ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Η βραζιλιάνα που τα πέταξε όλα μπροστά στον Πύργο του Άιφελ



Ο λόγος για την Andressa Urach, την εκρηκτική Βραζιλιάνα που φωτογραφήθηκε πριν από λίγους μήνες με το μικροσκοπικό μπικίνι της και την κορδέλα στην Times Square της Νέας Υόρκης.


Επειδή όμως το «αξιοθέατο» αυτό δεν πρέπει να γνωρίζει σύνορα, η Carine σκέφτηκε να πεταχτεί μέχρι το Παρίσι και να εκθέσει σε δημόσια θέα τα κάλλη της με φόντο τον Πύργο του Άιφελ.
 http://www.newsbeast.gr

ΚΑΨΙΜΟ ΚΕΔΡΩΝ....ΕΝΑ ΕΘΙΜΟ ΠΟΥ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. PHOTO HASAPETIS








































ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ - ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ #cyprus


ΚΥΠΡΙΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ-ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ,ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΣ ΕΥΡΩ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΕΠΙΑΣΕ ΠΛΕΟΝ ΆΛΑΤΑ !!! 

Η ρωσική πλευρά αποκλείεται να δεχτεί το κούρεμα και αυτό θα τονίσει ο κ. Πούτιν. Μάλιστα σε μια τέτοια εξέλιξη δεν θα δεχθεί καν τον κ. Σαρρή να προχωρήσει στο ταξίδι προς τη Μόσχα. Πρόκειται για την πιο κρίσιμη επικοινωνία μέχρι τώρα και θα συζητηθούν εναλλακτικές λύσεις για να μη φθάσουμε στο κούρεμα που θα σημαίνει όπως τόνισαν σήμερα Πούτιν και Μεντβέντεφ στην ολική απόσυρση των ρωσικών κεφαλαίων από την Κύπρο. http://24h.com.cy


VIDEO/ Ο ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ "ΜΟΥΓΚΑ" ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ..ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ... ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ : "ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ Ή ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ".. ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ





Αυτό θα είναι το νέο ψευτοδίλημμα της ληστοσυμμορίας Σαμαρά. Σύντομα θα το δούμε να παίζει στα δελτία ειδήσεων των δωσιλογικών μμε, προκειμένου να διασωθεί το πρόγραμμα οικονομικής γενοκτονίας που εφαρμόζει η Τρόικα στην Ελλάδα.
Ιφικράτης Αμυράς
Γράφει ο Ιφικράτης Αμυράς

Η τυπική τους δικαιολογία; «Υπάρχει απόκλιση από τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής». «Είναι λυπηρό αλλά αναγκαίο για να συνεχίσει η χώρα μας την ευρωπαϊκή της πορεία», κλπ, κλπ.

Τα 170 δισεκατομμύρια ευρώ των ελληνικών τραπεζικών καταθέσεων είναι ο επόμενος στόχος του οικονομικού blitzkrieg των Τροϊκανών. Αλλά τώρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου «με κορόιδεψαν», «δεν ήξερα», «αιφνιδιάστηκα». Τώρα το έγκλημα εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, στην Κύπρο.

Από εδώ και πέρα τα κρατικά ελλείμματα στις χώρες της ευρωζώνης θα χρηματοδοτούνται με ληστείες τραπεζικών καταθέσεων. Ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση, ένα σαββατοκύριακο, ένας υπουργός οικονομικών της ευρωζώνης θα ανακοινώνει την δήμευση τραπεζικών καταθέσεων.

Δεν υπάρχει πια καμμία εγγύηση τραπεζικών καταθέσεων σε ευρώ. Καμία απολύτως. Σε όλη την ευρωζώνη.

 Τώρα αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το καθολικό περιουσιολόγιο, η ηλεκτρονική φοροκάρτα συνδεδεμένη με τραπεζικό λογαριασμό, η κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου, και οι διατάξεις περί «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» έναν στόχο είχαν εξ αρχής: την καταγραφή των τραπεζικών καταθέσεων ώστε να προετοιμαστεί η μαζική ληστεία τους.

 Αποσύρετε σήμερα τα χρήματά σας από τις «Ελληνικές» τράπεζες. Αύριο θα είναι αργά. Έχετε ευθύνες έναντι των παιδιών σας και της Πατρίδος. 

Μην συμμετάσχετε στο καθολικό περιουσιολόγιο. Μην δίνετε οικονομικά στοιχεία στο κατοχικό καθεστώς. Μην του γνωστοποιείτε τα περιουσιακά σας στοιχεία. Θα σας ληστέψει.

Θα είστε συνυπεύθυνοι αν επιτρέψετε να ληστέψουν τις τραπεζικές σας καταθέσεις.



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2NvDegdyv

Η ζωή με 510,95€ τον μήνα


Αν ο μήνας είχε είκοσι ημέρες, τότε θα έφταναν και θα περίσσευαν 3 πολύτιμα ευρώ.
Ο Γιάννης είναι νέος, ζει μόνος, έχει μόλις πιάσει δουλειά με τον κατώτατο μισθό και θέλει να ζήσει όσο πιο νορμάλ γίνεται, κάνοντας παράλληλα... πρωτοφανή οικονομία. Αν τα περισσότερα βράδια μένει σπίτι και βλέπει ταινίες ή ακούει μουσική, θα καταφέρει άραγε να βγάλει τον μήνα χωρίς να ζητήσει δανεικά από κανέναν;
O Γιάννης σε 5 σημεία
  • Είναι 25 ετών.
  • Έχει πτυχίο στα οικονομικά (ΑΣΟΕ) και ένα μεταπτυχιακό στο Digital Marketing από πανεπιστήμιο του Έσεξ.
  • Ζει στα Εξάρχεια, σε μια γκαρσονιέρα 31 τ.μ. με ενοίκιο €180. Χωρίς θέρμανση, έχει A/C.
  • Είναι καινούργιος σε εταιρεία που ασχολείται με την επικοινωνία και τη διαφήμιση και παίρνει τον κατώτατο μισθό χωρίς προϋπηρεσία, που αντιστοιχεί σε €510,95.
  • Είναι καπνιστής, του αρέσει η μουσική και ο κινηματογράφος.
Δευτέρα - 1 ...
Ο μισθός μπαίνει στην τράπεζα (510,95€). Πληρώνει το ενοίκιο (€180). Κοινόχρηστα: €18 Αγοράζει μια κάρτα απεριορίστων διαδρομών στα ΜΜΜ (€46,23). Αγοράζει έναν καφέ και μια τυρόπιτα από αλυσίδα ταχυφαγείου (€2,50). Μετά τη δουλειά παίρνει 2 σουβλάκια, 1 αναψυκτικό και 1 σοκοφρέτα (€4,90). Αγοράζει έναν 20άρι καπνό, χαρτάκια και φίλτρα (-€5,50). Στο τέλος της ημέρας του απομένουν €256,32.

Τρίτη - 2
Τρώει μια κατεψυγμένη πίτσα που έχει περισσέψει από τον προηγούμενο μήνα. Καφές και τυρόπιτα (€2,50). Το βράδυ πηγαίνει να δει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε καφετέρια της περιοχής και πίνει μια μικρή βαρελίσια μπίρα (€3). Στο τέλος της ημέρας του απομένουν €250,82.

Τετάρτη - 3 
Έχουν απεργία τα ΜΜΜ, οπότε παίρνει ταξί για τη δουλειά (4,40). Επιστρέφει με συνάδελφο και πηγαίνει σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, όπου και ψωνίζει: 1 συσκευασμένο κοτόπουλο 1,5 κιλό (€5,34) / 1 αφρόλουτρο-σαμπουάν (€2,20) / Οδοντόκρεμα + 1 δώρο (€1,78) / 1 κιλό αχλάδια (€1,95) / 2+1 (δώρο) τόνους κονσέρβα (€4,80) / 4 πακέτα Νο6 μακαρόνια (€2, 04) / 450 γρ. αρακά κατεψυγμένο (€1, 68) / 2 συσκευασίες χάρτινες ντομάτα ψιλοκομμένη (€1,30) / 250 γρ. τυρί τριμμένο (€2,79) / Απορρυπαντικό πιάτων, καθαριστικό για όλες τις χρήσεις και σφουγγάρι για τα πιάτα (€4,01) / Γαλλικό καφέ (€4,50) / Χαρτί υγείας 8τεμ. (€1,80) / 6 αυγά (€1,68) / Τυρί και ζαμπόν για τοστ (€2,50) / Ψωμί φέτες (€0,80) / Κέτσαπ (€2,05) / Κιμά 1/2 κιλό (€3,45) / Ρύζι νυχάκι (€0,77) Στο τέλος της ημέρας του απομένουν €200,98.

Πέμπτη - 4 
Πληρώνει τον λογαριασμό του κινητού – καρτοσυμβόλαιο που προσφέρει κάποια λεπτά δωρεάν ομιλίας (€20). Εξοφλεί τη σύνδεση Ίντερνετ (δεν έχει βάλει τηλέφωνο) που έχει στο σπίτι (€15). Στο τέλος της ημέρας του απομένουν €165,98.

Παρασκευή - 5
Bonus: Οι γονείς του τού στέλνουν φαγητό για το Σαββατοκύριακο. Εξοφλεί την ΕΥΔΑΠ (€9). Τσιγάρα (€5,50). Ένα αναψυκτικό 1,5 λίτρο (€1,50). Στο τέλος της ημέρας του απομένουν €149,98.

Σάββατο - 6 
Βραδινή έξοδος (3 μπίρες σε συνοικιακό μπαρ, €12) Στο τέλος της ημέρας του απομένουν €137,98.

Κυριακή - 7 
Επισκέπτεται τη λαϊκή αγορά των παραγωγών στον Βύρωνα που έχει ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Με 12 ευρώ αγοράζει πορτοκάλια, πατάτες, μήλα, λίγα κρεμμύδια, ένα λάχανο, καρότα και λίγα λεμόνια (€12). Στο τέλος της ημέρας του απομένουν €125,98.

Δευτέρα - 8 
Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του προσφέρει για τη Δευτέρα δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός σε συγκεκριμένη αλυσίδα κινηματογράφων. Πηγαίνει με μια φίλη του με την οποία μοιράζονται το εισιτήριο (€3,50 ο καθένας) και παίρνουν ένα κουτί ποπ κορν και δύο μπουκαλάκια νερό (€2). Στο τέλος της ημέρας του απομένουν €120,48.

Τρίτη - 9 
Εκμεταλλεύεται το πρόγραμμα «Βγαίνουμε Αθήνα» του Δήμου Αθηναίων και πάει μ' έναν φίλο του σε ένα εστιατόριο, όπου δίνουν από 9 ευρώ το άτομο για πλήρες γεύμα και μια μπίρα (€9). Στο τέλος της ημέρας του απομένουν €111,48.

Τετάρτη - 10 
Δουλειά και σπίτι.

Πέμπτη - 11 
Τσιγάρα (€5,50) Λογαριασμός ΔΕΗ: Για ένα τέτοιο σπίτι o λογαριασμός είναι περίπου €90 το δίμηνο, αν αναλογιστούμε ότι χρησιμοποιεί το A/C για θέρμανση. Άρα, αυτόν το μήνα πρέπει να δώσει 45 ευρώ περίπου έναντι. Στο τέλος της ημέρας του απομένουν €60,98.

Παρασκευή - 12 
Οι γονείς του στέλνουν φαγητό για το Σαββατοκύριακο. Χρειάζεται ένα Depon από το φαρμακείο (€1,14). Επισκέπτεται έναν φίλο του για τα γενέθλιά του. Δεν κάνει δώρο. Μοιράζεται διπλή ταρίφα των 7 ευρώ για την επιστροφή (€3,5). Στο τέλος της ημέρας του απομένουν €56,34.

Σάββατο - 13 
Αγοράζει απορρυπαντικό ρούχων για το πλυντήριο. Η προσφορά του σούπερ μάρκετ είναι στα €5. Πηγαίνει σε μια συναυλία και πίνει και μια μπίρα (€17). Στο τέλος της ημέρας του απομένουν €34,34.

Κυριακή - 14 
Αγοράζει μια εφημερίδα, γιατί στις προσφορές έχει ένα βιβλίο που θέλει να διαβάσει (€4,25) και καφέ φίλτρου που έχει τελειώσει από το mini market (€5). Στο τέλος της ημέρας του απομένουν €25,09.

Δευτέρα - 15 
Τσιγάρα (€5,50) Κουτάκι αναψυκτικό (€0,080) Στο τέλος της ημέρας του απομένουν €18, 79.

Τρίτη - 16 
Δουλειά και σπίτι.

Τετάρτη - 17 
Έξοδος για σινεμά (€5,50). Στο τέλος της ημέρας του απομένουν €13, 29.

Πέμπτη - 18 
Δουλειά και σπίτι. Σοκολάτα υγείας (€1,00) Στο τέλος της ημέρας απομένουν €12,29.

Παρασκευή - 19 
Φαγητό από τους γονείς για το Σαββατοκύριακο. Τσιγάρα (€5,50). Μια μπίρα στο μπαρ (€4). Στο τέλος της ημέρας απομένουν €2,79.

Σάββατο - 20 
Ο Γιάννης έχει φαγητό για τις επόμενες δέκα ημέρες. Τσιγάρα έχει μέχρι την Τρίτη. Δεν μπορεί να κάνει άλλη έξοδο. Α, έχει και € 2,79 να τα αξιοποιήσει.

Συνολικά πήγε 2 σινεμά, σε 1 συναυλία, σε ένα φτηνό εστιατόριο, ήπιε μερικές μπίρες και την έβγαλε τσάμπα σε γενέθλια φίλου. Πιθανότατα με €50 δανεικά βγάζει τις επόμενες έντεκα μέρες του μήνα, χωρίς να κάνει καμία έξοδο. Αν καταφέρει δηλαδή και πάρει τον βασικό -με προϋπηρεσία- κατώτατο μισθό που είναι €50 παραπάνω θα ζήσει μια... «φανταστική ζωή».

Από lifo

Χρυσή πελάτης στη Λίστα Λαγκάρντ η οικογένεια Μανωλίδου...


Σύμφωνα με την επίσημη μετάφραση από το μεταφραστικό τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών, την οποία έχει στη διάθεση της ήδη η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ και μέλους της Προανακριτικής Επιτροπής Άδωνι Γεωργιάδη εμφανίζεται ως «αντιπρόσωπος του πελάτη», Θεόδωρου Μανωλίδη, ο οποίος διατηρεί λογαριασμό στην τράπεζα HSBC αλλά και ράβδους χρυσού.

Σύμφωνα με το ιστορικό το οποίο διατηρεί η τράπεζα και το οποίο βρίσκεται...
πλέον μεταφρασμένο στην Προανακριτική της Βουλής, ο πελάτης του συγκεκριμένου λογαριασμού, ο οποίος φέρει ως κωδική ονομασία MATHA12, στις 7 Ιουνίου του 2005 εμφανίστηκε στην τράπεζα σε μια εθιμοτυπική επίσκεψη για να ενημερωθεί για το λογαριασμό του. Η τράπεζα τον ενημέρωσε πως ο λογαριασμός ήταν πιστωτικός, εξαιτίας εξόδων κίνησής του αλλά και ενοικίασης θυρίδας.

Ο πελάτης (δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για τον κάτοχο του λογαριασμού ή για εκπρόσωπό του) δήλωσε ότι δεν το γνώριζε. Η Τράπεζα τον ενημέρωσε ότι προκειμένου να συνεχίσει να διατηρεί το λογαριασμό του έπρεπε να έχει ποσό άνω των 100.000 ευρώ. Ο πελάτης ενημέρωσε την Τράπεζα ότι το περιεχόμενο της θυρίδας του ήταν ράβδοι χρυσού. Η Τράπεζα έδειξε διαθέσιμη να συνεργαστεί και να συζητήσει εκ νέου για τις δυνατότητες διατήρησης της θυρίδας και του λογαριασμού.

Ο πελάτης δήλωσε την ικανοποίησή του και ορίστηκε νέο ραντεβού για το τέλος Ιουλίου για μια συζήτησης σχετικά με ένα ποσό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τα οποία ο πελάτης τα μετέφερε στην Τράπεζα. Όπως σημειώνει ο υπάλληλος της Τράπεζας που καταγράφει το ιστορικό «ο πελάτης δήλωσε απολύτως ικανοποιημένος».

Μετά και την επίσημη μετάφραση της καρτέλας λογαριασμού στην HSBC με την οποία σχετίζεται ως «αντιπρόσωπος» η κα Μανωλίδου επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει σοβαρό θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης για την παραμονή του συζύγου της κας Μανωλίδου, Άδωνι Γεωργιάδη στην Επιτροπή της Βουλής και τη λειτουργία του ως εισαγγελέα στη συγκεκριμένη έρευνα.

Σοβαρό επίσης θέμα προκύπτει από την δημοσιοποίηση εγγράφων της Προανακριτικής Επιτροπής, από τον ίδιο τον Αδ. Γεωργιάδη, στο tweeter. Η πράξη αυτή και μόνο(να επιδεικνύει έγγραφα προανακριτικής έρευνας, παρ’ ότι ο ίδιος έχει εισαγγελικό ρόλο, και αυτό για να καλύψει τη σύζυγό του) αποτελεί παράβαση των όρων λειτουργίας της Επιτροπής και της Προανακριτικής διαδικασίας.

Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης δημοσιεύει το μισό έγγραφο αποκρύπτοντας το περιεχόμενο του άλλου μισού στο οποίο η σύζυγός του φαίνεται αντιπρόσωπος στον λογαριασμό, γεγονός που καθιστά επιτακτική την απομάκρυνσή του από την Προανακριτική Επιτροπή, ως άμεσα σχετιζόμενου με την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.
Αυτό το έγγραφο στοιχείο της δικογραφίας στην Προανακριτική Επιτροπή δημοσιοποίησε στο twitter πέρα από κάθε έννοια σεβασμού στους θεσμούς ο βουλευτής και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής Άδωνις Γεωργιάδης. Ωστόσο έκρυψε το άλλο μισό που είναι αποκαλυπτικό.

Από το  koutipandoras

600.000.000 ευρώ άρπαξε η η μεγαλοεταιρεία της Μέρκελ "Χόχτιφ" από ΦΠΑ!


Κυνηγάνε για φυλακή τους Ελληνες που χρωστάνε 5.000 ευρώ και για τα 600 εκατ. που μας χρωστάει η μεγαλοεταιρεία της Μέρκελ και η "τρόικα" τσιμουδιά ...  
Λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά εκατομμύρια για τις μέρες που ζούμε, όπου ο κόσμος ζητιανεύει. Όμως τα λεφτά, όπως και ό,τι αναπνέει στη χώρα μας, ανήκουν μόνο στους Γερμανούς.

Πάνω από 600.000.000 ευρώ χρωστάει στο Ελληνικό Δημόσιο η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» που ανήκει στον γερμανικό κολοσσό Χόχτιφ από ΦΠΑ που έχει εισπράξει από το 2001 και συνεχίζει να εισπράττει μέχρι σήμερα αλλάαρνείται να τα καταβάλλει παρότι...
το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τρεις φορές έχει απορρίψει τις προσφυγές της, κρίνοντας ότι υποχρεούται να τα πληρώσει.

Το καλό το παλικάρι όμως ξέρει και άλλα... μονοπάτια, που είχαν φροντίσει οι κυβερνήσεις Μητσοτάκη και Σημίτη -και οι δυο πρωθυπουργοί είναι γνωστοί για τη γερμανική συμπάθεια τους...- να ανοίξουν, με την αποδοχή ότι οι όποιες διάφορες προκύψουν μεταξύ των δυο πλευρών αρμοδιότητα θα έχουν τα αγγλικά δικαστήρια και όχι τα ελληνικά, αμφισβητώντας έτσι την ελληνική Δικαιοσύνη, όρος που καταγράφεται στη σκανδαλώδη σύμβαση.

Αξιοποιώντας το δώρο αυτό, η Χόφτιχ προσέφυγε στις 11 Νοεμβρίου 2010 στο αγγλικό Διαιτητικό Δικαστήριο Lomdon Court of International Arbitration και στις 27 Φεβρουαρίου 2013 έκρινε ότι ισχύει το ειδικό καθεστώς που είχαν παραχωρήσει οι κυβερνήσεις μας και έτσι η γερμανική εταιρεία δεν υποχρεούται να καταβάλει τα εκατομμύρια ΦΠΑ που έχει εισπράξει από το 2001 και συνεχίζει να εισπράττει.

Στην απόφαση του το αγγλικό Δικαστήριο καρφώνει τους πρωθυπουργούς μας και τους υπουργούς που υπέγραψαν την άθλια σύμβαση, επισημαίνοντας ότι:
«...η γνώμη της πλειοψηφίας εκτιμά ότι οι διατάξεις, στις οποίες στήριξε τις παραδοχές περί τέτοιου ειδικού καθεστώτος για την εταιρεία είναι ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ με την οδηγία ΦΠΑ. Προέβη (η πλειοψηφία) μεταξύ των άλλων σε παραδοχές  περί "έλλειψης άμεσης ισχύος της οδηγίας ΦΠΑ"  και περί "σύμβασης ανάληψης"  υποχρέωσης "επιστροφής" από το Ελληνικό Δημόσιο στην εταιρεία όποιου ποσού ΦΠΑ καταβάλει αυτή».

Τι σημαίνει σε απλά ελληνικά; Ότι το ειδικό καθεστώς που παραχώρησαν στη Χόχτιφ οι κύριοι Μητσοτάκης και Σημίτης είναι αντίθετο, δεν προβλέπεται από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επομένως αυτό που προκύπτει είναι οι τεράστιες πολιτικές -οι ποινικές έχουν παραγραφεί- ευθύνες όλων εκείνων που υπέγραψαν τη σκανδαλώδη σύμβαση με τη Χόχτιφ.

Η γνώμη της μειοψηφίας είναι, όπως καταγράφεται στην απόφαση, ότι «η κατά πλειοψηφία υιοθετηθείσα απόφαση είναι ΑΝΤΙΘΕΤΗ προς το Δίκαιο της ΕΕ και προς το κοινό σύστημα ΦΠΑ, το οποίο θεσπίστηκε με την οδηγία ΦΠΑ και το οποίο εφαρμόζεται κατά αυστηρό και ομοιόμορφο τρόπο σε επίπεδο ΕΕ χωρίς να επιτρέπονται παρεκκλίσεις, παρά μόνο με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου»!

Όμως οι κυβερνήσεις Μητσοτάκη και Σημίτη έγραψαν στα παλιά τους υποδήματα το δίκαιο της ΕΕ που κατοχύρωνε το ελληνικό δημόσιο συμφέρον και έκαναν τα χατίρια των Γερμανών, που όπως αποδεικνύεται κοστίζουν στον ελληνικό λαό εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Έχουμε όπλα;

Το θέμα που τίθεται πλέον είναι αν έχουμε όπλα και ποια γiα να αντιδράσουμε σε αυτή τη χαριστική προς τη γερμανική εταιρεία απόφαση του  αγγλικού Δικαστηρίου, η οποία είναι κόντρα στα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κυβέρνηση θα πρέπει να προσφύγει με όποιον τρόπο κατά της απόφασης, που αν παραμείνει δεν είναι μόνο τα 600.000.000 ευρώ που κινδυνεύουν να χαθούν, αλλά και τα εκατομμύρια που θα χάσει το Δημόσιο από τη μη είσπραξη ΦΠΑ για όσα χρόνια θα ισχύει η σκανδαλώδης σύμβαση με τη Χόχτιφ.

θα τολμήσει η κυβέρνηση να πάει κόντρα με τον κολοσσό της κυρίας Μέρκελ;

Οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης που συγκυβερνούν τι  λένε; θα συναινέσουν να χαθούν τόσα εκατομμύρια για να μη στενοχωρηθεί η γερμανίδα καγκελάριος; Βενιζέλος και Κουβέλης θα βάλουν στην άκρη την νομική αυθεντία τους, ζημιώνοντας το κράτος και τον ελληνικό λαό;

Πηγή: "Το Παρόν"

Από tsak-giorgis

Το θέμα δεν είναι να ερμηνεύουμε κάποιες καταστάσεις, Το ζητούμενο είναι να τις αλλάξουμε



69

Του Γ. Γ.
Από τον Τσολάκογλου με το «Έχομεν υποχρέωσιν να συμμορφοθώμεν προς την ΝΕΑΝ ΤΑΞΙΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ…» μέχρι τον Γ. Παπανδρέου στο Καστελόριζο και σήμερα τον Αναστασιάδη στην Κύπρο, όλοι οι εθελόδουλοι αστοί –με το αζημίωτο φυσικά- απευθύνουν διαγγέλματα.
Πάντα φυσικά «με πόνο καρδιάς», όπως μας είπε ο εκφωνητής του τηλεοπτικού καναλιού που παρουσίασε σήμερα το διάγγελμα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις κι αυτός «με αίσθημα ιστορικής ευθύνης» έκανε μια επιλογή, να βάλει την χώρα του σε ξένη κηδεμονία, για να την «οδηγήσει στην σταθεροποίηση της οικονομίας και στην ανάκαμψη».
Να ξεφύγουμε από την Κύπρο αφού οι εξελίξεις σ’ αυτή την χώρα είναι καταιγιστικές.
Θα επανέλθουμε σ’ αυτό το θέμα όταν θα έχουμε περισσότερα δεδομένα.
Ας δούμε, λοιπόν ποιο γενικότερα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. «Τρομοκρατήστε τους αστούς» ήταν ένα απ’ τα κύρια συνθήματα των «αριστεριστών» του Μάη του 68.
Κι ότι δεν κατόρθωσε –στο βαθμό που θα το ήθελε- η εξέγερση του Μάη του 68 το κατόρθωσε σήμερα η καπιταλιστική οικονομική κρίση. Το μεγάλο της θύμα είναι η λεγόμενη «μεσαία τάξη» που τόσα χρόνια λήστευε ένα μέρος του πλούτου που παρήγαγε η εργατική τάξη.
Στις μέρες μας με την εφαρμοζόμενη μνημονική πολιτική η μεσαία τάξη έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά ή στην καλύτερη περίπτωση έχει καταντήσει μικρομεσαία. Από την άλλη ούτε και η ντόπια αστική τάξη, στο σύνολο της βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Σε μια καπιταλιστική οικονομική κρίση, πέρα απ’ τους εργάτες που οδηγούνται στην εξαθλίωση και ένα μέρος του κεφαλαίου πρέπει να καταστραφεί. Είναι μονόδρομος αυτό για τους αστούς για να ξαναρχίσει ο κύκλος της κερδοφορίας.
Και το κεφάλαιο σήμερα είναι παγκοσμιοποιημένο. Όταν βλέπουμε ότι ο εθνικός μας πλούτος, όλη η κρατική περιουσία περνάει σε ξένο ιδιοκτησιακό καθεστώς σε μεγάλα απρόσωπα ξένα αφεντικά σημαίνει ότι ένα τμήμα της ντόπιας αστικής τάξης θα καταρρεύσει.
Όταν η χώρα μας καταντάει αποικία είναι ξεκάθαρο ότι τα ολιγοπώλια και οι ευρωπαϊκές ελίτ δεν έχουν κανένα λόγο να ενδιαφέρονται για την ύπαρξη ελληνικής αστικής τάξης. Ένα στρατό από υπάκουους πολιτικούς, οικονομολόγους, δημοσιογράφους κ.α θέλουν μόνο που θα τους ελέγχουν απόλυτα.
Από την άλλη, μια πολύ μικρή ομάδα, διαπλεκόμενων αρπακτικών της αστικής τάξης που είναι διασυνδεδεμένη με την εξουσία και είναι αποδεκτή από τα ξένα κοράκια και τις «αγορές», όχι μόνο θα επιβιώσει αλλά θα παραφουσκώσει τα ήδη γεμάτα θησαυροφυλάκια της.
Το θέμα, φυσικά δεν είναι να ερμηνεύουμε κάποιες καταστάσεις, Το ζητούμενο είναι να τις αλλάξουμε.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ



«Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει των ανοήτων, αλλά ακόμα και των φιλοδόξων του αλλά δεν μπορεί να επιζήσει της προδοσίας από μέσα. Ένας εχθρός στις πύλες είναι λιγότερο τρομερός, γιατί είναι γνωστός και φέρει τα εμβλήματά του ανοιχτά. Αλλά οι προδότες κινούνται ελεύθερα ανάμεσα σ' εκείνους που βρίσκονται μέσα από τις πύλες, οι πονηροί ψίθυροί τους έρπουν μέσω όλων των σκοτεινών δρόμων, ακουόμενοι μέχρι μέσα στις αίθουσες τής ίδιας της κυβέρνησης……Θα πρέπει να φοβόμαστε ένα δολοφόνο πολύ λιγότερο από έναν προδότη.»
Λόγια του Κικέρωνα σε εποχή σαν την σημερινή που βιώνουμε ως Έθνος!!!
Ως Έλληνας, διαπιστώνω με πικρία ότι τίποτα δεν άλλαξε στο πέρασμα των αιώνων από την ανωτέρω διατύπωση του κορυφαίου από τους ρήτορεςΤο σήμερα είναι χειρότερο από το χθές και ειδικά από την εποχή της ΔΗΘΕΝ μεταπολίτευσης του κενόδοξου και του εφήμερου που εργάστηκε κρυφά και ύπουλα μέσα στα σκοτάδια των Στοών, για να υπονομεύσει τα θεμέλια του κράτουςαπευθύνθηκε στα κατώτερα ένστικτα που βρίσκονται βαθιά μέσα στις ψυχές όλων των ατόμων, μόλυνε την πολιτική σκηνή της Χώρας, έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να του αντισταθεί και σάπισε την ψυχή του Έθνους αποδομώντας  τον κοινωνικό μας ιστό.
Σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία έχει οδηγηθεί στην πτώχευση από το άθλιο και διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο που ενεργεί πλέον ως δύναμη κατοχής στα σωθικά του Έθνουςσε μια περίοδο που ο απλός πολίτης δίνει καθημερινά μία αγωνιώδη και άνιση μάχη για να κρατήσει την δουλεία του σε χρεοκοπημένες επιχειρήσειςμε μισθούς πείνας των 700-800 ευρώ, ο εσωτερικός εχθρός των πλιατσικολόγων έσυρε το ελληνικό κράτος στην μιζέρια και στην ανυποληψία. Τα μιαρά  μίσθαρνα όργανα του Διεθνούς Σιωνισμού ξεφτίλισαν το Έθνος των Ελλήνων και απαξίωσαν τον Έλληνα-Άνθρωπο καθιστώντας τον πειραματόζωο ενός ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ και ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ διεθνούς μαφιόζικου πιστωτικού οργανισμού, αποτελούμενου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.   
           
Η Ελλάδα βέβαια δεν είναι Γερμανία αλλά και ο ναζισμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ελληνισμός του οποίου ζητούν την κεφαλή επί πίνακι, διότι, ας μην κρύβονται οι δολεροί μισέλληνες της Φίτς, της Γκόλντμαν Ζάκς, της Μόργκαν Στάνλεϋ, των  Ιλουμινάτιτης Παγκόσμιας Διακυβέρνησηςτης Λέσχης Μπίλντερμπεργκτης Τριμερούς Επιτροπής και της Νέας Τάξης, ότι ο ελληνισμός είναι το πρόβλημά τους και η λύση είναι ο αφανισμός του.
Η πολιτική δυστυχώς ενσωματώνεται στο «γιές μεν». Οι υποτιθέμενοι φύλακες και θεσμοί τελούν εν αταξία και απαξία και οι Ελληνόφωνοι νεοταξίτες πολιτικοί σαλτιμπάγκοιανήμποροι να παρακολουθήσουν τα αιτήματα και τους προβληματισμούς των καιρών, ανίκανοι να οριοθετήσουν εθνικούς στόχους, σέρνονται στην πλήρη υποταγή και στην ισοπέδωσή τους. Ο πολιτικός λόγος καθοδηγείται πλέον υπό τα συντονισμένα πυρά των χορηγών τους οι οποίοι βάλουν εναντίον της Ελλάδος ως έθνουςΚαι η αρρωστημένη εικόνα του σύγχρονου πολιτικού γενίτσαρου με τρομάζει διότι δεν γνωρίζω το «έως πού» μπορεί να φθάσουν οι «επιθυμίες του». Τρομάζω μπροστά σε αυτή την θολούρα των νεκρών φύσεων που κατευθύνει την ελληνική κοινωνία σε «στιγμιαία σύμβολα» χωρίς την έμπνευση της αναζήτησηςχωρίς την κατάθεση μιάς καινοτόμου ιδέαςχωρίς την ελπίδα του νέου, χωρίς το όραμα του άριστουτου ωραίουτου μεγάλου και του αληθινού.  
Ο Ελληνικός Λαός, εδώ και τέσσαρα χρόνιαβρισκόμενος στη δίνη μιάς καλπάζουσας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσηςπλήττεται ανηλεώς από την διεθνή καπιταλιστική οικονομική συμμορίαγίνεται κάθε μέρα ολοένα και φτωχότεροςχάνει σταδιακά κάθε κοινωνικό και εργασιακό δικαίωμά του και μη μπορώντας να ανταποκριθεί στις βιοποριστικές του πλέον υποχρεώσεις,  καλείταιμία ακόμα φοράνα πληρώσει αυτός τα βάρη της μεθοδευμένης κρίσης η οποία τον σπρώχνει πλέον σε ανθρωπιστικό ολοκαύτωμα  με την Οικονομία, την Υγεία, την Ασφάλεια, την Παιδεία να έχουν υποστεί  ανήκεστο βλάβη και ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας να βρίσκεται αποκλεισμένο από τα στοιχειώδη για την επιβίωση, οδηγούμενο νομοτελειακά στην αλληλοσύγκρουση.
Είναι ο ίδιος ο λαός, που με τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο και την Γερμανική κατοχήείδε τη χώρα του να καταστρέφεται ολοσχερώς, να καίγεται, να ληστεύονται οι αρχαιολογικοί του θησαυροί, είδε χιλιάδες νεκρούς σε πόλεις και χωριά, εκτοπισμένους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, είδε την οικονομία και τις υποδομές της χώρας του να διαλύονταιείδε τις μαζικές εκτελέσεις, τα βασανιστήρια, τον θάνατο από την πείνα... Είναι ο ίδιος ο λαός, που τότε είδε τη Ναζιστική θηριωδία σε όλη της τη διάσταση και σήμερα βλέπει τις ίδιες ορδές των γερμανικών βαμπίρ να χλευάζουν και να ασχημονούν χορεύοντας χωρίς αιδώ τον χορό των βρικολάκων πάνω στο σώμα της Ελλάδας ποδοπατώντας τα ιερά και όσια της φυλής μας εφαρμόζοντας το ρηθέν «Homo hominy lupus» «ο άνθρωπος επί του ανθρώπου λύκος».
Η Γερμανία βγήκε από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο εξακολουθώντας να οφείλει το χρέος που δημιουργήθηκε με τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμό της.
Και ήρθε η 27η Φεβρουαρίου 1953, εξήντα χρόνια πριν, που οι πιστωτές της συναντήθηκαν στο Λονδίνο και έδειξαν ότι έχουν κατανοήσει το πώς θα βοηθήσουν μιά χώρα που θέλει να ανακάμψει από την καταστροφήΕξήντα χρόνια πριν επετεύχθη συμφωνία στο Λονδίνο και η μισοκατεστραμμένη από τους πολέµους Ελλάδαμαζί µε την Ισπανία, το Πακιστάν και την Αίγυπτο, καθώς και τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γαλλία, που άνηκαν στους πιστωτές της Γερμανίας, πήρε μέρος σε μια συμφωνία, χωρίς να ερωτηθεί ο ελληνικός Λαός, για να συμβάλει στη δημιουργία μιας σταθερής και ευημερούσας Δυτικής Ευρώπηςπαρά τα εγκλήματα πολέμου που οι Γερμανοί κατακτητές προκάλεσαν μόλις λίγα χρόνια πρινΉταν τότεεξήντα χρόνια πριν, που οι πιστωτές των βαρβάρων και η Ελλάδα μαζί διέγραφαν το ήμισυ των γερμανικών πολεμικών χρεώνθέτοντας τα θεµέλια για να χτίσει η μεταπολεμική Γερμανία το«οικονομικό της θαύµα».
Η ακύρωση, και ο τρόπος με τον οποίο έγινε, ήταν ζωτικής σημασίας για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης από τον πόλεμο αφού η Ευρώπη χρειαζόταν μια ισχυρή Δυτική Γερμανία ως προπύργιο ενάντια στον κομμουνισμό.
            Η διαγραφή του χρέους ήταν άμεσηΔόθηκε στη Γερμανία η ακύρωση του 50% του χρέους της. Ξεκινώντας από σχεδόν 30 δισεκατομμύρια γερµανικών μάρκων, τα προπολεμικά και τα μεταπολεμικά χρέη της νεαρής «Δημοκρατίας» μειώνονται σε λιγότερα από 14 δισεκατομμύρια, για το υπόλοιπο δε ποσό προβλέπεται η μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωσή τουΗ συμφωνία κάλυπτε όλες τις οφειλές, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που οφείλονταν από τον ιδιωτικό τομέα 
Το πιο καινοτόμο χαρακτηριστικό της συμφωνίας του Λονδίνου ήταν η ρήτρα που όριζε ότι η Δυτική Γερμανία για τα χρέη της θα πρέπει να πληρώνει, μόνο από το εμπορικό της πλεόνασμα ενώ, για να µην κινδυνεύει η οικονοµία της, οι τυχόν αποπληρωμές περιορίζονταν στο 3% των εσόδων της από εξαγωγές κάθε χρόνο. Αυτό σήμαινε ότι εκείνες οι χώρες που τους χρώσταγε η Γερμανία, έπρεπε να αγοράσουν Δυτικογερμανικά προϊόντα, για να πληρωθούν.Έτσι η Δυτική Γερμανία θα πλήρωνε μόνο από τα κέρδη, χωρίς προσφυγή σε νέα δάνεια. Οι δανειστές της επομένως, για να πάρουν πίσω τα χρήµατά τους,  είχαν συμφέρον να αγοράζουν γερµανικά προϊόντα.
Σε αντίθεση με το όριο του 3% των πληρωμών του γερμανικού χρέους, σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα απαιτούν από τα χρεωμένα κράτη πληρωμές του χρέους τους μέχρι 15-25% των εσόδων τους από τις εξαγωγές.
Η «στρατηγική» αυτή αποπληρωμής των δανείων στην Ελλάδα, είναι το λιγότερο εγκληματική αφού απαιτεί να θέσει το βάρος της προσαρμογής αποκλειστικά και μόνο, στο να καταστήσει την οικονομία της πιο ανταγωνιστική μέσω της ανθρωποκτόνου λιτότητας, της μαζικής ανεργίας και τις περικοπής των μισθών αλλά χωρίς τους πιστωτές, όπως την Γερμανία, πρόθυμους να αγοράσουν περισσότερο από τις εξαγωγές της.
Ξεχνώντας όμως όλα τα ανωτέρω τεκταινόμενα προς όφελος και μόνο των σιχαμερών διεθνών Σάϋλωκ, έρχεται ο αηδιαστικός Ούνος υπουργός των Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε και εκτοξεύει ύβρεις προς την ευεργέτιδά του Ελλάδα δηλώνοντας: «Εμείς οι Γερμανοί δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα λάθη των Ελλήνων». Και κανένας από το βρωμερό, κακουργηματικό και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, του «Αυτή είναι η Ελλάδα» και του «Μαζί τα φάγαμε», δεν του υπενθύμισε πως ειδικά οι Γερμανοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν απευθύνονται στην Ελλάδα ζητώντας να αφαιρεθεί από τον Έλληνα η ψυχή για να διασφαλισθεί το χρέος που οι ίδιοι ως αυτουργοί τεχνηέντως δημιούργησαν και τρωγοπίνουν με τις σάρκες του ελληνικού Λαού από τον οποίο, κατά την λαϊκή ρήση, «εκεί που του χρώσταγαν του παίρνουν και το βόδι.»  
Κανένας από τα πολιτικά ανδρείκελα ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟΝΙΣΕ ότι το χρέος δεν είναι του Έλληνα πολίτη αλλά όλων των εγκληματιών τοκογλύφων και των αδίστακτων γερμανικών τραπεζών που τζογάριζαν στην ομερτά των κακοποιών πολιτικών αρχών της χώρας.
Κανένα πολιτικό ξόανο δεν του έστειλε το μήνυμα πως ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά τις θηριωδίες τουςγια τις οποίες αρνούνται να πληρώσουν τις οφειλόμενες αποζημιώσεις. Ούτε του είπε κανείς, από το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας, πως ακόμη και σήμερα η Γερμανία, που παριστάνει τον τιμητή, είναι υπόλογη για την οικονομική εξαθλίωση της χώρας και την συντελούμενη γενοκτονία, αφού δωροδοκώντας δοσίλογους κυβερνητικούς παράγοντες κλέβει τον εθνικό πλούτο της Ελλάδας και μετερχόμενη ανήθικες μεθόδους κάνει «λάθη», πουλώντας μας υποβρύχια που γέρνουν και τανκς με ρωγμές στην οροφή!!!
Κανείς από τις εθνομηδενιστικέςανθελληνικές Κυβερνήσεις της χώρας μας αλλά και τις υπόλογες Κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μίλησε μέχρι σήμερα, στον Ελληνικό λαό, για το μεγάλο χρέος της Γερμανίας....Αυτό το χρέος οφείλει σήμερα να διεκδικεί η κυβέρνηση και έχει την υποχρέωση η Γερμανία άμεσα και να το αποδώσει….
Η Γερμανία μας οφείλει και εμείς Διεκδικούμε: ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ…….
1. Την καταβολή του υπολοίπου των Επανορθώσεων από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αξίας περίπου 275 εκατομμυρίων ευρώ!
2. Την άμεση εξόφληση του Αναγκαστικού «Δανείου» που οι κατοχικές δυνάμεις υποχρέωσαν τη χώρα μας να τους παράσχειαπό την υποτιθέμενη Τράπεζα της Ελλάδος των Ρότσιλδ, ύψους 3,5 δις δολαρίων σε τιμές του 1944, σημερινής αξίας περίπου 14 δις ευρώ μη συμπεριλαμβανομένων των εξόδων συντήρησης των στρατευμάτων κατοχής!
3. Τις επανορθώσεις που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946 για τις τεράστιες ζημιές και πολλαπλάσιες βλάβες που προξένησαν τα ναζιστικά στρατεύματα στην υποδομή της χώρας μαςτην απώλεια κυρίως σκαφών (βομβαρδισμοί, τορπιλισμοί, βυθίσειςαιχμαλωσία) κατά την περίοδο ουδετερότητας της Ελλάδος στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμοπριν την επίθεση Ιταλίας και Γερμανίας εναντίον μας!
4. Τις αποζημιώσεις προς τα θύματα των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής και τις οικογένειές τουςστους κατοίκους εκατό περίπου πόλεων και χωριών που έγιναν ολοκαύτωμα, καθώς και για τα εγκλήματα σε βάρος του  άμαχου πληθυσμού...
5. Την άμεση επιστροφή των αρχαιολογικών και θρησκευτικών μας θησαυρώνπου αφαίρεσαν τα στρατεύματα κατοχής από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.
Κατόπιν των ανωτέρω, απευθυνόμενοι στους απανταχού εχθρούς του Έθνους μαςτους τονίζουμε ότι: ΤΟΥΤΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!! Τους υπενθυμίζουμε δε ότι, οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας είπαν ΟΧΙ σε δύο σιδερόφρακτες αυτοκρατορίες και πως ιδιοκτήτες του τόπου μας είμαστε εμείς και κανείς άλλος. Μέσα μας τρέχει ηρώων αίμα και είμαστε απόγονοι μαρτύρων από τους τάφους των οποίων ανθίζει η πίστη στην ύπαρξη του γένους μας και αυτή μας φλογίζει. Εδ ζειαναπνέει και πάλλεται η ιδέα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και η απάντησή μαςστα όποια σαρκοβόρα σχέδιά σαςείναι μία, γενναία και αποφασιστική: «Το δε την πόλιν σοι δούναι, ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ενταύθα. Κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν μη φειδόμενοι της ζωής ημών»!!!

Οδυσσέας Τηλιγάδας


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2NrnBH8JN

Kλειστές οι ελληνικές τράπεζες Τρίτη και Τετάρτη διαδίδουν οι Γερμανοί. Να βγουν επιτέλους από το καβούκι τους οι πολιτικοί μας!



Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" από νωρίς χθες το πρωί σας παρουσιάζει το παρασκήνιο των καταιγιστικών εξελίξεων που προκαλεί η πρωτοφανής σε ανοησία απόφαση του Εurogroup κάτω από τις απειλές του Σόιμπλε για κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων. Η συγκεκριμένη απόφαση προκαλεί ανάφλεξη αφού στην ουσία οδηγεί σε ακαριαίο θάνατο τις κυπριακές τράπεζες ενώ βάζει στο παιγνίδι την δολοφονική Ρώσικη Μαφία. Παράλληλα προκαλεί νέο ξέσπασμα μεταφοράς καταθέσεων από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία αλλά ακόμη και τη Γαλλία, εκτός Ευρώπης.
Οι ανύπαρκτοι ευρωπαίοι ηγέτες-χαρακτηριστικό το παράδειγμα του...
υπ. Οικονομικών της Κύπρου, ο οποίος είχε εμπλακεί σε gay όργιο-βάζουν ταφόπλακα στην ευρωζώνη και πρκαλούν ασύλληπτα δεινά, ανάμεσά τους η απειλή ενός νέου παγκοσμίου πολέμου στην γενιά που βρίσκεται σήμερα στην εφηβεία της.
Στην Αθήνα τώρα Βενιζέλος, Σαμαράς και Κουβέλης αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά περίτρανα την πολιτική και ηγετική τους ανυπαρξία έχουν αφήσει στον σχεδόν γραφικό Στουρνάρα να κάνει παιγνίδι στη γραμμή Σόιμπλε. Είναι πρωταοφανής η βουβαμάρα τους, στην κυριολεξία δεν έχουν βγάλει τσιμουδιά.
Κι ενώ οι δικοί μας ηγέτες έχουν βουβαθεί Γερμανοί bloggers κυκλοφορούν την "είδηση" ότι και οι ελληνικές τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές την Τρίτη και την Τετάρτη!
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του τόπου να πάρει θέση εδώ και τώρα αντί να κρύβονται προκαλώνατς ολέθριες συνέπειες για τον τόπο.
Να ξεκαθαρίσουν εδώ και τώρα ο Στουρνάρας και ο Προβόπουλος εάν θα λειτουργήσουν κανονικά οι εγχώριες τράπεζες.
Επίσης οφείλουν να βγουν από το καβούκι του οι τιτανοτεράστοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης. Ο πάστορας ας ενημερώσει έστω την Μαρία Σαράφογλου...

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2NrmdrEnh

Λέτε ψέμματα! Γνώριζαν όλοι για την Κύπρο! ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ Ο ΝΕΝΕΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ!! ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΩ ΗΔΗ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γράφει ο Economikos
Κανείς δεν αιφνιδιάστηκε, όλοι γνώριζαν και τους εκθέτουν τα γεγονότα. Οι μόνοι που δεν ήξεραν ήταν οι πολίτες! 
Ας τα πάρουμε από την αρχή: Στις 11 Φεβρουαρίου, πάνω στην προεκλογική περίοδο της Κυπρου, η εφημερίδα Financial Times προχώρησε σε μια αποκάλυψη – βόμβα για το σχέδιο των Βρυξελλών για τη διάσωση της Κυπρου. Το σχέδιο περιλαμβάνει κούρεμα των μη εγγυημένων καταθέσεων.
Μάλιστα, σχολιάζοντας το δημοσίευμα η Εκπροσωπος της Κεντρικής τράπεζας της Κυπρου, Αλίκη Στυλιανού, είχε πει: «Ούτε τέθηκε ούτε τίθεται θέμα των δικαιωμάτων των καταθετών, ούτως ή άλλως μια τέτοια ενέργεια θα ήταν αντισυνταγματική όπως επίσης αντισυνταγματική θα ήταν η όποια ενέργεια περιορισμού στην ανάληψη και χρήση των καταθέσεων από τους ιδιοκτήτες τους».
Θεωρούσαν δηλαδή, αντισυνταγματικό το να μπει “χέρι” σε μη εγγυημένες καταθέσεις, ενώ τώρα δέχονται να κουράζουν ακόμα και τις εγγυημένες! Που πήγε η ευρωπαϊκή συμφωνία για εγγυημένη κατάθεση εώς του ποσού των 100.000 ευρω ανα πρόσωπο και ανα λογαριασμό; 
20130317-121554.jpgΜετά το δημοσίευμα των FT, επέμεναν για το κούρεμα γερμανικές εφημερίδες, όπως η Süddeutsche Zeitung, που επέμενε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συμμετάσχει στο προγραμμα διάσωσης της Κυπρου. Ημερομηνία 13 Μαρτίου. 
Το άρθρο αναφέρει ότι η Κυπριακή πλευρά απορρίπτει το αίτημα του ΔΝΤ να γίνει κούρεμα χρέους και καταθέσεων στην Κύπρο. «Μέχρι πρόσφατα το ΔΝΤ επέμενε στη συμμετοχή πιστωτών και καταθετών των δύο μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών στο κόστος της διάσωσης. Την ίδια στιγμή η κυπριακή κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση του ΔΝΤ, αρνούμενη να συναινέσει σε ένα κούρεμα καταθέσεων», επισημαίνεται σχετικά.
Στις 11 Μαρτίου έρχεται στην Αθήνα ο Ν. Αναστασιάδης για να συναντήσει τον Αντώνη Σαμαρά. Από το πρωί εκείνης της ημέρας έρχεται η πληροφορία ότι θα ζητήσει στήριξη ύψους 2 δις για τη διάσωση της Κυπρου, με συμμετοχή της Ελλάδας στο σύστημα κυπριακών τραπεζών. Διαβάστε εδώ: Ιδού που παίζεται το παιχνίδι αυτή την ώρα!
Την προηγούμενη ημέρα, 10 Μαρτίου ο κ. Αναστασιαδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αγκελα Μέρκελ. Μια μέρα πριν έρθει στην Αθήνα, παρούσα η Τροικα σε Ελλάδα και Κύπρο (άρα υπήρχε παρασκηνιακή συνεργασία), και λίγα 24ωρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, ενώ στα μέσα της εβδομάδας αποφασίστηκε έκτακτη σύσκεψη του Eurogroup, στην οποία πήγε την τελευταία στιγμή και η Lagarde (η οποία σημειωτέον έχει χαθεί από το προσκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες), που σημαίνει ότι ήταν όλα έτοιμα για την Κύπρο. 
Την ίδια ώρα, ο κ. Αναστασιαδης επέμενε ότι δεν υπάρχει θέμα κουρέματος στις τραπεζικές καταθέσεις και τελικά, είπε ότι βρέθηκε μπροστά σε “προειλημμένες αποφάσεις και τετελεσμένα γεγονότα”. 
Σε λίγες μέρες ανακοινώνονται τα στοιχεία της ΕΚΤ για τις τραπεζικές καταθέσεις κάθε χώρας (μηνιαία στοιχεία). Για να δούμε τι ποσά έφυγαν από την Κύπρο. Ας δώσουν στη δημοσιότητα οι κεντρικές τράπεζες Ελλαδας και Κυπρου τα στοιχεία για το ποιοι έβγαλαν χρήματα από το κυπριακό τραπεζικό σύστημα λίγες μέρες πριν την απόφαση για το κούρεμα των καταθέσεων. 
Τέλος, αν κάποιος ανατρέξει στο παρελθόν και στα δημοσιεύματα για την κατάρρευση της Ελλάδας, θα δει εκπληκτικές ομοιότητες με το τι έγινε στην Κύπρο: θα κλείσουν οι αγορές μια ωραία Παρασκευή και θα έχουν 48 ώρες μέχρι να ανοίξουν οι αγορές της Ασίας. Λόγω αργίας της Δευτέρας στη χωρα, οι πολίτες θα ξυπνήσουν ένα πρωί και θα δουν κλειστές τις τράπεζες.. 
Τότε λέγαμε ότι είναι σενάριο βγαλμένο απο ταινία, τώρα μάλλον σενάριο βγαλμένο απο το συρτάρι της Μέρκελ. 

olympia