ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Δημοσιογράφοι, γιατροί και διευθυντές του ΕΣΥ με «πειραγμένα» πόθεν έσχες


Γενικοί γραμματείς υπουργείων, αθλητικοί παράγοντες, διευθυντές του ΕΣΥ, τραπεζίτες, πρόεδροι και μέλη επιτροπών αξιολόγησης...
διαγωνισμών αλλά και δημοσιογράφοι ελέγχονται από τις Αρχές για παραβάσεις που προέκυψαν από το «πόθεν έσχες» τους.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Νικολούδης απέστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες της κυβέρνησης έγγραφο-φωτιά με το οποίο αναφέρει ότι τα «πόθεν έσχες» 335 προσώπων είναι «σουρωτήρι», αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και υπάρχουν μεγάλες παραβάσεις για τις οποίες πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και να περάσουν ξανά από έλεγχο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το "Έθνος", ειδικά στις υποθέσεις διαφθοράς, προβλέπονται ανακρίσεις και δίκες-εξπρές για επίορκους υπαλλήλους και λειτουργούς που ζημιώνουν το Δημόσιο.

Για σκάνδαλα που αφορούν υπουργούς, ειδικούς και γενικούς γραμματείς, κρατικούς αξιωματούχους κ. α., οι διαδικασίες θα είναι ταχύτατες.

Υπολογίζεται ότι σε 8 μήνες το ανώτερο θα πρέπει να γίνει η παραπομπή σε δίκη.
leaks.gr

Πώς θα… τρελάνετε την εφορία!


Το ΧΩΝΙ παρουσιάζει τη στρατηγική για να μειώσετε τη μηνιαία δόση προς τη ΔΟΥ σας. Αναλυτικές οδηγίες: τι ακριβώς πρέπει να κάνετε ώστε να πληρώσετε όταν έχετε ΕΣΕΙΣ λεφτά και όχι όποτε σας υποχρεώνουν ΑΥΤΟΙ!
77db9d5cbd52fca0e3f52518a994cf53 L 11 Πώς θα... τρελάνετε την εφορία!
Το ΧΩΝΙ -µε τη βοήθεια έµπειρων φοροτεχνικών- αναλύει, βήµα προς βήµα, τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσετε για να… τρελάνετε τη ∆ΟΥ σας
Οσµή νέων µέτρων έρχεται από την αναποτελεσµατικότητα των ιθυνόντων της οδού Νίκης, που αδυνατούν να κατανοήσουν πως η πολιτική της υπερφορολόγησης, των χαρατσιών και των επιδοµάτων αλληλοβοήθειας -που µόνο στους ανέργους δεν καταλήγουν- έχει χρεοκοπήσει. Ακόµη και οι ίδιοι οι έφοροι προεξοφλούν την καθίζηση των δηµοσίων εσόδων και προβλέπουν νέα µέτρα καθώς, όπως λένε, η φοροδοτική ικανότητα των χαµηλών και µεσαίων στρωµάτων έχει προ πολλού εξαντληθεί και οι κυβερνώντες «επενδύουν στη µη επίτευξη των δηµοσιονοµικών στόχων, ως άλλοθι για τη λήψη νέων µέτρων».

Φοιτητές… έδιωξαν τον Κάρολο Παπούλια από εκδήλωση!


 Φοιτητές… έδιωξαν τον Κάρολο Παπούλια από εκδήλωση!
Στο παρά πέντε ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για χθες παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια σε εκδήλωση στα Γιάννενα.
Ο λόγος; Η διαμαρτυρία φοιτητών έξω από τον χώρο της εκδήλωσης. Όπως διαβάζουμε στο ipeirotika.gr ο κ. Παπούλιας είχε προγραμματίσει να παραστεί σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όπου στην αίθουσα που φέρει το όνομά του, αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών ο καθηγητής Ηaralab Zur Hausen.
Όμως, 10 λεπτά πριν την άφιξή του, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο 20 περίπου φοιτητές, οι οποίοι κρατούσαν ένα πανό με σύνθημα «Έξω οι ασφαλίτες από το άσυλο» και φώναζαν συνθήματα εναντίον των πολιτικών, της αστυνομίας και του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα Πρωινός Λόγος. 
Μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Παπούλιας αποφάσισε να μην παραστεί στην εκδήλωση. Πηγή: newpost.gr

Συνελήφθη η Ελένη Τεγοπούλου


463614 tegopoyloy lena1 283x300 Συνελήφθη η Ελένη ΤεγοπούλουEξελίξεις φαίνεται πως πυροδότησε η μήνυση που κατέθεσε στις αρχές Φεβρουαρίου, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, Κώστας Τσουπαρόπουλος. Με την μήνυση ζητούσε την ποινική δίωξη και τιμωρία της Ελένης (Λένας) Χρ. Τεγοπούλου για χρέη περίπου 350.000 ευρώ στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα το μεσημέρι η Ελένη Τεγοπούλου, αδελφή της εκδότριας της Ελευθεροτυπίας Μάνιας Τεγοπούλου, συνελήφθη για μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών προς το ΙΚΑ ύψους 266.359 ευρώ. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Η σύλληψη έγινε λέει για χρέη προς το ΙΚΑ αλλά μπορεί να αφορούν και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Οπως έγραφε στις 2 Φεβρουαρίου το μπλογκ Zoornalistas (από όπου και η είδηση) σύμφωνα με τη μήνυση Τσουπαρόπουλου, η εταιρεία Φωτοεκδοτική Α.Ε. -της οποίας πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος ήταν η Ελένη Χ. Τεγοπούλου- «κατά τη χρονική περίοδο από υπόλοιπο Μαρτίου 2011 έως και Απρίλιο 2012 με πρόθεση και παρά τις οχλήσεις του Ταμείου κατακράτησε και δεν απέδωσε τις εργατικές και εργοδοτικές εισφορές των τεχνικών τύπου» και οι οποίες ανέρχονται σε 347.214,14 ευρώ.
Θυμίζουμε πως πριν από ένα μήνα η Ελένη Τεγοπούλου -κατέχει το 25,17% της Χ.Κ.Τεγόπουλος μετά και την μεταβίβαση του 27% στον δικηγόρο Χάρη Οικονομόπουλο (η Μάνια κατέχει το 25,18%)- είχε παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου στο δ.σ. της εταιρείας.
*Στη φωτογραφία (των zoornalistas) η Ελένη Τεγοπούλου σε στιγμιότυπο από τη θεατρική παράσταση «Αρτούρο Ούι» (του Μπρεχτ) σε σκηνοθεσία Βασίλη Κανελλόπουλου, στο οποίο είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Φωτογραφικό ρεπορτάζ από την επέτειο της απελευθέρωσης του Κολινδρού.(Pieria Icons)


























ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-1 Για 4η αγωνιστική αήττητος ο Πιερικός, "τσίμπησε" βαθμό στο Βόλο


Στο ντεμπούτο του Γιώργου Χατζάρα στον πάγκο της ομάδας της Νέας Ιωνίας, οι Βολιώτες αρκέστηκαν στον ένα βαθμό κόντρα στο συγκρότημα από την Κατερίνη.Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική η Νίκη Βόλου δεν κατάφερε να ξεφύγει από την ισοπαλία και ειδικότερα το 1-1 που δείχνει να είναι το… αγαπημένο της αποτέλεσμα. 
Η έλευση του Γιώργου Χατζάρα έδωσε επιθετική πνοή στους Βολιώτες που ήταν σαφώς ανώτεροι από τον αντίπαλό τους, όμως, αιφνιδιάστηκαν από το γρήγορο γκολ του Πιερικού και τελικά κατάφεραν να φτάσουν ως την ισοπαλία καθώς δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τους και να ολοκληρώσουν την ανατροπή.
Η Νίκη Βόλου ξεκίνησε αρκετά επιθετικά το ματς, προσπάθησε να κλείσει από την αρχή τον Πιερικό κι έχασε την πρώτη ευκαιρία του ματς με τον Παππά, ένα λεπτό πριν ο Πιερικός «χτυπήσει» στην πρώτη του επίθεση στο ματς. 
Η ομάδα της Κατερίνης στο 10' βγήκε στην επίθεση κι ο Μανίκας δεν δυσκολεύτηκε από τη μικρή περιοχή να κάνει το 0-1 στο Βόλο για την ομάδα του Φοιρού. Από εκεί και πέρα, ωστόσο, κυριάρχησαν οι γηπεδούχοι με τον Χατζή να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 18' αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ καθώς ο παίκτης της Νίκης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου, όμως, οι Λαλίν και Πορτουλίδης σε δυο-τρεις περιπτώσεις δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Βασιλειάδη και ο Πιερικός διατήρησε το προβάδισμά του ως την ανάπαυλα.
Η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα συνέχισε το ίδιο πιεστικά και στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας την υπεροχή η οποία καρποφόρησε γρήγορα αφού στο 48' ο Πορτουλίδης έκανε εξαιρετική πάσα στον Παππά που πρόλαβε την έξοδο του Βασιλειάδη και με ωραίο πλασέ πάνω από τον πορτιέρο του Πιερικού ισοφάρισε για τους Βολιώτες. 
Οι γηπεδούχοι από αυτό το σημείο κι έπειτα πίεσαν ασφυκτικά τον Πιερικό, έχασαν αρκετές ευκαιρίες με τον Λαλίν κυρίως, όμως δεν βρήκαν τον τρόπο να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ και να κάνουν την ανατροπή που θα τους έδινε τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν τελικά να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ-ανατροπής κι έτσι το τρίτο συνεχόμενο 1-1 τους έφερε στην έκτη θέση με 36 βαθμούς, την ώρα που ο Πιερικός είναι 13ος με 29.
Νίκη Βόλου (Γιώργος Χατζάρας): Βούρας, Ψιάνος, Κοντοδήμος, Βέρτζος, Σαμαράς, Χατζής, Πουρτουλίδης (83' Ουέλινγκτον), Παππάς (68' Τάντιτς), Λαλίν, Σκούφαλης (46' Τζιώρας), Κυριάκος.
Πιερικός (Γιώργος Φοιρός): Βασιλειάδης, Νίκου, Μπελόσεβιτς, Ντόικιτς, Ιορδανίδης, Γιαζιτζόγλου, Αποστολίδης, Παπατόλιος (90+3' Ίτσιος), Καθάριος (82' Καραγκούνης), Μανίκας (83' Σεχολάρι), Πολίτης.
http://www.onsports.gr/

Β΄ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: Αποτελέσματα 23ης-Βαθμολογία-Επόμενη 24η αγωνιστική



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΙΝΔΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ    0-0
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ -ΔΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  1-4
ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΛΩΝΙΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ  2-0
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΕΛΠΙΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ  1-1 
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΡΥΑΚΙΩΝ - ΕΡΜΗΣ ΕΞΟΧΗΣ     2-3
ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ    0-1
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΦΕΝΔΑΜΗΣ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  2-0
ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ - Π.Α.Ο. Κ.ΜΗΛΙΑΣ  3-0 (Α.Α.)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 ΕΛΠΙΣ ΑΝ∆ΡΟΜΑΧΗΣ  55
2 ΠΙΝ∆ΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ  47
3 ΕΡΜΗΣ ΕΞΟΧΗΣ  43
4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝ∆ΡΟΥ  42
5 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΦΕΝ∆ΑΜΗΣ  41
6 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  39

7 ∆ΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ  37
8 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ  33
9 ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ  30
10 ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ  28
11 ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ  27
12 ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ   24
13 ∆ΙΓΕΝΗΣ ΑΛΩΝΙΩΝ   23
14 ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΡΥΑΚΙΩΝ   18
15 ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  18
16 Π.Α.Ο. Κ.ΜΗΛΙΑΣ   8

ΕΠΟΜΕΝΗ 24Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΡΥΑΚΙΩΝ - ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ
ΕΛΠΙΣ ΑΝ∆ΡΟΜΑΧΗΣ - ∆ΙΓΕΝΗΣ ΑΛΩΝΙΩΝ
ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ - ∆ΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ
Π.Α.Ο. Κ.ΜΗΛΙΑΣ - ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΕΡΜΗΣ ΕΞΟΧΗΣ - ΠΙΝ∆ΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ - ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝ∆ΡΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΦΕΝ∆ΑΜΗΣ

Α΄ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: Αποτελέσματα 23ης-Βαθμολογία-Επόμενη 24η αγωνιστική



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  0-2
Α.Ε. ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ - Α.Ε. ∆ΡΥΑΝΙΣΤΑ  1-0
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ - ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ  4-0
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΤΑΧΑ - Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ  5-0
Α.Μ.Σ.  25η ΜΑΡΤΙΟΥ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ  0-0
ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ - Γ.Α.Σ. ΣΒΟΡΩΝΟΥ  1-0
ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ  0-4
∆ΙΟΣΚΟΥΡΟΙ - Α.Ε. ΚΑΡΙΤΣΑΣ  (ΑΝΑΒΟΛΗ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  47
2 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ  46
3 Α.Ε. ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ  42
4 Γ.Α.Σ. ΣΒΟΡΩΝΟΥ  40
5 Α.Μ.Σ.  25η ΜΑΡΤΙΟΥ  39
6 ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ   39

7 Α.Ε. ∆ΡΥΑΝΙΣΤΑ  35
8 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΤΑΧΑ  37
9 ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ  34
10 Α.Ε. ΚΑΡΙΤΣΑΣ  31
11 ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ  26
12 ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ  23
13 ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ  23
14 Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ  20
15 ∆ΙΟΣΚΟΥΡΟΙ  14
16 ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΑ  8

*ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ, ΕΘΝΙΚΟΣ, ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙΤΣΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

ΕΠΟΜΕΝΗ 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ - ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ
Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ - ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ
ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ - Α.Ε. ∆ΡΥΑΝΙΣΤΑ
Α.Ε. ΚΑΡΙΤΣΑΣ - Α.Ε. ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΤΑΧΑ
Γ.Α.Σ. ΣΒΟΡΩΝΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΑ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ - Α.Μ.Σ.  25η ΜΑΡΤΙΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ∆ΙΟΣΚΟΥΡΟΙ

Απόπειρα απόδρασης του Π. Βλαστού

 Απόπειρα απόδρασης του Π. Βλαστού
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων, Παναγιώτης Βλαστός, επιχείρησε να αποδράσει από το σωφρονιστικό κατάστημα με ελικόπτερο.
Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάρριψή του με αποτέλεσμα ο κρατούμενος να έχει τραυματιστεί. Στο ελικόπτερο εκτός από τον χειριστή του επέβαινε κι ένας ακόμη κρατούμενος αλβανικής καταγωγής.

Με λαμπρότητα γιόρτασε ο Κολινδρός ΤΗΝ 22η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ.

Η δοξολογία τελέστηκε στον  Ιερό  Ναό  Αγίου Γεωργίου και ακολούθησε  ομιλία από τον κ. Βασίλειο Τραούδα, Υποστράτηγο Αστυνομίας (Ε.Α.) 
με θέμα: «Κολινδρός: Το προπύργιο της επανάστασης του 1878 στη Μακεδονία».
Στο χώρο της προτομής του Ν.Λούση, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.
H παρέλαση και οι χοροί ματαιώθηκαν λόγου βροχής.