ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

''ΚΕΔΡΟΓΙΟΡΤΗ 2013'' ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ (ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΣΑΠΕΤΗΣ)

Με 'γειάν τον κούρεμαν!



Η ΚΥΠΡΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΛΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!!! Συγχαρητήρια από CNN για το χαστούκι σε τρόικα Το διαβάσαμε από το: ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ - "OXI" στους νεο-αποικιοκράτες λέει η Κύπρος - Συγχαρητήρια από CNN για το χαστούκι σε τρόικα!! ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΔΗΛΩΣΙΕΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΞΥΛΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΡΟΚΕΣ





Ένα βροντερό "Οχι" στην καταστροφή της Κύπρου, ακούγεται ήδη από την αίθουσα όπου συνεδριάζει η κυπριακή Βουλή: Ο πρόεδρος της Βουλής, Γ. Ομήρου του ΕΔΕΚ σε μια ιστορική ομιλία του ανέκραξε ότι "Δεν θα γίνουμε πειραματόζωο επιβολής νεοαποικιακών δεσμών. Λέμε
«Όχι» στην υποδούλωση".

Λίγο πριν αναχωρήσει για τη Μόσχα παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μ. Σαρρής. Ο πρόεδρος δεν έκανε αποδεκτή την παραίτησή του.

Ο υπουργός πετάει προς τη Μόσχα μεταφέροντας πρόταση για αγορά από τη Ρωσία έναντι 1 ευρώ των τραπεζών Λαϊκή και Τράπεζα Κύπρου. Μαζί του πετούν και πολλοί επιχειρηματίες που έχουν επιχειρηματικές σχέσεις με τη Ρωσία.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία Αναστασιάδη-Μέρκελ στην οποία ο Kύπριος πρόεδρος την ενημέρωσε για την βέβαιη καταψήφιση της προτασης του κουρέματος από τη Βουλή. Η καγκελάριος ρώτησε που θα βρει η Κύπρος τα χρήματα και ο κ. Αναστασιάδης απάντησε ότι έχει άλλα σχέδια τα οποία προσπαθεί να τα συντάξει και τα δουν στη Γερμανία. Επίσης της τόνισε ότι παρά τις προσπάθειές του οι βουλευτές δεν πείθονται να ψηφίσουν το κούρεμα

Καθώς η κυβέρνηση παραδέχεται ότι δεν εξασφαλίζει την πλειοψηφία αποφάσισε να απέχουν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ έτσι ώστε το νομοσχέδιο να καταψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία και να σταλεί μήνυμα στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Το CNN σε ανταποκρισή του από τη Λευκωσία δίνει συγχαρητήρια στην Κύπρο για το ηχηρό όχι στην τρόικα υποστηρίζοντας ότι η καυτή πατάτα βρίσκεται στα χέρια της.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα 36 από τους 56 βουλευτές δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν όχι, ενώ ακόμα και από τους 19 βουλευτές του ΔΗΣΥ υπήρχε αμφιβολία αν θα το ψήφιζαν όλοι.

Ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Ν. Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα σεβαστεί οποιοδήποτε αποτέλεσμα αλλά διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Βουλή θα απορρίψει το νομοσχέδιο για κούρεμα καταθέσεων. Μιλώντας στη σουηδική τηλεόραση, είπε ότι η Βουλή θα τοποθετηθεί αρνητικά διότι θεωρεί και πιστεύει ότι είναι άδικο και πλήττει τα συμφέροντα της Κύπρου γενικότερα.



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2O1FC23kO

ΚΑΙ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ! ΕΣΕΙΣ;








Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

            Στις 7 Απριλίου 2004, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσος Παπαδόπουλος απευθύνει διάγγελμα προς τον Ελληνικό Κυπριακό λαό, εν όψει του δημοψηφίσματος που διενεργείται στη Μεγαλόνησο για το σχέδιο Ανάν, στις 24 Απριλίου 2004: «…Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα αλλά και με πλήρη συναίσθηση της ιστορικότητας των στιγμών και το βάρος της ευθύνης που μου αναλογεί και μου έχετε αναθέσει, λυπούμαι ειλικρινά, γιατί δεν μπορώ να αποδεχτώ και να υπογράψω το σχέδιο Ανάν, όπως, τελικά διαμορφώθηκε. Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο δεν θα παραδώσω κοινότητα χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνων… Ελληνικέ Κυπριακέ λαέ, στη ζυγαριά του ναι και του όχι, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ναι. Σε καλώ να απορρίψεις το σχέδιο Ανάν. Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό ΟΧΙ. Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκιο και με αξιοπρέπεια για την ιστορία σου. Καλή Ανάσταση σε όλους».
           

            Ο Ελληνοκυπριακός λαός στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 καταψήφισε με ποσοστό 76% το Σχέδιο Ανάν λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το περιεχόμενο του διαγγέλματος του Μεγάλου του ηγέτη. Έτσι, συμπορεύτηκε με τον πατριώτη Πρόεδρό του,  Τάσο Παπαδόπουλο, αρνούμενος να συμβιβαστεί με το φιλότουρκο σχέδιο Ανάν και αποκήρυξε τους εσωτερικούς υποστηρικτές του, όπως ήταν ο Νίκος Αναστασιάδης, Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, όπου τότε, σε έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο, το κόμμα του αποφάσισε με ποσοστό 77,6% την υπερψήφιση του σχεδίου Ανάν.
            Μετά από εννέα χρόνια, δηλαδή στις 24 Φεβρουαρίου 2013 διεξήχθησαν οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο και ο Ελληνοκυπριακός λαός εξέλεξε Πρόεδρό του τον Νίκο Αναστασιάδη. Δηλαδή, εκείνον τον “πολιτικό εφιάλτη” που μανιωδώς το 2004 υπερασπιζόταν το εθνοπροδοτικό, για τον Ελληνισμό, σχέδιο Ανάν. Απεδείχθη, λοιπόν, για άλλη μια φορά, πως ο απανταχού Ελληνισμός έχει πολύ κοντή μνήμη και πολύ γρήγορα ξεχνά όλους εκείνους που αποδεδειγμένα επιβουλεύονται το κακό της πατρίδας και απλόχερα τους δίνει συγχωροχάρτι. Αναιτιολόγητα, έδειξε για άλλη μια φορά την επιπολαιότητά του και παρασύρθηκε από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Αναστασιάδη, ο οποίος επικαλούμενος τους ισχυρούς δεσμούς με τους “Ευρωπαίους συμμάχους”, υποσχόταν πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα σώσει την Κύπρο από την οικονομική κατάρρευση και θα δημιουργήσει την οικονομική ανάταση στον τόπο και τον λαό.
            Ωστόσο, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, λίγες μέρες μετά την εκλογή του, οι δήθεν ισχυροί δεσμοί με τους Ευρωπαίους συμμάχους, απεδείχθησαν φρούδες ελπίδες για την ευημερία της Κύπρου και του λαού της και ξαφνικά πριν το τριήμερο αργίας (16-18/3/2013), ανακοινώθηκε από την Ευρωζώνη η ληστρική απόφαση περί της φορολόγησης όλων των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου. Αυτή ήταν μια απόφαση διεθνών απατεώνων και κλεφτών, οι οποίοι φέρνουν ψευδεπίγραφους δημόσιους τίτλους προκειμένου να καθαγιάζεται η παλιανθρωπιά τους. Αυτή η απόφαση, ήταν μια τεραστίων διαστάσεων παλιανθρωπιά, από τη στιγμή που έβαλαν τα βρωμόχερά τους στις τσέπες των καταθετών και τους ξάφρισαν τα χρήματα. Στις τράπεζες οι καταθέτες εναποθέτουν τις οικονομίες τους για μεγαλύτερη ασφάλεια και στην προκειμένη περίπτωση η Κύπρος του Αναστασιάδη απεδείχθη ξέφραγο αμπέλι, ενώ οι ευυπόληπτοι Ευρωπαίοι φίλοι του απεδείχθησαν απατεώνες ολκής. Ο Κυπριακός λαός, δεν προβληματίστηκε και δεν παραδειγματίστηκε από τους λωποδύτες της ευρωζώνης, φίλους και της τρικομματικής κυβέρνησης της Ελλάδος, οι οποίοι επί τρία χρόνια λεηλατούν τους μισθούς, τις συντάξεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις περιουσίες των Ελλήνων και διαμελίζουν την πατρίδα τους. Ένας από αυτούς τους αγύρτες, πρωτομάστορας των σχεδίων αρπαγής του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος και της Κύπρου, ανυπολόγιστης αξίας, ο πολύς Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, άδειασε τον «φίλο του» Αναστασιάδη, δηλώνοντας: «η απόφαση για κούρεμα σε καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ ανήκε στην κυπριακή κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το Βερολίνο ήθελε να τηρηθεί η εγγύηση τραπεζικών καταθέσεων σε ασφαλισμένες καταθέσεις μικρών αποταμιευτών». Ενώπιων   αυτής της πολιτικής αγυρτείας της Γερμανικής κυβέρνησης, ο χαμηλοϋψής Αναστασιάδης, φοβισμένος και τρεμάμενος δήλωσε μέσω του διαγγέλματός του στον Κυπριακό λαό: «αποδέχτηκα τη συμφωνία καθώς απειλήθηκε με κατάρρευση το τραπεζικό σύστημα». Αλλά πόσες και πόσες φορές, εμείς οι Ελλαδίτες δεν έχουμε ακούσει αυτό το κακόγουστο παραμύθι εξαπάτησης των πολιτών από τους Παπανδρέου, Παπαδήμο, Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη; Πόσες φορές δεν έχουμε  κατατρομοκρατηθεί από τις βαθυστόχαστες ερμηνείες πτωχεύσεως της Ελλάδος μέσω της αποχώρησής μας από την ΕΕ και το ευρώ;
            Έτσι, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως οι κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των χωρών τους, αλλά είναι φερέφωνα και πειθήνια όργανα της νεοναζιστικής πολιτικής της Μέρκελ και της Γερμανίας, σε μια προσπάθεια ποδηγέτησης όλου του Ευρωπαϊκού νότου. Πολύ σύντομα θα επιφέρουν τελειωτικά θανατηφόρα κτυπήματα και στις υπόλοιπες χώρες, όπως η  Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Γαλλία. Τότε θα ολοκληρωθούν τα νεοναζιστικά σχέδιά τους, σχέδια που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν στους δυο παγκόσμιους πόλεμους, που οι ίδιοι προκάλεσαν. Ο επεκτατισμός των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων ήταν πάντα στο DNT τους και δεν τους ενδιαφέρει εάν για άλλη μια φορά θα δημιουργήσουν εκατόμβη θυμάτων. Η θηριωδία τους δεν είχε και δεν έχει όρια. Μες την ψυχή τους είναι βαθειά χαραγμένο το: Deutschland über alles.
            Βέβαια, απαίτηση δική μας θα ήταν οι κυβερνήσεις Σαμαρά και Αναστασιάδη να διαχειρίζονταν την εξωτερική πολιτική επ΄ ωφελεία του Ελληνοκυπριακού Έθνους. Όμως, μετά και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις είναι δυνατόν να πιστεύουμε πως αυτές οι κυβερνήσεις εισπράττουν αυτό το αποτέλεσμα ένεκα της ανικανότητάς τους, ανεπάρκειάς τους, αφέλειάς τους ή λόγω παραπλάνησης από τους Μερκελικούς;   
            Πως είναι δυνατόν, όμως, να συμβαίνει αυτό, αφού αμέσως μετά την εκλογή του, ο κ. Αναστασιάδης επισκέφτηκε την Αθήνα προκειμένου να έχει σειρά επαφών με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.
Στη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά τι ακριβώς συζήτησαν εν όψει και του Eurogroup που ακολουθούσε; Δεν γνώριζαν ή δεν εκτιμούσαν πως θα αποφασιζόταν από την Ευρωζώνη, η ακραία έως εχθρική ενέργεια της φορολόγησης όλων των καταθέσεων των τραπεζών της Κύπρου; Προσωπικά αδυνατώ να το πιστέψω και νομίζω πως πολύ σύντομα θα αποδειχτεί και η νέα προδοσία κατά του Έθνους, όπως ακριβώς έχει ήδη αποδειχτεί η Εσχάτη προδοσία υπαγωγής της Ελλάδος στα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις. Αυτή η νέα προδοσία θα αποδεικνυόταν, αρκεί και μόνο να δινόταν στη δημοσιότητα η εκροή καταθέσεων από τις Κυπριακές τράπεζες την τελευταία εβδομάδα πριν την απόφαση του EurogroupΤότε, πιστεύω θα διαπιστώναμε σημαντικές μεταφορές χρημάτων προς άλλους φορολογικούς παραδείσους.
            Συνεπώς, για την ιστορία και μόνο: Ο Ιούδας, εισπράττοντας τα τριάκοντα αργύρια της προδοσίας του Χριστού, είχε το θάρρος και κρεμάστηκε μπροστά στις ενοχές του. Στην πατρίδα μας, αυτοί που πρόδωσαν το λαό και το Έθνος θα βρουν τη δύναμη της αυτοτιμωρίας, με την  ελπίδα της ψυχικής κάθαρσης;          


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2O1EkQoT4

«Δεν θα περάσει ο φασισμός της Μέρκελ- Εδώ είναι Κύπρος»- Χιλιάδες διαδηλωτές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα [βίντεο]



Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν έξω από την Βουλή της Κύπρου την ώρα της κρίσιμης ψηφοφορίας. Οι διαδηλωτές αμέσως μόλις έγινε γνωστή απόρριψη του νομοσχεδίου ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
Δείτε το βίντεο από το ΡΙΚ:




 http://www.nocomments.gr/


ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ



































ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ


ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013


Στο πλαίσιο έγκυρης και ολοκληρωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων των τοπικών ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ του Νομού Πιερίας, σχετικά με την 2η προκήρυξη του τοπικού προγράμματος Leader του Νομού Πιερίας συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 3.898.340,00 € (Δ.Δ.: 2.490.170,00 €), σας προσκαλούμε στη Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 και ώρα 13.30 το μεσημέρι στα γραφεία της Πιερικής Αναπτυξιακής (16ης Οκτωβρίου 17β, όπισθεν Δημαρχείου).

Η 2η προκήρυξη του προγράμματος Leader περιλαμβάνει δράσεις ιδιωτικών και δημοσίων έργων. Αναλυτικά οι ιδιωτικές επενδύσεις περιλαμβάνουν ενίσχυση επειχείρησεων μεταποίησης φυτικής και ζωικής παραγωγής, υποστήριξη του αγροτουρισμού μέσω της δημιουργίας υποδομών διανυκτέρευσης, εστίασης, αναψυχής, αλλά και επιχειρήσεων ειδών διατροφής, βιοτεχνικών μονάδων, κλπ. Τα δημόσια έργα περιαμβάνουν ενδεικτικά μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα, μικρά έργα πρόσβασης στις γεωργικές εκμεταλεύσεις, δράσεις προβολής, κλπ. 

Στη Συνέντευξη Τύπου θα παρευρεθούν τα μέλη του Δ.Σ. της Πιερικής Αναπτυξιακής. Η συμμετοχή των δημοσιογράφων που εκπροσωπούν τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα συμβάλλει στην από κοινού προσπάθεια ευρείας και ορθής ενημέρωσης του κοινού, αναφορικά στις λεπτομέρειες της προκήρυξης του τοπικού προγράμματος Leader Νομού Πιερίας.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ο Ρ Τ Α Σ Μ Ο Υ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ



            ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Κατερίνη, 13  - 3 - 2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                    Αρ. Πρωτ.: 96724 (594) οικ.  
      ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
          ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
 
   
Σε λίγες ημέρες ο ελληνισμός θα γιορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου του 1821. Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη,  δια μέσου των αιώνων, με τον αγώνα τους, τη φλόγα του Έθνους.
Τιμούμε τους ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενιών, εξασφαλίζοντας σε μας, μεταξύ άλλων, και τα δυο υπέρτατα αγαθά: Την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.
Με το πνεύμα αυτό θα καταβληθεί και φέτος προσπάθεια για σωστή οργάνωση και συνολική παρουσία στις εκδηλώσεις του εορτασμού, οι οποίες, σύμφωνα και με τις αρ. πρωτ. 8845/05-3-2013 και 8846/05-3-2013 αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, ορίζονται ως εξής:
1.  Γενικός σημαιοστολισμός από ώρα  8.00΄ της 23ης μέχρι τη δύση του ήλιου της 25ης Μαρτίου 2013.
2. Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2013.

3. Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013
Εορταστικές εκδηλώσεις των μαθητών των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ανάπτυξη σ' αυτούς της σημασίας της ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Όπου είναι δυνατόν, μπορούν να οργανωθούν αναπαραστάσεις από σκηνές του Αγώνα, σε αίθουσες των σχολείων ή σε άλλους χώρους, με την παρουσία των γονέων και κηδεμόνων, με φροντίδα των Δ/ντών των σχολείων.
Ώρα 11.30΄  
Προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Γεωργάκη Ολυμπίου, Σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (όπως καθορίζεται στο συνημμένο αναλυτικό πρόγραμμα), Προσκόπων, Συλλόγων και Σωματείων.

        4. Σάββατο 23 Μαρτίου 2013
       Ώρα 19.00΄
       Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί Μουσικό Αφιέρωμα στο ’21 με τίτλο «Ύμνοι και τραγούδια των Ελλήνων». Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ν. Πιερίας «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».

5. Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

       α. Ώρα 07.00΄
            Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σ' όλες τις εκκλησίες.

β.  Ώρα 07.00΄ - 08.00΄
      Εωθινό-Θούρια και εμβατήρια στους δρόμους της πόλης από τη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου              Κατερίνης.

γ.  Ώρα 11.00΄
Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία.
            Τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό η κα Παρθενόπη Ναβροζίδου, Διοικητικός Υπάλληλος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.


δ.  Ώρα 11.40΄
Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Διοικητή της ΧΧΙV ΤΘ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Υπολιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης, από αντιπροσωπείες, Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου, Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας,  Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης.
Θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των Ενδόξων Νεκρών και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
 ε.  Ώρα 12.00΄
Στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων,  Συλλόγων.


ΓΕΝΙΚΑ
Σε ό,τι αφορά τις ιεροτελεστίες, παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.
Τα θέματα τα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων, παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.
Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για την μικροφωνική εγκατάσταση στο χώρο της κατάθεσης,  τη διευθέτηση των χώρων των επισήμων, των καταθέσεων και της παρέλασης και  να διαθέσει τη Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Συμεωνίδης Μιχάλης. Από το Δήμο Κατερίνης τελετάρχες ορίζονται οι κ.κ Γεώργιος Φυδάνογλου και Γεώργιος Μίχος.
Το γενικό πρόσταγμα για την παρέλαση όλων των σχολείων θα έχει ο Υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής Ν. Πιερίας, καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Παυλίδης Θεόδωρος, με βοηθούς τους καθηγητές Φ.Α. κ.κ. Παπανικολάου Ανδρέα, Τσιαμπέρα Νικόλαο, Σαρρή Κωνσταντίνο, Δάμπλια Θεοχάρη, Λάμπρου Βασίλειο, Κουκιώτη Κωνσταντίνο, Λάϊου Μαρία και Δεληγιαννίδου Τζένη.
Η Δ/νση Αστυνομίας παρακαλείται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα τάξης.
Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.



                                                                                    Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


                                                                                      ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ









ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821


1. Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013
 Ώρα 11.30΄
Προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών στο άγαλμα του Γεωργάκη Ολυμπίου, (πλατεία Ελευθερίας, αρχή Γ. Ολυμπίου) των Σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης της Κατερίνης, τους προσκόπους, Συλλόγους και Σωματεία.
Σχολεία για την κατάθεση ορίζονται, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης για την Α/θμια Εκπ/ση  και το
 4ο ΓΕΛ Κατερίνης για την Β/θμια. Τα δύο αυτά σχολεία εκτός από τους σημαιοφόρους και παραστάτες θα διαθέσουν και από ένα τμήμα παρέλασης. Όλα τα υπόλοιπα σχολεία θα εκπροσωπηθούν κατά την κατάθεση από τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες με στολή παρέλασης και θα συνοδεύονται από εκπαιδευτικό. Οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11.15΄ (Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013).
Υπεύθυνος για την κατάθεση ορίζεται ο καθηγητής Φ.Α. του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης κ. Μπαλογιάννης Γεώργιος..
Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται για τη διάθεση της Φιλαρμονικής του Δημ. Ωδείου στο χώρο της κατάθεσης.

        2. Σάββατο 23 Μαρτίου 2013
       α. Ώρα 19.00΄
       Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί Μουσικό Αφιέρωμα στο ’21 με τίτλο «Ύμνοι και τραγούδια των Ελλήνων». Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ν. Πιερίας «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».

3. Δευτέρα  25 Μαρτίου 2013

α.  Ώρα 10.55΄
Οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες όλων των σχολείων της πόλης θα βρίσκονται έγκαιρα στον Καθεδρικό Ι. Ναό για τη Δοξολογία, και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν συντεταγμένοι στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας.
Πριν την παρέλαση θα μεταβούν στο σημείο εκκίνησης της παρέλασης
Χώροι συγκέντρωσης των τμημάτων παρέλασης ορίζονται:
α) Η οδός Ειρήνης για τα Δημοτικά Σχολεία (Στο ύψος του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου),
β) Η οδός Ιωνννίνων (ΟΤΕ)  για τα Γυμνάσια,
γ) Η οδός Παναγή Τσαλδάρη για τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ,
δ) Η οδός Ίωνος Δραγούμη για τους Συλλόγους και τα Σωματεία,
ε) Η οδός Περδίκα  για τους Πρόσκοπους, Ναυτοπρόσκοπους.      

Οι υπεύθυνοι των σχολείων που θα οριστούν, θα συνεργαστούν με τους τελετάρχες και τον κ. Παυλίδη Θεόδωρο, που θα έχει το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης και βοηθούς τους κ.κ. Παπανικολάου Ανδρέα, Τσιαμπέρα Νικόλαο, Σαρρή Κωνσταντίνο, Δάμπλια Θεοχάρη, Λάμπρου Βασίλειο, Κουκιώτη Κωνσταντίνο, Λάϊου Μαρία και Δεληγιαννίδου Τζένη.
Οι σχηματισμοί των τμημάτων παρέλασης της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης θα συγκροτηθούν κατά ενιαίο τρόπο σε  τετράδες.


Οι τελετάρχες θα καθορίσουν  τις επί μέρους λεπτομέρειες σ' όλες τις εκδηλώσεις.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο  2351351261 (Γρ.  Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας).

                                                                                                  

                                                                                        Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
                                                                                           Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
                                                                                              Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.





Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «αποκριάτικο πάρτυ» που διοργάνωσαν την Κυριακή 17 Μαρτίου, τρεις σύλλογοι της Καλλιθέας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου, η Ομάδα Γερμανόφωνων Γυναικών και ο Πολιτιστικός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του δημοτικού σχολείου. 
Τα παιδιά διασκέδασαν με τη βοήθεια των κλόουν με ομαδικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια,  διαγωνισμούς και πολύ χορό. Όλοι παρακολούθησαν χορευτικές εκδηλώσεις από τμήματα μοντέρνου και παραδοσιακού χορού και η εκδήλωση έκλεισε με το παραδοσιακό άναμμα της φωτιάς.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη σχολική επιτροπή του Δήμου Κατερίνης και το διευθυντή του δημοτικού σχολείου Καλλιθέας κ. Συριανίδη Δημήτριο για την παραχώρηση του προαύλιου χώρου του σχολείου καθώς και τον δάσκαλο και σύμβουλο της Τοπικής Κοινότητας Δημοτικού Διαμερίσματος Καλλιθέας κ. Πολυχρόνη Κων/νο, για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφερε. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους εθελοντές που βοήθησαν, τα παιδιά και τους ενήλικες που με την συμμετοχή τους ομόρφυναν την εκδήλωσή μας και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και έκαναν εφικτή την υλοποίηση του στόχου μας.  

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Καλλιθέας
Ομάδα Γερμανόφωνων Γυναικών Καλλιθέας
Πολιτιστικός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Καλλλιθεας


Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Πιερίας Ένωση Γονέων Σχολείων Κατερίνης



Αγαπητοί συνάδελφοι, εργαζόμενοι, γονείς των μαθητών μας
Αγαπητοί μαθητές
Δραματικές είναι οι επιπτώσεις της πολιτικής των μνημονίων που ασκείται στη χώρα μας από την κυβέρνηση και την τρόϊκα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ).
       Τα μέτρα που ψηφίστηκαν με το 3ο μνημόνιο είναι ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στις εργασιακές μας σχέσεις και στους μισθούς μας, τις συντάξεις και το ασφαλιστικό σύστημα στο σύνολό του, στην παιδεία και σε όλα τα δημόσια αγαθά, ένα ακόμη βήμα που οδηγεί στη φτωχοποίηση των εργαζομένων(γονέων και εκπαιδευτικών).
    Οι δαπάνες για την παιδεία μειώθηκαν ήδη  κατά 33% (2009 – 2013) γεγονός που έχει  δραματικές επιπτώσεις στο δημόσιο σχολείο και το πενιχρό εισόδημα των εκπαιδευτικών, και η μείωσή τους μέσα σε 7 χρόνια(2009-2016)  θα φθάσει το 50 %!
Απαιτούμε την ανατροπή αυτής της πολιτικής που διαλύει το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς. Απαιτούμε δημόσια δωρεάν εκπαίδευση που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές.
                        Τα σχολεία χρειάζονται δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές και όχι συγχωνεύσεις, συμπτύξεις, αύξηση αριθμού των μαθητών στα τμήματα, αύξηση διδακτικού ωραρίου και υποχρεωτικές μετακινήσεις. Αγωνιζόμαστε για  διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά. Διεκδικούμε ίδρυση νέων νηπιαγωγείων ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των νηπίων/προνηπίων για φοίτηση.
     Τα σχολεία πρέπει να αγκαλιάσουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην υποβάθμιση και κατάργηση των δομών της ειδικής αγωγής.
    Τα σχολεία πρέπει να υπερασπίσουν την τέχνη, τον πολιτισμό, την ελπίδα. Υπερασπιζόμαστε τα μουσικά και καλλιτεχνικά γυμνάσια και λύκεια που χρειάζονται στήριξη και χρηματοδότηση και όχι υπονόμευση.
       Το σχολείο δεν το βελτιώνει ο φόβος και ο ανταγωνισμός. Το σχολείο το βελτιώνει η στήριξή του σε χρήματα, σε υποδομές, σε προσωπικό. Το σχολείο το βελτιώνει η δυνατότητα του εκπαιδευτικού να μπορεί να διαμορφώνει ελεύθερα, με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες των μαθητών του, το περιεχόμενο της διδασκαλίας του. Το σχολείο το βελτιώνει η ειλικρινής και η ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και γονείς, ακόμα και όταν διαφωνούμε .Το σχολείο το βελτιώνει ο κοινός αγώνας μας για την ανατροπή των πολιτικών που διαλύουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που υπάρχουν μαθητές   που  πεινούν και που με κάθε τρόπο προσπαθούμε να  τους στηρίξουμε. Με αλληλεγγύη, αλλά κυρίως με συλλογικό αγώνα, διεκδικούμε το δικαίωμα των παιδιών μας σε αξιοπρεπή ζωή, για ένα σχολείο που θα χωρά όλα τα παιδιά και όλες τις ανάγκες τους.
Ο αγώνας αυτός είναι η πιο μεγάλη συμβολή στο μέλλον τους.
Όλοι μαζί για ένα σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!
Όλοι μαζί για την ανατροπή όλων των πολιτικών που καταστρέφουν τις ζωές μας!
Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα παιδιά μας οι δούλοι του 21ου αιώνα.
Όλοι μαζί στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 22-03-2013,
ώρα 12μμ  στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

O Χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Λούση Κολινδρού 17-3-2013 Photo Hasapetis