ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Προς κ. Υπουργό Παιδείας - Επιστολή μαθητή Α' Λυκείου




Κι εγώ μαθητής είμαι αλλά έχω την ατυχία να μην έχω μάνα υπουργό. 
Η δική μου μητέρα είναι μια απ' αυτούς που λες πως δε σε νοιάζουν γιατί εσύ νοιάζεσαι μόνο για μας τους μαθητές. 
Είμαι γιος αναπληρώτριας κι επειδή μάλλον τα έχεις μπλεγμένα λίγο και δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτό θα σου πω εγώ που το ξέρω από πρώτο χέρι. ......
Να σου πω πρώτα για τη λέξη ΑΣΕΠ... Λοιπόν για μένα η λέξη αυτή σημαίνει να μαγειρεύω μόνος , να τρώω μόνος, να πλένω τα ρούχα μου και της μαμάς μου, να μετακομίζω στο σπίτι της γιαγιάς σε έκτακτες ανάγκες... 
Έγινε αυτό κάμποσες φορές. Έπειτα άρχισαν τα ταξίδια... .
Δε θα σου πω τι σημαίνει σ' άλλο σχολείο να κάνω αγιασμό κι από άλλο να παίρνω απολυτήριο της τάξης, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Στην αρχή επαναστατούσα, μετά συμβιβάστηκα, τώρα καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω και τη λέξη "οικονομία" που κάνει μόνη της η μάνα μου για να μη μου στερήσει εμένα τίποτα. Αλλά εγώ κάνω τη δική μου οικονομία και δεν της λέω πως τα τζιν μου κόντυναν και τα παπούτσια μου θέλουν τσαγκάρη.
Τα καλοκαίρια δε μ' αρέσουν. Η μάνα μου ιδρώνει και ξεϊδρώνει μπροστά στον υπολογιστή να κατεβάζει πίνακες και να μετράει ποσοστά. Αλλά φέτος το μεγάλο πανηγύρι άρχισε από πιο νωρίς. 
Η μάνα μου φέτος μου υποσχόταν πως πολλά θ' αλλάξουν γιατί διορίζεται επιτέλους. Αλλά το τροπάρι άρχισε ν' αλλάζει από νωρίς. 13 Απρίλη ημέρα Τρίτη ήταν το αποκορύφωμα. Δεν την ξεχνώ αυτή τη μέρα. Από τότε έγινα εγώ ο μεγάλος κι αυτή η μικρή. 
Πολλές φορές έχω ζηλέψει τα παιδιά που την είχαν δασκάλα, πάντα της το φιλούσα που έβαζε τη δουλειά πάνω από μένα. Αλλά τώρα πια μόνον την πονάω και φοβάμαι και για τους δυο μας. 
Οι συμμαθητές μου περιμένουν το καλοκαίρι πώς και πώς. Εγώ τρέμω πως θα 'ναι το χειρότερο απ' όλα. Δε με νοιάζει που δε θα πάω διακοπές, έχω συνηθίσει. Δε με νοιάζει για πράγματα, ρούχα κι ανέσεις που δεν έχω. Το φόβο στο βλέμμα της δεν αντέχω άλλο. Εσείς βάζετε πρώτα εμένα από τη μαμά μου, έτσι λέτε στην τηλεόραση. Η μάνα μου γιατί λέει πως μας αφανίζετε και τους δυο;;;
Αυτά...
Σας καλημερίζω
 
Ένας μαθητής Α' Λυκείου.
 
Πηγή: 36dimotiko.blogspot.gr

Τέλεια oπiσθια τώρα: 3 super ασκήσεις για να πετύχετε το στόχο



Πείτε αντίο σε ψωμάκια και κυτταρίτιδα..

Το καλοκαίρι έκανε πρόωρη εμφάνιση και εμείς ακόμη να δώσουμε το 100% του εαυτού μας και να προπονηθούμε σκληρά. Τα oπiσθια είναι αναμφισβήτητα ένα σημείο που πάντα τραβάει τα βλέμματα γυναικών και αντρών. Μην παραπονιέστε. Όλα γίνονται. Με σκληρή προπόνηση μπορείτε να αποκτήσετε αξιοζήλευτα oπiσθια, χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας.

Το Queen σας προτείνει τις εξής 3 super αποτελεσματικές ασκήσεις για να πετύχετε το στόχο σας: Φροντίστε να τις κάνετε καθημερινά και τα αποτελέσματα θα σας ενθουσιάσουν!

1. Kickback squat: Τα squat ήση γνωρίζετε ότι είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις, Μήπως ήρθε η ώρα να τα κάνουμε λιγάκι πιο ενδιαφέροντα; Ξεκινήστε σε όρθια στάση, με τα πόδια σας στο άνοιγμα των ώμων. Στη συνέχεια, κάνετε βαθύ κάθισμα. Σηκωθείτε με ίσια πλάτη, σηκώνοντας το αριστερό σας πόδι. Φέρτε το κατ'ευθείαν πίσω τεντωμένο, εκτείνοντας τα χέρια σας μπροστά. Μείνετε μερικά δευτερόλεπτα και επαναλάβετε. Κάνετε 15 επαναλήψεις για κάθε πλευρά , επί τρία σετ

2. Άσκηση με τη βοήθεια μπάλας: Ξαπλώστε με το στομάχι σας προς τα κάτω σε μια μπάλα γυμναστικής, με τα χέρια σας στραμμένα προς το πάτωμα. Φροντίστε η μπάλα να εφάπτεται καλά με το στομάχι σας. Σφίξτε τους γλουτιαίους μυς σας και σηκώστε ένα-ένα τα πόδια σας ελαφρώς από το πάτωμα. Φροντίστε το πόδι που σηκώνετε να είναι σφιχτό και στην ευθεία. Την ίδια στιγμή σηκώστε στην ευθεία και το χέρι σας τεντωμένο. Μην ξεχνάτε να σηκώνετε ίδιο χέρι, ίδιο πόδι. Οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι δυναμικές

3. Γέφυρα: Η super άσκηση για να σφίξετε και να δυναμώσετε το κάτω μέρος του σώματός σας. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια στο πάτωμα, φροντίζοντας να ανοίξετε τα πόδια σας στο πλάτος των γοφών, έχοντας τα γόνατα λυγισμένα. Σιγά-σιγά σηκώστε τη σπονδυλική στήλη σας από το πάτωμα, σφίγγοντας κατά τη διάρκεια της άσκησης τους γλουτούς σας με όλη σας τη δύναμη. Τέλος, μην ξεχνάτε να σφίγγετε και την κοιλιά σας.

Εντάξτε αυτές τις ασκήσεις στην καθημερινή fitness ρουτίνα σας και αποκτήστε τους γλουτούς που ονειρευόσασταν. Καλή επιτυχία!!

Πώς να ψήσετε υγιεινά στα κάρβουνα


Την Κυριακή του Πάσχα συνηθίζουμε να σουβλίζουμε αρνί, επειδή συμβολίζει τον Ιησού, ο οποίος θυσιάστηκε ως ο αμνός του Θεού για να επωμιστεί τις αμαρτίες του κόσμου.

Από ιατρικής απόψεως, το ψήσιμο είναι ένας πολύ υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, διότι περιέχει λιγοστό πρόσθετο λίπος και επιτρέπει στο κρέας να «στεγνώνει» από το δικό του – χώρια που δεν εμπεριέχει τηγάνισμα ή «βαριά» επεξεργασία και προσθήκη άφθονου αλατιού.

Υπάρχουν, όμως, δύο μειονεκτήματα: εάν το κρέας αφεθεί μισοψημένο ή δεν το προετοιμάσουμε σωστά, υπάρχει κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης – και εάν το παραψήσουμε ή το ψήσουμε σε δυνατή φωτιά, αφήνοντάς το πολλή ώρα ακίνητο, μπορεί να σχηματισθούν στην επιφάνειά του ετεροκυκλικές αμίνες (HCAs) και πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAHs) – δύο είδη χημικών ουσιών, η συστηματική έκθεση στις οποίες έχει συσχετισθεί με ορισμένες μορφές καρκίνου.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το κρέας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις υψηλές θερμοκρασίες, με συνέπεια κάθε μέθοδος που τις εμπεριέχει να οδηγεί στον σχηματισμό ετεροκυκλικών αμινών. Έτσι, η πιο επιβλαβής μέθοδος είναι το ψήσιμο στα κάρβουνα, ενώ ακολουθούν το τηγάνισμα και το ψήσιμο στην ηλεκτρική σχάρα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ίδρυμα Έρευνας του Καρκίνου (AICR).

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως πρέπει να πάψουμε να τρώμε κρέας ψημένο στα κάρβουνα. Απλώς, πρέπει να υιοθετούμε ορισμένα μέτρα που μπορούν να προστατεύσουν την υγεία μας. Να τι συνιστά το AICR και τι έχουν δείξει οι σχετικές μελέτες:

Φροντίστε να είναι η σούβλα ή/και η σχάρα πεντακάθαρη. Πριν και μετά το ψήσιμο πρέπει να τις καθαρίζετε με σκληρή βούρτσα, ούτως ώστε να απομακρύνεται κάθε καρβουνιασμένο υπόλειμμα κρέατος.

Να μαρινάρετε το κρέας για τουλάχιστον μία ώρα, φροντίζοντας η μαρινάδα σας να περιέχει άφθονα καρυκεύματα (όπως σκόρδο, κρεμμύδι, πάπρικα) και όξινα συστατικά (όπως το λεμόνι ή το ξίδι).

Επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κάνσας ανακάλυψαν πως το πικάντικο μαρινάρισμα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των ετεροκυκλικών αμινών σε ποσοστό έως 80%. Αν, πάντως, η μαρινάδα περιέχει και δύο μπαχαρικά από την οικογένεια της μέντας (λ.χ. βασιλικό, μέντα, δεντρολίβανο, μαντζουράνα, ρίγανη, θυμάρι), τότε η προστασία είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Εάν δεν είναι εφικτό το μαρινάρισμα πριν το ψήσιμο διότι θα σουβλίσετε ολόκληρο αρνί, φροντίστε να το αλείφετε συνεχώς με μίγμα που, μεταξύ άλλων, θα περιέχει άφθονο λεμόνι και ρίγανη.

Να γυρνάτε συνεχώς το κρέας. Εάν δεν είναι στο πρόγραμμά σας να σουβλίσετε αρνί, το οποίο εκ των πραγμάτων θα γυρνάει ασταμάτητα, φροντίστε να γυρνάτε το κρέας που ψήνετε πάνω σε σχάρα τουλάχιστον μία φορά το λεπτό.

Ειδικοί από το Εργαστήριο Lawrence Livermore της Καλιφόρνια, ανακάλυψαν ότι με αυτό τον τρόπο μειώνεται κατά 85%ο σχηματισμός των αμινών.

* Πριν αρχίσετε το ψήσιμο, αφαιρέστε τα ορατά λίπη από το κρέας, ούτως ώστε να αποφύγετε τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς και τις μεγάλες φλόγες, συνιστά η διατροφολόγος του AICR δρ Άλις Μπέντερ.

Να ψήνετε το κρέας σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη φωτιά, κι ας σημαίνει αυτό παράταση του χρόνου ψησίματος. Όταν ψήνουμε το κρέας σε χαμηλότερη φωτιά, είναι λιγότερο πιθανό να καεί ή να «καρβουνιάσει», ενώ με αυτό τον τρόπο μειώνονται και οι ποσότητες των ετεροκυκλικών αμινών και των πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων που φτάνουν στο πιάτο μας.

Καλό είναι επίσης να σπρώχνετε τα κάρβουνα στα πλάγια της ψησταριάς.

Μην «καρβουνιάζετε» το κρέας. Ασφαλώς και πρέπει να ψηθεί τέλεια στο εσωτερικό του, ώστε να αποφύγετε τυχόν δηλητηριάσεις, αλλά μέχρι το «καρβούνιασμα» η απόσταση είναι μεγάλη. Αν κάποια σημεία του κρέατος καούν, πετάξτε τα.

Εφ’ όσον δεν σουβλίζετε, βράστε λίγο το κρέας σε μια κατσαρόλα ή μισοψήστε το στον φούρνο μικροκυμάτων και μετά βάλτε το στα κάρβουνα, ούτως ώστε να ελαττωθεί ο χρόνος έκθεσής του στις υψηλές θερμοκρασίες τους, συνιστά ο δρ Τέιμς Φέλτον αναπληρωτής διευθυντής στο Κέντρο Καρκίνου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Ντέιβις.

* Μην ψήσετε μόνο κόκκινο κρέας. Σύμφωνα με το AICR, τρόφιμα όπως τα λαχανικά, τα ψάρια, τα πουλερικά, ακόμα και τα φρούτα, είναι πολύ λιγότερο ευάλωτα στις επιδράσεις των υψηλών θερμοκρασιών.

Εάν, λοιπόν, φροντίσετε φέτος να πρωτοτυπήσετε (ψήνοντας λ.χ. στα κάρβουνα μικρότερη ποσότητα κρέατος και μαζί λίγο κοτόπουλο και λαχανικά), το όφελος θα είναι διπλό: αφενός θα τροφοδοτήσετε τον οργανισμό σας με ωφέλιμα συστατικά, αφετέρου θα προστατευθείτε από τα καρκινογόνα.

Η δρ Μπέντερ συνιστά να ψήνουμε στα κάρβουνα (ολόκληρα ή κομμένα) λαχανικά όπως τα σπαράγγια, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, τα κολοκύθια, οι μελιτζάνες και το καλαμπόκι.

Όσον αφορά τα φρούτα, αυτά πρέπει να ψήνονται μία ή δύο ημέρες πριν ωριμάσουν τελείως, ούτως ώστε να διατηρήσουν την υφή τους. Καλό είναι επίσης να τα αλείψετε με λίγο ελαιόλαδο, ώστε να μην κολλήσουν στην σχάρα.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Weekend,ygeia.tanea.gr

Έκρυψαν τα γυμνά αρχαία Ελληνικά αγάλματα σε έκθεση στο Κατάρ!


Παραλίγο να τους βάλουν μπούργκα
Ο πολιτισμός της Μέσης Ανατολής και ο ελληνικός είναι δύο από τους αρχαιότερους και έχουν προσφέρει πολλά στην ανθρωπότητα. Όμως η συντηρητική Ανατολή του 2013 δεν άντεξε την γύμνια των αρχαίων Ελληνικών αγαλμάτων!
Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος της έκθεσης «Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρελθόν – Παρόν», που βρίσκεται στο Κατάρ, έψαχνε να βρει μάταια δύο αγάλματα, τον Κούρο του Πτώουκαι τον νεαρό αθλητή από την Ελευσίνα.
Αυτό όμως που είχε συμβεί, δεν μπορούσε να το φανταστεί: Για να μη δουν οι γυναίκες στο Κατάρ τα γεννητικά όργανα των αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων, οι υπεύθυνοι θέλησαν με κάποιο τρόπο να τα κρύψουν.
Στη αρχή σκέφτηκαν να ρίξουν κάτι σαν μπούργκα από πάνω, αλλά η ιδέα απερρίφθη. Αυτό που τελικά έγινε ήταν να κρύψουν τα αγάλματα, πίσω από ένα παραβάν! Τόσο πολύ μάλλον προσέβαλαν τα «χρηστά ήθη» της χώρας ταΕλληνικά αγάλματα.
Ο κ. Τζαβάρας πάντως ζήτησε να αποσυρθούν και να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Ωστόσο παραμένει άγνωστο τι έχει αποφασιστεί και ποιες είναι οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς. Η συγκεκριμένη έκθεση στο Κατάρ είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί διεθνώς για την Αρχαία Ολυμπία, η οποία παρουσιάστηκε από τον Αύγουστο του 2012 έως και τον Ιανουάριο του 2013 στο Βερολίνο και από τις 28 Μαρτίου έχει μεταφερθεί στο Κατάρ.

Ηλιακή έκλειψη - 10 Μαΐου του 2013


Μια δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου θα λάβει χώρα στις 9 - 10 Μαΐου (UTC), το 2013, με μέγεθος 0,9544. Μια ηλιακή έκλειψη συμβαίνει όταν η Σελήνη περνά μεταξύ της Γης και του Ήλιου, έτσι πλήρως ή μερικώς επισκιάζεται η εικόνα του Ήλιου για ένα θεατή στη Γη.
Δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη συμβαίνει όταν η φαινόμενη διάμετρος από το φεγγάρι είναι μικρότερη από τον Ήλιο, με αποτέλεσμα ο Ήλιος να μοιάζει με ένα δακτύλιο, μπλοκάροντας το περισσότερο από το φως του.
Η δακτυλιοειδής έκλειψη εμφανίζεται ως μερική έκλειψη πάνω από χιλιάδες χιλιόμετρα πλάτος.
Η δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου θα είναι ορατή από τη βόρεια Αυστραλία και το νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, ανατολικά της Γαλλικής Πολυνησίας, με το μέγιστο των 6 λεπτών και 3 δευτερόλεπτων.
Η ηλιακή έκλειψη της 10η Μάη του 2013 είναι ένα αστρονομικό γεγονός που θα λάβει χώρα από της 21:25 UTC έως της 3:25 UTC της επόμενης.
Η μεγαλύτερη έκλειψη θα είναι ορατή στις συντεταγμένες 2.2N 175.5E, στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Ταράουα, την πρωτεύουσα του Κιριμπάτι, στις 00:26 UTC.
Αν δεν μπορέσετε να την δείτε θα περιμένετε υπομονετικά ως της 20 Μαρτίου του 2015, την ημέρα που θα υπάρξει η επόμενη ηλιακή έκλειψη, αυτή τη φορά ορατή από την Ευρώπη.

Γιατί η νηστεία περιλαμβάνει αποχή από το σεξ;


Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες σχεδόν τις θρησκείες υπάρχουν τακτικοί περίοδοι νηστείας, κατά τις οποίες οι πιστοί απέχουν από ό,τι τροφοδοτεί την ηδονή και την σωματική απόλαυση. 
Η νηστεία και η εγκράτεια θεωρούνται πρακτικές που φέρουν τους πιστούς πιο κοντά στο Θείο κι ενθαρρύνουν τη σωματική και πνευματική κάθαρση. Στο χριστιανισμό η κατεξοχήν περίοδος νηστείας ξεκινά 40 ημέρες πριν το Πάσχα. Μπορεί να μην είναι πολλά τα άτομα που την ακολουθούν κατά γράμμα και σίγουρα δεν νηστεύουν όλοι για τους ίδιους λόγους, είναι όμως πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός των ατόμων που αποφασίζουν να είναι εγκρατείς κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, συχνά ακολουθώντας πιο ήπιους κανόνες αποχής από τις απολαύσεις.
Γράφει η Αλεξάνδρα Γυφτοπούλου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Εξειδικευμένη στην Ειδική Αγωγή, επιστημονικός συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Η νηστεία μέθοδος αυτοελέγχου.
Σήμερα λοιπόν, δε νηστεύουν κατ΄ αποκλειστικότητα οι αφοσιωμένοι πιστοί. Υπάρχουν άτομα που νηστεύουν γιατί πιστεύουν ότι είναι καλό για τη σωματική τους υγεία, άλλα που επιθυμούν να εξασκήσουν τον αυτοέλεγχο και να διαπιστώσουν εάν τελικά είναι οι κύριοι των παθών τους, καθώς και άτομα που μέσα από την πρακτική της εγκράτειας και της νηστείας αναζητούν μια βαθύτερη επίγνωση της φυσικής και της ψυχοσυναισθηματικής τους κατάστασης.
Θα περίμενε κανείς σε εποχές δύσκολες, όπως είναι αυτή που διανύουμε , όπου η περικοπή των απολαύσεων μας επιβάλλεται πολλές φορές με βίαιο και απότομο τρόπο, να μην υπάρχει η επιθυμία από τα άτομα να εξασκήσουν τη νηστεία και την εγκράτεια. Αντιθέτως, φαίνεται ότι ολοένα και περισσότερα άτομα ,κυρίως νέοι, νηστεύουν τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Κάποιοι μάλιστα έχουν αναφέρει ότι η νηστεία είναι πλέον «της μόδας» .
Η εγκράτεια, αν και ως λέξη έχει έντονα συνδεθεί με τη θρησκεία, τον αυστηρό ηθικό κώδικα και τη συντηρητική κουλτούρα, σε τελική ανάλυση συνιστά μια ξεκάθαρη υποκειμενική επιλογή. Η εγκράτεια, δηλαδή, επιλέγεται από το άτομο και δεν επιβάλλεται σε αυτό. Υπό το πρίσμα αυτό απελευθερώνει το υποκείμενο από τους περιττούς δεσμούς του με την ύλη και διευκολύνει έναν πιο ξεκάθαρο διαχωρισμό ανάμεσα στην ανάγκη, την επιθυμία και την απόλαυση.
Η σαφήνεια των ορίων αυτών μπορεί να ξεδιαλύνει τη σκέψη του ατόμου και να ενθαρρύνει την αναγνώριση της ουσίας και των πραγματικών αναγκών, καθώς και την ανάδειξη της καθαρής διάστασης της επιθυμίας. Παράλληλα, η εξάσκηση της νηστείας και της εγκράτειας, για όποιο λόγο και να γίνονται, προϋποθέτουν μια στροφή της προσοχής του ατόμου προς τον εαυτό του και γι αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αποκτήσει κανείς μια καλύτερη επίγνωση τόσο του σώματος και των αναγκών του, όσο και του τρόπου που σκέφτεται και ενεργεί στο εδώ και το τώρα.
Ίσως να είναι η εποχή που καλεί για περισσότερες ημέρες εγκράτειας. Ίσως να είναι η ανάγκη των ατόμων για ουσιαστικές και εύστοχες επιλογές που τα ωθεί σε αυτή τη πρακτική. Όπως άλλωστε πολύ σοφά είπε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος
«Η εγκράτεια βάζει ξύλα στη φωτιά, τρόφιμα στην αποθήκη, αλεύρι στ’ αμπάρι, λεφτά στο πορτοφόλι, υπόληψη στη χώρα, χαρά στο σπίτι, ρούχα στα παιδιά, δύναμη στο κορμί, ορθή κρίση στο νου, και σωφροσύνη σ’ ολόκληρο το κοινωνικό οικοδόμημα.»
Πηγή: boro.gr

Κόβουν την εκπομπή της Μελέτη για ένα tweet;


Οι εξυπνάδες στα social media συνήθως πληρώνονται... 
Έντονη δυσαρέσκεια εξέφρασε η διοίκηση του STAR, για το χυδαίο tweet που έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη στην αρχή της εβδομάδας. Σύμφωνα με το enimerosi24, οι γνωρίζοντες τα παρασκήνια, ισχυρίζονται ότι το παραπάνω γεγονός, συνδυαστικά με τις πολύ κακές επιδόσεις της μεσημεριανής εκπομπής της, δεν θα ωφελήσει την παρουσιάστρια στο μέλλον. Με άλλα λόγια μεταφέρουν ένα κλίμα προβληματισμού για την τύχη της αθυρόστομης δημοσιογράφου και δεν αποκλείουν η σκέψη που ήδη έχει αρχίσει να συζητείται, δηλαδή, να κοπεί η εκπομπή της του χρόνου και να παραμείνει μόνο στην εκφώνηση ορισμένων δελτίων ειδήσεων, να γίνει πράξη!

Η εκθαμβωτική Ναόμι Κάμπελ

Η εκθαμβωτική Ναόμι Κάμπελ

Μπορεί να έχει διανύσει άπειρα χιλιόμετρα στις πασαρέλες, αλλά η Ναόμι Κάμπελ εξακολουθεί και είναι στα 42 της χρόνια εκθαμβωτική...


Η βραζιλιάνικη έκδοση της Vogue επέλεξε τη «μαύρη γαζέλα» για κύριο «πιάτο» στις σελίδες της με ένα εξώφυλλο που μαρτυρά τι ακολουθεί στις επόμενες σελίδες.

enikos

Πώς συνελήφθη ο δεύτερος ληστής

Πώς συνελήφθη ο δεύτερος ληστής
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται και ο δεύτερος άνδρας που μαζί με τον Ερμάλ Λίτα, δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, λήστεψαν...
σουπερ μάρκετ στο Περιστέρι, όπως μεταδίδει ο ALPHA.
Όταν βγήκαν από το κατάστημα οι δυο κακοποιοί στη θεά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί.
Για να ξεφύγουν ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους . Οι αστυνομικοί καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν τον Λίτα στη συμβολή των οδών Μυστρά και Λαγανά.
Ο συνεργός του όμως ενώ είχε ξεφύγει γύρισε στο σημείο για να δει τι συμβαίνει. Τότε έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς, οι οποίοι και τον ακινητοποίησαν.
Αυτό που εξετάζουν οι Αρχές είναι εάν πρόκειται για δραπέτη των φυλακών Τρικάλων.

enikos

Σε ποια Ελληνίδα βουλευτή ανήκει αυτό το σώμα; (photo)


123 Σε ποια Ελληνίδα βουλευτή ανήκει αυτό το σώμα; (photo)Αξιοζήλευτο είναι το κορμί της Ελληνίδας βουλευτή, που, έκανε θραύση πέρυσι στις ελληνικές παραλίες.
Γυμνασμένη, με ένα μικροσκοπικό μπικίνι, η Έλενα Ράπτη, αποδεικνύει, ότι και οι πολιτικοί έχουν το δικαίωμα σε μια σέξι εμφάνιση.
Απολαύστε την:

Αποχαιρέτησαν τον Ανδρέα Ντούζο



 

  Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο για το θάνατο του ηθοποιού

  

    Το τελευταίο αντίο στον Ανδρέα Ντούζο, που άφησε την τελευταία του πνοή τη Μεγάλη Δευτέρα, είπαν χτες συνάδελφοι φίλοι και συγγενείς του ηθοποιού.


Συντετριμμένοι όλοι από την απώλεια του ηθοποιού, που έδινε εδώ και καιρό τη μάχη του με το Αλτσχάιμερ, τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία, με την οδύνη ζωγραφισμένη στα μάτια τους.
Η Μάρθα Καραγιάννη, η Άννα Φόνσου, η Ελένη Φιλίνη, η Ζωζώ Σαπουντζάκη και πολλοί άλλοι βρέθηκαν εκεί για να στηρίξουν την οικογένειά του. Τραγική φιγούρα η Τέτα Ντούζου με την μητέρα της που δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν τη μεγάλη απώλεια. Ενώ, πιο δυνατός αλλά ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν και ο γιος του Στηβ Ντούζος που σήκωσε το φέρετρο του πατέρα του και το μετέφερε στη τελευταία του κατοικία.
Τις φωτογραφίες που ακολουθούν δημοσιεύει η Espresso...

H Τέτα Ντούζου με την μητέρα της

Ζωζώ Σαμπουντζάκη
 
Άννα Φόνσου

Η Κατερίνη ζεί στον ρυθμό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας 2013, "υπό το βλέμμα του Δία"


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Μεγάλο Σάββατο 4/5/2013, η Ιστιοπλοϊκή Ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, μαζί με τα αγωνιστικά σκάφη της, θα βρίσκεται στον Κεντρικό Πεζόδρομο της Κατερίνης, προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ 2013, που θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη στο διάστημα 07 έως 11 Μαΐου 2013.
Στις 12.00 περίπου, οι Αθλητές θα φωτογραφηθούν μαζί με εκπροσώπους των Συνδιοργανωτών (Ε.Ι.Ο., Π.Ε. Πιερίας, Δ. Κατερίνης & Ν.Ο.Κατερίνης), εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και φίλους της Ιστιοπλοΐας, με φόντο τα Ιστιοπλοϊκά τους πανιά.

Η Κατερίνη ζεί στον ρυθμό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας 2013, "υπό το βλέμμα του Δία".

--
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2013 Optimist & Laser 4.7
Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
Γραμματεία Αγώνων

ΟΙ ΕΠΙΤΑΦΙΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ



















πρωτοσέλιδο Το ΧΩΝΙ


ΜΑΣ ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ


                                                                     
 ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Οι άνθρωποι που απαρτίζουν τον ΜΑΣ ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ,  παίκτες – προπονητές – Διοίκηση, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουνε θερμά όλους τους φίλους της ομάδος μας για τη συνεχή και θερμή υποστήριξη της δύσκολης προσπάθειάς μας, μιας προσπάθειας που συνοδεύτηκε   από αξιόλογα αποτελέσματα μιας κι ο σύλλογός μας θα αγωνίζεται και την επόμενη αγωνιστική περίοδο για δεύτερη συνεχή χρονιά στο δύσκολο πρωτάθλημα της  Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ κόντρα σε ομάδες με τεράστια ιστορία στον χώρο του Ελληνικού Αθλητισμού.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους επαγγελματίες του Αιγινίου καθώς και όλους τους χορηγούς μας για την οικονομική τους  στήριξη, ιδιαίτερα τις εταιρείες: «TOP GAS A.E,  «ελληνικά market»,  «Olympia-electronics», «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Ι. & Δ.», «Ginox», «ΕΥΘΥΜΙΟΣ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ Ο.Ε.», «Κεσκινίδου Γ. Μαρία», «Samaras Sport», «Βουλκίδου Ελένη», «Κουρέας Αντώνιος», «Επιμελητήριο Πιερίας», «Μηντσίδης Νικόλαος», «Σιμόπουλος Κωνσταντίνος», «Τοπτσής Βασίλειος», «Σταυρούδης Γεώργιος», «Μούμος Νικόλαος», «Γυμναστήριο Α.Σ. ΑΘΛΗΣΗ».
Σας ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίζετε να στηρίζετε τους αθλητικούς φορείς που στόχος τους είναι η προβολή του αθλήματος, η ευγενής άμιλλα και η αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού της περιοχής μας.
Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα.
 
                                                                      Το Διοικητικό Συμβούλιο,
 οι αθλητές και οι προπονητές 
του αθλητικού συλλόγου βόλεϊ  
                                                                        ΜΑΣ ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

Τι βλέπετε στη φωτογραφία; Μπορείτε να μαντέψετε; Μάλλον... χλωμό!


Σίγουρα θα σας φαίνεται αηδιαστικό και αποκρουστικό. Τι φαντάζεστε ότι είναι;

Πρόκειται για την καρδιά μιας πτεροφάλαινας που χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς λόγους σε σχολή κτηνιατρικής...

Αμμόλοφοι καταπίνουν δυτική ακτή της Γαλλίας


Με μήκος τρία χιλιόμετρα, 500 μέτρα πλάτος και 100 μέτρα ύψος ο απειλητικός αυτός αμμόλοφος θυμίζει περισσότερο…
Σαχάρα, παρά τις δυτικές ακτές της Γαλλίας.

Ο τεράστιος αμμόλοφος Great Dune of Pyla έχει επεκταθεί τόσο που πλέον είναι ο μεγαλύτερος της Ευρώπης και «εισβάλλει» στην ενδοχώρα με τέτοια «δύναμη» που «καταπίνει» το δάσος, τους δρόμους και τα σπίτια που βρίσκονταν στο… διάβα του!

Βρίσκεται στην ακτή La Teste-de-Buch, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Μπορντό.

Ευεργετική η αγκαλιά για τα μωρά


Στη διαπίστωση ότι τα μωρά ηρεμούν και σταματούν να κλαίνε όταν βρίσκονται στην αγκαλιά κάποιου και ειδικά της μητέρας καταλήγουν όλοι οι γονείς αργά ή γρήγορα. Εκείνο, όμως, που μέχρι τώρα δεν γνώριζαν ήταν...ο λόγος για τον οποίο συνέβαινε αυτό. Ιάπωνες επιστήμονες έλυσαν το μυστήριο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αγκαλιά λειτουργεί ως «φάρμακο» για τα μωρά, καθώς επιβραδύνει τους καρδιακούς τους παλμούς και αυτομάτως τα βοηθά να χαλαρώσουν βαθιά.

Τα ευρήματα της μελέτης, τα οποία δημοσιεύονται στο περιοδικό Current Biology, έδειξαν ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούν τα μωρά οφείλεται στην απόλυτα συντονισμένη χαλάρωση του νευρικού και καρδιακού τους συστήματος. Ωστόσο, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι για να σταματήσει η ανησυχία του μωρού δεν αρκεί ένα απλό κράτημα, αλλά αντίθετα απαιτείται ένα ρυθμικό κούνημα.

Πάντως, σύμφωνα με τη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο για την Επιστήμη του Εγκεφάλου «RIKEN», η αγκαλιά φαίνεται πως λειτουργεί το ίδιο κατευναστικά και στα θηλαστικά. Οι παρατηρήσεις που έγιναν σε ποντίκια έδειξαν ότι τα μικρά ήταν πολύ ήσυχα όταν οι ερευνητές τα έπιαναν από το σβέρκο, τα σήκωναν από το έδαφος και τα κουνούσαν ελαφρά, κινήσεις δηλαδή που γίνονται από τα περισσότερα θηλαστικά του ζωικού βασιλείου. Εκτός από το γεγονός ότι τα νεογέννητα ποντίκια σταματούσαν να εκπέμπουν υπερηχητικούς ήχους, το σώμα τους έπαιρνε μια χαρακτηριστική στάση, με τα άκρα τους να είναι λυγισμένα, όπως ακριβώς συμβαίνει με τις γάτες και τα λιοντάρια. Σύμφωνα με τις μετρήσεις των ειδικών, αυτό οφείλεται στην ακούσια ενεργοποίηση των μηχανισμών ανίχνευσης κίνησης του νευρικού συστήματος, οι οποίοι ελέγχονται από την παρεγκεφαλίδα του εγκεφάλου.

Ο επικεφαλής ερευνητής, δρ Κούμι Κουρόντα, δήλωσε: «Η κατανόηση αυτής της αντίδρασης μπορεί να είναι εξίσου ευεργετική και για τα βρέφη, αλλά και για τη μητέρα. Αφενός κρατά ήρεμα τα μωρά και αφετέρου μειώνει την απογοήτευση των γονέων. Πλέον, θα μπορούν να διαχειριστούν το έντονο κλάμα των παιδιών τους, που αποτελεί τον πιο συχνό παράγοντα κινδύνου για την εκδήλωση της παιδικής κακοποίησης. Παρόλο που η έρευνα έγινε ειδικά για τις μητέρες, πιστεύουμε ότι απευθύνεται σε όλους, όσοι αναλαμβάνουν την φροντίδα και την ανατροφή ενός παιδιού».

Πώς ένας άντρας μπορεί να «ρίξει» μια γυναίκα


Τι χρειάζεται να κάνει ένας άντρας για να ρίξει μια γυναίκα στα κρεβάτι; Η συγκεκριμένη ερώτηση... απασχολεί τους άντρες εδώ και πολλές γενιές, όμως τώρα ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι έχουν βρει την απάντηση!

Ξεχάστε τις σαμπάνιες, τα σοκολατάκια και τα συναφή… το «κλειδί» βρίσκεται στο χιούμορ σας, λένε.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους Mary Cowan και Anthony Little από το πανεπιστήμιο του Stirling, «οι έξυπνοι και πνευματώδεις άνθρωποι θεωρούνται ιδιαίτερα εκλυστικοί».

Οι δύο επιστήμονες ζήτησαν από 40 φοιτητές ψυχολογίας (20 άντρες και 20 γυναίκες) να τους πουν ποια δύο αντικείμενα θα έπαιρναν μαζί τους σε ένα απομονωμένο νησί, έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα σε σοκολάτα, λακ και μια πλαστική σακούλα.

Παρότι δεν έγινε καμία αναφορά στο χιούμορ οι 19 από τους 40 φοιτητές προσπάθησαν να είναι ευρηματικοί και να δώσουν αστείες απαντήσεις.

Οι συγκεκριμένοι 19 χαρακτηρίστηκαν ως «ηθοποιοί». Οι υπόλοιποι 11 άκουσαν τις ηχογραφημένες απαντήσεις των «ηθοποιών» και τους ζητήθηκε να τις αξιολογήσουν για το χιούμορ τους και για το πόσο ελκυστικούς τους έκριναν.

Στη συνέχεια τους κατέταξαν ανάλογα με το πόσο «ικανούς» τους θεωρούσαν για σύντομες σχέσεις όπως one-night stands ή για πιο μακροχρόνιες.

Τέλος οι ερευνητές έδειξαν τις φωτογραφίες των 19 «ηθοποιών» στους 11 υπόλοιπους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι πιο ελκυστικοί ήταν εκείνοι που είχαν χαρακτηριστεί και ως οι πιο αστείοι.

Μάλιστα, οι άντρες που είχαν χαρακτηριστεί ως οι πιο αστείοι, θεωρούνταν ελκυστικοί τόσο για σύντομες όσο και για μακροχρόνιες σχέσεις.

Η μελέτη τους δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση British Psychological Society, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι άντρες χρησιμοποιούν το χιούμορ για να δείξουν την εξυπνάδα τους και τα «καλά τους γονίδια» στις γυναίκες.

Πώς να «επιβιώσετε» στο πασχαλινό τραπέζι


Είναι εφικτό να περάσουμε το Πάσχα χωρίς να επιβαρύνουμε την υγεία και τη σιλουέτα μας, απολαμβάνοντας όμως τους διατροφικούς πειρασμούς του γιορτινού τραπεζιού; Κι όμως, ναι!
Αυγά -σοκολατένια και πραγματικά- τσουρέκι, μαγειρίτσα, κοκορέτσι, κουλούρια, λιχουδιές και φυσικά το λαχταριστό ψητό αρνί που πρωταγωνιστεί στο πασχαλινό τραπέζι, φαίνεται πως δεν αποτελούν και τους καλύτερους «συμμάχους» για την υγεία και τη σιλουέτα μας. Αρκούν λίγες ημέρες διατροφικής… κραιπάλης, για να τινάξετε στον αέρα κάθε προσπάθεια που κάνετε τον τελευταίο καιρό, προκειμένου να βγείτε στις παραλίες με… αξιοπρέπεια και να μπορέσετε να τηρήσετε το πρόγραμμα που έχετε βάλει.

Είναι όμως εφικτό να περάσουμε το Πάσχα χωρίς να επιβαρύνουμε την υγεία και τη σιλουέτα μας, απολαμβάνοντας όμως τους διατροφικούς του πειρασμούς; Φυσικά και ναι, με τον κατάλληλο πάντα προγραμματισμό…

Γενικοί κανόνες...

Παρακάντε το μόνο την ημέρα του Πάσχα

Την πασχαλινή περίοδο, περιβαλλόμαστε από διατροφικούς πειρασμούς για αρκετές ημέρες και ιδιαίτερα μετά την Ανάσταση και τη νηστεία. Αν είστε λοιπόν κι εσείς από εκείνους που νηστεύουν και νιώθετε πως θέλετε να φάτε… τα πάντα, κάντε το, αλλά για μια μόνο μέρα (αν δεν θέλετε να αγχώνεστε μετά για το πώς θα βγείτε στην παραλία και πόσο έχει φτάσει η χοληστερίνη σας).

Μην κάνετε και μη δέχεστε δώρα φαγητού

Ζητήστε από τους φίλους και την οικογένειά σας να μην σας κάνουν δώρα που έχουν να κάνουν με το φαγητό (βλ. κουλουράκια, αυγά, σοκολατένια κουνέλια κ.λπ.). Αν έχετε ήδη κάποια δικά σας και σας φέρνουν κι άλλα, τότε η πασχαλινή… κραιπάλη θα συνεχίζεται για πολλές ημέρες και μετά θα πρέπει να κάνετε… υπερωρίες στο γυμναστήριο.

Προσοχή στις μερίδες και τις ποσότητες

Αν είστε υγιείς και έχετε μέτρο, μπορείτε να απολαμβάνετε κάθε λιχουδιά του πασχαλινού τραπεζιού, αρκεί να μην το παρακάνετε. Όταν η μακρά περίοδος νηστείας (που συνεπάγεται πλήρη αποχή από τροφές ζωικής προέλευσης), ακολουθείται από μία περίοδο υπερκατανάλωσης δύσπεπτων τροφών, πλούσιων σε κορεσμένα λίπη, ο οργανισμός μας δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και να ανταπεξέλθει. Μετά τις γιορτινές μέρες λοιπόν, απαλλαγείτε από τις λιχουδιές που έχουν απομείνει και αποτοξινωθείτε με φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης.

...και ειδικότερα

Αρνί και άλλα κρέατα

Αν και είναι λαχταριστό, έχει υψηλά ποσοστά κορεσμένου λίπους και χοληστερίνης. Αν έχετε επιλογή, προτιμήστε το κατσίκι, που είναι λιγότερο λιπαρό και καταναλώστε όσο λιγότερο κρέας μπορείτε, αφαιρώντας την πέτσα. Άτομα με υψηλή χοληστερόλη, συστήνεται να αποφύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο το κρέας του αρνιού ή τουλάχιστον να το περιορίσουν μόνο στην ημέρα του Πάσχα.

Τα εντόσθια και το συκώτι, είναι ένα ακόμη δημοφιλές πιάτο στο πασχαλινό τραπέζι. Είτε ως κοκορέτσι, είτε στη μαγειρίτσα, αποτελούν ένα γευστικότατο έδεσμα που όμως είναι πλούσιο σε κορεσμένο λίπος και χοληστερόλη. Επίσης, λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς τους σε πουρίνες, συστήνεται να αποφεύγονται από άτομα με υψηλό ουρικό οξύ.

Πάντως, αρνί και κατσίκι, είναι πηγές πρωτείνης υψηλής βιολογικής αξίας, αλλά και βιταμινών (κυρίως Β), σιδήρου και φωσφόρου.

Σοκολάτα

Επειδή τα σοκολατένια αυγά δεν αποτελούν αγαπημένη λιχουδιά μόνο για τους μικρούς, καλό είναι να έχουμε στο νου μας μερικά σημαντικά, αν δε θέλουμε να βλάψουμε την υγεία και τη σιλουέτα μας. Προτείνεται λοιπόν, αντί να αγοράζετε μεγάλες ποσότητες αυγά φθηνής σοκολάτας, να προτιμάτε μικρότερα αυγά, από καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα. Όσο περισσότερο βούτυρο κακάο έχει η σοκολάτα (πρόσφατες έρευνες έχουνε δείξει τη συσχέτιση του κακάο με την καρδιαγγειακή υγεία καθώς μειώνει τον κίνδυνο θρομβώσεων, εγκεφαλικών και καρδιακών επεισοδίων), τόσο καλύτερη είναι. Μπορεί να είναι πιο ακριβή, αλλά έχει καλύτερο θρεπτικό προφίλ και περισσότερα αντιοξειδωτικά.

Αυγά

Φάτε τα πασχαλινά κόκκινα αυγά στο πρωινό σας. Σε μια μελέτη από το Κέντρο Rochester για την παχυσαρκία στις ΗΠΑ, 30 υπέρβαρες γυναίκες έτρωγαν, είτε δύο αυγά ή ένα κουλούρι για πρωινό, τα οποία περιέχουν την ίδια ποσότητα σε θερμίδες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που είχαν φάει αυγά, ένιωθαν λιγότερο πεινασμένες και κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες από εκείνες που έτρωγαν κουλούρι, για τις επόμενες 36 ώρες.

Τα αυγά αποτελούν μία καλή πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, αλλά λόγω της υψηλής περιεκτικότητά τους σε χοληστερόλη καλό θα είναι να τα τρώτε με μέτρο, αν πάσχετε από υπερχοληστερολαιμία.

Αλκοόλ

Εάν ανησυχείτε για την υγεία σας και την αύξηση του σωματικού σας βάρους, οι γιατροί συστήνουν να περιορίσετε το αλκοόλ στο ελάχιστο (στις κοινωνικές εκδηλώσεις) την περίοδο του Πάσχα. Το αλκοόλ έχει πολλές θερμίδες, γι’ αυτό προσπαθήστε να πίνετε με μέτρο. Επίσης, καλό είναι να έχετε φάει κάτι υγιεινό πριν πιείτε, ώστε να αποφεύγετε το τσιμπολόγημα. Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται στα άτομα με υπέρταση και με υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος.
clickatlife.gr

Το περπάτημα στην άμμο μία από τις καλύτερες μορφές άσκησης


Το περπάτημα στην άμμο είναι μια από τις καλύτερες μορφές άσκησης, συνδυάζει την επαφή με... τη θάλασσα και αναζωογονεί το πνεύμα αυξάνοντας το επίπεδο της ευεξίας και όλα αυτά σε σύντομο χρόνο.

Στην επόμενη βόλτα σας στη θάλασσα τολμήστε μια ήπιας μορφής άσκηση στην άμμο και επωφεληθείτε, είτε κολυμπήσετε είτε όχι.

Πώς βοηθά η άσκηση στην άμμο

- Είτε περπατάτε είτε τρέχετε στην άμμο το πόδι βυθίζετε καθώς δεν συναντά την αντίσταση της επίπεδης επιφάνειας έτσι ο βαθμός δυσκολίας αυξάνει και καταβάλετε μεγαλύτερη προσπάθεια και ενέργεια, καίγοντας περισσότερες θερμίδες.

- Δυναμώνετε με αυτό τον τρόπο τις γάμπες και τους αστραγάλους ενώ ταυτόχρονα τονώνετε την λειτουργία της καρδιάς, του κυκλοφορικού και του αναπνευστικού.

- Η άμμος απορροφά τους κραδασμούς και έτσι βοηθά τις αρθρώσεις. Χρειάζεται πάντως να είστε προσεκτικοί στις κινήσεις σας για να μην καταπονείτε τους μύες. Κινηθείτε αργά και με μικρότερα βήματα.

- Η θαλασσινή αύρα και η επαφή με το υγρό στοιχείο αυξάνουν αυτόματα την χαλάρωση και την αίσθηση ευεξίας. Επιπλέον μοιάζει λειτουργεί στο μυαλό περισσότερο ως βόλτα παρά ως άσκηση και γυμναστική

- Αν το περπάτημα στην άμμο γίνεται και χωρίς παπούτσια με γυμνά πόδια, η άμμος λειτουργεί και ως φυσική απολέπιση για τα πέλματα.

Αν τώρα θέλετε να βάλετε μεγαλύτερη ένταση στην άσκησή σας μπορείτε να κάνετε τζογκινγκ αλλά καλύτερα είναι να φοράτε αθλητικά. Επίσης μην ξεχνάτε να φοράτε πάντα αντιηλιακό, γυαλιά ηλίου και καπέλο. Αποφύγετε επίσης τα σημεία της παραλίας με πολύ μεγάλη κλίση.

Απολαύστε όσα έχει να σας προσφέρει η θάλασσα και η αμμουδιά και επωφεληθείτε στο έπακρο.

«Συνουσιαζόμουν με τον γιο μου γιατί ήθελα να τον κάνω άνδρα»


 Φρίκη στην Πάτρα: «Συνουσιαζόμουν με τον γιο μου γιατί ήθελα να τον κάνω άνδρα»
Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την αρρωστημένη δράση ενός πατέρα και μιας μητέρας από την Πάτρα εις βάρος των ίδιων τους των παιδιών έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα λοιπόν με νεότερες πληροφορίες,  οι κατηγορούμενοι διέμεναν στην περιοχή της Λεύκας στις εργατικές κατοικίες της Πάτρας και όπως λέγεταιείχαν υψώσει ένα τείχος από λουλούδια γύρω από το σπίτι τους ώστε να μη φαίνονται τα φρικαλέα πράγματα που έκαναν σημαδεύοντας τις ψυχές των τριών παιδιών τους.
Ο πατέρας είναι άνεργος ενώ δούλευε περιστασιακά σαν οικοδόμος.
Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα,  η Ιατροδικαστική έκθεση δεν έδειξε ίχνη βιασμού σε καμία από τις δύο κόρες.
Άρα όπως φαίνεται ο πατέρας προέβαινε σε ασελγείς πράξεις χωρίς να έχει βιάσει τις κόρες ενώ ο γιος εξαναγκαζόταν να βιάζει την μάνα.
Η  μάνα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως ήθελε να κάνει άνδρα τον γιο της.
Οι γονείς, θα παραπεμφθούν για σοβαρά κακουργήματα, ενώ, σε βάρος του πατέρα αλλά και της μητέρας των παιδιών, και οι δύο ηλικίας 40 ετών, υπήρξε προφορική καταγγελία στην Ασφάλεια.
Ο πατέρας και η μητέρα δηλώνουν μετανιωμένοι για τις πράξεις τους. Μάλιστα ο 40χρονος πατέρας υποστηρίζει ότι είχε σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού η δε μητέρα ισχυρίζεται ότι γι αυτό το λόγο φοβόταν τις αντιδράσεις του και έτσι δεν έφερνε αντιρρήσεις. Δεν παραδέχονται δηλαδή όλα όσα έχουν καταγγελθεί.
Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τριανταένα χρόνια στην υπηρεσία τέτοιο περιστατικό δεν έχω ξανασυναντήσει. Μάνα και πατέρας να εξαναγκάζουν σε όργια τα παιδιά τους, τα οποία είναι απερίγραπτα. Δεν μπορεί να τα φανταστεί ούτε ο πιο νοσηρός εγκέφαλος.»
Ήδη σύμφωνα με τις πηγές, οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν με κάθε λεπτομέρεια κάθε πτυχή της καταγγελίας, λαμβάνουν καταθέσεις τόσο από την οικογένεια όσο και από τον συγγενικό και φιλικό περίγυρο, ενώ έχει παραγγελθεί και ιατροδικαστική εξέταση των παιδιών.
Σχεδόν οκτώ χρόνια διήρκησαν αυτές οι ΦΡΙΚΤΕΣ στιγμές για τα παιδιά!
ΠHΓΗ: dete.gr

Στην Ευρώπη η Φόρμουλα 1


Στην Ευρώπη μεταφέρεται το«τσίρκο» της Formula 1. To πρώτο φετινό γκραν πρι σε ευρωπαϊκό έδαφος θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μετά τη νίκη που πέτυχε στο Μπαχρέιν αύξησε τη διαφορά του στην κορυφή του παγκόσμιου πρωταθλήματος των οδηγών κατά 10 μονάδες. Ακολούθησε στρατηγική τριών pit stop. Ξεκίνησε δεύτερος στη γραμμή εκκίνησης με μεσαία γόμα P Zero White και στη συνέχεια ολοκλήρωσε δύο stint με σκληρή P Zero Orange.

Το «πείραμα» αστέγου που κάνει το γύρο του κόσμου!


Δημοσιεύτηκε από τον ιστότοπο Reddit αυτή η φωτογραφία του άστεγου κοινωνιολόγου, επαίτη στους δρόμους του Austin των ΗΠΑ και έκανε τον γύρο του διαδικτύου σε λίγες ώρες.
ay 108925088 Το πείραμα αστέγου που κάνει το γύρο του κόσμου!
Είναι αλήθεια, γράφει η Huffinsgton Post, ότι ο νεαρός άνδρας έκανε μια κίνηση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Μπροστά του βρίσκονται κούπες για να του ρίχνουν οι περαστικοί κέρματα αλλά υπάρχουν εννιά διαφορετικές, όσες και οι επίσημες θρησκείες του κόσμου: μουσουλμάνοι, άθεοι, πνευματιστές, χριστιανοί, εβραίοι, βουδιστές, ινδουϊστές, αγνωστικιστές και παγανιστές.
Ποιοί είναι οι πιο γενναιόδωροι; Αν πιστέψουμε τη φωτογραφία οι άθεοι και οι αγνωστικιστές είναι αυτοί που άφησαν τα περισσότερα χρήματα. Μαζί του ασχολήθηκε η αμερικανική εφημερίδα Metro η οποία ανέβασε πολυάριθμα σχόλια και επιχείρησε να εξηγήσει το φαινόμενο λέγοντας ότι υπάρχουν λίγοι μουσουλμάνοι και βουδιστές στο Τέξας.
Οι International Business Times υπογραμμίζουν το χιούμορ του νεαρού άστεγου.

Νόμος ντροπή του Βορίδη. Διαβάστε το όσοι δεν έχετε ακόμη ενημερωθεί


voridis 250x180 Νόμος ντροπή του Βορίδη. Διαβάστε το όσοι δεν έχετε ακόμη ενημερωθείΔημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 82 τεύχος Α στις 10 Απριλίου 2012 :
Με τον ίδιο νόμο πέρασαν και την κατάργηση του προστίμου των 21 εκ. ευρώ της Νέα Οδός
Από το άρθρο 143:
2. Μετά το τέλος της παρ. 12 του άρθρου 34 του ν. 2696/1999 (Α ́ 57) προστίθεται παράγραφος 12Α, ως εξής:
«12Α. Απαγορεύεται η καθ’ οιονδήποτε τρόπο κατάληψη μέρους ή ολόκληρου του οδοστρώματος και των εγκατεστημένων σε αυτό σταθμών διοδίων των αυτοκινητοδρόμων, καθώς και η παρεμπόδιση ή διακοπή (μερική ή ολική) της λειτουργίας των σταθμών διοδίων με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτοί που παραβαίνουν με πρόθεση τη διάταξη του προηγούμενου εδαφίου τιμωρούνται με τις ποινές της παραγράφου 1 του άρθρου 292 του Ποινικού Κώδικα.»
5. Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 10 του άρθρου 29 του ν. 2696/1999 (Α ́ 57) «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως αυτή προστέθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 17 του ν. 3920/2011 (Α ́ 33), αντικαθίσταται ως ακολούθως:…
«Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω τεχνικών ή ηλεκτρονικών μέσων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 4 του άρθρου 104 του παρόντος.»
Με τον ίδιο νόμο πέρασαν και την κατάργηση του προστίμου των 21 εκ. ευρώ της Νέα Οδός (είχε επιβληθεί επειδή δεν είχε πλήρη οικοδομική άδεια) και την κατάργηση του ελέγχου των πολεοδομιών!
Άρθρο 142 Πολεοδομικές ρυθμίσεις
1. Στο τέλος της παραγράφου 5 του άρθρου τέταρτου του ν. 3555/2007 (Α ́ 81) προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Οι εγκρίσεις μελετών εφαρμογής Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (Σ.Ε.Α.), Κέντρων Διοίκησης Αυτοκινητοδρόμων (Κ.Δ.Α.) και Σταθμών Διοδίων (Σ.Δ.) που έγιναν πριν την έναρξη ισχύος του ν. 2300/1995 (Α ́ 69), επέχουν θέση οικοδομικής άδειας και οι εγκαταστάσεις που κατασκευάσθηκαν βάσει αυτών θεωρούνται νόμιμες από κάθε άποψη εφόσον πληρούν τους όρους των αντίστοιχων εγκεκριμένων μελετών. Αποκλειστική αρμοδιότητα για τον έλεγχο νομιμότητας των κάθε φύσης κτηριακών έργων και των επ’ αυτών εργασιών και λοιπών εγκαταστάσεων που ανεγείρονται, επισκευάζονται, αξιοποιούνται, χρησιμοποιούνται ή παραχωρούνται στα πλαίσια σύμβασης παραχώρησης και την επιβολή οποιασδήποτε κύρωσης σχετικής με αυτά έχει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.»
_____________________________________________________________________________________
Οι πολυεθνικοί και ντόπιοι μεγαλοεργολάβοι, με πρωτοπαλλήκαρα τον ανεπάγγελτο Ρέππα και τον τσεκουροφόρο Βορίδη, νομοθέτησαν προκειμένου να καταστείλουν και να ποινικοποιήσουν τη δράση του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Με φωτογραφικές διατάξεις λοιπόν, ο Βορίδης, ήρθε να συμπληρώσει την ντροπολογία του Ρέππα, ποινικοποιώντας τις διαδηλώσεις του Κινήματος Δεν Πληρώνω με τουλάχιστον 3-6 μήνες φυλάκιση για όποιους συμμετέχουν στις δράσεις ανοιγμάτων διοδίων με σκοπό την ελεύθερη διέλευση των οδηγών.
Επίσης κουρελιάζοντας στην κυριολεξία τα ανθρώπινα δικαιώματα και κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας, επέτρεψε στις ιδιωτικές εταιρίες εκμετάλλευσης των εθνικών μας δρόμων, να χρησιμοποιούν το φωτογραφικό υλικό από τις κάμερες τους προκειμένου να πιστοποιείται η παράβαση του ΚΟΚ, λόγω της άρνησης πληρωμής διοδίων.
Η νέα αυτή χούντα, νομοθετεί, προς αποκλειστικό συμφέρον των μεγαλοεργολάβων, απομυζώντας τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει κατασκευάσει τις εθνικές οδούς από το 1952 και τις συντηρεί με πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας, με τέλη στα καύσιμα, κρατήσεις υπέρ ΤΕΟ στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου, την άμεση φορολογία κλπ.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω κατάφερε σημαντικά πλήγματα στον παράνομο πλουτισμό των μεγαλοεργολάβων εις βάρος του λαού, εδώ και τρία χρόνια, με τον συνεχή και αταλάντευτο αγώνα του, αποτελώντας γροθιά στο στομάχι αυτής της συμπαιγνίας.
Ενημερώνουμε λοιπόν, όλους τους ενδιαφερόμενους, ότι το Κίνημα Δεν Πληρώνω, δε θα καταθέσει τόσο εύκολα τα όπλα!
Δηλώσαμε ότι το τσεκούρι του Βορίδη θα του γυρίσει μπούμερανγκ και αυτό ΔΕΝ αποτελεί προεκλογική εξαγγελία!
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, αποτελεί την πιο δυναμική αντιπολίτευση στα σχέδια της κυβέρνησης της τρόικα, έμπρακτα και στο δρόμο, εδώ και τρία χρόνια, με απτά αποτελέσματα και νίκες, και μετά τις εκλογές θα συνεχίσουμε ακόμα πιο αναβαθμισμένοι να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική νίκη!
Ακούτε την ηρεμία πριν από την καταιγίδα;
Οι άδικοι νόμοι καταργούνται στην πράξη από τη δράση του λαού!
Πήρατε την απάντηση σας στην Κερατέα, πήρατε την απάντησή σας στα χαράτσια της ΔΕΗ, θα πάρετε την απάντησή σας στα χρυσορυχεία! Θα σας νικήσουμε κατά κράτος σε όλα τα μέτωπα αλλά και συνολικά!
Ήδη προετοιμάζουμε την ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ μας σε Νομικό και Κινηματικό επίπεδο στο μέτωπο των διοδίων!
Έχουμε εγερθεί και μας φαίνεστε πολύ μικροί!
www.kinimadenplirono.gr
www.oxidiodia.gr