ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Πώς γράφεται «Τα χώνει»; Με γιώτα και όμικρον! Το ΧΩΝΙ.

Νέες συμμετοχές στη διαδήλωση της Κυριακής αλλά και συνέχιση των διώξεων


ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
 ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ


Ενώ συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο της Κυριακής 10-3-13 στις 12:00 π.μ. στα διόδια, ο Δήμαρχος κ. Πολύζος και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Λαγδάρης έλαβαν πρόσκληση προανάκρισης για τις κινητοποιήσεις.  Πρόκειται για τις διώξεις που όπως πολλές φορές είπαμε δυναμώνουν τη θέληση και τον αγώνα μας.
Οριστικοποιήθηκε χθες η συμμετοχή των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Α’ Θεσσαλονίκης Χρυσούλας Γιαταγάνας και Ημαθίας Γιώργου Γιοβανόπουλου.  Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ μας γνωστοποίησαν ότι θα συμμετάσχουν με πολυμελή κλιμάκια την σύνθεση των οποίων θα ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες.
Σε συνεδρίαση επίσης χθες της Επιτροπής Αγώνα αποφασίστηκαν οι τρόποι προπαγάνδισης, προβολής και οργάνωσης της διαδήλωσης.  Τα μηνύματα πάντως που φτάνουν είναι ενθαρρυντικά και αισιόδοξα για την επιτυχία γης εκδήλωσης, για την επιτυχία του αγώνα μας. 

          Αιγίνιο 06 – 03 – 2013
                                                            Το Γραφείο Τύπου
                                                          της Επιτροπής Αγώνα                                                                          Δήμου Πύδνας – Κολινδρού


     

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Πύδνας – Κολινδρού                             Προς: Μέσα Μαζικής
                                                                             Ενημέρωσης




Σας προσκαλούμε στην συνέντευξη τύπου την Παρασκευή
8-3-13 στις 12:00 π.μ. στο Δημαρχείο Πύδνας – Κολινδρού με θέμα:
«Το παλλαϊκό συλλαλητήριο στα Διοδίων Αιγινίου την Κυριακή 10-3-13»
Θεωρούμε σημαντική την παρουσία σας για την προβολή της κινητοποίησης αλλά και για την ενημέρωση των πολιτών για τις λεπτομέρειες και διαδικασίες της συγκέντρωσης. 

                                                                    
                                                           Αιγίνιο 06 – 03 – 2013
                                           Ο Δήμαρχος  Πύδνας - Κολινδρού

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 


Ο Σύλλογος Γυναικών Κατερίνης 
(παράρτημα Ο.Γ.Ε) σε προσκαλεί 
στην εκδήλωση που θα κάνει την 
Παρασκευή 8 Μάρτη στις 8μ.μ 
στο κέντρο «Κορτσόπο» στον 
Εγγλέζικο απέναντι από το
13ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης


Θέμα: «Υποχρεωτικά καλλιεργητικά μέτρα για την αντιμετώπιση του επιβλαβούς εντόμου Diabrotica virgifera Le Conte» στην καλλιέργεια αραβοσίτου.


                                                                                                                                                       
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                      Κατερίνη, 5 / 3 / 2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
                           
ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ & ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ


Ταχ. Δ/νση: 28ης Οκτωβρίου 40
Ταχ. Κώδικας: 60100
Πληροφορίες: Δ. Χύτας, Γ. Χλιούμης, Μ. Νικολάου
 Τηλέφωνο: 2351351-116, -119, -252
FAX: 2351351111
E-mail: u13114@minagric.gr


                                                 






ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Πιερίας υπενθυμίζει στους παραγωγούς ότι σε εφαρμογή της Απόφασης της Επιτροπής 2003/766/ΕΚ., όπως τροποποιήθηκε με τις Αποφάσεις 2006/564/ΕΚ και 2008/644/ΕΚ, και μετά τον εντοπισμό του επιβλαβούς οργανισμού Diabrotica virgifera Le Conte στις εκτάσεις της Π.Κ.Μ. συνεχώς από το 2009, λαμβάνονται  περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του εντόμου και την προστασία της καλλιέργειας του αραβοσίτου.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 15365/4-12-2012 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Πιερίας καθορίστηκαν οι ακόλουθες ζώνες προστασίας:
Α. Προσβεβλημένη Ζώνη, η οποία περιλαμβάνει τις περιοχές, όπου η παρουσία του εντόμου Diabrotica virgifera έχει διαπιστωθεί για δύο συνεχόμενες καλλιεργητικές περιόδους, και για την ΠΕ Πιερίας ορίζεται ανατολικά: από την ακτογραμμή, δυτικά: από τον ορεινό όγκο του Ολύμπου (όρια του εθνικού δρυμού Ολύμπου ),  βόρεια: από το χείμαρρο Βύθισμα και την ΠΕΟ Κατερίνης - Ελασσόνας και νότια: από τον οικισμό της Λεπτοκαρυάς.
Στην ανωτέρω ζώνη:
i. επιτρέπεται η καλλιέργεια αραβοσίτου μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια δύο διαδοχικών ετών ( 1:2 ), δηλαδή σε χωράφι που έγινε καλλιέργεια αραβόσιτου το 2012, απαγορεύεται η καλλιέργεια αραβοσίτου για το 2013, κοκ.
ii. απαγορεύεται η μετακίνηση νωπών φυτών αραβοσίτου ή μερών αυτών (ενσίρωμα) από το εσωτερικό της ζώνης εκτός αυτής.
iii. απαγορεύεται η μετακίνηση εδάφους αγρών σπαρμένων με αραβόσιτο από το εσωτερικό της ζώνης εκτός αυτής.
iv. επιβάλλεται η κατάλληλη μεταχείριση στους αγρούς με αραβόσιτο (χρήση επικαλυμμένου σπόρου – χρήση εντομοκτόνου εδάφους – ψεκασμοί φυλλώματος με εγκεκριμένα Φ.Π.Π).
Β. Ζώνη Περιστολής η οποία περιλαμβάνει περιοχές που εκτείνονται τουλάχιστον 10Km στο εσωτερικό της προσβεβλημένης ζώνης και τουλάχιστον 30Km εκτός της μη μολυσμένης ζώνης, και για την ΠΕ Πιερίας ορίζεται ανατολικά: από την ακτογραμμή, δυτικά: από τους ορεινούς όγκους του Ολύμπου και των Πιερίων, βόρεια: περίπου πέντε (5) χιλιόμετρα πέρα από τα όρια  Πιερίας - Ημαθίας και νότια: περίπου δέκα (10) χιλιόμετρα πέρα από τα όρια Πιερίας – Λάρισας. Στην πράξη η ζώνη περιστολής με βάση το ανάγλυφο και τις αποστάσεις τις περιοχής καλύπτει όλη την έκταση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας
Στην ανωτέρω ζώνη:
i. επιτρέπεται η καλλιέργεια αραβοσίτου μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια δύο διαδοχικών ετών (1:2).
ii. η συγκομιδή του αραβοσίτου γίνεται μετά την 1η Οκτωβρίου.
iii. απαγορεύεται η μετακίνηση νωπών φυτών αραβοσίτου ή μερών αυτών (ενσίρωμα) από το εσωτερικό της ζώνης εκτός αυτής (επιτρέπεται εντός της προσβεβλημένης ζώνης).
iv. απαγορεύεται η μετακίνηση εδάφους αγρών σπαρμένων με αραβόσιτο από το εσωτερικό της ζώνης εκτός αυτής, παρά μόνο στη προσβεβλημένη ζώνη.
v. επιβάλλεται η κατάλληλη μεταχείριση στους αγρούς με αραβόσιτο (χρήση επικαλυμμένου σπόρου –χρήση εντομοκτόνου εδάφους – ψεκασμοί φυλλώματος με εγκεκριμένα Φ.Π.Π).
vi. επιβάλλεται ο καθαρισμός των γεωργικών μηχανημάτων που χρησιμοποιήθηκαν στους σπαρμένους με αραβόσιτο αγρούς (από χώματα και άλλα υλικά) πριν από την έξοδό τους από τη ζώνη.
vii. επιβάλλεται η εντατική παρακολούθηση της παρουσίας του οργανισμού με τη χρήση κατάλληλων παγίδων φερομόνης.
Η εφαρμογή των ανωτέρω μέτρων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι υποχρεωτική και η μη τήρηση τους επιφέρει διοικητικές (πρόστιμο 1500-6000 ευρώ) και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το ν.2147/1952 και τις τροποποιήσεις του. Εφιστούμε ιδιαίτερα την προσοχή των παραγωγών στην επιλογή των αγροτεμαχίων που θα καλλιεργηθούν με αραβόσιτο διότι όπως προκύπτει από τα ανωτέρω απαγορεύεται σε όλο το νομό η καλλιέργεια αραβοσίτου στον ίδιο αγρό για δύο συνεχόμενα έτη και οι προβλεπόμενες κυρώσεις είναι ιδιαίτερα αυστηρές.
Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί αραβοσίτου μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου στα τηλέφωνα: 2351-351-116, 2351-351-252, και 2351-351-119.
.

                                                                                                         
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
κ.α.α.



ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ








Έκτακτη γενική συνέλευση του ΕΟΣ Λιτοχώρου την Κυριακή 10 Μαρτίου




Την Κυριακή 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου, στις 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου (1ος όροφος ναυτικού μουσείου Λιτοχώρου).

Θα υπάρξει ενημέρωση με τις δράσεις που οργανώνει η Ε.Ο.Ο.Α. Μοναδικό θέμα της συνέλευσης είναι η συζήτηση των δράσεων - εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2013 για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την πρώτη ανάβαση στον Μύτικα. Επίσης θα οριστούν υπεύθυνοι/ες για κάθε ένα από τα παραπάνω. 


ο γενικός γραμματέας του συλλόγου,
Δημήτρης Μανουσιάκης