ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Ένα στα δύο παιδιά από 14 έως 16 ετών διατηρούν προφίλ στο Facebook

Ανεξέλεγκτη είναι η χρήση του διαδικτύου και πιο συγκεκριμένα της σελίδας facebook από έφηβους. Ανοίγουν σελίδες ακόμη και με ψεύτικα προφίλ, συνομιλούν με αγνώστους και θεωρούν ότι αυτό είναι το παιχνίδι που έχει πλέον γίνει μόδα!

Τα όσα αποκάλυψε στην «Espresso της Κυριακής» ο Γιώργος Κορμάς, συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», είναι σοκαριστικά και άκρως ανησυχητικά. Σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2012, διαπιστώθηκε ότι ένα στα δύο παιδιά ηλικίας από 14 έως 16 ετών έχει προφίλ στο Facebook και συνομιλεί με αγνώστους! «Πριν από μερικά χρόνια η ηλικία ένταξης των παιδιών στον εικονικό κόσμο του Facebook εντοπιζόταν στην Ε' και τη ΣΤ' Δημοτικού. Τώρα, όμως, βλέπουμε πως τα ελληνόπουλα εντρυφούν μαζικά ήδη από τη Δ' Δημοτικού στον συγκεκριμένο κόμβο κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη κι αν η χρήση του απαγορεύεται σε ανηλίκους κάτω των 13 ετών». Τα μικρά παιδιά, εξηγεί ο κ. Κορμάς, μπαίνουν στο Facebook συχνά με την παρότρυνση μεγαλύτερων φίλων ή αδελφών τους, αλλά και των ίδιων των γονέων τους, οι οποίοι τους επιτρέπουν να μπαίνουν από τα δικά τους προφίλ. Κατακτώντας αυτό τον κόσμο, αποκομίζουν την αίσθηση πως μεγαλώνουν και κάνουν κάτι που το κάνουν μόνο οι μεγάλοι. Σήμερα περισσότερα από 1.300.000 ελληνόπουλα ηλικίας από 13 έως 18 ετών έχουν πρόσβαση στο Facebook! «Δυστυχώς, όμως, παιδιά σε αυτή την τρυφερή ηλικία μπορεί να πέσουν εύκολα θύματα παρενόχλησης και να υποστούν διάφορα. Είναι πολύ μικρά για να διαχειριστούν σωστά τα προσωπικά τους δεδομένα και της οικογένειάς τους για να προστατευτούν από παιδόφιλους» προειδοποιεί ο κ. Κορμάς.
motherblog.gr

Γυναίκες από την Αραβία βάζουν «φωτιά» στο facebook

Σας μεταφέρουμε λίγο μακριά, όχι πολύ, ως την Αραβία.
Όχι, δεν θα σας δείξουμε τα άψυχα αξιοθέατα της χώρας αλλά τα έμψυχα που είναι οι πανέμορφες γυναίκες.
«Καυτά» κορμιά από την Αραβία ποστάρουν τις φωτογραφίες τους από τις παραλίες στο facebook και το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης παίρνει «φωτιά».
Απολαύστε τις!

Δήλωση ΒΟΜΒΑ από την Δήμητρα Παπανδρέου. Το εβραϊκό λόμπι επέβαλε στην ελληνική κυβέρνηση στην αλλαγή των ταυτοτήτων

Δείτε το παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή του Γ. Τράγκα...












Η δουλειά πώς πάει;



Σε κάθε συνάντηση με φίλους, συγγενείς, γνωστούς και άγνωστους, είναι δεδομένο το ότι θα λάβεις την ερώτηση "Η δουλειά πως πάει;". Η απάντηση είναι σχετική γιατί θα 

μιλήσεις για την δουλειά που έχεις, που δεν έχεις, αυτή που ναι μεν έχεις αλλά δεν λαμβάνεις τον μισθό σου.
 Ζεματιστή πατάτα το θέμα για το μισθό τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζόμενους. 

Ποιός να το θίξει χωρίς να εξετάσει τη δική του προσωπική θέση είτε ως κείνος που θα πληρώσει είτε ως κείνος που θα πρέπει να πληρωθεί. Πρέπει... ιδιαίτερη λέξη. Γιατί πρέπει;

Ναι, άλλαξαν πολλά σε τούτη εδώ τη χώρα. Ναι, οι μισθοί ελεύθερη πτώση προς τα κάτω έχουν πάρει με κλαδικές, εργασιακές και ότι θες συμβάσεις διαρκώς να αλλάζουν. Ναι και εγώ στους απλήρωτους εργαζόμενους ανήκω.

Όταν βρεθείς με όλους αυτούς τους φίλους, συγγενείς, γνωστούς και άγνωστους, η ερώτηση για την δουλειά (ο τόνος είναι στο -ά- μην παρεξηγηθώ κιόλας από τους καχύποπτους), είναι δεδομένη. 

Την λαμβάνω και εγώ όπως εσείς, την απαντώ και την απευθύνω.
 Προσωπικά απαντώ "Εργάζομαι ναι, είναι δύσκολα όμως" και με μια ανάσα συνεχίζω "... αλλά μισθό δεν λαμβάνω". Συνήθως αντικρίζω κεφάλια να ανεβοκατεβαίνουν γεμάτα συμπόνια, μορφασμούς στα πρόσωπα για το πρόβλημα, χτύπημα στην πλάτη κτλ. 
Μέχρι εδώ καλά, αλλά ας σταματήσουμε με το: "Το θέμα φίλε μου είναι να έχεις την δουλειά σου τώρα, σε κάποια στιγμή θα πάρεις και τα λεφτά σου". 

Ναι και εγώ σας αγαπώ......

........................................ αλλά δεν πάει έτσι το θέμα


Σeξ ...μιας νύχτας! Δείτε αναλυτικά ποια ζώδια το κάνουν και ποια όχι!

Σeξ ...μιας νύχτας! Δεν είναι ίσως πάντα μια άσχημη ιδέα, αλλά, … το κάνει ή δεν το κάνει;
Καλοκαιράκι, σε κλαμπ κοντά στην...
παραλία. Ο DJ παίζει Κοκκίνου, “Σε βλέπω και παιδεύομαι / τα χείλη σου από τώρα γεύομαι/ Δεν θα ντραπώ, θα σηκωθώ και θα 'ρθω / εδώ και τώρα να σου πω...”

Φίλες και φίλοι προσοχή! Δεν συμπεριφέρονται όλοι το ίδιο, μπροστά στο ενδεχόμενο ενός one night stand! Καθοριστικό ρόλο σε αυτό, παίζει το ζώδιο του ατόμου που σας ενδιαφέρει. Πριν λοιπόν κάνετε την ανάλογη κίνηση, ρωτήστε το ζώδιο του, για να προβλέψετε τις αντιδράσεις του! Αλλά, μη ξεχνάτε, μπορεί μια ξεπέτα... να έχει και συνέχεια!

Κριός
Ο Κριός ζει για τη στιγμή, αδιαφορώντας για το αν θα υπάρξει αύριο. Είναι παρορμητικό ζώδιο και από την φύση του θέλει να περνάει καλά. Σίγουρα λοιπόν, αν του δοθεί η ευκαιρία, δε θα την αφήσει να πάει χαμένη!

Ταύρος
Ο Ταύρος είναι από τα πιο σταθερά ζώδια, δεν του αρέσει το περιστασιακό sex, γιατί απλά θέλει να ξέρει που βαδίζει στα ερωτικά του. Θα έκανε sex της μιας βραδιάς, μόνο σε περίπτωση που θα ένοιωθε (ή που θα ήλπιζε) ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει μελλοντικά σε κάτι πιο σταθερό!

Δίδυμοι
Άνετα θα έκανε one night stand ο Δίδυμος, αποζητά την τρέλα στον έρωτα και θέλει να δοκιμάζει συνεχώς καινούρια πράγματα. Κυνηγάει συνεχώς το πάθος και την ένταση και θα κάνει τα πάντα, αρκεί να περάσει καλά και να αποκτήσει νέες εμπειρίες.

Καρκίνος
Ο Καρκίνος διακρίνεται από τη σταθερότητά του και, λόγω της ανασφάλειας που έχει, δεν θα έμπλεκε σε καταστάσεις της μιας βραδιάς. Προτιμά μια σταθερή σχέση, όπου θα μπορεί να εκδηλώνει το συναίσθημά του και θα εισπράττει ασφάλεια. Πριν το τρίτο ραντεβού, μην περιμένεις να τον “ρίξεις”…

Λέων
Παρόλο που υπερηφανεύεται για τις κατακτήσεις του και για τον άστατο χαρακτήρα που δήθεν έχει, ο Λέοντας δύσκολα θα μπει στη διαδικασία του περιστασιακού sex. Αγαπά τον θεσμό της οικογένειας και αποζητά μια σταθερή σχέση, αν μάλιστα κάποιο άτομο του εκδηλώσει ενδιαφέρον για ένα one night stand, θα το σχολιάσει με μάλλον αρνητικό τρόπο.
Παρθένος
Ο Παρθένος θα ενδώσει σε σχέση της μιας βραδιάς, μόνο αν δεν μπορεί να ελέγξει το πάθος του, πράγμα που συμβαίνει σπάνια. One night stand θα προκύψουν ελάχιστες φορές στη ζωή του και κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες.

Ζυγός
Ο Ζυγός παρασύρεται εύκολα από το πάθος του. Όταν νιώσει για ένα πρόσωπο ακατανίκητη έλξη, ακόμη κι αν η πρόθεσή του δεν είναι να οδηγηθεί σε ένα one night stand, μπορεί να υποκύψει πριν καλά-καλά το πάρει χαμπάρι. Συχνά όμως, μετά από μια τέτοια βραδιά, θα νιώσει ενοχές και θα επιδιώξει να κάνει τη σχέση πιο σταθερή.

Σκορπιός
Είναι από τα πιο καυτά κι ερωτικά ζώδια ο Σκορπιός, δεν ζει χωρίς sex. Γι’ αυτό, πολύ εύκολα θα προχωρήσει σε σχέση της μιας βραδιάς, ακόμη κι αν η αρχική πρόθεσή του δεν είναι αυτή αλλά η δημιουργία ενός σταθερού δεσμού.

Τοξότης
Θέλει να νιώθει ελευθερία και δύσκολα δεσμεύεται. Μέχρι να βρεθεί λοιπόν το κατάλληλο άτομο, που θα καταφέρει να τον κερδίσει ολοκληρωτικά, ο Τοξότης περνάει από τη μια εφήμερη σχέση στην άλλη, με μεγάλη ευκολία κι άνεση!

Αιγόκερως
Ο Αιγόκερως αντιμετωπίζει ρεαλιστικά και, ίσως για κάποιους, πεζά το θέμα του έρωτα. Νοιώθει πολλές φορές ότι σπάνια μπορεί να υπάρξει αληθινή αγάπη και εμπιστοσύνη ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Το αποτέλεσμα είναι να ζει το σήμερα στον έρωτα και να μην τον απασχολεί ιδιαίτερα το αύριο.

Υδροχόος
Ο Υδροχόος, άλλα δείχνει και άλλα θέλει στην πραγματικότητα. Παριστάνει ότι ζει για τη στιγμή στα ερωτικά του, αλλά κατά βάθος αναζητά τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Δε θα αρνηθεί ένα one night stand, η καρδιά του όμως άλλα θα προστάζει.

Ιχθείς
Παρόλο που ισχυρίζεται ότι αναζητά μια σταθερή σχέση και την ασφάλεια που μπορεί να του προσφέρει, ο Ιχθύς παρασύρεται εύκολα από το πάθος του όταν νιώσει ερωτική έλξη. Το αποτέλεσμα είναι οι πράξεις του να έρχονται σε αντίθεση με τα λεγόμενα του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το κάνει εσκεμμένα.

Πηγή: astrologos

«Έγδυνε» κομμάτι-κομμάτι το πρώην Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Κομμάτι-κομμάτι φαίνεται ότι θα επιχειρούσε να πουλήσει τα δομικά υλικά κτηρίου, όπου στεγαζόταν παλαιότερα το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κατερίνης, ένας 45χρονος στην Πιερία, καθώς...
το τελευταίο δεκαήμερο αφαίρεσε από αυτό κουφώματα (πόρτες και παράθυρα), χαλκοσωλήνες και δεκάδες καλώδια.

Ο 45χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, όταν επιχείρησε να πουλήσει ανεπιτυχώς 19 τμήματα κουφωμάτων σε επιχείρηση παλαιών αντικειμένων στην Πιερία.

Αναλυτικότερα, σε αστυνομική έρευνα σε αποθήκη της κατοικίας του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25 τμήματα καλωδίου σύνδεσης διαδικτύου και τρία καλωδίου τηλεφωνικών συνδέσεων, ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 45χρονος αφαίρεσε διάφορα υλικά από το ίδιο κτήριο κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου και ειδικότερα:

-Το χρονικό διάστημα από 29.05.2013 μέχρι 31.05.2013 αφαίρεσε από χώρο του λεβητοστασίου χαλκοσωλήνες, κουφώματα αλουμινίου από τρία παράθυρα και μία πόρτα, καθώς και άγνωστο αριθμό καλωδίων ηλεκτροδότησης του κτηρίου.

-Την 23.05.2013 διέθεσε σε επιχείρηση ανακύκλωσης παλαιών αντικειμένων (25) τμήματα προφίλ αλουμινίου από συνολική ποσότητα κουφωμάτων αξίας περίπου τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, τα οποία είχε αφαιρέσει πριν από την 18.05.2013.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, ενώ -σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας- η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμετοχή του 45χρονου και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.
e-go.gr

‘Έμαθε πως ο Τζάκσον δεν είναι πατέρας της και έκανε απόπειρα αυτοκτονίας

emathe-pos-o-tzakson-den-einai-pateras-tis-kai-ekane-apopeira-aftoktonias-1-315x236Όλο και πιο πολύ περιπλέκεται το κουβάρι της απόπειρας αυτοκτονίας της Πάρις Τζάκσον, η οποία αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, παίρνοντας υπερβολική δόση χαπιών και κόβοντας τις φλέβες της, το βράδυ της Τετάρτης.
Κι ενώ η 15χρονη αναρρώνει σε νοσοκομείο στο Λος Άντζελες με την οικογένεια Τζάκσον σύσσωμη στο πλευρό της, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον πραγματικό λόγο που την ώθησε να βάλει τέλος στη ζωή της.
Σύμφωνα με άρθρο της Daily Mail, οι δικηγόροι της εταιρίας AEG, με την οποία η οικογένεια του αδικοχαμένου τραγουδιστή είναι στα δικαστήρια, έχουν αδιάψευστες αποδείξεις ότι ο Μάικλ Τζάκσον δεν είναι ο βιολογικός πατέρας της Πάρις.
Μάλιστα, η νεαρή το είχε πληροφορηθεί και δεχόταν απειλές για τη ζωή της, προκειμένου να μην το αποκαλύψει. Το μυστικό αυτό, αλλά και η πιθανή δημόσια αποκάλυψή του προφανώς και ήταν ικανά να καταστρέψουν τον ευαίσθητο ψυχισμό της.
Πάντως, μετά από το περιστατικό της απόπειρας, η γιαγιά της Πάρις που έχει αναλάβει την κηδεμονία της είναι πολύ πιθανό να τη χάσει και να δοθεί στη βιολογική της μητέρα, την 54χρονη Ντέμπι Ρόου.
Να σημειωθεί πως η Ρόου πληρώθηκε 9,5 εκ. δολάρια για να φέρει στον κόσμο τα δυο παιδιά του βασιλιά της ποπ, την Πάρις και τον Πρινς.
Μητέρα και κόρη δεν είχαν καθόλου καλές σχέσεις, ωστόσο μετά το θάνατο του Μάικλ, οι δυο τους ήρθαν πολύ κοντά με την 15χρονη να δηλώνει πόσο ευτυχισμένη και δεμένη είναι πλέον με την αγαπημένη της μαμά.

Σοκ στην Κόρινθο: Ο δολοφόνος ήταν 13χρονος!

astynomiaΕξιχνιάστηκε από την ασφάλεια Κορίνθου, η ανθρωποκτονία ενός 36χρονου υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων, η οποία είχε γίνει το βράδυ στις 22 Δεκεμβρίου του 2010 στο Μελίσσι Κορινθίας.
Δράστης είναι ένας 16χρονος, ο οποίος συνελήφθη προχθές το βράδυ, στην Τραγάνα Κορινθίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία και ένοπλη ληστεία.
Στη δικογραφία, περιλαμβάνεται ακόμα ένας 22χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι και για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του από τον ανακριτή Κορίνθου.
Αναλυτικά, προχθές βράδυ ο 16χρονος, αφού μπήκε σε κατάστημα ψιλικών, φορώντας κουκούλα, προσπάθησε με την απειλή μαχαιριού να ληστέψει την ιδιοκτήτρια, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς συνελήφθη μετά από άμεση επέμβαση των αστυνομικών.
Στην κατοχή του 16χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν, μία κουκούλα τύπου «Full Face» και ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 21 εκατοστών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στις 21 Μαρτίου του 2013 το απόγευμα, είχε μπει πάλι στο ίδιο κατάστημα και με την απειλή μαχαιριού, είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε επίσης ότι ο 16χρονος και ο 22χρονος, στις 22 Δεκεμβρίου του 2010 το βράδυ όταν ήταν 13 ετών (!) , αφού πήγαν στο βενζινάδικο στο Μελίσσι Κορινθίας, με την απειλή όπλου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και στη συνέχεια κατά την αποχώρηση τους, ο ένας από αυτούς, πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 36χρονο υπάλληλο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του.
Μετά από επιχείρηση που οργανώθηκε, αστυνομικοί της ασφάλειας Κορίνθου, εντόπισαν στο Πάσιο Κορινθίας και συνέλαβαν τον 22χρονο.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την ασφάλεια Κορίνθου, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη και άλλων αδικημάτων.

το πρωτοσέλιδο από Το ΧΩΝΙ 9 Ιουνίου


18χρονη ζητάει αποζημίωση από αεροπορική εταιρεία γιατί ο διπλανός της…

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε μία 18χρονη, η οποία διεκδικεί αποζημίωση από γνωστή αεροπορική εταιρεία, καθώς όπως καταγγέλλει, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της με αεροπλάνο της εταιρείας, ο νεαρός που καθόταν στη διπλανή από εκείνη θέση…
αυτοϊκανοποιούνταν.

Σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας, ο διπλανός της προέβη στη συγκεκριμένη πράξη, μπροστά στα μάτια της αδιαφορώντας για το γεγονός ότι τον κοιτούσαν όλοι και παρά το ότι εκείνη έδειχνε την ενόχλησή της.

Η 18χρονη υποστηρίζει ότι απευθύνθηκε αρκετές φορές στην αεροσυνοδό για να της παραπονεθεί για τα όσα συνέβαιναν δίπλα της. Ωστόσο, συνεχίζει η 18χρονη, όταν η αεροσυνοδός ερχόταν προς το μέρος της ο νεαρός σταματούσε.

Μερικοί άνθρωποι δεν θα έπρεπε να γίνονται γονείς ... [φωτο]

Δείτε τις εικόνες που ακολουθούν και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας...














Ποια είναι η πιο γόνιμη μέρα;

Ο κύκλος της εμμήνου ρύσεως ορίζεται από την πρώτη ημέρα που ξεκινά η περίοδος μέχρι την ημέρα που η γυναίκα περιμένει να της έρθει η επόμενη περίοδος.
Η πιθανή ημέρα ωορρηξίας είναι 14 ημέρες πριν από την αναμενόμενη ημέρα... της επόμενης περιόδου και όχι 14 μέρες μετά την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου, όπως είναι η κοινή αντίληψη.

Για τις γυναίκες που έχουν σταθερό κύκλο 28 ημερών, η ημέρα είναι η ίδια και για αυτό γίνεται ο λανθασμένος υπολογισμός. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως στο σημείο αυτό το γεγονός ότι δεν έχουν όλες οι γυναίκες κύκλο 28 ημερών.
Για παράδειγμα, για μία γυναίκα που έχει κύκλο 30 ημερών, η πιθανή ωορρηξία της θα συμβεί την 16η ημέρα από την πρώτη ημέρα της τελευταίας (προηγούμενης) περιόδου (δηλαδή 14 ημέρες από την πρώτη ημέρα της επόμενης –αναμενόμενης- περιόδου).

Καθώς τόσο το ωάριο όσο και τα σπερματοζωάρια επιβιώνουν πέραν των 24 ωρών, υπολογίζουμε τις γόνιμες μέρες τρεις ημέρες πριν από την πιθανή ωορρηξία και τρεις ημέρες μετά. Στην περίπτωση που υπάρξει ελεύθερη επαφή, δεν επιθυμείτε εγκυμοσύνη και δεν είστε σίγουρη για το αν η ημέρα που συνέβη ήταν γόνιμη ή όχι, επισκεφτείτε άμεσα τον γυναικολόγο σας.

Θα σας απαντήσει με σαφήνεια σχετικά με τις γόνιμες ημέρες σας και θα σας κατευθύνει υπεύθυνα στο πώς να χειριστείτε το θέμα της επείγουσας αντισύλληψης (το «χάπι της επόμενης ημέρας»).

Σε κάθε περίπτωση το χάπι της επόμενης μέρας δεν συνιστά μέσο συστηματικής αντισύλληψης και η χρήση του θα πρέπει να γίνεται μόνο μετά από ενημέρωση από τον γυναικολόγο κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο ιατρείο και αφού έχει προηγηθεί λήψη του ιστορικού και γυναικολογική εξέταση.

Μυστικά για τέλειο σώμα πριν από το καλοκαίρι

Παρότι προσέχετε τη διατροφή σας, με δυσκολία μπορείτε να απαλλαγείτε από τα κιλά που πήρατε το χειμώνα. Αναρωτιέστε τι μπορεί να φταίει;



Πριν τρέξετε σε κάποιο ειδικό γιατρό-διατροφολόγο, αναρωτηθείτε αν πίνετε ένα χυμό για να ξεδιψάσετε αντί για ένα μπουκαλάκι νερό, αν τρώτε συχνά το βράδυ fast food, επειδή πολύ δύσκολα μπορείτε να απαλλαγείτε, αν δεν έχετε βγάλει το αλκοόλ από την καθημερινότητά σας, ένα ποτηράκι την ημέρα έχει κι αυτό τις θερμίδες του, αν δεν γυμνάζεστε αλλά κι αν δεν κοιμάστε καλά.

Επίσης, μην υπερβάλλετε στις πρωτεΐνες αλλά να κάνετε ισορροπημένη διατροφή και να καθιερώσετε τα πολλά και μικρά γεύματα.

Βέβαια, καλό είναι να μην ξεχνάτε ότι ο καλύτερος σύμμαχός σας είναι το νερό. Πίνετε όσο πιο πολύ μπορείτε, αφού σίγουρα είναι το κλειδί της σωστής διατροφής.

Αν με όλα αυτά δεν έχετε αποτελέσματα τότε σίγουρα πρέπει να κάνετε κάτι πιο δραστικό, γιατί το καλοκαίρι πλησιάζει απειλητικά!

Ηλίας Μαμαλάκης: «μη με ψάξετε γιατί δεν θα υπάρχω απο αύριο»

4839A8460B9A67C1E69FE95902B1D80FΜια επιστολή, περισσότερο ανάγκη για συνομιλία, παραδοχή αλήθειας έγραψε ο αγαπημένος μας μάγειρας στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. Ο Ηλίας Μαμαλάκης δεν φοβάται να τσαλακωθεί, να πει αλήθειες, να αναπνεύσει ελεύθερα… Από το παρακάτω γράμμα καταλαβαίνεις τον άνθρωπο πίσω από την τηλεοπτική εικόνα, συμπληρώνεις έξοχα το παζλ της ζωής του και επιθυμείς να τον ακουμπήσεις συντροφικά στον ώμο…
«Καμιά φορά νομίζω ότι ζω από λάθος. Νιώθω μια απέραντη κούραση που μαζεύεται στη βάση του μυαλού μου και στις ωμοπλάτες μου. Ίσως να έχω βουλωμένες καρωτίδες. Λίγο πιο ήρεμος σκέπτομαι ότι, μάλλον, με κούρασε το πολύ κυνήγι. Σε όλη μου τη ζωή …κάτι κυνηγούσα, μια φρουτόκρεμα, μια αγκαλιά, μια μικρή αναγνώριση, μια γυναίκα, την τύχη, ένα πτυχίο, μια εξασφάλιση, το αναπάντεχο, το αδύνατο, ένα γλυκοφάγωτο καρότο που έτρεχε μπροστά μου με την ίδια ταχύτητα με μένα και που είναι της ράτσας «ΕΥΤΥΧΙΑ».
Αδύνατον να την πιάσει κανείς. Ζητάω κάτι, το αποκτώ και αυτόματα θέλω κάτι άλλο. Στιγμιαία υπόθεση η ευτυχία. «Στιγμή» την είπα πριν χρόνια σαν γύριζα στις κουζίνες και στα μονοπάτια του χρόνου.
Δεν γίνεται, όμως, να στρογγυλοκαθίσεις και να περιμένεις το απρόσμενο, το αναπάντεχο ή, ακόμα χειρότερα, το τέλος.
Μελαγχολώ θανάσιμα σε στιγμές που μάλλον θα έπρεπε να χαίρομαι. Όπως τώρα που έχω μπροστά μου ένα ηλιόλουστο πάρκο, χαμογελαστές σερβιτόρες φίλες μου θα έλεγα, δυο πιάτα νόστιμο φαγητό. Αλλά, κυρίως, έχω ευρώπουλα να πληρώσω τον λογαριασμό και το ταξί της επιστροφής…
Νυστάζω.
Πριν δυο-τρεις μήνες ένιωσα μεγάλη χαρά όταν έσπασε η αντίστασή μου στο facebook και έφτιαξα και εγώ μια καταραμένη σελίδα. Αλλά μου πέρασε και αυτή η χαρά. Είδα την ωμή πραγματικότητα της κοινωνίας μας. Δεν είναι τυχαίο που οι ανακοινώσεις μπαίνουν πάνω σε έναν τοίχο. Όλοι σκοντάφτουν επάνω του. Όταν μαθαίνουν ότι είναι τοίχος, μαθαίνουν και να τον αποφεύγουν.
Τέτοιο ατομικό παιχνίδι και εσωστρέφεια δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Όλοι γράφουν πράγματα για να δείξουν πόσο σπουδαίοι είναι. Σπάνια τα διαβάζει κάποιος. Όλοι θέλουν να βγάζουν τις δικές τους ανακοινώσεις για να τις διαβάζουν οι άλλοι. Σπάνια υπάρχει ένα τρέμουλο ομαδικό για κάτι που αφορά την κοινωνία.
- Εγώ είμαι πολύ όμορφος
- Εγώ έγραψα το καλύτερο βιβλίο
- Εγώ μαγείρεψα τα καλύτερα φασολάκια
- Εγώ ήπια το καλύτερο ουίσκι
- Εγώ πήγα στο ακριβό εστιατόριο
Και, τέλος, όλοι μαζί πάμε στο διάολο.
Τα like από υποχρέωση δίνουν κανένα πότε-πότε, για να πάρουν και αυτοί με τη σειρά τους.
Δίνω-παίρνω, είναι και αυτό ένα κοινωνικό μάθημα. Σκεπτόμουνα να κάνω ένα πείραμα. Να ανεβάσω στον τοίχο, τον μαντρότοιχό μου, μια μικρή ανακοίνωση.
«Αύριο το απόγευμα στις 17.00 αυτοκτονώ», και δίπλα -συμβολικά- μια κρεμάλα. Κανένας δεν θα ανησυχήσει. Έτσι, λοιπόν, μου ήρθε να σβήσω τη σελίδα μου μια και καλή από το FB.
Ντρέπομαι, όμως, τους λίγους, πραγματικούς φίλους μου, που έγιναν και virtual μέσα στο FB. Ακόμα το σκέπτομαι. Θα δω τι θα κάνω.
Πάντως, μην εκπλαγείτε και, κυρίως, μη με ψάξετε γιατί δεν υπάρχω ως «Ηλίας Μαμαλάκης», αλλά σαν «Άγγελος του θανάτου».
Με κούρασαν οι ψευτοφιλίες, με κούρασαν οι προβολές ταλέντων, οι ομορφιές, οι φιγούρες και οι πιρουέτες. Θέλω απλότητα, νόστιμες μπουκιές, πληθωρικά κρασιά, παγωμένα μπυρόνια, ανέμελες παρέες και κρυφό λογαριασμό στην τράπεζα να μπαινοβγαίνω χωρίς να με βλέπει κανείς. Και να είναι βαρβάτος ο λογαριασμός, 2-3 μιλιούνια, όχι φραγκοδίφραγκα, πενηνταράκια.
Ζητάω πολλά;
Απλώς γουστάρω την ελεύθερη, πλούσια και χαρούμενη ζωή».

Στο αυτόφωρο η «αδιόρθωτη» 50χρονη! – Συνέχισε να παρενοχλεί σεξουαλικά τον 35χρονο παρά τα ασφαλιστικά

sto-aftoforo-i-adiorthoti-50xroni---synexise-na-parenoxlei-sexoualika-ton-35xrono-para-ta-asfalistika-1-315x236Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η 50χρονη από την Ξάνθη που παρενοχλεί σεξουαλικά τον 35χρονο πρώην συνάδελφό της.
Παρά το γεγονός ότι από την Τρίτη έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα του 35χρονου σε βάρος της, αυτή συνέχισε να τον παρενοχλεί σεξουαλικά με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό. Έτσι ο δικηγόρος του, κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης μήνυση και η Αστυνομία συνέλαβε λίγη ώρα αργότερα την 5οχρονη από το χώρο όπου εργάζεται (και μάλιστα σε αρκετά υπεύθυνο πόστο)
Η απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της απαγόρευε να τον προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων και να τον ενοχλεί με τηλεφωνήματα ή μηνύματα. Τελικώς αυτή συνέχισει και καταγράφηκαν τουλάχιστον 20 περιπτώσεις παρενόχλησης από την έκδοση της απόφασης και έπειτα.
«Απολαμβάνω τη δημοσιότητά μου»
Ο τεράστιος θόρυβος που προκλήθηκε μετά την αποκάλυψη του XanthiPress.gr φαίνεται ότι δεν πτόησε την 5οχρονη, η οποία σε ένα από τα μηνύματα που έστειλε την Τετάρτη αναφέρει «απολαμβάνω τη δημοσιότητά μου» ! Η εισαγγελέας παρέπεμψε τη γυναίκα σε τακτική δικάσιμο, για το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης και αναμένεται να δικαστεί στο επόμενο διάστημα. Παράλληλα η πλευρά του 35χρονου έχει τη δυνατότητα να καταθέσει αγωγή και να διεκδικήσει από 500 ευρώ για κάθε παραβίαση των ασφαλιστικών μέτρων, όπως προβλέπει η απόφαση.

Λασίθι: Κοίταξε στο πηγάδι και έπαθε ΣΟΚ με αυτό που είδε

Το περιστατικό έγινε στην περιοχή Αττίδι
Ένας άντρας εντοπίστηκε πριν από λίγη ώρα μέσα σε ένα πηγάδι γεμάτο νερό στο χωριό Απίδι, στη Σητεία.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά και κλιμάκιο της πυροσβεστικής για την ανάσυρση του άνδρα ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr, είναι νεκρός.
Την ίδια ώρα εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για το πως βρέθηκε ο άνδρας στον… υγρό του τάφο, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Θρήνος στη Λειβαδιά: Μητέρα βρήκε την κόρη της νεκρή στο κρεβάτι της


070613143221_1736Στο πένθος έχει βυθιστεί η Λειβαδιά μετά τον ξαφνικό θάνατο μιας 39χρονης κοπέλας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Star στις 12 το μεσημέρι η μητέρα της πήγε στο δώμα που βρίσκεται στην ταράτσα του σπιτιού τους, άνοιξε την πόρτα και μπήκε μέσα. Μιλούσε στην κόρη της αλλά εκείνη δεν απαντούσε.
Όταν την άγγιξε, την έλουσε κρύος ιδρώτας και τότε εκτυλίχθηκαν τραγικές σκηνές, που ξεσήκωσαν ολόκληρη τη γειτονία. Η 39χρονη κοπέλα δεν είχε σφυγμούς.
Αμέσως η μητέρα της ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο την μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αλλά δυστυχώς ήταν αργά.
Ιατροδικαστής αναμένεται να εξετάσει την άτυχη κοπέλα έτσι ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου της.

Ομολογία αποτυχίας από το ΔΝΤ – Λάθος η συνταγή που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα

Αυστηρή αυτοκριτική για τον χειρισμό της ελληνικής κρίσης ασκεί το ΔΝΤ σε «αυστηρά εμπιστευτικό» εσωτερικό έγγραφό του αποδίδοντας ταυτόχρονα ευθύνες και στην κομισιόν και στις ευρωπαϊκές χώρες.
dnt-lathos

Όπως αναφέρεται στην Έκθεση του ΔΝΤ, οι προβλέψεις για ανάπτυξη ήταν υπερβολικά αισιόδοξες, η αναδιάρθρωση του χρέους έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα ενώ υποτιμήθηκε σημαντικά η ζημιά στην ελληνική οικονομία από την σκληρή λιτότητα που την βύθισε σε μεγάλη ύφεση.
Με το έγγραφο αυτό το ΔΝΤ ομολογεί ότι εφαρμόστηκε λάθος συνταγή για την ελληνική οικονομία, κάτι το οποίο παραδέχθηκε ουσιαστικά ο εκπρόσωπος του Ταμείου στην τρόικα Πολ Τόμσεν στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ.
Ο Τόμσεν παραδέχθηκε πως η τρόικα υποτίμησε τις επιπτώσεις της λιτότητας στην ανάπτυξη και υπολόγισε λάθος τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές στην οικονομία. Αναγνώρισε ακόμη ότι η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους άνοιξε μα καθυστέρηση και πως γενικότερα οι εκτιμήσεις της τρόικα για τα μακροοικονομικά μεγέθη δεν αποδείχθηκαν σωστές.
Το κούρεμα Σύμφωνα με το εμπιστευτικό αυτό έγγραφο του ΔΝΤ, το οποίο επικαλείται η ανταποκρίτρια της «WallStreet Journal» στις Βρυξέλλες Ματίνα Στεβή αλλά και ο ανταποκριτής των Financial Times στη βελγική πρωτεύουσα Πίτερ Σπίγκελ, η απόφαση για κούρεμα των ελληνικών ομολόγων έπρεπε να είχε παρθεί πολύ νωρίτερα, όταν φαινόταν ότι το ελληνικό πρόγραμμα είχε βγει εκτός τροχιάς.
Στο ίδιο έγγραφο αποκαλύπτονται επίσης μεγάλες διαφωνίες στους κόλπους της τρόικα για τον τρόπο χειρισμού της κρίσης, ενώ το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι τα ίδια τα στελέχη του και οι χώρες – μέλη της ΕΕ θα έπρεπε να είχαν καταλάβει νωρίτερα ότι οι προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας ήταν λανθασμένες.
Επίσης αναφέρεται ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν χαλάρωσαν από νωρίς τους στόχους του προγράμματος επειδή μετά το πρώτο πακέτο στήριξης δεν ήθελαν να δώσουν άλλα χρήματα. Ευθύνες στη διαχείριση της κρίσης αποδίδει εξάλλου το Ταμείο και στις ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίες, όπως αναφέρει, δεν φρόντισαν να βοηθήσουν τον ιδιωτικό τομέα και δεν φρόντισαν να βοηθήσουν τον ιδιωτικό τομέα και δεν μοίρασαν δίκαια το βάρος της προσαρμογής στους πολίτες.
Έτσι σύμφωνα με το έγγραφο που επικαλείται η «Wall Street Journal», το πακέτο βοήθειας που χορηγήθηκε το 2010 στη χώρα μας δεν είχε σχεδιαστεί τόσο για να βοηθηθεί η Ελλάδα όσο για να σωθεί η ευρωζώνη από ένα πιθανό ντόμινο. Αυτό ωστόσο δεν αναφέρεται ξεκάθαρα στην επίσημη , μη εμπιστευτική, Έκθεση που έδωσε αργά χθες το βράδυ στη δημοσιότητα το ΔΝΤ.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ;

http://en-olympo.blogspot.gr

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ TOY ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ..ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ,ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ...ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ...Η' ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ;


Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά ας κάνουμε μια γρήγορη αναδρομή στο τι είχε γίνει τη τελευταία δεκαετία και πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...

Οι πιο πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων δε προλάβαιναν να βάλουν το ενοικιαστήριο στο κατάστημα τους και ήδη είχαν έτοιμους δέκα με δεκαπέντε υποψήφιους.

Υπήρχε πάντα κάποιος καλοπροαίρετος να δώσει  κάτι παραπάνω στο ιδιοκτήτη πέραν του νόμιμου ενοικίου,το γνωστό ''αέρα'' !!!
''Νοίκιασες το μαγαζί Γιώργο;πόσο αέρα σου έδωσε;καλά μόνο τόσο;κορόιδο είσαι ,του το χάρισες το μαγαζί'' λίγες από τις κουβέντες που άκουγε ο κάθε ιδιοκτήτης από φίλους και γνωστούς.
Ο ένας ιδιοκτήτης ανταγωνιζόταν τον άλλον στο υψηλότερο ενοίκιο και καμάρωνε για τον ''αέρα'' και για το πόσοι του ζητούσαν το μαγαζί.

Ώσπου ,
περάσαμε το δικό μας  Ρουβίκωνα και γυρίσαμε μια για πάντα σελίδα

Και να και η  άλλη πλευρά του  ίδιου νομίσματος,''το νοίκιασες το μαγαζί;καλά γιατί δε το δίνεις...και εσύ πόσα θέλεις ;''

Οι πιο πολλοί ιδιοκτήτες πλέον θέλουν απλά το ενοίκιο του καταστήματος και δεν είναι λίγοι αυτοί που μετάνιωσαν που έβγαλαν καλούς ενοικιαστές και για χρόνια καλοπληρωτές εκτός του καταστήματος τους γιατί δε ήθελαν να μειώσουν το ενοίκιο ενώ  αναγκάστηκαν να το ξανανοικιάσουν σε άλλο νεο  επιχειρηματία με πολύ χαμηλότερο ενοίκιο (δυστυχώς οι περισσότεροι  το βλέπουν για μήνες ανοίκιαστο...)
Για ''αέρα'' φυσικά ούτε για πλάκα δε γίνεται αναφορά....



Η κρίση ήρθε για να μείνει ;

 


Είναι πλέον δύσκολο να βρεις ιδιοκτήτη επιχείρησης  που να διακινδυνεύσει σε ένα υψηλό ενοίκιο με την υπόσχεση μεγαλύτερου τζίρου

 Σκοτάδι από όπου έφυγαν τα μαγαζιά ....

Κύπρου-Τσιμισκη άδειοι και σκοτεινοί δρόμοι

 Φυσικά δεν είναι λίγοι και οι τολμηροί  επιχειρηματίες  που εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες τις αγοράς και μισθώνουν καταστήματα που πριν από δυο με τρία χρόνια δε θα μπορούσαν καν να πλησιάσουν.


Οι επιχειρηματίες του 2013 σε σχέση με το 2003 έχουν : 

1)ΦΠΑ  23% ενώ πριν από 10 χρόνια ήταν μόλις 18%
2)έκτακτη εισφορά
3)Τέλος επιτηδεύματος
4)ΔΕΗ αυξημένη
5)ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ αυξημένες(για το ταμείο του  αλλά και των υπαλλήλων του)
6)ανύπαρκτη αγοραστική κίνηση,

αν ξεχάσαμε κάτι συγχωρέστε μας

Αυτός δεν είναι και ο ορισμός του επιχειρην ;

Αυτοί που υπηρετούν το δόγμα της συλλογικής ευθύνης δεν βρίσκουν ευθύνη στον εαυτό τους. Τυχαίο;


Συλλογική ενοχή; Δεν θα πάρουμε

Τέλος εποχής για τον όμιλο ΙΚΕΑ

Το όνομα Ίνγκβαρ Κάμπραντ ίσως να μη λέει πολλά. Είναι ο σήμερα 87 ετών ιδρυτής των ΙΚΕΑ, ο οποίος την...
Τετάρτη (5/6) παραιτήθηκε οριστικά από πρόεδρος του Ομίλου. Ήταν το 1943, όταν ο Κάμπραντ ίδρυσε την πιο γνωστή παγκοσμίως φίρμα επίπλων. Το όνομα ΙΚΕΑ προήλθε από τα αρχικά του ονόματός του, του αγροκτήματος των γονιών του και του χωριού όπου γεννήθηκε.

Το ΙΚΕΑ ξεκίνησε ως ένα μικρό κατάστημα, εξελίχθηκε και το 1947 έκανε την πρώτη του εμφάνιση ο διάσημος κατάλογος με τα έπιπλά του. Το πρώτο ΙΚΕΑ που πωλούσε αποκλειστικά έπιπλα άνοιξε το 1953 και τρία χρόνια αργότερα γεννήθηκε η ιδέα τα έπιπλα να τα συνθέτει ο αγοραστής. Μια επανάσταση, η επιτυχία της οποίας κρατά για 60 χρόνια.

Η επιτυχία βασίστηκε σε ένα απλό σχέδιο: αυτό που θέλει ο πελάτης στην καλύτερη τιμή. Εκεί στηρίχθηκε και η σύνθεση του επίπλου από τον πελάτη, πρωτοβουλία που έφερε το ΙΚΕΑ στην κορυφή τις λίστας με τις πιο αναγνωρίσιμες επιχειρήσεις. Αν και το μεγαλύτερο κομμάτι των πωλήσεων καταγράφεται στην Ευρώπη, στα τέλη του 1990 ανοίγει το πρώτο παράρτημα του ΙΚΕΑ στην Κίνα. Σήμερα, υπάρχουν 313 καταστήματα ΙΚΕΑ σε 38 χώρες παγκοσμίως.

Η φίρμα δεν έμεινε ανεπηρέαστη από μια σειρά σκανδάλων. Πρώτα ήρθε η αποκάλυψη πως ο ιδρυτής της υπήρξε μέλος της ναζιστικής νεολαίας. Ο ίδιος ο Κάμπραντ παραδέχθηκε το παρελθόν του, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη από εργαζόμενους και πελάτες. Στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, σύμφωνα με τα αρχεία της Στάζι, η ΙΚΕΑ εκμεταλλεύτηκε πολιτικούς κρατούμενους στην Ανατολική Γερμανία για καταναγκαστικά έργα.

Τέλος, τα διατροφικά σκάνδαλα στα εστιατόρια της αλυσίδας. Πολύκροτο αυτό με το αλογίσιο κρέας στα διάσημα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ, αλλά και οι διαβρωμένες πίτες που πωλήθηκαν σε 23 χώρες. Αν και ηχηρές υποθέσεις, δεν κατάφεραν να ανακόψουν την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας. Με ή χωρίς τον ιδρυτή της, τον πλουσιότερο Ευρωπαίο, σίγουρα ο αριθμός των πελατών της αλυσίδας ΙΚΕΑ διαγράφει συνεχώς αυξητική τροχιά.



Πηγή: gr.euronews.com

Πώς θα αποκτήσετε το μαύρισμα που επιθυμείτε

Είναι γνωστό πως η πολύωρη έκθεση στον ήλιο μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην υγεία σας.
Εκείνο όμως που δεν είναι γνωστό είναι πως οι μικρές δόσεις έκθεσης στον ήλιο μπορούν να «ευεργετηθούν» από την διατροφή σας και να αποκτήσετε γρηγορότερα το μαύρισμα που επιθυμείτε.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι τροφές που επιταχύνουν το μαύρισμα και ποιες λειτουργούν ως εμπόδιο στην διαδικασία;

1. Παράξενο αλλά αληθινό: η βιταμίνη C επιβραδύνει το μαύρισμα. Η πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων πορτοκαλιού ή χυμού λεμονιού είναι «αντιπαραγωγικές» όσον αφορά στο μαύρισμα.

2. Επιλέξτε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Α όπως τα καρότα, τα ροδάκινα, τα πεπόνια, τα ψάρια κ.α.

3. Αποφύγετε τα τηγανητά, πιάτα με πλούσιες σάλτσες και παστά για να μην γίνεται επιρρεπείς σε εγκαύματα.

4. Πίνετε άφθονο νερό ή φάτε καρπούζι. Το σώμα μας αποτελείται από περίπου 60% νερό. Είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας και την αναζωογόνηση του δέρματος ενώ λειτουργεί και ως θερμο-ρυθμιστής, διατηρώντας σωστή την θερμοκρασία του σώματος. Επιπλέον, όταν είστε στον ήλιο, ιδρώνετε και το σώμα σας χάνει σταδιακά νερό με αποτέλεσμα το δέρμα σας να αφυδατώνεται και να γίνεται πιο εύθραυστο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού για να διατηρήσετε όλα τα παραπάνω σε ισορροπία.

5. Τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη όπως ο καφές, το τσάι και αναψυκτικά τύπου κόλα, καθώς επίσης και τα αλκοολούχα ποτά σας κάνουν να χάσετε περισσότερα υγρά.

«Νίκες μέχρι τέλους»

 Στόχος της Εθνικής είναι να πάρει μόνο νίκες μέχρι το τέλος των υποχρεώσεών της, προκειμένου να έχει ελπίδες για να κατακτήσει την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο που βρίσκεται, όπως τόνισε με δηλώσεις του ο Κώστας Μανωλάς.
«Η ομάδα πήρε ένα σημαντικό αποτέλεσμα για την συνέχεια. Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την πρώτη θέση και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε νίκες μέχρι το τέλος. Πλέον μπορούμε να ξεκουραστούμε και να επιστρέψουμε ακόμη πιο δυνατοί για τη συνέχεια», είπε αρχικά ο στόπερ του Ολυμπιακού, ενώ για την συνεργασία του με τον Παπασταθόπουλο υπογράμμισε: «Είχαμε καλή συνεργασία με τον Σωκράτη. Είναι ένας σπουδαίος αμυντικός και φαίνεται από τις μεταγραφές που έχει κάνει».
Πηγή: sport-fm

Απολαύστε!


Καρυδόπιτα σοκολατένια

Συνταγή για 8 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

100γρ. (6 ½ κοφτές κουταλιές) βούτυρο, συν επιπλέον για άλειμμα
350γρ. μαύρη σοκολάτα (60-70% κακάο)
1 κοφτή κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ
3 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο
5 μεγάλα αβγά
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη,
1 φλιτζάνι (100 γρ.) καρυδόψιχα + 3 κουταλιές αλεσμένη καρυδόψιχα.

Για το γλάσο σοκολάτας

120γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια,
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος,
1 κοφτή κουταλιά της σούπας βούτυρο,
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι Corn Syrup (από τενεκεδάκι).

Εκτέλεση:

Για την καρυδόπιτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C και βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί στρογγυλό για κέικ, διαμέτρου 20εκ. Εάν το ταψί μας δεν είναι αντικολλητικό καλύπτουμε την βάση με χαρτί φούρνου και το βουτυρώνουμε και αυτό.

Ψιλοκόβουμε 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα με μαχαιράκι (μην την αλέσετε).

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Κατεβάζουμε το μίγμα από την φωτιά και προσθέτουμε αμέσως μέσα το στιγμιαίο καφέ και το κακάο. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να ενωθούν τα υλικά όλα μαζί και κρατάμε στην άκρη.

Χτυπάμε με μίξερ χεριού σε ένα μεγάλο μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα. Ανακατεύουμε μέσα στο μίγμα αυγού την αλεσμένη και την ψιλοκομμένη καρυδόψιχα. Προσθέτουμε στο μείγμα αυγού το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά όλα μαζί.

Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ για 40 λεπτά ή μέχρι που η επιφάνειά του να στεγνώσει. Σβήνουμε το φούρνο, αλλά αφήνουμε το κεικ να κρυώσει εντελώς μέσα στο φούρνο. Όταν κρυώσει η καρυδόπιτα μας την βγάζουμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο: Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μία μικρή κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και το σιρόπι, μέχρι να φανούν οι πρώτες φουσκάλες βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά για να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα λείο γλάσο. Αφήνουμε στην άκρη το γλάσο για 10-15 λεπτά και περιχύνουμε με αυτό την καρυδόπιτα μας.

Η Συνταγή της Ημέρας!

Χοιρινές Μπριζόλες (πανέ) στον Φούρνο

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

4 χοντροκομμένες χοιρινές μπριζόλες
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.

Κτυπήστε καλά τα αυγά σε ένα μέτριο μπολ με το γάλα. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε το μείγμα.

Βάλτε τη τριμμένη φρυγανιά σε ένα μεγαλύτερο μπολ. Πρώτα περάστε μια από τις μπριζόλες από το μείγμα αυγών και αμέσως βάλτε την στο μπολ με την φρυγανιά. Φροντίστε έτσι ώστε η φρυγανιά να καλύψει εντελώς την μπριζόλα. Επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή για όλες τις χοιρινές μπριζόλες.

Τοποθετήστε τις μπριζόλες την μια δίπλα στην άλλη σε ένα μεγάλο ταψί. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά σε κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσουν. Μην αφήσετε περισσότερο χρόνο από ότι χρειάζονται στον φούρνο διότι θα γίνουν σκληρές.

Σερβίρετε με βραστά λαχανικά. Καλή Όρεξη!

Οκτώ νεκροί σε δυο αεροπορικά δυστυχήματα

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σοβαρά όταν ένα ελικόπτερο συνετρίβη την Παρασκευή σε... ένα γήπεδο γκολφ κοντά στο Σαν Λουίς Ποτόσι περίπου 400 χιλιόμετρα βόρεια της Πόλης του Μεξικού, αναφέρει δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας.

Μεταξύ των νεκρών ήταν ένας πολιτικός, ο οποίος το περασμένο έτος είχε θέσει υποψηφιότητα για την εκλογή του στο αξίωμα του κυβερνήτη στην πολιτεία του Γκουαναχουάτο, ανέφερε η εφημερίδα Πούλσο στην ιστοσελίδα της.

Το δυστύχημα συνέβη την ίδια μέρα όπου ένα μικρό αεροπλάνο συνετρίβη κοντά στα σύνορα της πολιτείας Ντουράγκο με την πολιτεία Σιναλόα στο βόρειο Μεξικό. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το αεροπορικό δυστύχημα ανέφεραν οι τοπικές εισαγγελικές αρχές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το 22ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ ταξιδεύει στη βάση της Σούδας στις 5 - 7 Ιούλη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ν.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ




 «To Αντιιμπεριαλιστικό Πανελλαδικό Διήμερο της ΚΝΕ ταξιδεύει φέτος στα Χανιά της Κρήτης. Χιλιάδες νέοι και νέες θα κατασκηνώσουμε στους Αγίους Αποστόλους Χανίων. Θα ενώσουμε τη φωνή μας και θα διαδηλώσουμε ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, το βασικότερο στήριγμα του αμερικανικού 6ου στόλου που βρίσκεται στο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Σε ένα από τα πιο σημαντικά ορμητήρια των ιμπεριαλιστών που χρησιμοποιούν για να σφάζουν λαούς και να προωθούν τα συμφέροντά τους. Στη βάση που χρησιμοποιήθηκε για το μακέλεμα των λαών της Γιουγκοσλαβίας (1999), του Αφγανιστάν (2001), του Ιράκ (2003) και πιο πρόσφατα της Λιβύης (2011). Που ακόμα και ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ παραδέχτηκε ότι "χωρίς τη βάση της Σούδας ο πόλεμος στο Ιράκ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί".
Η βάση της Σούδας σήμερα αναβαθμίζεται στρατιωτικά με ευθύνη της κυβέρνησης, ενώ την ίδια ώρα οξύνονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ μονοπωλιακών ομίλων και καπιταλιστικών κρατών στην ευρύτερη περιοχή και ενώ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ κλιμακώνουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση ενάντια στο συριακό λαό.
Η ελληνική κυβέρνηση για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών μπλέκει τον ελληνικό λαό και τη νεολαία στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων, διατηρεί τις στρατιωτικές ΝΑΤΟικές βάσεις, όπως της Σούδας, κάνει συμφωνίες και κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ισραήλ. Ο λαός και η νεολαία δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από αυτές τις συμμαχίες, όπως δεν κέρδισαν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Γι' αυτό δυναμώνουμε την πάλη για:
  • Να μη συρθεί η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, οι οποίοι θα έχουν τραγικές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και της χώρας μας.
  • Να υπάρξει άμεση απεμπλοκή, να μην τηρηθεί οποιαδήποτε "συμβατική υποχρέωση" και συμφωνία με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα.
  • Να μη χρησιμοποιηθεί, να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα!
  • Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
  • Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από αυτούς τους σχεδιασμούς και το ΝΑΤΟ.
Από τους πολέμους των εκμεταλλευτών...
Στη Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια έχουν βγει τα μαχαίρια ανάμεσα στα μονοπώλια των ΗΠΑ, ΕΕ, Κίνας, Ρωσίας και άλλων, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των κοιτασμάτων πετρελαίου, φυσικού αερίου, για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς, τα μερίδια των αγορών. Οι εκμεταλλευτές κάθε χώρας συμμαχούν και ανταγωνίζονται μεταξύ τους ανάλογα με τα συμφέροντά τους.
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, οι πόλεμοι που διεξάγονται για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών, είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών τους, συνέχεια της "ειρηνικής" πολιτικής τους με στρατιωτικά πλέον μέσα.
"Ο πόλεμος γεννιέται απ' την ειρήνη τους καθώς ο γιος από τη μάνα"(Μπέρτολτ Μπρεχτ). Είναι υποκριτές όσοι μιλάνε για ειρήνη αλλά δε βγάζουν άχνα για τα μονοπώλια και τα κέρδη τους, που οδηγούν στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Ο καπιταλισμός είναι που γεννάει κρίσεις, φτώχεια, πολέμους. Αυτός πρέπει να ανατραπεί σε κάθε χώρα.
Σήμερα, τσακώνονται μονοπωλιακοί όμιλοι και καπιταλιστικά κράτη μεταξύ τους για το ποιος θα έχει τη λιγότερη χασούρα από την καπιταλιστική κρίση, ενώ στρατιωτικές επεμβάσεις, μικρές ή μεγάλες, κλιμακώνονται. Αύριο, ό,τι δε λύσουν σε συμφωνίες και συνόδους θα το λύσουν με τα όπλα πιο γενικευμένα από ό,τι τώρα, βουτώντας τους λαούς στο αίμα τους.
Σήμερα, για τα κέρδη τους οι εκμεταλλευτές, μαζί με τις κυβερνήσεις και τις ενώσεις τους τσακίζουν τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή, μας καταδικάζουν στην ανεργία, στην εργασιακή περιπλάνηση. Αύριο, πάλι για τα συμφέροντά τους, θα θελήσουν να μας κάνουν κρέας για τα κανόνια τους.
...στην κατάργηση της εκμετάλλευσης
Οι νέοι και οι νέες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών σηκώνουμε τη δική μας σημαία, τη σημαία του αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Τη σημαία του αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για την εργατική - λαϊκή εξουσία. Για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του. Για την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών. Για το δικό μας μέλλον, για τις δικές μας ανάγκες στη ζωή.
Πάρε μέρος στο 22ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στα Χανιά, στις 5 - 7 Ιούλη!
Ενίσχυσε οικονομικά την ΚΝΕ για τη διοργάνωση του Διημέρου!».


Το Τμήμα Φαρμάκων και Φαρμακείων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

            Σύμφωνα με την αρ. πρωτ. Δ.Υ.1δ/Γ.Π.οικ.34209/3-4-12 απόφαση του Υπουργείου Υγείας που αφορά τις εξετάσεις φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης επαγγέλματος Φαρμακοποιού, περιόδου ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ. ως εξής:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 17-06-2013
09:00-12:00
Έλεγχος Φαρμάκων

12:00-15:00
Παρασκευή Φαρμακοτεχνικών ή χημικών σκευασμάτων
ΤΡΙΤΗ 18-06-2013
9:00-12:00
Εκτέλεση συνταγών

12:00-15:00
Αναγνώριση πλειόνων φαρμάκων
ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ (ή ΓΡΑΠΤΕΣ ) ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19-06-2013
9:00-12:00
Ελληνική Φαρμακοποιία- Φαρμακοτεχνία

12:00-15:00
Φαρμακευτική Εμπορευματολογία - Στοιχεία Ιστορίας-Νομοθεσία
ΠΕΜΠΤΗ 20-06-2013
9:00-12:00
Φαρμακολογία
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-06-2013
9:00-12:00
Τοξικολογία
                                                                                                                                                                                                                       
Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα πρέπει να κατατεθούν στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ το αργότερο μέχρι 10-06-2013.
Οι υποψήφιοι θα παραλάβουν το παραπεμπτικό της, τη Δευτέρα 17-06-2013 και ώρα 9:00 π.μ. από το Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου της Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ.
Το παράβολο 11,74 ευρώ το προμηθεύονται από το Τ.Π. & Δανείων της Θεσσαλονίκης, Ερμού & Καρ. Ντηλ γωνία και το καταθέτουν στη γραμματεία της Επιτροπής, την πρώτη ημέρα των εξετάσεων.


Μ.Ε.Π.
Η ΠΡ/ΝΗ Δ/ΝΣΗΣ



ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΠΑ