ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ Η ΠΑΟΛΑ! Κ@λαράκι έξω! [φωτο]


ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ Η ΠΑΟΛΑ!  Κ@λαράκι έξω! [φωτο]
Η τραγουδίστρια πια, δεν πατάει... πετάει! Ένα γιορτινό φινάλε, ανάλογο των live εμφανίσεών της, επεφύλασσε η Heaven στη Πάολα το βράδυ του Σαββάτου 27 Απριλίου, λίγο …μετά τα μεσάνυχτα. Η εορταστική ατμόσφαιρα της τελευταίας βραδιάς στο Teatro Music Hall επιλέχθηκε για να τιμηθεί η επιτυχία των δισκογραφικών της πωλήσεων!
Η Πάολα σημείωσε, μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, μία τεράστια επιτυχία, καθώς το νέο cd της «Μετά τα Μεσάνυχτα Live», που κυκλοφόρησε από τη Heaven, έγινε ήδη πλατινένιο!
Hμερομηνία κυκλοφορίας Τετάρτη 24 Απριλίου, και από την πρώτη κιόλας ημέρα οι χιλιάδες θαυμαστές της από όλη την Ελλάδα έσπευσαν να αποκτήσουν το νέο cd που μεταφέρει τη μαγεία, τη δύναμη και το πάθος της ερμηνείας της έτσι όπως αποτυπώνεται στις live εμφανίσεις της, με αποτέλεσμα να γίνει κυριολεκτικά ανάρπαστο σε όλα τα σημεία πώλησης.
Πλατινένια επιτυχία για το «Μετά τα μεσάνυχτα Live» αλλά και χρυσή επιτυχία για το «Γίνε μαζί μου ένα», ένα cd που φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Παπαδόπουλου και του Ηλία Φιλίππου και αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο!
Την απονομή των χρυσών και πλατινένιων δίσκων στους συντελεστές της διπλής επιτυχίας πραγματοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Heaven κος Γιώργος Κυβέλλος, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Πάολα δεν είναι μία ξανθιά λαϊκή τραγουδίστρια, είναι μία αληθινή λαϊκή τραγουδίστρια! Έχει τη στόφα των τραγουδιστριών που δεν ξέρει πώς το κάνει αλλά το αισθάνεται απόλυτα, και αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας και στην ερμηνεία της αλλά και στη συμπεριφορά της στη σκηνή. Αυτήν τη μοναδική αλήθεια της αγαπάμε και θαυμάζουμε και αυτή έχει φέρει αυτά τα αποτελέσματα που γιορτάζουμε σήμερα».
Τη δισκογραφική γιορτή διαδέχθηκε η live εμφάνιση της Πάολα, η οποία, κάθε βράδυ, εκεί γύρω Μετά τα Μεσάνυχτα, μας παρασύρει στη μαγεία της μουσικής της!
ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ Η ΠΑΟΛΑ!  Κ@λαράκι έξω! [φωτο]
ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ Η ΠΑΟΛΑ!  Κ@λαράκι έξω! [φωτο]
ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ Η ΠΑΟΛΑ!  Κ@λαράκι έξω! [φωτο]
ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ Η ΠΑΟΛΑ!  Κ@λαράκι έξω! [φωτο]

ΠΗΓΗ: fthis.gr


ΕΥΚΟΛΟ ΘΗΡΑΜΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Οι Αγγλοι ανέκαθεν ήταν εξαιρετικοί υποκριτές. Η χαρά όμως του αγγλικού περιοδικού «Εκόνομιστ» για τις δυνατότητες νομιμοποίησης των αποτελεσμάτων της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο πριν από σαράντα χρόνια είναι τόσο μεγάλη που είναι αδύνατον να κρυφτεί. Αποτυπώνεται ήδη στον υπότιτλο κύριου άρθρου του: «Οι προοπτικές για την Κύπρο είναι τρομερά κακές.
Καιρός να ξανασκεφτεί γύρω από την επανένωση»! Με κλασική βρετανική χαιρεκακία παραθέτει τα στοιχεία που δικαιολογούν την εκτίμηση του Λονδίνου ότι η καταβαράθρωση της κυπριακής οικονομίας και η δυστυχία των Ελληνοκυπρίων, που αναπότρεπτα θα ακολουθήσει, συνιστούν… χρυσή ευκαιρία για να τους επιβληθεί αυτή τη φορά το σχέδιο Ανάν σε κάποια παραλλαγή του – ένα σχέδιο που το 2004 απέρριψαν τα τρία τέταρτα των Ελληνοκυπρίων. «Οι Κύπριοι αντιμετωπίζουν τη ζοφερή πραγματικότητα ότι, χάρη κυρίως στην κατάρρευση μεγάλου μέρους της χρηματοοικονομικής βιομηχανίας τους, το ΑΕΠ της Κύπρου θα πέσει φέτος κατά 15% και ακόμη 15% το 2014 και ίσως 5% επιπλέον το 2015. Πρόκειται για πτώση συγκρίσιμη με εκείνη του 1974-1975, αφότου ένα πραξικόπημα υποστηριζόμενο από την Ελλάδα ακολουθήθηκε από μια τουρκική εισβολή που οδήγησε στον διαμελισμό του νησιού σε ένα νότιο τμήμα ελεγχόμενο από τους Ελληνοκύπριους και ένα βόρειο ελεγχόμενο από τους Τουρκοκύπριους» γράφει το βρετανικό περιοδικό.
Στη συνέχεια αναφέρεται στα κοιτάσματα φυσικού αερίου και στον τουρισμό. Το εντυπωσιακό είναι ότι προσπαθεί και τους δύο αυτούς παράγοντες να τους εμφανίσει όχι ως δυνατότητες αυτοδύναμης ανάπτυξης των Ελληνοκυπρίων, αλλά ως τομείς που δήθεν καθιστούν σχεδόν υποχρεωτική την αποδοχή από τη Λευκωσία των… αποτελεσμάτων της τουρκικής εισβολής! Ακόμη περισσότερο, ως παράγοντες στενότερης πρόσδεσης της Κύπρου στην Τουρκία! «Ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσει η Κύπρος τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και τον τουρισμό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα θα ήταν να επιδιορθώσει πρόχειρα την τεσσαρακονταετή διαίρεσή της» ισχυρίζεται με αυθαίρετο τρόπο και προχωράει ο «Εκόνομιστ» ακάθεκτος: «Αυτό που είναι καθαρό είναι ότι και στους δύο τομείς τα πράγματα θα είναι πολύ δυσκολότερα χωρίς διευθέτηση του Κυπριακού. Οχι μόνο επειδή η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι έχουν απαιτήσεις από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και θέλουν τμήμα των εισπράξεων, αλλά επίσης επειδή ο προφανής και φτηνότερος τρόπος εξαγωγής του φυσικού αερίου θα ήταν μέσω ενός νέου αγωγού προς την ίδια την Τουρκία»! Είναι πραγματικά εξωφρενικό! Οι Αγγλοι ουσιαστικά λένε στους Κύπριους ότι πρέπει το φυσικό τους αέριο να μην το προωθήσουν μέσω αγωγού προς την Ελλάδα ή να μην το υγροποιούν στο νησί και να το μεταφέρουν με πλοία στις αγορές της Ευρώπης, αλλάνα το πάνε μέσω Τουρκίας για να κλείνει η Αγκυρα τη στρόφιγγα και να στραγγαλίζει την κυπριακή οικονομία όποτε θέλει να εκβιάσει τη Λευκωσία για κάτι!
Μεγαλοφυής… μπούρδα! Οι Αγγλοι όμως ξέρουν σε ποιον μπορούν να βασιστούν για να υλοποιηθεί αυτή η γραμμή. «Θα βοηθήσει επίσης η άφιξη ως προέδρου της Κύπρου του Νίκου Αναστασιάδη, καθώς ήταν ο μόνος Ελληνοκύπριος πολιτικός που ψήφισε υπέρ του σχεδίου Ανάν» αναφέρει το κύριο άρθρο του αγγλικού περιοδικού. Φυσικά, ο Αναστασιάδης δεν πρέπει να προβάλει απαιτήσεις διόρθωσης του σχεδίου Ανάν ώστε αυτή τη φορά να το αποδεχθούν οι Ελληνοκύπριοι, οι οποίοι το είχαν απορρίψει με το συντριπτικό ποσοστό του 76% το 2004. Οχι, το πρόβλημα κατά τους Αγγλους είναι ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου «είναι ένας σφοδρός εθνικιστής που δεν τρέφει αγάπη για το σχέδιο Ανάν».
Το ζήτημα αυτό όμως μπορεί να λυθεί, υπό κάποιες προϋποθέσεις. «Αν ο Αναστασιάδης μπορέσει να δείξει αρκετή διαπραγματευτική προσαρμοστικότητα, ο Ερογλου δύσκολα θα βρεθεί σε θέση να απορρίψει μια νέα διευθέτηση που θα προέλθει από το σχέδιο Ανάν» γράφει ο «Εκόνομιστ». Σε απλά ελληνικά δηλαδή οι Αγγλοι μάς λένε ότι αν ο Αναστασιάδης κάνει αρκετές πρόσθετες υποχωρήσεις προς τους Τούρκους από εκείνες που περιείχε το σχέδιο Ανάν του 2004 (το οποίο, ξαναλέμε, οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν με 76%), τότε δύσκολα θα απορρίψουν το σχέδιο οι Τουρκοκύπριοι! Πώς θα γίνει να το υπερψηφίσουν οι Ελληνοκύπριοι, αφού αυτό θα είναι ακόμη χειρότερο από εκείνο που απέρριψαν, ουδόλως απασχολεί τους Αγγλους! Θεωρείται δεδομένο! Προφανώς επειδή κατά το Λονδίνοοι… δούλοι κάνουν πάντα ό,τι τους διατάζουν τα αφεντικά τους! Ή μήπως επειδή τους δούλους δεν τους ρωτάει κανένας ποτέ; Μήπως δηλαδή δεν έχουν σκοπό καν οι Αγγλοι να υποβάλουν το υποθετικό νέο σχέδιο στους Ελληνοκύπριους; Γιατί οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι στο άρθρο του «Εκόνομιστ» είδαμε πολλά για τον Αναστασιάδη, αλλά τη λέξη «δημοψήφισμα» δεν την είδαμε πουθενά!
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Πέμπτη 9 Μαίου 2013

Ο “αντιρατσιστικός” νόμος, η κυβέρνηση, οι πολιτικοί και το Σύνταγμα




Σύμφωνα με το αρθ 5.2 του Συντάγματος, όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια (και εννοεί ΝΟΜΙΜΑ) απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.
Εσείς όμως φαίνεται ότι θεωρείτε ανώτερες κάποιες φυλές και ετοιμάζεστε να τους παρέχετε ειδική προστασία διά του νόμου, παραβιάζοντας έτσι για άλλη μια φορά το σύνταγμα που σαφέστατα απαγορεύει τις ΟΠΟΙΕΣ διακρίσεις. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ! 
Πάλι σύμφωνα με το Σύνταγμα (αρθ. 4.1), οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. 
Εσείς όμως θεωρείτε τους Έλληνες πολίτες, τους εργοδότες σας δηλαδή, κατώτερους σας και έτσι παραβιάζετε σε καθημερινή βάση την βούληση τους επειδή ….. εσείς ξέρετε καλύτερα ποιο είναι το καλό τους ( λέμε τώρα). Και ως ανώτερη κάστα, θεωρείτε βέβαια και ότι είστε πάνω από το νόμο και το Σύνταγμα που ισχύει μόνο για τους υπόλοιπους. Γι΄αυτό θεσπίσατε ειδικές διατάξεις, βαθύτατα αντισυνταγματικές, που σας παρέχουν απόλυτη ασυλία, δηλαδή το δικαίωμα να διαπράξετε το όποιο έγκλημα χωρίς να τιμωρηθείτε.
Τέλος κύριοι, εσείς δεν προστατεύετε το νόμιμο πληθυσμό της χώρας και τα συμφέροντα του όπως έχετε υποχρέωση, αλλά τα δικά σας συμφέροντα καθώς και τα συμφέροντα ατόμων/ ομάδων που δεν βρίσκονται καν στην Ελλάδα ή βρίσκονται παράνομα εδώ. Και αυτός δεν είναι απλός ρατσισμός κύριοι αλλά παράβαση καθηκόντων, ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, την οποία κάθε λίγο και λιγάκι θέτετε σε κίνδυνο.
Σύμφωνα με όλα αυτά, όχι μόνο ότι δεν έχετε δικαίωμα να νομοθετήσετε, αλλά ούτε   να συμμετέχετε στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, επειδή προσβάλλετε τα δικαιώματα των άλλων και παραβιάζετε το Σύνταγμα και τα χρηστά ήθη. ( βλπ Σύνταγμα αρθ 5.1)
Δείτε εδώ τι σημαίνουν τα εγκλήματα που ανέφερα : ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ: ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Χριστίνα Σαλεμή


Ψέμματα και συκοφαντίες για τα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών



 του Χρήστου Κάτσικα
Το ωράριο εργασίας φτάνει μέχρι τις 30 ώρες, τουλάχιστον, υποχρεωτικά, αλλά στην πράξη μπορεί να υπερβαίνει και τις 40 και περιλαμβάνει ένα πλήθος γραφειοκρατικών εργασιών και καθηκόντων, προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο
Είκοσι πέντε χρόνια μετά την απεργία στις εξετάσεις (7/5–23/6/1988), το υπουργείο Παιδείας με τα νέα εξοντωτικά μέτρα για τη σχολική εκπαίδευση και τα ζωντανά της στοιχεία οδηγεί τους εκπαιδευτικούς σε σύγκρουση. Την ίδια ώρα, τα φιλικά στην κυβέρνηση μέσα μαζικής ενημέρωσης εξαπολύουν τόνους ψεμάτων και συκοφαντιών για τους καθηγητές στην εναγώνια προσπάθειά τους να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον τους, ποντάροντας στην ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού και κανιβαλισμού.
Δεν πρόλαβαν οι εκπαιδευτικοί να εκδηλώσουν τις διαθέσεις τους να αγωνιστούν ενάντια στην πολιτική που αφανίζει το δημόσιο σχολείο, τη δουλειά τους και τις ζωές τους και αμέσως έπιασαν δουλειά οι εργολάβοι της παραπλάνησης και συκοφάντησης όσων τολμούν να αντιστέκονται.
Μια ματιά να ρίξει κανείς στις εφημερίδες των τελευταίων ημερών μπορεί να το διαπιστώσει: «Απειλούν τις εισαγωγικές εξετάσεις» ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, «Απεργία στις εξετάσεις-δεν ντρέπονται οι καθηγητές» ΑΡΘΡΟ της Κυριακής, «Γιατί η ΟΛΜΕ παίζει ξανά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις» ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, «Νάρκη της ΟΛΜΕ στις Πανελλαδικές» ΤΟ ΒΗΜΑ, «Σύγκρουση με θύματα τους μαθητές» 6 ΜΕΡΕΣ, «Τρόμος για τις Πανελλαδικές» ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, «Αγωνία για 100.000 υποψήφιους» ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, «Στον αέρα η απεργία στις Πανελλαδικές» ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, «Απειλούν να τινάξουν στον αέρα τις Πανελλαδικές» ΗΜΕΡΗΣΙΑ κ.λπ.
Αλχημείες του υπουργείου
Το υπουργείο Παιδείας, για να πείσει την κοινή γνώμη ότι οι εκπαιδευτικοί στη χώρα μας εργάζονται λίγο, «δίνει τα ρέστα του» στη διαστρέβλωση των συγκριτικών στοιχείων του χρόνου εργασίας. Είναι γνωστή η αλχημεία του υπουργείου Παιδείας δίνοντας τα στοιχεία στο Δίκτυο Ευρυδίκη να αναφέρει μόνο το καταληκτικό διδακτικό ωράριο των 16 ωρών! Το ίδιο συμβαίνει και στα στοιχεία που έχουν δοθεί στον ΟΟΣΑ.
Στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι της αυλής και της οθόνης «ανακαλύπτουν» τους μαθητές «που βρίσκονται στην πιο κρίσιμη φάση της ζωής τους», συμμερίζονται τους γονείς «που αγωνιούν για την τύχη των παιδιών τους», και τραβώντας το νήμα στα άκρα θυμούνται τους «βολεψάκηδες καθηγητές, τους τεμπέληδες, τους ιδιαιτεράκηδες», παρουσιάζοντας τους εκπαιδευτικούς σαν «κοπανατζήδες», «τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας».
Στην πραγματικότητα το διδακτικό ωράριο των καθηγητών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αρχίζει από τις 21 ώρες την εβδομάδα και αποκλιμακώνεται ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας σε 19, 18 και τελικά 16 μετά την εικοσαετία.
Ταυτόχρονα, όμως, το ωράριο εργασίας φτάνει μέχρι τις 30 ώρες, τουλάχιστον, υποχρεωτικά, αλλά στην πράξη μπορεί να υπερβαίνει και τις 40 και περιλαμβάνει ένα πλήθος γραφειοκρατικών εργασιών και καθηκόντων, προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο! Αν συνυπολογίσουμε και την εργασία στο σπίτι, που συνίσταται στην προετοιμασία της διδασκαλίας για την επόμενη μέρα και τη διόρθωση των συχνών γραπτών εργασιών των μαθητών, προκύπτει ένας αυξημένος όγκος ωρών που ξεπερνά, κατά πολύ, το ημερήσιο οκτάωρο!
Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό Γιώργο Καββαδία, μέλος του Κέντρου Μελέτης και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΕΤΕ), ο μέσος όρος διδακτικών ωρών για τους εκπαιδευτικούς των 25 χωρών από τις 27 της Ε.Ε. για την κατώτερη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσιο) είναι 19,1 και για αυτούς της ανώτερης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Λύκειο) είναι 18,4. Στην Ελλάδα, όπου δεν υπάρχει αντίστοιχος διαχωρισμός, ο μέσος όρος διδασκαλίας είναι 18,5, αντίστοιχος του μέσου όρου Ε.Ε. (19,1 και 18,4).
Οσον αφορά τους Ελληνες εκπαιδευτικούς προκύπτει ότι ως προς τον χρόνο εργασίας συνολικά σε ετήσια βάση στο σχολείο είναι 1.170 ώρες για το Γυμνάσιο και το Λύκειο, ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 1.199 για την κατώτερη και 1.166 για την ανώτερη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και για την Ε.Ε./19 είναι 1.133 και 1.108, αντίστοιχα.
Ο μέσος όρος των καθαρών εργάσιμων εβδομάδων για τους εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους είναι 38,6 εβδομάδες, ενώ στην Ελλάδα οι εργάσιμες εβδομάδες για τους εκπαιδευτικούς είναι 39, λίγο πάνω από τον μέσο όρο Ε.Ε./27.
Καθεστώς δουλείας
Τι συμβαίνει όμως και ο εκπαιδευτικός κόσμος βρίσκεται στα πρόθυμα έκρηξης; Οπως είναι γνωστό σε όσους αναπνέουν την κιμωλία μέσα στις σχολικές αίθουσες, με μια αιφνιδιαστική ρύθμιση το υπουργείο Παιδείας αυξάνει το ωράριο των καθηγητών, νομοθετεί υποχρεωτικές μεταθέσεις, ενώ τις επόμενες μέρες σχεδιάζει νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και υπερφόρτωση των σχολικών τμημάτων με 30 μαθητές.
Οι συνέπειες των αλλαγών αυτών είναι τραγικές καθώς σημαίνουν μόνιμη έξοδο 10.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αναγκαστικές μετακινήσεις τα επόμενα δύο χρόνια 10.000-15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών, απολύσεις εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων που δεν «χωράνε» στους νέους σχεδιασμούς και μείωση κατά 10.000 των μόνιμων θέσεων εργασίας στη σχολική εκπαίδευση (οργανικών θέσεων) με ανάλογη έξοδο των εκπαιδευτικών που περισσεύουν. Οσοι απομείνουν, θα αναγκαστούν να εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας, ενώ την ίδια ώρα πάνω τους θα κινείται απειλητικά το φάντασμα της αργίας και της διαθεσιμότητας.

Η Διαμεσολάβηση στην ταφόπλακα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών



Πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας η νέα ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή προς ψήφιση το υπουργείο Δικαιοσύνης, με βάση την οποία όλες οι υποθέσεις που αφορούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (Ν.3869/10 ή αλλιώς νόμος Κατσέλη) θα επιλύονται υποχρεωτικώς εξωδικαστικά από δικηγόρους - διαμεσολαβητές. Ταυτόχρονα όλες οικονομικές διαφορές με αντικείμενο έως 5.000 ευρώ που εκκρεμούν επί σειρά ετών θα μετακυληθούν στους διαμεσολαβητές προς οριστική επίλυση. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί αποσυμφόρηση των Ειρηνοδικείων και δεν θα δίδεται δικάσιμος το 2020!!!

Τί επιχειρείται κατ' ουσίαν με τον εκ της Δύσεως φερόμενο Θεσμό των Διαμεσολαβητών; Όντως αποσκοπεί αυτή η νομοθετική ρύθμιση να μειώσει τον όγκο των υποθέσεων που καταφθάνουν στις δικαστικές αίθουσες ή τελικά υποκρύπτονται επιμελώς άλλες προθέσεις;

Αρχικά με αυτόν τον τρόπο μειώνεται ο όγκος των υποθέσεων, δεν χρειάζεται να προσληφθούν νέοι δικαστικοί λειτουργοί που ήταν απαραίτητοι, και ο τομέας της Δικαιοσύνης συρρικνώνεται με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στην ήδη ευπαθή απονομή της δικαιοσύνης, ισονομίας, ισοδικίας κλπ. Έτσι με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των δανειστών για περιστολή δαπανών στην Δικαιοσύνη και μερική ιδιωτικοποίηση της. Παραγνωρίζεται όμως το γεγονός ότι οι Ειρηνοδίκες στο σύνολό τους, απέδειξαν την αποτελεσματικότητά τους, αφού απέρριψαν σωρεία υποθέσεων, που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ή προσπάθησαν με δόλο να υπαχθούν!!! Έτσι κάθε επιτήδειος Δικηγόρος, ή "επαγγελματίας μπαταχτσής" πήρε την απόφαση που του άξιζε...


Παρότι ο νόμος Κατσέλη δεν είναι ουσιαστική νομική ύλη, ο Δικαστής πρέπει να ρυθμίζει δάνεια όχι μόνο λόγω του νόμου, αλλά και διότι οι συμβάσεις καθορίζονται μέσα από τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών. Κι αν ακόμα ο δικαστής δεν διαθέτει τις απαραίτητες οικονομικές γνώσεις για να ρυθμίσει ένα δάνειο, ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας προβλέπει ρητά την πραγματογνωμοσύνη. Με την υποχρεωτική διαμεσολάβηση, την μία και μόνον δεσμευτική και μη προσβαλλόμενη απόφαση, στερείται το δικαίωμα στη δίκη, πρώτος βαθμός, έφεση κλπ. Αποκτά η απόφαση αυτή ισχύ δικαστηρίου τελευταίου βαθμού!!! Αν η διαδικασία της διαμεσολάβησης φέρει αποτέλεσμα δυσμενές προς τον δανειολήπτη, δεν θα μπορεί να προσφύγει στα Δικαστήρια κατά αυτής της απόφασης για να την αναστείλει!!! Επίσης χάνουν ακόμα και όσοι είχαν απαλλαχθεί από τα χρέη και η τράπεζα άσκησε έφεση!!! Η υπόθεσή αυτών που διεγράφησαν τα χρέη τους έως και 100%, θα πάνε στην Διαμεσολάβηση!!! Προβλέπω ότι θα πάμε σε εποχές που ο δικηγόρος - διαμεσολαβητής θα χρειάζεται αστυνομική φύλαξη...


Προσέξτε όμως ένα ακόμα πολύ σοβαρό πρόβλημα που ανακύπτει. Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά έχουν υπογράψει δανειακές συμβάσεις, των οποίων οι Γενικοί Όροι Συναλλαγών, είναι στην πλειονότητά τους παράνομοι και καταχρηστικοί!!! Με την υποχρεωτικότητα να υπαχθούν σε ρύθμιση μέσω των διαμεσολαβητών στερούνται ακόμα και το δικαίωμα να ακυρώσουν την σύμβαση στο σύνολό της λόγω των παράνομων όρων! Κρατήστε αυτό για το τέλος μας, αφού η συνέχεια αυτών των μνημονιακών νομοθετικών ρυθμίσεων έχει ανοίξει διάπλατα το δρόμο για τις ακίνητες περιουσίες των πολιτών της χώρας. Η υπερχρέωση, είτε λόγω αδυναμίας εξόφλησης των δόσεων του δανείου, είτε λόγω της δυσβάσταχτης φορολόγησης, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη ακόμα και της πρώτης κατοικίας. Όταν κριθεί ότι το ποσό οφειλής είναι ικανοποιητικό θα αρθεί η αναστολή των πλειστηριασμών και τότε έναντι πινακίου φακής θα χάνονται περιουσίες στις οποίες επένδυσαν οι περισσότεροι των Ελλήνων με αίμα και ιδρώτα.


Ακολούθως, θα πρέπει να γνωρίζουμε πόσοι είναι οι πιστοποιημένοι διαμεσολαβητές αυτή τη στιγμή, έτσι ώστε να δούμε και το κατά πόσο σύντομα θα επιλυθούν οι διαφορές των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Έως σήμερα η χώρα μας διαθέτει ΜΟΝΟ 48 αναγνωρισμένους δικηγόρους - διαμεσολαβητές!!! δηλαδή μιλάμε ότι η υποδομή στο Διαμεσολαβητικό έργο είναι σε αρχάρια επίπεδα... Ποιες είναι όμως οι ασφαλιστικές δικλείδες για αυτούς τους 48 διαμεσολαβητές, έτσι ώστε να παραμείνουν αδέκαστοι, να μην μεροληπτίσουν υπέρ των τραπεζών ή παραπλανήσουν τον πολίτη; Αν πχ είμαι "Τράπεζα" και προσφέρω στον διαμεσολαβητή μια αντιμισθία, μια πρόσληψη συγγενικού του προσώπου ή μία ευνοϊκή ρύθμιση του δανείου του ή των δανείων της οικογενείας του, ποιος διασφαλίζει ότι ο Διαμεσολαβητής δεν θα ενδώσει; Ποια ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή θα αναλάβει τον έλεγχο των Διαμεσολαβητών, και ποιες κυρώσεις θα προβλέπονται σε όσους καιροσκοπούν;


Άλλα ερωτήματα που προκύπτουν είναι ποια Κέντρα Πιστοποίησης Διαμεσολάβησης είναι υπεύθυνα για την αναγνώριση ενός δικηγόρου ως Διαμεσολαβητή; Πως θα μοιράζονται οι πιστοποιήσεις αυτές; Πραγματικά παράγεται εκπαιδευτικό έργο σε αυτά τα κέντρα; Πόσες οι διδακτικές ώρες και αν επαρκούν σε σχέση με τις γνώσεις ενός Ειρηνοδίκη; Είναι υψηλό το κόστος με αποτέλεσμα να δημιουργείται η δυνατότητα να το αποκτήσουν μόνο όσοι διαθέτουν τα χρήματα αυτά; Δημιουργείται λόγο κόστους αθέμιτος ανταγωνισμός στους δικηγόρους, αφού θα μπορούν να αποκτήσουν την πιστοποίηση αυτή, συγκεκριμένοι; Ο νεοεισερχόμενος δικηγόρος θα έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθεί στο κόστος αυτό; Μέσα σε μία κοινωνία χρεοκοπημένη, πόσο εύκολο είναι να έχεις 48 διαπιστευμένους διαμεσολαβητές ανάμεσα σε 35.000 δικηγόρους(!!!);


Εν κατακλείδι, εξ όσων φαίνεται, πρόκειται για ένα μνημονιακό προσχεδιακό νομοθετικό έκτρωμα κερκόπορτα για την Δικαιοσύνη... βοηθάει τον ισχυρό και δεν παρέχει καμία προστασία - ασφαλιστική δικλείδα στο πολίτη, παραβιάζοντας βασικά δικαιώματά του, αναφορικά με την δίκαιη δίκη και την πρόσβαση σε αυτή. Αποτελεί δε, την ταφόπλακα στους υπερχρεωμένους πολίτες.
Γράφει ο Κάντζος Αριστείδης

Νομικά Ανάλατα


Διαδραστικοί ηλεκτρονικοί πίνακες στα ελληνικά σχολεία


Την προμήθεια και εγκατάσταση 180 διαδραστικών πινάκων σε σχολεία των δήμων Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Πέλλας, Βόλου και Χανίων...
ανέλαβε η MLS Πληροφορική. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, μετά τις προκηρύξεις των διαγωνισμών, προχώρησε στην υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με τους ανωτέρω δήμους για την προμήθεια των διαδραστικών πινάκων, συνολικού κόστους 170.000 ευρώ. Η εγκατάσταση των πινάκων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο πίνακας MLSiQBoard, που συνοδεύεται από εκπαιδευτικά λογισμικά της MLS, θα αντικαταστήσει τον συνηθισμένο πράσινο πίνακα κιμωλίας ή τον λευκό πίνακα του μαρκαδόρου και θα εφοδιάσει τους εκπαιδευτικούς με νέες δυνατότητες στο μάθημα.

Στη Ρόδο λειτουργεί το πρώτο ξενοδοχείο των γυμνιστών [εικόνες]


Στο Παραδείσι της Ρόδου έχουν βρει οι λάτρεις του γυμνισμού το δικό τους επίγειο παράδεισο, αφού εκεί λειτουργεί ένα resort που απευθύνεται αποκλειστικά σε γυμνιστές. Την περασμένη εβδομάδα το Naturist Angel (Φυσιολάτρης Αγγελος) άνοιξε τις πύλες του στο κοινό.
Μάλιστα όπως αναφέρει και η Espresso οι γυμνιστές - πελάτες θα μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους στην πισίνα του ξενοδοχείου και να κυκλοφορούν χωρίς να φορούν ρούχα στους χώρους χαλάρωσης. Μάλιστα παρά τις τοπικές αντιδράσεις, οι κρατήσεις πάνε πάρα πολύ καλά.

Οι ΗΠΑ μπορούν και πρέπει να αποικήσουν τον Άρη


Ο Μπαζ Όλντριν, ο δεύτερος άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη τον Ιούλιο του 1969, δήλωσε χθες Τετάρτη πως οι ΗΠΑ πρέπει να πάρουν την πρωτοβουλία...
με τη βοήθεια του ιδιωτικού τομέα, να στείλουν ανθρώπους στον Άρη για να δημιουργήσουν εκεί μια μόνιμη αποικία. "Οι ΗΠΑ οφείλουν να συνεχίσουν να είναι ο ηγέτης στις επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις και πιστεύω ότι μπορούμε επίσης να υπολογίσουμε στο δυναμισμό του ιδιωτικού τομέα για να αναπτύξουμε ένα σύστημα που θα επιτρέπει να προσεδαφισθούμε στον Άρη", δήλωσε αυτός ο 83χρονος πρώην αστροναύτης στη διάρκεια διάσκεψης αφιερωμένης στην κατάκτηση του κόκκινου πλανήτη στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον, στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας και τις προσπάθειες της NASA στην εγκατάσταση μόνιμης ανθρώπινης παρουσίας στον Άρη ως τις δεκαετίες του 2030 και του 2040", εξήγησε, αναφερόμενος λεπτομερώς στο σχέδιό του για διαστημόπλοια τα οποία θα κυκλοφορούν διαρκώς ανάμεσα στη Γη και τον Άρη επωφελούμενα από την τροχιακή ταχύτητα των δύο πλανητών.

"Δεν βλέπω τι άλλο θα μπορούσε να κάνει αυτή η κυβέρνηση (του Μπαράκ Ομπάμα) για να δείξει στον κόσμο ότι οι ΗΠΑ παραμένουν ο φάρος της διαστημικής εξερεύνησης", τόνισε ο Μπαζ Όλντριν, ο οποίος πιστεύει πως "είμαστε έτοιμοι τώρα να στείλουμε ανθρώπους πέρα από τη Σελήνη".
Σύμφωνα με τον ίδιο, "είναι τεχνικά και οικονομικά δυνατό, ακόμη και σ' αυτή την περίοδο των δημοσιονομικών δυσκολιών, να αρχίσουμε να εγκαθιστούμε αποικίες στον Άρη".

Ο Όλντριν εξήγησε πως η NASA μπορεί να επωφεληθεί από την τεχνογνωσία που απέκτησε με την κατάκτηση της Σελήνης και με τα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και εκτιμά πως "έχει ήδη γίνει το μεγαλύτερο μέρος των ερευνών" για να επιχειρηθεί μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη.

Αντίθετα όμως από τον Όλντριν, ο επικεφαλής της NASA, ο Τσαρλς Μπόλντεν, πιστεύει πως οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες από τεχνικής πλευράς. Ο Μπόλντεν είχε εξηγήσει τη Δευτέρα, κατά την πρώτη ημέρα της διάσκεψης, πως μένει ακόμη να καλυφθούν σημαντικές τεχνολογικές ελλείψεις. Για τον Μπαζ Όλντριν, πρέπει κυρίως να αποδεσμευθούν τα κεφάλαια που είναι απαραίτητα για την αποστολή αυτή, καθώς και να υπάρξει η πολιτική βούληση.

Πρώτα οι απολύσεις των δημοσίων, μετά η Κίνα


 Πρώτα οι απολύσεις των δημοσίων, μετά η Κίνα
Μπορεί ο πρωθυπουργός να ετοιμάζεται πυρετωδώς για το ταξίδι στην Κίνα αλλά δεν αμελεί και τις υποχρεώσεις του στην Ελλάδα με πρώτη τις απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα.
Έτσι την ώρα που οι υπουργοί που θα είναι στην επίσημη αποστολή στην Κίνα συνεδρίαζαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης είχε συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη. Ο πρωθυπουργός επιθυμεί να κλείσει την εκκρεμότητα των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων πριν αναχωρήσει για την Κίνα την επόμενη Τετάρτη.
Ο κ. Σαμαράς έχει δεσμευτεί έναντι της Τρόικας για 2000 απολύσεις μέχρι το τέλος του Ιουνίου που θα επιστρέψει το κλιμάκιο για να ελέγξει. Γίνεται έτσι προσπάθεια να κλείσει ο κατάλογος των υπό κατάργηση οργανισμών και υπερησιών και των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν πριν από την αναχώρηση του πρωθυπουργού.
Ο κ. Σαμαράς όμως είχε και συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα για την εξέλιξη της οικονομίας και το Eurogroup της επόμενης εβδομάδας αλλά και για την πορεία της ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής. Ο κ. Στουρνάρας ανέλαβε χθες με συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση να μετριάσει τις προσδοκίες που δημιουργούν η βελτίωση των αριθμών και οι καλές ειδήσεις από το διεθνές περιβάλλον για τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας. Καλή είναι η αισιοδοξία αλλά η βελτίτωση των μεγεθών της οικονομίας δεν συνεπάγεται και αντίστοιχη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.
Το βασικό θέμα βέβαια είναι πάντα το ταξίδι στην Κίνα. Το ενδιαφέρον των Kινέζων να εκμεταλλευθούν την Ελλάδα για την προώθηση των προιόντων τους στην ΕΕ δίνει αφήνει μεγάλα περιθώρια κινήσεων τόσο στο επίπεδο των διακρατικών συμφωνιών όσο και στο επίπεδο των επιχειρηματικών σχέσεων. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει αυξημένη προθυμία ελλήνων επιχειρηματιών να ακολουθήσουν την επίσημη αποστολή του πρωθυπουργού. Περισσότεροι από 150 επιχειρηματίες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο ταξείδι όταν η αποστολή δεν θα ξεπεράσει τους 55. Όσοι πάρουν το πράσσινο φως θα αποζημιωθούν αφού εκτός από το ότι θα έχουν την δυνατότητα να δουν τον Έλληνα πρωθυπουργό και τις δύο εκδηλώσεις στο Πεκίνο και στην Σαγκάη θα έχουν και συναντήσεις ένας προν έναν με κινέζους επιχειρηματίες που επιθυμούν είτε να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα είτε να προωθήσουν ελληνικά προιόντα στην Κίνα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα έχουν τα διαπιστευτήρια της ελληνικής κυβέρνησης για να δραστηριοποιηθούν σε μία χώρα που η οικονομική δραστηριότητα εξακολουθεί να ελέγχεται από το κράτος.
Ο κ. Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Κίνας ενώ θα ακολουθήσει και το καθιερωμένο «τουριστικό» πρόγραμμα που περιλαμβάνει επίσκεψη στο Σικινό τείχος και στην απαγορευμένη πόλη.
Σπύρος Γκουτζάνης
Πηγή: protothema.gr

Τα κατοικίδια, ιδίως τα σκυλιά, προστατεύουν την καρδιά του αφεντικού τους


images5 Τα κατοικίδια, ιδίως τα σκυλιά, προστατεύουν την καρδιά του αφεντικού τουςΤα κατοικίδια, ιδίως τα σκυλιά, προστατεύουν την καρδιά του αφεντικού τους
Οι άνθρωποι που έχουν στο σπίτι τους κατοικίδια ζώα, ιδίως σκυλιά, κινδυνεύουν λιγότερο από προβλήματα καρδιάς, σύμφωνα με τον Αμερικανικό Καρδιολογικό Σύλλογο.
Σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, αναφέρεται ότι η κατοχή ενός κατοικίδιου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του ιδιοκτήτη για καρδιοπάθεια, καθώς σχετίζεται με λιγότερη παχυσαρκία, καθώς επίσης με χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, λιπιδίων (τριγλυκεριδίων) και χοληστερόλης.
Μια μελέτη άνω των 5.200 ενηλίκων, σύμφωνα με τον Γκλεν Λιβάιν, καθηγητή του Κολλεγίου Ιατρικής Μπέιλορ του Χιούστον, που δημοσίευσε την ανακοίνωση του Συλλόγου στο καρδιολογικό περιοδικό «Circulation», έδειξε ότι όσοι κατείχαν κάποιο ζώο, ήσαν πιο δραστήριοι σωματικά, στο μέτρο που έβγαζαν συχνές βόλτες τον σκύλο τους (ή άλλο ζωάκι!).
Παράλληλα, άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι τα κατοικίδια δρουν ηρεμιστικά για τον κάτοχό τους, μειώνοντας το στρες του, σε σημείο που τα ζώα χρησιμοποιούνται υποβοηθητικά σε ορισμένα προγράμματα ψυχοθεραπείας. Η αφοσίωση και η αγάπη που δείχνουν τα ζώα, μειώνουν το άγχος, την κατάθλιψη και την μοναξιά του ιδιοκτήτη τους, ενώ ανεβάζουν την αυτοεκτίμησή του.
Ο Γκλεν Λιβάιν διευκρίνισε ότι είναι ήδη ξεκάθαρο πως η ύπαρξη ενός κατοικίδιου, ιδίως σκύλου, μειώνει τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, άρα προστατεύει έμμεσα την καρδιά. Αυτό που είναι λιγότερο σαφές, είναι αν τα κατοικίδια ωφελούν άμεσα την καρδιά, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.
Πάντως, ο Αμερικανικός Καρδιολογικός Σύλλογος φρόντισε να διευκρινίσει πως η απόκτηση ενός κατοικίδιου δεν μπορεί να υποκαταστήσει την υγιεινή διατροφή, τη σωματική άσκηση, τον έλεγχο του βάρους και τη διακοπή του καπνίσματος, αν θέλει κανείς να προστατέψει την καρδιά του.

Η… υγρή Κάρμεν Ηλέκτρα


Η Carmen Electra στα 40 της χρόνια, δεν φαίνεται να έχει χάσει ίχνος από την σεξουαλικότητά της και σε αυτό τη βοηθάει πολύ και το κορμί της.
carmen  Η… υγρή Κάρμεν Ηλέκτρα

Η πρώην ναυαγοσώστρια του «Baywatch» ποζάρει όπως την γέννησε η μαμά της για λογαριασμό του Playboy. Μόνο που δεν πρόκειται για μία καινούρια φωτογράφιση. Η Carmen Electra είναι το γυμνό κορμί που επέλεξε το αντρικό περιοδικό για να «μαζέψει» συνδρομητές στο νέο του σάιτ PlayboyPlus.

«Δεν κερδίζει η φανέλα και το όνομα»


 «Δεν κερδίζει η φανέλα και το όνομα»
 
«Όποιος νομίζει ότι θα κερδίσουμε με ταμπέλα την ιστορία και το όνομά κάνει λάθος», τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ για τον τελικό Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίτσελ:
-Για το παιχνίδι
«Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον τις τελευταίες μέρες. Είμαι καλά και θα είμαι στον τελικό. Ευτυχώς στο ποδόσφαιρο οι πιο σημαντικοί είναι οι παίκτες κι αυτοί θα αγωνιστούν αύριο. Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές μου γιατί δούλεψαν πολύ δυνατά όσο έλειπα, έκαναν καλή προσπάθεια μαζί με τους συνεργάτες μου.
Για το παιχνίδι, σεβόμαστε στο μέγιστο τον αντίπαλο, είμαστε συγκεντρωμένοι, ξέρουμε ότι είμαστε Ολυμπιακός και θα παίξουμε αυτόν τον αγώνα για να τον κερδίσουμε.
Είναι σημαντικό ματς. Θέλω πολύ να το κερδίσω γιατί στην καριέρα μου -και ω ποδοσφαιριστής- μόνο μια φορά έχω κατακτήσει το νταμπλ. Είναι καλή ευκαιρία να δείξουμε την κλάση του συλλόγου και ποιο είναι το μέλλον μας. Να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα».
-Για την 11άδα
«Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, έχουμε αποφασίσει για την ενδεκάδα παρότι υπάρχει ακόμη μία προπόνηση».
-Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί
«Νιώθω πάντα υποχρέωση να κερδίζω όταν παίζω. Νιώθω καλά να πηγαίνω ως φαβορί γιατί αυτό δείχνει ότι είμαστε καλοί. Έχουμε απέναντι μας μια καταπληκτική ομάδα που έχει ίδιο στόχο με εμάς. Όποιος νομίζει ότι θα κερδίσουμε μόνο με ταμπέλα, ιστορία και φανέλα κάνει λάθος».
-Για τον Αστέρα Τρίπολης
«Είναι συμπαγής, σκληρή, ενωμένη ομάδα που δε χαρίζει τίποτα. Βρισκόμαστε στον τελικό γιατί είμαστε οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα, θα διεκδικήσει με τον ΠΑΟΚ τη θέση του Τσάμπιονς Λιγκ. Εμείς θα πρέπει να αγωνιστούμε από το 1ο έως το 90ο λεπτό όσο καλύτερα γίνεται. Αν πιστεύει κάποιος ότι ο Αστέρας θα μας προσφέρει το Κύπελλο, δεν είναι προετοιμασμένος.
Πηγή: sport-fm.gr

Οι γερμανοί αποκαλύπτουν το σχέδιό τους: θα αρπάξουν τις καταθέσεις όλων!!!


 Οι γερμανοί αποκαλύπτουν το σχέδιό τους: θα αρπάξουν τις καταθέσεις όλων!!!
Ο Γερμανός οικονομολόγος καθηγητής και πρόεδρος του Βαυαρικού Χρηματοπιστωτικού Κέντρου Βολφγκανγκ Γκέρκε μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus, δήλωσε ορθά-κοφτά ότι η κατάσχεση των καταθέσεων που έγινε στην Κύπρο έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα στην Ελλάδα, χωρίς μάλιστα να εξαιρεί τους καταθέτες κάτω των 100.000 ευρώ!!! Τόνισε δε ότι είναι… σωστό να διασώζονται οι τράπεζες με τα χρήματα των καταθετών!
Πρόκειται για το απαύγασμα της εφαρμογής της γερμανικής κτηνωδίας στην οποία ο Σαμαράς και οι άλλοι θέλουν να είναι αξιόπιστοι!
Ο Γερμανός οικονομολόγος, είπε συγκεκριμένα: 
«Έπρεπε πολύ πιο νωρίς να είχε ακολουθηθεί αυτός ο δρόμος, όταν η Ελλάδα άρχισε να αντιμετωπίζει δυσκολίες (εννοεί την κατάσχεση των καταθέσεων που έγινε στην Κύπρο). Έπρεπε τότε να είχαν αποφασιστεί συναλλαγματικοί έλεγχοι και έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων. Αυτή όμως η δυνατότητα δεν αξιοποιήθηκε και οι Ευρωπαίοι και οι Γερμανοί φορολογούμενοι κλήθηκαν να πληρώσουν τον λογαριασμό για τους Έλληνες φοροφυγάδες».
Όταν αυτά λέγονται από έναν άνθρωπο(!) που έχει στενές σχέσεις με την Καγκελαρία, επιβεβαιώνεται πασιφανώς πώς το Βερολίνο είναι αποφασισμένο να κατασχέσει τις ελληνικές καταθέσεις, όπως έκανε στην Κύπρο, ακόμη και χειρότερα: να αρπάξει εν μία νυκτί και τις κάτω των 100.000 ευρώ καταθέσεις!
Ο Γερμανός οικονομολόγος, στην προσπάθειά του να μαζευτούν οι καταθέσεις των Ευρωπαίων στη Γερμανία, τόνισε: 
«Είναι κρίσιμης σημασίας το να αναρωτιέται κανείς: Γιατί η τράπεζα μου δίνει μεγαλύτερο επιτόκιο απ” ό,τι π.χ. στην Γερμανία; Ακριβώς αυτό συνέβη στην Κύπρο. Οι τράπεζες προσέφεραν εκεί εξαιρετικά μεγάλα επιτόκια και τα κεφάλαια έτυχαν μίας έντονα κερδοσκοπικής διαχείρισης».
Αυτή είναι η Ευρώπη των… ισοτίμων μελών: μαγαζάκι της Γερμανίας στο οποίο κάνει ό,τι γουστάρει. Ξεσκίζει τις οικονομίες των άλλων χωρών του νότου και κυρίως της Ελλάδος, κλέβοντας, ληστεύοντας το λαό, και τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας. 
Με τον Σαμαρά και τα άλλα πολιτικά σκύβαλα να δηλώνουν: 
«Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας. Ήρθαν για καλό μας. Θα έρθει ανάπτυξη αν ακούσουμε ό,τι μας πουν οι Γερμανοί. Πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ»!
Πάρτε το χαμπάρι! Θα αρπάξουν τα πάντα από την Ελλάδα οι γερμαναράδες, είναι ικανοί και τον Παρθενώνα να σηκώσουν. Και οι εδώ δωσίλογοι είναι ικανοί να τους τα δώσουν όλα!!!
internet advertising

Λιντσάρισμα στις φυλακές Κορυδαλλού για τη μάνα που κακοποιούσε σεξουαλικά τον γιο της


lintsarisma 300x224 Λιντσάρισμα στις φυλακές Κορυδαλλού για τη μάνα που κακοποιούσε σεξουαλικά τον γιο τηςΗ 41χρονη μητέρα που παραδέχθηκε ότι ερχόταν σε ερωτική επαφή με τον γιο της, βρέθηκε αντιμέτωπη με τις οργισμένες αντιδράσεις κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Αντιμέτωπη με τις οργισμένες αντιδράσεις των κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκε η 41χρονη από την Πάτρα που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τον γιο της – για να τον κάνει άνδρα όπως έλεγε – με την παρότρυνση και καθοδήγηση του συζύγου της.
Σύμφωνα με το thebest.gr, ο άγραφος νόμος της φυλακής δεν «σηκώνει» κακοποίηση παιδιών και δη από τους ίδιους τους γονείς τους και οι συγκρατούμενές της δεν ήθελαν να τη βλέπουν!
Η 41χρονη μεταφέρθηκε τελικά στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών, αφού στον Κορυδαλλό δεν δέχθηκαν την παρουσία της. Λόγω του άσχημου κλίματος και του κινδύνου να προκληθούν εντάσεις αποφασίστηκε η εκ νέου μεταφορά της γυναίκας σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα »Γνώμη».
Στη Θήβα οι αντιδράσεις φέρεται να είναι ηπιότερες, ενώ παρόμοια αντιμετώπιση δεν είχε ο πατέρας που ασελγούσε σε βάρος των δύο κοριτσιών του.

11 Τροφές που σε κάνουν να γερνάς γρηγορότερα! Τις ήξερες;


geros 300x199 11 Τροφές που σε κάνουν να γερνάς γρηγορότερα! Τις ήξερες;Όλοι θέλουμε να δείχνουμε νέοι και υγιείς, όμως οι κρέμες και οι θεραπείες δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν εάν δεν τρέφεσαι σωστά.
Διάβασε παρακάτω για 11 τροφές που έχεις σίγουρα στη διατροφή σου και δεν ήξερες το πόσο κακό μπορούν να κάνουν στο δέρμα και τη φυσική σου κατάσταση. Μερικές από αυτές που ίσως θεωρούσες άκακες, μπορεί να σε σοκάρουν με το πόσο κακό μπορεί να σου κάνουν!
1. Ζάχαρη
Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που μια διατροφή πλούσια σε ζάχαρη, σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερος. Σε όσα σημεία του σώματος σου υπάρχει περισσότερη απ” ότι θα έπρεπε ζάχαρη, προσκολλάται στο κολλαγόνο, κάνοντας το δέρμα σου να φαίνεται άκαμπτο και σκληρό. Χάνοντας το δέρμα την ελαστικότητα του, οδηγεί σε ρυτίδες.
2. Ακόρεστα Λιπαρά
Όπως και η ζάχαρη, τα περιττά ακόρεστα λιπαρά, κάνουν το δέρμα να φαίνεται άκαμπτο. Τα λιπαρά αυτά (μπορεί να τα βρείτε και ως Trans fats) βουλώνουν και σκληραίνουν τις αρτηρίες και τα μικρότερα αιμοφόρα αγγεία, με πολλά αρνητικά για τον οργανισμό σου και δυστυχώς επηρεάζοντας και το δέρμα σε μεγάλο βαθμό. Όπως λένε και οι Άγγλοι «A moment on the lips, a lifetime on the hips».. υπερβολικό αλλά δεν είναι κακό να το θυμόμαστε πριν αρχίσουμε τις υπερβολές.
3. Αλάτι
Το αλάτι αφυδατώνει το σώμα. Η αφυδάτωση σε κάνει να αισθάνεσαι κόπωση και να φαίνεσαι κουρασμένος και χωρίς ενέργεια. Ακόμη, το περιττό αλάτι οδηγεί σε προβλήματα στο συκώτι, υψηλή πίεση και επιδρά αρνητικά στον μεταβολισμό των οστών. Οπότε την επόμενη φορά που θα πας να βάλεις λίγο ακόμα αλατάκι στις ήδη αλατισμένες πατάτες ή στον.. γύρο (ναι, το κάνουν πολλοί..) σκέψου το καλύτερα! Και μην ξεχνάς ότι αλάτι υπάρχει σε όλες τις τροφές, οπότε όσο περισσότερο το προσέχεις, τόσο το καλύτερο.
4. Καφές
Ο καφές και τα προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη, επίσης σε αφυδατώνουν με τις ίδιες συνέπειες. Οπότε μην το παρακάνεις με τα φραπεδάκια τώρα που έρχεται το καλοκαίρι. Πιες και κανένα χυμό!
5. Γλυκίσματα
Η ζάχαρη που περιέχουν γλυκά και γλυκίσματα προκαλεί φλεγμονές στο δέρμα σου και του προκαλεί την λεγόμενη όψη «φλοιού πορτοκαλιού».
6. Γλυκαντικά
Τα τεχνητά γλυκαντικά και ειδικά εκείνα που περιέχουν ασπαρτάμη, έχουν συσχετιστεί με πονοκεφάλους, πόνους αρθρώσεων και αυξάνουν την επιθυμία σου για γλυκά! Δοκίμασε γλυκαντικά με βάση τη Στέβια που είναι φυσικό προϊόν αλλά και πάλι με μέτρο.
7. Αλκοόλ
Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, αφυδατώνει το σώμα με όλα τα αρνητικά επακόλουθα που αναφέραμε παραπάνω. Γενικά το αλκοόλ παχαίνει, αφυδατώνει και έχει αρνητικές επιδράσεις τόσο στον εγκέφαλο όσο και στο συκώτι και την καρδιά, οπότε όσο μπορείς να το περιορίσεις, τόσο το καλύτερο. Ειδικά το καλοκαίρι, ο συνδυασμός του με τη ζέστη και τον ήλιο, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για τον οργανισμό όσο και για το δέρμα σου.
8. Ενεργειακά Ποτά
Τα Energy drinks αποδυναμώνουν το σμάλτο των δοντιών σου 8 φορές περισσότερο από ότι τα αναψυκτικά! Η διάβρωση αυτή είναι που κάνει τα δόντια σου να φαίνονται κιτρινισμένα και άρρωστα.
9. Υδατάνθρακες
Η υπερκατανάλωση υδατανθράκων μπορεί να βλάψει το κολλαγόνο και τις ίνες του δέρματος σου.
10. Τηγανητά
Τα τηγανητά φαγητά, συμβάλουν στη διάσπαση του κολλαγόνου του δέρματος, κάνοντας το σκληρό και άκαμπτο.
11. Αναψυκτικά
Ως ένα ρόφημα πλούσιο σε ζάχαρη, τα αναψυκτικά αφυδατώνουν το σώμα σου, κάνοντας σε να αισθάνεσαι κούραση. Ακόμη και τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη όμως περιέχουν γλυκαντικές ουσίες (και ορισμένα καφεΐνη) οπότε η κατανάλωση τους θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.
Κάτι που όλοι μας μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να παραμένει υγιείς και να καίει γρηγορότερα το λίπος, αλλά και το δέρμα μας να παραμείνει νεότερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι να πίνουμε πολύ νερό.
Για παράδειγμα ένα άτομο 70 κιλών θα πρέπει να πίνει 2 λίτρα νερό την ημέρα τουλάχιστον. Και όταν λέμε 2 λίτρα νερό, δεν εννοούμε 3 καφέδες, 1 cocacola, 1 red bull και 2 ποτηράκια νερό… Εννοούμε 2 λίτρα καθαρό νερό την ημέρα!
Εάν μπορέσετε να το ακολουθήσετε αυτό και παράλληλα να μετριάσετε τις καταχρήσεις στα παραπάνω 11, θα δείτε μεγάλη διαφορά στην φυσική σας κατάσταση και στην όψη του δέρματος σας. Αξίζει μια μικρή προσπάθεια για μια μεγάλη διαφορά!

Τα μικρόβια των γονιών ωφελούν τα βρέφη


Επί χρόνια, οι ειδικοί συνιστούσαν στους γονείς να μη μοιράζονται τα μαχαιροπίρουνά τους με τα μωρά τους, ούτε να βάζουν την πιπίλα τους στο στόμα τους για να την καθαρίσουν, υποστηρίζοντας ότι... οι συνήθειες αυτές μεταδίδουν επιβλαβή μικρόβια από τους γονείς στα παιδιά. Νέα επιστημονικά ευρήματα, όμως, αμφισβητούν ευθέως αυτή τη σύσταση, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Επιστήμονες από τη Σουηδία δημοσίευσαν τη Δευτέρα στην επιθεώρηση «Pediatrics» μία μελέτη που έδειξε ότι τα νήπια τα οποία εκτίθενται στα μικρόβια του στόματος των γονέων τους που συνηθίζουν να καθαρίζουν τις πιπίλες με το στόμα, αναπτύσσουν μεγαλώνοντας λιγότερες αλλεργίες απ’ όσες τα νήπια που μονίμως έχουν στο στόμα αποστειρωμένες πιπίλες ή πιπίλες που έχουν πλυθεί με σαπούνι και νερό.
Τα νήπια που εκτίθενται στα μικρόβια των γονέων είχαν επίσης χαμηλότερα ποσοστά δερματικού εκζέματος, λιγότερες ενδείξεις άσθματος και χαμηλότερα επίπεδα ενός είδους λευκών αιμοσφαιρίων που αυξάνονται σε αντίδραση στις αλλεργίες.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 180 παιδιά, τα οποία παρακολούθησαν οι ερευνητές από τη γέννησή τους. Στην ηλικία των 18 μηνών, περίπου το 25% είχαν έκζεμα και το 5% άσθμα, με εκείνα που εκτίθονταν έστω περιστασιακά στο σάλιο των γονιών τους να έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν αυτές τις αλλεργικές καταστάσεις, ιδίως το έκζεμα.
Επιπλέον, στα μωρά που είχαν γεννηθεί με καισαρική και οι πιπίλες τους μόνον αποστειρώνονταν ή πλένονταν με σαπούνι και νερό, τα ποσοστά του εκζέματος ήταν τα πιο υψηλά απ’ όλα (σχεδόν 55%), ενώ τα πιο χαμηλά (σχεδόν 20%) παρατηρήθηκαν σε όσα είχαν γεννηθεί με φυσικό τοκετό και οι γονείς καθάριζαν τις πιπίλες (και) με το στόμα τους.

Τα ευρήματα αυτά προστίθενται σε εκείνα που υποδηλώνουν ότι η λελογισμένη έκθεση σε μικρόβια νωρίς στη ζωή είναι ωφέλιμη για τα παιδιά και ότι η ανατροφή σε αποστειρωμένο περιβάλλον έχει αντίθετη από την επιθυμητή δράση, καθώς εμποδίζει την ανάπτυξη ανοσίας σε συνηθισμένους «εχθρούς» του περιβάλλοντος.
Ωστόσο τα νέα ευρήματα δεν αποδεικνύουν πως το σάλιο των γονέων είναι η αιτία των μειωμένων ποσοστών αλλεργίας στα παιδιά. «Στη χειρότερη περίπτωση, όμως, υποδηλώνουν ότι οι συγκεκριμένοι γονείς γενικώς είναι πιο χαλαροί στο θέμα των μικροβίων», λέει ο δρ Γουίλιαμ Σάφνερ, ειδικός σε θέματα λοιμωδών νοσημάτων από το Πανεπιστήμιο Vanderbilt, ο οποίος δεν συμμετείχε στη νέα μελέτη.

«Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη, που ενισχύει τη θεωρία ότι είναι ωφέλιμη για τα νήπια και τα παιδιά η αλληλεπίδρασή τους έως ένα βαθμό με το μικροβιακό περιβάλλον τους», σχολίασε.

Βακτήρια τερηδόνας
Προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει τον μικροβιακό κόσμο με τις πιθανότητες αλλεργίας από τη γέννηση ακόμη: τα μωρά που γεννιούνται με φυσικό τοκετό εκτίθενται σε διαφορετικά βακτήρια διερχόμενα από τον κόλπο της μητέρας τους απ’ ό,τι εκείνα που γεννιούνται με καισαρική – και τα πρώτα έχουν μειωμένο κίνδυνο αλλεργικής ρινίτιδας, άσθματος και τροφικών αλλεργιών.

Το αν όμως παρέχει ανάλογη προστασία το να καθαρίζει η μαμά την πιπίλα με το στόμα της ή το να ταΐζει το μωρό με το κουτάλι της είναι κάτι που δεν έχει διερευνηθεί επαρκώς, σύμφωνα με τον επικεφαλής της νέας μελέτης δρα Μπιλ Χέσελμαρ από το Πανεπιστήμιο του Γκότενμπουργκ. Αντιθέτως, είναι κοινή η σύσταση να αποφεύγονται αυτές οι τακτικές, διότι ευνοούν τη μεταφορά των βακτηρίων της τερηδόνας από τους γονείς στα παιδιά τους.
Παρότι, όμως, το βακτήριο που προκαλεί τερηδόνα (ο στρεπτόκοκκος mutans) είναι πολύ μεταδοτικός και τα παιδιά μπορεί να τον κολλήσουν σε πολύ μικρή ηλικία, ο δρ Τζόελ Μπεργκ, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής Οδοντιατρικής (AAPD), λέει ότι δεν προστατεύονται τα παιδιά όταν δεν τρώνε από το κουτάλι των γονέων τους, καθώς οι γονείς μπορεί να τους το μεταδώσουν και με το απλό φιλί.

«Η άποψη ότι αν το μωρό δεν τρώει από το πιρούνι ή το κουτάλι της μαμάς δεν θα κολλήσει είναι παράλογη, διότι αν το πρόσωπό της είναι αρκετά κοντά στο δικό του τίποτα δεν εμποδίζει τη μετάδοση», λέει. «Δεν υπάρχει καμία επιστημονική ένδειξη ότι δεν κολλάνε στρεπτόκοκκο τα μωρά που δεν τρώνε από τα μαχαιροπίρουνα των γονιών τους. Είναι αδύνατον να προστατευθούν απ’ το βακτήριο, εκτός κι αν οι γονείς φοράνε μονίμως μάσκα ή δεν πλησιάζουν ποτέ το μωρό τους, πράγμα εντελώς αφύσικο».
Ο δρ Μπεργκ, που πραγματοποιεί έρευνες για το σάλιο στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, λέει πως η νέα μελέτη υπογραμμίζει αυτό που χρόνια τώρα λέει ο ίδιος στους γονείς: «Το σάλιο είναι φίλος μας. Περιέχει ένζυμα, πρωτεΐνες, ηλεκτρολύτες και άλλες ωφέλιμες ουσίες, ορισμένες από τις οποίες ίσως περνούν από τους γονείς στα παιδιά».

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Δείτε πόσο αυξάνεται το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ανα δευτερόλεπτο


917404 300x225 Δείτε πόσο αυξάνεται το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ανα δευτερόλεπτοΤην ώρα που η Ελλάδα λαμβάνει δάνεια, υπογράφει Μνημόνια και προχωρά σε κούρεμα των ομολόγων, αρκετοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πόσο ακριβώς είναι το ελληνικό χρέος και πόσο αυξάνεται κάθε δευτερόλεπτο.
Όλα αυτά τα αποκαλύπτει ένα καινούριο site, το nationaldebtclocks.org, που μετράει τόσο το παγκόσμιο χρέος (που έχει ξεπεράσει τα 50 τρισεκατομμύρια δολάρια), όσο και τα χρέη που έχει η κάθε χώρα.
Για την Ελλάδα, το… κοντέρ δείχνει κάτι παραπάνω από 370 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 187% του ΑΕΠ της χώρας.

Δυσοίωνο το μέλλον των παχύσαρκων γυναικών


Τα περιττά κιλά στα 40 και στα 50 μπορεί να κάνουν πολύ δύσκολη τη ζωή όταν γεράσουμε, λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας και... διαταραγμένης νοητικής κατάστασης, προειδοποιούν επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Σε πολυετή μελέτη που πραγματοποίησαν με 17.065 εθελόντριες, οι οποίες κατά την έναρξή της ήταν υγιείς, διαπίστωσαν πως όσες ήταν παχύσαρκες στα 40 και στα 50 τους είχαν σχεδόν 80% περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από πολλαπλά προβλήματα υγείας στα 60 και στα 70 τους.

Στη χειρότερη μοίρα απ’ όλες ήταν οι γυναίκες οι οποίες έχουν φυσιολογικό σωματικό βάρος στην παιδική και εφηβική ηλικία, αλλά πάχυναν μετά την ενηλικίωση, κατά τον δρα Κι Σαν, ερευνητή στο Τμήμα Διατροφής της Σχολής Δημοσίας Υγείας του Χάρβαρντ.

Τα καλά νέα είναι πως οι γυναίκες αυτές δεν πέθαναν πρόωρα – ωστόσο οι ερευνητές τονίζουν πως σημασία δεν έχει μόνο να ζει κανείς πολλά χρόνια, αλλά και να ζει καλά.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην διαδικτυακή έκδοση της «Βρετανικής Ιατρικής Επιθεώρησης».

Όπως είπε ο δρ Σαν, οι προγενέστερες μελέτες που έχουν διεξαχθεί για τις επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία, είχαν επικεντρωθεί στην διάρκεια της επιβίωσης των παχύσαρκων ατόμων και όχι στην ποιότητα της ζωής τους.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τις εθελόντριές τους επί 20 χρόνια κατά μέσον όρο, διαπιστώνοντας πως μόνον το 10% (ανεξαρτήτως βάρους) ήσαν ακόμα υγιείς όταν έφτασαν στην τρίτη ηλικία. Όσες όμως ήσαν παχύσαρκες στα 40 και στα 50 τους, είχαν 79% περισσότερες πιθανότητες από τις αδύνατες συνομήλικές τους να πάσχουν από προβλήματα υγείας.

Στην πραγματικότητα, κάθε κιλό πρόσθετου βάρους πάνω από το φυσιολογικό, μείωνε κατά 5% τις πιθανότητες των παχύσαρκων εθελοντριών να έχουν γεράσει υγιείς.

Τι προβλήματα υγείας ανέπτυξαν μέσα σε δύο δεκαετίες; Τα πάντα - από σακχαρώδη διαβήτη και αυξημένη χοληστερόλη έως υπέρταση και μυοσκελετικά προβλήματα, σύμφωνα με τους ερευνητές.
tanea.gr

Οι ψυχολογικές επιπτώσεις του φαινομένου της ανεργίας


1. Ποια είναι η ψυχολογική επίδραση του φαινομένου της ανεργίας στο άτομο;

Μεγάλος αριθμός επιδημιολογικών μελετών δείχνει μια σημαντική συσχέτιση μεταξύ του φαινομένου της ανεργίας...και της αύξησης των ποσοστών των προβλημάτων ψυχικής υγείας. Επιστημονικές έρευνες καταδεικνύουν ότι οι άνεργοι εκδηλώνουν χαμηλότερα επίπεδα ψυχολογικής ευεξίας και αυτοπεποίθησης σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που εργάζονται. Επίσης, μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα αυτά έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν ψυχικά προβλήματα απ’ότι άτομα της ίδιας ηλικίας που εργάζονται.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται ότι η ανεργία:
αυξάνει τα ποσοστά θνησιμότητας
επιδρά αρνητικά στην ψυχική υγεία του ατόμου
μειώνει την ικανοποίηση από τη ζωή
μειώνει τη συζυγική ή οικογενειακή ποιότητα ζωής
σχετίζεται σημαντικά με την κατάθλιψη, το άγχος και τα ψυχοσωματικά συμπτώματα
επιβαρύνει και τη σωματική υγεία του ατόμου

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ανεργία αποτελεί ένα επιβαρυντικό παράγοντα που μπορεί να προκαλέσει τόσο έντονη ψυχολογική δυσφορία ώστε να επιφέρει βιολογικές αλλαγές στο άτομο. Στα αποτελέσματα μιας αυστριακής μελέτης διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδα κορτιζόλης (stress hormone) ήταν αυξημένα σε ένα δείγμα ανέργων κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ανεργίας τους. Όσο περνούσε ο καιρός και παρέμεναν άνεργοι, τα επίπεδα κορτιζόλης συνέχισαν να αυξάνονται.

2. Σε ποιο βαθμό επηρεάζει τις οικογενειακές σχέσεις;

Οι επιπτώσεις της ανεργίας επιφέρουν επιζήμιες αλλαγές στις οικογενειακές σχέσεις και στην ψυχολογική υγεία των συζύγων και των παιδιών. Σχετικές έρευνες αναφέρουν ότι οι άνδρες που βιώνουν σημαντική οικονομική ζημία παρουσιάζονται ως πιο οξύθυμοι, πιο εκρηκτικοί και σε διαρκή υπερδιέγερση/ένταση. Αυτή η ψυχοσυναισθηματική αλλαγή των γονιών επηρεάζει αρνητικά και τα παιδιά τους εφόσον οι πατέρες γίνονται πιο τιμωρητικοί. Έτσι, με μεγάλο ενδιαφέρον παρατηρείται ότι αυτή η πατρική συμπεριφορά ενισχύει εκρήξεις θυμού, ευερεθιστότητα, και αρνητισμό στα παιδιά, κυρίως στα αγόρια, όπως και κατήφεια, υπερευαισθησία, αισθήματα ανεπάρκειας και μείωση φιλοδοξιών στις έφηβες κοπέλες.

Έχει επίσης βρεθεί αυξημένη καταθλιπτική συμπτωματολογία στις άνεργες άγαμες μητέρες. Οι μητέρες που ήταν καταθλιπτικές τιμωρούσαν πιο συχνά τα έφηβα παιδιά τους. Συχνά, οι τιμωρημένοι έφηβοι, με τη σειρά τους, βίωναν αυξημένη δυσφορία, έντονο άγχος και καταθλιπτικά συμπτώματα.

3. Πόσο παροδικές ή/και βραχύχρονες είναι οι συνέπειες της ανεργίας για το άτομο;

Είναι πιθανό το φαινόμενο της ανεργίας να μην αποτελεί απλά ένα επεισόδιο στη ζωή ενός ατόμου. Διαχρονικές μελέτες δείχνουν ότι η ανεργία αποτελεί ένα παράγοντα που επιταχύνει μια σειρά από γεγονότα που μπορούν να επηρεάσουν κάποιον στο μέλλον, ακόμη και μετά την εύρεση νέας εργασίας. Επίσης, φαίνεται ότι ένα άτομο που κάποτε ήταν άνεργος/η διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο να μείνει πάλι άνεργος/η (Occupational Injuries and Illnesses, 2009).

4. Πως θα μπορούσε η κοινωνία (οι αρμόδιοι κοινωνικοί φορείς) να υποστηρίξει αποτελεσματικά τον άνεργο; Ποιες θα μπορούσαν να είναι οι πιθανές μελλοντικές προτάσεις για την αποκατάσταση της ψυχικής υγείας ενός ανέργου;

Η ανάγκη του ανέργου να λάβει άμεση και αποτελεσματική θεραπεία ενώ παράλληλα «προετοιμάζεται» για το ενδεχόμενο της επαναπρόσληψής του φαίνεται υψίστης σημασίας. Πολλές θεραπευτικές προσεγγίσεις θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες όπως η ατομική & ομαδική ψυχοθεραπεία, προγράμματα ψυχο-συναισθηματικής αποκατάστασης, προγράμματα προαγωγής ψυχικής υγείας και φαρμακευτική αγωγή εάν αυτό είναι απαραίτητο.

Η πρώιμη παρέμβαση δεν στοχεύει μόνον στην έγκαιρη αντιμετώπιση του πραγματικού προβλήματος της ψυχολογικής επιβάρυνσης από την ανεργία, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμεύσει μακροπρόθεσμα για να μειωθεί το οικονομικό βάρος για την κοινωνία.

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η «θεραπεία» για το ψυχολογικό κόστος της ανεργίας είναι η εύρεση νέας επαγγελματικής απασχόλησης. Η εργασία είναι ευεργετική για την ψυχική ανάταση του ατόμου.

Έτσι, η συνεργασία των αρμόδιων κοινωνικών υπηρεσιών και φορέων με προγράμματα υγείας που αφορούν σε θέματα επαγγελματικής απασχόλησης/αποκατάστασης θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη τουλάχιστον μερικών επιβλαβών συνεπειών της ανεργίας για το άτομο και την οικογένεια.

Η προληπτική αυτή παρέμβαση σε ένα κλίμα συνεργασίας θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει να αποτραπούν μερικές από τις επιπτώσεις του φαινομένου στον κοινωνικό ιστό, σε περιπτώσεις μάλιστα που τα ποσοστά ανεργίας είναι αυξημένα.

Δεδομένου ότι ο απώτερος στόχος είναι να επιστρέψουν οι άνεργοι στην παραγωγή με το μικρότερο κόστος για την ψυχική τους υγεία αλλά και την κοινωνία, η ευκαιρία να ξαναβρεθούν σε χώρο εργασίας θα πρέπει να ενθαρρύνεται και να υποστηρίζεται από την κοινωνία με κάθε χρήσιμο τρόπο.
psy-therapy.gr

Μήπως το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μετονομαστεί σε "Μωάμεθ ο Πορθητής";



  • Το βατερλό(!) του Χατζηδάκη για το «Ελευθέριος Βενιζέλος»
  • Τι θα συμβεί εάν οι Καναδοί πουλήσουν το αεροδρόμιο σε Τούρκους;

«Χαμένος στο διάστημα» εμφανίστηκε προχθές ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, όταν παρουσίασε ως δείγμα «εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα τη συμφωνία της γερμανικής Hochtief για πώληση του μεριδίου της (26,6%) στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην καναδική PSP.
Την ίδια ώρα που τιναζόταν στον αέρα το σχέδιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για πώληση του μεριδίου που κατέχει το Δημόσιο (55%) στο αεροδρόμιο και λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στο Πεκίνο (οι Κινέζοι είχαν δείξει έκδηλο ενδιαφέρον για το «Ελευθέριος Βενιζέλος»), ο κ. Χατζηδάκης πανηγύριζε! Δήλωνε, μάλιστα, ότι η φυγή των Γερμανών, χωρίς κατά τις πληροφορίες να τηρήσουν βασικούς όρους της σύμβασης που έχουν υπογράψει με το Ελληνικό Δημόσιο, «βοηθά στην προσπάθεια για προσέλκυση επενδυτών»!

Δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της Hochtief για πώληση της Hochtief Airport (διαχειρίζεται το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και άλλα πέντε αεροδρόμια), παραμένουν αναπάντητα σοβαρά ερωτήματα. 
Ο κ. Χατζηδάκης και ο συναρμόδιος υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας (ο οποίος φρόντισε να κρυφτεί, μολονότι είχε συναντηθεί δύο φορές με κινεζικούς ομίλους που ενδιαφέρονται για το αεροδρόμιο της Αθήνας) καλούνται να απαντήσουν στα εξής: 
Πώς θα αποφύγουν την παγίδα που τους έστησαν οι Γερμανοί, αφού το τίμημα που πληρώνουν τώρα οι Καναδοί στην ουσία καθορίζει και το τίμημα που θα πληρώσουν οι αγοραστές του ποσοστού του Δημοσίου; 
Είχαν λάβει γραπτές διαβεβαιώσεις από τη Hochtief για από κοινού πώληση του ποσοστού (Δημοσίου και γερμανικού ομίλου) σε τρίτο επενδυτή; 
Αν είχαν λάβει προφορικές, γιατί δεν τις ζήτησαν και γραπτώς ή μήπως ξέχασαν να το επισημάνουν οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι και τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ; 
Επίσης, γιατί δεν ενεργοποιείται η σχετική ρήτρα της συμφωνίας αναφορικά με τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων;

Με βάση τη σύμβαση παραχώρησης (λήγει το 2026) το Ελληνικό Δημόσιο είχε δικαίωμα πρώτης άρνησης στην περίπτωση που οι Γερμανοί πωλούσαν το ποσοστό τους. Δηλαδή, η Hochtief έπρεπε πρώτα να απευθυνθεί στο Δημόσιο και μόνο αν το τελευταίο δεν αγοράσει το ποσοστό της, θα μπορούσε να κινηθεί προς τρίτους επενδυτές. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, δεν υπήρξε καμία σχετική ερώτηση προς το Ελληνικό Δημόσιο, με τους αρμοδίους σε ΤΑΙΠΕΔ και υπουργεία να περιμένουν την από κοινού πώληση! Ακόμα και στην ελληνική Βουλή είχε αναφερθεί ότι ξεκινούν οι συζητήσεις με τους Γερμανούς, ώστε να βρεθεί κοινή φόρμουλα. Εχουν άραγε ενημερώσει οι κ. Χατζηδάκης και Στουρνάρας τους Καναδούς για τους όρους της σύμβασης; Ή θα συνεχίσουν τους πανηγυρισμούς περί επενδύσεων την ίδια στιγμή που πωλείται μερίδιο της εταιρίας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών», χωρίς να ερωτηθεί ο βασικός μέτοχος και κάτοχος του 55% των μετοχών;

Η διαχείριση της Hochtief στο αεροδρόμιο με τις υψηλές χρεώσεις ζημίωσε τον ελληνικό τουρισμό, όπως παραδέχονται στην αγορά και στην κυβέρνηση. Τώρα ο κ. Χατζηδάκης πανηγυρίζει που φεύγει με μεγάλα κέρδη και αφήνει το ΤΑΙΠΕΔ στα κρύα του λουτρού.

Σχόλιο ιστολογίου: To ότι η Ελλάδα έχει γίνει τόπος του "μπάτε σκύλοι κι αλέστε", δε νομίζουμε πως χωράει καμία αμφιβολία, μετά και τις τελευταίες "εξελίξεις" στο θέμα του αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος" και την εξαφάνιση του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού κ. Χατζηδάκη (ναι, αυτού που έφαγε τις ψιλές του και φαίνεται πως εκδικείται την Ελλάδα γι αυτό που του συνέβη)Εμείς δεν είμαστε ούτε ειδικοί αναλυτές, ούτε έχουμε πρόσβαση στα οικονομικά για να ελέγξουμε τα ανοίγματα ή τα διαφυγόντα κεφάλαια από την Hochtief, παρά το γεγονός ότι κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν αρνήθηκε τα όσα έχουν προ καιρού δημοσιοποιηθεί για τις περίεργες σχέσεις μεταξύ ελληνικών κυβερνήσεων και της Hochtief ή γενικότερα γερμανικών επιχειρήσεων.
Απλά, θα θέλαμε να ρωτήσουμε, αφού οι Καναδοί κάτι είδαν και επένδυσαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος, τι είναι αυτό που είδαν οι Γερμανοί και έφυγαν από το αεροδρόμιο, το οποίο παρεπιμπτόντως κατέστησαν ως αεροδρόμιο αποφυγής για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου.
Τι "είδαν", λοιπόν, οι Γερμανοί και πούλησαν άρον – άρον και χωρίς καν να ειδοποιήσουν την κυβέρνηση Σαμαρά για το τι πρόκειται να κάνουν; Μήπως είδαν κάτι πάρα πολύ άσχημο που έρχεται καλπάζοντας προς την Ελλάδα; Ή μήπως ο κάθε Χατζηδάκης θέλει να πιστέψουμε πως οι γερμανικές επιχειρήσεις δεν συμβουλεύονται ποικιλοτρόπως την γερμανική κυβέρνηση για επενδύσεις που γίνονται εκτός της Γερμανίας;
Η δεύτερη και καταλυτική ερώτηση είναι: Τώρα που το καναδικό fund απέκτησε το Ελευθέριος Βενιζέλος, τι είναι αυτό που θα εμποδίσει τους Καναδούς επενδυτές να το πουλήσουν εάν τους δοθεί ένα καλό αντίτιμο; Ποιος και πως μπορεί να εμποδίσει τους Καναδούς να πουλήσουν το αεροδρόμιο σε κάποιον τούρκο «επιχειρηματία»; 
Πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση Σαμαρά εάν συμβεί κάτι τέτοιο; 
Πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση Σαμαρά εάν υψωθεί τουρκική σημαία στο Ελευθέριος Βενιζέλος ή εάν ο τούρκος «επιχειρηματίας» αγοραστής αποφασίσει να το μετονομάσει σε αεροδρόμιο «Κεμάλ Ατατούρκ» ή «Μωάμεθ ο Πορθητής»;
Ερωτήσεις κάνουμε, απαντήσεις από τους υπεύθυνους δεν περιμένουμε, επειδή δεν υπάρχουν ούτε απαντήσεις ούτε υπεύθυνοι κυβερνώντες. Παρ’ όλα αυτά, πολύ ευχαρίστως περιμένουμε τις δικές σας απόψεις – σχολιασμούς, για ένα θέμα που έχει ζημιώσει οικονομικά την Ελλάδα σε τεράστιο βαθμό, ενώ ενδέχεται να αποτελέσει εθνική πληγή εάν υπάρξουν οι εξελίξεις που προαναφέραμε…