ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: Ευχαριστήριο



ΘΕΜΑ: «Ευχαριστήριο»                                                                

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας κ. Δημήτριος Ελευθεριάδης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της οργανωτικής επιτροπής, ύστερα από την ομολογουμένως άριστη διοργάνωση των αγώνων ποδοσφαίρου της Τελικής φάσης του Κυπέλλου γυναικών Ελλάδας και του προγράμματος της UEFA - ΕΠΟ Grassrootsπου διεξήχθησαν στο Ενωσιακό γήπεδο από 17 έως 19 Μαΐου 2013, αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν θερμά όλο το φίλαθλο κοινό της Πιερίας καθώς και όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν στην διοργάνωση των παραπάνω εκδηλώσεων και ιδιαίτερα ευχαριστεί θερμά :
·            Την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου
·            Τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη
·            Τον Δήμαρχο Δίου Ολύμπου κ. Γεώργιο Παπαθανασίου
·            Τον Δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελο Πολύζο
·            Τους Αντιδημάρχους του Δήμου Κατερίνης κ.κ. Νίκο Παπαζιώγα, Λάζαρο
Ντόντη, και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κατερίνης κ. Αστέριο Μπουσνάκη
·         Τον Πρόεδρο ΟΠΠΑΠ κ. Θωμά Παπαδημητρίου
·         Τον Αντιδήμαρχο Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Γεώργιο Φαρμάκη
·         Την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, την Διασωστική ομάδα και τους Σαμαρείτες, την Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, τον γιατρό των αγώνων κ. Θεόδωρο Γρηγορόπουλο
·         Τους χορηγούς που στήριξαν οικονομικά τους αγώνες.
·         Όλα τα σωματεία και τους προπονητές τους, τον Σύνδεσμο Διαιτητών που υποστήριξαν την εκτέλεση του προγράμματοςGrassroots.
·         Όλα τα Μ.Μ.Ε. για την προβολή των διοργανώσεων
           

                                                                    
 Για  το  Δ.Σ.
Ο Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Γεώργιος Γκοτζαμανίδης                 Κωνσταντίνος Ορφανίδης

Εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στην Κέρκυρα




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στην Κέρκυρα, όπως αυτή υλοποιήθηκε από 15 έως 19 Μαΐου 2013, καθώς περίπου 110 συνταξιούχοι του Νομού μας συμμετείχαν σ’ αυτή.
Κατά την έναρξη της εκδρομής, οι συμμετέχοντες  δια μέσου της νέας Εγνατίας οδού έφθασαν στην Ηγουμενίτσα όπου επιβιβάστηκαν στο καράβι για την Κέρκυρα. Η πρώτη τους επίσκεψη ήταν στη θαυμάσια τοποθεσία Κανόνι όπου βρίσκεται στο Ποντικονήσι και στη Μονή Βλαχερνών η οποία συνδέεται με τη στεριά με μια προκυμαία. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το γνωστό ανάκτορο Αχίλλειο που το έκτισε η βασίλισσα Ελισσάβετ και έδωσε το όνομα του ήρωα Αχιλλέα ενώ το μεσημεριανό τους διάλλειμα ήταν στο ψαροχώρι Μπενίτσες. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επέστρεψαν στην πόλη της Κέρκυρας και επισκέφθηκαν την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου του νησιού που φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου, το μουσείο Κινεζικής τέχνης και την πλατεία Σπιανάδα. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι είχαν ελεύθερο χρόνο να γνωρίσουν τα γραφικά καντούνια της πόλης ενώ δείπνησαν στο ξενοδοχείο με ζωντανή μουσική, κλαρίνα και ατελείωτο χορό.
Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκαν τη γραφική Παλαιοκαστρίτσα, μια σαγηνευτική περιοχή με γραφικούς κόλπους, γαλαζοπράσινα νερά, σπηλιές και βράχια. Στην κορυφή ενός λόφου βρίσκεται το Μοναστήρι της Παναγίας της Παλαιοκαστρίτσας που έχει κτιστεί το 1228 και κάποιοι από τους συμμετέχοντες εκδρομείς το επισκέφθηκαν με τα πόδια. Στη συνέχεια είχαν ελεύθερο χρόνο να απολαύσουν την πόλη ενώ το βράδυ με το δείπνο τους απόλαυσαν παραδοσιακούς χορούς από τοπικά συγκροτήματα και χόρεψαν και οι ίδιοι, απογειώνοντας το κέφι και τη διασκέδαση όλων.
Κατά την επιστροφή τους την τέταρτη ημέρα έκαναν στάση στο μουσείο του Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν στο Μέτσοβο το λαογραφικό μουσείο της περιοχής με εκθέματα της περιόδου 1650-1850.
Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες αφού όλοι επέστρεψαν κατενθουσιασμένοι και γεμάτοι όμορφες εμπειρίες. Ευχαρίστησαν ιδιαίτερα το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας για την άψογη διοργάνωση της εκδρομής καθώς σε όλη τη διάρκειά της δεν παρουσιάστηκε απολύτως κανένα πρόβλημα ή παράπονο από τους συμμετέχοντες συνταξιούχους.

ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ VIDEO: Αγρότης βγάζει βόλτα τις 5.000 πάπιες του!



       Αν έχετε σκύλο τότε γνωρίζετε καλά πόσο δύσκολο είναι να τον συγκρατήσετε όταν τον βγάζετε βόλτα.... 
 
 Σκεφτείτε τώρα αντί για τον σκύλο να βγάζατε βόλτα 5.000 πάπιες... Μάλλον δεν συγκρίνεται!  


Ο 70χρονος Κινέζος αγρότης που θα δείτε στο βίντεο πάντως δεν φαίνεται να προβληματίζεται ιδιαίτερα. Χρησιμοποιεί ένα μακρύ ραβδί για να καθοδηγήσει τα πουλιά και δείχνει να το διασκεδάζει! Όλες οι πάπιες τον ακολουθούν σαν πολύ καλά πειθαρχημένοι στρατιώτες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε όλες τις βόλτες του δεν έχει χάσει ποτέ καμία πάπια!











dinfo.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 72Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Μαθητής σκότωσε στο Αγρίνιο με μαχαίρι τη μητέρα του γιατί του είπε να κλείσει την τηλεόραση

Αγριο έγκλημα σημειώθηκε στο Αγρίνιο, όπου τα ξημερώματα της Τετάρτης νεαρός 18χρονος σκότωσε τη μητέρα του με κουζινομάχαιρο επειδή του είπε να κλείσει την τηλεόραση.
Το τραγικό περιστατικό, το οποίο έγινε στον.....
Αγιο Κωνσταντίνο στο Αγρίνιο σημειώθηκε σύμφωνα με το thebest, επειδή η μητέρα έκανε παρατήρηση στο γιο της ο οποίος είναι μαθητής της Γ' Λυκείου για το γεγονός πως ξενυχτούσε στην τηλεόραση ενώ σήμερα έδινε πανελλήνιες.
Οπως αναφέρεται, επακολούθησε καβγάς με αποτέλεσμα ο μαθητής να βγει εκτός ελέγχου και να σκοτώσει τη μητέρα του, η οποία φέρει μαχαιριές στο θώρακα, τη δεξιά ωμοπλάτη και στον αντίχειρα.
Ο 18χρονος μαθητής έχει συλληφθεί και η υπόθεση και τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό έγκλημα ερευνώνται

Τόμας Πρωτόπαπας: Συγκίνηση σε facebook και twitter για το θάνατό του – Φωτογραφίες από τη ζωή του











Το θαύμα που όλοι περίμεναν, ήλπιζαν και προσεύχονταν γι' αυτό δεν έγινε. Ο Τόμας Πρωτόπαπας 
άφησε την τελευταία του πνοή μετά από 6 εβδομάδες στην εντατική. Το τροχαίο ατύχημα που έγινε 
στις 17 Μαρτίου στην Αττική οδό στάθηκε μοιραίο... Η περιπέτειά του συγκίνηση το πανελλήνιο. 
Από την πρώτη στιγμή φίλοι, συνεργάτες, γνωστοί και απλοί άνθρωποι που τον γνώριζαν μέσα 
από την τηλεόραση ή και απλά λόγω της επικαιρότητας έστειλαν την θετική τους ενέργεια αλλά δεν
 ήταν αρκετό.
Ο 26χρονος ηθοποιός έχασε τη σκληρή μάχη με το θάνατο σκορπίζοντας θλίψη. Η είδηση του θανάτου τ
ου προκάλεσε “πανικό” από μηνύματα στα social media. Μηνύματα συμπαράστασης στην οικογένειά του. 
Στους γονείς του Γιάννη και Άλισον, στον αδερφό του Μάνο, στον θείο του Γιώργο και στην κοπέλα 
του Ιωάννα.
Ο άδοξος θάνατος του Τόμας, του ξανθού "βασιλιά", κατάφερε να συγκινήσει το πανελλήνιο. 
Δες μερικές στιγμές από τη ζωή του....
























45 δολάρια μια χειραψία με τη Γιάννα!



Η βιβλιοπαρουσίαση στις ΗΠΑ όταν πρόκειται μάλιστα για talk of the town συγγραφείς υπόκειται σε άλλα ήθη και έθιμα. Γιατί εάν θες να συνομιλήσεις με τον writer και να του σφίξεις το χέρι, θα πρέπει πρώτα να έχεις ανοίξει το πορτοφόλι σου. Γιατί πέραν του Ατλαντικού έχει αποδημήσει ο τζάμπα αναγνώστης- θαυμαστής.
Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τη Lady G, όπως έχει μείνει γνωστή στην Ελλάδα η Γιάννα Αγγελοπούλου, που............... περιοδεύει στις ΗΠΑ και παρουσιάζει το βιβλίο της «My Greek Drama».
Φίλοι από τη Βοστώνη με ενημέρωσαν ότι η πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου που έγινε στις 8 Μαΐου, κόστιζε 45 δολάρια. Με το ποσό αυτό άκουγες τη Γιάννα, ρωτούσες τη Γιάννα, χαιρετούσες τη Γιάννα και μετά είχε και Dinner Buffet - όχι ότι κι ότι όπως μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Algonquin Club - για να μην φύγεις με άδειο στομάχι.
Ρώτησα τους Βοστωνέζους φίλους εάν στο ποσό αυτό συμπεριλαμβανόταν και η αγορά του βιβλίου. Μου είπαν πως όχι… Εάν αγόραζες και το βιβλίο υπογεγραμμένο, βεβαίως – βεβαίως από τη συγγραφέα, το κόστος ανέβαινε στα 71.95 δολάρια. Pas mal, όπως θα έλεγαν οι Γάλλοι ή καλύτερα συναλλαγή win- win- win, όπως λέμε τελευταία εδώ στην Ελλάδα, και για την writer και για τον αναγνώστη και για τους διοργανωτές.
Και το ερώτημα είναι: πώς θα γίνει η παρουσίαση στην Ελλάδα; Με μπουφέ και εισιτήριο; Ή κατά το ελληνικό έθιμο χειραψία και φωτό θα είναι for free και θα πωλείται μόνον το βιβλίο υπογεγραμμένο ή μη στην ίδια τιμή;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες διοργανωτές της παρουσίασης θα έχουν «σκληρή πόρτα». Είναι βλέπετε και εκείνο το παλαιό επεισόδιο με τη Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου και την Αναστασία Αθήνη που τους κρατά σε αναμμένα κάρβουνα.

Υ.Γ

Για του λόγου το αληθές ιδού η πρόσκληση σε copy paste:

“Hi,

Greek Ambassador and Chief organizer of the 2004 Athen's Olympics, Gianna Angelopoulos will be speaking in Boston Wednesday night, May 8th at the Algonquin Club about her new book, MY GREEK DRAMA: LIFE, LOVE AND ONE WOMAN’S OLYMPIC EFFORT TO BRING GLORY TO HER COUNTRY.
We would be very grateful if could share this invitation with your members. You can learn more about her book at www.mygreekdrama.com.
The itinerary of the event:
-Reception
-6:30 Author Talk with a Q&A
-7:30 PM Buffet Dinner
-Books for sale/with a book signing by the Ambassador
Cost is $45.00

Thank you very much.
Sincerely,
Jamie Hahn
Publicity Associate”

Όλα είναι ένα τέχνασμα για να χάσουμε τα ακίνητα.



Σύμφωνα με τους πιο κάτω λογικούς συλλογισμούς αποδεικνύεται παραχρήμα ότι ο στόχος των ντόπιων και ξένων «προστατών» μας είναι να μας αρπάξουν σύμφωνα με τους νόμους και το σύνταγμα τα ακίνητα.

Η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τους δανειστές, επιβάλει συνεχώς όλο και περισσότερους φόρους, χαράτσια, εισοδηματικά τεκμήρια και λοιπές επιβαρύνσεις, αφαίρεση φοροελαφρύνσεων κ.λ.π.. Η Δικαιοσύνη από το άλλο μέρος τα βλέπει όλα συνταγματικά και νόμιμα και δεν αντιδρά. Άρα ο πολίτης δεν έχει κάποια προστασία απέναντι στον κρατικό εξαναγκασμό. Για να πληρωθούν όμως όλα αυτά απαιτούνται να έχουν...
οι πολίτες χρήματα.  Αλλά χρήματα δεν υπάρχουν. Η ανεργία αυξάνεται, οι μισθοί μειώνονται, οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι χωρίς δουλειές και φυτοζωούν. Η ρευστότητα εξαφανίστηκε. Από πού λοιπόν θα βρεθούν τα χρήματα; Μόνο μια πηγή χρημάτων υπάρχει. Οι καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες. Ας δούμε όμως τι συμβαίνει εκεί, άσχετα με το αν υπάρχουν ή όχι στην πραγματικότητα τα χρήματα αυτά στις τράπεζες αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΑ) που δημοσιεύτηκαν πέρυσι τον Αύγουστο (σχετικό δημοσίευμα μπορείτε να δείτε εδώ): 1) το 81,5% των Ελλήνων αποταμιευτών δεν ξεπερνούσαν τα 2.000 ευρώ, 2) το 11,3% των καταθετών διέθετε στους λογαριασμούς του μεταξύ 2.001 και 10.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το σχεδόν το 93% των φυσικών προσώπων στη χώρα μας δεν έχουν περισσότερα από 10.000 στις ελληνικές τράπεζες. 3) το 5,9% διαθέτει καταθέσεις μεταξύ των 10.001 και των 50.000 ευρώ, 4) το 0,9% έχει στους λογαριασμούς του καταθέσεις μεταξύ των 50.001 και των 100.000 ευρώ και 5) και μόλις το 0,4% των αποταμιευτών διαθέτει ποσά που υπερβαίνουν τις 100.001 ευρώ.

Τι βλέπουμε λοιπόν; Βλέπουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που ξεπερνά πολύ το 90% δεν θα μπορέσει με μαθηματική βεβαιότητα να ανταποκριθεί στην πληρωμή των υπέρογκων βαρών που επιβάλουν συνεχώς  κυβέρνηση και δανειστές.

Επομένως που οδηγούμαστε; Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην απώλεια των ακινήτων, τα μόνα αξιόλογα περιουσιακά αντικείμενα που έχουμε. Εξάλλου πρόσφατα ψηφίστηκε νόμος σύμφωνα με τον οποίο, το δημόσιο αποκτά το δικαίωμα να προβαίνει, πέρα από την άμεση κατάσχεση των καταθέσεων και σε άμεση εκποίηση των ακινήτων των οφειλετών του δημοσίου. Αυτά για όσους έχουν ακίνητα. Όσοι δεν έχουν θα μπουν στα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης οφειλετών του δημοσίου που θα δημιουργηθούν. Είναι δηλαδή ολόκληρη η κοινωνία εγκλωβισμένη σε ένα μεγάλο στρατόπεδο κρατικού εξαναγκασμού.

Δεν ξέρουμε πως το βλέπετε εσείς, αλλά εμείς βλέπουμε μια τεράστια τεχνητή κρίση για να χάσουμε τα ακίνητα για τα οποία στερηθήκαμε τις χαρές μιας ζωής.  Αξίζει άραγε να το επιτρέψουμε αυτό; Δεν πρέπει άραγε να αντιδράσει η κοινωνία;

Αν δεν εγερθούμε από το λήθαργο που μας έχουν ρίξει, σύντομα θα βρεθούμε προ απροόπτου.

Κλέφτες και Αρματολοί τα όπλα έξω απ’ τη Βουλή


Δεν θα μπορούν να οπλοφορούν οι βουλευτές μέσα στη Βουλή, οπότε τώρα θα έχουν μια ακόμα δικαιολογία για να μην πατάνε ποτέ το πόδι τους στο κοινοβούλιο, αφού θα αισθάνονται ανυπεράσπιστοι. Με απόφαση του προέδρου της Βουλής, οι βουλευτές θα είναι υποχρεωμένοι να αφήνουν τα όπλα τους στους οπλοβαστούς που θα βρίσκονται στην είσοδο της Βουλής, αν και αρχικά υπήρχε η σκέψη να τους αφαιρούνται μόνο οι σφαίρες.

Η απόφαση να μην οπλοφορούν οι βουλευτές στη Βουλή πάρθηκε γιατί υπήρχε ο κίνδυνος οι αρματολοί βουλευτές να πυροβολήσουν τους κλέφτες βουλευτές.

Χτες οι βουλευτές πέρασαν από μαγνητική πύλη και άρχισαν να βαράνε οι συναγερμοί, αφού...
ήταν όλοι φορτωμένοι με μπαζούκας.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παρέδωσαν τα όπλα τους στην είσοδο αλλά κράτησαν τα στιλέτα, τους σιδερολοστούς, τα καδρόνια και τις σιδερογροθιές που έχουν συναισθηματική αξία γι’ αυτούς επειδή τους τα έχουν χαρίσει οι μαμάδες τους.

Οπωσδήποτε, η απαγόρευση των όπλων στη Βουλή θα δώσει άλλο τόνο στις συνεδριάσεις, αφού είναι αλλιώς να ξέρεις πως αυτοί που σε ακούνε είναι άοπλοι κι αλλιώς να ξέρεις πως μπορεί να φρικάρουν με τις μαλακίες σου και να σου τινάξουν τα μυαλά στον αέρα.

Κάποιοι βουλευτές θεωρούν αντιδημοκρατικό μέτρο την απαγόρευση της οπλοφορίας μέσα στη Βουλή -και ζητούν να επιτραπεί ξανά αλλά οι βουλευτές να φοράνε κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα-, ενώ κάποιοι άλλοι ζητούν να επιτραπούν μέσα στη Βουλή τα όπλα του paintball και οι βουλευτές να πετάνε μπογιά στους άλλους βουλευτές, για να αποκτήσει χρώμα το κοινοβούλιο.

Εγραψε ο Pitsirikos

Η Συνταγή της Ημέρας!


Πιτάκια με τυρί και ζαμπόν

Συνταγη για 12 πιτακια

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

Ζύμη
150ml χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
7γρ. ξηρή μαγιά
450γρ. αλεύρι
170ml γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
35γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας λάδι, για το άλειμμα του ταψιού
1 αυγό χτυπημένο, για το άλειμμα της ζύμης
Για τη γέμιση
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
200γρ. βραστό, καπνιστό ζαμπόν, ψιλοκομμένο
100γρ. τυρί, τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε τη ζύμη βάζουμε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά, και ανακατεύουμε μαζί 100 γραμμάρια αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα να φουσκώσει για 2-3 ώρες.
Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι το βούτυρο και το αυγό και στη συνέχεια ζυμώνουμε το μίγμα ώστε να γίνει μια σταθερή ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.
Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη γέμιση. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα δύο λεπτά. Ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα το ζαμπόν, το τυρί, το μαϊντανό και τους σπόρους κύμινου, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε 12 μικρούς κύκλους με ένα ποτήρι. Τοποθετούμε μια κουταλιά γέμιση στο μισό ενός κύκλου ζύμης, βουρτσίζουμε στη συνέχεια τις άκρες με το χτυπημένο αυγό, και διπλώνουμε τη ζύμη. Διπλώνουμε τις άκριες της ζύμης προς τα πάνω ώστε να περικλείουν τη γέμιση. Πιέζουμε τις άκρες μαζί και αλείφουμε και πάλι με το χτυπημένο αυγό. Γεμίζουμε το υπόλοιπο των κύκλων κατά τον ίδιο τρόπο.
Τοποθετούμε τις πίτες σε ένα λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Καλή Όρεξη!

Η απάντηση των πολιτών είναι η αυτοοργάνωση!



Image
Image



Επιλέγοντας ελληνικά προϊόντα, κατ ευθείαν από τον παραγωγό «Χωρίς Μεσάζοντες»,
  • διασώζουμε θέσεις εργασίας,
  • ενισχύουμε την τοπική οικονομία,
  • ανακυκλώνουμε το χρήμα μέσα στη χώρα μας,
  • μειώνουμε τις εισαγωγές,
  • συμβάλλουμε στη ζήτηση των ελληνικών προϊόντων,
  • δημιουργούμε προϋποθέσεις για επενδύσεις,
  • δίνουμε κίνητρα για περισσότερες, ποιοτικότερες καλλιέργειες των δικών μας αγροτικών προϊόντων, και βέβαια
  • ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ
Κυρίως όμως, αναδεικνύουμε την αισχροκέρδεια και την αδικία που συντελείται σε βάρος των γεωργών.
Επίσης, στέλνουμε το μήνυμα ότι εμείς οι καταναλωτές, οι απλοί πολίτες, δεν  μένουμε άπραγοι με σταυρωμένα τα χέρια.
Η επιλεκτική επιβολή φόρων σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, η δραστική μείωση του εισοδήματός μας,  και από την άλλη πλευρά, τα κέρδη των μεγαλοκαρχαριών στα ύψη, αποτελούν θρασύτατη πρόκληση και συσσωρεύουν μεγάλο θυμό!
Η απάντηση των πολιτών είναι η αυτοοργάνωση! Σταματάμε να αγοράζουμε ξένα προϊόντα! Παίρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας και απαντάμε με το δικό μας τρόπο. Είμαστε το 99%, αντιστεκόμαστε ενωμένοι και επιβάλουμε τους δικούς μας όρους.
Ναι, μπορούμε να τους αναγκάσουμε να ρίξουν τις τιμές!

Image 
Image 
Στην επόμενη διανομή "Χωρίς Μεσάζοντες", το Σάββατο, 25 Μαΐου 2013, στο χώρο της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης, θα διατεθούν πατάτες Αχαΐας φετεινής εσοδείας..
Οι πατάτες είναι άριστης ποιότητας, ποικιλίας mondial, ιδανικές για τηγάνισμα και θα διατίθενται σε τσουβάλια των 22,5 κιλών προς 10€ το τσουβάλι, δηλαδή προς 0,45€ το κιλό.

--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

8ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΟΡΕΙΑΣ & Κ ΕΛΛΑΔΟΣ ( Sakis Hasapetis Photography)