ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Μ. Σάββατο, στον Ι.Ν.Αγίας Θεοδώρας Κολινδρού


















Βόλτα στην ΕΛΛΑΔΑ του Μνημονίου... (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)



Ένα φωτορεπορτάζ που απεικονίζει 100% το πως βιώνουν οι Αθηναίοι πολίτες την Αθήνα, την Πρωτεύουσα της Ελλάδας.  
Εικόνες εξαθλίωσης, πόνου, μιζέριας και πείνας. Άνθρωποι "σκιές", άνθρωποι χωρίς αύριο, χωρίς ταυτότητα. Πόνος, πόνος, πόνος. Έτσι μας κατάντησαν...έτσι είναι.
Δείτε πιο κάτω...

Βγαίνεις, στην πόρτα σου ακριβώς η Πλατεία Κοτζιά.. 
...κάποιος θα ξέχασε το παράθυρο ανοιχτό
...κοίτα το γκαζόν του Δημαρχείου
...γύρνα πίσω, όμορφη και γραφική Ευπόλιδος
...πάμε Αθηνάς, γωνία με Λυκούργου
...γύρνα και απ' την άλλη, η Λυκούργου συνεχίζεται
...πίσω στην Αθηνάς
...παραδίπλα
...πάνω ψωνίζουν στο Χοντος
...το Αρχαιολογικό Μουσείο, απέναντι
...κατηφόρα της Μάρνης
...Βάθη, κάποιος τρεκλίζει στη Μαιζώνος
...στην Καπνοκοπτηρίου
...μπρος στο Δήμο στη Λιοσίων
...τρία στενά κάτω, στην Ακομινάτου
...ο μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Κωνσταντίνου
...Μεταξουργείο, κανένα κατωσέντονο στη Δεληγιώργη
...παρέα στην Ιάσωνος
...μόνος στις εκεί ζαρντινιέρες
...μόνος και στην Μαραθώνος
....κάποια φύλλα για κρεβάτι στη Ζήνωνος
...στο πιο ιστορικό κέντρο, Σοφοκλέους
...παραδίπλα
...πιο πέρα
...ο ουρανός της Μενάνδρου
...τα τσιμέντα στη Γεωργίου Σταύρου
...τα φωτεινά ΑΤΜ της Κοραή...

Από το tro-ma-ktiko

Συρία: Το Ισραήλ μάς κήρυξε τον πόλεμο – Θα προβούμε σε αντίποινα



• «Οι επιθέσεις είχαν στόχο τη Χεζμπολάχ», δηλώνει το Ισραήλ και απειλεί με νέα χτυπήματα 
• «Το Τελ Αβίβ βοηθά τρομοκράτες» λέει η Συρία που κάνει λόγο για θύματα και εκτεταμένες καταστροφές • Το Ιράν δηλώνει έτοιμο να βοηθήσει τη Δαμασκό

Οιισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε ένα στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο κοντά στη Δαμασκό συνιστούν μια «κήρυξη πολέμου»,...
δήλωσε, σε συνέντευξή του στο CNN ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάισαλ αλ Μέκνταντ. Ο Μέκνταντ πρόσθεσε ότι η επίθεση αυτή αποτελεί απόδειξη ότι το Ισραήλ έχει συμμαχήσει με τους αντάρτες που πολεμούν για να διώξουν από την εξουσία τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ.

Η Συρία, υπογράμμισε επίσης ο ίδιος, θα προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ στον δικό της χρόνο και με τον δικό της τρόπο.

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε παράλληλα ότι η επίθεση «σε θέσεις που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις συνιστούν απόδειξη της συνεργασίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τρομοκρατικές ομάδες που ανήκουν στο Μέτωπο Αλ Νόσρα, μια από τις πτέρυγες της Αλ Κάιντα», μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Συντονισμός με τους τρομοκράτες

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον συριακών στρατιωτικών στόχων δείχνουν «συντονισμό με τρομοκρατικές ομάδες» στη χώρα, ανακοίνωσε το συριακό υπουργείο Εξωτερικών, δείχνοντας ταυτόχρονα την έντονη δυσαρέσκειά του για αυτές τις ενέργειες. Σε επιστολή τους προς τα Ηνωμένα Εθνη, η Συρία αναφέρει πως οι επιθέσεις προκάλεσαν ανθρώπινες απώλειες και εκτεταμένες καταστροφές.

Μάλιστα η συριακή κρατική τηλεόραση ανέφερε πως το υπουργικό συμβούλιο πραγματοποιεί έκτακτη σύνοδο προκειμένου να πάρει αποφάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στόχος ιρανικοί πύραυλοι

Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός Ραδιοσταθμός μετέδωσε επικαλούμενος έναν μη κατονομαζόμενο δυτικό διπλωμάτη, ότι οι αεροπορικές επιδρομές κοντά στην Δαμασκό είχαν στόχο ένα φορτίο με προχωρημένης τεχνολογίας ιρανικούς πυραύλους, οι οποίοι φέρεται ότι προορίζονταν για την σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ. Οι πύραυλοι αυτοί Fatah-110 έχουν βεληνεκές 300 χιλιομέτρων.

Ο Ραδιοσταθμός πρόσθεσε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις κατέστρεψαν τα όπλα αυτά επειδή θα έθεταν σε κίνδυνο το Ισραήλ, δίνοντας στην Χεζμπολάχ ένα πλεονέκτημα στην περίπτωση άλλης μιας σύγκρουσης με το εβραϊκό κράτος.

Την ίδια ώρα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA μετέδωσε δηλώσεις του Ιρανού υπουργού Άμυνας Αχμάντ Βαχιντί, σύμφωνα με τον οποίο η ισραηλινή επίθεση «έγινε με το πράσινο φως των ΗΠΑ».

Ο Αραβικός Σύνδεσμος καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδίκασε σήμερα τις επιδρομές που πραγματοποίησε το Ισραήλ στην Συρία και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να "δράσει άμεσα" για να τις σταματήσει.

Οι επιδρομές αυτές συνιστούν «ολοφάνερα μια επίθεση και μια επικίνδυνη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας ενός αραβικού κράτους», δήλωσε ο Νάμπιλ αλ Αράμπι, γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου.

Ο Νάμπιλ αλ Αράμπι ζήτησε παράλληλα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να «δράσει άμεσα για να σταματήσει τις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Συρίας».

Ταυτοχρόνως και η προεδρία της Αιγύπτου καταδίκασε σήμερα την επίθεση του Ισραήλ κατά της Συρίας. Οι ισραηλινές επιδρομές συνιστούν «μια παραβίαση των αρχών και του διεθνούς δικαίου και συμβάλουν στην περιπλοκότητα της κατάστασης και στην απειλή για την ασφάλεια και την σταθερότητα της περιοχής», υπογραμμίζει η αιγυπτιακή προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Η επίθεση τα ξημερώματα της Κυριακής

Τεράστια έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Δαμασκό της Συρίας, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση, αναφέροντας ότι οι πύραυλοι είχαν ως στόχο ένα επιστημονικό ερευνητικό κέντρο. «Η τελευταία ισραηλινή επίθεση αποτελεί μια προσπάθεια να ενισχύσει το ηθικό των τρομοκρατικών ομάδων», αναφέρεται.

Το δορυφορικό κανάλι Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι η έκρηξη στην περιοχή Τζιμράγια, προάστιο της Δαμασκού, έπληξε στρατόπεδα της Τετάρτης Μεραρχίας και της Δημοκρατικής Φρουράς καθώς και το ερευνητικό κέντρο.

Το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι «οι πολίτες στην περιοχή της Κιουντσάγια επιβεβαίωσαν πως είδαν αεροπλάνα να πετούν την ώρα της έκρηξης, η οποία έπληξε το επιστημονικό κέντρο και αποθήκες πυρομαχικών στις περιοχές Τζιμράγια και αλ-Χαμέ».

Η Δημοκρατική Φρουρά καθώς και η Τέταρτη Μεραρχία αποτελούν σημαντικές δυνάμεις που έχουν ως στόχο την προστασία του καθεστώτος κατά πιθανών πραξικοπημάτων. Η επίθεση έλαβε χώρα δύο μόλις ημέρες αφότου επίσημες αμερικανικές πηγές είχαν αναφέρει ότι μια ισραηλινή επίθεση στο εσωτερικό της Συρίας προοριζόταν για τη λιβανέζικη ομάδα ανταρτών, Χεζμπολάχ.

Οι συγκρούσεις στη Συρία, οι οποίες ξεκίνησαν με ειρηνικές διαδηλώσεις τον Μάρτιο του 2011, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 70.000 ανθρώπους, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ. Τέσσερα εκατομμύρια Σύριοι έχουν εξοριστεί και ακόμα 1,4 εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Κλιμάκωση ισραηλινών επιθέσεων

Το Ισραήλ πραγματοποίησε δύο αεροπορικά πλήγματα σε διάστημα τριών ημερών στην Συρία εναντίον όπλων που προορίζονταν για το σιιτικό κίνημα του Λιβάνου, Χεζμπολάχ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος. Με αυτές ανέρχονται σε τρεις συνολικά οι αεροπορικές επιδρομές που έχει πραγματοποιήσει το Ισραήλ στην Συρία από τα τέλη του Ιανουαρίου.

Μια επιδρομή έγινε την Μεγάλη Παρασκευή πριν από την αυγή κατά όπλων που προορίζονταν για την Χεζμπολάχ, κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, στο νοτιοανατολικό τμήμα της συριακής πρωτεύουσας, διευκρίνισε ο υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Μια δεύτερη έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, πρόσθεσε. Αυτή «η επίθεση βόρεια της Δαμασκού είχε στόχο ιρανικούς πυραύλους που προορίζονταν για την Χεζμπολάχ», πρόσθεσε.

Επιδρομή στον ίδιο τομέα είχε πραγματοποιήσει η ισραηλινή πολεμική αεροπορία τον Ιανουάριο, πλήττοντας ένα κέντρο επιστημονικών ερευνών.

Απειλεί με νέες επιθέσεις

«Κάθε φορά που θα φτάνουν πληροφορίες στο Ισραήλ για την μεταφορά πυραύλων ή εξοπλισμών από την Συρία στον Λίβανο, θα δέχονται επίθεση», σημείωσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος, αναφερόμενος στην Χεζμπολάχ, η οποία είναι σύμμαχος του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Η πολεμική αεροπορία είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο συναγερμού, όπως δεν ήταν για χρόνια, προκειμένου να ανταποκριθεί σε κάθε ενδεχόμενο», συνέχισε ο ίδιος, την ώρα που ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται στην γειτονική Συρία.

Στο μεταξύ εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ ανέπτυξε δύο συστοιχίες του αντιπυραυλικού συστήματος Σιδηρούς Θόλος στο βόρειο τμήμα της χώρας για προληπτικούς λόγους.

«Δύο συστοιχίες του αντιπυραυλικού συστήματος Σιδηρούς Θόλος αναπτύχθηκαν στο βόρειο Ισραήλ στο πλαίσιο του τακτικού επιχειρησιακού προγράμματος ανάπτυξης και σε συνάρτηση με επιχειρησιακές αποτιμήσεις», σημείωσε η εκπρόσωπος του στρατού. Ο Ισραηλινός Ραδιοσταθμός μετέδωσε ότι οι συστοιχίες αυτές αναπτύχθηκαν έξω από τις βόρειες πόλεις Χάιφα και Σάφεντ.

Χτυπήθηκε επιστημονικό κέντρο

Στη Δαμασκό, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana γνωστοποίησε τη πραγματοποίηση μιας ισραηλινής επίθεσης κατά του κέντρου επιστημονικών ερευνών της Τζαμράγια, βορειοδυτικά της Δαμασκού.

Η επίθεση αυτή, για την οποία δεν έχει προς το παρόν δοθεί στη δημοσιότητα κάποιος απολογισμός, έγινε με πυραύλους, σύμφωνα με το Sana.

Η πραγματοποίηση της προηγούμενης αεροπορικής επιδρομής, την Μεγάλη Παρασκευή, δεν επιβεβαιώθηκε από τις συριακές αρχές. Αρχικά γνωστοποιήθηκε από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και στο Λίβανο μια διπλωματική πηγή είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτή η επίθεση κατέστρεψε πυραύλους εδάφους-αέρος οι οποίοι είχαν παραδοθεί πρόσφατα από την Ρωσία και είχαν αποθηκευτεί στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Η αντίδραση του Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός και οι υπηρεσίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν οποιαδήποτε πληροφορία όσον αφορά τις ισραηλινές επιθέσεις στην Συρία.

«Αυτό που θέλουμε είναι να εξασφαλίσουμε ότι η Χεζμπολάχ δεν θα επωφεληθεί από το χάος στη Συρία για να ενισχυθεί», δήλωσε στον ισραηλινό στρατιωτικό ραδιοσταθμό ο βουλευτής του Λικούντ, Τζάχι Χανεγκμπί, ο οποίος πρόσκειται στον Νετανιάχου, χωρίς να επιβεβαιώσει την πραγματοποίηση επιδρομών.

Σιωπή από Νετανιάχου
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν αναφέρθηκε σε σημερινή του δημόσια εμφάνιση στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, τις τελευταίες ημέρες, αλλά επισήμανε την δέσμευσή του στο να παραμείνει το Ισραήλ ασφαλές.

«Ο πατέρας μου με έμαθε πως η μεγαλύτερη ευθύνη που έχουμε είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια του Ισραήλ και να διασφαλίσουμε το μέλλον του», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στη διάρκεια εγκαινίων αυτοκινητόδρομου που πήρε το όνομα του πατέρα του, ιστορικού Μπενζιόν Νετανιάχου.

Το Ιράν θα εκπαιδεύσει τον συριακό στρατό

Το Ιράν είναι έτοιμο να εκπαιδεύσει τον συριακό στρατό αν υπάρξει ανάγκη, δήλωσε ο διοικητής των ιρανικών χερσαίων δυνάμεων στρατηγός Αχμαντ-Ρεζά Πουρνταστάν, μετέδωσε το πρακτορείο Irna.

«Βρισκόμαστε στο πλευρό της Συρίας και αν υπάρξει ανάγκη, είμαστε έτοιμοι να της παρέχουμε την απαραίτητη εκπαίδευση, αλλά δεν θα συμμετάσχουμε ενεργά στις επιχειρήσεις της», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο στρατηγός επισήμανε πως ο συριακός στρατός «με την εμπειρία που έχει στις συγκρούσεις με το σιωνιστικό κράτος μπορεί να αμυνθεί και δεν έχει ανάγκη εξωτερικής βοήθειας».

Η Τεχεράνη καταδίκασε την ισραηλινή επίθεση στη Συρία και κάλεσε τις χώρες της περιοχής να αντιδράσουν, μετέδωσε το πρακτορείο Fars.

ΗΠΑ: Χτύπημα κατά της Χεζμπολάχ

Η εναέρια επίθεση που πραγματοποίησε το Ισραήλ στη Συρία είχε ως στόχο ένα φορτίο πυραύλων από το Ιράν, το οποίο προοριζόταν για αντάρτες της Χεζμπολάχ στο γειτονικό Λίβανο, ανέφερε το Σάββατο η Νιου Γιουορκ Τάιμς. Η εφημερίδα, επικαλούμενη δηλώσεις ενός Αμερικανού αξιωματούχου, αναφέρει ότι η ισραηλινή εναέρια επιδρομή χτύπησε μια αποθήκη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού, όπου πιστεύεται ότι υπήρχαν πύραυλοι τύπου Fateh-110, οι οποίοι είχαν κατασκευαστεί στο Ιράν.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν σχολίασε το κατά πόσο οι εναέριες επιθέσεις έλαβαν χώρα, αλλά δήλωσε ότι το Ισραήλ κατέχει το δικαίωμα να αμυνθεί κατά της μεταφοράς προηγμένων όπλων στη Χεζμπολάχ.

«Αυτό που έχω πει στο παρελθόν και εξακολουθώ να πιστεύω είναι ότι οι Ισραηλινοί δικαιολογημένα πρέπει να αμύνονται κατά της μεταφοράς εξελιγμένων όπλων προς τη Χεζμπολάχ», δήλωσε ο Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της τριήμερης περιοδείας του στη Λατινική Αμερική.

Από iefimerida

Το ψήσιμο του αρνιού από τους πολιτικούς




BINTEO ΑΠΟ THN ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ 2013


ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ


Παρατείνεται μέχρι 15 Μαΐου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας


Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013 για όλα τα υπόχρεα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα... της παρ.2 του άρθρου 101 του Κ.Φ.Ε, καθώς και των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ έτους 2012, οι οποίες λήγουν στις 30 Απριλίου 2013, παρατείνεται μέχρι και την 15η Μαΐου 2013.

Προκειμένου να είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, θα πρέπει όλες οι περιοδικές δηλώσεις που αφορούν τη διαχειριστική περίοδο να έχουν υποβληθεί και να έχει καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό ΦΠΑ των τυχόν χρεωστικών περιοδικών δηλώσεων τουλάχιστον έως την 9η Μαΐου 2013.

Η Μαρία Μπεκατώρου…ολόγυμνη! (photo)


122 Η Μαρία Μπεκατώρου…ολόγυμνη! (photo)Το έκανε και η Μαρία Μπεκατώρου! Αν και πάντα έλεγε όχι στις σέxι φωτογραφήσεις, πριν από 3 χρόνια είπε το ναι.
Και το είπε για Ιερό σκοπό.
Η φωτογράφηση έγινε για την ημέρα κατά του AIDS.
Δείτε την παρουσιάστρια του «Your face sounds familiar».

Χωρίς επίσημες επισκέψεις πολιτικών σε στρατόπεδα και νοσοκομεία το φετινό Πάσχα


 Χωρίς επίσημες επισκέψεις πολιτικών σε στρατόπεδα και νοσοκομεία το φετινό Πάσχα
Όσοι το τόλμησαν – ο Γιώργος Παπανδρέου στις Σπέτσες και οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη Μητρόπολη της Αθήνας στην περιφορά του Επιταφίου- έγιναν δέκτες αποδοκιμασιών από τους πιστούς.
Οι υπόλοιποι, κυρίως οι υπουργοί και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, είχαν από νωρίς οσμηστεί το κλίμα και αποφάσισαν να γιορτάσουν τις μέρες του Πάσχα σαν απλοί πολίτες.
Στις γενέτειρες πόλεις τους,  στην ασφάλεια λίγων συγγενών και φίλων, όπως ο Αντώνης Σαμαράς στην Πύλο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Θεσσαλονίκη, στον τόπο που καθιερωμένα παραθερίζουν όπως ο Αλέξης Τσίπρας στο Ροδάκινο του Ρεθύμνου, ή-όπως ο Φώτης Κουβέλης- στο σπίτι τους στην Αθήνα.
Το φετινό Πάσχα δεν θυμίζει σε τίποτα προηγούμενες χρονιές, με τα εθιμοτυπικά τσουγκρίσματα των κόκκινων αυγών με τους φαντάρους- ο υπουργός Άμυνας δεν θα επισκευτεί κανένα στρατόπεδο «για να μην στερήσει την άδεια από τους φαντάρους».
Δεν θα έχει ούτε το καθιερωμένο τσάμικο με τον υπουργό να σέρνει το χορό σε κάποια εκλογική περιφέρεια.
Ούτε τους φωτογράφους να διεκδικούν μια καλή πόζα του τοπικού βουλευτή που γυρίζει τη σούβλα.
Οι υπουργοί και οι βουλευτές που έρχονται σε καθημερινή σύγκρουση με τους ψηφοφόρους τους στις εκλογικές τους περιφέρειες, έχουν αποφασίσει να μην προκαλέσουν τις μέρες αυτές της κατάνυξης, έχοντας πλήρη επίγνωση του κλίματος που επικρατεί. Πηγή: newpost.gr

Και μετά τις γιορτές συνεχίζονται οι δοκιμές για την Κ20 στον Αιγινιακό


Θα συνεχιστούν και μετά τις γιορτές του Πάσχα οι δοκιμές των παικτών για την στελέχωση της ομάδας Κ20 στον Αιγινιακό.
Η διοίκηση του Γιάννη Νιώπα θέλει να δώσει ευκαιρίες στα παιδιά της περιοχής μας που το αξίζουν ώστε να μπορέσουν να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν στο επίπεδο που πλέον ανεβαίνει και ανεβάζει τον πήχη σε μεγάλο βαθμό, μαζί με την άνοδο της ομάδας στην Β΄ Εθνική κατηγορία.

"MYTIKAS CAP" Για 16η χρονιά και φέτος στην Πιερία (20-23 Ιουνίου)


MYTIKAS CAP

Το MYTIKAS CUP κλείνει φέτος 16 χρόνια διοργάνωσης και αποτελεί 
πλέον για όλους όσους ασχολούνται με το παιδικό ποδόσφαιρο, 
το πιο παραδοσιακό καλοκαιρινό τουρνουά ποδοσφαίρου νέων στην Ελλάδα.

Από το 1998 που διοργανώθηκε για πρώτη φορά μέχρι και σήμερα, 
παίκτες, προπονητές και γονείς συγκεντρώνονται κάθε καλοκαίρι 
για να αγωνιστούν απέναντι σε ακαδημίες ποδοσφαίρου από όλη 
την Ελλάδα και το εξωτερικό, να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα 
στις υπέροχες παραλίες της Ολυμπιακής Ακτής και της Παραλίας Κατερίνης, 
να επισκεφθούν τον μαγευτικό Όλυμπο και να ζήσουν χαλαρές στιγμές...

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι στην περιοχή που διοργανώνεται 
το τουρνουά, η UEFA επέλεξε να φιλοξενηθεί το 2015 η τελική φάση 
του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων U19.

Από το πάνω... ράφι «ψωνίζει» ο Αιγινιακός



Αισθητή την παρουσία της στις μεταγραφές του καλοκαιριού είναι έτοιμη να κάνει η ομάδα της Πιερίας. Η άνοδος για πρώτη φορά στην ιστορία των κυανόλευκων, σε τόσο υψηλό επίπεδο, όπως η Β΄ Εθνική, έχει «ζεστάνει» τη διοίκηση και ειδικά τον βασικό χρηματοδότη, Γιάννη Νιώπα.
 Ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν έχει αποδείξει ότι δεν… τσιγκουνεύεται χρήματα για το μεγάλο πάθος του, τον Αιγινιακό.

Ήδη τα πρώτα βήματα θωράκισης στο Αιγίνιο έγιναν με την πρόσληψη του τεχνικού διευθυντή, Σταύρου Διαμαντόπουλου, ενώ θα ακολουθήσει και το «κλείσιμο» προπονητή. 

Όσο για τις μεταγραφές, ακούγεται έντονα ότι η ομάδα της Μακεδονίας ετοιμάζει «βόμβες», που δεν θα αργήσουν να… εκραγούν. 
Τρία-τέσσερα «μπαμ», κινήσεις πρώτης γραμμής που θα ενισχύσουν ουσιαστικά και σημαντικά την ομάδα και θα σπείρουν ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για προχωρημένες επαφές με τρεις ξένους (οι περισσότεροι αν όχι όλοι είναι Βραζιλιάνοι), από Σούπερ Λίγκα και Football League και σύντομα δεν αποκλείεται να διαρρεύσουν λεπτομέρειες

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Ξεκαθαρίζει το ρόστερ



Τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις στο… εσωτερικό μέτωπο του Αιγινιακού, δηλαδή το θέμα του ξεκαθαρίσματος με το υπάρχον ρόστερ (ποιοι μένουν, ποιοι αποχωρούν).
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη εννιά παίκτες της ομάδας της Πιερίας συμφώνησαν να συνεχίσουν και στην ανώτερη κατηγορία και αυτοί είναι οι τερματοφύλακες, Πέτρος Μπαϊμάκης, Γιώργος Ράπτης, οι αμυντικοί, Λεωνίδας Αχαλινόπουλος, Γιάννης Γιαντσέλης, Βασίλης Λιόλιος, Γιάννης Δερμίσης, οι μεσοαμυντικοί Νίκος Ζούρκος και Δαυίδ Κοσμίδης και ο μέσος, Δημήτρης Κυρτέγος.
Συμβόλαια έχουν σε ισχύ οι Πέτρος Ζουρούδης, Παντελής Κρυστάλλης και Θανάσης Μάγγος, ενώ έληξε ο δανεισμός των Κυριάκου Κιβρακίδη, Κοσμά Τσιλιανίδη (αμφότεροι ανήκουν στον Ηρακλή), Ενέα Γκατζολάρι (Ξάνθη) και Άγγελου Καραντασιάδη (ανήκει στον ΠΑΟΚ).

http://www.mikriliga.com

ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΠΑΡΙΣΙΟΥ – ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ



Άρχισαν οι πρώτες δημόσιες αψιμαχίες ανάμεσα στους γάλλους σοσιαλιστές που κυβερνούν τη Γαλλία και τους γερμανούς δεξιούς που κυβερνούν τη Γερμανία. Το Σάββατο, 27 Απριλίου, μπορεί κανείς να πει ότι είναι συμβολικά η ημέρα που η υφέρπουσα αντιπαράθεση μεταξύ Βερολίνου και Παρισιού έλαβε τεράστια δημοσιότητα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με πρωτοσέλιδους τίτλους κορυφαίων εφημερίδων. Η «φιλική ένταση» της ολοκλήρωσης για την οποία είχε κάνει λόγο στις 28 Μαρτίου ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Φρανς 2, προσέλαβε χαρακτηριστικά έντασης καθόλου «φιλικής».
Την αρχή έκανε ο σοσιαλιστής πρόεδρος της γαλλικής εθνοσυνέλευσης Κλοντ Μπαρτολόν, της αριστερής πτέρυγας του κόμματος, με μια εντυπωσιακή και ιδιαίτερα προβληθείσα συνέντευξή του στη Μοντ. «Ο Φρανσουά Ολλάντ» καλεί σε ¨φιλική ένταση¨, «για μένα αυτό είναι ένταση σκέτη και αν χρειαστεί, αντιπαράθεση», δήλωσε ο Μπαρτολόν χωρίς περιστροφές. «Η Γαλλία πρέπει να μπορεί να αντιπαλέψει την αντίληψη της ευρωπαϊκής Δεξιάς γιατί αυτή οδηγεί στο να πληρώσουμε μια πολύ βαριά δημοκρατική τιμή με την εμφάνιση ενός λαϊκισμού (σ.σ. εννοεί φασίζοντος ακροδεξιού τύπου) στην Ιταλία ή και στην ίδια τη Γαλλία… Αυτό που φοβάμαι εγώ δεν είναι η αποχή από τις ευρωεκλογές, είναι μια ευρωπαϊκή ¨21 Απριλίου 2002¨ (σ.σ. όταν ο Ζαν Μαρί Λεπένπέρασε στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών) … Περίπου το 75% των γερμανικών εξαγωγών είναι στην Ευρώπη, το 50% στην Ευρωζώνη. Μπορεί η Γερμανία να συνεχίσει να καταστρέφει όλους τους πελάτες της» συνέχισε ακάθεκτος ο πρόεδρος του γαλλικού κοινοβουλίου, ανάβοντας φωτιές σε όλη την Ευρώπη. Η συνέντευξη του Κλοντ Μπαρτολόν δημοσιεύθηκε στις 26 Απριλίου. Την επόμενη μέρα ο ευρωπαϊκός τύπος είχε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα με αφορμή το σχέδιο εισήγησης σε συνδιάσκεψη για την Ευρώπη που θα κάνει το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα τον επόμενο μήνα – μια εισήγηση άκρως επικριτική για τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και την πολιτική της.

«Το κόμμα του Ολάντ κατηγορεί τη Μέρκελ για εγωισμό» ήταν στις 24 Απριλίου ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της γερμανικής Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε. «Γαλατική σκληρή επίκριση εκθέτει ρήξη γύρω από τη λιτότητα στην ΕΕ» ήταν ο επτάστηλος κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος και των Φαινάνσιαλ Ταίμς του Λονδίνου. Το έγγραφο των γάλλων σοσιαλιστών που κάποια στελέχη του συνειδητά το διοχέτευσαν στα μέσα ενημέρωσης για να κλιμακώσουν την ένταση στις σχέσεις Παρισιού – Βερολίνου, κατηγορούσε ευθέως την Άνγκελα Μέρκελ για «εγωιστική αδιαλλαξία». Στο κείμενο της εισήγησης, το οποίο σημειωτέον έχει επεξεργαστεί ο βουλευτής Ζαν – Κριστόφ Καμπαντελί, που ανήκει στη δεξιά πτέρυγα των σοσιαλιστών, αναφέρεται, όπως γράφει η Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε. Ότι «η Γαλλία πρέπει να πάρει τα όπλα εναντίον της Ευρώπης που υπαγορεύει η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ¨γνωρίζει ως μοναδικό ορίζοντα για τις εξωτερικές σχέσεις τις ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές¨ και θεωρεί ¨τη λιτότητα ως μέτρο για τις εσωτερικές σχέσεις¨… Η φιλία ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανίαδεν είναι φιλία ανάμεσα στη Γαλλία και την ευρωπαϊκή πολιτική της γερμανίδας καγκελάριου», αναφέρει μεταξύ άλλων το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.
Όπως θα περίμενε κανείς, οι γαλλικές βολές κατά της Γερμανίας προκαλούν, βέβαια, έναν κάποιον προβληματισμό στο Βερολίνο. Προκαλούν όμως πολύ πιο βίαιες πολιτικές συγκρούσεις στη Γαλλία –ακόμη και στους κόλπους του ίδιου του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Παρασκευή 26 Απριλίου δημοσίευσε η Μοντ τη συνέντευξη του σοσιαλιστή προέδρου του κοινοβουλίου που καλούσε σε «αντιπαράθεση» με τη Γερμανία. Κυριακή 28 Απριλίου η ίδια εφημερίδα έδινε με ακόμη πιο εντυπωσιακό τρόπο το λόγο στους Γάλλους «Τσολάκογλου» της γερμανόδουλης Δεξιάς: « Ο Ζιπέ καταγγέλλει τον ¨θανάσιμο κίνδυνο¨μιας αντιπαράθεσης με το Βερολίνο», ήταν ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της Μόντ, αντλούμενος από μια συνέντευξη με τον παλιό πρωθυπουργό Αλάν Ζιπέ, νυν δήμαρχο του Μπορντό, καθώς κανένα πρωτοκλασάτο εν ενεργεία στέλεχος της γαλλικής Δεξιάς δεν ήθελε να στιγματιστεί στις σημερινές συνθήκες ως «γερμανόδουλος» ή «δοσίλογος». Ανέσυραν, λοιπόν, τον Ζιπέ από την «πολιτική χωματερή» για να δηλώσει ότι ¨το να βγούμε από το ευρώ, σημαίνει να σκοτώσουμε την Ευρώπη. Το να σκοτώσουμε την Ευρώπη σημαίνει να εκτεθούμε σε όλες τις καταστροφές… Πρέπει να ξεκινήσουμε τον καυγά με τους αντιευρωπαϊστές». Και καλά να τα λέει ο Ζιπέ – ποιος τον ακούει, άλλωστε,. Όταν όμως βγαίνει ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς και δηλώνει ότι αυτά που είπε ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης είναι «ανεύθυνα, δημαγωγικά, και βλαπτικά» ή όταν βγαίνει ο επίσης σοσιαλιστής υπουργός Εργασίας Μισέλ Σαπέν και καταγγέλλει το ντοκουμέντο του κόμματος του ως «εντελώς ακατάλληλο και απροσάρμοστο» και εν συνεχεία διαγραφόταν από την εισήγηση των σοσιαλιστών κάθε αναφορά στη Μέρκελ, τότε το ζήτημα είναι πολύ πιο σοβαρό.
Τότε έχει δίκιο η Μοντ που τη Μεγάλη Τρίτη είχε ολοσέλιδη ανάλυση με τίτλο «Οι γάλλοι σοσιαλιστές διασπώνται στο θέμα της Γερμανίας». Και σίγουρα οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πρέπει να κρατούν μικρό καλάθι αναφορικά με το κατά πόσο η γαλλική κυβέρνηση έχει το πολιτικό θάρρος να συγκρουστεί με το Τέταρτο Ράιχ.
*Δημοσιεύθηκε στο «Πρίν» το Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Υποψήφιος για την Κ20 του Αιγινιακού ο Ιωάννης Μυστακίδης προπονητής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Κατερίνης και του Εθνικου Νέου Κεραμιδιου





Ο ισχυρός άνδρας του Αιγινιακου  Κυρ.Νιώπας Γ. και ο Προπονητής είχαν μια πρώτη επαφή.
Επίσης επαφή υπήρχε και με τον Τεχνικό Διευθυντή τής ομάδας Σταύρο Διαμαντόπουλο. 
Η προτίμηση στο πρόσωπο του συγκεκριμένου προπονητή βασίζετε στην πολυετή εμπειρία του σε Ακαδημίες τής Πιερίας  και στο ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά  τα παιδιά σε αυτές της ηλικίες της  ομάδος Κ 20
Αναμένονται εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα.

ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ........ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ


ΟΜΑΔΑ BLOG ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ