ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ...ΚΑΙ .ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ


Επιταχύνουν την κατάλυση του πολιτεύματος…

 
 
Τι πραγματικά σημαίνει το κλείσιμο της ΕΡΤ;
 
Πού οδηγείται η χώρα με προσωπική ευθύνη του Σαμαρά;
 

 
Ανακοινώθηκε η υπογραφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου (αρ. 139) που αφορά το κλείσιμο της ΕΡΤ και την επαναλειτουργία της με διαφορετικό καθεστώς. Η κυβέρνηση του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έκρινε πως δεν μπορεί να «διαχειριστεί» την κρατική ραδιοτηλεόραση με την σημερινή της μορφή κι έτσι, ελλείψει ικανότητας διαχείρισης του προβλήματος, ακολούθησε την τακτική του «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι»… Φυσικά, τους προηγούμενους μήνες (αλλά και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Γ. Παπανδρέου) μέσα στα πλαίσια της εφαρμογής του κοινωνικού αυτοματισμού και της κλασικής προπαγάνδας υπήρξε σωρεία δημοσιευμάτων για την «ακριβή ελληνική ραδιοτηλεόραση», για τις «τακτοποιήσεις ημετέρων» και για τον «πακτωλό των χρημάτων» που δινόταν μέσα από το ραδιομέγαρο της κρατικής τηλεόρασης.
 

 
Στα όσα προφασίζεται η κυβέρνηση Σαμαρά, μέσω των «διαύλων επικοινωνίας» που έχει αναπτύξει από τα ιδιωτικά μέσα επικοινωνίας, ξεχνά να αναφέρει πως η ΕΡΤ διατηρεί κρατικές συχνότητες (ύψιστης εθνικής σπουδαιότητας) οι οποίες θα «ορφανέψουν» και με την ευκαιρία «θα βγούνε στο σφυρί», για να αγοραστούν (ή ενοικιασθούν για δεκάδες χρόνια) από γνωστούς – αγνώστους ιδιώτες του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού, έναντι πινακίου φακής και ταυτόχρονα θέτοντας σοβαρότατο θέμα για την διαχείριση των συχνοτήτων από τους ιδιώτες. Παρεπιμπτόντως, οι συχνότητες ανήκουν στον Ελληνικό λαό και διαχειρίζονταν αλλά και ελέγχονταν μέχρι σήμερα από την ΕΡΤ. Φυσικά, όποιος δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνει εθνική διαχείριση των ραδιοσυχνοτήτων, τότε φυσικά συμφωνεί με τα όσα οι γερές δόσεις προπαγάνδας του τοποθέτησαν στο μυαλό, αγνοώντας ταυτόχρονα πως πρόκειται για μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας…
 

 
Αυτή ακριβώς την εθνική ασφάλεια εκθέτει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, τα μέλη της οποίας αυτοβούλως τοποθετούν στο βιογραφικό τους την σύμπραξη στην δημιουργία κλίματος διαταραχής της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας (με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό ποινικά για τους «αρμόδιους» υπουργούς αλλά και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό), αφού θα υπάρχουν μη άμεσα ελεγχόμενες συχνότητες, οι οποίες θα μεταδίδουν «ορατές και αόρατες» πληροφορίες σε οποιοδήποτε θελήσει να κινηθεί κατά των συμφερόντων της χώρας.
 
Αυτό που δεν τόλμησε να υλοποιήσει ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου, παρά τις πιέσεις που είχε δεχτεί πριν 2 χρόνια από συγκεκριμένους υπουργούς της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το τολμά χωρίς ιδιαίτερη σκέψη ο σημερινός φερόμενος ως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
 
Δυστυχώς για τον ίδιο, αλλά κυρίως για την χώρα, η συγκεκριμένη του απόφαση τον τοποθετεί αυτομάτως σε περίοπτη θέση εκείνων που για «άγνωστους λόγους» εξέθεσαν ή εκθέτουν την ασφάλεια της χώρας.
 

 
Το καθεστώς Σαμαρά αποφάσισε να συντομεύσει τους χρόνους ωρίμανσής του, πριν την επίσημη μετατροπή του σε πολιτική δικτατορία. Αποφάσισε να περάσει στην «επόμενη φάση», αδιαφορώντας –όπως κάνει πάντα- για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και, φυσικά, αδιαφορώντας για την υποτιθέμενη ποιότητα (την οποία μέχρι πρότινος επικαλούνταν η κυβέρνηση) των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, αλλά και την ευθύνη της για τον ορισμό και την διατήρηση του «μέτρου» στην επικοινωνία.
 
Εάν τολμήσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα της ΕΡΤ και του κλεισίματός της από την σημερινή ανθυποκυβέρνηση της τρόικα (μην ξεχνάμε πως ο κυβερνήτης της χώρας είναι ο Ράιχενμπαχ, ενώ ο Σαμαράς και οι υπουργοί του είναι απλά εκτελεστικά όργανα της πολιτικής που πηγάζει από το Βερολίνο), τότε θα συνειδητοποιήσουμε πως η αυταρχική και απολύτως φασίζουσα εφαρμοζόμενη κυβερνητική τακτική, εισάγει το δικαίωμα στη νόμιμη έλευση και ανεξάρτητη (μη ελεγχόμενη) λειτουργία προπαγανδιστικών μηχανισμών που θα στοχεύουν στην επαγγελματική αλλοίωση της ενημέρωσης των πολιτών της χώρας.
 
Αυτός εξάλλου είναι και ο τελικός στόχος, πριν να ολοκληρωθεί και η ολοκληρωτική αλλαγή του πολιτεύματος, πριν συντριβεί παντελώς το εναπομείναν Σύνταγμα, πριν γυρίσει εγκαθιδρυθεί η Νέα Τάξη με την απόλυτη μορφή της στην χώρα που μέχρι και σήμερα ονομάζεται Ελλάδα και η οποία έχει καταστεί αποικία χρέους στο όνομα του κέρδους, της ισχύος των τραπεζών, του απόλυτου ελέγχου ενεργειακών οδών και πηγών ενέργειας και τέλος, πριν αυτή η χώρα μεταλλαχθεί στην πρώτη χώρα όπου θα διοικεί η Νέα Τάξη πραγμάτων.
 

 
Ναι, η Ευρώπη αλλάζει και μάλιστα προς το χειρότερο. Ναι, η δημοκρατία απειλείται με εξαφάνιση. Ναι, οι πολίτες τείνουν να μετατραπούν σε μηχανής εξόφλησης χρέους και παραγωγής κέρδους. Όλα αυτά εφαρμόζονται στο πειραματόζωο που ονομάζεται Ελλάδα. Και μίσθαρνα όργανα του νεοταξισμού έχουν αναλάβει εργολαβικά να αποδομήσουν θεσμούς, όργανα, έννοιες και συνειδήσεις, έχουν αναλάβει να ισοπεδώσουν οτιδήποτε ενδέχεται να αντισταθεί στους εντολείς τους, έχουν αναλάβει να εκτελέσουν ένα συμβόλαιο καταστροφής, προκειμένου να εξοφλήσουν τα προσωπικά τους «γραμμάτια» και να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για όλα όσα οι ίδιοι θρασύτατα ισχυρίζονται πως επιθυμούν να μας διασώσουν.
 

 
Η περίπτωση του κλεισίματος της ΕΡΤ είναι μία χαρακτηριστική ολομέτωπη και αδιάντροπη ενέργεια, η οποία αποδεικνύει το πραγματικό –μηδενικό- ενδιαφέρον για τους ανθρώπους και ρίχνει τις μάσκες των πρόθυμων μαριονετών…
 
Στο επόμενο διάστημα θα γίνουμε πιθανότατα μάρτυρες της μετάλλαξης αυτού του καθεστώτος, της άτυπης δικτατορίας, όπου μπορείς να σκέφτεσαι ακόμη, μπορείς να μιλάς, ακόμη, μπορείς να διαμαρτύρεσαι ακόμη, αλλά μέχρι του σημείου εκείνου που δεν αποτελείς –έστω και εν δυνάμει- κίνδυνο για τον φασισμό που έρχεται καλπάζοντας να κυριεύσει τις ζωές όλων.
 
Θα δούμε συσπειρώσεις κομμάτων, αλλαγές ονομάτων, μετακινήσεις πολιτικού προσωπικού, γεννήσεις πολιτικών εκτρωμάτων και την υλοποίηση μεθοδεύσεων που μοναδικό σκοπό θα έχουν τον πλήρη αποπροσανατολισμό και την απόλυτη σύγχυση των πολιτών.
 

 
Κλείνοντας και αφού ο φερόμενος ως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θεωρεί σωστό και πρέπον να στείλει και άλλους Έλληνες πολίτες στην ανεργία και να εκθέσει τη χώρα σε μείζονες εθνικούς κινδύνους, θα τολμήσουμε να του απευθύνουμε μία διόλου άσχετη αλλά ευθεία τριπλή ερώτηση:
 
  • Πόσο από το Αιγαίο είναι ακόμη γαλάζιο και Ελληνικό;
  • Πόση από την ΑΟΖ είναι ακόμη Ελληνική;
  • Πόση Ελλάδα θα έχει μείνει όταν ο ίδιος αποχωρήσει από την πρωθυπουργία;
ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:  http://kostasxan.blogspot.gr/


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2Vw8MwL5F

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση)


 
Η Γραμματεία Πιερίας της ΠΑΣΥ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους 11 διωκόμενους κατοίκους της Νότιας Πιερίας, οι οποίοι διεκδίκησαν, μαζί με πολλούς άλλους κατοίκους της περιοχής, το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση στους δρόμους της περιοχής.
 
Με τη δίωξη αυτή επιδιώκεται  να καμφθεί  το αγωνιστικό φρόνημα του λαού και ο αγώνας του για την ελεύθερη χρησιμοποίηση των δρόμων και την κατάργηση όλων των διοδίων. Άλλωστε ο λαός έχει πληρώσει, μέσω της άγριας φορολογίας, την κατασκευή των οδικών αξόνων, και πρέπει ελεύθερα να τους χρησιμοποιεί. Η φτωχή αγροτιά, φέτος αλλά και στο παρελθόν, έχει ζήσει στο πετσί της την καταστολή και την ποινικοποίηση των αγωνιστικών της κινητοποιήσεων.
 
Στόχος της ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων είναι, εν προκειμένω, και η προστασία των οικονομικών συμφερόντων των μεγάλων εταιρειών στις οποίες έχει παραδοθεί η εκμετάλλευση των εθνικών οδών και, με τις συνεχείς αυξήσεις στα διόδια, κερδοσκοπούν, ασύστολα, σε βάρος των εργαζομένων και του λαού.
Ανάλογες είναι και οι διώξεις στους κατοίκους του Αιγινίου που αγωνίζονται για 5 μήνες τώρα για την κατάργηση των διοδίων του Αιγινίου.
 
Ο αγώνας για την κατάργηση όλων των διοδίων και για το άνοιγμα των εξόδων προς τους οικισμούς αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα. Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις των κατοίκων της Πιερίας.
 
Καλούμε όλη την φτωχή αγροτιά του Νομού στα Δικαστήρια της Κατερίνης,  στις 14 Ιουνίου 2013, για συμπαράσταση στους δικαζόμενους αγωνιστές.
 
 
ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 12- 6 - 2013

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ


1.Για τις εξελίξεις σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ.
2.Για τη δίωξη 11 αγωνιστών από τη Νότια Πιερία.


Σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καλώντας τους να μην σκύψουν το κεφάλι να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στον δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας, οι χιλιάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρέπει να συναντήσουν, να βρουν τη μαζική λαϊκή υποστήριξη, τη συμπαράσταση, την αλληλεγγύη, τη συστράτευση με όλους τους εργαζόμενους, με τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας»
Καταγγέλλουμε το ναζιστικό μόρφωμα της χρυσής αυγής που για άλλη μία φορά έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Είναι ένα φασιστικό ναζιστικό μόρφωμα, γέννημα του καπιταλισμού που υπερασπίζεται αυτόν και τις κυβερνήσεις του με νύχια και με δόντια.
Μετά τις «αντισυστημικές» της τοποθετήσεις υπέρ των Ελλήνων εφοπλιστών, υπέρ του ξεπουλήματος των βραχονησίδων, υπέρ της δουλειάς με 14 και 18 ευρώ μεροκάματο, έρχεται άλλη μία, υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ.
Τα φασιστοειδή παίρνουν ξεκάθαρα το μέρος της Συγκυβέρνησης, δημοσιεύοντας μία εμετική ανακοίνωση, αποκαλώντας τους εργαζόμενους της ΕΡΤ κοπρόσκυλα και ξεφτίλες. Στηρίζουν απροκάλυπτα το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση 2907 εργαζομένων.
Αυτοί είναι οι Χρυσαυγίτες, απέναντι στους εργάτες όλων των κλάδων, όπως αυτοί του ΜΕΤΡΟ, όπως οι Ναυτεργάτες κ.α. Δείχνει στην πράξη τη στήριξή της στο δόγμα «νόμος και τάξη» παίρνοντας ξεκάθαρη θέση απέναντι στους απεργούς εργάτες και γενικότερα σε όποιον εργάτη σηκώνει κεφάλι. Είναι αποδεδειγμένα το μακρύ χέρι του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος!


Σχετικά  με τη δίωξη 11 αγωνιστών από τη νότια Πιερία

Καταδικάζουμε τη δίωξη 11 αγωνιστών κατοίκων από την νότια Πιερία οι οποίοι βρέθηκαν στο δρόμο του αγώνα για να παλέψουν για την κατάργηση όλων των διοδίων και για το άνοιγμα των εξόδων προς τους οικισμούς.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους και καλούμε σύσσωμο τον λαό της Πιερίας να πάρει ξεκάθαρα θέση ενάντια στην ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων, να πάρει θέση ενάντια στην κρατική καταστολή η οποία ασκείτε κατά όσων διεκδικούν να ζουν με αξιοπρέπεια και να καλύπτονται όλες οι σύγχρονες λαϊκές τους ανάγκες.
Τέλος καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, μαθητές της Πιερίας να βρίσκονται έξω από τα Δικαστήρια της Κατερίνης την Παρασκευή 14 Ιούνη 2013 και ώρα 10πμ για συμπαράσταση στους 11 δικαζόμενους αγωνιστές.

Το Ν.Σ. Πιερίας της ΚΝΕ διοργανώνει ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ



Φτιάξε την δική σου ομάδα και πάρε μέρος στο
τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 που διοργανώνει η ΚΝΕ την
 Κυριακή 16 Ιούνη και ώρα 5:30μμ στο Αθλητικό Κέντρο της
 Ε.Π.Σ Πιερίας στη Νέα Έφεσο

Το 2011, 69.000 παιδιά ζούσαν σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης, το 9,2% των παιδιών στην Ελλάδα ζούσε το 2011 σε νοικοκυριά στα οποία δεν εργαζόταν κανείς, 13.330 παιδιά από 15-18 χρόνων αναζητούσαν δουλειά το 2012, τα φτωχά παιδιά υπολογίζονταν σε 465.000 (το 23,7% του παιδικού πληθυσμού).
Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη εξάπλωση των ναρκωτικών. Αυτό μαρτυρούν και στοιχεία που λένε ότι μία νέα ναρκωτική ουσία εμφανίζεται στην Ευρώπη κάθε βδομάδα και τα λεγόμενα “ναρκωτικά της κρίσης” έχουν κατακλείσει τις πιάτσες της Αθήνας.
Τα μεγάλα αφεντικά, όπως ομολογούν, φοβούνται κοινωνικές εξεγέρσεις και τα μέτρα που παίρνονται, εκτός από την ωμή καταστολή, πρέπει να είναι και πιο ύπουλα. Προκειμένου να μη σηκώσει κεφάλι η εργατική τάξη και η νεολαία, επιδιώκουν να “χαλαρώνει” με τη φούντα και άλλα συναφή. Σε αυτό το φόντο μας βρίσκει φέτος η 26η Ιούνη Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών.

ΠΑΚΟ στην Αργεντινή…

Το 2001 στην Αργεντινή, εκείνη την περίοδο που στην Αργεντινή βάθαινε η καπιταλιστική κρίση και οι συνέπειές της στη ζωή των εργατικών-λαϊκών οικογενειών, έκανε την εμφάνισή του ένα νέο ναρκωτικό, το “πάκο”. Το “πάκο” ήταν πάμφθηνο και έγινε γνωστό με τα ενδεικτικά για το σκοπό του παρατσούκλια,            “ο εξολοθρευτής των φτωχών” ή “ο κλέφτης του μυαλού”. Το λόγο για τον οποίο εμφανίστηκε το “πάκο” εξηγεί μέσα σε λίγες γραμμές ο διευθυντής λειτουργίας της Κοινωνικής Βοήθειας κατά των εθισμών του Μπουένος Άιρες. «Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι έπρεπε να εξολοθρευτεί μια γενιά εφήβων και νέων που δε θα είχε δουλειά, δε θα είχε θέση στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, δε θα είχε δυνατότητες να ενταχθεί στην κοινωνία. Και, επιπλέον, δε θα έπρεπε να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές». Η κρίση μπορεί να ξεπεράστηκε, όμως το “πάκο” έμεινε αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις στην Αργεντινή καταναλώνονται καθημερινά 500.000 δόσεις, ενώ η χρήση του αυξήθηκε την τελευταία δεκαετία 200%.

ΣΙΣΑ στην Ελλάδα…

Πρόσφατα, ένα παρόμοιο ναρκωτικό “επέλεξε” τις πιάτσες της Αθήνας για να κάνει την παρθενική του εμφάνιση. Το “σίσα”, ή αλλιώς “η κόκα των φτωχών”, είναι μια νέα ουσία που εμφανίστηκε (όπως και το πάκο) σε περίοδο που η καπιταλιστική κρίση στη χώρα μας οξύνεται και βαθαίνει. Αποτελεί μία μορφή κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, κοστίζει 2 ή 3 ευρώ και είναι τρομερά επικίνδυνο καθώς περιέχει συστατικά όπως υγρά μπαταρίας, ποντικοφάρμακα, ασετόν, χλωρίνη, φωτιστικό πετρέλαιο και στρυχνίνη. Λόγω της χαμηλής του τιμής η χρήση του αυξάνεται συνεχώς, ενώ πέφτει όλο και περισσότερο η ηλικία των χρηστών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν παιδιά 14 χρονών που κάνουν χρήση. Το σίσα δεν είναι μόνο άμεσα διαθέσιμο αλλά και εύκολο να το παρασκευάσεις, ακόμα και σε οικιακά, αυτοσχέδια εργαστήρια.



Σε θέλουν υποταγμένο, μην τους κάνεις το χατίρι!
Η πείρα από την Αργεντινή και την Ελλάδα επιβεβαιώνει με τον πιο δραματικό τρόπο ότι ο καπιταλισμός, το σύστημα των εκμεταλλευτών, δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να στεριώνει την εξουσία του και να κρατά σκυφτούς τους εκμεταλλευομένους. Θα αξιοποιήσει κάθε μέσο. Και τα ναρκωτικά είναι ένα τέτοιο μέσο, που συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτόν τον σκοπό. Να μένει η νεολαία με σκυμμένο το κεφάλι, από την πιο τρυφερή ακόμα ηλικία, να στρέφεται στη “φυγή” από την πραγματικότητα, και όχι να την αντιμετωπίζει κατάματα με θάρρος και να την αντιπαλεύει μέχρι να την ανατρέψει


Κυριακή 16 Ιούνη και ώρα 5:30μμ στο Αθλητικό Κέντρο της

 Ε.Π.Σ Πιερίας στη Νέα Έφεσο

12-6-2013: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ MEDITERRANEAN VILLAGE

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Κατερίνη, 12-06-2013





Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ενθουσίασε το κοινό της Πιερίας στον Πολυχώρο του Mediterranean Village

Η ταλαντούχα Ελένη Τσαλιγοπούλου εμφανίστηκε σε μια  απογειωτική μουσική συναυλία στον Πολυχώρο του Mediterranean Village, στην Παραλία Κατερίνης, το βράδυ του Σαββάτου.
Στην κατάμεστη γι’ άλλη μια φορά μουσική σκηνή του Mediterranean Village, η διασκέδαση και η ποιότητα βρήκαν ανταπόκριση στο κοινό της Κατερίνης και όχι μόνο. Όλοι έγιναν μια μεγάλη παρέα με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τους μουσικούς της, σε ένα τρίωρο πρόγραμμα που ηλέκτρισε τη διάθεση, μιας και η ερμηνεύτρια μας έδινε ακατάπαυστα κι ακούραστα το ρυθμό.   
Η Ελένη ερμήνευσε τα πιο πετυχημένα τραγούδια του ρεπερτορίου της  (Παιδιά των δρόμων, Πιάσε με, Εγώ σ’ αγάπησα εδώ, Είναι εντάξει μαζί μου, Χίλιες Σιωπές, Έλα πάρε μου τη λύπη κ.ά.) ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσίασε μια παράσταση, όπου τα αγαπημένα από όλους μας τραγούδια της σπουδαίας ερμηνεύτριας μπλέκονταν αρμονικά με τραγούδια  όπως, παλιά λαϊκά, ρεμπέτικα, νησιώτικα και παραδοσιακά.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου κατάφερε να ενώσει το μουσικό κοινό στη σκηνή του Πολυχώρου του Mediterranean Village, κλείνοντας ακόμη ένα  υπέροχο μουσικό βράδυ γεμάτο ποιότητα. Οι επιτυχίες συνεχίζονται στην Μουσική Σκηνή του Πολυχώρου του Mediterranean Village, εκεί όπου η διασκέδαση και η ποιότητα συνδυάζονται αρμονικά.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ;ΠΟΛΛΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.. ΤΙ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ...

Πολλοί και διάφοροι, σχετικοί και άσχετοι, με δικοί τους πρωτοβουλία, χωρίς διασταύρωση, χωρίς να έχει πεί την τελευταία λέξη ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, λένε διάφορα, γράφουν διάφορα σενάρια...

περί αποχώρησης από την ΠΑΕ κλπ τέτοια.
Σήμερα έχει εκλογές ο Ερασιτέχνης. Από αύριο ίσως ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Εκείνο που διαισθάνομαι εγώ, είναι μία πραγματική οικονομική στενότητα από πλευράς ΠΑΕ.
Φέτος η χρονιά πέρασε με οικονομική στενότητα και κάλυψη παλιών χρεών. Ίσως η ΠΑΕ να έχει οφειλές. Ποιά ομάδα όμως δεν χρωστά. Το θέμα είναι υπάρχει βιωσιμότητα;
Σύμφωνα με τα όσα μπορούμε να γνωρίζουμε, με βοήθεια και "τρίτων', ναι θα υπάρξει βιωσιμότητα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Είτε να σταθούν οικονομικοί αρωγοί (όσοι δύνανται και με όποια νομική μορφή) στην προσπάθεια να γίνει συνετός οικονομικός προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά με την υπάρχουσα μετοχική σύνθεση, ή να βρεθεί χρηματοδότης (πράγμα δύσκολο) να αναλάβει το μέλλον της ομάδος, μιάς και ο πρόεδρος της ΠΑΕ το δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συμβάλλει σε αυτό. Οι οικονομικές δυνατότητες της ΠΑΕ και των μετόχων της, είναι γνωστές και όχι ιδιαίτερα μεγάλου μπάτζετ.Αρα τί κάνουμε; Πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει ένας (κρυφός για την ώρα) σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά. Στόχος το μικρό μπάτζετ, στροφή και βάση στα νέα παιδιά της Πιερίας, με τη συνδρομή και τη βοήθεια πολλών "φίλων" της ομάδος. Μπάτζετ με το οποίο προβλέπεται να τρέξει η επόμενη χρονιά, χωρίς να δημιουργηθεί νέο χρέος για να μπορεί να είναι υγιής η ΠΑΕ και να μή δημιουργούνται προβλήματα στις αδειοδοτήσεις κλπ.
Ταυτόχρονα να ρυθμιστούν οποιαδήποτε παλιά χρέη και έτσι να ανασάνει οικονομικά η ομάδα, ενώ ταυτόχρονα να δημιουργείται η υποδομή να ξεπεταχθούν ντόπια ποδοσφαιρικά ταλέντα που θα αγωνιστούν, θα στηρίξουν την ομάδα, αλλά και θα αναδειχθούν και οι ίδιοι.
Αυτές πιστεύω ότι είναι σκέψεις που προβληματίζουν την ΠΑΕ, πιστεύω ότι εντός των ημερών θα μιλήσουν αυτοί που πρέπει να μιλήσουν και να δημοσιοποιήσουν τον όποιο προγραμματισμό, μικρό ή μεγάλο.
(Δημήτρης Καλαϊτζής)


Ελληνες γαμώτο...... τόσα χρονιά την βρίζαμε ????? Τώρα την συμπονάμε και την λυπόμαστε !!!!!

Βαρουφάκης για το λουκέτο της ΕΡΤ


Βαρουφάκης για το λουκέτο της ΕΡΤ: Μας αφορά όλους όταν κλείνει ένα δημόσιο κανάΥπόθεση που αφορά όλους τους πολίτες είναι όπως επισημαίνει ο Γιάννης Βαρουφάκης η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ...

«Νομίζετε ότι το κλείσιμο της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης δεν σας αφορά; Σκεφτείτε ξανά. Οι Μέρντοχ του κόσμου παίρνουν ιδέες. Σύντομα κοντά σας...», έγραψε στο Twitter ο οικονομολόγος.

Μάλιστα, ο Γιάννης Βαρουφάκης συνέχισε, προτείνοντας στην κυβέρνηση πού πρέπει να μπουν τα επόμενα «λουκέτα».
«Τα δημόσια νοσοκομεία θα πρέπει να είναι τα επόμενα που θα κλείσουν. Τα δημόσια σχολεία επίσης. Δεν είναι τόσο καλά όσο τα ιδιωτικά. Και είναι γεμάτα άτομα αριστερών πεποιθήσεων, όπως εγώ», έγραψε.




http://www.gkourou.com/

Καταδικάζουμε την ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ


Σήμερα στις 20:30 όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης για το κλείσιμο της ΕΡΤ
Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας καταδικάζουν την πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των εργαζόμενων για τη σωτηρία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Καλούμε τα μέλη της ομάδας και  το λαό της πόλης, φορείς, σωματεία και αυτοδιοίκηση να αντιδράσουν στο λουκέτο που επιβάλλεται στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της χώρας. Να διατρανώσουν τη θέλησή τους για ανεξάρτητη, αδέσμευτη και υπεύθυνη δημοσιογραφία, που μόνο ένα δημόσιο δίκτυο μπορεί να εγγυηθεί και να διασφαλίσει.

Επικίνδυνα φίδια στην Ελλάδα. Τι να κάνουμε εάν μας τσιμπήσουν

Δεν είμαστε δα και Αυστραλία, ή Αφρική, ή έστω Λατινική Αμερική, όπου εκεί μπορούμε πραγματικά να κινδυνεύσουμε από το δάγκωμα κάποιου φιδιού. Τα δηλητηριώδη φίδια που ζουν σε αυτές τις περιοχές μπορούν σε ελάχιστα λεπτά να στείλουν στον άλλο κόσμο έναν άνθρωπο. Στην χώρα μας τα δηλητηριώδη φίδια είναι ελάχιστα και οι θάνατοι που καταγράφονται είναι ελάχιστοι. Στο επιστημονικό κείμενο που θα διαβάσετε θα μάθετε ποια είναι τα επικίνδυνα φίδια στην Ελλάδα , σε ποιες περιοχές ζουν, πότε κινδυνεύουμε να μας τσιμπήσουν και τι πρέπει να κάνουμε την “κακιά” την ώρα. Ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι.

Το δηλητήριο των φιδιών είναι ένα χημικό σύνθετο μείγμα πρωτεϊνών με πιο σημαντικές τη νευροτοξίνη, κυτταροτοξίνη και την αιματοτοξίνη. Περιέχει ακόμα και ένα μείγμα πρωτεολυτικών ή υδρολυτικών ενζύμων και υαλουρονιδάση. Προκαλούν κυρίως τοπικές αντιδράσεις αλλά και κυτταρικές βλάβες στο τοίχωμα των αγγείων καθώς και συμπτώματα από το νευρικό και την καρδιά.

Τα φίδια που εγκυμονούν κινδύνους είναι κυρίως οι έχιδνες ενώ οι κολουμβρίδες (Σαπίτης Αγιόφιδο) προκαλούν κυρίως πόνο και ερεθισμό.


Τα σημαντικότερα συμπτώματα των δηγμάτων των εχιδνών είναι τα παρακάτω:

α. Πόνος στο 100% των περιστατικών, οίδημα που εμφανίζεται περίπου 20 λεπτά μετά το δήγμα και μπορεί να γενικευτεί αργά και εκχύμωση σε μεγάλο ποσοστό.

β. Ναυτία, έμετος, υπόταση και λιποθυμία ή ζάλη αρκετά συχνά

γ. Συχνά ταχυκαρδία λόγω κυρίως πανικού, πυρετός και διόγκωση των επιχωρίων λεμφαδένων.

δ. Σπάνια Παραισθησίες, οίδημα βλεφάρων, θόλωση της όρασης και σπασμοί.


Σαν επιπλοκές από τα δήγματα έχουν αναφερθεί:

α. Η φλεγμονή του τραύματος, η μειωμένη κινητικότητα και η μειωμένη αισθητικότητα

β. Η αιμορραγία του δέρματος, η αιμορραγική φλύκταινα, η τοπική νέκρωση με απώλεια ιστού και η ραβδομυόλυση.

γ. Σπάνια η Οξεία Νεφρική Ανεπάρκεια το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα και ο ακρωτηριασμός του άκρου.


Για τη βαρύτητα των συμπτωμάτων σημαντικό ρόλο παίζουν τα παρακάτω:

α. Η φύση, η εντόπιση, το βάθος και ο αριθμός των δηγμάτων.

β. Το ποσό του δηλητηρίου, η μικροβιακή χλωρίδα, το είδος και το μέγεθος του φιδιού. Συνήθως το δηλητήριο των φιδιών είναι πιο πολύ και πιο δραστικό όταν βγαίνουν από τη χειμερία νάρκη και τα μεγάλα σε ηλικία έχουν μεγαλύτερη ποσότητα αν και μπορούν να ελέγχουν την έγχυση του.

γ. Η ηλικία και το μέγεθος του θύματος, η ευαισθησία του στο δηλητήριο και οι πρώτες βοήθειες που δέχθηκε.


Ως πρώτες βοήθειες συνιστώνται τα παρακάτω:

α. Όχι πανικός, διότι χειροτερεύει την κατάσταση.

β. Αφαίρεση αντικειμένων ή ρούχων που θα μπορούσαν να σφίξουν το μέλος όσο αυτό πρήζεται (π.χ. δαχτυλίδια, ρολόι, βραχιόλια, κτλ)

γ. Ακινησία του θύματος και ιδιαίτερα του τραυματισμένου μέλους για να καθυστερήσει η εξέλιξη των συμπτωμάτων.

δ. Οι τομές στο δέρμα και το ρούφηγμα του δηλητηρίου απαγορεύονται διότι επιδεινώνουν την κατάσταση και τα συμπτώματα.

ε. Ελαφριά επίδεση πάνω και κεντρικά (προς την καρδιά) του δήγματος με σταδιακή χαλάρωση λόγω του εξελισσόμενου οιδήματος.

στ. Όχι αντισηπτικά ή πάγος στην περιοχή του τραύματος.

ζ. Όχι χορήγηση στον ασθενή αλκοόλ ή παυσίπονων και άμεση διακομιδή στο νοσοκομείο σε κάθε περίπτωση δήγματος φιδιού οποιουδήποτε είδους.

iatropedia.gr

Κλείνουν άλλοι 20 δημόσιοι οργανισμοί μετά την ΕΡΤ με απόφαση της κυβέρνησης -

ÔÅËÅÔÇ ÐÁÑÁÄÏÓÇÓ-ÐÁÑÁËÁÂÇÓ ÓÔÏ ÕÐ. ÅÓÙÔÅÑÉÊÙÍ (EUROKINISSI / ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ)Περίπου 20 μικροί οργανισμοί θα ακολουθήσουν την ΕΡΤ, με συγχώνευση ή κλείσιμο, τις επόμενες ημέρες, όπως έχει από καιρό αποφασίσει η κυβέρνηση.
Το σχέδιο νόμου για το νέο κύμα καταργήσεων οργανισμών είναι ήδη έτοιμο στο γραφείο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ωστόσο την τελική λίστα θα την αποφασίσει, έπειτα από συνεργασία με τον υπουργό Επικρατείας, κ. Δημήτρη Σταμάτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και σήμερα το πρωί υπουργοί πρότειναν καταργήσεις φορέων που εποπτεύουν και, ως εκ τούτου, στον κατάλογο με τις καταργήσεις ή τις συγχωνεύσεις προστίθενται και αφαιρούνται συνεχώς οργανισμοί.
Η ανακοίνωση των καταργήσεων των επόμενων φορέων αναμένεται να γίνει άμεσα, ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
Όταν στο Μέγαρο Μαξίμου καταλήξουν στην τελική λίστα, το επόμενο στάδιο θα είναι οι υπουργοί που εποπτεύουν τους υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορείς να προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες. Την τεχνογνωσία για τα νέα «λουκέτα» θα προσφέρει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο θα αναλάβει να παρακολουθεί το κάθε στάδιο.
Οι οργανισμοί που έχουν συζητηθεί μέχρι στιγμής για να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν με υπηρεσίες του υπουργείου που τους εποπτεύει, είναι οι εξής: Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και ∆ιαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής, Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών «Θ. Κολοκοτρώνης», Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών, Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών, Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Αμυνας, Ινστιτούτο Αιγαίου του ∆ικαίου της Θάλασσας, Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών, Κεφάλαιο Επιχ. Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας Α.Ε., Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, Οργανισμός ∆ιεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας, Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ, Εθνικό Κέντρο Ερευνας-Πρόληψης και Θεραπείας Σακχαρώδους ∆ιαβήτη, Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής.

Λαοθάλασσα έξω από την ΕΡΤ

thumbnail (2)
Περίπου 10.000 κόσμου βρίσκεται έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στη Μεσογείων. Κλειστός παραμένει ο δρόμος τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, 12 Ιουνίου. Κόσμος καταφθάνει συνέχεια ενώ καλλιτέχνες τραγουδούν ζωντανά στον προαύλιο χώρο.
Εν τω μεταξύ, σφραγίστηκαν από εισαγγελέα τα κτίρια σε Μουρούζη και Κατεχάκη. Πιθανή μια επέμβαση των ΜΑΤ.
- See more at: http://troktiko.eu/2013/06/laothalasa-eksw-apo-tin-ert/#sthash.Rp8Yra3b.dpuf

Δείτε LIVE την ΕΡΤ

Θα κάνει αρκετά δευτερόλεπτα μέχρι να ξεκινήσει, θέλει λίγο υπομονή, όμως είναι ο μοναδικός τρόπος για να παρακολουθεί κανείς ΕΡΤ αυτή τη στιγμή.
Διαδώστε το
troktiko-eu-diadoste-to/#sthash.X5XjqrKf.dpuf

Καλοκαιρινές διακοπές και παιχνίδι

Γράφει η Μαρία Βερβέρη, Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος 
Το καλοκαίρι είναι πλεόν εδώ και αυτό για τα περισσότερα παιδιά, μικρά αλλά και μεγαλύτερα σημαίνει ευκαιρία για ξεκούραση και παιχνίδι. Το παιχνίδι αποτελεί βασικό κομμάτι της παιδικής ηλικίας για τη συναισθηματική, νοητική, κοινωνική και σωματική ανάπτυξη του παιδιού.
Μέσα από αυτό, το παιδί αποκτά πλήθος ικανοτήτων και δεξιοτήτων, όπως για παράδειγμα το χτίσιμο της αυτοπεποίθησης του, την έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων κ.α.

Οι καλοκαιρινές διακοπές, με το πλήθος των ερεθισμάτων που προσφέρουν, μπορεί να έχουν σημαντικά οφέλη για την ανάπτυξη των παιδιών. Οι γονείς μπορούν να αρπάζουν ακόμα και την παραμικρή ευκαιρία για μάθηση και να διδάσκουν τα παιδιά τους και να εμπλουτίσουν τον κόσμο των εμπειριών τους. Για παράδειγμα, είναι σημαντικό να μεταφέρουν στα παιδιά πληροφορίες και εκπαιδευτικά σχόλια, μέσα από έναν απλό και καθημερινό λόγο: ο ήλιος είναι επικίνδυνος για αυτό και πρέπει να φοράμε καπέλο, το καρπούζι είναι κόκκινο κλπ. Παρακάτω ακολουθούν κάποια παραδείγματα απλών παιχνιδιών τα οποία όμως ωφελούν την ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Παιχνίδια με το νερό και την άμμο μπορούν να προσφέρουν κατάλληλες ευκαιρίες για την καλλιέργεια της κοινωνικοποίησης και της φαντασίας.

Παιχνίδια με αντικείμενα της καθημερινής ζωής, τα κατσαρολικά, τα φρούτα, και τ’ άλλα πράγματα του σπιτιού μπορεί να γίνουν για τα μικρά παιδιά σημαντικό υλικό και μέσο για την ευχαρίστηση, την εκπαίδευση και την ωρίμανσή τους.

Τα παζλ, η πλαστελίνη, η ζωγραφική, οι κούκλες και άλλου τύπου συμβολικό υλικό, είναι εξίσου σημαντικά καθώς καλλιεργούν την προσοχή, την παρατηρητικότητα, την μνήμη κλπ. Σημαντικό είναι όμως, να εξασφαλίσουν οι γονείς ότι αυτές, οι κατά κύριο λόγο ατομικές δραστηριότητες δεν υποκαθιστούν τα ομαδικά παιχνίδια.

Τέλος, όπως ήδη έχει αναφερθεί παραπάνω, να θυμόμαστε πάντα ότι το παιχνίδι δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα. Οι γονείς είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουν ότι μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν, να επιλέγουν, να μοιράζονται εμπειρίες, να καλλιεργούν τα συναισθήματα, την κοινωνικότητα, τα συναισθήματα της συναλλαγής με τον εαυτό τους και τους άλλους. Επιπλέον, μέσα από το παιχνίδι το παιδί αποκτά αυτονομία και δύναμη, προετοιμάζεται για ποικίλες καταστάσεις και προβάρει τρόπους αντιμετώπισης, πειραματίζεται με τον “χώρο” ανάμεσα στην πραγματικότητα και στο παιχνίδι. Οι γονείς, επίσης, πρέπει να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό είναι να παίζουν με τα παιδιά τους. Μέσα από το κοινό παιχνίδι, δείχνουμε στο παιδί πόσο σημαντικό είναι για εμάς, έτσι ώστε να θέλουμε να μπούμε στον δικό του κόσμο και να το γνωρίσουμε καλύτερα. Μέσα από αυτό δημιουργείται ή ενισχύεται ακόμη περισσότερο η σχέση και επικοινωνία ανάμεσα στο γονιό και στο παιδί και μπαίνουν οι βάσεις για να νιώσει το παιδί ελεύθερο να επικοινωνήσει σκέψεις, συναισθήματα και προβληματισμούς χωρίς φόβο απόρριψης ή επίκρισης.

Α.Τσελέντης: «Να έχουμε το νου μας»- Αποκαλύψεις Βαρώτσου για τους σεισμούς του 1993 -

seismografos_0Η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του Κορινθιακού αλλά και στον Κυπαρισσιακό έχε προκαλέσει προβληματισμό στις τάξεις των σεισμολόγων αλλά και έντονη ανησυχία στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής σχετικά με το αν οι συγκεκριμένες σεισμικές δονήσεις αποτελούν «προπομπό» μεγαλύτερου σεισμού.
Αλλωστε η βορειοδυτική Πελοπόννησος έχει υποφέρει στο παρελθόν από τον εγκέλαδο.
Η εφ. Πατρίς επικοινώνησε με τον σεισμολόγο και καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Γεράσιμο Τσελέντη, ο οποίος ήταν «λάβρος» κατά της επίσημης πολιτείας για την ανύπαρκτη σεισμική πολιτική, ενώ χτύπησε «καμπανάκι» για τα δημόσια κτίρια που δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές.
Κ.Τσελέντη οι συνεχόμενοι μικροσεισμοί στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου είναι ανησυχητικό σημάδι;
Το φαινόμενο είναι αρκετά ενδιαφέρον και προβληματίζει. Εχουμε τοποθετήσει αρκετά όργανα στην περιοχή, καθώς εκεί φιλοξενούνται μεγάλα ρήγματα όπως της Ελίκης.
Έως τώρα δεν έχουμε σεισμολογικό στοιχείο που να δείχνει ότι πρόκειται για προσεισμική ακολουθία, χωρίς όμως αυτό να είναι απόλυτο. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι περάσαμε μια περίοδο διετούς σεισμικής «ησυχίας», ιδιαίτερα σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από σεισμικό δυναμικό. Είναι καλό ορισμένες φορές να υπάρχει σεισμική δραστηριότητα, ώστε να εκτονώνεται η συσσωρευμένη ενέργεια.
Οι απανωτοί σεισμοί δεν λειτουργούν προς την κατεύθυνση της σταδιακής εκτόνωσης;
Ασφαλώς όχι. Η εκτόνωση δεν επέρχεται με σεισμούς κάτω από 4R. Φανταστείτε ότι ένας σεισμός των τεσσάρων βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είναι τριάντα τρεις (33) φορές μεγαλύτερος από έναν σεισμό των τριών Ρίχτερ.
Να περιμένουμε δηλαδή ισχυρό σεισμό;
Έχω τονίσει επανειλημμένως ότι πρέπει πάντα να έχουμε το νου μας για να μη βρεθούμε απροετοίμαστοι. Στατιστικά, είναι πιθανό να βιώσουμε ισχυρό σεισμό το 2013. Ο τελευταίος ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα ήταν τον Απρίλιο του 2011 στην Κρήτη.
Η προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού είναι επαρκής;
Το τραγικό είναι ότι η σεισμική πολιτική στην Ελλάδα έχει εγκαταλειφθεί τελείως. Οι όποιες προσπάθειες γίνονται, επαφίενται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των σεισμολογικών εργαστηρίων και των επιστημόνων που εργάζονται αδιάκοπα.
Οι πολιτικοί μας πρέπει κάποια στιγμή να κατανοήσουν πως ό,τι έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές δεν μπαίνει σε κανένα μνημόνιο.
Έχω προσωπικά διαπιστώσει με τα ίδια μου τα μάτια σχολεία-ερείπια που φιλοξενούν τα παιδιά μας, και στην περίπτωση σεισμού θα θρηνήσουμε παιδικές ψυχές…
Ενώ εδώ και χρόνια έχει ανακοινωθεί πρόγραμμα αντισεισμικού ελέγχου όλων των σχολείων και των δημοσίων κτιρίων, όπου συναθροίζεται πολύς κόσμος. Παρά ταύτα, δεν έχει ελεγχθεί ούτε το 10% των κτιρίων.
Αυτό που έπαθαν οι Ιταλοί στην Ακουίλα, εγώ δεν θα το κάνω!
Αποκάλυψη: Όλα όσα διαδραματίστηκαν πριν από τους σεισμούς του 1993!
Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για το τι διαδραματίστηκε λίγο καιρό πριν από τους φονικούς σεισμούς του 1993 στον Πύργο περιλαμβάνει το βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα αγγλικά από τη Μαίρη Λαζαρίδου-Βαρώτσου, σύζυγο του καθηγητή Παναγιώτη Βαρώτσου, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με την Ηλεία για πάρα πολλά χρόνια.
Στο βιβλίο επιρρίπτονται σαφείς ευθύνες στις πολιτικές Αρχές, καθώς αγνοήσαν τις προειδοποιήσεις που συνοδεύονταν από εκτενείς αναφορές με τις προσεισμικές σειρές από τα ηλεκτρικά σήματα που κατέγραψε ο σταθμός της ομάδας ΒΑΝ στα Ιωάννινα. Ο Παναγιώτης Βαρώτσος, ύστερα από συνεργασία με τον κορυφαίο γεωλόγο Haroun Tazieff, θέλησε προτού δημοσιοποιήσει τον κίνδυνο, να ενημερώσει τις πολιτικές Αρχές, κάτι που αποδείχθηκε αποτυχημένη προσπάθεια.
Όπως αναφέρει η Μαίρη Λαζαρίδου στο βιβλίο «ο κ.Βαρώτσος απέστειλε επιστολή στην οποία έγραφε ότι η ερευνητική του ομάδα είχε συστήσει επιτροπή ειδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και επιθυμούσε να εκφέρει άποψη για το αν πρέπει να παρθούν προληπτικά μέτρα λόγω των προσεισμικών ηλεκτρικών σημάτων. Ωστόσο, ο υπουργός είχε ήδη συγκροτήσει επιτροπή, αλλά με μέλη χωρίς την απαραίτητη επιστημονική ειδίκευση για να κάνει κρίσεις».
Στην επιστολή ο κ.Βαρώτσος είχε περιλάβει το επιστημονικό υλικό που αναφερόταν σε έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Δυτική Ελλάδα που είχε σταλεί σε 22 ινστιτούτα του εξωτερικού για αξιολόγησης και εκτίμηση του βαθμού επικινδυνότητας. Υστερα από ακόμα μια ανταλλαγή επιστολών, ο κ. Βαρώτσος δεν έλαβε ξανά νεότερες πληροφορίες από την κυβέρνηση και την απόφασή της αν θα λάβει ή όχι μέτρα για την προστασία του πληθυσμού.
Ο σεισμός της 14ης φεβρουαρίου, 4,8 R, σύμφωνα με τη συγγραφέα, αντί να κινητοποιήσει τις Αρχές, οδήγησε εκ νέου σε εφησυχασμό, κάτι που οδήγησε τον Βαρώτσο στο να επισκεφθεί τον τότε δήμαρχο Πύργου Γιώργο Δημητρακόπουλο και να δώσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ για να ενημερώσει τον πληθυσμό.
Μιλώντας τότε την εφ. Πατρίς, ο κ.Βαρώτσος είχε συμβουλεύσει όσους έμεναν «σε σαραβαλιασμένα σπίτια, να τα εγκαταλείψουν, όπως έγινε το 1988 στο Βαρθολομιο» (19/2/93).
Μία εβδομάδα αργότερα, ο καθηγητής Σεισμολογίας, κ.Παπανικολάου συμμερίστηκε την άποψη της ομάδας ΒΑΝ για σεισμό κοντά στα 6R.
Στο βιβλίο επισημαίνεται ότι στις 24 Μαρτίου του 1993 είχε σταλεί απόρρητη επιστολή προς τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, στην οποία αναφέρονταν τα προσεισμικά ηλεκτρικά σήματα συνοδευόμενα από την ερώτηση αν πρέπει οι επιστήμονες να εμπιστευθούν στο κράτος τις πληροφορίες τους!
Αντί για την απάντηση που ποτέ δεν έλαβαν, όπως γράφεται ξεκάθαρα στο βιβλίο, το πρωί της καταστροφικής για τον Πύργο 26ης Μαρτίου του 1993, είδαν στις εφημερίδες «Εθνος» και «Τα Νέα» δημοσιεύματα με σεισμολόγους να καθησυχάζουν τους πολίτες του Πύργου λέγοντας ότι «δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, το φαινόμενο είναι συνηθισμένο».
Η απάντηση δόθηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας…
Μάλιστα, ο κ.Τσελέντης επιβεβαιώνει πως το απόγευμα της 25ης Μαρτίου έλαβε επίσημη επιστολή από την ομάδα ΒΑΝ σχετικά με τα ισχυρά σήματα που κατέγραψε σταθμός των Ιωαννίνων για την περιοχή της Ηλείας, σε αντίθεση με τον τότε διευθυντή του υπουργείου που διέψευδε ότι έλαβε οποιαδήποτε ειδοποίηση.
πηγή:patrisnews.com
- See more at: http://troktiko.eu/2013/06/tselentis-na-exoume-to-nou-mas-apokalyspeis-varwtsou/#sthash.yKHGozb2.dpuf

Ποια συμπτώματα προειδοποιούν;

Οι περισσότερες αποβολές –το 80% περίπου- συμβαίνουν τις πρώτες 12 εβδομάδες της κύησης και οφείλονται σε μία «εφάπαξ» χρωμοσωματική ανωμαλία.
Οι όψιμες αποβολές, μετά τις πρώτες 12 εβδομάδες, οφείλονται συνήθως σε ένα υποκείμενο πρόβλημα της μητέρας ή σε σοβαρό πρόβλημα του μωρού.
Ενώ η αποβολή δεν επηρεάζει σοβαρά την υγεία της γυναίκας, μπορεί να έχει σοβαρό συναισθηματικό αντίκτυπο. Ακόμη και αν γνωρίζετε ότι είναι κάτι ασύνηθες, η κατάσταση δεν γίνεται ευκολότερη για εσάς.
Συμπτώματα αποβολής
Το συνηθέστερο σύμπτωμα αποβολής είναι η κολπική αιμορραγία. Αυτή μπορεί να κυμαίνεται από ελαφρές κηλίδες έως αιμορραγία περισσότερη από της περιόδου. Μπορεί να δείτε και πήγματα αίματος, καφέ υγρά ή άλλους ιστούς που δεν αναγνωρίζονται εύκολα.
Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν κράμπες και πόνο στην πύελο ή τη μέση. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα συνήθη συμπτώματα της εγκυμοσύνης, όπως ευαισθησία στο στήθος, ναυτία και συχνοουρία, σταματούν απότομα. Μερικές φορές δεν υπάρχουν συμπτώματα και η αποβολή δεν μπορεί να διαπιστωθεί παρά σε ένα υπερηχογράφημα ρουτίνας.
Αν έχετε κολπική αιμορραγία οποιαδήποτε στιγμή, επικοινωνήστε με το γιατρό ή τη μαία σας.
Αντιμετωπίζεται η αποβολή;
Αν η αποβολή είναι πλήρης δεν απαιτείται περαιτέρω αντιμετώπιση. Όμως, στην ατελή αποβολή μπορεί να χρειαστούν φάρμακα ή χειρουργική επέμβαση για να απομακρυνθεί ο υπολειπόμενος ιστός της κύησης. Τα φάρμακα χορηγούνται από το στόμα ή κολπικά για να βοηθήσουν τη μήτρα να αποβάλει τον ιστό, πράγμα που ενδέχεται να απαιτήσει μερικές μέρες. Μια ταχύτερη εναλλακτική αντιμετώπιση είναι μια χειρουργική διαδικασία που ονομάζεται εκκένωση των υπολειπόμενων προϊόντων της σύλληψης (απόξεση) και πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Εισάγεται ένας μικρός σωλήνας στη μήτρα και με αναρρόφηση, η μήτρα καθαρίζεται από τα υπολείμματα του ιστού. Μερικές γυναίκες προτιμούν να αφήνουν τη φύση να αναλάβει και περιμένουν να αποβληθούν τα υπολείμματα ιστού, ενώ παρακολουθούνται από ειδικό.

Ποια είδη πόνου πρέπει να μας ανησυχήσουν;

Μπορεί ένας κατά φαντασία ασθενής να είναι ενοχλητικός με τις υπερβολές του, αλλά πολλές φορές το γεγονός ότι είναι υποχόνδριος με μικροτραυματισμούς ή καθημερινά περιστατικά, ενδεχομένως να αποβεί σωτήριο για την υγεία του. Ποιες καθημερινές απειλές δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοούμε;
Σύμφωνα με το menshealth.com, το κλειδί είναι να γνωρίζουμε τι είναι άξιο ανησυχίας. Η διάρκεια και η συχνότητα εμφάνισης ενός περιστατικού, όπως είναι για παράδειγμα η ρινορραγία, είναι ενδείξεις για το αν πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα ή για ένα απλό ατύχημα.

Ρινορραγία

Συνήθως μία τυχαία ρινορραγία θεωρείται αποτέλεσμα του ξηρού αέρα, ενός αγχωτικού γεγονότος ή μιας απλής αντίδρασης του οργανισμού, όταν είστε θυμωμένοι. Μπορεί ωστόσο να είναι μία προειδοποίηση για ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση, μια κατάσταση που πλήττει σχεδόν το 8% των ενηλίκων μεταξύ 20 και 34 ετών.

Η ρινορραγία μπορεί να συμβαίνει, επειδή τα μικρά αγγεία στη μύτη εμφανίζουν μικροσκοπικές ρωγμές και η υψηλή πίεση ωθεί το αίμα έξω από αυτά.

Επισκεφτείτε τον γιατρό σας και ελέγξτε εάν η ρινορραγία είναι αποτέλεσμα της υψηλής αρτηριακής σας πίεσης. Επιπλέον, οι ειδικοί προτείνουν να αρχίζετε τη μέρα σας με πλιγούρι βρώμης και λιναρόσπορο. Μια πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Hypertension» έδειξε ότι το λινολενικό οξύ, ένα λιπαρό οξύ που βρίσκεται στο λιναρόσπορο, συνδέεται με χαμηλότερα ποσοστά της αυξημένης πίεσης του αίματος.

Παράλληλα, μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Hypertension» διαπίστωσε, ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες ινών, μείωσαν σημαντικά τόσο τη συστολική όσο και τη διαστολική τους πίεση.

Πόνος στα γόνατα

Δεν είναι ασυνήθιστο να αισθάνεστε πόνο στα γόνατα μετά από μία έντονη δραστηριότητα, αλλά αν αυτός ο πόνος διαρκεί περισσότερο από 2 ώρες, ενδεχομένως να υποδηλώνει οστεοαρθρίτιδα.

Ελέγξτε τη συχνότητα του πόνου και αφού αποκλείσετε την πιθανότητα να πρόκειται για αποτέλεσμα υπερπροσπάθειας στην καθημερινή σας προπόνηση, επισκεφτείτε τον γιατρό σας. Εάν μάλιστα, τα συμπτώματα επιμένουν για διάστημα μεγαλύτερο των 3 μηνών, ίσως πρόκειται για κάποιο υποκείμενο μυοσκελετικό πρόβλημα.

Φουσκάλες

Μια φουσκάλα, που προκαλείται από την τριβή μεταξύ της κάλτσας και του δέρματος, σίγουρα δεν είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχεί, αλλά εάν η φουσκάλα αυτή εμφανιστεί μεταξύ των δακτύλων, μπορεί να πρόκειται για μία σοβαρή κατάσταση υγείας, όπου τα βακτήρια εισβάλουν στην περιοχή, δημιουργώντας ρωγμές.

Πρόκειται για αφθώδεις λοιμώξεις, που μπορούν να αντιμετωπιστούν, εάν γίνει έγκαιρη θεραπεία. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να παρακολουθήσει ο γιατρό σας τη μυκητίαση, πριν φτάσει στο σημείο της φουσκάλας.

Πονόλαιμος

H αίσθηση του «θρυμματισμένου γυαλιού» στο φάρυγγα σίγουρα είναι δυσάρεστη. Ειδικά μάλιστα, στην περίπτωση που διαρκεί περισσότερο από 3 ημέρες ή προκαλεί αλλαγές στον τρόπο που μιλάτε. Και τα δύο αυτά συμπτώματα, σηματοδοτούν μια πιθανή λοίμωξη.

Αν η λοίμωξη φτάνει μέχρι τις αμυγδαλές σας, οι λεμφαδένες και ο περιβάλλοντας ιστός γεμίζουν με πύον και δεν μπορούν να «στραγγίξουν». Αυτό μπορεί να κλείσει τους αεραγωγούς σας και να μη μπορείτε να αναπνεύσετε. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας και μην αφήνετε το πρόβλημα να διαιωνίζεται.

Σπυράκια

Μπορεί ένα σπυράκι να είναι αποτέλεσμα της ακμής του δέρματος, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ενδεχομένως να πρόκειται για κάτι πιο σοβαρό. Η πιο κοινή μορφή (εκτός από ακμή) είναι να πρόκειται για βασικοκυτταρικό καρκίνωμα (BCC), δηλαδή μία αργά αναπτυσσόμενη μορφή καρκίνου του δέρματος.

Ποια όμως είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα σπυράκι και ένα μικροσκοπικό όγκο; Το τυπικό βασικοκυτταρικό καρκίνωμα (BCC) έχει μια περλέ όψη, όταν πέφτει πάνω του φως και κάποιος μπορεί να διακρίνει τα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία να εισχωρούν στη βάση.

Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα είναι 95% θεραπεύσιμο, όταν διαγνωσθεί έγκαιρα, άρα καλό θα ήταν εάν παρατηρήσετε κάτι που «μοιάζει» με σπυράκι να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.

Πόνος στο πόδι

Η πιο συνηθισμένη αντίδραση σε έναν έντονο πόνο στο πόδι είναι, ότι πρόκειται για κράμπα ή κάποιο χτύπημα που δεν αντιληφθήκατε. Ωστόσο, μπορεί να είναι μία προειδοποίηση, που σας στέλνει η καρδιά σας.

Το πρώτο σημάδι ενός προβλήματος στο κυκλοφορικό σύστημα του οργανισμού, είναι συχνά ο πόνος στα κάτω άκρα και όχι ο πόνος στο στήθος. Αυτό συμβαίνει επειδή, μπλοκάρουν τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα την έλλειψη οξυγόνου στους μυς.

Και ενώ το «πού» θα εμφανιστεί ο πόνος είναι συγκεκριμένο (οπουδήποτε από τους μηρούς μέχρι τις γάμπες), το «πότε» χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Ο πόνος στα κάτω άκρα με αρτηριακή θρόμβωση είναι συχνά χειρότερος, όταν ασκείστε. Αυτό συμβαίνει επειδή, όσο μεγαλύτερη είναι η ένταση της άσκησης, τόσο μεγαλύτερη είναι η ζήτηση οξυγόνου.

Ο ιατρικός όρος για τα φραγμένα αγγεία στα πόδια είναι περιφερική αρτηριακή νόσος (PAD) και στην ουσία είναι η στένωση ή η απόφραξη των αρτηριών, που οδηγεί σε κακή ροή του αίματος προς τα χέρια και τα πόδια.

Σταματήστε το κάπνισμα, διαγράψτε τα λιπαρά οξέα από τη διατροφή σας, αυξήστε τα επίπεδα της «καλής χοληστερόλης» για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να μην έρθει αντιμέτωπος με την περιφερική αρτηριακή νόσο.

Η χώρα οδηγείται σε εκλογές


samarasΣας το λέμε εδώ και μέρες εδώ στο TROKTIKO.EU ότι ο Σαμαράς ψάχνει αφορμή να πάει τη χώρα σε εκλογές…
Βρήκε την ευκαιρία με την ΕΡΤ ξέροντας ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να το δεχτούν και αναγκαστικά θα τον ρίξουν..
Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στενά και σας ενημερώνουμε σε πραγματικό χρόνο για ότι νεότερο…

Η Συνταγή της Ημέρας!

Βοδινά σαμόζας

Συνταγή για 18 σαμόζας

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

2 μεγάλες πατάτες, ξεφλουδισμένες
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια, να είναι αποψυγμένα
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου
1 φύλλο δάφνης, θρυμματισμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ ρίζα
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι κάρδαμο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο πιπέρι
1 λίτρο λάδι για τηγάνισμα
1 (450γρ.) πακέτο φύλλο ζύμης

Εκτέλεση:

Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό να βράσουν. Ρίχνουμε στη κατσαρόλα τις πατάτες και τα μπιζέλια και ανακατεύουμε. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες για περίπου 15 λεπτά. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες, τις λιώνουμε σε ένα μπολ με τα μπιζέλια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Βάζουμε το κύμινο και τη δάφνη. Αναμιγνύουμε τα κρεμμύδια στο μοσχαρίσιο κιμά. Τσιγαρίζουμε έως ότου ο κιμάς αλλάξει χρώμα και τα κρεμμύδια μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε το σκόρδο, το τζίντζερ μέσα στο μίγμα του κιμά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κύμινο, το κόλιανδρο, το κουρκούμη, το τσίλι σε σκόνη, τη κανέλα και το κάρδαμο. Ανακατεύουμε το μίγμα του κιμά στο μίγμα του πουρέ πατάτας. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Ανακατεύουμε το κόλιαντρο και τη πιπεριά στην πατάτα και το μίγμα του κρέατος. Τοποθετούμε περίπου 1 κουταλιά από το μίγμα πάνω σε κάθε φύλλο κρούστας. Διπλώνουμε τα φύλλα σε τρίγωνα, πατώντας άκρες μαζί με βρεγμένα δάχτυλα.

Σε μικρές παρτίδες, τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά. Καλή Όρεξη!