ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ποιοι θα πηγαίνουν αυτόφωρο για αδικήματα φοροδιαφυγής


Την εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αυτόφωρη διαδικασία σε περιπτώσεις διακράτησης ΦΠΑ ή ΦΚΕ, επικαλείται ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου, για το ενδεχόμενο δημιουργίας χώρων κράτησης ειδικά για οφειλέτες.

«Εν όψει του αριθμού των αδικημάτων φοροδιαφυγής, πρόδηλη παρίσταται η αναγκαιότητα ιεραρχήσεως και ταξινομήσεως κατά το οικονομικό τους μέγεθος, προηγουμένων πάντοτε των κακουργηματικών πράξεων μεγάλου αντικειμένου» αναφέρει, στην απάντησή του, ο κ. Μαυραγάνης.

Επισημαίνει, παράλληλα, ότι «σύμφωνα με την άποψη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία έχει διατυπωθεί σε εγκύκλιο προς τους Διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Εφετών και δι΄ αυτών προς τους Διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών του Κράτους, η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας είναι απολύτως επιβεβλημένη στις περιπτώσεις κατά τις οποίες το ύψος του διακρατηθέντος ποσού ΦΠΑ, ΦΚΕ κλπ υπερβαίνει σε ετήσια βάση το ποσό των 75.000 ευρώ, πέραν του οποίου η πράξη καθίσταται κακούργημα, ή το ύψος του βεβαιωμένου χρέους που δεν έχει καταβληθεί υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, ενώ για τις υπόλοιπες παρίσταται η αναγκαιότητα ιεραρχήσεως».

Ο βουλευτής είχε απευθύνει την ερώτηση του σε δύο υπουργεία, το Οικονομικών και το Δικαιοσύνης, ζητώντας να ενημερωθεί η Βουλή αν διερευνάται από την κυβέρνηση η αξιοποίηση στρατοπέδων για οικονομικούς εγκληματίες ήπιας μορφής.

Στον κ. Καπερνάρο έχει απαντήσει εγγράφως και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, διαβιβάζοντας πρακτικά από παλαιότερη συζήτηση στην Ολομέλεια, κατά την οποία ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης είχε ενημερώσει ότι πρόθεση του υπουργείου είναι ο διαχωρισμός των κρατουμένων ήπιας εγκληματικότητας από τους κρατούμενους για βαριά εγκλήματα και γι΄ αυτό αναζητούνται χώροι. Ανάμεσα στις λύσεις που εξετάζει το υπουργείο, σύμφωνα με την απάντηση του κ. Καραγκούνη, είναι και η δημιουργία δομών μέσα στα αγροτικά καταστήματα κράτησης για κρατούμενους ήπιας εγκληματικότητας ή κρατούμενους με ποινές έως δύο έτη και γι΄ αυτούς που έχουν διαπράξει οικονομικά αδικήματα.

Γιατί οι χρήστες «αφήνουν» το Facebook;

Σύμφωνα με στοιχεία αμερικανικής εταιρείας που ασχολείται με την κίνηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αρκετοί χρήστες... έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν το Facebook. Συγκεκριμένα μόνο στην Αμερική τον τελευταίο μήνα έχουν φύγει από το δημοφιλέστερο social media του πλανήτη πάνω από 6 εκατομμύρια χρήστες, ενώ μεγάλη πτώση παρατηρείται και σε αρκετές άλλες ανεπτυγμένες χώρες όπως η Μ. Βρετανία, η Γερμανία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιαπωνία και άλλες.

Μια αιτία είναι η χρήση άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως τα: Tumblr (στην Αμερική αλλά και στην χώρα μας έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές), Pinterest, Instagram κ.α.

Όμως ένα στοιχείο δείχνει και έναν ακόμα λόγο που οι χρήστες εγκαταλείπουν το Facebook: ο μέσος χρόνος παραμονής των χρηστών έχει πέσει πάνω από 40%. Αυτό πολύ πιθανόν να σημαίνει ότι πολλοί χρήστες έχουν αρχίσει να βαριούνται. Από την εταιρεία δηλώνουν ότι η πτώση του χρόνου παραμονής οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί χρήστες μπαίνουν μέσω κινητών συσκευών.

Φυσικά σε άλλες χώρες οι χρήστες του Facebook αυξάνονται. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε αναπτυσσόμενες χώρες (Βραζιλία και Ινδία παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση) των οποίων οι χρήστες άρχισαν πρόσφατα να το χρησιμοποιούν.
athensvoice.gr

Σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διχασμού του λαού σε «δημοκράτες Έλληνες – φασίστες Έλληνες»


Η κίνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να καταθέσουν ξαφνικά στη Βουλή το επονομαζόμενο «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» εκτιμούμε ότι είναι μια καλά σχεδιασμένη κίνηση διχασμού του λαού σε δημοκράτες και φασίστες. Μια κίνηση του καθεστώτος να εξαλείψει την επικίνδυνη για το σύστημα και συντριπτική σε βάρος του διαίρεση του λαού, σε μνηνονιακούς και αντιμνημονιακούς και να προκαλέσει τον ακίνδυνο και βολικό για το σύστημα διχασμό σε δημοκράτες και φασίστες. Αυτό αφενός θα αποπροσανατολίσει το λαό από τα καυτά οικονομικά προβλήματα, αφετέρου θα μετατρέψει το λαό σε εύκολο υποχείριο της προπαγάνδας του καθεστώτος.

Ο ρόλος της Χρυσής Αυγής
Ήρθε μάλλον η ώρα για να παίξει η Χρυσή Αυγή (ηθελημένα ή άθελα) το ρόλο της για τον οποίο την προόριζαν. Η θυματοποίησή της θα οδηγήσει το λαό σε διχασμό. Αν είμαστε τόσο ηλίθιοι, δεν έχουμε παρά να «τσιμπίσουμε». Ας ξεχάσουμε λοιπόν ότι το διεφθαρμένο σύστημα μας έβαλε στα μνημόνια. Ας ξεχάσουμε ότι εξαθλιωνόμαστε εξ αιτίας του, ότι είμαστε χωρίς δουλειά και λεφτά, ότι χάνουμε τις περιουσίες μας και ας σφαχτούμε μεταξύ μας, χωρισμένοι σε δημοκράτες και φασίστες, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό το υπεύθυνο σύστημα να δραπετεύσει ανώδυνα. Δυστυχώς όμως αυτό θα συμβεί, γιατί το καθεστώς ξέρει να βγάζει στην επιφάνεια τα σύνδρομα που μας καλλιέργησε τόσα χρόνια μέσα μας.

Η ΧΑ δεν γεννήθηκε από το πουθενά. Την ΧΑ και γενικά τον φασισμό και την ξενοφοβία, τα γέννησαν
1) η έλλειψη πραγματικής δημοκρατίας,
2) η οικονομική εξαθλίωση του λαού,
3) η σαπίλα και η διαφθορά του πολιτικού συστήματος και
4) η άφιξη παράνομα στη χώρα μας εκατομμυρίων εξαθλιωμένων ανθρώπων που προσπαθούν να ζήσουν τη στιγμή που δεν μπορούμε να ζήσουμε μόνοι μας.

Δεν νομίζουμε ότι το σχέδιο αυτό δεν το αντιλαμβάνεται και η ΝΔ. Όμως ο αποπροσανατολισμός του λαού από το «μνημόνιο – αντιμνημόνιο» βολεύει βραχυχρόνια και την ίδια, αλλά ξέρει πολύ καλά ότι θα της προκαλέσει ζημιά μακροχρόνια αυτή η διαίρεση του λαού σε δημοκράτες και φασίστες. Τρόμαξε να πετάξει από πάνω της τη ρετσινιά της “επάρατης” και το σύνθημα “ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά”. Αν παίξει τώρα το παιχνίδι των ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγυρίσει στα ίδια.

Τι πρέπει να κάνει η ΝΔ
ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ λοιπόν, άσχετα από άλλους συντρέχοντες λόγους, έπιασαν ένα σίγουρο θέμα (δημοκρατία – φασισμός) που παίζει πολύ με τα δημοκρατικά αισθήματα των Ελλήνων. Θα τους δώσει επομένως εξασφαλισμένα κομματικά οφέλη και ταυτόχρονα θα διασώσει το σύστημα και τους “προστάτες” του ή έτσι τουλάχιστον νομίζουν. Θα το πάνε επομένως, όσο πάει. Το σχέδιο πιθανολογούμε ότι το αντιλήφθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό σπεύδει ασθμαίνοντας να καταθέσει δική του αντιρατσιστική πρόταση, αφενός για να ξεφύγει από τον χαρακτηρισμό του αντιδημοκρατικού άκρου (όπου τον σπρώχνουν), αφετέρου για να μην εμφανιστεί ως ουρά των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Η μόνη λύση για τη ΝΔ είναι να κάνει ρελάνς στο ΠΑΣΟΚ, στη ΔΗΜΑΡ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας αμέσως, όχι μόνο (συρόμενη) δικό της νομοσχέδιο για τον ρατσισμό, όπως φημολογείται, αλλά ριζοσπαστική πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος που θα ανοίγει πλήρως τη δημοκρατία στο λαό. Τον Ιούλιο του 2011 η ΝΔ είχε καταθέσει όντως σημαντικές σχετικές προτάσεις. Έκτοτε τις ξέχασε. Ας τις επαναφέρει άμεσα, ενόψει μάλιστα του ότι την Κυριακή (2 Ιουνίου) λήγει η πενταετής απαγόρευση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ένα πραγματικά φιλελεύθερο κόμμα δεν θα φοβόταν ποτέ το άνοιγμα της δημοκρατίας στο λαό με αποκέντρωση της εξουσίας. Αντίθετα κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, καθώς και το ΚΚΕ είναι υπερσυγκεντρωτικά και ούτε θέλουν να ακούσουν για συμμετοχή του λαού στην άσκηση της εξουσίας. Εκεί ακριβώς θα μπορούσε ένα πραγματικά φιλελεύθερο κόμμα να στριμώξει και να εκθέσει τα κόμματα αυτά, προς όφελος της δημοκρατίας, του λαού, αλλά και του ίδιου.

Θα το κάνει αυτό η ΝΔ; Θα το κάνει ο Σαμαράς;
Όχι βέβαια. Πρώτον γιατί η ΝΔ δεν είναι πραγματικά φιλελεύθερο κόμμα, αλλά μια παλαιοκομματική, κλειστή, κληρονομική και κρατικοδίαιτη ολιγαρχία και δεύτερον γιατί ο Σαμαράς θα προτιμήσει να βάλει νερό στο κρασί του και να αφήσει να τον «κοντύνουν» πολιτικά, αρκεί να μην ρισκάρει την πρωθυπουργική του καρέκλα.



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2UqHkhLjJ

«Συγνώμη μαμά, δεν αντέχω άλλο»

 «Συγνώμη μαμά, δεν αντέχω άλλο»
Σοκ προκάλεσε στην Ιταλία η είδηση ότι ένας 16χρονος ομοφυλόφιλος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από τον τρίτο όροφο του σχολείου του, μην αντέχοντας άλλο τα πειράγματα από τους συμμαθητές του και το γεγονός ότι δεν τον αποδεχόταν ο πατέρας του.Στο σημείο όπου κατέληξε η βουτιά που έκανε στο κενό ήταν παρκαρισμένο ένα μικρό όχημα 50 κυβικών εκατοστών με κάλυμμα από σκληρό πλαστικό, το οποίο του έσωσε τη ζωή.
Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κατάγματα και στα δυο πόδια, αλλά εκτός κινδύνου.
Σε μήνυμά του στον ιστότοπο Facebook, λίγα λεπτά πριν ανοίξει το παράθυρο του σχολείου του και αποπειραθεί να δώσει τέλος στην ζωή του, ο Ιταλός έφηβος έγραψε: «Μαμά, σου ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν αντέχω άλλο. Αισθάνομαι ένα τρομερό βάρος καθημερινά. Συγχώρεσέ με».
 «Συγνώμη μαμά, δεν αντέχω άλλο»
 «Συγνώμη μαμά, δεν αντέχω άλλο»
Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης η ακραία αυτή απόφαση του 16χρονου αγοριού οφείλεται, όπως φαίνεται, σε χλευασμούς συμμαθητών του —διότι είναι ομοφυλόφιλος— και την στάση του πατέρα του, που αρνείτο να αποδεχθεί το παιδί του.
Πριν από λίγους μήνες ένας άλλος έφηβος είχε αυτοκτονήσει στην ίδια περιοχή της Ρώμης, διότι οι συμμαθητές του τον κορόιδευαν πάντα εξαιτίας της σεξουαλικής του ταυτότητας.
«Ζούμε μια πραγματική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», δήλωσε χθες βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή του ομίλου Μπερλουσκόνι, η Πάολα Κόντσια, πρώην βουλευτής της κεντροαριστεράς και από τα κύρια στελέχη του κινήματος για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.
«Χρειάζεται άμεσα η ψήφιση ενός νόμου κατά της ομοφοβίας και η νομική αναγνώριση παράλληλα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που συζούν», πρόσθεσε η Κόντσια.

Πρόστιμα 178.500 ευρώ και για τις «μπάλες πλυσίματος ρούχων»…

prostima 178500 evro gia tis mpales plysimatos rouxon 1 315x236 300x224 Πρόστιμα 178.500 ευρώ και για τις «μπάλες πλυσίματος ρούχων»...Πρόστιμα συνολικού ύψους 178.500 ευρώ κατόπιν έρευνας σε εταιρείες για προώθηση και διάθεση του προϊόντος «μπάλα πλυσίματος ρούχων» επιβλήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για παραβάσεις των διατάξεων περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών του ν.22521/94.
Κατά την προώθηση και διάθεση στους καταναλωτές των προϊόντων «μπάλες πλυσίματος ρούχων» χρησιμοποιήθηκαν ισχυρισμοί που αφορούσαν στην οικολογική, αντιμικροβιακή, απορρυπαντική και καθαριστική δράση τους καθώς και την μη παρουσία χημικών σε αυτά κλπ, χωρίς ωστόσο να προσκομιστούν στις υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης αποδεικτικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν την ακρίβεια των ισχυρισμών αυτών, παραπλανώντας έτσι τον καταναλωτή ως προς τη φύση, τα οφέλη, τα αναμενόμενα αποτελέσματα από τη χρήση τους, τα ουσιώδη χαρακτηριστικά των δοκιμών ή ελέγχων του προϊόντος, τις προδιαγραφές και τα διακριτικά τους γνωρίσματα, οδηγώντας τον έτσι να λάβει απόφαση συναλλαγής που σε διαφορετική περίπτωση δε θα ελάμβανε.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή είχε ζητήσει από τις εταιρίες εισαγωγής των προϊόντων «PRIMATO» και «ECOBALL» στα τέλη του 2012, την απόσυρσή τους από την αγορά για την αποφυγή οιασδήποτε άσκοπης ραδιολογικής επιβάρυνσης ατόμων και περιβάλλοντος, ενημερώνοντας ωστόσο το καταναλωτικό κοινό ότι από τις πραγματοποιηθείσες μετρήσεις της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, δεν προέκυπταν λόγοι ανησυχίας.
xespao

Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους

Τα παιδιά που πάσχουν από κάποια μορφή αναπηρίας, θύματα κοινωνικού αποκλεισμού, διακρίσεων και βίας, είναι από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους στον κόσμο, εκτιμά η Unicef σε έκθεσή της, η οποία...
δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή που τιτλοφορείται: Η Κατάσταση των Παιδιών στον Κόσμο 2013".

Φέτος είναι αφιερωμένη στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα παιδιά με αναπηρίες αντιμετωπίζουν τρεις με τέσσερις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο από τα υπόλοιπα να πέσουν θύματα σωματικής και σεξουαλικής βίας, έχουν λιγότερες πιθανότητες πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας ή στην εκπαίδευση και είναι περισσότερο εκτεθειμένα στη φτώχεια. Μάλιστα σε πολλές χώρες τα εγκαταλείπουν ή τα κλείνουν σε ιδρύματα, υπογραμμίζεται στην έκθεση, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Καμία κατηγορία παιδιών δεν είναι τόσο παραμελημένη, σχεδόν αόρατη στους άλλους, απ' ό,τι τα παιδιά με αναπηρίες", δήλωσε στο Ανόι ο γενικός διευθυντής της Unicef Αντονι Λέικ πριν από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης. Καθώς τα παιδιά αυτά δεν έχουν καμία σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και δεν ενημερώνονται για τους κινδύνους όσον αφορά το AIDS, ανατιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο να υποστούν σεξουαλική κακοποίηση και να προσβληθούν από τον θανατηφόρο αυτόν ιό, επισημαίνει η έκθεση.

"Τα παιδιά αυτά δε δηλώνονται κατά τη γέννησή τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεν είναι η αναπηρία τους, αλλά οι διακρίσεις σε βάρος τους. Και καμιά φορά, όπως στην περίπτωση των αλμπίνων της Τανζανίας, τα σκοτώνουν στο όνομα των δεισιδαιμονιών που συνδέονται με τη μαύρη μαγεία", τόνισε ο Λέικ.

'Ανθρωποι με αλμπινισμό, μια γενετική ασθένεια με χαρακτηριστικό το λευκό χρώμα στο δέρμα και τις τρίχες των μαλλιών και ολόκληρου του σώματος, είναι θύματα διακρίσεων σε πολλές περιοχές της Αφρικής όπου πιστεύουν ότι τα γεννητικά τους όργανα έχουν υπερφυσικές ικανότητες. Σύμφωνα με την έκθεση της Unicef, τα κορίτσια με αναπηρίες έχουν λιγότερες πιθανότητες από τα αγόρια να έχουν τροφή και φροντίδα.

Κανένα αξιόπιστο στοιχείο δεν είναι σήμερα διαθέσιμο όσον αφορά τον αριθμό των παιδιών με αναπηρία στον κόσμο. Μια εκτίμηση για 93 εκατομμύρια-δηλαδή τουλάχιστον ένα στα 20 παιδιά 14 ετών-απέχει πολύ από την πραγματικότητα, εκτιμά η Unicef.

Το μεγάλο φαγοπότι…

Βρε Κλέφτες, Βρε απατεώνες , Βρε σιχαμερά σκουλήκια του υποκόσμου, Βρε σιχαμεροί αρουραίοι των υπονόμων, που βρίσκετε τόσο θράσος, να μιλάτε για απολύσεις, περικοπές, να διαλύετε το σύμπαν, νοσοκομεία, σχολεία, συντάξεις, μισθούς , κοινωνική πρόνοια, να στέλνετε τους νέους στην ξενιτιά, τους γέρους στα νεκροταφεία, χιλιάδες στην…αυτοκτονία, στα ναρκωτικά, στα ψυχοφάρμακα…
Του Γνωστού Αγνώστου Έλληνος
Διαλύσατε τα όνειρα, τους αγώνες γενιών και γενιών , την Ελλάδα σαν Χώρα, ξεπουλάτε και την μάνα σας , και αντί να σαπίζετε στις φυλακές , σαν οι χειρότεροι εγκληματίες, «δίνετε μαθήματα» στον λαό και θέλετε να κυβερνάτε…
Μάλιστα είστε τόσο αδίστακτοι  που αυτά που έκαναν τα κόμματα σας, οι υπουργοί σας, η νομενκλατούρα σας, οι διοικητές σας , οι κλαδικές σας , οι συγγενείς , κουμπάροι κ.α. τα ρίχνετε στο Λαό μέσω των «κολλητών» και σε αρκετές περιπτώσεις παράνομων  Μ.Μ.Ε που χρηματοδοτούνται με δανεικά και αγύριστα κεφάλαια των δικών σας τραπεζιτών και επιχειρηματιών…
Και από όλο αυτό το σκυλολόι  μόνο ο Τσοχατζόπουλος είναι ένοχος και πρέπει να τιμωρηθεί… Βρε που τα πουλάτε αυτά… νομίζετε ότι θα καθαρίσετε με μια σταγόνα στον ωκεανό…
Νομίζετε ρε «πασάδες» ότι μπορείτε να ταΐζετε τον κόσμο με κουτόχορτο για πάντα. Αυτός ο Λαός έχει ιστορία και μπορεί να έζησε τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς… αλλά βρήκε και το θάρρος και την αξιοπρέπεια , να επαναστατήσει… και αυτό θα κάνει και τώρα, όσο και αν νομίζετε ότι ο γίγαντας λαός θα μείνει ακούνητος…
Ρε παραμυθατζήδες λέτε ότι η χώρα έχει χρέη… Τα μόνα χρέη που έχει η χώρα είναι τα δικά σας απέναντι στο λαό…
Ας πάρουμε τα δικά σας στοιχεία… Από το 1974 μέχρι σήμερα περίπου 1.000.000 δούλεψαν και δουλεύουν στο Δημόσιο. Όλοι αυτοί είχαν ετήσιες κρατήσεις περίπου 10.000 ευρω (σε σημερινά λεφτά και σε ευρω) . Αυτά πήγαιναν σε κρατήσεις για σύνταξη, υγειονομική περίθαλψή, ΤΑΕΔΥ, ΤΠΔΥ, ΜΤΠΥ (ασφαλιστικά ταμεία Δημοσίων υπαλλήλων). Αν κάνουμε τον υπολογισμό 1000000(υπάλληλοι)Χ 39(χρόνια) Χ10000 (ευρω) τότε προκύπτει το πόσο των 390.000.000.000. δις ευρω…
Αυτό δεν είναι μαγική εικόνα κύριοι δικαστές και εισαγγελείς… Είναι δουλεμένα λεφτά πραγματικά (όχι φούσκες, χρηματιστήρια, ομολόγα, Cds κ.α)… Και μάλιστα τα έχουμε υπολογίσει άτοκα.
Πολλά χρήματα, Κύριοι… Αυτά τα λεφτά πρέπει να Βρεθούν , να επιστραφούν και να τοκιστούν…  Δεν γίνεται να χάθηκαν… Και όσοι διόρισαν αχυρανθρώπους στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν τελέσει κακούργημα… Τα λεφτά αυτά δεν γίνετε νε παιχτήκαν στο τζόγο, στα χρηματιστήρια, στα ομολόγα… Μόνο σε ασφαλείς καταθέσεις μπορεί να είχαν πάει…
Με αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να είχαν γίνει δέκα τράπεζες δημοσίου συμφέροντος, (ποια ιδιωτική τράπεζα θα μπορούσε να μαζεύει τόσα λεφτά ετησίως;) να δίνουν δάνεια σε φτωχούς, να φτιάξουμε νοσοκομεία και σχολεία, να αναπτύξουμε τον τόπο μας και να μην χρωστάμε σε κανέναν…
Αφού λοιπόν αποδοθούν οι κακουργηματικού τύπου ευθύνες , επιστραφούν τα χρήματα, τότε και μόνο τότε μπορούμε να συζητάμε για τα «άλλα».
Και φυσικά έχουμε την υποχρέωση έως τότε… να εφαρμόσουμε το ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ:”Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ.”


  


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2UqFcPr40

Το τυρί και η φάκα


Μεγάλη ταραχή και περίσσιο παγκόσμιο ενδιαφέρον για το τι δεν έγινε στην Ελλάδα Για το τι γίνεται σε βάρος της χώρας και του λαού της όλοι καλά τα βρίσκουν. Κατανοούν βέβαια, λυπούνται, αλλά δεν γινότανε διαφορετικά. Αλλά, από εκεί και πέρα τους ενδιαφέρει  πρωτίστως το τι δεν κάνουμε, σε ποια πράγματα τους «παρακούμε». Που δεν συμμορφωνόμαστε ακριβώς με τα όσα μας παραγγέλνουν. Η «διαπαιδαγώγηση» μας έτσι ώστε να είμαστε υπάκουοι, πειθήνιοι, σε ό,τι αποφασίζουν για  εμάς – και όλους τους λαούς – ανήκει στις προτεραιότητες τους.
        Για την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος τους, δηλαδή του καπιταλιστικού ιμπεριαλισμού, την αύξηση της κερδοφορίας τους πρέπει απαραίτητα να μειωθεί το μερίδιο του παραγόμενου πλούτου που παίρνουν οι εργαζόμενοι και τώρα πια και άλλα κοινωνικά στρώματα: αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επιχειρηματίες, κλπ.
Μπορεί έτσι να αποδιαρθρώνονται ακόμα και οι πιο «αναπτυγμένες» κοινωνίες – οι οικονομίες τους να παρουσιάζουν μεγάλα προβλήματα – αλλά φαίνεται πως μεγάλα περιθώρια για κάτι  άλλο δεν έχουν. Γιατί έχουμε να κάνουμε με μια κρίση του ιμπεριαλισμού – όχι απλά μια κρίση του καπιταλισμού σαν αυτές που αντιμετώπισε  ο Μαρξ. Μια σειρά εφεδρείες του ιμπεριαλισμού – του διεθνούς άνισου και ιεραρχημένου καταμερισμού εργασίας – δεν είναι δυνατό να λειτουργήσουν για την σταθεροποίηση του και προς όφελος του κεντρικού πυρήνα του όπως παλιά. Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία κλπ  διεκδικούν δικούς τους ρόλους. Δεν μπορούν να αξιοποιηθούν από το ιμπεριαλιστικό σύστημα όπως παλιά, ώστε να αποκατασταθούν τα κέρδη του.
Ο καπιταλισμός και πολύ περισσότερο στην ιμπεριαλιστική του περίοδο, έχει ανάγκη αυξημένο έλεγχο πάνω στις εργατικές μάζες, αύξηση του ποσοστού κέρδους άρα και της εκμετάλλευσης των λαών. Επιτακτική ανάγκη γι αυτόν τώρα ο έλεγχος, η πίεση προς τα κάτω των μισθών και όχι μόνο: γενικότερα της αμοιβής σειράς και άλλων κοινωνικών ομάδων. Κι αυτό απαιτεί μια γενική και γενικευμένη επίθεση στις δυνάμεις της εργασίας και του λαού γενικότερα.
Για να κατανοήσουμε το τι συμβαίνει σήμερα ας θυμηθούμε λίγο τι έγραφε ο Μαρξ:
 «Υπάρχουν όμως μερικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν την αξία της εργατικής δύναμης, ή την αξία  της εργασίας,  από την αξία όλων των άλλων εμπορευμάτων. Η αξία της εργατικής δύναμης αποτελείται από δυο στοιχεία – το ένα είναι καθαρά φυσικό, το άλλο ιστορικό ή κοινωνικό. Το ακρότατο όριο της καθορίζεται  από το φυσικό στοιχείο. Αυτό σημαίνει ότι η εργατική τάξη για να διατηρείται και ν’  αναπαράγεται, για να διαιωνίζει τη φυσική της ύπαρξη,  πρέπει να παίρνει τα απολύτως απαραίτητα για τη ζωή και τον πολλαπλασιασμό μέσα συντήρησης. Η αξία αυτών των απαραίτητων μέσων συντήρησης αποτελεί λοιπόν το ακρότατο όριο της αξίας της εργασίας…. 
Εκτός απ’ αυτό το καθαρά φυσικό στοιχείο, η αξία της εργασίας καθορίζεται σε κάθε χώρα από ένα  πατροπαράδοτο βιοτικό επίπεδο. Δεν  πρόκειται για την καθαρά φυσική ζωή, αλλά για την ικανοποίηση ορισμένων αναγκών που πηγάζουν από τις κοινωνικές συνθήκες στις οποίες είναι τοποθετημένοι και αναπτύσσονται οι άνθρωποι. Το βιοτικό επίπεδο του Άγγλου μπορεί να κατεβεί ως το επίπεδο του Ιρλανδού, το βιοτικό επίπεδο ενός Γερμανού αγρότη ως το επίπεδο ενός Λιθουανού αγρότη. Πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξουν, από αυτή την άποψη, η ιστορική παράδοση και η κοινωνική συνήθεια, μπορείτε να το δείτε από το έργο του κ. Θόρτον για τον «Υπερπληθυσμό», όπου ο συγγραφέας αποδείχνει ότι ο μέσος μισθός στις  διάφορες αγροτικές περιοχές της Αγγλίας, ακόμα και σήμερα διαφέρει λίγο-πολύ ανάλογα με τις περισσότερο ή λιγότερο ευνοϊκές περιστάσεις από τις οποίες οι περιοχές αυτές βγήκαν από την κατάσταση της δουλοπαροικίας.
Αυτό το ιστορικό ή κοινωνικό στοιχείο που μπαίνει στην αξία της εργασίας, μπορεί να δυναμώσει ή ν’ αδυνατίσει  ή και να σβήσει ολότελα, έτσι που να μη μείνει τίποτα άλλο εκτός από το φυσικό όριο.» [1]
Το Κεφάλαιο λοιπόν πιέζει ώστε η τιμή της εργατικής δύναμης  να καθορίζεται από το φυσικό στοιχείο  της – να τείνει προς το ακρότατο όριο της. Δηλαδή το ιστορικό ή κοινωνικό στοιχείο, το πατροπαράδοτο,  να μην λαμβάνεται υπόψη, να μην υπεισέρχεται στην τιμή της εργατικής δύναμης. Με αυτό τον τρόπο και το ποσοστό υπεραξίας μεγαλώνει  και τα κέρδη του. Στο ιστορικό ή κοινωνικό στοιχείο περιλαμβάνονται βέβαια και οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης που έχει κερδίσει με  μακροχρόνιους, σκληρούς και με το αίμα της, αγώνες.
 Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες μιας γενικής και γενικευμένης  επίθεσης ακριβώς σε αυτό το στοιχείο υπολογισμού της τιμής της εργατικής δύναμης: το «ιστορικό»,κοινωνικό». Αμφισβητείται δηλαδή το «πατροπαράδοτο βιοτικό επίπεδο», όχι μόνο πια της εργατικής τάξης αλλά και άλλων κοινωνικών ομάδων και «στρωμάτων». Πατροπαράδοτο όχι μόνο με την έννοια των «παραδόσεων» – ημέρες σχόλης, εορτών, κηδειών, γάμων, κλπ που είναι πληρωμένες – αλλά και αυτών που από χρόνια έχουν κατακτηθεί, όπως πληρωμένες διακοπές, δημόσια υγεία (νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη κλπ), «δώρα»: 12ος και 13ος μισθός , δωρεάν παιδεία, κλπ. Δηλαδή αμφισβητούνται, αναιρούνται, «παίρνονται πίσω» μια σειρά κατακτήσεις της εργατικής τάξης ή αν θέλετε «παραχωρήσεις» του κεφαλαίου και των πολλαπλών κυβερνήσεων του προς την εργατική τάξη, αλλά και γενικότερα και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.
Ευκαιρία πρώτης  τάξης, για αυτή την επίθεση, βρίσκει το Κεφάλαιο σε περιόδους κρίσης της καπιταλιστικής οικονομίας. Κρίσης που προκαλείται βέβαια από τις ίδιες τις αντιφάσεις του ίδιου του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής και τους ανταγωνισμούς μεταξύ κεφαλαίων, κρατών κλπ. (2).
 Άλλος τρόπος για την εξουδετέρωση αυτού του «ιστορικού ή κοινωνικού» στοιχείου στον προσδιορισμό της τιμής της εργατικής δύναμης είναι η μετανάστευση ανθρώπων από περιοχές (3)και χώρες που το στοιχείο τείνει να ταυτίζεται με το φυσικό στοιχείο. Έτσι, το κεφάλαιο της χώρας εισαγωγής , εξασφαλίζει πρόσθετη απόσπαση υπεραξίας – δηλαδή μεγαλύτερη από αυτή που αποσπά από τη δική του εργατική τάξη την οποία ταυτόχρονα πιέζει να μειώσει τις απαιτήσεις της, να εγκαταλείψει μέρος από τις κατακτήσεις της: το  ιστορικό ή κοινωνικό στοιχείο της. Έτσι ώστε να εξισωθεί με το φυσικό όριο των μεταναστών, προκειμένου να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό του εμπορεύματος «εργατική δύναμη» του μετανάστη.
Γι’  αυτό τόσο οι Μαρξ – Ένγκελς όσο και η Α’ Διεθνής ήτανε αντίθετοι με την εισαγωγή ξένων εργατών στις πιο αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες της εποχής τους. Διότι η εισαγωγή αυτού του «εμπορεύματος», της πιο φτηνής εργατικής δύναμης, ασκούσε πίεση πάνω στην εργατική τάξη της χώρας εισαγωγής. Έμπαινε εμπόδιο στους αγώνες της για αυξήσεις στις αποδοχές της και την οργάνωση των αγώνων της για την επιτυχία αυτού του στόχου της. Οι κεφαλαιοκράτες της χώρας που δέχονταν μετανάστες από πιο καθυστερημένες καπιταλιστικά χώρες, γινόντουσαν πιο ισχυροί και πιο ανταγωνιστικοί απέναντι, όχι μόνο στην εργατική τους τάξη, αλλά και στους αντίπαλους καπιταλιστές άλλων χωρών.
Θεωρούσαν, επίσης, ότι ο σχηματισμός ενός «πολυπολιτισμικού» προλεταριάτου, αντί να σφυρηλατεί την ενότητα του εργατικού κινήματος, έφερνε τα αντίθετα αποτελέσματα: Τη διάσπαση, τη δυσκολία εκδήλωσης εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων στις τάξεις ενός πολύ-πολιτισμικού  εργατικού δυναμικού. (4)
Το κεφάλαιο και μάλιστα τα ιμπεριαλιστικά του κέντρα  από χρόνια ελέγχουν τη μετακίνηση – τη ροή – της εργατικής δύναμης σε παγκόσμιο πια επίπεδο, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τα οικονομικά, πολιτικά και ιδεολογικά συμφέροντα τους. Η καταστροφή που ο ιμπεριαλισμός προκαλεί στις κοινωνίες του λεγόμενου τρίτου κόσμου, στις περιφέρειες του, με πολλούς τρόπους – ανάμεσα τους οι πόλεμοι, οι ανελέητοι και τυφλοί βομβαρδισμοί, – διώχνει τους λαούς τους από αυτές. Τους ξεκληρίζει στην κυριολεξία. Προκαλεί έτσι μια βίαιη μετακίνηση τους μέσα στον παγκόσμιο «χώρο», τη μετανάστευση τους.  Τα κύματα αυτών των εξαναγκασμένων σε μετανάστευση δυστυχισμένων ανθρώπων – αυτών που αποκαλούνται «λαθρομετανάστες» γιατί κανένας λαός δεν τους κάλεσε στη δική του χώρα -  μας είναι γνωστά. Και οι εικόνες της προσπάθειας τους να ξεφύγουν από τη δυστυχία και το θάνατο που σπέρνουν οι ιμπεριαλιστές μας είναι γνωστές. Αυτό που πετυχαίνει ο ιμπεριαλισμός είναι ότι με μοχλό τους απρόσκλητους μετανάστες προσπαθεί να εξαφανίσει το ιστορικό και κοινωνικό στοιχείο του προσδιορισμού της τιμής της εργατικής δύναμης. Αμφισβητεί πια πατροπαράδοτες κατακτήσεις και τρόπους ζωής  μέσα στην καρδιά του ίδιου του αναπτυγμένου, ιμπεριαλιστικού, κόσμου.
 Τώρα ξαφνικά ανακαλύπτουμε ότι προσπαθούν να  κατεβάσουν  κι εδώ, μισθούς, παροχές, δημόσιες υπηρεσίες κλπ, σε επίπεδα «τριτοκοσμικά». Στα ίδια επίπεδα  δηλαδή που οι άρχουσες τάξεις και κυβερνήσεις μας είχαν φέρει  τους λαούς αυτούς. Από αυτή την υποβάθμιση της ζωής τους – που απέφερε τεράστια κέρδη στις κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές χώρες και άρχουσες τάξεις – ως  ένα βαθμό κερδίζανε κάποια ψίχουλα και οι εργατικές τάξεις των αναπτυγμένων χωρών.  Αυτό εξηγούσε ο Λένιν στον πασίγνωστο «Ιμπεριαλισμό» του κι αυτή την αλήθεια προσπαθούν να κρύψουν με επιμέλεια όλοι όσοι σήμερα μετά μανίας αμφισβητούν το έργο του.
Αυτή η κατάσταση προξενεί μεγάλη αγανάκτηση στους ευρωπαϊκούς λαούς. Όπως, καλή ώρα και στον δικό μας. Αισθάνονται δε αδιέξοδο. Αδυνατούν να καταλάβουν γιατί τους συμβαίνουν όλα αυτά. Γιατί καταρρέει ο «κόσμος τους», τα όνειρα τους, οι βεβαιότητες τους. Προσπαθούν να βρουν μια εξήγηση. Την αιτία του κακού. Πολύ «φυσιολογικά» και πολύ «λογικά» ένα  τμήμα του λαού αποδίδει το κακό στους μετανάστες. Χθες οι «πολιτισμένοι» Γερμανοί, κληρονόμοι της Χεγκελιανής φιλοσοφίας, θεωρούσαν υπεύθυνους τους εβραίους, τους τσιγγάνους, του ομοφυλόφιλους, γενικά του μη Άρειους. Σήμερα τους κάθε λογής «τεμπέληδες».
Ο μέσος άνθρωπος, ο απλός μεροκαματιάρης  ή ακόμα και βυθισμένος στον τριφηλό καταναλωτισμό του μικροαστός, δεν μπορεί και δεν προλαβαίνει να σκεφτεί και συνειδητοποιήσει ότι και οι μεν και οι δε είναι θύματα του ίδιου συστήματος και της «λογικής» του. Στρέφεται λοιπόν ενάντια τους. Για πολύ «πρακτικούς» λόγους: οι μετανάστες – απρόσκλητοι και σε άθλια κατάσταση – προκαλούν πτώση των αμοιβών τους. Από την οικοδομή μέχρι το μάζεμα της φράουλας, τα μεροκάματα πέφτουν κάτω από αυτά που έπαιρναν οι ντόπιοι ή ακόμα και οι νόμιμα, προσκεκλημένοι, μετανάστες. Που διεκδικούν επίσης και μια σειρά άλλες παροχές: όπως υγεία, παιδεία, στέγαση κλπ, που σε περιόδους κρίσης, όπως σήμερα, γίνονται προβληματικά  και για τους ντόπιους.
Πάνω σε αυτό το έδαφος  αναπτύσσονται ρατσιστικές, φασιστικές ιδέες και πρακτικές.  Αυτό το έδαφος βρίσκει πρόσφορο και αναπτύσσεται η Χρυσή Αυγή. Και τόσο πιο εύκολα όσο η αριστερά  μας – κι εδώ και αλλού – προσπαθεί να απαντήσει με ανθρωπιστική ρητορεία και άλλες γενικόλογες αντι-ρατσιστικές, αντι-εθνικιστικές και ψευτοδιεθνιστικές αερολογίες. Όσο η αριστερά αρνείται να αναγνωρίσει ότι οι φτωχές μάζες – αυτοί  που σήμερα φτωχοποιούνται, που υποβαθμίζεται η ζωή τους, οι γειτονιές τους, που απαξιώνονται ακόμα και τα σπίτια τους – αισθάνονται παντελώς απροστάτευτες, ακόμα και από τη δράση συμμοριών λαθρομεταναστών [όποιος αρνείται ότι υπάρχουν τέτοιες ή θεωρεί ότι αρκεί νάσαι μετανάστης ή ακόμα χειρότερο λαθρομετανάστης για να είσαι και άγιος ή όλα να σου επιτρέπονται και συγχωρούνται, ζουν σε άλλη χώρα και πλανήτη] και στρέφονται σε όποιον άμεσα και πρακτικά μπορεί να κάνει κάτι γι αυτούς, το ρεύμα αυτό της φασιστο-ναζιστικής Χρυσής Αυγής, θα μεγαλώνει. Γιατί η Αριστερά μας δεν λέει, δεν προτείνει και δεν κάνει τίποτα άμεσο, συγκεκριμένο και χειροπιαστό γι αυτό τον κόσμο. Αρνείται να ακούσει τα προβλήματα του. Απλά του κουνάει το δάχτυλο και τον κατσαδιάζει χαρακτηρίζοντας τον ρατσιστή όταν αυτός διαμαρτύρεται για τα προβλήματα που του δημιουργεί η ανεξέλεγκτη παρουσία τους. Έτσι ο φασισμός φουντώνει με την κλασσική ή  με τη νέα μορφή του (5) .
Εδώ, όμως, βρίσκεται μια νέα αντίφαση, ένα νέο πρόβλημα, μια νέα δυσκολία για την πλήρη επιτυχία του ιμπεριαλιστικού σχεδίου. Το κυρίαρχο σχέδιο χρειάζεται τη μαζική αυτή μετανάστευση για να επιτύχει τα πολλαπλά σχέδια του. Όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά και πολιτιστικά. Ένας κόσμος χυλός, όπως τον θέλει, «πολυπολιτισμικός», χωρίς έθνη-κράτη, ξυπνάει και γεννάει μια σειρά αντιδράσεις. Που φαντάζουν – και συνειδητά τις παρουσιάζουν οι κάθε λογής «εκσυγχρονιστές», με τη συνδρομή εδώ και της αριστεράς  - «αντιδραστικές» μπροστά στη βαθύτερη πρόοδο που παρόλα αυτά επιτυγχάνεται: υπέρβαση εθνικισμών, κατάργηση συνόρων, αδελφοσύνη των λαών, ενότητα της εργατικής τάξης [της ευρωπαϊκής πρώτα από όλα].  Οι λαοί ή μεγάλα τμήματα τους γλιστράνε προς τέτοιες αντιδραστικές ιδεολογίες και πρακτικές του παρελθόντος, όπως το φασισμό-ναζισμό. Αυτό δεν είναι κακό μόνο για το «επαναστατικό» κίνημα, αλλά σήμερα και για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια – που ξαναλέμε καλούνται να σήμερα να υπηρετήσουν και οι «προοδευτικές» δυνάμεις.
Εδώ ισχύει αυτό που είχε πει ο Μαρξ: «Πάντως η αστική τάξη είναι αναγκασμένη να φοβάται την ηλιθιότητα των μαζών, όσο θα μένουν συντηρητικές, και τη νοημοσύνη των μαζών, μόλις γίνουν επαναστατικές» (6) . Την ηλιθιότητα των μαζών προσπαθεί, σήμερα, να την ελέγξει – στο μέτρο που την εξυπηρετεί – με την προώθηση νόμων αντιρατσιστικών και αντι-ξενοφοβικών, ώστε να γίνει αποδεκτή η βίαιη μετακίνηση των λαών της περιφέρειας ή αυτών που για λόγους γεωπολιτικούς δέχονται άμεση στρατιωτική ιμπεριαλιστική επέμβαση, στις χώρες της μητρόπολης. Με σκοπό, όπως, είπαμε την ταύτιση του «ιστορικού-κοινωνικού» στοιχείου της τιμής της εργατικής δύναμης με το φυσικό, που αντιπροσωπεύει ο εξαθλιωμένος μετανάστης. Δίπλα σε αυτό και η διάσπαση του εργατικού κινήματος.
Αλλά φοβάται και τη νοημοσύνη των μαζών μόλις γίνουν επαναστατικές. Και γι αυτό παίρνει τα μέτρα του από τώρα. Τιμωρείται και όποιος με λόγο και έργα σπέρνει το μίσος η καλεί σε πράξεις μίσους. Όποιος σήμερα ή αύριο θα σπέρνει το «ταξικό» ή αντι-ιμπεριαλιστικό, αντιγερμανικό ή αντι-αμερικάνικο μίσος, όποιος θα διεγείρει τον λαό, ενάντια σε αυτούς τους «πλουτοκράτες» που του «πίνουν το αίμα», αντί να λέει ότι «όλοι το ίδιο είμαστε σε τούτο τον κοσμάκη, γιατί όλοι έχουμε καρδιά, λαός και Κολωνάκι» [ γνωστό τραγούδι του Μ. Χιώτη με τη Μ. Λίντα],  αυτόματα  θα διώκεται ως «ρατσιστής», ξενοφοβικός, εν δυνάμει τρομοκράτης κλπ.
Τελικά οι ευρωπαϊκές οδηγίες που επιμένει η ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να ενσωματωθούν στο δικό μας νομικό οπλοστάσιο, θα στραφούν ενάντια στην Αριστερά και το αυριανό, κυρίως, λαϊκό κίνημα. Το ΚΚΕ – παρόλα όσα  αρνητικά μπορεί κανείς να του προσάψει – έχει σε εγρήγορση κάποιους αισθητήρες και αυτά τα πιάνει στον αέρα. Γι αυτό και επιμένει – βλ. Ριζοσπάστη 8 και 29 Μάη – σταθερά  να καταγγέλλει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ότι ως στόχο του έχει την αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και ο πρόεδρος του δεν θέλουν να καταλάβουν ή δεν μπορούν, τίποτα από όλα αυτά.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτή η διάσταση του προβλήματος. Με το να καθίσταται το «Κράτος» απόλυτος κύριος του τι λέει και κάνει ο καθένας ανοίγει διάπλατα η πόρτα για την εγκαθίδρυση ενός Αυταρχικού και Δεσποτικού Κράτους. Αυτό θα αποφασίζει ποιος είναι επικίνδυνος για την κοινωνία – που θα έχει απορροφηθεί πια μέσα σε αυτό το Κράτος. Αυτό το Κράτος μάλιστα, αυτή η Εξουσία, δεν έχασε την ευκαιρία άμεσα και άγαρμπα να μας ψέξει και να παρέμβει στα εσωτερικά μας. Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο ζήτησε να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή – αλλά βέβαια δεν λέει λέξη για τα ναζιστικής έμπνευσης μέτρα του Ισραήλ κατά των Παλαιστίνιων – και η αξιότιμη επίτροπος [όπως ήτανε η κ. Διαμαντοπούλου και σήμερα η κ. Μ. Δαμανάκη] της Κομισιόν για Εσωτερικές Υποθέσεις, Σεσίλια Μάλμστρομ, όπως και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Σοσιαλδημοκράτης) Μάρτιν Σουλτς κάλεσε τους πολιτικούς να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα στη μάχη εναντίον της ακροδεξιάς και να ψηφίσουν τον αντιρατσιστικό νόμο (7) . Αυτό δεν φαίνεται να ενόχλησε τον πολυάσχολο και πολυταξιδευτή πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Πριν μερικά χρόνια είχε προκύψει το ίδιο πρόβλημα με το NPD στη Γερμανία. Το Ναζιστικό Κόμμα της Γερμανίας. Τότε ακόμα και μερικοί αριστεροί ζήτησαν να το βγάλει η κυβέρνηση εκτός νόμου. Οι πιο έξυπνοι, καταρτισμένοι και σοβαροί γερμανοί αριστεροί – ακριβέστερα μαρξιστές-λενινιστές – διαφώνησαν κάθετα και οριζόντια λέγοντας ότι αν δεχτούμε σήμερα το κράτος να αποφασίσει να θέσει εκτός νόμου τους νεοναζί, αύριο αυτό, ως ουδέτερος πια εγγυητής της δημοκρατίας μας, θα θέσει εκτός νόμου και εμάς. Δική μας δουλειά είναι να το απονομιμοποιήσουμε και να το θέσουμε έξω από τις σκέψεις και πολιτικές επιλογές του Γερμανικού λαού.  Αν οι χρυσαυγίτες – βουλευτές, στελέχη, μέλη ή οπαδοί – παραβούν την κείμενη σχετική νομοθεσία τότε, όπως ισχύει για τον καθένα, πρέπει να υποστούν τις κυρώσεις του νόμου.
Η Αριστερά μας – ο θεός να την κάνει τέτοια – βλέπει το τυράκι αλλά όχι τη φάκα. Ξελιγώνεται με την, εσφαλμένη,  ιδέα ότι έτσι θα καταπολεμήσει τη Χρυσή Αυγή και το νεοναζισμό, την ξενοφοβία και το ρατσισμό χωρίς να χρειαστεί να «δουλέψει» μέσα και με τις λαϊκές μάζες και δεν βλέπει τελικά ποιανού τα μακροπρόθεσμα σχέδια υπηρετεί και διακινεί.
Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά και δεν μπορεί από ό,τι φαίνεται, να τα διαχειριστεί η όποια αριστερά μας.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ 
 1- Κ Μαρξ: «Μισθός, τιμή, κέρδος» [Διαλεχτά Έργα Μαρ-Ένγκελς, τ. 1ος, σελ. 524-525, εκδοτικό ΚΕ-ΚΚΕ, 1951]
2- Ο Μαρξ από πολύ νωρίς παρατηρούσε πώς «Οι μισθοί καθορίζονται από τον ανειρήνευτο αγώνα που υπάρχει ανάμεσα στον κεφαλαιοκράτη και τον εργάτη….ο εργάτης δεν κερδίζει αναγκαστικά όταν κερδίζει ο κεφαλαιοκράτης. Χάνει, όμως, οπωσδήποτε όταν χάνει ο κεφαλαιοκράτης» [Κ. Μαρξ: «Οικονομικά και Φιλοσοφικά Χειρόγραφα» εκδ. ΓΛΑΡΟΣ , Αθήνα 1975, μετ. Μπάμπη Γραμμένου, σελ. 45,46-47]. Σε τέτοιες εποχές κρίσης  επιβεβαιώνεται άλλωστε η «τρομακτική οικονομική υπεροχή των επιχειρηματιών  απέναντι τόσο στους μη οργανωμένους  όσο και στους οργανωμένους εργάτες και τις ριζικές και πλήρεις συνεπειών επιπτώσεις αυτής της υπεροχής έχουν αναγνωρίσει όχι μόνο μαρξιστές, αλλά και συνετοί αστοί οικονομολόγοι» [βλ. Ναταλί Μοσκόβσκα: «Θεωρίες για τις οικονομικές κρίσεις», επιμέλεια και εισαγωγή Γιώργος Σταμάτης, εκδόσεις Κριτική, σελ. 51, ΑΘΗΝΑ 1988]
3 – Λέω περιοχές εννοώντας την εσωτερική μετανάστευση. Αρχικά η μετανάστευση ήταν εσωτερική: από «καθυστερημένες» οικονομικά περιοχές της χώρας στις πιο αναπτυγμένες. Από την ύπαιθρο στις πόλεις. Και τότε δημιουργήθηκε αντιπαλότητα μεταξύ των «πρωτευουσιάνων», των κατοίκων της πόλης και των εσωτερικών μεταναστών – τους «χωριάτες». Είναι γνωστό πώς η Νότια Ιταλία τροφοδότησε τον αναπτυγμένο Βορρά της, μέχρι σχετικά πρόσφατα. Θέμα προσφιλές στην ιταλική αριστερά από τον Α. Γκράμσι μέχρι τον Τόνι Νέγκρι.  Όταν αυτά τα «αποθέματα» φτηνής εργατικής δύναμης εξαντλήθηκαν τότε ενεργοποιήθηκε η εξωτερική μετανάστευση.
4 – Το μεγάλο αυτό πρόβλημα, της μετανάστευσης και της στάσης της αριστεράς, το εξετάζω σε ένα άρθρο μου που μόλις ολοκληρωθεί θα αναρτηθεί πρώτα – πρώτα στον ΟΙΣΤΡΟ. Γι αυτό εδώ δεν επεκτείνομαι περισσότερο.
5- Βλ. Αντρέ Γκλυκσμαν «Φασισμοί: παλιός και νέος», εκδ. ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ, ΑΘΗΝΑ 1976.
6- Κ. Μαρξ «Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη» [Διαλεχτά Έργα-εκδ. ΚΕ του ΚΚΕ, τ.1ος σελ. 390]
7- Ο Μάρτιν Σούλτς ηγετική φυσιογνωμία του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, αφού μας είχε επισκεφθεί πέρυσι πιέζοντας για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», παρεμβαίνει και τώρα στα εσωτερικά μας, ως εκπρόσωπος πια του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού ιμπεριαλισμού, που πέταξε ανοιχτά το γάντι στην Σοσιαλιστική Διεθνή. Που την θεωρούν, χωρίς να έχουν άδικο, ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ.

Σκέτη κόλαση η Χριστίνα.

Το κορίτσι που λάτρεψε όλη η Ελλάδα μέσα από το Ράδιο Αρβύλα, η Χριστίνα Μουστάκα σε ένα γυμνό αφιέρωμα που θα σας αφήσει με το στόμα ανοικτό.

Απ' τα κόκκαλα βγαλμένη, των Ελλήνων τα ιερά..

Ύμνος εις την Οργή

Η μεγαλύτερη οργή κρύβεται στην σιωπή. 
Κάθεται σε μία πολυθρόνα έχοντας κλείσει τις βαριές κουρτίνες αφήνοντας έξω το καλοκαίρι. 
Σηκώνεται κάθε πρωί και καθώς χτενίζει με βία τα μαλλιά της βλέπει στην βούρτσα τις λευκές τρίχες, απόδειξη ότι χρόνο πολύ ακόμα δεν έχει να ορθωθεί ως πρέπει. 
Φτιάχνει καφέ χτυπώντας καλά το καφεκούτι υπολογίζοντας την αυριανή δόση και ανάβει τσιγάρο κοιτώντας τον απέναντι τοίχο που πάνω του χιλιάδες φορές έχει οργανώσει την Τελευταία της Έξοδο. 
Διαβάζει εφημερίδες σφίγγοντας κάθε φορά το στόμα στις φασιστικές δηλώσεις των καταδικαστών της και κλείνει την χούφτα της σε γροθιά κάθε φορά που βλέπει σε φωτογραφίες τα γελαστά γλοιώδη πρόσωπα των δημίων της.
Βγαίνει στον δρόμο με τα προπέρσινα ρούχα της και σκύβει το κεφάλι κάθε φορά που βλέπει το είδωλό της στο τζάμι των βιτρινών μην αντέχοντας να αντικρίζει αυτή την κατάντια να περπατά σαν να μην συμβαίνει τίποτε. 
Αποφεύγει τους δρόμους που μπορεί να δει παλιούς γνωστούς αναγκάζοντάς την να τους πει κάτι αισιόδοξο για ό,τι συμβαίνει, αλλά και να τους ομολογήσει τι έχει βαθιά κρυμμένο μέσα της . 
Επιστρέφει στο σπίτι κόβοντας μία ντομάτα με τόση λύσσα που την πολτοποιεί, βγάζοντας ένα γραμμάριο από Αυτό που κουβαλά, πάνω στο γεύμα της .
Τα βράδια ανοίγει τα παράθυρα παρακαλώντας να έχει φεγγάρι και στριφογυρνά σαν δαιμονισμένη σε ένα σπίτι ξυπόλυτη κάνοντας ακόμα ένα δικαστήριο με τον εαυτό της. 
Κατήγορος, κατηγορούμενος, πρόεδρος και ένορκοι μόνο αυτή. Μία οργή στο πιο σκληρό δικαστήριο του κόσμου. 
Και την ώρα της καταδικαστικής ετυμηγορίας βαδίζει προς την ντουλάπα ξετρυπώνοντας το κρυμμένο σκουριασμένο κουτί . Μάρτυρες υπεράσπισης μια διμοιρία ανδρείες αναμνήσεις. 
Και καθώς απλώνει φωτογραφίες στο τραπέζι της κουζίνας και παρατάσσει πρόσωπα και σκέψεις άλλων εποχών γραμμένες πάνω σε μικρά χαρτάκια- τότε που σιωπή δεν γνώριζε τι θα πει- θυμάται ποια είναι. 
Είναι αυτή που από ιερά κόκαλα γεννήθηκε και κάθε μέρα μέσα στην σιωπή της δεν αγανακτεί αλλά περιμένει. 
Βασανιστικά και αργά αναμένει την ημέρα που τα σκοτεινά θα γεμίσουν φως καθώς θα τραβήξει τις κουρτίνες και το σπαθί της θα κατέβει από την φινετσάτη βιτρίνα του σαλονιού και θα ξαναμπεί στο χέρι της. 

Πηγή SimpleMan

Η Eλεονώρα Mελέτη άρχισε τις βρισιές μπροστά στον κόσμο!

i Eleonora Meleti arxise tis vrisies mprosta ston kosmo 1 315x236 300x224 Η Eλεονώρα Mελέτη άρχισε τις βρισιές μπροστά στον κόσμο!Δε βρίζει μόνο στο twitter…η Μελέτη διανύει μια περίοδο κατά την οποία βρίζει παντού! Το κορίτσι το τελευταίο διάστημα έχει βγάλει ένα στιλ πολύ… αγορίστικο. Βεβαίως εγώ που τυχαίνει να την ξέρω καλά απο τη δουλειά είμαι σε σε θέση να γνωρίζω ότι είναι πολύ παρορμητική. Ειδικότερα όταν δεν «περνάει» το δικό της.
Το κακό στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν πώς ότι έγινε έγινε μπροστά σε μικρά παιδιά. Όπως λοιπόν περιέγραψε στο nasosblog αυτόπτης μάρτυρας, η παρουσιάστρια ήταν την περασμένη εβδομάδα στην Ανάβυσσο. Σε παραλία. Κοντά στο σπίτι των γονιών της. Εκεί όπου απολαμβάνει τα μπάνια της αλλά και το σκι.
Εκεί υπήρχαν παπαράτσι που περίμεναν να απαθανατίσουν τη στιγμή αφού γνωρίζουν το στέκι της! Η Μελέτη όμως μόλις τους είδε έγινε έξαλλη! Άρχισε να φωνάζει και να τους λέει πως δεν θέλει φωτογραφίες. Μάλιστα ειρωνικά γύρισε σε έναν και του είπε: «Τι κάνεις εκεί και κοιτάς; Τον π@@@@εις;».
Λίγα μέτρα πιο πέρα υπήρχε κόσμος αλλά και μικρά παιδιά! Φυσικά δεν την ένοιαζε τίποτα. Για όσους δεν το γνωρίζουν έχει στείλει και εξώδικα σε περιοδικά ώστε να μην δέχονται φωτογραφίες από παπαράτσι! Δε γνωρίζω αν αυτός είναι ένας τρόπος για να μην εμφανίσει το νέο της σύντροφο. Αυτό που γνωρίζω είναι πώς τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι καθόλου μα καθόλου ταιριαστές στην εικόνα της. Αυτή βεβαίως που τα περιοδικά τόσα χρόνια έχουν στήσει!
Πηγή: nasosblog

10 μυστικά ομορφιάς για να νικήσεις το χρόνο

Μικρά tips που μπορούν να χαρίσουν, με τον πιο εύκολο τρόπο, την πολυπόθητη αιώνια ομορφιά.
1. Κάνε συχνά scrub στο πρόσωπο προκειμένου να αφαιρείς τα νεκρά κύτταρα και να έχεις μια πιο υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Και μη ξεχνάς βέβαια τη σωστή ενυδάτωση!

2. Προστάτεψε τα χέρια σου μιας και αποκαλύπτουν με τον πιο σκληρό τρόπο την ηλικία. Να φοράς πάντα γάντια όταν κάνεις τις δουλειές του σπιτιού και μη ξεχνάς να βάζεις συχνά κρέμα.

3. Επέλεξε το κατάλληλο makeup ανάλογα με την ηλικία σου. Τα πιο απαλά χρώματα ταιριάζουν σε μεγαλύτερες ηλικίες ενώ σκεπάζουν πιο όμορφα και χωρίς υπερβολές τυχόν ατέλειες.

4. Κάνε τις βιταμίνες καλές σου φίλες (για να μην πούμε αυτοκόλλητες!). Τα λαχανικά και τα φρούτα εμπεριέχουν όλες εκείνες τις πολύτιμες ουσίες που θα προσφέρουν την πολυπόθητη νεότητα και ευεξία.

5. Να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό τη μέρα. Το νερό αδειάζει τις τοξίνες, κρατάει το σώμα ενυδατωμένο ενώ την ίδια ώρα κάνει το πρόσωπο να λάμπει περισσότερο από ποτέ.

6. Να φοράς πάντα γυαλιά στον ήλιο (όλες τις εποχές του χρόνου). Εκτός του ότι προστατεύουν τα μάτια, εμποδίζουν το πρόσωπό σου από το να κάνει ρυτίδες με αποτέλεσμα να φαίνεται συνέχεια πιο φρέσκο.

7. Κατανάλωσε άφοβα μικρές δόσεις μαύρης σοκολάτας και πολλές δόσεις από (ανάλατους και άψητους) ξηρούς καρπούς. Βελτιώνουν τη διάθεση και συνδράμουν σε μια πιο όμορφη εξωτερική εμφάνιση.

8. Προσπάθησε να κοιμάσαι 7-8 ώρες μέσα στη μέρα. Ο καλός ύπνος θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα σου και θα σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ πιο ανανεωμένη.

9. Βάλε την άσκηση στην καθημερινότητά σου. Μίλησε με έναν γυμναστή για να ανακαλύψεις το κατάλληλο πρόγραμμα ενδυνάμωσης που θα ταιριάζει με τις ανάγκες και κυρίως με την ηλικία σου.

10. Βγάλε το άγχος από τη ζωή σου! Όσο.. νευρικός τύπος και αν είσαι, προσπάθησε να μάθεις κάποιες χαλαρωτικές μεθόδους που θα σε βοηθήσουν να διαχειρίζεσαι με πιο αποτελεσματικό και ήρεμο τρόπο τις στρεσογόνες καταστάσεις. Η ομορφιά άλλωστε είναι μια υπόθεση άρρηκτα συνδεδεμένη με την καλή ψυχολογία.

10 εκπληκτικά οφέλη του σεξ για την υγεία!

1. Λιγότερο Στρες / Βελτίωση της Αρτηριακής Πίεσης
Το σεξ μπορεί να μειώσει το άγχος και την αρτηριακή σας πίεση.
Αυτή η διαπίστωση προέρχεται από μια σκοτσέζικη μελέτη 24 γυναικών και 22 ανδρών που κρατούσαν αρχεία της σεξουαλικής τους δραστηριότητας. Οι ερευνητές τους πέρασαν από στρεσογόνες καταστάσεις – όπως το να κάνουν μια ομιλία σε κοινό – και έλεγχαν την αρτηριακή τους πίεση.
Οι άνθρωποι που είχαν σεξουαλική επαφή ανταποκρίνονταν καλύτερα στο στρες σε σχέση με αυτούς που ασχολούνταν με άλλες σεξουαλικές συμπεριφορές ή που απείχαν.
Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η διαστολική αρτηριακή πίεση (ο κατώτατος αριθμός της αρτηριακής σας πίεσης) τείνει να είναι χαμηλότερος σε άτομα που συζούν και κάνουν συχνά σεξ.

2. Το σεξ ενισχύει την ανοσία

Το σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα έχει συνδεθεί με υψηλότερα επίπεδα ενός αντισώματος που ονομάζεται ανοσοσφαιρίνη Α ή IgA, η οποία μπορεί να σας προστατεύσει από κρυολογήματα και άλλες λοιμώξεις.
Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Wilkes είχε 112 φοιτητές οι οποίοι κρατούσαν αρχεία της συχνότητας που έκαναν σεξ και παρείχαν επίσης δείγματα σιέλου για τη μελέτη. Όσοι έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα της IgA, ένα αντίσωμα που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποφυγή ενός κρυολογήματος ή άλλης λοίμωξης, σε σχέση με άλλους φοιτητές.

3. Το σεξ καίει θερμίδες

Με τριάντα λεπτά σεξ μπορεί να κάψετε 85 ή και περισσότερες θερμίδες. Μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά μαζεύονται: σε 42 ημίωρες συνεδρίες θα κάψετε 3.570 θερμίδες, αρκετές για να χάσετε μισό κιλό. Διπλασιάζοντας τα, θα μπορούσατε να χάσετε 1 κιλό σε 21 ωριαίες συνεδρίες.
«Το σεξ είναι ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης», λέει η σεξολόγος Patti Britton. Χρειάζεται τόσο σωματική όσο και ψυχολογική εργασία, με προϋπόθεση ότι το κάνετε καλά.

4. Το σεξ βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Μία Βρετανική μακροχρόνια μελέτη 20 χρόνων δείχνει ότι οι άνδρες που έκαναν σεξ δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα είχαν τις μισές πιθανότητες για ένα θανατηφόρο καρδιακό επεισόδιο από ότι οι άνδρες που έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά τον μήνα.
Και παρόλο που κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι μπορεί να ανησυχούν ότι το σεξ θα μπορούσε να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο, η μελέτη δεν βρήκε καμία σχέση ανάμεσα στο πόσο συχνά οι άνδρες έκαναν σεξ και πόσο πιθανό θα ήταν να έχουν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

5. Μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας διαπίστωσαν ότι η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης ήταν ένας από τους 237 λόγους που οι άνθρωποι κάνουν σεξ.
Η διαπίστωση αυτή έχει νόημα για την θεραπεύτρια Gina Ogden. Λέει, επίσης, ότι όσοι έχουν ήδη αυτοεκτίμηση μερικές φορές κάνουν σεξ ώστε να αισθανθούν ακόμα καλύτερα.
«Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι λένε ότι έχουν σεξουαλικές σχέσεις είναι για να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους», λέει. «Το καλό σεξ ξεκινά με την αυτοεκτίμηση. Εάν το σεξ είναι τρυφερό, και αυτό που θέλετε, τότε την αυξάνει».Φυσικά, δεν χρειάζεται να κάνετε συνέχεια σεξ για να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας. Η αυτοεκτίμηση σας αφορά εσάς – όχι κάποιον άλλο. Αλλά αν ήδη αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας, μια καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε ακόμη καλύτερα.

6. Βαθύτερη οικειότητα

Το σεξ και οι οργασμοί αυξάνουν τα επίπεδα της ορμόνης οξυτοκίνης, η λεγόμενη ορμόνη της αγάπης, η οποία βοηθά τους ανθρώπους να δεσμεύονται και να χτίζουν εμπιστοσύνη.
Σε μια μελέτη με 59 γυναίκες, οι ερευνητές έλεγχαν τα επίπεδα της οξυτοκίνης τους πριν και μετά που οι γυναίκες αγκάλιασαν τους συντρόφους τους. Οι γυναίκες είχαν υψηλότερα επίπεδα οξυτοκίνης αν είχαν περισσότερη από εκείνη τη φυσική επαφή με το σύντροφο τους.
Τα υψηλότερα επίπεδα οξυτοκίνης έχουν συνδεθεί επίσης με ένα αίσθημα γενναιοδωρίας. Έτσι λοιπόν, αγκαλιαστείτε – μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο γενναιόδωροι προς τον σύντροφο σας.

7. Το σεξ μπορεί να απαλύνει τον πόνο

Η οξυτοκίνη αυξάνει επίσης τα φυσικά παυσίπονα του οργανισμού σας, που ονομάζονται ενδορφίνες. Ο πονοκέφαλος, ο πόνος της αρθρίτιδας, ή τα συμπτώματα της περιόδου μπορεί να βελτιωθούν μετά το σεξ.

8. Οι συχνότερες εκσπερματώσεις μπορούν να κάνουν λιγότερο πιθανό τον καρκίνο του προστάτη

Έρευνα δείχνει ότι η συχνή εκσπερμάτωση, ειδικά σε άνδρες ηλικίας 20 και κάτι, μπορεί να μειώσει τον μελλοντικό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης διαπίστωσε ότι οι άνδρες που είχαν 21 ή περισσότερες εκσπερματώσεις τον μήνα είχαν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη από ότι εκείνους που είχαν τέσσερεις με επτά εκσπερματώσεις τον μήνα.
Η μελέτη αποδεικνύει ότι οι εκσπερματώσεις ήταν ο μόνος παράγοντας που είχε σημασία. Πολλά πράγματα επηρεάζουν τις πιθανότητες ενός ατόμου να αναπτύξει καρκίνο. Αλλά όταν οι ερευνητές έλαβαν αυτό υπόψη, τα αποτελέσματα εξακολουθούσαν να ισχύουν.

9. Ισχυρότεροι μύες του πυελικού εδάφους

Για τις γυναίκες, κάνοντας ασκήσεις για τους μύες του πυελικού εδάφους, που ονομάζονται Kegels, μπορεί να σημαίνει περισσότερη ευχαρίστηση – και, ως προνόμιο, λιγότερες πιθανότητες ακράτειας μελλοντικά στη ζωή τους.
Για να κάνετε μια βασική άσκηση Kegel, σφίξτε τους μύες του πυελικού εδάφους σας σαν να προσπαθείτε να σταματήσετε τη ροή των ούρων. Μετρήστε μέχρι το τρία, και αφήστε το.

10. Καλύτερος ύπνος

Η οξυτοκίνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού προάγει επίσης τον ύπνο, σύμφωνα με έρευνα.
Ο επαρκής ύπνος έχει επίσης συνδεθεί με μια σειρά από άλλα οφέλη για την υγεία, όπως είναι ένα υγιές βάρος και μια καλύτερη αρτηριακή πίεση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείτε, ειδικά αν έχετε αναρωτηθεί γιατί ο σύντροφος σας μπορεί να είναι ενεργός το ένα λεπτό και το επόμενο να ροχαλίζει.
boro.gr

EIΔΗΣΗ ΣΟΚ! «Τα λεφτά μας πίσω από το χαράτσι της ΔΕΗ» σύμφωνα με δικαστική απόφαση

Xaratsi 300x172 EIΔΗΣΗ ΣΟΚ! Τα λεφτά μας πίσω από το χαράτσι της ΔΕΗ σύμφωνα με δικαστική απόφασηΗ ΔΕΗ πλέον δε μπορεί να εισπράττει το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, το περιβόητο χαράτσι, σύμφωνα με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Η απόφαση, η οποία είναι αποτέλεσμα συλλογικής αγωγής από οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών και έχει καθαρογραφεί, είναι προσωρινά εκτελεστή και πλέον υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μην εισπράττει το χαράτσι.
Ο δικηγόρος Γιάννης Μυταλούλης, εκπρόσωπος των ομοσπονδιών και ενώσεων καταναλωτών που κατέθεσαν τη συλλογική αγωγή, δήλωσε ότι:
«η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και δεν χρειάζεται να περιμένουμε την τελεσιδικία της. Ουσιαστικά η απόφαση αυτή απαγορεύει την είσπραξη ενός αντισυνταγματικού φόρου και λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών της Ελλάδας. Εφόσον συνεχίζεται η είσπραξη, ο καταναλωτής μπορεί να ζητήσει αποζημίωση αφού η ΔΕΗ πλέον δρα παράνομα. Η απόφαση του ΣτΕ μιλούσε για αντισυνταγματικότητα του τέλους ακινήτων αλλά δεν διασφάλιζε την νομική υπεράσπιση του καταναλωτή, εν αντιθέσει με την απόφαση που καθαρογράφηκε».
Σύμφωνα με τον κ. Μυταλούλη, η απόφαση αυτή είναι προάγγελος και για άλλες τέτοιες αποφάσεις που θα προκύψουν και σε φορολογικά θέματα που στηρίζονται στα νέα μέτρα που επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση.

Βρέθηκε η 13χρονη Χριστίνα! (Νεότερη ενημέρωση)

 Βρέθηκε η 13χρονη Χριστίνα! (Νεότερη ενημέρωση)Όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter το Χαμόγελο του Παιδιού βρέθηκε η 13χρονη Χριστίνα Κρασσά την οποία έψαχνε η αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή του Παγγαίου, καθώς είχε εξαφανιστεί από την Κυριακή από το σπίτι της στα Σπάτα.
Η κοπέλα βρέθηκε αργά χθες το βράδυ σε δασική περιοχή στα Λουτρά Ελευθερων Καβάλας και είναι πολύ καλά στην υγεία της. Διεκομίσθη για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο και όπως είπε στους αστυνομικούς, ακολούθησε τον 23χρονο με τη θέλησή της. Ο Αλβανός δεν βρέθηκε και αναζητείτο έως σήμερα τα ξημερώματα.
Στον εντοπισμό της 13χρονης βοήθησε ο γιος βοσκού στον οποίο εργαζόταν παλιότερα ο 23χρονος. Ο Αλβανός πήγε στο μαντρί μέσα στη δασική έκταση των Λουτρών και αφού του ζήτησε φαγητό, του είιπε να μείνουν τη νύχτα εκεί.
Ο νεαρός γιος του βοσκού του εξήγησε ότι είναι επικίνδυνο, γιατί στην περιοχή υπάρχουν φίδια και σκορπιοί, γεγονός που φόβησε τον Αλβανό και πείστηκε ν΄αφήσει την 13χρονη και να φύγει μόνος του στο δάσος.
Στη συνέχεια κλήθηκε η αστυνομία, η οποία παρέλαβε την ανήλικη και έθεσε τέλος στην περιπέτειά της.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού επιστρέφει με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Καβάλας για προληπτικές εξετάσεις.

Συνταγή της Ημέρας!

Μιλφέιγ
Συνταγή για 10-12 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτα
1 λίτρο γάλα
1 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/3 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο
1 βανίλια
4 αυγά
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
άχνη ζάχαρη (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200οC
Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μεγάλη λαμαρίνα. Απλώνουμε επάνω τη σφολιάτα και με ένα πιρούνι την τρυπάμε παντού. Ψήνουμε την σφολιάτα στο φούρνο για 10 λεπτά. Βγάζουμε την λαμαρίνα από το φούρνο και αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας την σφολιάτα μας. Προσεκτικά και με μία πετσέτα καθαρή πατάμε με τα χέρια μας καλά τη σφολιάτα για να ξεφουσκώσει και πετάμε τη λαδόκολλα. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170οκαι συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Βγάζουμε την λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνουμε την σφολιάτα να κρυώσει εντελώς.
Βάζουμε το 1/2 από το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, την βανίλια, το αλεύρι και το υπόλοιπο κρύο γάλα με μίξερ χειρός. Ανακατεύοντας με σύρμα, προσθέτουμε λίγο-λίγο, το μείγμα των αυγών στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις δέσει την αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα όσο είναι ζεστή ακόμα η κρέμα για να λιώσει εντελώς και ανακατεύουμε με το σύρμα. Βάζουμε την κρέμα σε μπολ καθαρό και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη κολλώντας τη στην επιφάνεια της κρέμας για να μην δημιουργηθεί πέτσα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ χεριού σε παχύρρευστη σαντιγί. Χτυπάμε επίσης με μίξερ την κρέμα που φτιάξαμε αφού κρυώσει εντελώς για να αφρατέψει. Προσθέτουμε την σαντιγί στην κρέμα μας ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα για να ενωθούν. 
Κόβουμε κατά μήκος την ψημένη σφολιάτα σε 3 ίσα μακρόστενα μέρη. Βάζουμε σε πιατέλα το πρώτο φύλλο και απλώνουμε περίπου το 1/2 της κρέμας μας. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλο την κρέμα και απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο σφολιάτας. Πασπαλίζουμε το μιλφέιγ μας με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

3η στην Ελλάδα σε κατασχέσεις προϊόντων «μαϊμού» η Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης

Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και φέτος τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αναστάσιος Παπαζήσης
Στην τρίτη θέση σε πανελλήνια κατάταξη όσον αφορά τις κατασχέσεις προϊόντων....
παραεμπορίου κατατάσσεται η Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Παπαζήσης.
Όπως τόνισε ο κ. Παπαζήσης οι επιχειρήσεις καταστολής τους φαινομένου θα συνεχιστούν και φέτος με την συνδρομή της δημοτικής αστυνομίας, υπερτονίζοντας παράλληλα την επικινδυνότητα των προϊόντων μαϊμού για την υγεία του ανθρώπου.

Σσσσστ.....Η Πιερία κοιμάται...Χιλιάδες στρέμματα στην Πιερία περάσανε με πρόσφατο ΦΕΚ στο ΤΑΪΠΕΔ και από εκεί για ξεπούλημα στους ιδιώτες και εδώ ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, ούτε διαμαρτυρία


Το γράψαμε προχθές. Χιλιάδες στρέμματα στην Πιερία περάσανε με πρόσφατο ΦΕΚ στο ΤΑΪΠΕΔ και από εκεί για ξεπούλημα στους ιδιώτες και εδώ ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, ούτε διαμαρτυρία.

Αν μου διέφυγε κάποια διαμαρτυρία να με συγχωρήσετε.

Μιλάμε πάντως για 150 στρέμματα στο λιμάνι των Αλυκών Κίτρους και δεν ξέρουμε αν αφορά και πως και το ίδιο το λιμάνι, 23 στρέμματα στο Λιτόχωρο και 62 στρέμματα στην παραλία των Νέων Πόρων.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την κατάσταση που αφορά την Πιερία από το ΦΕΚ 1020/Τ.Β΄/25.4.2013 και θα παρακαλούσαμε τους δημάρχους αλλά και καθένα που γνωρίζει να μας πληροφορήσουν σχετικά με τις μεταβιβαζόμενες περιοχές σε μια προσπάθεια να αντιδράσει η τοπική κοινωνία και γι αυτό το ξεπούλημα.
 
Αντώνης Μάντζιος
Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης

Νέες μεθοδεύσεις για να επιτραπεί η οικοδόμηση σε προστατευόμενη περιοχή, στον Κορινό Πιερίας


Επιστολή Χρυσόγελου προς Καλαφάτη για την οικοπεδοποίηση περιοχής του Δικτύου Natura 2000 στην παραλία Κορινού Πιερίας
Προς τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ
κ. Σταύρο Καλαφάτη
Αμαλιάδος 17
11523 ΑΘΗΝΑ


Βρυξέλλες, 30.5.2013

Θέμα: Νέες εξελίξεις σχετικά με την οικοπεδοποίηση περιοχής του Δικτύου Natura 2000 στην παραλία Κορινού Πιερίας.

 
Αγαπητέ κ. Καλαφάτη,

 

Θα ήθελα να σας μεταφέρω τις ανησυχίες μου για το ζήτημα του «πρότυπου» οικισμού που επιδιώκεται να κατασκευαστεί στον Κορινό Πιερίας, εντός προστατευόμενης περιοχής του Δικτύου Natura2000. Για το θέμα είχε υποβάλει ερώτηση το 2011 και ο προηγούμενος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μ. Τρεμόπουλος, και η Κομισιόν είχε απαντήσει ότι «θα επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να πληροφορηθεί σχετικά με τη συμμόρφωση με την νομοθεσία ΕΕ για τη φύση». Από τότε σταμάτησε οποιαδήποτε εργασία στην συγκεκριμένη περιοχή καθώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας -μετά από έγγραφό (2016/9-12-2011) της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος / Τομέας Β. Ελλάδος του ΥΠΕΚΑ- ανακάλεσε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων με την 15529/1265/11 απόφασή της την 13.01.2012.

 

Ωστόσο, πρόσφατα, υπήρξαν κινήσεις για αλλαγή του καθεστώτος προστασίας, ιδιαίτερα για περιορισμό των ορίων του Καταφυγίου Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) Αλυκής Κίτρους, όπου σύμφωνα με τον Ν. 2637/98 απαγορεύεται η ένταξή του σε πολεοδομικό ή ρυμοτομικό σχεδιασμό.Η Διεύθυνση Δασών Πιερίας εξέδωσε το Δεκέμβριο 2012 θετική εισήγηση για την τροποποίηση των ορίων, χωρίς τα συμπληρωματικά στοιχεία που είχε ζητήσει η Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης. Με έγγραφό της η Διεύθυνση Συντονισμού απέφευγε να πάρει θέση και ζητούσε η νέα έκθεση να αποσταλεί κατευθείαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Όμως, κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου (24-5-2013) στον Φορέα Διαχείρισης διαπίστωσα ότι για την περιοχή υπάρχει πρόσφατη έκθεση καταγραφής της ορνιθοπανίδας που εκπόνησε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την έκθεση της Διεύθυνσης Δασών, καθώς τεκμηριώνει την ύπαρξη σημαντικών ειδών της άγριας πανίδας, που πληρούν τα κριτήρια χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας, σύμφωνα με την Οδηγία 2009/147/EΚ. Ο ίδιος Φορέας είναι κατηγορηματικά αντίθετος στον επιχειρούμενο περιορισμό των ορίων του ΚΑΖ.

 

Από την πληροφόρηση που έχω λάβει, έχω πειστεί ότι οι νέες πρωτοβουλίες της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας έρχονται σε αντίθεση με τις εθνικές και Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την προστασία σημαντικών για τη φύση περιοχών. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης και το ΥΠΕΚΑ θα έπρεπε να προλαμβάνουν τέτοιες άστοχες ενέργειες, αντί να τις αντιπαρέρχονται, δημιουργώντας επικίνδυνες αντιφάσεις για την έννοια της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος. Πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια από ευρωπαϊκά ταμεία για να χρηματοδοτήσουν αντισταθμιστικά μέτρα για τις βεβαιωμένες ιδιοκτησίες που υπάρχουν εντός της προστατευόμενης περιοχής. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για τις πολυτιμότερες φυσικές περιοχές της χώρας μας, επιτρέποντας σε κάθε οικοδομικό συνεταιρισμό και σε κάθε Δήμαρχο να πιέζει για αλλαγή ορίων προστατευόμενων περιοχών και για εντονότερη οικοπεδοποίηση.

 

Για το λόγο αυτό υπέβαλα την Τρίτη 28 Μαϊου, ερώτηση προς την Κομισιόν, την οποία και σας επισυνάπτω και στην οποία θα βρείτε παραπομπές σε όλα τα σχετικά έγγραφα. Για τον ίδιο λόγο, θα ήθελα να σας παρακαλέσω για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να προστατευτεί η ακεραιότητα του συγκεκριμένου ΚΑΖ και συνολικότερα της προστατευόμενης περιοχής των Αλυκών Κίτρους. Επίσης, θα ήθελα να σας ζητήσω να μην επιτρέψετε την περαιτέρω υποβάθμιση των Ελληνικών προστατευόμενων περιοχών του Δικτύου Natura2000, μέσω της ενθάρρυνσης της οικοδόμησης, των εξορύξεων και άλλων καταστρεπτικών δραστηριοτήτων σε αυτές. Οι προστατευόμενες περιοχές αποτελούν ευκαιρία για τη διεξαγωγή διαφορετικού τύπου, ποιοτικών οικονομικών δραστηριοτήτων, χωρίς καταστροφικό χαρακτήρα, οι οποίες όχι μόνο θα δημιουργούν προστιθέμενη αξία και θέσεις εργασίας, αλλά θα διατηρούν και για τις επόμενες γενιές τη δυνατότητα του τόπου μας να παράγει πλούτο και να συντηρήσει τον πληθυσμό της χώρας.

 

Για όλα τα παραπάνω θα εκτιμούσα τις δικές σας απόψεις και απαντήσεις.

 

Με εκτίμηση

 

 

Νίκος Χρυσόγελος

Ευρωβουλευτής