ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΙΡNEI ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ! ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΗΡΩΑΣ. ΣΙΚΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!


samaraschef

 Σαμαράς που εμφανίστηκε να παίρνει πάνω του το χειρισμό των συνομιλιών με την τρόικα, μαγειρεύει... επικοινωνιακό παιχνίδι για την Μέρκελ και υπέρ της παραμονής του στην Πρωθυπουργία! ...

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο σε μερικούς, προκειμένου να κερδίσει πόντους και να παραπλανήσει για μια ακόμη φορά το λαό, σε συμπαιγνία με την Μέρκελ και την τρόικα, πιθανόν να εμφανίστηκε το αδιέξοδο στις συνομιλίες ώστε να έρθει ως από μηχανής θεός ο Σαμαράς και να  δώσει λύσεις. Να πάρουμε δηλαδή τη δόση χωρίς περαιτέρω μέτρα ή πολύ ανώδυνα μέτρα ώστε ο Σαμαράς να παρατείνει τη θπέση του στην Πρωθυπουργία και να ετοιμαστεί για το salto mortale αργότερα. Όταν πια θα φτάνουμε στις γερμανικές εκλογές και θα έχουν αποφευχθεί ενδεχόμενη να βλάψουν την προεκλογική εκστρατεία της Μέρκελ, κραδασμοί!
makeleio.gr 

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ :"Χούντα, ΕΛ.ΑΣ, Αντώνης Σαμαράς" VIDEO


Ξεκίνησε στις 12.20 περίπου η πορεία  διαμαρτυρίας εναντίον της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική, που διοργανώθηκε από τις επιτροπές Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής-Κιλκίς και Θράκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.


Μάκης Βορίδης: Η απόλυτη αλλαγή από τη Κερατέα στην Ιερισσό (Βίντεο)




 Δεν είναι... "η απόλυτη μετάλλαξη", συνάδελφοι. 
Είναι ... ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΤΑΒΑΤΖΗ... προφανώς για την.... ψυχή της .... μανούλας του....
ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η πρώτη φωτογραφία, εξαιρετικά αφιερωμένη στον.... ξεβρακωμένο (πολιτικά) ... τσεκουράτο Μάκη! 

Πόπη Σουφλή



Από τη μια ο Αντικυβερνητικός κ Βορίδης, Βουλευτής του ΛΑΟΣ τότε, στο πλευρό των κατοίκων στα γεγονότα της Κερατέας παρόν στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής και απ΄την άλλη ο υπερασπιστής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης και βουλευτής Νέας Δημοκρατίας πλέον, στα γεγονότα της Ιερισσού κ Βορίδης!
Η απόλυτη μετάλλαξη!

Τα βίντεο μιλούν από μόνα τους:
Ο ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ, κ ΒΟΡΙΔΗΣ....
Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ, κ ΒΟΡΙΔΗΣ



ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗΣ!

Η Κύπρος εκβιάζεται…





Του Χρήστου Καπούτση 

Η Ελλάδα και η Κύπρος, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, βιώνουν μια ιστορικών διαστάσεων τραγωδία. Βρίσκονται σε αδυναμία να υπερασπιστούν ακόμη και ζωτικά εθνικά τους συμφέροντα. Οι διεθνείς υποθέσεις και οι διακρατικές διαφορές, στο σημερινό διεθνο-πολιτικό περιβάλλον, δεν διευθετούνται με βάση την ισχύ του Δικαίου, αλλά με βάση το δίκαιο του ισχυρότερου. Άλλωστε, «τα νομικά επιχειρήματα έχουν αξία όταν εκείνοι που τα επικαλούνται είναι περίπου ΙΣΟΠΑΛΟΙ σε δύναμη και ότι, αντίθετα, ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του» μας διδάσκει ο Θουκυδίδης από τα βάθη των αιώνων. 

Ειδικότερα για τον Κυπριακό Ελληνισμό, το μέλλον διαγράφεται ζοφερό. Πρόσωπα που επηρεάζουν τις διεθνείς πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις (πολιτικοί, διπλωμάτες, τραπεζίτες, αναλυτές) συσχετίζουν την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Κύπρο με την επίλυση του πολιτικού προβλήματος, του Κυπριακού, σύμφωνα με τις προγραφές και πρόνοιες του σχεδίου Ανάν, που ομοθύμως είχε απορρίψει ο κυπριακός Ελληνισμός στο δημοψήφισμα του 2004. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αμερικανός διπλωμάτης Τόμας Νάιλς, σε δηλώσεις του, υποστηρίζει ότι η επιβολή του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο θα πρέπει να είναι απόλυτος όρος για τη χορήγηση δανείου στην Κυπριακή Δημοκρατία! 

Ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ήταν ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής του εκτρωματικού σχεδίου Ανάν. Άρα, λογικά, ο Ν. Αναστασιάδης, δεν θα πρέπει να προβάλει και ισχυρές αντιστάσεις στην επαναφορά του σχεδίου Ανάν, ώστε να εξασφαλίσει από την τρόικα το δάνειο οικονομικής επιβίωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπενθυμίζω ότι το περιώνυμο σχέδιο Ανάν προέβλεπε τη δημιουργία ενός sui generis κρατικού μορφώματος, οιονεί τουρκικού προτεκτοράτου, με προφανείς δυσμενείς συνέπειες για την ασφάλεια και τη γεωπολιτική παρουσία του Ελληνισμού, σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι του κόσμου. Με το σχέδιο Ανάν περιθωριοποιείτο η τρισχιλιετής πολιτιστική και πνευματική δημιουργική παρουσία του ελληνισμού στη Μεγαλόνησο. 

Εύχομαι να διαψευστώ, αλλά πιστεύω ότι ο Ν. Αναστασιάδης θα είναι ο έβδομος και τελευταίος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκτός και αν ο Ν. Αναστασιάδης λειτουργήσει αντισυμβατικά και διαψεύσει εκείνους που τον θεωρούν δεδομένο!  

Η γεωπολιτική θέση της Κύπρου είναι περιζήτητη και η κυπριακή ΑΟΖ κρύβει θησαυρούς. Αυτά είναι τα πολύ ισχυρά και αξιοποιήσιμα πολιτικά δεδομένα για την ελληνοκυπριακή πολιτική ηγεσία. 


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2N7Cr9DC0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!! Η ΕΞΙΣΤΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ "ΕΠΙΘΕΣΗ" ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ



Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η ελληνική γλώσσα, το θέμα του αγώνα ήταν η μάζωξη των προδοτών. Το θράσος τους ήταν ότι είχαν ελεύθερη είσοδο για το κοινό!!! Εντάξει, αφού σε καλούν δεν το χάνεις το πατιρντί.
Πήγαμε το λοιπόν (εγώ, η Μάρω η δασκάλα, η συναγωνίστριά μου η Μαντώ, η ξαδέλφη μου και η ανιψιά μου) να τους δώσουμε τα συχαρίκια. Άνετοι οι κύριοι, είχαν βάλει έξω για αντιπερισπασμό το ΠΑΜΕ, τίγκα στους μισθωμένους μπράβους η Ακαδημία, κάλυψαν τα νώτα τους, κλείστηκαν στην αίθουσα με τους γλείφτες τους, πού να φανταστούν ότι θα τους έρθει κατραπακιά.
Επειδή δεν το περίμεναν μπορέσαμε και φτάσαμε σε απόσταση αναπνοής, ένα τσακ ήταν να την φάει την μπουνιά….
«Προδότες ποιον ρωτήσατε για να ξεπουλήσετε την χώρα μου» φωνάξαμε, κι όλη η αίθουσα γέμισε μισθωμένους μπράβους των προδοτών (δεν είναι αυτοί Ελληνική αστυνομία).
Μας βγάλανε από την αίθουσα κλωτσηδόν, η Μαντώ στον διάδρομο φώναξε σε έναν από αυτούς «από πού με διώχνεις, από το σπίτι του πατέρα σου;», κι έτσι το κλωτσηδόν συνεχίστηκε μέχρι έξω.
Μας πήγαν ΓΑΔΑ, κάτσαμε τρεις ώρες, δεν απαγγέλθηκε καμία κατηγορία από κανέναν και μας άφησαν... Μια απλή καθημερινή βραδιά στην πόλη των Αθηνών.
Πάμε στο σημαντικό. Στην ανάκριση δήλωσα ότι δεν αντέδρασα αυθόρμητα πήγα με σκοπό να τον φάω τον προδότη, με ρώτησαν πώς θα τον σκότωνα αφού δεν είχα όπλο, απάντησα μια μπουνιά θα φάει αυτός (παπούλιας) και θα μείνει εκεί που κάθεται. Τους δήλωσα επίσης ότι αν δεν με συλλάβουν, από τα χέρια μου θα πάει. Παρόλα αυτά, κανείς δεν απήγγειλε κατηγορίες.
Γιατί;;;;;;;
Γιατί φίλε μου (όπως και τους δήλωσα στην κατάθεση) αν τον φάω πιο αθώα από αυτόν θα είμαι!!! Η προδοσία ισούται με θάνατο, ο φόνος το πολύ με 20 χρόνια!!
Για τον αγώνα έχω να πω: Κινούνται, μένουν, ανάμεσά μας!!! Όχι στα οργανωμένα, όχι όταν το περιμένουν. Πήγαινε με 5 φίλους σου να τους βρεις, έτσι θα γίνει η δουλειά. 
Βουρ!!! Στους προδότες ΘΑΝΑΤΟΣ!!

Υ.Γ. Στην ΓΑΔΑ το γύρναγαν από δω το πήγαιναν από εκεί για να μας βγάλουν πεινασμένες, ότι από την ανέχεια αντιδράμε. Όλες μας, κάθε φορά, δηλώναμε: Για την χώρα μου πολεμώ, δεν θα αφήσω να την ξεπουλήσουν, μόνο πάνω από το πτώμα μου!

Stefania Ligerou

20130308-194617.jpg

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΤΩΡΑ 5 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Ακαδημία Αθηνών.

Δέκτες αποδοκιμασιών έγιναν το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος, οι οποίοι βρισκόντουσαν στην Ακαδημία Αθηνών στην εκδήλωση για το σήμερα και το αύριο της ελληνικής γλώσσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις κοπέλες (ΠΈΝΤΕ ήταν τελικά) που παρακολουθούσαν την εκδήλωση στο κοινό πλησίασαν τους επισήμους φωνάζοντας “προδότες, προδότες. Με ποιο δικαίωμα το κάνατε αυτό;” υπονοώντας το μνημόνιο και το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2N7CYWh9U

Πολιτικά ιδιοτελής ήταν η αγιοποίηση του Κων. Καραμανλή


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Καμιά αναφορά στην πρώτη καραμανλική οκταετία με τις νόθες εκλογές του 1961, τις εξορίες των κομμουνιστών, τη δολοφονία του Λαμπράκη
Πασίγνωστο είναι φυσικά ότι οι πλέον ακατάλληλοι άνθρωποι για να κάνουν την αποτίμηση του έργου μιας πολιτικής προσωπικότητας του παρελθόντος είναι οι εν ενεργεία πολιτικοί. Ο λόγος είναι ότι το κριτήριο που καθορίζει την τοποθέτησή τους δεν είναι η ιστορική, πολιτική ή ιδεολογική αλήθεια, αλλά η ιδιοτελής επιδίωξη αυθαίρετης ιδιοποίησης πτυχών της δράσης του εκλιπόντος με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των σημερινών πολιτικών τους συμφερόντων! Αλλο πράγμα η προσπάθεια έξαρσης θετικών στοιχείων της δράσης ενός πολιτικού ηγέτη του παρελθόντος και εντελώς άλλο πράγμα η πολιτική σκύλευση των πεπραγμένων του.
Μόνο υπό το πρίσμα αυτής της ανάλυσης μπορούν να εξηγηθούν τα όσα αυθαίρετα, ανυπόστατα και φαιδρά ξεστόμισαν οι πολιτικοί ηγέτες κατά την προχθεσινή εκδήλωση για τα 15 χρόνια από τον θάνατό του.

Εν πρώτοις έχει απόλυτο δίκιο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που κατακεραύνωσε τις καιροσκοπικές «πειρατικές» απόπειρες του Αλέξη Τσίπρα, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη να οικειοποιηθούν ό,τι βόλευε τον καθένα από την πολιτική κληρονομιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, υπογραμμίζοντας ότι ο Καραμανλής υπήρξε ηγέτης της συντηρητικής παράταξης, της Δεξιάς και μόνο της Δεξιάς. Τώρα το κατά πόσο μπορεί να καυχιέται ο Σαμαράς ότι ακολουθεί την πορεία του Καραμανλή, όταν ο πατριάρχης της Δεξιάς έβγαλε έστω και τυπικά την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ το 1974 εξαιτίας του «προδοτικού» ρόλου των ΗΠΑ και της Ατλαντικής Συμμαχίας στην οργάνωση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο ενώ ο σημερινός πρωθυπουργός εκτελεί πειθήνια και άνευ ουδεμιάς αντιρρήσεως τις εντολές των Γερμανών και της τρόικας, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και αφορά πρωτίστως τους δεξιούς ψηφοφόρους.
Πολύ πιο κραυγαλέες πάντως ήταν οι διαστρεβλώσεις των ηγετών των άλλων κομμάτων. Ο Ευ. Βενιζέλος, επειδή το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται σήμερα με τη ΝΔ και συναρτά την προσωπική πολιτική του επιβίωση από τη συνεργασία με τη Δεξιά έστω και από τραγικά υποδεέστερη θέση, είπε μεταξύ άλλων: «Ο πολιτικός αντίπαλος δεν είναι εσωτερικός εχθρός, κοινωνικά μισητός, ηθικά απαξιωμένος, εθνικά απόβλητος… Στην υπέρβαση αυτή συνέβαλε καθοριστικά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής». Αλήθεια; Με ποιο τρόπο ακριβώς; Αγνοεί μήπως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι στη διάρκεια της πρώτης καραμανλικής οκταετίας (1955-1963) οικοδομήθηκε το ειδεχθές κράτος της Δεξιάς, ότι αλώνιζε το δεξιό παρακράτος που δολοφόνησε τον βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη; Αγνοεί ότι οι κομμουνιστές αποκαλούνταν «μιάσματα» και καταδιώκονταν ανηλεώς από την αστυνομία και όλον τον κρατικό μηχανισμό;
Αγνοεί ότι λειτουργούσαν μέχρι την άνοδο του Γεωργίου Παπανδρέου στην εξουσία τα στρατόπεδα όπου εξορίζονταν οι κομμουνιστές και άλλοι αριστεροί; Αγνοεί την εκλογική νοθεία του 1961; Αγνοεί ότι σχεδόν σύσσωμη η ανώτατη ηγεσία του στρατεύματος με την εμπλοκή κάποιων δεξιών πολιτικών ανδρών συνωμοτούσε κατά κόρον για την επιβολή δικτατορικού καθεστώτος κατά τη διάρκεια της πρώτης καραμανλικής οκταετίας; Και καλά να υποκρίνεται ότι αγνοεί αυτά τα πράγματα ο Ευ. Βενιζέλος. Δεδομένων όμως όλων αυτών, από πού βγάζει το συμπέρασμα ο Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης της Αριστεράς, ότι ο Κ. Καραμανλής «κατάφερε να υπερβεί τα ασφυκτικά όρια που είχαν επιβάλει τόσο στη χώρα όσο και στην παράταξή του ο εμφύλιος και οι ξένοι προστάτες»; 

Το τέχνασμα του διαχωρισμού της πρώτης από τη δεύτερη καραμανλική περίοδο διακυβέρνησης με παντελή έλλειψη αναφοράς στα αποτρόπαια πεπραγμένα της πρώτης ώστε να «αγιοποιηθεί» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, υπηρετεί βεβαίως την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να γίνει πρωθυπουργός αποσπώντας ίσως και κάποιες ψήφους της καραμανλικής Δεξιάς.
Συνιστά όμως βαρύτατη προσβολή προς την Αριστερά και τα δεινά που υπέστησαν χιλιάδες και χιλιάδες αγωνιστές της κατά την πρώτη καραμανλική οκταετία, τις εξορίες, τα βασανιστήρια, τις διώξεις. Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην έχει καμιά ηθική αναστολή να τα διαγράψει όλα αυτά προκειμένου να καθίσει στον πρωθυπουργικό θώκο και να γευθεί τη νομή των καρπών της εξουσίας. Η Αριστερά όμως έχει συλλογική μνήμη και δεν διαγράφει απολύτως τίποτα από όλα αυτά. Δεν ξεχνά επίσης ότι επί επτά ολόκληρα χρόνια στρατιωτικής δικτατορίας ο Καραμανλής δεν κάλεσε ούτε μία φορά τον ελληνικό λαό να την ανατρέψει. Δεν έκανε ποτέ ούτε μία δήλωση συμπαράστασης προς τους εξεγερμένους φοιτητές του Πολυτεχνείου. Ούτε καν μια υποκριτική δήλωση θλίψης για τους νεκρούς νέους της εξέγερσης, όσο διαρκούσε η εξουσία της χούντας…


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2N7CI8A99

Εξέγερση ενάντια στην απραξία"


Image
Σημερινό, ολοσέλιδο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας «Süddeutsche», το οποίο εξυμνεί τις δράσεις των πολιτών της Πιερίας.
«Μήπως κάποια μέρα χρειαστεί, οι Γερμανοί να συμβουλευτούν τους Έλληνες, για να μάθουν πως τα κατάφεραν;». Με αυτό το ερώτημα κλείνει το εκτενές, ολοσέλιδο άρθρο του, ο δημοσιογράφος Hans von der Hagen, αφιερωμένο στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ», το οποίο φιλοξενείται στο σημερινό φύλλο της 10.03.2013, στην ενότητα «Wirtschaft», της γερμανικής εφημερίδας «Süddeutsche». Μάλιστα στη διαδικτυακή έκδοση το άρθρο συνοδεύεται από ένα 5λεπτο video (Hans von der Hagen/Sonja Sydow) στο οποίο γίνεται αναλυτική αναφορά στην πανελλαδική δράση «Χωρίς Μεσάζοντες», στο παράλογο καθεστώς των διοδίων και γενικότερα στις δράσεις της πολυσχιδούς ομάδας από την Κατερίνη.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: άρθρο στα γερμανικά και το 5λεπτο βιντεο

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΟΤΙ Η ΕΓΧΩΡΙΑ ΤΡΟΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ!! ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ!! ΔΗΛΑΔΗ...


...... ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ...Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ..ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΩΣ ΑΠΕΙΛΗ!! ΑΥΤΗ Η "ΑΠΕΙΛΗ" ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΥΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ: " ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΣ... ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΑΣ"



«Aπειλούν» την τρόικα με πολιτική κρίση και εκλογές
Η έμμεση απειλή πολιτικής-κυβερνητικής κρίσης είναι το νέο όπλο της κυβέρνησης στην προσπάθεια της να αποκρούσει τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας  για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και άλλα μέτρα, τα οποία θα προκαλέσουν ακόμη πιο βαθιά ύφεση και κοινωνική αναταραχή. Μπροστά στην άκαμπτη στάση των τροϊκανών - που βρίσκουν υποστήριξη και από τις Βρυξέλλες, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης  αποφασίζουν για πρώτη φορά να κινηθούν συντονισμένα, «μοιράζοντας ρόλους». Την απειλή διάρρηξης της κυβερνητικής συνοχής και ενδεχόμενης διάκυσης του κυβερνώντος σχήματος ανέλαβε να επισείσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Ειχε προηγηθεί ανάλογη κίνηση του κ. Βενιζέλου, η οποία ήταν όμως ηπιότερη, συνδέθηκε με τα εσωκομματικά του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και δεν αξιολογήθηκε ως προς τον πραγματικό στόχο της.
Τώρα, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου διαβουλεύσεων με την τρόικα και καθώς η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι η τρόικα δεν της αφήνει κανένα περιθώριο, τη σκυτάλη παίρνει ο Φ. Κουβέλης.
Απευθύνοντας δημόσια "έκκληση" προς την τρόικα  και τους Ευρωπαίους εταίρους, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ τους ζήτησε «να καταλάβουν και να αποδεχθούν ότι η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια της αντοχής της». μέτρα, τα οποία θα αποτλέσουν στοιχειώδες «δίχτυ κοινωνικής προστασίας». Διατύπωσε μάλιστα πέντε προτάσεις μέτρων, τα οποία θα αποτελέσουν στοιχειώδες «δίχτυ κοινωνικής προστασίας».
Την συνέχεια έδωσαν στενοί συνεργάτες του, διευκρινίζοντας ότι «δεν πρέπει να εκληφθεί ως κριτική στις επιλογές του Μαξίμου, αλλά αντιθέτως ως ενισχυτική της διαπραγματευτικής θέσης του πρωθυπουργού».
Η παρέμβαση του κ. Κουβέλη αποτελεί ουσιαστικά μιά "προειδοποιητική βολή" ότι αν δεν εισακουσθούν τα εύλογα αιτήματα όλων των κυβερνητικών εταίρων, δεν αποκλείεται η χώρα να οδηγηθεί σε απρόβλεπτη πολιτική κρίση.
Με τις παρεμβάσεις Βενιζέλου-Κουβέλη στέλνεται μήνυμα προς την τρόικα και τους Ευρωπαίους ότι υπάρχει ομόφωνη απαίτηση των συμπολιτευόμενων πολιτικών δυνάμεων για χαλάρωση των μέτρων που αποδεδειγμένα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα.


sofokleousin


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2N7C4i7H8

Αγιορείτης Γέροντας: «Η Ελλάδα θα σωθεί, αλλά όχι από πολιτικούς»



Αγιορείτης Γέροντας Παΐσιος Κρητικός: 
  • «Η Ελλάδα κατάντησε σκισμένο πουκάμισο, αλλά θα σωθεί! Όχι όμως από πολιτικούς»...
  • «Ο ηγέτης που θα λυτρώσει τους Έλληνες και την χώρα υπάρχει... Είναι ευλογημένος από τον Θεό, καθαρός στην ψυχή, Χριστιανός Ορθόδοξος και δεν είναι πολιτικός...»
Όποιος έχει την ευλογία να τον συναντήσει, θα καταλάβει πως πρόκειται για έναν πεφωτισμενο Γέροντα. Μέσα από 24ωρες παρακλήσεις για κοσμικούς αλλά κυρίως για την Ελλάδα προσφέρειύψιστο πνευματικό έργο και μιλά για πρώτη φορά για την κατάσταση στη Χώρα και για το τι πρέπει να κάνει ο Έλληνας για να λυτρωθεί. 



«Η Ελλάδα κατάντησε σκισμένο πουκάμισο και αυτή την στιγμή κυβερνάται από τον διάβολο. Είμαστε ένας όχλος πια .....πρόβατα δίχως ποιμένα ....δεν ξέρουμε που να πάμε. Δεν γνωρίζουμε πού είναι το φως και πού το σκοτάδι. Ζούμε τους έσχατους καιρούς, την εποχή του αντιχρίστου όπου η εμφάνισή του θα γίνει αμέσως μετά το τελικό χάραγμα που έρχεται σύντομα. Οι υπηρέτες του διαβόλου δεν είναι μόνον οι Έλληνες και Ευρωπαίοι πολιτικοί που με τα έργα τους εξαθλίωσαν τους Έλληνες, αλλά και άνθρωποι καθημερινοί που δεν μετανοούν και δεν έχουν μέσα τους Θεό. Οι Έλληνες έπεσαν θύματα του καταναλωτισμού αγαπώντας την σάρκα, τα χρήματα, το σεξ και την μάταιη χωρίς νόημα ζωή. 

Ο Έλληνας, ο καθένας μας ξεχωριστά θα πρέπει να μετανοήσει για ό,τι έχουμε πράξει και δεν είναι αρεστό στον Θεό, να πολεμήσουμε τον εγωισμό μας και την αμαρτία, που μας καθήλωσε σαν Έθνος και που μας οδηγεί στην καταστροφή, να μεταλάβουμε Σώμα και Αίμα Κυρίου, ζώντας κατόπιν την κατά Θεό Ζωή. Μετάνοια χρειάζεται και για τις επιλογές που κάναμε στα πολιτικά πρόσωπα, διότι αυτές οι επιλογές όλων των περασμένων ετών οδήγησαν την Χώρα στην σημερινή της κατάντια... 

Ο καθρέπτης της κοινωνίας είναι η Ελληνική Bουλή κι αν δεν μετανοήσει ο Έλληνας και δεν το αλλάξει αυτό, οι Έλληνες θα χαθούν. Είναι εσκεμμένη η στήριξη των μεταναστών για να εξαφανίσουν το Ελληνικό Έθνος απόπροσώπου γης αφού οι διώξεις των μεταναστών, είναι πλέον πολύ λιγότερες από τις διώξεις των ίδιων των Ελλήνων πολιτών, από το Ελληνικό κράτος. 

Μεγάλο ρόλο στην συνέχιση της πτώσης του Έλληνα, έχει παίξει το σατανοκούτιπου έχουν όλοι στα σπίτια τους και που πρέπει να σταματήσουν να το κοιτούν...όλοι ...ακόμα και τα παιδιά μας, γιατί από αυτό παίρνουν όλα τα μυνήματα που ο αντίχριστος θέλει να μεταφέρει σε εσάς και τα παιδιά σας. Η ειδωλολατρεία του χρήματος και της σάρκας περνούν μέσα απότο σατανοκούτι στα παιδιά μας, που από μικρά γίνονται λάτρεις αυτού του τρόπου ζωής.

Ο πόλεμος θα γίνει. Και οι Έλληνες δεν θα πρέπει να τον φοβούνται γιατί θα είναι παρά Θεώ... Υπάρχουν αξιωματικοί που έχουν κάλεσμα από τον Θεό και είναι ευλογημένοι να πολεμήσουν σαν Ήρωες. Η Τουρκία θα αφανιστεί και οι Τούρκοι μαζί της: Το 1/3 θα σκοτωθεί, το 1/3 θα βαφτιστούν Χριστιανοί και οι υπόλοιποι θα χαθούν στα βάθη της χώρας. 

Ο ηγέτης που θα λυτρώσει τους Έλληνες και την χώρα υπάρχει ... Είναι ευλογημένος από τον Θεό, καθαρός στην ψυχή, Χριστιανός Ορθόδοξος και δεν είναι πολιτικός... Οι συνθήκες θα επιτρέψουν στον κόσμο να τον αναδείξει πολύ γρήγορα. Και επειδή θα θέσει σαν κορώνα της πολιτικής του τον Χριστιανικό πολιτισμό, θα ενώσει όλους τους Έλληνες και θα αναδείξει με τις πράξεις του την αναγέννηση του Ορθοδόξου Χριστιανισμού σε όλο τον κόσμο. 

Αν ο Έλληνας μετανοήσει και ανακόψει την αποστασία από τον Θεό που έχει ξεκινήσει σαν έργο του αντίχριστου, ζήσει ενωμένος κάτω από τον Χριστιανικό πολιτισμό και διώξει μακριά την λατρεία του χρήματος και της σάρκας, τότε ο Θεός θα δείξει αμέτρητο έλεος και θα σηκωθούμε όρθιοι.»

[Ευχαριστώ τον Γέροντα για την άδεια και την ευλογία του να μεταφέρω στον κόσμο την φωνή του ...
Κωνσταντίνος Αρχοντής



Εκατομμύρια ευρώ αρπάζει η Μ.Κ.Ο. της Ρεπούση





Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ρεπούση, εκτός της προσπάθειας για διαστρέβλωση της ιστορίας (συνωστισμός στη Σμύρνη κλπ), ηγείται και της ΜΚΟ Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών«Διοτίμα», με έδρα την Αθήνα. 

Δημοσιεύματα του Τύπου όπως και στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Διαύγεια» κάνουν λόγο για ένανχορό κρατικών επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων, με κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε υψηλούς μισθούς αργόμισθων στελεχών της εν λόγω ΜΚΟ, με υπερκοστολογήσεις διαφημιστικών φυλλαδίων, ιστοσελίδων, διοργάνωση εκδηλώσεων και ημερίδων που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ. 

Όλα αυτά συνθέτουν το ανεξέλεγκτο «πάρτυ» της ΜΚΟ της Ρεπούση, ένα πάρτυ το οποίο γίνεταιστις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου που βλέπει καθημερινά το εισόδημά του να μειώνεται. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι, μόνο για το έτος 2011το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα» επιχορηγήθηκε και μοιράστηκε το ποσό της τάξεως των 3.800.000 ευρώ, για πρόγραμμα που υλοποίησε, από την Γενική Γραμματεία Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Για την εκπόνηση μελέτης με θέμα «Γυναικεία μετανάστευση στην Ελλάδα» μοιράστηκε 294.872 ευρώ, για ενημερωτική εκστρατεία σχετικά με το trafficking γυναικών υπηκόων τρίτων χωρών,μοιράστηκε 200.000 ευρώ

Ως εταίρος στο πρόγραμμα συνΑΝΑΠΤΥΞΗ μοιράστηκε το ποσό των 720.763 ευρώ

Για το πρόγραμμα «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού 2007-2013» έλαβε 15% από το ύψος της επιχορήγησης που ανερχόταν στα 380.000 ευρώ, και όπως φαίνεται, δεν υπάρχει τέλος στο όργιο κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. 



Σαν σήμερα γεννήθηκε ο κορυφαίος ποιητής Μανώλης Αναγνωστάκης


Ένας από τους κορυφαίους ποιητές της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς. Ποιητής με πολιτική συνείδηση, φυλακίστηκε και καταδικάσθηκε σε θάνατο για τις ιδέες του και χαρακτηρίστηκε ως ο «ποιητής της ήττας», καθώς με τους στίχους του εξέφρασε τη διάψευση των οραμάτων της Αριστεράς. Το ποιητικό του έργο καθόρισε την ομάδα των στρατευμένων ποιητών της μεταπολεμικής ποίησης.
Ο Μανώλης Αναγνωστάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 9 Μαρτίου του 1925. Σπούδασε Ιατρική και ειδικεύτηκε ως ακτινολόγος στη Βιέννη (1955-1956). Άσκησε το επάγγελμα του ακτινολόγου στη Θεσσαλονίκη και το 1978 μετεγκαταστάθηκε στην Αθήνα.
Πήρε μέρος στην Αντίσταση ως στέλεχος της ΕΠΟΝ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Για την πολιτική του δράση στο φοιτητικό κίνημα φυλακίστηκε στο διάστημα 1948-1951, ενώ το 1949 καταδικάστηκε σε θάνατο από έκτακτο στρατοδικείο.
Εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1942 από το περιοδικό «Πειραϊκά Γράμματα». Εκτελώντας χρέη και αρχισυντάκτη, το 1944 συνεργάστηκε με το φοιτητικό περιοδικό «Ξεκίνημα» (1944), πόλο συσπείρωσης των προοδευτικών νέων λογοτεχνών της πόλης, και το 1945 εξέδωσε με δικά του έξοδα την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Εποχές». Αν και προχώρησε στην έκδοση μιας σειράς ποιητικών συλλογών τις επόμενες δεκαετίες, θα έπρεπε να περιμένει ως το 1979, σχεδόν 35 χρόνια μετά την πρώτη έκδοση του βιβλίου του, ώστε να δει να τυπώνεται η συγκεντρωτική έκδοση των ποιημάτων του χωρίς δικά του έξοδα.
Δημοσίευσε ποιήματα και κριτικά σημειώματα σε πολλά περιοδικά, ενώ είχε και πυκνή παρουσία στην εφημερίδα «Αυγή», με κείμενα για θέματα λογοτεχνικά και πολιτικά. Εξέδωσε το περιοδικό «Κριτική» (Θεσσαλονίκη, 1959-1961), υπήρξε μέλος της εκδοτικής ομάδας των «Δεκαοκτώ κειμένων» (1970), των «Νέων Κειμένων» και του περιοδικού «Η Συνέχεια» (1973).
Τα ποιήματα που ο Μανώλης Αναγνωστάκης άφησε πίσω του δημοσιευμένα είναι 88 και γράφτηκαν από το 1941 έως το 1971. Από το 1979 που κυκλοφόρησε ο συγκεντρωτικός τόμος των ποιημάτων του, και από το 1983 που κυκλοφόρησε ιδιωτικά το αυτοβιογραφικό σχόλιο «Y.Γ.» δεν υπήρξε καμία δημόσια παρέμβασή του.
«Στο αλλοιωμένο τοπίο της εποχής μας δεν θα ξαναγράψω», είχε ξεκαθαρίσει, γιατί «το έργο μου το ολοκλήρωσα. Επιλέγω τη σιωπή». Ίσως επειδή, όπως είχε πει σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, «η ποίηση είναι έργο της νεότητας. Χρειάζεται ενθουσιασμό, αυταπάτες, ψευδαισθήσεις. Αυτά τα έχουν οι νέοι. Όσο μεγαλώνεις, κατέχεις καλύτερα τα μέσα σου. Γίνεσαι τεχνίτης, αλλά ένα ποίημα δεν χρειάζεται να είναι τέλειο για να είναι καλό».
Ο Αναγνωστάκης είχε προαναγγείλει τη σιωπή του με τους στίχους:
Το θέμα είναι τώρα τι λες.
Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε.
Καλά τη φέραμε τη ζωή μας ως εδώ.
Μικροζημίες και μικροκέρδη συμψηφίζοντας.
Το θέμα είναι τώρα τι λες. (Στόχος, 1970)
Ποιήματά του μεταφράστηκαν στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ενώ μελοποιήθηκαν από συνθέτες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μιχάλης Γρηγορίου, ο Γιάννης Μαρκόπουλος και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης (1986) και το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας (2002), ενώ αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το πιο γνωστό του ποίημα ήταν το «Μιλώ», που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης.
ΜΙΛΩ…
Μιλώ για τα τελευταία σαλπίσματα των νικημένων στρατιωτών
Για τα κουρέλια από τα γιορτινά μας φορέματα
Για τα παιδιά μας που πουλάν τσιγάρα στους διαβάτες
Μιλώ για τα λουλούδια που μαραθήκανε σους τάφους και τα σαπίζει η βροχή
Για τα σπίτια που χάσκουνε δίχως παράθυρα σαν κρανία ξεδοντιασμένα
Για τα κορίτσια που ζητιανεύουν δείχνοντας στα στήθια τις πληγές τους
Μιλώ για τις ξυπόλυτες μάνες που σέρνονται στα χαλάσματα
Για τις φλεγόμενες πόλεις τα σωριασμένα κουφάρια σους δρόμους
Τους μαστροπούς ποιητές που τρέμουνε τις νύχτες στα κατώφλια
Μιλώ για τις ατέλειωτες νύχτες όταν το φως λιγοστεύει τα ξημερώματα
Για τα φορτωμένα καμιόνια και τους βηματισμούς στις υγρές πλάκες
Για τα προαύλια των φυλακών και για το δάκρυ των μελλοθανάτων.
Μα πιο πολύ μιλώ για τους ψαράδες
Π’ αφήσανε τα δίχτυα τους και πήρανε τα βήματά Του
Κι όταν Αυτός κουράστηκε αυτοί δεν ξαποστάσαν
Κι όταν Αυτός τους πρόδωσε αυτοί δεν αρνηθήκαν
Κι όταν Αυτός δοξάστηκε αυτοί στρέψαν τα μάτια
Κι οι σύντροφοι τους φτύνανε και τους σταυρώναν
Κι αυτοί, γαλήνιοι, το δρόμο παίρνουνε π’ άκρη δεν έχει
Χωρίς το βλέμμα τους να σκοτεινιάσει ή να λυγίσει
Όρθιοι και μόνοι μες στη φοβερή ερημία του πλήθους.
Η ποίηση του Μανώλη Αναγνωστάκη δεν είναι απαισιόδοξη. Όσο κι αν οι στίχοι του φτάνουν κάποτε στην απελπισία, στο βάθος του ορίζοντα διακρίνεται ένα φως που μοιάζει περισσότερο με την αναλαμπή της αυγής και λιγότερο με το λυκόφως. Η δύναμη του ποιητικού του έργου, υπερβαίνοντα τις κομματικές ταμπέλες, κατάφερε να εκφράσει την αβεβαιότητα, την αποξένωση, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης εποχής.
Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2005, καταβεβλημένος από χρόνια αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα.
Διαβάστε
«Ποιήματα 1941-1971» (Εκδόσεις Νεφέλη)
Αλέξανδρου Αργυρίου: «Μανόλης Αναγνωστάκης: Νοούμενα και υπονοούμενα της ποίησής του» (Εκδόσεις Γαβριηλίδης)
Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/biographies/174#ixzz2N29frTKO
sansimera.gr
Εργογραφία
Το Σεπτέμβριο του 1942, πρωτοεμφανίζεται στα ελληνικά γράμματα με το παραδοσιακό ποίημα “1870-1942″ που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Πειραϊκά Γράμματα”.
Το Μάρτιο του 1944 κάνει και πάλι την εμφάνισή του με το νεωτερικό ποίημα “Απροσδιόριστη χρονολογία” που δημοσιεύεται στο φοιτητικό περιοδικό “Ξεκίνημα”  (Θεσσαλονίκη, όργανο του εκπολιτιστικού ομίλου Πανεπιστημίου), του οποίου υπήρξε αρχισυντάκτης από το πρώτο τεύχος (15 Φεβρουαρίου 1944) μέχρι και το 12ο (Οκτώβριος 1944). Αυτή είναι και η περίοδος που θα ξεκινήσει η γόνιμη και τόσο μοναδική ποιητική του διαδρομή, καθώς το 1945 εκδίδεται η συλλογή “Εποχές” για να ακολουθήσουν οι: “Εποχές 2″ (Θεσσαλονίκη 1948), “Η συνέχεια” (1954), η συγκεντρωτική έκδοση “Τα ποιήματα 1941-1956″ μαζί με τις “Παρενθέσεις” και τη “Συνέχεια 2″ (1956), “Η Συνέχεια 3″(Θεσσαλονίκη 1962), η μελέτη “Υπέρ και κατά” (1965), “Ο Στόχος” (1970), η συγκεντρωτική έκδοση“Τα ποιήματα (1941-1971)” (1971), και τέλος το “Υ.Γ.” που η πρώτη του έκδοση, ιδιωτική και εκτός εμπορίου, έγινε το 1983 για να επανεκδοθεί το 1992 (Νεφέλη). Είχαν προηγηθεί η μελέτη “Αντιδογματικά, άρθρα και σημειώματα” (1978), “Το περιθώριο” (πεζό, 1979), ο “Μανούσος Φάσσης, Παιδική Μούσα (Τραγούδια για την προσχολική και σχολική ηλικία” (1980), “Τα Συμπληρωματικά (Σημειώσεις κριτικής)” (1985), “Ο ποιητής Μανούσος Φάσσης. Η ζωή και το έργο του. Μια πρώτη απόπειρα κριτικής προσέγγισης” (1987) και “Η χαμηλή φωνή. Τα λυρικά μιας περασμένης εποχής στους παλιούς ρυθμούς – μια πρσωπική ανθολογία του Μανόλη Αναγνωστάκη” (1990).










Στη χώρα του Ψυχάρη δεν μιλάμε για σκοινί



Στη χώρα του Ψυχάρη δεν μιλάμε για σκοινί
Διαβάσαμε σήμερα στα ΝΕΑ την εξής άποψη: «Θυμίζω ότι ο «ηγέτης των φτωχών» (Τσάβες) ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του με ένα διπλό αλλά (ευτυχώς) αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα το 1992 για το οποίο έμεινε δύο χρόνια στη φυλακή».
Καλώς το θυμίζει η εφημερίδα του κ. Ψυχάρη αλλά ξεχνά να σημειώσει ποιος ήταν ο υπό ανατροπή πρόεδρος. Πρόκειται για τον Κάρλος Αντρέ Πέρεζ με διαταγές του οποίου η εθνοφρουρά της Βενεζουέλας σκότωσε περίπου 3.000 άτομα που διαμαρτύρονταν για την νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης. Τι άλλο ήταν ο κ. Πέρεζ; Ήταν αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και κέρδισε τη δεύτερη εκλογική του θητεία υποσχόμενος να αντιταχθεί στο ΔΝΤ. Όπως κάθε καλό μέλος της ΣΔ όμως, ύστερα από λίγους μήνες άνοιξε τις πύλες της Βενεζουέλας στο ΔΝΤ, βυθίζοντας τη χώρα στη φτώχεια και τελικά στο αίμα.
Το ενδιαφέρον είναι ότι από αυτή την κατάσταση δημιουργήθηκε το πλέγμα πολιτικής και οικονομικής διαφθοράς, με κεντρικό άξονα τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία πραγματοποίησαν το πραξικόπημα του 2002. Στελέχη επιχειρήσεων που αυτοπαρουσιάζονταν σαν δημοσιογράφοι εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα μιας διεφθαρμένης πολιτικής και οικονομικής ελίτ, φυσικά με το αζημίωτο. Ευτυχώς εμείς ζούμε σε δημοκρατία και όλα αυτά μας είναι ξένα.
Στη συζήτηση εκτός από τους υπαλλήλους του κ. Ψυχάρη παρενέβη και ο υιός του, ο οποίος ξέχασε την βασική αρχή που λέει ότι στη χώρα των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου… δεν μιλάμε για σκοινί.

Η καπιταλιστική κρίση και η άνοδος της Χρυσής Αυγής


seisaxthiablog

Προκόπης Κωφός

Η ενίσχυση της Χρυσής Αυγής στη χώρα μας, πέραν των βαθύτερων και ουσιαστικότερων αιτιών της ανόδου του φασισμού σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και εξαθλίωσης στις καπιταλιστικές κοινωνίες, έχει και μια επιπλέον αιτία που στη φάση που βρισκόμαστε παίζει καθοριστικό ρόλο. Η επιπλέον αυτή αιτία είναι η ερμηνεία που δίνουν για την κρίση οι πολιτικές δυνάμεις Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΣΥΡΙΖΑ, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και φυσικά και η ίδια η Χρυσή Αυγή.
Όλες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις ερμηνεύουν την κρίση αποδίδοντάς την στη διαφθορά και τη σπατάλη, στο «όλοι μαζί τα φάγαμε», στο μεγάλο και σπάταλο κράτος, στο ότι καταναλώναμε πάνω από τις δυνάμεις μας, στο χρέος του κράτους, στους λαθρομετανάστες που μας παίρνουν τις δουλειές και απειλούν την ασφάλειά μας, στην ανικανότητα, την ανεπάρκεια και τη διαφθορά των πολιτικών και το πελατειακό κράτος, στον παρασιτικό καπιταλισμό που υποτίθεται ευδοκίμησε στη χώρα μας, στο νεοφιλελευθερισμό και την κυριαρχία των αγορών έναντι της πολιτικής και στην έλλειψη σχεδίου για την ανάπτυξη της χώρας. Υπάρχει επιπλέον και μια πολύ πρωτότυπη ερμηνεία της κρίσης, που προβάλλεται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι βέβαια ως αυτόνομη ερμηνεία, πως για την κρίση φταίει το μνημόνιο.  Η κάθε πολιτική δύναμη έχει ενδεχομένως ένα διαφορετικό μίγμα ερμηνείας της κρίσης προβάλλοντας κάποιους από τους υποτιθέμενους παράγοντες της κρίσης περισσότερο ή λιγότερο, αλλά κοινός τους παρονομαστής είναι πως αποδίδουν την κρίση σε όλους αυτούς τους παράγοντες μην αναγνωρίζοντας την κρίση ως καπιταλιστική κρίση.
Οι πολιτικές αυτές δυνάμεις πέραν της ερμηνείας που δίνουν στην κρίση επεκτείνονται φυσικά και σε απαντήσεις για την αντιμετώπισή της.
Συγκεκριμένα ισχυρίζονται πως η αντιμετώπιση της κρίσης είναι θέμα πολιτικής βούλησης και ορθής πολιτικής και πως μια κυβέρνηση με τη δύναμη που θα της δώσει η ψήφος του λαού μπορεί όχι μόνο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, αλλά και να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Όσο παραπλανητικές είναι οι ερμηνείες που δίνουν, τόσο άστοχες είναι και οι απαντήσεις τους.
Οι ερμηνείες αυτές της κρίσης είναι απατηλές. Όλα αυτά που λένε είναι σωστά. Διαφθορά και σπατάλη υπήρχε και φυσικά υπάρχει και τώρα και θα υπάρχει και στο μέλλον. Για παράδειγμα η «επένδυση» στη Χαλκιδική είναι η διαφθορά του σήμερα και να μη σώσει να είναι και του αύριο! Η λίστα Λαγκάρντ είναι επίσης διαφθορά του σήμερα. Αυτά τα δύο παραδείγματα είναι από τα φανερά, γιατί τα κρυφά θα τα μάθουμε κάποια χρόνια αργότερα, όπως μαθαίνουμε τώρα αυτά που έγιναν στον παρελθόν.
Μετανάστες ήρθαν πολλοί και έρχονται κι άλλοι και αν επιτεθούν και στο Ιράν θα έρθουν ακόμα περισσότεροι. Θα πρέπει να βάλουμε φρουρούς στα σύνορα να πυροβολούν αδιακρίτως; Το χρέος του κράτους έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη, αλλά ακόμα και τώρα δανειζόμαστε και το ζητούμενο για πολλούς είναι να τα καταφέρουμε να βγούμε στις αγορές όσο πιο γρήγορα γίνεται για να συνεχίζουν να μας δανείζουν πάλι απρόσκοπτα, όπως προ κρίσης. Πελατειακό κράτος δημιούργησαν και το συντηρούν ακόμα.
Πρόσφατο παράδειγμα αυτά που έγιναν με το σχέδιο «Αθηνά» και τους «τοπικούς παράγοντες», που υπήρξε φροντίδα να εξυπηρετηθούν δεόντως.
Λαμόγια δεν έλειψαν και ούτε πρόκειται φυσικά να λείψουν ποτέ.
Παρανομίες πάντα υπάρχουν ακόμα και όταν υπάρχει η θανατική ποινή. Ο λεγόμενος νεοφιλελευθερισμός κυριάρχησε και ακόμα κυριαρχεί και θα κυριαρχεί, γιατί δεν είναι παρέκκλιση, αλλά  ο γνωστός σε όλους καπιταλισμός στο στάδιο ανάπτυξης που βρίσκεται τώρα. Σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας δεν υπήρξε και ούτε πρόκειται φυσικά να υπάρξει, πώς να υπάρξει άλλωστε στον καπιταλισμό, όπου η ανάπτυξη είναι υπόθεση των καπιταλιστών που φροντίζουν αποκλειστικά για τη δική τους ανάπτυξη και τα δικά της κέρδη επενδύοντας εκεί όπου θα βγάλουν περισσότερα, πατατάκια, γαριδάκια, αυτοκίνητα, πορνογραφία, καθρεφτάκια για ιθαγενείς, όπου τέλος πάντων τα καταφέρει ο καθένας καλύτερα.
Όλα αυτά που περιγράφουν λοιπόν είναι σωστά, αλλά η μεγάλη τους απάτη είναι πως όλα αυτά τα φαινόμενα, που υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα στον καπιταλισμό, τα χρησιμοποιούν εντελώς αυθαίρετα για να ερμηνεύσουν την κρίση. Αν μπορούσαν να αποδείξουν πως η κρίση οφείλεται σε όλα αυτά, δεν θα το αποδείκνυαν για να πειστούμε όλοι; Αντί για αποδείξεις και αναλύσεις καταφεύγουν στην περιπτωσιολογική παρουσίαση τέτοιων φαινομένων και σε επικοινωνιακά παιχνίδια από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως η ταύτιση του χρέους και των προβλημάτων του κράτους με τη συνολική οικονομία. Είναι φανερό λοιπόν πως κάτι θέλουν να μην καταλάβουμε, πως η κρίση που σαρώνει όλες τις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες είναι καπιταλιστική κρίση και οφείλεται στην υπερσυσσώρευση κεφαλαίων που δεν μπορούν να αναπαραχθούν. Η ανεργία, η συσσώρευση πλούτου, τα αμύθητα ποσά που δανείστηκαν σε κράτη και ιδιώτες είναι μερικά μόνο από τα βασικά στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Η κρίση λοιπόν εφόσον είναι καπιταλιστική είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί στα πλαίσια του ίδιου του καπιταλισμού και ξεπερνιέται μόνο με την καταστροφή των κεφαλαίων που δεν μπορούν να αναπαραχθούν, δηλαδή με την εξαθλίωση των εργαζομένων μέσω της ανεργίας και των χαμηλών μισθών, με το κλείσιμο επιχειρήσεων, κατά προτίμηση βεβαίως των μικρών, με την απώλεια της αξίας των περιουσιών και των ακινήτων, με τη μη επιστροφή των δανεικών και με πόλεμο.
Με τέτοιες ερμηνείες που δίνουν για την κρίση αυτές οι πολιτικές δυνάμεις, η αντιμετώπισή της φαίνεται μεν να είναι μια δύσκολη υπόθεση, αλλά δεν είναι αδύνατη, γιατί ξέρουμε υποτίθεται τι ακριβώς πρέπει να γίνει και μπορούμε να εκτιμήσουμε πως όλα αυτά που πρέπει να γίνουν, μπορούν να γίνουν. Δεν πρέπει παρά να καταπολεμηθεί η διαφθορά και η σπατάλη, να διώξουμε τους μετανάστες, να καταπολεμήσουμε την τεμπελιά μας, που έχουμε κακομάθει, να καταπολεμήσουμε τους αεριτζήδες και κρατικοδίαιτους καπιταλιστές, να ενισχύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, να περιορίσουμε το κράτος και ταυτόχρονα να αναλάβει το κράτος και η πολιτική ηγεσία το μεγάλο έργο της ανόρθωσης και της ανάπτυξης της χώρας. Όσα από αυτά μπορούν να γίνουν, όπως για παράδειγμα η καταπολέμηση της σπατάλης, δεν έχουν καμιά σχέση με την ίδια την κρίση παρά με κάποιο ας πούμε νοικοκύρεμα του κράτους. Όσα πάλι μπορεί να συσχετιστούν με την κρίση, δεν μπορούν να γίνουν, όπως για παράδειγμα η ανάπτυξη!
Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει με βάση τις ερμηνείες και τις προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης από τις πολιτικές δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής είναι, ποια πολιτική δύναμη μπορεί να τα κάνει όλα αυτά και να επαναφέρει την τάξη σ’ αυτό το χάος; Μήπως χρειάζεται μια πολιτική δύναμη που πέρα από τη γνώση του τι πρέπει να γίνει, όλα δηλαδή αυτά που λένε όλα αυτά τα κόμματα μαζί, θα πρέπει να έχει δώσει την εντύπωση πως διαθέτει την πυγμή, τον αυταρχισμό και τη θέληση όχι απλά να τα προωθήσει, αλλά να τα επιβάλει ακόμα και με τη βία αν χρειαστεί, που εννοείται πως θα χρειαστεί, γιατί «με το καλό» θα γίνεται όλο και περισσότερο φανερό πως δεν γίνεται τίποτα; Πού καταλήγουν λοιπόν οι ερμηνείες και οι προτάσεις τους; Δεν καταλήγουν σε κάτι σαν τη Χρυσή Αυγή; Ποιος θα τα βάλει με τη διαφθορά και τη σπατάλη για να ικανοποιήσει τους «αγανακτισμένους», που με βάση αυτά που ακούν στην τηλεόραση λένε πως θέλουν να μπουν με ένα καλάζνικοφ στη Βουλή για να θερίσουν τους τριακόσιους γιατί τα έφαγαν; Οι διεφθαρμένοι και αυτοί που τα σπατάλησαν ή αυτοί που διακηρύσσουν πως θα τους καθίσουν όλους αυτούς στο σκαμνί; Ποιος θα διώξει τους ξένους; Αυτοί που τους δέχτηκαν και τους ανέχονται ή αυτοί που έμπρακτα αποδεικνύουν κάθε μέρα πως είναι αποφασισμένοι να τους διώξουν; Ποιος θα τα βάλει με τη ίδια μας τη νοοτροπία να εξασφαλίσουμε μια θέση στο δημόσιο για να μη δουλεύουμε; Αυτοί που μας προσέλαβαν, αλλά τώρα θέλουν να μας διώξουν ή αυτοί που ισχυρίζονται πως θέλουν πρωτίστως ένα ισχυρό Κράτος; Ποιος θα τιμωρήσει τους ενόχους; Οι ίδιοι οι ένοχοι θα τιμωρήσουν τον εαυτό τους ή αυτοί που εμφανίζονται ως άσπιλοι και αμόλυντοι από τέτοιου είδους διαφθορά; Ποιος θα αντιμετωπίσει τον παρασιτικό καπιταλισμό και τα «λαμόγια»; Αυτοί που τον εξέθρεψαν στο όνομα της ανάπτυξης και διατηρούν τις διασυνδέσεις μαζί του; Μήπως θα τον αντιμετωπίσει η λεγόμενη «αριστερά», που είναι κι αυτή συνένοχη γιατί κατάφερε και επέβαλε εν μέσω καπιταλισμού καθεστώς «Σοβιετίας», ή οι διώκτες του κομμουνισμού; Ποιος θα τα βάλει με τις επιπτώσεις του «νεοφιλελευθερισμού», της κυριαρχίας της αγοράς και τους «διεθνείς τοκογλύφους»; Οι «νεοφιλελεύθεροι», οι «ευρωλιγούρηδες»  και οι της παγκοσμιοποίησης ή μια δύναμη που υποτίθεται πως το κύριο μέλημά της και ο βασικός λόγος ύπαρξής της είναι η ισχυροποίηση του Έθνους των Ελλήνων;
Τέτοιες ερμηνείες δίνουν στην κρίση, τέτοιες πολιτικές δυνάμεις θα ενισχυθούν για να την αντιμετωπίσουν. Οι εξαθλιωμένοι, οι άνεργοι και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού που θα απειλείται με εξαθλίωση δεν θα ενδιαφερθεί ούτε για τη δημοκρατία, ούτε για την ελευθερία, ούτε για το σύνταγμα, ούτε για τη νομιμότητα που τους εξαθλιώνει. Αν καταφέρουν τα κόμματα αυτά και πείσουν το λαό πως γι αυτή την κατάσταση φταίνε όλα αυτά που του λένε πως φταίνε και πως η κρίση θα αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που του προτείνουν δεν αποκλείεται να δούμε πολύ μεγαλύτερη άνοδο της Χρυσής Αυγής. Όμως η άνοδος και η επικράτηση των φασιστικών κομμάτων σε συνθήκες κρίσης του καπιταλισμού είναι η απόδειξη πως η καπιταλιστική κρίση βαίνει με γοργό ρυθμό προς τη φυσιολογική της κατάληξη, τη δραστική καταστροφή των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων, τον πόλεμο. Την καπιταλιστική κρίση και μάλιστα μια κρίση με τέτοια έκταση και τέτοιο βάθος μπορεί να την αντιμετωπίσει ο λαός μόνο αν πάρει ο ίδιος την υπόθεση στα χέρια του.
Προκόπης Κωφός
Τμήμα Χημείας ΑΠΘ

Δούκισσα Νομικού: Η απώλεια που την βύθισε στη θλίψη


f8aacad0839da16b226e55f24597a2ba L 300x179 Δούκισσα Νομικού: Η απώλεια που την βύθισε στη θλίψη
Δύσκολες ώρες βιώνει από χθες το βράδυ η Δούκισσα Νομικού αφού αναγκάστηκε να αποχωριστεί κάποιον πολύ αγαπημένο της.
Δεν είναι άλλος από τον πιστό της φίλο, τον σκύλο της, τον οποίο φώναζε Τσόκο. Ο αγαπημένος της σκύλος, ζούσε με την οικογένειά της τα τελευταία 13 χρόνια και φυσικά ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της γι” αυτό και η απώλεια του Τσόκο στοίχισε πολύ στην όμορφη παρουσιάστρια. Η ίδια, θέλησε να τον αποχαιρετήσει με ένα συγκινητικό μήνυμα στο twitter στο οποίο έγραψε χθες: «Ο πιο πιστός μου φίλος «έφυγε».
Ήταν δίπλα μου για 13 χρόνια. Καλό ταξίδι Τσόκο. Θα σε αγαπώ για πάντα». Φυσικά η ψυχολογία της Δούκισσας δεν είναι και η καλύτερη αφού νιώθει θλίψη για την απώλεια του αγαπημένου της Τσόκο.

Συγκλονίζει ο ξαφνικός θάνατος ηθοποιού της Λάμψης!


 Συγκλονίζει ο ξαφνικός θάνατος ηθοποιού της Λάμψης!Η είδηση του θανάτου της έσκασε ως κεραυνός εν αιθρία πριν από λίγες μέρες σε φίλους και γνωστούς της…
Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η γλυκιά ηθοποιός χάθηκε τόσο άξαφνα!
Συγκλονίζει ο θάνατος της πασίγνωστης ηθοποιού… που για πολλά χρόνια όλοι απολαμβάναμε τηλεοπτικά στο καθημερινό σίριαλ του Antenna «Η Λάμψη»! Κανείς από τους συμπρωταγωνιστές της από το σίριαλ αλλά και τους φίλους της δεν μπορεί να πιστέψει, ότι χάθηκε έτσι ξαφνικά το πιο χαμογελαστό κορίτσι.
Ήταν η ψυχή της παρέας, λένε όσοι την γνώριζαν. Στα 49 της χρόνια όμως, η μοίρα έμελλε να της παίξει το χειρότερο της παιχνίδι, στερώντας την από τους αγαπημένους της. Δεν αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας
. Η Τζώρτζια Θεοδώρου, η τηλεοπτική γραμματέας του Γιάνγκου Δράκου της Τζάιαντ, έφυγε πριν από λίγες μέρες από την ζωή, ύστερα από ανακοπή καρδιάς.
Τα συλληπητήρια μας στην οικογένειας της .
11 Συγκλονίζει ο ξαφνικός θάνατος ηθοποιού της Λάμψης!

Πόλεμος για το φθηνό πιτόγυρο! – Απειλούν με μηνύσεις


patra polemos Πάτρα: Πόλεμος για το φθηνό πιτόγυρο!   Απειλούν με μηνύσεις
Απειλούν ακόμη και με μηνύσεις επιχειρηματίες που κατάφεραν να εξασφαλίζουν φθηνά, αλλά ποιοτικά προϊόντα στους καταναλωτές
Στα μαχαίρια φαίνεται πως θα βρεθούν καταστηματάρχες εστίασης της Πάτρας μετά την παρέμβαση του Συλλόγου τους ο οποίος θέτει ζήτημα ποιότητας σε όσους έχουν κατεβάσει σε χαμηλά επίπεδα τις τιμές πώλησης των προϊόντων τους. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Σταυρόπουλος δηλώνει πως την ώρα που όλα αυξάνονται, καταστηματάρχες αναγκάζονται να μειώσουν τις τιμές. Και προσθέτει πως στην αγορά έχει φουντώσει το φαινόμενο των χαμηλών τιμών, χωρίς ωστίόσο να διασφαλίζεται απόλυτα η ποιότητα. Δηλώνει μάλιστα πως το φθηνότερο δεν μπορεί να σημαίνει μειωμένη ποιότητα, μειωμένες υπηρεσίες ή άλλου είδους πρακτικές που συμβαίνουν και δεν τιμούν καθόλου τον κλάδο μας.
Μάλιστα ο Σύλλογος προσανατολίζεται στο να κάνει καμπάνια προκειμένου να ενημερώσει τους καταναλωτές για το πρέπει να προσέχουν
. Ολα αυτά όμως έχουν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από όσους πωλούν φθηνότερα τα προϊόντα τους. Μάλιστα καταστηματάρχες που πωλούν για παράδειγμα την πίτα με 1 ευρώ ή τον καφέ με 80 λεπτά προκαλούν και καλούν τις αρμόδιες υπηρεσίες να τους ελέγξουν. Δηλώνουν πως έχουν μειώσει τα ενοίκια και το προσωπικό τους, εργάζονται και οι ίδιοι περισσότερες ώρες από παλιά, έχουν μειώσει το κέρδος τους ανά τεμάχιο και κερδίζουν από την αύξηση της πελατείας τους. Απορούν μάλιστα από το γεγονός της παρέμβασης του Συλλόγου τους και κάποιοι θεωρούν πως το κάνει μόνο και μόνο για να προστατεύσει μέλη του… που πωλούν ακριβά! Ιδιαίτερα για το ζήτημα με τα σουβλάκια αφήνουν αιχμές και για τον ίδιον τον Πρόεδρο Γιάννη Σταυρόπουλο ο οποίος διατηρεί κατάστημα ψητοπωλείο στην Πλατεία Γεωργίου. «Δεν μπορεί να μας θίγει επειδή καταφέραμε να πουλάμε την πίτα με 1 ευρώ» δηλώνει καταστηματάρχης στην οδό Γούναρη.
Απειλούν με μηνύσεις!
Ορισμένοι καταστηματάρχες που πωλούν την τυρόπιτα 1 ευρώ (ή και 80 λεπτά), τον καφέ κάτω από 1 ευρώ αλλά και την πίτα γύρο με 1 ευρώ, δηλώνουν αποφασισμένοι ακόμη και να προβούν σε μηνύσεις εναντίον του Προεδρείου του Συλλόγου αν διαπιστώσουν πως η καμπάνια που ετοιμάζει τους θίγει. Κάποιοι μάλιστα υπενθυμίζουν πως σε περιπτώσεις παραβίασης των κανόνων υγιεινής που έχουν διαπιστωθεί σε καταστήματα όλης της χώρας, αυτές δεν είχαν σχέση με την τιμή πώλησης των προϊόντων! «Κάθε άλλο! Πωλούσαν πανάκριβα… και τάιζαν τον κόσμο με σκουπίδια» μας είπε γνωστός καταστηματάρχης
Πηγή: dete

Τόσκας:"Ποιοτικός αμυντικά ο Ατρόμητος"


Τόσκας:"Ποιοτικός αμυντικά ο Ατρόμητος" (video)
Ο κεντρικός αμυντικός του Πανιωνίου, Δημήτρης Τόσκας μίλησε στοwww.novasports.gr και το Γιώργο Βασιλείου για τις εντυπώσεις του από το ματς με τον ΠΑΟΚ, τα συναισθήματά του που αγωνίζεται με τον Πανιώνιο, αλλά και τον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Για τη θέση του αμυντικού χαφ που αγωνίστηκε: "Είναι μια θέση που γνωρίζω γιατί έπαιζα και στις προηγούμενες ομάδες κάποια παιχνίδια σε αυτή τη θέση. Είναι μια θέση που μου αρέσει και όποτε χρειάζεται θα βοηθάω την ομάδα και εκεί".

Για τα συναισθήματά του που αγωνίζεται με τον Πανιώνιο: "Σίγουρα είμαι υπερήφανος που είμαι στην ομάδα του Πανιωνίου, μια ιστορική ομάδα. Έχω παίξει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια από τον Ιανουάριο. Πιστεύω σε κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα να γίνομαι καλύτερος και να βοηθάω την ομάδα".

Για τον αγώνα με τον Ατρόμητο: "Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, όπως όλα μέχρι τώρα. Αν κερδίσουμε είμαστε κοντά στην παραμονή μας. Κοιτάμε όλη τη βδομάδα την τακτική μας, δουλεύουμε καλά και περιμένουμε τον αγώνα".

Για το τι ξεχωρίζει από τον Ατρόμητο: "Είναι σίγουρα μια πολύ ποιοτική ομάδα, με πολλούς καλούς αμυντικούς. Εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, όχι τον Ατρόμητο για να μπορέσουμε να πάρουμε ότι καλύτερο".

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο: "Θέλουμε να μας βοηθήσει ο κόσμος , να είναι κοντά μας και στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί τη νίκη».


Επιμέλεια: Γιώργος Βασιλείου