ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Έχεις μικρομεσαίο Ι.Χ αμάξι;;; ΔΕΣ ΤΙ ΣΟΥ “ΡΧΕΤΑΙ


5454 Έχεις μικρομεσαίο Ι.Χ αμάξι;;; ΔΕΣ ΤΙ ΣΟΥ ΡΧΕΤΑΙ Μεγάλες ανατροπές στη φορολόγηση των Ι.Χ. αυτοκινήτων εξετάζει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.
Για να αντιμετωπίσει τις απώλειες κρατικών εσόδων από τις μαζικές καταθέσεις πινακίδων, ετοιμάζει νομοσχέδιο που προβλέπει να φορολογούνται τα αυτοκίνητα όχι βάσει του κυβισμού τους, αλλά βάσει της εργοστασιακής αξίας τους.
Το χτύπημα προβλέπεται να είναι διπλό καθώς πολλοί ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν και την έκτακτη εισφορά «πολυτελείας», αλλά και αυξημένο φόρο εισοδήματος λόγω τεκμηρίων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», στο «δόκανο της εφορίας αναμένεται να πιαστούν πρώτα τα «οικολογικά» Ι.Χ. με turbo κινητήρες και χαμηλές εκπομπές ρύπων, τα αυτοκίνητα που κινούνται με πετρέλαιο και υγραέριο και τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών.
Έτσι το κράτος υπολογίζει να εισπράξει τα διπλάσια χρήματα από όσα θα εισέπραττε μόνο από τον φόρο πολυτελείας, ο οποίος θα επιβάρυνε ιδιοκτήτες μεγάλων αυτοκινήτων. Από το νέο σχέδιο θα επιβαρυνθούν πολύ περισσότεροι ιδιοκτήτες, ακόμη και Ι.Χ. των 1200 κυβικών!

VIDEO ΣΟΚ: Που θα κρυφτεί τώρα ο Άδωνις μετά από αυτό το βίντεο;

VIDEO sok pou tha kryftei tora o adonis meta apo afto to vinteo 1 315x236 VIDEO ΣΟΚ: Που θα κρυφτεί τώρα ο Άδωνις μετά από αυτό το βίντεο;

Βίντεο που έκανε την εμφάνισή του πριν λίγες ώρες στο youtube δείχνει τον αδερφό του «Μπουμπούκου» παρέα με τη Πέπη Τσεσμελή πρωταγωνιστές.
Όταν το πρωτοείδαμε δεν ξέραμε αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε.
Δείτε πιο κάτω και θα καταλάβετε…

Το κολάν, θέλει και το... ανάλογο κορμί!!!


Κορμί!!! (ΦΩΤΟ)

Το μεγάλο "στάλαγκ"



(μια "σούμα" από τον ανιχνευτή)

 " Τι το καλό έχει να προσφέρει ένα κοινωνικό σύστημα, εάν στην τελική δεν προάγει τη συνύπαρξη της ευτυχίας και της ειρήνης "

Τρία χρόνια μνημονίου! Τρία χρόνια Κατοχής.

Ας δούμε κάποια από τα στοιχεία της "ανάπτυξης", όπου κάθε πέρυσι και καλύτερα και "βοηθάτε χριστιανοί" για αυτά που έρχονται...

Σύμφωνα με τη Eurostat, υπάρχουν σήμερα 1.300.000 άνθρωποι που ξεπέρασαν τις "υψηλές φιλοδοξίες" του ΓΑΠ στη ΔΕΘ το 2011, όταν μιλούσε για έναν(!) εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια. Ζούνε σε νοικοκυριά (το "ζουν" είναι σχετικό) όπου κανείς ενήλικος δεν εργάζεται. Συγχρόνως, αυξάνονται κατακόρυφα...
τα συσσίτια σε κάθε γειτονιά, για ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Η ανεργία στους νέους άγγιξε το 61% (εφιαλτικό πραγματικά νούμερο) και το ρεύμα μετανάστευσης θυμίζει άλλες εποχές, καθώς πτυχιούχοι, ειδικευμένοι εργαζόμενοι κι άνεργοι επιβιβάζονται στο τρένο της μεγάλης φυγής. Επίσης, πάνω από το 50% των απόφοιτων πανεπιστημίων του εξωτερικού δεν επιστρέφουν στο εργασιακό δουλεμπορικό των μνημονίων. Οι επίσημοι άνεργοι (η ημιαπασχόληση με ψίχουλα θεωρείται εγασία;) φθάνουν τους 1.350.000 όταν το 2009 δεν ξεπερνούσαν τους 460.000.

Η φοροκαταιγίδα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων έγινε 6 φορές μεγαλύτερη (η ιδιοκατοίκηση απροκάλυπτα στο στόχαστρο!), που τους ζητάνε να πληρώσουν 42 διαφορετικούς φόρους! Οι έκτακτοι φόροι, από ένας πριν 3 χρόνια, έχουν αυξηθεί σε εννιά! Οι φόροι, από το 2009, αυξήθηκαν 70 φορές και βάλε. Η γνωστή ρήση "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος" φαίνεται εξελίσσεται σε δολοφονία των "μη εχόντων!"...

Οι μισθοί κατρακυλούν ανεξέλεγκτα προς τα κάτω, με μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού και 32% για τους...άτυχους που λέγονται νέοι κάτω των 25. Οι τιμές των προϊόντων όμως θυμίζουν Ελβετία, ενώ πληρώνουμε μια από τις ακριβότερες βενζίνες της Ευρώπης. Τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια αλωνίζουν και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί φυτοζωούν. Η επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό είναι όνειρο θερινής νυχτός για το 40% των Ελλήνων, τα δε δημόσια νοσοκομεία συγχωνεύονται και υπολειτουργούν, εντατικές καταργούνται και στερούνται βασικότατων υποδομών (ακόμη και μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία!). Σύμφωνα με το πλέον έγκυρο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "Λάνσετ", η υγειονομική περίθαλψη στο Ελλάντα εξελίσσεται στη χειρότερη της Ευρώπης!

Πάμε στους συνταξιούχους, όπου πάνω από 1.350.000 εισπράττουν πλέον κάτω από 500 ευρώ το μήνα, ζώντας κάτω από το όριο της φτώχειας.

Αυτά τα λίγα και βασικά. Η πιο λεπτομερής ανάλυση, σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, οδηγεί σε μανιοκατάθλιψη, αλλά πού να βρεις λεφτά για να πάρεις αντικαταθλιπτικά...

Συμπέρασμα: ορμώμενοι από την εισαγωγή αυτού του άρθρου, καταλήγουμε στη διαπίστωση ότι αυτή η βίαιη μεταμόρφωση της εγχώριας πραγματικότητας σε κρανίου τόπο, δεν έχει σε τίποτα να κάνει με οργανωμένη και δημοκρατικά θεσμισμένη κοινωνία.
 Αλλά μ'ένα μεγάλο "στάλαγκ", ένα σύγχρονο "Νταχάου" ή "Άουσβιτς Μπιρκενάου" (η επιλογή των ονομάτων μόνο τυχαία δεν είναι) ή μ'ένα "γκούλαγκ" της Σιβηρίας την εποχή της εδραίωσης του (αν)υπαρκτού "σοσιαλισμού". Με τους τροφίμους-πειραματόζωα, τους φρουρούς, το διοικητικό και διευθυντικό προσωπικό που υπόκειται στο κόμμα-εκκλησία του "χιλιόχρονου Ράιχ"(οι αποφάσεις της ΕΕ στην ουσία λαμβάνονται από το Βερολίνο).

 Και μια πινακίδα στην είσοδο του στρατοπέδου (βλέπε Άουσβιτς) να γράφει:
" Η εργασία απελευθερώνει!"
Όπως εννοούν αυτοί την "εργασία", που απελευθερώνει τα ανδράποδα από κάθε έννοια αξιοπρέπειας και σιγά σιγά από τις ίδιες τις σάρκες τους.

Αυτά και "χάιλ ενωμένη Ευρώπη!"
"Αουφίντερζεν" στους έγκλειστους μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή αγκαλιά του ισχυρού ευρώ!

Από antidras μοντάζ Γρέκι

Εκβιασμός Μαξίμου: Χαράτσι ή νέα μέτρα


ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΗ: «ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΥΚΤΑΙΟ, ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ»
Η κυβέρνηση έστειλε e-mail στην τρόικα για τα προαπαιτούμενα, αλλά δεν πήρε απάντηση
* Χωρίς απόφαση η σύσκεψη με Στουρνάρα, η λύση στους αρχηγούς * Προβόπουλος: Είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ, αλλιώς νέοι φόροι 
Μορς, Μαζούχ και Τόμσεν
Εκβιαστικό το δίλημμα «χαράτσι ή νέα μέτρα»
Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου εξετάζει το Μαξίμου να παρατείνει την είσπραξη του ειδικού τέλους για τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ, ώστε να αποφύγει ενδεχόμενη κυβερνητική κρίση. Παράλληλα, στην έκτακτη σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ετέθη το εκβιαστικό δίλημμα: χαράτσι ή νέα μέτρα. Το δίλημμα αυτό στην πραγματικότητα έχει αποδέκτη την κοινωνία, ανεξάρτητα από την τελική στάση των κυβερνητικών εταίρων.

Το εκβιαστικό δίλημμα «χαράτσι ή νέα μέτρα» επισείει το Μαξίμου απέναντι στην κοινωνία, επικαλούμενο την αμετακίνητη στάση της τρόικας στο συγκεκριμένο θέμα. Με αυτό το δίλημμα...
θα επιχειρήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να κάμψει τις ενστάσεις των κυβερνητικών εταίρων κατά την αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη με τους εκπροσώπους των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει μόνο ένα σενάριο για το ειδικό τέλος ακινήτων (δηλαδή τη διατήρηση του χαρατσιού), με αποτέλεσμα χθες η συζήτηση να μην καταλήξει σε συμφωνία. Τις τελικές αποφάσεις θα κληθούν επομένως να λάβουν αύριο οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, με πηγές της τρικομματικής κυβέρνησης να τονίζουν ότι εάν δεν υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις δεν πρόκειται να βρεθεί η τελική λύση.

Και ο Προβόπουλος

Μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ πως δεν θα ψηφίσουν την παράταση του χαρατσιού της ΔΕΗ το 2013, συνεργάτες του κ. Σαμαρά διαμήνυαν χθες ότι οι κυβερνητικοί εταίροι θα πρέπει να δουν ρεαλιστικά ποιες δυνατότητες υπάρχουν, καθώς, όπως συμπλήρωναν, «άλλο το ευκταίο, άλλο το επιθυμητό». Προσέθεταν δε ότι είναι καλύτερα να παραμείνει το χαράτσι για έναν ακόμη χρόνο παρά να αναγκαστεί η κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα, προβάλλοντας ιδιαίτερα ότι γίνεται προσπάθεια να υπάρξει μία ελάφρυνση για φέτος, ενώ από το 2014, που θα προχωρήσει ο ενιαίος φόρος ακινήτων, η ελάφρυνση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. «Χαράτσι ή νέος φόρος» ήταν η άποψη και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ.

Πράξη νομοθετικού;

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τόνιζαν επίσης ότι: «Εάν η πρόταση της ΔΗΜΑΡ είναι πρακτικά εφαρμόσιμη, βεβαίως να τη βάλουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα», προσέθεταν όμως ότι: «Το θέμα είναι εάν θα συμφωνήσει η τρόικα, γιατί εδώ δεν πρόκειται για ένα debate μεταξύ ημών», υπονοώντας ότι η τρόικα έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις της. Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως εξέταζαν την πιθανότητα η παράταση του χαρατσιού να έρθει ως πράξη νομοθετικού περιεχομένου, για να αποφύγουν -προσωρινά έστω- κόντρα στη Βουλή.

* ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
Εκκρεμότητες και «ηλεκτροσόκ» βαραίνουν τις διαπραγματεύσεις
Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ

Αντιμέτωπη για άλλη μία φορά με το αδιέξοδο του προγράμματος στο οποίο συμφώνησε τον Δεκέμβριο, και το οποίο μεταφράζεται σε εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενδεχόμενο νέας διαφωνίας και απειλή για νέα μέτρα τον ερχόμενο Ιούνιο, βρίσκεται η κυβέρνηση, που δοκιμάζεται σοβαρά και στο εσωτερικό της.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται από αξιόπιστες πηγές -και παρά την εικόνα φαινομενικής ομαλότητας που εκπέμπει το Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών- έκτακτη και γι' αυτόν το λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας κάλεσε χθες στο γραφείο του τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, πριν από την αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Σκοπός της έκτακτης αυτής συνάντησης ήταν η παρουσίαση του σχεδίου επιμήκυνσης του χαρατσιού της ΔΕΗ και το 2013, αλλά και να τους πείσει να στηρίξουν το συνολικό σχέδιο, καθώς τα μηνύματα που έχει από την τρόικα δεν είναι ενθαρρυντικά. Αποτελεί όντως ερώτημα αν αυτή τη φορά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα επιμείνουν ώς το τέλος ή θα «πειστούν» να αλλάξουν θέση, τα πράγματα όμως στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχουν περιπλακεί, καθώς η διαπραγμάτευση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων εμπεριέχει και άλλα θέματα, όπως αλλαγές στην κυβερνητική λειτουργία, ανασχηματισμό κ.λπ.

Οπως έλεγαν πάντως πηγές της τρικομματικής κυβέρνησης, η τρόικα έρχεται με την απαίτηση να δει προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης που θα καλύπτουν την «τρύπα» των 2,7 δισ. ευρώ για το 2013 και το 2014, ζητώντας για κάθε εκκρεμότητα ισοδύναμα μέτρα.

Στελέχη της τρικομματικής κυβέρνησης έλεγαν ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι το έλλειμμα που αφορά δεσμεύσεις τις οποίες η κυβέρνηση έχει αναλάβει και δεν έχει υλοποιήσει, και όχι οι αποκλίσεις που προέρχονται από αντικειμενικές δυσκολίες όπως το βάθεμα της ύφεσης ή οι επιπτώσεις της κυπριακής κρίσης στην ελληνική οικονομία. Για να δοθεί η πραγματική διάσταση των διαπραγματεύσεων που ξεκινούν μέσα στην εβδομάδα, δίνουν τρία παραδείγματα:

Πρώτον, η κυβέρνηση, και ειδικότερα ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, είχε δεσμευτεί ότι από 1/1/2013 θα εφάρμοζε νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα παρακρατούνταν από τον τζίρο των επιχειρήσεων 150 εκατ. ευρώ για το 2013 και 450 εκατ. ευρώ για το 2014, ως εισφορά υπέρ ΟΑΕΕ. Το νομοσχέδιο αυτό δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή, παρά τις διαμαρτυρίες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, και η τρόικα ζητά την κάλυψη αυτού του ποσού με άλλα μέτρα.

Δεύτερον, η δέσμευση της κυβέρνησης για την υλοποίηση παλαιότερου νόμου, επί εποχής Αλογοσκούφη, που υποχρέωνε τις τράπεζες να επιστρέφουν σταδιακά τη βοήθεια που είχαν λάβει τότε από την κυβέρνηση Καραμανλή. Το ποσό αυτό καλύφθηκε για το 2012, εκκρεμούν ωστόσο 500 εκατ. ευρώ για το 2013 και 500 εκατ. ευρώ για το 2014. Η εκτίμηση είναι ότι η τρόικα δεν θα πιέσει τις τράπεζες απευθείας, αλλά την κυβέρνηση, ώστε να βρει άλλους τρόπους να καλύψει αυτό το 1 δισ. ευρώ.

Τρίτον, το περίφημο πλέον χαράτσι της ΔΕΗ που η τρόικα ζητεί, με το υπουργείο Οικονομικών, με το πράσινο φως του Μαξίμου, όχι όμως και των δύο κυβερνητικών εταίρων, να έχει συμφωνήσει για την παράτασή του και το 2013. Ο κ. Στουρνάρας καλείται να εξηγήσει στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, τους οποίους και πιέζει να αποδεχθούν την επιμήκυνση του μέτρου, εκβιάζοντας ότι αν δεν το κάνουν τότε ανοίγουν το δρόμο για νέα μέτρα, γιατί διακόπησαν με πρωτοβουλία του Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών χωρίς εξήγηση οι συνομιλίες μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων για το σχεδιασμό και την εφαρμογή από τον Ιούνιο του 2013 του ενιαίου φόρου ακινήτων που θα αντικαθιστούσε το χαράτσι. Και μάλιστα όταν ο χρόνος πίεζε, καθώς ήταν γνωστό ότι η τρόικα θα ζητούσε το ισοδύναμο μέτρο στην επίσκεψη του Μαρτίου.

Των ΒΙΚΥΣ ΣΑΜΑΡΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΛΩΣΣΑ από enet

Αφού φτώχυναν την Κύπρο, ετοιμάζουν τον διαμελισμό της




Ενα ρίγος διαπέρασε τη σπονδυλική στήλη σχεδόν κάθε Ελληνα που έτυχε να διαβάσει την Πέμπτη ένα από τα άρθρα των «Τάιμς της Νέας Υόρκης» που αναφερόταν στα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου που βρίσκονται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το δυσάρεστο συναίσθημα άρχιζε με την ανάγνωση του τίτλου του άρθρου αυτού της μεγάλης αμερικανικής εφημερίδας: «Αποθέματα αερίου και κυπριακή απομόνωση».

Εκείνο όμως που αποτελούσε πραγματική μαχαιριά από πολιτική σκοπιά ήταν ο υπότιτλος:
«Καθώς φθίνουν οι ελπίδες για ενεργειακό κέντρο, κλήση από την ΕΕ για τουρκική λύση». Το σοκ είναι τρομερό: «Κλήση από την ΕΕ για τουρκική λύση»! Δεν έχει σημασία πόσο ακριβές είναι αυτό, το ουσιώδες είναι ότι προδίδει την αμερικανική επιθυμία και θέση για την επόμενη φάση στην Κύπρο. «Το φόρτωμα της Κύπρου με τόσο πολύ χρέος μπορεί να είναι ένας έμμεσος τρόπος για την ΕΕ να σπρώξει τους Ελληνοκύπριους σε κάποιο είδος επίλυσης του κυπριακού προβλήματος», δηλώνει στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» η διευθύντρια κάποιας εταιρείας συμβούλων στη Λευκωσία.

«Οι βουλευτές της ΕΕ θεωρούν και αυτοί την απεγνωσμένη ανάγκη της Κύπρου για μετρητά ως μοχλό διευθέτησης (του Κυπριακού) με την Τουρκία», τονίζει η αμερικανική εφημερίδα, η οποία από την αρχή κιόλας της ανάλυσής της συνδέει ευθέως την οικονομική καταβαράθρωση του νησιού με τον εκβιασμό της Λευκωσίας προκειμένου να αποδεχθεί λύση στο Κυπριακό που θα υπαγορεύσει η Τουρκία. «Με την οικονομία της κουρέλια, η Κύπρος χρειάζεται να αξιοποιήσει επειγόντως τα αποθέματα του φυσικού της αερίου. Το άνοιγμα όμως αυτής της κάνουλας θα υποχρεώσει το πιο ανατολικό μέλος της ΕΕ να κάνει τις σκληρές επιλογές που επί πολύ καιρό απεχθάνεται να κάνει» ισχυρίζονται με αλαζονική βεβαιότητα οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και εξηγούν γιατί: «Τη Δευτέρα (σ.σ. 25 Μαρτίου) η Κύπρος υποχρεώθηκε να συρρικνώσει έναν τραπεζικό τομέα που θα μπορούσε να έχει βοηθήσει να διοχετευθούν κεφάλαια για την κατασκευή ζωτικής ενεργειακής υποδομής...

Το μειωμένο ανάστημα της Κύπρου ''καθιστά απίθανο έναν νέο ενεργειακό μεσογειακό διάδρομο Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας ή την πολιτική συμπαράταξή τους'' δήλωσε ο Μάικλ Λι, εκ των κορυφαίων συμβούλων του Γερμανικού Ιδρύματος Μάρσαλ των ΗΠΑ», γράφει η αμερικανική εφημερίδα. Μετά από όλα αυτά, καταλήγει σε ένα άκρως απεχθές, αλλά ταυτόχρονα πολύ αποκαλυπτικό συμπέρασμα για τις πραγματικές προθέσεις του Λευκού Οίκου: «Με τη βομβαρδισμένη της οικονομία, ο στόχος της κατασκευής εργοστασίου υγροποίησης του φυσικού αερίου στην Κύπρο φαίνεται τώρα ως μια οικονομική πρόκληση που είναι αδύνατον να υπερνικηθεί, αφήνοντας στην Κύπρο ελάχιστες δυνατότητες επιλογής πέραν της κατασκευής αγωγού που να διοχετεύει αέριο στην Τουρκία»! Με άλλα λόγια, οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι τώρα που η Κύπρος φτώχυνε, μετά την ολέθρια επιβολή του γερμανικού μνημονιακού ζυγού, δεν έχει άλλη επιλογή παρά να εκχωρήσει στην Τουρκία τα κατεχόμενα εδάφη της και να διοχετεύσει επίσης το φυσικό της αέριο στους Τούρκους κατακτητές!!

Εύλογο είναι το συμπέρασμα μετά από όλα αυτά ότι οι ΗΠΑ βρίσκονταν πίσω από τις δηλώσεις που είχε κάνει μια μέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις τουρκικές εφημερίδες «Σταρ» και «Χαμπέρτουρκ» ο υπουργός Εξωτερικών της Αγκυρας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος έθεσε εκ νέου το θέμα της διχοτόμησης της Κύπρου με πρόσχημα την αξιοποίηση των φυσικών πόρων του νησιού και συγκεκριμένα του φυσικού αερίου: «Εάν η ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου πει ότι οι φυσικοί πόροι τής ανήκουν επειδή βρίσκονται στη δική της πλευρά, πράγμα που θα σημαίνει ότι έμμεσα λέει πως ο Βορράς ανήκει στους Βόρειους (Κύπριους), τότε εμείς είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε στη βάση της λύσης των δύο κρατών. Τα δύο αυτά κράτη στη συνέχεια μπορούν να συναντηθούν μέσα στην ΕΕ!», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Το κακό είναι ότι δυστυχώς τόσο οι Τούρκοι όσο και οι Αμερικανοί γνωρίζουν άριστα ότι τολμούν να κάνουν αυτά τα πράγματα επειδή ο προ μηνός εκλεγείς Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ανενδοίαστος ένθερμος υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν το 2004, δεν έχει ουσιαστικά καμιά αντίρρηση στην υλοποίηση παρόμοιων σχεδίων. Αντιθέτως, ενδεχομένως να αδημονεί να πάρει εκδίκηση από τους Κύπριους ψηφοφόρους για το συντριπτικό «Οχι» του 2004 στο σχέδιο Ανάν, το οποίο τον είχε εκμηδενίσει πολιτικά για οκτώ χρόνια. Ο Νταβούτογλου πάντως στηρίζει πολλά σε αυτόν: «Η εκλογή Αναστασιάδη αναπτέρωσε τις ελπίδες!», δήλωσε χωρίς περιστροφές στην ίδια συνέντευξη που πρότεινε τη διχοτόμηση της Κύπρου

Διακομματική συγκάληψη στην τραγωδία που έρχεται. Ένα βίντεο που πρέπει να ακούσετε και να διαδώσετε!




 Γράφει η Πόπη Σουφλή

 Έχω κτυπήσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου, στην τραγωδία που έρχεται - ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα - και μάλιστα ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ και καλώ τους Έλληνες να αφυπνιστούν επιτέλους και να προετοιμαστούν.
 
"Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΘΑ ΜΑΤΩΣΕΙ"!   ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ! 
Ίσως πολλοί, δυστυχώς οι περισσότεροι, δεν έχουν συνειδητοποιήσει αυτά που πολύ σύντομα έρχονται στην πατρίδα μας. Αυτά που δεν θα ακούσετε σε κανένα από τα τσοντοκάναλα της προπαγάνδας και της διαπλοκης, γι αυτά που εις βάρος του ελληνικού λαού σχεδιάστηκαν, θα τα ακούσετε στο ηχητικό βίντεο που ακολουθεί. Κρατείστε στη μνήμη σας τα ονόματα που συμμετέχουν στην πολύ  σημαντική συζήτηση που ακολουθεί.... 

Ένας δημοσιογράφος, ο κ. Κώστας Ουίλς (στην δημοσιογραφική πιάτσα, το όνομά του είναι συνώνυμο με το ΗΘΟΣ), ο γνωστός οικονομολόγος κ. Λαβδιώτης, ο ΜΟΝΟΣ που μέχρι σήμερα έχει μιλήσει για το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας, και ο Γιώργος Σαρρής, ο άνθρωπος που αποκάλυψε το τεράστιο σκάνδαλο του τραπεζικού συστήματος, που διαπλεκόμενο με τους πολιτικούς ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (και η σιωπή είναι συνενοχή), εις βάρος των ελλήνων πολιτών. 
Ακούστε το βίντεο που ακολουθεί. Οι αλήθειες και οι αποκαλύψεις, είναι συγκλονιστικές και επιτέλους ας τις λάβουμε σοβαρά υπόψη, για να προετοιμαστούμε για τα επερχόμενα.. 
Τουλάχιστον, ας μην μας βρουν και αυτή τη φορά, απροετοίμαστους. Κι ας τις λάβουμε σοβαρά υπόψη, όταν σε λίγους μήνες, προκηρυχθούν εκλογές. 
Αυτοί που θα ψηφίσουν κάποιο από  τα νυν κοινοβουλευτικά κόμματα, μην τολμήσουν στην συνέχεια να εκφέρουν άποψη ή οργή για όσα θα συμβούν.... Γιατί θα είναι και οι ίδιοι υπόλογοι και συνένοχοι.  
Περισσότερες πληροφορίες, θα βρειτε στο diaforos.blogspot.gr με όλα τα στοιχεία για μεγάλο παιχνίδι των τραπεζών και των πολιτικών εις βάρος του ελληνικού λαού, καθώς και στην αρχειοθήκη των θεμάτων του attikanea, με τίτλο: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2PJj7NacT

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής


 

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής
Όπως δήλωσε ο ίδιος στο τέλος συνέντευξης Τύπου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τους υπουργούς Παιδείας και Ενέργειας, με θέμα τη συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο.
Ο κ. Σαρρής εξήγησε ότι αυτό έπρεπε να κάνει, επειδή κατά την έρευνα της αρμόδιας επιτροπής θα εξεταστεί και το διάστημα που ήταν πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας...
 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Σαρρή και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, προσανατολιζόταν προς την αντικατάσταση του κ. Σαρρή με τον υπουργό Εργασίας, Χάρη Γεωργιάδη.
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, μιλώντας στο ΡΙΚ δεν διέψευσε τα σενάρια που ακούγονται για ανασχηματισμό και αλλαγή ειδικά στη θέση του Υπουργού Οικονομικών.
Για την θέση του Υπ. Εργασίας, το όνομα που ακούγεται είναι εκείνο της Γενικής Ελέγκτριας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη που είχε ακουστεί και κατά την περίοδο που είχε σχηματιστεί η κυβέρνηση. Επίσης φαβορί θεωρείται και η κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, Γενική Δ/ντρια του Υπ. Ενέργειας.
απο kafeneio


ΤΟ ΞΕΣΤΑΥΡΙ ΣΑΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤ@Ρ@ΔΕΣ ΤΟΥ ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΟΥ ΒΟΥΛΗ!!


... ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΑΙ Η "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ" ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΥΠΟ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΝ.... ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΔΟΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΤΡΟΙΚΑΣ!!

ΚΑΙ ΟΜΩΣ !!! Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΤΩΝ!!

ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΤΕΙΑ: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ...ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ...





Με την πραξικοπηματική μέθοδο της πράξης νομοθετικού περιεχομένου επιχειρούν να παρατείνουν και το 2013 την επιβολή στους Έλληνες του χαρατσιού που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Φοβούνται πώς αν έρθει στη Βουλή το ληστρικό αυτό μέτρο θα απορριφθεί από βουλευτές και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τάσσεται φανατικά υπέρ της συνέχισης της είσπραξης του χαρατσιού γιατί έτσι θέλει η τρόικα. Είναι μία από τις απαιτήσεις των δανειστών και αυτός ως ο εδώ υπάλληλος θέλει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και να αποδεσμευθεί η δόση των 2,8 δις ευρώ του Μαρτίου. Η κυβέρνηση δεν θέλει να υπάρξει εμπλοκή με την τρόικα και είναι έτοιμη, να πει ναι σε όλα. Σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, σε νέες ανατροπές στα εργασιακά, τη στιγμή που ...


η ύφεση και η ανεργία έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Αντιδρά στο χαράτσι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο εμπνευστής του επαίσχυντου αυτού μέτρου, που εξαθλίωσε τους πολίτες, είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, να κοπεί το ρεύμα σε άπορους και οικογένειες και στα πρόθυρα της κατάρρευσης η ΔΕΗ να προχωρήσει σε αυξήσεις στα τιμολόγια της (προβλέπονται και άλλες εντός 2013), έχει το θράσος να λέει τώρα δεν μπορούν να επιβαρυνθούν άλλο οι πολίτες με το χαράτσι αυτό.

Πρόκειται για αθλιότητα (το λιγότερο) εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μάλιστα αξιώνει να γίνει ανασχηματισμός, να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κυβέρνηση και να πάρει ακόμη περισσότερα υπουργεία γι΄αυτούς που θέλει να πριμοδοτήσει στο κόμμα του 7%, με τάσεις κατάρρευσης. Ο εκτελεστής της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, το ΠΑΣΟΚ, θέλει να επανέλθει στον τόπο του εγκλήματος.

Αντίθετη στο χαράτσι εμφανίζεται και η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη. Το δεκανίκι της κυβέρνησης για να περνά όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.

Προφανώς όμως, Βενιζέλος και Κουβέλης, δεν θα έχουν πρόβλημα να επιβληθεί το χαράτσι της ΔΕΗ και το 2013 με μία ακόμη πραξικοπηματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Να παρακαμφτεί δηλαδή η διαδικασία ψήφισης του από τη Βουλή.

Σε αυτή τη λύση στρέφεται το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να παρακάμψει τις… αντιδράσεις των εταίρων, να μην βρεθεί προ εκπλήξεως με βουλευτές της ΝΔ να μην το ψηφίζουν και φυσικά να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας που μετά την καταστροφή της Κύπρου έρχεται… ορεξάτη.  

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr        


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2PJiNwQd1

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας: «Εξελίσσεται σε κίνημα που σαρώνει»



Διαβάστε στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» που κυκλοφορούν (τεύχος 180) το 6σέλιδο αφιέρωμα/φωτορεπορτάζ στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας με τίτλο «Εξελίσσεται σε κίνημα που σαρώνει»
Του Γιώργου Ζαφειρόπουλου
 «Μια απλή εθελοντική Ομάδα εξελίσσεται ραγδαία σε κοινωνικό κίνημα χιλιάδων μελών, βοηθά τις φτωχές οικογένειες και σαρώνει σαν παλιρροϊκό κύμα τα κακώς κείμενα στην Πιερία. Είναι θέμα χρόνου η επέκτασή του και στην υπόλοιπη Ελλάδα, για να πάψει επιτέλους να είναι ο λαός παρατημένος στην τύχη του από το αρρωστημένο πολιτικό σύστημα.»
http://www.anasta.de/TOPOS/index.php?option=com_content&task=view&id=1051&Itemid=1

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ – ΝΑΟΥΣΑ – ΒΕΡΟΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ Ο.Α.Ε.Ε.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Ο.Α.Ε.Ε.  Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
Γεωργ. Ολυμπίου 1,   Κατερίνη   60 100
Τηλέφωνο : 23510 - 78736



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας κατά τη συνεδρίασή του ομόφωνα αποφάσισε τη διοργάνωση ημερήσιας εκδρομής για τους συνταξιούχους του Νομού μας στην Έδεσσα, στη Νάουσα και στη Βέροια. Προς διευκόλυνση των μελών μας, η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 αλλά ξεχωριστά και την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 ενώ οι συνταξιούχοι θα μπορούν να επιλέξουν την ημέρα που επιθυμούν, αρκεί να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έγκαιρα.
Η συμμετοχή για τους συνταξιούχους Ο.Α.Ε.Ε. είναι δωρεάν ενώ για τους φίλους του Σωματείου το κόστος συμμετοχής κατά άτομο είναι 10,00 Ευρώ. Απαραίτητη προϋπόθεση οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε. να είναι μέλη του Σωματείου και οικονομικά τακτοποιημένοι.
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Σωματείου επί της οδού Γεωργάκη Ολυμπίου 1 (2ος όροφος) και στο τηλέφωνο : 2351078736 τις ώρες 19.00 – 21.00, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, από τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Κουτσή Δημήτριο στο τηλέφωνο: 6973223716 καθώς και από τον Γενικό Γραμματέα κ. Τσαλό Αθανάσιο στο τηλέφωνο: 6978098345.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός Γραμματέας


Κουτσής Δημήτριος                                                               Τσαλός Αθανάσιος

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΕΒΕΝΤΗ



ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
            Για 14η συνεχόμενη χρονιά το Ίδρυμα Α.Γ.Λεβέντη πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την τελετή Απονομής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας στις 5 Μαρτίου στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Συνολικά στην τελετή απονεμήθηκαν 27 υποτροφίες σε 29 αθλητές και αθλήτριες Ολυμπιακών ατομικών αθλημάτων από την Ελλάδα και την Κύπρο.
            Το άθλημα της κωπηλασίας είχε την τιμητική του καθώς το 2012 όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, έχει να επιδείξει πολλές Ολυμπιακές και Παγκόσμιες διακρίσεις, οπότε απέσπασε και τις περισσότερες υποτροφίες ολυμπιακής προετοιμασίας(5).
            Ανάμεσα σε αυτές και η κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Νικολαΐδου που έχοντας παρουσιάσει πολύ «γερά χαρτιά» όπως την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων και την 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ν.Γυναικών, κατέκτησε επάξια την υποτροφία, που είναι ακόμα πιο σημαντική στη δύσκολη οικονομικά σημερινή κατάσταση ιδιαίτερα στον αθλητισμό, αφού  της εξασφαλίζει μια πιο απρόσκοπτη πορεία  στην πολύ σκληρή προσπάθειά της για την πραγμάτωση του ονείρου της, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το Ίδρυμα Λεβέντη χορηγεί στη Νικολαΐδου την συγκεκριμένη υποτροφία, αναγνωρίζοντας την πολλά υποσχόμενη πορεία της στους διεθνείς στίβους.
Λίγα λόγια για το Ίδρυμα Λεβέντη
Το Ίδρυμα Α.Γ.Λεβέντη στη διάρκεια των 3 δεκαετιών από την ίδρυσή του έχει υποστηρίξει πολλές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κινούνται στο τρίπτυχο : Πολιτισμός ,Παιδεία, Φιλανθρωπία, υλοποιώντας το όραμα του Αναστάσιου Γ. Λεβέντη, για τη δημιουργία ενός οργανισμού που θα εξυπηρετεί μορφωτικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς, στην Ελλάδα, στην Κύπρο καθώς και παγκοσμίως.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ως σημείο αναφοράς της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αποτελούν ένα σημαντικό τομέα δράσης του Ιδρύματος. Έτσι από το 1999 η ενίσχυση της προσπάθειας των αθλητών και αθλητριών της Ελλάδας και της Κύπρου αποτελεί βασικό στόχο του Ιδρύματος, που συμβάλλει με τον τρόπο αυτό, τόσο στη διάκριση της χώρας μας στις Παγκόσμιες Αθλητικές Διοργανώσεις, όσο και στη διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδους.       

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




          Μέσα από μαζική σύσκεψη που πραγματοποίησε το Δ.Σ. των οικοδόμων Κατερίνης, συζητώντας για τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί η καπιταλιστική οικονομική κρίση, τις τραγικές συνέπειες που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο της κατασκευής, αποφασίστηκε ομόφωνα η συγκρότηση επιτροπής αγώνα οικοδόμων Κατερίνης που μαζί με το Δ.Σ. Σωματείου Οικοδόμων Κατερίνης θα οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων του κλάδου.

           Η Επιτροπή Αγώνα Οικοδόμων Κατερίνης, το Δ.Σ. οικοδόμων Κατερίνης, καλεί τους εργαζόμενους, ανέργους του κλάδου να συσπειρωθούν γύρω από την επιτροπή και το σωματείο. Οι οικοδόμοι δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια, δεν πρόκειται να κάνουν πλάτη στην αντεργατική πολιτική που οδηγεί τον κλάδο σε συρρίκνωση και οδηγεί εμάς στην ανεργία και στην φτώχεια.
 

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΚΑ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ:
ΤΕΤΑΡΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΩΡΑ 6:30 Μ.Μ.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Σε όλους τους οικοδόμους να σφραγιστούν τα βιβλιάρια ασθενείας χωρίς προϋποθέσεις μέχρι να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση για να έχουμε εμείς και οι οικογένειες μας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

-Κανένας οικοδόμος να μην πληρώσει το χαράτσι των 5 ευρώ στο δημόσιο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις ούτε το χαράτσι των 25 ευρώ για τη νοσηλεία του στο δημόσιο νοσοκομείο

-Σε κανένα σπίτι οικοδόμου να μη γίνει διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου μέχρι να τελειώσει η οικονομική κρίση.

-Διεκδικούμε έκτακτο επίδομα 1500 ευρώ για να καλύψουμε τις άμεσες ανάγκες μας.

-Να ανασταλούν οι δόσεις σε τράπεζες που έχουν συνάψει οικοδόμοι μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση. Κανένας ανατοκισμός των δόσεων μέχρι τότε.

ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2013 Optimist & Laser 4.7




Κατερίνη 7-11 Μαΐου 2013



            


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφασή της η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στις 15 Μαρτίου 2013, αποφάσισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας  2013 για σκάφη τύπου Optimist & Laser 4.7 να πραγματοποιηθεί στο διάστημα 7 έως 13 Μαΐου 2013 στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης. Οι συντονισμένες ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Ο.ΚΑΤ. είχαν σαν αποτέλεσμα μια απόφαση άκρως τιμητική, αφού η Βόρεια Ελλάδα υποδέχεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μετά από 10 περίπου χρόνια που διοργανωνόταν σε άλλες περιοχές της χώρας. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι Συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης.

Με νεώτερη απόφασή του στις 29 Μαρτίου 2013 το Γραφείο Αθλητισμού της Ομοσπονδίας, όρισε την Οργανωτική Επιτροπή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2013, η οποία αποτελείται από τους:

1.     Αριστείδη Αδαμόπουλο, Α’ Αντιπρόεδρο της Ε.Ι.Ο. και υπεύθυνο του Γραφείου Αθλητισμού της Ομοσπονδίας.
2.     Αθανάσιο Πατητάρο, Γ’ Αντιπρόεδρο της Ε.Ι.Ο. και υπεύθυνο Βορείου Ελλάδος.
3.     Αθανάσιο Παπαϊωάννου, Έφορο Εθνικών Ομάδων της Ε.Ι.Ο.
4.     Κωνσταντίνο Κεραμιδά, Έφορο Βορείου Ελλάδος της Ε.Ι.Ο.
5.     Βασίλειο Χουλιάρα, Αναπληρωτή Έφορο Βορείου Ελλάδος της Ε.Ι.Ο.
6.     Γεώργιο Μελετλίδη, Πρόεδρο Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης.

Επίσης ορίστηκαν και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής των Αγώνων, η οποία αποτελείται από τους:

1.     Κωνσταντίνο Καρυώτη, Β’ Αντιπρόεδρο και Έφορο Υλικού του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, ως Επόπτη Εγκαταστάσεων τέλεσης των Αγώνων
2.     Αθανάσιο Λύρα, Έφορο Ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, ως Επόπτη Υλικού των Αγώνων
3.     Βασίλειο Βαρμπένη, Μέλος του Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, ως υπεύθυνο Σχέσεων της Οργανωτικής Επιτροπής με Χορηγούς του Πρωταθλήματος.
4.     Χρήστο Μητσοκάπα ως υπεύθυνο της Γραμματείας των Αγώνων και του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Πρωταθλήματος.

Η Οργανωτική Επιτροπή, τις επόμενες ημέρες θα ορίσει τις κατάλληλες επιτροπές Αγώνων και Ενστάσεων με μέλη καταξιωμένα στον Ιστιοπλοϊκό κόσμο, ώστε να διασφαλισθεί με τον καλύτερο τρόπο η εγκυρότητα και αξιοπιστία των αγώνων.

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν 250 περίπου αθλητές, συνοδευόμενοι από τους Προπονητές τους και τους Συνοδούς Αποστολών από Ναυτικούς Ομίλους από ολόκληρη την Ελλάδα. Η φιλοξενία των αποστολών θα γίνει στις εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων του Ομίλου Mediterranean στην Παραλία Κατερίνης, μετά από την ευγενική χορηγία του Προέδρου του Ομίλου Mediterranean Κου Βασίλη Λάμπρου.

Η στελέχωση των επιτροπών με τα πλέον Υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, αποδεικνύει την αποφασιστικότητα των συνδιοργανωτών για μια άρτια διοργάνωση. Άλλωστε οι κάτοικοι της Πιερίας έχουν πολλές φορές αποδείξει με το επίπεδο της φιλοξενίας τους, ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2013 στους πρόποδες του Ολύμπου, «υπό το βλέμμα του Δία …..» μπορεί πραγματικά να είναι μια μεγάλη ευκαιρία προβολής του τόπου τους, αλλά και ταυτόχρονα να αποτελέσει αξέχαστη εμπειρία για τους συμμετέχοντες Αθλητές και συνοδούς τους.


Το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2013

E_mail : optimistlaser2013@gmail.com

KOΥΡΕΜΑ ΤΙΜΩΝ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ




 Συλλήψεις και τρομοκρατία
Στη προχθεσινή  συγκέντρωση ήταν επιτυχημένη και η απελευθέρωση των διοδίων με ενημέρωση των οδηγών κράτησε πάνω από δύο ώρες.  Όμως σ’ αυτήν την απολύτως ειρηνική διαμαρτυρία η αστυνομία επέδειξε για άλλη μια φορά τον αυταρχισμό της.  Παρενέβη δύναμη των ΜΑΤ απωθώντας τον κόσμο και συνέλαβαν τον Δήμαρχο κ. Βαγγέλη Πολύζο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κώστα Δανιηλίδη.
Η απαίτηση των πολιτών βέβαια για άμεση απελευθέρωσή του ήταν έντονη και μαζική, με αποτέλεσμα μετά από 15-20΄  να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ και να αφεθούν ελεύθεροι οι αιρετοί εκπρόσωποί μας. 
Φαίνεται λοιπόν ότι η πολιτεία αντί να επανεξετάσει το θέμα των παράλογων διοδίων Αιγινίου που απομονώνουν την Πιερία, επιλέγει την βία, τις συλλήψεις και την τρομοκρατία των πολιτών.  Αυτό βέβαια γιγαντώνει τη θέλησή μας για αγώνα.  Η καθημερινή μας παρουσία εκεί γίνεται μαζικότερη και η απαίτησή μας για κατάργηση των διοδίων της ντροπής πιο έντονη, πιο ξεκάθαρη.
Όσον αφορά δε τα ενδεχόμενα σχέδια που γίνονται γνωστά για επέκταση εγκαταστάσεων διοδίων με απαλλοτριώσεις αγροτικών κτημάτων, είναι αυτονόητη η επισήμανσή μας:  Ας μην το σκεφτούν καν, δεν υπάρχει περίπτωση να τους το επιτρέψουμε.  Στα Διόδια αυτά το μόνο που θα συμβεί είναι η παύση της λειτουργίας τους.

       Αιγίνιο 01 – 04 – 2013
                                                            Το Γραφείο Τύπου
                                                          της Επιτροπής Αγώνα                                                                    Δήμου Πύδνας – Κολινδρού


Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό


 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                              Κατερίνη,  1   Απριλίου  2013






Ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό,
έχει καθιερωθεί η 2α Απριλίου. Εύχομαι η σημερινή ημέρα, να μην αποτελέσει ακόμη μια μέρα  κατά την οποία θα περιοριστούμε σε μηνύματα συμπαράστασης και υποσχέσεις για τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με Αυτισμό. Ας είναι μια ημερομηνία ορόσημο για τη στήριξη των συνανθρώπων μας, ειδικά στις μέρες μας  που η οικονομική κρίση δυστυχώς δεν εξαίρεσε  τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.



Τα άτομα με Αυτισμό, έχουν την ίδια ανθρώπινη αξία και οφείλουν να απολαμβάνουν τα ίδια θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως άλλα άτομα, με ή χωρίς αναπηρία. Ιδιαίτερα τα παιδιά εμφανίζουν εξαιρετικές δεξιότητες ή ταλέντα σε διάφορους τομείς τα οποία μπορούν να αναπτύξουν αν βρεθούν στο κατάλληλο περιβάλλον.



Είναι υποχρέωση όλων μας να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά τα προβλήματα των ατόμων που πάσχουν από αυτισμό, καθώς  συχνά στερούνται ακόμη και την πρόσβαση σε καίριους τομείς, όπως είναι της υγείας, της εκπαίδευσης, της εργασίας  κ.α



Όσο πιο έγκαιρη γίνει  η διάγνωση και πιο πρώιμη η παρέμβαση, τόσο πιο πολλές είναι και οι πιθανότητες, ειδικά για τα παιδιά, να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες τους, να κατανοηθεί η συμπεριφορά τους, να βελτιώσουν τις εκπαιδευτικές επιδόσεις και γνωστικές  τους ικανότητές.




Επιτακτική  προβάλλει η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού περιβάλλοντος αλλά και η ορθή ενημέρωση για τον αυτισμό μέσα από ημερίδες, εκδηλώσεις και δημοσιεύσεις στον τύπο, ώστε να αποφεύγονται απαράδεκτα φαινόμενα ρατσισμού και απομόνωσής τους.




Παράλληλα, απαιτείται η δημιουργία ειδικών κέντρων-μονάδων που θα προσφέρουν στα άτομα με αυτισμό, υγειονομική περίθαλψη, κατάλληλη  και ολοκληρωμένη  δια βίου εκπαίδευση , φροντίδα  και προστασία,   που θα επιτρέπουν την ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους καθώς και την ανακούφιση των οικογενειών τους.

Με ευαισθησία, σεβασμό , αγάπη και ελπίδα  να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα άτομα με αυτισμό, να τους εξασφαλίσουμε  μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή. Ο σεβασμός προς  τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες αποτελεί κριτήριο πολιτισμού. Βασική  μέριμνα  να είναι η  ποιότητα και το εύρος των κοινωνικών παροχών.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει κάθε προσπάθεια που θα έχει ως στόχο την ένταξη των ατόμων με αυτισμό στο κοινωνικό σύνολο. Είμαστε συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι, αφού ο αυτισμός, ως ιατρικό αλλά και κοινωνικό πρόβλημα, είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Έχουμε χρέος να συμβάλλουμε στην κινητοποίηση για αφύπνιση των συνειδήσεων και για υπενθύμιση του χρέους της κοινωνίας απέναντι στα άτομα αυτά και τις οικογένειές τους.


Ας ανοίξουμε την αγκαλιά μας και ας χαρίσουμε ζωή στη ζωή των ατόμων με αυτισμό.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
   Σοφία Μαυρίδου