ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα λάβουν επίδομα ανεργίας 360 ευρώ



Επίδομα ανεργίας 360 ευρώ για διάστημα από 3 έως 9 μήνες, θα λαμβάνουν από το Μάρτιο οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν σταματήσει την εργασία τους από την 1/1/2012 και μετά, με βάση την τελική μορφή της ρύθμισης.
Βασική προϋπόθεση αποτελεί ο ελεύθερος επαγγελματίας να έχει ελάχιστο χρόνο ασφάλισης και πληρωμής εισφορών 3 χρόνια και το εισόδημά του το 2011 και το 2012 να μην ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι ελεύθεροι επαγγελματίες που ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι δημοσιογράφοι (μόνο με μπλοκάκι) που ασφαλίζονται στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ενώ με το νόμο 3986/11 ενίσχυση θα μπορούν να λαμβάνουν και ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί).

Διάρκεια επιδόματος 
Η διάρκεια καταβολής του επιδόματος ανάλογα με τα έτη ασφάλισης κλιμακώνεται ως εξής:

- Ασφάλιση από 3 ως 4 έτη, επίδομα για 3 μήνες.

- Ασφάλιση 5 ως 6 έτη, επίδομα για 4 μήνες.

- Ασφάλιση 7 ως 8 έτη, επίδομα για 5 μήνες.

- Ασφάλιση 9 ως 10 έτη, επίδομα για 6 μήνες.

- Ασφάλιση 11 ως 12 έτη, επίδομα για 7 μήνες.

- Ασφάλιση 13 ως 14 έτη, επίδομα για 8 μήνες.

- Ασφάλιση 15 έτη και άνω, επίδομα για 9 μήνες

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας



Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Πιερίας
 

Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Πρόσκληση σε ημερίδα ενημέρωσης στελεχών
εκπαίδευσης και υπευθύνων σχολικών
δραστηριοτήτων (εδώ)
 
Τετάρτη, 23 Ιανουάριος 2013 11:10
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας
 
Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης , Διάγνωσης και
Υποστήριξης Ν. Πιερίας
 Πρόγραμμα Επιμόρφωσης των Εκπ/κων
Παράλληλης Στήριξης (εδώ)

Προηγείται σε πέντε αγώνες η Μικτή Παίδων ΕΠΣ Πιερίας



Στο πρωτάθλημα της ΕΠΟ για την προεπιλογή των Εθνικών Ομάδων Παίδων
Η μικτή ομάδα Παίδων της ΕΠΣ Πιερίας (1999), με προπονητή τον Στέλιο Καλαϊτζίδη, πέτυχε χθες την πέμπτη συνεχόμενη νίκη με 3-0 με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Καρδίτσας, και έτσι προηγείται στο τέταρτο όμιλο για το πρωτάθλημα της προεπιλογής των Εθνικών Ομάδων Παίδων Κ-14.
Σήμερα αγωνίστηκαν οι Μελικιάν, Φωκαϊδης (Πιατίδης), Συρόπουλος, Στούμπος (Παπανικολάου), Τσιμπούκας, Παγώνης, Καραθάνος, Μάνος (Ανδρικόπουλος), Λαμπίρης, Ρουμπιές, Τουλκερίδης.
Τα γκολ πέτυχαν δύο ο Ρουμπιές και ένα ο Καραθάνος.
Βαθμολογία Περιόδου 2012-13 Φάση 1η
4ος ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΙΔΩΝ (ΕΠΟ –ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ)

Εργασίες συντήρησης κοινόχρηστων χώρων

Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος - Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης

Στον Καπνικό Σταθμό (οδός Φλέμινγκ προς 19ης Μαΐου), στο 5ο Γυμνάσιο και στις οδούς Ιουλιανού και Γ' Πάροδος Θεσσαλονίκης (παιδική χαρά) εργάστηκαν χθες συνεργεία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου.
Ειδικότερα στον Καπνικό Σταθμό και στις οδούς Ιουλιανού και Γ' πάροδος Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης, καθαρισμού πρασίνου και κοπής χόρτων.

Ανάλογες εργασίες έγιναν σε κοινόχρηστους χώρους στην πόλη της Κατερίνης, ενώ στο 5ο Γυμνάσιο πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης (κλάδεμα - 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Φοράει αλεξίσφαιρο και μέσα στη βουλή ο Α. Σαμαράς;


Κινδυνεύει ακόμα και μέσα στη βουλή ο πρωθυπουργός; 
Δείτε παρακάτω την αποκαλυπτική φωτογραφία...
Τα συμπεράσματα δικά σας...


Βοήθησε τον συνάνθρωπο σου, διέδωσε το άρθρο!


Σχεδόν καθημερινά ακούμε για συνανθρώπους μας που δεν έχουν να πιο απλά πράγματα για να ζήσουν, την ίδια ώρα που εμείς ενδεχομένως να πετάμε τρόφιμα, παλιά καλά ρούχα στο κάδο των σκουπιδιών...
Έτσι μαζεύονται τόνοι τροφίμων και ρούχων που θα μπορούσαν να προσφερθούν δωρεάν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν πραγματική ανάγκη.

Αυτό το κατάλαβαν και στη Γερμανία, που μπορεί να μη πλήττεται από τη κρίση, αλλά το γεγονός ότι πέτονται τρόφιμα στα σκουπίδια δε πέρασε απαρατήρητο. Εκτιμάται μάλιστα σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Προστασίας των Καταναλωτών, πως κάθε Γερμανός πετάει κάθε χρόνο περίπου 81,6 κιλά τροφίμων.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι, πως στο ίντερνετ υπάρχει μια πλατφόρμα (foodsharing.de) στην οποία μπορεί ο καθένας να προσφέρει από το περίσσευμα του. Με βάση έναν χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να ποστάρει, τι είναι πρόθυμος να δώσει.

Αυτό που θέλω εγώ είναι να ιδρυθεί και στην Ελλάδα μας μια τέτοια σελίδα, και επειδή εγώ δεν έχω τη τεχνογνωσία να τη φτιάξω, απευθύνομαι στους συμπολίτες μου που ίσως να έχουν τη δυνατότητα να ηγηθούν μιας τέτοιας προσπάθειας. Γι αυτό παρακαλώ να διαδοθεί αυτό το άρθρο σε όλα τα φόρουμ και κοινωνικά δίκτυα, ώστε να καρποφορήσει σύντομα.
Η Ελλάδα έχει λαμπρά κεφάλια με την απαιτούμενη τεχνογνωσία!
Έτσι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας και να δείξουμε την αλληλεγγύη, ευκολότερα, χωρίς να χρειαζόμαστε να τοποθετούμε τρόφιμα και ρούχα που θέλουμε να δωρίσουμε, δίπλα στους κάδους που εν μέρη είναι και ταπεινωτικό για εκείνον που έχει ανάγκη.

Σας ευχαριστώ θερμά, Δημήτρης εκ Γερμανίας

Αναγνώστης

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΠΙΕΡΙΑΣ 5-6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013



      Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στην χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπισή της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια κι αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητά τους. 
Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα δυο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος και πολύ σημαντικός είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.
Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει την θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φτάνει το 30%. Όλες οι επιστημονικές εταιρίες συνιστούν στις γυναίκες από την ηλικία των 40 ετών να υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία κάθε ένα ή δυο χρόνια. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα έχει χαμηλή δόση ακτινοβολίας. Στην χώρα μας το ποσοστό των γυναικών στις οποίες ανιχνεύτηκε καρκίνος σε πρώιμο στάδιο στο πλαίσιο κάποιου προληπτικού ελέγχου εκτιμάται πως είναι σημαντικά μικρότερο από τα αντίστοιχα άλλων ανεπτυγμένων χωρών. Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους που καθιστούν την ισότιμη πρόσβαση όλων των γυναικών σε μαστογραφικά κέντρα μια δύσκολη υπόθεση. Για να βοηθηθούν οι γυναίκες στην Ελληνική ύπαιθρο που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία μετά από μια γενναία χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρίας καλλυντικών AVON κατασκεύασε και εξόπλισε με σύγχρονα μηχανήματα μια κινητή μονάδα μαστογράφου. Η μονάδα αυτή περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και μετά από πρόσκληση και φιλοξενία της Δημοτικής Κοινότητας Λόφου η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στην Κοινότητα Λόφου από 5 έως και 6 Φεβρουαρίου 2013.
Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο:
  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρήση(περίοδο 3 ημέρες πριν-5 ημέρες μετά.)
Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποια εργαστήρια ιδιωτικά.
Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.
Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραιτήθηκε ο Δήμαρχος και το ΔΣ Πύδνας Κολινδρού για το θέμα των διοδίων Αιγινίου


Επιστολή παραίτησης του Δημάρχου και του Δ.Σ. καθώς και τις υπ’αριθ.: 13-14/2013 αποφάσεις Δ.Σ., εν όψει της επικείμενης λειτουργία των διοδίων Αιγινίου
Προς: Υπουργό Εσωτερικών
                                κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη
                                                 
                                            Κοιν.: 1) Γραφείο Πρωθυπουργού
                                                                       2) Υπουργό Αναπτυξης,   
                                                                 Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών,
                                                         Μεταφορών και Δικτύων
                                                      κ. Κωστή Χατζηδάκη

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας Κολινδρού,
σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λειτουργία του σταθμού διοδίων Αιγινίου που οδηγεί την περιοχή 
της Πιερίας σε απομόνωση, σε υποβάθμιση, σε οικονομικό μαρασμό και σε ασφυκτικό αποκλεισμό και εκφράζοντας την απόλυτη αγανάκτηση μας για την αδικία που συντελείται σε βάρος του τόπου μας και των κατοίκων της Πιερίας και ειδικότερα της Βόρειας Πιερίας.
Θέτουμε στη διάθεση σας τις παραιτήσεις μας, αναμένοντας και προσδοκώντας να δοθεί οριστική λύση με την κατάργηση του σταθμού διοδίων Αιγινίου. 

Ο Δήμαρχος                                               Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
                                                                    1) Βουλκίδου Μαρία
      Πολύζος Γ. Ευάγγελος                        2) Βασιλειάδου Ξανθιππή
3) Κακάνης Κων/νος
4) Λένος Γεώργιος
5) Μεταλλίδης Παύλος
6) Καλύβας Γεώργιος
7) Χλεμές Δημήτριος
8) Μαστοροτάσιος Χαράλαμπος
9) Αγγέλου Αριστείδης
10) Μπιτσίανης Ιωάννης
11) Κάνος Ευάγγελος
12) Μελιδώνης Ιωάννης                                                                      
13) Δημόπουλος Δημήτριος
                                                                    14) Γαβριηλίδου-Ζησίου Παρασκευή                                                                                                                                                                                                                          
15) Πολυχρονίδης Γεώργιος
16) Σιανίδης Δημήτριος
                                                                    17) Λαγδάρης Ευάγγελος
                                                                    18) Ανδρικόπουλος Αυγουστίνος                                                                                        
                                                                    19) Χαϊκάλη Δήμητρα
                                                                    20) Ντιούδης Μηνάς
 21) Λίολιος Βασίλειος
 22) Μίαουρας Γεώργιος
 23) Μεταλλίδης Νικόλαος
 24) Σουλτανίδης Νικόλαος
 25) Τουλούπας Νικόλαος
 26) Μπουρσούκης Πασχάλης
                                                                     27) Δανιηλίδης Κων/νος



Απόσπασμα από το πρακτικό της 2/2013 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

ΘΕΜΑ : Λειτουργία του σταθμού διοδίων Αιγινίου .

Στο Δημοτικό Κατάστημα Αιγινίου, σήμερα την 16η του μηνός Ιανουαρίου, του έτους 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 06:30 μ. μ. το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από την με αριθμό πρωτ. 329/10-1-2013 έγγραφη πρόσκληση της Προέδρου, η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύθηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, σε σύνολο 27 μελών βρέθηκαν παρόντα - 22 - μέλη και ονομαστικά οι:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ
1. Βουλκίδου Μαρία Πρόεδρος Δ.Σ. 1.Δημόπουλος Δημήτριος Δημοτ. Σύμβ.
2. Μιάουρας Γεώργιος Αντιπρόεδρος Δ.Σ. 2. Μελιδώνης Ιωάννης >>
3.Τουλούπας Νικόλαος Γραμματέας Δ.Σ. 3.Μπουρσούκης Πασχάλης >>
4. Βασιλειάδου Ξανθίππη Αντιδήμαρχος 4. Ανδρικόπουλος Αυγουστίνος >>
5. Κακάνης Κων/νος >> 5.Σουλτανίδης Νικόλαος >> 
6. Μεταλλίδης Παύλος >> 
7. Λένος Γεώργιος >> 
8. Χλεμές Δημ ήτριος Δημοτ. Σύμβουλος αν και κλήθηκε νόμιμα
9. Καλύβας Γεώργιος >> 
10.Μπιτσιάνης Ιωάννης >>
11.Γαβριηλίδου – Ζησιού Παρασκευή >>
12.Πολυχρονίδης Γεώργιος >>
13. Κάνος Ευάγγελος >> 
14. Αγγέλου Αριστείδης >>
15.Σιανίδης Δημήτριος >>
16. Μαστοροτάσιος Χαράλαμπος >>
17.Λαγδάρης Ευάγγελος >>
18. Ντιούδης Μηνάς >>
19. Λιόλιος Βασίλειος >>
20. Χαϊκάλη Δήμητρα >>
21. Μεταλλίδης Νικόλαος >>
22. Δανιηλίδης Κωνσταντίνος >>

Στη Συνεδρίαση προσκλήθηκε και παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Πολύζος.
Για την τήρηση των πρόχειρων πρακτικών παραβρέθηκε η μόνιμη υπάλληλος του Δήμου Ασημούλα Πάππου.
Στη Συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Δούρος Κων/νος και ο επιστημονικός συνεργάτης κ. Δημήτριος Πάτσιας, ως εισηγητές σε θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Στη Συνεδρίαση προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν οι παρακάτω Πρόεδροι Συμβουλίων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ
1.Νικολοπούλου Βασιλική Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αιγινίου
2.Σιδηρόπουλος Γεώργιος Πρόεδρος Συμβ. Τοπικής Κοινότητας Παλιού Ελευθεροχωρίου
3.Παπά Ελευθερία >> >> >> Μεθώνης
4.Κακάνης Δημήτριος >> >> >> Ρυακίων
5.Ακρίβος Αθανάσιος >> >> >> Λιβαδίου
6.Ουσταμπασίδης Κων/νος >> >> >> Αλωνίων
7.Αβραμίδου Μαρία >> >> >> Μακρυγιάλου

ΑΠΟΝΤΕΣ
1.Θεοδώρου Αργύριος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού
2.Ορφανίδης Κων/νος >> Τοπικής >> Καταχά
3.Χρυσοστόμου Γεώργιος >> >> >> Πύδνας
4.Ιωσηφίδης Χαράλαμπος >> >> >> Σφενδάμης
5.Παπάς Διονύσιος >> >> >> Παλαιόστανης
6.Παπαδοπούλου Κακούλα Καλλιόπη >> >> >> Ν. Αγαθούπολη
7.Νικολόπουλος Κων/νος >> >> >> Καστανιάς
Η Πρόεδρος, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησε από το Δ. Σ. να αποφασίσει για τη συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης του θέματος της λειτουργίας του σταθμού διοδίων του Αιγινίου, που θέτει ο κ. Δήμαρχος και μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας. 
Στη συνέχεια η Πρόεδρος σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του Ν. 3852/2010, κάλεσε το Δ. Σ. να αποφασίσει για το κατεπείγον του παραπάνω θέματος, το οποίο δεν αναγράφεται στην ημερήσια διάταξη.
Το Δ. Σ. ομόφωνα αποφασίζει ότι το ανωτέρω θέμα είναι κατεπείγον και να προχωρήσει σε συζήτησή του και λήψη σχετικής απόφασης και η Πρόεδρος, έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Πολύζο, ο οποίος είπε τα εξής:
Το τελευταίο διάστημα πλανάται έντονα η φημολογία για λειτουργία των Διοδίων Αιγινίου και παρατηρούνται κινήσεις και εργασίες προετοιμασίας. Η ενδεχόμενη λειτουργία τους αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Πιερίας. Ο πρωτογενής τομέας έχει καθιζάνει και ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματος των κατοίκων της Πιερίας στηρίζεται στον τουρισμό. Δύο σταθμοί διοδίων σε τόσο κοντινή απόσταση (Μαλγάρων και Αιγινίου), περίπου 12 km, είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τους επισκέπτες, αλλά αποτελεί και επιπλέον μια πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τους κατοίκους του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού που η εργασία τους απαιτεί μετακίνηση και την υποχρεωτική διέλευση από τους σταθμούς αυτούς καθημερινά. Τα διόδια Αιγινίου δεν πρέπει να λειτουργήσουν σε καμιά περίπτωση, διότι θα οδηγηθούμε στην απομόνωση και στην υποβάθμιση. Για να δοθεί οριστική λύση σ’ αυτό που πλανάται εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια είναι η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την εταιρία και η κατάργηση τους. 
Στη συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ.Σ. κ. Ε. Λαγδάρης, εξέφρασε την αντίθεση της παράταξής του στη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου και τόνισε ότι όλη η τοπική κοινωνία είναι αντίθετη. Η Δημοτική Αρχή και η τοπική κοινωνία σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα και τους βουλευτές της Πιερίας πρέπει να δώσουμε αγώνα για να μη λειτουργήσουν τα διόδια που αποκλείουν την Πιερία και ειδικότερα το Δήμο μας.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δ.Σ. κ. Κ. Δανιηλίδης συμφωνεί με όσα ειπώθηκαν και προσθέτει ότι θεωρεί πως το πρόβλημα είναι πολιτικό, τα διόδια δεν πρέπει να λειτουργήσουν διότι το μόνο που θα προσφέρει η λειτουργία τους είναι αύξηση κερδών σε μεγαλοεργολάβους, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολλές φορές και με πολλούς τρόπους τους αυτοκινητοδρόμους. Η μαζική κινητοποίηση θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα, διότι ακολουθούν και άλλες «προσφορές» με σκοπό την κερδοφορία, όπως οι οργανισμοί ύδρευσης, τα σχολεία κ.λ.π..
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε σε δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους όπως αυτές καταγράφονται στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά και η Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά με το θέμα.
Το Δ. Σ. ύστερα από διαλογική συζήτηση πάνω στο θέμα, λαμβάνοντας υπόψη του την εισήγηση του Δημάρχου, το υπ’ αριθ. πρωτ. 626/16-1-2013 έγγραφο των μελών της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας και τις απόψεις των Δημοτικών Συμβούλων.

Αποφασίζει ομόφωνα 
Ψηφίζει ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:
Το τελευταίο διάστημα πλανάται έντονα η φημολογία για λειτουργία των Διοδίων Αιγινίου και παρατηρούνται κινήσεις και εργασίες προετοιμασίας.
Η ενδεχόμενη λειτουργία τους αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Πιερίας. Ο πρωτογενής τομέας έχει καθιζάνει και ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματος των κατοίκων της Πιερίας στηρίζεται στον τουρισμό. Δύο σταθμοί διοδίων σε τόσο κοντινή απόσταση (Μαλγάρων και Αιγινίου), περίπου 12 km, είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τους επισκέπτες, αλλά αποτελεί και επιπλέον μια πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τους κατοίκους του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού που η εργασία τους απαιτεί μετακίνηση και την υποχρεωτική διέλευση από τους σταθμούς αυτούς καθημερινά.
Όπως εύκολα συμπεραίνουμε η λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο πλήττει καίρια το εισόδημα των κατοίκων, υποβαθμίζει τον τουρισμό, αναστέλλει την ανάπτυξη της περιοχής και δημιουργεί φράγμα απομόνωσης του τόπου μας. 
Διαφωνούμε πλήρως με την επικείμενη λειτουργία των Διοδίων Αιγινίου και διαμαρτυρόμαστε έντονα. 
Απαιτούμε την άμεση κατάργησή τους και καλούμε τους αρμόδιους φορείς να μην τεθεί θέμα λειτουργίας τους και να τεθεί ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης παραχώρησης και τροποποίησης του σχετικού νόμου, ώστε να δοθεί οριστική λύση.
Οι κάτοικοι του Δήμου μας και ολόκληρης της Πιερίας είναι ανάστατοι και όπως και στο παρελθόν όλοι μαζί θα αντιδράσουμε δυναμικά στην επικείμενη λειτουργία τους που είναι τόσο άδικη και καταστρεπτική για τον τόπο μας. 
Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 13/2013. 

Αφού συντάχθηκε και διαβάστηκε υπογράφεται.
Το Δημοτικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Τα Μέλη

Ο Δήμαρχος




Απόσπασμα από το πρακτικό της 2/2013 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

ΘΕΜΑ : Λειτουργία του σταθμού διοδίων Αιγινίου .

Στο Δημοτικό Κατάστημα Αιγινίου, σήμερα την 22α του μηνός Ιανουαρίου, του έτους 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 06:30 μ. μ. το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού συνήλθε σε δημόσιαΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από την με αριθμό πρωτ. 965/21-1-2013 έγγραφη πρόσκληση της Προέδρου, η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύθηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, σε σύνολο 27 μελών βρέθηκαν παρόντα - 22 - μέλη και ονομαστικά οι:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                                                     ΑΠΟΝΤΕΣ
1. Βουλκίδου Μαρία               Πρόεδρος Δ.Σ.         1. Πολυχρονίδης Γεώργιος  Δημοτ. Σύμβ.
2. Μιάουρας Γεώργιος            Αντιπρόεδρος Δ.Σ.    2. Κάνος Ευάγγελος              >>
3.Τουλούπας Νικόλαος            Γραμματέας Δ.Σ.     3. Μπιτσιάνης Ιωάννης            >>
4. Βασιλειάδου Ξανθίππη            Αντιδήμαρχος      4. Χαϊκάλη  Δήμητρα               >>        
5. Κακάνης Κων/νος                          >>             5. Μεταλλίδης Νικόλαος            >>     
6. Μεταλλίδης Παύλος                        >>            
7. Λένος Γεώργιος                             >>           
8. Χλεμές Δημ          ήτριος           Δημοτ. Σύμβουλος              αν και κλήθηκε νόμιμα
9. Καλύβας Γεώργιος                        >>   
10.Δημόπουλος Δημήτριος                 >>
11.Γαβριηλίδου – Ζησιού Παρασκευή  >>
12. Αγγέλου Αριστείδης                   >>
13. Μαστοροτάσιος Χαράλαμπος          >>
14. Μελιδώνης Ιωάννης                       >>
15. Σιανίδης  Δημήτριος                      >>
16. Λαγδάρης Ευάγγελος                    >>
17. Ανδρικόπουλος Αυγουστίνος           >>
18. Ντιούδης Μηνάς                          >>
19. Λιόλιος Βασίλειος                        >>
20. Σουλτανίδης Νικόλαος                >>
21. Μπουρσούκης Πασχάλης              >>
22. Δανιηλίδης Κωνσταντίνος             >>

Στη Συνεδρίαση προσκλήθηκε και παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Πολύζος.
Για την τήρηση των πρόχειρων πρακτικών παραβρέθηκε η μόνιμη υπάλληλος του Δήμου Ασημούλα Πάππου.
Στη Συνεδρίαση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης κ. Δ. Λεμονόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι των όμορων Δήμων, εκπρόσωποι βουλευτών Πιερίας, πολιτευόμενοι, εκπρόσωποι των κομμάτων της Βουλής, εκπρόσωποι φορέων του Νομού και πλήθος κόσμου.
Στη Συνεδρίαση προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν οι παρακάτω Πρόεδροι Συμβουλίων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ
1.Νικολοπούλου Βασιλική          Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας               Αιγινίου
2. Θεοδώρου Αργύριος              Πρόεδρος    Δημοτικής  Κοινότητας          Κολινδρού
3.Σιδηρόπουλος Γεώργιος     Πρόεδρος Συμβ.   Τοπικής  Κοινότητας  Παλιού Ελευθεροχωρίου
4.Παπά Ελευθερία                               >>             >>           >>         Μεθώνης
5.Κακάνης Δημήτριος                         >>               >>           >>         Ρυακίων
6. Ακρίβος Αθανάσιος                         >>                >>        >>            Λιβαδίου
7. Παπαδοπούλου Κακούλα Καλλιόπη    >>            >>           >>       Ν. Αγαθούπολης
8.Αβραμίδου Μαρία                               >>           >>         >>        Μακρυγιάλου
9.Ορφανίδης Κων/νος                      >>                >>            >>              Καταχά

ΑΠΟΝΤΕΣ
1.Χρυσοστόμου Γεώργιος                Πρόεδρος      Τοπικ.   Κοινότητας          Πύδνας
2.Ιωσηφίδης Χαράλαμπος                   >>               >>            >>             Σφενδάμης
3.Παπάς Διονύσιος                            >>             >>            >>             Παλαιόστανης
4.Νικολόπουλος Κων/νος                   >>            >>            >>             Καστανιάς
5.Ουσταμπασίδης Κων/νος                 >>            >>             >>            Αλωνίων
Η Πρόεδρος, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Πολύζο ο οποίος είπε τα εξής:
Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους απλούς πολίτες για τη μαζική και δυναμική τους  παρουσία σήμερα εδώ , την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και όλους τους εκπροσώπους των βουλευτών , των φορέων και των κομμάτων.
Στη συνεδρίαση της 16ης Ιανουαρίου  το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα ψήφισμα κατά της λειτουργίας των διοδίων Αιγινίων. Σήμερα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία ενόψει της έναρξης λειτουργίας τους που όπως ανακοινώθηκε θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013. Όπως ειπώθηκε πολλές φορές μέχρι τώρα θα επισημάνουμε για μια ακόμη φορά πόσο καταστρεπτική και επιζήμια για τον τόπο μας είναι η λειτουργία αυτών των διοδίων. Οδηγεί σε απομόνωση και σε ασφυκτικό  αποκλεισμό την περιοχή μας, σε υπανάπτυξη, σε  υποβάθμιση και σε οικονομικό μαρασμό. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργήσουν. Η αποψινή μεγάλη συγκέντρωση μας δίνει θάρρος για να προχωρήσουμε πλέον δυναμικά σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις όπως κατάληψη, κλείσιμο των σχολείων του Δήμου μας, που θα αποφασιστούν από εμάς και την Συντονιστική Επιτροπή που προτείνουμε να συγκροτηθεί για το συντονισμό και την οργάνωση των ενεργειών μας από εδώ και πέρα. Ο αγώνας μας γίνεται για  να δικαιωθεί όλη η Πιερία.
Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, δήλωσε τη συμπαράσταση της Περιφέρειας στο μεγάλο αγώνα για την καταγγελία των διοδίων. Το κλείσιμο των σχολείων που ανέφερε ο Δήμαρχος θα μπορούσε με τον κατάλληλο συντονισμό να είναι γενικό για όλα τα σχολεία του Νομού. Πέρα βέβαια απ’ όλα αυτά θα πρέπει να δούμε και τη νομική πλευρά του θέματος, όπως πολύ εύστοχα αναφέρεται στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τροποποίηση της σύμβασης και του σχετικού νόμου. Ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε δυναμικό παρών για τον  κοινό αγώνα ενάντια στα διόδια.  
Στη συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ.Σ. κ. Ε. Λαγδάρης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δ.Σ. κ. Κ. Δανιηλίδης και  Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού στις τοποθετήσεις τους, όπως αυτές καταγράφηκαν στα απογνητοφωνημένα πρακτικά, εξέφρασαν την κοινή άποψη για αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενόψει της λειτουργίας των διοδίων Αιγινίου, ενώ εκπρόσωποι βουλευτών , φορέων και κομμάτων  δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον δίκαιο όπως τον χαρακτήρισαν αγώνα κατά της λειτουργίας των διοδίων.   
Στη συνέχεια η  Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά με το θέμα.
Το Δ. Σ. ύστερα από διαλογική συζήτηση πάνω στο θέμα, λαμβάνοντας υπόψη του την εισήγηση του Δημάρχου, τις απόψεις των Δημοτικών Συμβούλων και των εκπροσώπων των λοιπών φορέων.

ΑΠΟΦΑΣΊΖΕΙ ΟΜΌΦΩΝΑ

1.-Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας – Κολινδρού να θέσουν στον Υπουργό Εσωτερικών τις παραιτήσεις τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λειτουργία του σταθμού διοδίων Αιγινίου που οδηγεί την περιοχή της Πιερίας σε απομόνωση, σε υποβάθμιση, σε οικονομικό μαρασμό και σε ασφυκτικό αποκλεισμό.
2.-Τα σχολεία του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού να μη λειτουργήσουν τη Δευτέρα 28-1- 2013.
3.-Την επ’ αορίστου κατάληψη του σταθμού διοδίων Αιγινίου από τη  Δευτέρα 28-1-2013.
4.-Συγκροτεί Συντονιστική Επιτροπή του αγώνα κατά της λειτουργίας των διοδίων Αιγινίου για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων  που αποτελείται από:
-Ευάγγελος Πολύζος, Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού
-Ευάγγελος Λαγδάρης, Δημοτικός Σύμβουλος
-Κωνσταντίνος Δανιηλίδης, Δημοτικός Σύμβουλος
-Ξανθίππη Βασιλαιάδου Αντιδήμαρχος
-Βασιλική Νικολοπούλου, Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιγινίου
-Αντώνιος Νταγλιούδης, εκπρόσωπος Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας
-Αντώνιος Μπούμπουρας, κάτοικος – δημότης Πύδνας- Κολινδρού
-Παναγιώτης Αγγελίδης, κάτοικος – δημότης Πύδνας – Κολινδρού.
Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 14/2013.
   
                                           Αφού συντάχθηκε και διαβάστηκε υπογράφεται.

Το Δημοτικό Συμβούλιο

     Η Πρόεδρος                                                                       Τα Μέλη
Μαρία Βουλκίδου
Ακριβές Αντίγραφο
   Ο Δήμαρχος

Ευάγγελος Πολύζος