ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας με τη δραχμή




draxmi
Του Θ. Κατσανέβα
Η έξοδος από το ευρώ και το Μνημόνιο, μπορεί να πετύχει μόνο με τον αποκλεισμό όλου του πολιτικού προσωπικού στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Η χώρα δεν αντέχει πλέον τις κλασικές πρακτικές πολιτικής πατρωνίας, υποσχεσιολογίας και αντιπαραγωγικών παροχών.
Εναπόκειται στη νοημοσύνη, στη βούληση και στην οργανωσιακή πρόθεση του ελληνικού λαού να μην παρασυρθεί από τη διαπλεκόμενη μιντιαρχία και επιτρέψει τη διαχείριση της επιστροφής στο εθνικό μας νόμισμα από φαύλους πολιτικούς που μέχρι χθες εξέφραζαν την υποταγή τους στο ευρώ και έχουν μολυνθεί με τις υπογραφές τους στο Μνημόνιο. Ούτε βέβαια, έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε πειράματα με άκαπνους και άπειρους ψευτοσωτήρες κηπουρούς, που συνήθως είναι χειρότεροι από τους παλαιότερους πολιτικάντηδες.
Μάλλον ακατάλληλοι είναι και  όσοι φωνασκούν ενάντια στο Μνημόνιο, αλλά καταθέτουν την πίστη τους στην ευρωζώνη, σε μια προσπάθεια να έχουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, είναι Δεν επιτρέπεται να επιστρέψουμε στις εποχές που ζούσαμε με δανεικά, «των τεμπέληδων της εύφορης κοιλάδας», όταν συνειδητά ή ασυνείδητα οδηγηθήκαμε στην εξόντωση του παραγωγικού μας δυναμικού. Το μεγάλο χαστούκι της Τρόικας, πρέπει να μας γίνει μάθημα για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Να απολακτίσουμε τη λάθρα διαβίωση, τις αντιπαραγωγικές συμπεριφορές, τις αλόγιστες σπατάλες, τη διαφθορά.
Στο τιμόνι της χώρας πρέπει να βρίσκονται άξιοι και έντιμοι κυβερνήτες με σοβαρό βιογραφικό σημείωμα στις επιστήμες, στις επιχειρήσεις, στην πολιτική, αλλά είναι αμόλυντοι από τη Μνημονική εμπλοκή, έχουν μελετήσει και εκπονήσει το σχέδιο Β για την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, έχουν έντιμο πρότερο βίο, διαθέτουν διαχειριστικές δεξιότητες, αποτελεσματικότητα, αναπτυξιακό όραμα, με θέληση να πατάξουν τη διαφθορά, τη σπατάλη, τη φοροδιαφυγή στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια. Έμπειρα και έντιμα στελέχη με επιστημοσύνη, εντιμότητα και κοινό νού, οι οποίοι θα έχουν το σφρίγος, τις δεξιότητες και την αυθύπαρκτη πολιτική υπόσταση για να διαπραγματευτούν αποτελεσματικά με τους διεθνείς δανειστές. Οι οποίοι θα γνωρίζουν ότι η έκδοση χρήματος από το Χολαργό με μέτρο και φειδώ, θα κατευθύνεται  σε αναπτυξιακά μέτρα και  κοινωνικές παροχές και όχι σε απαιτήσεις συντεχνιών.
Ικανοί και νοικοκυραίοι πολιτικοί που θα στοχεύουν με μεθοδικότητα στην καταπολέμηση της ανεργίας και στη σταδιακή βελτίωση των εισοδημάτων, όταν η οικονομία αρχίσει να ανακάμπτει, αφού αποκτήσει την ανταγωνιστικότητα της. Γνωρίζοντας και προειδοποιώντας τον ελληνικό λαό πως η  επιστροφή στη δραχμή  δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, αλλά ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος  της ελπίδας για  έξοδο από την τραγωδία που βιώνουμε σήμερα.
Άξιοι ηγέτες  που θα τον πείσουν ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, ότι οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τους πλούσιους παραγωγικούς μας πόρους, να δουλέψουμε σκληρά, να στραφούμε σε διεθνείς συμμαχίες, ανάλογα με τις σημερινές παγκόσμιες γεωπολιτικές ισορροπίες, να παλέψουμε για να κερδίσουμε το αύριο της χώρας μας. Για το σκοπό αυτό, οι πατριώτες της « Συμμορίας της δραχμής, πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα, να οργανωθούν πολιτικά και να δράσουν αποτελεσματικά.
freepen.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2PtsA2reg

Γ.Δελαστίκ: Οι δούλοι δεν επιτρέπεται να έχουν δική τους τράπεζα (Ηχητικό)



Το σχέδιο είναι η υπαγωγή με τον ένα ή άλλο τρόπο των χωρών της Ευρώπης στο 4ο Ράιχ , είπε μιλώντας στο ράδιο 9,84 ο αναλυτής Γιώργος Δελαστίκ.
Για το προαποφασισμένο σχέδιο αποτυχίας συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank είπε πως :”οι δούλοι δεν επιτρέπεται να έχουν δική τους τράπεζα”.
Αθόρυβα οι γερμανοί  θα ελέγχουν πλήρως το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, συνέχισε, καθώς μετά τα παραπάνω τραπεζικά πιστωτικά ιδρύματα ακολουθούν και τα υπόλοιπα.
Ερωτηματικά από τον ίδιο για την στάση των λαών που ενώ βιώνουν τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής επαναπαύονται και συνεχίζουν να ακολουθούν ένα πολιτικό σύστημα που είναι ως φαίνεται αποτυχημένο.
Ακόμη και οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ των χωρών της Ευρωζώνης καλούνται να απαντήσουν στο δίλημμα με το Γερμανικό οδοστρωτήρα ή με μια πολιτική που επιτρέπει τουλάχιστον την επιβίωση των χωρών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ !!! Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ ΝΔ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ!!!


ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.ΓΙΝΕΤΑΙ; ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ. 

Χανιά!
Στρατιωτικὸς νόμος μέσα κι ἔξω ἀπὸ τὴν πόλι!
Πρόβα;
Λᾶθος!
Πρόβες συμβαίνουν ὁπουδήποτε σὲ ὅλην τὴν ἐπικράτεια, γιὰ ὁποιονδήποτε λόγο.
Ἀπὸ τὸ Ἁπλούστερον, ποὺ λεγόταν Κερατέα, ἔως τὸ σοβαρότερον ποὺ λέγεται χρυσός. 
Συνεπῶς δὲν ἔχει νὰ κάνῃ μόνον μὲ τὰ Χανιά. Ἁπλῶς στὰ Χανιά, καθῶς ἐπίσης καὶ στὴν Χαλκιδική, συμβαίνουν πολλὰ …«περίεργα», στὰ ὁποῖα δὲν εἴχαμε μάθῃ ἀλλὰ πλέον, κατὰ πῶς φαίνονται τὰ πράγματα, πρέπει νὰ συνηθίσουμε. 
Ἀλλὰ ἄς μὴν σκιαζόμαστε…
Ξεκίνησε ἡ ἀντίστροφος μέτρησις. Δὲν θὰ προλάβουν οὔτε στὰ πλοῖα (ἤ στὰ ἐλικόπτερα) νὰ μποῦν. 
Κι αὐτὸ εἶναι μόνον ἡ ἀρχή!


ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.ΓΙΝΕΤΑΙ; ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ.




Αφού μάλιστα γι αυτούς εκεί πάνω στα Διευθυντήρια και τούς ντόπιους υπηρέτες τους, χώρες δεν υπάρχουν πιά,υπάρχουν μόνο χώροι,οικόπεδα. Και για τα γωνιακά ετοιμάζουν ιδιαίτερες περιποιήσεις.
Φυσικά μιά άγρια καταστολή τών οποιονδήποτε αγώνων έχει εξαπολυθεί σε όλη τη χώρα,δεν λέμε ότι κάπου υπάρχει δημοκρατία.Αλλά αυτό πού συμβαίνει στα Χανιά ξεπερνάει κάθε φαντασία και μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα συμβαίνοντα στη Χαλκιδική
Υπάρχει φανερή καταπάτηση μ’έναν τρόπο πού σοκάρει, οποιουδήποτε νόμου προστατεύει -προστάτευε δηλαδή γιατί τώρα τέτοιοι νόμοι δε φαίνεται να υπάρχουν πιά-τα ατομικά δικαιώματα. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ Η στυγνή τρομοκρατία ,πριν φτάσει στην πόλη τών Χανίων είχε ξεκινήσει από τα βουνά.
Σε μιάς σπάνιας ομορφιάς περιοχή κατάφυτη σαν ζούγκλα και πέρασμα διάφορων αρπακτικών και μεταναστευτικών πουλιών,το γνωστό πιά Αποπηγάδι, ορισμένη σαν προστατευμένη περιοχή, επέλεξε να στήσει τις ανεμογεννήτριές της μιά μεγάλη γαλλική εταιρεία η EDF (Electricite de France) πού δραστηριοποιείται και στα πυρηνικά και έκανε εισβολή στο Αποπηγάδι μέσα από διάφορες θυγατρικές με ελληνικά ονόματα.
Η εισβολή είχε όλα τα χαρακτηριστικά τής επέμβασης κατοχικού στρατού σε μιά χώρα όπου οι άρχοντές της έχουν παραδόσει τα κλειδιά και συνεργάζονται αρμονικότατα με τον κατακτητή.Οποιοσδήποτε νόμος υπήρχε εκεί για ρύθμιση τών ζητημάτων μιάς ανεξάρτητης χώρας παραβιάστηκε ασύστολα. Όλες οι άδειες δόθηκαν στην εταιρία εντελώς παράνομα.
Ξαφνικά και απροειδοποίητα για τούς κατοίκους άρχισε ένα κατατροφικό σκάψιμο τών βουνών και κατασχέθηκαν σπίτια και ιδιοκτησίες χωρίς μάλιστα καμιά αποζημίωση.
Βρέθηκε νεκρός ο δασάρχης πού αρνιόταν να υπογράψει άδειες για την εταιρία και ο φάκελλος τής υπόθεσής του έκλεισε εντελώς βιαστικά.
Οι κάτοικοι πού πρόβαλαν σθεναρή αντίσταση μπροστά από τις μπουλντόζες σέρνονται επί χρόνια σε δίκες.
Η τρομοκρατία εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Αποπηγάδι με τη συνεχή παρουσία ανθρώπων τής εταιρίας, ολόκληρων διμοιριών τής αστυνομίας με μονάδες ΜΑΤ και ενός άλλου επίλεκτου σώματος πού πλέον είναι πανταχού παρόν στα Χανιά, την ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος), ένα σώμα κουκουλοφόρων αστυνομικών.
Επί 4χρόνια οι κάτοικοι ζουν μ’αυτήν την κατάσταση ναζιστικού τύπου κατοχής όπου τα επίλεκτα σώματα εισβάλουν στα σπίτια τους τούς τρομοκρατούν με κάθε τρόπο, υπάρχουν θερμά επεισόδια και απόπειρες δολοφονίας ενώ η εταιρία έχει εξασφαλίσει τη χρήση τού χώρου πού έχει απαλλοτριώσει σαν χώρο πού δεν ανήκει καθόλου στην ελληνική επικράτεια και προτίθεται να κατασκευάσει εκεί, σχέδιο πού προωθεί με κάθε μυστηκότητα, υβριδικούς ηδροηλεκτρικούς σταθμούς, θέτοντας στην υπηρεσία της ολόκληρο τον υδροφόρο ορίζοντα τής περιοχής.
Από το Αποπηγάδι το κύμα τρομοκρατίας και καταστολής επεκτάθηκε τελευταία και στην ίδια την πόλη τών Χανίων μ’έναν τρόπο πού φαίνεται στούς ανύποπτους ανθρώπους πού έρχονται σε επαφή μαζί του σαν εντελώς παράλογος.
Όχι πώς δεν υπήρχαν πιό παλιά περιστατικά, όπως τού νεαρού παιδιού πού σκοτώθηκε τον Οκτώβρη τού 2010 μετά από καταδίωξη αστυνομικών και την τρομοκράτηση τής οικογένειάς του να μην ενοχοποιήσει την αστυνομία. Αλλά η κατάσταση φαίνεται ότι αποφασίστηκε να γενικευτεί. Από την αρχή τού φετεινού χρόνου ξεκινά ένα μπαράζ τρομοκρατικών κλήσεων για ανάκριση σε πληθώρα πολιτών τών Χανίων για υποθέσεις πού είχαν συμβεί ακόμα και ενάμισυ χρόνο πριν!!!
Είναι τόσο πολλά τα περιστατικά πού ενδεικτικά μόνο θα αναφέρω μερικά: για μιά πορεία τών Αγανακτισμένων το καλοκαίρι τού 2011, για μιά απόπειρα αντιπαρέλασης στις 28 Οκτώβρη τού 2011, για την κατάληψη τού κτιρίου τής Αντιπεριφέρειας τον Φλεβάρη τού 2012, για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 25 Μάρτη 2012. Οι πολίτες πού κλήθηκαν για ανάκριση για συμμετοχή στις παραπάνω εκδηλώσεις, αναγνωρίσθηκαν λέει από αστυνομικούς, ενώ δεν είχαν συλληφθεί τότε, και χωρίς κανένα στοιχείο για το πώς αναγνωρίσθηκαν εκτός από την αυθαίρετη μαρτυρία τών ίδιων πάντα αστυνομικών. Την ημέρα δε τής παρουσίασής τους στα Δικαστήρια, η ατμόσφαιρα ήταν καθαρά πολεμική με έντονη την απειλητική παρουσία τών ειδικών αστυνομικών δυνάμεων τών κουκουλοφόρων ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος). Ακολούθησαν πολλά ακόμα περιστατικά, όπως η δίωξη τού εισαγγελέα τών Χανίων Πενταγιώτη πού μίλησε ανοιχτά για Χούντα, μιά υπόθεση πού εξελίσσεται μέσα στη μεγαλύτερη μυστικότητα και σιωπή γιατί έχει και ιδιαίτερη βαρύτητα, και η σύλληψη συνδικαλιστών με μόνη την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες στις οποίες ούτε καν είχαν συλληφθεί, με απειλή μάλιστα την απόλυση από την εργασία τους όσων απ’αυτούς είναι δημόσιοι υπάλληλοι.
Το γεγονός τής αναδρομικής και αυθαίρετης κλήτευσης ατόμων για εκδηλώσεις πού είχαν γίνει σε ολόκληρη την Ελλάδα και χωρίς καν στοιχείων για την προσωπική τους ευθύνη σ’ αυτές, μετά από την κατοχικού τύπου εισβολή στο Αποπηγάδι, αφήνει πραγματικά άφωνους και τούς δημοσιογράφους πού κάνουν ρεπορτάζ για τα γεγονότα. Τι συμβαίνει εκεί στα Χανιά; Απαγορεύονται τώρα και οι απλές διαδηλώσεις; απαγορεύεται οποιαδήποτε διαμαρτυρία ενάντια στις πράξεις τής κυβέρνησης; Κάποια στιγμή πήραν εντολή στην αστυνομία να εξετάσουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πού έγιναν τα δυό τελευταία χρόνια και να “χοντρύνουν το παιχνίδι” ασκώντας αναδρομικές διώξεις;; 
Γιατί η ανάγκη για ολική υποταγή τών πολιτών θεωρήθηκε τόσο αναγκαία ειδικά στα Χανιά περισσότερο από οπουδήποτε αλλού (μετά τη Χαλκιδική); Να φταίει η ριζοσπαστικοποίηση τού νομού πού έδειξαν οι τελευταίες εκλογές; Λέτε να θυμήθηκαν ότι το 1938 τα Χανιά ήταν η πόλη πού ξεκίνησε μόνη της ένοπλο αγώνα ενάντια στη δικτατορία τού Μεταξά καταλύοντας το επίσημο κράτος και στις αρχές τού Εμφύλιου άγγιξε ξανά μιά τέτοια προοπτική;
Όχι δε νομίζω ότι ήταν αυτοί οι λόγοι.Νομίζω αντίθετα ότι στα Χανιά εκτυλισσεται ένα πείραμα αυτή τη στιγμή για το οποίο θα τα πούμε στη συνέχεια.

ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ;
Πιστεύω ότι αυτό πού συμβαίνει τώρα στα Χανιά είναι εφαρμογή, όπως είπα και στην αρχή, μιάς πρόβας τζενεράλε για τον διοικητικό διαμελισμό τής χώρας και επιλογή περιοχών στις οποίες οι επίσημοι νόμοι, έστω αυτοί κι έτσι όπως είναι, δεν θα έχουν καμιά εφαρμογή, και στη θέση τους θα ισχύουν άλλοι άγραφοι, φυσικά πιό ανοικτού δικτατορικού χαρακτήρα, ανάλογα με τα συμφέροντα πού παίζονται στη συγκεκριμένη περιοχή.
Φυσικά ισχύει ότι ολόκληρη η χώρα διολισθαίνει σε μιά κατάσταση άτυπης δικτατορίας αλλά η ταχύτητα με την οποία γίνεται αυτό διαφέρει στις διάφορες περιοχές και δοκιμάζουν τώρα την επιτάχυνση στις περιοχές-φιλέτα πού τούς ενδιαφέρουν περισσότερο. Η διαίρεση σε καλό και σε κακό κομμάτι είναι γνώρισμα πιά τής “νέας τάξης πραγμάτων” και εφαρμόζεται τόσο για χώρες όσο και για τράπεζες και εταιρείες πού είναι για εκποίηση.
Είναι η λογική πού εμπνέει τα σχέδια για δημιουργία τών ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες). Έτσι στα κομμάτια-φιλέτα έχουν ειδικό λόγο η δικτατορία τους να είναι πιό απόλυτη. Μ’αυτό τον τρόπο αποφεύγουν περισσότερο το ολικό ξεμπρόστιασμά τους, την επίσημη κήρυξη τού στρατιωτικού νόμου-πού δεν θα την κάνουν έτσι κι αλλοιώς εφόσον μπορούν να τον έχουν κηρύξει χωρίς να το πούν και παίζοντας το θέατρο τής δημοκρατίας.
Ακόμη, με τον τρόπο αυτό αποφεύγουν περισσότερο τον κίνδυνο γενικευμένης εξέγερσης. Σίγουρα πάντως δεν πρόκειται για τυχαίο περιστατικό, δεν είναι ότι εκεί βρέθηκαν τυχαία οι πιό σκληροί αστυνομικοί, όπως τυχαία δεν βρέθηκαν και στη Χαλκιδική και δε θα βρεθούν τυχαία σε όποιο άλλο μέρος σκοπεύουν να εισβάλουν οι μεγάλες εταιρίες. Τώρα γιατί θεωρήθηκαν φιλέττο τα Χανιά δεν νομίζω ότι θέλει και πολύ σκέψη. Είναι η σημαντικότατη γεωγραφική θέση τους, είναι η παρουσία τής μεγάλης εταιρίας με τις πολλές θυγατρικές πού έχει ήδη ξεκινήσει το καταστροφικό έργο της στο Αποπηγάδι η οποία έχει εγκαταστήσει ήδη 3 ανεμογεννήτριες και όπως έχει διαπιστωθεί σκοπεύει να εγκαταστήσει 100(!!!) δεσμεύοντας ολόκληρο τον υδροφόρο ορίζοντα τής περιοχής. Η ύπαρξη δε νερών αυξάνει την αξία τής περιοχής. Είναι το λιμάνι πού δεν ξέρουμε πώς θα χρησιμοποιηθεί. Αλλά πέρα απ’ αυτά φαίνεται ότι υπάρχουν κι άλλα σχέδια για την “αξιοποίηση”τής περιοχής από μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες πού προωθούνται με κάθε μυστικότητα για να πετύχουν τον αιφνιδιασμό. Όλα αυτά πού έγιναν και πού σκοπεύουν να γίνουν στα Χανιά απαιτούν την πλήρη υποταγή τών κατοίκων τους και το σπάσιμο κάθε διάθεσής τους για αντίδραση. Από εκεί προέκυψε και η ανάγκη για την επιβολή τού άτυπου στρατιωτικού νόμου.
Δε χρειάζεται να πω βέβαια ότι τα σχέδια αυτά δεν πρέπει να περάσουν. Δεν ξέρω τι έγινε σε μιά πρόσφατη συγκέντρωση πού είχε αναγελθεί στην πόλη με θέμα την αντιμετώπιση αυτής τής κατάστασης. Ελπίζω μόνο ότι θα διατυπωθούν συγκεκριμένες προτάσεις για οργάνωση αντίστασης και θα κληθούμε και εμείς από τις άλλες πόλεις να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

Πηγή


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2Pyc7F5mo

ΠΟΣΟ ΕΙΠΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ??? 400 δις??? ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ??? ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.


Ύφεση που θα κυμαίνεται από 4,6 έως 5% αλλά και συγκράτηση της ανεργίας στα σημερινά επίπεδα - δηλαδή κοντά στο 27% - προβλέπει μεταξύ άλλων η πρώτη τριμηνιαία έκθεση του Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την ελληνική οικονομία το 2013... 


Σύμφωνα με την έκθεση το έτος που μεσολάβησε από το τέταρτο τρίμηνο του 2011 έως το τέταρτο τρίμηνο του 2012, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά περίπου 270 χιλιάδες. Η έκθεση προβλέπει ακόμα ότι η ιδιωτική κατανάλωση στην Ελλάδα θα περιορισθεί κατά 9% ωστόσο αναμένεται αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας η οποία το 2012 υποχώρησε κατά 17%.

Αναφορικά με τους ρυθμούς ανάπτυξης, είναι πιθανόν η ύφεση να επιδεινωθεί το 2013 σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη του ΙΟΒΕ (-4,6%), αν και... 


Θα είναι σε κάθε περίπτωση ηπιότερη του 2012, σημείωσαν ο αντιπρόεδρος του ΙΟΒΕ Μωυσής Ραφαήλ και ο διευθυντής Έρευνας Άγγελος Τσακανίκας. 
Ο κ. Τσακανίκας δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να υπάρξει μια θετική έκπληξη όσον αφορά τους ρυθμούς του ΑΕΠ λόγω των καλών προοπτικών του τουρισμού αλλά και προοπτικών για πραγματοποίηση επενδύσεων στη χώρα μας στα επόμενα τρίμηνα.
 
Αναφορικά με την ανεργία επισημάνθηκε ότι προβλέπεται να διαμορφωθεί το 2013 στο 27,6%. Ωστόσο, επισημάνθηκε ότι, τονωτικά στην απασχόληση τους αμέσως προσεχείς μήνες μπορεί να επενεργήσει η επίτευξη της επανεκκίνησης των έργων στους μεγάλους οδικούς άξονες και σχετικά προγράμματα επανένταξης στην αγορά εργασίας.
 
Για τον πληθωρισμό η εκτίμηση του ΙΟΒΕ είναι ότι θα είναι φέτος μηδενικός, δηλαδή για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες θα έχουμε σταθερότητα τιμών.
 
Αναφορικά με την Κύπρο, το ΙΟΒΕ εκτιμά ότι η κατάσταση ενδεχομένως να μην είναι τόσο αρνητική όσο περιγράφεται από μελέτες και εκτιμήσεις καθώς η Κύπρος έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίζει και να ανακάμπτει από σοβαρές κρίσεις.
 
Αναφορικά με τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τη συγχώνευση Εθνικής και Eurobank το ΙΟΒΕ εκτιμά ότι δεν επηρεάζουν τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών που θα δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες να διοχετεύσουν στην αγορά την αναγκαία ρευστότητα.


Δείτε και τι λέγαμε μόλις προχθές και ετοιμαστείτε για παρέλαση...

Πάρτε να ΄χετε...
Τα 400 δις χρέος που φόρτωσαν στην πλάτη σου και στις πλάτες των αγέννητων τρισεγγόνων σου, είναι ένα νούμερο τραγικό. Συνιστούν ένα χρέος δολοφονικό, το οποίο δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ούτε τη Δευτέρα παρουσία.

Ξαναπάρτε να ΄χετε...
Όταν κάθε 1% ανάπτυξη ή αν θέλεις πλεόνασμα, μεταφράζεται σε 1,5 δις ετησίως, κάτσε και υπολόγισε πόσες εκατοντάδες χρόνια χρειάζονται για να αποπληρώσεις τα 400 δις συν τους τόκους και τα χρεολύσια.  

Πάρτε τα χύμα...
Βγαίνουν λοιπόν τα νούμερα??? Που οδηγούν??? Γιατί τους πιστεύεις??? Γιατί παραμυθιάζεσαι??? Σε τι νομίζεις ότι στηρίζεις αυτή τη γαμημένη σου την ελπίδα και τη γαϊδουρινή υπομονή που επιδεικνύεις τόσον καιρό???

Πάρτε τα και τσουβαλάτα...

ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

Πάρτε και τον Παπάρα που έχει στα χέρια του το τιμόνι της χώρας...


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2PybVhCHE

Κλειστό Λόγω Ληστείας



Ανάκαμψη δεν θα υπάρξει ούτε το 2030, ούτε το 2300!!!


Στο δρόμο της εξόδου από την ευρωζώνη Ελλάδα και Κύπρος - Η ανάγκη για "Plan B"

Κρίσιμη σημασία αποκτά για το μέλλον του Ελληνισμού το θέμα του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, μια συζήτηση που επανέρχεται πιεστικά μετά τα τραγικά γεγονότα στην Κύπρο.
Όπου, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Ελλάδας, αμέσως μετά την κυβερνητική αλλαγή και την αναρρίχηση στην εξουσία μιας ομάδα πολιτικών "έτοιμων" από καιρού να προχωρήσουν στην υπογραφή ενός εγκλήματος σε βάρος της ίδια της της χώρας συμφωνήθηκαν καταστάσης απόλυτα επιβλαβείς για το εθνικό μέλλον στο όνομα ποίου;

Στο όνομα ενός κοινού ευρωπαϊκού νομίμσατος το οποίο αν για την Ελλάδα οφείλεται σε ένα ποσοστό 70% για την οικονομική της κατασροφή, στην Κύπρο ευθύνεται 100% για την εξέλιξη του κράτους από "Ελβετία της Μεσογείου" σε "Αργεντινή της Μεσογείου".

Είναι πλέον ζήτημα εθνικής ευθύνης να αναζητηθεί μια δεύτερη λύση, μια λύση που θα οδηγεί την χώρα με ασφάλεια εκτός ευρωζώνης.
Για τον απλό λόγο ότι το κοινό νόμισμα είναι πλέον αβάσταχτο για οικονομίες όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Οδηγεί στην λεηλασία του ορυκτού τους πλούτου, του συνόλου των πλουτοπαραγωγικών πηγών από τον Βορρά και στην μόνιμη αδυναμία εξόδου από την κρίση.
Διότι ακόμα και όταν έρθει η ανάπτυξη η επάνοδος σε επίπεδα βιοτικού επιπέδου π.χ. 2007 θα απαιτήσει πολύ περισσότερα χρόνια απ'ότι υποστηρίζουν αυτοί που επέβαλαν αυτό το κακό.

Είναι αμφίβολο αν πριν το 2030 αν οι πολίτες της χώρας καταφέρουν να επανακτήσουν υψηλό βιοτικό επίπεδο. Και 17 χρόνια (και πάλι αμφίβολο είναι) συν τέσσερα που ήδη βρισκομαστε σε τραγική κατάσταση είναι πάρα πολλά.
Και ουδείς γνωρίζει αν όλα "θα πάνε καλά" μέχρι τότε και δεν υπάρξουν γεγονότα αρνητικά που θα ρίξουν την προσπάθεια ακόμα πιο πίσω.

Αλλά σε τελική ανάλυση, ποια είναι η οικονομική ένωση που αξίζει την οικονομική καταστραφή δύο ολόκληρων γενεών Ελλήνων, την διάλυση του δεύτερου ελληνικού ρκάτους, την αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών, την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και την απάλειψη του Ελληνισμού ως ισχυρού παίκτη από τον γεωστρατηγικό χάρτη της περιοχής;
Κανένας και τίποτα!

Όταν ακόμα και ο διακεκριμένος οικονομολόγος Δημήτρης Παπαδημητρίου, «καταστροφική» τη λύση για την Κύπρο και καλεί Ελλάδα και Κύπρο να εξετάσουν έξοδο από την ευρωζώνη, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το ευρώ έχει χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο αρπαγής πλούτου.

Όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στο Έθνος «οι επιλογές τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα έχουν περιοριστεί τρομερά και οι μελλοντικές τους προοπτικές είναι φρικτές. Η επιλογή της εξόδου από το ευρώ δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί. Προσωπικά βλέπω να έρχονται μεγάλες αναταραχές και ένα “σχέδιο Β” θα πρέπει να αναπτυχθεί εκτάκτως, το οποίο θα περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος ή μια δραματική επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων λιτότητας».

Όσο για το αν θα πρέπει να αναμένεται ανάκαμψη προς το τέλος του 2013, ο Δ. Παπαδημητρίου είναι κατηγορηματικός. «Αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δρόμο ανάκαμψης, αντιθέτως βουλιάζει όλο και πιο βαθιά. Είναι επιτακτική ανάγκη να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες ποιες επιλογές υπάρχουν και τους κινδύνους που συνοδεύουν κάθε μια από αυτές. Αλλά δεν μπορούν να συνεχίσουν να είναι παγιδευμένοι στην ιδέα του φόβου της χρεοκοπίας όταν η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει».

Όσο για το ζήτημα των καταθέσεων, οι ελληνικές τράπεζες είναι είναι χρεοκοπημένες, εδώ και δύο χρόνια, όχι σήμερα. Η Τράπεζα Πειραιώς ήταν η πρώτη που χρεοκόπησε το 2011 και ζήτησε βοήθεια από τον ELA και ακολούθησαν και οι άλλες, συστημικές ή μη.

Η διαφορά με την Κύπρο είναι ότι εκεί αποφάσισαν "να τραβήξουν το σωληνάκι" του ELA αφού είχε έρθει η ώρα της άλωσης της χώρας με την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Στην Ελλάδα, ακόμα, όχι. Αλλά είναι θέμα απλά απόφασης ξένων κέντρων. Αυτό δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί. Το εθνικό μέλλο της χώρας θα πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά και πειστικά κατά πόσον βρίσκεται εκτός ευρωζώνης.

Και αυτό μπορει να το κάνει μόνο μια πολιτική τάξη η οποία θα βρίσκεται πέρα από τα σχήματα που δοκιμάζει απώδυνα η χώρα από το 2009...



ΟΠΑΠ



Ο ΟΠΑΠ υπέγραψε πενταετή σύμβαση με την ΙΝΤΡΑΛΟΤ για την εγκατάσταση και συντήρηση του νέου πληροφοριακού του συστήματος. Η ΙΝΤΡΑΛΟΤ είναι μια από τις εταιρείες που διεκδικούν τον ΟΠΑΠ που είναι υπό ιδιωτικοποίηση.
Ο υπό ιδιωτικοποίηση ΟΠΑΠ έχει βγάλει στο κλαρί όλο τον επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας.
Διεξάγεται ένας ανελέητος πόλεμος όπου οι επιχειρηματίες που επιθυμούν διακαώς τον ΟΠΑΠ εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις εναντίον των αντιπάλων τους.
Παράλληλα, εκατοντάδες έγκριτοι και ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι τίθενται στο πλευρό του επιχειρηματία που τους έχει εξαγοράσει, με αποτέλεσμα να γελοιοποιούνται στην προσπάθεια να αναδείξουν τους λόγους που πρέπει ο ΟΠΑΠ να περάσει στα χέρια του τάδε επιχειρηματία και όχι του δείνα που είναι πολύ κακός και βρόμικος.
Για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος και να μην εξευτελίζονται καθημερινά τόσοι άνθρωποι, η λύση είναι πολύ απλή:

Να κλείσει ο ΟΠΑΠ.
Ο ΟΠΑΠ δεν προσφέρει απολύτως τίποτα ούτε στη χώρα, ούτε στην κοινωνία.
Σε μια παγκόσμια οικονομία-καζίνο, τι χρειάζεται ο ΟΠΑΠ;
Όλα αυτά περί ενίσχυσης του πολιτισμού, του αθλητισμού, της υγείας, της παιδείας και του περιβάλλοντος είναι γελοία μπροστά στις καταστροφές που έχει επιφέρει ο ΟΠΑΠ στην κοινωνία και την οικογένεια.
Να κλείσει ο ΟΠΑΠ, για να δοθεί κι ένα διέξοδο σε όλα αυτά τα θλιβερά και άρρωστα ανθρωπάκια που κατακλύζουν τα θλιβερά πρακτορεία, μπας και πετύχουν το διπλό του Πλατανιά μέσα στο Καραϊσκάκη και αποκτήσει λίγο νόημα η μίζερη ζωή τους.
Παράλληλα, να καταργηθούν τα λαχεία. τα καζίνο και όλα αυτά τα λούμπεν παιχνίδια που έχουν μοναδικό σκοπό να κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν πως η ζωή τους είναι στα χέρια της τύχης.
Τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ να μετατραπούν σε κοινοβιακούς χώρους πολιτισμού, όπου οι πολίτες θα διαβάζουν, θα συζητούν και θα φιλοσοφούν.
Εντάξει, αν κάποια στιγμή οι πολίτες βαρεθούν τις συζητήσεις για τους προσωκρατικούς φιλοσόφους, θα μπορούν να βάζουν κάνα στοίχημα για το ποιος συγγραφέας θα πάρει το επόμενο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Το σημερινό μας διακύβευμα είναι η... ταυτότητά μας


Οι Τούρκοι προκαλούν συνεχώς, πιέζουν την Ελλάδα με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο, και τις περισσότερες φορές αυτή τους η θρασύτατη πρόκληση ξεπερνά ακόμη και τα όρια πρόκλησης πολέμου. 

Κάποιοι ισχυρίζονται πως η Τουρκία έχει μεγάλη πλάκα. Λάθος. Δεν έχουν αυτοί μεγάλη πλάκα, αλλά εμείς έχουμε το μεγάλο χάλι... Δυστυχώς, τους επιτρέπουμε να βυσοδομούν στην ιστορία, να διαστρεβλώνουν την αλήθεια και να θέτουν ευθέως θέμα διαγραφής του Ελληνισμού, δηλαδή της ταυτότητάς μας. 

Η δική μας (βλ. πολιτικούς) υποχωρητικότητα, φοβικότητα και η εν γένει μη κατανοητή στάση άρνησης υπεράσπισης των αυτονόητων εθνικών δικαίων και συμφερόντων που τα υπερασπίζεται το Διεθνές Δίκαιο αλλά όχι και η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση, σκιαγραφεί μία επερχόμενη τεραστίων διαστάσεων εθνική ήττα, η οποία θα είναι πάρα πολύ δύσκολο -έως αδύνατο- να αντιμετωπισθεί με συμβατές μεθόδους. 

Η ώθηση στα άκρα, με την σιωπηλή παρακολούθηση τόσο των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων (και φυσικά των ελληνόφωνων κυβερνήσεων) όσο και των διεθνών, είναι αυτό ακριβώς το στοιχείο που προδίδει (αν όχι την διάθεση) την ύπαρξη ενός σχεδίου σμίκρυνσης της Ελλάδας, στο οποίο -δυστυχώς για εμάς- έχουν προ πολλού συμφωνήσει οι πολιτικοί ταγοί (ή λαγοί, διαλέγεις και παίρνεις ό,ποια λέξη νομίζεις ότι είναι σωστή). 
Και αυτή τους η γνώση αλλά και η συμφωνία αποδοχής του χειρότερου για την Ελλάδα σεναρίου - σχεδίου, διαγράφεται περίτρανα στις γνωστές δηλώσεις της Άννας Ψαρούδα- Μπενάκη προς τον Παπούλια, όταν αυτός αναλάμβανε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Εάν δεν κατορθώσουμε να συνταχθούμε ως έθνος, εάν δεν αποφασίσουμε να ταξινομήσουμε τα προβλήματά μας (ταπεινή άποψη του γράφοντος είναι πως το οικονομικό είναι ένα πρόβλημα που "τοποθετήθηκε" στην χώρα) και δεν συμπορευθούμε -μηδενός εξαιρουμένου- προς την κατεύθυνση της επίλυσής τους, θα βιώσουμε ως άτομα αλλά και ως λαός με τον πλέον επωνείδιστο τρόπο την ανικανότητά μας να αντιληφθούμε όχι μόνο την πραγματικότητα που σήμερα βιώνουμε, αλλά την ανικανότητά μας να λειτουργήσουμε με την απλή λογική ή και το απλό ένστικτο επιβίωσης. 

Σήμερα, πέρα από οποιαδήποτε πολιτική ή ιδεολογική ορθότητα (που προσπαθεί να μας πείσει για το κοινό συμφέρον που εξυπηρετεί όλους εκτός από εμάς) είμαστε υποχρεωμένοι να διαφύγουμε από την στοχευμένη κρεατομηχανή της προτεινόμενης ή επιβαλλόμενης λογικής και να διακρίνουμε πως στο σταυροδρόμι της ιστορίας έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ συνέχισης της ταυτότητάς μας ή της διαγραφής της. 

Η Τουρκία αποτελεί, απλώς, τι εργαλείο πίεσης, μέτρησης αντιδράσεων αλλά και άσκησης πιθανής βίας (εκφοβισμού). 

Η Ευρώπη σχεδιάζει ένα μέλλον στο οποίο η πατρίδα μας (αλλά κι εμείς) θα αποτελεί μία επαρχία χρέους και παραγωγής κέρδους για τους "έξυπνους" και τα πάσης φύσεως λαμόγια.

Ο πέραν του Ατλαντικού "σύμμαχος" ΗΠΑ έχει κάνει τους δικούς του σχεδιασμούς, τις δικές του πρόσκαιρες ή άλλες συμμαχίες και έχει παραλείψει (σε σημείο διαγραφής) την Ελλάδα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα δικά του γεωπολιτικά και γεωοικονομικά σχέδια.
Η Ελλάδα, αν και είναι "μαγαζί γωνία", η οποία βρίσκεται και πάλι μόνη χωρίς κανένα ουσιαστικό στήριγμα (τα περί Ρωσίας και διάθεσής της να βοηθήσει μάλλον πρέπει να τα αναδιατάξουμε στο σκεπτικό μας -τουλάχιστον γι αυτή την χρονική στιγμή- αφού δεν υπάρχουν ούτε αποχρώσες ενδείξεις για κάτι τέτοιο) πρέπει να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην πραγματική της διάσωση ή εάν θα αφεθεί στα χέρια εκείνων που -για πλέον του ενός λόγους- θέλουν να την "διαγράψουν", να την διαμελίσουν και να αποκομίσουν τεράστια κέρδη από την πώληση των κομματιών της.

Κι εδώ μπαίνει το ερώτημα: Εμείς τι κάνουμε για να το αποφύγουμε αυτό; Η απάντηση, δυστυχώς ή ευτυχώς, βρίσκεται σε εμάς, στον καθένα από εμάς και στην διάθεσή του να παραμείνει στον μικρόκοσμο και στα μικροσυμφέροντά του (και τα δύο καθορισμένης διάρκειας και με ημερομηνία λήξης που την καθορίζουν οι "ισχυροί φίλοι, εταίροι και σύμμαχοι" και τα έξυπνα δημιουργημένα και τοποθετημένα πολιτικά παραμάγαζά τους που στήθηκαν για να μας πείσουν πως είναι αδύνατο να ενωθούμε και να γίνουμε ένα) ή θα επιλέξουμε την υπεράσπιση της ταυτότητάς μας...

Όσο και αν θέλουμε να αποφύγουμε την αλήθεια, σήμερα το "παιχνίδι" που παίζεται αφορά την διαγραφή ή την διατήρηση της ταυτότητάς μας ως πολίτες ενός έθνους... Το δυστύχημα είναι πως η ταυτότητα μας δόθηκε και σήμερα εμείς καλούμαστε να αποφασίσουμε εάν θα την αποδεχτούμε ή όχι. Καλό θα είναι όμως να θυμόμαστε πως ο άνθρωπος και ο λαός χωρίς ταυτότητα, χωρίς πατρίδα και ιστορία δεν έχει κανένα μέλλον και καμία επιλογή πέρα από το να προχωρήσει βουβά στην κρεατομηχανή που τον περιμένει για να θρέψει όλους εκείνους που τον διέσωζαν μέχρι να τον πείσουν να περπατήσει προς την καταστροφή του.

Επίσκεψη μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης στην Π.Ε.Πιερίας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                              Κατερίνη,  9 Απριλίου 2013

                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ








Την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας επισκέφθηκαν μαθητές της δευτέρας τάξης του τμήματος οικονομίας του  2ου  ΕΠΑΛ Κατερίνης.  



Στο πλαίσιο του μαθήματος «Ειδική θεματική δραστηριότητα» οι καθηγήτριες, Πολυξένη Βουνίσιου και Ελένη Κραγιοπούλου,   συνόδευσαν τους μαθητές προκειμένου να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών της Π.Ε.Πιερίας.



Τους μαθητές υποδέχθηκε  με χαρά  στο γραφείο της στην έδρα της  Π.Ε.Πιερίας,  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου και ο Ειδικός Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας- εκπαιδευτικός, κ. Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συζήτησε με τους μαθητές για το ρόλο  και τις αρμοδιότητες του Αντιπεριφερειάρχη, τα όργανα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τις σημαντικές αλλαγές στην περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση που επέφερε η  διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη»,  τα έργα κα τις δράσεις  που υλοποιούνται μέσα από το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  καθώς και για την αντιμετώπιση θεμάτων παιδείας  αρμοδιότητας της περιφέρειας.



Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον κ. Μπαρμπαγεωργόπουλο σε όλες τις υπηρεσίες της Π.Ε.Πιερίας, να ενημερωθούν για  τον τρόπο λειτουργίας αλλά και το αντικείμενο εργασίας της κάθε διεύθυνσης από τους προϊσταμένους των τμημάτων.



Οι μαθητές  εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για  την επίσκεψη και το τουριστικό υλικό που τους διανεμήθηκε προκειμένου να αντλήσουν γνώσεις και πληροφορίες για την ιστορία, τον πολιτισμό, τα μνημεία, τη γαστρονομία και το φυσικό περιβάλλον της Πιερίας.









Μαθητές του 3ου Λυκείου Κατερίνης στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της ΕΟΔνΠ



Image
Ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του 3ου Λυκείου Κατερίνης,  επισκέφτηκε χθες, Δευτέρα 8 Απριλίου 2013, το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας στον Καπνικό Σταθμό.
Μέλη της ΕΟΔνΠ εξήγησαν στις μαθήτριες και στους μαθητές τον τρόπο λειτουργίας του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», τους σκοπούς που εξυπηρετεί η λειτουργία του, τη συνεργασία των μελών της ομάδας με τους «Γιατρούς του Κόσμου» και την ομάδα των Κοινωνικών Λειτουργών, όπως και τη διαδικασία επιλογής των δικαιούχων οικογενειών.
Image

Μετά από μια σύντομη ενημέρωση, τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στη μεταφορά, το διαχωρισμό και τη συσκευασία τροφίμων, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με στόχο την ενίσχυση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου». Τέλος, ενημερώθηκαν για τον τρόπο διανομής των τροφίμων και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες που ζητούν σήμερα τη στήριξη από την ομάδα των εθελοντών της πόλης μας.

Image

Στην αυλή του Καπνικού Σταθμού έγινε συζήτηση για τη συλλογή μεταχειρισμένων μαγειρικών ελαίων (τηγανέλαιο) και το συλλογικό λαχανόκηπο.
-- 

Η διοίκηση του ΜΑΣ ΝΙΚΗ Αιγινίου συγχαίρει την Εθνική ομάδα βόλλει κορασίδων για την τεράστια επιτυχία της να κατακτήσει την 5η θέση στους Ευρωπαικούς αγώνες που έγιναν στο Μπάρ του Μαυροβουνίου.


ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
Συμμετοχή και μερίδιο στην επιτυχία αυτή του εθνικού μας συγκροτήματος είχαν η αθλήτρια Όλγα Στράντζαλη κόρη ενός "δικού μας ανθρώπου" του προπονητή Θανάση Στράντζαλη και η στατιστικολόγος της ανδρικής ομάδας του συλλόγου μας Βίκυ Νεντή που ήταν στατιστικολόγος της Ελληνικής εθνικής ομάδας.
Σας ευχόμαστε να έχετε πάντα επιτυχίες και νίκες στους αγωνιστικούς χώρους και στην ζωή.


--


Ευχαριστούμε πολύ

Γραφείο τύπου
Νίκης Αιγινίου

Απαγόρευση αλιείας στα εσωτερικά ύδατα του Νομού Πιερίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                               Κατερίνη    08 – 04 – 2013   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                                    
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ                                                                                          



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Σύμφωνα με την αριθ. 4748/04-04-2013 Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κας. Σ. Μαυρίδου, και την αριθ. 128986(358)/05-04-2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Οικονομίας, κ. Χρ. Γκουντενούδη, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αλιεία (επαγγελματική και ερασιτεχνική) με κάθε μέσο και εργαλείο σε όλους τους ποταμούς, τα ρέματα, τα κανάλια, τις λιμνοδεξαμενές, τις φυσικές και τις τεχνητές λίμνες καθώς και στον ποταμό Αλιάκμονα και στα ρέματα που εκβάλλουν σ΄ αυτόν, στα όρια του Νομού Πιερίας από Παρασκευή 12/04/2013 και ώρα 12.00π.μ. μέχρι Δευτέρα 27/05/2013 και ώρα 12.00π.μ. για την προστασία της αναπαραγωγής των Κυπρινοειδών, των λοιπών ιχθύων και υδρόβιων οργανισμών.
Οι παραβάτες διώκονται σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν. 1740/87 και 2040/92.
Αρμόδιοι για την τήρηση-εφαρμογή της παρούσας είναι οι Αστυνομικές Αρχές και η Δ/νση Δασών του Νομού, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.


     
                                                                                              Η Προϊσταμένη της Δ/νσης
                                                                                                           

                                                                                    Γεωργίου-Κίτσιου Ευδοκία

Τι σημαίνει το διαζύγιο μεταξύ Eθνικής και Eurobank – Ποιές είναι οι συνέπειες για τις καταθέσεις




- Τι σηματοδοτεί η μεγάλη επιστροφή της Eurobank ως τέταρτος συστημικός τραπεζικός πόλος- Γιατί τόσο η Εθνική όσο και η Eurobank ανακοίνωσαν πως θα συγκαλέσουν αύριο Τρίτη τα Διοικητικά τους Συμβούλια με θέμα την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου
- Ποιά θα είναι η τύχη των τραπεζοϋπαλλήλων μετά τη ματαίωση της τραπεζικής συγχώνευσης- Ποιές είναι οι πραγματικές επιπτώσεις από το ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εγγυάται τις δύο ξεχωριστές αυξήσεις κεφαλαίου σε Εθνική και Eurobank
- Ποιοί θα είναι οι κερδισμένοι και ποιοί οι χαμένοι στο νέο τραπεζικό τοπίο
- Ανησυχία για το πως θα αντιδράσει η αγορά
Για να απαντηθούν τα τεράστια ερωτήματα που προκύπτουν από το ναυάγιο της συχώνευσης μεταξύ Εθνικής και Eurobank πρέπει να δούμε κατάματα τις αιτίες για τις οποίες η τρόικα την μπλόκαρε.
Η τρόικα δεν ήθελε τον τραπεζικό γάμο κυρίως διότι φοβόταν πως θα γεννούσε ένα ”τέρας”.
Δηλαδή μία τεράστια τράπεζα που τώρα θα διασωζόταν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά με τεράστια ερωτήματα για το εαν θα χρειαζόταν στο κοντινό μέλλον διάσωση.Και το αμέσως αμέσως μεγαλύτερο εφιαλτικό πρόβλημα θα ήταν ”τώρα πως σώζεται μία τράπεζα που είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος από την ίδια την ελληνική οικονομία;”.
Γιατί έμοιαζε προδιαγεγραμμένο το ότι μαζί Εθνική και Eurobank δεν θα μπορούσαν να καλύψουν το 10% της ελάχιστης συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από ιδιώτες και συνεπώς με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγούνταν σε κρατικοποίηση.
Αυτό θα ήταν και το χειρότερο δυνατό σήμα ανασφάλειας που θα μπορούσε να εκπέμψει για την συστημική του σταθερότητα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα την επόμενη ημέρα.
Αντιθέτως τώρα μετά το μπλόκο της τρόικας θα γίνουν δύο ξεχωριστές για κάθε τράπεζα αυξήσεις κεφαλαίου με εγγυητή κάλυψης το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Αυτό σημαίνει σε πολύ απλά λόγια τα εξής:
Δεν θα δημιουργηθεί απολύτως κανένα πρόβλημα στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των δύο τραπεζών
Από τη στιγμή που οι ελληνικές τράπεζες ανακεφαλαιοποιηθούν δεν θα χρειαστούν ούτε στο μέλλον νέα κεφάλαια από αυτά που έχει στο ”ταμείο” του το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
Δεν θα τεθεί απολύτως κανένα θέμα με την ασφάλεια των καταθέσεων
- Μειώνονται οι κίνδυνοι για ”χιονοστιβάδα” απολύσεων τραπεζοϋπαλλήλων
Όμως το ναυάγιο του γάμου δεν θα περάσει έτσι απλά από την αγορά, με ότι αυτό σημαίνει στην αποτίμηση των τραπεζικών μετοχών και την τύχη των μικρομετόχων.
Πέρα όμως από το Χρηματιστήριο πρέπει να συνυπολογιστεί και η ”ζημιά” στην πραγματική οικονομία από το πάγωμα της συγχώνευσης.
Γιατί ακόμα ”αντηχούν” στα αυτιά όλων οι μεγαλόστομες διακηρύξεις και υποσχέσεις, από επίσημα χείλη, πόσο αυτός ο γάμος θα έδινε ώθηση στον πολύπαθο τραπεζικό τομέα, και ότι αυτό θα σήμαινε για αιμοδότηση των επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Ήδη πάντως η Eurobank, που πλέον αναδύεται ως τέταρτος τραπεζικός πόλος, με ανακοίνωση της συγκαλεί για αύριο Τρίτη Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
Διαβάστε το Δελτίο τύπου της Eurobank.
”Με απόφαση των αρμοδίων θεσμικών αρχών και με σύμφωνη γνώμη των δύο τραπεζών, η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank θα ανακεφαλαιοποιηθούν πλήρως και ανεξάρτητα η μία από την άλλη, γεγονός που συνεπάγεται την αναστολή των διαδικασιών συγχώνευσής τους.
Η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, θα ολοκληρωθεί πριν από το τέλος Απριλίου. Προς το σκοπό αυτό, η Eurobank θα συγκαλέσει αύριο Τρίτη 9 Απριλίου 2013 το Διοικητικό της Συμβούλιο με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Οι τελικές αποφάσεις για την πορεία της συγχώνευσης των δύο Τραπεζών θα ληφθούν από τον κοινό μέτοχο, που θα είναι το ΤΧΣ.
Όπως είναι γνωστό, το ΤΧΣ έχει δεσμευθεί για την πλήρη κάλυψη των ΑΜΚ στις τέσσερις συστημικές τράπεζες και έχει ήδη προκαταβάλει τα αναγκαία κεφάλαια, διασφαλίζοντας απολύτως τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και εξασφαλίζοντας πλήρως όλες τις καταθέσεις, στο σύνολό τους”.
Λίγο αργότερα ακολούθησε αντίστοιχη ανακοίνωση από την Εθνική Τράπεζα.
”Αύριο, Τρίτη 9 Απριλίου 2013, συνέρχεται το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας για να αποφασίσει τη σύγκληση, κατά νόμο, γενικής συνέλευσης για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, σύμφωνα με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης για τις συστημικές τράπεζες”.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, εάν δεν επιτευχθεί το ποσοστό της ελάχιστης συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, τότε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καλύψει πλήρως την αύξηση κεφαλαίου.


  


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2PtsbS2lQ

Απλά, αρνούμαι


Αρνούμαι να αποδεχθώ οποιονδήποτε νόμο έχει μπει σε ισχύ από την ώρα που προδότες μετατρέψανε την χώρα μου σε χρεοκοπημένο υποκατάστημα παγκόσμιας τράπεζας. Υπάρχει μια αόρατη γραμμή μεταξύ εκείνης της ημέρας και της προηγούμενης . Στέκομαι πάνω της κοντά τρία χρόνια σαν να βρίσκομαι στην ζώνη πολέμου μεταξύ της χώρας μου και του κράτους τους.

Αρνούμαι να αποδεχθώ οποιαδήποτε απόφαση δικαστηρίου που θα στηρίζεται σε αυτούς τους κατοχικούς νόμους και βεβαίως δεν πρόκειται να δείξω κανέναν σεβασμό στους δικαστές που θα κληθούν να με κρίνουν. Τους έχω ήδη καταδικάσει από την ώρα που περίμενα σε εκείνη την γραμμή με τα δυο μου πόδια μες στο κρύο να έρθουν να αποδώσουν την δικαιοσύνη στην οποία ορκίστηκαν να υπηρετούν μέχρι θανάτου.

Αρνούμαι να αποδεχθώ οποιονδήποτε κομματικό υπάλληλο, που έχει πάρει τον τίτλο-φερετζέ- του δημοσίου, ο οποίος θα έχει απαίτηση να βρει την παρανομία μου για να αποδώσει το τίμημα σε χρήμα. Να είναι σε απόσταση ασφαλείας από το χέρι μου όταν θα πατήσει την σφραγίδα του κατασχετηρίου του σπιτιού μου, διότι αυτό το σπίτι δεν έβγαλε ούτε ένα σκουλήκι που να αποδέχεται τα πάντα αρκεί να "πέφτει" ο αιματοβαμμένος του μισθός.

Αρνούμαι να αποδεχθώ γιατρό δημοσίου τομέα όταν θα έρθει η ώρα να έχει ανάγκη την επιστήμη του συμπολίτης μου και θα έχει το θράσος να ζητήσει βιβλιάριο υγείας ή το χρηματικό ποσό που ορίζει ο νόμος για να κάνει αυτό που του επιβάλει ο υπέρτατος νόμος του λειτουργήματος του. Η άρνησή του να τιμήσει τον όρκο του θα είναι και η δική μου άρνηση να σεβαστώ ό,τι πολυτιμότερο έχει.

Αρνούμαι να αποδεχθώ τον όποιον θεσμό ακόμα κατέχει θέση σε αυτή την χώρα. Οι θεσμοί που έμαθα να σέβομαι είναι αυτοί που υπηρετούν την χώρα μου και δεν υπηρετούν καμία άλλη εις το όνομα του κέρδους.

Αρνούμαι να αποδεχθώ τα όρια που θα θέσει ο κάθε υπουργίσκος για το πώς θα διεκδικήσω τα δικαιώματα μου τα οποία έχουν ήδη εξαϋλωθεί από τις υποκλίσεις που έχει κάνει αυτός και οι όμοιοί του στην Μεγάλη Τράπεζα που λέγεται Ευρώπη.

Αρνούμαι να αποδεχθώ ως καθαρό πολιτικό πρόσωπο τον οποιονδήποτε διατηρεί ακόμα και τυπικές σχέσεις, συζητά ή έστω βρίσκεται τυχαία στον ίδιο χώρο με εκπροσώπους χωρών ή ιδρυμάτων που έβαλαν την ζωή μου υποθήκη για τις δικές τους αποθήκες χρήματος.

Αρνούμαι να αποδεχθώ τον κρατικό φρουρό ο οποίος αντί να φυλλάτει την δική μου πλάτη ασκεί βία σε μένα και στους γύρω μου για να μην ματώσει ο κρατικός εχθρός που έχει ασυλία, αν και εδώ και τρία χρόνια η ασυλία του έχει αρθεί όπως έχουν αρθεί και όλοι οι νόμοι με τις δικές του υπογραφές. Οι κρατικοί φρουροί που προστατεύουν τον εχθρό και όχι τον συνάνθρωπο εδώ και τρία χρόνια μετατράπηκαν συνειδητά, εφόσον δεν παραιτήθηκαν, σε παρακρατικούς.

Αρνούμαι να αποδεχθώ ως Άνθρωπο οποιονδήποτε ψηφοφόρο ή παλαμακιστή του οποιοδήποτε κόμματος συμμετέχει ακόμα και με την παρουσία του μέσα στο Κατοχικό Κοινοβούλιο, αλλά και όλους αυτούς που σπρώχνουν την κατάσταση με οποιαδήποτε κομματική ταμπέλα. Δεν σέβομαι τον μικρό, άνοο, ατομικιστή και επικίνδυνο πολίτη ο οποίος με την κρυφή του ψήφο επιμένει να συντηρεί την χώρα μου σε καταστολή και ψυχική αφαίμαξη.

Αρνούμαι να αποδεχθώ τον καθημερινό εξευτελισμό του Ανθρώπου, τον βιασμό της αξιοπρέπειας ζωής και θανάτου, τις αυτοκτονίες, την πείνα, την κατάθλιψη, την στέρηση οξυγόνου των δικών μου ονείρων και του διπλανού μου, αλλά και το κομμάτιασμα της χώρας μου με προδοτικά χρεόγραφα.

Αρνούμαι να θεωρώ ίσους όλους αυτούς που νομίζουν ότι η σιωπή μου είναι και η κατάφασή μου στο προμελετημένο έγκλημα που επιμένουν να συντελούν.

Πηγή Simple Man