ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Παιχνίδια με τις κάλπες



Έντονο πολιτικό παιχνίδι, καθαρά μικροκομματικού χαρακτήρα, βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα, με φόντο τη Βουλή και με αντικείμενο την ψηφοφορία για την παραπομπή υπευθύνων για ποινικά αδικήματα στην προανακριτική επιτροπή.

Χθες, Τετάρτη, συνεδρίασαν οι πρόεδροι του Κοινοβουλίου, προκειμένου να εισηγηθούν τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου θα κριθεί το ζήτημα της σύστασης επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Το σύνολο των προτάσεων που υπεβλήθησαν καταλήγει αθροιστικά στο κωμικοτραγικό αποτέλεσμα των τριών ψηφοφοριών και των επτά καλπών.

Τρεις ψηφοφορίες βγάζουν επτά κάλπες

H εκδοχή που προκρίθηκε και θα τεθεί προς τελική έγκριση στην Ολομέλεια της Βουλής είναι να γίνουν διαδοχικές ψηφοφορίες. Ειδικότερα:

η πρώτη ψηφοφορία θα αφορά στην πρόταση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, για παραπομπή μόνο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ως βασικού υπευθύνου της κατάστασης που διαμορφώθηκε με το πραγματικό περιεχόμενο της λίστας που παρέδωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και η οποία αφορούσε στα ονόματα Ελλήνων φορολογουμένων που «έβγαλαν» χρήματα στο εξωτερικό

η δεύτερη ψηφοφορία θα γίνει επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή των δύο προκατόχων του χαρτοφυλακίου στο Υπουργείο Οικονομικών (Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου) και

η τρίτη ψηφοφορία θα αφορά στην πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προσυπογραφόμενη και από τη Χρυσή Αυγή, για παραπομπή των Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου (τέσσερις κάλπες).

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη διεξαγωγή μίας ψηφοφορίας με τέσσερις κάλπες ή με μία κάλπη και ένα ψηφοδέλτιο που θα περιλαμβάνει όλα τα εγκαλούμενα πρόσωπα καθώς και τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται αυτά. Τέσσερις κάλπες ζητούν επίσης τόσο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όσο και το ΚΚΕ. Στη διάρκεια της συνεδρίασης δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους εγκαλούμενους πρώην υπουργούς και πρωθυπουργούς, εφόσον το επιθυμούν, να αναπτύξουν τις θέσεις τους ενώπιον του Σώματος.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί. Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή των μαραθώνιων ονομαστικών ψηφοφοριών, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 18.00 το απόγευμα.

«Τρικυμία» στη Βουλή

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις στελεχών του, δεν αποκλείεται να τεθεί και για τον ίδιο θέμα αποχώρησης σε κάποια από τις ψηφοφορίες. Σε κάθε περίπτωση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τη διαφωνία του για τη διαδικασία που επελέγη και την οποία αποδίδει ευθέως στο ΠΑΣΟΚ. Έτσι, με διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη, τον οποίο επισκέφθηκαν οι κ.κ. Αλ. Τσίπρας, Ι. Δραγασάκης, Π. Λαφαζάνης και Δ. Παπαδημούλης, διατύπωσε την αντίδρασή του, προειδοποιώντας ότι προκύπτουν κίνδυνοι όσον αφορά στη διασφάλιση της μυστικότητας της ψηφοφορίας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, είχε δηλώσει από νωρίς ότι αυτό που επιβάλλεται είναι να διασφαλιστεί πλήρως η μυστικότητα της ψήφου και η δυνατότητα όλων των βουλευτών να ψηφίσουν οποιονδήποτε από τους τέσσερις υπό παραπομπή πολιτικούς, για όποια κατηγορία εκείνοι πιστεύουν. Όπως είπε σχετικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Λαφαζάνης, ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στην πρότασή του για τέσσερις κάλπες ανά πολιτικό πρόσωπο με υποχρεωτική την ψήφο των βουλευτών και στις τέσσερις, ενώ ως εναλλακτική σκέψη ανέφερε τη μία κάλπη με τέσσερα ψηφοδέλτια που θα περιλαμβάνουν τα ονόματα και τα αδικήματα.

Έντονα αντιδρά και το ΚΚΕ, το οποίο χαρακτήρισε «πραξικοπηματική» την πρόταση της πλειοψηφίας για τρεις κάλπες κατά τη διαδικασία ψηφοφορίας για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

100 ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΟΡΤΑΓΚ : ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ


       Είμαστε 100 πρώην εργαζόμενοι της κλωστοϋφαντουργίας Κόρταγκ. Από τον Οκτώβριο του 2004 που πτώχευσε η εταιρία, είμαστε σε αγώνα δρόμου με τη γραφειοκρατία, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε  ένα μέρος από τα χρήματα που μας ανήκουν. Μετά κόπων και βασάνων καταφέραμε και πήραμε δύο δόσεις από το ποσό που μας αναλογούσε, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση.

 
Εδώ και 3 χρόνια μας ταλαιπωρούν ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ  με τη γραφειοκρατία και με την τελική υπογραφή που χρειάζεται να βάλει ΕΝΑΣ δικαστής της Κατερίνης. Δεν σκέφτεται κανείς την αγωνία και την ανάγκη που  έχουμε σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς, ώστε να μπει επιτέλους αυτή η υπογραφή και να μοιραστούν τα χρήματα.
   Ελπίζουμε και πιστεύουμε, ότι ο αρμόδιος δικαστής, θα νοιώσει την ανάγκη μας και θα δείξει την πρέπουσα ευαισθησία και θα δώσει ΣΥΝΤΟΜΑ  την εντολή καταβολής του υπόλοιπου ποσού.
                                               100 ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΟΡΤΑΓΚ

Τα μυστικά της Ακρόπολης - Τί κρύβεται κάτω απ΄τον ιερό βράχο;


Οι περισσότεροι Έλληνες, αλλά και πάρα πολλοί ξένοι έχουν βρεθεί τουλάχιστον μία φορά στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Οι περισσότεροι όμως απ’ όσους πήγαν εκεί δεν ήξεραν το παραμικρό για τα μυστικά που κρύβονταν κάτω από τα πόδια τους. Η Ακρόπολη δεν είναι μόνο ένα από τα πιο γνωστά αρχαιολογικά μνημεία του κόσμου που στολίζεται από μερικά από τα ομορφότερα κτίσματα της Ελληνικής αρχαιότητας, αλλά είναι παράλληλα και ένας τόπος που κρύβει πολλά και σημαντικά μυστικά
Σύμφωνα με την συμβατική ιστορία, δεν είναι γνωστό το πότε η Ακρόπολη κατοικήθηκε για πρώτη φορά. Οι απόψεις σχετικά με τους πρώτους οικισμούς στην Ακρόπολη ποικίλουν σε ένα φάσμα που αρχίζει από την 3η και τελειώνει στην 6η χιλιετία προ Χριστού. Οι αρχαιολόγοι παραδέχονται ότι στην Ακρόπολη υπάρχουν πολλά οικοδομικά επίπεδα, κάποια από τα οποία παραμένουν άγνωστα ακόμα και σήμερα.
Αυτό συμβαίνει επειδή, κάθε φορά που κτιζόταν η Ακρόπολη, τα νέα οικοδομήματα χτίζονταν πάνω στα προηγούμενα. Και δεν θα ήταν επιτρεπτό για κανέναν λόγο, για να βρούμε τι κρύβεται στις αρχαιότερες στρώσεις, να δημιουργήσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα στις νεότερες. Η Ακρόπολη λοιπόν έχει πολλά μυστικά ακόμα που περιμένουν να ανακαλυφθούν.
Στην νότια πλευρά της Ακρόπολης μάλιστα έχουν βρεθεί μεγάλα κομμάτια πέτρας. Αυτό γέννησε την υποψία ότι έχουν αφαιρεθεί με κάποιον τρόπο από το εσωτερικό του βράχου. Ως εκ τούτου θα ήταν πολύ πιθανό κάτω από την Ακρόπολη να υπάρχουν υπόγειοι θάλαμοι και στοές.
Ερευνώντας το θέμα, μπορούμε με ασφάλεια να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι κάτω από την Ακρόπολη υπάρχουν υπόγειες δίοδοι οι οποίες καταλήγουν σε πολλά σημεία της Αττικής. Αν και η πρόσβαση σήμερα σε τέτοιες στοές είναι πολύ δύσκολη, σε άλλες εποχές κάτι τέτοιο δεν ίσχυε και έτσι έχουμε διάφορες μαρτυρίες οι οποίες μας μιλούν για ένα εκτεταμένο δίκτυο στοών στην Αττική με κέντρο την Ακρόπολη. Μία αρχαία αναφορά που αποκαλύπτει όχι απλά ότι υπήρχαν στοές κάτω από την Ακρόπολη, αλλά και πως – τότε τουλάχιστον – υπήρχε υπόγεια επικοινωνία με κάποιο παραθαλάσσιο μέρος, είναι αυτή του Παυσανία του περιηγητή που έζησε τον 2ο μετά Χριστόν αιώνα. Έγραψε λοιπόν ο Παυσανίας:
«ἔστι δὲ καὶ οἴκημα Ἐρέχθειον καλούμενον· πρὸ δὲ τῆς ἐσόδου Διός ἐστι βωμὸς Ὑπάτου, ἔνθα ἔμψυχον θύουσιν οὐδέν, πέμματα δὲ θέντες οὐδὲν ἔτι οἴνῳ χρήσασθαι νομίζουσιν. ἐσελθοῦσι δέ εἰσι βωμοί, Ποσειδῶνος, ἐφ᾽ οὗ καὶ Ἐρεχθεῖ θύουσιν ἔκ του μαντεύματος, καὶ ἥρωος Βούτου, τρίτος δὲ Ἡφαίστου· γραφαὶ δὲ ἐπὶ τῶν τοίχων τοῦ γένους εἰσὶ τοῦ Βαυταδῶν καὶ —διπλοῦν γάρ ἐστι τὸ οἴκημα—[καὶ] ὕδωρ ἐστὶν ἔνδον θαλάσσιον ἐν φρέατι. τοῦτο μὲν θαῦμα οὐ μέγα· καὶ γὰρ ὅσοι μεσόγαιαν οἰκοῦσιν, ἄλλοις τε ἔστι καὶ Καρσὶν Ἀφροδισιεῦσιν· ἀλλὰ τόδε <τὸ> φρέαρ ἐς συγγραφὴν παρέχεται κυμάτων ἦχον ἐπὶ νότῳ πνεύσαντι. καὶ τριαίνης ἐστὶν ἐν τῇ πέτρᾳ σχῆμα· ταῦτα δὲ λέγεται Ποσειδῶνι μαρτύρια ἐς τὴν ἀμφισβήτησιν τῆς χώρας φανῆναι.» (Ελλάδος περιήγησις, Αττικά, 26, [5]).
Σύμφωνα με τον Παυσανία λοιπόν, στο Ερεχθείο υπάρχει ένα «φρέαρ» που έχει σχήμα τρίαινας, μέσα από το οποίο, κάθε φορά που έπνεε νότιος άνεμος, ακούγονταν ήχοι κυμάτων. Το χάσμα αυτό όντως υπάρχει στο Ερεχθείο και, κατά τους αρχαίους χρόνους είχε λατρευτική σημασία καθώς οι αρχαίοι απέδιδαν την δημιουργία του στον Ποσειδώνα, τον θεό της θάλασσας. Ο ήχος των κυμάτων που ακουγόταν μέσα από αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να συνεπάγεται πως υπήρχε – αν δεν υπάρχει ακόμα – υπόγεια επικοινωνία της Ακρόπολης με την θάλασσα.
Μια άλλη σημαντική πηγή που μας αποκαλύπτει ότι υπάρχουν διάφορες υπόγειες σήραγγες κάτω από την Αττική είναι και το γεγονός ότι η Ιστορία παραδέχεται ότι οι στοές αυτές χρησιμοποιήθηκαν από τους Έλληνες κατά τον καιρό της επανάστασης του 1821. Και μετά όμως την απελευθέρωση της Ελλάδος, τα σπήλαια δεν ξεχάστηκαν, αλλά έγιναν λημέρια ληστών, όπως του περιβόητου λήσταρχου Νταβέλη, ο οποίος με ορμητήριο το σπήλαιο της Πεντέλης που πήρε το όνομά του, μέσα από τις υπόγειες στοές, μπορούσε να εμφανίζεται σχεδόν σε όποιο σημείο της Αττικής ήθελε και μετά να εξαφανίζεται πάλι μέσα από τα σπήλαια αυτά.
Αργότερα, τον καιρό της γερμανικής κατοχής και συγκεκριμένα την νύχτα μεταξύ 30 και 31 Μαΐου 1941, λέγεται ότι ο Λάκης Σάντας και ο Μανώλης Γλέζος ανέβηκαν στον φυλαγμένο από τους Γερμανούς βράχο της Ακρόπολης κρυφά μέσα από σπήλαιο, κατέβασαν την γερμανική σημαία και έφυγαν απαρατήρητοι πάλι με τον ίδιο τρόπο. Δεδομένου του ότι οι Γερμανοί φύλαγαν τα Προπύλαια ώστε κανείς να μην μπορεί να μπει από εκεί και του ότι ο βράχος της Ακρόπολης είναι απροσπέλαστος από κάθε άλλη πλευρά, ο μόνος τρόπος για να ανέβουν στην Ακρόπολη ήταν μέσα από τα σπήλαια. Το ότι η σημαία των Γερμανών κατέβηκε μέσα στην νύχτα κρυφά λοιπόν, αποτελεί απόδειξη της ύπαρξης των στοών αυτών.
Εκτός όμως από τα ιστορικά στοιχεία για την ύπαρξη στοών κάτω από την Ακρόπολη και κάτω από την Αττική γενικότερα, αξίζει να αναφέρουμε πως είναι γεωλογικά αποδεδειγμένο πως κάτω από την Ακρόπολη υπάρχει νερό. Το νερό αυτό αποδεδειγμένα δεν είναι στάσιμο αλλά κινείται· έρχεται από κάπου και καταλήγει κάπου αλλού. Το νερό όμως δεν θα μπορούσε να κινηθεί με την μορφή υπόγειων ποταμών, σε περίπτωση που η γη ήταν απολύτως συμπαγής. Αυτό λοιπόν ενισχύει ακόμα περισσότερο την άποψη ότι κάτω από την Αττική υπάρχουν στοές, σήραγγες και σπήλαια.
Σημαντικές μαρτυρίες για την ύπαρξη διάφορων υπογείων στοών κάτω από την Αττική, είναι και αυτές των εργατών που εργάστηκαν για την κατασκευή του μετρό στην Αθήνα. Λέγεται ότι, κατά την διάρκεια των εργασιών, οι εργάτες εντόπισαν πληθώρα υπογείων σηράγγων, άλλες από τις οποίες ήταν υπόγειοι χείμαρροι και άλλες από τις οποίες είχαν αρχαιολογικό ενδιαφέρον, καθώς μέσα τους βρέθηκαν χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα, πολλών από τα οποία αγνοείται η τύχη.

H μέθοδος αφανισμού της μεσαίας αστικής τάξης


Του Λιακόπουλου Δημοσθένη
Εκείνο που δεν αρέσει καθόλου στους παγκοσμιοποιητές είναι η λεγόμενη μεσαία αστική οικονομική τάξη. Αυτή είναι εκείνη, η οποία έχει στα μέλη της όσους είχαν μικρομάγαζα ή μεγαλομάγαζα, μικρές ή μεγάλες βιοτεχνίες και μπορούσαν κάθε μήνα να βγάζουν όχι μόνον έναν, αλλά και τρεις και δέκα και είκοσι μισθούς υπαλλήλου.
Όλοι αυτοί πρέπει να χτυπηθούν από την Νέα Τάξη. Πρέπει, επομένως, να εξαφανιστεί η μεσαία αστική τάξη, διότι αυτή έχοντας την οικονομική δυνατότητα θα μπορούσε να εναντιωθεί στην επερχόμενη παγκοσμιοποίηση του καταναγκασμού και του ελέγχου. Αυτοί πρέπει να πάψουν να υπάρχουν.
Πώς θα εξαφανίσουμε - λένε οι νεοταξίτες - την μεσαία αστική τάξη. Οι μέθοδοι είναι οι εξής:
1. Νοθεύουμε πληθυσμιακά τα δυτικά κράτη με τους λαθρομετανάστες, ώστε οι φτωχοί να είναι πιο πολλοί σε σχέση με την μεσαία τάξη. Οι φτωχοί, επομένως, αυξάνονται λόγω εισαγωγής φτώχειας και λαθρομετανάστευσης, την οποία τα υπανάπτυκτα κράτη εξάγουν.
2. Η μεσαία τάξη θα εκλείψει, εάν εκλείψουν οι μικρομεσαίοι. Για να κλείσει μια μικρομεσαία επιχείρηση οι νεοταξίτες ψηφίζουν νόμους περίεργους, νόμους άκαμπτους, νόμους αμετανόητους, οι οποίοι αναγκάζουν όλο το οικονομικό σύστημα να καταρρεύσει. Για παράδειγμα, φορολογικοί νόμοι, ΦΠΑ, που γονατίζουν τους μικρομεσαίους.
3. Το χρηματιστήριο, το οποίο πολύ διαφημίστηκε και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ένα κραχ στο χρηματιστήριο στην Ελλάδα ρήμαξε όλες σχεδόν τις οικονομίες των Ελλήνων, οι οποίοι πήγαν να παίξουν, διότι είχε διαφημιστεί τόσο πολύ και διότι τους είχαν πει ότι αν βάλουν χρήματα στο χρηματιστήριο σε χρόνο μηδέν και κυρίως χωρίς κόπο θα τα τριπλασιάσουν - και γιατί όχι θα τα εικοσιπλασιάσουν. Αφού έχασαν, λοιπόν, τα χρήματά τους στο χρηματιστήριο, πολλοί αναγκαστικά έγιναν νεόπτωχοι.
4. Εκτός απ’ το χρηματιστήριο, όμως, υπάρχει και ο πληθωρισμός. Ο έμπορος δεν ξέρει αν θα πρέπει να κρατήσει εμπόρευμα, το οποίο θα χάσει την αξία του ή αν θα πρέπει να ρίξει λεφτά για να αγοράσει νέο εμπόρευμα, το οποίο εμπόρευμα με την συνεχή οικονομική ύφεση και πάλι θα τον οδηγήσει σε πτώχευση.
5. Ένας άλλος τρόπος, βέβαια, με τον οποίο χτυπήθηκε η μεσαία αστική τάξη, είναι τα καζίνο, τα πάμπολλα καζίνο, τα οποία ανοίγουν και φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια μέσα στις πόλεις και στα χωριά και απομυζούν τις οικονομίες της μεσαίας αστικής τάξης.
6. Με όλα αυτά, λοιπόν, η μεσαία αστική τάξη σταδιακά σβήνει, σταδιακά χάνεται. Οθάνατος του εμποράκου, όπως πολύ σωστά διαβάσαμε σε μία εφημερίδα. Βέβαια, μέσα στα σύγχρονα μοντέρνα δυτικά κράτη υπάρχουν και οι υγιείς μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτές για να ελεγχθούν πρέπει να γίνουν απρόσωπες. Για να γίνουν απρόσωπες, τις πείθουν να πάνε και να ενταχθούν σε κάποιο μεγάλο διεθνές οικονομικό τραστ, που είναι και πολύ σικ!
Όταν, όμως, η επιχείρηση ενταχθεί μέσα στο τραστ, το πρώην αφεντικό γίνεται ένας απλός μέτοχος και από ολόκληρη επιχείρηση, την οποία είχε στα χέρια του και διοικούσε, τώρα έχει μόνο χαρτιά.
7. Το επόμενο βήμα είναι να πείσουν τους νεόπτωχους, την πρώην μεσαία αστική τάξη, να υπαλληλοποιηθεί, κοινώς να επιζητεί να έχει έναν μισθό βρέξει-χιονίσει, να επιζητεί ο καθένας από μας να γίνει υπάλληλος ή στο δημόσιο ή σε καμιά μεγάλη και σίγουρη πολυεθνική εταιρία. Όταν οι νεόπτωχοι και οι πρώην μεσοταξίτες της μεσαίας αστικής τάξης αποκτήσουν τους πρώτους μισθούς, αφού γίνουν υπάλληλοι, τότε τους πείθουν να πάρουν δάνεια. Δάνεια γιατί; Είχαν μάθει να ζουν πλουσιοπάροχα. Τώρα πώς θα ζουν μ’ έναν μόνο μισθό;
«Έχεις σίγουρο μισθό, μη φοβάσαι», λένε οι τράπεζες. «Πάρε ένα δάνειο για να αγοράσεις ό,τι θέλεις και να ζήσεις τις παλιές καλές μέρες, πάρε ένα δάνειο για να πας διακοπές, πάρε ένα δάνειο για να περάσεις τις γιορτές» ξοδεύοντας ψεύτικο χρήμα, το οποίο ουσιαστικά δεν υπάρχει. Δανειζόμενος, όμως, κανένας γίνεται δούλος στην τοπική τράπεζα, η οποία με την σειρά της γίνεται δούλος στην παγκόσμια τράπεζα και στα παρακλάδια της, διότι η τοπική τράπεζα πρέπει να δανειστεί από το εξωτερικό για να δώσει στον εσωτερικό δανεισμό.
8. Ένας άλλος τρόπος για να εξαφανιστεί η μεσαία αστική τάξη είναι να μην υπάρχει στην κυριολεξία. Και να μην υπάρχει, όχι διότι δεν θα δημιουργηθούν νεόπτωχοι, αλλά διότι θα εξαφανιστεί βιολογικά. Και έτσι, έριξαν σε όλον τον κόσμο την έννοια της υπογεννητικότητας. Η μοναδική μας έννοια είναι πώς θα διασκεδάσουμε, πώς θα ξεχαστούμε, πώς θα μπορέσουμε όλοι να κινούμαστε άνετα και πώς θα μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα οικονομικά.
Και έτσι μπαίνουμε διαρκώς στην διαδικασία μιας νέας γενοκτονίας. Όχι σαν την γενοκτονία, την οποία διέπραξαν οι Τούρκοι στους Πόντιους, ή στους Έλληνες της Μικράς Ασίας, αλλά μια γενοκτονία, την οποία οι ίδιοι οι Έλληνες προσπαθούν με πολύ κόπο να φέρουν εις πέρας κάθε χρόνο. 500.000 αμβλώσεις έχουμε κάθε χρόνο στην Ελλάδα.
9. Τέλος, ο ασφαλέστερος τρόπος καταστροφής της μεσαίας τάξης, είναι να πάρει κανείς τα λεφτά των πελατών της. Μειώνοντας λοιπόν τους μισθούς και τις συντάξεις, οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες παύουν να έχουν πελατεία, αφού με τους μειωμένους μισθούς, οι σύγχρονοι δούλοι, οι μισθωτοί δηλαδή, δεν μπορούν να κάνουν κατανάλωση στην αγορά. Οι πάντες κλείνουν και η ιστορία τελειώνει. Το ζούμε στην Ελλάδα σήμερα.
Με όλα αυτά, λοιπόν, οι νεοταξίτες πετυχαίνουν την εξαφάνιση της μεσαίας αστικής τάξης, την εξαφάνιση εκείνων των φωνών, που λόγω της οικονομικής τους άνεσης θα μπορούσαν να αντισταθούν και να αντιταχθούν στα σχέδια των παγκοσμιοποιητών.

Κρύψτε… ασφαλίστε σπόρους! Θέλουν να ελέγξουν την τροφή!


 Κρύψτε... ασφαλίστε σπόρους! Θέλουν να ελέγξουν την τροφή!
Ήταν απλά θέμα χρόνου οι ελληνικές ντόπιες ποικιλίες σπόρων να βρεθούν στο στόχαστρο της επίθεσης, όπως αυτή εξαπολύεται με την μορφή του κλεισίματος της Τράπεζας Διατήρησης Γενετικού Υλικού.
Η αλήθεια είναι ότι γενικά η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για τις φυσικές, ντόπιες ποικιλίες σπόρων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες με κάθε τρόπο επιχειρείται να εξαφανιστούν και να κυριαρχήσουν όχι απλά τα υβρίδια αλλά οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι.
Με τον ίδιο τρόπο που μέσα σε μόλις 3-4 δεκαετίες οι φυσικές τροφές ξεχάστηκαν σχεδόν εντελώς και μπήκαν στο περιθώριο και οι άνθρωποι πλέον τρέφονται με επεξεργασμένες τροφές γεμάτες κάθε είδους δηλητήρια, με αντίστοιχο τρόπο προχωράει ραγδαία και η εξαφάνιση των φυσικών σπόρων.
Το σχέδιο έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί (5 εταιρείες ελέγχουν το εμπόριο σπόρων) και προωθείται με συντονισμένη εκστρατεία των εταιρειών βιοτεχνολογίας, των διεθνών νεοταξικών οργανισμών (με τα ολοκληρωτικά τους νομοθετήματα codex alimentarious, agenda 21) και των κυβερνήσεων πιόνια τους (με νόμους όπως ο S.510 στις ΗΠΑ).
Η νέα τάξη δείχνει μια πρωτοφανή εμμονή να επιβάλλει τους γενετικά τροποποιημένους (GMO) σπόρους και οργανισμούς με κάθε τρόπο, σε σημείο πλέον οι «ανθρωπιστικές» της επεμβάσεις να γίνονται με αυτόν ως έναν από τους κυρίαρχους λόγους.
Γνωρίζουμε ότι στο Ιράκ ένας από τους πρώτους νόμους που πέρασε το κατοχικό καθεστώς ήταν η απαγόρευση στους αγρότες να διατηρούν σπόρους για να ξανασπείρουν την νέα σοδειά, όπως γινόταν για χιλιετίες. Και όταν αυτό αφορά την περιοχή της αρχαίας Μεσοποταμίας από όπου ξεκίνησε η γεωργία πριν 10 χιλιάδες χρόνια, τότε μια τέτοια ενέργεια είναι πολύ περισσότερο μια ξεκάθαρη δήλωση της νέας τάξης για το τέλος της γεωργίας και της τροφής όπως την ξέραμε.
Μέσα από την επιθετική και παραπλανητική δράση των εταιρειών βιοτεχνολογίας, οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες έχουν τώρα εξαπλωθεί σε πάνω από 25 χώρες, έναντι μόλις 3 χωρών (ΗΠΑ, Καναδάς, Αργεντινή) μέχρι πριν λίγα χρόνια. Χαρακτηριστικό και τραγικό παράδειγμα η Ινδία, όπου μέσω της εξαπάτησης των μικρών αγροτών για μεγαλύτερες σοδειές, αυτοί χρεώθηκαν για να αγοράσουν γενετικά τροποποιημένους σπόρους οι οποίοι όμως είχαν πολύ χειρότερη απόδοση από τις δικές τους ντόπιες ποικιλίες.

Πρόστιμα-«φωτιά» σε όσους δεν κατέβαλαν τα τέλη κυκλοφορίας


 Πρόστιμα «φωτιά» σε όσους δεν κατέβαλαν τα τέλη κυκλοφορίας
Ειδοποιητήρια σε 29.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν κατέβαλαν τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου, οπότε έληξε η σχετική προθεσμία θα αποστείλει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, όσοι δεν κατέβαλαν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας 2013 θα κληθούν με το ειδοποιητήρια να πληρώσουν το αντίτιμο εις διπλούν.
Όσοι από αυτούς δεν συμμορφωθούν θα βρεθούν ενώπιον μεγαλύτερων προβλημάτων καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να «μπλοκάρεται» η διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης, η οποία είναι επίσης συνδεδεμένη με το Τaxisnet.
Τα τέλη κυκλοφορίας 2013 ανέρχονται σε:
- 22 ευρώ για οχήματα από 51 έως 300 κυβικά εκατοστά.
- 55 ευρώ για οχήματα από 301 έως 785 κυβικά εκατοστά.
- 120 ευρώ από 786 έως 1.070 κυβικά εκατοστά.
- 135 ευρώ για οχήματα από 1.071 έως 1.357 κυβικά εκατοστά.
- 240 ευρώ από 1.358 έως 1.548 κυβικά εκατοστά.
- 265 ευρώ από 1.549 έως 1.738 κυβικά εκατοστά.
- 300 ευρώ από 1.739 έως 1.928 κυβικά εκατοστά.
- 660 ευρώ από 1.929 έως 2.357 κυβικά εκατοστά.
- 880 ευρώ από 2.358 έως 3.000 κυβικά εκατοστά.
- 1.100 ευρώ για οχήματα από 3.001 έως 4.000 κυβικά εκατοστά.
- 1.320 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 4.001 κυβικών εκατοστών.
Έτσι, κάτοχος ΙΧ αυτοκινήτου 1.600 κυβικών εκατοστών που δεν κατέβαλε έγκαιρα τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρώσει πλέον 530 ευρώ! Ομοίως κάτοχος ΙΧ αυτοκινήτου 2.000 κυβικών εκατοστών που δεν κατέβαλε έγκαιρα τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρώσει πλέον 1.320 ευρώ!

«Ρίχτερ οργής» για Στουρνάρα


 «Ρίχτερ οργής» για Στουρνάρα
Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου
Η ασυλία του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα εντός κυβέρνησης και Ν.Δ. έλαβε τέλος. Η προκλητική απόφασή του να ακυρώσει την επιβολή φόρου πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής, την ώρα που σφαγιάζει την ελληνική κοινωνία, αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μάλιστα, για πρώτη φορά χθες υπουργοί και «γαλάζιοι» βουλευτές στράφηκαν εναντίον του με δημόσιες δηλώσεις μεταφέροντας το κλίμα οργής που επικρατεί για τον κ. Στουρνάρα.
Τα πιο πολλά… Ρίχτερ εκδηλώθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος -σε συνέντευξή του στον Real- και αναφερόμενο στην ανάκληση της ρύθμισης για τα σκάφη είπε χωρίς περιστροφές: «Σας το λέω ωμά, απαράδεκτο… Δεν επιτρέπεται, όταν τα προηγούμενα χρόνια έχει εφαρμοστεί μια φιλελεύθερη πολιτική στα Ι.Χ., να επιβάλλεται τώρα συνολικό τεκμήριο και μάλιστα μόνιμο και την ίδια ώρα -αν θυμάμαι καλά είναι πάνω από 100.000 οι ιδιοκτήτες σκαφών πάνω από έξι μέτρα- να τυγχάνουν αυτής της αντιμετώπισης». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά για τη στάση του κ. Στουρνάρα: «Εμένα με προσβάλλει…».
Επίσης, ο βουλευτής Β’ Αθηνών Κυριάκος Μητσοτάκης για το ίδιο θέμα τόνισε: «Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις για το ότι αποσύρθηκε η διάταξη για τον φόρο πολυτελείας στα σκάφη, παρά το γεγονός ότι είμαστε μια χώρα που πρέπει να προάγει τον θαλάσσιο τουρισμό». Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε ακόμη τον κ. Στουρνάρα για ανεντιμότητα προς τους πολίτες στους οποίους, αφού κατέβαλαν τα τέλη, τώρα επιβάλλουν χαράτσι ως φόρο πολυτελείας!

Eρχονται σφοδρές χιονοπτώσεις και καταιγίδες !


Έντονη μετωπική δραστηριότητα αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα έως και την ερχόμενη Κυριακή δίνοντας άφθονες βροχές στα πεδινά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπειρωτικής Ελλάδας.
Παράλληλα οι επικρατέστεροι άνεμοι που θα είναι οι νοτιάδες, θα κρατήσουν τη θερμοκρασία σε επίπεδα ελαφρώς ανεβασμένα, από τα κανονικά για την εποχή.

Πιο αναλυτικά οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από τις έντονες βροχές είναι η Δυτική και η Βόρεια Ελλάδα, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά την Τετάρτη 16/1 και την Παρασκευή 20/1. Από το Σάββατο 19/1 τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση και θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις, ξεπερνώντας τα 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο, από την Τετάρτη 16/1 έως και την Παρασκευή 18/1.
 http://meteo.gr/

Αυτό θα πει μπραζίλιαν! Τέτοια προσόντα είναι να τα κρύβεις;


Στη Βραζιλία, όπου πρόσφατα αγόρασε και το δικό της σπίτι κάνει διακοπές η Candice Swanepoel και ήθελε να μπει στο κλίμα της χώρας.

Έτσι το 25χρονο μοντέλο της Victoria’s Secret γλίστρησε στο βραζιλιάνικο μπικίνι της και με τα οπίσθιά της φόρα παρτίδα πόζαρε για το twitter.

Από πάνω φορούσε ένα λευκό τοπ που έδενε πίσω στην πλάτη. Όπως ήταν φυσικό επικράτησε «πανικός» στο διαδίκτυο.

Αυξημένος κίνδυνος θρόμβωσης στην εξωσωματική


Η τεχνική της εξωσωματικής γονιμοποίησης συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για πνευμονική εμβολή καθώς και... θρόμβωσης στις φλέβες, κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Σουηδία και δημοσιεύεται στο British Medical Journal.

Περίπου το 10% των ζευγαριών παρουσιάζουν προβλήματα γονιμότητας και καταφεύγουν στη μέθοδο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (IVF). Μέχρι σήμερα, η εξωσωματική γονιμοποίηση έχει οδηγήσει σε περίπου 5 εκατομμύρια γεννήσεις.

Οι επιστήμονες γνώριζαν ότι ο κίνδυνος εμφάνισης θρόμβων του αίματος αυξάνεται κατά τη διάρκεια της φυσιολογικής εγκυμοσύνης και θέλησαν να ελέγξουν ποιο είναι το αντίστοιχο ποσοστό κινδύνου κατά την εγκυμοσύνη που έχει επιτευχθεί με εξωσωματική γονιμοποίηση. Επιπλέον, θέλησαν να ελέγξουν εάν αυξάνεται και ο κίνδυνος πνευμονικής εμβολής, η οποία είναι συνηθισμένη αιτία μητρικών θανάτων.

Υψηλότερος ο κίνδυνος στην ομάδα της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Για να το διαπιστώσουν, εξέτασαν 23.498 γυναίκες που έμειναν έγκυες με τεχνική IVF και 116.960 γυναίκες που έμειναν έγκυες φυσιολογικά. Όλες οι γυναίκες ήταν, κατά μέσο όρο, 33 ετών. Αυτό που προέκυψε ήταν ότι αρκετά περισσότερες γυναίκες της ομάδας της εξωσωματικής γονιμοποίησης εμφάνισαν θρόμβους αίματος συγκριτικά με τις γυναίκες της ομάδας με φυσιολογική σύλληψη (4,2 περιπτώσεις στις 1.000 γεννήσεις, έναντι 2,5 περιπτώσεων στις 1.000 γεννήσεις, αντίστοιχα).

Η Συνταγή της Ημέρας!


Εύκολη σπιτική μπουγάτσα

Συνταγή για 8-10 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:
1 κουτί έτοιμο φύλλο σφολιάτας (2 τεμάχια)
4 φλιτζάνια γάλα
3/4 φλιτζανιού σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά, μεγάλα
1 φακελάκι βανίλια, σκόνη
Λίγο βούτυρο για άλειμα

Για το σερβίρισμα:
ζάχαρη άχνη
κανέλλα

Προετοιμασία:

Φοιτητές έκαναν σεξ μέσα στο πανεπιστήμιο και το βίντεο ανέβηκε online


''Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να χρησιμοποίησαν προφυλακτικό'', λένε όσοι είδαν το βίντεο με ένα ζευγάρι φοιτητών που έκανε σεξ σε αίθουσα του πανεπιστημίου



Το ''καυτό'' βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας του Πανεπιστημίου του Exeter, κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο προκαλώντας σκάνδαλο στη Βρετανία
Το συμβάν έλαβε χώρα σε ετήσιο πάρτυ των φοιτητών του πανεπιστημίου, όπου όλοι φορούν σέξι εσώρουχα!
Ήδη έχουν προκληθεί πολλές αντιδράσεις και στον πολιτικό χώρο για το πάρτι οργίων, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Πάση θυσία σωτηρία του μπουρδέλου!



Από το "swell"
Η τρόικα εσωτερικού, αυτή που εννοεί να αυτοαποκαλείται "συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων" έχει βαλθεί να δικαιώσει τον Ραφαηλίδη, που έλεγε ότι ο πολιτικός του σήμερα είναι ο γνήσιος απόγονος του κοτζαμπάση της τουρκοκρατίας.
Δικαιώνοντας αυτόν τον χαρακτηρισμό, η τρόικα εσωτερικού έχει επιδοθεί τις τελευταίες δύο μέρες σ' έναν αγώνα υπέρ πάντων, για να... αποφευχθεί η παραπομπή σε προανακριτική του συνέταιρου Βενιζέλου. Παρά το γεγονός ότι ο Βενιζέλος, όπως και ο Παπακωνσταντίνου, απέκρυψε κι αυτός τη λίστα Λαγκάρντ, με αποτέλεσμα να στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες για υπεξαγωγή δημόσιου εγγράφου και απιστία. Πράξεις που είχαν σαν αποτέλεσμα να μην εισπραχθούν φόροι από το δημόσιο, την ώρα που η κυβέρνηση πετσοκόβει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, έχει διαλύσει ασφαλιστικά ταμεία. Και πέρα από τους διαφυγόντες φόρους, ούτε τα πρόσωπα που αναφέρονται στη λίστα ελέγχθησαν για τυχόν φορολογικές παραβάσεις. 
Στη λίστα βεβαίως δεν υπάρχουν τα ονόματα του τάδε υδραυλικού ή του δείνα ηλεκτρολόγου. Υπάρχουν ονόματα γνωστά σε όλους τους Έλληνες, ονόματα που πολλές φορές ακούγονταν για ανάρμοστες σχέσεις με πολιτικούς και άλλα πολύ χειρότερα. Αυτούς τους ανθρώπους ήθελαν και θέλουν να προστατεύσουν ο Βενιζέλος και ο Παπακωνσταντίνου. Και τον πρώτο, τον προστατεύει ο Σα(χλα)μαράς γιατί γνωρίζει και φοβάται ότι η παραπομπή του Βενιζέλου, θα έχει καταλυτικές συνέπειες στη βιωσιμότητα αυτού του μορφώματος που, κακώς, αποκαλείται κυβέρνηση. Παράλληλα, ο Σα(χλα)μαράς ανησυχεί και για τη δική του τύχη. Γιατί είναι σαφές ότι γνώριζε την ύπαρξη της λίστας, αλλά έκανε κι αυτός την "πάπια".
Αδιαφορούν για την εντύπωση που θα δημιουργήσουν πάλι. Την πάση θυσία σωτηρία του μπουρδέλου.

Μην πυροβολείται τον Μνημονίστα!


Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ «ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ» Μας παίρνουν τα σπίτια, πεινάνε τα παιδιά μας


 Σε αδυναμία πληρωμής των απανωτών φόρων που τους επιβάλει το κράτος οδηγούνται οι φορολογούμενοι, με την αύξηση κατά 13,2 δισ. που σημείωσαν μέσα στο 2012 τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο.



Oι τελευταίες κυβερνήσεις βάζοντας απανωτούς φόρους οδήγησαν τους πολίτες σε απόγνωση, καθότι δεν μπορύν να ανταπεξέλθουν.
Έως τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς το δημόσιο αυξήθηκαν στα 56,7 δισ ευρώ, από 34,5 δισ. που είχαν φτάσει το 2011. Ωστόσο μέσα στη χρονιά το δημόσιο μπόρεσε να βάλει στα ταμεία του περίπου 2,8 δισ. ευρώ, τα οποία πλήρωσαν το 2012 οι πολίτες αξιοποιώντας την τελευταία ρύθμιση που τους πρόσφερε το κράτος για τα παλαιά απλήρωτα χρέη τους (τα οποία είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα έως και τον Φεβρουάριο του 2012)
Έτσι το «καθαρό» χρέος που έχει μείνει συνολικά απλήρωτο και μεταφέρεται προς είσπραξη το 2013 ανέρχεται σε σχεδόν 54 δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση, με διάταξη που πέρασε στο Πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, πέρασε διάταξη με την οποία το δημόσιο θα αφαιρεί τα βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη από τις πληρωμές δικών του χρεών προς το δημόσιο. Έτσι οι ιδιώτες που έχουν απλήρωτα χρέη στην εφορία θα πάρουν λιγότερα λεφτά «στην τσέπη» από όσα δικαιούνται, αφού θα αφαιρεθούν πρώτα οι δικές τους οφειλές, μαζί με τις προσαυξήσεις τους.
Ωστόσο η Τρόικα έχει συστήσει και τη λήψη πιο δραστικών μέτρων, όπως τη δημιουργία μηχανισμού αυτόματης προειδοποίησης για τα χρέη 2,3 εκατομμυρίων μικροοφειλετών, που χρωστάνε συνολικά 1,1 δισ ευρώ, δηλαδή λιγότερα και από 3.000 ευρώ ο καθένας.
Περαιτέρω στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν μπει και άλλα σχέδια μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως η χρέωση των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών, η ανάθεση ρόλου «εισπράκτορα» στο 10% του προσωπικού των ΔΟΥ που θα αποδεσμευτούν από άλλα καθήκοντα μετά τις συγχωνεύσεις των εφοριών, αλλά και η ενεργοποίησης της Μονάδας Μεγάλων Οφειλετών που θα «ξετινάξει» 5.770 οφειλέτες με χρέη από 300.000 έως 1 εκατ. ευρώ ο καθένας.
Η τρόικα ζητά, επίσης, πιο αυστηρή εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, που προβλέπουν μεταξύ άλλων τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ το μήνα, τις κατασχέσεις κινητών και ακινήτων ή και την άσκηση ποινικής δίωξης για οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα παιδιά μας στο σχολείο δεν έχουν να φάνε, καθώς οι γονείς τους αδυνατούν πλέον να τα συντηρήσουν, και αυτό οφείλεται στο ότι η μάνα τους και ο πατέρας τους, δεν μπορούν να "αναπνεύσουν" από τις τεχντητές φορολογικές υποχρεώσεις, που τους έχουν επιβληθεί, και οι παππούδες τους λόγω τον μειωμένων συντάξεών τους αδυνατούν να βοηθήσουν. Προσωρινή λύση στο πρόβλημα του υποσιτισμού παιδιών που έχει παρατηρηθεί σε πολλά σχολεία δίνει η εξασφάλιση κονδυλίου 60 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με το ποσό αυτό θα εξασφαλισθεί το καθημερινό κολατσιό 250.000 παιδιών από το Φεβρουάριο και μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.
Ας προσπαθήσουμε να δούμε ολόκληρη την εικόνα. Έχουμε κάποιον ο οποίος δεν παράγει το ίδιο εισόδημα όπως τρία χρόνια πριν, πιθανώς αυτό να έχει μειωθεί έως και 50%. Το νέο φορολογικό φέρνει ακόμα και πενταπλασιασμό φόρων.
Οι αυξήσεις φόρων φτάνουν ακόμα και στο 80% για τα εισοδήματα μισθωτών–συνταξιούχων, ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο πέλεκυς έπεσε βαρύς καθώς όσοι δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα βλέπουν και τον πενταπλασιασμό του φόρου εισοδήματος.
Εάν κάποιος χάσει την δουλειά του έχει όμως σπίτι,και αυτοκίνητο θα φορολογηθεί με βάση το τεκμαρτό "φανταστικό" εισόδημα που προκύπτει με βάση τα παντελώς αυθαίρετα και αιματηρά τεκμήρια που έχουν θεσπιστεί. Και τιμωρείται επειδή έμεινε άνεργος!
Με αυτόν τον παραλογισμό σε εξέλιξη είναι θαύμα που δεν χρωστούν περισσότεροι (ακόμα). Γνωρίζουν ότι αυτά τα μαθηματικά δεν "βγαίνουν", και θέλουν να προχωρήσουν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων των μικροοφειλετών, κοινώς να τους πάρουν το σπίτι, γιατί δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τους φόρους "αναπνοής" που τους επιβλήθηκαν. Μήπως αυτός ήταν ο σκοπός από την αρχή;
Ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα=γή + έχων). Και πραγματικά, ακόμα και στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δική του γη / δικό του σπίτι. Χτυπωντας μας στην ιδιοκτησία μας, χτυπούν την αρχοντιά της άλλοτε περήφανης μεσαίας ελληνικής τάξης. Χωρίς σπίτι παύεις να είσαι άρχοντας στον τόπο σου.
Και αυτό θέλουν, διότι οι "κατακτητές" όταν έρθουν εδώ θέλουν να είναι οι απόλυτοι κυριάρχοι, και να μην συναντήσουν καμία αντίσταση.Και η αντίσταση όπως ξέρουμε ξεκινάει πάντα από άρχοντες, όχι από ταπεινωμένες μάζες.

Βαξεβάνης: Ο Βενιζέλος… δεν χωράει στην κάλπη



Νέα επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε σήμερα μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter  o Κώστας Βαξεβάνης.
Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Doc, που έχει εδώ και αρκετό καιρό ανοίξει μέτωπο με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεν… άντεξε στον πειρασμό να σχολιάσει το παρασκήνιο που προηγήθηκε της σημερινής διαδικασίας στη Βουλή, και της ψηφοφορίας για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία θα κληθεί να διερευνήσει ευθύνες για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ.
“Προσπαθώντας να κρύψουν τον όγκο (ποινικών ευθυνών) Βενιζέλου. Δημοκρατία είναι να στήνεις κάλπες για να χωράει η λαική βούληση.Όχι για να μην χωράει ο Βενιζέλος”, σχολίασε ο Κώστας Βαξεβάνης.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ (ΦΩΤΟ ΣΟΚ):ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΕΙΝΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ..ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ!!!


Καπνιστός σολομός με αυγοτάραχο, φιλέτο μοσχάρι γάλακτος και άλλοι εκλεκτοί μεζέδες βρέθηκαν στο τραπέζι της εκδήλωσης του ΙΟΒΕ ενώ για επιδόρπιο το μενού περιελάμβανε σφαίρα σοκολάτας με κόκκινα φρούτα.
Για την ιστορία, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος,  στην συγκεκριμένη εκδήλωση  παρέλαβε το αριστείο του Ιδρύματος καθώς συντέλεσε στα μέγιστα ώστε να  πληρωσει ο κοσμάκης για να συνεχίζεται αυτό το χάλι.
Την φώτο Δημοσίευσε το Newpost


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2IFUzTtVz

«Κάτσε κάτω μωρή, τι μιλάς εσύ, πάλι πιωμένη είσαι;»



 «Κάτσε κάτω μωρή, τι μιλάς εσύ, πάλι πιωμένη είσαι;»
Δεν έλειψαν τα… κολακευτικά σχόλια και οι φιλοφρονήσεις στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ όσον αφορά το… πόσες κάλπες θα στηθούν τελικά.
Την ώρα που μιλούσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ακούστηκε μια γυναικεία φωνή να μιλά, διαφωνώντας στα όσα άκουγε.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης, που καθόταν δίπλα στον κ. Παππά, ανέλαβε να… αποκαταστήσει την τάξη. «Τι μιλάς ρε, κάτσε κάτω μωρή, τι μιλάς εσύ; Πάλι πιωμένη είσαι; Γύρνα μπροστά!».
Φυσικά επικράτησε πανδαιμόνιο στη Βουλή και τότε ο πρόεδρος του Σώματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ζήτησε να επικρατήσει ηρεμία.

Στο „New Internationalist“ η δράση "Χωρίς Μεσάζοντες"


Image
Στο  αγγλικό περιοδικό „New Internationalist“  στην έκδοση του Ιανουαρίου 2013, γίνεται εκτενής αναφορά στο κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» και στην  Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.
Η Αλεξάνδρα Σαλίμπα, παραγωγός Ντοκιμαντέρ , στο 5σέλιδο άρθρο της «The good of small things» περιγράφει μια νέα ηλιαχτίδα ελπίδας, τα κινήματα των πολιτών που αναπτύσσονται τα τελευταία δύο χρόνια στις ελληνικές πόλεις, δίνοντας έμφαση στη δράση των μπροστάρηδων συμπολιτών μας, οι οποίοι άνοιξαν το δρόμο με μια πρωτοβουλία που εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη χώρα προσφέροντας φτηνά προϊόντα πρώτης ανάγκης σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες: From cut-price potatoes to guerilla park-making, suicide prevention and rebel kitchens, Alexandra Saliba finds hope in grassroots Greece.
Διαβάστε το άρθρο στα αγγλικά εδώ
--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Χειμερινό Οδοιπορικό στους Παραδοσιακούς Οικισμούς του Ολύμπου για τους λάτρεις της φύσης και της υψηλής γαστρονομίας με τη σφραγίδα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                                Κατερίνη,  17   Ιανουαρίου 2013


                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χειμερινό Οδοιπορικό στους Παραδοσιακούς Οικισμούς του  Ολύμπου   για τους λάτρεις της φύσης και της υψηλής γαστρονομίας  με τη σφραγίδα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας


Ένα ταξίδι στην τοπική υψηλή γαστρονομία απόλαυσαν οι προσκεκλημένοι της Αντιπεριφερειάρχη  Πιερίας,  κ. Σοφίας Μαυρίδου, σε ένα ακόμη χειμωνιάτικο οδοιπορικό, αυτή τη φορά  στους Παραδοσιακούς Οικισμούς του Ολύμπου.


O εκδότης του περιοδικού “Ελληνικό Πανόραμα”,  κ. Θεόφιλος Μπασγιούρακης, ο δημοσιογράφος του τμήματος “Όμορφα Ταξίδια” της καθημερινής εφημερίδας «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης,  κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης και ο εκδότης της καθημερινής εφημερίδος «ΛΑΟΣ» της Ημαθίας,  κ. Μιχάλης Πατσίκας,  φιλοξενήθηκαν από την Π.Ε.Πιερίας,  στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Πιερίας. Την προβολή των τοπικών θεματικών δράσεων, είχε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρης Ρουκάς,  τη  συμβολή στην οργάνωση της προβολής είχαν ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Αγοραστός , ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας της Άγιου Παντελεήμονα του Δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Παντελής Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πόρων του Δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Νικόλαος Παπανικολάου και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σκοτίνας του Δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Γεώργιος Πλεξήδας, ενώ τη δημοσιογραφική  ομάδα  συνόδευσε ο δημοσιογράφος του  Σκάι 92, 6 Fm  Κατερίνης , κ.   Απόστολος Λάγιος.





 


Στους πρόποδες της νότιο-ανατολικής πλευράς του Ολύμπου, εκεί που το επιβλητικό βουνό συναντάει τη μαγεία της θάλασσας βυθισμένοι μέσα στους καστανώνες και στα πυκνά και πλούσια δάση του, βρίσκονται οι παραδοσιακοί οικισμοί του Παλαιού Παντελεήμονα, των Παλαιών Πόρων, της Παλαιάς Σκοτίνας και της Παλαιάς Λεπτοκαρίας, εύκολα προσπελάσιμοι απέχοντας ελάχιστα χιλιόμετρα από την Εθνική Οδό. Η  πανοραμική θέα στον Θερμαϊκό κόλπο, η οποία πραγματικά εντυπωσιάζει και σίγουρα μένει αποτυπωμένη για καιρό στο μυαλό του επισκέπτη , τον κάνει  να θέλει να επιστρέψει.

Σε όλους του οικισμούς οι προσκεκλημένοι της Αντιπεριφερειάρχη γεύτηκαν τα υψηλής ποιότητας τοπικά παραγόμενα αγροτικά προϊόντα.  Το Τσάι Ολύμπου , το  θαυμάσιο αγνό Μέλι Πιερίας, το Τσίπουρο από κούμαρα, τα κάστανα, το  Λάδι και οι  Ελιές από Σκοτινιότικες Ελιές-  τα οποία  θεωρούνται και τα αντιπροσωπευτικά προϊόντα της περιοχής- τα παραδοσιακά γλυκά  και το  εξαιρετικής ποιότητας κόκκινο κρασί που παράγεται και αυτό από τοπικούς παραγωγούς, αποτέλεσαν μερικά από τα εδέσματα που απόλαυσαν οι προσκεκλημένοι σε συνδυασμό με τη  ζεστή φιλοξενία που δέχτηκαν από όλους τους κατοίκους.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ανάφερε χαρακτηριστικά,  ότι οι παραδοσιακοί οικισμοί αποτελούν ένα τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο. «Ειδικά οι παραδοσιακοί Οικισμοί του Ολύμπου αποτελούν πραγματικά αληθινά διαμάντια του Θερμαϊκού. Η διατήρηση και η ανάδειξη των Παραδοσιακών Οικισμών του Ολύμπου αποτελεί συστατικό στοιχείο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και της προσφοράς εναλλακτικών δυνατοτήτων για κάθε είδους τουριστική δραστηριότητα», δήλωσε  η κ. Σοφία  Μαυρίδου. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι με τις προτάσεις της Π.Ε. Πιερίας στο Προεδρικό Διάταγμα για τον Εθνικό Δρυμό του Ολύμπου,  δίνουμε στους Παραδοσιακούς Οικισμούς του Ολύμπου τη  δυνατότητα να αναδειχθούν και να στηριχθούν σε μία ήπια και μικρής κλίμακας προσφοράς τουριστικών υπηρεσιών, παραγωγή και εμπορία παραδοσιακών προϊόντων της τοπικής αγροτικής παραγωγής.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υπογράμμισε ότι η επίσκεψη στους Παραδοσιακούς Οικισμούς του Ολύμπου αποτελεί μοναδική εμπειρία μίξης  του φυσικού πλούτου και της κουλτούρας της περιοχής και έναν ιδανικό προορισμό για το  φυσιολάτρη, τον περιηγητή, τους   νέους  ή και  όλη την οικογένεια.

Οι δημοσιογράφοι κατά την επίσκεψη τους στους παραδοσιακούς οικισμούς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς τα θέματα της τουριστικής προβολής της Πιερίας με τους εκπροσώπους τοπικών φορέων αποτυπώνοντας τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί αυτή.

Παρούσα στο χειμερινό οδοιπορικό συνοδεύοντας τους δημοσιογράφους, ήταν και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Πιερίας,  κ. Αφροδίτη Λέϊνα,  η οποία ανάφερε χαρακτηριστικά «πως σε αυτή την τόσο άρτια θεματικά και δημοσιογραφικά πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη,  κ. Σοφίας Μαυρίδου,  η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Πιερίας συστρατεύεται για να αναδείξουμε την Πιερία ως έναν  από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς όλο το χρόνο.

Τόπος συνάντησης για τους δημοσιογράφους για να ξεκινήσει το οδοιπορικό οριστικέ η Σκοτίνα εκεί την παρέα περίμενε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σκοτίνας του Δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Γεώργιος Πλεξήδας για να την οδηγήσει στον παραδοσιακό οικισμό της Παλαιάς Σκοτίνας, αφού πρώτα δε ξέχασε να περάσει από το σπίτι για να πάρει την κατσαρόλα με το αγριογούρουνο στιφάδο που είχε μαγειρέψει η σύζυγος του. Η διαδρομή σύντομη μια και ο περισσότερος δρόμος για την Άνω Σκοτίνα είναι ασφαλτοστρωμένος. Σε λιγότερο από είκοσι λεπτά βρεθήκαμε στον παραδοσιακό ξενώνα του κ. Θωμά Συντριβάνη φτιαγμένο αποκλειστικά από πέτρα και ξύλο, εκεί μας περίμενε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοτίνας κ. Άννα Χασιώτη με τα μέλη του συλλόγου για να παρουσιάσουν εξαιρετικές τοπικές σπιτικές πίτες τοπικά γλυκά αλλά και μαγειρευτά φαγητά όπως θαυμάσιοι κεφτέδες  κουρκούτη και ψητά στα κάρβουνα

Στο χώρο του ξενώνα έγινε και η παρουσίαση ξυλόγλυπτών από ένα νεαρό καλλιτέχνη,  τον κ. Κώστα Χρυσικό,  που εντυπωσίασε με τον τρόπο που αποδίδει πάνω στο ξύλο τα έργα του.

Λίγο πριν νυχτώσει η ομάδα πηρέ το δρόμο για τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Άγιού Παντελεήμονα. Φτάνοντας εκεί τα αυτοκίνητα τα άφησαν στο δωρεάν πάρκινγκ που βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού,  μια και η είσοδος των ιχ στον οικισμό  δε επιτρέπεται!!! Πήραν πεζοί το λιθόστρωτο δρομάκι για το «Αγνάντι» ένας πέτρινος πανέμορφος παραδοσιακός ξενώνας ιδιοκτησία της οικογενείας του κ. Βαγγέλη Γκοδέλια όπου σε όλους τους χώρους κυριαρχούν τα ξυλόγλυπτα που σε παρέπεμπαν στα έργα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου. Κοντά στο αναμμένο τζάκι με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και Κάστανα Παντελεήμονα να ρίχνει στην θράκα ο κυρ Βαγγέλης έκλεισε η πρώτη μέρα.

Την άλλη μέρα το πρωινό χειμωνιάτικο, μα το πρωινό που σερβιρίστηκε ήταν κάτι παραπάνω από δυναμωτικό, ζεστό γάλα και Τσάι Ολύμπου, φρέσκα γλυκά, αυγά και ομελέτα, σπιτική μαρμελάδα, τυριά, Μέλι Πιερίας αλλά και τηγανίτες με μέλι καθώς και υπέροχο ζυμωτό ψωμί, τοπικά φρούτα όπως Ακτινίδιο Πιερίας και μήλα. Η Ομάδα δυνατή ξεκινά για την επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου, όπου παρέχεται υψηλής ποιότητας εκπαίδευση γύρω από θέματα που αφορούν το περιβάλλον και εκπαιδεύονται κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές, αλλά και ενήλικες πλέον.

Αφήνοντας τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Άγιού Παντελεήμονα,  το οδοιπορικό συνεχίζει για το μικρό χωριό των Παλαιών Πόρων διαδρομή πολύ σύντομη αν και ο δρόμος έχει και λίγο χωματόδρομο 4 χλμ,  που περνά μέσα από ένα πυκνό δάσος από πλατάνια, πεύκα, κουμαριές, ερυθρελάτη και καστανιές

Στους Παλαιούς Πόρους τόσο στο εστιατόριο του παραδοσιακού ξενώνα «Κυβέλη» ιδιοκτησίας κ. Διονύσης Αρωνιάδη,  όσο και στην Παραδοσιακή Ταβέρνα «Το σχολείο» ιδιοκτησίας κ. Κώστα Γουζέλη, όπου η πέτρα και το ξύλο συνυπάρχουν αρμονικά, με τα αναμμένα τζάκια και τους ζεστούς όμορφους χώρους τους, οι επισκέπτες δοκίμασαν τους γαστρονομικούς συνδυασμούς του ελαιόλαδου, των λαχανικών, των θηραμάτων (Αγριογούρουνο Ζαρκάδι και Λαγό), αλλά και τοπικών κρεάτων, όπως και την ιδιαίτερη γεύση που δίνουν στα φαγητά τα αρωματικά φυτά του Ολύμπου μαζί με εξαιρετικό τοπικό κόκκινο κρασί και ζυμωτό ψωμί.

Σε ένα απόλυτα χειμερινό σκηνικό καθώς η θερμοκρασία ξεκίνησε να πέφτει οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία στους Παραδοσιακούς Οικισμούς της Παλαιάς Σκοτίνας και των Παλαιών Πόρων να απολαύσουν ψητά μυρωδάτα κάστανα που τους πρόσφεραν οι τοπικοί παραγωγοί, ένα χειμωνιάτικο σνακ με πολλά οφέλη ενταγμένο απόλυτα στο χειμωνιάτικο διατροφικό πρόγραμμα Τα κάστανα όλης της περιοχής η Αντιπεριφέρεια τα ένταξε στο Αγροτικό Καλάθι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως παραδοσιακό προϊόν με την Ονομασία «Κάστανα Αγίου Παντελεήμονα»

Η Πιερία φημίζεται για τα κάστανα της (το φθινόπωρο γίνεται η περίφημη Γιορτή Κάστανου, στο Παλαιό Άγιο Παντελεήμονα). Τα κάστανα της Πιερίας , είναι πολύ υψηλής ποιότητας και πολύ εύκολα στο ξεφλούδισμα.

Από τους Παλαιούς Πόρους επιστροφή πάλι στο Παλαιό Άγιο Παντελεήμονα και στο εργαστήριο της κ. Φωφώς όπου παρασκευάζει πεντανόστιμα παραδοσιακά γλυκά που διακρίνονται  για το γούστο και τις λεπτές γεύσεις τους, όλα φτιαγμένα από τους καρπούς της Πιερίας.

Το βράδυ στην Ταβέρνα Όλυμπος στο κέντρο του παραδοσιακού οικισμού του Παλαιού Παντελεήμων,  οι επισκέπτες δοκίμασαν  εξαιρετική τοπική  κουζίνα,  όπως, Τράγος κοκκινιστός με παραδοσιακές χυλοπίτες, Κότσι χοιρινό, χοιρινό με κάστανο, αρνάκι σούβλας όλα τοπικής παραγωγής, πάντα συνοδευόμενα με τοπικό κόκκινο κρασί και εξαιρετικό ζυμωτό ψωμί.
Την άλλη μέρα που ξημέρωσε ο Θεός έγινε επίδειξη με αλεξίπτωτο πλαγιάς (Parapente)

Οι απότομες πλαγιές του Ολύμπου δεν προσφέρουν στους επισκέπτες μόνο θέα που κόβει την ανάσα, αλλά τους δίνουν και την ευκαιρία να πετάξουν! Το σημείο στο Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία πάνω από τον Παλαιό Άγιο Παντελεήμονα σε υψόμετρο 590 μέτρα αποτελεί μια άτυπη βάση για να πετάξει κάποιος με αλεξίπτωτο πλαγιάς (Parapente) μία και η τοποθεσία με τις μικροκλιματικές ζώνες προσφέρει ιδανικές συνθήκες για τους λάτρεις αυτού του αθλήματος. Σε αυτό το σημείο η ομάδα των φιλοξενούμενων δημοσιογράφων αποχαιρέτησε την Πιερία με την επίδειξη με αλεξίπτωτο πλαγιάς (Parapente) από τον εκπαιδευτή κ. Αστέριο Μακροβασίλη της σχολής OLYMPIC WINGS και όπως ανάφερε χαρακτηριστικά «οι ευρωπαίοι λάτρεις του αθλήματος μπορεί να έχουν θαυμάσια βουνά για αλεξίπτωτο πλαγιάς, όμως αυτή την επιβλητική αντίθεση ανάμεσα σε βουνά και σε θάλασσα δεν την έχουν!!! Η αντίθεση αυτή αποτελεί και ορισμένες από τις ¨Βέλτιστες Flying¨ στην Ευρώπη»

Στο τέλος του συγκεκριμένου θεματικού 3ήμερου στην Πιερία, στους παραδοσιακούς οικισμούς Π. Παντελεήμωνα, Πόρων και Άνω Σκοτίνας ο Επιστημονικός Συνεργάτης κ. Δημήτρης Ρουκάς τόνισε συγκεκριμένα «Στα θέματα του Προγραμματισμού των δράσεων της τουριστικής προβολής η Αντιπεριφέρεια έθεσε ορισμένα πλαίσια που ανταποκρίνονται στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η Πιερία και προβαίνει σε κινήσεις που αποφέρουν αποτέλεσμα προκειμένου να επιτευχθεί η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος».