ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΟ!!! Ιγνατίου: Κομπάζετε, μα θα κατεβάζατε τα παντελόνια, παληκάρια της φακής


Μελετώντας τα κείμενα επιφανών δημοσιογράφων, που διακρίθηκαν και στο παρελθόν για τα «αντι-κυπριακά» τους αισθήματα, ένιωσα λύπη αλλά και οργή. Θα μπορούσα να μην ασχοληθώ με τα ανθρωπάκια του αθηναϊκού δημοσιογραφικού και πολιτικού κατεστημένου, που χαίρονται όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα οι Έλληνες της Κύπρου, αλλά μετά από μεγάλη σκέψη κατέληξα στο συμπέρασμα ότι απαιτείται απάντηση, και διόρθωση των λανθασμένων πληροφοριών που μετέδωσαν για να μειώσουν το «ΟΧΙ» της κυπριακής Βουλής και του κυπριακού λαού.
Το μεγαλύτερο ψέμα που ακούστηκε και, μάλιστα, η αναπαραγωγή δούλεψε συγχρονισμένα, όπως και στο Δημοψήφισμα του 2004, ήταν ότι η πρώτη απόφαση του Εurogroup ήταν καλύτερη από τη δεύτερη, και θα διέσωζε τη Λαϊκή και την Κύπρου -την πρώτη από την εξαφάνιση και τη δεύτερη από τη σκληρή αναδιάρθρωση και την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ για τους πελάτες τους.
Και οι δύο αποφάσεις ήταν καταστροφικές για το νησί.
Αλλά την υπερψήφιση της πρώτης απόφασης θα ακολουθούσε σε διάστημα ολίγων ημερών και η ισοπέδωση των δύο μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών. Αυτό ήταν το αρχικό σχέδιο, η υλοποίηση του οποίου θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο και τις υπόλοιπες τράπεζες, οι οποίες δεν ακολούθησαν την βλακώδη πολιτική των δύο μεγαλύτερων, που συναγωνίζονταν στο «ξέπλυμα» των ρωσικών δισεκατομμυρίων και στο χάρισμα μέρους των δανείων στους πολιτικούς και τους συγγενείς τους.
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας γνώριζε ότι η Λαϊκή ήταν χαμένη υπόθεση και η Κύπρου ήταν στην άκρη του γκρεμού. Απλά ήλπιζε πως η δική του πρόταση, για «κούρεμα» όλων των καταθέσεων, θα έσωζε τις δύο τράπεζες. Πίστευε σε θαύμα –και στην εποχή μας δεν γίνονται θαύματα. Γι’ αυτό και την υπέβαλε. Γι’ αυτό και την υποστήριξε με πάθος στο διάγγελμά του, αν και οι πληροφορίες που έφτασαν σε μένα από πολιτικός αρχηγό, αναφέρουν ότι όταν επέστρεψε στη Λευκωσία από τις Βρυξέλλες, είχε αντιληφθεί ότι όλα ήσαν μάταια.
Η δεύτερη απόφαση του Εurogroup, που επίσης έφερε πόνο και απόγνωση σε χιλιάδες πολίτες-καταθέτες, τουλάχιστον σώζει τις υγιείς τράπεζες που συνειδητά δεν έπαιξαν με τη φωτιά.
Είναι απαράδεκτοι όσοι στην Αθήνα συνέδεσαν την πρώτη απόφαση της Κυπριακής Βουλής με το ΣΥΡΙΖΑ και τους υπολοίπους αντιμνημονιακούς. Ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ επηρεάστηκαν οι βουλευτές, ούτε από τον κ. Καμμένο. Είδαν την επερχόμενη τραγωδία και απλά προσπάθησαν να αμυνθούν. Διότι αυτό απαιτούσαν οι ψηφοφόροι τους, αλλά και η λογική.
Ολα όσα ισχυρίστηκαν μερικοί αρθρογράφοι και πολιτικοί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν γνωρίζουν ούτε στο ελάχιστον τους Κύπριους. Δεν είναι μόνο άνθρωποι σκληρά και έντιμα εργαζόμενοι. Είναι φρέσκια στη μνήμη τους η καταστροφή του 1974. Έχασαν δικούς τους ανθρώπους, έχασαν τα πάντα, αλλά δεν γονάτισαν. Εργάστηκαν και προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να ξανακτίσουν τις ζωές τους. Και τα κατάφεραν ενωμένοι και αδελφωμένοι, έχοντας απέναντι τους, στον κατεχόμενο Βορρά, χιλιάδες πάνοπλους στρατιώτες του Αττίλα.
Η νέα καταστροφή είναι όμοια με την τραγωδία του 1974, χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα. Είναι πολλοί οι άνθρωποι που καταστράφηκαν τότε, που εργάστηκαν και επανήλθαν και τα ξανάχασαν όλα από τον οικονομικό «Αττίλα» -που σχημάτισαν διεφθαρμένοι τραπεζίτες και πολιτικοί.
Τι θα έκαναν, άραγε, τα αθηναϊκά παλλικάρια της φακής, που ειρωνεύονται ένα υπερήφανο λαό, εάν ένα πρωί έδινε εντολή η κ. Μέρκελ για «κούρεμα» και των δικών τους καταθέσεων…
Αλλά τί ρωτώ; Θα έδιναν και το παντελόνι και το …περιεχόμενό του.
Η κυπριακή οικονομική τραγωδία είναι κλασσική περίπτωση διαφθοράς τραπεζιτών και πολιτικών. Η συνεργασία τους για το πλιάτσικο ήταν απόλυτη και δεν είναι τυχαίο ότι η Λαϊκή και η Κύπρου χάριζαν δάνεια που είχαν λάβει κόμματα, πολιτικοί και συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Κοντά σ’ αυτά τα απαράδεκτα, οι τραπεζίτες φρόντιζαν να δανείζουν και φίλους τους με εξωφρενικά ποσά, τα οποία δεν αποπληρώθηκαν ποτέ και απλά εξαφανίστηκαν και από τους υπολογιστές των τραπεζών. Στο νησί ακούγονται τρομακτικές κατηγορίες για τους τραπεζίτες, τους υπουργούς, τους πολιτικούς και τους συγγενείς τους. Λένε ότι μέχρι και τους γάμους τους χρησιμοποιούσαν για να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα.
Ο λαός ήταν, τελικά, το μεγάλο θύμα των διεφθαρμένων πολιτικών και τραπεζιτών. Δεν έχουν ευθύνη οι πολίτες που σέβονται τους νόμους και τις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους. Το μόνο τους λάθος είναι ότι τους ψήφισαν. Το μείγμα του πολιτικού και του τραπεζικού συστήματος είναι κόλαση. Οσους δεν τους υπάκουσαν και αντιστάθηκαν, τους έλιωσαν. Και η κατάληξη είναι αυτό που βιώνει σήμερα ο κυπριακός λαός…
Πληρώνει για τα δισεκατομμύρια που εξαφανίστηκαν με ευθύνη των τραπεζιτών και με την κάλυψη των πολιτικών.
Προσωπικά πιστεύω ότι η έρευνα που ανέλαβαν οι τρεις «ντι Πιέτρο» της Κύπρου θα οδηγήσει στη φυλακή τους ενόχους.
Οι τρεις δικαστές είναι γνωστοί για την ακεραιότητά τους και για την απόλυτη τήρηση των νόμων. Γνωρίζοντας από τα παιδικά μου χρόνια το δικαστή Γιώργο Πική, πρώην πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρώην μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν θα αποδεχόταν το διορισμό του για να συγκαλύψει τους ενόχους.
Όπου και αν βρίσκονται, στην Κύπρο, στην Ελλάδα, το Μαϊάμι ή στην Αυστραλία, πρέπει πια να φοβούνται…


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2P9BvyJH1

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Το σχέδιο για να παραδοθούν τα νερά της Ελλάδας έχει ως εξής: 


 ΣΧΕΤΙΚΟ:Π.Καμμένος: “Εργαλείο της Νέας Τάξης ο έλεγχος του νερού” (video)

 Παραχωρούνται ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΡΑ (ΠΗΓΕΣ, ΠΟΤΑΜΙΑ, ΛΙΜΝΕΣ ) από τις Περιφέρειες ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠη οποία με τη σειρά τα ΠΟΥΛΑΕΙ σε ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, που πλέον θα έχουν το απόλυτο μονοπώλιο, με ότι αυτό σημαίνει.
Ακούγεται μία από τις πολυεθνικές που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι η SUEZ.
BAZOYN XΕΡΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΡΟΧΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ : Τροποποίηση της αριθ. οικ. 150559/10.6.2011 απόφασης (ΦΕΚ Β’ 1440/16.6.2011)1. Η παρ. 1 του άρθρου 2, όπως αντικαταστάθηκε με την αριθ. 160143/8.12.2011 απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2834/15.12.2011), αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού σύμφωνα με το άρθρο 1 της παρούσας,
υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα
χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρούσας, μέχρι 17 Δεκεμβρίου 2012
(http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=PKg27TGwYMQ%3D&tabid=508&language=el-GR)
ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΗΓΑΔΙΑ ΣΤΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΝΧΟ ΜΗΝ ΤΑ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΚΟΛΎΝΕΤΕ!!!!!!

eleftheriskepsii.blogspot.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2P9Bf1aGg

6 iphone tips που τα σπάνε και πιθανόν να μην ξέρατε!


Αν έχετε iphone, τότε για ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα κολπάκια, αξίζουν πραγματικά, είναι κρίμα να μην τα γνωρίζετε μιας και θα σας λύσουν τα χέρια!

To iphone είναι ένα κινητό με πραγματικά φοβερή λειτουργικότητα. Το σίγουρο είναι ότι δεν γνωρίζουμε όλες τις λειτουργίες οι περισσότεροι από εμάς, γι’ αυτό λοιπόν θα σας δείξουμε εδώ κάποια iphone tipsπου τα σπάνε και θα σας εκπλήξουν ευχάριστα!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Τι θα συμβεί αν, ενώ έχουμε ανοιχτό το κομπιουτεράκι, γυρίσουμε το iphone μας σε οριζόντια θέση;

Θα "μεγαλώσουν" - πλατύνουν τα πλήκτρα του;
Όχι βέβαια!
Θα εμφανιστεί έτσι απλά... το επιστημονικό κομπιουτεράκι!!
Δοκιμάστε το!
(αυτό γίνεται και σε πολλά android smartphones)

Γράψατε ένα email ή sms το οποίο είναι βλακεία;

Ταρακουνήστε τη συσκευή και... βουαλά! Πάει, σβήστηκε στο φτερό όλο το κείμενο που μόλις γράψατε!

Τελικά δεν ήταν βλακεία και το μετανιώσατε; Κανένα πρόβλημα, μη το ξαναγράψετε, απλά ξανα-ταρακουνήστε και... βουαλά! Μόλις το επανακτήσατε!!!

Εντάξει, μην το παρακάνετε με το ταρακούνημα, αποφασίστε επιτέλους, είναι βλακεία αυτό που γράψατε ή όχι;! Ξέρετε τι λένε για το πολύ το τίκι τάκα... :)

Εκνευρίζεστε όταν θέλετε να βάλετε φωνήεν με τόνο και δεν υπάρχει στο πληκτρολόγιό σας;

Κακώς!
Είναι αστείο: απλά κρατήστε παρατεταμένα πατημένο το φωνήεν που επιθυμείτε να έχει τόνο και τσουπ, θα εμφανιστεί. Το επιλέγετε και είστε έτοιμοι!
(κι αυτό γίνεται και σε πολλά android smartphones)

Όταν είναι κλειδωμένο το iphone σας τι κάνετε για να χρησιμοποιήσετε την camera;

Ξέρω τι θα πείτε: το ξεκλειδώνετε και μπλα μπλα...
Όχι όχι όχι!
Όπως είναι κλειδωμένη η οθόνη, απλά σύρετε το εικονίδιο της κάμερας προς τα πάνω και... βουαλά!!
Γιατί να ταλαιπωρούμαστε τζάμπα... :)

Προχωράμε!

Κάνετε το τζόκινγκ σας και θέλετε να αλλάξετε τραγούδι;

Wow, εδώ δύσκολα τα πράγματα αν δεν κάνετε το εξής...
Ταρακουνήστε το και... θα σας αλλάξει τραγούδι!

Δεν θα ευχόσασταν ποτέ να μπορούσατε να πάρετε ένα screenshot της οθόνης που βλέπετε αυτή τη στιγμή;

Η ευχή σας... (την επόμενη φορά τουλάχιστον) θα πραγματοποιηθεί!

Απλά πατήστε παράλληλα το home button (το στρόγγυλο) με το κουμπί on/off!

Κύματα-ουράνιο τόξο στον Ειρηνικό Ωκεανό!


Ο φωτογράφος David Orias απαθανάτισε απίθανες φωτογραφίες κυμάτων στον Ειρηνικό Ωκεανό, το σούρουπο και την αυγή, που θυμίζουν ουράνιο τόξο!



Ακριβώς έξω από τις ακτές της Καλιφόρνιας ο καλλιτέχνης έστησε τη μηχανή του για να λάβει τα καλύτερα πλάνα που του έτυχαν ποτέ: «Η κάμερα χρησιμοποιείται για να δει οκόσμος αυτά που δεν μπορεί να δει ακριβώς με τα μάτια του.

Την ομορφιά της Γης εκεί που δεν φαίνεται. Με τα κατάλληλα επίπεδα φωτισμού, εκεί που πρέπει να τονιστούν τα φυσικά χρώματα και το νερό λαμβάνει διάφορες αποχρώσεις, θυμίζοντας έντονα ουράνιο τόξο στον ουρανό μετά τη βροχή.

Οι διαφορετικές καιρικές συνθήκες αλλά και το εάν είναι πρωί ή βράδυ δίνουν έναν πιο δραματικό τόνο στη φωτογραφία», επεξηγεί ο David και εκπλήσσει -το λιγότερο- με το αποτέλεσμα…

Ανθρώπινο κρέας στα Super Market [To φωτορεπορτάζ αφορά κίνηση ακτιβιστών - Οι φωτογραφίες σοκάρουν]


Στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία του Καθεδρικού ναού της Βαρκελώνης απλώθηκαν συσκευασίες που περιείχαν...ανθρώπινο κρέας...
Ο τίτλος είναι κάπως παραπλανητικός, με στόχο να κερδίσουμε το ενδιαφέρον σας και να σας πείσουμε να μπείτε την σοκαριστική (για όσους βρέθηκαν εκείνη την ημέρα στην πλατεία), διαμαρτυρία από την οργάνωση Animal Equality.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι πραγματικά σοκαριστικές αν τοποθετήσουμε στο μυαλό μας το πως συμπεριφερόμαστε στα ζώα!









mag24.gr

Το φως της ημέρας επηρεάζει την όραση


Πρόσφατη έρευνα από επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Guangzhou, στην Κίνα αναφέρει ότι το φως της ημέρας επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα της όρασης.



Οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 200 παιδιά με μυωπία ηλικίας 8-14 ετών στην Δανία, όπου η ημέρα διαρκεί μόνο 7 ώρες το χειμώνα και 18 ώρες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Από την μετά-ανάλυση των στοιχείων της έρευνας φάνηκε ότι το φως της ημέρας επηρεάζει τόσο την ικανότητα όρασης όσο και το σχήμα των ματιών των παιδιών.

Κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών όπου το φως της ημέρας ήταν ελάχιστο, η μυωπία των παιδιών προχώρησε κατά 0.32 διοπτρίες (μονάδα μέτρηση της οπτικής ικανότητας του φακού), ενώ η μυωπία των παιδιών κατά την διάρκεια του καλοκαιριού επιδεινώθηκε κατά 0.28 διοπτρίες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές καθώς το μήκος του βολβού αυξάνει από τα εμπρός προς τα πίσω, η μυωπία χειροτερεύει.

Το μήκος του βολβού του ματιού στους συμμετέχοντες αυξήθηκε κατά 18 mm το χειμώνα και κατά 14 mm το καλοκαίρι.

«Οι ώρες που το μάτι εκτίθεται στο φως της ημέρας επηρεάζουν την μυωπία. Ακόμα και όταν έχει συννεφιά το φως του ήλιου είναι πιο δυνατό από το φως μέσα σε ένα δωμάτιο», τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας Ντογκμέι Κουί. Η σύνδεση του ημερήσιου φωτός με την επιδείνωση της μυωπίας είναι μια σχετικά καινούρια θεωρία, ωστόσο παλαιότερες μελέτες σε πουλιά και θηλαστικά είχαν δείξει ότι το φως της ημέρας παίζει ρόλο στην ανάπτυξη του ματιού.

«Καλό θα είναι οι γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους, όταν πάσχουν από μυωπία, να παίζουν έξω από το σπίτι κατά την διάρκεια της ημέρας , πράγμα που θα έχει θετική επίδραση στην όρασή τους», συμβουλεύει ο κ. Κουί.

Πώς θα μακρύνεις πιο γρήγορα τα μαλλιά σου


Φροντίζεις τα μαλλιά σου, κόβεις τακτικά τις φθαρμένες άκρες, αποφεύγεις το πιστολάκι αλλά και πάλι δεν μακραίνουν όσο θα ήθελες…
Δώσε στα μαλλιά σου μια έξτρα ώθηση με αυτή τη homemade μάσκα μαλλιών.

Υλικά:
2 κρόκοι αυγών
2 κουταλιές λάδι καρύδας
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:
1. Ανακάτεψε πολύ καλά τα υλικά.
2. Άπλωσε τη μάσκα αργά από τις ρίζες έως τις άκρες.
3. Κάνε μασάζ στα μαλλιά σου με τη μάσκα για περίπου 15’ ώστε να απορροφήσουν όλα τα θρεπτικά συστατικά.
4. Ξέπλυνε με άφθονο νερό και λούσε τα μαλλιά σου κανονικά.

Επανέλαβε αυτή τη μάσκα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα δεις τα μαλλιά σου να παίρνουν τα πάνω τους!

Υπάρχει θεραπεία για τη φαλάκρα; Κι όμως ναι...


Χάπια, σαμπουάν, σταγόνες και ένα σωρό άλλα προϊόντα έχουν βαλθεί να θεραπεύσουν την φαλάκρα, που ταλαιπωρεί το 70% των ανδρών παγκοσμίως. Υπάρχει θεραπεία; Η απάντηση είναι ναι.

Από τις κλασικές θεραπείες με προσθήκη μαλλιών και προϊόντα περιποίησης, μέχρι αντισυμβατικές και σπιτικές μεθόδους, όπως είναι τα…κρεμύδια, η φαλάκρα πλέον έχει λύσεις. Το click@Life σας τις παρουσιάζει όλες.

Θεραπείες από σπίτι

Πριν προβείτε σε ριζοσπαστικές λύσεις, που περιλαμβάνουν χειρουργικό νυστέρι, καλό θα ήταν να ρίξετε μία ματιά σε πιο …σπιτικές συνταγές.

Πολύ τρίψιμο...

Πολλοί ισχυρίζονται, ότι είναι απαγορευτικό να «τρίβετε» το τριχωτό της κεφαλής σας γιατί αυτό επιδεινώνει την κατάσταση. Άλλοι πάλι θεωρούν, ότι το έντονο τρίψιμο του τριχωτού της κεφαλής με τα δάχτυλα και μετά το πλύσιμο των μαλλιών με κρύο νερό είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους πρόληψης και θεραπείας.

Ο λόγος είναι, ότι όταν το τριχωτό της κεφαλής τρίβεται δυνατά, δημιουργείται θερμότητα στην περιοχή και ενεργοποιούνται οι σμηγματογόνοι αδένες, άρα και η κυκλοφορία του αίματος στην πάσχουσα περιοχή, κάνοντας τα μαλλιά να μεγαλώνουν.

Η θεραπεία του μαρουλιού

Το μαρούλι θεωρείται μία λύση στην πρόληψη της τριχόπτωσης. Ένα μίγμα μάλιστα, μαρουλιού και χυμού από σπανάκι πιστεύεται ότι βοηθά σημαντικά στην ανάπτυξη των μαλλιών, εάν χρησιμοποιείται καθημερινά. Μισό λίτρο από αυτό το μίγμα την ημέρα είναι μία αρκετά καλή και κυρίως φτηνή θεραπεία.

Μουστάρδα με χέννα

Το λάδι της μουστάρδας και τα βρασμένα φύλλα της χέννας είναι μία ακόμα σπιτική θεραπεία. Βράστε περίπου 250 ml ελαίου μουστάρδας και ξεκινήστε να προσθέτετε σταδιακά περίπου 60 γραμμάρια φύλλα χέννας. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και κάντε μασάζ στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα.

Η μέθοδος της καρύδας

Η εφαρμογή με γάλα καρύδας σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και το μασάζ στις ρίζες των μαλλιών είναι επίσης ευεργετική στη θεραπεία κατά της απώλειας μαλλιών. Το συγκεκριμένο γάλα θρέφει τα μαλλιά και συμβάλει στην ανάπτυξή τους.

Κρεμμύδι, το ευεργετικό

Για τους πιο παραδοσιακούς, υπάρχει η θεραπεία του κρεμμυδιού, η οποία ενδείκνυται για περιπτώσεις μερικής φαλάκρας. Τρίψτε τα κρεμμύδια πρωί και βράδυ στην πληγείσα περιοχή, ώσπου να κοκκινίσει ελαφρώς. Προσοχή όμως, μην το παρακάνετε και τραυματιστείτε. Έπειτα απλώστε μέλι για να ολοκληρώσετε τη θεραπεία.

Για ελίτ…καταστάσεις

Η καθημερινή εφαρμογή του εξευγενισμένου ελαίου καρύδας, αναμεμειγμένο με νερό και χυμό λάιμ στο τριχωτό της κεφαλής, θεωρείται ότι προλαμβάνει την απώλεια των μαλλιών, ενώ η εφαρμογή χυμού από κόλιανδρο είναι επίσης μία ακόμα εναλλακτική ...αντισυμβατική μέθοδος. Εάν μάλιστα επιθυμείτε πλούσια κόμη ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε την τακτική χρήση καστορέλαιου.

Μαϊντανός, ο θαυματουργός

Το λάδι μαϊντανού, είναι η ιδανική θεραπεία για την τριχόπτωση αλλά και για υγιή, ζωντανή και σφριγηλή επιδερμίδα. Η καθημερινή χρήση, του συγκεκριμένου ελαίου, βοηθά στην γρήγορη θεραπεία κατά της τριχόπτωσης και στην ενυδάτωση του δέρματος.

Συμβατικές λύσεις ιατρικής φύσης

Φαρμακευτική αγωγή

Πολλοί ισχυρίζονται, ότι η εφ΄ όρου ζωής χρήση φαρμάκων, όπως είναι η φιναστερίδη και η μινοξιδίλη σταματούν σε ποσοστό 80-85% την τριχόπτωση και επιτυγχάνουν κατά 60-65% την επανεμφάνιση τριχοφυΐας. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι πρόκειται για έναν αστικό μύθο.

Η φιναστερίδη χορηγείται σε μορφή χαπιών, που πρέπει να λαμβάνονται καθημερινά. Αρκετοί από όσους τη χρησιμοποιούν έχουν παρατηρήσει μερική επιβράδυνση του ρυθμού απώλειας των τριχών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έχουν παρουσιαστεί και νέες τρίχες. Οι αρμόδιοι οργανισμοί υγείας προειδοποιούν ωστόσο, ότι σε σπάνιες εξαιρέσεις έχει παρατηρηθεί μειωμένη σεξουαλική όρεξη και λειτουργία, αν και σε άλλες η φιναστερίδη έχει «κατηγορηθεί» για καρκίνο του προστάτη.

Η μινοξιδίλη, από την άλλη, υπάρχει σε μορφή υγρού και αφρού και πρέπει να χρησιμοποιείται καθημερινά στο κρανίο, τρίβοντας το προϊόν στην πληγείσα περιοχή. Πολλοί ισχυρίζονται, ότι έχουν δει να ξαναβγαίνουν τρίχες, αλλά αυτό μετά από τουλάχιστον 12 εβδομάδες χρήσης. Στις παρενέργειες περιλαμβάνονται ο ερεθισμός του κρανίου και περιστασιακή ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε παρακείμενες περιοχές του μετώπου ή του προσώπου.

Με τη βοήθεια της χειρουργικής

Η πιο κοινή μορφή φαλάκρας είναι η απώλεια τριχών στην κορυφή του κεφαλιού. Οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα μαλλιά, που σας έχουν απομείνει.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μία διαδικασία κατά την οποία αφαιρούνται μικροσκοπικά «βύσματα» του δέρματος, το καθένα από τα οποία περιέχει μερικές τρίχες από το πίσω μέρος ή τα πλάγια του τριχωτού της κεφαλής σας. Τα «βύσματα» αυτά στη συνέχεια εμφυτεύονται στο φαλακρό τμήματα του τριχωτού της κεφαλής σας. Ωστόσο, μπορούν να χρειαστούν αρκετές συνεδρίες μεταμόσχευσης, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις όπως η κληρονομική φαλάκρα, η οποία εξελίσσεται με το χρόνο.

Η μείωση του …κρανίου, από την άλλη, είναι μία διαδικασία, όπου αφαιρείται χειρουργικά το φαλακρό τμήμα του κεφαλιού. Αφού αφαιρεθεί το άτριχο μέρος, το «κενό» τμήμα καλύπτεται με το τριχωτό μέρος.

Ωστόσο, οι χειρουργικές επεμβάσεις κατά της φαλάκρας είναι αρκετά ακριβές και επίπονες, ενώ στους πιθανούς κινδύνους κατατάσσονται οι μολύνσεις και οι ουλές.

Περούκες και ποστίς

Αν πάλι δεν είστε άτομο των δρατικών λύσεων ή πολύ απλά δε θέλετε να καθίσετε στο χειρουργικό κρεβάτι, υπάρχει η εναλλακτική της περούκας ή του ποστίς, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. Και τα δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη της φαλάκρας, είτε αυτή είναι μόνιμη είτε προσωρινή. Οι φυσικές περούκες είναι πλέον διαθέσιμες στο εμπόριο σε τεράστια ποικιλία και άριστη ποιότητα.

Εναλλακτικές θεραπείες

Οι σύγχρονες εναλλακτικές θεραπείες κάνουν λόγω για την αρωματοθεραπεία, τον βελονισμό και το ειδικό μασάζ. Μέθοδοι που φημολογείται ότι συμβάλουν στην πρόληψη και θεραπεία της φαλάκρας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ιατρικές αποδείξεις που να το επιβεβαιώνουν.

Αλλά, πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση για την θεραπεία που θα ακολουθήσετε, είτε αυτή είναι με σπιτικές συνταγές είτε με χειρουργική επέμβαση, συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο, ο οποίος έχει τις ιατρικές γνώσεις για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι προκαλεί απώλεια των μαλλιών σας και ποια είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία.
clickatlife.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΙΕΡΙΑ


Η Συνταγή της Ημέρας!


Σαλάτα με λαχανικά και χαλούμι στην σχάρα

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

1 ματσάκι σπαράγγια, καθαρισμένα (προερετικά)
1 φλιτζάνι ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
2 κολοκύθια μεγάλα (κομμένα σε λεπτές φέτες)
300γρ χαλούμι (κομμένο σε χοντρές φέτες)
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
αλάτι και πιπέρι
μια χούφτα ξηρό δυόσμο (αλεσμένο)
3 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι (καλά πλυμένο και
κομμένο με το χέρι σε κομμάτια)

Προετοιμασία:
Αν θα χρησιμοποιήσετε σπαράγγια τοποθετήστε τα σε βραστό νερό, και αφήστε να βράσουν για 5 λεπτά. Στραγγίστε και τοποθετήστε τα σε κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος.

Σε ένα μέτριο μπολ τοποθετήστε τις φέτες κολοκυθιού, το χαλούμι, τα σπαράγγια και πασπαλίστε με το μισό ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε και το λυόμενο δυόσμο. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν.

Προθερμάνετε το τηγάνι γκριλ σε δυνατή φωτιά και απλώστε επάνω τα λαδωμένο λαχανικά και χαλούμι. Ψήστε στη μία πλευρά και μετά γυρίστε τα έως ότου πάρουν ένα ωραίο χρώμα (1-3 λεπτά). Μπορείτε επίσης να ψήσετε και τα ντοματίνια στην σχάρα ή να τα χρησιμοποιήσετε ως έχουν. Μόλις τα λαχανικά και το χαλούμι είναι έτοιμα μπορείτε να αρχίσετε το στήσιμο της σαλάτας.

Χρησιμοποιήστε τέσσερα ατομικά μπολ σαλάτας (ή ακόμη και κανονικά πιάτα). Αρχικά βάλτε σε κάθε μπολ αρκετό σπανάκι. Στη συνέχεια, χωρίστε σε μερίδες τις φέτες κολοκυθιού, τα σπαράγγια, το χαλούμι και τα ντοματίνια. Τελειώστε τις σαλάτες προσθέτοντας το υπόλοιπο του ελαιόλαδο και το ξύδι. Σερβίρετε κρύα με φρέσκο ψωμί. Καλή Όρεξη!!