ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Προσοχή στο κενό μεταξύ ακροδεξιού και μπούφου



Κώστας Βαξεβάνης


Αν πιστέψουμε τις διαρροές από το Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς είναι έξαλλος με την κίνηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη, να μην ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του Κασιδιάρη. Ο Γραμματέας της ΝΔ, δεν ψήφισε να αρθεί η ασυλία του Κασιδιάρη ο οποίος χτύπησε μια γυναίκα, την Λιάνα Κανέλη, μπροστά στις κάμερες. Δηλαδή ούτε το ηθικό σύστημα του Κεφαλογιάννη, ούτε το πολιτικό του, ούτε και αυτές οι κρητικές παραδόσεις, στάθηκαν ικανές να τον αποτρέψουν απ’ το να ψηφίσει να μην δικαστεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Να μην αποδοθεί δηλαδή Δικαιοσύνη.
Προσωπικά δεν πιστεύω αυτές τις διαρροές οι οποίες προσπαθούν να εμφανίσουν τον πρωθυπουργό να πληγώνεται, να μην ανέχεται, να είναι σχεδόν θύμα σε αυτό το άστοχο παιχνίδι που έπαιξαν τα στελέχη του. Για να το πω διαφορετικά, έχει λίγη σημασία αν ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να πιστέψουμε, επειδή ίσως πιστεύει και ο ίδιος, πως έχει στο κόμμα του μπούφους. Και για να προλάβω μηνύσεις εύθικτων που καταπίνουν πολιτικές καμήλους διαφθοράς αλλά διυλίζουν λέξεις, μπούφος είναι ένα πουλί το οποίο συνηθίζει να ανοίγει το στόμα του, περιμένοντας να πέσει σε αυτό η τροφή του. Λίγη σημασία έχει δηλαδή αν στα πλαίσια της αυτοδικαιολόγησής του ο πρωθυπουργός εμφανίζει τα στελέχη του ως ανθρώπους που αρέσκονται στο να ανοίγουν το στόμα τους περιμένοντας έτοιμη τροφή, κάνοντας συνεχώς λάθη.
Προφανώς και υπάρχουν μπούφοι στη ΝΔ όπως και σε όλο το πολιτικό σύστημα, που αναμασούν τα αποφάγια από το μεγάλο γλέντι της διαφθοράς ή που δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει να τρώει η Ελλάδα από τα σκουπίδια. Όσα όμως συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, αυτό το ερωτικό ειδύλλιο που αναπτύσσεται με την ακροδεξιά, δεν είναι θέμα κάποιων μπούφων ή ανελαστικών πολιτικά. Τα έχει ορίσει και προσυπογράψει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Οι…ψήφοι του Καράμπελα και του Κεφαλογιάννη, δεν δόθηκαν δώρο στην Χρυσή Αυγή από παρανόηση ή φιλεσπλαχνία αλλά από πολιτική πεποίθηση και συγγένεια. Στις τάξεις της ΝΔ, υπήρχε πάντα ακροδεξιό μπλοκ, όπως και προσωπικότητες που έπαιζαν το ρόλο του Άδωνη. Η διαφορά όμως του Σαμαρά με τους προηγούμενους αρχηγούς της ΝΔ, είναι πως όλοι οι προηγούμενοι δεν επέτρεπαν σε αυτό το χώρο ούτε να κυριαρχήσει, ούτε να εμφανίζεται ως επίσημη πολιτική του κόμματος. Αντιθέτως ο Αντώνης Σαμαράς δίνει στην εσωκομματική ακροδεξιά ρόλο μαχητικής ιδεολογίας και στην ακροδεξιά εκτός κόμματος, συμπάθεια συγγενούς.
Στην ΝΔ του 2013 και της Ευρωπαϊκής Προοπτικής, όπως την διαφημίζει ο αρχηγός της, ο Μάκης Βορίδης υπήρξε υπουργός. Ο Μάκης Βορίδης, ούτε έχει απαρνηθεί τις ακροδεξιές του απόψεις, ούτε τις έχει κρίνει. Οι φωτογραφίες του με το τσεκούρι που σώζονται ελέω διαδικτύου ,είναι το λιγότερο. Ο Βορίδης υπήρξε χρησμένος από τον Παπαδόπουλο αρχηγός της νεολαίας του και υποψήφιος του χουντοκόμματος μαζί με τον Μιχαλολιάκο.
Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, έχουμε αποκαλύψει στρατοδίκης της Χούντας ο οποίος μάλιστα είχε δικάσει τον ίδιο τον θείο του Σαμαρά για την αντιστασιακή του δράση.
Ο Ηλίας Φιλιππακόπουλος, διευθυντής του Γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Κεφαλογιάννη, υπήρξε όπως επίσης αποκαλύψαμε, συνεργάτης της Χούντας στα Πανεπιστήμια, λάτρης και υμνητής του Παπαδόπουλου ο οποίος έχει καταγγελθεί από τους ίδιους τους Νεοδημοκράτες. Επί δύο δεκαετίες είναι συνεργάτης του Κεφαλογιάννη και πληρώνεται από τη Βουλή την οποία κατήργησε. Ο ίδιος ο Σαμαράς τον διόρισε διευθυντή. Παρά τις αποκαλύψεις, δεν έκανε καμιά κίνηση αποκατάστασης του «λάθους» του. Αντιθέτως ο προϊστάμενος του Κεφαλογιάννη, λίγες μέρες μετά, ψήφισε υπέρ του Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής.
Ο Ιωάννης Κωτούλα, σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Χαρ. Αθανασίου, αποδείχθηκε ένας «αναθεωρητής του ναζισμού» τον οποίο κατήγγειλαν μάλιστα οι Εβραίοι της Ελλάδας. Όταν οι αποκαλύψεις για το «συγγραφικό» του έργο ήταν στο έπακρο, ο ίδιος ο Γ. Μουρούτης διευθυντής Επικοινωνίας του πρωθυπουργού, υποστήριζε το «επιστημονικό» έργο του Κωτούλα στο διαδίκτυο, ως αποτέλεσμα βαρβάτης βιβλιογραφίας.
Θα μπορούσα να προσθέσω διάφορα στοιχεία των απόψεων και της πολιτικής του ίδιου του Σαμαρά, ο οποίος εμφανίζει κατά καιρούς να διαθέτει πιστοποίηση ISO Παναγίας και να είναι πρωθυπουργός των ελλήνων με πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, αλλά δεν είναι του παρόντος.
Μετά το 1989, οι ηγέτες του Δεξιού χώρου, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, άλλος με ειλικρίνεια και άλλος με λιγότερη, προσπάθησαν να εμφανίσουν τη ΝΔ ως κόμμα της Ευρωπαϊκής Δεξιάς. Ο Σαμαράς συστηματικά επιχειρεί να την ρίξει στο κενό μεταξύ μπούφων και ακροδεξιών.
Πηγή: koutipandoras.gr

ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ.. ΤΙ ΓΙΝΕΣΑΙ?



Ο μέγας εχθρός του λαού. ΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι.  Κάποιος, (ειλικρινά δεν θυμάμαι ποιος) είχε πει πως όταν μια κυβέρνηση δεν ακούει το λαό της, η δημοκρατία έχει πεθάνει. Πως όταν υπάρχουν διάφορες κατηγορίες πολιτών που η μία στρέφεται εναντίον της άλλης, τότε έχει πεθάνει και η ελευθερία. Και πως τέλος, αν ένας λαός ανέχεται τα δυο αυτά πράγματα τότε έχει πεθάνει κι αυτός…
Παρακολουθώντας όλο αυτό το χαμό που γίνεται σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους που για όλα φταίνε και πρέπει να καούν στη πυρά, θέλω να θυμίσω μερικά πράγματα που ίσως δεν είναι τόσο καλά αντιληπτά από τα νέα παιδιά, αλλά οι πιο παλιοί θα πρέπει να μην  ξεχνάνε αν θέλουν να καταλάβουν επί τέλους τη κοροϊδία που παίχτηκε πάνω από τις πλάτες τους κι αυτήν που παίζεται τώρα.
Όταν τελείωσε ο β΄παγκόσμιος πόλεμος κι η συμφορά του εμφυλίου, αυτό εδώ το κράτος ήταν στη κυριολεξία ρημαγμένο. Ρημαγμένο από ένα πόλεμο, από τα παιχνίδια των μεγάλων δυνάμενων, από τους ντόπιους συνεργάτες τους, από τις μπίζνες που έκαναν και θα κάνουν πάντα οι συμμορίες που εκμεταλλεύονται τις ανθρώπινες ζωές για δικό τους συμφέρον.
Ο ελληνικός λαός βγήκε φτωχός, ρημαγμένος, με μια γη που είχε θάψει χιλιάδες νεκρούς, με τις φυλακές γεμάτες, μ΄ενα μίσος διχόνοιας που είχε για τα καλιά φωλιάσει μέσα στις ψυχές των ανθρώπων, και πάνω από όλα ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.
Οι συμφορές όμως δεν ήταν γραφτό να τελειώσουν μόνο σ΄αυτά. Ακολούθησε τρομοκρατία, κυνηγητό, όλα στο βωμό του ψυχρού πολέμου που ήταν στο φόρτε του. Όλα στο βωμό του κέρδους και της εξουσίας από δέκα είκοσι οικογένειες και τα καινούργια «αυτοδημιούργητα» φιντάνια. Μια ντόπια ελίτ που ξεφύτρωνε χωρίς να ελέγχει κανείς τι κάνει, τι πουλάει, τι αγοράζει, πόσο  χρεώνει αυτή τη πατρίδα και σε ποιους την παραδίδει, ένα ανελέητο κυνηγητό κάθε αντιφρονούντα. Κοπάδια στα Υπουργεία, αιτήσεις για Γερμανία… όπως λέει και το τραγουδάκι.
Σ΄αυτή τη συμφορά ένα μοναδικό όνειρο είχε ο φτωχός γονιός. Να «εξασφαλίσει» το παιδί του κάπου. Στις αρχές στο λαουτζίκο, μετά από τσεκάρισμα κοινωνικών φρονημάτων και επιβεβαίωση ότι είναι καλά παιδιά, υπάκουα και ταγμένα στο όραμα της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας, (κι ακόμα καλύτερα αν το είχαν αποδείξει ρουφιανεύοντας, καταδίδοντας), δόθηκαν οι πρώτες ταπεινές εξασφαλίσεις.
Γέμισε υπηρετικό προσωπικό κορίτσια κι αγόρια, το σινάφι του Κολωνακίου, νέοι που κατέφθαναν από την επαρχία, μιλημένα από κάποιο βλαχοδήμαρχο για να έχουν ένα κομμάτι ψωμί να φάνε. Γέμισαν άδειες από περίπτερα, ψιλικατζίδικα, κυλικεία σε καίρια πόστα, καντίνες σε τουριστικά μέρη, ταξί, φορτηγά. Ακόμα και το σκουπιδιάρικο να ήθελες να πάρεις που κάνει βάρδια στο Κολωνάκι έπρεπε να είχες μπάρμπα «στα πράγματα»
Το δημόσιο πως ήταν τότε? Ψάξτε να βρείτε πως πήγαινε ο τενεκές από λάδι σύννεφο για να πάρεις ένα πιστοποιητικό. Πως κατέφθαναν τα καλάθια με τη φέτα, τη κότα και τ΄αυγά για να βγάλεις μια αδειούλα (πάντα φυσικά έχοντας γερά στα δόντια κρατημένο το πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης) Την ίδια στιγμή καραβάνια μετανάστες, φεύγουν για μια καλύτερη μοίρα και τα εργοστάσια κι οι βιοτεχνίες αρχίζουν να οραματίζονται την  μετάβαση από το πρωτόγονο στάδιο του επαρχιακού καπιταλισμού σ΄εκείνο το πολυπόθητο της δύσης της Αμερικής της μεγάλης πατρίδας (καταφθάνει και το φουρό με το ροκ εν ρολ, τα ξεσκέπαστα αμάξια, οι μυτερές οι γόβες, οι αμερικάνικες ταινίες, η Μέριλιν, τα καουμπόικα, οι τσίχλες, η κόκα κόλα, κι οι τουρίστες…)
Στην απέναντι μεριά, εκείνη των αντιφρονούντων,  μετράνε χιλιάδες νεκρούς, χιλιάδες φυλακισμένους κι άλλες πολλές χιλιάδες αποκλεισμένους από κάθε δυνατότητα. Είχες μυρουδιά από ροζ ? (για κόκκινο δεν συζητάμε) ούτε σκουπίδια δεν μπορούσες να μαζέψεις.  Που να βγάλεις άδεια για περίπτερο, πως να γίνεις υπηρέτης σε καθώς πρέπει σπίτι? Πως να γίνεις οδηγός σε καθώς πρέπει ανθρώπους. Τη πόρτα του δημοσίου ούτε ζωγραφιστή.
Γέμισαν τα μοδιστράδικα, τα κομμωτήρια, οι βιοτεχνίες, τα εργοστάσια, τα μαγαζιά, με όλους εκείνους που έπρεπε να το παλέψουν γερά γιατί κανένα κράτος ποτέ δεν θα τους εξασφάλισε σε τίποτα.  Και με το φόβο πως από μέρα σε μέρα κάποιο χέρι θα τους πέταγε στα αζήτητα.
Δεν χρειάζεται να πω ιστορικά γεγονότα. Η ιστορία έχει γραφτεί και όποιος έχει όρεξη ας διαβάσει. Ας διαβάσει όλα όσα έγιναν μέχρι τη μεταπολίτευση. Στην οποία μεταπολίτευση γίνεται τι στην ουσία (όπως είπαν στο λαό), η αποκατάσταση της δημοκρατίας.
Πως βρίσκει η μεταπολίτευση το λαό? Ένα  λαό που οι μισοί είχαν βρει το τρόπο τους, είχαν κάνει το κουμάντο τους. Ο λαός που το Πολυτεχνείο τον βρήκε βυθισμένο στις περιπέτειες του Βαρτάνη, στην Ολυμπιάδα τραγουδιού, και στο Δομάζο που έσκιζε. Ο πρώην επαρχιώτης λαός της δεξιάς είχε βρει το τρόπο του τόσα χρόνια. Το πρώην υπηρετικό προσωπικό είχε κάνει τα σπιτάκια του, είχε διορίσει και τα παιδιά στο δημόσιο να μην έχουν την ίδια μοίρα, είχε βγάλει κι άδειες σε όλα τα πόστα που έπεφτε χρήμα, είχε αυγατίσει το οικογενειακό καλάθι με το τουρισμό. Μέχρι και τα κοτέτσια είχαν γίνει ενοικιαζόμενα. Και όχι μόνο της δεξιάς για να μην είμαστε άδικοι. Κι άλλοι αρκετοί, που είχαν σωπάσει κι είχαν λουφάξει στη φωλίτσα τους κι είχαν ξεχάσει σημαίες και τραγούδια.
Όμως υπήρχε ένας μεγάλο κομμάτι του λαού, έξω από τη πιτα. Που φώναζε ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Το δικαίωμα να βγει κι αυτό από τη φτώχεια του πολέμου και της καταδίωξης επί τέλους. Τα πράγματα θα γινόντουσαν πολύ επικίνδυνα αν κάποιος δεν συμμάζευε όλο αυτό το κομμάτι σε ένα νέο όραμα. ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΡΑΜΑ! Και τι ήθελε όλος αυτός απαξιωμένος πληθυσμός, όλοι όσοι περίμεναν στην ουρά πίσω από τα περίφημα κάστρα της δεξιάς? Να εξασφαλίσουν κάπως τον εαυτό τους και τα παιδιά τους σ΄ενα κράτος που ακόμα δεν μπορούσε να εγγυηθεί σε κανένα πολίτη ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ.
Η συνέχεια, γνωστή σε όλους. Ένα παιχνίδι εναλλασσόμενο. Ελα εσύ, φύγε εσύ. Φύγε εσύ, έλα εσύ.  Στρατιές από διοριζόμενους. Στρατιές που καρδιοχτυπούσαν ποιος θα βγει στις επόμενες εκλογές για να ξέρουν ποιανού το παιδί θα ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ.
Ο ιδιωτικός τομέας αγνός? Από πότε? Όλοι θελαν να εξασφαλιστούν στο δημόσιο όχι γιατί το αγάπαγαν άλλα γιατί ήξεραν μέσα τους, ΟΛΟΙ κάθε απόχρωσης πολίτες πως εδώ είναι μπουρδέλο. Πως κανένας δεν είναι ασφαλής. Πως η πελατειοκρατία, τα ρουσφέτια και οι άκρες είναι ο μόνος νόμος που ισχύει. Πως τα λαδώματα οι μίζες και το ξεπούλημα σε φτηνιάρικη τιμή είναι η μόνη ασκούμενη πολιτική από τον εκάστοτε κυβερνώντα.
Πως ποτέ και κανείς δεν ήταν καλυμμένος από ένα κράτος που δεν ενδιαφερόταν ούτε για πρόοδο, ούτε για ανάπτυξη, ούτε για την κοινωνία παρά μόνο για το τομάρι του ο καθένας.
Δουλεύω είκοσι χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Ξεκίνησα όμως κάποτε από το δημόσιο. Ξέρετε πως έγινε. Ήμουν στο Πανεπιστήμιο, μίλαγα τέσσερις γλώσσες, είχα καταβροχθίσει δυο βιβλιοθήκες ήδη στα 21 μου. Ασχολούμουν με το γράψιμο, τη φωτογραφία, το θέατρο, σχεδίαζα καταπληκτικά, αλλά προερχόμουν από μια πολύ φτωχή οικογένεια. Όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία ο πέλεκυς έπεσε πάνω από το κεφάλι μου βαρύς.
Θα δώσεις εξετάσεις στο τάδε Υπουργείο. Χωρίς μα και μου. Να περάσεις ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙΣ και μετά κάνε ότι θέλεις… Να ησυχάσουμε κι εμείς να μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας ήσυχοι ότι θα είσαι με μια δουλειά ΣΙΓΟΥΡΗ όλη σου τη ζωή.
 
Αυτό ήταν το δημόσιο κυρίες και κύριοι. Σ΄αυτή τη παραπάνω παράγραφο βασίζεται όλο το νόημα αυτού του τέρατος που δημιουργήθηκε και τώρα έχουμε ανάγκη να το κάνουμε σάκο του μποξ, μια και τον ιδιωτικό τομέα και τα αφεντικά του δεν τολμάμε ούτε σαν ιδέα να αγγίξουμε, μια και τους αληθινούς υπαίτιους της ελληνικής τραγωδίας δεν είμαστε ικανοί ούτε να τους φτύσουμε.
Εγώ μετά από λίγα χρόνια που κόντευα να πνιγώ μέσα στην απόλυτη ανυπαρξία του δημοσιουπαλληλίσκου, το έσκασα κακήν κακώς… ακόμα τρέχω μακριά γιατί είκοσι χρόνια και νομίζω πως η μπόχα από όσα έζησα εκεί μέσα είναι ακόμα πάνω μου. Υπήρξαν όμως χιλιάδες που θάφτηκαν στα απρόσωπα γραφεία με μια «θεσούλα» που δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να δει τι αξίζαν και τι μπορούσαν να προσφέρουν. Χιλιάδες άλλοι άχρηστοι που αντί να τους θάψουν κάπου για να μην ενοχλούν το κόσμο και μολύνουν και τους χρήσιμους τους έκαναν συμβούλους, λειτουργούς, διευθύνοντες για να καταντήσουν το δημόσιο τομέα σαν τη μούρη τους και σαν τη μούρη εκείνων που τους διόρισαν ενώ ήξερα πως είναι άχρηστοι. Άλλοι πολλοί όπως εγώ φύγαμε μακριά.
Σήμερα η μάσκα της εξασφάλισης πέφτει.
Και μαζί με την ασυδοσία του ιδιωτικού τομέα μας έρχεται καπάκι και γκρέμισμα της πιθανότητας διάσωσης με μια «δουλίτσα» στο δημόσιο. Οι πρώην εξασφαλισμένοι, απαιτεί οι τρόικα να εισέλθουν στον αληθινό κόσμο που από πάντα ζούσαν οι υπόλοιποι. Να νοιώσουν πως είναι να σε πετάνε έξω γιατί έτσι γουστάρουν. Πως είναι να μένεις άνεργος. Πως είναι να μην έχεις ούτε εφάπαξ ούτε σύνταξη. Πως θα πρέπει να σου γίνεται ο κώλος να, με δέκα και δώδεκα ώρες δουλειάς κι ένα σωρό μετάνοιες για να μην τσαντίσεις το αφεντικό σου. Πως είναι να βλέπεις πάλι κλίκες, ρουσφέτια, μίζες, φαβοριτισμούς, άχρηστους με καλές γνωριμίες ή γκόμενες με καλό κρεβάτι, ρουφιάνους και χαφιέδες των αφεντικών και γλύφτες των παπουτσιών τους να επιβιώνουν και να ανεβαίνουν τη σκάλα της ιεραρχίας μέσα στο εργοστάσιο, τη πολυεθνική, την επιχείρηση, το γραφείο, το μαγαζί,
Άλλα με μια μεγάλη διαφορά..
Στο δημόσιο η θέση ήταν εξασφαλισμένη όσα χαϊβάνια και ρουφιάνοι να σε τριγύριζαν. Το πολύ πολύ αν δεν σε γούσταραν οι κλίκες να πήγαινες σε κάποιο γραφείο τέταρτης διαλογής να κολλάς χαρτόσημα, ενώ στον ιδιωτικό στίβο πολύ απλά πήγαινες σπίτι σου.
Κανένας αξιοπρεπής γονιός δεν θα ήθελε ποτέ το παιδί του να γίνει τεμπέλης, ρουφιάνος, μιζαδόρος, γλύφτης, άχρηστος αν μπορούσε να το μεγαλώσει σε ένα κράτος με ισχυρή, σωστή, παιδεία, με σοβαρό επαγγελματικό προσανατολισμό, με πληθώρα θέσεων εργασίας όπου η πρόσληψη θα γίνεται με αξιοκρατία για αυτό που έχει ικανότητα ο καθένας να κάνει. Ένα κράτος που θα έδινε το περιθώριο στα παιδιά να επιλέγουν ελεύθερα, χωρίς φόβο για το αύριο, που θα υπήρχαν προγράμματα σοβαρά, για τη γεωργία, τη κτηνοτροφία, τον τουρισμό, τον επιχειρησιακό τομέα, τις επιστήμες, τις τέχνες, ένα κράτος πρόνοιας για τους νέους, περίθαλψης για τους ηλικιωμένους, υγειονομικής κάλυψης επαρκούς για όλους τους πολίτες, στήριξη στην οικογένεια για να μεγαλώσει και να σπουδάσει τα παιδιά της και προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας.
Σ΄ενα τέτοιο κράτος και στο δημόσιο θα έμπαιναν όσοι υπήρχαν ανάγκη να μπουν και η επιλογή της κάθε κυβέρνησης θα γινόταν με γνώμονα το τι πρόγραμμα παρουσιάζει κι όχι πόσους θα ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ….
Το ίδιο συνέβη και σε όλες τις άλλες δακτυλοδιεκτουμενες κατηγορίες πολιτών. Στην τσαπατσούλικη και ξεφτυλισμένη παιδεία, άνθισε η παραπαιδεία, όπως δίπλα στα ράντζα των νοσοκομείων άνθισε το φακελάκι, στην ατέλειωτη και παρανοϊκή γραφειοκρατία για οποιαδήποτε δουλειά ήθελε κάποιος να κάνει άνθισε το λάδωμα για να γίνει πιο γρήγορα. Στο ο κλέψας του κλέψαντος κι όποιος προλάβει, άνθισε η παραοικονομία, το κλέψιμο στην εφορία, η παράνομη ανέγερση σπιτιών, η ανασφάλιστη εργασία.  Για να επιζήσει ο  λαός δίπλα  στους καθηγητές της απατεωνιάς έγινε απατεωνισκος. Για να μιλάει στα ίσια με τους εκβιαστές, έγινε εκβιαστάκος.
Κι εδώ φάνηκε το μεγαλείο που είχαμε χάσει μέσα στη τρομοκρατία. Στο μνημόνιο υποταχθήκαμε με άνεση και γίναμε ζητιάνοι, γιατί
αυτό δεν είναι που είμαστε τα τελευταία εβδομήντα χρόνια ? Κι όσοι ήταν αλλιώτικοι δεν τους πνίξαμε, τους απαξιώσαμε, τους ρουφιανέψαμε, τους πετάξαμε σαν ενοχλητικά παράσιτα?
Μας έριξαν σε ένα εθνικό σπαραγμό και δεν πλήρωσε ποτέ κανένας.
Περάσαμε χρόνια και χρόνια τρομοκρατίας και προδοσίας και δεν πλήρωσε κανένας
Πήραν μέχρι και το κομπόδεμα της γιαγιάς από το χρηματιστήριο και δεν πλήρωσε κανένας
Οδήγησαν το λαό σε μια πρωτοφανή φτωχοποίηση, μια εξαθλίωση, μια ντροπή και δεν πληρώνει κανένας
Θα ξεπουληθεί ολόκληρη η πατρίδα και κανείς δεν θα πληρώσει?
Και όλα τα παραπάνω με διαφοροποιήσεις ισχύουν για όλες της πατρίδες αυτού του  κόσμου μην έχετε ψευδαισθήσεις. Είναι ένας ολόκληρος ψεύτικος πολιτισμός βασισμένος από τα θεμέλια του σε μια σχιζοφρενική θεοκρατική αντίληψη του καλού και του κακού. Μια αναγκαστική μορφή δοκιμασίας που πρέπει να περνάει κάθε ανθρώπινο πλάσμα για να κερδίσει τα εύσημα μιας αναγνώρισης όταν δεν θα υπάρχει πια.
Σου δίνω πουτάνες αλλά μην πας μαζί τους. Σου δίνω ναρκωτικά αλλά μην πάρεις. Πουλάω ελεύθερα τσιγάρα αλλά μην καπνίσεις. Θα σου βγάλω το αίμα για να βρεις μια δουλειάς ενώ αν είσαι πονηρός και λαμόγια θα τα καταφέρεις καλύτερα, αλλά να μην γίνεις. Κάνω πολέμους αλλά να είσαι φιλάνθρωπος. Μπορείς να πλουτίσεις και να ικανοποιήσεις κάθε βίτσιο σου αλλά μακάριοι οι πτωχοί. Σε χτυπάω, αλλά γύρισε και το άλλο μάγουλο. Σου δίνω γνώση για να έχεις δύναμη, αλλά μακάριοι οι πτωχοί των πνεύματι.  Σου λέω πως αν ταχθείς με τους κακούς θα περνάς καλύτερα αλλα εσύ να είσαι με τους καλούς γιατί θα βραβευθείς μετά θάνατον….
Η ύπαρξη του κακού είναι αναγκαία για να αποδεικνύει τη δύναμη του το καλό. Κι η απόρριψη του κακού, του ευτελούς, τους ανόητου, του άσχημου χωρίς να υπάρχει ανάγκη δοκιμασίας?  Η υιοθέτηση του καλού, του όμορφου, του δίκαιου, του άξιου σαν μόνη επιλογή? Αυτό τι είναι ? Απαγορευμένο από κάποιο αόρατο κοσμικό νόμο?
Ο δημόσιος υπάλληλος μιας μικρής χώρας που μένει σ΄ενα δρομάκι μιας πόλης χαμένος μέσα σε εκατομμύρια άλλους, είναι η κ@λοτρυπίδα της κ@λοτρυπιδας ενός συστήματος που δεν θα μπορούσε να επιβιώσει ούτε μια ώρα αν ο άνθρωπος συνειδητοποιούσε πόσο κορόιδο πιάστηκε.
Κι εμείς εδώ στην Ελλάδα, στ΄αλήθεια έχουμε απολέσει κάθε μνήμη πλέον μέσα μας, ή δεν έχουμε καμιά σχέση με τους Έλληνες. Δεν μας λέει τίποτα πια το χώμα που πατάμε, εκτός από την επιθυμία να βγάζουμε αόριστες πατριωτικές κορώνες. Δεν μπορούμε να συλλάβουμε νοήματα που φωνάζουν στην ιστορία μας, στο τι έγινε ίσως εκεί ακριβώς που είναι χτισμένο το σπίτι μας…πνιγμένοι όπως όλοι οι άλλοι σε μια απολογητική ζωή, για την αμαρτία της ύπαρξής μας, όπου μόνη μας επιλογή είναι ή ζήσουμε πονηρά και άνετα ή έντιμα και δυστυχισμένοι.  Η πρέπει να αγαπάμε τυφλά ή να μισούμε αδιακρίτως. Η να είμαστε με αυτούς ή με τους άλλους. (αλήθεια στην ουσία τους βαθιά μέσα σε τι διαφέρουν αυτοί από τους άλλους?…)
Έλληνας μπορεί να γεννιέσαι… Αλλά μετά τι είσαι στ΄αλήθεια?  Κι εσύ που φωνάζεις για τη διαφορετικότητά σου.  Σε τι την προσδιορίζεις αυτή τη διαφορετικότητα. Στο ότι είδες είκοσι φορές τους 300? Στο ότι ξέρεις απέξω τους δυο πρώτους στίχους από τον εθνικό ύμνο? Στο ότι επειδή δεν είσαι κουμουνιστής ή μαύρος είσαι αυτόματα απόγονος των αρχαίων Ελλήνων? Και τι ξέρεις γι΄αυτούς τους αρχαίους? Πόσα βιβλία έχεις διαβάσει για να δεις τι έλεγαν. Πόσα μουσεία έχεις επισκεφτεί να χαζέψεις με τις ώρες τα θαύματα της τέχνης όπως κάνουν οι τουρίστες? Ξέρεις ποια ήταν τα φαγητά των αρχαίων? Πως ήταν ο έρωτας? Σε τι θεούς πίστευαν και για ποιο λόγο? Ποια η σχέση τους με τη φύση, με τον άνθρωπο με τους ξένους? Τι θεωρούσαν κακό και τι καλό? Πως γλένταγαν, τι μουσική άκουγαν, πως βάφτιζαν τα παιδιά τους, πως παντρευόντουσαν, τι μυστήρια ακολουθούσαν, ποιες γιορτές είχαν?
Ίσως πρέπει να αφήσουμε για λίγο τα παραμύθια που λέμε στον εαυτό μας για να παρηγοριόμαστε ή για να αντλούμε θάρρος. Είναι πολύ μακρύς ο δρόμος (ίσως και να μην φτάσουμε ποτέ) του απεγκλωβισμού από αυτό το ηλίθιο κατασκεύασμα που βιώνουμε όλοι μας. Στη πορεία όμως μπορούμε να κάνουμε μικρά βήματα. Κανείς δεν μας εμποδίζει να αρχίσουμε να αποφασίζουμε μόνοι μας, με το δικό μας μυαλό (σ΄οσους έχει απομείνει ακόμα) τι είναι ωραίο και τι άσχημο. Τι είναι αξιόλογο και τι ανάξιο λόγου. Για πια πράγματα, αξίες, ανθρώπους θα έπρεπε να θυσιάζουμε χρόνο από τη ζωή μας και τη σκέψη μας και ποια δεν αξίζει το κόπο.
Είναι μια ελάχιστη αρχή, αν προσθέσουμε μαζί  κι όλους εκείνους που μας μιλάνε χωρίς να λένε τίποτα το ουσιώδες και χωρίς να αποδεικνύουν τίποτα από ότι λένε. Τους επικίνδυνους φαφλατάδες. Ας τους κάνουμε στην άκρη…
Όταν όμως βυθίζομαι σε τέτοιες σκέψεις, σταματώ και κοιτώ την εικόνα γύρω μου. Προσπαθώ να αφουγκραστώ έξω από αυτά που πιστεύω εγώ τι κυκλοφορεί. Βλέποντας λοιπόν τους νέο Έλληνες αναρωτιέμαι τι από όσα πιστεύω ασπάζονται και πόσοι ασπαζόμαστε τις ίδιες αντιλήψεις. Πόσοι ένα 4-5%? Μήπως λέω πολύ? Βλέπω αγανακτισμένους πρόθυμους να μισήσουν ο ένας τον άλλον, άλλους να υποστηρίζουν φανατικά τα δικαιώματα των μουσουλμάνων, άλλοι εκείνα των χριστιανών, άλλους να ονειρεύονται επαναστάσεις σοβιετικού τύπου, κι άλλους ναζιστικές εκκαθαρίσεις. Βλέπω άλλους που θέλουν να ορμήσουν να πάρουν τη πόλη και την Αγιά Σοφία κι άλλους να ονειρεύονται να είναι χρυσά παιδιά σε κάποια μεγάλη χρηματιστηριακή πιάτσα. Άλλοι αντί να μάθουν τι έχει συμβεί στο τόπο τους, τι έχουν πει οι δικοί τους σοφοί, φιλόσοφοι, τα μυστήρια που έχουν ερευνηθεί εδώ κάτω από τα πόδια μας, αναζητούν στο Θιβέτ, στη Κϊνα, στα νησιά Μπορα Μπόρα , στα όρη και στα άγρια βουνά  ή στο διάστημα την απάντηση στα ερώτημα τους λες κι εδώ δεν υπάρχει τίποτα αξιόλογο να τους κρατήσει.  Και τώρα τελευταία βλέπω ένα συνεχή παπαγαλισμό για τις Θερμοπύλες, για τον Αλέξανδρο, για τον Κολοκοτρώνη όλα μαζί σε ένα  πακέτο, με τη κραυγή φάτε τους, κρεμάστε τους, ή άλλα αιμοδιψή γιατί είμαστε Έλληνες…
Μια ελάχιστη μειοψηφία ασχολείται στ΄αλήθεια με αυτό που ονομάσθηκε αρχαίο ελληνικό θαύμα. Να διαβάσει, να μάθει, να κατανοήσει, Κι αυτή η μειοψηφία από τους υπόλοιπους συνέλληνες αντιμετωπίζεται ή με καχυποψία (φασίστες θα είναι) ή με μίσος (ειδωλολάτρες σατανιστές θα είναι) ή με γελοιοποίηση (τι καραγκιόζηδες είναι αυτοί που τριγυρνάνε στους αρχαίους να ναούς και ψέλνουν)  Οπότε αναρωτιέμαι…
Γιατί χαλάω το χρόνο μου με το να αναρωτιέμαι… Αφού όλα δείχνουν ότι οι νέοι Έλληνες είναι διατεθειμένοι να επιλέξουν οτιδήποτε άλλο εκτός από τους Έλληνες..

Βαξεβάνης σε Άδωνη:Δεν είσαι πολιτικός. Είσαι τρολ και σύζυγος της Ευγενίας!





Πηγή: Βαξεβάνης σε Αδωνι: Δεν είσαι πολιτικός, είσαι τρολ, τζάνκι της δημοσιότητας και σύζυγος Ευγενίας | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/94794#ixzz2NR0KW0FM
Στο κόκκινο φτάνει η κόντρα του Κώστα Βαξεβάνη με τον Αδωνι Γεωργιάδη στο twitter, με τον δημοσιογράφο να κάνει ολομέτωπη επίθεση στον βουλευτή.
Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης στον Αδωνι Γεωργιάδη στο twitter: «Εντάξει δεν είσαι πολιτικός. Είσαι τρολ, ανέκδοτο, τζάνκι της δημοσιότητας, σύζυγος Ευγενίας, αλλά πολιτικός δεν είσαι. Αντε γεια»


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2NYBr4JYR

Σύντομο ανέκδοτο. Το δημόσιο θα πληρώνει τις οφειλές του εντόκως



Σύντομο ανέκδοτο. Το δημόσιο θα πληρώνει τις οφειλές του εντόκως
Από τo Σάββατο 16 Μαρτίου οι δημόσιες αρχές θα είναι υποχρεωμένες να εξοφλούν εντός 30 ή σε ιδιαίτερα εξαιρετικά περιπτώσεις 60 ημερών, αγαθά και υπηρεσίες που αγοράζουν από επιχειρήσεις. Διαφορετικά, θα υποχρεούνται να πληρώνουν τόκους υπερημερίας 8% στους οποίους θα προστίθεται το επιτόκιο αναφοράς της ΕΚΤ. Σήμερα οι καθυστερήσεις σε πληρωμές του Δημοσίου προς επιχειρήσεις φτάνουν τις 180 ημέρες στην Ελλάδα και την Ιταλία.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, κάθε μέρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, δεκάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) πτωχεύουν επειδή τα τιμολόγιά τους δεν εξοφλούνται. Ως αποτέλεσμα χάνονται θέσεις εργασίας, ενώ επιχειρηματικές ευκαιρίες παραμένουν ανεκμετάλλευτες, γεγονός που παρεμποδίζει την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη. Για να τερματίσει τις καθυστερημένες πληρωμές η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε την οδηγία 2011/7/Ε.Ε. για την καταπολέμηση των καθυστερήσεων πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές. Έως τις 16 Μαρτίου 2013 τα κράτη-μέλη θα πρέπει να έχουν ενσωματώσει την αναθεωρημένη αυτή οδηγία για τις καθυστερημένες πληρωμές στο εθνικό τους δίκαιο.
Σύμφωνα με την οδηγία, τα κράτη-μέλη μπορούν να παρατείνουν τις προθεσμίες σε 60 το πολύ ημερολογιακές ημέρες, για κάθε δημόσια αρχή που ασκεί οικονομική δραστηριότητα βιομηχανικής ή εμπορικής φύσης, με την προσφορά αγαθών και υπηρεσιών στην αγορά, και η οποία υπόκειται, ως δημόσια επιχείρηση, στις απαιτήσεις διαφάνειας της οδηγίας 2006/111/ΕΚ καθώς και δημόσιες επιχειρήσεις που παρέχουν υγειονομική μέριμνα και είναι κατάλληλα αναγνωρισμένες για τον σκοπό αυτόν.Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώνουν τα τιμολόγιά τους προς άλλες επιχειρήσεις εντός 60 ημερολογιακών ημερών, εκτός αν υπάρχει διαφορετική ρητή συμφωνία και εφόσον η εν λόγω συμφωνία δεν είναι κατάφωρα καταχρηστική για τον πιστωτή.


εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2NYBjQEH3

Public Issue: Πέρασε μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ



Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική επιρροή και παράσταση νίκης, βελτίωση της δημοτικότητας του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και.............. αποδυνάμωση της θετικής άποψης για το ευρώ καταδεικνύει το νέο Βαρόμετρο της Public Issue

 

 

καφενειο



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2NYBF9Dd4

Δεν υπάρχει δημοσιογράφος που δεν είναι αλήτης, ρουφιάνος και χαφιές! Μούγκα για τις Σκουριές ο Κανάκης - Προτιμά να "σατιρίζει" το νεκρό Τσάβες!



από "σίβυλλα"
Ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του...ΔΕΝ τα παίρνουν εύκολα τα "γράμματα"...
Η χτεσινή εκπομπή Ράδιο Αρβύλα ήταν η πρώτη μετά τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας στις Σκουριές. Έχουν περάσει τόσοι μήνες και οι λαλίστατοι -κατά τα άλλα- "Ράδιοαρβύλες", ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΝ ΘΕΣΗ για το γεγονός που ασχολείται ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Χαλικιδική (και όχι μόνο...).
Χτες βράδυ λοιπόν και αφού είχε προηγηθεί ολόκληρη την ημέρα ένα σχετικό  διαδικτυακό κράξιμο για την εκπομπή που ΔΕΝ έχει σχολιάσει το παραμικρό  τόσο καιρό για το θέμα, ο..."δυναμικός" Αντώνης που έχει άποψη για ΌΛΑ (και ας είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ και...
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ άσχετος με πολλά από αυτά)... μίλησε!
Και τι είπε; Πως δε γνωρίζουν καλά το θέμα...δεν έχουν προλάβει να το μάθουν τόσο καλά και δεν μπορούν να πάρουν ξεκάθαρη θέση γιατί και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο... δε στηλίτευσε ΚΑΝ τα δακρυγόνα στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου...
Προφανώς ο "δυναμικός" Αντώνης έχει τις επιχειρήσεις του και το εξοχικό του ΠΟΛΥ μακριά από τις Σκουριές και δε φτάνει εκεί η πληροφόρηση...και τα μπαρ που παίζει ως DJ μουσική είναι κι αυτά μακριά...και οι παραλίες που παίζει ρακέτες με το φίλο του τον Λάτσιο...μακριά κι αυτές...ε
Αντώνη;
Η χτεσινή εκπομπή ολοκληρώθηκε με μία σάτιρα αλα Σεφερλή για τον Τσίπρα και τον Τσάβες, στην οποία μοντάρισαν τον νεκρό Τσάβες να μιλάει μέσα από το φέρετρο...


 
* Τουλάχιστον ο -κατά τα άλλα αχώνευτος, λίγος και λαϊκιστής-Λαζόπουλος, έβγαλε το θέμα στον αέρα διατηρώντας τη σοβαρότητα που του αρμόζει.
** Και με τους χρυσούς ναζί...χαβαλέ αλα Σεφερλή κάνει...και γενικά ό,τι κάνει τζιζ...ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΓΙΖΕΙ ο "δυναμικός" Αντώνης...


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2NYApBNEn

Εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική: Πόσο κοντά, πόσο μακριά;



Το οικονομικό έγκλημα, η περιβαλλοντική καταστροφή, η αντίσταση και το κίνημα συμπαράστασης
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής-Κιλκίς-Θράκης οργανώνει ημερίδα με θέμα: «Μεταλλευτικές δραστηριότητες και επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013, ώρα 18:30, στο χώρο του "Κοινωνικού Παντοπωλείου" στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, στην οδό Φλέμινγκ.
Ομιλητές
Χάρης Ζάγκας
Καθηγητής στη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Α.Π.Θ
Πρόεδρος της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας & μέλος της ομάδας του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

Κυριάκος Παναγιωτόπουλος
Καθηγητής Εδαφολογίας, Γεωπονική Σχολή, Α.Π.Θ
Συντονιστής της Επιτροπής του πορίσματος της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. για την επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Β. Α. Χαλκιδική και τη συμβατότητά τους με αγροτικές δραστηριότητες όπως, η Γεωργία, η Κτηνοτροφία, η Μελισσοκομία, η Αλιεία, κ. ά.

Μπένος Αλέξανδρος
Καθηγητής της Κοινωνικής Ιατρικής & Υγιεινής Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.

«Ο αγώνας των κατοίκων της Ιερισσού είναι ισάξιος με αυτόν του Πολυτεχνείου. Όπως το Πολυτεχνείο άνοιξε το δρόμο για να πέσει η χούντα έτσι και η Ιερισσός συμβολίζει την Νέα Ελλάδα που έχει ξεκινήσει να οικοδομείται και ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ, όσα Μνημόνια κι αν υπογράψατε, όσες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι κι αν κάνετε...»
Μαρίνα Βήχου
Δημοσιογράφος

Νέα Δράση: Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών


Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας προανήγγειλε τη δράση με τίτλο «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών», το οποίο απευθύνεται σε νέους άνεργους έως 29 ετών
Στόχος του προγράμματος είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των νεοεισερχόμενων άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία θα καταλήγει στην τοποθέτηση τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.
Οι νέοι αφού εκπαιδευτούν για 80 ώρες (επιδοτούμενες με 5€ ανά ώρα) θα είναι σε θέση να εργαστούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας με τη μορφή πρακτικής άσκησης για 5 μήνες ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ για την επιχείρηση.
Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης οι νέοι λαμβάνουν αμοιβή από την Δράση:
·         460€ ανά μήνα (για απόφοιτους ΑΕΙ / ΤΕΙ)
·         400€ ανά μήνα (για απόφοιτους  υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)
Επίσης τους παρέχεται από την δράση  Ιατροφαρμακευτική κάλυψη  και Πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη έναντι κινδύνου, ατυχήματος κ.λπ. για όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής πρακτικής άσκησης.
Τέλος μέσω της Δράσης παρέχεται η δυνατότητα μετατροπής πρακτικής άσκησης σε σύμβαση εργασίας με επιδότηση.
Εάν είσαι άνεργος από 18 έως 29 ετών και ενδιαφέρεσαι να εκπαιδευτείς και να βρεις δουλειά
Επικοινώνησε Άμεσα:

KEK KEΠΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
1 Χ.λ.μ Π.Ε.Ο Κατερίνης —Θεσσαλονίκης
(Δίπλα στην Αστυνομία), Τηλ. 23510 73125

Εάν έχεις επιχείρηση και ενδιαφέρεσαι για καταρτισμένο προσωπικό για 5 μήνες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, χωρίς κόστος






Συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                              Κατερίνη,  14   Μαρτίου  2013



                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



             

Εποικοδομητικές συναντήσεις πραγματοποίησε η Σοφία     Μαυρίδου, που εκπροσώπησε την Π.Ε.Πιερίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, δια της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας και τομεακής Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας της ΠΚΜ, κ.  Σοφίας Μαυρίδου, δηλώνει δυναμικά παρούσα, στην υλοποίηση του ολοκληρωμένου προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2013, συμμετέχοντας στην έκθεση ITB (Internationale Tourismus – Börse Berlin), τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση τουρισμού, που διοργανώθηκε στο Βερολίνο από 6 έως 10 Μαρτίου 2013.
Εποικοδομητικές ήταν οι συναντήσεις της κ.  Σοφίας Μαυρίδου, με την Υπουργό Πολιτισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ.  Αθ. Τσαυτάρη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Α. Ανδρεάδη, αλλά και πλήθος άλλων υπηρεσιακών και επιχειρηματικών παραγόντων που παραβρέθηκαν στις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης.
Για ακόμα μια φορά, τόνισε η κ.  Αντιπεριφερειάρχης, πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Πιερία έχουν δυναμικά να επιδείξουν νέους προορισμούς, καινοτόμες τάσεις και προτάσεις με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την ευεξία των επισκεπτών, αναδεικνύοντας την αειφορική τουριστική ανάπτυξη.
Σε αυτή τη συνάντηση της διεθνούς βιομηχανίας τουρισμού, η κ.  Μαυρίδου, προσκάλεσε όλους τους επισκέπτες αλλά και τους ομογενής να κάνουν ένα ταξίδι εικόνων, γεύσεων και αρωμάτων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και στην Πιερία  Γη των μύθων, των θεών και των Μουσών. Χώρος ρεαλισμού και ονείρου, πνεύματος και πολιτισμού με πλούσιο παρελθόν και ελπιδοφόρο μέλλον, ένας ευλογημένος τόπος που ζωντανεύει τις αισθήσεις από τη μαγεία του τοπίου και την ακεραιότητα της φύσης, ένας τόπος που συνδυάζει με θαυμαστή αρμονία το βουνό με τη θάλασσα, το πράσινο με το γαλάζιο, το μύθο με το λόγο.
Κατά τη διάρκεια της συμβολικής επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ. Άγκελα Μέρκελ και πολυμελούς ακολουθίας αποτελούμενης από εξέχουσες προσωπικότητες της γερμανικής πολιτικής και σημαντικούς επιχειρηματικούς τουριστικούς παράγοντες, στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, είχε την ευκαιρία να αναλύσει μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αντιπροσωπεία, το πολυμορφικό τουριστικό προϊόν της περιοχής. Η ανάδειξη και η αειφορική αξιοποίηση των πολιτισμικών δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με την ποιοτικά εξειδικευμένη προσφορά εναλλακτικών ή/και παραδοσιακών υπηρεσιών φιλοξενίας και εστίασης, το οποίο αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και τη σύγχρονη Πιερία, η οποία με την πολυπολιτισμική της διαφορετικότητα, είναι σε θέση να προσελκύσει και να μαγέψει κάθε επισκέπτη.
Η επίσκεψη της Καγκελαρίου στο περίπτερο της Κεντρικής Μακεδονίας, ερμηνεύεται ως ουσιαστική πράξη στήριξης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα και παρότρυνση της κ. Α. Μέρκελ στους συμπολίτες της να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία στην παράδοση, τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τις φυσικές ομορφιές, τις μνημιακές αλλά κυρίως τις ζωντανές – βιωματικές στιγμές της Κεντρικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του τέταρτου μεγαλύτερου  ταξιδιωτικού γραφείου της Γερμανίας οι οποίοι επισκέφτηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι κρατήσεις προς τη Χώρα μας, έχουν αυξηθεί για την επόμενη περίοδο, αποδεικνύοντας ότι έχει αντιστραφεί η αρνητική εικόνα που δημιουργήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν στους γερμανούς επισκέπτες, λόγω της οικονομικής κρίσης και λιτότητας στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας το μεγάλο απόθεμα της τουριστικής ελληνικής βιομηχανίας, που κατάφερε να ξεπεράσει αυτή την κρίση.
 «Διεκδικούμε για ακόμα μία χρονιά, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ως Πιερία,  τον τίτλο ενός από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, επενδύουμε δυναμικά στην ευρεία έννοια του Πολιτισμού, που τον θεωρούμε τη δυναμική μας ταυτότητα στη δημιουργική μας πορεία προς το μέλλον, πηγή έμπνευσης στις συνθήκες της κρίσης αλλά και πρεσβευτή μας στο εξωτερικό για την επανάκτηση της αξιοπιστίας μας και του σεβασμού», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                               Κατερίνη,  14  Μαρτίου  2013



                           


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, σας προσκαλεί   την  Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 στις 12:30 το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου,  που θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο της (4ος όροφος) στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  με θέματα τη συμμετοχή της Π.Ε.Πιερίας,  στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB του Βερολίνου -στην οποία μετέβη  εκπροσωπώντας  την Π.Ε.Πιερίας- τη συμμετοχή της Π.Ε.Πιερίας στην 22η Έκθεση Τροφίμων – Ποτών – Μηχανημάτων & Εξοπλισμού «DETROP 2013» καθώς και  το δωρεάν πρόγραμμα  διανομής τροφίμων για το 2012,   που ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                   Παραλία Πιερίας   14-03-2013
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ                                       Αριθ.Φακέλου: 611.8/2013   
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ  –                                              Αριθ.Σχεδίου: 724
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ
ΥΠΟΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΚΑΛΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ              ΠΡΟΣ : ΠΕΡ.  ΚΕΝΤ.  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                                                                                                     ΑΝΤΙΠ/ΡΕΙΑ   ΠΙΕΡΙΑΣ                                                                                                                               ΓΡΑΦΕΙΟ   ΤΥΠΟΥ                                                                                                                           ( email : press@pieria.pkm.gov.gr)
             


      ΣΑΣ  ΑΝΑΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΕΚΤΑΚΤΗ  ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ  ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΚΑΙ  ΤΙΣ  ΔΙΚΕΣ  ΣΑΣ  ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ  :

               
Ώρα έκδοσης :  07:30 UTC  14-03-2013
WWME21 LGAT 140730

ΑΠΟ : ΕΜΥ/
NΜΚA
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ 07:30 UTC  07-01-2013
ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 141000  UTC ΕΩΣ 142200  UTC


ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ  985  ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ  ΜΕ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ  ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1013 ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ  ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ:
 ΤΟ ΘΡΑΚΙΚΟ ΚΑΙ  ΤΟΝ  ΘΕΡΜΑΙΚΟ ΜΕ  ΝΟΤΙΟΥΣ  ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ  ΣΧΕΔΟΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ  7  ΤΟΠΙΚΑ  ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ  8  BF  .


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. (www. emy.gr).


            

ΚΑΤΕΡΙΝΗ:ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΓΝΩΣΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ - ΠΗΔΗΞΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΜΕΝΕ.





Και άλλη αυτοκτονία στην πατρίδα μας.Αυτή τη φορά στην Κατερίνη..Τα μεσάνυχτα σήμερα στην Κατερίνη στην οδό Τσαλδάρη,έπεσε απο πολυκατοικία νέος σχετικά άνδρας, που βούτηξε στο κενό και καρφώθηκε πάνω σε ένα αυτοκίνητο.Τα στοιχεία του άνδρα τα έχουμε, αλλά δέν τα δημοσιεύουμε, το...
αφήνουμε αυτό να το πράξει η Αστυνομία που πήγε στον τόπο το συμβάντος, αφού ειδοποιήθηκε απο ενοίκους της οικοδομής.
Σύμφωνα με μαρτυρία ενοίκου με τον οποίο μιλήσαμε, ο γνωστός στην πόλη της Κατερίνης συμπολίτης μας , πήδηξε στο κενό, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος, αφού ο άτυχος άνδρας καρφώθηκε πάνω σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και βρήκε τραγικό θάνατο.Τους λόγους και τις συνθήκες εξετάζει η Αστυνομία Κατερίνης.

ΠΩΡΩΜΕΝΑ Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΖΗΤΑ "ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΙ ΕΠΙ ΠΙΝΑΚΙ" ΤΩΝ ΕΦΟΡΩΝ!!...



·      ΕΝΤΟΛΗ-ΑΠΕΙΛΗ ΘΕΟΧΑΡΗ ΣΕ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΔΟΥ: «ΚΡΙΝΕΣΤΕ ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ. ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ»!

·      Πολιτική του «ό,τι αρπάξουμε τώρα», εφαρμόζει το Υπουργείο Οικονομικών!
Ο Γ.Γ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕ: «ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ»!!!
του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Με τη δαμόκλειο σπάθη της πειθαρχικής ποινής να επικρέμεται πάνω από το κεφάλι τους, οι προϊστάμενοι των κατά τόπους ΔΟΥ «μετατρέπονται» σε δήμιους! Η εντολή που έχει δοθεί από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη, είναι σαφής: «Να αυξάνετε τα έσοδα μήνα με μήνα. Και θα ελέγχεστε για το έργο σας ανά τρίμηνο»!
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο κ. Θεοχάρης αντιμετωπίζει ως αριθμούς τόσο τους πολίτες όσο και τους εφοριακούς. Στόχος του είναι να αυξήσει με κάθε τρόπο τα έσοδα του κράτους, ανεξάρτητα εάν επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη ή εάν επαγγελματίες οδηγούνται στην καταστροφή και στα πρόθυρα αυτοκτονίας. Οι προϊστάμενοι των εφοριών, οι οποίοι καθημερινά δέχονται στα γραφεία τους πνιγμένους στα χρέη και απελπισμένους ανθρώπους που ζητούν τη βοήθειά τους, από κατανόηση και φιλανθρωπία που οφείλουν να επιδείξουν, ο κ. Θεοχάρης τους ζητεί να μετατραπούν σε δήμιους!!
Μοιάζει απίστευτο αλλά ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων απαιτεί από τους εφοριακούς να εκδηλώνουν στυγνότητα και κυνισμό προς τους πολύπαθους φορολογούμενους πολίτες! Υπήρξαν προϊστάμενοι εφοριών που έμειναν κυριολεκτικά εμβρόντητοι με την εντολή αυτή του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων και του αντέτειναν: «Μα, πώς είναι δυνατόν να μαζέψουμε περισσότερα χρήματα, όταν έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα του Έλληνα, όταν του αυξάνονται οι φόροι την ίδια ώρα που του πετσοκόβετε μισθούς, συντάξεις, και του επιβάλλετε αλλεπάλληλα χαράτσια; Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με απελπισμένους ανθρώπους».
Ποια ήταν η απάντηση του κ. Θεοχάρη; Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, μετέφερε ως παπαγαλάκι τις εντολές της τρόικας: «Να εισπράξετε άμεσα από όσους έχουν ρευστό και από αυτούς που δεν έχουν, να τους ωθήσετε να πουλήσουν ό,τι ακίνητο ή άλλο περιουσιακό στοιχείο διαθέτουν, ώστε να πληρώσουν τους φόρους τους. Για τους υπόλοιπους, να προβείτε σε κατασχέσεις και ποινικές διώξεις»!!!
Πρόκειται για βαρβαρότητα άνευ προηγουμένου.
ΘΕΟΧΑΡΗΣ: «ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ»!
Η νοοτροπία του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, μόνον οικονομοτεχνική δεν είναι. Είναι αντίληψη του “ό,τι αρπάξουμε τώρα, δεν μας ενδιαφέρει ποιοι θα αυτοκτονήσουν ή ποιοι θα μπουν φυλακή, αρκεί να γεμίσουμε τα άδεια δημόσια ταμεία”!!! Πρόκειται περί σχιζοφρενικής κατάστασης που δεν διαφέρει και πολύ από αυτή που αντιμετωπίζουν οι ναρκομανείς. Όπως οι εξαρτημένοι από την ηρωίνη ή τα πρεζόνια, κυνηγούν την δόση τους με κάθε τρόπο, έτσι και το υπουργείο Οικονομικών με μπροστάρη τον κ. Θεοχάρη, επιδιώκει την αύξηση των δημοσίων εσόδων με κάθε βάρβαρο μέσο. Έδωσε εντολή στους προϊσταμένους των εφοριών να προχωρούν στην αίτηση άσκησης ποινικής δίωξης για οφειλέτες που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών! Χειροπέδες και φυλακές λοιπόν για τους αδυνατούντες να αποπληρώσουν τα χρέη τους και συστάσεις για ξεπούλημα οικοπέδων ή σπιτιών, σε όσους έχουν ιδιοκτησίες, προκειμένου να πληρώσουν τους φόρους τους! Και αν δεν το κάνουν, περιμένει και αυτούς η φυλακή!
Όσοι προϊστάμενοι ΔΟΥ δεν ακολουθήσουν τη ντιρεκτίβα του κ. Θεοχάρη, τους περιμένουν πειθαρχικές κυρώσεις. Θα ελέγχονται ανά τρίμηνο και εφόσον δεν αποδίδουν «ραπόρτο» αύξησης εσόδων, θα αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο ποινών.
Ο κ. Θεοχάρης, τα κάνει αυτά ενώ γνωρίζει ότι η οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Σαμαρά, είναι αδιέξοδη. Φέρεται δε να δηλώνει, σε όσους δίνει κατευθύνσεις για την αύξηση των εσόδων του κράτους: «Γνωρίζω ότι του χρόνου η οικονομική κατάσταση θα είναι ακόμα χειρότερη»! Πρόκειται περί μιας ακόμη προκλητικής δήλωσης. Οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν στην εξουσία, τεμαχίζουν κυριολεκτικά τον λαό, εφαρμόζοντας μία πολιτική η οποία εν γνώσει τους είναι καταστροφική. «Του χρόνου θα είναι χειρότερα», λοιπόν σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει δηλώσει ο κ. Θεοχάρης, αυτό όμως που είναι σίγουρο είναι ότι ο ίδιος παραμένει αμετακίνητος στη θέση του και πληρώνεται κανονικά από τον ελληνικό λαό για να εφαρμόζει μια βάρβαρη πολιτική!
ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟΝ κ. ΘΕΟΧΑΡΗ
Επικοινωνήσαμε με την ιδιαιτέρα του κ. Θεοχάρη στο Υπουργείο Οικονομικών και ζητήσαμε να μιλήσουμε με τον Γενικό Γραμματέα, προκειμένου να επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε σχετικά με την οικονομική πολιτική που ακολουθείται από του Υπουργείο του. Ακόμη τον περιμένουμε, παρά το ότι δώσαμε δύο τηλεφωνικές γραμμές. Ο κ. Θεοχάρης,  βρισκόταν σε… σύσκεψη. Μπορεί ακόμη να βρίσκεται σε… σύσκεψη. Άραγε, για να αποφασίσει τι άλλου είδους… οικονομικό σουγιά θα χρησιμοποιήσει για να …σφάξει τους φορολογούμενους; Εμείς πάντως εδώ στην «Ελεύθερη Ώρα», περιμένουμε την απάντησή του.
ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!
Το μαχαίρι στον λαιμό της κυβέρνησης Σαμαρά βάζει η τρόικα, η οποία απαιτεί νέα μέτρα. Και αυτό, διότι στο πρώτο δίμηνο του έτους είναι μεγάλες οι υστερήσεις που παρουσιάζουν τα φορολογικά έσοδα (ΦΠΑ, Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης).
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία για το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 813 εκατ. Ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο συγκεκριμένο διάστημα, η υστέρηση των εσόδων έναντι του στόχου, που είχε θέσει το οικονομικό επιτελείο, φθάνει τα 230 εκατ. ευρώ. Αν τώρα υπολογιστεί και το «πάγωμα» στις επιστροφές φόρων (393 εκατ. ευρώ λιγότερα επιστράφηκαν στους δικαιούχους), τότε η «μαύρη» τρύπα στο μέτωπο των φορολογικών εσόδων ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ.
Έτσι εξηγείται γιατί ο κ. Χάρης Θεοχάρης έχει βγει σεργιάνι και πιέζει τις ΔΟΥ για την είσπραξη των φόρων, εδώ και τώρα.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2NSVVoCTA