ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Sex, Drug-asakis and Rock and Roll


Ο Drug-ασάκης και το τέλος των ψευδαισθήσεων.

Το θέμα του αντιρατσισμού μου είναι εξαιρετικά δυσάρεστο. Δυστυχώς, όταν επέμενα στο ατελέσφορο και επικίνδυνο του θέματος, είχα δίκιο.
Γιατί οι παραλογισμοί και οι αντίστροφες λογικές που αναπτύσσονται γύρω από το θέμα και έχουν ενισχύσει όχι μόνο τη Χρυσή Αυγή αλλά και το Σαμαρά προοιωνίζοντας μια ακροδεξιά κοινοβουλευτική επικράτηση διαρκείας, έχουν δημιουργήσει μια εκλογική τάση που από τις επόμενες δημοσκοπήσεις και έπειτα θα μοιάζει πλέον μη αναστρέψιμη   
Είχα κάποια εμπιστοσύνη στην πολιτική οξυδέρκεια της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον κύριο Τσίπρα και κυρίως τον κύριο Δραγασάκη, για την εξωτερική πολιτική που ο  ΣΥΡΙΖΑ άσκησε προεκλογικά το 2012 και η οποία τοποθέτησε τον ΣΥΡΙΖΑ στο κάδρο της παγκόσμιας πολιτικής.
Μετά τα γεγονότα στo κοινοβούλιο στις 17-5-2013 και την αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου από τον αντιπρόεδρο και εκείνη τη στιγμή προεδρεύοντα της βουλής Ιωάννη Δραγασάκη που οδήγησε στην αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από την αίθουσα δεν θα ορκιζόμουν στην πολιτική αντίληψη του δευτέρου -ούτως ή άλλως δεν έχω καμία αμφιβολία για την περιορισμένη πολιτική αντίληψη του πρώτου.
Ο Κος Δραγασάκης επικαλέστηκε το άρθρο 80 για την απόδοση μομφής σε βουλευτή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, μομφή που αποδίδεται από τον πρόεδρο σε κατά την κρίση του «ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις»
Η κρίση του προέδρου προκλήθηκε από δήλωση του βουλευτή της Χ.Α «ο Mr Alexis … κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ονειρεύεται ότι θα ξυπνήσει πρωθυπουργός».
Φυσικά και μια τέτοια δήλωση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση. Φυσικά και στο ελληνικό κοινοβούλιο των τελευταίων ετών έχουν ακουστεί πολύ βαρύτεροι χαρακτηρισμοί από όλο το πολιτικό φάσμα από το «Mr Alexis».
Και φυσικά η κίνηση κατά του βουλευτή της ΧΑ έγινε στα πλαίσια της ηλίθιας αυτουπονομευτικής και «αυτοδίκαιας» στρατηγικής που αναπτύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της Χρυσής Αυγής, συμμαχώντας με τις δυνάμεις της νεοφιλελεύθερας αριστεράς και κέντρου, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε με τα μούτρα στο τεράστιο κεφαλοτύρι της φάκας που έστησε ο υπερφιλόδοξος Βαγγέλης Βενιζέλος, πρόεδρος του πρώτου σμικρού ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία «συνταγματικού» τόξου και την καταπολέμηση της Χρυσής Αυγής μέσω ενός φωτογραφικού νομοσχεδίου προκειμένου να ανακατέψει την πολιτική τράπουλα καθώς με τα φύλλα που κρατάει στο χέρι του δεν μπορεί να κερδίσει καμιά παρτίδα, ούτε καν να μπλοφάρει.
Αλλά ας επιτρέψουμε στα συμβάντα της βουλής:
Ο Ηλιόπουλος παραβίασε τον κανονισμό της βουλής καθώς δεν έκανε σχετική ερώτηση για συγκεκριμένο θέμα αλλά δήλωση.
Αλλά δεν ήταν ο μόνος που παραβίασε τον κανονισμό της Βουλής: Γιατί και ο Ιωάννης Δραγασάκης παραβίασε τον κανονισμό της Βουλής μετά από υποδείξεις μιας ανεπαρκέστης υπαλλήλου της Βουλής και δίνοντας στον εαυτό του υπερεξουσίες που δεν έχει: Γιατί ο κανονισμός της βουλής και το άρθρο 80 προβλέπουν ότι σε αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές ο Πρόεδρος της Βουλής μπορεί να αποδώσει πρόταση μομφής κατά βουλευτή η οποία στη συνέχεια ψηφίζεται από τη βουλή με ανάταση χειρός.
Ο πρόεδρος της Βουλής μπορεί να διατάξει την άμεση απομάκρυνση του βουλευτή για ανάρμοστη συμπεριφορά σύμφωνα με το άρθρο 81, μόνο μετά την απόδοση μομφής (και σε δύο άλλες περιπτώσεις που δεν σχετίζονται με υπό συζήτηση περιστατικό).
Ο Δραγασάκης δεν τήρησε τον κανονισμό παρότι τον επικαλέστηκε επιδεικνύοντας απαράδεκτη κοινοβουλευτική αμορφωσιά. Δεν έκανε πρόταση μομφής και οι βουλευτές δεν την ψήφισαν.
Το παράπτωμα του Δραγασάκη όχι απλά να μην είναι εξοικειωμένος με τον κανονισμό της Βουλής παρότι αντιπρόεδρος της αλλά και να αυθαιρετεί επικαλούμενος αυτόν εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πολιτικό άντρα.
Και αυτό είναι το μικρότερο των «παραπτωμάτων» του. Γιατί παρότι ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει ότι ο Ναζισμός μπορεί να καταπολεμηθεί με διοικητικά μέτρα, το κόμμα του όμως συμμάχησε με τα δεκανίκια της μνημονιακής αντισυνταγματικότητας, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ για την ψήφιση ενός φωτογραφικού «αντιρατσιστικού νομοσχεδίου» που ανακάλυψε το «ψευτοπροοδευτικό» ιδιώνυμο του ρατσισμού.
Ας αφήσουμε τα όσα παιδαριώδη συνέβησαν στη Βουλή που θύμιζαν τάξη δημοτικού με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζει Χάιλ Χίτλερ κατά την αποχώρηση της ΧΑ λες μια τέτοια συμπεριφορά συμφωνεί με τον κανονισμό της Βουλής. Ας αφήσουμε τις μικροπρέπειες και ας πάμε στα ουσιώδη.
Τι συνέπειες έχει η παρωπιδική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την «αντιμετώπιση του φασισμού» σε συνδυασμό με την αυθαιρεσία του Δραγασάκη; Ας δούμε πως μπορεί και πως σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τις συγκυρίες η Χρυσή Αυγή: Όπως φαίνεται από την ανακοίνωση της για το περιστατικό, η στρατηγική της Χρυσής Αυγής είναι πάρα απλή και για αυτό θα αποβεί εξαιρετικά αποτελεσματική, εκτοξεύοντας την προς τη θέση του δεύτερου κόμματος χωρίς η ίδια να χύσει έστω μια σταγόνα ιδρώτα κατά τον πολιτικό σχεδιασμό της:
«Στον Γ. Δραγασάκη επιρρίπτει τις ευθύνες για τα χθεσινά γεγονότα στην Ολομέλεια η Χρυσή Αυγή, κατηγορώντας παράλληλα τα «διεφθαρμένα κόμματα του συστήματος» ότι «ενώθηκαν εναντίον της» γιατί είναι η «μόνη φωνή της αλήθειας» στη Βουλή.
«Μας πολεμούν όλοι, άρα πάμε καλά. Την απόλυτη ευθύνη για τα χθεσινά γεγονότα φέρει ο Δραγασάκης. Γελοιοποιήθηκε παρακαλώντας διαρκώς τον φρούραρχο, ο οποίος ασφαλώς αδιαφόρησε, γιατί οποιαδήποτε παρέμβαση αστυνομίας κατά βουλευτή είναι αντισυνταγματική»
Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνά ότι «συνταγματικό τόξο» μαζί με δυνάμεις όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ που κάναν το σύνταγμα κουρέλια και μετατρέψαν τους βουλευτές τους σε κατώτατους γραφειοκράτες που βάζουν την τζίφρα τους σε ότι τους  υποδεικνύει ο πολιτικός τους προϊστάμενος δεν μπορεί να υπάρξει. Η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ υπέρ του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και κατά της Χρυσής Αυγής οξύνει την καχυποψία πολλών πολιτών που έχουν σιχαθεί τα «διεφθαρμένα κόμματα» και κάνουν τη Χρυσή Αυγή να φαίνεται ως η «μόνη φωνή της αλήθειας» στη Βουλή.
Ενός κακού μύρια έπονται. Γιατί δεν είναι μόνο η άνοδος της Χρυσής Αυγής που ενισχύεται κάθε μέρα από την ιδεοληπτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Μέγαρο Μαξίμου και με την ευφορία και τη θριαμβολογία που επικρατεί μετά το επικοινωνιακό τέχνασμα του πρωθυπουργού-Μάρκο Πόλο που ως γνήσιοι επαρχιώτες που είμαστε πρέπει να χαιρόμαστε που ανακάλυψε την Κίνα, κάποιοι έχουν γαμηθεί στα γέλια και άλλοι απλά κατουρηθεί στα γέλια από τις αλλεπάλληλες τρικλοποδιές που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο στον εαυτό του αλλά και στο ευρύτερο αντιμνημονιακό μέτωπο το οποίο και έχει πλέον διασπάσει κρίνοντας το «συνταγματικό τόξο» ενάντια στη Χρυσή Αυγή ως περισσότερο επιτακτικό από το αντιμνημονιακό μέτωπο ενάντια στους ιμπεριαλιστές και την παγκόσμια οικονομική ολιγαρχία!
Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι στελέχη της ΝΔ σκέφτονται για το ΣΥΡΙΖΑ «καλά αυτούς φοβόμασταν;» ή «αυτός ήταν ο πολύς Δραγασάκης»;
Και ο Σαμαράς τρίβει τα χέρια του με τον προληπτικό ακρωτηριασμό του αντιμνομονιακού μπλοκ: Είναι σαφές άλλωστε το πώς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ρητορική του «Συνταγματικού Talkshow (τόξου)» και το παράπτωμα Δραγασάκη η ΝΔ: Θα φιμώσει για το καλά όλο το αντιμνημονιακό μέτωπο, πολίτες και πολιτευτές μαζί επικαλούμενη τη γνωστή θεωρία των άκρων: Δια του λόγου του αληθές, ορίστε η ανακοίνωση της ΝΔ για τα έκτροπα Ηλιόπουλου-Δραγασάκη:
«Είναι αποκρουστική και απολύτως καταδικαστέα η προσπάθεια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής να μετατρέψουν σε καταγώγιο το Ελληνικό Κοινοβούλιο, χρησιμοποιώντας ακραία προσβλητικές, υβριστικές και αγοραίες εκφράσεις. Θα πρέπει να αντιληφθούν, επιτέλους, όσοι δεν το κατανοούν ή αρνούνται επιμόνως να το συνειδητοποιήσουν, ότι η Βουλή έχει κανόνες τους οποίους θα πρέπει να σέβονται όλοι, χωρίς εξαιρέσεις» τονίζει.
Σύμφωνα με τη ΝΔ, Βουλή είναι ο Ναός της Δημοκρατίας και, είναι φυσικό, όσοι δεν ασπάζονται τις αρχές της, να μην αντέχουν και τους κανόνες του Κοινοβουλευτισμού.
Από την άλλη πλευρά, σημειώνει η Συγγρού, ο κ. Τσίπρας, ακολουθώντας το παράδειγμα των Χρυσαυγιτών, καταφέρθηκε με ακραίες εκφράσεις εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με άψογη κοινοβουλευτική συμπεριφορά. Προτιμά να ξεχνά ο κ. Τσίπρας τους βουλευτές του κόμματός του που έχουν φθάσει στο σημείο να απειλούν με λυντσάρισμα πολιτικούς και μάλιστα από το βήμα της Βουλής.
Ας είναι βέβαιοι όλοι ότι δεν θα αφήσουμε την υπόθεση της Δημοκρατίας να γίνει αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στα δυο άκρα του πολιτικού φάσματος»
Φυσικά: η υπόθεση της Δημοκρατίας πρέπει πάντα να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης στα χέρια των μεγάλων συμφερόντων. Όλοι οι υπόλοιποι περιττεύουν στη δημοκρατία του μνημονίου. Φιμώνονται. Η ηλίθια στρατηγική του ΣΎΡΙΖΑ και η εμμονή του με τη ΧΑ γυρνάει μπούμερανγκ. Στο κουτί της Πανδώρας που άνοιξαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις είχε απομείνει μονάχα η ελπίδα που κάποιοι είχαν εναποθέσει στο αντιμνημονιακό μπλοκ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε την ελπίδα για περιστέρι και την απελευθέρωσε να πετάξει μακριά, μακριά, πολύ μακριά από το σκληρό κόσμο των ανθρώπων και τις ματαιώσεις του.
Οι συνέπειες του αντιρατσιστικού παραληρήματος του ΣΥΡΙΖΑ και του παραπτώματος Δραγασάκη σύντομα θα αποδειχτούν δραματικές. Ουσιαστικά, το αντιμνημονιακό μπλοκ έχει ήδη χάσει την κεντρική πολιτική του εκπροσώπηση αφού μετά το προηγούμενο που δημιούργησε ο Γιάννης Δραγασάκης, η φίμωση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πρέπει να θεωρείται πλέον όχι μόνο δεδομένη αλλά και επιβεβλημένη μέσα στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής ευπρέπειας και του πολιτικά ορθού του κοινοβουλευτικού καθωσπρεπισμού, ενός απόλυτα αδειανού πουκαμίσου. Για να γίνει ο ισχυρισμός μου περισσότερο κατανοητός, ας αναφερθούμε στο τι θεωρεί ο κανονισμός της Βουλής ως απρέπεια ή ανάρμοστη συμπεριφορά:
«Aνάρμoστη συμπεριφoρά σύμφωνα με την πρoηγoύμενη παράγραφo απoτελoύν: α) η παρεμπόδιση της oμαλής διεξαγωγής των συνεδριάσεων ή των συζητήσεων και η διατάραξη της τάξης σ’ αυτές, είτε με πρόκληση θoρύβoυ ή αταξίας είτε με oπoιoνδήπoτε άλλoν τρόπo· β) η διακoπή των oμιλητών χωρίς τη συγκατάθεσή τoυς και την άδεια τoυ Πρoέδρoυ ή η απoδoκιμασία τoυς με λόγια ή έργα· γ) η oμιλία χωρίς την πρoηγoύμενη άδεια τoυ Πρoέδρoυ· δ) η απρεπής συμπεριφoρά με λόγια ή έργα· ε) η έλλειψη τoυ oφειλόμενoυ σεβασμoύ πρoς τo Πρoεδρείo, τη σoβαρότητα τoυ έργoυ και την απoστoλή της Boυλής· στ) η μη συμμόρφωση με τις υπoδείξεις τoυ Πρoέδρoυ· ζ) η χρησιμoπoίηση πρoσβλητικών εκφράσεων κατά της τιμής και της υπόληψης τoυ Πρoέδρoυ της Δημoκρατίας, των μελών της Boυλής, τoυ Πρoεδρείoυ της και των μελών της Kυβέρνησης· η) η καταφρόνηση τoυ Συντάγματoς και των πoλιτειακών θεσμών με λόγια ή έργα.»
Αυτό το άρθρο για τόσα χρόνια παράμενε ουσιαστικά ανενεργό. Ακόμη και όταν το σύνταγμα γινόταν κουρέλια, το άρθρο δεν ενεργοποιήθηκε. Γιατί απλά η Βουλή δεν ήταν σε θέση να το τηρήσει. Τώρα θα ενεργοποιηθεί: Επιλεκτικά. Για να φιμώσει αντιφρονούντες και όσους δε δέχονται την ορθοδοξία του μνημονίου.
Και ακόμη χειρότερα: Ο ίδιος κανονισμός ισχύει και για της επιτροπές της Βουλής. Αν δεν κάνω λάθος, δηλαδή και για τις προανακριτικές. Ιδιαίτερα η ασάφεια της πρώτης παραγράφου περί απρέπειας, που την ορίζει και ως «την παρεμπόδιση της oμαλής διεξαγωγής των συνεδριάσεων ή των συζητήσεων και τη διατάραξη της τάξης σ’ αυτές, είτε με πρόκληση θoρύβoυ ή αταξίας είτε με oπoιoνδήπoτε άλλoν τρόπo» ή γενικότερη ασάφεια της απρεπούς συμπεριφοράς, δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε προεδρεύοντα να αφαιρεί το λόγο, να φιμώνει δηλαδή βουλευτή ή ακόμη και να τον απομακρύνει από τις διαδικασίες της επιτροπής όποτε του καυλώσει επικαλούμενος τα άρθρα 77 εώς 81 του κανονισμού της Βουλής, ακριβώς όπως έκανε ο Δραγασάκης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέμα με τις μπανανούφλουδες. Πότε κοιτάει τα αστέρια και τις πατάει, πότε τρέχει να τις μαζέψει για να τις δώσει σε αυτόν που του τις πέταξε, σχεδόν πάντα όμως τις πατάει. Αυτό που δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε είναι πότε το κάνει από καλή πρόθεση, πότε από σκοπιμότητα και πότε από βλακεία και στερεοτυπική σκέψη που χαρακτηρίζει όσους έχουν περάσει από σχολεία «σκέψης» που αντιμετωπίζουν κείμενα και βιβλία ως «ιερά».
Όσο για το Δραγασάκη, αυτός θα μείνει στην ιστορία ως εκείνος που θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία αλλά δεν το κανε. Μπορούσε να αλλάξει την ιστορία ως γενικός γραμματέας του ΚΚΕ- αλλά έχασε. Μπορούσε να αλλάξει την ιστορία στις εκλογές του 2012 αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν ήταν έτοιμος να κερδίσει». Και έχασε. Χθες, ο Δραγασάκης μπόρεσε να αλλάξει την ιστορία. Και έχασε. Γιατί ο Δραγασάκης εν αγνοία του μάλλον άλλαξε χθες την ιστορία αυτού του τόπου- προς το χειρότερο: Τσιμέντωσε ένα μέλλον όπου η Δεξιά και η Ακροδεξιά θα συγκυβερνούν ή ένα μέλλον όπου θα τρώμε για χρόνια στα μούτρα το Σαμαρά ως ισχυρό πρωθυπουργό και το Μιχαλιολάκο ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. ΣΥΡΙΖΑ: το κόμμα που κάνει καλό στην υγεία της εξουσίας. Για αυτό και το τρώει για πρωινό.
Μένει να δούμε αν ο Δραγασάκης θα καταφέρει να κάνει κάποιο στρατηγικό θαύμα για να ανατρέψει τις ακόμη πιο αντιδημοκρατικές συνθήκες που αυτός και το κόμμα του μέσω της αντιρατσιστικής τους μανίας και της λατρείας τους για τα φαντάσματα του παρελθόντος βοήθησαν να δημιουργηθούν.

Η Beyonce αντιδρά στις φήμες περί εγκυμοσύνης


Η Beyonce "αφιέρωσε" ένα μήνυμά της στο Instagram σε όσους ανακατεύτηκαν στα προσωπικά της.

Μπορεί το E! News να επιβεβαιώνει ότι είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της, αλλά η 31χρονη τραγουδίστρια δεν δείχνει καθόλου ευχαριστημένη με τον τρόπο που αντιμετώπισαν το θέμα τα media.

Ανάρτησε ένα μήνυμα στο Instagram, δείχνοντας την αγανάκτηση της με όσους ασχολήθηκαν με την εγκυμοσύνη της. Συγκεκριμένα, έγραψε:

"Δεν μπορώ να εμποδίσω τις φήμες ούτε να αλλάξω τα μυαλά των ανθρώπων που τις πιστεύουν. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κάτσω και να γελάσω με όλους αυτούς τους ασήμαντους ανθρώπους, που δεν έχουν να κάνουν τίποτε άλλο από το να μιλούν για μένα".

Το μήνυμα της Beyonce συζητήθηκε αρκετά στους κύκλους των media, με τους περισσότερους να το αποδίδουν στην αγανάκτησή της για την όλη κατάσταση. Το μήνυμα στη συνέχεια διαγράφηκε από το λογαριασμό της τραγουδίστριας.

Οι φήμες για την εγκυμοσύνη της ξέσπασαν μετά από ορισμένα περιστατικά, πριν την επιβεβαιώσει το E! News. Από το ότι η τραγουδίστρια είχε αναφέρει ότι επιθυμεί περισσότερα παιδιά, μέχρι την εξάντληση που ένιωσε στο Met Gala, αλλά και το μήνυμα του Russell Simmons στο Twitter που έδωσε τα συγχαρητήριά του στην τραγουδίστρια και τον σύζυγό της Jay-Z.
koolnews

12η χορωδιακή συνάντηση Δήμου Πύδνας Κολινδρού




























  Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 12η χορωδιακή συνάντηση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης. Στη συνάντηση την οποία διοργάνωσε η Δημοτική χορωδία της Δημοτικής Ενότητας  Μεθώνης  συμμετείχαν εκτός από τη Δημοτική χορωδία Μεθώνης, η  Δημοτική χορωδία της Δ.Ε. Κολινδρού και η μεικτή χορωδία του Πολιτιστικού  Συλλόγου «Ορφέας» Θεσσαλονίκης. Οι χορωδίες παρουσίασαν ένα όμορφο μουσικό πρόγραμμα γνωστών Ελλήνων συνθετών (Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Κουγιουμτζής, Μάνος Χατζιδάκις  κ.ά.) και ικανοποίησαν το πολυπληθές ακροατήριο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Αντιδήμαρχοι  Ξανθίππη Βασιλειάδου και Παύλος Μεταλλίδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευάγγελος Λαγδάρης, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μεθώνης Παππά Ελευθερία  και Ν. Αγαθούπολης Κακούλα Πόπη και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής. Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πύδνας Κολινδρού Δημήτριος Χλεμές ο οποίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες και  τόνισε τη στήριξη του Δήμου σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες  και θεσμούς που προάγουν το πνεύμα και τον πολιτισμό.   


Sakis Hasapetis
  Photography

Το οριστικό τέλος στον «θεσμό» των συνδικάτων



Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος 

Δεν είναι το επιθετικό άρθρο της εφημερίδας «Αυγή» εις βάρος των διοικήσεων ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τα τεκταινόμενα με την απεργία των εκπαιδευτικών, που σηματοδοτεί το τέλος των συνδικάτων στην Ελλάδα. Οι περισπούδαστοι αυτοί «θεσμοί», συνέχεια των κλαδικών του ΠΑΣΟΚ, μόνιμο «στήριγμα» της εκάστοτε διακυβέρνησης, ευθύνονται για την άθλια κατάσταση στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, τόσο όσο και τα κόμματα. Τα συνδικάτα την τελευταία τριετία απέτυχαν παταγωδώς να προστατέψουν από την «τρόικα» και τις ντιρεκτίβες της κατοχής τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων. Πριν όμως από αυτή την τριετία δεν θέλησαν να συνειδητοποιήσουν και να υπερασπιστούν τα πραγματικά δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπούσαν. Γιατί τα συνδικάτα τελικά δεν εκπροσωπούσαν και δεν αγωνιούσαν για τους εργαζομένους ή τις εταιρίες, ειδικά αυτές του δημόσιου συμφέροντος, ή τα πανεπιστήμια που αποτελούσαν μέρος τους. Εργάζονταν και αγωνιούσαν μόνο για τον εαυτό τους• τα συμφέροντα των συνδικαλιστών, που ζούσαν με προνόμια και ασυλίες που το ίδιο το σύστημα κομματικής διακυβέρνησης και οι δομές της κρατικοδίαιτης διαπλοκής παραχωρούσαν, χρησιμοποιώντας τους ως «μοχλούς χειραγώγησης» στους μαζικούς εργασιακούς, και όχι μόνον, χώρους. Θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι τις τελευταίες δεκαετίες πριν από την οικονομική κατάρρευση της χώρας, το 2009-2010, οι συνδικαλιστές δεν εργάζονταν, είχαν διπλούς μισθούς, έβγαιναν πιο γρήγορα στη σύνταξη από τους εργαζομένους που εκπροσωπούσαν. Συμμετείχαν στις επιτροπές προμηθειών και στις επιτροπές για τις προαγωγές και τις μεταθέσεις των εργαζομένων, αυτοί δηλαδή αξιολογούσαν τους υπαλλήλους, με κομματικά και προσωπικά κριτήρια και όχι αντικειμενικά. Παράλληλα, ήταν μόνιμοι συνομιλητές των κομματικών επιτελείων, ειδικά αυτών της εξουσίας, ενεπλάκησαν στα ευρωπαϊκά συνδικάτα, είχαν την απαραίτητη τεχνογνωσία για την αξιοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων κατάρτισης και άλλων, οργάνωναν τους νόμους με τη διαπλοκή και συμμετείχαν με θεσμικό τρόπο στις συζητήσεις με την εργοδοσία. 

Ολα αυτά τα χρόνια τα συνδικάτα μονίμως πλειοδοτούσαν σε διεκδικήσεις, μη λαμβάνοντας υπόψη το συμφέρον του Δημοσίου ή την οικονομική κατάσταση των ΔΕΚΟ. Αντί να λειτουργούν με ορθολογισμό και συγκρότηση, ήταν αυτά που επέβαλλαν στις κυβερνήσεις την εύκολη λύση των επιδομάτων για την κάθε ειδική κατηγορία. Θεοποίησαν την κακοδιαχείριση. Η πρακτική της νομιμοποίησής τους ήταν, από τη μία, να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς τη συγκρότηση γενικών συνελεύσεων, άρα με τον καιρό απομαζικοποιούνταν στην πράξη τα συνδικάτα, και, από την άλλη, με όρους «επανάστασης των μπολσεβίκων» προκήρυσσαν απεργίες και καταλάμβαναν τα κέντρα των πόλεων και ειδικά της Αθήνας, δημιουργώντας κομφούζιο και μην επιτρέποντας στους άλλους εργαζομένους να πάνε στη δουλειά τους. Ταυτόχρονα, φυσικά, είχαν φροντίσει οι απεργούντες να πληρώνονται κανονικά σαν να εργάζονταν, αφαιρώντας κάθε ηρωική εκδοχή στην απεργιακή κινητοποίηση. Τα συνδικάτα με τις κομματικά ή επιχειρηματικά εγκάθετες ηγεσίες τους είχαν οργανώσει και το δίκτυο της διαφθοράς σε κομματική βάση και ποσοστά, όπως για παράδειγμα στις εφορίες, ή κάλυπταν τους επίορκους και ευνοούμενους εργαζομένους εις βάρος των υπολοίπων. 

Τα συνδικάτα κατέρρευσαν με θόρυβο, μόλις η χώρα μπήκε στα Μνημόνια. Εδειξαν παντελή αδυναμία να υπερασπιστούν έστω μέρος του πλαισίου των εργασιακών δικαιωμάτων. Το πλέον χαρακτηριστικό, γνωστοί συνδικαλιστές, με πλέον επώνυμο τον Γ. Κουτρουμάνη, ανέλαβαν θέσεις-κλειδιά, ακόμη και το υπουργείο Εργασίας, κονιορτοποιώντας επί των ημερών τους τα δίκαια των εργαζομένων, που όλα τα προηγούμενα χρόνια φέρεται ότι προστάτευαν και διεκδικούσαν. Είναι ευτύχημα πλέον ότι οι εργαζόμενοι, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, έχουν απαλλαγεί επί της ουσίας από τα συνδικάτα. Τουλάχιστον δεν προδίδονται εκ των έσω και δεν καρπώνονται ωφελήματα, προσωπικά και πολιτικά, «συνάδελφοί» τους που στην καλύτερη των περιπτώσεων έπαιζαν και παίζουν τον ρόλο του Πήλιου Γούση… 


Πηγή: Δημοκρατία 

Τι δεν λέει ο Στουρνάρας: Νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο !!!


Μετά τα μπάνια του λαού έρχεται κι άλλο πακέτο μέτρων και διαρθρωτικών παρεμβάσεων για να κλείσουν «τρύπες» 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, επισημαίνουν από την Κομισιόν


 Το   Του Βελισσάριου Δραγάτση
Περιθώριο τεσσάρων μηνών αφήνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην κυβέρνηση και ειδικά στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα ώστε να καλύψει τις «τρύπες»
και να προετοιμάσει το νέο πακέτο δυσβάστακτων και αντιλαϊκών μέτρων που θα παρουσιαστούν ως «διαρθρωτικές παρεμβάσεις». 

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια πίσω από το πολιτικό εμπόριο ελπίδας στο οποίο έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, επιχειρώντας να κεφαλαιοποιήσει τα αποτελέσματα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα. Τα πράγματα είναι δεδομένα και την περιέγραψε Ευρωπαίος αξιωματούχος με τον πιο γλαφυρό τρόπο.
Από τώρα ως τον Σεπτέμβριο, οπότε αναμένεται να διεξαχθούν οι εκλογές στη Γερμανία, θα επιχειρηθεί να διαμορφωθεί κλίμα σταθερότητας και αισιοδοξίας για την πορεία της εθνικής οικονομίας και την πολιτική που ακολουθεί ο κ. Γιάννης Στουρνάρας. Αμέσως μετά όμως αναμένεται να γίνει παρέμβαση στο ελληνικό δημόσιο χρέος, επί του οποίου θα κληθεί να λάβει αποφάσεις η τελευταία Σύνοδος Κορυφής του έτους. Αυτό σημαίνει ότι το 2014 θα κάνει ποδαρικό στη χώρα μας με «κούρεμα» που θα κυμανθεί από 35 ως 40%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.
Κάτι τέτοιο θα συνδυαστεί με μεγαλύτερη παραμονή της Ελλάδος «εκτός αγορών». Δεν ήταν τυχαίες οι εκτιμήσεις που ανέφεραν ότι οι δηλώσεις που έκανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος θα μπορούσαν να ερμηνευθούν πως στο τελευταίο τετράμηνο είναι πιθανόν να επιχειρηθεί «αναγνωριστική» έξοδος στις αγορές, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει κάτι ουσιαστικό.
Πέρα από τις θριαμβολογίες και τις εύκαιρες αντιδράσεις, ο υπουργός Οικονομικών είναι έκθετος απέναντι στους δανειστές διότι ακολουθεί την πολιτική που χαράσσει το αποκαλούμενο «σύστημα Σημίτη» για να χαϊδέψει τα αυτιά της πολιτικής καθεστηκυΐας τάξεως του Βερολίνου. Ο μονόδρομος των μειώσεων σε μισθούς και σε συντάξεις, το φορολογικό σαφάρι και η καταστροφή της μεσαίας τάξης μέσα από την υπεροφορολόγηση των ακινήτων δεν οδηγεί πουθενά, όπως αντιλαμβάνονται και οι Ευρωπαίοι.
Τα διλήμματα για τον κ. Γ. Στουρνάρα
Αναλόγως με τις εξελίξεις, ο κ. Στουρνάρας πρέπει να διαύλους επικοινωνίας με άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ώστε να αφήσουν τις βαριές θεωρίες και να επιλύσουν σημαντικά προβλήματα όπως είναι:
-Η ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την ανάσχεση της ανεργίας.
-Η διατήρηση των τιμών σε χαμηλότερα επίπεδα από τα σημερινά αφού είναι απαγορευτικές πλέον για σημαντική μερίδα του πληθυσμού, ακόμα και στα είδη άμεσης ανάγκης.
-Η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και σε πλαίσιο που θα είναι αποδεκτό, διότι υπάρχουν υποψίες για «ξεπούλημα» και «εκποιήσεις» ύστερα και από το σχετικό θόρυβο που διατηρείται στα ΜΜΕ.
Σε αυτά τα ζητήματα θα κριθεί η κυβέρνηση αλλά και ο υπουργός Οικονομικών από την τρόικα. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, να επιλέξει ο κ. Στουρνάρας τη διέξοδο της «ηρωϊκής εξόδου» με το πρόσχημα του ανασχηματισμού που θα γίνει τον Ιούλιο.
Ό,τι κι αν γίνει η επίσκεψη της τρόικας που θα γίνει τον Σεπτέμβριο έχει ένα βασικό θέμα: Νέα μέτρα ύψους 4,2 δισ. ευρώ για τη διετία 2015 – 2016.
Εφιάλτης για τα ακίνητα
Όλη η ιστορία γίνεται για τα ακίνητα. Για μια φορά ακόμα η Ελλάδα θα γίνει το πειραματόζωο για τις υπόλοιπες χώρες της Νότιας Ευρώπης σε ένα ζήτημα που αποτελεί φετίχ όχι μόνο για το λαό μας, αλλά και για Ιταλούς, Ισπανούς και Πορτογάλους. Ωστόσο, οι «φωστήρες» του οικονομικού επιτελείου αντί να τηρήσουν «κόκκινες γραμμές» έχουν συμφωνήσει στο Μνημόνιο να τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα αυτόματης αναπροσαρμογής των τιμών των ακινήτων από τον Ιούνιο.
Η Τράπεζα της Ελλάδος θα συγκεντρώνει στοιχεία για τις τιμές ακινήτων βάσει των αγοραπωλησιών μέσω των τραπεζών. Αυτές οι εμπορικές τιμές θα είναι η βάση σύγκρισης από τις οποίες θα καθορίζονται οι αντικειμενικές τιμές. Όπως λένε παράγοντες της ΠΟΜΙΔΑ, οι τιμές θα διαμορφώνονται αναλόγως με τις διαθέσεις και τις προθέσεις μεγαλοκαρχαριών που θέλουν να βάλουν στο χέρι την ακίνητη περιουσία μικρών ιδιοκτητών ή τις περιπτώσεις (όπως λ.χ. θα συμβεί με την εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ ή της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου).
Ως το τέλος Ιουνίου θα θεσπιστεί ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων. Υποτίθεται πως θα φέρει έσοδα ύψους 2,7 δισ. ευρώ από το 2014. Ταυτοχρόνως ιθα δρομολογηθεί η εξόφληση φόρων σε δόσεις και θα υιοθετηθεί ο νέος Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης στοιχείων (ΚΦΑΣ).
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των παλινωδιών από το υπουργείο Οικονομικών. Η «τρύπα» των 4,2 δισ. ευρώ και τα νέα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από τον Σεπτέμβριο προέρχονται από την επιμονή του κ. Στουρνάρα των συνεργατών του να:
-πλήττουν τα εισοδήματα,
-να μην προβαίνουν σε ρεαλιστική αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων χρεών που έχουν φορολογούμενοι οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις,
-να μην αντιμετωπίζουν τις συνεχείς αστοχίες επί της έμμεσης φορολογίας (βλέπε πετρέλαιο και ΦΠΑ), αλλά και
-να μην επιδεικνύουν έργο σε «αποκρατικοποιήσεις» και κλείσιμο άχρηστων οργανισμών.
Κερασάκι στην «τούρτα» δεν είναι κάτι άλλο από την αδυναμία της κυβέρνησης και ειδικά των υπουργών κ.κ. Στουρνάρα και Κωστή Μουσουρούλη να φορολογήσουν τους πλοιοκτήτες. Για όλα αυτά προτιμούν να κάνουν τους «κινέζους» ανταποκρινόμενοι μόνο στην τρέχουσα επικαιρότητα… 
 newsbomb.gr


Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες για το επερχόμενο Xperia Gaga! [Photos]


Νέο μοντέλο ετοιμάζει η Sony για τη σειρά Xperia μετά τα νέα Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR με την κωδική ονομασία Gaga ή Xperia UL

Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει πρώτα όπως πάντα στην Ιαπωνία με εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά όπως τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 600, οθόνη 5″ ανάλυσης Full HD 1920×1080 pixels, 2GB μνήμη RAM, ενσωματωμένη μνήμη 32GB και αποσπώμενη μπαταρία...

Μάλιστα πρόσφατα διέρρευσαν και οι πρώτες εικόνες που παρουσιάζουν το νέο μοντέλο της εταιρείας,ενώ η Sony δεν έχει τις έχει σχολιάσει επίσημα...
Δείτε τις εικόνες ΕΔΩ

Τι πιο σέξι από την Έλλη


Η πάντα σέξι Έλλη Κοκκίνου σε ένα αφιέρωμα με μερικές από τις πιο σέξι φωτογραφίσεις και βίντεο που δείχνουν πολύ ωραία πράγματα..

Τα κοράκια έτοιμα πάνω από την Ελλάδα!


Τον τελευταίο καιρό, από επίσημα και ημιεπίσημα χείλη ακούγεται όλο και πιο συχνά το ότι οι ξένα “funds” ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην χώρα μας. Και αυτό με τρόπο πασάρεται προς το κοινό ως μια “πορεία” προς την εξομάλυνση της οικονομικής ζωής της χώρας μας, ό,τι και εάν σημαίνει αυτό.

Ποιά είναι όμως η αλήθεια; υπάρχει πραγματικά ένα τέτοιο ενδιαφέρον για την χώρα μας από ξένα funds; Και εάν ναι, πού στρέφεται αυτό το ενδιαφέρον;
Δυστυχώς η αλήθεια είναι πολύ πιο κοντά στον “μίζερο” κλίμα της ελληνικής οικονομίας, παρά στο “αισιόδοξο” που για τους δικούς τους λόγους θέλουν να καλλιεργήσουν οι κυβερνητικοί και τα φίλα σε αυτούς προσκείμενα ΜΜΕ. Γιατί προς το παρόν η Ελλάδα αποτελεί «μαγνήτη» προσέλκυσης κυρίως για τα λεγόμενα distress funds τα οποία στοχεύουν καταρχήν στην εξαγορά απαιτήσεων των τραπεζών έναντι των επιχειρήσεων, αλλά και αντίστοιχες απαιτήσεις ιδιωτών. 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου στα μεγάλα χρηματοπιστωτικά κέντρα της Ευρώπης – και κυρίως στο Λονδίνο – παρατηρείται οργασμός εργασιών από distress funds που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα. Δεδομένου όμως ότι και σε αυτά τα fund υπάρχει αξιολόγηση, οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση την Ελλάδα παρακολουθούν distress funds που χαρακτηρίζονται ακόμη και ως “αρπακτικά”.
Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά. Τι είναι τα distress funds; Τα distress funds, όπως άλλωστε μαρτυρά η ονομασία τους (distress = αγωνία, θλίψη, εξάντληση κ.λπ.), αποτελούν επενδυτικά κεφάλαια «έκτακτης ανάγκης», που επενδύουν στην ανάγκη υπερχρεωμένων κρατών, επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Δηλαδή τι ακριβώς κάνουν;
Με απλά λόγια αγοράζουν π.χ. από μία τράπεζα που έχει έλλειψη ρευστότητας τα δάνεια ενός αριθμού καταναλωτών, σε μία αξία της ονομαστικής τους τιμής που μπορεί να είναι και το 30% της πραγματικής τους αξίας.
Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές τα ανωτέρω επενδυτικά κεφάλαια διαπραγματεύονται την εξαγορά ελληνικών δανείων σε τιμές που ξεκινούν στην καλύτερη περίπτωση από το 50% της ονομαστικής αξίας του δανείου για τα ενήμερα ενυπόθηκα δάνεια και μπορεί να κατέβουν ακόμη και στο 5% της ονομαστικής αξίας για τα μη ενυπόθηκα καταναλωτικά δάνεια, που βρίσκονται σε καθυστέρηση άνω των έξι μηνών.
Είναι προφανές ότι τα distress funds εκμεταλλεύονται την μεγάλη ανάγκη των ελληνικών τραπεζών για εξεύρεση ρευστότητας, εν όψει της επικείμενης διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησής τους, που απαιτεί την άμεση καταβολή 3 δις ευρώ σε μετρητά.
Περαιτέρω τα ξένα επενδυτικά κεφάλαια εκμεταλλεύονται την υποχρέωση που ανέλαβαν οι ελληνικές τράπεζες απέναντι στην τρόικα να εξυγιάνουν τα χαρτοφυλάκιά τους μειώνοντας τις δανειακές τους χορηγήσεις, προκειμένου να εξισορροπηθεί ο δείκτης δανείων / καταθέσεων, ο οποίος σήμερα ξεπερνά το 122%, εξαιτίας της μαζικής εκροής καταθέσεων ύψους σχεδόν 80 δις ευρώ κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Όπως μάλιστα τόνισε σε ερώτησή του στον Υπ. Οικονομικών Στουρνάρα, ο Γ. Μιχελάκης: “Με τα δεδομένα αυτά γίνεται φανερό ότι ελλοχεύει ο ορατός κίνδυνος τα distress funds να αποκτήσουν δάνεια ελληνικών τραπεζών σε τιμή ευκαιρίας και εν συνεχεία να αισχροκερδήσουν στρεφόμενοι νομικά κατά των δανειοληπτών, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν εμπρόθεσμα στις υποχρεώσεις τους, προκειμένου να εισπράξουν έστω και ένα χαμηλό ποσοστό της απαίτησής τους, το οποίο όμως θα είναι σαφώς υψηλότερο σε σχέση με το ευτελές τίμημα που κατέβαλαν στην τράπεζα για την αγορά του δανείου.
Είναι προφανές ότι η ανωτέρω αισχροκερδής πρακτική των εν λόγω funds, που προέρχονται κυρίως από την Αμερική και τη Γερμανία, αγνοεί προκλητικά τις βασικές αιτίες αδυναμίας πληρωμής των δανειακών δόσεων, που δεν είναι άλλες από την εφιαλτική άνοδο της ανεργίας στη χώρα μας και τις δραματικές περικοπές του εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών.
Επειδή οι παραπάνω πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας έχουν εύλογα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους Έλληνες δανειολήπτες,
Επειδή η πολιτεία οφείλει να προστατέψει άμεσα και αποτελεσματικά τους Έλληνες δανειολήπτες από τις ασύδοτες και ανεξέλεγκτες κερδοσκοπικές διαθέσεις των distress funds.”
Και στην Κύπρο πάνε τα ίδια funds!
«Μαγνήτης» για τα distress fund έγινε, λόγο των τελευταίων δραματικών εξελίξεων, και η Κύπρος όπου τα δεδομένα όμως είναι λίγο πιο ξεκάθαρα, τόσο για τους διαχειριστές των συγκεκριμένων funds όσο και για τους υποψήφιους πελάτες τους. Συγκεκριμένα, στην Κύπρο τα distress fund «στοχεύουν» στις μεγάλες δεσμευμένες καταθέσεις επιχειρηματιών και επιχειρήσεων προσφέροντας άμεσα μετρητά στους δικαιούχους οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση ούτε στα «κουρεμένα» κεφάλαια τους.
Έτσι λοιπόν ένας επιχειρηματίας με καταθέσεις 1.000.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρο (στην Κύπρο) μπορεί να πάρει από ένα distress fund άμεσα ένα σημαντικό μέρος των «καθαρών» κεφαλαίων και σε αντάλλαγμα θα μεταφέρουν την απαίτηση τους – κατάθεση τους – στο συγκεκριμένο distress fund το οποίο πλέον θα έχει να κάνει αυτό με την τράπεζα.
Στόχος των distress funds αυτών είναι να διεκδικήσουν, μέσω νομικών οδών, μέρος των «κουρεμένων» καταθέσεων τους από τις κυπριακές τράπεζες ή ακόμη και από το Κυπριακό κράτος. Να πάρουν δηλαδή πίσω μεγαλύτερο του 40% ή του 60% που αρχικά θα «κουρευτούν». Προβληματισμένη φέρεται να είναι η κυβέρνηση από τη δυναμική είσοδος των distress funds, ταμείων που αγοράζουν προβληματικό ενεργητικό στην Ευρώπη και τελευταία στη χώρα μας, λόγω της κρίσης χρέους.
Οι τράπεζες επιχειρώντας να καθαρίσουν τους ισολογισμούς τους και να περιορίσουν το ενεργητικό τους αναμένεται να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε πωλήσεις πακέτων δανείων. Η άνοδος των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε άνω του 25% του συνολικού χαρτοφυλακίου του συστήματος – περισσότερα από 57 δισ. ευρώ κόκκινων δανείων – προβληματίζει έντονα τις διοικήσεις των τραπεζών και τις εποπτικές αρχές και θεωρείται θέμα χρόνου να πραγματοποιηθούν συναλλαγές αυτού του είδους. Ειδικότερα, σε σχέδιο νόμου – που υποτίθεται ότι επεξεργάζεται η κυβέρνηση – εξετάζεται να ενταχθεί ρύθμιση σύμφωνα με την οποία distress funds, τα οποία έχουν αγοράσει ή θα αγοράσουν στο μέλλον χαρτοφυλάκια κόκκινων δανείων από τις τράπεζες, να υποχρεώνονται να έχουν «αντίκλητο» στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση να υπάγονται στο εθνικό δίκαιο.
Συγκεκριμένα, θα προβλέπεται ότι αν εκχωρηθεί απαίτηση πιστωτή προς τρίτους, ο εκδοχέας που δεν έχει κύρια κατοικία ή έδρα στην ελληνική επικράτεια οφείλει να ορίσει αντίκλητο στην ελληνική επικράτεια και να το γνωστοποιήσει στον οφειλέτη. Μέχρι τη γνωστοποίηση θα τεκμαίρεται ως αντίκλητος, ο τελευταίος εκχωρητής της απαίτησης.
Κάποιοι λένε λοιπόν – και τολμούν να το λένε σε διάφορα επίπεδα – ότι η οικονομική κρίση είναι “ευκαιρία”. Το μόνο που δεν λένε είναι το για ποιούς είναι η “ευκαιρία”.
Δημήτρης Παπαγεωργίου

Πασχαλίτσα – εισβολέας εξοντώνει τα υπόλοιπα έντομα με βιολογικό όπλο


Το βιολογικό μυστικό της ασιατικής πασχαλίτσας, ξενικού είδους που εισήχθη στην Ευρώπη για να καταπολεμήσει τις αφίδες στα θερμοκήπια όμως δραπέτευσε και...
πολλαπλασιάζεται ανεξέλεγκτα, ανακάλυψαν οι επιστήμονες.

Η ασιατική πασχαλίτσα (Harmonia axyridis) μπορεί να καταβροχθίσει μέχρι και 200 αφίδες (παράσιτα) ημερησίως, προστατεύοντας με φυσικό τρόπο τις καλλιέργειες στα θερμοκήπια, ωστόσο τα τελευταία χρόνια κατάφερε να επικρατήσει στην Ευρώπη και τη βόρεια Αμερική σε βάρος των ενδημικών ειδών.

Το φθινόπωρο οι εισβολείς γίνονται ιδιαίτερα «ενοχλητικοί», καθώς συγκεντρώνονται σε μεγάλες ομάδες και ψάχνουν κατάλληλα καταφύγια για να ξεχειμωνιάσουν.

Εκτός αυτού, ορισμένες φορές προκαλούν σοβαρές αλλεργίες στους ανθρώπους.

Προσπαθώντας να κατανοήσουν τα μυστικά της ασιατικής πασχαλίτσας οι ερευνητές του πανεπιστημίου Liebig στο Γκίσεν της Γερμανίας ανακάλυψαν ότι τα σωματικά της υγρά περιέχουν αντιμικροβιακά πεπτίδια και ένα τοξικό υπερ-παράσιτο, θανατηφόρο για τα υπόλοιπα έντομα.

Οι μικροσκοπικοί μύκητες ονομάζονται μικροσπορίδια και δεν βλάπτουν τον ξενιστή, δηλαδή την ασιατική πασχαλίτσα, ωστόσο σκοτώνουν τα υπόλοιπα έντομα.

Τα μικροσπορίδια εντοπίζονται επίσης στα αυγά και τις προνύμφες της πασχαλίτσας, κάτι που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τις ενδημικές πασχαλίτσες αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλές φορές τρώνε τα αυγά η μια της άλλης.

Τα αντιβιοτικά στοιχεία της πασχαλίτσας είναι τόσο ισχυρά, που οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μελλοντικά το έντομο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη φαρμάκων για την αντιμετώπιση ποικίλων ασθενειών.

econews

Με την Ορχήστρα Νέων και τη Χορωδία του Δίου ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ







Μια ανεπανάληπτη βραδιά έζησαν όσοι επισκέφθηκαν το βράδυ του Σαββάτου το Μουσείο της Ακρόπολης, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων.
Το επιβλητικό κτίριο από τη μία μεριά, από την άλλη τα μνημεία της Ακρόπολης και ανάμεσά τους η Ορχήστρα Νέων με τη Χορωδία του Δίου, να μαγεύουν τους χιλιάδες επισκέπτες ,με τους μουσικούς τους ήχους και τα τραγούδια τους. «Αυτό δεν ξανάγινε», σχολίασε γνωστός δημοσιογράφος την επομένη σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι. «Μια καταπληκτική ορχήστρα παιδιών, που έφερε ο κ. Παντερμαλής από το Δίον, συγκέντρωσε τόσο κόσμο που ακόμα και από τους εξώστες του Μουσείου κρέμονταν σαν τσαμπιά».
Ήταν πράγματι μια αποθέωση για τα παιδιά της Ορχήστρας, τους ερμηνευτές, για τους Χορωδούς, τον μαέστρο και βέβαια τους συντελεστές αυτού του μουσικού οικοδομήματος. Η Πιερία στο μεγαλείο της! Μοναδική ήταν η στιγμή, όταν η Ορχήστρα έπαιξε το «Τρένο για την Κατερίνη». Ένα ηχηρό χειροκρότημα κάλυψε τα πάντα! Ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, ευτυχισμένος για όσα συνέβαιναν στο Μουσείο. Ρεκόρ επισκεπτών: Είκοσι τρεις χιλιάδες επισκέφτηκαν όλη μέρα το Μουσείο. Αποθεωτική η νύχτα, με τη μουσική της Ορχήστρας του Δίου, του αγαπημένου τόπου του Καθηγητή, που ζει εκεί από το 1970, όπως συχνά καυχιέται.
Ο πρώην δήμαρχος Δίου και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, Γρηγόρης Παπαχρήστος φανερά συγκινημένος εισέπραξε συγχαρητήρια από γνωστούς και αγνώστους. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε η δημοσιογράφος, Γεωργία Σαδανά.
Ανάμεσα στους χιλιάδες θεατές και πολλοί Πιερείς. Ήταν εκεί και το 3ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης. Χαρακτηριστικά τα λόγια του Καθηγητή και Προέδρου του Μουσείου της Ακρόπολης, του τρίτου σπουδαιότερου μουσείου στον κόσμο, σύμφωνα με διαγωνισμό που έγινε πρόσφατα από μεγάλη εταιρία. Μετά την εκδήλωση, «αυτή η βραδιά θα γραφτεί στην ιστορία του Μουσείου ως ένα από τα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν στην πεντάχρονη ζωή του!» τόνισε ο κ. Παντερμαλής και δεν έπαψε να μοιράζει συγχαρητήρια στα παιδιά, στους ερμηνευτές, στον μαέστρο Νίκο Πατρή και  στο Γρηγόρη Παπαχρήστο.

Δελτίο Τύπου αναφορικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας της κλοπής καλωδίων ηλεκτροδότησης στο εθνικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο

                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
----------------------------------------------------------
Ταχ. Δ/νση:  Βασ. Όλγας  198   
Τ.Κ.: 546 55
Πληροφορίες: Μίνα Κουρνούτου
Τηλέφωνο: 2313 – 319663
Fax: 2313 – 319763
E_mail: antiperiferiarxis-thess@pkm.gov.gr



              
             

  

  





    Θεσσαλονίκη, 20/05/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά κλοπής καλωδίων στο δίκτυο ηλεκτροδότησης εθνικών και περιφερειακών οδών, η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να συμβάλουν ενεργά στο έργο της, καταγγέλλοντας κάθε περιστατικό παραβατικής δραστηριότητας που θα υποπέσει στην αντίληψή τους.
Η έλλειψη ηλεκτροφωτισμού στους δρόμους εγκυμονεί κινδύνους για όλους τους συμπολίτες μας, γι’ αυτό θα ήταν καλό όταν παρατηρούμε ύποπτες συμπεριφορές ατόμων να ειδοποιούμε εγκαίρως την Άμεση Δράση (100) ή να επικοινωνούμε με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας στο τηλέφωνο 6983-337291, το οποίο είναι διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο.
Σημειώνεται ότι οι συνεχείς επιδιορθώσεις στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, εξαιτίας της κλοπής καλωδίων ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αντλούν μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού που αφορά στο φωτισμό των οδών, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται το ποσό που προορίζεται για νέες κατασκευές φωτισμού.  
Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής, «πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι και να συνεργαστούμε, ώστε να ενισχύσουμε τα έργα φωτισμού των δρόμων και όχι να αναλωνόμαστε στο να επιδιορθώνουμε συνεχώς το υπάρχον δίκτυο ηλεκτροφωτισμού».


Με την παράκληση για δημοσίευση / αναμετάδοση




Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Έναρξη νέων παραγγελιών: Πατάτες Αχαΐας προς 0,45€ το κιλό


Διανομή Πατάτας, το επόμενο Σάββατο 25 Μαΐου 2013, στο χώρο της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ανακοινώνει την έναρξη παραγγελιών κιτρινόσαρκης, φρέσκιας πατάτας Αχαΐας, το επόμενο Σάββατο 25 Μαΐου 2013, στο χώρο της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης.
Οι πατάτες είναι άριστης ποιότητας, ποικιλίας mondial, ιδανικές για τηγάνισμα και θα διατίθενται σε τσουβάλια των 22,5 κιλών προς 10€ το τσουβάλι, δηλαδή προς 0,45€ το κιλό.
Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου 2013, το μεσημέρι (βλέπε http://www.otoposmou.gr), μετά την παραλαβή του πιστοποιητικού χημικών αναλύσεων του προϊόντος (έλεγχος για φυτοφαρμάκων).
Η τιμή της πατάτας, σήμερα, στα περισσότερα Super Market της Κατερίνης, πλησιάζει το ένα Ευρώ.
Αποθηκεύστε τις πατάτες σε ένα ή περισσότερα χαρτοκιβώτια, στα οποία θα έχετε κάνει μερικές τρύπες, ώστε να παίρνουν αέρα. Βάλτε τις σε σκοτεινό και δροσερό σημείο. Δεν πρέπει δεν τις βλέπει το φως του ήλιου. Έτσι, οι πατάτες θα παραμένουν σκληρές και φρέσκιες για περισσότερο διάστημα. Η φρέσκια πατάτα, κάτω από αυτές τις συνθήκες, μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και ένα μήνα. Μην κάνετε το λάθος και τις βάλετε στο ψυγείο, νομίζοντας ότι έτσι θα παρατείνετε τη διάρκεια ζωή τους. Το μόνο που θα πετύχετε είναι να γίνουν υπόγλυκες και να μαυρίζουν όταν τις μαγειρεύετε.
Συμβουλή: Αποφύγετε να αποθηκεύετε πατάτες και κρεμμύδια μαζί, καθώς τα αέρια που εκπέμπουν, συντελούν στο να χαλάνε σε συντομότερο χρονικό διάστημα.






Oι δύο Ελλάδες: Ανάπτυξη και Τιμωρία



«δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς πολιτισμό και πολιτισμός χωρίς ανάπτυξη. Η αρμονία με το περιβάλλον είναι το ζητούμενο. Αρμονία σημαίνει αρετή, ευημερία και ομορφιά» Αντώνης Σαμαράς Πρωθυπουργός της Ελλάδας και γιουσουφάκι των ευρωπαίων και ντόπιων πλουτοκρατών.
Διαβάζω στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ακούω στα κανάλια για ανάπτυξη το 2014. Διαβάζωδιθυράμβους προερχόμενους απο Γερμανία μεριά για τον οδηγητή, τον άνθρωπο που νίκησε την κρίση. Κι ύστερα διαβάζω και την παραπάνω ρήση που εκστόμισε αυτός ο μεγάλος άνδρας-πολιτικός της σύγχρονης Ελλάδας μπροστά στην κινεζική πλουτοκρατία, αποδεικνύοντας πως  εκτός από το πώς να φτωχαίνει τον κοσμάκη γνωρίζει ΚΑΙ απο φένγκ σούϊ.
Ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι υπερήφανος για αυτόν τον σύγχρονο ήρωα και απόστολο του πολιτισμού και της ευημερίας. Μας συγκίνησε όλους για μιά ακόμη φορά η ειλικρίνεια που διακατέχει αυτόν και το συνάφι του.
Νομίζετε πως τυχαία επιλέχθηκε η Κίνα; Μα υπάρχει πιό χαρακτηριστικό παράδειγμα απο τον γνωστό κινεζικό τρόπο αξιοποίησης εργατικού δυναμικού;
Βέβαια είναι και μεγάλη ευκαιρία τώρα που οι Κινέζοι άρχοντες ενδιαφέρονται για ανοίγματα και επενδύσεις,έτρεξε και ο Σαμαράς να απλώσει το χέρι του επαίτη.
Στα σοβαρά τώρα.
Ο Σαμαράς κι ο κάθε Σαμαράς όπως και τα υπόλοιπα μέλη της  συμμορίας, γνωρίζουν καλύτερα  απο τον καθένα μας την τέχνη της δημαγωγίας και της παραπλάνησης.
Έχοντας και την στήριξη των αστικών μέσων προπαγάνδας,τα φράγκα των τραπεζών και την εθελοτυφλία της δικαιοσύνης καταφέρνουν όχι μόνο να παραπλανούν τον λαό, για να φάνε ό,τι είναι να φάνε τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης -έτσι γινόταν μέχρι πρότινος-, αλλά πλέον για να επιβάλλουν με κάθε τρόπο τις εντολές των ευρωπαίων και εγχώριων αφεντικών για να μας σκλαβώσουν για καμιά εικοσαριά χρονάκια και μετά να φάμε και εμείς κανα κοκκαλάκι, σάν αυτά που τρώγανε κάποιοι την εποχή της χρυσής ολυμπιάδας και του ευρωπαϊκού κυπέλλου.
Εντάξει κάποιοι δέν έφαγαν κοκκαλάκια αλλά ολόκληρα μοσχάρια. Για εμάς τους υπόλοιπους μιλάω, την πλέμπα.
Τί έχουμε εδώ τώρα; Έχουμε το εξής σκηνικό του παραλόγου.
Πρώτα έχουμε τον βιασμό των λέξεων και των εννοιών.
Η ανάπτυξη επιτυγχάνεται με την δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου του μέσου πολίτη.
Και ο πολιτισμός της διαλυμένης κοινωνικά χώρας φαίνεται απο τον κανιβαλισμό που επιδεικνύει καθημερινά ο πολίτης φανερώνοντας την απόγνωση και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.
Φαίνεται απο την ανεξήγητη εμμονή του στο να συντηρεί στην εξουσία κάτι άπληστα καθάρματα σάν αυτά που μας κυβερνάνε.
Φαίνεται απο την στροφή στους υμνητές των ναζί, καθότι αυτοί που κραυγάζουν για την πατρίδα τους ξεχνούν πως οι πρόγονοί τους σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες σε αυτό τον τόπο και αφήσανε εκατομμύρια να λιμοκτονήσουν.
Φαίνεται απο την απάθεια που δείχνει η μεγάλη κοιμώμενη πλειοψηφία στην κατάλυση της “δημοκρατίας”.
Στην παράδοση άνευ όρων στους διεθνείς τοκογλύφους.
Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης για αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν.
Στις μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες.
Αυτού του είδους την ανάπτυξη και τον πολιτισμό  θέλουνε ο Σαμαράς και η συμμορία του.
Όσο για την αρμονία, την αρετή και την ευημερία αυτές οι τρείς λέξεις μπορεί να ακούγονται υπέροχες σε κάθε νοήμων όν στον πλανήτη,όμως η πραγματικότητα και οι αριθμοί είναι αμείλικτα στοιχεία για την απόδειξη πως οι παραπάνω έννοιες ΔΕΝ υφίστανται σε καμία περίπτωση.
Οι ουρές των πεινασμένων και τα υποσιτισμένα παιδιά καταμαρτυρούν την ευημερία.
Οι χιλιάδες των αυτοκτονημένων καταμαρτυρούν την αρμονία.
Και η αρετή, είναι ξεκάθαρη στο χρέος της ανύπαρκτης πολιτείας μπροστά στην αντιμετώπιση της φτώχειας, των αστέγων, των νέων που αργοσβήνουν στα σοκάκια απο τα ναρκωτικά, στα παιδιά που έχουνε όνειρα και ανύπαρκτο μέλλον.
Αυτό είναι το φένγκ σούϊ των κυβερνώντων. Η Ελλάδα που θέλουνε. Μιά χώρα κοιμισμένων σκλάβων των 500 ευρώ που παρακολουθεί με κυνική απάθεια τηλεσκουπίδια την στιγμή που δίπλα μας γκρεμίζεται το σύμπαν.
Μιά κοινωνία που στρέφει όλο το κομπλεξικό μίσος της στον εαυτό της,και δίνει χαρά στους άψυχους και άπληστους εξουσιολάγνους πολιτικούς και τα αφεντικά που καιροφυλακτούν απο κάτω.
Όλοι τους διψούν για αίμα αθώων.Διψούν για φτηνό εργατικό δυναμικό, για σιωπηλούς καταναλωτές στην αρένα του ανταγωνισμού.
Αυτή θα είναι η άλλη Ελλάδα.
Η χώρα που τα σκάνδαλα των διαπλεκόμενων θα παραγράφονται ή θα κρύβονται επιμελώς κάτω απο το χαλί της  “δημοκρατίας” και της κοινωνικής ευημερίας.
Η χώρα όπου οι μεγαλοβιομήχανοι και οι εφοπλιστάδες θα απολαμβάνουν φοροασυλία, την στιγμή που η πλέμπα θα βρίσκεται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή στις φυλακές γιατί δέν θα έχει φράγκο.
Η χώρα που θα ευδοκιμούν οι αόρατες όφ σόρ και ο κάθε μικρομεσαίος θα αγωνίζεται για να βγάλει το μίζερο μεροκάματο.
Αυτό είναι το ελληνικό γίν-γιάν όπου η δική μας σκλαβιά θα συμπληρώνει την δική τους ανάπτυξη.
Και αυτή η αρρωστημένη συνύπαρξη θα είναι η τιμωρία μας.
Μια τιμωρία που μας επιβάλλεται όχι γιατί τα φάγαμε και τα χρωστάμε, αλλά γιατί δέν κάναμε τίποτε όλα αυτά τα χρόνια για να πνίξουμε στην θάλασσα όλα αυτά τα λαμόγια που κερδοσκοπούν εις βάρος μας.
Τα παράσιτα που τρώνε το ψωμί μας. Τις κατσαρίδες και τα σκουλήκια που ρητορεύουν και δημαγωγούν. Μαζί με το υπόλοιπο γ@μѠσύστημα.
Γι αυτό και η αυτοοργάνωση η ενότητα και η μαζική αντεπίθεση είναι ο μόνος δρόμος για το αύριο.
Και η τιμωρία των ενόχων θα πρέπει να είναι αμείλικτη.
Ας οργανώσουμε τις λαϊκές μαχόμενες επιτροπές των πόλεων και των χωριών. Χωρίς μεσάζοντες ,χωρίς ηγέτες και ψευτοσωτήρες.
Να διεκδικήσουμε μόνοι μας το δίκιο μας. Να μή ζήσουμε σάν δούλοι.

Από mavrhlista