Την πορεία ανόδου συνεχίζει ο Παναιτωλικός, που δεν πτοήθηκε από τις απουσίες, ζωντανή η ΑΕΛ με «τεσσάρα» στον Πιερικό. Κι άλλο διπλό ο Ηρακλής, κυνηγά το θαύμα η Δόξα. 
Ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα του Παναιτωλικού, που παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες κατάφερε να περάσει από την Φυλή και να επικρατήσει του Θρασύβουλου με 3-1.
Τα καναρίνια, αν και έπαιζαν με ενδεκάδα εκτάκτου ανάγκης, είχαν τον έλεγχο και κατάφεραν να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπόγιοβιτς, το οποίο κέρδισε στο 6' ο Φαβάλι, ο οποίος ανατράπηκε από τον Σύρο.
Παρά την «ψυχρολουσία» από το γρήγορο τέρμα, οι γηπεδούχοι βρήκαν το σθένος να απαντήσουν με τον Βασιλείου, ο οποίος στο 30' σούταρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Σταφανάκου.
Η απάντηση ήταν άμεση για την ομάδα από το Αγρίνιο, καθώς ο Κούσας 8 λεπτά αργότερα με προβολή κατάφερε να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο συνήθης ύποπτος, Μπόγιοβιτς, ο οποίος μετά από πολύ όμορφη κάθετη μπαλιά του Μπακάκη βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και δεν δυσκολεύτηκε να κλειδώσει την νίκη για την ομάδα του.
Θρασύβουλος (Βασίλης Βούζας): Μαρούλης, Τζιώρτζοπουλος, Σύρος, Βλασόπουλος, Βασιλείου, Σταυροθανασόπουλος, Σερέπας, Πλαβούκος, Προβατίδης, Μπακαλής, Σκόνδρας (46' Σκόνδρας).
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Δάρλας (51' Γκόλιας), Κούσας, Ιωάννου, Μελισσάς, Μουμίν, Ιορδανίδης, Μπακάκης, Φαβάλι, Μπόγιοβιτς, Καμαρά.  
Έκανε το καθήκον της
Σε τροχιά πλέι οφ παραμένει η ΑΕΛ, η οποία έκανε το καθήκον της κόντρα στον Πιερικό, επί του οποίου επικράτησε με το εμφατικό 4-2 και έτσι εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την ισοπαλία της Καλλονής.
Στο πρώτο ημίχρονο οι βυσσινί πίεζαν, όμως τα έβρισκαν σκούρα κόντρα στην καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας από την Κατερίνη. Το γόρδιο δεσμό κατάφερε και έλυσε ο Πόνσε στο 36' από την άσπρη βούλα, πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Αλεξάντροβιτς ένα λεπτό νωρίτερα.
Με την εκπνοή του πρώτου μέρους πάντως, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον ίδιο νόμισμα, καθώς ο Καρακώστας έκανε χέρι, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι, το ποίο ο Γιαζιτζόγλου εκτέλεσε εύστοχα και έφερα το σκορ στα ίσα.
Στην επανάληψη, η εικόνα της αναμέτρησης ήταν εντελώς διαφορετική, αφού η Λάρισα μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση και ζωντάνια, με αποτέλεσμα να πετύχει γρήγορα ένα τέρμα, με τον Χασομέρη στο 49' να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.
Η συνέχεια ήταν ανάλογη, καθώς οι γηπεδούχοι πίεσαν και κατάφεραν να πάρουν μεγαλύτερο προβάδισμα με τον Νεμπεγλέρα να σκοράρει στο 63', ενώ διαστάσεις θριάμβου έδωσε ο Χασομέρης, που τρία λεπτά αργότερα έκανε το 4-1 με ωραίο διαγώνιο σουτ.
Ο Πιερικός το μόνο που κατάφερε να πετύχει ήταν να μειώσει με τον Καραγκούνη στο 72', με τους οπαδούς της ΑΕΛ να χειροκροτούν την πολύ όμορφη ενέργεια των φιλοξενούμενων, σε μία όμορφη και σπάνια σκηνή για τα Ελληνικά γήπεδα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο τεχνικός της Λάρισας δεν πήγε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη οι βυσσινί ξεκίνησαν με 9 παίκτες, με τον Παγώνη να περνάει στον αγωνιστικό χώρο δύο λεπτά αργότερα και τον Δεινόπαπα να μπαίνει στο 52' για επανέλθει η αριθμητική ισορροπία στο παιχνίδι.
Λάρισα (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σκόνδρας, Καρακώστας, Μπλέντι, Νεμπεγλέρας, Λιαπάκης, Πόνσε, Χασομέρης, Τ. Κρητικός, Αλεξάντροβιτς.
Πιερικός (Γιώργος Φοιρός): Παπατόλικας, Νίκου, Λαζαρίδης, Αποστολίδης, Μπελόσεβιτς, Ίτσιος, Παπατόλιος, Ελευθεριάδης, Ανδριόπουλος, Πολίτης, Γιαζιτζόγλου. 
Σταθερός ο Γηραιός
Ακόμα ένα διπλό πέτυχε η ομάδα του Ηρακλή, που πέρασε και από την Άμφισσα με 1-0 επί του τοπικού Φωκικού, συνεχίζοντας έτσι την πολύ καλή του πορεία μακριά από το Καυτατζόγλειο και παραμένει σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη τριάδα.
Το ξεκίνημα του Γηραιού ήταν κάπως... μουδιασμένο, με τους γηπεδούχους να το εκμεταλλεύονται, να παίρνουν τον έλεγχο της μπάλας και να ψάχνουν διαδρόμους για να απειλήσουν την εστία του Χουάντερσον.
Κόντρα στην ροή του αγώνα όμως, λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Ηρακλής κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Σιατραβάνη, μετά από πολύ όμορφη σέντρα του Ουκάρ στο 49'. Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα, όμως οι παίκτες του Χατζηνικολάου, με όπλο τους την εμπειρία χειρίστηκαν έξυπνα το παιχνίδι, έκοψαν τον ρυθμό και κατάφεραν να πανηγυρίσουν ένα πολύτιμο τρίποντο που τους κρατάει ζωντανούς στην διεκδίκηση της απευθείας ανόδου.
Φωκικός (Πέτρος Δημητρίου): Γεωργίου, Χαλούλος, Μαρτίνος, Λίτσος, Κωστόπουλος, Σκαρίμπας, Αλμπέρτο, Γουόρντεν, Καραπέτσας, Γκόμες, Νάστος.
Ηρακλής (Γιάννης Χατζηνικολάου): Χουάντερσον, Τσερκέζος, Νατσούρας, Σαββίδης, Λόπεθ, Γ. Παληγεώργος, Ουκάρ, Φερνάντεζ, Κιρόφσκι, Στεφανίδης, Σιατραβάνης. 
Αποτελέσματα
Σάββατο
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ 2-0
ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 2-1
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1-1
Κυριακή
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΚΑΒΑΛΑ 2-0
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ 2-0
ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ – ΚΑΛΛΟΝΗ 0-0
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-3
ΦΩΚΙΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 0-1
ΛΑΡΙΣΑ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ 4-2
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 1-0
Ρεπό: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Βαθμολογία
1. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 64*
2. ΟΛ. ΒΟΛΟΥ 60
3. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 59
4. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 58 *
5. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 56
6. ΗΡΑΚΛΗΣ 56 *
7. ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 54 *
8. ΛΑΡΙΣΑ 54 *
9. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 53
10. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 50
11. ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 47*
12. ΚΑΛΛΙΘΕΑ 45 *
13. ΚΑΒΑΛΑ 42 *
14. ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ 35
15. ΠΙΕΡΙΚΟΣ 35 *
16. ΦΩΚΙΚΟΣ 32 *
17. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 34
18. ΑΝ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 31 *
19. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 25
20. ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 23 *
21. ΑΝ. ΕΠΑΝΟΜΗΣ 15 *