ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Αυτές είναι πραγματικές επιστήθιες φίλες


Τέτοιες φιλίες δεν χαλάνε ακόμα και  αν μπει άντρας ανάμεσα τους
Λένε πως οι πραγματικές φιλίες χτίζονται με το χρόνο. Στις περιπτώσεις των φίλων του slideshow, η ειλικρινής τους σχέση έχει επισφραγισθεί και με μια αναμνηστική φωτογραφία με την οποία θέλουν να δείξουν ξεκάθαρα ότι τίποτα δεν μπορεί να σταθεί ανάμεσα τους. Ακόμα και ένας άντρας. Απλά γιατί δεν θα ξέρει ποια να διαλέξει.

Σήμερα η πρώτη συνάντηση της ομάδας «Grito Rock Thessaloniki – Olympos 2013»


Image 
Σήμερα, Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 19:00 η πρώτη συνάντηση της ομάδας «Grito Rock Thessaloniki – Olympos 2013» στον Καπνικό Σταθμό.
Η συμμετοχή της πόλης μας στο φεστιβάλ αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας και θα έχει ως αποτέλεσμα να προβληθεί η Πιερία και να αναδειχτούν πολύ σημαντικά θέματα για την προστασία του βουνού των Θεών.
Στις 8 Φεβρουαρίου 2013, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας κάλεσε δημόσια όλους τους πολίτες της Πιερίας να συμμετάσχουν στις εργασίες της νέας δράσης «Grito Rock Thessaloniki – Olympos 2013». Στο κάλεσμα της ομάδας ανταποκρίθηκαν 29 συμπολίτες μας, οι οποίοι θα συναντηθούν σήμερα για πρώτη φορά, για να συγκροτήσουν την ομάδα που θα αναλάβει την οργάνωση της 3ης μέρας του φεστιβάλ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, την Κατερίνη.
Grito Rock σημαίνει "Κραυγή Ροκ" στα Βραζιλιάνικα, είναι η μία πλατφόρμα για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου μουσικής και οργανώνεται σχεδόν ταυτόχρονα σε 300 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, από χιλιάδες εθελόντριες και εθελοντές.
To Grito Rock παίρνει πάντα το όνομα της πόλης ή της χώρας που φιλοξενείται (Grito Rock Buenos Aires, Grito Rock Spain κλπ). Το Grito Rock Thessaloniki - Olympos 2013 θα ξεκινήσει στις 1 και 2 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη  και θα κλείσει την Κυριακή 3 Μαρτίου στην Κατερίνη.  Θα είναι αφιερωμένο στον Όλυμπο και στην εκατονταετηρίδα (1913-2013) από την κατάκτηση των κορυφών του. Η συμμετοχή της πόλης μας στο φεστιβάλ αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας και θα έχει ως αποτέλεσμα να προβληθεί η Πιερία και να αναδειχτούν πολύ σημαντικά θέματα για την προστασία του βουνού των Θεών.
Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
Τα μέλη που συμμετάσχουν στη νέα δράση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας είναι:
  • Αλεξίου Βασιλική
  • Αποστολίδου Κατερίνα
  • Βασιλειάδης Αστέριος
  • Γατσιού Κατερίνα
  • Γατσιού Αθηνά
  • Γκούντας Βαγγέλης
  • Ελευθεριάδου Σοφία
  • Θωμαϊδης Κωνστανίνος
  • Θωμαϊδου Όλγα
  • Καζαντζαρίδου Γιώτα
  • Καραβασίλη Βιολέτα
  • Καρανίκας Ιωάννης
  • Κατσαβός Βασίλης
  • Κεχαγιάς Ανδρέας
  • Κωστάκη Χριστίνα
  • Κωστοπούλου Μαρία
  • Κωτίδης Γιώργος
  • Κωτίδης Νίκος
  • Λάζου Εύα
  • Μαυρίδης Γιάννης
  • Παπαδημητρίου Μάγδα
  • Παπαδόπουλος  Κυριάκος
  • Παπαδοπούλου Μαρία
  • Παπαναστασίου Τάσος
  • Σαμοθράκης Γιάννης
  • Σαραγλή Ελένη
  • Τσολακίδης Ηλίας
  • Υφαντόπουλος Λάζαρος
  • Χρυσομάλλη Αλεξία
--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Δείτε το πρώτο βίντεο του κρατήρα του μετεωρίτη της Ρωσίας


Όρκο δεν παίρνουμε. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται αυτός που το ανέβασε στο youtube
H χαρά του youtube έχει γίνει η ιστορία με την πτώση του μετεωρίτη στη Ρωσία. Στο συγκεκριμένο βίντεο (που έχει πάνω από 1 εκατομμύριο views σε 3 μέρες) κάποιοι Ισπανοί έχουν φτιάξει όλο το story με συρραφές των βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Στο τέλος προσθέτουν και έναν κρατήρα. Ο Θεός και η ψυχή τους..

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας (ΚΟΧ) στην Πιερία

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 15,30 ΣΤΟ ΕΡΓ .ΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ

 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ 5ΜΗΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

 ΠΙΕΡΙΑΣ. Η ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ ΘΑ ΔΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ-

ΕΞΗΓΕΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ.


Ποια «σωτηρία» από παιχνίδι εντυπώσεων;




Ο πρωθυπουργός κ. Aντώνης Σαμαράς και ο κυβερνητικός του εκπρόσωπος απαντούν οπωσδήποτε (και συνήθως αυθημερόν) σε κάθε παραμικρή επίκριση, έστω και εμφανώς κακόπιστη ή εμπαθή, που θα διατυπώσει η αξιωματική (ειδικά) αντιπολίτευση. Δεν απαντούν ποτέ, μα ποτέ, σε κριτική απροκατάληπτων, ακομμάτιστων γραφίδων, σε δημοσιογράφους ή πολιτικούς αναλυτές που τιμούν με την αμεροληψία τους το λειτούργημά τους.

Tο σύμπτωμα έχει καταφανή την αιτία του: O κ. Σαμαράς και το περιβάλλον του καταλαβαίνουν και ασκούν την πολιτική σαν παιχνίδι εντυπώσεων. Δεν τους ενδιαφέρουν τα προβλήματα της χώρας καθεαυτά, η αντιμετώπισή τους, η λύση τους. Tους ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις που θα προκληθούν από τη ρητορική «περί» των προβλημάτων – πώς θα κερδίσουν τις εντυπώσεις. Aπαντούν στον ΣYPIZA και όχι στην κριτική ανιδιοτελών, έμπειρων αναλυτών, επειδή η αντιμαχία με τον ΣYPIZA «συσπειρώνει» τους οπαδούς στις κερκίδες, συντηρεί την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής, τη μικρόνοια και την ακρισία, που μόνο χάρη σε αυτές επιβιώνει η κομματοκρατία.

O κ. Σαμαράς κλήθηκε να συγκροτήσει κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» που θα πει: Mε δεδομένο τον ίλιγγο της πτώσης στον γκρεμό, συντελεσμένη την καταστροφή της χώρας, να σχηματίσει άλλου είδους, άλλου τύπου, άλλης νοο-τροπίας κυβέρνηση από αυτές που μας οδήγησαν στον όλεθρο, τις κυβερνήσεις της τυφλής κομματικής εξουσιολαγνείας – να ηγηθεί σε επιστράτευση των καλύτερων δυνάμεων του τόπου, της ποιότητας, των αρίστων, των ικανών να υπηρετήσουν (όχι να ιδιοποιηθούν) την κοινή σωτηρία. Aλλά ο κ. Σαμαράς δεν είχε τις προϋποθέσεις να αντιληφθεί τις επιταγές των καιρών ούτε την οργισμένη απαίτηση του λαού. Έσπευσε να χρίσει υπουργούς, στην κρισιμότερη για τη χώρα ώρα, όσους κομματικούς τον είχαν βοηθήσει να κερδίσει την αρχηγία του κόμματος – η πατρίδα σπάραζε κι αυτός εξοφλούσε υποχρεώσεις. Mέχρι χθες ακόμα, στο κράτος που έχει καταρρεύσει, διόριζε σε θέσεις-κλειδιά αυλοδίαιτους του κομματικού του ποιμνιοστασίου, αποτυχημένους πολιτευτές, οικτρές μετριότητες.

Eίναι περισσότερο από φανερό: την «εθνική σωτηρία» ο κ. Σαμαράς δεν την συναρτά με την ανασύνταξη της χώρας, την τόλμη ριζικών μεταρρυθμίσεων στη λειτουργία του κράτους, με θεσμικές αλλαγές που θα μορφώσουν διαφορετικές νοο-τροπίες. O κ. Σαμαράς περιμένει και τη «σωτηρία» εισαγόμενη, την ταυτίζει αποκλειστικά με την έλευση (ούτε καν προσέλκυση) ξένων επενδύσεων. Παρακαλεί να έρθουν οι ξένοι, να φέρουν εδώ τα χρήματά τους, να τα επενδύσουν σε επιχειρήσεις, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, να εισρεύσει χρήμα στην εγχώρια αγορά.

Mοιάζει να προσβλέπει σε ένα είδος επενδυτών μάλλον δυσεύρετο: σε επενδυτές ακραίου αλτρουισμού ή σαφώς αυτοκαταστροφικούς, μαζοχιστές. Διότι ποιος επενδυτής, με υγιείς τας φρένας και τον ψυχισμό, θα έρθει να διακινδυνεύσει τον όποιο πλούτο του σε μια χώρα που η κυβέρνησή της αποδείχνεται ανίκανη να οργανώσει ένα στοιχειωδώς λειτουργικό και αποδοτικό (δηλαδή πρωταρχικά δίκαιο) φορολογικό σύστημα;
Ποιος να επενδύσει σε χώρα όπου η κυβέρνηση αρνείται να χαλιναγωγήσει τον συνδικαλισμό του δημόσιου τομέα, επειδή σε αυτόν στηρίζει άθικτες τις πελατειακές της σχέσεις, τη διαιώνιση της κομματοκρατίας;

Aν διέθετε προσωπικό (επιτέλους) ένστικτο αυτοσωτηρίας ο κ. Σαμαράς, θα είχε προσφύγει, κατά απόλυτη προτεραιότητα, στην πρωταρχική προϋπόθεση λειτουργικότητας μιας κρατικής μηχανής: την αξιοκρατία. Aν υποψιαζόταν, έστω, τι σημαίνει καταξίωση της ανθρώπινης ποιότητας στον δημόσιο τομέα, πρωτείο της αριστείας, επιβράβευση της ανιδιοτέλειας (ποιες δημιουργικές, παραγωγικές δυνάμεις ελευθερώνονται με μια τέτοια πολιτική), δεν θα είχε υιοθετήσει τη λύση των αδιάκριτων απολύσεων, την ενθάρρυνση των πανικόβλητων συνταξιοδοτήσεων. H αναποτελεσματικότητα, ο παρασιτισμός, ο θρίαμβος της ραστώνης και της ανευθυνότητας στον κρατικό μηχανισμό δεν εξαλείφονται με «κουρέματα» του υπαλληλικού δυναμικού και πρόωρη αποστράτευση των έμπειρων λειτουργών. Eίναι εξόφθαλμο έγκλημα.

Aλλά ο κ. Σαμαράς δεν διανοείται «σωτηρία» μη εισαγόμενη. Δεν διερωτάται: με ποιες ξένες επενδύσεις κατόρθωσε να ανακάμψει ο Eλληνισμός από την εφιαλτική μικρασιατική καταστροφή, την πλημμυρίδα των άστεγων, εξαθλιωμένων προσφύγων στη χώρα. Aκόμα και στη φρίκη του λιμού της γερμανικής κατοχής ο λαός είχε «φρόνημα» που στήριζε την ελπίδα, λειτουργούσε «νοικοκυριό», πολυμήχανη οικιακή οικονομία. Σήμερα το πρώτιστο κοινωνικό πρόβλημα είναι η εθελόδουλη αυτονόητη υποταγή όλων μας στους νόμους της αγοράς, το αδιανόητο της στόχευσης σε ποιότητες ζωής άλλες από την καταναλωτική ευχέρεια, που «οφείλει» να την εξασφαλίζει το κράτος.

Aπαιτούμε από τους αυτουργούς της καταστροφής μας να μας σώσουν, να ανασκευάσουν τις συνέπειες των εγκλημάτων τους. Kαι η απαίτησή μας εκφράζεται με την επίδειξη της συνενοχής μας στο έγκλημα: Aτέλειωτες φάλαγγες υπερσύγχρονων τρακτέρ στους κόμβους των εθνικών οδών – κάθε τέτοιο τρακτέρ στις χώρες των δανειστών μας το μοιράζονται δέκα οικογένειες. Eμείς διαμαρτυρόμαστε για ανέχεια, με επίδειξη πλούτου. Σε επόμενη φάση ίσως οι εθνικές οδοί να αποκλείονται με φράγματα από λιμουζίνες μπε-εμ-βε. Kαθόλου τυχαία που οι πραγματικά πάμπτωχοι αγρότες της ορεινής Πελοποννήσου, της Hπείρου ή των νησιών δεν έκλεισαν ποτέ κόμβους οδικούς ούτε βρέθηκε ποτέ κοντά τους η κυρία Παπαρήγα ή ο γραφικός της στερεότυπης «προκάτ» διαμαρτυρίας κ. Λαφαζάνης.

«O κ. Aντώνης Σαμαράς, μετά από μία περίπου διετία καταγγελτικού πολιτικού λόγου, ακολουθεί εκ των πραγμάτων το πλαίσιο πολιτικής που διαμόρφωσε η κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου για την αντιμετώπιση της κρίσεως» («K» 7.2.2013 - πρωτοσέλιδο). Aυτή η λιγόλογη συμπερασματική κρίση, η επαγγελματική αξιοσύνη και κοινωνική καταξίωση του δημοσιογράφου που την υπογράφει, το κύρος της εφημερίδας που τη δημοσιεύει, ισοφαρίζουν τεράστιες δόσεις φλύαρων, προπαγανδιστικών καταγγελιών του ΣYPIZA. Aλλά η κυβέρνηση απαντάει μόνο στα γλωσσοκοπήματα της επιπόλαιης προπαγάνδας, όχι στη φράση που συνοψίζει την τραγωδία της χώρας.

O κ. Σαμαράς βαδίζει ακριβώς στα ίχνη του ΓAΠ, ακριβώς μιμητής του ΣYPIZA στο κυνήγι των εντυπώσεων.

Βρέθηκε το φάρμακο για το … αλκοτέστ!


Όλοι λίγο πολύ έχουμε βρεθεί σε κατάσταση μέθης και γνωρίζουμε πώς είναι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το κέφι και η ευθυμία που νιώθεις να μετατρέπονται σε ζαλάδα, το ...
δωμάτιο να αρχίζει να γυρίζει και δίχως να καταλάβεις το πώς και το γιατί να βρίσκεσαι αγκαλιά με τη λεκάνη της τουαλέτας ή στα χέρια της Αστυνομίας μετά από αλκοτέστ!

Ερευνητές του MIT ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει ένα δραστικότατο αντίδοτο για το αλκοόλ που σε ξεμεθά και σε απαλλάσσει από όλα τα δυσάρεστα που συνεπάγεται η χρήση του σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Πρόκειται για μια νανοκάψουλα που περιέχει μια ευρεία γκάμα ενζύμων που διασπούν το αλκοόλ με τον ίδιο τρόπο που το διασπά και το συκώτι αλλά σε πολύ λιγότερο χρόνο.

Δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια έδειξαν ότι η η δράση του συγκεκριμένου φαρμάκου είναι πράγματι πολύ αποτελεσματική, με τα ποντίκια στα οποία χορηγήθηκε να επανέρχονται σε κατάσταση νηφαλιότητας πολύ πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα. Οι επιστήμονες φιλοδοξούν ότι μελλοντικά το φάρμακο θα μπορεί να χορηγείται και στον άνθρωπο, συμβάλλοντας ουσιαστικά και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Μια κοινωνία φαίνεται αν είναι γερασμένη, από τους νέους της





Toυ Φώτη Γεωργελέ 

Δεν μπορείς εύκολα να μιλήσεις για τη βία των ανθρώπων. Γιατί πρέπει να μιλήσεις για ζωές. Χαμένες ζωές. Καταστροφικές και αυτοκαταστροφικές. Ούτε οι πιο δικοί τους άνθρωποι δεν μπορούν να τις ερμηνεύσουν. Πολύ λιγότερο η τηλεοπτική ψυχολογία και η κοινωνιολογία του ταμπλόιντ. 

Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε, όμως, είναι να μιλήσουμε για τον τρόπο που η κοινωνία δέχεται τη βία, την αναπαράγει, τη νομιμοποιεί, τη χρησιμοποιεί, την αθωώνει, την κάνει κοινότοπη. Λένε ότι η Ελλάδα δεν ξεπέρασε ποτέ την παράδοση της βίας, δεν έκλεισε ποτέ τη ρωγμή του Εμφυλίου. Με αποτέλεσμα οι γενιές να αλλάζουν και η βία να παραμένει πάντα παρούσα, οικείος τρόπος επίλυσης των κοινωνικών και πολιτικών διαφορών. 

Έτσι είναι, δεν πάει πολύς καιρός που κοινοβουλευτικά κόμματα καλούσαν στη δημιουργία ενός νέου ΕΑΜ και πολιτικοί αρχηγοί προειδοποιούσαν να μην ξανακάνουμε το λάθος της Βάρκιζας, τότε που παρέδωσαν τον οπλισμό. Φοβάμαι, ωστόσο, πως και η επίκληση μιας αιματηρής παράδοσης μάλλον μας αθωώνει. Δεν έχουμε μια βία που έρχεται απ’ το παρελθόν, αλλά μια βία της διάλυσης που μεγαλώνει ευθέως ανάλογα με την προϊούσα αποσύνθεση και παρακμή του οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου. 

Το είδος αυτού του μοντέλου είναι που κάνει τη βία αποδεκτό μέσο διευθέτησης οικονομικών και πολιτικών επιδιώξεων. Μέχρι τον οριστικό εκτροχιασμό είχαμε μια μάλλον αφελή και παιδική εικόνα αυτού που ονομάζουμε πελατειακό κράτος και ελληνικό παρασιτισμό. Ξέραμε ότι κάποιοι πολιτικοί παίρνουν μίζες, παντού γίνεται, κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί παίρνουν φακελάκι. Δεν είχαμε αντιληφθεί ούτε το μέγεθος ούτε το βαθμό της διαφθοράς. Δεν είχαμε καταλάβει ότι η διαφθορά ήταν απλώς ο mainstream τρόπος διανομής του δημόσιου χρήματος στα πλαίσια του πελατειακού κράτους. Δεν είχαμε αντιληφθεί ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι με πλαστές συντάξεις και επιδόματα είχαν μετατραπεί σε εισοδηματίες του δημοσίου, ότι 37.000 αγρότες θεωρούσαν απόλυτα φυσικό να υπεξαιρούν δημόσιο χρήμα με εικονικά τιμολόγια, ότι τα φακελάκια που αλλάζουν χέρια φτάνουν το 1 εκατομμύριο ετησίως, ότι γεωργικοί συνεταιρισμοί, σωματεία, ΜΚΟ είναι στημένες μηχανές υπεξαίρεσης του πλούτου της κοινωνίας, ότι δήμοι σύσσωμοι είχαν μετατραπεί σε εστίες διαφθοράς που μετέτρεπαν το δημόσιο χρήμα σε μπουζουξίδικα και ποδοσφαιρικές ομάδες. 


Η διαδεδομένη διαφθορά που δεν περιοριζόταν σε κάποιες ελίτ ή σε κάποια τμήματα του κράτους αλλά διαχεόταν μαζικά στην κοινωνία, εξοικείωνε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας με λογικές υποκόσμου. Και με πρακτικές μαφίας. 

Σταδιακά η κοινωνία έχανε την ικανότητά της για παραγωγή και περιοριζόταν στη με κάθε μέσο διεκδίκηση προσόδων από τα κρατικά ταμεία. Αυτή η διεκδίκηση γινόταν ολοένα και πιο σκληρή, εναντίον όλων και με αποδέκτη πάντα το κράτος. Στις άλλες δυτικές χώρες με ανεπτυγμένη οικονομία ο ρόλος του κράτους παραμένει πάντα ισχυρός στο ρόλο του παντοδύναμου ρυθμιστή, αλλά η ανάπτυξη, η επανάσταση της πληροφορικής, των τεχνολογιών, της σύγχρονης παραγωγής, έχει πολλαπλασιάσει τα πεδία της οικονομίας και το τερέν των κοινωνικών συγκρούσεων. 

Στις άλλες χώρες οι κοινωνικοί αγώνες μπορεί να είναι επίμονοι, διεκδικητικοί, σπάνια όμως είναι βίαιοι και ποτέ αυτοκαταστροφικοί. Οι εργαζόμενοι συνήθως δεν καταστρέφουν τις δουλειές τους. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει παραγωγή για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι. Διεκδικούν προσόδους και προνόμια από το κράτος. Εκβιάζουν το κράτος απειλώντας με εξόντωση την κοινωνία. Κλείνουν τα λιμάνια, κρατάνε αποκομμένους τους νησιώτες• κατεβάζουν τους διακόπτες, λιώνουν τα τρόφιμα στα ψυγεία• κλείνουν τις εθνικές οδούς, καταστρέφονται τα μαγαζιά χωρίς προϊόντα. 

Όσο πιο σκληρή, βίαιη και αδιάλλακτη είναι η συμπεριφορά, τόσο πιο πολλά τα «κεκτημένα». Στις άλλες χώρες δεν θα μπορούσε κάποιος να πει «θα πνίξουμε την Αθήνα στα σκουπίδια». Να πει «να μην έχουμε ηθική αναστολή, να μη δίνουμε φάρμακα στους αρρώστους». Θα φαινόταν τόσο ακραία και αντικοινωνική συμπεριφορά που θα είχε τα ανάποδα αποτελέσματα. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο. Δεν χρειάζεται η κουλτούρα της διαπραγμάτευσης, των συμβιβασμών, δεν υπάρχουν κοινωνικοί εταίροι. Η απόκτηση πλούτου γίνεται διά της επίθεσης στο κράτος που τον έχει. Η υπόλοιπη κοινωνία βρίσκεται στο ρόλο του κομπάρσου ομήρου. Το κράτος είναι το οχυρό που θα καταλάβουμε, ο εχθρός και το λάφυρο. 

Ο παρωχημένος αντικρατισμός που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία δεν έχει ανάλογο σε άλλες χώρες. Μοιάζει με τον αντικρατισμό της ακροδεξιάς των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της «ομοσπονδιακής κυβέρνησης». Στις άλλες χώρες υπάρχουν κοινωνικές τάξεις, εργοδότες, εργαζόμενοι. Εδώ υπάρχει η μικροαστική θάλασσα που λατρεύει να μισεί το κράτος-πατερούλη. Η κοινωνία των πολιτών που ποτέ δεν υπήρξε έγινε κοινωνία των κολλητών, των κουμπάρων, των συνενόχων. 

Πολυδιασπασμένη, σε όλο και μικρότερες ομάδες συμφερόντων, που συσπειρωμένες, αποφασισμένες, όλο και πιο φανατικές για να νικήσουν, προσπαθούν να καταλάβουν το φρούριο, να τρυγήσουν το «κράτος». Ο αντικρατισμός δεν είναι ριζοσπαστικός, το αντίθετο, είναι παρωχημένες μορφές οικονομίας, είναι ματαιωμένες υποσχέσεις από ένα κράτος που χρεοκόπησε και δεν μπορεί πια να πραγματοποιήσει όσα υποσχόταν στους πελάτες. 

Οι τελευταίοι στη λίστα των υποσχέσεων, οι νεότεροι, είναι αυτοί που έχουν και τη μεγαλύτερη αγανάκτηση. Το «αεροπλανάκι» τελείωσε, οι χαμένοι γεμάτοι αυτολύπηση και θυματοποίηση δεν βλέπουν μπροστά τους κανέναν άλλο εχθρό εκτός από το «κράτος» που μέχρι τώρα μοίραζε άφθονα τα δανεικά. 

Όλο και μικρότερες, όλο και πιο διασπασμένες, επαγγελματικές ομάδες και λόμπι συμφερόντων μάχονται με φανατισμό για τη διανομή όλο και μικρότερης πίτας. Όλο και περισσότερος κόσμος δεν ζει από τη δουλειά του, αλλά παρασιτικά. 

Διεκδικώντας ολοένα και πιο βίαια, με όρους πολέμου, ο θάνατός σου η ζωή μου. Οι πιο βίαιοι κερδίζουν. Ο ελληνικός παρασιτισμός γίνεται όλο και πιο βίαιος γιατί ξέρει ότι απειλείται η ίδια η ύπαρξή του.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, τα κόμματα του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος δεν αντιπροσωπεύουν δυναμικά κοινωνικά στρώματα αλλά πελάτες. Είναι δύσκολο να διακρίνεις ποια είναι η κοινωνική διαστρωμάτωση των ψηφοφόρων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ίδια. Διαχειρίζονται υποσχέσεις. Και επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους το ρόλο του ταμία στους διακόπτες του κρατικού ταμείου. Γι’ αυτό, όσο περισσότερο οι υποσχέσεις είναι ίδιες, τόσο πιο βίαιη είναι η τελετουργική μεταξύ τους αντιπαράθεση. Ο ανηλεής πόλεμος ομάδων εξουσίας δανείζεται την κατάλληλη πολιτική ρητορική προηγούμενων βίαιων εποχών. Και κάποιοι δυστυχείς παίρνουν τοις μετρητοίς τα λόγια συνδικαλιστών και βουλευτών. Βάζουν «ρουκέτες στις ερπύστριες», «παίρνουν τα καλάσνικοφ». «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους». 

Οι πιο εξουσιαστικές, ναρκισσιστικές, αυταρχικές συμπεριφορές διακινούνται οριζοντίως και καθέτως σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ελληνικής κοινωνίας. Απλώς αλλάζουν πρόσημα. Αλλά είναι ίδιες. Η βία δεν είναι αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία επειδή είναι αντισυστημική, αλλά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Επειδή είναι εντελώς συστημική. Μια κοινωνία φαίνεται αν είναι γερασμένη, όχι από τους γέρους της. Αλλά από τους νέους της. 

Πηγή: Athens Voice

Το ψέμα και το αίμα



Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου (για τους φίλους, τους κηπουρούς και την Κομαντατούς Μέρλιν, Γιωργάκης) εψεύδετο ασυστόλως. Εψεύδετο γενικώς, αλλά ενώπιον του Κοινοβουλίου εψεύδετο με την ευκολία του βλακός. Διότι οι πράξεις του διέψευδαν διαρκώς όσα έλεγε, πριν καν παρέλθουν οι τρεις μέρες που θεωρούνται απαραίτητες για τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια ενός ψεύτη. Εκείνην δηλαδή που του δίδει την δυνατότητα να ψευσθεί ξανά με κάποια αποτελεσματικότητα.

Είναι γνωστόν ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αλλά σε περιπτώσεις όπως του Γιωργάκη έχει και μακρύ χέρι.
Εν προκειμένω, αυτό το μακρύ χέρι έχει πιάσει τους Έλληνες, πλην Δυνατών, Διαπλεκόμενων και «νταβατζήδων», σε ένα σημείο του σώματος πολύ ευαίσθητο – εκτός για τους χοντρόπετσους.

Ο κ. Σαμαράς δεν εψεύδετο τόσον. Τουλάχιστον όσον ήταν ή έδειχνε πως ήταν αντιμνημονιακός. Όμως απ’ όταν έκανε το Ζάππειο Ενα αιθέριον έλαιον για πικραμένους νεοδημοκράτες, το Ζάππειο Δύο τυρί τριμμένο και τα 18Σημεία, σημεία και τέρατα, ο κ. Σαμαράς μπήκε με αξιώσεις στο κλαμπ των δημαγωγών, και του είπα – ξείπα δίχως τσίπα.

Μάλιστα, καθ’ οδόν προς το Βερολίνο, ως άλλος Σαούλ καθ’ οδόν προς τη Δαμασκό, είδε φως κι ανέβλεψε, δηλώνοντας ενώπιον της φράου φύρερ Μέρκελ, «ουδείς αναμάρτητος»!!
Ως φαίνεται, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος έλαβε έκτοτε από τη σεβαστή Ανωτάτη ημών Διοίκηση «συγχωροχάρτι» διαρκείας για όσα ψέματα πλέον το βαρύ φορτίο των Εδίκτων της Τρόικας θα τον ανάγκαζε να πει και να λέει.

Έτσι ο κ. Σαμαράς δήλωσε στη συνέντευξή του στη Real News ότι ο κατώτατος μισθός δεν πρόκειται να γίνει κατώτερος από όσον είναι σήμερα. Περί τα 500 Ευρώ. Ενώ γνωρίζει ότι στην τρέχουσα έκθεση του ΔΝΤ ο κ. Τόμσεν εισηγείται τη μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα στο ίδιο επίπεδο με τον κατώτατο μισθό στην Πορτογαλία. Ήτοι 400 προς 350 Ευρώ.

Θα μου πείτε: ο Σαμαράς, εντολές του Τόμσεν εκτελεί; Εκτιμώ το χιούμορ σας, αλλά για τέτοιες ερωτήσεις έχετε τον κ. Κουβέλη να σας απαντάει ή τον (ο Θεός μαζί σας) κ. Βενιζέλο.
Με την ίδια ευκολία που η κυβέρνηση αυτή ψεύδεται όχι μόνον για τις ντιρεκτίβες που δέχεται, αλλά και για την πραγματικότητα που διαμορφώνει (ήδη πολλοί εργάζονται για λιγότερα από 500 Ευρώ τον μήνα), με την ίδια ευκολία ψεύδεται και για όσα είναι ακόμα ανύποπτη ότι λέει ψέματα.

Η καταφυγή στους ευφημισμούς έχει κάποια όρια. Για την ώρα ονομάζουν τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων με πέντε – έξι ορισμούς λούφας και παραλλαγής. Όταν συμβούνπώς θα τις ονομάζουν; Όταν εκπνεύσει η μετενέργεια και 600.000 ιδιωτικοί υπάλληλοι (τουλάχιστον) βρεθούν αντιμέτωποι με μείωση (κι άλλη μείωση) των αποδοχών τους, ακόμα και κατά 30% - αυτό πως θα το ονομάσουν; βάρκα γιαλό;

Η μήπως θα συνεχίσουν να λένε αυτό το φρικτό που μηρυκάζουν τα παπαγαλάκια τους συχνά στον Τύπο, ότι δηλαδή «η κοινωνία έχει ακόμα λίπος για κάψιμο».

Τι λέτε, βρε μακάβριοι; τι είναι οι άνθρωποι; ύλη για κρεματόρια των τοκογλύφων;

Σε ποιο ποσοστό η ανεργία καίει το «λίπος» των νέων; Στο 67%; στο 80%; Αυτοί που αγωνιούν στις ουρές για ένα πιάτο φαΐ, πόσο «λίπος» ακόμα διαθέτουν για τους γελοίους και τους χορτάτους που μιλούν με τέτοια άνεση τη γλώσσα του Μολώχ;

Αποτρόπαιοι, μακάβριοι και θεοστυγείς, για ανθρώπους μιλάτε! Για ανθρώπους που τους πίνουν το αίμα! Το αίμα τους πίνετε και για το λίπος τους αναίσχυντα μιλάτε;

email: stathis@enikos.gr
Του Στάθη από enikos, μοντάζ Γρέκι

Γυμνάζεστε; Θα πληρώσετε τεκμήριο


gymnazeste tha plirosete tekmirio 1 315x236 300x224 Γυμνάζεστε; Θα πληρώσετε τεκμήριο
Αν το τελευταίο διάστημα σας παίρνουν τηλέφωνο από το γυμναστήριο που πηγαίνατε έως και δύο χρόνια πριν και σας ζητούν το ΑΦΜ σας, δεν σας κάνουν πλακά. Από εδώ και στο εξής ακόμη και για να ψυχαγωγείστε ή για να φτιάξετε ωραίο σώμα θα πρέπει να πληρώσετε τεκμήριο. Όπως φαίνεται το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί… χλιδή τη συνδρομή στο γυμναστήριο. Με αυτό τον τρόπο, ουσιαστικά, το υπουργείο θα μπορέσει να εντοπίσει όσους φοροδιαφεύγουν.
Στη σχετική εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων τονίζεται ότι υποχρέωση να ενημερώσουν για τον αριθμό φορολογικού μητρώου όλων των πελατών τους έχουν πλέον και οι σχολές χορού, πολεμικών τεχνών , τα ωδεία και τα γυμναστήρια. Παράλληλα, μαζί με τα ΑΦΜ υποχρεούνται να αποστέλλουν και το ύψος των συνδρομών που εισπράττουν από τους πελάτες τους.
Το σχετικό μέτρο δεν είναι γνωστό, με αποτέλεσμα οι πελάτες να αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τα τηλεφωνήματα των γυμναστών.

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 18:30 στην Πάνω αίθουσα "Εκάβη" Η οικολογική ομάδα "Μητέρα Γη" διοργανώνει: Διάλεξη με τον ιατρό Μποτζώρη Bασίλειο


Εναλλακτικές και Συμπληρωματικές Θεραπείες:
Ποια η Θέση τους στην Αντιμετώπιση των Μυοσκελετικών Παθήσεων;
 Αρθρίτιδα, οστεοπόρωση, «ρευματισμοί», οσφυαλγία και αυχεναλγία, σύνδρομα περιοχικού πόνου, ο μυοσκελετικός πόνος γενικά αποτελεί την συχνότερη αιτία και τον βασικότερο λόγο επισκέψεως στον γιατρό.
Όταν πονάμε νιώθουμε ανεπαρκείς να ανταποκριθούμε στις καθημερινές απαιτήσεις της ζωής- επαγγελματικής, οικογενειακής, κοινωνικής- επηρεάζεται πέρα από την σωματική και η ψυχολογική μας διάθεση και πνευματική απόδοση. Μπορεί ακόμη ο μυοσκελετικός πόνος να οδηγήσει- αν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα- σε παροδική ή και μόνιμη σωματική αναπηρία, σε κατάθλιψη, διαταράσσοντας γενικά την κατάσταση υγείας του ατόμου με δραματικές συχνά συνέπειες.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με τα δυτικά πρότυπα έχει οδηγήσει σε αύξηση των παθήσεων του μυοσκελετικού, είτε πρόκειται για αυτοάνοσες ή για εκφυλιστικές διαταραχές. Σε πολλές περιπτώσεις η φαρμακευτική προσέγγιση δίνει λύσεις σε τέτοια προβλήματα, αλλού όμως αποδεικνύεται είτε ανεπαρκής ή συνοδεύεται από σοβαρές παρενέργειες. Κυριότερο επίσης είναι ότι η χρήση φαρμάκων δεν ενδείκνυται ποτέ σχεδόν για την πρόληψη των μυοσκελετικών παθήσεων και την προαγωγή της ψυχοσωματικής υγείας. «Κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν» ισχυρίζονταν ορθά οι πρόγονοί μας.
Μπορεί άραγε να αποτελέσουν οι καλούμενες «εναλλακτικές» ή «συμπληρωματικές» θεραπείες λύση για τον σύγχρονο άνθρωπο; Λειτουργούν προληπτικά ή και θεραπευτικά;  Μήπως μπορούν να συνδυαστούν με την κλασική θεραπευτική προσφέροντας  ακόμη μεγαλύτερο αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των μυοσκελετικών νοσημάτων;
Δίαιτα και άσκηση, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, συμπληρώματα διατροφής, ορθοκυτταρική ιατρική,  βελονισμός,  yoga και tai-chi έχουν μπει για τα καλά στο λεξιλόγιο ασθενών και ιατρών με ευρύτερο φάσμα αναζήτησης ορθότερων τρόπων και πρακτικών προαγωγής της υγείας. Με επιστημονικά κριτήρια επιχειρείται στην παρουσίαση αυτή να προσεγγισθούν οι προαναφερθείσες μορφές θεραπείας, ώστε να γίνει αντιληπτός ο ρόλος τους από το ευρύ κοινό - ειδικό και μη- στην σύγχρονη θεραπευτική των μυοσκελετικών νοσημάτων.

Βασίλειος Γ. Μποτζώρης
Ιατρός Ρευματολόγος

Δείτε τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ φωτογραφίες της όμορφης σοσιαλίστριας που ξεφτίλισε τον Παπανδρέου!


Η 30χρονη γοητευτική και ιδιαίτερα μαχητική Ισπανίδα, Μπεατρίζ Ταλεγόν, είναι η γενική γραμματέας της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Στη χώρα μας έγινε γνωστή επειδή είχε το θάρρος να ξεφτιλίσει την ηγεσία της σοσιαλιστικής διεθνούς και τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, κατηγορώντας τους για ζωή «πριγκιπική» όταν οι λαοί πεινάνε και υποφέρουν!
Σχετικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ και να δείτε εδώ:
1. Το κορίτσι με το τατουάζ που ταπείνωσε τον Γιώργο
2. Ποια είναι η Ισπανίδα σοσιαλίστρια που ξεφτίλισε τον Παπανδρέου!
3. «Τα άκουσε» ο Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή από νεαρή Ισπανίδα (Βίντεο)
Εμείς ψάξαμε στο facebook, βρήκαμε την προσωπική σελίδα της όμορφης σοσιαλίστριας και σας παρουσιάζουμε φωτογραφίες από το προσωπικό της άλμπουμ, οι οποίες αποκαλύπτουν ότι εκτός από επαναστάτρια είναι και μια πολύ όμορφη κοπέλα:
 Δείτε τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ φωτογραφίες της όμορφης σοσιαλίστριας που ξεφτίλισε τον Παπανδρέου! Δείτε τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ φωτογραφίες της όμορφης σοσιαλίστριας που ξεφτίλισε τον Παπανδρέου! Δείτε τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ φωτογραφίες της όμορφης σοσιαλίστριας που ξεφτίλισε τον Παπανδρέου!

Συστάσεις ΠΟΥ για το νέο κορονοϊό - Απο τι κινδυνέυει και πάλι η υγεία μας;


Σε επαγρύπνηση καλεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μετά τον εντοπισμό στη Βρετανία ενός ακόμη κρούσματος λοίμωξης από το νέο κορονοϊό, συγγενή του SARS, το 12ο παγκοσμίως... Μπροστά στη σημερινή κατάσταση και σε αξιόπιστες πληροφορίες, ο ΠΟΥ ενθαρρύνει όλα τα κράτη μέλη (του οργανισμού) να συνεχίσουν να ελέγχουν την εκδήλωση κρουσμάτων του οξέος σοβαρού αναπνευστικού συνδρόμου (SARS) και να εξετάζουν επισταμένως κάθε ασύνηθες σύμπτωμα, αναφέρει στην ανακοίνωσή του.
Την περασμένη Παρασκευή, οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο νέος κορονοϊός εντοπίστηκε σε πολίτη που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τους δύο ακόμη ασθενείς στους οποίους διαγνώστηκε ο ιός στη διάρκεια της εβδομάδας.

«Αν και αυτό το νέο κρούσμα παρουσιάζει ενδείξεις μετάδοσης (του κορονοϊού) από άνθρωπο σε άνθρωπο, η μετάδοση δεν ήταν εκτεταμένη», σημείωσε ο ΠΟΥ.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε να εξετάζεται η πιθανή παρουσία του νέου κορονοϊού «σε ασθενείς που εκδηλώνουν ανεξήγητη πνευμονία ή σε ασθενείς που παρουσιάζουν μια ανεξήγητη οξεία αναπνευστική νόσο με επιπλοκές και η οποία δεν ανταποκρίνεται στην θεραπευτική αγωγή».
Εκτενής έρευνα, επιμένει ο Οργανισμός, πρέπει να διενεργείται κάθε φορά που εκδηλώνονται ομαδοποιημένα κρούσματα και όταν προσβάλλονται εργαζόμενοι στον τομέα υγείας.

Συνολικά ο κορονοϊός έχει διαγνωστεί σε πέντε ανθρώπους στη Σαουδική Αραβία (εκ των οποίων τρεις απεβίωσαν), δύο στην Ιορδανία (οι οποίοι επίσης απεβίωσαν), τέσσερις στη Βρετανία (ένας από το Κατάρ εξακολουθεί να νοσηλεύεται, τρία μέλη της ίδιας οικογένειας εκ των οποίων τα δύο νοσηλεύονται) και σε έναν στη Γερμανία (που είναι πολίτης του Κατάρ ο οποίος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο).
Ο κορονοϊός ανήκει σε μια μεγάλη οικογένεια ιών που ευθύνονται για το απλό συνάχι, αλλά και για το SARS που προκάλεσε την επιδημία της άτυπης πνευμονίας το 2003 με 800 νεκρούς παγκοσμίως.
Ο νέος αυτός κορονοϊός ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2012 σε ασθενή ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Ιούνιο από σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη.

Προφητεία: Σε μια μέρα θα αδειάσει η Αθήνα…


Συνταρακτική ομιλία του Μακαριστού Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας για την πείνα και τα δεινά που έρχονται στη χώρα μας.
Αυγουστίνος Καντιώτης«Σε μια μέρα θα αδειάσει η Αθήνα και όλοι θα σκοτώνονται στα χωράφια για μια πατάτα»
Δείτε όλο το βίντεο εδώ…

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο κύριε διαχειριστή της ομάδος Πιερία στο FB που μας διαγράψατε από μέλος. Θα είχατε κάθε δίκιο αν μας λέγατε να μην κάνουμε αναρτήσεις στην ομάδα σας, αλλά ο τρόπος που αντιδράσατε, αποβάλλοντας μας από την ομάδα, δείχνει!!!!!!!!!!! Ευχαριστούμε πολύ για την εκτίμηση των αδελφών blog της Περιοχής μας. Ομάδα blog Εδώ Πιερία



OI ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΣΕΡΒΙΑΣ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΒΡΑΔΥ,ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΒΡΑΔΥ.(ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ).ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 100Ε (ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ,ΞΕΝΑΓΟ,ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ Κ ΙΣΩΣ Κ ΕΝΑ ΓΕΥΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ).ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 6937995226 ΤΟΛΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.


« Ε.Σ.Ε.Π. » ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

 

Συλλυπητήριο μήνυμα


          Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Ν. Πιερίας εκφράζουν τη βαθιά τους λύπη στην οικογένεια του εκλιπόντος εκλεκτού συναδέλφου και φίλου Τασχουνίδη Γεωργίου για τον αδόκητο χαμό του αγαπημένου τους προσώπου.

Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο


ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟ- ΛΑΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!




Η απεργία στις 20 Φλεβάρη θα είναι μια σκληρή μάχη αλλά σημαντική. Πατάει σε τρία ζητήματα που καίνε άμεσα, τώρα την εργατική τάξη : η εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας που θέλουν να καταργήσουν και κατά επέκταση τις κλαδικές συμβάσεις, την προστασία των ανέργων, την παρεμπόδιση των φοροληστρικών μέτρων που εξοντώνουν τον λαό.
Η απεργία πρέπει να σηματοδοτήσει την κλιμάκωση του εργατικού- ταξικού αγώνα με όρους λαϊκής συμμαχίας. Δείκτης για την επιτυχία της πέρα από την μαζικότητα και μαχητικότητα που πρέπει να υπάρχει, πρέπει να είναι πόσοι νέοι εργαζόμενοι γράφτηκαν στα σωματεία, πόσοι εργαζόμενοι συσπειρωθήκαν με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, πόσοι νέοι κλάδοι κατέβηκαν για πρώτη φορά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Δείκτες που ο ταξικός αντίπαλος και οι πολιτικοί τους εκφραστές παρακολουθούν με άγχος.
            Το ΠΑΜΕ είναι που φοβούνται και όχι τις ξεπουλημένες, συμβιβαστικές, φιλοεργοδοτικές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που εκφράζονται κυρίως από την ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, ούτε βέβαια και από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με το αντι- ΠΑΜΕ μένος του και με τα εκατοντάδες κομπρεμί που έχει κάνει σε όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος μαζί με την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ.
            Φοβούνται το ΠΑΜΕ γιατί μπαίνει μπροστά για την οργάνωση της εργατικής τάξης σε ταξική βάση, φοβούνται το ΠΑΜΕ, γιατί πέρα από την αγωνιστικότητα και μαχητικότητα που το διακρίνει, δείχνει τον δρόμο της εργατικής προοπτικής που περνάει μέσα από την σύγκρουση και ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική, με την εξουσία των μονοπωλίων για την ανατροπή τους. Αυτή η γραμμή πάλης δεν αποτελεί εφεύρημα του ΠΑΜΕ, αλλά το βάζει η ίδια η ζωή, διαφορετικά το μέλλον της εργατικής τάξης θα είναι μαύρο και τα βάσανα θα μεγαλώνουν. Η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, η κοινωνικοποίηση τους μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη της εργατικής πάλης. Ο αγώνας αυτός πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, για να μπορεί να ζήσει και να απολαύσει τους καρπούς του μόχθου του, όπου κριτήρια ανάπτυξης θα είναι η κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών- λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.
            Συγκεντρώνουμε εργατικές δυνάμεις με ταξικό προσανατολισμό και με λαϊκή συμμαχία, οργανώνουμε την αντεπίθεση. Σπάμε τον φόβο, την μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, την λογική δεν γίνεται τίποτα μέσα στους χώρους δουλειάς. Κερδίζουμε μάχη την μάχη με καθημερινό αγώνα για να κερδίσουμε τον πόλεμο που μας κήρυξαν καπιταλιστές, Ε.Ε., ΔΝΤ , αστικά κόμματα.
            Κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος. Σήμερα το καθήκον της εργατικής τάξης είναι να αντιδράσει να αγωνιστεί μαζικά, μαχητικά. Προϋπόθεση είναι η οργάνωση στο σωματείο, η ταξική της συσπείρωση με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Η εργατική πάλη πρέπει να καθυστερήσει και καθυστερεί τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου σε μια σειρά κλάδων δουλειάς, να υπάρξει οργανωμένη αντίδραση με διάφορες μορφές πάλης στην κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας και κατά επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, οργανωμένη εργατική- λαική πάλη ενάντια στα χαράτσια και την φοροληστεία, τώρα προστασία των ανέργων με άμεσα μέτρα για την επιβίωση τους. Αυτός ο δρόμος πάλης ανοίγει τον δρόμο του αύριο όπου οι εργαζόμενοι θα κάνουν κουμάντο στον πλούτο που παράγουν για να υπηρετούνται οι σύγχρονες κοινωνικές- λαϊκές ανάγκες και ο πλούτος, ο κλεμμένος μόχθος της εργατικής δύναμης (υπεραξία) δεν θα στοιβάζεται σε τράπεζες και θησαυροφυλάκια όπου το φυλάνε τα παράσιτα οι καπιταλιστές.
            Στις 20 Φλεβάρη όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσει του ΠΑΜΕ. Γιατί ελπίδα υπάρχει και βρίσκεται μόνο στα χέρια του εργαζόμενου λαού.

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Συλλυπητήριο μήνυμα



 Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης εκφράζουν τη βαθιά τους λύπη στην οικογένεια του εκλιπόντος Τασχουνίδη Γεωργίου για τον αδόκητο χαμό του αγαπημένου τους προσώπου.

Η αναγγελία θανάτου του επίτιμου Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, μας γέμισε θλίψη καθώς η συμβολή του στα δρώμενα του Σωματείου μας υπήρξε ανεκτίμητη. Υπήρξε αρωγός των προσπαθειών του εμπορικού κόσμου της πόλης μας, εξαίρετος συνεργάτης αλλά κυρίως εξαίρετος άνθρωπος.
          Ομόφωνα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε :
  • Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος
  • Να αποστείλει στεφάνι
  • Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του.
Η παρουσία του θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης
Ο Πρόεδρος


Ρέχας Κωνσταντίνος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Σύμφωνα με την αρ. πρωτ. Δ.Υ.1δ/Γ.Π.οικ.34209/3-4-12 απόφαση του Υπουργείου Υγείας που αφορά τις εξετάσεις φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης επαγγέλματος Φαρμακοποιού, περιόδου ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ. ως εξής:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 04-03-2013
09:00-12:00
Έλεγχος Φαρμάκων

12:00-15:00
Παρασκευή Φαρμακοτεχνικών ή χημικών σκευασμάτων
ΤΡΙΤΗ 05-03-2013
9:00-12:00
Εκτέλεση συνταγών

12:00-15:00
Αναγνώριση πλειόνων φαρμάκων
ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ (ή ΓΡΑΠΤΕΣ ) ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 06-03-2013
9:00-12:00
Ελληνική Φαρμακοποιία- Φαρμακοτεχνία

12:00-15:00
Φαρμ/κή Εμπορευματολογία-Στοιχεία Ιστορίας-Νομοθεσία
ΠΕΜΠΤΗ 07-03-2013
9:00-12:00
Φαρμακολογία
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ08-03-2013
9:00-12:00
Τοξικολογία
                                                                                                                                                                                                                       
Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα πρέπει να κατατεθούν στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ το αργότερο μέχρι 26-02-2013.
Οι υποψήφιοι θα παραλάβουν το παραπεμπτικό της, τη Δευτέρα 04-03-2013 και ώρα 9:00 π.μ. από το Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου της Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ.
Το παράβολο 11,74 ευρώ το προμηθεύονται από το Τ.Π. & Δανείων της Θεσσαλονίκης, Ερμού & Καρ. Ντηλ γωνία και το καταθέτουν στη γραμματεία της Επιτροπής, την πρώτη ημέρα των εξετάσεων.


Ε.Π.
Η ΠΡ/ΝΗ Δ/ΝΣΗΣ



ΜΥΡΟΦΟΡΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ