ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ... ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ


Σε λίγο καιρό θα τεθεί για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για την «διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις»... 


του ΑΝΔΡΕΑ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗ

Αυτό το Σχ.Ν. επιχειρεί να απλουστεύσει τις διαδικασίες και τον σχετικό χρόνο έγκρισης για την εγκατάσταση επενδύσεων στρατηγικού χαρακτήρα και λοιπών ιδιωτικών επενδύσεων
Είναι σίγουρο ότι ο αναπτυξιακός νόμος έχρηζε βελτιώσεων και ειδικές ρυθμίσεις σε σχέση με την γραφειοκρατία που καθυστερούσε την εγκατάσταση επενδύσεων στη χώρα μας, όπως επίσης έχρηζε και βελτιώσεων στο τρόπο με τον οποίο γίνονταν οι αξιολογήσεις, των οποίων η καθυστέρηση σε ένα μεγάλο βαθμό δημιουργούσε ένα νοσηρό περιβάλλον. 

Με αφορμή αυτή την αναγκαιότητα το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έφτιαξε ένα μόρφωμα που... 

Δημιουργεί τρομακτικά προβλήματα στον τρόπο με τον οποίο ορίζεται η έννοια της στρατηγικής επένδυσης και η δυνατότητα εγκατάστασης της σε ακίνητα του δημοσίου χωρίς, ούτε καν, την γνωμοδότηση φορέων των ΟΤΑ και το σημαντικότερο με την παράκαμψη του αρμόδιου υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, όταν πρόκειται για χώρους και ακίνητα του δημοσίου που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του. Με λίγα λόγια η οποιαδήποτε στρατηγική επένδυση μπορεί να εγκατασταθεί στον οπουδήποτε αρχαιολογικό χώρο, χωρίς να έχει λόγο για αυτό το αρμόδιο υπουργείο.
Αν αυτό δεν είναι ξεπούλημα της ιστορικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς της χώρας, τότε οι λέξεις έχουν αρχίσει να χάνουν το νόημα τους. 

Παρακάτω όμως διαβάζουμε και κάτι ακόμα, πως όταν πρόκειται για «πρότυπες δεσμεύσεις» η αδειοδότηση αυτού του τύπου των επενδύσεων είναι αρμοδιότητα του Υπουργού Ανάπτυξης (!!!!) χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι περιβαλλοντικοί και πολεοδομικοί όροι καθώς και οι ρυθμίσεις χρήσης αιγιαλού και παραλίας (!!!). 

Πρόκειται για μια βάρβαρη προσπάθεια να διασπαρθούν παντού ιδιωτικές επενδύσεις, σε κάθε βουνό, δάσος, παραλία και όπου αλλού χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας όρος προστασίας του περιβάλλοντος και της πολεοδομικής νομοθεσίας. Πόσα νησιά έχουν άραγε στο μυαλό τους για να ξεπουλήσουν; Σε πόσα βουνά θα καταστρέψουν τον δασικό πλούτο για να εγκαταστήσουν ορυχεία, τεράστια φωτοβολταικά πάρκα και ποιος ξέρει τι άλλο; 
Ο πρώτος κίνδυνος για την Αττική είναι η άλωση του Πεντελικού από τα γνωστά φωτοβολταικά πάρκα που απέτυχαν να εγκατασταθούν επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου. 

Ελπίζω οι ευαισθητοποιημένες δυνάμεις ακόμα και της συγκυβέρνησης να εναντιωθούν σε αυτό έκτρωμα και οι τοπικές κοινωνίες να αντισταθούν και στο ξεπούλημα αλλά και στην ολοκληρωτική περιβαλλοντική καταστροφή της χώρας.



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2MPf8ujZ1

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ!!! ΕΝΩ ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΤΥΦΛΟΜΥΓΑ


Η Κομισιόν παραδέχεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε κίνδυνο ανεξέλεγκτης έκρηξης - Περιγραφή Καμπούλ στο περίεργο e mail με τις συστάσεις στα μέλη της που επισκέπτονται την Αθήνα

 

Αν είναι αληθινό, πρόκειται για κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν: εν όψει της επίσκεψης ευρωπαίων αξιωματούχων της Κομισιόν στην Αθήνα το Μάρτιο, η Επιτροπή φέρεται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να θέτει στα στελέχη της ζήτημα ασφαλείας τους κατά την παραμονή τους στην Αθήνα. Το χειρότερο όμως είναι ότι περιγράφει σενάρια με νεκρούς και πρωτοφανείς ταραχές στην Ελλάδα.
Το εν λόγω email που διακινήθηκε τις προηγούμενες ημέρες δεν φέρει σήμανση σχετική με τον αποστολέα του για λόγους, όπως αναφέρει, ασφαλείας και περιγράφει μία άκρως ζοφερή κατάσταση στην ελληνική πρωτεύουσα.
Αναφέρει ακόμα ότι αντίστοιχες ειδοποιήσεις έχουν σταλεί και σε στελέχη του ΔΝΤ που έρχονται στην Ελλάδα, ενώ κάνει λόγο και για ακόμα περισσότερες οδηγίες ασφαλείας που όμως, θα δοθούν προφορικά στους ενδιαφερομένους.
Ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν φανερά στοιχεία αποστολέα, τίθεται το ερώτημα αν πράγματι πρόκειται για κείμενο που έχει «φύγει» από την Επιτροπή ή όχι. Πάντως, ορισμένες διασταυρωμένες, ως ένα σημείο, όσο είναι δυνατόν, πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται περί πραγματικού μηνύματος – τουλάχιστον ως τέτοιο αντιμετωπίζεται από ορισμένους παραλήπτες του.
Το ζήτημα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ξεκαθαρίσει αμέσως η ίδια η Επιτροπή, καθώς αν μεν πρόκειται για αληθινό μήνυμα είναι πρωτοφανές και φυσικά κατάπτυστο, ενώ αν πρόκειται για ψεύτικο, ούτως ή άλλως πρέπει  και αυτό να καταστεί σαφές, γιατί έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία σε πολλούς και σε τέτοιο βαθμό που λαμβάνει τα χαρακτηριστικά επικίνδυνης προβοκάτσιας, οπότε πρέπει αμέσως και να ανιχνευθεί και να γνωστοποιηθεί η αληθινή προέλευσή του. 
Σύμφωνα με το μήνυμα – φάντασμα, που παρατίθεται πιο κάτω αυτούσιο, πρόκειται για την πρώτη ταξιδιωτική οδηγία που εκδίδει η Κομισιόν για κράτος μέλος της Ε.Ε. και σε αυτό προτείνονται στα στελέχη της Επιτροπής που έρχονται στην Αθήνα – είτε ξένοι, είτε Έλληνες υπάλληλοι της Κομισιόν – μία σειρά από τρόποι για να μεγιστοποιήσουν την ασφάλειά τους που, υποτίθεται, ότι κινδυνεύει.
Το μήνυμα, αν επαναλαμβάνεται, είναι αυθεντικό, έχει δύο σκέλη. Το πρώτο φαίνεται να ενσωματώνει της «προφορικά» εκφρασθείσες ανησυχίες για νεκρούς στην Ελλάδα από διαδηλώσεις, ενώ, το δεύτερο, το «τεχνικό» του τμήμα, παραθέτει αναλυτικές οδηγίες προς τα στελέχη για το πώς θα ανταπεξέλθουν σε συνθήκες αναρχίας και συγκρούσεων, ενώ τους καλεί να μην εμφανίζουν την ιδιότητα, την εθνικότητα ή το ρόλο τους, περίπου σαν να πήγαιναν στην… Καμπούλ.
Στην ουσία, πρόκειται για την παραδοχή εκ μέρους των όποιων συντακτών του, ότι η Ελλάδα είναι μπροστά σε κίνδυνο ανεξέλεγκτης έκρηξης… Σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή οφείλει αμέσως να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει, να τοποθετηθεί επί της αυθεντικότητας ή μη του πρωτοφανούς αυτού υλικού.
Ολόκληρο το μήνυμα – φάντασμα:
Dear sir

This note is confidential, for your information. Contacts information has been removed for reasons of safety of people involved. There is some additional information (only orally distributed), shared with IMF staff, in regard with intelligence collected, concerning violent riots in Athens on March, with Xs (the number mentioned is not possible to communicate) deads.

Kind request for discretional treatment.

FYI, this is the first travel advice ever issued by Commission for a mission of officials to a member state.

Greek employees in Commission have been severely upset and they read very carefully the recommendations also for their own safety whenever they will have to travel and accommodate back home.

Kind regards,

J
Concerning your mission to Athens we would like to send you some recommendations and additional information about your stay in Athens.
What follows is security advice and tips recommended by the Security Directorate.
RECOMMENDATIONS
·                         Before you set off, inform the Representation and the Security Directorate that you will be on mission in the country.
·                         Remain informed.
Due to frequent strikes, be prepared to change travel plans or means of transport in case of disruptions.
For information on possible disruptions to flights you can contact Eleftherios Venizelos airport information on +30 2103530000.
As for mass transport strikes (metro, buses, taxis, etc.), the Athens Representation (+30 210 7272000) or your hotel reception should be able to provide reliable, up-to-date information.
·                         Stay away from protests & demonstrations.
In a politically sensitive time, even the mildest reaction can be misinterpreted by protesters.
You are advised not to go near or through demonstrations, in order to gain access to the building where your meeting takes place; if necessary cancel your meeting.
Be aware of and avoid places where demonstrators usually rally or head towards, such as the Syntagma, Omonia and Klafthmonos Squares, the area of Exarchia and the Polytechnic University.
If you do find yourself in the midst of a demonstration, avoid drawing attention to yourself and seek shelter in the nearest commercial establishment.
·                         If a demonstration prevents you from exiting the meeting premises, wait.
Do not stand next to windows or at the building’s lobby, watching the protest; your presence might provoke aggressive reaction from protesters.
Close the windows of the room you are in, so as not to be affected by the possible use of tear gas by the police.
For a safe departure, await the demonstration’s dispersal, or follow the instructions given by security personnel.
·                         Do not visibly carry indicators of your professional capacity.
Beware of documents, identification badges or other objects in plain sight that demonstrate your affiliation with the European institutions.
For example, do not visibly wear your Commission badge outside Commission buildings or read Commission papers in public places.
·                         Beware of eavesdropping. Avoid discussing your business issues (meeting venues/times, hotel name, any personal and mission information etc.) in public, on the street, in the metro, while on the phone.
Be conscious that you might be overheard.
If possible, avoid booking hotels and taxis under the name of the Commission.
Take care of your sensitive professional belongings.
If you plan to go for a drink, Lunch or dinner after your meeting, do not carry your sensitive documents with you at social venues (bars, restaurants, etc.).
·                         Invent an uninteresting “life story”.
The taxi driver driving you to your hotel or the grocery store owner down the street do not have to know that you work for the European institutions.
When asked, talk about your previous profession or the one of your best friend.
·                         Handle suspicious packages with care.
Packages and letters arriving at the offices of the Athens Representation or the TFGR are systematically screened.
If, however, you believe that a package is suspicious (because it has no return address, it has a strange odour or peculiar stains, it has string or wire protruding from within, its envelope is secured using excessive amounts of duct tape, or for any other reason), request that it is double-checked by the screening staff.
Know and follow emergency procedures.
If a security- or a safety-related incident finds you inside a building, follow the evacuation procedures or instructions of the safety personnel.
Take note of emergency exits nearest to your room at your hotel.
·                         Keep emergency telephone numbers handy.
Have emergency contact information (police, police contact point, Representation, hotel, colleagues etc.) available at all times.
The local emergency lines in Greece are 112 for life-threatening emergencies (English-speaking operators), 100 for the Police, 166 for an ambulance, and 199 for the fire brigade.
Add ICE (In Case of Emergency) phone number(s) to your phone number list of your mobile phone.
Inform mission members or the Representation when and where you are going including during after-work hours.
·                         Remain vigilant. Exercise common-sense safety precautions to mitigate the risk of petty crime.
Pay close attention to your surroundings and be cautious of attempts on the street to elicit personal or professional information from you or distract you as part of a petty crime attempt.
If you think someone is following or observing you, go to the nearest place which is well-lit or busy and call the police.
·                         Report any suspicious behaviour.
Any suspicious behaviour and unusual incidents are to be reported to the appropriate services.

Η ελληνική μετάφραση
Αγαπητέ κύριε,

Αυτό το σημείωμα είναι εμπιστευτικό, για την ενημέρωσή σας. Τα στοιχεία επαφών έχουν αφαιρεθεί για λόγους ασφάλειας των ατόμων που εμπλέκονται. Υπάρχουν κάποιες επιπλέον πληροφορίες (μόνο προφορική διανομή), που έχουν έλθει σε γνώση των υπηρεσιών από κοινού με το προσωπικό του ΔΝΤ και αφορούν σε πληροφορίες που έχουν συλλεγεί σχετικά με βίαιες ταραχές στην Αθήνα τον Μάρτιο, με X (ο αριθμός δεν επιτρέπεται να αναφερθεί) νεκρούς.

Παράκληση για διακριτική μεταχείριση της παρούσας πληροφόρησης.

Προς ενημέρωσή σας, αυτή είναι η πρώτη ταξιδιωτική οδηγία που έχει ποτέ εκδοθεί από την Επιτροπή για την αποστολή των υπαλλήλων της σε ένα κράτος μέλος.

Οι Έλληνες υπαλλήλοι της Επιτροπής έχουν αναστατωθεί και διαβάζουν πολύ προσεκτικά τις συστάσεις και για τη δική τους ασφάλεια, κάθε φορά που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν και να φιλοξενηθούν στην χώρα τους.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,


Όσον αφορά την αποστολή σας στην Αθήνα, θα θέλαμε να σας στείλουμε μερικές συστάσεις και πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή σας στην Αθήνα.
Αυτό που ακολουθεί είναι συμβουλή της ασφάλειας και συμβουλές που συνιστώνται από τη Διεύθυνση Ασφαλείας.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ



- Πριν ξεκινήσετε, ενημερώστε την Αντιπροσωπεία και τη Διεύθυνση Ασφαλείας που θα ασχολείται με τις αποστολές στη χώρα.

    Μείνετε ενημερωμένοι.

    Λόγω των συχνών απεργιών, να είστε έτοιμοι να αλλάξετε τα σχέδια ταξιδιού ή των μεταφορικών μέσων.

    Για πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο ακύρωσης πτήσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

    Όσον αφορά τις απεργίες μαζικής μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, ταξί, κλπ.), η ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας θα πρέπει να είναι σε θέση να παρέχει αξιόπιστη, ενημερωμένη πληροφόρηση

    Μείνετε μακριά από τις διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις.

    Σε μια πολιτικά ευαίσθητη χρονική στιγμή, ακόμα και μία ήπια αντίδραση μπορεί να παρερμηνευθεί από διαδηλωτές.

    Σας συμβουλεύουμε να μην πάτε κοντά ή μέσα σε διαδηλώσεις, προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση στο κτίριο όπου έχει προγραμματισθεί η συνάντησή σας. Αν χρειαστεί ακυρώσετε την συνάντηση σας.

    Να γνωρίζετε και να αποφεύγετε μέρη όπου μαζεύονται ή διέρχονται συνήθως οι διαδηλωτές, όπως το Σύνταγμα, την Ομόνοια, την Κλαυθμώνος και τις περιοχές των Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου.

    Εάν βρεθείτε κατά τυχαίο τρόπο στη μέση μιας διαδήλωσης, αποφύγετε να τραβήξετε την προσοχή και αναζητήστε καταφύγιο στην πλησιέστερη εμπορική εγκατάσταση.

    Αν μια διαδήλωση εμποδίζει την έξοδό σας από τους χώρους συνάντησης, περιμένετε.

    Μην στέκεστε δίπλα σε παράθυρα ή στην είσοδο του κτιρίου, παρατηρώντας την διαδήλωση. Η παρουσία σας μπορεί να προκαλέσει επιθετική αντίδραση από τους διαδηλωτές.

    Κλείστε τα παράθυρα της αίθουσας στην οποία βρίσκεστε, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται από την πιθανή χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία.

    Για ασφαλή αναχώρηση, περιμένετε την διέλευση ή διάλυση της διαδήλωσης ή ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται από το προσωπικό ασφαλείας.

    Μην μεταφέρετε με τρόπο που να είναι ορατά στοιχεία της επαγγελματικής σας ιδιότητας.

    Προσοχή σε έγγραφα, κονκάρδες ταυτότητας ή άλλα αντικείμενα σε κοινή θέα που αποδεικνύουν τη σχέση σας με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

    Για παράδειγμα, μην φέρετε ποτέ εμφανώς το σήμα της Επιτροπής έξω από τα κτίρια της Επιτροπής, μην διαβάζετε έγγραφα της Επιτροπής σε δημόσιους χώρους.

    Προσοχή στην λαθρο-ακρόαση. Αποφύγετε τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν λεπτομέρειες της δουλειάς σας (αίθουσες συνεδριάσεων  όνομα ξενοδοχείου, καθώς και οποιαδήποτε προσωπική αναφορά πληροφοριών κλπ.) σε κοινόχρηστους χώρους, στο δρόμο, στο μετρό, οταν μιλάτε στο τηλέφωνο.

    Να γνωρίζετε ότι μπορεί να σας ακούσουν.

    Εάν είναι δυνατόν, αποφύγετε κρατήσεις σε ξενοδοχεία και ταξί με το όνομα της Επιτροπής.

    Προσέξτε ιδιαίτερα τα ευαίσθητα επαγγελματικά σας αντικείμενα.

    Αν σκοπεύετε να πάτε για ένα ποτό, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο μετά τη συνάντησή σας, μην μεταφέρετε ευαίσθητα έγγραφα μαζί σας σε κοινωνικούς χώρους (μπαρ, εστιατόρια, κ.λπ.).

    Επινοήστε μια πληκτική "ιστορία ζωής".

    Ο οδηγός ταξί που θα σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο σας ή ο ιδιοκτήτης του ψιλικατζίδικου ή περιπτέρου με τον οποίο θα έρθετε σε επαφή για μια μικρο-αγορά δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι εργάζεστε για τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

    Αν ερωτηθείτε μιλήστε για το προηγούμενο επάγγελμά σας σαν να συνεχίζετε να το ασκείτε ή αναφερθείτε στο επάγγελμα ενός από τους καλύτερους φίλους σας.

    Χειριστείτε τα ύποπτα πακέτα με προσοχή.

    Τα πακέτα και τα γράμματα που φτάνουν στα γραφεία της Αθήνας περνούν από συστηματικό έλεγχο.

    Αν, όμως, πιστεύετε ότι είναι ύποπτο πακέτο (επειδή δεν έχει διεύθυνση επιστροφής, έχει μια παράξενη μυρωδιά ή περίεργους λεκέδες, έχει κορδόνι ή σύρμα που προεξέχει από το εσωτερικό, το περίβλημά του είναι τυλιγμένο με υπερβολικές ποσότητες κολλητική ταινία ή κάτι άλλο σας κινήσει υποψίες), μην το ανοίξετε και ζητηστε επανέλεγχοαπό το προσωπικό ελέγχου.

    Να γνωρίζετε καλά και να ακολουθειτε τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης.

    Σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών ακολουθήστε τις οδηγίες εκκένωσης του προσωπικού ασφαλείας.
    Πάρτε τη σημείωση των εξόδων κινδύνου πλησιέστερο στο δωμάτιό σας στο ξενοδοχείο σας.

    Κρατήστε τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης ανάγκης (αστυνομία, σημείο επαφής, ξενοδοχείο, συναδέλφους, κλπ.) διαθέσιμους ανά πάσα στιγμή.

    Οι τοπικές γραμμές έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα είναι 100 για την Αστυνομία, 166 για ασθενοφόρο, και 199 για την πυροσβεστική.

    Προσθέστε αυτούς τους αριθμούς στον κατάλογο τουκινητού σας τηλεφώνου.

    Ενημερώστε τα μέλη της αποστολής, όταν και όπου θα έχετε την ευκαιρία και κατά τη διάρκεια μετά-ώρες εργασίας.

    Παραμείνετε σε εγρήγορση. Άσκηση προφυλάξεις κοινής λογικής ασφάλειας για τον περιορισμό του κινδύνου της μικροεγκληματικότητας.

    Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο περιβάλλον σας. Να είστε προσεκτικοί για πιθανές προσπάθειες στο δρόμο να σας αποσπάσει κάποιος προσωπικά ή επαγγελματικά αντικείμεναστο πλαίσιο του μικρο-εγκλήματος.

    Αν νομίζετε ότι κάποιος σας ακολουθεί ή σας παρατηρεί, πηγαίνετε στον πλησιέστερο δημόσιο χώρο που είναι καλά φωτισμένος και κινούνται πολλοί άνθρωποι και καλέστε την αστυνομία.

    Να αναφέρετε οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά.

    Οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά και ασυνήθιστα περιστατικά πρέπει να δηλώνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες.

 



ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΝΑΣ …


Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες
(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ – ΠΑΤΡΑΪΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ)
και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα
(ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);
Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην….
ελληνική αγορά…
Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;
Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου.
Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.
Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;
Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο
να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιχνίδι του χρηματιστηρίου,
δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.
Κατάλαβες τώρα ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα
ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα;
Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την… “ελεύθερη αγορά;”
Για να κλείσει ο μπακάλης της γειτονιάς
και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας.
Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό
με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες… διατροφής.
Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους “μη νόμιμους μετανάστες” τόσο πολύ
οι εκλεγμένοι μας;
Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι εμάς δυστυχισμένους.
Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου;
Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο – το καλύτερο οικόπεδο -
και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των… αρχαιοτήτων.
Κατάλαβες τώρα γιατί αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό;
Θέλεις 20 ευρώ πλέον για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας
την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση του κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε “όμορφο” που παριστάνει τον… εργολάβο.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα… χαζοκούτια;
Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των… σήριαλς.
Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο. Να σου κάνουν με το ζόρι ”φιλική” γλώσσα τα … Τουρκικά!
Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων “τίποτα”, με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.
Κατάλαβες τώρα γιατί σ’ έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου,
δίνοντάς σου μια θέση στο… “δημόσιο”;
Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους… “εποίκους”.
Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές,
ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα… 70 του;
Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.
Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά
και γι΄ αυτό προωθούν την… υπογεννητικότητα.
Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
Επειδή αυτός δεν θέλει ν’ ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι
κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές
της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις “άγιες οικογένειες” του τόπου.
Έτσι, δεν θα βρείτε ανάμεσά τους σήμερα σχεδόν κανέναν
από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες.
Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ’ αυτά;
Επειδή είναι υπεύθυνοι
για τον κάθε Έλληνα που δεν θα γεννηθεί,
για την κάθε Ελληνίδα που δεν θα γεννηθεί.
Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ’ αυτόν τον τόπο.
Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.
Αγαπητοί φίλοι. Αν βρείτε το παραπάνω κείμενο ενδιαφέρον και πραγματικό,
παρακαλείσθε να το προωθήσετε.
Στις μέρες που ζούμε η ενημέρωση είναι μια μορφή αντίστασης που μας την προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία…

Φίλε! Απαγορεύεται να τους αφήνεις να σου καταστρέφουν τη ζωή






Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη

«Άκου λοιπόν. Είτε φταις είτε
όχι, αν δεν μπορείς άλλο να
παλέψεις θα πεθάνεις»
Μπ. Μπρεχτ

Είναι απλά τα πράγματα φίλε. Η αποικιοκρατία δεν τελείωσε ποτέ. Αν δεν γίνεις ο Κινέζος του 1900 δεν θα ησυχάσουν. Θα σε κάνουν παράδειγμα για τις επόμενες γενιές. Το 2100 θα λένε για τον Έλληνα του 2000.
Την απόφαση την έχουν πάρει και ισχύει και για σένα, κυρίως για σένα. Είτε το πιστεύεις είτε όχι είσαι και συ μέσα στα σχέδιά τους.
Απαγορεύεται να κάνεις τη δουλειά που θέλεις, απαγορεύεται ακόμη και να δουλεύεις συνέχεια έστω κι αν δεν σ’ αρέσει η δουλειά που κάνεις, απαγορεύεται ακόμη και να έχεις μια οποιαδήποτε δουλειά.
Απαγορεύεται να πληρώνεσαι ακόμη κι αν έχεις μια οποιαδήποτε δουλειά αλλά κι όταν πληρώνεσαι, απαγορεύεται να μπορείς να ζεις με τα λεφτά που παίρνεις.
Απαγορεύεται να αρρωστήσεις γιατί αν αρρωστήσεις, απαγορεύεται να ζήσεις. Πρέπει να πεθάνεις.
Απαγορεύεται να κρυώνεις γιατί άμα κρυώνεις απαγορεύεται να ζεσταθείς. Πρέπει να πεθάνεις ή από το κρύο ή από μονοξείδιο του άνθρακα ή από απελπισία.
Οι σύγχρονοι εισπράκτορες σου έχουν περάσει τη θηλιά στο λαιμό και όλο ζητάνε. Ζητάνε οι τραπεζίτες για να μην κλείσουν οι τράπεζές τους, ζητάνε οι Στουρναρέοι και οι Θεοχαρέοι για να ευχαριστήσουν τα αφεντικά της τρόικας.
Σε τρομοκρατούν κάθε μέρα πότε απειλώντας πως θα σε κλείσουν φυλακή αν δεν τους δώσεις αυτό που θέλουν και πότε πως θα σου κάνουν κατάσχεση στον μισθό σου.
Δεν τους νοιάζει φίλε πώς θα ζήσεις. Δεν τους νοιάζει πόσο θα ζήσεις. Δεν τους νοιάζει καν αν θα ζήσεις. Τόσοι και τόσοι συμπολίτες μας έδωσαν τέλος στη ζωή τους γιατί ντρέπονταν να βλέπουν τα παιδιά τους στα μάτια και τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Ναι, διάλεξαν το λανθασμένο δρόμο, κάνοντας ουσιαστικά τη χάρη σε όλους εκείνους που τους οδήγησαν στο αδιέξοδο. Όμως, αν μη τι άλλο, εκείνοι είχαν τσίπα, είχαν φιλότιμο. Μόνο χρήματα δεν είχαν. Όχι πλούτο. Χρήματα για τα απαραίτητα. Για σπίτι, για φαΐ, για φάρμακα, για τετράδια και για ένα ποτήρι κρασί κάποια Σαββατόβραδα.
Τους είδες τους «τρομοκράτες» που λήστεψαν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το «Ναό-Τράπεζα»; Χρειάστηκε photoshop από το Δένδια για να αναγνωρίζονται. Παραδέχτηκε φόρα-παρτίδα ότι τους έκανε αγνώριστους ο υπουργάρας.
Τον είδες τον «φτερωτό γιατρό», τον προσωπικό φίλο του πρωθυπουργού μας, τον «έντιμο» δήμαρχο; Δεν υπήρξε photoshop, αν και θα χρειαζόταν ώστε να γίνει αγνώριστος και να μη θιγούν οι καθώς πρέπει φίλοι του. Τι κι αν έκλεψε 13 εκατομμύρια; Σοφός ο λαός μας: Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι.
Τα ‘μαθες για τον Άδωνι; Όσοι δεν προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες θα πεθαίνουν, τουιτάρισε ο άξιος ανήρ με αφορμή το θάνατο δύο φοιτητών στη Λάρισα από τις αναθυμιάσεις. Σκεφτόμενος τον εαυτό του, είπε αλήθεια. Ο ίδιος και οι όμοιοί τους επέδειξαν αξιοζήλευτη προσαρμοστικότητα. Έγλειψε εκεί που έφτυνε. Από το ΛαΟΣ στη ΝΔ για να γλυτώσει το πολιτικό του τομάρι. Να τον χαίρονται οι ψηφοφόροι του, που του έδωσαν το δικαίωμα να δηλητηριάζει τις μέρες μας.
Τα έμαθες για τη λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες λίστες των ληστών; Δύο υπαλλήλους διέθεσε ο Στουρνάρας για να ελέγξουν τις λίστες παρόλο που του ζητήθηκαν εκατό.
Στην εποχή της πιο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, μας κυβερνούν πολιτικοί μιας χρήσης. Άνθρωποι που δέχτηκαν να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό αυτών που πλούτιζαν και εξακολουθούν να πλουτίζουν ρουφώντας το αίμα και τη ζωή σου. Τη δική σου και των παιδιών σου.
Φίλε! Μήπως γίναμε δούλοι και δεν το καταλάβαμε; Μόνο οι δούλοι περιμένουν από τους άλλους να τους σώσουν.
Κρέμεσαι από τα χείλη της Στάη, του Πρετεντέρη και του παντογνώστη Μπάμπη ελπίζοντας να ακούσεις «μια θετική εξέλιξη» και ξεχνιέσαι με κους-κους, μεσημεριανά ξεκατινιάσματα, βραδινές τηλεοπτικές γαστρονομίες και λαμπερούς διαγωνισμούς ξεγοφιάσματος εκστασιασμένος με τις ατάκες του Λιάτσου και τα ξενέρωτα του Φωκά.
Γεμίζεις τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ προσπαθώντας να προβλέψεις τα «στημένα», πιστεύοντας αλήθεια πως η μπάλα γυρίζει. Έλα όμως που δεν γυρίζει. Ο Γαλιλαίος αναφέρθηκε στη Γη και όχι στη χρυσοφόρα στρογγυλή θεά.
Αφού το νιώθεις κι εσύ ο ίδιος. Το καταλαβαίνεις πως αυτό που ζεις δεν είναι ζωή. Άλλα ονειρευόσουν σαν ήσουν μικρός καθώς ακουμπούσες το παιδικό σου κεφάλι στο μαξιλάρι. Ονειρευόσουν όλα αυτά που τώρα στερούν από σένα και τα παιδιά σου. Όχι πολλά, γιατί εσύ δεν ξέρεις να κλέβεις και κυρίως δεν θέλεις να κλέβεις.
Μια δουλειά, ονειρευόσουν, ένα σπίτι, μια οικογένεια, ένα θέατρο το βράδυ, ένα βιβλίο το απόγευμα, μια βόλτα στη θάλασσα την Κυριακή και μόρφωση για τα παιδιά σου.
Όμως φίλε, αυτά απαγορεύονται για σένα.
Το χειρότερο όμως είναι πως απαγορεύονται τα όνειρα. Όχι μόνο τα δικά σου, αυτά στείλ’ τα στο διάολο. Των παιδιών σου όμως; Πώς το δέχεσαι.
Φίλε!
Απαγορεύεται να τους αφήνεις να σου καταστρέφουν τη ζωή. Κατάστρεψε εσύ πρώτος αυτά που σχεδιάζουν. Μη φοβάσαι. Δεν είσαι μόνος. Είμαστε πολλοί.

Κρυώνω…


Νίνα Γεωργιάδου

GreekRiot
Είμαστε η γενιά που θα μας οικτίρουν οι νεοφιλελέδες μεσόκοποι
επειδή δεν ξέρουμε την τεχνική του πώς να χωνεύεις
τα κάρβουνα για μαγκάλι.
Twitter, Παρασκευή, 1/3/2013
Οι αναθυμιάσεις του μαγκαλιού απλώθηκαν από τη Λάρισα σ’ ολόκληρη τη χώρα.
Μπήκαν μέσα στις παγωμένες σχολικές αίθουσες που τα παιδιά τουρτούριζαν χωρίς θέρμανση και, ευκαιρίας δοθείσης, ο προς αξιολόγηση δάσκαλος τους εξηγούσε τις βλαπτικές συνέπειες του μονοξειδίου του άνθρακα και τις τονωτικές επιδράσεις του κρύου. Γιατί από κάθε γεγονός πρέπει να κρατάς την ουσία και το ηθικόν δίδαγμα. Καλά πάμε, είπαν και αποχώρησαν.
Πέταξαν πάνω από τα κουτιά των άστεγων, που εκείνη την ώρα έκαιγαν τουρτουρίζοντας δυο λάστιχα, μα δεν είχαν λόγο να σταθούν. Ο αέρας τρύπωνε από παντού και αραίωνε τις λιποθυμικές τάσεις. Και πάλι το ηθικόν δίδαγμα σε αρχαιοπρεπή μάλιστα έκδοση. «Ουδέν κακόν, αμιγές καλού». Τυχεροί!
Τρύπωσαν στο πένθιμο σπίτι ενός από τους τρεις χιλιάδες αυτοκτονημένους, μα κι εκεί ένοιωσαν περιττές. Η θηλιά στο ταβάνι, η πεταμένη καρέκλα στο πάτωμα κι εκείνο το γράμμα «δεν αντέχω άλλο», είχαν το σουρεαλισμό μιας παγωμένης φωτογραφίας που δεν τη διαπερνά πια ούτε ο μολυσμένος αέρας.
Τι κρύο!
Πέταξαν πάνω από τις ουρές των άρρωστων που περίμεναν υπομονετικά το γενόσημο και αισθάνθηκαν μειονεκτικά. Οι υπερτασικοί έπεφταν, έτσι κι αλλιώς,  σε υπογλυκαιμικό κώμα από τα αντιυπερτασικά γενόσημα και οι καρκινοπαθείς έλιωναν αβοήθητοι. Έπειτα άκουσαν και τη δήλωση του Σαλμά για την εξυγίανση του ΕΟΠΥΥ και σκέφτηκαν πως αυτός τα καταφέρνει και μόνος του.
Βρέθηκαν ύστερα σε μια σχολή  υγιούς πατριωτικής διαφώτισης, όπου αναλφάβητοι χρυσαυγίτες μάθαιναν, σε παιδάκια εθνικόφρονων οικογενειών, γράμματα χασάπη, μαχαιροβγάλτες δίδασκαν ιστορίες μισαλλοδοξίας και τρόμου, είχαν εκεί κι ένα φούρνο, όπου παρέδιδαν συνταγές κρεματόριου και το κρυφό αυτό σχολειό έβγαζε τέτοια μπόχα, που και οι αναθυμιάσεις του μονοξείδιου έφυγαν τρέχοντας, για να μη ψοφήσουν.
Κρυώνω!
Προσπάθησαν μετά να μπουν στο πρωθυπουργικό μέγαρο, σε μια απέλπιδα απόπειρα, αφού από μακριά ακουγόταν, μεγαλόπρεπος ο λέβητας του καλοριφέρ και το βουητό των κλιματιστικών,  προσφέροντας την αναγκαία θαλπωρή στην εκπόνηση σχεδίων για τη σωτηρία της χώρας. Έπειτα άκουσαν και τη δήλωση του τρίτου και μακρύτερου σκέλους της τρικομματικής κυβέρνησης πως «δεν μασάει η κατσίκα ταραμά» και αποχώρησαν, μην τις καταπιεί κι αυτές αμάσητες.
Συνέχισαν το δρόμο τους ως το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μα και πάλι δεν είχαν λόγο ύπαρξης. Όχι μόνο γιατί ο χώρος κλιματιζόταν στο φουλ αλλά γιατί εκεί ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί, ήδη καμένοι, εγκέφαλοι. Έπειτα άφησαν να λειτουργήσουν απρόσκοπτες οι δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις που εκλύονταν από το  λόγο του βασιλιά καρνάβαλου. «σήμερα που αρχίζει το συνέδριό μας η ελληνική κοινωνία, ο λαός, ο πολίτης είναι εδώ παρών με τις αγωνίες και τις προτεραιότητές του. Αυτόν σκεφτόμαστε, γι’ αυτόν αγωνιζόμαστε, σε αυτόν απευθυνόμαστε».
Πολύ κρύο εφέτος!
Για το προεδρικό μέγαρο ούτε που το σκέφτηκαν. Όλοι το ξέρουν καλά, ακόμα και τα μονοξείδια, πως το φρούριο αυτό της δημοκρατίας είναι απόρθητο και αδιαπέραστο. Έπειτα συνομιλούσαν με τη γέρικη δημοκρατία οι τρεις αρχηγοί και από τις καμινάδες του μεγάρου εκλυόταν ένα επισκοπικό μύρο από τα λόγια του Κουβέλη, μια μάγκικη αποφορά από τα στιβαρά χείλη του πρωθυπουργού και μια τσίκνα καμένου λίπους από τον έτερο των τριών.
Και να τες ξανά, οι δολοφονικές αναθυμιάσεις, πάνω από ένα κανάλι. Κανάλι, όχι μαγκάλι, που λέει και ο Χατζηστεφάνου. Γινόταν, εκείνη την ώρα, σύσκεψη των βασικών διαφωτιστών για το πώς θα χειριστούν  κι αυτό το θανατικό, χωρίς πολλές-πολλές αιτιάσεις. «Εσύ, Όλγα, φόρα το πιο παγερό σου βλέμμα και την πιο ανέκφραστη φωνή μιας κοινότυπης ανακοίνωσης. Εσύ, Γιάννη, σούφρωσε απλά, με σκεπτισμό, τα χείλη κι εσύ Παύλο, ως πάλαι ποτέ αριστερό άλλοθι κάθε βρωμικού ξεπλύματος, σχολίασε μονολεκτικά,  με μια δόση παρηγορητικής συμπάθειας, «θλιβερό».
Από τις περιπτώσεις, δηλαδή,  που και τα μονοξείδια ωχριούν και απέρχονται.
Πέταξαν πάνω από το τελευταίο μπλόκο των αγροτών. Εδώ θα μπορούσε να γίνει κάτι. Είχαν ανάψει φωτιές για να ζεσταθούν και ήταν εύκολος στόχος. Εξάλλου τα μονοξείδια ήξεραν καλά πως, έτσι κι αλλιώς, τους είχαν για πέταμα. Θα κάναμε καλή δουλειά, σκέφτηκαν, αν ήταν σε κλειστό χώρο. Όμως από πάνω τους ήταν ο ανοιχτός ουρανός και τρέχανε τα σύννεφα και οι βοριάδες και διαλυόντουσαν ανήμπορα τα μόρια των μονοξειδίων.
Τράβηξαν κατά τις Σκουριές. Όχι τις αρχαίες. Τις νέες και λαμπίζουσες του χρυσοφόρου Εldorado. Κάτι κωλόπαιδα, ανθέλληνες παρεμπόδιζαν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη της χώρας. Το ήθελαν το μονοξείδιο τους αλλά τους άφησαν στη μοίρα του flash roasting που δεν εκπέμπει απλά μονοξείδια. Θα μάθαιναν αυτοί καλά από τα διοξείδια του θείου και τα συμπυκνώματα αρσενοπυρίτη. Πόσο θα παίξουν κρυφτούλι με το άσθμα και τον καρκίνο; Οι αναθυμιάσεις του μονοξειδίου υποκλίθηκαν με σεβασμό στους ανώτερους και αποχώρησαν.
Έχω ξεπαγιάσει. Δε νοιώθω καν τα δάχτυλά μου. Καταπίνω και το σάλιο μού στέκεται στο λαιμό σαν παγάκι. Σκέφτομαι τις μάνες και τουρτουρίζω. «Μη φύγεις, γιε μου, στα καράβια. Να σπουδάσεις. Θα αλλάξουν τα πράγματα. Θα δεις». Τυλίγομαι με μια κουβέρτα. Τίποτα. Ακούω από μίλια μακριά τη νεκροκαμπάνα και τουρτουρίζω. Κάνω να κλάψω κι από τα μάτια μου, αντί για δάκρυα, βγαίνουν δυο παγωμένοι σταλακτίτες.
Έχω γίνει μια σπηλιά.
Νίνα Γεωργιάδου

Πρωτοσέλιδο από το Χωνί της Κυριακής 3 Μαρτίου


Δύο νεκρά παιδιά μας... Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε



Του Γιώργου Σαρρή
«Καμιά φορά προσπαθώ να θυμηθώ τις ασχολίες που είχα κατά καιρούς στη ζωή μου. Αλλά μια είναι η αξιοσημείωτη: ότι τα βράδια φρόντιζα πάντα να απαλύνω με καταχθόνια σχέδια τις μαύρες μου στιγμές.
Ίσως γι' αυτό, σκέφτομαι, φορούσαν τόσο παράδοξα καπέλα οι μεγάλοι εκπορθητές» Τ.Λειβαδίτης
Δύο παιδιά νεκρά, φοιτητές 21 και 22 χρονών από αυτοσχέδιο μαγκάλι! Κι άλλα τρία στην εντατική...
Το 2013! Το 2013 από αυτοσχέδιο μαγκάλι από ένα κομμάτι παλιού θερμοσίφωνα.
Δύο μάνες κάπου στην Ελλάδα ψάχνουν με τρόμο τα αρχικά...
Σ.Π και Ν.Π...
Ήταν τα δικά τους παιδιά; Θεέ μου... να μην είναι.
Κι όμως είναι. Είναι τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά όλων μας που τσακίζονται οι ζωές τους, που δολοφονούνται στα γρήγορα ή αργά και λίγο-λίγο κάτω από τα «συνετά» βλέμματά μας..
Ο ένας από την Κρήτη λένε, ο άλλος από την Εύβοια, τι σημασία έχει πια;
Δεν είχαν να βάλουν πετρέλαιο κι έτσι ρίσκαραν στη φοβερή παγωνιά του κάμπου.
Οι δικοί τους πάλευαν με νύχια και με δόντια για το νοίκι...
Ήταν «δύο άτυχοι νέοι» είπαν στα δελτία...
Σε λίγο θα ξεχαστούν, η «ζωή» άλλωστε συνεχίζεται...
Για ποιο δικαίωμα στη ζωή μιλάνε, για ποιο δικαίωμα στη μόρφωση, για ποιο δικαίωμα σε οτιδήποτε;
Με ποιο δικαίωμα πιάνουν στα βρώμικα στόματά τους έτσι εύκολα «τα παιδιά μας»,  - «για τα παιδιά μας», έτσι δε λένε; - μόνο και μόνο για να τα σκοτώσουν, μόνο και μόνο για να πάρουν τη συγκατάθεσή μας στο έγκλημα;
Καταργήθηκαν όλα τα δικαιώματα, δε μένει τίποτα, δεν το βλέπεις;
Μόνο αν είσαι πλούσιος έχεις δικαιώματα. Αλλιώς στα σκουπίδια, περισσεύεις.
Σ' αυτό τον υπέροχο κόσμο δε χωράμε όλοι. Μόνο οι εκλεκτοί... άντε και οι πιστοί  τους υπηρέτες.
Ο καπιταλισμός είναι ρίσκο. Ρισκάρεις τα πάντα, κάθε μέρα. Την ίδια σου τη ζωή για να φας σαπίλα, για να πας σχολείο, για να κυκλοφορήσεις στο δρόμο, για να οδηγήσεις το χαλασμένο σου αυτοκίνητο, για να ζεσταθείς με ένα κομμάτι παλιού θερμοσίφωνα και να πεθάνεις.
Τι περιμένεις λοιπόν; Να έρθει η σειρά σου;
Η ζωή τελείωσε για δύο παιδιά στη Λάρισα, μ' ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι μες στην παγωνιά, κάποιο απόγευμα.
Η ζωή τελείωσε... Δεν το άκουσες;
Κατάλαβέ το. Είσαι εκτός σχεδίου. Σε λίγο θα σε γκρεμίσουν, ήδη σου έχουν πάρει δια νόμου την άδεια να υπάρχεις.
Ξεκίνα από την αρχή. Χτίσε άλλο όνειρο, για άλλο κόσμο.
Γκρέμισέ τους! Δε θα φύγουν από μόνοι τους.
Τσάκισε τον κόσμο τους πριν γκρεμιστεί πάνω σου και σε σκοτώσει. Πριν ισοπεδώσουν τα πάντα.
Υπάρχει ζωή μετά τον καπιταλισμό!
Μόνο μετά τον καπιταλισμό υπάρχει πραγματική ζωή!
Βρες άλλο όνειρο λοιπόν και πάρε ανάσα.
Χωρίς μαγκάλια, χωρίς κλάματα μες στην παγωνιά, χωρίς μαυρίλα.
Μόνο με χαμόγελα και χέρια ενωμένα ανθρώπων που νοιάζονται ο ένας για τον άλλο.
Γειά σας μικρά μου αδέρφια. Γειά σας παιδιά μας.
Καλό ταξίδι. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Την τρομοκρατική οργάνωση των «Σωτήρων» που δρα εναντίων των Ελλήνων ποιος θα την συλλάβει;


Κάθε χώρα της γης αυτή τη στιγμή εξουσιάζεται από τα παρακλάδια της ίδιας παγκόσμιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Της ίδιας οργάνωσης στην οποία ανήκουν και οι δικοί μας «ηγέτες» - «σωτήρες»!

Γράφει ο ..(( Λ ))..

Γνωρίζουμε αρχηγούςυπαρχηγούς και υποτακτικούς της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης. Γνωρίζουμε τον λόγο για τον οποίο δρουν. Γνωρίζουμε τις διασυνδέσεις τους στο εξωτερικό. Σχεδόν κάθε χώρα της γης αυτή τη στιγμή εξουσιάζεται από τα παρακλάδια της ίδιας παγκόσμιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Της ίδιας οργάνωσης στην οποία ανήκουν και οι δικοί μας «ηγέτες» - «σωτήρες»!

Σε αυτή την περίπτωση, που πλέον σε επίπεδο πολιτικής, δεν διαφαίνεται κάποιο υγιές κομμάτι το οποίο να μπορεί άμεσα να αναλάβει τα ηνία της χώρας και να αλλάξει ρότα στο καράβι…τι μπορεί να συμβεί έτσι ώστε να σταματήσουμε να πέφτουμε από βράχο σε βράχο; Ποιος μπορεί να αναλάβει την εξουσία και να συλλάβει αυτούς οι οποίοι πειραματίζονται επάνω στην ελληνική κοινωνία;

Είναι γενική ομολογία πως πλέον τα πράγματα έχουν πάρει μια συγκεκριμένη τροχιά σε παγκόσμια κλίμακα. Όλος ο πλανήτης οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε φαινόμενα κοινωνικής και πολιτικής αποσταθεροποίησης προς εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης που θα αναλάβει να σταθεροποιήσει την κατάσταση, όταν αυτό χρειαστεί. Το έχουμε ξανά πει και θα αναφερθούμε εκτενέστερα και πάλι σε επόμενο κείμενο. Εφόσον πλέον ο περισσότερος κόσμος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται πως πίσω από την κατασκευασμένη οικονομική κρίση κρύβονται άλλα μεγαλεπήβολα σχέδια…γιατί δεν κάνουμε τίποτα για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση;

Πολλοί θα σκεφτούν…«μα κάναμε…βγήκαμε στους δρόμους ως αγανακτισμένοι»! Βγήκαμε δηλαδή με ταμπέλα εξ Αμερικής και χωρίς να έχουμε αντιληφθεί τι πραγματικά διακυβεύεται.  Βγήκαμε στους δρόμους επειδή μειώθηκαν οι μισθοί και όχι επειδή χάνεται η πατρίδα μας, υποδουλώνεται το μέλλον των παιδιών μας και επομένως εξαφανίζεται το έθνος μας…! 

Η αντίδραση για να έχει ελπίδα  να πετύχει πρέπει να λάβει εθνικά χαρακτηριστικά και όχι κοινωνικά ή ταξικά. Καθόμαστε εδώ και μήνες και ανεχόμαστε συγκεκριμένες μαριονέτες να μας αφαιρούν συστηματικά και σταθερά κάθε δικαίωμα, κάθε εθνική και ελληνική υπόσταση. Ανεχόμαστε αυτούς τους ανθρώπους που είναι πλέον πασιφανέστατο πως εργάζονται ενάντια στα συμφέροντα του έθνους μας. Ανεχόμαστε τα τελευταία χρόνια αυτό το συνονθύλευμα κυβερνητικών συνεργασιών να καταδικάζουν τον ελληνικό λαό και τα ελληνόπουλα σε αφανισμόυπέρ κερδοσκόπων, παγκοσμιοποιητών, ανθρώπων της Νέας Τάξης Πραγμάτων, οι οποίοι πολύ θα ήθελαν ακόμα και σήμερα να εξαφανιστούν οι έλληνες από αυτή τη χώρα και να μας αντικαταστήσουν με τους «νέους» έλληνες, τους ελληνοποιηθέντες και μη, τους οποίους θα χειρίζονται έτσι και αλλιώς σαν μια μάζα εργατών. Μην γελιέστε, αν δουν ότι δεν μπορούν να μετατρέψουν τους έλληνες σε μάζα εργατών και δούλων, η επόμενη κίνηση τους θα είναι η αντικατάσταση μας. Ήδη εφάρμοσαν την τακτική αυτή στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στις οποίες χιλιάδες λαθρομετανάστες ψήφισαν και έκριναν τα αποτελέσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ποιος λοιπόν μπορεί να αναλάβει την ηγεσία της χώρας και να σταματήσει αυτό το αισχρό και προδοτικό  ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών; Ποιος μπορεί να αναλάβει την ηγεσία της χώρας και να δημεύσει μονομιάς τις περιουσίες όσων πολιτικών προδοτών αναμείχθηκαν στην διαδικασία του express ξεπουλήματος της πατρίδας μας; Ποιος μπορεί να τιμωρήσει επιτέλους αυτούς τουςπροδότες που θυσιάζουν τις επόμενες γενεές ελλήνων για να σώσουν τις τράπεζες των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης; Μην γελιέστε …δεν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο τιμωρός. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πιθανόν το τελευταίο μαξιλαράκι πριν το χάος και ταυτόχρονα ο καταλύτης που θα οδηγήσει σε αυτό. Το χάος που η Νέα Τάξη Πραγμάτων έχει αποφασίσει να φέρει, όχι μόνο στην πατρίδα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο… 

Πηγή


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2MMNARtPO

Η πνευματική ελευθερία διέξοδος από τον αποπροσανατολισμό





Τόσα χρόνια το κράτος άφηνε «διανοούμενους» και κάθε μορφής ξεπεσμένους ρήτορες, να εκμηδενίζουν την παιδεία και να αλλοιώνουν την ελληνική ιστορία. Η υποκουλτούρα χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει «γραφικό» και «φανατισμένο», όποιον ελεύθερο ερευνητή τολμάει να καταφερθεί εναντίον της συμβατικής ιστορίας που διδάσκεται στα σχολεία και ν’ αναδείξει την πανανθρώπινη εμβέλεια του Ελληνισμού. 

Αυτό είχε σαν συνέπεια την παιδεία ν’ «αναλάβουν» οι ιδεολογίες και τα κόμματα. Την ίδια ώρα η οικουμένη ολόκληρη υποκλίνεται στον Ελληνισμό και εκατομμύρια μη αναγνωρισμένων από το ελληνικό ΥΠΕΞ Ελληνογενών περιμένουν μια κίνηση αναγνώρισης-συμπαράστασης από μία εσωστρεφή χώρα που επέτρεψε την παραχάραξη της ίδιας της υπόστασής της. 

Η νεολαία χωρίζεται σε ιδεολογικά «μαντριά», αντί ενωμένη να διδάσκεται χωρίς φόβο και πάθος την ελληνική παιδεία και ιστορία. Τα τηλεοπτικά παράθυρα γεμίζουν από τους μεν και από τους δε, κάθε φορά που προκύπτει κάποιο πρόβλημα σε σχέση με την παιδεία και τους νέους. Οι φωνασκίες και οι ακραίες συμπεριφορές δίνουν και παίρνουν. 

Όλα αυτά αποπροσανατολίζουν από την αλήθεια. Όλα αυτά συνεχίζουν να κρατούν τον Έλληνα δέσμιο του ψέματος, το οποίο έχει πολλές αποχρώσεις που μπορεί να γοητεύουν αλλά μπερδεύουν το μυαλό και τελικά το αποχαυνώνουν. 

Γι’ αυτό οι Έλληνες πάντα μάχονταν για την ελευθερία. Όχι μόνο την εδαφική αλλά και την πνευματική. 

Πηγή: Πυγμή

Άλλος ένας Έλληνας πρωθυπουργός – μεσίτης θα επισκεφθεί την Τουρκία



Κανονικά δεν θα έπρεπε να λέμε ο έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Τουρκία. Το σωστό είναι να λέμε πως σύσσωμο το μεσιτικό γραφείο του πρωθυπουργού θα επισκεφθεί την Τουρκία.
Κάποτε πρέπει να μάθουμε -ως υπεύθυνη και ώριμη κοινωνία- να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Δεν είναι φίλοι μας οι Τούρκοι και ούτε θέλουν το καλό μας.
Βέβαια, ούτε εμείς είμαστε φίλοι με τους Τούρκους και ούτε εμείς θέλουμε το καλό τους.
Αυτές οι φιλοφρονήσεις τα όμορφα λόγια στις μεταξύ μας σχέσεις δεν θα πω ότι είναι άχρηστα, κινδυνεύουμε όμως να τα πιστέψουμε και αυτό τα καθιστά επικίνδυνα.
Αλλά ακόμη ποιο επικίνδυνη γίνεται για την Ελλάδα αυτή η μόνιμη εμμονή μας στο δίκιο, αντί του συμφέροντος όπως πολύ ορθά πράττει η Τουρκία.

Ο Σαμαράς, όπως και όλοι οι προηγούμενοι δειλοί και δουλοπρεπείς πρωθυπουργοί της Ελλάδος, θα μεταβεί στην Τουρκία για να την γλύψει προσφέροντάς της ταυτόχρονα κομμάτια ελληνικού πλούτου, ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, στο όνομα μιας δήθεν ανάπτυξης, η οποία στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα περισσότερο από άλλο ένα επεκτατικό βήμα της Τουρκίας.

Η Τουρκία, ωμά και σε όλους τους τόνους προβάλει τα μεγαλοϊδεατικά ηγεμονικά της σχέδια, του νέο-οθωμανισμού, εις βάρος βέβαια των γειτόνων της, οι οποίοι γείτονες και πρώην υποτακτικοί της στο σύνολό τους σχεδόν -με πρώτη και καλύτερη την Ελλάδα- έχουν σπεύσει να ξαναμπούν -οικειοθελώς αυτήν την φορά- κάτω από την σκέπη του αφέντη τούρκου.

Η στάση της Ελλάδος απέναντι στην Τουρκία αποτελεί ύβρη για κάθε αξιοπρεπή κοινωνία.

Θα μου πει κάποιος, «τι; να κάνουμε πόλεμο;»
Δεν λέω να κάνουμε πόλεμο. Όμως αν είναι να σκύβουμε το κεφάλι και να απεμπολούμε κυριαρχικά μας δικαιώματα, εξευτελιζόμενοι εν καιρώ ειρήνης…, ίσως τότε να είναι προτιμότερος ένας πόλεμος ο οποίος θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα με μια κάποια αξιοπρέπεια.

Και για να το κλείνουμε το θέμα, διαγράφοντας αυταπάτες και προπαγάνδες: Η Τουρκία δεν είναι δυνατή, εμείς είμαστε δειλοί και για αυτό την βλέπουμε ως δυνατή… Και το τελευταίο μήνυμα συνάδει απολύτως με το σκεπτικό των πωλητικών που διαχειρίζονται το αύριο της χώρας.

Φαιηγιάν