΕ  και τα σωματεία που συσπειρώνονται σε αυτό με κλιμάκωση του αγώνα, με διάφορες μορφές πάλης θα εκφράσει την ουσιαστική εργατική ταξική αλληλεγγύη, θα παλέψει για να μην περάσουν οι απολύσεις, η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, οι μειώσεις μισθών και το τσάκισμα των εργασιακών, κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων.

ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»



ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ»!

Το ΔΣ του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία» καταγγέλλει στο λαό της Πιερίας τις απολύσεις 8 εργαζομένων στα Σουπερ Μαρκετ «Αρβανιτίδη» επειδή αγωνίστηκαν για να πάρουν τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει η επιχείρηση από τον Οκτώβρη και για την συμμετοχή τους στην απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 30/12 μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την μη κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Η εργοδοσία στα Σουπερ Μαρκετ «Αρβανιτίδη» δεν είναι η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται αυθαίρετα, αυταρχικά και τρομοκρατικά απέναντι στους εργαζόμενους. Κάνει πολύ καλά αυτό που κάνουν όλοι οι μεγαλοεργοδότες, κεφαλαιοκράτες όταν είναι να προασπίσουν τα υπερκέρδη τους στο όνομα της ανταγωνιστικότητας ή να συμπεριφερθούν τρομοκρατικά απέναντι στους εργαζόμενους όταν αυτοί σηκώνουν κεφάλι και οργανωμένα, συλλογικά παλεύουν για τα δίκαια αιτήματα τους.

Οι μεγαλοεργοδότες, σύσσωμο το μεγάλο κεφάλαιο στη χώρα μας, έχουν αποθρασυνθεί και με πλάτη την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης του κεφαλαίου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) αξιοποιούν όλο το αντεργατικό, αντιλαϊκό οπλοστάσιο για να εκφοβίζουν τους εργαζόμενους, για να εξολοθρέψουν όλα τα δικαιώματα τους, να δουλεύουν με όρους σύγχρονης δουλείας όπως αξιώνει σήμερα το μεγάλο κεφάλαιο, η Ε.Ε., το ΔΝΤ.

Αγώνας τώρα μαζικός, μαχητικός, ταξικός, με όρους κλιμάκωσης για να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις, να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι, να μην εφαρμοστούν τα νέα αντεργατικά μέτρα, που τσακίζουν κυριολεκτικά, όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι ταξικά-αγωνιστικά, με λαϊκή συμμαχία και κλιμάκωση του εργατικού - λαϊκού ταξικού αγώνα κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου και την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ…!!!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1.    Να παρθούν πίσω οι απολύσεις, να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα του κέντρου της πόλης.
2.    Άμεσα να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.
3.    Να καταργηθούν τα 4ωρα - Μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους.
4.    Εφαρμογή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας - Να μη γίνει καμία μείωση μισθών.
5.    Να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι που παράνομα και τρομοκρατικά στάλθηκαν στα σούπερα μάρκετ του Βόλου και της Λάρισας.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΑΧΥΠΛΟΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΠΟ Υ/Χ ΣΚ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  Παραλία   02-01-2013
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ  –
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ
ΥΠΟΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΚΑΛΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ                   
                                                                                          

ΑΔΑΠΑΝΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         Το Υπολιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης ανακοινώνει τις κάτωθι ημερομηνίες για τη διενέργεια εξετάσεων υποψηφίων  - εφόσον υπάρχουν τρεις (03) τουλάχιστον υποψήφιοι και οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν  - προς απόκτηση άδειας χειριστού ταχυπλόων σκαφών ως εξής :

1.      07-02-2013
2.      04-04-2013
3.      02-05-2013
4.      16-05-2013
5.      06-06-2013
6.      20-06-2013
7.      04-07-2013
8.      18-07-2013
9.      01-08-2013
10.    22-08-2013
11.    05-09-2013
12.    03-10-2013
13.    05-12-2013

       Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να συμμετάσχουν στις εξετάσεις , πρέπει να υποβάλλουν αίτηση με τα επισυναπτόμενα το αργότερο δύο (02) εργάσιμες ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία συμμετοχής  και να φροντίσουν να ενημερωθούν  οι ίδιοι τους για τη διεξαγωγή ή όχι των εξετάσεων στο τηλέφωνο 23510-61209.

                                                                                 Ο Λιμενάρχης   
                                                                                                     
                                                                                        
                                                                    ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Λ.Σ.  
                                                                           ΚΟΝΤΕΛΙΔΗΣ Γ.

«ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ»!!!



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
«ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ»!!!
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Τρίτη στις 8 Ιανουαρίου στον Κορινό είναι μια διαφορετική ημέρα, καθώς πραγματοποιείται ένα από τα χαρακτηριστικότερα έθιμα της Ανατολικής Ρωμυλίας, το έθιμο της Μπάμπως.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

· Στις 15:00 μ.μ. οι παντρεμένες γυναίκες του συλλόγου κάτω από τους ήχους μουσικών οργάνων, μαζεύονται στο γραφείο του Συλλόγου Ανατολ/των Κορινού.
· Στις 15:30 μ.μ. πορεύονται προς το σπίτι της μπάμπως – δρώμενα στο σπίτι της μπάμπως.
· Στις 16:15 μ.μ. σχηματίζοντας πομπή με τραγούδια, χορό και κρασί κατευθύνονται προς το Δημαρχείο.
· Στις 16:30 μ.μ. γίνεται κατάληψη του δημαρχείου όπου για αυτή τη μέρα χρέη Δημάρχου αναλαμβάνει γυναίκα.
· Στις 17:00 μ.μ. αναχώρηση πομπής από το δημαρχείο και περιφορά στο κέντρο του χωρίου.

Μετά το πέρας της πομπής το βράδυ 20:00 στην αίθουσα δεξιώσεων Γυαλός ακολουθεί γλέντι με τραγούδια, χορό και κρασί μέχρι τελικής πτώσεως. Είστε όλοι καλεσμένες και καλεσμένοι.


ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ Ή ΣΤΟ ΤΗΛ. 6978865819 (ΣΙΔΕΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ).

Θεοφάνεια στο Λιτόχωρο




Ο Αγιασμός των Υδάτων στον ιερό ποταμό των θεών του Ολύμπου Ενιπέα.
Ένα έθιμο, μια θρησκευτική πανήγυρη μοναδική στον Ελλαδικό χώρο, με τα περίφημα ΣΙΧΝΑ.
Η λέξη «Σίχνο» έχει τις ρίζες της στο Λατινικό “SIGNUS” που σημαίνει Λάβαρο.
Πρόκειται για έθιμο με Βενετσιάνικη προέλευση.
Το έφεραν στο Λιτόχωρο οι Ναυτικοί είτε απ’ ευθείας από τη Βενετία είτε από τα ενετοκρατούμενα νησιά μας όπου ταξίδευαν.
Είναι γνωστό ότι το Λιτόχωρο από το 16ο – 20ο αιώνα διέθετε αρκετό αριθμό καραβιών είτε οικογενειακά είτε οργανωμένα σε συντεχνίες (νταϊφάδες), το κάθε καράβι και η κάθε συντεχνία είχε το λάβαρό της το σίχνο της.
Σώζονται μέχρι σήμερα αρκετοί σταυροί που μπαίνουν στα κοντάρια (ιστούς) των Σίχνων, που χρονολογούνται από το 1840 έως το 1908.
Το κάθε Σίχνο απαραίτητα στη μέση είχε το Σταυρό.
Την παραμονή των Θεοφανείων εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν τα Λιτοχωρίτικα καράβια αγκυροβολούσαν στην παραλία του Αγίου Θεοδώρου, έπαιρναν τα Σίχνα και τα πήγαιναν στις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Δημητρίου.
Μετά τη λειτουργία σε μεγάλη πομπή κατέβαζαν τα Σίχνα πάνω σε πανύψηλα κοντάρια (5 – 7 μέτρων) στον ποταμό Ενιπέα στον ιερό ποταμό των θεών του Ολύμπου στη λεγόμενη «Γούρνα» όπου ο παπάς ρίχνει το Σταυρό. Εκεί βαφτίζανε και τα Σίχνα.
Παντρεύουν με τον τρόπο αυτό τον ιερό ποταμό των θεών του Ολύμπου Ενιπέα με το Σταυρό, σύμβολο του Χριστιανισμού, σαν συνέχεια του θρησκευτικού συναισθήματος.
Απαραίτητο στοιχείο ισορροπίας του ανθρώπου.
Γούρνα= πέτρινη δεξαμενή όπου γίνεται η ρήψη του Σταυρού.

                                      Ο Πρόεδρος
Του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου
      Νίκος Βλαχόπουλος 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ»!




Η τοπική γραμματεία Πιερίας του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει στο λαό της Πιερίας τις απολύσεις 8 εργαζομένων στα Σουπερ Μαρκετ «Αρβανιτίδη» επειδή αγωνίστηκαν για να πάρουν τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει η επιχείρηση από τον Οκτώβρη και για την συμμετοχή τους στην απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 30/12 μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την μη κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Η εργοδοσία στα Σουπερ Μαρκετ «Αρβανιτίδη» δεν είναι η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται αυθαίρετα, αυταρχικά και τρομοκρατικά απέναντι στους εργαζόμενους. Κάνει πολύ καλά αυτό που κάνουν όλοι οι μεγαλοεργοδότες, κεφαλαιοκράτες όταν είναι να προασπίσουν τα υπερκέρδη τους στο όνομα της ανταγωνιστικότητας ή να συμπεριφερθούν τρομοκρατικά απέναντι στους εργαζόμενους όταν αυτοί σηκώνουν κεφάλι και οργανωμένα, συλλογικά παλεύουν για τα δίκαια αιτήματα τους.
Οι μεγαλοεργοδότες, σύσσωμο το μεγάλο κεφάλαιο στη χώρα μας, έχουν αποθρασυνθεί και με πλάτη την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης του κεφαλαίου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) αξιοποιούν όλο το αντεργατικό, αντιλαϊκό οπλοστάσιο για να εκφοβίζουν τους εργαζόμενους, για να εξολοθρέψουν όλα τα δικαιώματα τους, να δουλεύουν με όρους σύγχρονης δουλείας όπως αξιώνει σήμερα το μεγάλο κεφάλαιο, η Ε.Ε., το ΔΝΤ.
Αγώνας τώρα μαζικός, μαχητικός, ταξικός, με όρους κλιμάκωσης για να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις, να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι, να μην εφαρμοστούν τα νέα αντεργατικά μέτρα, που τσακίζουν κυριολεκτικά, όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, καλεί όλα τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, όλους τους συλλόγους εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να εκφράσουν αγωνιστικά την συμπαράσταση τους και να παρθούν πρωτοβουλίες για να παρθούν πίσω ΟΛΕΣ οι απολύσεις. Ο αγώνας αυτός πρώτα από όλα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων στα Σουπερ Μαρκετ «Αρβανιτίδη» όλης της χώρας. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα δουλέψει το Π.Α.ΜΕ για τη μέγιστη ταξική, αγωνιστική συσπείρωση των εργαζομένων, όπως πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Οι εργαζόμενοι ταξικά-αγωνιστικά κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου και την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ…!!!

ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το επικίνδυνο φαινόμενο της αιθαλομίχλης




Σε σχόλιό του, για το επικίνδυνο φαινόμενο της αιθαλομίχλης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.
Το σχόλιο επισημαίνει:
«Η αιθαλομίχλη που πνίγει όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού και ιδιαίτερα των παιδιών.
Προφανώς οι ευθύνες δεν βαρύνουν τα λαϊκά νοικοκυριά που προσπαθούν να ζεσταθούν με όποιο τρόπο μπορούν, αλλά τα κόμματα της συγκυβέρνησης και την ΕΕ που με τα συνεχή εξοντωτικά μέτρα σε βάρος του λαού τον αναγκάζουν να καταφεύγει στις ξυλόσομπες.
Να καταργηθούν αμέσως οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης, καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, να καταργηθούν τα χαράτσια και να μειωθεί το τιμολόγιο της ΔΕΗ για τις οικογένειες των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση».
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Φωτογραφίες από κοπή πίτας στην Π.Ε.Πιερίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
                                                                                                                                  
28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                     
e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr                  

Τηλ.: 2351 –351208           
Fax:  2351 - 351207                                               Κατερίνη,  2  Ιανουαρίου   2013




Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας


Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος η τελετή κοπής της βασιλόπιτας για το νέο έτος,  την Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013,  στην  Περιφερειακή Ενότητα  Πιερίας.


Μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, μετέβη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για τις καθιερωμένες ευχές και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υποδέχτηκε  στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Πιερίας τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νομού, εκπροσώπους τοπικών φορέων και Συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.


Στην εκδήλωση χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος  της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους και Κατερίνης, Αρχιμανδρίτης   π. Βαρνάβας Λεοντιάδης, που ευλόγησε τη βασιλόπιτα  και ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους καλή χρονιά.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  στον  χαιρετισμό της ευχήθηκε το 2013 να χαρίσει  σε όλους υγεία, αγάπη, χαρά, αισιοδοξία, ελπίδα και  το νέο έτος  να δικαιώσει τις προσδοκίες για ανάπτυξη, προκοπή και ευημερία. Η κ. Σοφία Μαυρίδου αναφερόμενη στην οικονομική κρίση, τόνισε ότι με «όπλα» την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και τη συλλογικότητα ,  η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί και επεσήμανε τις δράσεις που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας προκειμένου να «ανακουφίσει» ευπαθείς κοινωνικά ομάδες συμπολιτών μας. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πώς και το 2013 οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας θα συνεχίσουν με οργάνωση και συνέπεια το έργο τους πάντα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών και το συμφέρον του τόπου.


Η  φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο θεσμό της πολύτεκνης οικογένειας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τίμησε το Σύλλογο   Πολυτέκνων Πιερίας για την  προσφορά  και το ρόλο του  στην τοπική μας κοινωνία.  Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο κ. Αλέξανδρος Γιουμίδης, που εκπροσώπησε το σύλλογο πολυτέκνων. Η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, υπογράμμισε ότι η πολύτεκνη οικογένεια ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες ημέρες που βιώνουμε,   έχει ανάγκη από  τη στήριξη και την ενίσχυση όλων μας και εξήρε το σπουδαίο- όπως είπε- έργο που επιτελεί ο  Σύλλογος Πολυτέκνων Πιερίας με περισσή αγάπη και φροντίδα πάντα στο πλευρό των  οικογενειών που χρήζουν βοήθειας.


Υπό της ήχους της ποντιακής λύρας, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αγίου Ιωάννη «ΑΡΓΟΣ», έψαλλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, δίνοντας το δικό του στίγμα στο εορταστικό κλίμα.


Στο τέλος  της εκδήλωσης και τηρώντας το έθιμο της Πρωτοχρονιάς, μοιράστηκε στους παρευρισκομένους η καθιερωμένη βασιλόπιτα και το φλουρί κέρδισε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης, τέως  Αντιδήμαρχος Κατερίνης, κ. Αλέξανδρος Γιουμίδης, που με τη σειρά του απηύθυνε εγκάρδιες ευχές για τη  νέα χρονιά.