ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Εκβιαστικό δίλημμα από την τρόικα - Ζητά 7.500 απολύσεις από το 2013 για να ανάψει το πράσινο φως για τις ρυθμίσεις σε χρέη, δάνεια και εισφορές και για το μειωμένο χαράτσι της ΔΕΗ - Πιέσεις για να κλείσει η συμφωνία την Τρίτη


«Χειροπόδαρα» έχει δέσει η τρόικα την κυβέρνηση, η οποία προκειμένου νʼ ανάψει το «πράσινο φως» για το μειωμένο χαράτσι της ΔΕΗ, τις ρυθμίσεις σε χρέη, δάνεια και εισφορές αλλά και για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ζητά 7.500 απολύσεις υπαλλήλων από το 2013.

Η κυβέρνηση έχει 72 ώρες στην διάθεση της για το σκεφτεί και να προχωρήσει στο κλείσιμο αυτής της συμφωνίας, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, που ολοκληρώνονται τυπικά ο δεύτερος κύκλος αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές που είχε να κάνει με τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου για το πρώτο τρίμηνο του 2013.
Εφόσον ο Πρωθυπουργός απαντήσει «θετικά» σε αυτό το εκβιαστικό δίλημμα που του έθεσαν από πολύ νωρίς οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. και του ΔΝΤ τότε όπως λένε πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις «πακέτο» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, τους δανειολήπτες, τους οφειλέτες αλλά και για την ίδια την αγορά.
Οι μόνοι οι οποίοι δεν θα ακούσουν καλά νέα από τον Αντώνη Σαμαρά θα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς 2.000 επίορκοι και άλλοι 5.500 εργαζόμενοι που θα προκύψουν μέσω αξιολόγησης θα πρέπει να απομακρυνθούν από τις υπηρεσίες. Οι μεν πρώτοι θα πρέποι να έχουν απολυθεί έως τον Ιούνιο, οι υπόλοιποι έως το τέλος του έτους.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη τελευταία επικαιροποίηση του Μνημονίου, η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται να θέσει 25.000 υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα το 2013, χωρίς να προβλέπεται η άμεση απομάκρυνση κάποιου αριθμού. Να σημειωθεί ότι το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο συζητήθηκε εκ νέου χθες σε σύσκεψη που είχε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας με τους αξιωματούχους της τρόικας.
Αυτά ως προς τα δυσάρεστα. Ως προς τις επικείμενες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού οι οποίες αναμένεται να «κλειδώσουν» την επόμενη εβδομάδα αυτές θα προβλέπουν:
1. Οριζόντια μείωση του νέου ενιαίου φόρου στα ακίνητα σε ποσοστό 10%, με παράλληλη καθιέρωση αφορολογήτου ποσού. Εναλλακτικά έχει προταθεί μεγαλύτερη μείωση των συντελεστών κατά 20% και καθόλου αφορολόγητο ποσό. Το κενό των 200 - 280 εκατ. ευρώ που θα δημιουργηθεί θα καλυφθεί από την φορολόγηση των εκτός σχεδίου ακινήτων και των αγροτεμαχίων και από την αύξηση των αντικειμενικών τιμών επί των οποίων θα επιβληθεί το νέο χαράτσι της ΔΕΗ. Τα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών, θα υποστούν σημαντικές επιβαρύνσεις. Ο συντελεστής φόρου για τις κατοικίες στις συγκεκριμένες περιοχές θα διπλασιαστεί στα 6 ευρώ το τ.μ από 3 ευρώ το τ.μ που ήταν σταθερά μέχρι σήμερα. Κι αυτό διότι ο φόρος θα υπολογίζεται πλέον με βάση τη μέση τιμή ζώνης του Δήμου στο οποίο είναι ενταγμένη κάθε περιοχή εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών. Το χαράτσι θα κληθούν να πληρώσουν και όσοι εκμισθώνουν ακίνητα σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου καθώς επίσης και σε όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Οι κατηγορίες αυτές φυσικών και νομικών προσώπων απαλλάχθηκαν τα έτη 2011 και 2012 από το ΕΕΤΗΔΕ αλλά τώρα θα κληθούν να το πληρώσουν.
2. Θέσπιση 48 δόσεων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία ή χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία. Στην ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν χρέη προς τις Δ.Ο.Υ. και τα ασφαλιστικά ταμεία που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι 31-12-2012. Οι 48 δόσεις θα ξεκινήσουν να «τρέχουν» από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση. Εφόσον οι οφειλέτες υποβάλουν αιτήσεις υπαγωγής αμέσως μόλις η ρύθμιση τεθεί σε ισχύ θα έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης των χρεών τους σε 48 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Αν καθυστερήσουν έναν ή περισσότερους μήνες, τότε ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων θα μειωθεί κατά τον αριθμό των μηνών που θα έχουν παρέλθει από την ημερομηνία έναρξης εφαρμογής της ρύθμισης. Για παράδειγμα, εάν ένας οφειλέτης υποβάλει αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση 3 μήνες μετά την έναρξη εφαρμογής της, τότε θα έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει το χρέος του σε 45 ισόποσες μηνιαίες δόσεις και όχι σε 48. Όσους περισσότερους μήνες καθυστερεί να ενταχθεί ένας οφειλέτης τόσο λιγότερες μηνιαίες δόσεις θα δικαιούται. Μαζί με τους οφειλέτες τελευταία ευκαιρία θα έχει και η κυβέρνηση να μαζέψει εύκολα έσοδα χωρίς να πιέσει τους φορολογούμενους. Όπως έχει διαμηνύσει η τρόικα στην κυβέρνηση αν αποτύχει η ρύθμιση τότε από τον Ιούνιο θα απαιτηθούν άμεσα μαζικές κατασχέσεις περιουσιών και εισοδημάτων οφειλετών, αλλά και νέα «χαράτσια» για όλους.
3. Μείωση του ΦΠΑ στη εστίαση από το 23% στο 13% και πιθανότατα του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Καλά ενημερωμένες πηγές επισημαίνουν ότι το πρώτο μέτρο θα τρέξει από τον Ιούνιο και το δεύτερο από τον Ιανουάριου του 2014 προκειμένου να μην διαταραχθεί το πρόγραμμα προσαρμογής.


Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2013/04/7500-2013.html#ixzz2QJtDlTfk

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Βυθισμένοι καθώς είναι οι Ελληνες στην εφιαλτική ύφεση που έχει οδηγήσει τη χώρα η μνημονιακή πολιτική, λογικό είναι να μην έχουν ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο. Ελάχιστα έτσι τους απασχολεί το τι γίνεται στην Κορέα, στην άλλη άκρη της γης. Ενα κλίμα αντιπαράθεσης και μάλιστα κλιμάκωσής της ακόμη και σε πόλεμο (!) ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα από τη μια μεριά και τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, από την άλλη, αποπνέουν ο ευρωπαϊκός και πολύ περισσότερο ο αμερικανικός και ο απωανατολίτικος Τύπος. Δεν πρόκειται όμως να γίνει κανενός είδους πολεμική αναμέτρηση μεταξύ των δύο στρατοπέδων, παρά τις φιλοπόλεμες ιαχές όλων των πλευρών μέχρι στιγμής.
Η αιτία αυτής της αισιόδοξης εκτίμησης είναι συνάρτηση αρκετών παραγόντων. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.Το βορειοκορεατικό καθεστώς, δεκαετίες τώρα, έχει βαθύτατη την πεποίθηση -και δικαίως- ότι οι ΗΠΑ ή οποιοσδήποτε άλλος εξωτερικός παράγοντας δεν θα τολμήσει ποτέ να το ανατρέψει, αν κατέχει πυρηνικά όπλα. Η Βόρεια Κορέα λοιπόν ανέπτυξε πυρηνικά όπλα - κατωτάτης υποστάθμης, ειρήσθω εν παρόδω, πυρηνικά όμως ούτως ή άλλως. Επιπροσθέτως, είναι και η μόνη χώρα με πυρηνικά που όχι μόνο δεν προσπαθεί να κρύψει ή να υποβαθμίσει την κατοχή τους, αλλά αντιθέτως κάνει ό,τι μπορεί για να παρουσιάσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο μεγαλύτερο και ισχυρότερο από όσο είναι στην πραγματικότητα!
Παράλληλα, αναπτύσσει βαλλιστικούς πυραύλους ικανούς να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές όλο και μεγαλύτερου βεληνεκούς, ούτως ώστε περισσότερα κράτη να φοβούνται να συμμετάσχουν σε οποιασδήποτε μορφής στρατιωτική επίθεση εναντίον της Β. Κορέας. Στο πλαίσιο αυτό, υφίσταται ισχυρή πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα το βορειοκορεατικό καθεστώς να προχωρήσει σε δοκιμή πυραύλου τύπου Μουσουντάν με βεληνεκές περίπου 3.500 χιλιόμετρα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν πετύχει η δοκιμή αυτού του πυραύλου, τότε ολόκληρη η Ιαπωνία βρίσκεται εντός του βεληνεκούς του σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου! Αυτονόητο είναι πως οι ΗΠΑ μπορούν να εξαφανίσουν κάθε ίχνος ζωής από το έδαφος της Βόρειας Κορέας σε περίπτωση πυρηνικής σύγκρουσης (με «παράπλευρες απώλειες» στη Νότια Κορέα, στη βορειοανατολική Κίνα και στην περιοχή του Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Απω Ανατολή). Καθόλου βέβαιο δεν είναι όμως ότι οι Αμερικανοί θα κατορθώσουν να μην επιτρέψουν να εκτοξευθεί ούτε ένας βορειοκορεατικός πύραυλος με πυρηνική κεφαλή εναντίον της Σεούλ, της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, ή του… Τόκιο!
Ο Λευκός Οίκος ουδέποτε θα αναλάβει τέτοιο ρίσκο μόνο και μόνο επειδή δεν του αρέσει το βορειοκορεατικό καθεστώς. Αλλο πράγμα να προσπαθεί -χωρίς αποτέλεσμα επί σχεδόν επτά δεκαετίες-να το υπονομεύσει εκ των ένδον και εντελώς άλλο πράγμα να ξεκινήσει η Ουάσιγκτον έναν πόλεμο, με τον κίνδυνο να εξαπολύσει το βορειοκορεατικό καθεστώς πυρηνικούς πυραύλους εναντίον της Νότιας Κορέας ή της Ιαπωνίας, που ποτέ δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος ότι όλοι τους θα αναχαιτιστούν από τα συστήματα αντιπυραυλικής προστασίας των δύο χωρών.
Η κατάσταση γίνεται πιο περίπλοκη από το γεγονός ότι αρκετοί στρατιωτικοί αναλυτές έχουν τη γνώμη πως αν ξεκινήσει ένας συμβατικός πόλεμος μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, είναι πιθανόν να νικήσουν οι Βορειοκορεάτες, αν δεν μπουν στις μάχες οι Αμερικανοί για να προστατεύσουν και να βοηθήσουν τους Νοτιοκορεάτες.
Αν όμως παρέμβουν οι Αμερικανοί, το βορειοκορεατικό καθεστώς δεν έχει καμιά ελπίδα σωτηρίας και είναι αρκετά σκληροτράχηλο ώστε να μην μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε απέλπιδα χρήση πυρηνικών όπλων στη βάση του δόγματος «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων». Δεν είναι τρελή η Ουάσιγκτον να ρισκάρει κάτι τέτοιο. Κάθε πέντε-δέκα χρόνια όμως οι Αμερικανοί δοκιμάζουν τη συνοχή του βορειοκορεατικού καθεστώτος.
Προκαλούν μια κρίση και βγάζουν τα συμπεράσματά τους, μέχρι τώρα αρνητικά ως προς τις δυνατότητες ανατροπής του καθεστώτος της Β. Κορέας. Το ίδιο κάνουν και τώρα. Θέλουν οι ΗΠΑ να δοκιμάσουν αν η άνοδος στην εξουσία του νεαρού Κιμ Γιονγκ Ουν έχει αποδυναμώσει την κυριαρχία των στρατιωτικών στη Βόρεια Κορέα, αν έχουν αναπτυχθεί στο εσωτερικό του βορειοκορεατικού καθεστώτος δυνάμεις που θα επιθυμούσαν προσέγγιση με τη Νότια Κορέα και την Ουάσιγκτον, αν τέτοιες δυνάμεις θα μπορούσαν να καταλάβουν πραξικοπηματικά την εξουσία κ.λπ.Πόλεμο πάντως είναι απίθανο να θελήσουν να προκαλέσουν οι Αμερικανοί.
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ανατριχιαστικό, προκλητικό, κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου κατηγορητήριο στους αγωνιστές κατοίκους της Ιερισσού. Τους παρουσιάζουν ως επίδοξους κατά συρροήν δολοφόνους!!!!



Είναι αδίσταχτη, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό η τρικομματική κυβερνητική χούντα προκειμένου να υποτάξει κάθε φωνή αντίστασης στην βάρβαρη, δολοφονική πολιτική τηςΜετά τα γκλοπ των κουκουλοφόρων μπάτσων τώρα «επιστρατεύουν» και το αστικό νομικό τους οπλοστάσιο, που το θωράκισαν με νέα εγκεφαλικά κατασκευάσματα, ενάντια στους ηρωικούς κατοίκους της Ιερισσού που αγωνίζονται για τα αυτονόητα. Το δικαίωμα τους δηλαδή στην ζωή, που το θέτουν σε κίνδυνο Καναδοί καπιταλιστές και Μπόμπολας, προκειμένου να γεμίσουν τα ήδη παραφουσκωμένα θησαυροφυλάκια τους.
Κι ενώ οι κάτοικοι της Ιερισσού είναι ελεύθεροι-πολιορκημένοι από τα ΜΑΤ αντιμετωπίζοντας παράλληλα την απίστευτη χυδαιότητα των «ενσωματωμένων» σε κυβέρνηση και εταιρεία δημοσιοκάφρων, το κίνημα συμπαράστασης στους διωκόμενους κατοίκους της Ιερισσού καθημερινά διογκώνεται.
«ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ», είναι η λέξη που επικρατεί σ’ όλους τους κατοίκους της περιοχής. Οποιες και να είναι οι μεθοδεύσεις κυβέρνησης-εταιρείας, το γαλατικό χωριό που καταδιώκει εμμονικά ο Δένδιας και οικρατικοί μηχανισμοί, αντιστέκεται.
Το τρομοκρατικό μήνυμα που θέλει να περάσει το κράτος δεν βρίσκει αποδέκτες. Μετά το τρομο-σόου που κατέληξε σε δυο συλλήψεις, είχαμε και την «ανεξάρτητη-αδέσμευτη» δικαιοσύνη τους να συστρατευτεί στο «μαύρο μέτωπο» φτάνοντας στο σημείο να διώκει σαν επίδοξους κατά συρροήν δολοφόνους, τους αγωνιστές, κατοίκους της περιοχής δύο απ’ τους οποίους απολογούνται την Κυριακή.
Το παρακάτω κείμενο που υπογράφει η Ντίνα Δασκαλοπούλου, σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τα λέει όλα:
«ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ που αντιμετωπίζουν οι 20 κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Με τη λογική της συλλογικής ευθύνης, οι Χαλκιδικιώτες παρουσιάζονται ως επίδοξοι δολοφόνοι και μάλιστα κατά συρροήν!Εγκυροι νομικοί και έμπειροι δικαστικοί συντάκτες παρομοίαζαν χτες το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι 20 αυτοί οικογενειάρχες με εκείνα που έχουν φτιαχτεί κατά καιρούς για φερόμενα ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Δεν είναι τυχαίο, έλεγαν, πως σε μαρτυρικές καταθέσεις αστυνομικώνπαρουσιάζεται μια δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, με πυραμιδική μορφή, ιεραρχίακαι αποδίδονται ρόλοι αρχηγών και υπαρχηγών.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ομάδα συγκροτήθηκε «στην ευρύτερη περιοχή Ιερισσού από το πρώτο δίμηνο του 2012 έως την 17/2/2013 με απώτερο κοινό σκοπό την παύση της λειτουργίας των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός», ενώ «υπήρχε προοπτική διατήρησης της. Κάθε μέλος υποτασσόταν στη βούληση της ολότητας, επιδιώκοντας τον έναντι αλλήλων ως ενιαία μονάδα». Οι «τρομοκράτες» είχαν ομάδα κρούσης και ομάδα υποστήριξης.
Να πώς περιγράφει τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας η δικαστική αρχή: οι κατηγορούμενοι «φορώντας κουκούλες full face, ρούχα παραλλαγής και μαύρα μπουφάν, κρατώντας κυνηγετικές καραμπίνες, στειλιάρια, κασμάδες, τσεκούρια και βαριοπούλες εισήλθαν παράνομα στις εγκαταστάσεις του εργοταξίου μεταλλείων χρυσού με την επωνυμία Ελληνικός Χρυσός, των οποίων τη φύλαξη είχε αναλάβει η εταιρεία North Star. Η κύρια πύλη φυλασσόταν από τους… [αναφέρονται τα ονόματα των σεκιουριτάδων]. Εσύ, μόλις τους συνάντησες άρχισες να πυροβολείς με την κυνηγετική καραμπίνα εκ περιτροπής με τους συγκατηγορούμενούς σου κατά αυτών».
Το κατηγορητήριο εδώ κάνει κρεσέντο: οι κατηγορούμενοι είχαν σκοπό τη δολοφονία, έχοντας μάλιστα προσχεδιάσει το έγκλημα εν ψυχρώ και εκτελώντας οργανωμένο σχέδιο! Αρχισαν λοιπόν να πυροβολούν «με σκοπό να τους θανατώσεις, όπως είχες ήδη προαποφασίσει σε ήρεμη ψυχική κατάσταση». Το έγκλημα δεν ευοδώθηκε από εξωτερικά εμπόδια: «Οι φύλακες έσπευσαν να απομακρυνθούν από το σημείο», ενώ «τα σκάγια έπεφταν στα αλεξίσφαιρα τους»!
Η «εγκληματική οργάνωση» εξουδετέρωσε και τους άλλους δύο σεκιούριτι, δένοντας τους τα χέρια πισθάγκωνα και τα πόδια τους μεταξύ τους, ενώ «τους πιέζατε με τη χρήση ροπάλου αναγκάζοντας τους να είναι μπρούμυτα στο έδαφος. Κατόπιν, τους βρέξατε με βενζίνη, φωνάζοντάς τους παράλληλα ότι θα τους κάψετε».
Σύμφωνα επίσης με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι άρχισαν να χτυπούν με όλα τα αντικείμενα που κουβαλούσαν τους δύο σεκιουριτάδες, στους οποίους έριχναν ταυτόχρονα μπουνιές και κλοτσιές. Από αυτό το μακελειό που περιγράφεται, οι σεκιουριτάδες βγήκαν ο μεν ένας «με εκδορές γονάτων και έντονο ξηρό βήχα από την εισπνοή βενζίνης», στον δε άλλο «τέθηκε μαλακό κολάρο».
Στη συνέχεια, κατά το κατηγορητήριο, ξεκίνησε η πυρπόληση ενός μικρού λεωφορείου ενώ «οι φύλακες προσπαθούσαν να διαφύγουν» και ο κατηγορούμενοι τους κυνηγούσαν, «πετώντας μολότωφ και βάλλοντας με κυνηγετικές καραμπίνες».
Η απόπειρα ανθρωποκτονίας και μάλιστα κατά συρροήν δεν ολοκληρώθηκε και πάλι από εξωτερικούς παράγοντες: επειδή οι κατηγορούμενοι «αστόχησαν να πλήξουν τους φύλακες σε καίρια σημεία του σώματος τους», αλλά κι επειδή η βενζίνη «εκ τύχης δεν ανεφλέγη».
Στο μόνο που δεν μπορείς να κατηγορήσεις τους δικαστές που συνέταξαν αυτό το παράλογο, ανατριχιαστικό, προκλητικό, κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου κατηγορητήριο (δεν αντέχει καν στην κοινή λογική) είναι ότι στερούνται φαντασίας.

Το «φιλί της ζωής» με τις γερμανικές αποζημιώσεις!



Το ζήτημα του χρέους της Γερμανίας προς την Ελλάδα, από το αναγκαστικό δάνειο του πολέμου και των δημόσιων αποζημιώσεων για τις τεράστιες καταστροφές στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια της περιόδου Κατοχής από αυτήν, ήρθε για ακόμη μια φορά στην επικαιρότητα.
Αυτό συνέβη μάλιστα σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα από οικονομικής πλευράς έχει καταρρεύσει, ενώ η Γερμανία ασκεί ηγεμονία στην Ευρώπη. Το ζήτημα της αποπληρωμής του αναγκαστικού δανείου της Γερμανίας από την Ελλάδα, μαζί με τις αποζημιώσεις, που άλλες χώρες όπως η Ιταλία έχουν διακανονίσει, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως «παράθυρο ευκαιρίας» για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της Ελλάδας προς την ευρωζώνη και το τέλος της κατάστασης κατοχής που έχει υποβληθεί μέσω Μνημονίων από το 2010 και μετά.
Σε καμία περίπτωση δηλαδή η σημερινή ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού, μειωμένης εθνικής κυριαρχίας, δεν θα πρέπει να χειριστεί την υπόθεση με τη μεθοδολογία του συμβιβασμού με τη Siemens.

Το ζήτημα του χρέους της Γερμανίας προς την Ελλάδα δεν ήρθε παρεμπιπτόντως στο προσκήνιο, αλλά ως αποτέλεσμα της -επιτέλους- επιμελούς εργασίας αρμόδιας επιτροπής, που συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία και το αρχειακό υλικό από δημόσια έγγραφα για την υπόθεση. Η δουλειά αυτή τελείωσε την προηγούμενη εβδομάδα, με ένα πόρισμα ογκωδέστατο, αλλά και συγκεκριμένο.
Γνωρίζουμε πόσο ήταν το δάνειο και οι απαιτήσεις από τη Γερμανία και την Ιταλία στο τέλος του πολέμου σε ελληνικές δραχμές. Υπήρξε σχετικά μια πρώτη διαρροή στο «Βήμα» της προηγούμενης Κυριακής, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών και τον αρμόδιο για το συγκεκριμένο ζήτημα κ. Σταϊκούρα.
Τεκμαιρόμαστε υπό την έννοια αυτή ως ακριβές το δημοσίευμα της εφημερίδας.
Εντός ελάχιστων 24ωρων μετά τη διαρροή, υπήρξε δημοσίευμα - εκτίμηση από το γερμανικό «Spiegel», που αποκάλυπτε την εκτίμηση καθεστωτικών κύκλων του Βερολίνου, που προσάρμοζε το χρέος από δραχμές σε ευρώ και ενδεχομένως υπολογίζοντας και τους τόκους, ασαφές το σημείο, δημοσιοποιούσε ότι το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα κυμαίνεται σε 162 δισ. ευρώ. Ανέφερε μάλιστα το καθεστωτικό γερμανικό περιοδικό ότι ένα τέτοιο ποσό αντιστοιχεί στο 80% του ΑΕΠ της Ελλάδας και, αν αποπληρωνόταν από τη Γερμανία, θα αποτελούσε σωτηρία για τα δημοσιονομικά της Ελλάδος. 

Από ελληνικής πλευράς η προσωπικότητα της Αριστεράς και της Εθνικής Αντίστασης Μ. Γλέζος, που έχει ασχοληθεί επισταμένως τα τελευταία χρόνια με το θέμα, έσπευσε πολύ σωστά να διασαφηνίσει ότι τα 162 δισ. ευρώ αναφέρονται στο χρέος χωρίς τον υπολογισμό των τόκων. Ο ίδιος άλλωστε έχει υπολογίσει το χρέος, τη μετατροπή των νομισμάτων και τους τόκους σε 1 τρισ. ευρώ. Αλλά πολύ σημαντικό είναι ότι περίπου δύο χρόνια πριν πολύ έμπειρος οικονομικός σύμβουλος του Σαρκοζί, τότε προέδρου της Γαλλίας, είχε υπολογίσει το σύνολο του χρέους, μαζί με τους τόκους, στα 520 δισ. ευρώ.
Το επίσης σημαντικό όχι μόνον για την Ελλάδα αλλά για το σύνολο της ευρωζώνης είναι ότι η Ελλάδα σήμερα χρωστά στις χώρες της ευρωζώνης, στα κράτη και όχι σε ιδιώτες ή τράπεζες, περίπου 380 δισ. ευρώ, άρα η αποπληρωμή του χρέους θα μοιραστεί με τη μετατροπή των ελληνικών ομολόγων σε γερμανικά αυτόματα σε όλες τις χώρες που έχουν δανείσει την Ελλάδα, ανάλογα με το διμερές χρέος που υπάρχει.
Άρα το ζήτημα της αποπληρωμής από τη Γερμανία δεν είναι ένα ζήτημα διμερές Γερμανίας - Ελλάδας, αλλά ένα κεφάλαιο που στο μεγαλύτερο μέρος του λειτουργεί ως επιπλέον ρευστότητα στον ESM, με απευθείας όμως εκταμίευση για λογαριασμό των κρατών-μελών του ευρώ.
Η εκχώρηση της απαίτησης των 520 δισ. ευρώ, έναντι ρευστότητας, σε τρίτη χώρα (π.χ. ΗΠΑ) ή τράπεζες της Γουόλ (αντί αδράς αμοιβής) είναι ευκταία και θα βοηθήσει στη λύση του διεθνούς - ευρωπαϊκού αυτού ζητήματος.

Spiegel: «Διαγράψτε το Ελληνικό χρέος αλλιώς θα πληρώσουμε πολεμικές αποζημιώσεις»

 Spiegel: «Διαγράψτε το Ελληνικό χρέος αλλιώς θα πληρώσουμε πολεμικές αποζημιώσεις»

Γερμανία: O μεγαλύτερος οφειλέτης του 20ου αιώνα με σειρά πτωχεύσεων και διαγραφών χρεών! Στις παραιτήσεις από πολεμικές αποζημιώσεις οφείλει την ευημερία της η Γερμανία!
Η συνέντευξη στο Spiegel του έγκριτου Γερμανού ιστορικού Άλμπερτ Ρίτσλ συνιστά καταπέλτη για την εθελόδουλη πολιτική και οικονομική τάξη της χώρας και όχι μόνο, η οποία έχει παραδοθεί στην τρόικα και θεωρεί τη στάση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του, όχι μόνο ανεδαφικά αιτήματα αλλά και περίπου εγκλήματα καθοσιώσεως!
Ο Άλμπερτ Ριτσλ απομυθοποιεί αυτές τις απόψεις, θυμίζει πτωχεύσεις και διαγραφές χρεών της Γερμανίας και κυρίως τονίζει ότι όσο η Γερμανία πιέζει την Ελλάδα, τότε η τελευταία μπορεί να εγείρει θέματα πολεμικών αποζημιώσεων και να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου!
Ποιοι όμως θα τα πράξουν;
«Eάν νομίζεται ότι το πρόβλημα χρέους της Eλλάδας είναι το χειρότερο στην ιστορία της Eυρώπης, κάνετε λάθος». O Γερμανός ιστορικός, Aλμπρεχτ Pιτσλ, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Spiegel, υποστηρίζει ότι η Γερμανία ήταν η μεγαλύτερη χώρα- οφειλέτης τον 20ο αιώνα.
Kαι προειδοποιεί ότι πρέπει η προσέγγισή της όσον αφορά την κρίση στην Eυρωζώνη να γίνει με αγνότητα και απλότητα, διαφορετικά θα έρθει αντιμέτωπη με την αναζωπύρωση των αιτημάτων καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων.
Mπορεί το Bερολίνο να επιδεικνύει αδιαλλαξία, απαιτώντας υπακοή από την Aθήνα, αλλά αυτό δεν αιτιολογείται, καθώς, τον προηγούμενο αιώνα, στη Γερμανία ήταν που έλαβαν χώρα οι μεγαλύτερες κρατικές χρεοκοπίες της σύγχρονης ιστορίας, υποστηρίζει ο κ. Pιτσλ. Kαι τονίζει ότι χάρη στις HΠA, και τα τεράστια κεφάλαια που διέθεσαν μετά τον A΄ και τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία είναι σήμερα το αφεντικό της Eυρώπης.
«Aπό το 1924 μέχρι το 1929 η Δημοκρατία της Bαϊμάρης ήταν χρεωμένη, και δανειζόταν από την Aμερική για την καταβολή των αποζημιώσεων για τον A΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. H πυραμίδα του χρέους κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 1931.
Καταστροφή
Tα κεφάλαια χάθηκαν και οι HΠA, όπως και η παγκόσμια οικονομία, υπέστησαν τεράστια καταστροφή. H κατάσταση ήταν ίδια μετά τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά οι αποζημιώσεις πάγωσαν μέχρι τη μελλοντική ενοποίηση των δύο Γερμανιών. Eτσι σώθηκε η Γερμανία και δημιούργησε το οικονομικό θαύμα της δεκαετίας του ΄50. Tο 1953 οι HΠA «κούρεψαν» το γερμανικό χρέος, καθιστώντας το παρά πολύ μικρό. Tέλος, από το 1990 και μετά, η Γερμανία δεν κατέβαλε αποζημιώσεις σε καμία χώρα, ούτε φυσικά στην Eλλάδα.
Σε σύγκριση με τη χρεοκοπία της Γερμανίας μόνο τη δεκαετία του ΄30 τα σημερινά προβλήματα χρέους της Eλλάδας είναι ασήμαντα».
Οφειλές
O κ. Pιτσλ επισήμανε ότι κανείς στην Eλλάδα δεν ξεχνά πως η Γερμανία οφείλει την οικονομική της ευημερία στη χάρη που της έκαναν οι υπόλοιπες χώρες, οι οποίες βαθμιαία παραιτήθηκαν από τις πολεμικές αποζημιώσεις. «Eάν η Eλλάδα αλλάξει τη στάση της στο ζήτημα αυτό, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες. Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που η Eλλάδα στήνεται ξανά στα πόδια της με τα χρήματά μας. Eάν δεν πληρώσουμε, οι παλιοί λογαριασμοί θα εμφανιστούν ξανά».
O Γερμανός ιστορικός πιστεύει ότι οι δανειστές της Eλλάδας θα πρέπει να διαγράψουν μεγάλο μέρος του χρέους της, και καθώς ορισμένες τράπεζες δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν μία τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να υπάρξουν νέα προγράμματα οικονομικής βοήθειας. «Θα κοστίσει ακριβά στη Γερμανία, αλλά, σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να πληρώσει», κατέληξε ο κ. Pιτσλ.

Μετά από ολονύκτια επέμβαση κατάφεραν να αφαιρέσουν χέλι από τον πρωκτό ενός άντρα!


Η πιο αηδιαστική είδηση του μήνα έρχεται από την Κίνα και αφορά την «περιπέτεια» ενός άντρα με ένα χέλι. Αξιοσημείωτο είναι ότι, με το που βγει από το νοσοκομείο, κινδυνεύει με πρόστιμο για κακοποίηση ζώου.

Όλα ξεκίνησαν -σύμφωνα με την εφημερίδα Sun και την Huffington Post- όταν ο άντρας από την επαρχία Guangdong αποφάσισε να πάρει ένα χέλι μήκους 51 εκατοστών και να το εισάγει στον πρωκτό του. Όπως ακριβώς είχε δει να γίνεται σε μια ερωτική ταινία.

Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα το χέλι να εισχωρήσει στο έντερο του, να το μασήσει, να το τρυπήσει και μετά να βρεθεί σφηνωμένο στο στομάχι του.

Ο «άτυχος» άντρας μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε ολονύκτια εγχείριση, με τους γιατρούς να δηλώνουν πως «το χέλι έψαχνε απλά ένα τρόπο να ξεφύγει».

Αυτή την στιγμή ο άντρας αναρρώνει στο νοσοκομείο. Ενώ είναι πολύ πιθανόν με του που πάρει εξιτήριο να βρεθεί κατηγορούμενος για κακοποίηση ζώου.
Το πιο τραγικό είναι ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα χέλι χρησιμοποιείται ως ερωτικό βοήθημα. Αντίστοιχο περιστατικό έλαβε χώρα το 2012 στην Νέα Ζηλανδία. Ενώ το 2010 ένας άλλος Κινέζος πέθανε μετά την « έμπνευση» των φίλων του -ως αστείο- να του εισάγουν ένα χέλι στον πρωκτό.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Σκορπιού με την κόρη του


Οι φήμες ότι πίσω από την αγορά κρύβεται Ρώσος μεγιστάνας επιβεβαιώθηκαν, αφού πλέον οι τίτλοι ιδιοκτησίας βρίσκονται στα χέρια του ολιγάρχη, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.
Ο 47χρονος κροίσος έχει περιουσία πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στους 100 πλουσιότερους άντρες του πλανήτη, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Είναι ο ιδιοκτήτης βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali και της ποδοσφαιρικής ομάδας «Μονακό».
Ιδιαίτερα ευτυχής είναι η κόρη του, Γιεκατρίνα, η οποία τώρα θα έχει την δυνατότητα να μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Ρωσίας, Ελλάδας και Μανχάταν, όπου πρόσφατα αγόρασε ένα υπερχλιδάτο διαμέρισμα αξίας 88 εκατομμυρίων δολαρίων.
28 Ο νέος ιδιοκτήτης του Σκορπιού με την κόρη του (photo)

Πέφτει η αυλαία για το Windows Live Messenger


Τέλος εποχής, μετά από 13 χρόνια παρουσίας του Windows Live Messenger, αφού και επίσημα πλέον η Microsoft μεταφέρει όλους τους χρήστες της υπηρεσίας στο Skype.

Η αμερικανική εταιρία είχε ανακοινώσει εδώ και αρκετό καιρό τον τερματισμό της λειτουργίας της γνωστής πλατφόρμας επικοινωνίας, που φιλοξενούσε περισσότερους από 330 εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα.

Τελευταία ημέρα λειτουργίας του Messenger είχε οριστεί η 8η Απριλίου, όμως η διαδικασία μεταφοράς των χρηστών ίσως να απαιτήσει περισσότερο χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί, αφού ο τεράστιος όγκος δεδομένων σίγουρα θα δημιουργήσει κάποια προβλήματα.

Η εφαρμογή ξεκίνησε την πορεία της το 1999 με την ονομασία MSN Messenger, ενώ το 2006 μετονομάστηκε σε Windows Live Messenger. Σε μία εποχή που υπήρχε μεγάλη έλλειψη σε υπηρεσίες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, πόσο μάλλον δωρεάν κλήσεων μέσω Internet, το Messenger κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών και να προσφέρει πληθώρα νέων λειτουργιών, αναβαθμίζοντας τον τρόπο που είχαμε μάθει να επικοινωνούμε.

Πλέον φτάσαμε στην εποχή του Skype, μίας υπηρεσίας που με σταθερά βήματα κατάφερε να κερδίσει σημαντικό μερίδιο στην αγορά, «αναγκάζοντας» τη Microsoft να προχωρήσει στην εξαγορά του. Η εταιρία μάλιστα, έχει δημοσιεύσει έναν οδηγό για τη μετάβαση του λογαριασμού σας από το Messenger στο Skype.

«Έχω βιάσει 53 γυναίκες και μικρά παιδιά 5 ετών»


 «Έχω βιάσει 53 γυναίκες και μικρά παιδιά 5 ετών»
 «Σε ένα μικρό σπίτι, που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου με θέα στη λίμνη Kivu, ένας νεαρός Κονγκολέζος στρατιώτης εξομολογείται τα εγκλήματα που διέπραξε μαζί με τους συντρόφους του στην Minova πριν από μερικούς μήνες». Έτσι ξεκινάει το άρθρο που δημοσιεύει ο Guardian την ώρα που η G8 συζητά για τα θέματα σεξουαλικής βίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
«Μαζευτήκαμε 25 άτομα και είπαμε να βιάσουμε από 10 γυναίκες ο καθένας. Και το κάναμε. Έχω βιάσει 53 γυναίκες, καθώς επίσης και παιδιά όχι μεγαλύτερα από 5 ή 6 χρονών» είπε ο 22χρονος στρατιώτης και συνέχισε: «Δεν τις βίασα γιατί ήμουν θυμωμένος, αλλά γιατί μας προσέφερε ευχαρίστηση αυτό. Όταν ήρθαμε εδώ γνωρίσαμε πολλές γυναίκες. Κάναμε ό,τι θέλαμε».
Αυτό ποτ συνέβη στη Minova είναι μια σκληρή υπενθύμιση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν εκείνοι που προσπαθούν να βρουν μια λύση στα προβλήματα σεξουαλικής βίας στη χώρα, συνεχίζει το άρθρο.
Στις 22 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, χιλιάδες εξαντλημένοι, εξαθλιωμένοι και τραυματισμένοι στρατιώτες του Κονγκό κατέβηκαν στην πόλη, έχοντας μόλις χάσει μια μάχη με τους αντάρτες M23 στη Goma, την κυριότερη πόλη στο ανατολικό Κονγκό, που βρίσκεται σε απόσταση 48 χιλιομέτρων.
Οι στρατιώτες ήταν ντροπιασμένοι, θυμωμένοι, αναστατωμένοι και εκτός ελέγχου. Οι διοικητές τους είχαν εξαφανιστεί και οι δομές τους είχαν διαλυθεί. Όταν έφτασαν στην πόλη Minova ήταν μεθυσμένοι, πεινασμένοι και πολύ βίαιοι. Οι κάτοικοι έζησαν δύο εφιαλτικές ημέρες λεηλασιών, βιασμών και δολοφονιών προτού αποκατασταθεί εν μέρει η πειθαρχία στο στράτευμα.
Εκατοντάδες γυναίκες βιάστηκαν. Είναι αδύνατο να εκτιμηθεί ο ακριβής αριθμός καθώς πολλά από τα θύματα διστάζουν να το ομολογήσουν, φοβούμενες ότι οι κοινωνίες στις οποίες ζουν και οι σύζυγοί τους θα τους απορρίψουν. Σύμφωνα όμως με το διοικητή του νοσοκομείου Dr Ghislain Kassongo, περιέθαλψαν περισσότερες από 100 γυναίκες για τραυματισμούς που σχετίζονται με βιασμό.
Σε ένα καταφύγιο για θύματα βιασμού, μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη Minova, η 60χρονη Nzigire Chibalonza διηγείται αυτά που έζησε στα χέρια των στρατιωτιών.
«Μας χτυπούσαν ξανά και ξανά και μετά άρχισαν να μας βιάζουν. Με βίασαν τρεις άντρες, ο ένας από αυτούς παρά φύση. Δεν το έχω ξεπεράσει ακόμη. Νόμιζα ότι είχα κολλήσει AIDS. Ο άντρας μου με χλευάζει. Με αποκαλεί γυναίκα στρατιώτη. Με απέρριψε» είπε και τα μάτια της γέμισαν δάκρια.
Το καταφύγιο, που ίδρυσε και λειτουργεί μια γυναίκα που επίσης έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, είναι το μόνο μέρος για να μείνει. Πλέον αποτελεί το «σπιτικό» για ψυχικά τραυματισμένες, ωστόσο δυνατές, γυναίκες οι οποίες εργάζονται και φροντίζουν η μία την άλλη.
Ένα από τα θύματα που μίλησε στο δημοσιογράφο του Guardian ήταν μόλις 14 ετών.
«Αν αποδοθεί δικαιοσύνη ίσως οι στρατιώτες σταματήσουν τους βιασμούς. Θα πάω οπουδήποτε χρειαστεί για να καταθέσω εναντίον αυτών των αντρών, γιατί αυτό που μου έκαναν ήταν απαίσιο. Μόνο αν τιμωρηθούν γι΄ αυτό που έκαναν θα έχει αποδοθεί δικαιοσύνη» είπε η Nzigire.
Μέχρι να γίνει αυτό ωστόσο και να γίνουν συλλήψεις, καταλήγει το δημοσίευμα, οι γυναίκες της Minova παραμένουν δύσπιστες ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και ότι θα σταματήσουν οι κτηνωδίες. «Η κυβέρνηση λέει ότι θα τους συλλάβει.
Μπορεί να συλλάβουν μερικούς, αλλά μετά θα τους αφήσουν και πάλι ελεύθερους» ανέφερε η επικεφαλής του καταφυγίου.

Μαραθωνοδρόμοι παράγουν «πράσινη» ενέργεια


Καθαρή ενέργεια παρήγαγαν οι 40.000 δρομείς που έτρεξαν την Κυριακή στον Μαραθώνιο του Παρισιού, στα Ηλύσια Πεδία.

Σε ένα μικρό τμήμα της διαδρομής του Μαραθωνίου στρώθηκαν 178 εύκαμπτα πλακάκια, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν την κινητική ενέργεια από τα βήματα για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Τα εύκαμπτα πλακάκια της βρετανικής εταιρείας Pavegen Systems Ltd κατασκευάστηκαν από ανακυκλωμένα ελαστικά φορτηγών και μπορούν να παράξουν 8 βατ κινητικής ενέργειας από κάθε βήμα.

Η κατασκευάστρια εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα δώριζε σε μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση 60.000 ευρώ αν οι δρομείς παρήγαγαν 8 kWh ενέργειας, στόχος που ακόμα δεν γνωρίζουμε αν επιτεύχθηκε.

Η Pavegen δεν έχει κοινοποιήσει πόσο κοστίζουν τα εύκαμπτα πλακάκια, ωστόσο επισημαίνει ότι τον τελευταίο χρόνο μείωσε το κόστος της τεχνολογίας της στο μισό και συνεχίζει τις προσπάθειες για περαιτέρω μείωση.

econews

Αν ένα παιδί...


Αν ένα παιδί ζει μέσα στην κριτική:
Μαθαίνει να κατακρίνει
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην έχθρα:
Μαθαίνει να καυγαδίζει...

Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ειρωνεία:
Μαθαίνει να είναι ντροπαλό

Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ντροπή:
Μαθαίνει να αισθάνεται ένοχο

Αν ένα παιδί ζει μέσα στην κατανόηση:
Μαθαίνει να είναι υπομονετικό

Αν ένα παιδί ζει μέσα στον έπαινο:
Μαθαίνει να εκτιμάει

Αν ένα παιδί ζει μέσα στη δικαιοσύνη:
Μαθαίνει να είναι δίκαιο

Αν ένα παιδί ζει μέσα στην αποδοχή:
Μαθαίνει να αγαπάει

Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ασφάλεια:
Μαθαίνει να έχει πίστη στον εαυτό του και στους άλλους

Αν ένα παιδί ζει μέσα στην επιδοκιμασία:
Μαθαίνει να εκτιμάει

Αν ένα παιδί ζει μέσα στην φιλία:
Μαθαίνει να βρίσκει την αγάπη μέσα στον κόσμο

Από το ομώνυμο ποίημα της Dorothy Law Nolte (αμερικανίδα συγγραφέας και σύμβουλος οικογένειας).

vivanews.gr

Σπιτικές μάσκες για λάμψη


Η άνοιξη είναι εδώ κι εσύ πρέπει να προετοιμαστείς κατάλληλα για να την υποδεχτείς. Κι αφού δε μπορείς να κρυφτείς πια σε μπουφάν και μακρυμάνικα πέταξέ τα από πάνω σου γιατί με τις μάσκες που θα φτιάξεις δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι.

Διάβασε πώς θα φτιάξεις 7 υπέροχες μάσκες από υλικά που έχουμε σπίτι...

Μάσκα με πορτοκάλι για το πρόσωπο

Την επόμενη φορά που θα πιεις ένα χυμό πορτοκαλιού στο σπίτι σου, μην πετάξεις τις στυμμένες κούπες. Θα τις χρειαστείς για να φτιάξεις μια θρεπτική μάσκα.

Μόνες τους ή σε συνδυασμό με 1 κουτ. μέλι και 1 κουτ. γιαούρτι στο μπλέντερ, θα γίνουν μια καταπληκτική μάσκα προσώπου που θα σου χαρίσει απίστευτη λάμψη.

Αγγούρι για τα μάτια

Το αγγούρι έχει καταπραϋντικές και ευεργετικές ιδιότητες και σίγουρα το χρειάζεσαι. Αφού το αφήσεις να παγώσει καλά στο ψυγείο, κόψε δυο λεπτές φέτες και άπλωσέ τις στα μάτια σου σαν κομπρέσα για μερικά λεπτά. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και για άλλα μέρη του σώματός σου.

Δυόσμος για το δέρμα

Θα χρησιμοποιήσεις το δυόσμο ως μάσκα για να δώσεις μια υπέροχη δροσιά στο δέρμα σου. Θα χρειαστείς ένα αγγούρι λιωμένο στο μπλέντερ, ½ ποτήρι νερού και ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου τα οποία θα βάλεις σε μια μικρή κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας. Αφού την αφήσεις να κρυώσει για 15 λεπτά, είναι έτοιμη την απλώσεις πάνω σου.

Μάσκα από φρούτα για τους αγκώνες

Περιποιείσαι το δέρμα σου όχι μόνο τρώγοντας φρούτα αλλά κάνοντάς τα και μια μάσκα. Για μια τροπική μάσκα από φρέσκα φρούτα χρειάζεσαι 3 φέτες παπάγιας, 2 φέτες μάνγκο και 1 φέτα ανανά. Κατόπιν αφού τα πολτοποιήσεις πρόσθεσε μια κουταλιά ζεστό μέλι και ανακάτεψέ τα.

Άπλωσε τη μάσκα στους αγκώνες σου και σε άλλες ξηρές περιοχές. Μετά από 15-20 λεπτά ξέπλυνέ την με άφθονο χλιαρό νερό.

Μάσκα με φράουλες για αποτοξίνωση

Η φράουλα, πλούσια σε βιταμίνες, είναι ειδική για τους πόρους. Για μια φραουλένια μάσκα λιώσε 5 φράουλες και βάλε 1 ή 2 κουταλιές μέλι.

Αφού την αφήσεις για 15 λεπτά στο δέρμα σου (όχι παραπάνω) ξέπλυνέ τη με νερό σιγά-σιγά με κυκλικές κινήσεις. Αυτή η μάσκα είναι και απολεπιστική χάρη στα εξωτερικά μικρά «κουκούτσια» που έχει η φράουλα.

Μάσκα με ελαιόλαδο για τα μαλλιά

Αυτή η μάσκα συνίσταται για τα μαλλιά και περιέχει 2 ασπράδια αυγών και ¼ της κούπας ελαιόλαδο. Ανακάτεψε και άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά σου (αποφεύγοντας όσο μπορείς να τη βάλεις στις ρίζες).

Κάλυψε το κεφάλι σου με μια πλαστική σακούλα και άφησέ την για μια ώρα.

Μάσκα από ακτινίδιο για λαιμό και ντεκολτέ

Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες και κάλιο. Για τη μάσκα θα χρειαστείς ένα ακτινίδιο, 2 κουτ. σούπας μέλι και 1 κουτ. σούπας γιαούρτι τα οποία θα ανακατέψεις στο μπλέντερ. Χρησιμοποίησε δίσκους ντεμακιγιάζ για να την απλώσεις.

Το ακτινίδιο ενεργοποιεί το κολλαγόνο της επιδερμίδας και δρα κατά της επιδερμικής χαλάρωσης και σου χαρίζει εκθαμβωτικό αποτέλεσμα.
womenonly.gr

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής «μας γερνάει» κατά 15 χρόνια


Οι σημερινοί 30άρηδες έχουν τόσο κακή φυσική κατάσταση ώστε είναι 15 χρόνια «μεγαλύτεροι» απ’ ό,τι οι γονείς και οι παππούδες του όταν βρίσκονταν στην ίδια ηλικία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη...
Όπως γράφουν Ολλανδοί επιστήμονες στην «Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Προληπτικής Καρδιολογίας» (EJPC), οι σημερινοί νεαροί άνδρες και γυναίκες έχουν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες απ’ ό,τι οι παλαιότερες γενιές να πάσχουν από υπέρταση, διαβήτη και παχυσαρκία (σ.σ. η παχυσαρκία ανήκει στις ασθένειες).
Το συμπέρασμά τους βασίζεται στην παρακολούθηση 6.000 εθελοντών, στα 20, στα 30, στα 40 και στα 50 τους. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι νέες γενιές έχουν φτωχότερη «μεταβολική υγεία» απ’ ό,τι οι παλαιότερες, καθώς αντιμετωπίζουν πολύ περισσότερα μεταβολικά προβλήματα, όπως η υπέρταση και η παχυσαρκία.
Στην πραγματικότητα, οι 30άρηδες έχουν κατά 20% περισσότερες πιθανότητες να διαθέτουν αρκετά περιττά κιλά σε σύγκριση με τις παλαιότερες γενιές. Αντίστοιχα, οι σημερινές 20άρες γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να είναι παχύσαρκες σε σύγκριση με όσες ήταν 20 ετών πριν από 10 χρόνια.

Ανάλογα ήταν τα ευρήματα για άνδρες και γυναίκες όσον αφορά την υπέρταση και τον διαβήτη.
«Οι σημερινοί νέοι είναι γερασμένοι κατά μια 15ετία όσον αφορά την μεταβολική υγεία τους», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γκέρντεν Χούλσεγκε, από το Ολλανδικό Ίδρυμα Δημοσίας Υγείας & Περιβάλλοντος.
Και συνέχισε: «Οι σύγχρονοι νεαροί ενήλικες τα πηγαίνουν πολύ χειρότερα από τους προγόνους τους. Η συχνότητα λ.χ. της παχυσαρκίας στους σημερινούς 40άρηδες είναι παρόμοια με αυτήν που στην προηγούμενη γενιά βλέπαμε στους 55άρηδες.
»Αυτό σημαίνει ότι οι νεώτεροι είναι 15 χρόνια “μπροστά” από τις παλαιότερες γενιές και θα εκτεθούν στην παχυσαρκία επί περισσότερα χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.
»Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα μεταβολικά προβλήματα. Επειδή λοιπόν υπονομεύουν από πολύ νωρίς την υγεία τους, πρέπει να λάβουν τώρα μέτρα, ειδάλλως η ποιότητα της ζωής τους θα πληγεί – και μάλιστα πολύ νωρίς στη ζωή τους».

Κοιλιά... φέτες: Βασικοί κανόνες για να την αποκτήσουμε και όλα όσα πρέπει να τρώμε


Η πολυπόθητη «κοιλιά – φέτες» είναι το άπιαστο (σχεδόν) όνειρο των περισσότερων. Σμιλευμένοι κοιλιακοί, που όλοι ποθούν σημαίνει όμως μόνο ένα πράγμα: δίαιτα με βασικούς κανόνες και αρχές.

Φυσικά δε μιλάμε για ένα περίεργο - ιδανικό για επαγγελματίες μόνο- πρόγραμμα συνδυασμού γυμναστικής με δίαιτα. Αλλά για ένα καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα για...καλοσχεδιασμένους κοιλιακούς. Ακολουθήστε τις βασικές αρχές και δε θα χάσετε.

• Φαγητό: Ο πρώτος και βασικός κανόνας είναι να μην παραλείπετε ποτέ τα γεύματά σας. Σε αντίθετη περίπτωση, όχι μόνο δεν θα αδυνατίσετε αλλά θα πεινάτε, θα καταφεύγετε σε γρήγορα γεύματα και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να παίρνετε κιλά.

• Αλλαγή σε προϊόντα ολικής αλέσεως: Τα προϊόντα ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, βοηθώντας τον οργανισμό να παραμένει «χορτάτος» για περισσότερη ώρα και εμποδίζοντας τις εξάρσεις ινσουλίνης, που ενεργοποιούν την αποθήκευση λίπους, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.

• Άσκηση: Ακόμη και αν δεν ασκείστε σε καθημερινή βάση, σιγουρευτείτε, ότι κάνετε τουλάχιστον 10.000 βήματα την ημέρα. Υπάρχουν ειδικές συσκευές, οι οποίες μετρούν τα βήματα για να σας βοηθήσουν σε αυτό.

• Από την παραγωγή στην κατανάλωση: Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι το κλειδί για μία θρεπτική δίαιτα. Είναι γεμάτα φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά, που σας προστατεύουν από τις ασθένειες. Επιπλέον, τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν χαμηλή θερμιδική αξία και μπορείτε να τα απολαμβάνετε άφοβα.

• Υδατάνθρακες και παχυντικά τρόφιμα: Οι υδατάνθρακες και τα παχυντικά φαγητά βοηθούν στην αποθήκευση λίπους, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς. Αν επιθυμείτε να κάνετε «κοιλιακούς-φέτες» αποφύγετε τους υδατάνθρακες και τα τρόφιμα, τα οποία είναι πλούσια σε λίπη. Μεταξύ αυτών, φυσικά είναι τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία συνήθως «κρύβουν» μεγάλες ποσότητες αλατιού.

• Υγιή λίπη: Ωστόσο δεν είναι όλα τα λίπη ίδια. Φροντίστε καθημερινά να περιλαμβάνετε μία ή δύο «πηγές» καλών λιπών στην διατροφή σας. Με απλά λόγια, τα Ω3 λιπαρά οξέα, που υπάρχουν σε αφθονία στα ψάρια, είναι ιδανικές πηγές τροφής, που συμβάλουν στο κάψιμο του λίπους. Εξάλλου, μη ξεχνάτε, ότι για να κάψετε λίπος πρέπει να πάρετε λίπος.

• Το θαυματουργό νερό: Η ενυδάτωση διατηρεί τα επίπεδα της ενέργειας του οργανισμού υψηλά, δημιουργεί την αίσθηση κορεσμού στο στομάχι με αποτέλεσμα να χρειάζεστε μικρότερες ποσότητες φαγητού και παράλληλα βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού.

• Σκεφτείτε πριν φάτε: Αυτή η αρχή ίσως είναι η πιο σημαντική. Πρέπει να μάθετε να «ακούτε» το σώμα σας. Πολλές φορές η κατανάλωση φαγητού γίνεται για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με την πείνα. Το «συναισθηματικό φαγητό» για παράδειγμα, που αρκετοί καταναλώνουν αλόγιστα λόγω στρες ή στενοχώριας είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγεται.

Ποια είναι τα κατάλληλα τρόφιμα για «κοιλιά –φέτες»;

Εκτός από τις βασικές αρχές που πρέπει να έχουμε κατά νου, θα πρέπει να γνωρίζουμε και τα τρόφιμα εκείνα, τα οποία βοηθούν με τις ιδιότητές τους να κάψει ο οργανισμός το κοιλιακό λίπος. Θυμηθείτε, ότι τα τρόφιμα αυτά καλό είναι να καταναλώνονται σε καθημερινή βάση.

• Πράσινο τσάι: Βασικό αντιοξειδωτικό προϊόν, το ισχυρό αυτό ρόφημα καίει το λίπος, έχει εξαιρετική γεύση, είναι διουρητικό και ευεργετικό για τον οργανισμό, καταπολεμώντας ασθένειες και λοιμώξεις. Ένα με δύο φλιτζάνια την ημέρα, είναι ιδανικά για καθημερινή απόλαυση.

• Καυτερά καρυκεύματα: Τα καρυκεύματα και τα μπαχαρικά, όπως είναι το πιπέρι καγιέν, ενισχύουν τον μεταβολικό ρυθμό και συμβάλλουν στην γρηγορότερη καύση των θερμίδων.

• Άπαχες πρωτεΐνες: Στοχεύστε στην κατανάλωση πρωτεϊνούχων τροφών, όπως είναι τα ψάρια, το στήθος του κοτόπουλου ή το τοφού, αν είναι δυνατόν σε κάθε σας γεύμα. Οι άπαχες πρωτεΐνες, όχι μόνο ενισχύουν τον μεταβολισμό, αλλά δημιουργούν το αίσθημα κορεσμού για αρκετή ώρα αφού τις καταναλώσετε.

• Ελληνικό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά: Το άπαχο (ή με λίγα λιπαρά) παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι είναι μία εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και θρεπτικών συστατικών, όπως είναι το ασβέστιο, που όπως έχουν δείξει έρευνες, συμβάλλει στη μείωση του συνολικού λίπους του σώματος, ειδικότερα δε, του λίπους που συσσωρεύεται στην κοιλιακή περιοχή. Επειδή ακριβώς το ελληνικό άπαχο γιαούρτι περιέχει όλες τις πρωτεΐνες ενός «κανονικού» γιαουρτιού, πλήρες σε λιπαρά, βοηθά ώστε να παραμένετε χορτάτοι για αρκετή ώρα, καταπολεμώντας τη «λαχτάρα» για παχυντικά σνακ.

• Λαχανικά: Επειδή τα λαχανικά χορταίνουν, δρουν ευεργετικά για τον οργανισμό, παρέχοντάς του τις θρεπτικές αξίες που χρειάζεται, χωρίς να πεινά. Επιπλέον, τα λαχανικά έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες μεταξύ άλλων συμβάλλουν στην εξάλειψη του κοιλιακού λίπους. Τουλάχιστον τέσσερις μερίδες λαχανικών ημερησίως είναι το ιδανικό ποσοστό.

• Καρύδια, λιναρόσπορος και ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί και τα σπόρια είναι πλούσιες πηγές Ω3 λιπαρών οξέων, δηλαδή των φυσικών …εχθρών του λίπους. Πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, δημιουργούν την αίσθηση του κορεσμού. Ωστόσο, προσοχή γιατί έχουν υψηλή θερμιδική αξία αν το …παρακάνετε.

Bonus: Ακολουθήστε τον κανόνα 80/20. Ο κανόνας αυτός λέει, ότι το 80% της δίαιτας, πρέπει να περιλαμβάνει υγιεινά τρόφιμα ενώ το 20% είναι ο χρόνος που μπορείτε να σπαταλήσετε σε ότι λαχταράτε. Μπορείτε μία φορά την εβδομάδα να καταναλώσετε μία πίτσα, για παράδειγμα αλλά θυμηθείτε τις υπόλοιπες να τρέφεστε υγιεινά. Εναλλακτικά, μπορείτε δύο φορές την εβδομάδα να απολαμβάνετε «αμαρτωλά» σνακ. Μην ξεχνάτε όμως, ότι ο σκοπός σας είναι οι γραμμωμένοι κοιλιακοί, άρα να είστε φειδωλοί στις …γευστικές σας αμαρτίες.
clickatlife.gr

Άνδρες vs γυναίκες: Ποιοι είναι πιο ευτυχισμένοι;


Τι κάνει ευτυχισμένους τους άνδρες; Τι θέλουν οι γυναίκες για να είναι ευτυχισμένες; Διαβάστε τι αποκαλύπτει νέα έρευνα...
Οι άνδρες είναι γενικά πιο ευτυχισμένοι από τη ζωή τους από ο,τι οι γυναίκες, ιδιαίτερα σε σχέση με την εμφάνισή τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Από μια λεπτομερή μελέτη που ανέλυσε 12 πτυχές της σύγχρονης ζωής, προέκυψε ότι οι άνδρες έχουν υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας σε επτά τομείς. Οι τρεις από αυτούς είναι ο μισθός, η εμφάνιση και η εικόνα του σώματος τους.

Από την άλλη οι παράγοντες που μπορούν να κάνουν ευτυχισμένη μια γυναίκα είναι η οικογένεια, ο τόπος διαμονής και η υγεία.

Σύμφωνα με την έρευνα τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες σε γενικές γραμμές βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, αλλά οι άνδρες φαίνεται ότι είναι πιο ευτυχισμένοι από τις γυναίκες.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο προς την ευτυχία που θεωρούν και τα δύο φύλα είναι τα χρήματα. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες θεωρούν ότι αρκούν 150 ευρώ ατομικού εισοδήματος επιπλέον για να ενισχύσουν την ευτυχία τους.

Τι μας κάνει ευτυχισμένους;

ΑΝΔΡΕΣ
Ο μισθός
Οι επαγγελματικές προοπτικές
Η εικόνα του σώματος
Η εμφάνιση τους
Πώς σας βλέπουν οι άλλοι
Το εισόδημα
Η ασφάλεια της εργασίας

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Η αγάπη για τη ζωή
Η οικογενειακή ζωή
Η σεξουαλική ζωή
Η υγεία
Ο τόπος διαμονής

FREEDOM OF SPEECH MY (HELL)ASS!

ΕΛΛΑΔΑ 2013 ... 3,5 ΕΚΑΤ ΦΤΩΧΟΙ, ΜΙΣΟ ΕΚΑΤ. ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΙΝΑΝΕ, 90% ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...


 


ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΓΙΟΛΗΔΕΣ. 
 

ΑΚΟΜΑ ΜΙΛΟΥΝ... ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ. 
ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΟΙ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΞΕΛΙΓΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ. ΩΣ ΠΟΤΕ;;; Έτσι θα μάθουν!!! 
Του Νίκου Μπογιόπουλου - "Unfollow"

Δείτε τους. Ανεβοκατεβαίνουν στο πολιτικό βήμα. Παρελαύνουν στη μικρή οθόνη και στα μικρόφωνα. Πουλούν «μούρη» περί«υπευθυνότητας» και «πατριωτισμού». Ζητούν «σύνεση». Κηρύττουν τον «ορθολογισμό». Απαιτούν ανάληψη των «ιστορικών ευθυνών».
Και τι εννοούν με όλα αυτά; Μα ότι ο εργάτης πρέπει να ζει (στην καλύτερη περίπτωση) με 50 ευρώ καθαρά! Ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να ζουν με 300 ευρώ! Ότι τα εκατομμύρια των ανέργων και των «απασχολήσιμων» πρέπει να...
δείξουν «κατανόηση»Έχουν στείλει πάνω από 3,5 εκατομμύρια Ελληνες κάτω από το όριο της φτώχειας, 500.000 παιδιά στον υποσιτισμό και το 90% του ελληνικό λαού στο κοινωνικό περιθώριο και στην ανασφάλεια. Κι όμως, έχουν τη ξετσιπωσιά να μιλούν!
Δείτε τους στα πολιτικά σουαρέ και στα τηλεοπτικά τραπέζια της «δημοκρατικής» μονοφωνίας. Άπαντες παρόντες:
Ο εσμός των εκπροσώπων ενός πολιτικού συστήματος που τα έκανε όλα ίσιωμα και τώρα το παίζουν από πάνω και «σωτήρες»!
Οι τσανακογλείψτες-«διανοούμενοι», τα εξωνημένα υπαλληλάκια, αυτό το καθηγητικό κατεστημένο που για τη «σοφία» του και την προστυχιά το έγραφε ο Βάρναλης: «Και συ, τσούλα των δήμιων, Επιστήμη, της Αλήθεια εσχάτη τεψροδόχα, και συ, πρόστυχη Πένα και ψοφίμι, του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα»...
Η περιφερόμενη αυθάδεια του εκδοτικού και δημοσιογραφικού καθεστώτος, οι απαστράπτοντες «αστέρες» της σαπίλας, μια ζωή «προαγωγοί» και «φιλιππινέζες» εκείνης της πολιτικής που για να υπάρχει φροντίζει να διατηρεί στον αφρό το κάθε «πετυχημένο» και«καπάτσο» κατακάθι!
Δείτε τους. Δείτε τον κύριο γενικό γραμματέα που δηλώνει ότι τα 500 ευρώ βασικός είναι «πολλά»...
Δείτε τον κύριο διευθύνοντα σύμβουλο, αυτό το άθυρμα, που ισχυρίζεται ότι για το θάνατο των δύο παιδιών στη Λάρισα από το μαγκάλι δε φταίει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά η ελλιπής... παιδεία τους. Κατά δήλωση του κυρίου διευθύνοντα συμβούλου, εκτός από νεκρά τα παιδιά ήταν και αμόρφωτα, αφού, όπως είπε, δεν γνώριζαν τις βλαβερές συνέπειες του μονοξειδίου του άνθρακα...
Όλοι αυτοί λένε ότι η «σωτηρία» μας είναι ο θάνατος μας διά της εξαθλίωσης. Αλλά αφού αυτή είναι η «σωτηρία», γιατί δεν δοκιμάζουν να «σωθούν» οι ίδιοι με τον τρόπο που προτείνουν σ' εμάς;
Εμπρός λοιπόν: Ας παραιτηθούν από τη χλιδή τους. Ας περιέλθουν στην κατάσταση των μισθωτών σκλάβων, των ανέργωνΑς ζήσουν -αυτοί- με τα 500 ευρώ. Με αυτά να πληρώνουν για σπίτι, φαγητό, ντύσιμο, χαράτσια και πετρέλαιο θέρμανσης.
Δεν είμαστε τόσο αφελείς να περιμένουμε ότι θα το πράξουν. Είμαστε, όμως, αρκετά ρεαλιστές ώστε να προσδοκούμε την τιμωρία τους. Την «τιμωρία» που θα τους άξιζε την περιγράφει ο γερο-Ανσέλμο: «Θα τους έβαζα να δουλεύουν κάθε μέρα, όπως δουλέψαμε εμείς στα χωράφια κι όπως δουλεύουμε στα βουνά κόβοντας ξύλα, για όλη τους τη ζωή. Έτσι θα βλέπανε για ποιο σκοπό γεννηθήκανε οι άνθρωποι. Θα έπρεπε να κοιμούνται εκεί που κοιμόμαστε εμείς. Να τρώνε όπως τρώμε εμείς. Πρώτα απ' όλα όμως να δουλεύουν. Έτσι θα μάθουν». (Ερνεστ Χεμινγουέι, Για ποιον χτυπά η καμπάνα)
Ναι! Πρώτα απ' όλα να δουλεύουν! Έτσι θα μάθουν! Το αφιερώνουμε ολόψυχα σε όλους τους σπουδαιοφανείς (κυρίους και κυρίες) τηςεξουσίας, τους ματαιόσπουδους των τηλεοπτικών υποσταθμών τηςολιγαρχίας, τους απαστράπτοντες των «φιλανθρωπικών» σωματείων, τους «ευπατρίδες» των ντόπιων και ξένων «οίκων», τους «νόμιμους καιηθικούς» εκμεταλλευτές, κηφήνες και σφετεριστές του πλούτου που άλλοι παράγουνΤο αφιερώνουμε στους χορτάτους, που με αναίδεια καλοζωισμένης Αντουανέτας, καμουφλαρισμένοι πίσω από την αυθεντία της ασημαντότητας τους, πλαισιωμένοι από τις «ΎΕΝΕΔ» της «δημοκρατίας» τους, διατάζουν τους πεινασμένους «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων». Και τους λέμε: Στον κόσμο που προσδοκούμε, τον απαλλαγμένο από τη βρωμιά σας, δεν θα σας πειράξει κανείς. Αλλά η τιμωρία σας θα είναιαμείλικτη: Εκεί θα μάθετε να βγάζετε το ψωμί σας δουλεύοντας. Εκεί δεν θα μπορείτε να στέλνετε εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και στην ανεργία, για να αυξάνετε εσείς το παντεσπάνι σας.
"βαθύ κόκκινο"


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2QJtY8wuW

Ο Σ. Κόκκαλης και οι χοντρές μπίζνες με τον ΟΠΑΠ


Στα ψιλά πέρασαν για το σύνολο των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, αλλά και για διάφορα αριστερά έντυπα, καθώς και για τα πολιτικά κόμματα, οι προκλητικές μεθοδεύσεις που οδήγησαν στην έγκριση της σύμβασης του ΟΠΑΠ με την Ιντραλότ, βάσει της οποίας η εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη θα παρέχει τεχνολογικές υπηρεσίες για την επόμενη πενταετία…


Εν όψει της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, η απόφαση των μετόχων που συμμετείχαν στη συνέλευση του ΟΠΑΠ το προηγούμενο Σάββατο να προσφέρουν τη μπίζνα στον όμιλο του γνωστού κρατικοδίαιτου επιχειρηματία, μπορεί να γεννούσε ερωτήματα σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Όχι όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, στην Ελλάδα της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Όχι στην Ελλάδα της σιωπηλής αντιπολίτευσης.
Η σύμβαση που εξασφάλισε ο Σ. Κόκκαλης από τον ΟΠΑΠ, χωρίς ίχνος υπερβολής, ήταν φωτογραφική. Το ΤΑΙΠΕΔ, το γνωστό πλέον Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, που έχει ως αποστολή το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ελέγχει το 33% του ΟΠΑΠ, αποφάσισε να παραστεί στη συνέλευση που ενέκρινε τη σύμβαση ΟΠΑΠ-Ιντραλότ, δίχως να ψηφίσει υπέρ ή κατά, εξασφαλίζοντας έτσι όμως την απαιτούμενη απαρτία, ώστε να εγκριθεί η σύμβαση. Προκειμένου μάλιστα να δικαιολογήσει τη στάση του ΤΑΙΠΕΔ, ο πρόεδρός του Στέλιος Σταυρίδης είχε φροντίσει με επιστολή του πριν την συνέλευση να ανακοινώσει ότι το ΤΑΙΠΕΔ απλώς θα παραστεί αλλά δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία με θετική ή αρνητική ψήφο, επειδή, όπως ισχυρίστηκε, δεν είναι «σε θέση να αξιολογήσει τη σύμβαση»… Ε τότε, αναρωτιέται κανείς, γιατί πήγε;
Τη σύμβαση βέβαια μπορεί να την αξιολογήσει ο κ. Κόκκαλης που από την συγκεκριμένη ανάθεση για την παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού στον ΟΠΑΠ θα εισπράξει περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ (κύκλοι της αγοράς κάνουν λόγο και για 200 εκατομμύρια). Διόλου άσχημα σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι τον προσεχή Ιούνιο θα έληγε η σύμβαση που είχε η Ιντραλότ με τον ΟΠΑΠ και αν μέχρι τότε είχε πωληθεί ο Οργανισμός, δεν ήταν καθόλου σίγουρο ότι η νέα ιδιοκτησία θα επέλεγε να επεκτείνει τη σύμβαση του κ. Κόκκαλη. Έτσι, ο επιχειρηματίας που εδώ και είκοσι χρόνια μαζί με τους Γερμανούς της Siemens και άλλους συνεργάτες του ξεζουμίζει τον ελληνικό λαό και τα κρατικά ταμεία, έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει.
Όσο για το ΤΑΙΠΕΔ, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του δεν «μπορεί να αξιολογήσει τη σύμβαση», θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά του έχει εκχωρήσει το σύνολο των δημόσιων μετοχών του ΟΠΑΠ, καθώς και όλων των κρατικών επιχειρήσεων και του δημόσιου πλούτου της χώρας που ετοιμάζονται να βγουν στο σφυρί.
Η συγκεκριμένη συμφωνία που έκλεισε ο Σ. Κόκκαλης ωχριά μπροστά στο πλιάτσικο που αναμένεται να ακολουθήσει, με την πώληση των μετοχών του ΟΠΑΠ. Βέβαια, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, αναλαμβάνοντας την παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού στον ΟΠΑΠ, αποκτά πλεονέκτημα απέναντι στους υπόλοιπους κεφαλαιοκράτες που ετοιμάζονται να κονταροχτυπηθούν για την εξαγορά της παχιάς αγελάδας του δημοσίου, αφού η Ιντραλότ θα συμμετέχει και στον διαγωνισμό για την αγορά του.
Δεν είναι τυχαίο ότι επιχειρηματίες που φέρονται να διεκδικούν τον ΟΠΑΠ απειλούσαν το προηγούμενο διάστημα με «πόλεμο», αν εγκρινόταν η σύμβαση της Ιντραλότ, ενώ ο Σ. Κόκκαλης με τη σύμβαση στα χέρια αναζητεί τώρα συνέταιρο στη Ρωσία. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μελισσανίδης (γιός του Δημήτρη Μελισσανίδη, που καθόλου δεν ασχολείται με τον ΟΠΑΠ, όπως υποστηρίζει και με την αγωγή του εναντίον του UNFOLLOW) και ο Δημήτρης Κοπελούζος, που επίσης διεκδικεί τον ΟΠΑΠ, φέρονται να πνέουν μένεα κατά της διοίκησης του Οργανισμού αλλά και του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες απευθύνθηκαν και στο Μέγαρο Μαξίμου, απειλώντας θεούς και δαίμονες. Πληροφορίες θέλουν τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες, αν μείνουν έξω από την εξαγορά του ΟΠΑΠ, να σκοπεύουν οδηγήσουν την υπόθεση της σύμβασης της Ιντραλότ ακόμα και στα δικαστήρια. Εκτός και αν βρεθεί κάτι άλλο να τους εξευμενίσει…
Ο πόλεμος για την κότα με τα χρυσά αυγά, όπως αποκαλούν στην επιχειρηματική πιάτσα τον ΟΠΑΠ, αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες μέρες, αφού το ΤΑΙΠΕΔ θα δεχτεί οικονομικές προσφορές για την πώληση του ΟΠΑΠ μέχρι τις 17 Απριλίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι κοινοπραξίες που ετοιμάζονται να διεκδικήσουν τον ΟΠΑΠ είναι:
Ο κινεζικός όμιλος Fossun- Εquity σε συνεργασία με το fund Bc Partners, που συμμετέχει στο καζίνο της Πάρνηθας. Οι Κινέζοι έχουν στα υπέρ τους την πρόθεση του Πεκίνου να αγοράσει πλήθος ελληνικών κρατικών επιχειρήσεων και υποδομών.
Η κοινοπραξία της Emma Delta του Γιώργου Μελισσανίδη, γιου του γνωστού επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, που καθόλου δεν ασχολείται με τον ΟΠΑΠ, και της τσεχικής εταιρείας PPF. Η οικογένεια Μελισσανίδη έχει εξασφαλίσει ισχυρές προσβάσεις μέσα στην κυβέρνηση.
Ο Δ. Κοπελούζος με την Ισραηλινή Playtech και την Γερμανική Gausellamann.
Η Ιντραλότ του Σ. Κόκκαλη με συνέταιρο από τη Ρωσία ή τη Βρετανία, χώρες στις οποίες ο κ. Κόκκαλης έχει προσβάσεις και ισχυρούς δεσμούς.
Τα κέρδη του ΟΠΑΠ ακόμα και μέσα στην κρίση προκαλούν ζάλη. Όπως είχε καταγράψει το UNFOLLOW ήδη από τον Οκτώβριο του 2012, σε εκτενές ρεπορτάζ του για τον ΟΠΑΠ: Τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού τη δεκαετία (2002 – 2011) ήταν 5,29 δισ. ευρώ. Την τελευταία πενταετία και εν μέσω κρίσης τα κέρδη συνέχιζαν την ανοδική πορεία: 728,8 εκ. ευρώ ήταν το 2008, 593,8 εκ. ευρώ το 2009, 579 εκ. ευρώ το 2010, 542,9 εκ. ευρώ το 2011, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2012 ήταν 266,8 εκ. ευρώ.
Ο επιχειρηματικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει λοιπόν για το ξεπούλημα της πιο κερδοφόρας κρατικής επιχείρησης δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Ο Κόκκαλης, ο Μελισσανίδης, ο Κοπελούζος και οι ξένοι συνεργάτες τους ετοιμάζονται για μια ακόμα φορά να αυγατίσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στα διάφορα σημεία του πλανήτη, στην υγεία των κορόιδων.