ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Αντίσταση



Αντίσταση
Λοιπόν, αυτή η τραγική κυβέρνηση, όταν θα αρχίσει να γίνεται κωμική, θα πέσει. Hδη φλερτάρει με τα όρια του γκροτέσκ, όπως όταν
ο κ. Κεδίκογλου έκοβεέραβε και κοτσάριζε λέξεις στο στόμα του κ.Θεοδωρόπουλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ή όπως όταν
προβοκάρισε προχθές τα μέλη του ΠΑΜΕ ότι τα έσπασαν στο γραφείο του κ. Βρούτση. Αναρωτιέμαι αν έσπασε την πόρτα από κόντρα πλακέ μόνος του ο κ. Βρούτσης ή αν φώναξε και τον κ. Κεδίκογλου να τον βοηθήσει.
Αν κρίνω ότι, εκτός απ’ τη σπασμένη πόρτα, συντριπτικά κατάγματαυπέστη και μία γλάστρα, μάλλον προς βοήθεια του κατώτερου των περιστάσεων διδύμου Βρούτση – Κεδίκογλου, έσπευσε και ο κ. Δένδιας. (Μεταξύ μας, η ειδικότης του, διότι η γλάστρα ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Απόδειξη ότι έσπασε σεέντεκα συνιστώσες, εκ
των οποίων οι δεκατρείς έκαναν δεξιά στροφή, ανάλογη με αυτή πουευαγγελίζονται ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία ο ΔΟΛ ο ΣΚΑΪ κι όλα τα καλά παιδιά τα μόρτικα.
Είναι βέβαιον ότι οι ΠΑΜίτες δεν τα έκαναν γυαλιά-καρφιά, δεν είναι στο στυλ τους, αλλά αν τα έκαναν λαμπόγυαλο
στο γραφείο του Υπουργού που έχει κάνει παρανάλωμα τη ζωή τωνανθρώπων, δεν θα με χάλαγε. Δεν θα έβαζα τα
κλάματα για την πόρτα του εντολοδόχου και υποχείριου υπουργού της Τρόικας κ. Βρούτση, ούτε για το χαλκείο του προβοκάτορα υπουργούπροπαγάνδας κ. Κεδίκογλου, ούτε για την ταμπακιέρα του υπουργού απολύσεων κ. Μανιτάκη, ούτε για κανενός ανδρείκελου απ’ όσα συμμετέχουν σε αυτήν την κυβέρνηση, το αμπαζούρ, το τασάκι, το κινητό ή τον καλόγηρο όπου κρεμάει τη σκούφια του.
Κι ας έκραζε χθες θλιμμένος ο «Νεόκοπος» στα ΝΕΑ «τι ΑλέξηςτιΑλέκα», ποσώς. Τον εφιάλτη τους προσπαθούν να ξορκίσουν.
Ομως, πέρα απ’ τις χοντροκομμένες προβοκάτσιες και τις γκροτέσκφαρσοκωμωδίες, η κυβέρνηση παίζει το τελευταίο της χαρτί και το παίζει στασοβαρά. Θέλει
την υποταγή του λαού παντί τρόπω. Με επιστρατεύσεις, αυταρχισμό, καταστολή και προβοκάτσιες – διότι πλέον μόνον αυτά τα όπλα της απέμειναν.
Θα επιχειρήσει να κάνει τους αγρότες φυτά, να φέρει το μηνιάτικο στα350 ευρώ, να δώσει στους Αμερικανούς τα ισοδύναμα όσων έχει δώσει στουςΓερμανούς και να ξεπουλήσει ό,τι έχει απομείνει στην Ελλάδα με συνοπτικές διαδικασίες.
Το ταξίδι του κ. Σαμαρά στο Κατάρ ήταν στην πραγματικότητα μιαπρογραμματισμένη και μυστική (ώσπου φανερώθηκε) συνάντηση με τον κ.Ερντογάν.
Και σε αυτήν δεν συζητήθηκαν αστειότητες όπως περί του εκατοστού τέταρτου ανοίγματος της Χάλκης, αλλά θέματα σοβαρά. Ποια; Οι αγωγοί; ΟιΑΟΖ; Το σύμπλεγμα των ενδιαφερομένων κρατών και εταιρειών (όχι απαραιτήτως με αυτήν τη σειρά) στην περιοχή; Πάλι με μυστική διπλωματία; Πάλι με ατζέντα που έχει οργανώσει η άλλη πλευρά;
Κάτι τέτοια ακούει η Αλέκα και σπάει γλάστρες – όμως, για να σοβαρευτούμε, τι άλλο χρειάζεται να ακούσουν και να πάθουν οι Ελληνες, για να καταλάβουν ότι στον μονόδρομο του Μνημονίου το ένα μέτρο φέρνει το άλλο και τέλος δεν έχει;
Εχουμε φθάσει στο σημείο Γερμανοί, Γάλλοι, Ιταλοί κι όποιος άλλος, να μαθαίνουν επιτέλους τι μας συμβαίνει και να απορούν με την αντοχή μας.
Με την ντροπή μας θα έπρεπε να απορούν.
Διότι αυτό πρώτα πέτυχαν οι ημέτεροι Δυνατοί, να μας κάνουν να ντρεπόμαστε για τον εαυτό μας∙ αυτό πέτυχαν πρώτα κι ύστερα άρχισαν να μας ακρωτηριάζουν.
Μάλιστα, μας έκοβαν το πόδι και μας έβαζαν να διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν κόβουν το χέρι του διπλανού. Του το έκοβαν στη συνέχεια κι εκείνος διαμαρτυρόταν, με τη σειρά του γιατί εμείς έχουμε ακόμα έστω κι ένα πόδι.
Και σε αυτόν τον ίδιο χυδαίο ντορό συνεχίζουν.
Κάνουν του στρατηγού τον μισθό 1.300 ευρώ κι ύστερα σου λέει ο κ.Κεφαλογιάννης για παράδειγμα ότι δεν είναι δυνατόν να παίρνει ένας εργάτης1.000 Ευρώ. Θα πάρει 600! Κι ύστερα θα πάρει και ο στρατηγός άλλα 200 κάτω, μια
διαρκής εξίσωση προς τον πάτο για λόγους… δικαίουΕίναι λοιπόν να μην τους σπάσεις τη γλάστρα στο κεφάλι (αν δεν προλάβει η έρμη να σπάσει από μόνη της); Και μη μου πει κανένας κόθορνος ότι προτρέπω σε βία, διότιπροτρέπω.
Σε αυτούς που μου κόβουν με τη βία το φαΐ προτάσσω τη βία του Συντάγματος, που προβλέπει ότι οι κυβερνώντες πρέπει να προστατεύουντα έννομα συμφέροντα των πολιτών.
Εναντίον αυτών που αντί να προστατεύουν τα νόμιμα δικαιώματα των πολιτών της Δημοκρατίας, προωθούν τα άνομα συμφέροντα των πιστωτών,ου μην και τοκογλύφων, επικαλούμαι, προτάσσω και αντιτάσσω τη βία των νόμων, τη βία του Συντάγματος, προκειμένου αυτό να εφαρμόζεται.
Δεν προβλέπει νηστικά παιδιά το Σύνταγμα.
Δεν προβλέπει άρση της Ασυλίας της χώρας το Σύνταγμα, ούτε εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.
Κατά το Σύνταγμα, το δικαίωμα στην εργασία προβλέπεται ωςθεμελιώδες, δεν προβλέπονται 1.500.000 άνεργοι. Κατά το Σύνταγμα, η υγεία, η εκπαίδευση και η ασφάλιση είναι θεμελιώδη δικαιώματα, δεν προβλέπεται ηαποξένωση των παιδιών απ’ τα βιβλία τους, ούτε η ατίμωση των γερόντων με συντάξεις αξίας όσο ενός γεύματος του κ. Στουρνάρα.
Στη βία που προβάλλουν εναντίον του Συντάγματος τα κυβερνώντα ανδρείκελα της Τρόικας, προβάλλω τη βία της υπεράσπισής του.
ΣΤΑΘΗΣ στο enikos.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2JidltBTX

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ.... ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ (ΚΑΤΟΧΙΚΟΥΣ) ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ





Φακέλους με σφαίρες και απειλές έλαβαν τρεις ΔΟΥ της Κρήτης.


Έντονος προβληματισμός υπάρχει στην τοπική ΕΛΑΣ αφού μετά τη ΔΟΥ Χανίων, στην οποία έφθασε χθες ένας φάκελος που περιείχε μια σφαίρα των 9 mm και ένα προειδοποιητικό σημείωμα με απειλητικό περιεχόμενο, ακολούθησαν σήμερα και άλλοι φάκελοι με παρόμοιο περιεχόμενο στην Α’ ΔΟΥ Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου Λασιθίου.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στους φακέλους υπάρχει ένα σημείωμα γραμμένο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή το οποίο αναφέρει: «Σε περίπτωση εκποίησης κινητής ή ακίνητης περιουσίας Κρητικού ή Έλληνα, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές. Κρητική Επανάσταση».
Τις έρευνες έχει αναλάβει η ΕΛΑΣ ενώ έχει σημάνει συναγερμός στις ΔΟΥ της Κρήτης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ:Η  κοινωνία δεν είναι μόνον στα “κάγκελα”  όπως πολλοί εκ των μίσθαρνων παπαγάλων την θέλουν,   και υπό την προϋπόθεση βέβαια να είναι δεκτική σε ότι και αν λαμβάνεται ως απόφαση εξαθλίωσης από τους ιθύνοντες αλλά  υποκριτικά την φέρουν "να είναι στα κάγκελα" ως διαπίστωση και μόνον ίσαμε εκεί!! Η κοινωνία βράζει αφού δια της βίας της προσφέρουν την εξαθλίωση, αφού οι άνομοι νόμοι την θέλουν δέσμια και στην φυλακή, αφού το όνειρο της να ζήσει με αξιοπρέπεια χάνεται. αφού οι ταγοί της που δηλώνουν αντιμνημονιακοί και συμπάσχοντες με την ίδια αρκούνται μόνον στο να τσιρίζουν μέσα από την ασφάλεια των μισθών τους και του χοιροστασίου που λέγεται βουλή .......είναι λοιπόν φυσικό και επόμενο ....Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ!! Άλλωστε εχθροί της κοινωνίας δεν είναι μόνον τα δοτά ανδρείκελα  Βουλευτές και εξ αυτών κατοχικοί κυβερνώντες που γλύφουν τις  δυνάμεις κατοχής και τους επικυρίαρχους ...αλλά και ΟΣΟΙ ΥΠΑΚΟΥΝ ΤΥΦΛΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΟΝ κατακρεουργημένο μισθό τους!! ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ!


Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΕΟΣ Λιτοχώρου



Σας ενημερώνουμε πως η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου, θα γίνει την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στην κορυφή Γκόλνα (χρόνος ανάβασης 45'). Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα γίνει στο εξωκλήσι του προφήτη Ηλία. 

Ώρα συνάντησης: 9.00π.μ.
Μέρος συνάντησης: Κιόσκι διασταύρωσης

Για να δείτε τα μέρη στο χάρτη κάντε κλικ εδώ
Υπόμνημα: (Α) Κιόσκι - Διασταύρωση, (Β) Γκόλνα, (C) Προφήτης Ηλίας 

Καλή αντάμωση!!
Με εκτίμηση, το Δ.Σ. του συλλόγου


Φόρος μέχρι και στις παράγκες



Από αξία €50.000 ο νέος φόρος ακινήτων

Στο 0,1% ο χαμηλότερος συντελεστής

Από αξία €50.000 ο νέος φόρος ακινήτων
 Από ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μόλις 50.000 ευρώ θα ξεκινά η υποχρέωση καταβολής του ενιαίου φόρου ακινήτων, ενώ, όπως φαίνεται, ο χαμηλότερος συντελεστής φορολόγησης θα είναι 0,1%, σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν σήμερα στη συνεδρίαση της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής υπό τον υπό τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη.

Η επιτροπή φέρεται να διαπίστωσε, ότι σε περίπτωση που το αφορολόγητο όριο τεθεί υψηλότερα, π.χ στις 100.000 ευρώ όπως ζητούσαν πολλοί, το μέτρο δεν θα αποφέρει τα ζητούμενα έσοδα.

Εν τω μεταξύ, έντονα προβληματισμένη είναι η διακομματική επιτροπή σχετικά με τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα, είτε να φορολογηθούν όπως και τα εντός σχεδίου ή αυτοτελώς με ειδική κλίμακα και συντελεστές, αλλά το θέμα μοιάζει δύσκολο σταυρόλεξο.

Τα θέματα αυτά θα ξανασυζητηθούν την ερχόμενη εβδομάδα σε νέα σύσκεψη της επιτροπής υπό τον Γιάννη Στουρνάρα με στόχο μία τελική συμφωνία. Εφόσον αυτή επιτευχθεί, το τελικό σχέδιο θα τεθεί προς έγκριση στους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.



sofokleousin


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2Jib4gQaf

Ο "ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ" ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ!! Ή ΑΥΤΟΣ Ή ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ!!..ΕΛΑΤΕ!!




Αμετανόητος ο διορισμένος Στουρνάρας για τη δήμευση των περιουσιών μας

Μιχαλού
Την ώρα που πάνω από 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων απειλούνται να χάσουν το σπίτι τους, να τους πάρουν τα ενοίκια ή να δεσμευτούν οι μισθοί ή οι συντάξεις τους, επειδή δεν κατέβαλαν το χαράτσι στα ακίνητα που ο Μπένι επέβαλε να πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ, τα τζιμάνια του υπουργείου Οικονομικών ετοιμάζονται να επιβάλλουν και νέο φόρο στα ακίνητα.
Πρόκειται για μια ακραία πρόταση τους που λέει ότι, ο νέος και ενιαίος φόρος επί των ακινήτων θα επιβάλλεται χωρίς αφορολόγητο, δηλαδή από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο. Με τα ήδη επιβεβλημένα χαράτσια περίμεναν να μαζέψουν  3 δις και τελικά δεν τους βγήκαν τα κουκιά και υπολογίζεται ότι θα μαζέψουν 2,1 δισ ευρώ.
Έτσι λοιπόν οι χαρτογιακάδες βγάλανε το τεφτέρι τους, κανένα τον λογαριασμό και αποφάσισαν για έναν ενιαίο φόρο ακίνητων (που θα εφαρμοστεί μέσα στο 2ο εξάμηνο του έτους) θα επιβάλλεται από το πρώτο τετραγωνικό, δηλαδή χωρίς αφορολόγητο, και θα κλιμακώνεται, ανάλογα με την αντικειμενική αξία, με συντελεστές από 0,05% ή 0,1% έως 1,5% ή 2% για φορολογητέες αξίες ύψους 3 ή 4 εκατομμυρίων ευρώ και άνω.
Στην τσιμπίδα του νέου φόρου θα «πιαστούν» εντωμεταξύ και όλα τα εκτός σχεδίου ακίνητα και τα αγροτεμάχια, ενώ δεν θα εξαιρούνται ούτε οι κατ΄ επάγγελμα αγρότες.
Πάρτε κόσμε…
Εντωμεταξύ Τόμσεν και Λαγκάρντ έχουν επιδοθεί σε δηλώσεις επί των δηλώσεων στις οποίες τονίζουν ότι η φορομπηχτική τακτική που επιβάλλεται στην Ελλάδα είναι λάθος… Δεν ιδρώνει τ΄ αυτί τους! Ακόμη και βουλευτές της Ν.Δ  έχουν ανέβει στα κάγκελα, αλλά τίποτα.
Απλά ο Στουρνάρας κυνικά αποφάσισε  για να κατευνάσει τα πλήθη να ακολουθήσει ην γνωστή επικοινωνιακή τακτική των προκατόχων του Παπακωνσταντίνου – Βενιζέλου λέγοντας ότι  ”Ουδείς νέος φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στα ακίνητα”, έχοντας όμως πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του άλλα… Για αυτό και επισήμανε ότι “Οι φόροι ακινήτων στην Ελλάδα δεν διαφέρουν καθόλου απ’ ό,τι άλλες χώρες “.
Όταν δε στριμώχτηκε κατέφυγε στο ακαταμάχητο επιχείρημα φόροι ή χρεοκοπία!!!
Ο ίδιος μπορεί να υποστηρίζει ότι θέλει , αλλά οι φωνές όλο και  πληθαίνουν για την λάθος τακτική του στο σώσιμο της χώρας μας!!! Μάλιστα τελευταία έρευνα της KPMG αποκαλύπτει ότι μόνο στην Ελλάδα οι συνολικοί φόροι είναι τόσο υψηλοί, ενώ τονίζει την ανύπαρκτη ανταγωνιστικότητα των φορολογικών συντελεστών της χώρας μας.
Τ’ ακούτε αυτά Υπουργέ μου;
topontiki.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2JiaWOnbW

Αντίσταση


Λοιπόν, αυτή η τραγική κυβέρνηση, όταν θα αρχίσει να γίνεται κωμική, θα πέσει. Hδη φλερτάρει με τα όρια του γκροτέσκ, όπως όταν ο κ. Κεδίκογλου έκοβεέραβε και κοτσάριζε λέξεις στο στόμα του κ. Θεοδωρόπουλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ή όπως όταν προβοκάρισε προχθές τα μέλη του ΠΑΜΕ ότι τα έσπασαν στο γραφείο του κ. Βρούτση. Αναρωτιέμαι αν έσπασε την πόρτα από κόντρα πλακέ μόνος του ο κ. Βρούτσης ή αν φώναξε και τον κ. Κεδίκογλου να τον βοηθήσει.

Αν κρίνω ότι, εκτός απ’ τη σπασμένη πόρτα, συντριπτικά κατάγματα υπέστη και μία γλάστρα, μάλλον προς βοήθεια του κατώτερου των περιστάσεων διδύμου Βρούτση - Κεδίκογλου, έσπευσε και ο κ.Δένδιας. (Μεταξύ μας, η ειδικότης του, διότι η γλάστρα ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Απόδειξη ότι έσπασε σεέντεκα συνιστώσες, εκ των οποίων οι δεκατρείς έκαναν δεξιά στροφή, ανάλογη με αυτή πουευαγγελίζονται ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία ο ΔΟΛ ο ΣΚΑΪ κι όλα τα καλά παιδιά τα μόρτικα.

Είναι βέβαιον ότι οι ΠΑΜίτες δεν τα έκαναν γυαλιά-καρφιά, δεν είναι στο στυλ τους, αλλά αν τα έκαναν λαμπόγυαλο στο γραφείο του Υπουργού που έχει κάνει παρανάλωμα τη ζωή τωνανθρώπων, δεν θα με χάλαγε. Δεν θα έβαζα τα κλάματα για την πόρτα του εντολοδόχου καιυποχείριου υπουργού της Τρόικας κ. Βρούτση, ούτε για το χαλκείο του προβοκάτορα υπουργούπροπαγάνδας κ. Κεδίκογλου, ούτε για την ταμπακιέρα του υπουργού απολύσεων κ. Μανιτάκη, ούτε για κανενός ανδρείκελου απ’ όσα συμμετέχουν σε αυτήν την κυβέρνηση, το αμπαζούρ, το τασάκι, το κινητό ή τον καλόγηρο όπου κρεμάει τη σκούφια του.

Κι ας έκραζε χθες θλιμμένος ο «Νεόκοπος» στα ΝΕΑ «τι Αλέξηςτι Αλέκα», ποσώς. Τον εφιάλτητους προσπαθούν να ξορκίσουν.

Ομως, πέρα απ’ τις χοντροκομμένες προβοκάτσιες και τις γκροτέσκ φαρσοκωμωδίες, η κυβέρνηση παίζει το τελευταίο της χαρτί και το παίζει στα σοβαρά. Θέλει την υποταγή του λαούπαντί τρόπω. Με επιστρατεύσεις, αυταρχισμό, καταστολή και προβοκάτσιες - διότι πλέον μόνον αυτά τα όπλα της απέμειναν.

Θα επιχειρήσει να κάνει τους αγρότες φυτά, να φέρει το μηνιάτικο στα 350 ευρώ, να δώσει στουςΑμερικανούς τα ισοδύναμα όσων έχει δώσει στους Γερμανούς και να ξεπουλήσει ό,τι έχει απομείνει στην Ελλάδα με συνοπτικές διαδικασίες.

Το ταξίδι του κ. Σαμαρά στο Κατάρ ήταν στην πραγματικότητα μια προγραμματισμένη καιμυστική (ώσπου φανερώθηκε) συνάντηση με τον κ. Ερντογάν.

Και σε αυτήν δεν συζητήθηκαν αστειότητες όπως περί του εκατοστού τέταρτου ανοίγματος της Χάλκης, αλλά θέματα σοβαρά. Ποια; Οι αγωγοί; ΟιΑΟΖ; Το σύμπλεγμα των ενδιαφερομένωνκρατών και εταιρειών (όχι απαραιτήτως με αυτήν τη σειρά) στην περιοχή; Πάλι με μυστική διπλωματία; Πάλι με ατζέντα που έχειοργανώσει η άλλη πλευρά;

Κάτι τέτοια ακούει η Αλέκα και σπάει γλάστρες - όμως, για να σοβαρευτούμε, τι άλλο χρειάζεται ναακούσουν και να πάθουν οι Ελληνες, για να καταλάβουν ότι στον μονόδρομο του Μνημονίουτο ένα μέτρο φέρνει το άλλο και τέλος δεν έχει;

Εχουμε φθάσει στο σημείο Γερμανοί, Γάλλοι, Ιταλοί κι όποιος άλλος, να μαθαίνουν επιτέλους τι μας συμβαίνει και να απορούν με την αντοχή μας.

Με την ντροπή μας θα έπρεπε να απορούν.

Διότι αυτό πρώτα πέτυχαν οι ημέτεροι Δυνατοί, να μας κάνουν να ντρεπόμαστε για τον εαυτό μας∙ αυτό πέτυχαν πρώτα κι ύστερα άρχισαν να μας ακρωτηριάζουν.

Μάλιστα, μας έκοβαν το πόδι και μας έβαζαν να διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν κόβουν το χέρι του διπλανού. Του το έκοβαν στη συνέχεια κι εκείνος διαμαρτυρόταν, με τη σειρά του γιατί εμείς έχουμε ακόμα έστω κι ένα πόδι.

Και σε αυτόν τον ίδιο χυδαίο ντορό συνεχίζουν.

Κάνουν του στρατηγού τον μισθό 1.300 ευρώ κι ύστερα σου λέει ο κ. Κεφαλογιάννης για παράδειγμα ότι δεν είναι δυνατόν να παίρνει ένας εργάτης 1.000 Ευρώ. Θα πάρει 600! Κι ύστερα θα πάρει και ο στρατηγός άλλα 200 κάτω, μια διαρκής εξίσωση προς τον πάτο για λόγους... δικαίου!Είναι λοιπόν να μην τους σπάσεις τη γλάστρα στο κεφάλι (αν δεν προλάβει η έρμη να σπάσει από μόνη της); Και μη μου πει κανένας κόθορνος ότι προτρέπω σε βία, διότι προτρέπω.

Σε αυτούς που μου κόβουν με τη βία το φαΐ προτάσσω τη βία του Συντάγματος, που προβλέπειότι οι κυβερνώντες πρέπει να προστατεύουν τα έννομα συμφέροντα των πολιτών.

Εναντίον αυτών που αντί να προστατεύουν τα νόμιμα δικαιώματα των πολιτών της Δημοκρατίας, προωθούν τα άνομα συμφέροντα των πιστωτών, ου μην και τοκογλύφων, επικαλούμαι, προτάσσωκαι αντιτάσσω τη βία των νόμων, τη βία του Συντάγματος, προκειμένου αυτό να εφαρμόζεται.

Δεν προβλέπει νηστικά παιδιά το Σύνταγμα.

Δεν προβλέπει άρση της Ασυλίας της χώρας το Σύνταγμα, ούτε εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.

Κατά το Σύνταγμα, το δικαίωμα στην εργασία προβλέπεται ως θεμελιώδες, δεν προβλέπονται 1.500.000 άνεργοι. Κατά το Σύνταγμα, η υγεία, η εκπαίδευση και η ασφάλιση είναι θεμελιώδη δικαιώματα, δεν προβλέπεται η αποξένωση των παιδιών απ’ τα βιβλία τους, ούτε η ατίμωση των γερόντων με συντάξεις αξίας όσο ενός γεύματος του κ. Στουρνάρα.

Στη βία που προβάλλουν εναντίον του Συντάγματος τα κυβερνώντα ανδρείκελα της Τρόικας, προβάλλω τη βία της υπεράσπισής του.
 

Του Στάθη από enikos

Η χώρα καταρρέει και η κοινωνία οδηγείται στον όλεθρο



Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ   
 
Φτωχαίνει η Ελλάδα. Παγώνει η Ελλάδα. Ρημάζει κοινωνικά. Ανελέητα «γδέρνει» φορολογικά τους Έλληνες και εξαθλιώνει τον πληθυσμό η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, η οποία υλοποιεί τις εντολές των ξένων επικυρίαρχων αλλά και των πιο επιθετικών κύκλων του ελληνικού κεφαλαίου δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Τα σοκ που υφίστανται οι Έλληνες διαδέχονται το ένα το άλλο.
Αυτές τις μέρες, με το κλείσιμο του μήνα, οι εργαζόμενοι διαπιστώνουν ότι οι αποδοχές τους μειώνονται για μια ακόμη φορά. Παίρνουν λιγότερα λεφτά στο χέρι, γιατί με την κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ αυξήθηκαν για μια ακόμη φορά οι φόροι που πρέπει να πληρώσουν στο κράτος. Το ίδιο παθαίνουν και οι συνταξιούχοι, αν και σε αυτούς οι μειώσεις θα είναι μικρότερες, επειδή κατά μέσο όρο οι συντάξεις είναι χαμηλότερες και από τους γλίσχρους αυτούς μισθούς.  
Για να καταλάβουμε με τι ιλιγγιώδη ταχύτητα μειώνονται οι μισθοί, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά σε έκθεση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να απαντηθεί ερώτηση του βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη.
Μείωση μισθών 22%!
Τα στοιχεία αφορούν μόνο στο οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος του 2012, αλλά είναι αποκαλυπτικά της καταβαράθρωσης των αποδοχών των εργαζομένων.
Στο διάστημα αυτό 40.297 επιχειρήσεις προέβησαν σε μείωση αποδοχών που αφορούσε σε 178.058 εργαζόμενους. Μέσος όρος της μείωσης; 21,72%!
Στο οκτάμηνο αυτό 61.000 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης μετατράπηκαν σε συμβάσεις «ευέλικτης» απασχόλησης με δραματικά μειωμένους μισθούς. Οι 35.000 έγιναν συμβάσεις μερικής απασχόλησης, οι 16.000 σε συμβάσεις απασχόλησης εκ περιτροπής, οι 10.000 σε συμβάσεις απασχόλησης εκ περιτροπής με μονομερή απόφαση του εργοδότη.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι τους τελευταίους μήνες έχει σταματήσει η δημοσίευση στοιχείων για τις αλλαγές στις συμβάσεις εργασίας, διότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εξοντώσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας προκειμένου να απαλλαγεί από την ενοχλητική για τους εργοδότες δραστηριότητα του και να παύσει η δημοσιοποίηση στοιχείων σχετικών με τον εργασιακό Καιάδα.
Αύξηση φόρου ακινήτων… 465%!
Τα μαλλιά τους τραβάνε με την εφιαλτική φορολόγηση και οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Και εδώ οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι μάρτυρες του φορολογικού αμόκ των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου και Α. Σαμαρά, με «πρωτοδήμιο» τη συγκυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που αποχαλίνωσε εντελώς την κυβερνητική φορομπηξία σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων, φυσικά, των ακινήτων.
ο 2009, λοιπόν, εισπράχθηκαν από τους πάσης φύσεως φόρους επί των ακινήτων 526 εκατ. ευρώ. Το 2010, πρώτη μνημονιακή χρονιά, το ποσό αυτό μειώθηκε στα 487 εκατ. ευρώ. Το 2011, όμως, υπερδιπλασιάστηκε και ανήλθε στα 1,17 δις ευρώ, ενώ το 2012 απογειώθηκε και αυξήθηκε κατά… 135%, φτάνοντας στα 2,75 δις ευρώ!
Το ποσοστό αύξησης είναι τρομακτικό. Από το 2010 ως το 2012 -μέσα σε μία μόλις διετία- οι φόροι επί των ακινήτων υπερπενταπλασιάστηκαν! Μιλάμε για αύξηση της τάξης του… 465%!
Δεν πρόκειται για κάποια έκτακτη κατάσταση, για κάποια έκτακτη, εφάπαξ φορολογία. Όχι. Πρόκειται για απόφαση μόνιμης, απηνούς δίωξης της ιδιοκατοίκησης και της κατοχής ακινήτων από τους Έλληνες.
Για του λόγου το αληθές, φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν περίπου 3,2 δις ευρώ – δηλαδή μισό δισεκατομμύριο περισσότερα από πέρσι.
Αύξηση φόρου καυσίμων… 1.500%!
Όσο κι αν φαίνεται αδιανόητο, ακόμη πιο φρικιαστική είναι η αύξηση της φορολογίας. Τα νούμερα είναι τρελά. Η Ελλάδα παγώνει όπως τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 πριν από μισό αιώνα, επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη αύξησε το ειδικό φόρο καυσίμων στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά το ασύλληπτο ποσοστό του 1.500%!
Όχι, δεν πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους. Το ποσοστό αύξησης είναι όντως 1.500% – για την ακρίβεια, 1.471 % για μαθηματικά σχολαστικούς. Το Δεκέμβρη του 2010, προ δύο ετών, ο φόρος αυτός ανερχόταν σε 21 ευρώ στα 1.000 λίτρα καυσίμου, πετρελαίου θέρμανσης. Το Δεκέμβρη του 2011 ο φόρος αυτός είχε τριπλασιαστεί και ανερχόταν στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Το Δεκέμβριο του 2012 είχε… χαθεί στο διάστημα, καθώς είχε υπερπενταπλασιαστεί για να φτάσει στα 330 ευρώ το χιλιόλιτρο. Μέσα στα δύο αυτά χρόνια, δηλαδή, ο φόρος από 20 ευρώ το χιλιόλιτρο έγινε 230 ευρώ – ποσοστό αύξησης 1.471 %!
Σκασίλα της κυβέρνησης που παγώνει ο κόσμος. Εξαιτίας της απίστευτης αύξησης του ειδικού φόρου καυσίμων, τα κυβερνητικά έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανση θα παρουσιάζουν αύξηση – ακόμη κι αν ο κόσμος αγοράζει το πετρέλαιο θέρμανσης με το μπουκάλι, όπως αγοράζαμε πριν από μισό αιώνα το πετρέλαιο για τις γκαζιέρες!
Κατάρρευση της ζήτησης
Πέρσι τον Ιανουάριο είχαν διακινηθεί στην αγορά 620.000 τόνοι πετρελαίου θέρμανσης. Φέτος, στο πρώτο εικοσαήμερο αυτού του μήνα, είχαν διακινηθεί μόλις 135.000 τόνοι- ούτε καν το ένα τέταρτο. Κι όμως, τα κυβερνητικά έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανσης για τις είκοσι μόνο μέρες του φετινού Γενάρη ήταν 44,6 εκατ. ευρώ έναντι 37,1 εκατ. πέρσι για ολόκληρο τον Ιανουάριο! Με το ένα τέταρτο και λιγότερο της κατανάλωσης, αύξηση εσόδων κατά 20%! Τι σημασία έχει, λοιπόν, για την κυβέρνηση αν οι Έλληνες τουρτουρίζουν από το κρύο; Αυτή εισπράττει!
Οσον αφορά στα στοιχεία της κατανάλωσης, τα νούμερα είναι όντως τρομακτικά. Τον Οκτώβριο, π.χ., του 2012 οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης καταβαραθρώθηκαν στους 5.647 τόνους, μόλις στο… 2,53% των 223.386 τόνων του Οκτωβρίου του 2011 και στο… 1,7% των 329.448 τόνων του Οκτωβρίου του 2010! Μιλάμε για παντελώς αδιανόητα ποσοστά πτώσης – 97,5% και 58,3% αντιστοίχως! Όσο για την υποτιθέμενη «τρομερή αποθεματοποίηση» που δήθεν έκαναν οι Έλληνες πέρσι την άνοιξη και γι” αυτό δεν αγοράζουν φέτος πετρέλαιο, επειδή, κατά την κυβέρνηση, ζεσταίνονται με το περσινό (!), πρόκειται για έναν ισχυρισμό με ελάχιστη δόση αλήθειας.
Οντως τον Απρίλιο του 2012 αγοράστηκαν 381.736 τόνοι πετρελαίου έναντι των 364.756 τόνων πετρελαίου θέρμανσης που είχαν διακινηθεί τον Απρίλιο του 2011. Τι να σου κάνουν, όμως, αυτοί οι 17.000 τόνοι επιπλέον, όταν φέτος τον Ιανουάριο θα έχουν αγοραστεί από τους δυστυχείς απένταρους καταναλωτές… 400.000 τόνοι λιγότεροι από πέρσι;
Η ανεργία καλπάζει
Τώρα και ο ΟΟΣΑ, ο οργανισμός των αναπτυγμένων καπιταλιστικών κρατών, επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζουμε: την καταβαράθρωση της απασχόλησης στην Ελλάδα.
Το 2008, χρονιά που ξέσπασε η κρίση, το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα υστερούσε μεν από το αντίστοιχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι τραγικά. Στη χώρα μας ήταν 61,9% και στην ΕΕ 65,8% – μια υποφερτή διαφορά 3,9 εκατοστιαίων μονάδων. Το γ” τρίμηνο του 2012 η απασχόληση στην ΕΕ είχε υποχωρήσει κατά 1,6 εκατοστιαία μονάδα, πέφτοντας στο 64,2%. Στην Ελλάδα, όμως, κυριολεκτικά καταποντίστηκε κατά επταπλάσιο (!) ποσοστό -κατά 11,5 εκατοστιαίες μονάδες-, βυθιζόμενο στο 50,4%.
Με το ποσοστό αυτό η Ελλάδα έπεσε στην προτελευταία θέση των τριάντα τεσσάρων χωρών του ΟΟΣΑ όσον αφορά στην απασχόληση του πληθυσμού της. Μόνο η Τουρκία βρίσκεται κάτω από τη χώρα μας – τελευταία με 48,5%. Αν, όμως, επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις όλων των διεθνών οργανισμών για τη νέα κατακρήμνιση της ελληνικής μνημονιακής οικονομίας και το 2013, τότε δεν αποκλείεται καθόλου στο τέλος της χρονιάς η χώρα μας να εγκατασταθεί μόνιμα στον πάτο της λίστας των χωρών του ΟΟΣΑ, άγνωστο για πόσα χρόνια ή και για ολόκληρες δεκαετίες, αν συνεχιστεί η πολιτική αυτή.
Συρρικνώνεται το εισόδημα
Περιττό να τονιστεί ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες συρρικνώνεται διαρκώς το εισόδημα των Ελλήνων. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, και το γ” τρίμηνο του 2012 μειώθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών κατά 4 δις ευρώ έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2011. Έπεσε από τα 37,2 δις στα 33,2 – μια μείωση της τάξης του 10,6%. Εννοείται ότι αυτό προκάλεσε πτώση τόσο της κατανάλωσης όσο και της αποταμίευσης των νοικοκυριών κατά 6,1% και 8,1 % αντιστοίχως.
Περιττό επίσης να αναζητηθεί ο ένοχος αυτής της πτώσης: είναι, φυσικά, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη.
Γιατί; Πρώτον, γιατί αύξησε στο διάστημα αυτό κατά 17,7% τους φόρους εισοδήματος και περιουσίας των νοικοκυριών.
Δεύτερον, γιατί μείωσε κατά 10,2% τις κοινωνικές παροχές.
Τρίτον, γιατί εξαιτίας της πολιτικής της μειώθηκαν στο τρίμηνο αυτό οι αποδοχές των εργαζομένων έναντι του ίδιου τριμήνου του 2011 κατά 11,3%.
  
Μας οδηγούν αδίστακτα στη φτώχεια, στη μιζέρια, στον κοινωνικό όλεθρο.

Η πατρίδα φτιάχνεται με λίγα, αλλά σπουδαία, που οι πρόγονοι σου βάλαν στην ψυχή



Είπα να ρίξω μια ματιά στους δρόμους της ψυχής μου, να κλείσω τα μάτια και να ονειρευτώ, να μην βλέπω άλλο ανθρώπους να περπατούν σαν χαμένοι στο μαύρο που ήρθε κι έδιωξε το φως. Δεν αντέχειτο βλέμα να κοιτάζει ανθρώπους με χαμένη την περηφάνια, που περπατούν με βήματα βαριά κι έχουνγερμένους τους ώμους από το κρύο που τους έζωσε απ' όταν ήρθε το σκοτάδι. Κι εγώ, ένα με όλους τους άλλους, να προχωρούμε γρήγορα χωρίς να κοιταζόμαστε, χωρίς να μιλάμε, με μοναδική μας έγνοια όχι το αν θα ζήσουμε, αλλά πόσο ακόμη θα αντέξουμε σε ετούτο τον χαμό.

Σε αυτόν τον ανείπωτο αόρατο πόλεμο, που πέφτουν κορμιά δίχως να υπάρχουν βόμβες αλλά ούτε και σφαίρες, εσύ κι εγώ πρέπει επιτέλους να σηκώσουμε το βλέμμα, να κοιτάξουμε που μας πηγαίνουν κι έπειτα να πάρουμε μίαν απόφαση: θα συνεχίσουμε να περπατάμε προς το τέλος που μας ετοίμασαν ή θα αλλάξουμε πορεία αφήνοντας τους πραματευτάδες των ψυχών να βαδίσουν προς το δικό τους φρικτό τέλος;
Εμένα, θέλω να ξέρεις πως δεν μου κόφτει και πολύ. Αλλά, μέσα σε ετούτη την παραζάλη και την σιωπή που τρυπά το είναι μου, γνώμη μου είναι πως ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι να ξαναβρούμε την αξιοπρέπειά μας, να σηκώσουμε τους ώμους μας, να σταθούμε γερά στα πόδια μας κι έπειτα ν’ αρνηθούμε όλα ετούτα τα φριχτά που μας ζητούνε τα δουλικά των δαιμόνων να πράξουμε.

Κοίτα να δεις τι ο νους μου ορίζει πως πρέπει να κάνουμε όλοι μας…
Πάρε μια αγκαλιά από τον γαλάζιο ουρανό.
Μετά, πάρε μια χούφτα από το καθάριο νερό αυτής της πατρίδας.
Τέλος, σκύψε και πάρε στα χέρια σου και μια χούφτα ματωμένης Ελληνικής γης.
Βάλτα όλα μαζί και μπορείς να κάνεις τα πάντα.
Μπορείς να σμιλέψεις τα όνειρά σου και να τους δώσεις ζωή…
Μπορείς να διώξεις το σκοτάδι με ένα σου νεύμα… και να ξαναφέρεις το φως στη ζωή σου.
Μπορείς να χτίσεις τον κόσμο ολόκληρο με όσα κρύβουνε μέσα τους τα «υλικά» αυτής της μικρής μα τόσο μεγάλης και άγιας πατρίδας…

Το ξέρουν ετούτοι και το ξέρεις κι εσύ, πως στο τέλος έτσι θα γίνει. Θα ξαναχτίσεις την γκρεμισμένη σου πατρίδα, με τις πέτρες τηςμε την ψυχή σου να μπαίνει στα ιερά χώματα και να την «δένει» και με την πίστη σου να στεριώνει όλα εκείνα που τα χέρια σου θα φτιάξουν. Γι αυτό, ούτε πέτρες, ούτε χώμα, ούτε αέρα και νερό έχουμε να δώσουμε σε εκείνους που τα θέλουν.
Μα, πρέπει κάνουμε γρήγορα. Όσο τώρα το αργούμε, τόσο περισσότερος θα είναι ο κόπος όταν θα έρθει η στιγμή να χτίσουμε ξανά την πατρίδα και να ορίσουμε εμείς τον τρόπο που θέλουμε να ζήσουμε και τον τόπο που θέλουμε να μας αναπαύσει...

Γι αυτό σου λέω, έλα να συνταχθούμε μαζί, σε μια γραμμή… Δίπλα και όχι αντίκρυ. Να καθίσουμε και να βρούμε όσα μας κάμουν ένα και να αφήσουμε όλα τα άλλα, τα ξένα, στην άκρη. Να καθίσουμε και να σκεφτούμε καλά και με μεγάλη προσοχή και στο τέλος μαζί ν' αποφασίσουμε τον τρόπο που θα διώξουμε ετούτους που σκοπό βάλανε να μας κάνουνε δικούς τους δούλους...
Κι εσύ, που είσαι έμπειρος σε ετούτα, σε παρακαλώ να έρθεις και να μου μάθεις εκείνα που η ζωή σου δίδαξε.
Έλα να μου μάθεις πώς να πετάω και όχι πώς να σέρνομαι…
Έλα να μου δείξεις πως να ζω και όχι πώς να πεθαίνω…
Έλα να μου θυμίσεις τι είναι η αξιοπρέπεια, τη λευτεριά και όλα τ' άλλα που μου έκλεψαν οι επιτήδειοι ελεεινοί λιμοκοντόροι.

Ευκαιρίες πολλές δεν θά 'χουμε, να το ξέρεις. Κι όσο ο χρόνος περνά, τόσο θα βαραίνει το φορτίο που πρέπει εμείς να κουβαλήσουμε. Γιατί, δικό μας είναι το φορτίο αυτό, δική μας είναι αυτή η ευθύνη. Κι είναι βαρύ, αλλά κι ευλογημένο από τους αγίους κι από τους ήρωές μας. 

Άντε λοιπόν να συνταχθούμε... όπως κάποτε πράξανε οι παπούδες μας όταν το καθήκον για την λευτεριά τους κάλεσε.
Άντε λοιπόν, να αδερφωθούμε... γιατί αδέρφια δεν είναι μόνο εκείνα που η ίδια μάνα τα γεννά, μα αδέρφια γίνονται και όσοι μαζί περνούνε δύσκολα κι όσοι μαζί περνούν από πόλεμο. Και σε ετούτο τον πόλεμο που τώρα ζούμε, αδέρφια γίναμε όλοι.
Άντε λοιπόν, να γράψουμε και πάλι την ιστορία και να δείξουμε σ' όλους πως εμείς ξέρουμε να πέφτουμε, αλλά ξέρουμε και να σηκωνόμαστε. Αυτή είναι η ράτσα μας από πάντα...

Σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο, λοιπόν, μην ξεχάσεις ποτέ, πως πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, αλλά στο τέλος τους νικάς. 
Έτσι είναι φτιαγμένα τα πράγματα. 
Και σήμερα αυτά είναι που παίρνουν σάρκα και οστά στα όσα άσχημα μας συμβαίνουν, στα όσα εμείς επιτρέπουμε να μας κάνουν και στα όσα μέλλει να συμβούν όταν αποφασίσουμε να πάψουμε να είμαστε σκυμμένοι και σηκώσουμε το ανάστημά μας.

Κι επειδή ετούτοι οι ελεεινοί δεν είναι άξιοι ούτε να μας πούνε πως μας πολεμούν, κι επειδή είναι ανάξιοι να μας διαφεντεύουν, επειδή δεν είναι άξιοι ούτε στη σκιά από το όνομα της πατρίδας μας να ζούνε,άντε να βάλουμε μπρος να σταματήσουμε αυτό το κακό και να αρχίσουμε να φτιάχνουμε ετούτη την πατρίδα όπως την ονειρευτήκαμε. Εξάλλου, τί άλλο μεγαλύτερο χρέος έχουμε από το να την παραδώσουμε ολόκληρη σε εκείνους που έρχονται μετά από εμάς;

Αυτή είναι και η μεγάλη μας ευκαιρία να ξαναβρούμε την αξιοπρέπεια και την περπατησιά μας...   

Κωνσταντίνος

Όχι στα διόδια Αιγινίου (Το Τραγούδι)

Διοργάνωση παμπιερικής σύσκεψης στο Αιγίνιο αύριο Σάββατο 2/2/2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας – Κολινδρού  συνεδρίασε σήμερα στη 1-2-2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και αποφάσισε ομόφωνα:


Τη διοργάνωση παμπιερικής σύσκεψης το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 στο Αιγίνιο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας – Κολινδρού , ώρα 15:00, όπου καλούνται να μετέχουν οι τέσσερις βουλευτές του Νομού Πιερίας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων Κατερίνης, ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων Δίου – Ολύμπου και εκπρόσωποι φορέων στα πλαίσια του αγώνα για την κατάργηση των διοδίων Αιγινίου.


Γραφείο Τύπου Δήμου Πύδνας – Κολινδρού 

21/2013 ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. 

Το νέο μας σύνθημα για τα διόδια Αιγινίου


Θα κρατήσουν οι χοροί
μέχρι να τα κλείσετε και να τα
γκρεμίσετε βρε!
Γιατί η σύναξης αυτή

εδώ θα περιμένει για να δικαιωθεί.

Και οι συμβάσεις που υπογράφετε πίσω απ' του λαού τις πλάτες όσος 
αυτές θα είναι άδικες θα γεννούν επαναστάτες.

Προκαταρκτική εξέταση για Τζεμπούρ


Ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί από πού προέρχεται...
το έμβασμα του ενός εκατομμυρίου ευρώ που βρέθηκε στον λογαριασμό του Ράφικ Τζεμπούρ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μία μέρα μετά την αποκάλυψη ότι στον λογαριασμό του Αλγερινού επιθετικού του Ολυμπιακού βρέθηκε το συγκεκριμένο ποσό. Πλέον, ο Τζεμπούρ θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το πώς και από πού βρέθηκαν τα χρήματα αυτά.