ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Παντελης παντελιδης - λιωμα σε γκρεμο LYRICS

Την Κυριακή 7 Απριλίου στα προαύλια των εκκλησιών των δύο ενοριών, μετά τη Θεία Λειτουργία, χορευτές του Πολιτιστικού Ομίλου θα αναβιώσουν το Λιτοχωρίτικο έθιμο της Σταυροπροσκύνησης με τα «γίτσια»




Λίγα λόγια για το έθιμο
Οι γειτονιές του Λιτοχώρου γέμιζαν από παρέες αγοριών που κρατούσαν το σταυρό, στολισμένο με λουλούδια, τα «γίτσια». Το έθιμο αυτό είναι μοναδικό στον Ελλαδικό χώρο και έχει θρησκευτικό χαρακτήρα, αφού γίνεται την Κυριακή της μεσοσαρακοστής. Συμβολίζει τη θρησκευτική μας παράδοση και πίστη και παράλληλα τον ερχομό της άνοιξης, της Αγίας Εβδομάδας και της Ανάστασης.

Τα «Γίτσια» είναι αγριολούλουδα του βουνού, έχουν χρώμα ασπροκίτρινο και ανθίζουν στο τέλος του χειμώνα για να καλωσορίσουν την άνοιξη.

Στο Λιτόχωρο φυτρώνουν σε πετρώδη, υγρά και σκιερά μέρη όπως είναι οι Άγιοι Απόστολοι, ο Βύθος και γενικότερα τα μονοπάτια του Ολύμπου. Αυτά τα λουλούδια που αποπνέουν ιλαρότητα και σεμνότητα στολίζουν τον σταυρό.

Το έθιμο και τα κάλαντα που το συνοδεύουν, είναι χαραγμένο στη μνήμη των παλιότερων. Τα παιδιά κρατώντας τον στολισμένο με τα «γίτσια» σταυρό, γύριζαν στις γειτονιές ψάλλοντας:

Το Σταυρό τον τίμιο
Προσκυνούμε σοι Χριστέ
και την Αγία Ανάσταση
Χαιριπί (Χαίρετε), Χαιριπί
Καθαρών των Αποστόλων
Χίλι, Χίλι λέγοντα
Χίλι Χίλι Ψάλλοντα
Ψάλλοντας τους δώδεκα
Και τις Κατηκούμενοις
Αμήν, διαφορά . Καλή Χρονιά.

Το παραπάνω τραγούδι είναι επινόηση κάποιου λαϊκού δημιουργού. Λέγεται μόνο στο Λιτόχωρο από μικρά αγόρια την Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης. Η προσεκτική μελέτη του δείχνει την επίδραση την ντοπιολαλιάς στη δημιουργία του και στη διάδοσή από στόμα σε στόμα. 


Κάλεσμα του Π.Ο.Λ.
«Θυμηθείτε και χαρείτε με τα παιδιά και το δάκρυ της συγκίνησης ας είναι η ελπίδα και η Ανάσταση για όλους μας».

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Δέσποινα Καρτσιούνα Παπαζαχαρία

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ
4ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ KENTΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΕΔΡΑ ΒΕΡΟΙΑ
ΗΜΑΘΙΑ - ΠΕΛΛΑ - ΠΙΕΡΙΑ
ΜΑΛΑΚΟΥΣΗ 10 Τ.Κ.591 00, 3ος ορ. ΤΗΛ 23310-29111-FAX 23310-72033 e-mail : oee4pt@oe-e.gr


Δελτίο τύπου



                                                                        
      Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, 4ο Περιφερειακό Τμήμα Κεντροδυτικής Μακεδονίας, στα πλαίσια του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των συναδέλφων Φοροτεχνικών Λογιστών διοργανώνει στην Κατερίνη την Κυριακή 7 Απριλίου, δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο για όσους έχουν άδεια Λογιστή-Φοροτεχνικού με θέμα «Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών & Νομικών Προσώπων»
Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κ. Παπανικολάου Γεώργιος στέλεχος του  Υπουργείου Οικονομικών
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας και θα έχει διάρκεια 5 ωρών (από τις 09:00- 14:00).
     Οι συμμετέχοντες κατά την προσέλευσή τους θα υπογράφουν στην κατάσταση συμμετοχής και μετά το τέλος του επιμορφωτικού προγράμματος θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες, εφόσον έχουν δηλώσει έγκαιρα την συμμετοχή τους και έχουν παρακολουθήσει και τις πέντε (5) ώρες του προγράμματος.
     Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα Μέλη του ΟΕΕ που έχουν εξοφλήσει τη συνδρομή έτους 2013 και οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, που έχουν ανανεώσει την Επαγγελματική τους Ταυτότητα μέχρι και το έτος 2012.


Παρουσίαση των ενεργών Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος σε μια προσκυνηματική περιήγηση από την Π.Ε.Πιερίας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                              Κατερίνη,  4   Απριλίου  2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ







Μια ενδιαφέρουσα  προσκυνηματική περιήγηση με στόχο την προβολή  των
συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας, διοργάνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,  κ. Σοφία Μαυρίδου, στα ενεργά Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους  Κατερίνης και Πλαταμώνος,  προκειμένου  να αναδειχτούν σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και σε ομόδοξες χώρες για την προσέλκυση ταξιδιωτών θρησκευτικού ενδιαφέροντος.



Σ' αυτή  τη   δράση της Π.Ε.Πιερίας για την ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού στην Πιερία,  φιλοξενήθηκαν αποδεχόμενοι την πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας,  η Διευθύντρια του προσκυνηματικού κέντρου “ΣΟΛΟΥΝ” του ταξιδιωτικού Γραφείου «Mouzenidis Travel», κ. Ελένη Ναουμιδου και η συνεργάτης της κ. Ελίνα Κουμπατίδου.   Την τηλεοπτική κάλυψη ανέλαβε το τοπικό κανάλι της Πιερίας, ΔΙΟΝ τηλεόραση, με  τη  συμμετοχή του διευθυντή  ειδήσεων του καναλιού,  κ. Χρίστου Χατζημίση.




Την οργάνωση της περιήγησης είχε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας,  κ. Δημήτρης Ρουκάς και  η παρουσίαση των ενεργών Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους  Κατερίνης και Πλαταμώνος έγινε με την πολύτιμη βοήθεια του  Αρχιμανδρίτη και Γενικού  Αρχιερατικού  Επιτρόπου της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, π. Ιωακείμ Οικονομίκου.




Ο θρησκευτικός - προσκυνηματικός τουρισμός γνωρίζει μια αξιοσημείωτη άνθηση τα τελευταία χρόνια καθώς  θεωρείται πλέον η πιο δυναμική μορφή ειδικού τουρισμού. Ενδιαφέρον γι' αυτόν δεν εκφράζουν μόνο οι ορθόδοξοι επισκέπτες της Ελλάδας αλλά και οι επισκέπτες από ξένες χώρες.  Ο προσκυνηματικός τουρισμός απευθύνεται  σε επισκέπτες, οι οποίοι αναζητούν τα αποτυπώματα της πνευματικής παράδοσης και της εκκλησιαστικής ζωής ενώ παράλληλα συμβάλει στη διατήρηση των θρησκευτικών και λατρευτικών στοιχείων της περιοχής.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ανέφερε ότι « η  Πιερία διαθέτει πλήθος προσκυνημάτων και διαδρομών, που αποτελούν σημεία αναφοράς για την ανάπτυξη της τάσης των θρησκευτικών περιηγήσεων. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την προσκυνηματική διαδρομή στις ενεργές Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως μας, τότε μπορεί να μιλάμε μετά βεβαιότητας για έναν προσκυνηματικό προορισμό αξιώσεων, που επιβάλλεται να προβάλουμε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο  εξωτερικό. Έτσι μπορούμε να πετύχουμε την προσέλκυση νέων τουριστών στην περιοχή μας που οδηγεί στην αύξηση των θέσεων απασχόλησης, καθώς και την  επέκταση της τουριστικής μας περιόδου. Όμως,  δε πρέπει να ξεχνάμε  ότι  η προσκυνηματική περιήγηση στα μοναστήρια δεν είναι μια απλή αφορμή για αναψυχή, αλλά ένα μέσο πνευματικής αναγέννησης,  με επίσκεψη σε άγιους χώρους, πληρωμένους με τη  χάρη και την ευλογία που απαιτούν σεβασμό στην ιερότητα των χώρων και της λειτουργικής ζωή τους».



Ο θρησκευτικός τουρισμός στην Πιερία αποτελεί σημαντικό κομμάτι της τουριστικής της κίνησης. Τα μοναστήρια και τα ξωκλήσια που υπάρχουν στον Όλυμπο, στα Πιέρια και σε άλλους χώρους της Πιερίας παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τους απλούς επισκέπτες όσο και για τους πιστούς και τους προσκυνητές που ενδιαφέρονται να περιηγηθούν στα θρησκευτικά αξιοθέατα της περιοχής, ορισμένα από τα οποία χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα. Τα μοναστήρια, δείχνουν τη διασύνδεση της τέχνης με την  ορθόδοξη θρησκευτική λατρεία, είναι τμήματα της πολιτιστικής κληρονομιάς και αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Ειδικότερα τα ενεργά μοναστήρια,  μπορούν να προσφέρουν  κυριολεκτικά αναψυχή στον επισκέπτη προσκυνητή.



Όπως,  ανάφερε,  ο Αρχιμανδρίτης  και Γενικός   Αρχιερατικός   Επίτροπος  της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, π. Ιωακείμ Οικονομίκος, τα Ιερά Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας,  έχουν να επιδείξουν αξιοθαύμαστη θρησκευτική ποιμαντική δραστηριότητα μέσα από την πνευματική διαπαιδαγώγηση και την εκκλησιαστική επιμόρφωση του πιστού.



Οι προσκεκλημένοι ακολούθησαν μια προσκυνηματική διαδρομή η οποία ξεκίνησε από τη  Νότια Πιερία από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο (Παλαιό Μοναστήρι) και στο Λιτόχωρο (Νέο Μοναστήρι) στη  συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου στην Κονταριώτισσα. Το οδοιπορικό συνεχίστηκε προς την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού και μετά με πορεία προς την Βόρεια Πιερία επισκέφτηκαν την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Μακρυράχης στη  Μικρή Μηλιά για  να καταλήξουν στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου στον Κολινδρό, αποτυπώνοντας τον εξαιρετικό συνδυασμό της ιστορίας, της θρησκευτικότητας και του φυσικού τοπίου, που συνθέτουν τη μοναδικότητα του Πιερικού τόπου.



Συγκεκριμένα,  επισκέφτηκαν το Παλαιό Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο στο οποίο πραγματοποιούνται εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης της νότιας πτέρυγας των κελιών και ενίσχυση της θεμελίωσης της νότιας και δυτικής πτέρυγας της παλαιάς Ι. Μονής,  όπου προσκύνησαν τον τάφο του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπου. Στη συνέχεια επέστρεψαν στο Νέο Μοναστήρι στο Λιτόχωρο που αποτελεί ανδρική κοινοβιακή Μονή. Μέσα στο μοναστήρι, σε πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο του 1860 λειτουργεί το νέο σκευοφυλάκιο στο οποίο φυλάσσονται εκκλησιαστικά κειμήλια μεγάλης καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας το οποίο επισκέφτηκαν και προσκύνησαν τα ιερά λείψανα τα οποία φυλάγονται εκεί. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γευματίσουν ένα παραδοσιακό μοναστηριακό γεύμα. Η Μονή προσπαθεί και ακολουθεί σχεδόν κατά γράμμα το αγιορείτικο τυπικό και οι γυναίκες εκκλησιάζονται στο εξωτερικό καθολικό της Μονής.



Στη  συνέχεια η ομάδα  επισκέφτηκε  το νέο γυναικείο μοναστήρι του Οσίου Εφραίμ του Σύρου,  όπου τους υποδέχτηκε η Ηγουμένη Αικατερίνης και τους πρόσφερε γλυκίσματα και  ένα ζεστό αφέψημα από βότανα του Ολύμπου.  Ακολούθως,  προσκύνησαν το ιερό λείψανο (χέρι) του Οσίου Εφραίμ του Σύρου που μεταφέρθηκε στο μοναστήρι από τη Συρία τον Ιούλιο του 2006.




Στην πορεία προς  την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Μακρυράχης πέρασαν από το γυναικείο ησυχαστήριο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου στον Κορινού. Στην Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυράχης που βρίσκεται  έξω από τη Μικρή Μηλιά και κοντά στην Παλιόστανη, που ήταν ανδρώα μονή και σήμερα λειτουργεί ως γυναικεία μονή, τους καλωσόρισε η Ηγουμένη Νεκταρία, που  τους κέρασε γλυκίσματα και ένα τονωτικό καφεδάκι, ενώ  τους συνόδευσε ως το Αγιονέρι που βρίσκεται λίγο έξω από την Μονή σε μία πανέμορφη ρεματιά για να  ανάψουν  ένα κερί.


Η προσκυνηματική περιήγηση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου στον Κολινδρό- παλαιό ανδρικό μοναστήρι- που ανασυστάθηκε το 1987 και λειτουργεί σήμερα ως γυναικεία Στο Μοναστήρι προσκύνησαν το Ιερό λείψανο (οστό) του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας και τους προσφέρθηκε το ημερήσιο μοναστηριακό γεύμα.




Στα γεωγραφικά όρια της Π.Ε. Πιερίας ανήκει και η ανδρική ενεργή Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία στο Λιβάδι Κολινδρού,  που αποτελεί Μετόχι Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους και  συγκεντρώνει πολλούς προσκυνητές.



Κατά τη  διάρκεια της διήμερης περιήγησης επισκέφτηκαν και το Επισκοπικό Μουσείο,  που στεγάζεται στο Μητροπολιτικό Μέγαρο και περιέχει προσωπικά αντικείμενα του ακαδημαϊκού Μητροπολίτη Βαρνάβα. Περιέχει ακόμα αντικείμενα των Μητροπολιτών Κίτρους Παρθενίου Βαρδάκα (1904 - 1933), Κωνσταντίνου Κοϊδάκη (1934 - 1954) και του νυν Μητροπολίτου Αγαθονίκου (1985 - ) καθώς και εικόνες του 19ου και του 20ου αιώνος. Επίσης στον χώρο του Επισκοπικού Μουσείου, φιλοξενούνται εκθέσεις στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της Ιεράς Μητροπόλεως σε συνεργασία με διάφορους φορείς.




Ολοκληρώνοντας την περιήγηση στα ενεργά Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως,  ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρης Ρουκάς επεσήμανε ότι  «με την άριστη συνεργασία που είχαμε με την Ιερά Μητρόπολη και με σεβασμό στους ιερούς τόπους της Πιερίας, πετύχαμε να παρουσιάσουμε με μια ολοκληρωμένη προσκυνηματική περιήγηση,  τα ενεργά Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, την ιστορίας τους αλλά και το Ορθόδοξο ποιμαντικό τους έργο». 

Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών


Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας ανακοίνωσε τη δράση με τίτλο «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών», το οποίο απευθύνεται σε νέους άνεργους έως 29 ετών
Στόχος του προγράμματος είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των νεοεισερχόμενων άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία θα καταλήγει στην τοποθέτηση τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.
Οι νέοι αφού εκπαιδευτούν για 80 ώρες (επιδοτούμενες με 5€ ανά ώρα) θα είναι σε θέση να εργαστούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας με τη μορφή πρακτικής άσκησης για 5 μήνες ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ για την επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης οι νέοι λαμβάνουν αμοιβή από την Δράση:

·         460€ ανά μήνα (για απόφοιτους ΑΕΙ / ΤΕΙ)
·         400€ ανά μήνα (για απόφοιτους  υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)
Επίσης τους παρέχεται από την δράση  Ιατροφαρμακευτική κάλυψη  και Πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη έναντι κινδύνου, ατυχήματος κ.λπ. για όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής πρακτικής άσκησης.

Τέλος μέσω της Δράσης παρέχεται η δυνατότητα (προαιρετικά) μετατροπής πρακτικής άσκησης σε σύμβαση εργασίας με επιδότηση.

Εάν είσαι άνεργος από 18 έως 29 ετών και ενδιαφέρεσαι να εκπαιδευτείς και να βρεις δουλειά ……
Επικοινώνησε Άμεσα:

KEK KEΠΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
1 Χ.λ.μ Π.Ε.Ο Κατερίνης —Θεσσαλονίκης
(Δίπλα στην Αστυνομία),
Τηλ. 23510 73125

Εάν έχεις επιχείρηση και ενδιαφέρεσαι για καταρτισμένο προσωπικό για 5 μήνες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, χωρίς κόστος για την επιχείρηση σου ……….







Κλιμάκωση διώξεων και εκφοβισμού με παράνομες διαδικασίες


ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
 ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ





Απ’ ότι φαίνεται η κυβέρνηση σε απόλυτη σύμπραξη με την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» καθημερινά αυξάνει την αυταρχικότητα.  Η νέα προανάκριση που διενεργείται κατά δεκατεσσάρων πολιτών (γίνεται ήδη κατά άλλων 12 και έπονται πολλές δεκάδες) βασίζεται σε οπτικοακουστικό υλικό καμερών των Διοδίων.  Πρόκειται για υλικό σαφώς παράνομο αφού οι κάμερες των διοδίων αφορούν μόνο την επόπτευση των διερχομένων οχημάτων και δεν πληρούν σε καμία περίπτωση τις προϋποθέσεις τις σχετικής νομοθεσίας.  Η εταιρεία το προσκόμισε στην Αστυνομία χωρίς να της ζητηθεί και αυτή το δέχτηκε και το επεξεργάστηκε αν και είναι παράνομο!
Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να σταματήσει πάραυτα τη διαδικασία διώξεων και εκφοβισμού πολιτών.  Η κινητοποιήσεις μας είναι απολύτως ειρηνικές, δεν προβαίνουμε σε καμία παράνομη πράξη και το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό.  Εκτός αν θεωρούν ότι είναι εγκληματικό το να υπερασπιζόμαστε το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον της Πιερίας.

       Αιγίνιο 04 – 04 – 2013
                                                            Το Γραφείο Τύπου
                                                          της Επιτροπής Αγώνα                                                                          Δήμου Πύδνας – Κολινδρού


Το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 7.30 το βράδυ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ με τον Γιάννη Τσιμπονίδη Θέμα: «Το μέλλον της κτηνοτροφίας μας»






Η  εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται στη νέα της ημερομηνία και ώρα το Σάββατο 6 Απριλίου 2013, στις 7.30  το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση,  θέμα της έχει : «Το μέλλον της κτηνοτροφίας μας»


Ονόματα   προσκεκλημένων:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ  ΓΙΤΣΑΣ
Αντιπρόεδρος Συνδέσμου
Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ)


ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΙΣΟΠΟΥΛΟΣ
Πρόεδρος ΑΣ Χράνης Πιερίας







ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;



Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Εκατομμύρια Ελληνες αναρωτιούνται ανήσυχοι: Θα βάλει χέρι και στις δικές μας καταθέσεις η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη όπως έκανε και ο δεξιός πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης σε συνεργασία με τους Γερμανούς; Ευνόητο είναι φυσικά ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που πιστεύουν τον υπουργό Οικονομικών, τον πρωθυπουργό ή οποιονδήποτε αρχηγό των κυβερνητικών κομμάτων ή υπουργό που διαβεβαιώνει ότι δήθεν «αποκλείεται» να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει πολιτικός ηγέτης στον κόσμο που να λέει στους πολίτες της δικής του χώρας ότι σκοπεύει να τους αρπάξει τμήμα των καταθέσεών τους ή και όλα τα χρήματα που έχουν στις τράπεζες.

Απλούστατα, τους τα αρπάζει χωρίς προαναγγελία! Δυστυχώς, η πιθανότητα να καταληστευθούν και οι Ελληνες καταθέτες κατά τοπρότυπο των Κυπρίων είναι εξαιρετικά αυξημένη. Οχι μόνο και όχι τόσο λόγω των προθέσεων των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη.

Πρωτίστως λόγω της γραμμής της Γερμανίας, η οποία αποφάσισε αντί να δίνει δάνεια για να σώζονται οι τράπεζες άλλων χωρών, να κατάσχονται ολόκληρες ή εν μέρει οι καταθέσεις όποιας τράπεζας βρίσκεται σε κίνδυνο! Με το κόλπο αυτό αφενός θα μαζεύονται όλο και περισσότερες καταθέσεις στις γερμανικές τράπεζες όπου δικαίως θα θεωρούνται πιο σίγουρα τα χρήματα που οι κάτοχοί τους θέλουν για οποιονδήποτε λόγο να παραμείνουν στην Ευρωζώνη και αφετέρου θα υπονομεύονται όλο και περισσότερο οι οικονομίες των χωρών της υπόλοιπης Ευρωζώνης, καθιστώντας τις κυβερνήσεις τους όλο και πιο υπάκουες στο Βερολίνο και στις εντολές του.
Ο Ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ήταν σαφέστατος στην αρχική δήλωσή του που αποκάλυπτε πλήρως τον στρατηγικό σχεδιασμό για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης: «Η Κύπρος είναι το νέο μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο η Ευρωζώνη θα παρεμβαίνει στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση και έχουν μεγάλο τραπεζικό τομέα. Την κρίση θα την πληρώνουν μέτοχοι και καταθέτες και όχι οι φορολογούμενοι μέσω των προγραμμάτων διάσωσης. Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε για την Κύπρο αντιπροσωπεύει ένα νέο μοντέλο λύσης τραπεζικών προβλημάτων στην Ευρωζώνη. Ισως και άλλες χώρες χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τον τραπεζικό τους τομέα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωζώνης στην περιβόητη συνέντευξή του. «Την κρίση θα την πληρώνουν μέτοχοι και καταθέτες»! Θα την πληρώνουν και οι καταθέτες, αυτή είναι η νέα θέση των ηγετών της Ευρωζώνης.
Δεν το είπαν μόνο, το επέβαλαν κιόλας εμπράκτως στην περίπτωση της Κύπρου, καταληστεύοντας τους κατόχους καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ σε ποσοστό που τώρα αρχίζουν να αποκαλύπτουν ότι μπορεί να φτάσει και στο… 60% (!!!) για τις καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου και το 90%, ίσως και περισσότερο στη Λαϊκή Τράπεζα που την έκλεισαν. Για να δώσουν δηλαδή δάνεια «βοήθειας» στην Κύπρο 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα αρπάξουν από τους καταθέτες στις κυπριακές τράπεζες πάνω από… 20 δισεκατομμύρια, ίσως και περισσότερα! Δεν είναι όμως μόνο οι μεγαλοκαταθέτες από 100.000 και πάνω που θα χάνουν τα λεφτά τους. Το Eurogroup στην αρχική του απόφαση για κατάσχεση τμήματος των καταθέσεων από το πρώτο ευρώ, ούτε «λάθος» έκανε ούτε «παρασύρθηκε» από τους Κύπριους κυβερνώντες που δήθεν αποπειράθηκαν να φορολογήσουν και τον κοσμάκη για να γλιτώσουν τη βαρύτερη φορολόγηση οι πλούσιοι. Αυτά είναι παραμύθια για μικρά παιδιά. Σιγά μην άκουγε ο Σόιμπλε τον Αναστασιάδη που τον έχει του κλώτσου και του μπάτσου! Σιγά μην… παρέσυρε ο Αναστασιάδης τον Σόιμπλε!
Οι Γερμανοί ήθελαν να στείλουν το μήνυμα προς όλους τους λαούς της Ευρώπης ότι από εδώ και πέρα οι καταθέσεις τους θα κατάσχονται και αυτό το μήνυμα το έστειλαν με επιτυχία. Ολοι οι πολίτες της Ευρωζώνης πανικοβλήθηκαν. Οσο για τα συμπεράσματα που έβγαλαν στην καγκελαρία από τη ληστεία των καταθέσεων στην Κύπρο, δεν προοιωνίζονται τίποτα καλό για το μέλλον των καταθέσεων στην Ευρώπη.
Εκτιμούν ότι η κατάσχεση των καταθέσεων πέτυχε απόλυτα, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις τους! «Δεν παρατηρήθηκε σε άλλες χώρες ?μόλυνση? από την Κύπρο. Ακόμη και στην ίδια τη χώρα δεν σημειώθηκε ο επίφοβος πανικός και οι αντιδράσεις στο εξωτερικό ήταν μάλλον συγκρατημένες» έγραφε χαρακτηριστικά στο κυριακάτικο φύλλο της προχθές η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» με έκδηλη ικανοποίηση, σε σχεδόν ολοσέλιδη ανάλυση που είχε τον χαρακτηριστικό και κατηγορηματικό τίτλο «Η Κύπρος είναι μοντέλο για την Ευρώπη»!
Ανομολόγητα δηλαδή οι Γερμανοί μετάνιωσαν που μέχρι τώρα δεν είχαν προωθήσει την πολιτική της κατάσχεσης καταθέσεων. Αλίμονό μας!
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

''Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ', ακουσθεί αόρατο chopper να περνά..''


Τσοπ, τσοπ, τσοπ, τσοπ*
*(Είναι ο ήχος που κάνουν οι λεπίδες της έλικας του ελικοπτέρου όταν σχίζουν τον αέρα. Γι αυτό οι αγγλόφωνοι στην καθομιλουμένη τα ελικόπτερα τα λένε choppers.)
Στα δικά μας τώρα.

Ότι μέσω των γεγονότων της Αργεντινής ο λαός μας θα συνέδεε την εικόνα του ελικοπτέρου με τον πόθο του να απαλλαγεί από τους ολετήρες πολιτικούς που καταστρέφουν την χώρα, είναι κάτι που...
η κοινή λογική το κατανοεί.

Αυτό που είναι απολύτως ακατανόητο είναι ότι θα μπορούσε να βρεθεί ένας τόσο βλάκας πολιτικός, ο οποίος οικειοθελώς θα αναλάμβανε τις ευθύνες του προηγούμενου, θα τις διάνθιζε με δικές του εγκληματικές πολιτικές ενέργειες, και θα γινόταν έτσι ο νούμερο ένα υποψήφιος επιβάτης για το ελικόπτερο της ''μεγάλης φυγής''!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ίσως όμως κι αυτό να εμπίπτει στις διαταραχές του ψυχισμού, δηλαδή στις ψυχικές και ηθικές ανωμαλίες του σύγχρονου πολιτικού προσωπικού μας, όπως είδαμε και στο χθεσινό σχόλιο.

Κατά τα άλλα μου φαίνεται πως στα στελέχη της συγκυβέρνησης διακρίνω μιά αλλοφροσύνη. Κάτι σαν να έχουνε χάσει τον μπούσουλα και ''τρέχουν'' δώθε-κείθε άσκοπα. Μου θυμίζουν μυρμήγκια που τους έχουν ποδοπατήσει την φωλιά και τρέχουν απεγνωσμένα πάνω κάτω μη ξέροντας πού να τρυπώσουν!

 Άσκοπες δηλώσεις, φτιαχτές ανακοινώσεις, τρομοκράτηση και απειλές κατά των πολιτών, ένα ποδοβολητό κι ένα χουγιαχτό χωρίς νόημα και χωρίς αποτέλεσμα.

Και στο ρημάδι, πλέον, κράτος τίποτα δεν λειτουργεί. Ούτε μηχανισμοί υγείας, ούτε μηχανισμοί πραγματικής προστασίας του πολίτη, (κι όχι προστασίας για τις μπουλντόζες του ''εθνικού εργολάβου''), ούτε φύλαξη των φυλακών, ούτε Πρόνοια, ούτε ελεγκτικοί μηχανισμοί τιμών, ούτε τοπική αυτοδιοίκηση, ούτε τίποτα.

Μόνον καταστολή, βίαιη ή δια της προπαγάνδας, βόλεμα ημετέρων (ναι, ναι, ακόμα!), απειλές του κράτους προς τους πολίτες περί κατασχέσεων για χρέη-μαϊμού, ο Χοντρός να φτύνει σάλια: ''σας σώσαμε!'', ο Ξεκούτης να λέει: ''δεν ψηφίζω!'', το Στουρνάρι να σκέφτεται: ''στα παπάρια μου, υπάρχουν και οι ρυθμίσεις νομοθετικού περιεχομένου!'', κι ο Πρόεδρος-δανειστής να καμαρώνει περιφραγμένος στις παρελάσεις!

Νομίζετε ότι θα πάει πολύ μακριά αυτό το ''σκηνικό''; Ότι θα μπορέσει να πάει;
Νομίζουν αυτοί που τάχα κυβερνούν ότι, χαμένοι μέσα στον κυκεώνα της καθημερινότητας έχουμε χάσει το γενικό πλάνο, την γενικά άποψη των πραγμάτων; Έτσι νομίζουν;

Τους αφιερώνω λοιπόν παραφρασμένο το πρώτο δίστιχο, από το  ''Απολείπειν ο θεός Αντώνιον'', του μοναδικού Κωνσταντίνου Καβάφη:
''Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ', ακουσθεί αόρατο chopper να περνά..''

Από Ουδέν Σχόλιον, μοντάζ Γρέκι

Η απόγνωση του καταστηματάρχη στη Θεσσαλονίκη! (ΦΩΤΟ)




Αλλος ένας Ελληνας που "σώθηκε" από την τρικομματική κυβέρνηση και περιμένει την... ανάπτυξη! Ο συγκεκριμένος καταστηματάρχης στην Ανω Τούμπα μέχρι τότε είπε να κάνει μία έκκληση στους περαστικούς.




by M.X.
 http://www.seleo.gr/

Παιδικοί ήρωες: από τον Τιραμόλα στον Κασιδιάρη


Μαριάννα Τζιαντζή


Σε ένα δημόσιο δημοτικό σχολείο μιας λαϊκής συνοικίας της Αθήνας, στο μάθημα του θεατρικού παιχνιδιού, η δασκάλα ζητά από τους μαθητές να αναπαραστήσουν τον τρόπο που τρώμε: πώς τρώει ο λαίμαργος, πώς ο αριστοκράτης, πώς ο επιβάτης του αεροπλάνου. Ο τελευταίος, καθώς βρίσκεται στριμωγμένος στο κάθισμά του, είναι αναγκασμένος να κάνει μικρές κινήσεις, με τα μπράτσα κολλημένα στο σώμα του. Στις δύο πρώτες ασκήσεις τα παιδιά τα πήγαν μια χαρά, όταν όμως έφτασαν στην τρίτη, σηκώθηκαν όρθια και άρχισαν να δέρνουν το ένα το άλλο. Έκπληκτη η δασκάλα τα ρώτησε τι παριστάνουν κι εκείνα, με μια φωνή, της απάντησαν:
 «Ο Κασιδιάρης στο αεροπλάνο, κυρία; Δε θυμάστε; Ο Σεφερλής; Στην τηλεόραση;»
 Και μόνο όταν εκείνη έφτασε στο σπίτι της και έψαξε στο ίντερνετ τις λέξεις «Κασιδιάρης + Σεφερλής» κατάλαβε τη λογική του παιδικού παραλογισμού. Σε μια εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, ο καλεσμένος της, ο κωμικός Μάρκος Σεφερλής, παρίστανε έναν επιβάτη αεροπλάνου ο οποίος ρίχνει χαστούκια σε μια ασχημομούρα συνεπιβάτιδά του. Στην εκπομπή δεν αναφέρθηκαν ονόματα όπως Κασιδιάρης ή Λιάνα Κανέλλη, όμως η παραπομπή ήταν ολοφάνερη. Γέλια, γέλια, γέλια. Γελούσε η παρουσιάστρια, γελούσε και το «λάιβ» κοινό στο στούντιο. Ωραία που περάσαμε!
Το τρομερό δεν είναι το τι έκαναν τα παιδιά στη σχολική τάξη, αλλά το ότι όλα (ή σχεδόν όλα) ήξεραν τι έκαναν. Είχαν δει την εκπομπή, είχαν πιάσει το υπονοούμενο. Ο Κασιδιάρης γίνεται ο ήρωας της σύγχρονης παιδικής μυθολογίας, όπως ήταν κάποτε ο Γιώργος Θαλάσσης και ο Σπίθας που έδερναν τους κακούς Γερμανούς, όπως ήταν κάποτε ο Τζέιμς Μποντ ή ο Μπαντ Σπένσερ ή ο Τιραμόλα.
Πριν ο Ρίχνω Χαστούκια γίνει πρότυπο στα μάτια των παιδιών, έχει ήδη γίνει ήρωας και μάγκας στα μάτια πολλών ενηλίκων. Τώρα ένας άλλος  μάγκας και κυρίως Έλληνας κραυγάζει -με παντομίμα- «ούρα, φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», δηλαδή στο Mega που προβάλλει τουρκικά σίριαλ.
Ο εργασιακός, ο οικονομικός εξανδραποδισμός δεν έρχεται μόνος του. Στο πιο εύφορο και αθώο χώμα η μνημονιακή κυβέρνηση και το ιερατείο της σπέρνουν τη βαρβαρότητα και ας καταγγέλλουν τη χρυσαυγίτικη παραλλαγή της.
(ΠΡΙΝ, “Το τέλος της αγοράς”, 31.3.13)

Υποκλοπές, σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή ή μήπως και κάτι άλλο;



  • Είναι μόνο οι υποκλοπές που έγιναν στη διάρκεια διακυβέρνησης της χώρας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή;
  • Είναι μόνο η παρακολούθηση και η σχεδιαζόμενη απόπειρα δολοφονίας Έλληνα πρωθυπουργού που αποκαλύφθηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες;
  • Είναι μόνο ο «στρατηγός άνεμος» που κατέκαψε την χώρα σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο;
  • Είναι μόνο τα Δεκεμβριανά του 2008 στα οποία μετείχαν με μετέπειτα δηλώσεις τους «φοιτητές» από την Αίγυπτο, την Λιβύη και άλλες «προοδευτικές» χώρες οι οποίες αργότερα «επαναστάτησαν» με «εμπειροπόλεμα» στελέχη στο δυναμικό τους;
  • Είναι μόνο τα όσα αποκάλυψαν τα περίφημα “WIKILEAKS” για τα τηλεγραφήματα των αμερικανών πρέσβεων στην Αθήνα προς την Ουάσινγκτον, για την προσπάθεια των αμερικανών να σταματήσουν κάθε (ενεργειακή, αμυντική, εμπορική κ.α.) συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας αλλά και για την στρατολόγηση δυσαρεστημένων «πασόκων» υπαλλήλων των μυστικών υπηρεσιών μας που ληταν επιρρεπείς στις «διαρροές»;
Γιατί κανείς δεν συζητά αυτά που κατατέθηκαν, μεταξύ άλλων φοβερών που συνέβησαν στην ΕΥΠ επί ΓΑΠ, σε Δικαστήριο της Αθήνας προ 2 μηνών (περίπου) τα οποία αποκάλυψαν οι εφημερίδες «Επενδυτής» και «Η Ελλάδα αύριο» και με βάση τα οποία ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ήταν θύμα υποκλοπής και διαρροής σε αναρμόδιους, άκρως απόρρητων πληροφοριών της ΕΥΠ; 
Άραγε, πόσο τυχαίο μπορεί να είναι ένα γεγονός -το οποίο τονίζουμε πως κατατέθηκε σε αίθουσα Ελληνικού Δικαστηρίου και όχι σε Δικαστήριο της Μανάγκουα- μέσα από το οποίο αποκαλύπτεται η συστηματική διαρροή άκρως απόρρητων πληροφοριών από το θεσμικό όργανο (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) προς τον πρωθυπουργό της χώρας;

Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έχει κινηθεί καμία ενέργεια από κάποιον αρμόδιο δικαστή!!! Κανείς δεν ενδιαφέρεται για ένα κύκλωμα ανθρώπων το οποίο μεθοδευμένα υπέκλεπτε και παρέδιδε σε αναρμόδια πρόσωπα, άκρως απόρρητες πληροφορίες (προφανώς μείζονος εθνικού ενδιαφέροντος) που είχαν σαν αποδέκτη τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Γιατί, άραγε, δεν αποτελεί σημείο εισαγγελικής έρευνας η συγκεκριμένη παράνομη ενέργεια;
  • Μήπως επειδή εμπλέκονται –πιθανότατα- υψηλά πολιτικά πρόσωπα;
  • Μήπως επειδή εμπλέκονται –πιθανότατα- ξένες μυστικές υπηρεσίες;
  • Μήπως επειδή εμπλέκονται –πιθανότατα- άνθρωποι των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών;
Σαφέστατα, τόσο οι υποκλοπές, όσο και η αποκάλυψη για παρακολούθηση και σχεδιασμό δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, όσο και γενικότερο το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, αποτελούν πολύ σοβαρά θέματα με τα οποία είναι υποχρεωμένη η Ελληνική Δικαιοσύνη να ασχοληθεί, να αποκαλύψει τους εμπλεκόμενους και να τους οδηγήσει (τουλάχιστον όσους από αυτούς είναι Έλληνες πολίτες γιατί με τους ξένους θα είναι πράγματι λίγο δύσκολο) στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να δικασθούν για άκρως ειδεχθείς (προδοτικές) ενέργειες που αποσκοπούσαν στην δημιουργία ανωμαλίας στο εσωτερικό της Ελλάδας.
Όμως, η υποκλοπή και η διαρροή άκρως απόρρητων πληροφοριών της ΕΥΠ, οι οποίες αποστέλλονταν (και αποστέλλονται) μόνο στον πρωθυπουργό, δεν αποτελεί μείζον θέμα;

Εμείς απορίες καταθέτουμε και απαντήσεις –δυστυχώς- δεν περιμένουμε, αφού είμαστε βέβαιοι πως στην χώρα που κάποτε λεγόταν Ελλάδα, στην χώρα που σήμερα έχει υποταχθεί σε συμφέροντα ξένων χωρών και της οποίας οι διακυβερνώντες τελούν χρέη κλητήρα, δεν είναι διόλου εύκολο να βρεθούν εκείνοι οι δικαστές που θα τολμήσουν να σηκώσουν το κεφάλιπου θα λειτουργήσουν ενάντια όλων εκείνων που θέλουν την Ελλάδα ως χώρο (και όχι χώρα) και θα απαιτήσουν την τιμωρία εκείνων που λοιδόρησαν την δημοκρατία, που διέλυσαν τους θεσμούς, που έδρασαν συστηματικά και με όρους συμμορίας κατά των εθνικών συμφερόντων.

Παρ’ όλα αυτά, ευελπιστούμε πως στους κόλπους της Δικαιοσύνης υπάρχουν εκείνοι οι δικαστές που θα πούνε ένα μεγάλο «όχι» στην ατιμωρησία ανθρώπων που προ καιρού –σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου- θα έπρεπε να βρίσκονται με ισόβια κάθειρξη σε κάποια φυλακή της χώρας, αντί να περιφέρονται «διδάσκοντας» διαφάνεια και δημοκρατία.

Κωνσταντίνος


ΠηγήΑς Μιλήσουμε Επιτέλους

ΥΓ:  Κατά πληροφορίες , ζητήθηκε άδεια από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να συνδεθούν οι δύο υποθέσεις με καθυστέρηση όμως αρκετών ετών και με τους πρωταγωνιστές δικαστικούς να βρίσκονται σήμερα σε άσχετα πόστα.
Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Ορνεράκης που ασχολήθηκε επισταμένα με την απόπειρα δολοφονίας τουΚώστα Καραμανλή, μετακινήθηκε αιφνιδίως στην Εισαγγελία Περιβάλλοντος και διενεργεί έρευνες για την παράνομη υλοτομία του όρους Αιγάλεω, ενώ ο εισαγγελέας Διώτης στον οποίο είχε ανατεθεί αρχικά το θέμα των υποκλοπών βγάζοντας πόρισμα ότι ο Τσαλικίδης αυτοκτόνησε έχει συνταξιοδοτηθεί και βρίσκεται σήμερα απολογούμενος για τη λίστα Λαγκάρντ.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Διώτης διετέλεσε επικεφαλής εισαγγελέας της ΕΥΠ και κατόπιν ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ. Αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι χρηματοδοτήσεις των παράνομων εταιριών που προέβαιναν σε υποκλοπές την περίοδο 2006-2008 εντοπίστηκαν να διαθέτουν λογαριασμούς μέσω παρένθετων προσώπων στη λίστα Λαγκάρντ.

Μέσα από τα δάκρυά μας θα δούμε τελικά την αλήθεια



Ζούμε, προσπαθούμε να επιβιώσουμε ή απλά μπήκαμε σε έναν θάλαμο βασανιστηρίων περιμένοντας να μας καλέσουν οι δήμιοί μας για να μας λυτρώσουν θανατώνοντάς μας;
Γίναμε μέλη μιάς ομάδας χωρών και τελικά διαπιστώνουμε πως αυτή η ομάδα τρέφεται από τις σάρκες της και λειτουργεί με κανόνες που αποφασίζουν οι ισχυροί και που τους επιβάλουν αυτάρεσκα και με απόλυτη σκληρότητα στους υπόλοιπους.

Φάγαμε πολύ παραμύθι τα προηγούμενα χρόνια ότι ο σκοπός της ένωσης και του ευρώ είναι η συναδέλφωση των λαών και μία Ευρώπη ειρήνης και προόδου.
Αυτό ήταν το περιτύλιγμα.
Η πραγματικότητα ήταν άλλη και πολλοί ακόμη και τώρα δεν εννοούν να την αντιληφθούν.
Στόχος της ενοποίησης ήταν να αφαιρεθεί από τους λαούς η δυνατότητα να ελέγχουν το οτιδήποτε. Όλος ο έλεγχος βήμα-βήμα έπρεπε να περάσει σε απρόσωπους "τεχνοκράτες" οι οποίοι θα αποφασίζουν για "το καλό μας" γιατί "αυτοί ξέρουν"

Ο σφαγιασμός της Κύπρου δεν συζητήθηκε σε κανένα κοινοβούλιο, ο λαός της Κύπρου δεν ερωτήθηκε καν, ούτε τέθηκαν υπόψιν του οι εναλλακτικές και οι επιπτώσεις τους.
Σε ένα βράδυ εκτέλεσαν την Κύπρο αναθέτοντας στην αντίστοιχη μαριονέτα που στην Κύπρο λέγεται Αναστασιάδης, απλά να εκτελέσει τις αποφάσεις.

Αυτό το μοντέλο λειτουργίας καθιερώνεται σε όλη την Ευρώπη, καταργώντας κοινοβούλια, σφαγιάζοντας την ελάχιστη επίφαση δημοκρατίας που υπήρχε και ακολουθώντας την μέθοδο της σαλαμοποίησης ώστε οι αντιδράσεις να είναι ελεγχόμενες. Σφαγιάζουμε σήμερα την Κύπρο αλλά "είναι ειδική περίπτωση" μην ασχολείστε οι υπόλοιποι. Θα έρθουμε μετά σε εσάς για την δική σας "ειδική περίπτωση".

Δυστυχώς συνεχίζουμε να τσακωνόμαστε για το εάν ο Τσίπρας είναι χειρότερος από τον Σαμαρά. Αυτά δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο μαριονέτες. Όταν η μία μαριονέτα καεί φέρνουν και τοποθετούν μπροστά μας την επόμενη, που την κατασκεύασε το ίδιο «εργοστάσιο» και έχει τα ίδια «ποιοτικά χαρακτηριστικά» με την προηγούμενη.

Το ευρώ και η Ευρωπαϊκή ένωση πρέπει να εκλείψουν. 
Αλλιώς θα εκλείψει η Ελλάδα. Και όχι μόνο.
Είτε θέλουμε να το καταλάβουμε, είτε όχι, ζούμε έναν πόλεμο μετρώντας νεκρούς, βιώνουμε την εξαθλίωση που αυτός μας επιφέρει και παραδόξως είμαστε θύτες και θύματά!!!

Για όσο καιρό δεν θα μπορούμε να αντιληφθούμε πως όλοι μας είμαστε το «καύσιμο» που απαιτείται για να κινηθεί ένα τέρας, δεν θα υπάρξει καμία ελπίδα διαφυγής από το τέλος που κάποιοι προαποφάσισαν για εμάς, χωρίς εμάς. Και αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει, γιατί ποτέ δεν υποχωρεί ο δυνάστης εάν δεν νιώσει πως απειλείται άμεσα από το θύμα του.
Παραμένοντας στην ίδια θέση, της σιωπηλής υποταγής, επιτείνουμε τον χρόνο, μεγαλώνουμε τον πόνο και απομακρυνόμαστε από τα αυτονόητα, τα οποία έχουν ήδη να ομοιάζουν με ευχάριστα όνειρα μέσα σε μία πραγματικότητα που ολισθαίνει καθημερινά προς τον χειρότερο και πλέον επονείδιστο τρόπο αναζήτησης της επιβίωσης.

Μέσα σε αυτό τον εφιάλτη και τον ανείπωτο επερχόμενο πόνο, το μόνο που μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο είναι πως τελικά μέσα από τα δάκρυά μας θα μπορέσουμε να δούμε την αλήθεια και να πάρουμε τις αποφάσεις εκείνες που δεν πήραμε επειδή πιστέψαμε σε υποσχέσεις υπανθρώπων που ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να επιχαίρουν για την καταστροφή που δημιουργούν…

Για να βγούμε από τον θανατηφόρο θάλαμο βασανιστηρίων που σήμερα βρισκόμαστε, απαιτείται να καταλάβουμε πως οι δήμιοι δεν κάνουν εξαιρέσεις. Μόνο εάν κατανοήσουμε πως η λύση στο πρόβλημαδεν είναι απαραίτητα η δική τους, αλλά μπορεί να είναι και κάποια δική μας, μόνο εάν προσπαθήσουμε να μιλήσουμε μεταξύ μας αφήνοντας στην άκρη τις επιτηδευμένα τοποθετημένες (από τους δημίους μας) διαφορές μας, τότε και μόνον τότε θα μπορέσουμε να βρούμε τον δρόμο προς την διάσωσή μας, τον δρόμο προς την ζωή και την αξιοπρέπεια που σήμερα μας κλέβουν οι... "διασώστες" μας. 

Αναγνώστης