ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Βαράει κανόνι το ΠΑΣΟΚ. Εισηγήσεις στον Βενιζέλο για να το..."φουντάρει"

 

Υπό χρεοκοπία το ΠΑΣΟΚ, δεσμεύτηκαν τα τελευταία €100,000
Ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος αγωνίζεται να βρει νέα πολιτική ταυτότητα και ισορροπήσει στα πλαίσια μιας ετερόκλητης κυβέρνησης και να αποφύγει την πολιτική χρεοκοπία το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έχει μπει σε μη-αναστρέψιμο δρόμο για την οικονομική πτώχευση. Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» μετά από προσφυγή ταξιδιωτικού γραφείου το Πρωτοδικείο αποφάισε τη δέσμευση των τελευταίων €100,000 που βρίσκονται στα ταμεία του κόμματος και αποτελούσαν μέρος της τρίτης δόσης του 2012 που ήταν 3 εκατ.
Μια τέτοια εξέλιξη θα σημάνει νέα προβλήματα για τους απλήρωτους και επί ξύλου κρεμάμενους εργαζομένους, τους οποίους ο γενικός διευθυντής Νίκος Σαλαγιάννης έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα χάσουν τα δεδουλευμένα τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ομάδα εργαζομένων ετοιμάζεται να μπει σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας ώστε και να διασφαλίσει τα δεδουλευμένα και να μπλοκάρει ενδεχόμενη προσπάθεια εκκαθάρρισης και πτώχευσης του ΠΑΣΟΚ.
Στο δικαστήριο είχε προσφύγει ταξιδιωτικό γραφείο για τη διεκδίκηση 240.000 ευρώ από μεταχρονολογημένη επιταγή που είχε υπογράψει στη θητεία του ο τέως γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα πάντως το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο ερευνάται από την εισαγγελία καθώς φέρεται να είχε μονοπώλιο στα ταξίδια του υπουργείου Εξωτερικών.
Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι επικρατεί πανικός στο επιτελείο Βενιζέλου καθώς στα δικαστήρια απειλεί να προσφύγει και πάλι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου της Ιπποκράτους για τα οφειλόμενα ενοίκια.
Ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος ενημερώθηκε για όλες τις εξελίξεις και οι στενοί του συνεργάτες του προτείνουν το κόμμα να χρεοκοπήσει και να πάψει να υφίσταται έτσι ώστε να απελευθερωθεί από όλα του τα χρέη. «Σενάρια για αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ τίθενται επί τάπητος λόγω οικονομικής χρεοκοπίας του κόμματος μετά το μπλοκάρισμα στα 100.000 ευρώ του ταμείου με δικαστική απόφαση» γράφει η εφημερίδα.



sofokleousin

Kύριε Σαμαρά, «ιδού ο στρατός σας»…

Kύριε Σαμαρά, «ιδού ο στρατός σας»...



Η κυβέρνηση Σαμαρά, κατ’ ακολουθίαν της κυβέρνησης Σημίτη,κατασκευάζει έναν «νέον τύπο ανθρώπου», ταιριαστόν στον νέο «θαυμαστό και γενναίο μας κόσμο», όπως επίσης κατασκευάζει και μια «νέου» τύπου μεσαιωνική χώρα καθ’ υπαγόρευσιν της Νέας Τάξης, ένα μετεθνικό μόρφωμα εξαρτημένο στην παγκοσμιοποίηση και εγκλωβισμένο στην ενιαία σκέψη.
Μέσα στον κομφορμισμό και τη φορμόλη του πολιτικώς ορθού καθεστώτος, κάθε παρέκκλιση συνιστά… εχθροπάθεια εναντίον του, διώκεται και καταστέλλεται. Για την εύρυθμη λειτουργία ενός τέτοιου καθεστώτος, όμως, προτιμότερη απ’ την καταστολή είναι η (προ)κατασκευή των υποκειμένων του, εν προκειμένω υπηκόων.
Ετσι κατασκευάζονται πολλά και νέα υβρίδια εργαζομένων, συμπλέοντα αλλά και αλληλοσυγκρούμενα, τα οποία αποτελούν όλα μαζί την πεμπτουσία της Υβρεως εναντίον τους, της Υβρεως εναντίον των ανθρώπων.
Το καθεστώς, με πρωτεργάτες τα ανδρείκελα της Τρόικας, Σαμαρά καιΒενιζελοκουβέλη, κατασκευάζει εργαζόμενους με προδιαγραφές για να ζουν σεΕιδική Οικονομική Ζώνη, σε Στρατόπεδο Συγκέντρωσης.
Ετσι, εν πρώτοις έχουμε τον Εργαζόμενο-Ανεργο. Μια στρατιά 2.000.000 διαθέσιμων για εργασία, που ελπίζουν ή καραδοκούν για οποιασδήποτε μορφής σκλαβιά που θα τους δώσει μια μπουκιά ψωμί. Στη συνέχεια έχουμε
τον Εργαζόμενον-Απλήρωτον. Στην ουσία είναι ένας οιονεί άνεργος, που μάλιστα χρηματοδοτεί την επιχείρηση στην οποίαν εργάζεται με την ίδια την παρακράτηση του μισθού του.
Ο Εργαζόμενος-Κακοπληρωμένος. Ο χαμηλόμισθος. Μεγάλο επίτευγμα του κ. Σαμαρά, άξιου διαδόχου του κ. Σημίτη, όταν ήδη από την εποχή του
άρχισε να ευδοκιμεί ο Απασχολήσιμος-Εργαζόμενος, ο Ευέλικτος-Εργαζόμενος! ήταν το σημείο καμπής, όταν στη συλλογική συνείδηση ο Εργαζόμενος μπορούσε πλέον να είναι Αναλώσιμος-Εργαζόμενος.
Από τότε δεν πέρασε πολύ νερό κάτω απ’ τις γέφυρες, αλλά ενθυλακώθηκε πολύς πλούτος στα χαρτοφυλάκια των Δυνατών, με αποτέλεσμα ηΥβρις εναντίον των Εργαζομένων να δημιουργεί όλο και πιο πολλά υβρίδια, όπως
ο Ενοικιαζόμενος-Εργαζόμενος. Κανονικό δουλεμπόριο ανθρώπων, δουλεμπόριο λευκής και κάθε άλλου χρώματος σαρκός, στο οποίον, ανάμεσα σε άλλους αλιγάτορες που το ασκούν, διακρίνονται και οι ΜΚΟ, άλλο ένα
δημιούργημα του πολυπολιτισμικού μοντέλου.
Αλλά, όταν μιλάμε για τον Εργαζόμενο-Ανεργο εννοούμε πολλές υποκατηγορίες που υπάρχουν, όπως σε ένα Στρατόπεδο Συγκέντρωσης, ωςπροϋπόθεση (αλλά και αποτέλεσμα) της ευστάθειας και της λειτουργίας του συστήματος. Ετσι έχουμε
τον Εργαζόμενο υπό το σοκ της απόλυσης και το δέος για την άγρια αγορά εργασίας που τον περιμένει. Εχουμε τον Μακροχρόνια Ανεργον Εργαζόμενον. Κλάψτον! Εχουμε τον νεαρό που χάνει τη δουλειά του και ψάχνει για μια χειρότερη, τον μεσήλικα που χάνει τη δουλειά του και ψάχνει για σχοινί. Κι έχουμε
αυτόν που δεν θα εργασθεί ποτέ, που δεν θα βρει δουλειά ποτέ, που η ζωή του θα πάει στα αζήτητα.
Υπάρχουν οι Εργαζόμενοι που δεν θα κάνουν οικογένεια ποτέ (είτε ως άνεργοι, είτε ως χαμηλόμισθοι) κι εκείνοι που δεν μπορούν να υποστηρίξουν πιατις οικογένειές τους.
Ο Καταρρακωμένος-Εργαζόμενος που δεν μπορεί να πληρώσει το στεγαστικό του. Που δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του. Ο Ταπεινωμένος-Εργαζόμενος που δεν μπορεί να υποστηρίξει τους γονείς τουή κλαίει με μαύρο δάκρυ όταν καταδέχεται να τον υποστηρίζουν εκείνοι απ’ τουστέρημά τους.
Ο Απελπισμένος-Εργαζόμενος που δεν έχει να πληρώσει τους όλο και πιο πολλούς, επαχθέστατους και ειδεχθείς φόρους, έμμεσους και άμεσους, οΠεριφρονημένος-Εργαζόμενος που τον βρίζουν «τεμπέλη» και «διεφθαρμένο», ο Εντρομος-Εργαζόμενος που βλέπει την απόλυσή του εφιάλτη στον ύπνο του, έχουμε
τον Εργαζόμενο που τα παράτησε και αυτοκτόνησε. Αυτόν τον «νέο τύπο ανθρώπου» κατασκευάζετε, κύριε Σαμαρά, έναν σκλάβο και ραγιά, με αυτόν εξοπλίζεται την πατρίδα, τους Εργαζόμενους-Επιστήμονες που φεύγουν μετανάστες, τους
Εργαζόμενους, γυναίκες και άνδρες, που θρηνούν διαρκώς για τηνπείνα που ενδημεί στο σπίτι τους, που ντρέπονται μπροστά στα παιδιά τους,
ανήμποροι πλέον να τα θρέψουν και να τα μορφώσουν, αυτόν
τον Εργαζόμενο δημιουργείτε, κύριε, τον Εργαζόμενο Θήραμα, που μπορεί να τον βιάζει, άνδρα, γυναίκα ή τα παιδιά τους, ο κάθε λεχρίτης, διαπλεκόμενος ή Δυνατός, έχοντάς τον στη δούλεψή του χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, χωρίς ασφάλιση, κολίγον και είλωτα. Απόκληρον.
Αλλά, αν η αλαζονεία, η απληστία και η βαναυσότητα είναι η πρώτη ύλη της Υβρεως, η Υβρις με τη σειρά της είναι η πρώτη ύλη της Νεμέσεως.
Απέναντι στον Εργαζόμενο Κρατούμενο που κατασκευάζετε θα υπάρχει πάντοτε ο άνθρωπος. Δεν χρειάζεται να σας πω για την αξιοπρέπεια, τηνυπερηφάνεια και τη δύναμη του Εργαζόμενου-Ανθρώπου. Ουδείς υπεράνθρωπος, δηλαδή υπάνθρωπος, τον νίκησε ποτέ, διότι απλούστατα ηεργασία τα παράγει όλα, τον πλούτο, τον πολιτισμό, την ιστορία.
Ο «νέος τύπος ανθρώπου» που προσπαθεί να κατασκευάσει ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός ούτε «νέος» είναι, ούτε ανθρώπινος. Και για την κατάληξη αυτό του εγκληματικού εγχειρήματος δεν χρειάζεται να γραφεί ούτε μια λέξη. Η γκιλοτίνα το τραγούδι της το έχει τραγουδήσει…
ΣΤΑΘΗΣ στο enikos.gr


Πλειστηριασμοί!

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε όσιο, ούτε ιερό! Η απανθρωπιά τους δεν έχει όριο! Είναι αδίστακτοι!
Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Δεν αφορά τα πρόσωπα. Αν αφορούσε τα πρόσωπα θα ήταν μικρό το κακό. Εδώ μιλάμε για ένα σύστημα λεηλασίας, αρπαγής και εξολόθρευσης του λαού!
Εδώ μιλάμε για μια πολιτική ταξικού κανιβαλισμού!
Προσέξτε:
Χτες, η κυβέρνηση, διά στόματος υφυπουργού Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή επί του νομοσχεδίου για τη διευκόλυνση – τάχα – των δανειοληπτών, έθεσε ζήτημα άρσης της απαγόρευσης των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας που είναι υποθηκευμένες στις τράπεζες.
Διαβάστε τι είπε ο κύριος αυτός και φρίξτε:
«Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2013 στην Ισπανία έγιναν 42.000 κατασχέσεις σε δανειολήπτες. Εδώ δεν έγινε καμία. Αυτό έτσι το περνάμε; Ανευ αξίας;»…
Και συνέχισε (ο κύριος αυτός) λέγοντας ότι αν το καθεστώς του παγώματος των πλειστηριασμών παραταθεί, τότε
«θα οδηγήσει στο φαινόμενο των μαζικών πλειστηριασμών με το τέλος της οικονομικής κρίσης, που θα έχει ως συνέπεια να πέσει δραματικά η αξία της ακίνητης περιουσίας των πολιτών»!
Να τα πάρουν, δηλαδή, τώρα τα σπίτια οι τράπεζες, όσο ακόμα έχουν αξία!
*

Ο κύριος αυτός σύμφωνα με τη θεσμική του ιδιότητα είναι υφυπουργός της συγκυβέρνησης. Δεν είναι εισπράκτορας των τραπεζιτών…

Ο κύριος αυτός εμφορείται, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, από το παράδειγμα των Ισπανών τραπεζιτών, όπου με τις ευλογίες της κυβέρνησής τους έχουν κατασχέσει την τελευταία 3ετία 400.000 σπίτιααφήνοντας άστεγα εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά.
Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα, περισσότερα από 60.000 ακίνητα, σύμφωνα με στοιχεία τραπεζών, βρίσκονται υπό την απειλή πλειστηριασμού.
Μπορεί να μην έχουν βγει ακόμη στο σφυρί, λόγω της ισχύουσας αναστολής, αλλά για τα ακίνητα αυτά έχουν ήδη εκδοθεί διαταγές πληρωμής και έχουν συνταχθεί κατασχετήριες εκθέσεις! Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι το 25% των στεγαστικών δανείων - σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας – έχουν χαρακτηριστεί ήδη «κόκκινα» και έχουν μπει σε οριστική καθυστέρηση.
*

Σε αυτές τις συνθήκες είναι που έρχεται η κυβέρνηση – αφού πρώτα φρόντισε οι τράπεζες να αρμέξουν και τα λεφτά της «ανακεφαλαιοποίησης» – για να ανοίξει θέμα πλειστηριασμών και να πει διά του εκπροσώπου της όσα είπε αυτός ο κύριος (ο υφυπουργός) χτες στη Βουλή.

Ο οποίος (κύριος), με τη μόνη γενναιότητα που αρμόζει να χαρακτηρίζει τους «σωτήρες» του έθνους, προσπάθησε αργότερα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Προσπάθησε να… ανασκευάσει. Προσπάθησε να… συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα!
Αφού πρώτα άνοιξε το ζήτημα των πλειστηριασμών, μετά… θυμήθηκε ότι «για την κυβέρνηση και ειδικότερα για το υπουργείο Ανάπτυξης δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα αλλαγής της υφιστάμενης απόφασης για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας».
Αφού πρώτα εξέπεμψε στους τραπεζίτες το σήμα για την επιδρομή που σχεδιάζουν, μετά ισχυρίστηκε ότι τα λεγόμενά του δεν συνιστούν «σινιάλο» προς τα «πίτμπουλ», αλλά έναν γόνιμο… «προβληματισμό»!
Μπα! Και σε τι συνίσταται ο… προβληματισμός; Σε τι αφορά; «Στην ομαλή μετάβαση μετά την έξοδο από την κρίση, που θα αποτρέπει τον μαζικό πλειστηριασμό ακινήτων, ώστε σε καμία περίπτωση να μην τεθεί σε κίνδυνο η αξία της ιδιοκτησίας των πολιτών».
Αυτά… διευκρίνισε ο κύριος (ο υφυπουργός).
Και για όσους δεν κατάλαβαν, να το επαναλάβουμε:
Η κυβέρνηση των «σωτήρων», αφού πρώτα χρεοκόπησε το λαό, τώρα… «προβληματίζεται» για το πώς οι τράπεζες θα βουτήξουν τα υποθηκευμένα σπίτια των χρεοκοπημένων ανθρώπων, αν όχι τώρα, αν όχι σήμερα, πάντως το συντομότερο! Και πάντως όσο αυτά τα σπίτια θα έχουν ακόμα κάποια αξία…

Της μόδας…
Τις προάλλες – περιχαρής και αλέγκρα – δημοσιογράφος της ΝΕΤ μετέδιδε ότι «στο εξωτερικό η αγορά ελληνικού νησιού έχει γίνει της μόδας»!
Ετσι το είπε. Ετσι το περιέγραψαν και οι καλεσμένοι – μεσίτες στο σχετικό ρεπορτάζ. Ετσι το διασκέδαζαν και διάφοροι «τοπικοί παράγοντες», λιγωμένοι επειδή ο τόπος τους (που ξεπουλιέται) θα «φωτιστεί», όπως με αδημονία περιγράφουν, από τη λάμψη και την πορτοφόλα (κούνια που τους κούναγε) του διεθνούς «τζετ σετ»…
Τέτοια, ωραία ρεπορτάζ, από τη ΝΕΤ…
Και να ‘σου μετά, όσο προχωρούν τα ρεπορτάζ, και οι χαριτωμενιές για τους «μικρούς παραδείσους» (σ.σ.: τα ελληνικά νησιά, δηλαδή) που ελκύουν αγοραστές.
Να και τα ανάλαφρα για τους Ρώσους και τους Καταριανούς που μας προτιμούν και σπεύδουν να ζήσουν το μύθο τους στην Ελλάδα (αγοράζοντάς την)…
Να ‘σου και η ανακούφιση μαζί με τις σκαμπρόζικες πινελιές περηφάνιας που στο πλαίσιο της «ανάπτυξης» οι αγοραστές νησιών ξεχωρίζουν τα δικά μας νησιά που είναι καλύτερα και όχι τα ξένα…
*
Χαρείτε, λοιπόν. «Ευτυχείτε», όπως θα έλεγε και ο Αλκης Στέας. Η κυβέρνηση, όπως και αυτά τα καημένα, τα χαζοχαρούμενα παπαγαλάκια της, καμαρώνουν γιατί στο «σαξές στόρυ» μας, σ’ αυτή την «ιστορία επιτυχίας» που διαφημίζουν, η Ελλάδα (σ.σ.: η Ελλάδα του ξεπουλήματος) έχει γίνει της μόδας…
Εχει γίνει της μόδας, δηλαδή, πάνω στην πλάτη ενός λαού που έχει «λαλήσει», αυτοί να φτιάχνουν «Αρλεκιν», να κατασκευάζουν «δροσερά ρεπορτάζ», μιλώντας (λες και μιλούν για ταγέρ) για νησιά και για κομμάτια της ελληνικής επικράτειας που από την δισεκατομμυριούχα Ωνάση περνάνε στους δισεκατομμυριούχους Ρώσους «νταβατζήδες» και στους Καταριανούς εμίρηδες…
Το γεγονός αυτό, μάλιστα, κάνει ορισμένους στα ΜΜΕ, που βρέθηκαν να κρατούν ένα μαρκούτσι στα χέρια, να έχουν ξετρελαθεί από τον ενθουσιασμό της απαιδευσιάς τους. Επιβεβαιώνοντας εκείνο που έλεγε ο Πούλιτζερ (ο οποίος κάτι γνώριζε από δημοσιογραφία):
«Η μόνη θέση που μπορεί να καταλάβει κάποιος με μόνο το προσόν της γέννησής του είναι η θέση του ηλιθίου»…
Που σημαίνει, εν προκειμένω, ότι η μόδα – μαζί και η μόδα του «χαρούμενου» ξεπουλήματος – έρχεται και παρέρχεται. Κι όταν περάσει ο καιρός της μόδας, πράγμα που συνήθως δεν αργεί, οι ξεπουληματίες (όσο μοδάτοι κι αν είναι) την ακριβώς επόμενη στιγμή βρίσκονται σε δημόσια θέα ενδεδυμένοι με το πραγματικό και μόνιμο ένδυμα της γύμνιας τους.

Η θέλησή μας τώρα τρανεύει!
«Η χώρα αυτή π’ ορμά απ’ την Ασία
με καλπασμό /
και που προβάλλει /
τ’ ώριο κεφάλι /
σαν το πουλάρι /
γεμάτο χάρη /
προς της Μεσόγειος το νερό /
η χώρ’ αυτή είναι δική μας /
με ματωμένους τους καρπούς /
δόντια σφιγμένα /
πόδια γυμνά. /
Σα μεταξένιο τούτη η γη μας /
είναι χαλί μας /
τούτη η γη μας /
η κόλασή μας /
τούτ’ η παράδεισο /
είναι δική μας. /
Η θέλησή μας /
τώρα τρανεύει /
να ‘ναι δική μας /
παντοτινά /
να ζούμε λεύτεροι σα δέντρα /
σα τα δέντρα του ίδιου δάσου /
αδερφωμένα /
αγκαλιαστά».
*
Το ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ, «Η χώρα αυτή είναι δική μας», σε απόδοση Γιάννη Ρίτσου.
Υπάρχει κι αυτή η Τουρκία…

Ο ΤΥΠΟΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ ΒΑΛΛΕΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Θεαματική στροφή των αμερικανικών και ευρωπαϊκών εφημερίδων σημειώθηκε χθες. Οι κορυφαίες εφημερίδες του κατεστημένου των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας προχώρησαν σε «πυρ ομαδόν» εναντίον του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ μέχρι και τη Δευτέρα οι ίδιες εφημερίδες σχεδόν αγνοούσαν τις βίαιες συγκρούσεις στην Τουρκία! Το γεγονός ότι ακριβώς την ημέρα που άρχισε η αποκλιμάκωση των βιαιοτήτων της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών, ο Τύπος των ΗΠΑ και της Ευρώπης προχώρησε σε εντονότατη προβολή των συγκρούσεων και όχι μετά το Σάββατο και την Κυριακή, προκάλεσε υποψίες για τα πραγματικά κίνητρα αυτής της όντως πρωτοφανούς δημοσιογραφικής επίθεσης κατά του Ερντογάν. Υποψίες που ενισχύονται από το γεγονός ότι όλες αυτές οι εφημερίδες εξαίρουν τη στάση του Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος έχει έρθει πλησιέστερα προς τις θέσεις του στρατιωτικού κατεστημένου της Τουρκίας. «Εξέγερση εναντίον του Ερντογάν» ήταν π.χ. ο τίτλος χθεσινού πρωτοσέλιδου άρθρου της γερμανικής εφημερίδας «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Το ίδιο επιθετικός και ο υπότιτλος του άρθρου: «Εφυγε το λούστρο. Ο αυταρχικός Τούρκος πρωθυπουργός έγινε εχθρική εικόνα»! Στο ίδιο μήκος κύματος και η γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ»: «Η εξέγερση εναντίον της εξουσίας εξαπλώνεται στην Τουρκία» είναι ο τίτλος της στη δεύτερη σελίδα. «Η αλαζονεία του Ερντογάν υποδαυλίζει τη διαμαρτυρία – Οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν σε όλη την Τουρκία» αναγγέλλει με εντυπωσιακό τρόπο από την πρώτη σελίδα της. «Η αδιαλλαξία μπορεί να είναι η καταστροφή του Ερντογάν» είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου. Οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» είναι πιο συγκρατημένοι: «Μάχη για την ταυτότητα της Τουρκίας» είναι ο δικός τους κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος.
Το κύριο άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας ενισχύει τις υπόνοιες ότι κάποια σοβαρή διάσταση απόψεων έχει ανακύψει μεταξύ του Ερντογάν και της αμερικανικής κυβέρνησης: «Είναι βαθιά ανησυχητικά … τα σχέδια του Ερντογάν να αλλάξει το Σύνταγμα για να ενισχύσει την Προεδρία της Δημοκρατίας ώστε να μπορέσει να κατεβεί υποψήφιος για το αξίωμα αυτό το 2014 και να παρατείνει τον χρόνο παραμονής του στην εξουσία» γράφει μεταξύ άλλων. «Ο Ερντογάν πρέπει να λαμβάνει υπόψη του άλλα μέλη του κόμματός του, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Αμπντουλάχ Γκιούλ...» προσθέτει διακριτικά το κύριο άρθρο των «Νιου Γιορκ Τάιμς». Με έμμεσο τρόπο και χρησιμοποιώντας τουρκικές πηγές έβαζε και η γαλλική «Λε Μοντ» το θέμα των ελπίδων που ξαφνικά στηρίζουν, όπως φαίνεται, οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι τον Τούρκο πρόεδρο Γκιουλ. «Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της ημερήσιας εφημερίδας ?Χουριέτ Ντέιλι Νιουζ? Μουράτ Γιετκίν, ο πρόεδρος Γκιουλ ήταν αυτός που διέταξε την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από την πλατεία Ταξίμ. Την Κυριακή το βράδυ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα λαϊκό σύνθημα καλούσε τον Γκιουλ, ο οποίος έχει γίνει ο κύριος αντίπαλος του Ερντογάν αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές του 2014, να παρέμβει για να βάλει τέλος σε αυτή την πολιτική κρίση» έγραφε η γαλλική εφημερίδα.
Στους Tεύτονες, όμως, δεν αρέσουν τα μισόλογα και οι έμμεσοι τρόποι έκφρασης της γνώμης τους. Με γερμανική ωμότητα η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» δεν διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς περιστροφές: «Πετυχημένη ήταν η Τουρκία όταν ο Αμπντουλάχ Γκιουλ ήταν ακόμη υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Ερντογάν και έξυπνα έβαζε την αδάμαστη ενεργητικότητα του Ερντογάν σε τροχιά που ωφελούσε τη χώρα.
Τον ερχόμενο χρόνο τελειώνει η θητεία του Γκιουλ ως προέδρου και μεγάλες προσδοκίες κατευθύνονται προς αυτόν» υπογραμμίζει. Με άλλα λόγια, Αμερικανοί, Γερμανοί και λοιποί ποντάρουν στον Γκιουλ ως αντίπαλο του Ερντογάν και το λένε ανοιχτά! Γιατί όμως; Τι κρύβεται πίσω από την αλλαγή στάσης των Αμερικανών και των Ευρωπαίων απέναντι στον Ερντογάν;
Ομολογούμε ότι μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ένα κοινό ουσιαστικά σημείο στα κύρια άρθρα των «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και της «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Γράφει η αμερικανική εφημερίδα: «Μερικοί Τούρκοι φοβούνται ότι η υποστήριξη του Ερντογάν για τους αντάρτες εναντίον του Ασαντ στη Συρία μπορεί να σύρει την Τουρκία στον πόλεμο». Το ίδιο επισημαίνει και η γερμανική εφημερίδα: «Πολλοί φοβούνται, όχι αβάσιμα, ότι η τυχοδιωκτική (!) συριακή πολιτική του Ερντογάν απειλεί την εσωτερική ασφάλεια της Τουρκίας». Επί της ουσίας εμείς δεν έχουμε αντίρρηση, αλλά οι Αμερικανοί έχουν λυσσάξει να εξοπλίζουν τους Σύρους αντικαθεστωτικούς και η ΕΕ ήρε το εμπάργκο εξοπλισμού τους προ ημερών και επικρίνουν τον Ερντογάν γιατί τους στηρίζει; Μυστήριο!
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Γυναίκες ψαρεύουν και σοκάρουν!

psarema

Κάποιο μύθοι υπάρχουν για να καταρίπτπονται....
Έτσι στο παρακάτω βίντεο δείτε πως οι γυναίκες μπορούν να είναι εξίσου πολύ καλές στο ψάρεμα...Τα αποτελέσματα θα τα ζήλευαν και οι καλύτεροι ψαράδες: 

Στα πλαίσια του Athens Gay Pride 2013 Το φιλί στο στόμα της Έλενας Παπαρίζου με διάσημη συνάδελφό της!


Στα πλαίσια του Athens Gay Pride φωτογραφήθηκε ένα πλήθος καλλιτεχνών να φιλιέται με ανθρώπους του ίδιου φύλου, ως μια μορφή εκστρατείας ενάντια στο ρατσισμό και την ομοφοβία.

Το παράδειγμα αυτό ακολούθησε και η Έλενα Παπαρίζου, η οποία έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές ότι τάσσεται υπέρ της gay κοινότητας. Στο εξώφυλλο της Lifo λοιπόν, φιλοξενείται σε ...τρυφερές περιπτύξεις με τη συνάδελφό της, Courtney, με την οποία μοιράζονται την επιτυχία του remake"Party All The Time"



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες της να στηρίξουν τη διανομή της 8ης Ιουνίου 2013, στην εμποροπανήγυρη Κατερίνης και να προμηθευτούν πατάτες από το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες».

Image
Image 
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες της να στηρίξουν τη διανομή της 8ης Ιουνίου 2013, στην εμποροπανήγυρη Κατερίνης και να προμηθευτούν πατάτες από το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες». 
Αγοράζοντας ένα τσουβάλι, απευθείας από τον παραγωγό, ενισχύουμε την ελληνική οικονομία, τον έλληνα αγρότη, την οικογένειά του, τον τόπο μας. Γινόμαστε εμπόδιο στην αισχροκέρδεια! Αντιστεκόμαστε, ενωμένοι!
Αγαπητοί συμπολίτες
Πριν 15 μέρες, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, μετά από συνεννόηση με παραγωγούς από το Νομό Αχαΐας, παρήγγειλε 70 τόνους πατάτας στην τιμή των 0,45€ το κιλό. Έτσι 1700 περίπου οικογένειες στην Κατερίνη προμηθεύτηκαν πατάτες άριστης ποιότητας στη μισή τιμή από αυτή των Σούπερ Μάρκετ. Το ίδιο έπραξαν και άλλες 11 πρωτοβουλίες πολιτών όπως πχ από τη Λάρισα, το Βόλο, την Καρδίτσα, τη Βέροια κλπ. Έτσι βρέθηκε το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες» να «διεκδικεί» με το καλημέρα, στην έναρξη της νέα περιόδου, 1.000 τόνους πατάτες και μάλιστα, να πληρώνει στο χέρι, τοις μετρητοίς!
Από τότε, στην Αχαΐα έχει ξεσπάσει πόλεμος! Οι έμποροι, βλέποντας το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» να πείθει τους παραγωγούς και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους , έχουν πάρει σβάρνα τα χωράφια της Αχαΐας και προσφέρουν μέχρι και 0,55 € το κιλό, μετρητοίς, στο χέρι!
Πρόκειται για την γνωστή τακτική των εμπόρων, η οποία την προηγούμενη χρονιά έπεισε τους παραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας, με αποτέλεσμα η πατάτα να φτάσει μέχρι και στο 1,35 το κιλό: Οι έμποροι δελεάζουν στην αρχή της περιόδου με ζεστό χρήμα, το οποίο αργότερα μετατρέπεται  -στην καλύτερη περίπτωση- σε 6μηνη και πολλές φορές ακάλυπτη επιταγή.
Μεταξύ των παραγωγών υπάρχουν και αγρότες πουν δεν υποκύπτουν στις πιέσεις των εμπόρων και επιθυμούν μια μακροχρόνια και υγιή συνεργασία με τα κινήματα των πολιτών. Αυτούς τους παραγωγούς πρέπει να τους ενθαρρύνουμε! Πρέπει να τους στηρίξουμε!
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες της να στηρίξουν τη διανομή της 8ης Ιουνίου 2013, στην εμποροπανήγυρη Κατερίνης και να προμηθευτούν πατάτες από το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες».
Παραγωγοί και καταναλωτές πρέπει να αντισταθούμε! Πρέπει να πορευτούμε, μαζί,  αλληλέγγυοι,  χέρι-χέρι για να αντιμετωπίσουμε την εκμετάλλευση των απροστάτευτων πολιτών από τα κυκλώματα της αγοράς.
Στηρίξτε τα κινήματα των πολιτών «Χωρίς Μεσάζοντες»!
Μιλήστε με γνωστούς και φίλους. Διαδώστε το! Βοηθήστε ηλικιωμένους που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

-- 

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΡΘΡΟ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΤΟΥΛΓΕΡΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ - ΕΘΝΟΛΟΓΟΥ



Από τα κιτάπια της αστικής ιστοριογραφίας, της προσπάθειας αναθεώρησης της ιστορίας και βρώμικης προπαγάνδας, ο κ. Τουλγερίδης Γεώργιος αναπαράγει ανιστόρητες και αντιεπιστημονικές απόψεις για να συκοφαντήσει με ψεύδη το Σοσιαλισμό που γνωρίσαμε τον 20ό αιώνα και να σπιλώσει την κομμουνιστική ιδεολογία, τον επιστημονικό σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Ευθυγραμμισμένος πλήρως με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, του πολιτικού κατεστημένου του διεθνούς ιμπεριαλισμού, ο κ. Τουλγερίδης λειτουργεί σαν «λαγός» των πλαστογράφων της ιστορίας, αφού συντάσσεται με την ανιστόρητη και παράλληλα αντιεπιστημονική εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό, αποθεώνοντας παράλληλα τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, σαν μονόδρομο για την παραπέρα κοινωνικοιστορική εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Τα σαθρά επιχειρήματα που χρησιμοποιεί ο κ. Τουλγερίδης για να τεκμηριώσει άποψη, είναι τεχνητά, επίπλαστα, προκατασκευασμένα με στόχο να επιτεθεί στην κομμουνιστική ιδεολογία. Βέβαια, αυτές οι απόψεις, δεν είναι καινούρια επιχειρήματα. Αποτελούν μηχανορραφίες, ραφηναρισμένες θέσεις καλά δουλεμένες από προωθημένα διεθνή αντικομμουνιστικά προπαγανδιστικά κέντρα του ιμπεριαλισμού, που αναπροσάρμοσαν τη τακτική τους και τη ξεδιπλώνουν καλύτερα στην επίθεση ενάντια στα σοσιαλιστικά ιδεώδη, μετά τις ανατροπές των σοσιαλιστικών χωρών 1989 - 91, με την προσωρινή ήττα - οπισθοδρόμηση του διεθνούς επαναστατικού - κομμουνιστικού κινήματος.

Οι θεωρίες περί του δόγματος του «ολοκληρωτισμού», της «αιμοσταγούς εγκληματικής απάνθρωπης» κομμουνιστικής ιδεολογίας, η ταύτιση του κομμουνισμού με το ναζισμό, ο «κόκκινος» ή ο «μαύρος» φασισμός, είναι σε γενικές γραμμές το πλαίσιο που κινείται η σύγχρονη αντικομμουνιστική προπαγάνδα, στερούμενη πάντα επιστημονικής και ιστορικής βάσης. Το αντικομμουνιστικό μένος του κ. Τουλγερίδη είναι τόσο μεγάλο που επιεικώς φτάνει στα όρια της παράκρουσης.

Δεν έχει αξία να απαντήσουμε μία προς μία στις ανακρίβειες και τα ψέματα που γράφει ο κ. Τουλγερίδης. Δεν πρόκειται για κάποια αδυναμία, υπάρχει πληθώρα επιχειρημάτων αλλά και επιστημονικές ιστορικές πηγές που είναι ανεξάντλητες. Αλλού βρίσκεται η ουσία. Στην ικανότητα του εργαζόμενου που δουλεύει και παράγει να αντιληφθεί την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα και αντικειμενικότητα προσεγγίζοντας και αναλύοντας τα κοινωνικοπολιτικά δεδομένα από την ταξική σκοπιά.

Eδώ και έναν αιώνα, η αστική πολεμική απέναντι στο κομμουνιστικό κίνημα, που συχνά παίρνει και τη μορφή διανοητικού ελιτισμού, επικεντρώνει τα πυρά της στον επαναστατικό πυρήνα του εργατικού κινήματος: Πολεμά γενικά την αναγκαιότητα της επανάστασης και το πολιτικό της προϊόν, τη δικτατορία του προλεταριάτου, δηλαδή την επαναστατική εργατική εξουσία. Ειδικότερα, πολεμά το προϊόν της πρώτης νικηφόρας επανάστασης, της Oκτωβριανής Eπανάστασης στη Ρωσία, αντιπαλεύοντας με μένος κάθε φάση όπου η Eπανάσταση αποκάλυπτε και αντέκρουε την αντεπαναστατική δράση, τα οπορτουνιστικά αναχώματα, τα οποία, σε τελική ανάλυση, άμεσα ή έμμεσα αποδυνάμωναν την Eπανάσταση σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

H ανάπτυξη του καπιταλισμού και η πάλη των τάξεων έφερε νομοτελειακά τον κομμουνισμό στο ιστορικό προσκήνιο στα μέσα του 19ου αιώνα. Tο πρώτο επιστημονικό κομμουνιστικό πρόγραμμα είναι το "Mανιφέστο του Kομμουνιστικού Kόμματος" που έγραψαν οι K. Mαρξ - Φρ. Eνγκελς πριν από 160 χρόνια, το 1848. H πρώτη προλεταριακή επανάσταση ήταν η Παρισινή Kομμούνα το 1871. O 20ός αιώνας έφερε την επιτυχία της Oχτωβριανής Σοσιαλιστικής Eπανάστασης στη Pωσία το 1917, που υπήρξε η αφετηρία για ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα του πολιτισμού στην Ιστορία της ανθρωπότητας, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Στη συνέχεια, μετά το B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατακτήθηκε η εξουσία, με σκοπό τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, σε μια σειρά χώρες στην Eυρώπη, στην Aσία, αλλά και στην αμερικανική ήπειρο, στην Kούβα. O σοσιαλισμός είναι η πρώτη βαθμίδα του κομμουνιστικού κοινωνικοοικονομικού σχηματισμού, δεν είναι αυτόνομος κοινωνικοοικονομικός σχηματισμός. Eίναι ο ανώριμος, πρώιμος κομμουνισμός.

Παρά τα όποια προβλήματα των σοσιαλιστικών χωρών, το διαμορφωμένο σοσιαλιστικό σύστημα στον 20ό αιώνα απέδειξε την ανωτερότητα του σοσιαλισμού έναντι του καπιταλισμού, τα τεράστια πλεονεκτήματα που παρέχει για την εργασία και τη ζωή των εργαζομένων.

Oι κατακτήσεις των εργαζομένων στα σοσιαλιστικά κράτη, για αρκετές δεκαετίες, ήταν σημείο αναφοράς και συνέβαλαν στην απόσπαση κατακτήσεων από το εργατικό και λαϊκό κίνημα των καπιταλιστικών κοινωνιών. O διεθνής συσχετισμός δυνάμεων, που διαμορφώθηκε μετά το B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, επέδρασε, ώστε τα καπιταλιστικά κράτη να υποχρεωθούν, σε ένα βαθμό, σε υποχωρήσεις και ελιγμούς, για να αναχαιτίσουν την επαναστατική γραμμή πάλης, να διαμορφώσουν συνθήκες ενσωμάτωσης του εργατικού κινήματος.

H κατάργηση των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής απελευθέρωσε τον άνθρωπο από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς, άνοιξε το δρόμο για την παραγωγή και την ανάπτυξη των επιστημών, με στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Eτσι, όλοι είχαν εξασφαλισμένη εργασία, δημόσια δωρεάν ιατρική περίθαλψη και Παιδεία, παροχή φθηνών υπηρεσιών από το κράτος, κατοικία, πρόσβαση στην πνευματική και πολιτιστική δημιουργία. H ριζική εξάλειψη της τρομερής κληρονομιάς του αναλφαβητισμού, σε συνδυασμό με την άνοδο του γενικού επιπέδου μόρφωσης και ειδίκευσης, και ο εκμηδενισμός της ανεργίας αποτελούν μοναδικά σοσιαλιστικά επιτεύγματα. Στη Σοβιετική Eνωση, σύμφωνα με την απογραφή του 1970, είχαν αποκτήσει μέση ή ανώτατη μόρφωση πάνω από τα 3/4 του απασχολούμενου πληθυσμού στις πόλεις και το 50% των εργαζομένων στο χωριό.

H EΣΣΔ στην εικοσιτετράχρονη, πριν από τη ναζιστική επίθεση, πορεία της, πραγματοποίησε αλματώδη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, αμβλύνοντας την ανισομετρία που είχε κληρονομήσει. H πολιτιστική επανάσταση, ως αναπόσπαστο στοιχείο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, έδωσε τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να γνωρίσουν τις κατακτήσεις του ανθρώπινου πολιτισμού.

Στη Σοβιετική Eνωση, το 1975, είχε καθιερωθεί με νόμο ότι οι ώρες εργασίας δεν μπορούσαν να ξεπερνούν τις 41 την εβδομάδα2, από τις λιγότερες στον κόσμο. Σε όλους τους εργαζόμενους εξασφαλίζονταν ημέρες εβδομαδιαίας ανάπαυσης και ετήσιες άδειες με αποδοχές. Διευρύνθηκε ο μη εργάσιμος χρόνος, άλλαξε το περιεχόμενό του. Mετατράπηκε σε χρόνο για την ανάπτυξη του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου των εργαζομένων, την ενίσχυση της συμμετοχής τους στην εργατική εξουσία και στον έλεγχο της διεύθυνσης των παραγωγικών μονάδων.

H δικτατορία του προλεταριάτου, η επαναστατική εργατική εξουσία, ως κράτος που εξέφραζε τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας των εκμεταλλευόμενων και όχι της κοινωνικής μειοψηφίας των εκμεταλλευτών, αναδείχτηκε σε ανώτερου τύπου δημοκρατία. Για πρώτη φορά στην Ιστορία, έδωσε τη δυνατότητα η μονάδα παραγωγής να γίνει ο πυρήνας της δημοκρατίας, με την αντιπροσωπευτική συμμετοχή των εργαζομένων στην εξουσία και τη διεύθυνση, τη δυνατότητα να εκλέγουν και να ανακαλούν εκπροσώπους των εργαζομένων στα ανώτερα όργανα της εξουσίας. H εργατική εξουσία έβγαλε τις μάζες από το περιθώριο, αναπτύχθηκε ένας μεγάλος αριθμός μαζικών οργανώσεων, συνδικαλιστικών, πολιτιστικών, μορφωτικών, γυναικείων, νεολαιίστικων όπου ήταν οργανωμένη η πλειοψηφία του πληθυσμού.

H αστική προπαγάνδα, μιλώντας για αντιδημοκρατικά και ανελεύθερα καθεστώτα, προβάλλει τις έννοιες "δημοκρατία" και "ελευθερία" με το αστικό τους περιεχόμενο: Ταυτίζει τη δημοκρατία με τον αστικό κοινοβουλευτισμό, την ελευθερία με τον αστικό ατομισμό και την ατομική καπιταλιστική ιδιοκτησία. Tο πραγματικό περιεχόμενο της ελευθερίας και της δημοκρατίας στον καπιταλισμό είναι ο οικονομικός καταναγκασμός της μισθωτής σκλαβιάς και η δικτατορία του κεφαλαίου γενικά στην κοινωνία και ειδικά μέσα στις καπιταλιστικές επιχειρήσεις.

            Το καπιταλιστικό σύστημα είναι γεμάτο αντιθέσεις και αντιφάσεις. Στις σημερινές συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης ξεσπούν με τον πιο βίαιο τρόπο όλες οι αντιθέσεις αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Το σύστημα αυτό, δεν θα καταρρεύσει από μόνο του, η παραπέρα διαιώνισή του μόνο δεινά, φτώχεια, εξαθλίωση, πολέμους θα φέρνει στους λαούς του κόσμου. Θα βάλει τους λαούς σε ένα φαύλο κύκλο μόνιμης φτώχειας, ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Από εδώ απορρέει και το καθήκον της εργατικής τάξης σε κοινωνική συμμαχία με τα φτωχά μικρομεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, αξιοποιώντας τη θετική και αρνητική πείρα των σοσιαλιστικών επαναστάσεων του προηγούμενου αιώνα, την επιστημονική κοσμοθεωρία του μαρξισμού - λενινισμού σαν εργαλείο ανάλυσης της κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας, που μαζί με την πολιτική πρωτοπορία της εργατικής τάξης το ΚΚΕ, θα κάνουν τη νέα «έφοδο στον ουρανό», ώστε ο λαός, γενικά η κοινωνία, να απελευθερωθεί από τα δεσμά της κοινωνικής και ταξικής καταπίεσης και να ευημερήσει όπως προστάζει η ιστορική αναγκαιότητα παίρνοντας υπόψη τις δυνατότητες της εποχής.

Κύριε Τουλγερίδη, σας υπενθυμίζουμε ένα λαϊκό στίχο: «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει». Έχουν γνώση οι φύλακες!

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Μέλος του ΚΚΕ της Τ.Ε. Πιερίας

Εργάτης Οικοδομών 

ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΗΜΑΘΙΑΣ ΥΠΟΒΑΛΤΕ ΟΣΔΕ 2013, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ (ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΕΑΣ Πιερίας, Χατζόγλου 48) (ΒΕΡΟΙΑ: Πραξιτέλους 2& Θεσ/νίκης)

Κατερίνη 5-6-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Καλούνται   οι Αγρότες (Γεωργοί, Κτηνοτρόφοι) του Νομού Πιερίας: Κάτοχοι Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης και  Ενταγμένοι στα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα, (Εξισωτικής Αποζημίωσης, Βιολογικής γεωργίας, Βιολογικής κτηνοτροφίας,     Μείωση νιτρορύπανσης γεωργικής εκμετάλλευσης) και κάτοχοι αγροτικών εκμεταλλεύσεων-Εκτροφών να προσέρχονται στα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ στην οδό Χατζόγλου 48, στην Κατερίνη, στο κτίριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών(ΕΑΣ) Πιερίας.  Από την Τετάρτη 5 Ιουνίου ξεκίνησαν και λειτουργούν και τα δυο συνεργεία στην Βόρεια και στη Νότια Πιερία.  Για την Βόρεια Πιερία οι αγρότες εξυπηρετούνται στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αιγινίου και  για τη Νότια Πιερία στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας όπου  Υποβάλλουν την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης ΟΣΔΕ 2013 και την  Δήλωση Καλλιέργειας /Εκτροφής ΕΛΓΑ Έτους 2013.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και  καθορισμό ραντεβού στην Κατερίνη, αλλά και για τα συνεργεία του Αιγινίου και της Καρίτσας αντίστοιχα, στα τηλέφωνα:  23510-46858  και 23510-26234 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pas_kat@otenet.gr.
Επίσης στην Ημαθία να προσέρχονται οι δικαιούχοι αγρότες στην οδό Πραξιτέλους 2 & Θεσσαλονίκης (Έναντι super market ΓΑΛΑΞΙΑ), στην Βέροια, να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:  23310-76488 και 23310-76478 και e-mail:  pas_ver@otenet.gr.


Το Σάββατο 8 Ιουνίου , στις 7.30 το βράδυ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ με τον Γιάννη Τσιμπονίδη Θέμα: «Η αγροτική ανάπτυξη στο Δήμο Δίου Ολύμπου»





Η  εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται στη νέα ημέρα και ώρα, το  Σάββατο 8 Ιουνίου    2013, στις 7.30 το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση(www.diontv.gr),  θέμα της έχει: «Η αγροτική ανάπτυξη στο Δήμο Δίου Ολύμπου»

Ονόματα  προσκεκλημένων:


ΠΕΤΡΟΣ ΚΙΑΦΑΣ
Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Δίου Ολύμπου Πιερίας


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΜΗΤΡΗΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Πιερίας


ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΟΛΙΟΣ
Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας Πιερίας,
Μέλος ΔΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, μέλος ΔΣ ΕΛΓΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΤΣΙΟΣ
Πρόεδρος ΣΠΕΚΟ Βροντούς Πιερίας

ΗΛΙΑΣ ΡΙΖΟΣ
Πρόεδρος ΠΕΣΚΟ Κονταριώτισσας Πιερίας







ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ



Αύριο Πέμπτη 6 Ιούνη στις 11π.μ θα παραχωρήσουμε συνέντευξη τύπου στα γραφεία  του σωματείου βενζινοπωλών στην οδό 16ης Οκτωβρίου στο δεύτερο όροφο με θέμα την κινητοποίηση στις 12 Ιούνη για υγεία, ασφάλεια, πρόνοια

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει 

«ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ»

Τομεακή Επιτροπή Πιερίας του ΚΚΕ



Όλοι στην πικετοφορία του ΚΚΕ την Πέμπτη 6 Ιούνη
στο σιντριβάνι – πλατάνι

Το ΚΚΕ καταδικάζει την καταστολή και τον αυταρχισμό της τουρκικής κυβέρνησης Ερντογάν εναντίον των διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας.
Εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό και τη νεολαία της Τουρκίας, όπως επίσης και στο Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας που συμμετέχει ενεργά στις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Όλοι στην πικετοφορία του ΚΚΕ την Πέμπτη 6 Ιούνη
στο σιντριβάνι – πλατάνι

52 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΕΕΙ "ΟΧΙ" ΣΤΙΣ 52 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 42 – 105 63 ΑΘΗΝΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
16ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2 – 60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ

 1. Γιατί το διευρυμένο ωράριο είναι εδώ και πολύ καιρό πραγματικότητα, αφού είναι απελευθερωμένο από το 2005 και τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν 96 ώρες εβδομαδιαίως από τις 5.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ από Δευτέρα έως Σάββατο. 
2. Γιατί είναι μύθος ότι παντού στην Ευρώπη τα καταστήματα παραμένουν ανοικτά τις Κυριακές, όταν τις καθημερινές ανοίγουν στις 10 και κλείνουν στις 6 το απόγευμα.
3. Γιατί οι 72 έως 96 ώρες λειτουργίας των καταστημάτων εβδομαδιαίως, προ κρίσης, εντός κρίσης,  όσο και μετά την κρίση εποχή ήταν, είναι και θα είναι υπεραρκετές και οι περισσότερες στην Ευρώπη των 27.
4. Γιατί σε όλους τους καλοκαιρινούς και χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, τις εποχιακές αγορές, τα λιμάνια κρουαζιέρας και στο τουριστικό κέντρο της Αθήνας, Μοναστηράκι, Πλάκα και γύρω από την Ακρόπολη, τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοικτά τις Κυριακές με απόφαση του Περιφερειάρχη.
5. Γιατί είναι ώρα  να καθοριστούν επακριβώς οι τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές καθώς και οι λιμενικές ζώνες της χώρας μας και επιτέλους να νομιμοποιηθούν όσοι σήμερα λειτουργούν παράνομα αλλά και όσοι επιθυμούν να είναι ανοικτά στις συγκεκριμένες περιοχές τις Κυριακές.
6. Γιατί είναι απορίας άξιο πως και γιατί επελέγη ο περιορισμός των 250 τμ που προφυλάσσει τους μικρομεσαίους, όταν ο μέσος όρος των εμπορικών  καταστημάτων στην Ελλάδα είναι 80 τμ.
7. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 4 του Συντάγματος περί ίσης μεταχείρισης, ο περιορισμός των 250 τ.μ. θα αμφισβητηθεί συνταγματικά και με ασφαλιστικά μέτρα θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, τα πολυκαταστήματα, οι πολυχώροι και οι υπερχώροι 52 Κυριακές.
8. Γιατί το όλο εγχείρημα δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα με λάθος προσέγγιση και με περίεργη εμμονή.
9. Γιατί ο καταναλωτής δεν έχει να κερδίσει τίποτα.  Οι ώρες λειτουργίας δεν λείπουν, αυτό που σίγουρα λείπει είναι η αγοραστική δύναμη από τους καταναλωτές και τα λεφτά από την τσέπη του.
10. Γιατί Δόξα τω Θεώ, υπάρχει ακόμη στην Ελληνική οικογένεια η σύνδεση της Κυριακής με τη Εκκλησία και την θρησκευτικότητά μας.
11. Γιατί η Κυριακή στην Ελλάδα είναι αφιερωμένη στην οικογένεια και η συνοχή της ελληνικής οικογένειας κινδυνεύει να διαρραγεί, αφού οι παραδοσιακές επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους θα εκλείψουν.
12. Γιατί χωρίς προσωπικό χρόνο εργοδότες και εργαζόμενοι οδηγούνται στην ψυχική ερήμωση και πνευματική ένδεια, αφού χωρίς την κυριακάτικη αργία χαλαρώνουν οι κοινωνικοί δεσμοί και ενισχύεται η αποξένωση.
13. Γιατί το κόστος για μια μητέρα-σύζυγο-έμπορο-εργαζόμενη- γυναίκα που αποτελούν το 42% του δυναμικού στο λιανικό εμπόριο, από την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, θα διογκωθεί με εκθετικό ρυθμό.
14. Γιατί σε καμία περίπτωση οι Έλληνες δεν είμαστε τεμπέληδες, ούτε φοβόμαστε τη δουλειά, αλλά παντού στον κόσμο η Κυριακή είναι ημέρα σωματικής και ψυχικής ξεκούρασης, περισυλλογής και ανασύνταξης.
15. Γιατί τα ποσοστά κατάθλιψης στην ελληνική κοινωνία είναι ήδη πολύ υψηλά και η αδυναμία να αγοράσεις τα απαραίτητα τα αυξάνουν συνεχώς. Το άλλοτε περίφημο shopping therapy έχει γίνει οικογενειακός εφιάλτης.
16. Γιατί τα αυξημένα κόστη λειτουργίας 52 Κυριακές που υπολογίζονται στα 1,82 δις € θα μπορούν να αναληφθούν μόνο από τις Πολυεθνικές, αφού τόσα χρήματα δεν υπάρχουν σήμερα ούτε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ούτε στην κατανάλωση.
17. Γιατί το αυξημένο κόστος λειτουργίας που συνεπάγεται το άνοιγμα της επιχείρησης κάθε Κυριακή θα διογκώσει αντί να μειώσει τις τιμές, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.
18. Γιατί η ρευστότητα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά έχει ουσιαστικά διακοπεί εδώ και καιρό και η κατανάλωση έχει καταρρακωθεί.
19. Γιατί κανείς δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί ούτε και να ισχυρίζεται πως η λειτουργία τις Κυριακές θα αυξήσει ξαφνικά την καταναλωτική δαπάνη σε μία περίοδο σκληρής οικονομικής λιτότητας.
20. Γιατί αντί να μεγεθυνθεί ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων θα διανεμηθεί στις 7 αντί τις 6 ημέρες, θα διογκωθεί η αλληλοεξόντωση των Ελλήνων εμπόρων, με κατάληξη την ολιγοπωλιακή διάρθρωση της αγοράς.
21. Γιατί η υπεραπασχόληση 365 ημέρες το χρόνο θα εξουθενώσει τον Έλληνα έμπορο. Στην Ελλάδα το 98% των εμπόρων επιχειρηματιών είναι μικρομεσαίοι εργοδότες, ενώ 200.000 είναι οι αυτοαπασχολούμενοι.
22. Γιατί δεν ενισχύεται ο ανταγωνισμός αλλά εντείνεται  η πίεση στους μικρομεσαίους εμπόρους, που τελικά δεν θα αντέξουν, αφήνοντας την αγορά στο έλεος όσων επιθυμούν την συγκέντρωση του εμπορίου.
23. Γιατί δεν αναμένεται να μειωθεί η ανεργία και να ενισχυθεί η απασχόληση στο εμπόριο, αλλά αντίθετα θα συρρικνωθεί εξαιτίας του κλεισίματος πολλών μικρών καταστημάτων.
24. Γιατί οι εξουθενωτικοί ρυθμοί εργασίας μεσομακροπρόθεσμα θα μειώσουν αντί να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών στο εμπόριο.
25. Γιατί η προαιρετική  λειτουργία της Κυριακής αντί να βοηθήσει τη μικρή οικογενειακή επιχείρηση, θα επιτρέψει σε χιλιάδες ημιπαράνομα κινέζικα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα γύρω από την Ομόνοια να «κλέβουν» τζίρο ανοίγοντας πλέον «νόμιμα» τις Κυριακές.
26. Γιατί στην αγορά δεν λειτουργεί η προεραιτικότητα με αποτέλεσμα να ασκηθεί τρομερή πίεση σε αυτοαπασχολούμενους και μικροεργοδότες, που θα εξαναγκαστούν χωρίς κανένα αποτέλεσμα να ανοίξουν την Κυριακή.
27. Γιατί όσοι ζουν καθημερινά την αγορά καταλαβαίνουν ότι ανοιχτά μαγαζιά δεν σημαίνει και γεμάτα πελάτες μαγαζιά.
28. Γιατί από την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας θα ήταν πιο αποτελεσματικό και απαραίτητο για εμπόρους και καταναλωτές η μείωση του ΦΠΑ που είναι το ένα τέταρτο της τελικής τιμής βασικών αγαθών.
29. Γιατί στην προσπάθεια τόνωσης της ανταγωνιστικότητας είναι ασύγκριτα πιο αποτελεσματικό να ενισχυθεί η ρευστότητα, να απλοποιηθεί και να ελαφρυνθεί  η φορολογία από το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων.
30. Γιατί οι μικρομεσαίοι έμποροι δεν περιμένουμε  να συναντηθούμε με την περίφημη θεωρητική ανάπτυξη τις Κυριακές, αλλά το επιδιώκουμε στην πράξη επί καθημερινής βάσης.
31. Γιατί όλες οι μέρες θα μοιάζουν «καθημερινές» και η ξεχωριστή Κυριακή θα αντιμετωπίζεται το ίδιο. Η «Κυριακάτικη αργία» επιβάλλεται να παραμείνει ο κανόνας και όχι να γίνει η εξαίρεση.
32. Γιατί η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές έχει ουσιαστικό νόημα μόνο όταν είναι έκτακτη, όπως πριν τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά, το Πάσχα και την έναρξη των τακτικών εκπτώσεων.
33. Γιατί οι περισσότερες επίσημες αθλητικές δραστηριότητες που διενεργούνται κυρίως κάθε Κυριακή θα είναι χωρίς θεατές,  ενώ θα μειωθεί και η κυκλοφορία των κυριακάτικων εφημερίδων.
34. Γιατί είναι λάθος να μετατρέψουμε την λειτουργία της αγοράς σε «μωσαϊκό» με τα μεγάλα καταστήματα κλειστά  και τα μικρά ανοικτά όταν όλοι γνωρίζουμε ότι ο καταναλωτής θέλει όλη την αγορά στην διάθεσή του.
35.  Γιατί η αγορά χρειάζεται ηρεμία και σταθερότητα και όχι κοινωνικές εντάσεις, αφού θα καταστρατηγηθούν κεκτημένα που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τις διαταραγμένες εργασιακές σχέσεις.
36.  Γιατί με τέτοιας έντασης και έκτασης οικονομική κρίση, θα καταστρατηγηθεί στην ουσία η προσαύξηση του μισθού και η παραχώρηση αναπληρωματικής ανάπαυσης (ρεπό) στους εμποροϋπαλλήλους.
37. Γιατί η πρόσφατη επιστημονική έρευνα και βιβλιογραφία σε Γαλλία και Ισπανία σημειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. 
38.  Γιατί θα καταγραφεί μεγαλύτερη περιβαλλοντική και ενεργειακή επιβάρυνση από την πρόσθετη μετακίνηση 800.000 εμπόρων και εμποροϋπαλλήλων κάθε Κυριακή.
39. Γιατί θα έχει δημοσιονομικές επιπτώσεις και επιβάρυνση στον προϋπολογισμό, αφού μια σειρά  επαγγελμάτων ελέγχου και δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να ακολουθήσουν την Κυριακάτικη λειτουργία με υπερωριακή απασχόληση (δημοτικοί υπάλληλοι, σώματα ασφαλείας, εφοριακοί κ.ά).
40. Γιατί ότι δίνεις σε έναν κλάδο το στερείς από κάποιον άλλο, που περιμένει να δουλέψει κυρίως το Σαββατοκύριακο, όπως η εστίαση, η διασκέδαση, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, και οι παιδότοποι.
41. Γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να στερήσεις τον εβδομαδιαίο τζίρο των τοπικών αγορών και να τον κατευθύνεις στα υπερτοπικά mall και εκπτωτικά  χωριά, που δηλώνουν ότι τα καταστήματα στους χώρους τους δικαιούνται και θα λειτουργήσουν όχι 7, αλλά και τις 52 Κυριακές.
42. Γιατί το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων σε μεγάλα εμπορικά κέντρα θα απαξιώσει τις παραδοσιακές αγορές στα κέντρα των πόλεων και σίγουρα δεν θα βοηθήσει το ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας.
43. Γιατί η λειτουργία της «Κυριακής με την μεζούρα» όπως διατυπώνεται στο άρθρο 6 είναι πονηρά διάτρητη αφού στην Αγγλία και Ισπανία που εφαρμόζεται ο περιορισμός  ανάλογα με το εμβαδόν γίνεται συγκεκριμένα και αποφασίζεται σε τοπικό επίπεδο.
44. Γιατί τόσο η αγορά όσο και η κοινωνία δεν αντέχει άλλους επικίνδυνους πειραματισμούς και πρόχειρους σχεδιασμούς επί χάρτου. Το μέτρο της 7ήμερης και 24ωρης λειτουργίας των καταστημάτων επιχειρήθηκε και απέτυχε μέσα σε λίγες εβδομάδες το 1993.
45. Γιατί το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων δεν ταιριάζει σε κανένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, κάτι που αποδεικνύεται από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως την Ιταλία που πρόσφατα το εφάρμοσε χωρίς επιτυχία.
46.  Γιατί μετά από βραχύ χρονικό διάστημα η κυριακάτικη λειτουργία δεν θα αποτελεί το παραμικρό κίνητρο για έξοδο ή για κατανάλωση καθώς θα έχει καταστεί πλέον μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας.
47. Γιατί η αβεβαιότητα, η έλλειψη ρευστότητας, η ανεργία, το δημόσιο χρέος, τα ελλείμματα και τα δομικά προβλήματα τις οικονομίας  δεν θα αντιμετωπιστούν με την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.
48. Γιατί η δομή και η διάρθρωση των ελληνικών μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων δεν θα αντέξει πλέον την επιχειρούμενη «Δημιουργική καταστροφή» της Τρόικα, που καταστρέφει τους Έλληνες μικρομεσαίους, για να δημιουργηθούν ανενόχλητα νέα εμπορικά συμφέροντα.
49. Γιατί η ίδια η ελληνική κοινωνία με το 90% των εμπόρων και το 75% των καταναλωτών, δεν ενστερνίζεται ούτε πείθεται με το δήθεν 51% της «υπουργικής έρευνας» υπέρ του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.
50. Γιατί κάποιοι μετά από προσχηματικούς διαλόγους, επιμένουν αντί να σχεδιάζουν με τους κοινωνικούς εταίρους τον εκσυγχρονισμό και την παραγωγική λειτουργία της αγοράς, να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
51. Γιατί εναντίον του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές τάσσονται όλα τα μέλη της ΕΣΕΕ με τις 14 περιφερειακές ομοσπονδίες του ελληνικού εμπορίου  και τους 288 τοπικούς  εμπορικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σχεδόν όλοι οι φορείς της αγοράς.

52. Γιατί πιστεύουμε ότι η Ελληνική Βουλή θα στηρίξει και θα δικαιώσει του μικρομεσαίους Έλληνες εμπόρους,  απορρίπτοντας το άρθρο 6 του Αγορανομικού Κώδικα και θα αποδεχθεί την πρόταση της ΕΣΕΕ για λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων μέχρι 6 Κυριακές τον χρόνο.