ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

«Όραμα» Σαμαρά»: Ο «γύψος» σε κάθε τι που κινείται…ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΧΟΥΝΤΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ



Στη δεκαετία του ΄70 ο τότε υπουργός Εργασίας της ΝΔ, ο Λάσκαρης, είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει την …«πάλη των τάξεων»!!!
Οι σημερινοί απόγονοι του Λάσκαρη, τα δωσίλογα κυβερνητικά ανδρείκελα επιχειρούν να βάλουν στο «γύψο» την «πάλη των τάξεων»!!!
Ο πρώτος στόχος η κατάργηση των απεργιών…

Τα όπλα των νέων δωσίλογων «οραματιστών» για την κατάργηση της ταξικής πάλης(!!!) είναι: Τα ΜΑΤ, οι δικαστικές διώξεις, οι επιστρατεύσεις και τα αντίστοιχα νομοθετήματα…

Το «όραμα» αυτό το είχε διατυπώσει με σαφήνεια ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όταν πρόβαλλε ως ΠΡΟΤΥΠΟ για όλους τους εργασιακούς χώρους το εργασιακό γκέτο...
της «Cosco», όπου απαγορεύεται όχι μόνο η απεργία αλλά και η δημιουργία σωματείου!!!

Το «πρότυπο» αυτό που θέτει ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα προωθεί η κατοχική κυβέρνηση…

Διαβάστε το παρακάτω ρεπορτάζ. Το είδαμε ΕΔΩ:
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4111.html#more

Πάνε να καταργήσουν τις απεργίες
Η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για νόμο που θα περιορίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, επικαλούμενη το… δημόσιο συμφέρον «Οποιον απεργεί θα τον επιστρατεύετε; Φωνάξτε και τη Χρυσή Αυγή να σας βάλει εμβατήρια»


Του Χάρη Ιωάννου
(Εφημερίδα τωνΣυντακτών 7/2/2013)
Σε μια πρωτοφανή κλιμάκωση του δόγματος «νόμος και τάξη» προχωρά η κυβέρνηση, καθώς, με αφορμή την απεργία στα λιμάνια και το μετρό, προωθεί νομοθετική ρύθμιση που θα βάζει αυστηρούς περιορισμούς στις απεργίες, οδηγώντας ουσιαστικά σε κατάργηση το μόνο δικαίωμα που έχει απομείνει στους εργαζόμενους. Το ακόμη εντυπωσιακότερο είναι ότι η ρύθμιση αυτή έχει τη σύμφωνη γνώμη και των δύο κυβερνητικών εταίρων (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ).

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, προειδοποιώντας ότι η κυβέρνηση «επιχειρεί κυριολεκτικά να καταργήσει το δικαίωμα της απεργίας» και έκανε λόγο για «έναν αυταρχικό κατήφορο, αχαλίνωτο και χωρίς τελειωμό».

Την αρχή της… αποκάλυψης έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Βορίδης, όταν, αναφερόμενος στην απεργία των ναυτεργατών, φανέρωσε την πραγματική και γενικότερη επιδίωξη της τρικομματικής κυβέρνησης:

«Υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες που έχουν στα χέρια τους τόση δύναμη που μπορούν να συντρίβουν την εθνική οικονομία και να δούμε αν θα βάλουμε εκεί περιορισμούς στην άσκηση αυτού του δικαιώματος, στο τι σημαίνει απαρτία, στο με ποια πλειοψηφία θα πρέπει να παίρνονται αυτές οι αποφάσεις στα συνδικάτα».

Ακολούθησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να υποστηρίξει ότι η σύλληψη της ρύθμισης αυτής είναι… πασοκογενής: «Η προτροπή μας προς την κυβέρνηση να πάρει νομοθετική πρωτοβουλία, ούτως ώστε να αλλάξει συνολικά το καθεστώς που έχει να κάνει με τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την ελάχιστη εξυπηρέτηση που πρέπει να θεσπιστεί για τους πολίτες, πρέπει να είναι προτροπή από όλες τις πτέρυγες της Βουλής».

Τη στήριξη και της Δημοκρατικής Αριστεράς στον επερχόμενο νόμο εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, Ν. Τσούκαλης, ο οποίος επισήμανε πως «οι μέθοδοι και τα εργαλεία τα οποία μέχρι πρότινος γνωρίζαμε και χρησιμοποιούσαμε απλόχερα δυστυχώς πρέπει να αναθεωρηθούν».

Κατά τη διάρκεια της θυελλώδους συζήτησης για την απεργία των ναυτεργατών, ο Θ. Παφίλης αναρωτήθηκε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση «Οποιον απεργεί θα τον επιστρατεύετε; Φωνάξτε και τη Χρυσή Αυγή να σας βάλει εμβατήρια», κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για «χουντικής πατέντας νόμο περί πολιτικής επιστράτευσης» και ο Ν. Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Ελληνες κατήγγειλε ότι με το προωθούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας καταργείται η υποχρέωση των εφοπλιστών να συνδέουν ακτοπλοϊκά τα νησιά επί τουλάχιστον δέκα μήνες.

Από resaltomag, μοντάζ Γρέκι


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2KLZtOZvZ

ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ: Τετάρτη 13 Φεβρουάριου, ώρα 10 πρωί, θα καταθέσουμε έκκληση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να λάβει θέση απέναντι στην ανομία που συμβαίνει στη χώρα μας



ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΩΡΑ 10:00 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ
Τετάρτη 13 Φεβρουάριου, ώρα 10 πρωί,  θα καταθέσουμε έκκληση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να λάβει θέση απέναντι στην ανομία που συμβαίνει στη χώρα μας:
Το έντυπο που θα κατατεθεί περιλαμβάνει,
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

1. Οι Εισαγγελικές Αρχές γιατί δεν ενεργοποιούνται στη συγκεκριμένη
περίπτωση;
2. Κρίνετε ότι η εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας που επιχειρήθηκε και
συντελέστηκε με την ψήφιση του ΦΕΚ 240/2012 (ΠΝΠ -κύρωση στις
14.01.2013) δεν προσβάλλει την έννομη τάξη;
3. Το έγκλημα αυτό δεν συνιστά αυτόφωρο κακούργημα;
4. Θεωρείτε ότι για κάποιους λόγους οι βουλευτές που διαπράττουν αυτόφωρα
κακουργήματα πρέπει να εξαιρούνται από τις διατάξεις του ΠΚ και του ΚΠΔ;
5. Πιστεύετε ότι ο Ελληνικός Λαός συναινεί ή εγκρίνει την παραχώρηση της
πατρίδας του στις ξένες οικονομικές κατακτητικές δυνάμεις;
6. Εφαρμόζετε επιλεκτικά τις Εγκυκλίους του κ.Εισαγγελέα του Α.Π.;

Δείτε τα video, αλλά διαβάστε και τα σχόλια που γράφουν από κάτω:
Πες μας σαμαρά, μπορείς να μας δείξεις ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που δείχνετε στις ‘μετρήσεις’ ότι είστε και πρώτο κόμμα?
Τα blogs, και ο κόσμος στο σύνταγμα τι λένε, μπράβο?

Τις μηνύσεις που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου γιατί τις κρύβεις?
Η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να κάνει τη δουλειά της?

Και γιατί δε βγαίνετε καμιά βόλτα να περπατήσετε στο δρόμο, η να πάτε σε κάνα ταβερνάκι να φάτε – φοβάστε κάτι?

Φοβάστε την οργή του λαού.

ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΦΤΑΙΝΕΤΕ.
http://letmefree.gr/?page_id=601


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2KLY3lvCD

Νέες περικοπές στον ορίζοντα λόγω των λανθασμένων εκτιμήσεων των δανειστών




Νέες περικοπές στον ορίζοντα λόγω των λανθασμένων εκτιμήσεων των δανειστών
Ενιακόσια  εκατ. ευρώ χαμηλότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις είναι το αποτέλεσμα των μέτρων που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, λόγω των λανθασμένων εκτιμήσεων της τρόϊκας και του ΔΝΤ.
Αξιοπερίεργο είναι επίσης το ότι προβλέπεται από φέτος κιόλας πρωτογενές πλεόνασμα, χωρίς αναθεώρηση προς τα πάνω των προβλέψεων για το ΑΕΠ, πρόβλεψη που μάλλον αποδίδεται στο ότι φέτος το βάρος των μέτρων θα είναι μεγαλύτερο κατά 163 εκατ. ευρώ.
Οι αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο
Πρωτογενές πλεόνασμα
2013: 0,3% αντί 0
2014: 2,4% αντί 1,5%
2015: 2% αντί 3%
2016: 3,2% αντί 4,5%
Καθαρά έσοδα
2013: + 405 εκατ. ευρώ
2014: - 179 εκατ. ευρώ
2015: - 260 εκατ. ευρώ
2016: - 269 εκατ. ευρώ
Πρωτογενείς δαπάνες
2013: + 150 εκατ. ευρώ
2014: - 32 εκατ. ευρώ
2015: + 269 εκατ. ευρώ
2016: - 27 εκατ. ευρώ
Μέτρα 2013- 2016: - 886 εκατ. ευρώ (στα 13,357 αντί 14,244 δισ ευρώ)
Αναδιάρθρωση Δημοσίου: + 97,5 εκατ. ευρώ
Μισθολόγιο: - 126 εκατ. ευρώ
Συντάξεις: - 228 εκατ. ευρώ
Επιδόματα: - 238 εκατ. ευρώ
Άμυνα: - 160 εκατ. ευρώ
ΔΕΚΟ: + 30 εκατ. ευρώ
Φορολογικά: - 259 εκατ. ευρώ


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2KLW3rMyO

Τραπεζική και κυβερνητική δικαιοσύνη, στη χώρα της Δημοκρατίας (Ο δικαστικός «γύψος) !!!


ΛΟΓΙΑ και ΣΚΕΨΕΙΣ

    Η ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ 
σπέρνουν καταστροφή και θάνατο για να κερδίζουν οι τράπεζες


Στην Κεφαλονιά, και συγκεκριμένα στη Λειβαθώ στο χωριό Κεραμειές, εξαμελής οικογένεια θα μείνει στο δρόμο γιατί η τράπεζα τους πήρε το σπίτι λόγω χρεών.


Ο πατέρας της οικογένειας έχει φύγει στο εξωτερικό εργάτης μήπως καταφέρει να σώσει τα παιδιά του και οι παππούδες στο σπίτι είναι άνεργοι όπως και η γυναίκα του. Τα δύο μικρά παιδιά τους είναι μαθητές του σχολείου.

Η Eurobank, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης, ισχυρίστηκε ότι το σπίτι δεν είναι η πρώτη κατοικία της οικογένειας. Κατάφερε να πείσει το δικαστήριο και από μέρα σε μέρα η οικογένεια θα μείνει στο δρόμο. Πετούν τους μικρούς μαθητές στο δρόμο.
πηγή: Αττικά Νέα

Σημ. του "Λογια και σκέψεις": Όταν η δικαιοσύνη ταυτίζεται με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, φροντίζοντας να βγάζει παράνομη οποιαδήποτε κινητοποίηση των εργαζομένων και προχωρά σε πλειστηριασμούς ακινήτων υπερ των τραπεζών, νομίζω είναι η στιγμή που πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους διεκδικώντας το αυτονόητο. Το δικαίωμα στη ζωή! 

Σας παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κ-Ι που αναφέρεται αναλυτικά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η οικογένεια του νησιού.

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
e-mail: elme_ki@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Οι ληστές – τραπεζίτες πετούν τους μαθητές μας στο δρόμο!!! 
Να κόψουμε τα χέρια στα ανθρωπόμορφα τέρατα του κεφαλαίου
και να τσακίσουμε το άδικο που μεταμφιέζεται σε «νόμο και τάξη».


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει, ως επαίσχυντη πράξη βαρβαρότητας, την προετοιμασία έξωσης από το σπίτι εξαμελούς οικογένειας συμπολιτών μας. Ο πατέρας ήδη έφυγε στο εξωτερικό για αναζήτηση δουλειάς και στο σπίτι μένουν οι άνεργοι και υπερχρεωμένοι παππούδες, η άνεργη μητέρα και οι δύο μικροί μαθητές. Η δικαιοσύνη απέδειξε, για και ακόμη φορά, ότι δεν είναι τυφλή αλλά ότι είναι βαθιά ταξική. Δικαίωσε τους ληστές - τραπεζίτες της Eurobank (ομίλου Λάτση), που ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο πως το σπίτι που ζει η οικογένεια «δεν αποτελεί πρώτη κατοικία»!!! Τι κι αν δεν έχουν κανένα χώρο στην ιδιοκτησία τους για να μείνουν, αν η έξωση πραγματοποιηθεί. Μάλιστα, η Eurobank αγόρασε και το σπίτι, το οποίο μεθοδεύτηκε να βγει στον πλειστηριασμό για ένα κομμάτι ψωμί. Έτσι, η εν λόγω οικογένεια όχι μόνο κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο αλλά και συνεχίζει να είναι υπερχρεωμένη!!! Πετούν τους μικρούς μαθητές στο δρόμο – δεν έχουν έλεος οι τοκογλύφοι - είναι αδίστακτα κτήνη!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Αυτό που συμβαίνει είναι μόνο η αρχή των κατασχέσεων οικιών και το πέταγμα στο δρόμο των μαθητών μας και των οικογενειών τους. Αυτό που ξεκινά με τον ένα θα επεκταθεί, με τη μαζική φτωχοποίηση, σε πολλούς. Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ που δίνει κέρδη στο κεφάλαιο σπέρνει δυστυχία στο λαό. Οι κεφαλαιοκράτες, μέσα στην κρίση, συσσωρεύουν σε εξευτελιστικές τιμές σταθερές αξίες (γη, ορυκτό πλούτο, ακίνητα κ.ά.), προκειμένου να τις αξιοποιήσουν σαν πεδία κερδοφορίας την περίοδο της ανάπτυξης.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια της Επιτροπής Αγώνα Λειβαθούς.

Μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε:

• Να σταματήσει τώρα η κατάσχεση. Να μην μείνει κανείς φτωχός και κανένα παιδί στο δρόμο. Εδώ θα φανεί και ο πραγματικός δάσκαλος, που, μαζί με το λαό, θα μπει μπροστά για να αποτρέψει την αθλιότητα, κόντρα στο αστικό δίκαιο και τη νομιμότητα της ντροπής. Μέσα στα σχολεία να στηρίξουμε, ψυχολογικά και υλικά, τα παιδιά που θα βρεθούν στη δίνη αυτής της περιπέτειας.
• Πέμπτη 7 Φλεβάρη 7 πμ, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Eurobank.
• Πέμπτη 7 Φλεβάρη 5.30 μμ, στο Δημοτικό Συμβούλιο δίνουμε μαζικό «παρών» και απαιτούμε να συζητηθεί το ζήτημα.
• Παρασκευή 8 Φλεβάρη 6 μμ, Λαϊκή Συνέλευση στο Δημοτικό Σχολείο Κεραμειών.

Οργανώνουμε την αλληλεγγύη.
Ένας για όλους και όλοι για έναν.


Καλούμε τις ΕΛΜΕ να καταδικάσουν το αίσχος των εξώσεων και μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να οργανώσουν άμεσα τη δράση. Να μην αφήσουμε τους εγκληματίες καπιταλιστές σε χλωρό κλαρί!!! Να σταματήσουμε το έγκλημα. Ο λαός οργανωμένος και ταξικά προσανατολισμένος μπορεί!!!

Αργοστόλι 7 Φλεβάρη 2013


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7253


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2KLVdMdkW

Το Grito Rock Thessaloniki - Olympos 2013


Η Χριστίνα και η Αλεξία είναι από τη Θεσσαλονίκη. Παρακολουθούν και συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις της ΕΟΔνΠ, εδώ και πολύ καιρό, ειδικά κάθε τι που έχει σχέση με τον Όλυμπο και την προστασία του. Με αφορμή την προσπάθεια ταφής βιομηχανικών αποβλήτων στους πρόποδές του, είχαν την ιδέα να συνδέσουν το βουνό των θεών με το Grito Rock World Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικής στον κόσμο.   
Grito Rock σημαίνει "Κραυγή Ροκ" στα Βραζιλιάνικα, είναι η μία πλατφόρμα για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου μουσικής και οργανώνεται σχεδόν ταυτόχρονα σε 300 πόλεις 30 χωρών από χιλιάδες εθελόντριες και εθελοντές. Προτάθηκε στην ομάδα μας να συμμετάσχει στην οργάνωση του φεστιβάλ το οποίο θα φέρει την ονομασία GRITO ROCK Thessaloniki - Olympos 2013.
Αποδεχτήκαμε την πρόταση και έτσι φέτος, για πρώτη φορά, η «κραυγή» θα ακουστεί από την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη και την πόλη μας, την Κατερίνη.
To Grito Rock παίρνει πάντα το όνομα της πόλης ή της χώρας που φιλοξενείται (Grito Rock Buenos Aires, Grito Rock Spain κλπ). Το Grito Rock Thessaloniki - Olympos 2013 θα ξεκινήσει στις 1 και 2 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη  και θα κλείσει την Κυριακή 3 Μαρτίου στην Κατερίνη.  Θα είναι αφιερωμένο στον Όλυμπο με αποτέλεσμα να προβληθεί ο τόπος μας και να αναδειχτούν πολύ σημαντικά θέματα για την προστασία του.
Η ΕΟΔνΠ, όπως σε κάθε νέα δράση της, καλεί όλους τους πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ομάδα που θα δουλέψει για την οργάνωση της 3ης μέρας του φεστιβάλ, εδώ στην Κατερίνη, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 20:00 στέλνοντας email στη διεύθυνση info@otoposmou.com.
Η είσοδος στο φεστιβάλ σε όλες τις χώρες είναι ελεύθερη για τους πολίτες και κανένας από τους συντονιστές, συμμετέχοντες και διοργανωτές δεν λαμβάνει χρηματική αμοιβή.
Εκατομμύρια νέες και νέοι θα παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν στις 300 πόλεις των 30 χωρών, θα δημιουργηθούν συνεργίες μεταξύ των πόλεων και θα αναδειχτούν θέματα των τοπικών κοινωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Καλούμε τις νέες και τους νέους της πόλης μας να βοηθήσουν στην προβολή του τόπου μας, συμμετέχοντας στην οργάνωση της νέας δράσης.

Σήμερα Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 επισκέφθηκε το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου ο επίτιμος Πρόξενος της Φινλανδίας MARCO SVOMALAINER. Η ξενάγηση στα εκθέματα του Μουσείου έγινε απο τον Πρόεδρο κύριο Βλαχόπουλο Νικόλαο και απο μέλη του Δ.Σ. κύριο Τριανταφύλλου Ιωάννη και Φελώνη Χρήστο. Στην ξενάγηση παρών ήταν και ο Δήμαρχος ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ κύριος Παπαθανασίου Γεώργιος.






ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ( Photo Hasapetis)





















Συνέντευξη τύπου για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και την επόμενη προγραμματική περίοδο στην Π.Ε. Πιερίας παραχωρούν από κοινού ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
                                                                                                                                  
28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         

e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr                  

Τηλ.: 2351 –351208           
Fax:  2351 - 351207                                             Κατερίνη,  8   Φεβρουαρίου 2013



                                            
                                       

                                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Συνέντευξη τύπου για την πορεία υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ που είναι ενταγμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον προγραμματισμό της προσεχούς προγραμματικής περιόδου 2014-2020, παραχωρούν από κοινού ο  Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας,  κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,  κ. Σοφία Μαυρίδου, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Πιερία, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013, στις 13:00 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων  της Π.Ε. Πιερίας.

Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιείται σε συνέχεια της ενημερωτικής συνάντησης με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών,  αναπτυξιακών και παραγωγικών φορέων της Π.Ε. Πιερίας,  που πραγματοποιείται την ίδια ημέρα, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων  της Π.Ε. Πιερίας.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ




ΟΛΟΙ το ΣΑΒΒΑΤΟ 9/2/2013, 12 μ.μ., στο Αγ. Βενιζέλου (Θεσσαλονίκη)
στο Συλληλητήριο της ΠΑΣΥ και πορεία προς τη Ζωοτεχνια

Αγρότες, αγρότισσες

         Για μια ακόμη χρονιά βλέπουμε το εισόδημα μας να συρρικνώνεται. Οι απλήρωτες από το περσινό  καλοκαίρι παραγωγές μας, οι  χαμηλές  τιμές  παραγωγού  των  αγροτοκτηνοτροφικών  μας προϊόντων,  οι  περικοπές  των  επιδοτήσεων, η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ, η αλματώδης αύξηση του κόστους παραγωγής, η μη κάλυψη όλων των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, κλπ. μας οδηγούν στον αφανισμό.
        Οι ευθύνες της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής ΚΑΠ  της ΕΕ και της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είναι δεδομένες και ξεκάθαρες πλέον σε μας. Εφαρμόζοντας τα μνημόνια & με στόχο τα βάρη των συνεπειών της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης να φορτωθούν στα λαϊκά στρώματα, φορτώνουν και νέα βάρη στη μικρομεσαία αγροτιά, όπως: 
 ●  Άγρια φορολόγηση, με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, την υποχρεωτική τήρηση λογιστικών βιβλίων, καθώς και την επιβολή φόρου για τα χωράφια.
●  Μείωση από 11% στο 6% της επιστροφής ΦΠΑ για φέτος με άμεση προοπτική την κατάργησή της, όπως  και κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου.
●  Μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού και ηλεκτρικού ρεύματος, του πετρελαίου αγροτικής χρήσης και θέρμανσης, στα δημοτικά τέλη για το νερό, στις ζωοτροφές και τα άλλα αγροτικά μέσα και εφόδια, (σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, κλπ).
●  Χαράτσια για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (σπίτια, αποθήκες) και για την «τακτοποίηση» των «αυθαιρέτων», για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, τις άδειες γεωτρήσεων, την ηλεκτρονική σήμανση ζώων κ.ά.
●  Τεράστιες αυξήσεις στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ και στις εισφορές στον ΟΓΑ για Σύνταξη και Υγεία, με παράλληλες περικοπές στην πενιχρή αγροτική σύνταξη με τη μείωση των 30 ευρώ και την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του καλοκαιρινού επιδόματος.
 ●  Επιβολή 5€ για την είσοδο στα νοσοκομεία, 25€  για την εισαγωγή και νοσηλεία σε κλινική και η αύξη-ση της συμμετοχής των ασθενών στην αγορά φαρμάκων μέσο του ΕΟΠΥΥ.
       Όλα αυτά και μαζί τα νέα, ακόμα χειρότερα, αντιαγροτικά μέτρα , που θα ληφθούν στο πλαίσιο της αναθεωρημένης ΚΑΠ για το  2014  -  2020, μας οδηγούν σε μαζικό ξεκλήρισμα, στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Γι' αυτό ο αγώνας μας για την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής, δεν είναι απλώς επιβεβλημένος, αλλά όρος αναγκαίος και προϋπόθεση απαραίτητη για την επιβίωσή μας.
       Για να έχει, όμως, αποτελέσματα ο αγώνας της φτωχής  αγροτιάς χρειάζεται να συντονίζεται με τον αγώνα και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των συνταξιούχων στην κατεύθυνση συγκρότησης μιας λαϊκής, αγωνιστικής συμμαχίας.
        Καλούμε  όλους  τους  μικρομεσαίους  αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, με τους Αγροτικούς Συλλόγους & τις Συντονιστικές Επιτροπές ,να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό συντονισμό με τους συναδέλφους τους όλης της χώρας, που αποφάσισαν να ξαναβγάλουν αγωνιστικά τα τρακτέρ τους στις εθνικές οδούς , δίνοντας  συνέχεια  στους  αγώνες  που προηγήθηκαν.
       Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες της Κ.Μακεδονίας να παλέψουν για :
●  Άμεση εξόφληση όλων των προϊόντων από τους εμποροβιομηχάνους ( π.χ. Ροδάκινο, Γάλα, κλπ. ).
●  Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα,  που  να  καλύπτουν  το  κόστος  παραγωγής  και  να εξασφαλίσουν ικανοποιητικό  εισόδημα  για  αξιοπρεπή  ζωή.                                         
●  Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων  για  το  σύνολο  των  καταστροφών  στην παραγωγή  και  το αγροτοκτηνοτροφικό  κεφάλαιο της περσινής & προηγούμενων ετών ( π.χ. πράσινο σκουλήκι στο βαμβάκι, ζημιές από χαλάζι & παγετούς, κλπ. ) με τον ΕΛΓΑ κρατικό φορέα, που  θα  καλύπτει  όλους  τους  κινδύνους  και  θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.
●  Ενάντια στην επιχειρούμενη «φοροεπιδρομή». Αφορολόγητο οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000  ευρώ,(συν  5.000  ευρώ  για  κάθε  παιδί). Να μην πληρώσουν οι φτωχοί  αγρότες τις  αυξήσεις-χαράτσια στη ΔΕΗ για το ρεύμα, στον ΕΛΓΑ για τα ασφάλιστρα, στον ΟΓΑ για τις εισφορές για  Υγεία - Σύνταξη, στους «Καλλικρατικούς» δήμους για την ύδρευση-καθαριότητα, στον ΟΣΔΕ  για  τις  δηλώσεις  καλλιέργειας, για τις άδειες των γεωτρήσεων κ.ά.
●  Ουσιαστικό έλεγχο του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα & εφόδια, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Όχι στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 30%. Να μην ισχύσει η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ.
●  Επιδότηση  των  ζωοτροφών  για  τους  μικρομεσαίους κτηνοτρόφους  -  δωρεάν  νομιμοποίηση  των  σταβλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων.
●  Απόσυρση του νέου νόμου για τους συνεταιρισμούς, που είναι για επιχειρηματίες και μεγαλοαγρότες.
●   Να μην ισχύσουν οι νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και οι περιορισμοί  στην  αγροτική  & κτηνοτροφική παραγωγή που  προβλέπονται  στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ για το 2014 - 2020. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή,  τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους, κατάργηση όλων των "νόμιμων" και "παράνομων" παρακρατήσεων.                                                                                                                          
    ●   Πολιτική δασμών για την προστασία της ντόπιας παραγωγής από την εισαγωγή προϊόντων που παράγουμε στη χώρα μας.
●  Άτοκα δάνεια στους φτωχούς αγρότες με περίοδο χάριτος όσο διαρκεί η κρίση - πάγωμα πληρωμής των αγροτικών χρεών για το ίδιο χρονικό διάστημα - απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της αγροτικής εκμετάλλευσης με εμπορική αξία έως 300.000 ευρώ.
●  Να μη μειωθούν κατά 30 ευρώ οι πενιχρές αγροτικές συντάξεις των 350 Ευρώ, αλλά να αυξηθούν και να μην κοπούν  τα δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και το επίδομα άδειας. Η  αγροτική σύνταξη να δίνεται στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες και όχι στα 67 που αποφάσισε η κυβέρνηση. Κατάργηση των χαρατσιών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ και για τα φάρμακα.                                 
●   Αναβάθμιση των κοινωνικών συνθηκών ζωής στην ύπαιθρο με πλήρη κάλυψη και υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν παροχές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, παιδικούς σταθμούς, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε αυτούς τους τομείς.
     Σήμερα οι φτωχομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι χρειάζεται να ενισχύσουν & να μαζικοποιήσουν τους Αγροτικούς Συλλόγους, συμμετέχοντας ενεργά στις κινητοποιήσεις.

     Η ΠΑΣΥ μιλά για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη. Προϋποθέτει ρήξη και σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική της Ε.Ε & των κομμάτων που την υλοποιούν, για να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων, με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και της γης, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από τον εργατικό-λαϊκό έλεγχο, με συνεταιριστικοποίηση της παραγωγής  και δημιουργία  παραγωγικών συνεταιρισμών για τη μικρομεσαία αγροτιά, για την ικανοποίηση των διατροφικών και άλλων αναγκών του λαού μας .                      
                                         

Η ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ

Η Πιερία ενωμένη αγωνίζεται Ο αγώνας εντείνεται και συνεχίζεται


ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
 ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ  ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Η Πιερία ενωμένη αγωνίζεται
Ο αγώνας εντείνεται και συνεχίζεται

Συνεδρίασε χθες 7-2-13 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού με ευρεία συζήτηση για το θέμα των Διοδίων.  Ομόφωνα αποφασίστηκε η συνέχιση του αγώνα. 
Στόχος – όπως είπαμε – είναι η αναστολή λειτουργίας Διοδίων Αιγινίου στην πορεία προς την κατάργησή τους μέσω τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης.  Εφικτή εφαρμοσμένη πρόταση η απόδοση του αντίστοιχου οφέλους στην «Αιγαίου» από τα Διόδια Μαλγάρων που απέχουν μόλις 12 km με αντίστοιχη αύξηση του τέλους διέλευσής τους.
Επίσης αποφασίστηκε νέα επίσκεψη αντιπροσωπείας στην Αθήνα στην πολιτική ηγεσία και το σχετικό υπουργείο. 
Το απόγευμα έγινε η καθημερινή συγκέντρωση στα Διόδια με ωριαίο περίπου άνοιγμά τους και ενημέρωση διερχόμενων.
Σήμερα το απόγευμα, όπως κάθε μέρα καλούνται οι πολίτες σε νέα συγκέντρωση και νέο άνοιγμα διοδίων.
Ο αγώνας εντείνεται και συνεχίζεται


Αιγίνιο 8– 2 – 2013              
Γραφείο τύπου
                                                                       συντονιστικής επιτροπής
Για πληροφορίες τηλ : 2353350100
                                         


ΕΤΣΙ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΟΜΙΜΑ !!!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην ομιλία του κ. Θεοδωρίδη Παναγιώτη Οικονομολόγου στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης ¨ΕΚΑΒΗ¨ το Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013
και ώρα 18:30 με θέμα:

ΕΤΣΙ  ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ  ΝΑ  ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ  ΤΙΣ  ΤΡΑΠΕΖΕΣ  ΝΟΜΙΜΑ !!!

Ενδιαφέρει όλους του Δανειολήπτες και Φορολογούμενους Έλληνες.