ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Οδηγίες για τις μαθητικές ποινές


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Οδηγίες για τις μαθητικές ποινές

Οδηγίες για τη δίκαιη τιμωρία των μαθητών, ώστε να έχει και παιδαγωγική αξία δίνει το υπουργείο Παιδείας στους εκπαιδευτικούς και στους διευθυντές των σχολείων και κυρίως όσον αφορά στις περιπτώσεις που ένα παιδί πρέπει να απομακρυνθεί από το σχολικό περιβάλλον.

Οι οδηγίες του υπουργείου μεταξύ άλλων προβλέπουν τα εξής:
  • Η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος είναι εκτελεστή διοικητική πράξη που υπόκειται στη διαδικασία έκδοσης που προβλέπεται για κάθε διοικητική πράξη. Επομένως οι Σύλλογοι Διδασκόντων πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Συγκεκριμένα, για τη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων συντάσσεται πρακτικό από τον γραμματέα που επικυρώνεται από τον πρόεδρο του Συλλόγου και στο οποίο θα πρέπει να μνημονεύονται, ιδίως, τα ονόματα και η ιδιότητα των παρισταμένων μελών καθώς και ο τόπος και χρόνος συνεδρίασης. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών αλλά στο πρακτικό θα πρέπει να καταχωρίζονται οι γνώμες και τα ονόματα των μελών που μειοψήφησαν. Δεν επιτρέπεται η λευκή ψήφος, η δήλωση «παρών» ή η αδικαιολόγητη αποχή.
  • Θα πρέπει να γίνεται αναλυτική αναφορά στις παιδαγωγικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενες περιπτώσεις για τον συγκεκριμένο μαθητή και αναλυτική αναφορά των κυρώσεων που επιβλήθηκαν πριν από την υιοθέτηση της τελευταίας κατά σειρά κύρωσης.
  • Θα πρέπει να τηρείται ειδική και επαρκής αιτιολόγηση ως προς την αναγκαιότητα της ποινής. Σε περίπτωση που με την ίδια απόφαση τιμωρούνται περισσότεροι του ενός μαθητή με την ίδια ποινή, η αιτιολογία θα πρέπει να διαχωρίζεται για τον κάθε μαθητή χωριστά. Επίσης θα πρέπει να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους εκτιμάται ότι ο συγκεκριμένος μαθητής θα ωφεληθεί από την αλλαγή αυτή.
  • Η επιβολή της κύρωσης της αλλαγής του σχολικού περιβάλλοντος δεν θα πρέπει να ανακοινώνεται δημόσια, ώστε να μην περιορίζεται η παιδαγωγική αξία της επιβαλλόμενης κύρωσης και να αποφεύγεται η διαπόμπευση του μαθητή.
  • Ο προϊστάμενος ή ο διευθυντής Εκπαίδευσης επιλέγει τη σχολική μονάδα στην οποία θα γίνει η μετεγγραφή μετά την αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος και η αρμοδιότητά του είναι μόνο εκτελεστή.
  • Θα πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη αν λειτουργεί άλλη αντίστοιχη σχολική μονάδα στην περιοχή.
  • Δεν είναι νόμιμο να επιβάλλει ο Σύλλογος Διδασκόντων τη σχολική κύρωση της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος σε μαθητή του οποίου η διαγωγή έχει ήδη χαρακτηρίσει ως «κοσμία» και δεν είναι επίσης νόμιμο ο αυτός Σύλλογος να επιβάλλει την ίδια κύρωση και παρεκκλίσεις του μαθητή από την αξιωμένη από τον νόμο συμπεριφορά κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.
ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ

Διαδοχική ασφάλιση: Ειδικό καθεστώς για την «έξοδο» στη σύνταξη των ασφαλισμένων που καλύπτονται από τουλάχιστον δύο Ταμεία



Ειδικό καθεστώς ισχύει για την «έξοδο» στη σύνταξη των ασφαλισμένων που καλύπτονται από τουλάχιστον δύο Ταμεία. Με βάση τη νομοθεσία, διαδοχική ασφάλιση έχουμε στις περιπτώσεις που έχει διανυθεί συντάξιμος χρόνος σε περισσότερους από έναν φορείς κύριας ή επικουρικής ασφάλισης.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ/Συντάξεις  οι διατάξεις της διαδοχικής εφαρμόζονται μόνο μεταξύ ομοειδών φορέων. Δηλαδή, μεταξύ ταμείων κύριας ασφάλισης συμπεριλαμβανομένου και του Δημοσίου, μεταξύ επικουρικών, μεταξύ ταμείων πρόνοιας και μεταξύ φορέων υγειονομικής περίθαλψης.
Από το 2011 ισχύει νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης, καθώς έχουν αλλάξει όλοι οι συντελεστές. Οι νέες ρυθμίσεις έχουν οδηγήσει σε αύξηση των συντάξεων κατά μέσον όρο 12% για μεγάλες κατηγορίες ασφ
Από το 2011 ισχύει νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης, καθώς έχουν αλλάξει όλοι οι συντελεστές. Οι νέες ρυθμίσεις έχουν οδηγήσει σε αύξηση των συντάξεων κατά μέσον όρο 12% για μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ «ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ»!!!


Ώρα να δείξουν τα δημοκρατικά αντιμνημονιακά πολιτικά κόμματα ότι δεν συγκαλύπτουν «χρηματοδότες» τους!



Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» με τον Πάνο Καμμένο απαιτούν όλους και όλα στο φως!
Υπόθεση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ν’ αποδείξουν, πέρα από εγωισμούς κι ηγεμονισμούς, ότι μπορούν οι δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις να συνεργαστούν στη βουλή για την παραπομπή Γ. Παπανδρέου, Ε. Βενιζέλου και του υπαλλήλου του Σημίτη (όπως κι ο Στουρνάρας) του Παπακωνσταντίνου.
Τέλος οι...
κορώνες και τα τσιτάτα!
Μπορούν!
Θέλουν;

Επιμένουμε για ΕΚΛΟΓΕΣ από σήμερα χρονιάρα μέρα και κάθε μέρα!..


Τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ μπορούμε να τα…καταργήσουμε;

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

     Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά και της Μάγδας Τσέγκου στον ΣΚΑΙ σήμερα Κυριακή των Θεοφανείων «παρέα» στο τηλεοπτικό πάνελ με τους βουλευτές (σε αλφαβητική σειρά) κκ Ραχήλ Μακρή (ΑΝ.ΕΛ), Ντινόπουλο (Ν.Δ.), Στρατούλη(ΣΥΡΙΖΑ) και Χαλβατζή (ΚΚΕ)…
      Γνωστή η θεματολογία με Λίστα Lagarde, με τους δεινοπαθούντες Έλληνες, με ανεργία και ανέχεια, με διογκούμενη καταστροφή Μικρό-Μεσαίων Επιχειρήσεων και όχι μόνο…
     «Ξορκίζουμε τρόικα και μνημόνια», είπα «αλλά η εικόνα παραμένει  σταθερά δραματική καθώς σε κάθε 3ο μαγαζί υπάρχουν οι πινακίδες ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ή ΠΩΛΕΙΤΑΙ, σε κάθε 4ο υπάρχει προτεταμένο ένα χέρι εκλιπαρώντας για μια «βοήθεια» και σε κάθε 5ο το χάρτινο κιβώτιο, η κουβέρτα το μαξιλάρι ενός αστέγου!..»
       Η επόμενη Κυβέρνηση της Ελλάδας, είπε ο κ Στρατούλης, θα είναι αριστερή και θα έχει για κύριο κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και έθεσα την απλή ερώτηση:
      Όποια και αν έχουμε ως Κυβέρνηση ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ μπορούμε να τα καταργήσουμε;
      ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ απήντησαν ομόφωνα η κυρία Μακρή και οι κκ Στρατούλης και Χαλβατζής!...
        Έμεινε ΑΦΩΝΟΣ ο πάντοτε λαλίστατος και χειμαρρώδης Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ Ντινόπουλος… Θα πει κάποιος εύλογα ο εκπρόσωπος της 3Κομματικής Συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) έμεινε…άφωνος για να μην θυμηθούμε τι έλεγε ο Αρχηγός του κ Σαμαράς για ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ…
       Ο κ Σαμαράς ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ τους 2 άνδρες που μας έφεραν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ…Τον συμφοιτητή του από το Amherst College κ Παπανδρέου και τον συνάδελφό του Οικονομολόγο κ Παπακωνσταντίνου!
       Θα κλείσω προτρέποντας ΟΛΑ τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης να ξεκινήσουν ΑΝΕΝΔΟΤΟ για να γίνουν εκλογές και φυσικά να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ που μαραζώνουν την Οικονομία, βυθίζουν το Λαό στην φτώχεια, την απελπισία και τις αυτοκτονίες, και διαλύουν τον ιστορικό κοινωνικό ιστό της Πατρίδας μας μηδενίζοντας την κοινωνική Αλληλεγγύη!
      ΕΚΛΟΓΕΣ δεν ζητούσε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ο κ Σαμαράς ενώ ήταν σταθερό μέλος της πρώτης 3Κομματικής Συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) και πέτυχε στην ΔΕΥΤΕΡΗ εκλογική αναμέτρηση να πάρει το «μπόνους» των 50 εδρών και να σχηματίσει την 2η 3Κομματική Συγκυβέρνηση;
      ΕΚΛΟΓΕΣ να ζητάμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ του 2013 ΟΛΟΙ οι Έλληνες, οι Ελληνίδες και τα παιδιά μας εντός και εκτός Βουλής ελπίζοντας ότι όποιο νέο σχήμα ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και εάν προκύψει θα τα ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ!!!
      Ξαφνιάστηκα, ομολογώ, σήμερα Θεοφάνεια του 2013 καθώς εκπρόσωποι 3 Κομμάτων της Βουλής είπαν ΝΑΙ, μπορούμε να καταργήσουμε τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
      Μη μου πει κάποιος, «έ τα ίδια δεν μας έλεγε και ο κ Σαμαράς αλλά τι έκανε πέρα από το να γίνει Πρωθυπουργός;»
     Επιμένουμε για ΕΚΛΟΓΕΣ από σήμερα χρονιάρα μέρα και κάθε μέρα!.

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ: ΠΑΡΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ



Η Εφορία θα κάνει… αναλήψεις στους λογαριασμούς μας.

Η τρόικα επιστρέφει στη χώρα μας στις 15 Ιανουαρίου και μεταξύ των άλλων απαιτήσεων που έχει καταθέσει προς την Αθήνα, ζητά να είναι έτοιμη η ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία όποιος χρωστά
στο Δημόσιο περισσότερα από 500 ευρώ, τότε η εφορία θα έχει δικαίωμα να τραβά χωρίς παρέμβαση ή ενημέρωση χρήματα από τον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το ποσό που θα θεσμοθετηθεί θα είναι από 500 ευρώ και πάνω και θα αφορά όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Έτσι, όταν μια δόση εισοδήματος καταστεί ληξιπρόθεσμη, δηλαδή έχει παρέλθει ένας μήνας από τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής, τότε αυτόματα η εφορία θα μπορεί να προχωρά σε ανάληψη του ποσού. Το ίδιο θα ισχύει και για τέλη κυκλοφορίας και χαράτσι ακινήτων κ.ά.
Αυτό που προβληματίζει έντονα το υπουργείο Οικονομικών είναι με ποιο τρόπο θα μπορούσε να περάσει η ρύθμιση χωρίς να παρατηρηθεί ένα νέο κύμα μαζικής απόσυρσης και φυγής κεφαλαίων από τις τράπεζες.

ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΓΑΖΩΡΟΥ - ΠΙΕΡΙΚΟΥ 7-0. ΗΤΤΑ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ - ΗΤΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ



Η ομάδα Νέων του Πιερικού, ήταν να βλέπεις και να απορείς.Να αναρωτιέσαι γιατί; τί ποδόσφαιρο είναι αυτό;Οχι τόσο για το σκόρ, που εξ αντικειμένου είναι πολύ βαρύ (7-0) , αλλά για την αγωνιστική απειθαρχία που επικρατούσε στην πλειονότητα των ποδοσφαιριστών.Και άν κάποι οι βιάζοντια να πούν, μα είναι νέα παιδιά, έχουν απειρία κλπ κλπ, δέν είναι έτσι.Εχουμε δεί και άλλα παιγνίδια.Σε κάποιους αγώνες οι ποδοσφαιριστές της ομάδας....
έδειξαν ότι είναι καλοί παίκτες, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και πήραν και αποτελέσματα.Σε άλλους αγώνες έχασαν, αλλά έπαιξαν ποδόσφαιρο.
Στο Γάζωρο το σκόρ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, άν η τοπική ομάδα στο πρώτο ημίχρονο δέν ήταν άστοχη σε πολλές φάσεις.
Εκείνο που διέκρινε κανείς στην ομάδα του Πιερικού, είναι έλλειψη ψυχολογίας,έλλειψη αγωνιστικής διάθεσης, ασύνδετη, με δύο λόγια δέν ήταν ομάδα.
Αγωνιστική πειθαρχία στον τρόπο αναπτυξης.Οι τρείς γραμμές της άμυνας, του κέντρου και της επίθεσης μακρυά η μία απο την άλλη.Πολλοί ποδοσφαιριστές νόμιζαν ότι έπαιζαν μόνοι τους και ήθελαν απο μία μπάλλα ο καθένας.Δέν ξέρω γιατί.Η συνήθεια;Δέν έχουν καταλάβει ότι το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα;Δέν κατάφερε ο προπονητής να τους το μεταδόσει;  και εν τέλει να τους το επιβάλλει;Καλύτερα απο άλλους ξέρει ο κόουτς της ομάδος, που παραιτήθηκε μετά το αποτέλεσμα ντροπή για την ιστορία του Πιερικού.
Πρέπει κάποια παιδιά να καταλάβουν, πρώτον σε ποιά ομάδα παίζουν και δεύτερο ότι για να παίξεις ποδόσφαιρο υψηλών δυνατοτήτων πρέπει να είσαι πειθαρχημένος αγωνιστικά,να κάνεις αυτά που σου ζητάει ο προπονητής σου (όποιος και άν είναι κάθε φορά), και να δείχνεις στον αγωνιστικό χώρο ότι αποτελείς μέλος ομάδος  ποδοσφαίρου και δέν είσαι αθλητής ατομικού αθλήματος.
Δυστυχώς διέκρινα σε μεγάλο βαθμό, ποδοσφαιρικές ενέργειες που χάλασαν την εικόνα μιάς ομάδος που φορούσε τη φανέλλα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ. Είδα πολλούς παίκτες της εντεκάδος, να κουβαλάνε μονίμως τη μπάλλα, να μήν βλέπουν γήπεδο, να μήν συνεργάζονται με τους συμπαίκτες τους, ωσάν να έπαιζαν μόνοι τους.
Με τέτοιο τρόπο παιγνιδιού δέν μπορείς να έχεις καμία ελπίδα καλής αγωνιστικής απόδοσης και αποτελέσματος.Κάποιοι πρέπει να αναθεωρήσουν τον τρόπο πο παίζουν, είναι μεγάλα παιδιά πια.Για το καλό τους και για το δικό τους ποδοσφαιρικό μέλλον, αφού έχουν πολύ ταλέντο, αλλά δέν φτάνει.
Αυτά τα αρνητικά στοιχεία, τα έβλεπε ένα έμπειρο μάτι απο τα πρώτα παιγνίδια, αλλά ήταν σε μικρό βαθμό, στοιχεία που θα μπορούσαν να βελτιωθούν απο τον προπονητή, αλλά με τη θέληση βέβαια και των ίδιων των ποδοσφαιριστών, γιατί απο μόνος του ο προπονητής δέν θα μπορούσε, αλλά ούτε και οι πδοσφαιριστές απο μόνοι τους.Η βελτίωση των μειονεκτημάτων και των αρνητικών μία ομάδος και η βελτίωση των αρνητικών στοιχείων κάποιων ποδοσφαιριστών,χρειάζεται τη συμβολή όλων, του προπονητή και του ίδιου του ποδοσφαιριστή.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Δέν αντέχει σε κριτική το παιγνίδι.
Στο πρώτο ημίχρονο και νωρίς τραυματίστηκε ο Κατσούλης και στη θέση του πέρασε ο Ζούκα.
Ενα γκόλ δέχτηκε η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο και 6 στο δεύτερο.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ (ΤΣΙΑΜΠΕΡΑΣ):ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ, ΤΣΟΠΟΖΙΔΗΣ (75 ΤΖΗΜΑΣ), ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ, ΤΟΣΚΑΣ ,ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΖΩΒΛΙΚΑΣ, ΤΣΙΩΜΗΣ (70 ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ), ΔΑΛΑΜΗΤΡΑΣ, ΚΑΤΣΙΟΥΛΗΣ (25 ΖΟΥΚΑ),ΝΟΥΛΑΣ, ΚΑΡΤΣΑΜΠΑΣ.

 

Βόμβα από Βαξεβάνη ->Την Πέμπτη θα μάθετε όλο το παρασκήνιο για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ. Ποιοι και γιατί!



-Την Πέμπτη η Ελλάδα θα τρίβει τα μάτια της με τα στοιχεία για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ. 

Ο εκδότης του «Ηοtdoc» Κώστας Βαξεβάνης μιλάει στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι» για το τεύχος- φωτιά που θα βρίσκεται στα περίπτερα την Πέμπτη με ντοκουμέντα για το παρασκήνιο της αλλοίωσης και τους πρωταγωνιστές της. 

-Ότι γράφουμε είναι ντοκουμενταρισμένο. Τι έχουν να πουν σήμερα εκείνοι που αμφισβητούσαν...
την γνησιότητα της λίστας; Εάν το Hotdoc δεν έβγαζε την λίστα το θέμα θα είχε ξεχασθεί... 

.Υποστηρίζεις ότι την Πέμπτη θα ανατραπεί η εικόνα που έχουμ ως σήμερα για την λίστα και την αλλοίωσή της; 

-Ακριβώς. Περιμένετε ως την Πέμπτη και θα μάθετε ποιοί, πως και γιατί. Τι ακριβώς συνέβη με την λίστα Λαγκάρντ και την αλλοίωσή της. Έχουμε όλο το παρασκήνιο με ντοκουμέντα...

«Οι Έλληνες έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους»


Φορολογικά έσοδα που βρίσκονται μόνο στα σχέδια και αδυναμία των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις οφειλές του είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και συνέπεια η μία της άλλης.

Περί φορολογίας στην Ελλάδα ο λόγος σε δημοσιεύματα στο γερμανικό τύπο. Η προσοχή στρέφεται και προς τις δύο πλευρές: αφενός των φορολογουμένων που αδυνατούν να πληρώσουν οφειλές και αφετέρου του κράτους...
που επιδιώκει αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Μοιραίες οι συνέπεις...

«Το όριο της αντοχής» είναι ο σχετικός τίτλος στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau υπότιτλος «Οι Έλληνες χρωστούν στο κράτος 55,5 δις ευρώ και δεν μπορούν να τα πληρώσουν. Το δημοσίευμα αναφέρεται στη δεινή θέση, στην οποία έχει περιέλθει μεγάλο μέρος των ελληνικών νοικοκυριών, εξαιτίας της ύφεσης, της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων του και της φορολογίας, τα οποία βρίσκονται πλέον στο όριο της αντοχής των ανθρώπων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Ειδικότερα γίνεται λόγος για τις μαζικές καταθέσεις πινακίδων ιδιωτικών αυτοκινήτων που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα από πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και στην παράταση που αναγκάστηκε να δώσει ο υφ. Οικονομικών για την καταβολή τους μέχρι τις 8 Ιανουαρίου. «Οι συνέπειες από τη μείωση των εισοδημάτων των Ελλήνων μέχρι και 50% είναι μοιραίες, καθώς ήδη προ της κρίσης ο μέσος Έλληνας τα έβγαζε δύσκολα πέρα με χαμηλό εισόδημα» αναφέρει ο αρθρογράφος. «Η αγορά ακινήτων είναι στάσιμη, ενώ για τους οφειλέτες υπάρχει κίνδυνος κατάσχεσης του ακινήτου τους ακόμη και για χρέος στην εφορία 300 ευρώ. Ακόμα και οι άστεγοι θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο εισοδήματος, καθώς όποιος δεν μπορεί να υποβάλει αποδείξεις καταναλωτικών δαπανών θα πρέπει να πληρώσει. Σύμφωνα με την εφορία το κατώτατο όριο διαβίωσης είναι 8.000 ευρώ ανά έτος, εκ των οποίων αφορολόγητα είναι μόνο τα 5.000 ευρώ» σημειώνει.

Πάταξη της φοροδιαφυγής

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



http://www.kalamata.gr/assets/deltiatypou/20100107-ueofaneia01%28Small%29.jpg

  

    Από τον Δήμο Κατερίνης ανακοινώνεται ότι η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού κατά την εορτή των Θεοφανείων (Κυριακή 06 Ιανουαρίου 2012), θα γίνει ως εξής:


- Στην Παραλία Κατερίνης, ώρα 15:00.
 
Επίσημη τελετή, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.Σεραφείμ. Η πομπή θα ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό της Αγ. Φωτεινής.

- Στην Παραλία Κορινού, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και από τον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων.

- Στην Παραλία της Ολυμπιακής Ακτής, ώρα 12 το μεσημέρι. Η πομπή θα ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό του Αγ. Προκοπίου.

Τελετές αγιασμού υδάτων στον δήμο Δίου-Ολύμπου



ΣΉΜΕΡΑ  6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

* ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΘΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ & ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΕΘΙΜΟ ΤΩΝ ΣΙΧΝΩΝ. ΣΤΟ ΔΙΟΝ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΒΑΦΥΡΑ.

* ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ, ΣΤΗ ΣΚΟΤΙΝΑ, ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ.

 

Σειρά εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιούνται την ημέρα των Θεοφανίων, Κυριακή 6 Ιανουαρίου, στον δήμο Δίου-Ολύμπου, σε διάφορες περιοχές. 


ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Στην έδρα του δήμου Δίου-Ολύμπου, στο Λιτόχωρο, η καθιερωμένη εκδήλωση αγιασμού των υδάτων θα γίνει, μετά τη Θεία Λειτουργία, γύρω στις 11.00 π.μ., σε χώρο που βρίσκεται δίπλα από τα νερά του Ενιπέα, στον «Λάκκο», όπως λένε οι Λιτοχωρίτες. Εκεί οι Ιερείς θα ψάλουν τον Αγιασμό και θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Την ίδια μέρα κορυφώνεται και η αναβίωση του βυζαντινού εθίμου των σίχνων. Τα σίχνα είναι σημαίες λιτοχωρίτικων πλοίων, είναι λάβαρα με ψηλούς ιστούς, με αργυρούς σταυρούς και πολύχρωμες σημαίες, που φυλάσσονται σε ναούς και ξωκλήσια του Λιτοχώρου.

Το Σάββατο 5 Ιανουαρίου θα γίνει το «δέσιμο των σταυρών», θα ετοιμαστούν δηλαδή τα σίχνα για τη σιχνοφορία. Και την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής των Θεοφανίων, οι σιχνοφόροι, ψέλνοντας το «Κύριε ελέησον» σε ένα μακρόσυρτο και ιδιόρρυθμο μέλος, θα μεταφέρουν εν πομπή τα σίχνα στην κεντρική πλατεία, γύρω στις 11.00 το πρωί. Αμέσως μετά η πομπή θα κατηφορίσει για τον «Λάκκο», όπου θα γίνει η τελετή του αγιασμού των υδάτων.

Την επόμενη μέρα, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, τα σίχνα θα επιστρέψουν στις ενορίες και στα ξωκλήσια.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΥ

Τελετές αγιασμού των υδάτων σε ανοιχτούς χώρους θα γίνουν στη δημοτική ενότητα Δίου, ανήμερα της εορτής, και συγκεκριμένα στην Καρίτσα κατά τις 10.30 το πρωί, στο Δίον κατά τις 11.00 το πρωί αλλά και στη Βροντού κατά τις 10.30 το πρωί.

Ιδιαίτερο χαρακτήρα έχει η εκδήλωση στο Δίον (11.00 το πρωί), επειδή γίνεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο και συγκεκριμένα στα νερά του ποταμού Βαφύρα.

Εκεί συγκεντρώνονται τοπικές αρχές, κάτοικοι της περιοχής, αρχαιολόγοι (συνήθως με την παρουσία του καθηγητή αρχαιολογίαςΔημήτρη Παντερμαλή) αλλά και επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου είτε για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση είτε και για να βιντεοσκοπήσουν την τελετή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τελετές αγιασμού των υδάτων, αλλά εντός των Ιερών Ναών, θα πραγματοποιηθούν σε άλλες κοινότητες της δημοτικής ενότητας Δίου.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝ.ΟΛΥΜΠΟΥ

Τελετές αγιασμού των υδάτων θα γίνουν και στη δημοτική ενότητα του Ανατολικού Ολύμπου. Εκεί οι τελετές έχουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, επειδή οι περισσότερες θα πραγματοποιηθούν σε ακτές προκειμένου να αγιασθούν τα θαλάσσια ύδατα.

Συγκεκριμένα, μετά τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία θα τελεστούν αγιασμοί στις ακτές ΛεπτοκαρυάςΣκοτίναςΠλαταμώνα καιΠόρων. Στον Νέο Παντελεήμονα η τελετή αγιασμού των υδάτων θα γίνει σε χώρο δίπλα από τον ναό του Αγίου Ελευθερίου.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6– 1 – 2013




Σας προσκαλούμε την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013, ημέρα των 

Θεοφανείων για τον καθαγιασμό των υδάτων ανά Δημοτική Ενότητα, 

όπως παρακάτω:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

Ώρα: 9:30΄, Καθαγιασμός των υδάτων στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Αιγινίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Ώρα: 11:00΄, Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο 

Κολινδρού.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΘΩΝΗΣ

Ώρα: 12:15΄, Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην παραλία Μακρυγιάλου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΥΔΝΑΣ

Ώρα: 11:00΄, Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι του Κίτρους.

Ο Δήμαρχος

Ευάγγελος Γ. Πολύζος

Τα Θεοφάνεια



Τα Θεοφάνεια: Μεγάλη εορτή του Χριστιανισμού, σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο (ή Βαπτιστή). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου, που ξεκινά με τα Χριστούγεννα. Λέγεται, επίσης, Επιφάνεια και Φώτα.

Το όνομα της εορτής προκύπτει από τη φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας, που σύμφωνα με τις Γραφές συνέβη κατά τη Βάπτιση του Ιησού. Στις Δυτικές Εκκλησίες, τα Θεοφάνεια είναι περισσότερο συνδεδεμένα με την προσέλευση και την προσκύνηση των Τριών Μάγων στη Φάτνη της Γέννησης του Ιησού.
Ιστορικό
Όταν ο Ιησούς έγινε 30 ετών βαπτίστηκε στον Ιορδάνη Ποταμό από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, που ήταν έξι μήνες μεγαλύτερός του και ασκήτευε στην έρημο, κηρύσσοντας το βάπτισμα της μετανοίας. Τη στιγμή της Βάπτισης, κατέβηκε από τον ουρανό το Άγιο Πνεύμα υπό μορφή περιστεράς στον Ιησού και ταυτόχρονα ακούσθηκε φωνή εξ ουρανού που έλεγε: «Ούτος εστί ο Υιός του Θεού ο αγαπητός, δια του οποίου ευδόκησε ο Θεός να σώσει τους αμαρτωλούς».
Το γεγονός αυτό έχουν καταγράψει οι τρεις από τους τέσσερις Ευαγγελιστές, ο Μάρκος, ο Ματθαίος και ο Λουκάς. Αυτή δε είναι η πρώτη και μοναδική εμφάνιση στη Γη της Αγίας Τριάδας, σύμφωνα με τις Γραφές.
Το πότε καθιερώθηκε να εορτάζονται τα Θεοφάνεια δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα. Ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς αναφέρει ότι κάποιοι αιρετικοί Γνωστικοί γιόρταζαν από τις αρχές του δεύτερου αιώνα τη Βάπτιση του Ιησού, κατ' άλλους μεν στις 6 Ιανουαρίου, κατ' άλλους στις 10 Ιανουαρίου.
Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος παραδέχεται και περιγράφει την εορτή ως αρχαία πανήγυρη στην Αντιόχεια τη Μεγάλη και ότι από εκεί την παρέλαβαν οι Γνωστικοί. Κατά τον τέταρτο αιώνα, η εορτή των Θεοφανείων γιορτάζεται πλέον με λαμπρότητα σε όλη την Εκκλησία ως εορτή του φωτισμού της ανθρωπότητας δια του Αγίου Βαπτίσματος, απ' όπου και το όνομα «Τα Φώτα», εορτή «των Φώτων».
Τελετές
Δύο είναι οι κυριότερες τελετές των Θεοφανίων:
Ο Μέγας Αγιασμός, που λαμβάνει χώρα εντός των Εκκλησιών.
Η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, που ακολουθεί τον Μεγάλο Αγιασμό.
Ο Σταυρός καταδύεται σε θαλάσσιο χώρο εντός λιμένων, σε όχθες ποταμών ή λιμνών και στην ανάγκη σε δεξαμενές νερού, όπως στην Αθήνα, κατά μίμηση της Βάπτισης του Θεανθρώπου. Η εκδήλωση αυτή στη χώρα μας έχει και πολιτικό χαρακτήρα, καθώς παρίστανται οι Αρχές της κάθε περιοχής.

Ανατροπή και νίκη για την Νίκη επί του Άρη με 3-1 σετ


Το μήνυμα για το θάνατο του Νίκου Σαμαρά...


Με MVP τον πασαδόρο της Ντάμποβιτς η Νίκη Αιγινίου αν και έχασε το πρώτο σετ από τον Άρη έφθασε στην πέμπτη της νίκη στο πρωτάθλημα με 3-1 σετ (18-25, 25-21, 25-20, 25-18),
σκαρφάλωσε στους 15 βαθμούς και ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την παραμονή της στα μεγάλα σαλόνια.
Η Νίκη είχε πολύ καλό σέρβις (9-3) και μπλοκ (13-7) εν αντιθέση με τον Άρη που έκανε συνεχόμενα λάθη. Το ματς έγινε σε έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα λόγω της απώλειας του Νίκου Σαμαρά με τους παίκτες των δύο ομάδων να αφήνουν λουλούδια σε ένα πανό με την φωτογραφία του εκπλιπόντος που είχαν ετοιμάσει οι διοικούντες τη Νίκη. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο πρόεδρος της Νίκης κ. Αυλίδης επέκρινε την απόφαση της ΕΣΑΠ να γίνει η αγωνιστική λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "οι Ιταλοί όταν έφυγε ο ΜΠοβολέντα είχαν κυρήξει πένθος για 10 μέρες".

Οι συνθέσεις:
Νίκη Αιγινίου (Στράντζαλης): Παπαδημητρίου 13 (11/28 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 59% υπ. - 32% άριστες), Μακλάχλιν 14 (8/14 επ., 4 άσοι, 2 μπλοκ, 54% υπ. - 31% άριστες), Γάτσης 8 (5/10 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Ντάμποβις 12 (5/5 επ., 1 άσο, 5 μπλοκ), Γκεοργκίεφ 14 (13/27 επ. 1 άσο), Γκορίδης 1, Εφραιμίδης -λ (61% υπ. - 43% άριστες)/Γεωργόπουλος Β., Αναστασιάδης, Παράσογλου 1, Ποτολίδης 4.
Άρης (Γιάτσης): Κυριακίδης 6 (6/13 επ., 28% υπ. - 21% άριστες), Γκιρτζίκης 8 (6/10 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Μποζίδης 3 (3 μπλοκ), Κιόσης 10 (7/9 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Τζελάτης 23 (22/47 επ., 1 μπλοκ), Ριζόπουλος 3 (3/15 επ., 55% υπ. - 27% άριστες), Μπαμπαλιούτας -λ (61% υπ. - 39% άριστες) / Χαριτωνίδης 1, Ντίνας 1.

Επιμέλεια: Παντελής Λώλης
 
http://www.novasports.gr/







Απάντηση στον Μαζί_τα_Φάγαμε


Αγαπητές Κυρίες, Αγαπητοί Κύριοι,
Με έκπληξη και οργή διαπίστωσα πως στην ηλεκτρονική μου αλληλογραφία σήμερα υπάρχει διαφημιστικό μήνυμα από εσάς που αφορά βιβλία του κ. Θ. Πάγκαλου μεταξύ των οποίων και το τιτλοφορούμενο «τα φάγαμε όλοι μαζί».

Επειδή σήμερα είδα το νέο μισθολογικό μηχανογραφικό μου – είμαι γιατρός του ΕΣΥ, Επιμελητής Α΄, Νευροχειρουργός 23 χρόνια μετά το πτυχίο, με δύο παιδιά, και από δω και πέρα...
θα παίρνω 1394 ευρώ καθαρά τον μήνα, 60 % μείωση συνολικών αποδοχών σε σχέση πριν τρία χρόνια.

Επειδή καθημερινά βιώνω την αγωνία των ανασφάλιστων συνανθρώπων μας που ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ της αρρώστιας γιατί φοβούνται πως θα μείνουν αβοήθητοι σαν το σκυλί στο αμπέλι.

Επειδή βιώνω την αγανάκτηση των ασφαλισμένων που αναγκάζονται να πληρώνουν συμμετοχές – χαράτσια για φάρμακα, εξετάσεις, νοσηλεία ενώ από την άλλη εξαναγκάζονται να καταβάλλουν υπέρογκους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Επειδή θέλω να αντικρίζω στα μάτια τους γέροντες γονείς μου που προσπαθούν να τα κουτσοβγάλουν πέρα με μια πενιχρή σύνταξη του ΙΚΑ, που συνεχώς μειώνεται και υποβάλλονται στον εξευτελισμό να … παρουσιάζονται κάθε τόσο για να «απογραφούν», μην τυχόν και πεθάνουν χωρίς να το πάρει χαμπάρι το κράτος και ξεγελαστεί – αυτή είναι η ανταμοιβή τους που ΕΛΙΩΣΑΝ στη δουλειά από μικρά παιδιά …

Επειδή θέλω να αντικρίζω στα μάτια τα παιδιά μου, που πρόπερσι έμειναν χωρίς βιβλία στα σχολεία τους με τα «έργα και της ημέρες» της προσφιλούς στον κ. Πάγκαλο κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου η οποία με τις συγχωνεύσεις σχολείων ειδικά στην γειτονιά μου, στο Περιστέρι, επιδόθηκε σε ΟΡΓΙΟ αμετροέπειας και ευνοιοκρατίας – το μοναδικό κριτήριο της ίδιας και των ανεκδιήγητων υφισταμένων της ήταν … ποιός λυκειάρχης ήταν «δικός μας» και ποιος «των άλλων» !

Επειδή θέλω να αντικρίζω στα μάτια τους νέους συναδέλφους μου, τους ειδικευόμενους, τους αγροτικούς γιατρούς, τους νέους αποφοίτους, που εξαναγκάζονται βίαια να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για να μπορέσουν να ασκήσουν την ιατρική με στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

Επειδή έχω βαρεθεί να βλέπω άλλους «συναδέλφους» της συστηματικά προστατευόμενης από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μεγαλοκαθηγητοκρατίας και μεγαλοδιευθυντοκρατίας να θησαυρίζουν και χθες και σήμερα και πάντα από την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου με τις ΠΛΑΤΕΣ του κράτους.

Επειδή δεν ανέχομαι να με κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μου οι πολιτικοί προστάτες των «ημέτερων» κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, εργολάβων της ολυμπιάδας των δρόμων και των χρυσορυχείων, επιδοτούμενων εφοπλιστών, τζαμπατζήδων καναλαρχών φιλόξενων βέβαια στους πολιτικούς ταγούς τους, ζιμενάδων, χριστοφοράκων, χρυσοδάκτυλων της ιδιωτικής υγείας που προκλητικά νομοθετούν μαζί με υπουργούς και τρόϊκα για να αρμέγουν ζεστό κρατικό και ασφαλιστικό χρήμα, λομπιστών της φαρμακοβιομηχανίας γενοσήμων και λοιπών συμπαθών υποκειμένων.
Παρακαλώ να με διαγράψετε από τη λίστα της αλληλογραφίας σας και να μην με ξαναενοχλήσετε

Με τιμή,
Πάνος Παπανικολάου, Νοσοκομείο Νίκαιας, μέλος ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και ΔΣ του ΠΙΣ

Tελικά κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!



Τι αηδία! 

Βλέπεις Άδωνη, Βορίδη, Παυλόπουλο να 

υπερασπίζονται με τόσο φανατισμό

 τον Βενιζέλο στην TV και μένεις με το...

στόμα ανοιχτό!

Αηδία.

Παμπιερική σύσκεψη για τα διόδια, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013, στην Κατερίνη


Image 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ N. ΠΙΕΡΙΑΣ

Καλούμε όλους τους πολίτες σε ανοικτή σύσκεψη, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 19:00 στην αίθουσα της Σχολής του Επιμελητηρίου Πιερίας (οδός Γεωργάκη Ολυμπίου αρ. 1, 4ος όροφος). Προσοχή, όχι στο Επιμελητήριο αλλά στη σχολή.
Καλούμε ειδικότερα:
  • Την κ. Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και τους Περιφερειακούς Συμβούλους.
  • Τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιοτεχνικού επιμελητηρίου Πιερίας.
  • Τους εκπροσώπους όλων των Συλλόγων, Σωματείων, Οργανώσεων και παραγωγικών τάξεων του Νομού
με σκοπό την συζήτηση επί της παρούσας κατάστασης και τη λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπισή της.
Μη ξεχνάτε: Εμείς, όλοι μαζί, αποτρέψαμε τη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο.


Συμπολίτες μας
Είναι γνωστό ότι εδώ και δύο περίπου χρόνια τα έργα στους υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομους έχουν σταματήσει, γιατί οι Τράπεζες αρνούνται να χρηματοδοτήσουν τις εταιρίες κατασκευής. Όμως  οι τελευταίες συνεχίζουν κανονικά την είσπραξη των διοδίων και μάλιστα τα αυξάνουν κάθε τόσο σαν να εκτελούνταν κανονικά τα έργα.
Η περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης και η μείωση των διοδίων, που μας έταζαν οι τότε Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ κ. Ρέππας και Μαγκριώτης  έμεινε "όνειρο θερινής νυκτός". Αντίθετα με νεώτερο νόμο που ψήφισε η Βουλή, η μη καταβολή διοδίων έγινε τροχαία παράβαση ενώ κάθε διαμαρτυρία που δημιουργεί πρόβλημα στη ομαλή λειτουργία του  σταθμού διοδίων, θα διώκεται  πλέον και ποινικά.
Στην τελευταία διαμαρτυρία μας στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς, μετά από καταγγελία της εταιρίας <Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.>, ασκήθηκε προκαταρκτική ποινική δίωξη σε βάρος ιδιοκτητών ΤΑΞΙ και φορτηγών που μετείχαν σ αυτήν.
Καμιά δίωξη όμως δεν ασκήθηκε στους  υπεύθυνους  της εταιρίας, όταν αυτή δύο φορές τα τελευταία χρόνια, στάθηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει προαναγγελθέντα δυσμενή καιρικά φαινόμενα, με συνέπεια να εγκλωβιστούν στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. εκατοντάδες οδηγοί  επί αρκετές ώρες.
Καμιά  δίωξη δεν ασκήθηκε εναντίον τους για το ατύχημα των Τεμπών και καμιά  μέριμνα δεν λήφθηκε για τις μεταφορικές επιχειρήσεις αλλά και τις τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού μας, που `υπέστησαν σοβαρές οικονομικές ζημίες από τον αποκλεισμό των Τεμπών για πέντε (5) ολόκληρους  μήνες.
Στις 16 και 18 Ιανουαρίου 2013, μετά από καταγγελία και πάλι της "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.",  δικάζονται στο Πλημ/κείο Λάρισας είκοσι (20) πολίτες από τη Λάρισα και το Βόλο, διότι συμμετείχαν σε ανάλογες κινητοποιήσεις στους  σταθμούς διοδίων του Μοσχοχωρίου και του Πυργετού.
Πρόκειται για ενέργειες που στοχεύουν στην φίμωση κάθε αντίθετης άποψης στο θέμα των διοδίων, με την απειλή της ποινικής - παραδειγματικής τιμωρίας αυτών που την εκφράζουν.
Ενώ λοιπόν οι μεγαλοεργολάβοι:
  • Αρνούνται να εφαρμόσουν το προβλεπόμενο από τις συμβάσεις  παραχώρησης, αντικειμενικό σύστημα είσπραξης διοδίων, έτσι ώστε η χρέωση να είναι ανάλογη με τη διανυόμενη απόσταση.
  • Εχουν εγκαταστήσει και εκμεταλλεύονται κάθε 40 χλμ διαδρομής, ένα μετωπικό  σταθμό διοδίων και αντίστοιχους πλευρικούς.
  • Έχουν σταματήσει ολοκληρωτικά τα έργα, παρόλο που όφειλαν να τα χρηματοδοτήσουν και μέχρι σήμερα να τα έχουν ολοκληρώσει.
  • Παραβιάζουν τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που κάνουν λόγο για την ανταποδοτικότητα των τελών και την αναλογική τους χρέωση.
  • Συνεχίζουν την αποστολή εξωδίκων και αγωγών σε πολίτες που αρνούνταν ή αδυνατούν στην πληρωμή διοδίων.
  • Δεν έχουν καν αρχίσει την κατασκευή των Τοπικών Εργων στο Νομό μας, (αερογέφυρες Κορινού, Μακρυγιάλου, Αιγινίου κλπ)  αλλά  και την  κατασκευή ασφάλτινου τάπητα στο τμήμα: <Σκοτίνα – Κατερίνη>, τα οποία, όπως δείχνουν τα πράγματα, ουδέποτε θα γίνουν, παρά ταύτα, χρησιμοποιώντας τη Δικαιοσύνη, μας απειλούν και προσπαθούν να μας εκφοβίσουν, για να μη ακουστεί και αποκαλυφθεί  η αλήθεια ενός τεράστιου σκανδάλου.
Δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι μπροστά στην παρούσα κατάσταση, η οποία επιχειρεί να καταλύσει συνταγματικά και αναφαίρετα ατομικά και συλλογικά μας δικαιώματα.
Καλούμε όλους σε ανοικτή σύσκεψη,  την Τρίτη  8 Ιανουαρίου 2013  και ώρα 19:00 στη αίθουσα της Σχολής του επιμελητηρίου Πιερίας (οδός Γεωργάκη Ολυμπίου αρ. 1).
Καλούμε ειδικότερα:
  • Την κ. Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και τους Περιφερειακούς Συμβούλους.
  • Τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιοτεχνικού επιμελητηρίου Πιερίας.
  • Τους εκπροσώπους όλων των Συλλόγων, Σωματείων, Οργανώσεων και παραγωγικών τάξεων του Νομού
με σκοπό την συζήτηση επί της παρούσας κατάστασης και τη λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπισή της.
Μη ξεχνάτε: Εμείς, όλοι μαζί, αποτρέψαμε τη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ
--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr