ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ "ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ" ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑ



Μήνυμα «αισιοδοξίας, όχι όμως εφησυχασμού» θέλησε να στείλει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας όσον αφορά τη συμφωνία με την τρόικα, ξεκαθαρίζοντας ότι «μέχρι να μπορέσει η Ελλάδα να βγει στις αγορές ο δρόμος παραμένει ακόμα δύσβατος».
Μήνυμα «αισιοδοξίας, όχι όμως εφησυχασμού» θέλησε να στείλει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας όσον αφορά τη συμφωνία με την τρόικα, ξεκαθαρίζοντας ότι «
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με την τρόικα και την τελική συμφωνία που επιτεύχθηκε, ο ΥΠΟΙΚ τόνισε πάντως ότι έως τώρα έχουν διανυθεί περισσότερο από τα 2/3 της απόστασης όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή και περισσότερο από τα 3/4 της απόστασης όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα.
Ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε «μείζων εθνικό στόχο» την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ακόμα και από φέτος προκειμένου, όπως είπε, να ενεργοποιηθεί η ρήτρα του Eurogroup για τη μείωση του χρέους. «Μείζων πρόκληση», πρόσθεσε, «είναι ο συνδυασμός της δημοσιονομικής προσαρμογής και της οικονομικής ανάπτυξης».
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι ήταν δύσκολες και πως έγιναν σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης.
Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, που παρουσία του υπουργού αναπληρωτή Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη και του γενικού γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, η κυβέρνηση αναμένει τώρα την ομαλή εκταμίευση των δόσεων (2,8 δισ. ευρώ και 6 δισ. ευρώ) και των ομολόγων 7,2 δισ. ευρώ που έχουν εγκριθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Ο νέος έλεγχος από την τρόικα θα γίνει τον Ιούνιο, οπότε και θα εξεταστεί και η μείωση του ΦΠΑ 13% στην εστίαση. Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, εάν συνεχιστούν οι δημοσιονομικές εξελίξεις όπως και κατά το α΄ τρίμηνο εφέτος, ούτε τον Ιούνιο θα υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2013. Το δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2015- 2016 υπολογίζεται σε 2,5 δισ. ευρώ και η καλύτερη εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2013- 2014, ανέφεραν, μπορεί να το υπερκαλύψει. Σημειώνεται ότι, το πλήρες κείμενο της συμφωνίας με την τρόικα, θα δημοσιοποιηθεί σε περίπου 15 ημέρες.
Ειδικότερα, με βάση τη συμφωνία:
  • Το διάστημα 2010 - 2015, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων θα έχει μειωθεί κατά περίπου 160.000 άτομα (κυρίως λόγω του κανόνα, μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις και των αναγκαστικών αποχωρήσεων). Ο υπουργός θεωρεί ότι με την αναγκαστική αποχώρηση των 15.000 δημοσίων υπαλλήλων (4.000 εφέτος και 11.000 το 2014), θα υπάρξει πολύ μεγάλο όφελος, λόγω, κυρίως, της ισάριθμης αντικατάστασής τους με νέους σε ηλικία πτυχιούχους.
  • Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία (που έχουν δημιουργηθεί έως 31/12/12) η νέα ρύθμιση προβλέπει την εξόφληση σε 48 δόσεις. Όσα φυσικά πρόσωπα οφείλουν έως 5.000 ευρώ, θα μπορούν, σε συνεννόηση με τον Έφορο και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητές τους (άνεργοι, κ.λπ.), να πετύχουν μεγαλύτερο αριθμό δόσεων.
Για τα νομικά πρόσωπα και τους αυτοαπασχολούμενους ισχύουν αυστηρά οι 48 δόσεις, ενώ όσοι είχαν υπαχθεί σε παλαιότερη ρύθμιση δεν μπορούν να ενταχθούν στη νέα. Όμως, για τα νομικά πρόσωπα, θα ισχύσει η μείωση των προσαυξήσεων (έως 31/12/12) έως 50%.
Για οφειλές άνω των 75.000 ευρώ θα απαιτείται και υπογραφή λογιστή, ενώ για οφειλές άνω των 300.000 ευρώ θα απαιτούνται και εμπράγματες εξασφαλίσεις. Το υπουργείο Οικονομικών αναμένει έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ από τη νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα.
Εξετάζεται, επίσης, η αύξηση του ορίου για την άσκηση ποινικής δίωξης, από τις 5.000 ευρώ στις 10.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι, το α΄ 10ήμερο Απριλίου καταβλήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, επιπλέον 200 εκατ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες και αναμένεται να καταβληθούν συνολικά 600- 700 εκατ. ευρώ για το σύνολο του μήνα.
  • Θα υπάρξει οριζόντια μείωση 15% στον «νέο φόρο» που θα αντικαταστήσει εφέτος το ειδικό τέλος στα ακίνητα (ΕΕΤΗΔΕ). Δεν θα υπάρξει εφέτος αφορολόγητο όριο, ενώ θα εκτιμηθεί η πιθανότητα αυτή για το 2014, ανάλογα με την πορεία των εσόδων.
  • Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει αναγκαστικά να ολοκληρωθεί έως το τέλος Απριλίου, ενώ επαρκούν τα 50 δισ. ευρώ που δίδονται. Στο διάστημα Απριλίου - Ιουλίου, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες μπορούν να γίνουν «ενσωματωτές» των μικρότερων, μέσω εξαγορών. «Έως σήμερα δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους για τις ελληνικές τράπεζες. Μακάρι να υπήρχε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. Ενώ, από τον περασμένο Ιούνιο, επέστρεψαν στις τράπεζες καταθέσεις 20 δισ. ευρώ.
  • Ενισχύεται ο ρόλος της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, καθώς μεταφέρονται σε αυτή και οι προληπτικοί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο (ΚΒΣ, κ.λπ.) θα δημοσιοποιηθεί τον Μάιο.
Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, ως προτεραιότητες τίθενται, η βελτίωση της φορολογικής διοίκησης, η στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης και η δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας.
Τα υπόλοιπα σημεία της συμφωνίας με την τρόικα, αφορούν, μεταξύ άλλων, την αποτελεσματικότητα των δαπανών, τα φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις και ΑΠΕ, την ύπαρξη επαρκούς ρευστότητας στην αγορά, την ενίσχυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών (επέκταση απελευθέρωσης επαγγελμάτων, λιανικό εμπόριο, ενίσχυση εξαγωγών), την αλληλεξάρτηση δικαιοσύνης και οικονομίας και την επίσπευση των διαδικασιών για τις ιδιωτικοποιήσεις.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2QdMeLhDa

Το ενδιαφέρον του κόσμου συγκέντρωσε η ομιλία για την επίδραση της χρήσης Η/Υ στην υγεία μας



Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε το πολυάριθμο κοινό που βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης10-4-2013 στο πνευματικό κέντρο του δήμου Κατερίνης την εκδήλωση με θέμα: «Επιδράσεις από τη συχνή χρήση των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στην υγεία μας». Αποτέλεσε μια διοργάνωση του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κατερίνης, σε συνεργασία με το Εσπερινό Γυμνάσιο, το Εσπερινό Λύκειο Κατερίνης και το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων της ΔΙΔΕ Πιερίας.
Στο επίκεντρο του προγράμματος της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Επιμελητής Β΄ Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θ. Βάιος Νταφούλης. Με την εμπειρία του και από την θέση του, είχε την δυνατότητα να αναφερθεί σε μια σειρά πραγματικών περιπτώσεων που αντιμετωπίζει, όπως την επίδραση που μπορεί να έχει στην ψυχική κατάσταση ενός νεαρού χρήστη ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και ιδιαίτερα το διαδίκτυο.
Επιπλέον, στο πάνελ της βραδιάς ήταν ο Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κατερίνης Γιώργος Αραμπατζής, ο Διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου Κατερίνης Θανάσης Κωνσταντίνου και ο Διευθυντής του Εσπερινού Λυκείου Κατερίνης Νέστωρ Κώστας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης η υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων Μιράντα Παππά και ο υπεύθυνος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Θόδωρος Παυλίδης.
Την ομιλία παρακολούθησαν κυρίως μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν στην διοργάνωση της, αλλά και πολίτες της Κατερίνης, που ενημερώθηκαν για ένα καίριο ζήτημα της εποχής και της καθημερινότητας από έναν εξειδικευμένο επιστήμονα. Ο δρ. Νταφούλης πραγματεύτηκε κυρίως ζητήματα πρόληψης και ασφάλειας που αποτελούν σημαντικό μέρος στην καταπολέμηση ζητημάτων τέτοιας φύσης, αναφέρθηκε όμως και στην θεραπεία.
Καθημερινά διαφαίνεται ότι η σχέση που αναπτύσσουν οι έφηβοι με το διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα και εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε προβληματική, λόγω των ωρών που περνούν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Γενικότερα, τονίστηκε και η σημασία διοργάνωσης εκδηλώσεων όπως αυτή, που παρεμβαίνουν στη σύγχρονη ηλεκτρονική κοινωνία και της επιπτώσεις της στην αποδόμηση της κοινωνίας προσώπων και την δημιουργίας μιας παθητικής κοινωνίας εικόνων
.

Η ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ



 
Μυρίζει εκλογές.

Είμαστε στον Απρίλιο και ο Σαμαράς επιστρέφει στην πολιτική απάτη των Ζαππείων, μοιράζοντας ξανά ακάλυπτες πολιτικές επιταγές ψευδεπίγραφων υποσχέσεων και ανέφικτων στόχων.
Και μαζί με το νέο Ζάππειο, διαρρέει και την πληροφορία του προεκλογικού ανασχηματισμού, με τον Βενιζέλο να μπαίνει στην Κυβέρνηση.
 
Όλα αυτά ενώ έρχεται ο Μάιος, ο μήνας των εκταμιεύσεων των δόσεων.
Τα 2,8 ΔΙΣ στο 1ο δεκαήμερο.
Τα 4,2 ΔΙΣ του Eurogroup, στα μέσα Μαϊου.
Τα καθυστερούμενα 7,2 ΔΙΣ ομόλογα EFSF του Ιανουαρίου και τα 1,8 ΔΙΣ του ΔΝΤ, μέχρι το τέλος Μαϊου.
Σύνολο 16 ΔΙΣ.
Το ποσό είναι μεγάλο, πολύ μεγάλο για να εκταμιευθεί χωρίς τον εκβιασμό ενός νέου Μνημονίου, που θα περιλαμβάνει μέχρι και κούρεμα καταθέσεων.
 
Και ο εκβιασμός της συνομολόγησης του επόμενου Μνημονίου θα είναι τόσο μεγάλος, που για να περάσει έχει ανάγκη το πλυντήριο των εκλογών.
 
Η νέα απάτη της προεκλογικής εκστρατείας Σαμαρά θα είναι αυτή της ψευτοδιεκδίκησης του Κατοχικού Δανείου από τη Γερμανία.
Ο πρωθυπουργός της δωρεάς των 2 ΔΙΣ στη SIEMENS, θα εμφανιστεί ως ο νέος εθνικός ήρωας που θα ξανασώσει την Ελλάδα, αφού με το επόμενο Μνημόνιο θα εξασφαλίσει για χιλιοστή φορά την παραμονή της Ελλάδας στην Ευροζώνη και θα εισπράξει επί τέλους από τη Γερμανία το Κατοχικό Δάνειο.
Χωρίς βέβαια να διευκρινήσει ότι δεν πρόκειται να εισπράξει δεκάρα τσακιστή από την κ.α Μέρκελ, αφού ήδη σχεδιάζεται ο αντισταθμιστικός συμψηφισμός των Ελληνικών απαιτήσεων για το Κατοχικό Δάνειο, με το ποσό του κουρέματος του δημοσίου χρέους που θα οριστικοποιηθεί το φθινόπωρο.
 
Η 16η και η 23η Ιουνίου φαίνεται να είναι οι επικρατέστερες ημερομηνίες.
Και βολεύουν τους πάντες.
 
Περισσότερο όμως από όλους βολεύονται οι Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου και Βενιζέλος, αφού το πλυντήριο των εκλογών οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη βέβαιη παραγραφή κάθε ποινικής ευθύνης σχετικά με τη Λίστα Lagarde.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής διακόπηκαν εκ του πονηρού μέχρι τις αρχές Ιουλίου, με πρόσχημα την αναμονή του πορίσματος του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου.
 
Η Προανακριτική Επιτροπή θα ξανασυνεδριάσει μετά τις εκλογές.
Και το πόρισμα θα συνοψίζεται σε μία μόνο λέξη :
ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ !

Dr. Kiriakos Tobras


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2QdG7yVQv

Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι@ “για να μην βγαίνουν έξω οι φωνές από το πάρτι…”


Και τώρα θα αρχίσουν να μιλούν οι ίδιοι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την λεηλασία της χώρας για τους “επίορκους δημοσίους υπάλληλους”. Για να δικαιολογήσουν τις μαζικές σφαγές και στο δημόσιο τομέα. Ενώ αγνόησαν συστηματικά την σφαγή στον ιδιωτικό τομέα. 

 
Ποιοι δημοσιογράφοι; Εκείνοι που λάμβαναν 45.000 ευρώ το μήνα από το δημόσιο και ήταν στις λίστες πληρωμών αρκετών υπουργείων; Εκείνοι που απόλαυσαν τα κονδύλια των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκείνοι που οι κουμπάροι τους προμήθευαν το ελληνικό δημόσιο; 

Αν νομίζουν πως οι δημοσιογράφοι δεν ευθύνονται για το σημερινό χάλι, είναι γελασμένοι, Διότι την εποχή του ευφορίας, λάμβαναν πολλά περισσότερα  και συνεχίζουν να λαμβάνουν “για να μην βγαίνουν έξω οι φωνές από το πάρτι…”



πηγη


Ο νέος ολοκληρωτισμός: Χωρίς ιδιοκτησία – χωρίς δουλειά – χωρίς αξιοπρέπεια


 Ο νέος ολοκληρωτισμός: Χωρίς ιδιοκτησία   χωρίς δουλειά   χωρίς αξιοπρέπεια
Του Μενέλαου Γκίβαλου 
Θυμίζουν «ημέρες του Απριλίου του 1967», καθώς πλησιάζει άλλωστε η αντίστοιχη «επέτειος», οι πρακτικές της κρατικής καταστολής που εφαρμόσθηκαν στην πολύπαθη περιοχή της Ιερισσού: Κουκουλοφόροι των δυνάμεων ασφαλείας-επίλεκτες μονάδες του «Στρατού του Κεφαλαίου»- εισβάλλουν σε σπίτια κατοίκων στις τρεις το πρωί, σπάζουν τις πόρτες και συλλαμβάνουν -σύρουν στην κυριολεξία- ξυπόλυτους και με τις πυτζάμες οικογενειάρχες… Η δικτατορία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, οι επιχειρήσεις που το υπηρετούν, μετέτρεψαν σε πραιτωριανούς τις αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν ως αποστολή τη προστασία και την ασφάλεια των πολιτών, τη διαφύλαξη της περιουσίας και της αξιοπρέπειάς τους…

Βιώνουμε ένα μεταμοντέρνο μοντέλο ολοκληρωτισμού. Το δημοκρατικό πολίτευμα έχει υπονομευθεί καίρια. Το Σύνταγμα παραβιάζεται ή αγνοείται συστηματικά, το Κοινοβούλιο έχει μετατραπεί σε «εκδοτήριο» πράξεων νομοθετικού περιεχομένου των μνημονιακών επιταγών, η εκτελεστική εξουσία, οι κυβερνήσεις των Μνημονίων, ευτελίζονται καθημερινά, έχοντας υποταγεί πλήρως στους εκπροσώπους των δυνάμεων κατοχής.
Μόνο κάποιοι -ανθιστάμενοι ακόμα- «πυρήνες» στον χώρο της Δικαιοσύνης (η οποία δέχεται ευθέως προπηλακισμούς όταν δεν εναρμονίζεται με το «μνημονιακό Δίκαιο») ορθώνουν το ανάστημά τους, υπηρετώντας τον όρκο τους και τις αρχές του Δικαίου.
Ο χρηματοπιστωτικός ολοκληρωτισμός, με πολιτική έκφραση τη γερμανική ολιγαρχική ομάδα που «συμβολοποιείται» στα πρόσωπα του Βόλ. Σόιμπλε και της Άνγκ. Μέρκελ,επελαύνει διαλύοντας τους θεσμούς του κοινωνικού κράτους, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, και ληστεύει τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών.
Ο νέος αυτός ολοκληρωτισμός, η νέα αυτή μορφή δικτατορίας, που εμφανίζεται με τη μορφή της «νεοφιλελεύθερης λιτότητας», δεν έχει ως κύριο αντίπαλο κάποιο σοσιαλιστικό/κοινωνιστικό πρότυπο, αλλά πριν απ” όλα αποθεμελιώνει τον βασικό πυρήνα των αρχών και των κανόνων του κλασικού φιλελεύθερου προτύπου της αστικής-βιομηχανικής κοινωνίας, όπως τη γνωρίσαμε κατά τον 20ό αιώνα.
Όσες μορφές κεφαλαίου, όσες μορφές επιχειρηματικής δραστηριότητας συμβαδίζουν με τα συμφέροντα της χρηματοπιστωτικής εξουσίας, όποιας μορφής κερδοσκοπική δραστηριότητα («μαύρου» χρήματος, προϊόντων εγκλήματος, μεγάλης φοροδιαφυγής) εναρμονίζεται με τη στρατηγική της εξουσίας αυτής, προστατεύονται και ενισχύονται.
Αντίθετα η ατομική ιδιοκτησία, η περιουσία, οι καταθέσεις στις τράπεζες, αλλά και κάθε παραγωγική-επιχειρηματική-επαγγελματική δραστηριότητα, που ανάγεται στην πραγματική οικονομία και λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους, στοχοποιείται και απονομιμοποιείται. Η Κύπρος έγινε στόχος για το «μέγεθος» του τραπεζικού της συστήματος. Στην Ελλάδα υπάρχει -κατά τους οικονομικούς δικτάτορες- απαράδεκτα υψηλό ποσοστό ατομικής ιδιοκτησίας στον τομέα της κατοικίας, αλλά και τεράστιος αριθμός μικρομεσαίων επαγγελματιών… Γι” αυτό και μέσω των χαρατσιών και των δεκάδων φόρων στην κατοικία, και ταυτόχρονα λόγω της προφανούς αδυναμίας να πληρωθούν τα δάνεια, οι κατοικίες θα οδηγηθούν μαζικά σε εκποίηση από «ειδικά funds»… Όσο για τους μικρομεσαίους, αυτοί θα πρέπει να διαλυθούν και να αποτελέσουν φτηνό εργατικό δυναμικό… Μέχρις ότου έρθει η ανάπτυξη, υπάρχουν άλλωστε τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής. Το «κούρεμα» των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου υπήρξε το πρώτο στάδιο του «πειράματος». Η διαρπαγή των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο αναδεικνύεται στο αποφασιστικό γεγονός που ανοίγει τις «πύλες της κολάσεως»… Οι δημόσιοι προϋπολογισμοί -δηλαδή οι φόροι- και οι μειώσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών κάλυψαν σε πρώτη φάση τις «μαύρες οπές» των χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Τώρα είναι η αποταμίευση, ο συσσωρευμένος μόχθος, οι καταθέσεις, που καλούνται να «συμβάλουν» στις ζημίες και στις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών…
Οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και θα καταστούν σύντομα νομοθετήματα των εθνικών-κρατικών δικαίων. Οι ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ. Η χρηματοπιστωτική δικτατορία και οι πολιτικοί της εκφραστές διαμορφώνουν και επιβάλλουν το δικό τους δίκαιο, αποφασίζουν για τις περιουσίες, για τις ζωές δεκάδων εκατοντάδων εκατομμυρίων κατοίκων των χωρών της Νότιας Ευρώπης.

Στην πολιτισμένη Ευρώπη της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα γυρίζουμε ξαφνικά αιώνες πίσω: Οι αρχές της γαλλικής επανάστασης, ο πυρήνας της φιλελεύθερης δημοκρατίας, τα ατομικά πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, η μεσαία τάξη -»σπονδυλική στήλη» της κοινωνικοοικονομικής δομής της βιομηχανικής επανάστασης- καταπατώνται, απονομιμοποιούνται, διαλύονται. Ένας νέος ολοκληρωτισμός απλώνει τα μαύρα πέπλα του πάνω από την Ευρώπη. Οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να συνειδητοποιήσουν την ιστορική οπισθοδρόμηση και να αποτρέψουν την επέλαση του οικονομικού, πολιτικού και πνευματικού αυτού ολοκληρωτισμού. Γιατί ο νέος οικονομικός πόλεμος, που ξεκίνησε, ίσως αποδειχθεί πιο καταστροφικός και από τους συμβατικούς του προηγούμενου αιώνα για την Ευρώπη.
: Το Παρόν

Αυτός είναι ο άνθρωπος που σκόρπισε τον θάνατο στην Βοστόνη; Δείτε την εικόνα….


Το γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες από τη Βοστόνη που δείχνουν έναν άνδρα στην οροφή ενός κτιρίου κοντά στο σημείο της επίθεσης και έχουν μπει στο μικροσκόπιο του FBI.Τις φωτογραφίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Corriere della Sera και δείχνουν έναν μυστηριώδη άνθρωπο να βρίσκεται στην οροφή ενός κτιρίου.
Η αστυνομία «σαρώνει» ήδη φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τον μαραθώνιο, αναζητώντας στοιχεία που θα οδηγήσουν στους δράστες της βομβιστικής επίθεσης.

2 14 Αυτός είναι ο άνθρωπος που σκόρπισε τον θάνατο στην Βοστόνη; Δείτε την εικόνα....

Όλα τα ονόματα του ανασχηματισμού


Ο κύβος ερίφθη! Εντός των προσεχών ημερών ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχωρά σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του και το «μεγάλο όνομα» που θα εισέλθει σε αυτή είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
samarasvenizeloskoubelis 867309948 Αποκλειστικό troktiko.eu : Όλα τα ονόματα του ανασχηματισμού
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ορκιστεί υπουργός Εξωτερικών και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα μετακινηθεί στο ΥΠΕΣ ως αντικαταστάτης του Ευρυπίδη Στυλιανίδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στο troktiko.eu θα δημιουργηθεί αυτόνομο Υπουργείο Ενέργειας, στο οποίο ο κ. Βενιζέλος θέλει να εγκαταστήσει τον γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματός του αλλά το μέγαρο Μαξίμου έχει εντοπίσει ένα «κώλυμα» του Γιάννη Μανιάτη και για την ώρα αρνείται να πει το «ναι» στο ΠΑΣΟΚ.
Κατά τ’ άλλα και από πλευράς Ν.Δ., οριστικά εκτός κυβέρνησης θα βρεθούν οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης ενώ αναζητείται, χωρίς να έχει βρεθεί ακόμα, ο αντικαταστάτης του Γιάννη Βρούτση στο Εργασίας.
Αντίθετα, θα παραμείνει στη θέση του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αθανάσιος Τσαυτάρης (επιλογή Βενιζέλου)ενώ το ίδιο θα συμβεί –κι αυτό αποτελεί έκπληξη- και με τους δύο «τοποτηρητές» του Φώτη Κουβέλη, τον Αντώνη Μανιτάκη στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τον Αντώνη Ρουπακιώτη στο Δικαιοσύνης.
Η εξέλιξη αυτή, όμως, θα δημιουργήσει πρόβλημα στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ αφού ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Πανούσης είναι έτοιμος «να τα βροντήξει» επειδή ο κ. Κουβέλης δεν προωθεί την υπουργοποίησή του.

Διάτρητες οι σημερινές ηλεκτρονικές συναλλαγές


 Διάτρητες οι σημερινές ηλεκτρονικές συναλλαγές
Άκρως επικίνδυνη η μελλοντική διακυβέρνηση που μας ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση.   Η ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψε 79 συναλλαγές της «ψηφιακής μαφίας» και στοιχεία 23 χρηστών.   Πλήρωναν ΔΕΗ και ΙΚΑ με τα λεφτά που έκλεβαν χάκερ. Δεκάδες Έλληνες επιχειρηματίες και ιδιώτες πλήρωναν ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς τους με… κλεμμένα χρήματα.Μέσω Facebook είχαν έλθει σε επαφή με ρουμάνους και πακιστανούς χάκερ που υφάρπαζαν λεφτά από τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων ιδιωτών μέσω του e-banking. Στη συνέχεια με τα χρήματα αυτά πλήρωναν λογαριασμούς τους σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΙΚΑ μέχρι και στο ΤΕΒΕ.
Ανάμεσα στους Έλληνες ιδιώτες που συνεργάζονταν με τους αλλοδαπούς χάκερ ήταν ιδιοκτήτες ξενοδοχείων από τα Χανιά, καταστηματάρχες από την Αθήνα, υπάλληλοι από Θεσσαλονίκη, Φλώρινα κ.ά. Εκτός των άλλων διαπιστώθηκε ότι μέσω χάκερ πλήρωνε τους εκκρεμείς λογαριασμούς προς υπηρεσίες κοινής ωφέλειας ιδιοκτήτης πρακτορείου Προ-Πο στην Αθήνα ο οποίος συγκέντρωνε τα σχετικά ποσά από τους ιδιώτες καταναλωτές που πήγαιναν σε αυτόν για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους σε κρατικούς οργανισμούς.

«Υποσχόμενη» σελίδα στο Facebook
Η έρευνα για αυτή τη νέα «ψηφιακή μαφία» πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τον εντοπισμό δημοφιλούς σελίδας στο Facebook η οποία υποσχόταν «ωφέλιμη διεκπεραίωση μεγάλων οφειλών σε κρατικούς φορείς». Όπως προέκυψε, η συγκεκριμένη σελίδα είχε μεγάλη επισκεψιμότητα και 8.500 likes. Επιπλέον, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπήρξε καταγγελία αναφορικά «με επιθέσεις υποκλοπής ονομάτων χρηστών και κωδικών πρόσβασης (τύπου phishing), που πραγματοποιήθηκαν σε βάρος τράπεζας από άγνωστους χρήστες του Διαδικτύου».
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι αυτό το προφίλ στο Facebook είχαν δύο υπήκοοι Ρουμανίας, 29 και 38 χρόνων, και πέντε ακόμη αλλοδαποί κυρίως από το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές. Οι αλλοδαποί χάκερ δράστες είχαν καταφέρει να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς περίπου 150 ανυποψίαστων ιδιωτών από τους οποίους υφάρπαζαν χρηματικά ποσά.

Πώς γινόταν η κομπίνα
Επειδή όμως υπάρχουν σχετικοί ηλεκτρονικοί έλεγχοι σε αυτές τις διαδικασίες, δεν μετέφεραν τα ποσά που άρπαζαν σε λογαριασμούς τους αλλά σκαρφίστηκαν κάτι άλλο. Μέσω ιστοσελίδας στο Facebook αλλά και e-mail που έστελναν υπόσχονταν τακτοποίηση εκκρεμών λογαριασμών σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κτλ., καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, ανανέωση χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας και ανάληψης χρημάτων από ΑΤΜ. Οι ίδιοι όριζαν ότι η αμοιβή τους θα ήταν το 10% επί των συναλλαγών των «πονηρών επιχειρηματιών» που θα τακτοποιούσαν.
Έτσι άρχισαν να συρρέουν πελάτες που ήθελαν να πληρώσουν χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με χρήματα άλλων. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι από την ψηφιακή μαφία πραγματοποιήθηκαν 79 απατηλές συναλλαγές, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 23 χρηστών του Διαδικτύου, οι οποίοι φέρεται να ωφελήθηκαν από τις συναλλαγές αυτές. Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση 41χρονου ιδιοκτήτη ξενοδοχείου από την Κρήτη, ο οποίος απευθύνθηκε στους χάκερ και επιχείρησε να πληρώσει λογαριασμούς κοινής ωφέλειας ύψους 12.000 ευρώ καθώς και ασφαλιστικές εισφορές συγγενικού του προσώπου ύψους 3.000 ευρώ. Επιπλέον οι δύο Ρουμάνοι κατάφεραν να κάνουν ανάληψη χρηματικού ποσού από ΑΤΜ τράπεζας χρησιμοποιώντας κωδικούς μέσω Διαδικτύου σε μηνύματα SMS.
Το Βήμα 

: Κατοχικά
internet advertising

Διακομιδή μωρού με το πρωθυπουργικό αεροσκάφους


image3 250x180 Διακομιδή μωρού με το πρωθυπουργικό αεροσκάφουςΕπιστρατεύτηκε ξανά το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για επείγουσα μεταφορά ασθενούς στο εξωτερικό. Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα κοριτσάκι 22 μηνών που πάσχει από σοβαρό πρόβλημα καρδιοπάθειας και διακομίστηκε σε ειδικό κέντρο της Ελβετίας, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του μωρού επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες.
Νοσηλεύτηκε αρχικά στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων και στη συνέχεια – καθώς έχει διακοπεί η λειτουργία της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής – στο Ωνάσειο, όπου οι γιατροί ανέφεραν ότι δεν μπορούν να κάνουν την επέμβαση.
Μετά την εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς απευθύνθηκαν στο πρωθυπουργικό γραφείο. Ειδοποιήθηκε το υπουργείο Υγείας και αμέσως υπήρξε κινητοποίηση για τη σωτηρία του μωρού.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, στην Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει εντός των ερχόμενων ημερών ο μαθητής που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο στο Ανόβερο της Γερμανίας, ο οποίος επίσης ταξίδεψε εσπευσμένα με το ίδιο μέσο μετά από κινητοποίηση μεταξύ Μαξίμου και υπουργείου Υγείας.

Η έκρηξη σε αργή κίνηση (video)


Νέο βίντεο από το associated press δημοσιεύει το BBC, τη στιγμή της έκρηξης, επεξεργασμένο σε αργή κίνηση.
Δείτε το βίντεο:

Άσχημα τα νέα για τον Τόμας Πρωτόπαπα- Θεωρείται κλινικά νεκρός


tomas1 300x186 Άσχημα τα νέα για τον Τόμας Πρωτόπαπα  Θεωρείται κλινικά νεκρόςΔύσκολες ώρες περνά η οικογένεια του Τόμας Πρωτόπαπα καθώς τα νέα των γιατρών κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι για την υγεία του νεαρού ηθοποιού.
Οι θεράποντες ιατροί έχουν κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό και όλοι τώρα ελπίζουν σε ένα θαύμα. Αυτό είπαν στους οικείους του οι γιατροί μέσα το Σαββατοκύριακο καθώς η είδηση ήταν πως επί της ουσίας ο Τόμας είναι κλινικά νεκρός -τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα και δεδομένων του ανενεργού εγκεφάλου του 36χρονου και της σχεδόν μηδενικής αντίδρασης στις αγωγές που του έγιναν.
Η καρδιά του άτυχου ηθοποιού χτυπάει κανονικά όμως ο εγκέφαλός του είναι «ανενεργός». Οι μέχρι τώρα προσπάθειες δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη επίκειται νέα προσπάθεια των γιατρών.

Ανατριχίλα! – Συγκλονιστικές εικόνες από το OAKA – Γρονθοκόπησαν τους Πετρόπουλο και Μητρόπουλο


anatrixila sygklonistikes eikones apo to OAKA gronthokopisan tous petropoulo kai mitropoulo 1 315x236 250x180 Ανατριχίλα!   Συγκλονιστικές εικόνες από το OAKA   Γρονθοκόπησαν τους Πετρόπουλο και ΜητρόπουλοΟ Μπουγαϊδης έχει στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας, χούλιγκανς εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο και ο κόσμος στις εξέδρες ξεσπάσει σε κλάματα βλέποντας την ΑΕΚ να είναι μια “ανάσα” από τον υποβιβασμό.
Δεν χρειάζονται λόγια Επίθεση και αρκετό ξύλο δέχτηκαν όσοι παίκτες της ΑΕΚ δεν πρόλαβαν να μπουν στην φυσούνα, την στιγμή της εισόδου των οπαδών της Ένωσης, μετά το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη.
Δευτερόλεπτα μετά το αυτογκόλ του Μαυρουδή Μπουγαΐδη και το προβάδισμα του Πανθρακικού οπαδοί της ΑΕΚ έκαναν «ντου» στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να επιτεθούν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους.
Μάλιστα, όσοι από τους παίκτες των «κιτρινόμαυρων» δεν κατάφεραν να μπουν εγκαίρως στην φυσούνα έφαγαν αρκετό ξύλο από τους «ανεγκέφαλους» που είχαν βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο.
Τέλος, ακόμα και δύο ώρες μετά το… άδοξο τέλος του παιχνιδιού, οι ποδοσφαιριστές είναι ακόμα κλεισμένοι στα αποδυτήρια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως κόσμος θα βρεθεί στα Σπάτα, στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

61 Ανατριχίλα!   Συγκλονιστικές εικόνες από το OAKA   Γρονθοκόπησαν τους Πετρόπουλο και Μητρόπουλο
81 Ανατριχίλα!   Συγκλονιστικές εικόνες από το OAKA   Γρονθοκόπησαν τους Πετρόπουλο και Μητρόπουλο
27 Ανατριχίλα!   Συγκλονιστικές εικόνες από το OAKA   Γρονθοκόπησαν τους Πετρόπουλο και Μητρόπουλο
71 Ανατριχίλα!   Συγκλονιστικές εικόνες από το OAKA   Γρονθοκόπησαν τους Πετρόπουλο και Μητρόπουλο
91 Ανατριχίλα!   Συγκλονιστικές εικόνες από το OAKA   Γρονθοκόπησαν τους Πετρόπουλο και Μητρόπουλο
51 Ανατριχίλα!   Συγκλονιστικές εικόνες από το OAKA   Γρονθοκόπησαν τους Πετρόπουλο και Μητρόπουλο
Φωτο eurokinissi

Αποκάλυψη-σοκ Οι βόμβες είχαν μέσα λεπίδες και καρφιά!


Λεπίδες και καρφιά είχαν τουλάχιστον οι δύο από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιήθηκαν από τους βομβιστές, δήλωσε πριν από λίγο ομοσπονδιακός αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας.
ABF515FB413CD0C3BEF33B885711DB1D Αποκάλυψη σοκ Οι βόμβες είχαν μέσα λεπίδες και καρφιά!
Σε συνέντευξή του στο CNN ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως ότι τουλάχιστον σε δύο από τους συνολικά πέντε εκρηκτικούς μηχανισμούς που έσπειραν τον θάνατο και τον τρόμο στην Βοστόνη είχαν λεπίδες και καρφιά για να προκαλέσουν όσο τον δυνατόν περισσότερα θύματα.
Οι βόμβες ήταν μικρές και έρευνες που έγιναν δεν έδειξαν ότι ήταν C- 4 (τύπος πλαστικής εκρηκτικής ύλης) ή άλλο εκρηκτικό υλικό υψηλής βαθμίδας αλλά πρόχειροι εκρηκτικοί μηχανισμοί.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, η κάθε βόμβα που χρησιμοποιήθηκε φέρει την -μοναδική- υπογραφή του βομβιστή για το λόγο αυτό οι έρευνες των αμερικανικών αρχών είναι στραμμένες στην «ταυτότητα» των εκρηκτικών μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν οι οποίες θα τους οδηγήσουν και στους δράστες.
Οι βομβιστικές επιθέσεις που ξύπνησαν μνήμες 11ης Σεπτεμβρίου σημειώθηκαν λίγο πριν τις 3 το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα) στη Βοστώνη, κατά τη διάρκεια του τερματισμού του 117ου φημισμένου μαραθωνίου της πόλης.
17 Αποκάλυψη σοκ Οι βόμβες είχαν μέσα λεπίδες και καρφιά!
Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν την καρδιά της αμερικανικής μεγαλούπολης, με διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων, ενώ ακολούθησε ακόμα μια έκρηξη και κατόπιν πυρκαγιά στην κεντρική βιβλιοθήκη (JFK) της πόλης, η οποία αρχικά συσχετίστηκε με τις πρώτες εκρήξεις, προτού ο Δήμαρχος της πόλης αποσυνδέσει τα γεγονότα.
Από τις εκρήξεις των βομβών, που είχαν τοποθετηθεί σε κάδους σκουπιδιών στο χώρο του τερματισμού και στις αυτοσχέδιες κερκίδες που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, σε έναν χώρο γεμάτο θεατές, κυρίως αθώες οικογένειες με παιδιά, τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών κι ένα οκτάχρονο αγοράκι!
Επισήμως οι αρχές επιβεβαιώνουν τρεις νεκρούς, αλλά η εφημερίδα New York Post και αρκετά αμερικανικά κανάλια, επικαλούμενα αξιωματούχο του Λευκού Οίκου που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους δώδεκα. Αργότερα ο Λευκός Οίκος έσπευσε να διαψεύσει την πληροφορία αυτή, αλλά ορισμένα ΜΜΕ επέμεναν να την μεταδίδουν…
Η τελευταία επίσημη καταμέτρηση έχει ανεβάσει τον αριθμό των τραυματιών σε 144, εκ των οποίων τουλάχιστον 17 σε κρίσιμη κατάσταση με τους 8 να είναι μικρά παιδιά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κρίθηκε αναγκαίος ακόμα και ο ακρωτηριασμός τραυματιών.
29 Αποκάλυψη σοκ Οι βόμβες είχαν μέσα λεπίδες και καρφιά!
Την ίδια στιγμή, το δίκτυο Fox News έκανε λόγο και για τρίτο εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο ξενοδοχείο Mandarin. Τελικώς επιβεβαιώθηκε πως ειδικές μονάδες της αστυνομίας εντόπισαν και απενεργοποίησαν τουλάχιστον άλλους δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Σύμφωνα με το BBC οι δύο εκρήξεις προήλθαν από το ξενοδοχείο Fairmont Copley Plaza, που βρίσκεται κοντά στη γραμμή τερματισμού, του μαραθωνίου της Βοστώνης, ενώ εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής δήλωσε ότι ενημερώθηκαν από την υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ περίπου 15 λεπτά πριν από την έκρηξη να εκκενώσουν τον χώρο, αλλά αυτό κατέστη αδύνατον, καθώς ήταν χιλιάδες οι θεατές και οι αθλητές.
Η ειρωνεία είναι ότι ο ιστορικός μαραθώνιος ξεκίνησε έπειτα από λίγα λεπτά σιγής για τα θύματα του σχολείου του Κονέκτικατ, όπου ο Άνταμ Λάντζα εισέβαλε πριν λίγους μήνες σκορπώντας τον θάνατο σε μικρούς μαθητές και καθηγητές, ενώ ήδη στις ΗΠΑ συζητείται το θέμα της οπλοκατοχής.
Όπως ανέφερε στην Boston Globe, ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος εργαζόταν εθελοντικά στον μαραθώνιο και βρισκόταν λίγα μέτρα από την γραμμή τερματισμού «αρχικά ακούσαμε την έκρηξη, μετά είδαμε τον καπνό και την φωτιά. Ήταν σαν να ξαναζούσαμε την 11η Σεπτεμβρίου».
Το δίκτυο Fox News μετέδωσε ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες στον αγώνα αλλά και θεατές ξέσπασαν σε κλάματα μόλις αντίκρισαν το χάος, ενώ αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τραυματίες που είχαν ακρωτηριαστεί. «Το πόδι κάποιου εκτοξεύθηκε μπροστά μου», δήλωσε στην Boston Herald άνδρας που βρέθηκε στο σημείο την στιγμή της έκρηξης.
Ο Κρις Κάσιντι, ρεπόρτερ της εφημερίδας, ο οποίος έτρεχε στον μαραθώνιο είπε πως άκουσε δύο εκρήξεις, η πρώτη από το σημείο τερματισμού, και αμέσως μετά είδε καπνό να καλύπτει την περιοχή. «Συνέχισα να τρέχω και άκουσα πίσω μου ένα δυνατό θόρυβο. Ήταν σαν να προερχόταν από κάδο απορριμμάτων. Είδα ανθρώπους να είναι χτυπημένοι από συντρίμμια και άλλους με αιματοβαμμένα πρόσωπα», είπε ο Κάσιντι.
Η Λόρα ΜακΛιν από το Τορόντο που συμμετείχε στον μαραθώνιο είπε πως άκουσε δύο εκρήξεις έξω από το σημείο που βρισκόταν το ιατρικό προσωπικό το οποίο παρακολουθούσε τους δρομείς. «Υπάρχουν άνθρωποι που ήταν πραγματικά βουτηγμένοι στο αίμα. Τους τραβούσαν προς τους γιατρούς», δήλωσε η ΜακΛιν.
Η Κλερ Φαλγκουστ, η οποία περίμενε τον σύζυγό της να ολοκληρώσει την διαδρομή, περιέγραψε ότι «το κτίριο εξερράγη, άκουσα έναν ισχυρό θόρυβο και μετά είδα γυαλιά να βρίσκονται παντού. Κάτι χτύπησε το κεφάλι μου, όμως, δεν ξέρω τι ήταν. Το μόνο που έκανα ήταν να σκύψω».
Όπως αναφέρει στο BBC ο αυτόπτης μάρτυρας και πρώην στρατιωτικός Μπρους Μέντελσον τη στιγμή των εκρήξεων ήταν έντονη η μυρωδιά από μπαρούτι, τονίζοντας πως οι σκηνές χάους που έζησε του θύμισαν έντονα την τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους.

Δηλαδή σε άλλη τράπεζα -εκτός Εθνικής ....δεν είναι ασφαλείς οι καταθέσεις(;)


 
Έχουν καταφέρει οι "παγκοσμιοποιημένοι καριόληδες" που κυβερνάνε αυτό τον κόσμο, να "φυτέψουν"  -με διάφορους τρόπους- στην συνείδηση του μέσου ανθρώπου, την αμφισβήτηση από τον ίδιο, της προσωπικότητάς του, της ηθικής του (μαζί τα φάγαμε) και την αμφιβολία για την εγκυρότητα  της κρίσης του, της σκέψης του, ακόμα και της στοιχειώδους λογικής του (άραγε ένα και ένα κάνουν δυο;).
Όταν λοιπόν έβλεπα στην TV  "....για σιγουριά βάλτε τα λεφτά στην Εθνική τράπεζα."    σκεπτόμουν ....μπα κατι καταλαβαίνεις λάθος  ρε Γιώργο, "ανάποδα" σκέφτεσαι  ....μέχρι που έτυχε να δω την παρακάτω ανάρτηση και έτσι η δεύτερη ίδια άποψη λειτούργησε ως ενισχυτική της δικής μου πρώτης σκέψης.
Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να δεχθεί οτιδήποτε άκριτα, πλην το όλο εγχείρημα του "συγχωνευμένου-ασυγχώνευτου" αρραβώνα και των απόνερων, όζουν και χρήζουν "εισαγγελικής φροντίδας"
 
 
Από το φτωχό μου το μυαλό ....περνάει η σκέψη,  μήπως εδώ έχουμε "συγκαλυμμένη αρνητική διαφήμιση -δεν είμαι ειδικός- ....λέω μήπως και οι επίγονοι του Θ. Καρατζά ....εξακολουθούν να "οργιάζουν".
Στο διάολο ρε ....σήμερα κιόλας θα ρθω να πάρω -στο σπίτι μου- τα δυο χιλιάρικα -τέσσερα πεντακοσάευρα* είναι- που έχω εκεί, στην τράπεζα της κατά τον Γ. Καρατζαφέρη ΚΟ.ΛΑ.ΣΗ(ς), όσον αφορά τουλάχιστον την δεύτερη συλλαβή της λέξης, που αφού τα "σκάτωσε" στην πρώτη τράπεζα, που εμείς οι φορολογούμενοι θα πληρώσουμε -το σκάτωμα, συγγνώμη την ανακεφαλαιοποίηση εννοώ- θέλει τώρα την μεγάλη, την Εθνικάρα ....στην "λαιμαργία του" να βγει βγει πιο πλούσιος μέσα από την κρίση, πάλι με χρήματα των φορολογούμενων ....κατά το  "ο Λ. στην αναμπουμπούλα χαίρεται" !
( *Σκέπτονται  οι "Εβρωπαίοι" της μουνόπολης να καταργήσουν τα πεντακοσάευρα, γιατί διαπίστωσαν ότι λόγω της μεγάλης σημασίας τους σαν "αποθηκευτικού νομίσματος" ,  έχουν μεγάλη "ζήτηση"και ζημιώνουν έτσι τις τράπεζές τους )
Θα πάρω τα πεντακοσάευρα από την ευρωμουνόπολη για να μείνουνε χαρμάνια ....και να κλαίνε όλα τ' αλάνια στην κάθε συρραμμένη, -συγγνώμη ανακεφαλαιοποιημένη-  ευρωμουνόπολη και "γαία πυρί μειχθήτω".
 
Γ.Δ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής  Προστασίας  (Σ.Ο.Π.Π.) Π.Ε. Πιερίας, με θέμα το  σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών  κατά  τη φετινή θερινή περίοδο,  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρα 10.00 π.μ., στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (4ος όροφος, αίθουσα συνεδριάσεων). 

Υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας η σύσταση ομάδας καλλιεργητών τσάι Ολύμπου


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                              Κατερίνη,  16 Απριλίου 2013



                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
             


Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και σε συνέχεια της επιτυχημένης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου 2013 στο κέντρο της Κατερίνης για την προβολή  του τσαγιού Ολύμπου και τη στήριξη  του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν.Πιερίας από τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν, συναντήθηκαν στο Ελατοχώρι Πιερίας,  το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 , υπό το συντονισμό του Επιστημονικού Συνεργάτη της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρη Ρουκά, οι καλλιεργητές Τσάι Ολύμπου (sideritis scardica) σε μία προσπάθεια για την καλύτερη προώθηση της  εμπορίας του  ενδημικού φυτού,   μέσα από τη δημιουργία ομάδας καλλιεργητών  (άτυπης στην αρχή) υπό την αιγίδα της Π.Ε. Πιερίας.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,  κ. Σοφία Μαυρίδου,  επισήμανε ότι «πρέπει να διαχειριστούμε με υπευθυνότητα και προσοχή την προώθηση τόσο της καλλιέργειας όσο και της εμπορίας του δικού μας τσάι,  καθώς διαθέτει ισχυρό ονοματεπώνυμο και λέγετε Τσάι Ολύμπου  sideritis scardica, στην λατινική του ονομασία. Οφείλουμε η προσπάθεια να είναι οργανωμένη και σε συνεργασία με τους παραγωγούς,  τους διοικητικούς αλλά και τους φορείς της εστίασης, της ψυχαγωγίας και του τουρισμού».



Κατά τη συνάντηση έγινε ένας σχεδιασμός και προγραμματισμός των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν από την Π.Ε. Πιερίας και  αφορούν την ανάδειξη και προβολή του Τσάι Ολύμπου. Όπως ανέφερε ο κ. Ρουκάς  στο πλαίσιο του 7ου S.M.F - Sfendami  Mountain Festival,   που θα πραγματοποιηθεί στη Σφενδάμη Πιερίας, στις 20 και 21 Απριλίου  και θα περιλαμβάνει αγώνες ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας,  προτάθηκε    κατά τον τερματισμό να προσφέρεται στους αθλητές,   ένα ισοτονικό ρόφημα Τσάι Ολύμπου,  με τις γνωστές ευεργετικές ιδιότητες.



Η άτυπη ομάδα των «καλλιεργητών Τσάι Ολύμπου» συγκαταλέγεται  στους 21 φορείς που πήραν μέρος στην ημερίδα που διεξήχθη  στο Λιτόχωρο για την  ίδρυση της «Ένωσης Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδας» και ενημερώθηκαν από την κ. Αναστασία Μποστανίτη για στους στόχους που τέθηκαν,  όπως είναι η  ένταξη  των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών σε εθνικούς καταλόγους και πιλοτικές καλλιέργειες σε όλη τη χώρα, η  προώθηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, η εξασφάλιση ποιότητας - ελέγχου και πιστοποίησης με τη δημιουργία ενός ειδικού σήματος, η δημιουργία μητρώου καλλιεργητών και παραγόμενων προϊόντων, η εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών καθώς και η σύσφιξη της συνεργασίας μεταξύ των ερευνητών, παραγωγών πολλαπλασιαστικού υλικού, καλλιεργητών, μεταποιητών και εξαγωγέων.


Ο Περιφερικός Σύμβουλος, κ. Δημήτρης Τσιμήτρης, τόνισε ότι με την καλλιέργεια του Τσάι Ολύμπου, οι παραγωγοί μας προστατεύουν το αυτοφυές φυτό που φυτρώνει στον Όλυμπο και στα Πιέρια, από τη  λεηλασία που γίνεται  κάθε χρόνο από αρκετούς που λειτουργούν ως «επιδρομείς» και συλλέγουν μεγάλες ποσότητες, ξεριζώνουν τα φυτά  με συνέπεια να μην προλαβαίνουν οι σπόροι να ξαναπέσουν στο έδαφος και το τσάι να κινδυνεύει να εξαφανιστεί.

ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΕΘΝΙΚΟΣ Ν ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΡΙΣΤΕΣ ΑΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΦΗΣΕ Ο ΓΚΑΝΑΒΑΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΛΙΚΙΑΝ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΔΙΜΠΑ - ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο ΜΕΛΙΚΙΑΝ - ΚΩΛΥΕΤΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΔΙΜΠΑΣ - ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΤΖΙΝΟΒΙΤΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ




Η Σχολή Ποδοσφαίρου Κατερίνης (Εθνικός Ν.Κεραμιδίου) μπορεί να είναι μία καινούργια Ακαδημία με δύο μόνο χρόνια ζωή από την ίδρυσή της, αλλά με τις σωστές επιλογές απο πέρισυ, με την πολύ καλή δουλειά από τον προπονητή Μυστακιδη Ιωαννη , αλλά και τη συγκέντρωση ταλέντων, είναι η ακαδημία που οι παίκτες της παρακολουθούνται από σκάουτερ πολλών μεγάλων ομάδων. Πέρισυ η ομάδα παραχώρησε τρείς...

παίκτες της στον Πιερικό (Καλαιτζή, Τσοποζίδη, Τόσκα) και έπεται συνέχεια.
- Φέτος το ίδιο θα συμβεί.Πολλοί παίκτες έχουν μπει στο μικροσκόπιο σκάουτερ για μεταγραφή σε Ελληνικές ομάδες, αλλά και του εξωτερικού.
- Ένας απο αυτούς ο Μιχάλης Γκανάβας (1997) πρίν ένα μήνα περίπου, βρέθηκε για δοκιμαστικά στον Ολυμπιακό στου Ρέντη. Δέν δημοσιεύτηκε το γεγονός, αφού υπήρχε αναμονή για τις επιδόσεις του εκεί. Ο Γκανάβας, όχι μόνο άφησε άριστες εντυπώσεις, αλλά άφησε άφωνος τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, ιδιαίτερα με τις επιδόσεις του στις εξετάσεις στα εργομετρικά και όλα δείχνουν ότι το καλοκαίρι μεταγράφεται από τον Εθνικό Ν.Κεραμιδίου στον Ολυμπιακό και μετακομίζει στου Ρέντη.
-  Χθές με επίσημη πρόσκληση κλήθηκαν να μεταβούν την Τετάρτη 17-4-2013 στου Ρέντη για δοκιμαστικά, οι ποδοσφαιριστές της Σχολής Νίκος Μελικιάν (1999) και Κώστας Χατζηδίμπας (1999).
Οι δύο ποδοσφαιριστές αποτέλεσαν βασικοί της εντεκάδας (τραίνο) της μικτής Πιερίας και τώρα αγωνίζονται και στη βασική εντεκάδα της 4ης Περιφέρειας  στο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων.
Ο Μελικιάν την Τετάρτη θα βρίσκεται στον Πειραιά, ο Χατζηδίμπας όμως λόγω σχολικών υποχρεώσεων δέν θα δώσει το παρόν, αλλά θα μεταβεί σε άλλη ημερομηνία.
- Επίσης στο στόχαστρο είναι και ο Μιχάλης Μιχαηλίδης (1999) που θα μεταβεί ίσως και εκείνος μετά απο άλλη επαφή που θα γίνει με τους ανθρώπους της Σχολής.
-  Οι 97αρηδες Παναγιωτίδης και Χατζηκων/νου (2 απο τους τρείς Πιεριείς) ήδη αποτελούν μέλη της ομάδος της 4ης Περιφέρειας  στο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Νέων και έχουν μπεί στο μάτι των σκάουτερ.
2001 γεννηθείς  Μυστακιδης Ελευθέριος και Κατσαρας Στέφανος μικτη ομαδα Ε.Π.Σ. Πιερίας 2001-2002
- Απο την Φράιμπουργκ γύρισε ο Δημήτρης ο Τζίνοβιτς (1997), που δοκιμάστηκε κατόπιν επιλογής στην Γερμανική ομάδα και μάλλον θα ξαναπάει εκ νέου για επόμενα δοκιμαστικά
- Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, στο τελευταίο παιγνίδι του Εθνικού με την Σφενδάμη θα βρίσκεται στο γήπεδο πολύ γνωστός μάνατζερ, για να παρακολουθήσει συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που θέλει να προωθήσει σε μεγάλους συλλόγους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Ο ΓΚΑΝΑΒΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
 


Ο ΓΚΑΝΑΒΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ

 
Ο ΓΚΑΝΑΒΑΣ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ

 

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΚΙΑΝ 1999
 
ΧΑΤΖΗΔΙΜΠΑΣ ΚΩΣΤΑΣ 1999
Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΛΑ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ
 
 Ο ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΛΑ ΤΗΣ  ΣΧΟΛΗΣ
 

ΜΙΛΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΝΟΒΙΤΣ
 




ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 2001 ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ 2001  
ΜΙΚΤΗ ΟΜΑΔΑ Ε.Π.Σ.ΠΙΕΡΙΑΣ 2001-2002