ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Κλείνουν οι δρόμοι κάθε μέρα για μία ώρα



Κλείνουν οι δρόμοι κάθε μέρα για μία ώρα
Τον αποκλεισμό του εθνικού οδικού δικτύου σε καθημερινή βάση, από τις δύο έως τις τρεις το μεσημέρι, αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, σήμερα οι αγρότες, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με πανελλαδικό συντονισμό.
Μπλόκο Νίκαιας (Eurokinissi)
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Νίκαια της Λάρισας, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτών από 35 μπλόκα σε όλη τη χώρα, αποφασίστηκε να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός με τη σύσταση συντονιστικού οργάνου, καθώς και να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Στο μεταξύ, η απόφαση για καθημερινό αποκλεισμό τέθηκε σε άμεση υλοποίηση. Μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνεδρίασης, εκατοντάδες αγρότες κατάφεραν να ανέβουν επί του ΠΑΘΕ, στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου και παραμένουν διαμαρτυρόμενοι, έχοντας αποκλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Οι αγρότες καλούν φορείς να στηρίξουν τον αγώνα τους και άλλους αγρότες να δυναμώσουν τα μπλόκα τους.
Εκτός του μπλόκου της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, μπλόκα υπάρχουν ακόμη: στο νομό Ημαθίας, στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων, παραπλεύρως της εθνικής οδού Σερρών- Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος του Δήμου Αμφιπόλεως.
Τρακτέρ είναι, επίσης, παραταγμένα- μεταξύ άλλων -στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολεύκη και στη διασταύρωση Κοκκινογείων, με ένα νέο μπλόκο από πατατοπαραγωγούς της Δράμας στο ύψος Οχυρού, στο Κάτω Νευροκόπι.
Σε Έβρο και Ροδόπη οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2KbcXEosS

Πούστηδες και «παλικάρια» έγιναν μαλλιά κουβάρια!




Συγκυβέρνηση για να μας σώσουν! Δεν θέλουμε να μας σώσετε δωσίλογα κτήνη!


Η Συνταγή της Ημέρας!


Τραγανό Τηγανιτό Κοτόπουλο (Fried Chicken)

Συνταγή για 4-6 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

1 κοτόπουλο(3 κιλά περίπου), κομμένο σε τεμάχια ή 12 διάφορα κομμάτια κοτόπουλου της επιλογής σας (πόδια, μηροί, κλπ)
1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
3 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση, για πανάρισμα
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα, σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
Αρκετό φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες:
Βάλτε το αλεύρι σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι από αυτό που αναφέρουμε στα υλικά, ανάλογα από το μέγεθος του κοτόπουλου).
Προσθέστε στο αλεύρι τη σκόνη πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
Βυθίζουμε ένα-ένα τα κομμάτια κοτόπουλου στο βουτυρόγαλα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το κοτόπουλο από το βουτυρόγαλα και βάλτε τα μέσα στη σακούλα με το αλεύρι. Σφραγίστε την σακούλα και ανακινήστε μέχρι να καλυφθεί καλά το κοτόπουλο.
Τοποθετήστε το παναρισμένο κοτόπουλο σε ένα δίσκο που περιέχει μαγειρικό χαρτί, και σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα. Αφήστε να σταθούν έως ότου το αλεύρι πήξει και γίνει σαν πάστα.
Τοποθετήστε αρκετά φυτικό λάδι για τηγάνισμα σε μια μεγάλη κατσαρόλα (με χοντρό πάτο κατά προτίμηση). Αφήστε το λάδι να κάψει. Βάλτε τόσα κομμάτια κοτόπουλου, όσα χωράει η κατσαρόλα αλλά μην την γεμίσετε εντελώς.
Αφήστε το κοτόπουλο να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Όταν ροδίσει, χαμηλώστε τη φωτιά και σκεπάστε την κατσαρόλα.
Αφήστε στην χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά (το κοτόπουλο τότε θα είναι μαγειρεμένο, αλλά όχι τραγανό). Αφαιρέστε το πώμα της κατσαρόλας, αυξήστε τη θερμοκρασία και πάλι, και συνεχίστε το τηγάνισμα μέχρι να γίνει το κοτόπουλο τραγανό.
Στραγγιστέ το κοτόπουλο με χαρτοπετσέτες κουζίνας. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα κομμάτια κοτόπουλου απλά προσθέτοντας λίγο λάδι στην ίδια κατσαρόλα. Καλή Όρεξη!

Τα πρώτα βήματα ενός μωρού «σφραγίστηκαν» με αναπάντεχο τρόπο [Video]


Τα πρώτα βήματα ενός παιδιού αποτελούν πάντα πολύ σημαντική στιγμή για τους γονείς του, οι οποίοι αν είναι τυχεροί προλαβαίνουν να γράψουν το ευτυχές γεγονός σε βίντεο. Η μαμά και η γιαγιά αυτού του μωρού ωστόσο, κατάφεραν να καταγράψουν όχι μόνο τα πρώτα βήματα, αλλά και...
μια εντελώς αναπάντεχη και ξεκαρδιστική εξέλιξη.



otherside.gr

Μανιακός εκτελεστής σκοτώνει με περίστροφο αδέσποτα στη Σαλαμίνα


Δύο ζώα νεκρά πυροβολημένα στο κεφάλι με περίστροφο και ένα παράλυτο (στο οποίο έγινε ευθανασία) εντόπισε μέσα σε μερικές μέρες η Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας...
(Ζ.Ο.Ε.Σ.) σε διαφορετικά σημεία του νησιού μετά από καταγγελίες κατοίκων. Στα Βασιλικά Σαλαμίνας (περιοχή 8ης Στάσης) εντοπίστηκαν νεκρά χτυπημένα με περίστροφο δύο αδέσποτα χθες 9/2. Τους πυροβολισμούς άκουσαν την προηγούμενη μέρα λίγο μετά τις 19:00 κάτοικοι της περιοχής και ειδοποίησαν τους ανθρώπους της Ζ.Ο.Ε.Σ.

Τα δύο αρσενικά λυκοσκυλάκια είχαν πυροβοληθεί εξ επαφής στο κεφάλι. Τα βρήκαν μέσα σε μια λίμνη αίματος. Το θέαμα ήταν σοκαριστικό ακόμα και για τους αστυνομικούς που πήγαν επί τόπου μόλις τους ειδοποίησαν.

Στην περιοχή της 8η Στάσης ζουν αρκετά αδέσποτα των οποίων η ζωή κινδυνεύει από τον μανιακό, που αρέσκεται να σκοτώνει αυτά τα πλάσματα. Κάτοικοι λένε ότι θύματα πέφτουν συχνά και γάτες.

Είτε ο δράστης είναι ένας, είτε είναι πολλοί, βέβαιο είναι πως πρόκειται για ανθρώπους με εγκληματική συμπεριφορά και χαρακτήρα. Μόνο κάποιος ψυχικά διαταραγμένος μπορεί να εκτονώνεται σκοτώνοντας ζώα. Και μπορεί τώρα να εγκληματεί εις βάρος των ανυπεράσπιστων ζώων αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κακοποιήσει βάναυσα π.χ. και τα παιδιά κάτω από «κατάλληλες» συνθήκες.

Πυροβόλησαν έγκυο σκυλίτσα

Σύμφωνα πάντα με τη Ζ.Ο.Ε.Σ. στις αρχές Φεβρουαρίου εντοπίστηκε μια έγκυος σκυλίτσα στην περιοχή Νταμάρι κοντά στην Αγία Κυριακή να φέρει τραύμα από όπλο.

Ο δράστης είχε στοχεύσει ακριβώς πάνω στην σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα να παραλύσουν τα πίσω άκρα του ζώου. Το βλήμα αφαιρέθηκε, παραδόθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Σαλαμίνας - ώστε να γίνει βαλλιστική έρευνα - και όπως είπε στο www.zoosos.gr η Νάντια Ζόμπολα, πρόεδρος της Ζ.Ο.Ε.Σ. σύμφωνα με την Αστυνομία το όπλο, που χρησιμοποιήθηκε, ήταν περίστροφο και όχι καραμπίνα.

Σύμφωνα πάντα με την Ζ.Ο.Ε.Σ. ο κτηνίατρος, που εξέτασε το ζώο, από τις ακτινογραφίες και τις σχετικές εξετάσεις διαπίστωσε ότι η κατάσταση του είναι μη αναστρέψιμη (μόνιμη παράλυση των πίσω άκρων) γι’ αυτό και αποφασίστηκε να προσχωρήσουν σε ευθανασία.

Για τη θανάτωση των δύο ζώων και για τον τραυματισμό της σκυλίτσας που εγκυμονούσε έγινε καταγγελία στο Α.Τ. Σαλαμίνας.

Έγκλημα η ευθανασία, έγκλημα και η στείρωση εγκύων ζώων αλλά…

Αναφορικά με την ευθανασία της εγκυμονούσας σκυλίτσας διαβάζουμε στο http://happydogsworld.com «Η ευθανασία σε κυοφορούντα ζώα, απαγορεύεται ΡΗΤΑ από τον κατασκευαστή του φαρμάκου. Η κατάσταση της υγείας της μπορεί να ήταν μη αναστρέψιμη, ωστόσο η ευθανασία ΔΕΝ επιτρέπεται σε αυτή την περίπτωση.

Πολύ θα θέλαμε να δούμε ποιος ήταν αυτός ο Κτηνίατρος και τι πρόκειται να κάνει ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος και το ΓΕΩΤΕΕ για τον συνάδελφό τους, στους οποίους θα αποστείλουμε το παρόν δημοσίευμα».

Εντούτοις οφείλουμε να τονίσουμε πώς όταν τα περιστατικά με τα κακοποιημένα, εγκαταλελειμμένα, άρρωστα ζώα είναι πολλά και οι δυνάμεις εκείνων, που έχουν αναλάβει εθελοντικά αυτό το έργο – χωρίς τη στήριξη της Πολιτείας (βλέπε Δήμος) – διαρκώς μειώνονται είναι πολύ πιθανό να έχουμε τέτοιες περιπτώσεις.

Η διεθνής βιβλιογραφία τονίζει στους κτηνιάτρους πόσο παρακινδυνευμένο είναι να γίνεται στείρωση σε ζώο που εγκυμονεί, αν η κύηση είναι προχωρημένη, καθώς είναι πολύ αυξημένος ο κίνδυνος της ακατάσχετης αιμοραγίας, που μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο του θηλυκού.

Εντούτοις πολλοί κτηνίατροι στειρώνουν εγκυμονούσες σκυλίτσες και γατούλες, γιατί δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να αντέξουμε τον πληθυσμό των αδέσποτων, ο οποίος αυξάνεται.

Ούτε οι υιοθεσίες γίνονται εύκολα, ούτε χορηγοί βρίσκονται για να καλύπτονται οι ανάγκες σε φάρμακα και τροφές, ούτε πολλοί είναι οι εθελοντές που ξοδεύουν τον χρόνο τους ή τα προσωπικά τους χρήματα για το καλό των ζώων.

Ναι η δεοντολογία πάει περίπατο και η ευθανασία ή έκτρωση χαρακτηρίζεται ως δολοφονία, αλλά πραγματικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατηγορήσεις κάποιον όταν άλλη επιλογή δεν υπάρχει.

Δυστυχώς είναι τέτοιο το πρόβλημα της διαχείρισης των ζώων που έχουμε φτάσει στο σημείο να μετράμε πιο είναι το μικρότερο έγκλημα, ποια συμπεριφορά είναι λιγότερο επιζήμια…

Γιατί η πορνογραφία ελκύει;


Οι περισσότεροι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της ζωής τους έχουν δει, τουλάχιστον μια φορά πορνογραφικό υλικό. Οι λόγοι; περιέργεια, επιθυμία, διέγερση…
Η πορνογραφία μπορεί να ξυπνήσει τις αισθήσεις, να διεγείρει τη φαντασίωση, και να αποτελέσει έναυσμα για διέγερση, ενώ η επιλεκτική έκθεση των ενηλίκων σε πορνογραφικό υλικό συνήθως δεν έχει αρνητικό αντίκτυπο στη σεξουαλικότητα ή τη σεξουαλική τους συμπεριφορά, δεν επηρεάζει τους ίδιους ή τις σχέσεις τους, τις αντιλήψεις τους για το φύλο τους ή το άλλο φύλο, ούτε και τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.
Μιλώντας για το ζευγάρι, η επιλογή να δουν οι σύντροφοι μαζί ή κατά μόνας πορνογραφικό υλικό, μπορεί να αποτελεί μέρος του ερωτικού παιχνιδιού ή ακόμα και μια πηγή ιδεών για δοκιμή, πειραματισμό και ανανέωση των σεξουαλικών πρακτικών τους.
Πως όμως ξεκινά το ενδιαφέρον για τη πορνογραφία; Μια υπόθεση θα μπορούσε να είναι πως είναι το διαφορετικό, το καινούργιο και το πρωτόγνωρο που το κάνουν ερεθιστικό για τους περισσότερους ανθρώπους.
Αντίστοιχα το ιδανικό, το αψεγάδιαστο, το αντικειμενικό κάλλος που συχνά απεικονίζεται στη πορνογραφία, είναι δελεαστικό για τον «κοινό θνητό» που φαντασιώνεται τον εαυτό του ως τον ιδανικό Άλλο, ιδίως σε περίπτωση που οι ερωτικές σκηνές που περιγράφονται ή αναπαριστώνται δεν έχουν ομοιότητες με την πραγματική προσωπική σεξουαλική ζωή τους, είτε λόγω ντροπής και αναστολών είτε λόγω άγνοιας, αλλά αποτελούν μια «ζωντανή» αποτύπωση των φαντασιώσεών.
Επίσης υπάρχει και βιολογική προσέγγιση: ύστερα από μελέτες, οι επιστήμονες κατέληξαν πως η σχέση του ανθρώπου με την πορνογραφία έχει και βιολογική ερμηνεία. Κατά τη διάρκεια της οπτικής έκθεσης σε πορνογραφικό υλικό, προκαλείται στον άνθρωπο σεξουαλικός ερεθισμός, αφού συνδέεται με τους καθρεπτικούς νευρώνες του εγκεφάλου, αυτούς δηλαδή που προκαλούν τη μηχανική επανάληψη μιας πράξης που συμβαίνει μπροστά μας. Έρευνες, επίσης, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη έφεση στο πορνό από ό,τι οι γυναίκες, διότι ερεθίζονται ευκολότερα μέσα από τις οπτικές τους προσλαμβάνουσες, αφού ο ανδρικός εγκέφαλος είναι «προγραμματισμένος» να ερεθίζεται σχετικά εύκολα σεξουαλικά, γεγονός που σχετίζεται με τα πρωτόγονα ένστικτα της αναπαραγωγής του ανθρώπινου είδους.
Σύμφωνα με τα παραπάνω δεν φαίνεται το γνωστό σε όλους πορνό να προκαλεί κάποια δυσλειτουργία ή διαστρέβλωση. Τι γίνεται όμως στη περίπτωση που η πορνογραφία αντικαθιστά τη πραγματικότητα; όταν δηλαδή το πορνό αποτελεί απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση της σεξουαλικής διέγερσης και της σεξουαλικής επαφής; Ίσως κάπου εδώ έρχεται η στιγμή όπου ο «σεξουαλικός αυτισμός» χτυπά την πόρτα. Η υποκατάσταση, η καθήλωση, η αποχαύνωση είναι μόνο μερικοί από τους κρίκους μιας αλυσίδας σημαινόντων που μοιάζει να τυλίγεται γύρω από το άτομο και το τραβά προς το βυθό της απομόνωσης και του εθισμού.
Η εξοικείωση μεταξύ των ανθρώπινων σωμάτων αντικαθίσταται από την εξοικείωση του σώματος με την εικόνα, με αποτέλεσμα μέσα από την ιδεατή αρχικά επιθυμία, ορμή και ικανοποίηση να επιτυγχάνεται τελικά η απαξίωση της πραγματικής σεξουαλικής επαφής. Κατ’ επέκταση αλλοιώνονται οι ανθρώπινες σεξουαλικές σχέσεις, το άτομο υπόκειται σε ευνουχισμό που σχετίζεται με την πραγματική σεξουαλική επαφή, ενώ η αυτοϊκανοποίηση αποτελεί τη μόνη οδό ικανοποίησης.
Ουσιαστικά μέσα από τη προσκόλληση στο πορνογραφικό υλικό δεν καταργείται μόνο η αυτονομία της ανθρώπινης σεξουαλικής φαντασίωσης, η οποία καταλήγει πλήρως καθοδηγούμενη, αλλά ολόκληρο το οικοδόμημα του σεξουαλικού όντος, αφού το άτομο απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τη δυαδική σεξουαλική πράξη και στρέφεται προς τη δυαδική σχέση του εαυτού του με την καταγεγραμμένη και οπτικοποιημένη σεξουαλικότητα.
Οι περισσότερες πραγματικές ερωτικές σχέσεις έχουν κατακλυσθεί πλέον από το στρες και την αβεβαιότητα του δυτικού τρόπου ζωής, ακολουθώντας πιστά την καθημερινότητά μας. Και κάπου εδώ ανατρέχουμε στο βιβλίο του Ιταλού κοινωνιολόγου Giovanni Sartori με τίτλο Homo Videns:Teledirected Society. «Εν αρχή ήν ο Λόγος, στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο…Σήμερα θα έλεγε κάποιος: Εν αρχή ήταν η εικόνα.».
Έτσι η προβλέψιμη «πραγματικότητα» του πορνό και η μετάλλαξη του homo sapiens σε homo videns οδήγησε τον σύγχρονο άνθρωπο σε αυτή τη μετακίνηση από το Εν αρχή ήταν ο Λόγος, στο να βλέπει χωρίς να σκέφτεται, ενώ θα έπρεπε να σκέφτεται χωρίς να βλέπει –από το να φαντασιώνεται στο να καθοδηγείται οπτικά από ένα «προκατασκευασμένο» σεξουαλικό σενάριο.
Δεν είναι λοιπόν το πορνό που βλάπτει την ερωτική σχέση, αλλά οτιδήποτε αντικαθιστά την πραγματική σεξουαλική επαφή, υποκαθιστά τη διέγερση που προέρχεται από την ερωτική επιθυμία και τη φυσική έλξη δύο ανθρώπων και ευνουχίζει τη ελευθερία του νου, που αποδομεί τον λόγο του ομιλόντος όντος.

Ποιοι άντρες κάνουν περισσότερο σεξ;


Εσύ μπορεί να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον κολλητό σου, το διευθυντή σου, τον αδελφό ή τον ξάδελφο από τη Λάρισα… που είναι sex machines όμως σταμάτα να αγχώνεσαι! Οι ειδικοί όμως τονίζουν ότι δεν υπάρχει ο σωστός αριθμός σεξουαλικών επαφών για κάποιον.  
Μια μεγάλη μελέτη , μάλιστα, έδειξε ότι η συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας των ανδρών ποικίλλει πολύ ανάλογα με την ηλικία και το εάν βρίσκονται σε κάποια σταθερή σχέση.
 Στην ηλικιακή ομάδα των 25-29, για παράδειγμα, το 33% των Αμερικανών που είχαν σχέση βρέθηκε ότι κάνει σεξ δύο φορές την εβδομάδα. Το ποσοστό έπεφτε στο 4% στους ελεύθερους και ανέβαινε στο 43% στους παντρεμένους.
 Τα παραπάνω ευρήματα, βέβαια, δεν σημαίνουν ότι οι παντρεμένοι κάνουν το περισσότερο σεξ, γιατί και σε αυτήν την ομάδα παρατηρούνται σημαντικές διαφορές ανάλογα με την ηλικία. Στην ηλικία των 30-39, για παράδειγμα, το ποσοστό των παντρεμένων ζευγαριών που κάνουν σεξ δύο φορές την εβδομάδα πέφτει στο 33%, στην ηλικιακή ομάδα 40-49 στο 24%, στην ομάδα 50-59 στο 16% και τέλος στην ομάδα 60-69 στο 10%.
 Παρατηρείται, λοιπόν, πως μετά την ηλικία των 30 οι άνδρες τείνουν να κάνουν λιγότερο σεξ, χωρίς να σημαίνει όμως αυτό ότι η σεξουαλική τους ζωή χειροτερεύει καθώς τα χρόνια περνούν. Οι ειδικοί λένε ότι η συχνότητα της σεξουαλικής επαφής δεν έχει μεγάλη σχέση με τη σεξουαλική ικανοποίηση του ατόμου. Το τι θεωρεί άλλωστε κανείς πολύ ή λίγο μπορεί να αλλάξει με τον καιρό.
 Οι δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να φαντάζουν πολλές αν κανείς είναι ελεύθερος και λίγες εάν είναι νεόνυμφος. Έπειτα από 10 χρόνια γάμου, μπορεί να φαίνονται και πάλι πολλές, ιδιαίτερα εάν το ζευγάρι έχει αποκτήσει παιδιά. Δηλαδή παρ’ τ’αυγό και κούρευτο!

ΑΚΌΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΊΤΕ ΑΝΤΕ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΕΎΤΕΡΟ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ


ΛΊΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ. 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ : 2005-2013 ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΑΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.(ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΤΩΝ ΑΡΜΌΔΙΟ ΑΝΤΙΔΉΜΑΡΧΟ ΝΑ ΔΕΙ ΛΊΓΟ ΤΟ ΘΈΜΑ)





ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ















Οποιοσδήποτε επενδυτής θα μπορεί να ζητάει την κατάργηση νόμων!!!


Image
Για να λάβετε μέρος στη διαμαρτυρία, κάντε κλικ στην εικόνα ή εδώ
Σχέδιο νόμου: Οποιοσδήποτε ιδιώτης επενδυτής ενοχλείται από κάποιο νέο νόμο για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας κλπ θα μπορεί να ζητάει την κατάργησή του!!!

Συμπολίτες, δεν αρκεί μόνο η διαμαρτυρία στα διόδια. Δεν θα λυθεί το πρόβλημα με την αναστολή λειτουργίας του σταθμού διοδίων του Αιγινίου και των παράπλευρων της Λεπτοκαρυάς.
Η καταλήστευση των εισοδημάτων μας θα συνεχιστεί! Σειρά έχει το νερό! Ναι ετοιμάζονται να πουλήσουν ποτάμια και πηγές! Ήδη έχουν καταμετρηθεί οι πομώνες των αγροτών και σε λίγο θα κάνει την εμφάνισή του ο «επενδυτής» για να καλύψει το κενό «της ορθολογικής χρήσης του αρδευτικού νερού».

του Ηλία Τσολακίδη
Ο αγώνας κατά των διοδίων κορυφώνεται. Επιτέλους, με τη συμμετοχή όλων των φορέων και των τριών δήμων του νομού, πληθαίνουν οι φωνές ενάντια στο παράλογο καθεστώς των διοδίων και στον οικονομικό αποκλεισμό της Πιερίας. Η Πιερία θα νικήσει γιατί το θέλουν οι πολίτες της!
Κι όμως, μεταξύ των διαμαρτυρομένων υπάρχουν κάποιοι που ενώ υποστηρίζουν την απομάκρυνση των διοδίων από τον τόπο μας, συνεχίζουν να πιστεύουν πως οι επενδύσεις αυτού του τύπου είναι απαραίτητες για την βελτίωση της οικονομίας της χώρας.
Πρόκειται για ένα μεγάλο ψέμα, για μια συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τον οποίο κρύβει την αλήθεια η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση. Οι συμβάσεις παραχώρησης (ΣΔΙΤ ή Public Private Partnership) είναι εφεύρεση ενός χρηματοοικονομικού εργαλείου με το οποίο, με μία απλή υπογραφή, μεταφέρεται εθνικός πλούτος στα χέρια των "επενδυτών" (βλέπε κατασκευάστριες εταιρείες στις οποίες χαρίστηκαν οι εθνικοί μας δρόμοι).
Το μοντέλο αυτό έχει καταρρεύσει σε ολόκληρο τον κόσμο! Εκατομμύρια πολίτες επαναστατούν και ζητούν την κατάργηση των ληστρικών αυτών συμβάσεων, με τις οποίες λεηλατείται ο εθνικός πλούτος των χωρών τους (βλέπε «Die Plünderung des öffentlichen Eigentums», Werner Rügemer, Γερμανία). Μάλιστα, σε πολλές χώρες οι πολίτες τα κατάφεραν, αφού οι ασφυκτικές πιέσεις τους ανάγκασαν τις εταιρείες να αποχωρήσουν (Παρίσι, Λονδίνο, Βερολίνο).
Δυστυχώς, άπαντες σιωπούν και επιτρέπουν σε τράπεζες και πολυεθνικές να παρακάμψουν ακόμη και κυβερνήσεις για συνεχίσουν την καταλήστευση των κρατών. Οι «επενδυτές» προσπαθούν να ενισχύσουν τη θέση τους. Πως; Πληροφορηθήκαμε ότι ο Επίτροπος Ντε Κουχτ ( Karel.DE-GUCHT@ec.europa.eu ) μεταβαίνει εσπευσμένα στον Καναδά για να κλείσει με ειδική διαδικασία τις διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία CETA. Στη συνέχεια θα φέρει το κείμενο της συμφωνίας στο Συμβούλιο αρχηγών κρατών για fast track έγκριση, σύμφωνα με τα οποίο: Οποιοσδήποτε ιδιώτης επενδυτής ενοχλείται από κάποιο νέο νόμο για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας κλπ θα μπορεί να ζητάει την κατάργησή του.
Αυτό έχει ήδη συμβεί στη χώρα μας! Με το αισχρό νόμο Βορίδη, μετά από εντολή των «επενδυτών» και των εθνικών μας «νταβατζήδων», με μία απλή νομική διάταξη, η διαμαρτυρία στα διόδια αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα.
Συμπολίτες, δεν αρκεί μόνο η διαμαρτυρία στα διόδια. Δεν θα λυθεί το πρόβλημα με την αναστολή λειτουργίας του σταθμού διοδίων του Αιγινίου και των παράπλευρων της Λεπτοκαρυάς. Η καταλήστευση των εισοδημάτων μας θα συνεχιστεί! Σειρά έχει το νερό! Ναι, ετοιμάζονται να πουλήσουν ποτάμια και πηγές! Ήδη έχουν καταμετρηθεί οι πομώνες των αγροτών και σε λίγο θα κάνει την εμφάνισή του ο «επενδυτής» για να καλύψει το κενό «της ορθολογικής χρήσης του αρδευτικού νερού».
Πρέπει να αντισταθούμε! Ας διδαχτούμε από το πάθημα των διοδίων.
Αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα της ομάδας μας ένα σχέδιο επιστολής -στα ελληνικά και στα αγγλικά - που θα σταλεί στα e-mail του Επιτρόπου Ντε Κουχτ και των υπόλοιπων 26 Επιτρόπων-, σε πρωθυπουργούς και Ευρωβουλευτές.
Σας παρακαλούμε να διαβάστε το κείμενο και αν συμφωνείτε, καταθέστε την ψηφιακή σας υπογραφή και το ονοματεπώνυμό μας. Η ομάδα μας, καθημερινά θα στέλνει το κείμενο διαμαρτυρίας στα γραφεία των επιτρόπων, των Πρωθυπουργών και των 500 Ευρωβουλευτών.
Ας ξεκινήσουμε από το απλό: Ας προσπαθήσουμε να ψελλίσουμε το ΟΧΙ!

Η Πιερία θα νικήσει γιατί το θέλουν οι πολίτες της!



Η αλληλεγγύη δεν είναι στενό σοκάκι.
Η αλληλεγγύη δεν είναι η φιλανθρωπία και η ελεημοσύνη που ακολουθεί τα συντρίμμια που αφήνει πίσω της η πολιτική της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης.
Αλληλεγγύη δεν σημαίνει να περιοριστούμε σε δράσεις όπως το "Κοινωνικό Παντοπωλείο", το "Χαριστικό Παζάρι" και το "Χωρίς Μεσάζοντες", γιατί τότε η φτώχεια δεν θα εξαλειφθεί ποτέ.
Η κοινωνία χρειάζεται να κερδίσει, πρώτα τοπικά, οικοδομώντας αυτοδιαχειριζόμενες δομές. Η κοινωνία των πολιτών πρέπει να διδαχτεί την αλληλεγγύη μέσα από τους μικρούς, καθημερινούς αγώνες. Πρέπει να διδαχτεί την αυτοοργάνωση και κατ επέκταση, να αποκτήσει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της. Μη της στερείς αυτή την ευκαιρία.
Στήριξε τον αγώνα των διοδίων! Από αυτό τον αγώνα θα βγούμε πιο δυνατοί! Όλοι!
--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση για θέματα Τουρισμού με τον Τομεακό Αντιπεριφερειάρχη της ΠΚΜ για θέματα Τουρισμού- Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στην Π.Ε.Πιερίας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                              Κατερίνη,  11   Φεβρουαρίου 2013


                                               


Συνάντηση για θέματα τουρισμού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 17:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  (4ος όροφος), υπό τον Τομεακό  Αντιπεριφερειάρχη της ΠΚΜ  για θέματα Τουρισμού- Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής,  κ.  Γιάννη  Γιώργο- με αφορμή και την ανάληψη των νέων του καθηκόντων - και την  Αντιπεριφερειάρχη  Πιερίας, κ.  Σοφία Μαυρίδου.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για το συντονισμό των φορέων τουρισμού της ζώνης ευθύνης της, θα καταγραφούν  και θα αναλυθούν   με όλους τους τοπικούς φορείς- που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν της Πιερίας- απόψεις και θέσεις,  ώστε μετά από συζήτηση τα αιτήματα και τα προβλήματα της περιοχής να κωδικοποιηθούν και να ενταχθούν στο γενικότερο πλάνο του τουριστικού επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ


Συνέντευξη τύπου για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ  και την  επόμενη προγραμματική περίοδο στην Π.Ε. Πιερίας παραχωρούν από κοινού ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,  Σοφία Μαυρίδου


Συνέντευξη τύπου για την πορεία υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ που είναι ενταγμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον προγραμματισμό της προσεχούς προγραμματικής περιόδου 2014-2020, παραχωρούν από κοινού ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας,  κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,  κ. Σοφία Μαυρίδου, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Πιερία, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013, στις 13:00 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων  της Π.Ε. Πιερίας.

Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιείται σε συνέχεια της ενημερωτικής συνάντησης με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών,  αναπτυξιακών και παραγωγικών φορέων της Π.Ε. Πιερίας,  που πραγματοποιείται την ίδια ημέρα, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων  της Π.Ε. Πιερίας.


Mόνο για ενημέρωση 

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ




Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες του παραλογισμού της εταιρείας Αιγαίον Α.Ε., η οποία,
με την ανοχή της Κυβέρνησης, τοποθέτησε ένα επιπλέον διόδιο στη Βόρεια Πιερία και συγκεκριμένα
 στη θέση του Αιγινίου, δημιουργώντας ένα πρόσθετο εμπόδιο στην επισκεψιμότητα της Πιερίας μας
αλλά και των κατοίκων του Νομού μας. Είναι ακατανόητο και άδικο, ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη
 οικονομική περίοδο για όλους μας, να είμαστε εγκλωβισμένοι έχοντας δύο διόδια στη Βόρεια πλευρά
του Νομού μας και άλλα δύο στη Νότια πλευρά, δυσχεραίνοντας την προσπέλαση
 και την μετακίνηση στην περιοχή μας.
Για το λόγο αυτό, ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης
 αποφάσισε να συμπαρασταθούμε στον αγώνα που ξεκίνησε η Βόρεια Πιερία και οφείλουμε
όλοι να στηρίξουμε, με στάση εργασίας (κλείσιμο) των καταστημάτων μας
την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου από τις 13.00 έως και τις 14.30
και σας καλούμε στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης μας στις 13.00
σε παμπιερική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάργηση των διοδίων του Αιγινίου
και την τελική δικαίωσή μας. Σας ενημερώνουμε ότι όσοι εκ των παρευρισκομένων
επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα με τα μέσα μεταφοράς του Νομού μας (λεωφορεία)
να μεταβούν δωρεάν στα διόδια Αιγινίου, όπου θα συνεχιστεί η κινητοποίηση.
Θα είμαστε όλοι εκεί για το μέλλον του τόπου μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ


Αιγίνιο 11-2-2013      


Στη τρίτη εβδομάδα αγώνα με Παμπιερικό χαρακτήρα
Μπαίνουμε στη τρίτη εβδομάδα κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν στις 28-1-2013. Θυμίζουμε ότι εκείνη τη μέρα μια μεγαλειώδης ειρηνική λαϊκή συγκέντρωση δεν επέτρεψε επί πολλές ώρες την έναρξη λειτουργίας των διοδίων Αιγινίου.  Ακολούθησε η απώθηση από τις δυνάμεις καταστολής με χημικά, ξυλοκόπημα, συλλήψεις και διώξεις. Από τότε τα διόδια λειτουργούν μόνο υπό την φρούρησή τους. 
Συνεχίζουμε λοιπόν σταθερά και αποφασιστικά μέχρι τη δικαίωση του αγώνα μας, που είναι η απόφαση αναστολής λειτουργίας των διοδίων Αιγινίου και η κατάργησή τους δια της τροποποίησης της σχετικής σύμβασης. Έχουμε συγκεκριμένη εφικτή εφαρμοσμένη πρόταση που είναι η αντικατάσταση των καθαρών εσόδων των διοδίων αυτών με απόδοση ποσοστού εισπράξεων από τα διόδια Μαλγάρων όπου θα υπάρξει η αναγκαία αύξηση τέλους (αυτό που γινόταν εδώ και τρία χρόνια δηλαδή).
Χθες έγινε και πάλι η καθημερινή συγκέντρωση και το «άνοιγμα» διοδίων στις 6μ.μ. για μια ώρα και σήμερα θα πραγματοποιηθεί Παμπιερική συγκέντρωση σε συνεργασία με την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πιερίας.  Ανακοίνωσε την παρουσία της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάντια Βαλαβάνη και καλούμε το σύνολο των βουλευτών της χώρας να στηρίξουν των αγώνα της Πιερίας.

                                                                            Γραφείο τύπου
                                                                     συντονιστικής επιτροπής
                                                           Για πληροφορίες τηλ : 2353350100

Διόδια λεπτοκαρυας(Pieria icons)













ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ (ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ)




        Ο δικαιολογημένος ξεσηκωμός του λαού της Πιερίας, για την μη λειτουργία των διοδίων στο ύψος του Αιγινίου και στους παράπλευρους δρόμους της Νότιας Πιερίας πρέπει να αποτελέσει κρίκος της συνολικότερης λαϊκής πάλης ώστε ο αγώνας που διεξάγεται να πάρει εκείνα τα κινηματικά χαρακτηριστικά αμφισβήτησης, σύγκρουσης και ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική, την πολιτική του κεφαλαίου, της Ε.Ε., που παραδίδει γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο, στους μονοπωλιακούς ομίλους. Ενδεικτικές περιπτώσεις είναι οι ιδιωτικές εταιρίες όπως η «Αιγαίον Α.Ε.» που τους παραδόθηκαν για 35 χρόνια οι δρόμοι για εκμετάλλευση, πολιτική επιλογή που εφαρμόστηκε μέσα από τις συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών αρτηριών που ψήφισαν στην Ελληνική βουλή, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ το 2007. Η πολιτική αυτή έχει στρατηγικό χαρακτήρα, είναι πολιτική συνειδητή, ταξική, είναι η πολιτική της Ε.Ε. και αντιστοιχίζεται με τις επιδιώξεις και ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου για περισσότερο κέρδος.
       Το ζήτημα των διοδίων, είναι ζήτημα βαθιά πολιτικό και είναι τμήμα του συνολικότερου πολέμου που έχουν εξαπολύσει στα εργατικά-λαϊκά-κοινωνικά δικαιώματα οι δυνάμεις του κεφαλαίου, η Ε.Ε. μαζί με το Δ.Ν.Τ, τα κόμματα τους (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ) μαζί με τις πιρουέτες τους, που στοχεύουν στην υπονόμευση του βιοτικού λαϊκού επιπέδου μέσα από την συμπίεση της τιμής της εργατικής δύναμης και την αφαίρεση εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων.
      Οι λαϊκές κινητοποιήσεις που διεξάγονται στον νομό μας ενάντια στην λειτουργία των διοδίων, πρέπει να γίνουν πραγματικά λαϊκή υπόθεση και να μην χειραγωγηθούν από εκείνους που προσβλέπουν πολιτικά οφέλη με ορίζοντα τις δημοτικές εκλογές. Να ξεσκεπαστούν εκείνοι που ενώ τώρα κάτω από την λαϊκή αγανάκτηση φωνάζουν και διαμαρτύρονται για τα διόδια, ψήφιζαν με τα χέρια τους τις συμβάσεις παραχώρησης και άλλοι στήριζαν με την ψυχή τους την πολιτική παράδοση των δρόμων στα μονοπωλιακά συγκροτήματα, στο μεγάλο κεφάλαιο. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, είναι η πολιορκία της χώρας από τα διόδια που στην λογική της ανταποδοτικότητας καλούν τον ελληνικό λαό να πληρώνει ξανά και ξανά για την «ελεύθερη» μετακίνηση του, για την χρήση των δρόμων.
      Με συνέπεια οι κομμουνιστές δίνουν την μάχη μαζί με όλο το λαό ενάντια στα διόδια μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, από τους εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση, από τις αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις (ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΟΓΕ-ΜΑΣ-ΣΑΣΠ) , παλεύουν για την οργάνωση ενός λαϊκού κινήματος που θα έχει αντοχή, διάρκεια, δεν θα απογοητεύει και θα κλιμακώνει τον αγώνας βάζοντας στο επίκεντρο την πολιτική του κεφαλαίου, την πολιτική της Ε.Ε.. Με καθαρές κουβέντες και σταράτα λόγια οι κομμουνιστές ξεσκεπάζουν πολιτικά εκείνους που έχουν την ευθύνη και στηρίζουν στρατηγικά την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, του ξεπουλήματος, της δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο. Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος, αλλά μπορεί και πρέπει να είναι νικηφόρος και νίκη στις σημερινές συνθήκες σημαίνει να βάζουμε εμπόδια σε αυτή την πολιτική, να καθυστερούμε τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου, να τους αποδυναμώνουμε πολιτικά ώστε να χειραφετηθεί ο λαός από την κυρίαρχη ιδεολογία, από τα κόμματα του κεφαλαίου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)  ξεπερνώντας παράλληλα αριστερούς διαχειριστές και πραιτοριανούς, κινήματα ειδικής αποστολής ενάντια στο οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα όπως είναι η ναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή». Τώρα πρέπει να συγκεντρώσουμε λαϊκές δυνάμεις για την μεγάλη λαϊκή αντεπίθεση, αμφισβητώντας την εξουσία των μονοπωλίων.
    Με ψηλά το κεφάλι, αγωνιστικότητα και μαχητικότητα, μαζικοποιούμε το κίνημα με νέες δυνάμεις, καταδικάζουμε την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης του κεφαλαίου, διεκδικούμε σύγχρονες υποδομές και δρόμους που θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου. Σε αυτή την γραμμή το ΚΚΕ παλεύει και αγωνίζεται και καλεί σε οργάνωση κινήματος αμφισβήτησης, που θα δρα καθημερινά, για την οργάνωση και ταξική συσπείρωση του λαϊκού παράγοντα με στόχο την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής, της εξουσίας του κεφαλαίου, ώστε ο λαός να οργανώσει την δική του εξουσία, να κάνει δική του περιουσία το μόχθο, τον κόπο του, που σήμερα ληστεύεται από τα παράσιτα τους καπιταλιστές.

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΚΚΕ ΤΗΣ Κ.Ο.Πιερίας

IΩΑΝΝΗΣ Δ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Ιδρυτής - α' πολιτικός υπεύθυνος του ανεξάρτητου- αμεσοδημοκρατικού κινήματος :"ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!"


ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
-         ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ!
-         Η σημερινή τριμερής – ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΗ «κυβέρνηση» (σε πλήρη συνεργασία με την Ε.Ε. και την τρόικα) επιχειρεί να ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ τη ΔΗΜΟΣΙΑ και ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, μαζί με τον εθνικό ορυκτό πλούτο, στα διεθνή οικονομικά – τραπεζικά συμφέροντα.
-         Με «όπλο» το … ευρώ επιχειρούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ξένη «αποικία» και όσους Έλληνες απομείνουν στη χώρα, σε εξαθλιωμένους – υπόδουλους εργάτες της παγκόσμιας ολιγαρχίας.
-         Το ευρώ και η Ε.Ε. αποτελούν το ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΟΧΙ τη ΛΥΣΗ!
-         Οι ντόπιοι δωσίλογοι- προδότες που προωθούν αυτό το οργανωμένο –μεθοδευμένο (από χρόνια…) σχέδιο, απλώς αλλάζουν πρόσωπα και ονόματα. Το σχέδιο παραμένει ΠΑΝΤΑ το ίδιο και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη – μέσα από  τις ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ υπογραφές τών μνημονίων της ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ και της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ.
-         ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΕΡΗΜΗΝ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
-         Το ερώτημα είναι:
-         Πώς θα ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ τα αντεθνικά σχέδιά τους;
-         Κατ’ αρχήν: - Ναι, ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
Ήδη, παντού μέσα στη χώρα αναπτύσσονται ΕΝΩΤΙΚΕΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ –ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΕΣ –ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ εστίες ΕΘΝΙΚΗΣ – ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (και «νόμιμης πολιτικής ανυπακοής») ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση, ΕΝΑΝΤΙΑ στο ξεπούλημα της Πατρίδας μας. Όμως αυτό ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ! Πρέπει να νιώσουν ΚΑΥΤΗ την ανάσα του κυρίαρχου ελληνικού λαού επάνω τους!
-         Πριν μας εξαθλιώσουν ΟΛΟΤΕΛΑ, ας περάσουμε στην ΠΡΑΞΗ:
-         ΟΛΟΙ μας γνωρίζουμε ότι στις πλατείες και στα κέντρα των πόλεων, όπου διαδηλώνουμε συνήθως (Πλ. Συντάγματος, Βουλή κ.λ.π.) το αποτέλεσμα είναι ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΟ και ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ πουθενά (παρά μόνο στα επεισόδια και στην καταστολή).
-         Παράλληλα διαιωνίζεται ΔΙΑΡΚΩΣ ο φαύλος κύκλος της ανεργίας, των απολύσεων, των φόρων, της φτώχειας, της μετανάστευσης, των συσσιτίων, των αυτοκτονιών και του ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ.
-         Οπότε…
Πρέπει να υπάρξουν «άλλες» -νέες, αποτελεσματικές, «έξυπνες» μορφές κινητοποιήσεων. Το ανεξάρτητο –αμεσοδημοκρατικό κίνημα «ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!» προτείνει ΑΥΤΟ που ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ: ΠΛΗΡΗΣ – ΓΕΝΙΚΟΣ – ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ των κατοικιών όπου διαμένουν (με χλιδή …) οι ΕΘΝΟ-προδότες! Εάν ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ των κατοικιών τους είναι ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΠΙΜΟΝΟΣ (από διπλή έως και τετραπλή σειρά αυτοκινήτων κλείνοντας ΟΛΕΣ τις διασταυρώσεις που βρίσκονται περιμετρικά γύρω απ’ τα σπίτια τους), τότε θα δούμε … τα ελικόπτερα να τους «εξυπηρετούν» (προσωρινά ή και … μόνιμα!). Δεν θα ‘ναι «μικρή» η νίκη μας: Ο ντόπιος και ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ θα αναγκαστούν να το καταγράψουν!
-         Ένα παράδειγμα: Ο … επικεφαλής της «τριμερούς» Α. Σαμαράς διαμένει – κατά πληροφορίες – επί της οδού Εμμ. Μπενάκη (πάνω απ’ την κεντρική πλατεία της Κηφισιάς). Για να αποκλειστούν οι 3-4 οδοί γύρω απ’ την κατοικία του θα χρειαστούν μόνον 100-150 οχήματα. Εννοείται ότι, μπορεί να συνυπάρξει ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ με οχήματα και … άλλων κατοικιών (υπουργών, βουλευτών, κ.λ.π.), όπως και γραφείων κάποιων κομμάτων. Τα αρχικά – βασικά αιτήματα πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ του «μνημονίου» μαζί με ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ του (δήθεν) «χρέους» και επιστροφή σε ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ που θα τυπώνει η χώρα μας. Επίσης, ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ώστε να τεθούν οι αρχές για ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ («άμεση Δημοκρατία των πολιτών»). Τέλος – και πολύ βασικό – η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ σε ειδικά δικαστήρια ΟΛΩΝ των «πολιτικών υπεύθυνων» (τωρινών και παλαιότερων). Πρέπει να ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ!
-         ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
-         ΘΕΛΟΥΜΕ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
-         Κάνουμε την ΑΡΧΗ – ΤΩΡΑ!
-         Λέμε ΟΧΙ στην «εθνική κατάθλιψη!»
-         Λέμε ΟΧΙ στην «ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!»
Έλληνες:  - ΨΗΛΑ το ΚΕΦΑΛΙ!
-         Οραματιζόμαστε μια ΓΝΗΣΙΑ – ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ χωρίς ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ μεθοδεύσεις, χωρίς «κόμματα», με μοναδική ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΔΥΝΑΜΗ τον ΙΔΙΟ τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ που θα μπορεί να ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ, να ΨΗΦΙΖΕΙ ή να ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ το ΚΑΘΕ ΤΙ που αφορά την καθημερινότητά του, αλλά και το δημόσιο συμφέρον (νομοσχέδια, διακρατικές συνθήκες, συμφωνίες, κ.λ.π.) ύστερα από ΔΙΑΡΚΗ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
-         Ενισχύουμε και στηρίζουμε κάθε ΛΑΪΚΗ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ κινητοποίηση (απ’ όπου κι αν προέρχεται!).
-         Με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ μπορούμε να τα καταφέρουμε!
-         ΘΑΡΡΟΣ και ΔΥΝΑΜΗ!
-         Να ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ –τώρα- τα ΣΧΕΔΙΑ τους! – ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
-         Με ΕΝΟΤΗΤΑ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ θα τ’ αλλάξουμε ΟΛΑ!.
-         Η ΕΞΟΥΣΙΑ στους ΠΟΛΙΤΕΣ!
-         ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!


-         Αμεσοδημοκρατία,
του λαού η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,
φτιάχνουμε καινούργια χώρα
με των πρόγονων τα δώρα.

-         Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ κερδίζει
τους κομματικούς τσακίζει
κι ο λαός κρατάει στο χέρι
της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  τ’ αστέρι.

                         (Ο ύμνος της «Άμεσης Δημοκρατίας των πολιτών»)