ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ανάλυση πίσω από την «Εξέγερση» στη Τουρκία (ηχητικό)


Σε μία ανάλυση έξω από τα επιφαινόμενα περί ισλαμικής ατζέντας Ερντογάν  και αντίδρασης των πολιτών της  Τουρκίας, προχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος και ένας από τους πλέον τεκμηριωμένους αναλυτές στην Ελλάδα Γιώργος Δελαστίκ, μιλώντας σήμερα στον 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.
 Όπως είπε δεν υπάρχει καμία αντιστοιχία μεταξύ «Αραβικής Άνοιξης»  και κινητοποιήσεων στη Τουρκία.
Οι τελευταίες ξεκίνησαν μεν αυθόρμητα σε υπαρκτή βάση ενός κοινωνικού αιτήματος , όχι όμως μείζονος πολιτικής σημασίας, αλλά στη πορεία επιχειρείται από την κατακερματισμένη αντιπολίτευση να χρησιμοποιηθούν ως «όχημα»  αποσταθεροποίησης της πολιτικής ισχύος Ερντογάν.
Κατά την γνώμη του η αυταρχική διακυβέρνηση Ερντογάν  με το λάθος και φονικά βίαιο  χειρισμό της αστυνομίας σε μία διαδήλωση μειοψηφίας, έγινε αντικείμενο συντονισμένης δράσης για όλες εκείνες τις δυνάμεις συμπεριλαμβανομένης και της Δύσης, που διαφωνούν με το ρόλο αυτόνομης περιφερειακής δύναμης που θέλει να προσδώσει στη Τουρκία ο Ερντογάν.
Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο άλλοτε συνεργάτης του Πρόεδρος της Τουρκίας Γκιούλ  φέρεται να έχει βρει σημεία επαφής με τα «βαθύ κράτος» των στρατηγών που παρότι αποδυναμωμένοι έχουν βρει ευκαιρία να σύρουν τον Ερντογάν  σε πιο ελεγχόμενη ατζέντα.
 Αναλύοντας πίσω από τα επιφαινόμενα παρουσίασε άγνωστες πτυχές της Τουρκικής κοινωνίας , τα τελευταία γεωπολιτικά σενάρια και την γεωστρατηγική που με άξονα και τις εξελίξεις στη Τουρκία φτάνει μέχρι το Ιράν.
Σχολίασε δε με νόημα ότι τυχόν «εξαγωγή»  της κρίσης στα ελληνοτουρκικά συμφέρει μόνο το στρατιωτικό σύμπλεγμα της Τουρκίας και όχι τον Ερντογάν που ναι μεν έχει σκληρή ατζέντα για το Αιγαίο αλλά δεν θα ήθελε «εξαγωγή» της κρίσης προς την Ελλάδα που θα ενίσχυε το ρόλο του στρατού αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Κάλεσε μάλιστα τους έλληνες πολίτες να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στη ξαφνική ενιαία και συντονισμένη μεταστροφή των δυτικών μέσων ενημέρωσης κατά του Ερντογάν  ακόμη και για την κρίση στη Συρία, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση  και οι ΗΠΑ ενισχύουν ομοίως με τον Ερντογάν  τους εκεί λεγόμενους αντάρτες , με την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων σε αυτούς.
Τόνισε δε , πως ακόμη και οι σχέσεις με τους Κούρδους της Τουρκίας επιχειρείται να σπάσουν , ώστε να μην ενισχυθεί ο Ερντογάν στις συνταγματικές αλλαγές που θα το φέρουν στη Προεδρική εξουσία το 2014 με διευρυμένες αρμοδιότητες και απευθείας εκλογή από το λαό και για την οποία χρειάζεται και την κοινοβουλευτική στήριξη των κουρδικών κομμάτων της Τουρκίας.

Ναυαγεί και ο τουρισμός λόγω all inclusive! Πάλι ψέμματα είπε ο Σαμαράς για "17.000.000" τουρίστες!




Το γνωστό παραμύθι που ξεστόμισε ο φον Αντωνάκης, για τα 17 εκατομμύρια τουρίστες, το’ χουν κάνει καραμέλα οι υπεύθυνοι του τουρισμού. Ιδού:


“Για ανατροπή της στάσης της Ευρώπης απέναντι στη χώρα μας έκανε λόγο ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι ο φθηνότερος προορισμός μετά την Αίγυπτο στη Μεσόγειο. Ο κ. Αγγελόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως οι 17 εκατ. τουρίστες που αναμένονται φέτος στη χώρα μας είναι «αντανακλαστική κίνηση» της αγοράς. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Στέλιος Σταυρίδης είπε πως αυτή η θετική ανατροπή «οφείλεται σε εμάς, καθώς γίναμε πιο υπεύθυνοι». Υποστήριξε ωστόσο ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αλλά να βάλουμε στοίχημα για να αναβαθμίσουμε το δικό μας τουριστικό προϊόν”.

Η αλήθεια είναι η εξής: πράγματι, μέχρι τώρα έχουν έρθει μπόλικοι ξένοι τουρίστες στην Ελλάδα. Όλα τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς είναι γεμάτα, ή σχεδόν γεμάτα! Πρόκειται, όμως, για «all inclusive», δηλαδή  για συγκροτήματα που τα παρέχουν όλα «πακέτο» (αεροπορικά εισιτήρια, δωμάτιο ξενοδοχείου, φαγητά, ποτά, ακόμα και τις ξαπλώστρες στην παραλία…) στους τουρίστες, οι οποίοι άλλωστε τα έχουν προπληρώσει. 

Έξω, η αγορά είναι νεκρή! Ακόμα και στα μεγάλη νησιά, στη Ρόδο, την Κω, την Κέρκυρα κ.τ.λ. Σχεδόν μηδενικό, λοιπόν, το όφελος για τις τουριστικές επιχειρήσεις, από τα μικρά ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι τα εστιατόρια και τις καφετέριες ακόμα!
Αλλά και στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, το όφελος για τους Έλληνες είναι έτσι κι αλλιώς πολύ μικρό, γιατί σχεδόν αποκλειστικά δουλεύουν «μετανάστες».
Άνθρακες, λοιπόν, κι αυτός ο θησαυρός!



Tο απίστευτο μήνυμα που άφησε γυναίκα οδηγός σε τροχονόμο

natasaasΈχουμε  δει κατά καιρούς διάφορα μηνύματα που αφήνουν κάτω απο τον αριστερό υαλοκαθαριστήρα οδηγοί, όμως το συγκεκριμένο είναι πραγματικά το πιο επικό που εχουμε δει ποτέ. Το αποκαλύπτει το newsmessinia.blogspot.com.
Η Νατάσα από την Καβάλα πήγε στην Αλεξανδρουπολη και θέλοντας να παρκαρει το αυτοκίνητό της έψαξε σε όλα τα τριγύρω περίπτερα να βρει κάρτα στάθμευσης, αλλά δε τα κατάφερε.
Έτσι αποφάσησε να αφήσει σε ένα φάκελο με 0,60€ και έξω απο το φάκελο να απευθυνθεί στον δημοτικό αστυνόμο με το παρακάτω μήνυμα:
Κύριε Δημοτικέ Αστυνόμε… μη με γράφετε. Μέσα ο φάκελος έχει 0,60 €. Ανοίξτε τον και πάρτε τα.
Δε βρήκα σε κανένα περίπτερο της πόλης σας κάρτα στάθμευσης.
Εγώ είμαι από την όμορφη Καβάλα. Καλημέρα σας κιόλας.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Με εκτίμιση Νατάσα [...]
Υ.Γ. FACEBOOK: [...] Natasa.
Αν είσαι κάτω απο 40 κάνε μου Add.

Συμβουλές για διακοπές με παιδιά στην παραλία

Η παραλία είναι ικανή να ξελογιάσει τα παιδιά… όχι όμως και τους γονείς! Το καλοκαίρι συνοδεύεται από διασκέδαση, μπάνιο στις γαλάζιες θάλασσες και ξεκούραση στην αμμουδιά.
Μια οικογένεια όμως με μικρά παιδιά πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, καθώς η παραλία και ο καυτός ήλιος «κρύβουν» κινδύνους! Οι παρακάτω συμβουλές θα βοηθήσουν να κάνετε πιο ευχάριστες οικογενειακές διακοπές… με ασφάλεια για τα παιδιά σας…

Προστατέψτε τα παιδιά σας από τον ήλιο

Ο ήλιος δεν αστειεύεται… ειδικά πάνω στο ευαίσθητο δέρμα των μικρών παιδιών! Μην αφήνετε τα παιδιά σας να κάθονται κάτω από τον ήλιο χωρίς αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, καπέλα, φανελάκια και γυαλιά ηλίου. Προτιμότερο είναι να πηγαίνετε για μπάνιο, είτε νωρίς το πρωί, είτε αργά το απόγευμα, ώστε ο ήλιος να μην είναι τόσο καυτός. Βέβαια την περισσότερη ώρα θα πρέπει να βρίσκονται κάτω από ομπρέλες ή τέντες. Παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 10 ετών θα πρέπει να φορούν αδιάβροχο αντηλιακό με 30 δείκτη προστασίας, ενώ τα βρέφη κάτω των έξι μηνών θα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από τον ήλιο.

Να περπατούν πάντα με σαγιονάρες

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το γυμνό πόδι πάνω στην άμμο της παραλίας μπορεί να διαθέτει κινδύνους. Πρέπει τα παιδιά να φορούν σανδάλια, παπούτσια για το νερό ή σαγιονάρες, ώστε να αποφύγουν την επαφή τους με την καυτή άμμο! Αν σταθούν ξυπόλυτα στην αμμουδιά… θα είναι σαν να περπατούν σε αναμμένα κάρβουνα! Παράλληλά, υπάρχει και η πιθανότητα να πατήσουν σπασμένα κοχύλια ή γυαλιά και αιχμηρά σκουπίδια που κρύβονται μέσα στην άμμο!.

Πάρτε μαζί μερικά μπουκάλια με νερό

Το νερό κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο… είναι λύτρωση! Πολλοί δεν συνειδητοποιούν πόσο καίει ο ήλιος και πόσο αφυδατώνει το δέρμα. Πόσο μάλλον για τα μικρά παιδιά. Πρέπει να προσφέρετε άφθονο νερό στα παιδιά σας και να βρέχετε το κεφάλι τους αρκετά συχνά. Η αφυδάτωση επηρεάζει διαφορετικά το κάθε άτομο… σε άλλους προκαλείται ζάλη και ναυτία, ενώ σε ορισμένους ξεραίνονται τα χείλη και το στόμα τους.

Να έχετε πρόσβαση σε κουτί πρώτων βοηθειών

Με ένα παιδί στην παραλία, ορισμένα φάρμακα για κάθε περίπτωση είναι αναγκαία! Πρέπει να κουβαλάτε μαζί σας, είτε φαρμακευτικό ζελέ για την περίπτωση τσιμπήματος από ψάρι ή μέδουσα, είτε ένα μικρό μπουκάλι ψεκασμού με ξύδι και μια αντιβακτηριδιακή κρέμα. Πολλές φορές οι τσούχτρες παρασέρνονται από τα κύματα και οδηγούνται στα ρηχά της θάλασσας. Σε περίπτωση σοβαρού οιδήματος, ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια. Τα τσιμπήματα είναι αρκετά επώδυνα και μόνο ένα τέτοιο φάρμακο μπορεί να περιορίσει λίγο τον πόνο.

Μην τα αφήνετε να κολυμπούν χωρίς μπρατσάκια

Να θυμάστε ότι τα μπρατσάκια μπορούν να προσφέρουν μερική ασφάλεια στα παιδιά σας αλλά δεν αντικαθιστούν τη δική σας επίβλεψη. Τα έξι ιντσών φουσκωτά μπρατσάκια δεν κρατούν σε κάθε περίπτωση το κεφάλι του παιδιού πάνω από το νερό. Απλά βοηθούν το παιδί να μένει στην επιφάνεια… αλλά πάντα σε ρηχά νερά! Δεν μπορείτε να γνωρίζετε αν ένα μεγάλο κύμα μπορεί να βάλει το παιδί σας σε περιπέτειες. Για αυτό το λόγο να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα… και το παιδί σας πάντα με μπρατσάκια!

Πείτε «όχι» στις βουτιές χωρίς την παρουσία σας

Σε άλλα μέρη της θάλασσας, το έδαφος είναι ρηχό και σε κάποια άλλα δεν μπορείτε να δείτε ούτε καν το βυθό. Μια βουτιά μπορεί να καταλήξει σε απρόβλεπτη χωρίς την επίβλεψή σας. Είναι πιθανό να υπάρχουν βράχια, κοφτερά κοχύλια ή αιχμηρές πέτρες στον πάτο της θάλασσας, που μπορούν να βλάψουν το κεφάλι του παιδιού ή να το αφήσουν αναίσθητο. Μάθετε τα παιδιά σας ότι δεν πρέπει να βουτάνε από ψηλά και χωρίς την παρουσία σας, αφού ακόμα και ένα απροσδόκητο κύμα μπορεί να γίνει επικίνδυνο!

Μικρές ιδέες για την ασφάλεια των παιδιών στην παραλία

Προμηθευτείτε με ένα ψυγειάκι και τοποθετήστε μέσα νερό, φρέσκα φρούτα, κουλούρια, κρύα σάντουιτς και καρότα. Μετά τη θάλασσα και τον ήλιο, ο οργανισμός ενός παιδιού χρειάζεται τροφή και ενέργεια.

Τρίψτε με ταλκ το σώμα του παιδιού μετά την παραλία, ώστε να απομακρυνθεί η άμμος από πάνω του. Μην ξεχνάτε τις περιοχές ανάμεσα στα δάχτυλα.

Μην ξεχνάτε να προστατεύετε τα χείλη του παιδιού με ειδικό αντηλιακό!

Για τα βρέφη, μην αμελήσετε τα μωρομάντηλα και αντιβακτηριδιακό ζελ.

Φέρτε μαζί σας ένα πλαστικό δοχείο για τη συλλογή οστράκων, όπως και κουβαδάκια και φτυάρια. Πρόκειται για μια αγαπημένη συνήθεια των παιδιών στην παραλία… που εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας ένα επιπλέον μπλουζάκι ή σορτσάκι για το παιδί σας.
flowmagazine.gr

Η μπύρα και το κοτόπουλο μεγαλώνουν το στήθος;

Διάφοροι μύθοι κυκλοφορούν σχετικά με τους τρόπους αύξησης του στήθους. Πολλές γυναίκες, αλλά κυρίως νεαρά κορίτσια, πιστεύουν... τα όσα αυθαίρετα γράφονται και ακούγονται την ώρα που τίποτα από αυτά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η χειρουργός μαστού Φιορίτα Πουλακάκημας εξηγεί πώς ακριβώς ξεκίνησαν να διαδίδονται αυτές οι φήμες και τι οφείλουν να κάνουν οι γυναίκες για την υγεία του στήθους τους.

Ανασκοπώντας τη βιβλιογραφία, δεν υπάρχει καμία απολύτως επίσημη μελέτη που να έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ή και παλαιότερα η οποία να επιβεβαιώνει τους μύθους που κυκλοφορούν ευρέως αναφορικά με την αύξηση του στήθους κατόπιν κατανάλωσης μπύρας ή κοτόπουλου. Πιο συγκεκριμένα:

Μύθος 1. Η μπύρα μεγαλώνει το στήθος

Υπάρχει αυτός ο μύθος. Ενδεχομένως να οφείλεται- αν θέλει κανείς να εξηγήσει από πού ξεκίνησε όλο αυτό- στην δράση ενός πολυσακχαρίτη του κριθαριού το οποίο υπάρχει στη μπύρα και σε άλλα φαγητά, όπως και η μαγιά και μέσω αυτών των ουσιών να προκαλείται κάποια αύξηση, κάποια διέγερση της έκκρισης προλακτίνης. Η προλακτίνη είναι μία ορμόνη που έχουμε, η οποία κατά κάποιον τρόπο ευοδώνει τη γαλακτοφορία. Ενδεχομένως να διευκολύνει το θηλασμό σε γυναίκες που θηλάζουν.

Μύθος 2. Το κοτόπουλο μεγαλώνει το στήθος

Ο μύθος αυτός σχετίζεται με τα διάφορα οιστρογόνα που πολλές φορές σε διάφορες φάρμες ή σε διάφορα εκτροφεία που τρέφονται τα κοτόπουλα και τα οποία μπορεί να έχουν κάποια δράση και στον οργανισμό των ανθρώπων. Δεν επιβεβαιώνεται, όμως, τίποτα από όλα αυτά με μελέτη. Όλα αυτά είναι θεωρίες στην προσπάθεια να δικαιολογηθεί ένα μύθος. Στην πραγματικότητα, δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά.

Τι θα πρέπει να γνωρίζουν τα νέα κορίτσια που προσπαθούν να μεγαλώσουν το στήθος τους με αυτό τον τρόπο;

Η συμβουλή για τα νεαρά κορίτσια που πολύ συχνά πιστεύουν τους μύθους αυτούς, είναι ότι θα πρέπει να ακολουθούν μία ισορροπημένη διατροφή, να σταματήσουν να καταναλώνουν μπύρα γιατί το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αυξήσουν το σωματικό τους βάρος και από εκεί και πέρα αν θέλουν πραγματικά να αλλάξουν την εικόνα του σώματός τους, να καταφύγουν- όταν θα είναι στην κατάλληλη ηλικία και θα έχουν πάρει μία συνειδητή απόφαση- σε ένα κέντρο πλαστικής χειρουργικής όπου θα γίνει η έγκριτη τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Δεν υπάρχει κανένας άλλος επιστημονικά τεκμηριωμένος και ασφαλής τρόπος αύξησης του στήθους.

Υπάρχουν άλλες παρενέργειες πέρα από την αύξηση του βάρους;

Λογικά όχι. Η υπερκατανάλωση μπύρας ή οποιουδήποτε άλλου αλκοολούχου ποτού με αρκετές θερμίδες, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αυξήσει το σωματικό βάρος. Βέβαια, αν μια οποιαδήποτε γυναίκα πάρει 10 κιλά, οπωσδήποτε ένα μέρος αυτών θα πάει και στο μαστό. Θα έχουμε αύξηση του στήθους, αλλά μέσω παχυσαρκίας και η παχυσαρκία όπως γνωρίζουμε προκαλεί πολλά προβλήματα. Δεν είναι το επιθυμητό αυτό για καμία γυναίκα.

Ποιος είναι ο ρόλος της διατροφής για την υγεία του στήθους;

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στην υγεία του στήθους και ειδικά για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Μια διατροφή με χαμηλά λιπαρά και πλούσια σε φρούτα και λαχανικά έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
boro.gr

Γιατί οι άντρες έχουν καθαρά αυτοκίνητα αλλά όχι σπίτια ενώ οι γυναίκες το αντίθετο;

Απαντήθηκε! 

Τους είναι στ’ αλήθεια τόσο δύσκολο να τηλεφωνήσουν την επόμενη ημέρα; Μια εξήγηση μπορεί να είναι η καταγωγή τους από τον Άρη, οι ειδικοί, όμως, ακόμα προσπαθούν να αναλύσουν τις διαφορές στις αντιδράσεις των ...
δύο φύλων, επιμένοντας ότι προέρχονται από τον ίδιο πλανήτη.Γιατί οι άντρες κρατούν τα αυτοκίνητά τους καθαρά ενώ τα σπίτια τους όχι και οι γυναίκες το αντίθετο;

Σύμφωνα με τον Σάιμον Μπάρον – Κοέν, Ph.D., συγγραφέα του The Essential Difference: Male and Female Brains and the Truth about Autism, το νευρολογικό σύστημα των αντρών τους καθιστά καλύτερους σε περιβάλλοντα όπου επικρατούν συστήματα, ενώ αντίστοιχα τις γυναίκες σε συναισθηματικές καταστάσεις. Αυτό εξηγεί εν μέρει γιατί οι άντρες νιώθουν πιο άνετοι με την τεχνολογία και τις μηχανές και οι γυναίκες νοιάζονται περισσότερο για τη διατήρηση ενός καθαρού σπιτιού. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2007 για λογαριασμό της BMW από μια ομάδα που περιλάμβανε και ψυχολόγους της Οξφόρδης, βρέθηκε ότι οι άντρες οδηγοί βλέπουν τα αυτοκίνητά τους σαν προέκταση του εαυτού τους, ενώ η εικόνα που έχουν οι γυναίκες για τον εαυτό τους συνδέεται περισσότερο με το σώμα τους και το αυτοκίνητο αποτελεί κάτι εντελώς ξεχωριστό από αυτές. Λόγω του ότι οι άντρες δεν ασχολούνται τόσο με το σώμα τους, μπορούν ευκολότερα να προβάλλουν την ταυτότητά τους μέσω ενός αντικειμένου – αν βέβαια αυτό το αντικείμενο ήταν ένας νεροχύτης γεμάτος άπλυτα πιάτα, θα μας έκαναν ακόμα πιο ευτυχισμένες!Γιατί στους άντρες αρέσει να παρακολουθούν βίαια αθλήματα, ενώ οι περισσότερες γυναίκες θα προτιμούσαν να κάνουν οτιδήποτε άλλο;Η διαφορά έγκειται στις ορμόνες (όπως την τεστοστερόνη) και τις ευαισθησίες σε αυτές τις ορμόνες σε μέρη του εγκεφάλου όπως ο υποθάλαμος, ο οποίος στα ζώα συνδέεται με την επιθετικότητα. Τ’ ότι μπορεί να φωνάζει μανιασμένα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, είναι κι αυτό μέσα στο πρόγραμμα, αφού αυξάνεται η τεστοστερόνη του όταν βλέπει την ομάδα του να κερδίζει, όπως αναφέρεται σε έρευνα του 1998 που δημοσιεύτηκε στο Psychology and Behavior. Τέτοιου είδους σπορ βοηθούν τους άντρες να ταυτιστούν με παραδοσιακά πρότυπα αρρενωπότητας και όπως τονίζει ο Ντάγκλας Χάρτμαν, Ph.D., αναπληρωματικός καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα «όσο λιγότερο ανταγωνιστική είναι η καθημερινότητα κάποιου άντρα, τόσο περισσότερο στρέφεται προς αυτά τα αθλήματα, αναζητώντας αυτά τα πρότυπα, έστω και νοερά».Γιατί οι άντρες ενθουσιάζονται όταν κοιμούνται με μια γυναίκα που ξέρουν ότι δεν πρόκειται να ξαναδούν;Πέρα από την εξελικτική θεωρία που θέλει τους άντρες να «σπέρνουν» απογόνους και τις γυναίκες να ψάχνουν για το ταίρι τους, οι σωματικές διαφορές παίζουν επίσης ένα μεγάλο ρόλο. Σύμφωνα με την Λίζα Ντάιαμοντ, Ph.D., αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας και μελέτης των 2 φύλων στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, οι γυναίκες δένονται περισσότερο από τους άντρες λόγω της ωκυτοκίνης που παράγουν, ενώ παράλληλα απελευθερώνουν περισσότερα νευροχημικά στοιχεία κατά τη διάρκεια του σεξ και ειδικά του οργασμού. Επίσης, η Έλεν Φίσερ, Ph.D., βιολόγος – ανθρωπολόγος και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Ράτγκερς συμπληρώνει: «Τα 2 ημισφαίρια του εγκεφάλου είναι λιγότερο συνδεδεμένα στους άντρες απ’ ότι στις γυναίκες, κάτι που σημαίνει ότι οι άντρες μπορούν να συγκεντρώνονται σε ένα πράγμα τη φορά, ενώ οι γυναίκες αφομοιώνουν περισσότερα συναισθήματα και συνδέουν το σεξ με την αγάπη πολύ πιο γρήγορα».

seleo.gr

Συναγερμός σε όλη τη χώρα για τον «Αντεροβγάλτη»

synagermos-se-oli-ti-xora-gia-ton-anterovgalti-1-315x236Το δεξί χέρι του καταζητούμενου Ρομά με το προσωνύμιο «Χρηστάκης ο Αντεροβγάλτης» κατάφερε να βάλει στο χέρι η ΕΛ.ΑΣ. σε νυχτερινή επιχείρηση που έγινε στον καταυλισμό Τσιγγάνων στην περιοχή Βλυχός των Μεγάρων.
Ηταν ένας από αυτούς που πριν από δύο εβδομάδες είχαν πυροβολήσει με καραμπίνες εναντίον αστυνομικών που συνόδευαν συνεργεία του δήμου, τα οποία θα κατεδάφιζαν αυθαίρετα κτίσματα μέσα στον καταυλισμό.
Οι δράστες είχαν τραυματίσει ελαφρά έξι από τους αστυνομικούς, οι οποίοι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Η έρευνα που συνεχίστηκε τις επόμενες ημέρες οδήγησε στην ταυτοποίηση του επικίνδυνου κακοποιού και των συνεργών του, που αναζητούνταν παντού.
Οι πληροφορίες που είχαν οι άντρες της Ασφάλειας τους οδήγησαν το βράδυ της Κυριακής στον καταυλισμό, όπου κατάφεραν να μπουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και με συντονισμένη επιχείρηση να συλλάβουν τον 18χρονο συνεργάτη του «Αντεροβγάλτη», εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος των αστυνομικών. Ωστόσο ο ίδιος ο «Χρηστάκης ο Αντεροβγάλτης» κατάφερε να ξεφύγει ακόμη μία φορά…
πηγή:madata

Δείτε τη διαφήμιση της Pamela Anderson που κόπηκε ως «πρόστυχη»

Μπορεί όταν η Pamela Anderson έπαιζε στην τηλεοπτική σειρά «Baywatch» χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο να στήνονταν στην τηλεόραση για να την δουν να τρέχει με το καυτό μαγιό της, όμως εν έτει 2013 διαφήμιση με τη σέξι ηθοποιό απαγορεύτηκε στη Βρετανία ως «σεξιστική και ταπεινωτική για τις γυναίκες».
Αρκετοί τηλεθεατές… έσπασαν τα τηλέφωνα στα τηλεοπτικά δίκτυα και στις αρμόδιες τηλεοπτικές αρχές για να κάνουν παράπονα σχετικά με το σεξουαλικό περιεχόμενο διαφημιστικού σποτ της βρετανικής εταιρείας φιλοξενίας Ιστοσελίδων «Crazy Domains».
Στο επίμαχο σποτ η καυτή ηθοποιός φαίνεται να είναι σε σύσκεψη με συνεργάτες της, όταν ένας από αυτούς «βυθίζεται» στην ομορφιά της και αρχίζει να την ονειρεύεται μαζί με άλλες γυναίκες να φορούν με μπικίνι και να καλύπτουν το σώμα τους με κρέμα.
Σύμφωνα με την απόφαση, η διαφήμιση απαγορεύεται να προβληθεί πριν τις 21:00. Σύμφωνα με την ASA η εν λόγω διαφήμιση δίνει την εντύπωση ότι «ένας άντρας βλέπει τις συναδέλφους του ως αντικείμενα του σεξ και τις ποθεί και είναι πιθανόν να προσβάλει κάποιους τηλεθεατές».
Η «Crazy Domains», από την άλλη, υποστηρίζει πως η διαφήμιση «δεν είναι πορνογραφική ή δίχως ουσία»
«Στόχος ήταν να δείξουμε ότι η Pamela Anderson και η βοηθός της είναι και οι δυο γοητευτικές, δυναμικές και γεμάτες αυτοπεποίθηση γυναίκες», προσθέτει.

Mε οξεία λευχαιμία διαγνώστηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρέας Κιλιγκαρίδης – Έπεσε σε κώμα 6 Ιουνίου 2013 Αθλητισμός

Me-oxeia-lefxaimia-diagnostike-o-pagkosmios-protathlitis-andreas-kiligkaridis---epese-se-koma-1-315x236Σε νοσοκομείο του Μπίντγκος παλεύει για τη ζωή του ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης. Η δυσάρεστη είδηση έχει προκαλέσει σοκ στις τάξεις της Eλληνικής Oμοσπονδίας Κανόε Καγιάκ και εν γένει στον κόσμο του αθλητισμού.
Τον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή του κανόε καγιάκ βρήκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο τεχνικός σύμβουλος της Εθνικής Ομάδας, Ζίσλαβ Ζούμπσκι. Όταν ο Πολωνός τεχνικός μπήκε στο δωμάτιο, βρήκε τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη σε κώμα. Ο 37χρονος κανοΐστας διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Μπίντγκος και, μετά από ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις, οι γιατροί διέγνωσαν οξεία λευχαιμία.
Συντετριμμένος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ, Αντώνης Νικολόπουλος, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Είμαστε συγκλονισμένοι. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Το τραγικό είναι ότι ο Ανδρέας είχε κάνει γενικές εξετάσεις πριν αναχωρήσει για την Πολωνία. Είχε δέκατα και οι γιατροί τού είπαν… πήγαινε! Είναι όλα καλά! Περιορίστηκαν στα επιφανειακά. Του είπαν πως πρόκειται μόνο για μία ίωση. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν, δυστυχώς, λόγο για οξεία λευχαιμία, κάτι που δεν μπορώ, πάντως, να πω με σιγουριά αυτή τη στιγμή. Θα γνωρίζω περισσότερα αργότερα».

Έπιασαν τον μεγαλύτερο ρυγχοκαρχαρία στον κόσμο

Έναν ρυγχοκαρχαρία μήκους 3,3 μέτρων και βάρους 600 κιλών έπιασε τη Δευτέρα μια ομάδα ψαράδων ανοιχτά της ακτής Χάντιγκτον στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι ψαράδες χρησιμοποίησαν μεγάλα κομμάτια ψαριού για δόλωμα, όμως η μάχη με τον καρχαρία δεν ήταν εύκολη και κράτησε πάνω από δυο ώρες. Μάλιστα τουλάχιστον πέντε φορές ο ρυγχοκαρχαρίας πήδηξε έξω από το νερό, σε ύψος έξι μέτρων.
«Ήταν εξωπραγματικό. Αυτό το πράγμα είναι σίγουρα μια δολοφονική μηχανή. Μια λάθος κίνηση και θα μπορούσα να είχα βρεθεί έξω από το σκάφος, στον βυθό του ωκεανού», δήλωσε ο Jason Johnston, ένας από τους ψαράδες.
Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο ρυγχοκαρχαρία που αλιεύθηκε ποτέ, ωστόσο η είδηση διαδίδεται από στόμα σε στόμα.
Ο γιγάντιος καρχαρίας θα παραχωρηθεί σε ερευνητικό ίδρυμα για μελέτη.
Πηγή: econews.gr

"Απόλυτα ισοπεδωτική φορολόγηση των αγροτών"

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρεώνει στην κυβέρνηση απόλυτη υποκρισία, με αφορμή την προωθούμενη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, δεδομένου ότι τελικά φαίνεται πως δεν θα... υπάρξουν φοροαπαλλαγές για τους κατ' επάγγελμα αγρότες.

«Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα μετά τη "συμφωνία" των τρικομματικών εταίρων της συγκυβέρνησης να μην φορολογηθούν τα αγροτεμάχια των κατ’ επάγγελμα αγροτών, για να αποκαλυφθεί η απόλυτη υποκρισία τους και η σκόπιμη παραπλάνηση του αγροτικού κόσμου», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, «το σχέδιο φορολόγησης των ακινήτων που κατατέθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στην κυβερνητική διακομματική επιτροπή, όχι μόνο δεν εξαιρεί τα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια, αλλά τα φορολογεί με έναν απόλυτα ισοπεδωτικό τρόπο ανεξάρτητα από την αξία τους, το είδος της καλλιέργειας, την αποδοτικότητά τους και το παραγόμενο εισόδημα που αποφέρουν».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «η διπλή φορολόγηση του ήδη εξανεμισμένου αγροτικού εισοδήματος, που έρχεται να προστεθεί στη σειρά χαρατσιών και μειωμένων επιστροφών ΦΠΑ και ΕΦΚ πετρελαίου, αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αντίληψη της μνημονιακής συγκυβέρνησης για την "ατμομηχανή της ανάπτυξης" που είναι ο πρωτογενής τομέας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά επίσης πως «μετά το χάρισμα της ΑΤΕ στον όμιλο Πειραιώς, η φορολόγηση της γεωργικής γης θα σπρώξει ακόμα περισσότερες εκτάσεις στα χέρια των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρήσεων, που ήδη προετοιμάζονται για την πλήρη άλωση του αγροτικού χώρου».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σοκάρει η απολογία του Γεωργιανού για τη δολοφονία Σεργιανόπουλου: «Μου ζήτησε να του κάνω στοματικό με την απειλή μαχαιριού.»

060613102039_9529Ο Γεωργιανός δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου κατέθεσε όλα όσα έγιναν, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, στις 3 Ιουνίου του 2008 μέσα στο διαμέρισμα του Νίκου Σεργιανόπουλου.
«Είχαμε πάρει κοκαΐνη. Δεν ένιωθα καλά και μου είπε να κλείσω τα μάτια για να ηρεμήσω …. Ήρθε μπροστά μου, ενώ είχα τα μάτια κλειστά …και με την απειλή μαχαιριού μου ζήτησε να του πάρω π@π@».
Και συνέχισε Νταβίντ Μουρτχικνέλι.: «φοβήθηκα, θύμωσα, θόλωσα. Μετά δεν θυμάμαι τι έγινε ακριβώς … Τον σκότωσα…Από ένστικτο άμυνας λειτούργησα έτσι. Ίσως τον χτύπησα. Μπορεί να σας φαίνεται εύκολο αλλά εγώ βασανίζομαι… Δεν είμαι δολοφόνος. . Δεν είμαι π0..στης. Δεν ήξερα αν ήθελε να με γ@μ@σ@@ ή να με σκοτώσει… Είμαι ένας απλός άνθρωπος, οικογενειάρχης. Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω θα το έκανα».
Ο Γεωργιανός αρνήθηκε επίσης ότι εκδιδόταν στις διάφορες πλατείες και αρνήθηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος σύμφωνα με το star.
«Όποια και να είναι η απόφαση του δικαστηρίου…. εγώ αισθάνομαι ένοχος γιατί αφαίρεσα μια ζωή» είπε στην αρχή της απολογίας.

Η Συνταγή της Ημέρας!

Χοιρινές μπριζόλες με μέλι και λεμόνι στο Φούρνο

Συνταγή για 2 άτομα

Από το: xs-recipes.blogspot.com

Υλικά:

2 χοντροκομμένες χοιρινές μπριζόλες (χωρίς κόκαλο)
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Χυμό ενός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ
3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

Εκτέλεση:

Τακτοποιήστε τις μπριζόλες σε ένα πυρίμαχο ταψάκι και αλατοπιπερώστε. Αναμίξτε 3 κουταλιές της σούπας νερό με το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, και το σκόρδο και περιχύστε με το μείγμα αυτό πάνω από τις μπριζόλες.

Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (200°C).

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το κορνφλάουρ με 3 κουταλιές της σούπας νερό.

Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και προσθέστε το μείγμα του κορνφλάουρ στον πάτο του ταψιού με τους χυμούς από το κρέας. Με ένα κουτάλι ανακατέψτε τα υγρά να ενωθούν καλά.

Ψήστε για ακόμα για 12 λεπτά (χωρίς αλουμινόχαρτο) γυρίζοντας το κρέας περιστασιακά. Σιγουρευτείτε ότι δεν θα το ψήσετε περισσότερο από ότι χρειάζεται διότι το κρέας θα στεγνώσει.

Σερβίρονται ζεστές με τηγανιτές πατάτες και κρύα μπύρα. Καλή Όρεξη!