ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΛΟ ΤΡΙΉΜΕΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΑΚΤΕΣ ΜΑΣ







Έφυγε ο φερετζές και έμεινε ο π⓪ύστης..

Χθες το καραγκιοζοθέατρο του Μαξίμου έδωσε μία απ' τις καλύτερες παραστάσεις του, με το έργο: ''Ο Φερετζές του Π⓪ύστη, κι ο Καλός μας Νταβατζής''.

Πρώτος βγήκε ο ηλικιωμένος. Σαν στυμμένο σφουγγαροπανάκι, χλωμός και στεναχωρημένος: ''Μου είπανε απ' το κόμμα (!) μου, να μαζευτώ πιά σπίτι, να σταματήσω να παίρνω μάτι την Εξουσία, και να μη στηρίζω τον φασίστα, αλλοιώς δεν θάχω κόμμα! Και τώρα τ' άλλα δυό παιδάκια θα παίζουν μόνα τους και θα με κοροϊδεύουν!''.

Φεύγοντας η ΔημΑρ, που ήταν για το ΠαΣοΚ ό,τι το μουστάκι για τον π⓪ύστη, ξέμεινε η Αυτού Χυδαιότης από εύκολους βερμπαλισμούς του στυλ: ''Συμπράξαμε τα δύο δημοκρατικά κόμματα μαζί, για να περιορίσουμε την αυθαιρεσία της δεξιάς!!'', και άλλα τέτοια γελοία και εμπριμέ.
Βγήκε λοιπόν το ανθρωπάκι (τρόπος του λέγειν, η ντουλάπα 1,5Χ2, το 1,5 σε μπόϊ), έντρομο και...
θρασύδειλο όπως πάντα, πελιδνό, και άρχισε να μην ξέρει τί λέει:
Φοβέρισε με διπλές εκλογές, προεξόφλησε ως έγκυρο 5% ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές, λιβάνισε τον εαυτό του, έβρισε τον φερετζέ, μπέρδεψε με προεκλογική εκστρατεία κι έκανε και μιά κεντρική ιδέα των θέσεων(!) του αποκόμματός του, όλα μαζί, αχταρμά τουρλού.
Και μετά έφυγε ξέπνοο, να πάει να ξεψυχήσει σπίτι του, με την ησυχία του, μακριά απ' αυτόν τον ποταπό λαό, που ποτέ δεν κατάλαβε την δικιά του Μεγαλοπρέπεια!

Στο τέλος βγήκε και ο Άντρας! Ο βαρύς! Ο πρόστυχος! Ο καλαματιανός! Μαύρος-μαύρος απ' το κακό του κι απ' τον φασισμό του.
Και μίλησε τσεκουράτα, όπως κάθε σωστός νταβατζής: '' Δεν ξέρω των αλλονών, αλλά οι δικές μου οι π⓪υτ@ν€ς θα εξακολουθήσουν να γ@μι⓪ύντ@ι. Για το καλό της ανθρωπότητας! Έτσι έκαναν πάντα, κι έτσι θα εξακολουθήσουν να κάνουν!''
Βαριές κουβέντες και λίγες!
Σαν τα κουκιά που του μένουν..

Χειροκρότημα ή φασκέλωμα (κατ' επιλογήν) και αυλαία..

Η παράσταση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, με τους ίδιους πρωταγωνιστές και παρόμοιο κείμενο!
Οι παραστάσεις θα δίνονται όλη μέρα!

Υ.Γ. Λυπάμαι για την γλώσσα του σημερινού σχολίου.
Χρειάζεται όμως να χρησιμοποιήσει κανείς χυδαία γλώσσα για να περιγράψει και να
ερμηνεύσει χυδαίους ανθρώπους..
ΠΗΓΗ: Μαντατοφορος
ΜΟΝΤΑΖ: Γρεκι


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2WuvkgZlS

Έτσι θα γίνονται οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων – Χωρίς να προλαβαίνει να αντιδράσει ο δικαιούχoς

etsi-tha-ginontai-oi-katasxeseis-misthon-kai-syntaxeon---xoris-na-prolavainei-na-antidrasei-o-dikaiouxos-1-315x236Με κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις και άλλα εισοδήματα που τυχόν εισπράττουν απειλούνται εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου ακόμη κι αν προχωρήσουν στην τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων χρεών τους, σύμφωνα με τις… νέες ρυθμίσεις που θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών από τις 20 Ιουνίου. Το υπουργείο Οικονομικών, μάλιστα, προτιμά τις κατασχέσεις μισθών και καταθέσεων, από εκείνες των ακινήτων, διότι γίνονται αιφνιδιαστικά, χωρίς να ενημερωθεί ο οφειλέτης και έτσι δεν προλαβαίνει να αντιδράσει.
Οι διατάξεις του ν. 4152/2013 με τις οποίες θεσπίστηκαν οι νέες ρυθμίσεις κρύβουν μια απίστευτη παγίδα, την οποία θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι οφειλέτες. Προβλέπουν, συγκεκριμένα, ότι η υπαγωγή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στις νέες ρυθμίσεις δεν αναστέλλει το μέτρο της κατάσχεσης απαιτήσεων του οφειλέτη εις χείρας τρίτων. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν ένας οφειλέτης ενταχθεί στις νέες ρυθμίσεις, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν το δικαίωμα να προχωρούν σε κατασχέσεις ποσών που αυτός δικαιούται να εισπράξεις από τρίτους.
Τι μπορούν να κατασχέσουν
Μπορούν, δηλαδή, να κατάσχουν:
- το 25% των μισθών ή των συντάξεων που δικαιούται να εισπράττει κάθε μήνα ο οφειλέτης. Οι κατασχέσεις δεν μπορούν να επιβληθούν σε ποσά μισθών ή συντάξεων που δεν υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ το μήνα. Επιπλέον, εφόσον επιβληθεί κατάσχεση σε μισθό ή σύνταξη, το ποσό που απομένει δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο των 1.000 ευρώ το μήνα.
- το 50% του εφάπαξ που τυχόν δικαιούται να λάβει ο οφειλέτης από το ασφαλιστικό του ταμείο
- άλλα εισοδήματα και έσοδα του οφειλέτη, συμπεριλαμβανομένων τυχόν ενοικίων, αποζημιώσεων και επιδοτήσεων που έχει λαμβάνειν.
- χρηματικά ποσά τα οποία βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς του οφειλέτη.
Σε κάθε περίπτωση, τα ποσά που θα κατάσχουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τα όσα προαναφέραμε θα λαμβάνονται υπόψη για την αποπληρωμή μιας ή περισσότερων δόσεων της ρύθμισης στην οποία θα έχει υπαχθεί κάθε οφειλέτης.
Με λίγα λόγια, εάν ο φορολογούμενος δεν πληρώνει τη δόση του, η εφορία θα παίρνει μόνη της τα χρήματα από όπου μπορεί.
Έχουν έτοιμα χιλιάδες κατασχετήρια
Η παγίδα των κατασχέσεων σε εισοδήματα και έσοδα που δικαιούνται να εισπράξουν τους επόμενους μήνες χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου έχει στηθεί εδώ και πολλούς μήνες από το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν ήδη προετοιμάσει κατασχετήρια για μεγάλο αριθμό οφειλετών τα οποία θα ενεργοποιηθούν καί κατά τη διάρκεια εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων, με σκοπό να επισπευσθεί η αποπληρωμή των δόσεων και να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία σημαντικού ύψους έσοδα.
Στη διευκόλυνση των κατασχέσεων θα συμβάλει το φακέλωμα των οφειλετών, το οποίο θα γίνει στο πλαίσιο των διαδικασιών υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στις νέες ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή των οφειλετών του Δημοσίου στις νέες ρυθμίσεις δεν είναι μόνο η υποβολή των σχετικών αιτήσεων αλλά και η συνυποβολή υπευθύνων δηλώσεων στις οποίες θα πρέπει να παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες για την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση.
Φακέλωμα της περιουσίας
Συγκεκριμένα, κάθε οφειλέτης, μαζί με την αίτηση υπαγωγής στις νέες ρυθμίσεις, θα πρέπει να υποβάλει μια αναλυτική δήλωση εισοδηματικής, περιουσιακής και … λοιπής οικονομικής κατάστασης, στην οποία θα πρέπει να αναγράψει:
- πλήρη στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία του,
- τους αριθμούς και τα λοιπά στοιχεία όλων των τραπεζικών λογαριασμών του,
- στοιχεία για τις λοιπές αποταμιεύσεις και επενδύσεις του,
- στοιχεία για τις απαιτήσεις του από τρίτους και τις οφειλές του σε ασφαλιστικά ταμεία, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.) και λοιπούς φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα,
- στοιχεία για τα χρέη του σε ιδιωτικές εταιρείες και λοιπούς ιδιωτικούς φορείς.
Θα πρέπει επίσης να δηλώσει το τρέχον και το μελλοντικό του εισόδημα.
Πότε προβλέπεται κατάσχεση κατάθεσης, μισθού, σύνταξης ή άλλων εισοδημάτων οφειλέτη του Δημοσίου.
Το μέτρο της κατάσχεσης απαιτήσεων οφειλέτη του Δημοσίου στα χέρια τρίτων (καταθέσεων, μισθών, συντάξεων και λοιπών εισοδημάτων που πρόκειται να εισπράξει στο μέλλον) μπορεί να επιβληθεί για χρέος προς το Δημόσιο οποιουδήποτε ύψους και οποιασδήποτε προέλευσης.
Η ισχύουσα νομοθεσία (Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων) προβλέπει ότι το μέτρο αυτό είναι το μόνο που μπορεί να επιβληθεί για την είσπραξη οφειλών προς το Δημόσιο που είναι μικρότερες των 300 ευρώ. Για οφειλές άνω των 300 ευρώ, το μέτρο της κατάσχεσης απαιτήσεων του οφειλέτη στα χέρια τρίτων μπορεί επίσης να επιβληθεί σε συνδυασμό και με άλλα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Προτιμούν την αιφνιδιαστική κατάσχεση μισθών και καταθέσεων, αντί των ακινήτων
Πάντως αυτή τη στιγμή η κατάσχεση απαιτήσεων στα χέρια τρίτων θεωρείται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών το πιο πρόσφορο μέτρο αναγκαστικής είσπραξης, καθώς μπορεί να επιβληθεί με πιο γρήγορη διαδικασία σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο μέτρο, όπως η κατάσχεση κινητών ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη.
Είναι δε πιο αποδοτικό καθώς μπορεί να εφαρμοστεί με διαδικασία η οποία δεν γνωστοποιείται άμεσα στον οφειλέτη, με συνέπεια να μην υπάρχει σ” αυτόν η δυνατότητα να αντιδράσει για να την αποτρέψει!
Κατασχέσεις απαιτήσεων σε χέρια τρίτων
Η διαδικασία κατάσχεσης απαιτήσεων του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτων κινείται από τον προϊστάμενο της αρμόδιας υπηρεσίας (της Δ.Ο.Υ. ή του Τελωνείου) μέσω της έκδοσης κατασχετηρίου εγγράφου, το οποίο δεν κοινοποιείται στον οφειλέτη. Το κατασχετήριο αναγράφει:
α) το όνομα, το επώνυμο, το πατρώνυμο και τον ΑΦΜ του οφειλέτη
β) το ονοματεπώνυμο ή την επωνυμία του τρίτου στα χέρια του οποίου επιβάλλεται η κατάσχεση. Αν πρόκειται να γίνει κατάσχεση κατάθεσης, στο κατασχετήριο αναγράφεται η επωνυμία της τράπεζας στην οποία βρίσκονται κατατεθειμένα χρήματα του οφειλέτη, αν πρόκειται να γίνει κατάσχεση μισθού, στο κατασχετήριο αναγράφεται η επωνυμία της εταιρείας ή το ονοματεπώνυμο του εργοδότη, όπου εργάζεται ο οφειλέτης, αν επίκειται κατάσχεση σύνταξης, τότε στο κατασχετήριο αναγράφεται η επωνυμία του ασφαλιστικού ταμείου, αν πρόκειται να κατασχεθούν ενοίκια που εισπράττει ο οφειλέτης, τότε στο κατασχετήριο αναγράφονται τα στοιχεία του ενοικιαστή κ.λπ.
γ) το ποσό για το οποίο επιβάλλεται η κατάσχεση
δ) πίνακα χρεών του οφειλέτη
ε) ημερομηνία και υπογραφή του προϊσταμένου της αρμόδιας υπηρεσίας (της Δ.Ο.Υ. ή του Τελωνείου).
Προσωποκράτηση για τον εργοδότη ή στην τράπεζα!
Το κατασχετήριο αποστέλλεται στον τρίτο (στην τράπεζα, στον εργοδότη, στο ασφαλιστικό ταμείο, στον ενοικιαστή κ.λπ.) στον οποίο βρίσκονται οι απαιτήσεις του οφειλέτη. Μέσω αυτού, ο τρίτος καλείται να καταθέσει στο ταμείο της αρμόδιας υπηρεσίας (της Δ.Ο.Υ. ή του Τελωνείου) τα χρήματα που χρωστά στον οφειλέτη του Δημοσίου, εντός προθεσμίας 8 ημερών. Αν δεν συμμορφωθεί, το Δημόσιο μπορεί να λάβει εναντίον του το μέτρο της προσωποκράτησης, ανεξαρτήτως του εάν το μέτρο αυτό δεν προβλέπεται να ληφθεί σε βάρος του οφειλέτη του Δημοσίου!
Από την ημέρα που κοινοποιείται το κατασχετήριο στον τρίτο, αυτός δεν μπορεί να αποδώσει τα κατασχεθέντα χρήματα στον οφειλέτη του Δημοσίου.
Εάν ο τρίτος δεν χρωστά τίποτα στον οφειλέτη του Δημοσίου ή δεν χρωστά σ” αυτόν όλα τα ποσά που αναφέρονται στο κατασχετήριο οφείλει να δηλώσει το γεγονός αυτό εντός 8 ημερών από τη στιγμή της επιδόσεως του κατασχετηρίου. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δηλώσει ποια ποσά χρωστά πραγματικά στον οφειλέτη του Δημοσίου. Η δήλωση πρέπει να γίνει είτε εγγράφως, με αναφορά που πρέπει να επιδοθεί μέσω δικαστικού κλητήρα στον προϊστάμενο της αρμόδιας υπηρεσίας (της Δ.Ο.Υ. ή του Τελωνείου), είτε προφορικά ενώπιον του Ειρηνοδίκη του τόπου διαμονής. Στην περίπτωση της προφορικής δήλωσης ο Ειρηνοδίκης οφείλει να συντάξει σχετική έκθεση την οποία πρέπει να αποστείλει στον προϊστάμενο της αρμόδιας υπηρεσίας εντός 24 ωρών.
Οι καταθέσεις
Ειδικά για κατασχέσεις καταθέσεων ή άλλων απαιτήσεων οφειλετών του Δημοσίου στα χέρια τραπεζικών ιδρυμάτων, το κατασχετήριο έγγραφο κοινοποιείται στο κεντρικό κατάστημα ή σε οποιοδήποτε υποκατάστημα και μπορεί να περιέχει πολλούς οφειλέτες του Δημοσίου.
Στο κατασχετήριο αυτό έγγραφο επισυνάπτεται για τον κάθε οφειλέτη πίνακας στον οποίο αναφέρεται το είδος και το ποσό κάθε οφειλής, καθώς και ο αριθμός και η χρονολογία βεβαίωσής της.
Στην περίπτωση αυτή, η δήλωση του πιστωτικού ιδρύματος για τα ακριβή ποσά των καταθέσεων των οφειλετών του Δημοσίου υποβάλλεται για όλους τους οφειλέτες του κατασχετηρίου εγγράφου και συνοδεύεται απαραίτητα από παραστατικό κίνησης του τραπεζικού λογαριασμού του καθενός, για διάστημα τουλάχιστον 5 ημερών πριν την ημερομηνία επίδοσης του κατασχετηρίου εγγράφου και μιας ημέρας μετά από αυτήν, άλλως θεωρείται ότι δεν υποβλήθηκε ποτέ δήλωση.
Η απόδοση των ποσών στην υπηρεσία που επέβαλε την κατάσχεση γίνεται υποχρεωτικά εντός 10 ημερών από την υποβολή της δήλωσης του πιστωτικού ιδρύματος.
Πότε γίνεται μέσω email
Με νεότερη διάταξη που τέθηκε σε ισχύ από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους προβλέπεται εξάλλου ότι για να κατασχεθούν απαιτήσεις οφειλετών του Δημοσίου στα χέρια τρίτων, οι κοινοποιήσεις των κατασχετηρίων μπορούν να γίνονται και με ηλεκτρονικά μέσα, δηλαδή μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), εφόσον:
α) τα προς επίδοση κατασχετήρια έγγραφα φέρουν προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή,
β) το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται το κατασχετήριο έχει γνωστοποιήσει συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μέσο επικοινωνίας ως προτιμώμενο, ανεξάρτητα αν έχει συγκατατεθεί ρητά στη χρήση του. Η επίδοση του κατασχετηρίου θεωρείται ότι συντελέστηκε κατά την ημερομηνία και ώρα παράδοσης του εγγράφου στο ηλεκτρονικό μέσο που δηλώθηκε ως προτιμώμενο.
Πηγή:money-money

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ & ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ


Τα μαθηματικά του μνημονίου είναι πολύ απλά.
Του Δημοτικού ....................
 
kyriakos tobras


ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΕΣΦΑ ΣΤΗ…ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ!


Toυ Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Σε κλίμα τεχνητού και εντελώς αβάσιμου ενθουσιασμού επρόκειτο χθες το βράδυ να οριστικοποιηθεί και τυπικά η πώληση της στρατηγικής σημασίας δημόσιας εταιρείας ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) στην αζερινή κρατική επιχείρηση Socar, η οποία διαπλέκεται πλήρως και ουσιαστικά ελέγχεται από αμερικανικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Χαρακτηρίσαμε τεχνητό -προπαγανδιστικού δηλαδή χαρακτήρα- τον κυβερνητικό ενθουσιασμό επειδή, αφού οι Αμερικανοί και η ΕΕ βυσσοδόμησαν και με την έμπρακτη συνεργασία της κυβέρνησης Σαμαρά πέτυχαν να διώξουν τους Ρώσους από το παιχνίδι της απόκτησης του ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΠΑ, το τίμημα που προσέφεραν οι Αζέροι για την αγορά του ΔΕΣΦΑ είναι κυριολεκτικά εξευτελιστικό: 400 εκατ. ευρώ. Κατά ομολογουμένως παράδοξο τρόπο, κανένας πολιτικός παράγοντας και σχεδόν κανένα δημοσίευμα δεν αναφέρεται στις μη δεσμευτικές προσφορές -υπογραμμίζουμε το «μη» δεσμευτικές!- που είχαν υποβάλει στα τέλη Ιανουαρίου τόσο οι Ρώσοι του επιχειρηματικού ομίλου Sintez του ολιγάρχη Λεονίντ Λεμπέντεφ όσοι και οι ίδιοι οι Αζέροι της Socar.
Η Sintez λοιπόν είχε υποβάλει μη δεσμευτική προσφορά του αστρονομικού ύψους του 1,9 δισ. ευρώ για την αγορά και του ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΠΑ. Με δεδομένο ότι ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom είχε υποβάλει μη δεσμευτική προσφορά για τη ΔΕΠΑ ύψους 900 εκατ. ευρώ, συνάγεται ότι η Sintez ήταν διατεθειμένη να πληρώσει για τον ΔΕΣΦΑ περίπου 1 δισ. ευρώ! Eνα ποσό δηλαδή δυόμισι (!) φορές μεγαλύτερο από τα 400 εκατ. με τα οποία πουλάει τώρα ο Σαμαράς τον ΔΕΣΦΑ!
Το κωμικοτραγικό όμως είναι ότι τον Ιανουάριο, μόλις πέντε μήνες πριν, η ίδια η Socar των Αζέρων είχε κάνει μη δεσμευτική προσφορά ύψους… 750 εκατ. ευρώ! Μόλις όμως η Κομισιόν, οι ΗΠΑ και η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη απαγόρευσαν ουσιαστικά στους Ρώσους της Gazprom να αγοράσουν τη ΔΕΠΑ, οι Αζέροι κατάλαβαν αμέσως ότι το παιχνίδι παίζεται με σημαδεμένα από πολιτική σκοπιά χαρτιά.
Δεν πρόκειται δηλαδή για κανονική πώληση, όπως νόμιζαν, αλλά για κυριολεκτικό ξεπούλημα, οπότε έσπευσαν να… κατεβάσουν την προσφορά τους για τον ΔΕΣΦΑ! Ενας Θεός ξέρει πώς γλίτωσαν το εγκεφαλικό τα μέλη ακόμη και του πωρωμένου ΤΑΙΠΕΔ, του κρατικού φορέα εκποίησης της δημόσιας περιουσίας έναντι πινακίου φακής, όταν άνοιξαν την περασμένη εβδομάδα τη δεσμευτική πλέον προσφορά των Αζέρων της Socar για την αγορά του ΔΕΣΦΑ: από τα 750 εκατ. ευρώ του Ιανουαρίου είχαν ρίξει τώρα την προσφορά τους στα… 305 εκατ.!!!
Λιγότερα από τα μισά λεφτά της αρχικής τους προσφοράς και βέβαια λιγότερα από το ένα τρίτο των χρημάτων που έδιναν τον Ιανουάριο οι Ρώσοι! Εδώ που τα λέμε, θα ήταν ηλίθιοι οι ιθύνοντες της Socar να μην εκμεταλλευθούν την ευκαιρία, καθώς μάλιστα -ω του θαύματος!- εντελώς ξαφνικά η προσφορά των Αζέρων ήταν η… μοναδική προσφορά για τον ΔΕΣΦΑ! Ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε να περιορίσει την έκταση του διασυρμού του. Πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και τον ικέτευε «βάλε κάτι ακόμα».
«Αρχοντας» ο Αλίεφ, έβαλε και 95 εκατ. πανωπροίκι και πήρε τελικά τον ΔΕΣΦΑ με τα μισά λεφτά από όσα υπολόγιζε τον Ιανουάριο! Παράλληλα, το Μαξίμου άρχισε θέλοντας και μη να «πανηγυρίζει» για την «έλευση των Αζέρων επενδυτών» και να διοχετεύει μέσω των ανθρώπων του στα μέσα ενημέρωσης ότι «κατόπιν ενεργειών» του πρωθυπουργού οι Αζέροι «βελτίωσαν» την προσφορά τους πολύ πάνω από τα 330 εκατομμύρια που είχε υπολογίσει την αξία του ΔΕΣΦΑ «ανεξάρτητος διεθνής οίκος»! Πάγχαζοι δηλαδή ήταν οι Ρώσοι που έδιναν 1 δισ. ευρώ για κάτι που αξίζει μόλις 330 εκατ., παρασύροντας και τους Αζέρους που αρχικά είχαν πει ότι θα δώσουν 750 εκατ.!
Είναι προφανές ότι το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί όλους τους Ελληνες ηλίθιους όταν προβάλει τέτοιους ισχυρισμούς… Το διασκεδαστικό είναι ότι από την πώληση του ΔΕΣΦΑ έναντι 400 εκατ. ευρώ, το Δημόσιο δεν πρόκειται να εισπράξει ούτε… 200 εκατ.! Οι Αζέροι θα αγοράσουν το 66% του ΔΕΣΦΑ. Αυτό το 66% όμως θα αποτελείται από ένα μερίδιο 31% που όντως είναι του Δημοσίου και ένα άλλο μερίδιο 35% που μέχρι τώρα βρισκόταν στην κατοχή των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ).
Ο Λάτσης δηλαδή θα πάρει περισσότερα λεφτά από τον Σαμαρά από την πώληση του ΔΕΣΦΑ! Εκτακτη αποκρατικοποίηση! Εχει όμως κι άλλη διασκεδαστική πτυχή η υπόθεση. Δύο μόλις μέρες -ναι δύο μέρες- πριν πουληθεί ο ΔΕΣΦΑ, το διοικητικό του συμβούλιο υπέγραψε σύμβαση κατασκευής από την τεχνική εταιρεία J&P Αβαξ έναντι 98 εκατ. ευρώ της τρίτης δεξαμενής αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στο νησί Ρεβυθούσα στην Πάχη Μεγάρων, απέναντι από τη Σαλαμίνα. Ηθελε προφανώς να δέσει τα χέρια των Αζέρων πριν αλλάξει ιδιοκτησία…
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Αντριάνα Σκλεναρίκοβα και μας πιάνει τρέλα..

Στην Ελλάδα την μάθαμε επειδή ήταν η γυναίκα του Κριστιάν Καρεμπέ και από τότε δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό μας.. Ο λόγος φυσικά για την Αντριάνα Σκλεναρίκοβα που την θυμόμαστε μέσα από τις ολόγυμνες φωτογραφίες της..
 Αντριάνα Σκλεναρίκοβα και μας πιάνει τρέλα..

Έφθασε το πρωτοσέλιδο από Το ΧΩΝΙ που θα βρείτε από αύριο ΣΑΒΒΑΤΟ στα περίπτερα όλης της χώρας


Αγιασμός για την έναρξη του Κολυμβητήριου Κολινδρού















ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Τα Προβλήματα στο νερό του Κούκου συνεχίζονται


   Αγαπητοί  συντοπίτες – ισσες, συμπαθείς  ΄΄νερόπληκτοι΄΄ κάτοικοι του όμορφου χωρίου μας είμαστε μάρτυρες μιας διαχρονικής απαράδεκτης κατάστασης αντιμετώπισης της λειψυδρίας κατά τις θερινές περιόδους, εκτός ορισμένων λίγων ετών που δόθηκε πρόσκαιρη λύση αποσπασματική από τους τότε αρμόδιους φορείς υπό την πίεση της τοπικής κοινωνίας.
   Το περιβόητο και περιζήτητο φράγμα της Μόρνας  κατασκευάστηκε με αποκλειστικό σκοπό την οριστική και αποτελεσματική επίλυση του ζητήματος της ευρύτερης περιοχής της  Β, Πιερίας , όμως το υδάτινο δυναμικό του δε διαχειρίζεται ορθολογικά από τους ιθύνοντες, διοχετεύεται καταχρηστικά για δυνητική άρδευση.
   Το νερό της υδρευτικής γεώτρησης μας είναι ακατάλληλο για πόση, οι κάτοικοι το αποστρέφονται και εξαναγκάζονται να προμηθεύονται  καλύτερο για τις ανάγκες τους με οιοδήποτε κόστος. Καλώ τα ΜΜΕ να αναδείξουν το θέμα με εμπεριστατωμένες αναφορές τους.
   Τωρινοί  Άρχοντες της κλίμακας της Αυτοδιοίκησης  η κατάσταση εξακολουθεί να μας ταλανίζει, αναλάβετε τις ευθύνες σας, ο καιρός γαρ εγγύς, μην ολιγωρείτε, απραγείτε, αδρανείτε΄ σηκώστε τα μανίκια και όχι τα χέρια στα προβλήματα των πολιτών. Θέλουμε επαρκές,  διαυγές,  άοσμο,  άχρωμο,  καθαρό,  κατάλληλο νερό,  μπορείτε ;
Κούκος  13.06.2013
Για την Πρωτοβουλία Πολιτών
Προδρόμου Κων/νος

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ

                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
----------------------------------------------------------
Ταχ. Δ/νση:  Βασ. Όλγας  198   
Τ.Κ.: 546 55
Πληροφορίες: Μίνα Κουρνούτου
Τηλέφωνο: 2313 – 319663
Fax: 2313 – 319763
E_mail: antiperiferiarxis-thess@pkm.gov.gr



              
             

  

  





    Θεσσαλονίκη, 21/06/2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
           

Τις θέσεις του για τις προοπτικές από την εφαρμογή της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για τους αγρότες ανέλυσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής, κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης με θέμα: «Στο δρόμο για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020».
            Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρης Μελάς, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά το πλαίσιο στο οποίο κατευθύνονται οι εξελίξεις με τη νέα ΚΑΠ και αναφέρθηκε στο τι θα πρέπει να περιμένουμε από εδώ και πέρα μέχρι την υλοποίησή της.
            Από την πλευρά του, ο κ. Τσαμασλής, με αφορμή τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας για τη νέα ΚΑΠ στο Λουξεμβούργο στις 24 και 25 Ιουνίου, μεταξύ άλλων, ζήτησε «να ενισχυθεί η διαπραγματευτική ικανότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη νέα συμφωνία της ΚΑΠ, προκειμένου να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο οι οικονομίες των αγροτών της περιοχής μας μέσω των ενισχύσεων και το θεσμικό πλαίσιο να είναι ξεκάθαρο και να εξυπηρετεί τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες».
            Στην ημερίδα συμμετείχε και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα της Αγροτικής Οικονομίας Βασίλειος Κανάκας, ο οποίος επεσήμανε πως «η καινοτομία έγκειται στο ότι οι δικαιούχοι παραγωγοί περνούν σε άλλο μοντέλο σε περιφερειακό επίπεδο, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι αγρότες, κυρίως της περιοχής μας, να χάνουν μεγάλο μέρος στρεμματικών ενισχύσεων. Καταθέσαμε τις ενστάσεις μας ως Περιφέρεια και θέσαμε υπόψη του Γενικού Γραμματέα το θέμα του “πρασινίσματος”, τις εξαιρέσεις οπωροφόρων καλλιεργειών και τις ρυζοκαλλιέργειες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στη συνδιάσκεψη του Λουξεμβούργου θα γίνει η τελική διαπραγμάτευση. Περιμένουμε τα αποτελέσματα και ανάλογα θα κρίνουμε».  






Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα της Αγροτικής Οικονομίας Βασίλειος Κανάκας, ο δήμαρχος Δέλτα Γεώργιος Γλώσσης, ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Ιωάννης Μπίκος, ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης, εκπρόσωποι των δημάρχων Βόλβης και Παιονίας, ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κλήμης Γούναρης, εκπρόσωποι του ΟΠΕΚΕΠΕ, του ΕΛΓΑ, σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΑΣ Θεσσαλονικης με επικεφαλής τον Πρόεδρο Χρήστο Τσιχήτα, εκπρόσωποι συνεταιρισμών και αγρότες.






Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

“Επίσκεψη Αλγερινών δημοσιογράφων στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας”

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                               ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                           Κατερίνη, 21 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου


Την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου καλωσόρισε στο γραφείο της Αλγερινούς δημοσιογράφους, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Πιερία.
Συγκεκριμένα το κλιμάκιο αποτελούνταn από τους Samira Azzegag (Le Temps d' Algerie), Karim Kali (El Khabar), Hattou Hanafi (Liberte), Karim Aimeur (L' Expression), Mehdi Mehenni (Le Soir d' Algerie), Belkacem Adjadj (Echourouk) και Kafia Ait Allouache (El Moudjahid) και συνοδεύονταν από την τουριστική πράκτορα Messeles Iskra.
Kύριο θέμα της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη ενός παραγωγικού διαλόγου μεταξύ της περιοχής μας και της Αλγερίας με σκοπό τη συνέχεια μίας εποικοδομητικής συνεργασίας με την Νομαρχία. Ο διάλογος διεξήχθη σε θερμό και ευχάριστο κλίμα, ενώ επί τάπητος ετέθησαν ζητήματα σχετικά με τον τουρισμό και την ανάπτυξη άμεσου διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, με σκοπό την προαγωγή των τουριστικών προϊόντων και των δύο χωρών.
Οι Αλγερινοί δημοσιογράφοι εκθείασαν τις ομορφιές της Πιερίας, την επιβλητικότητα του Ολύμπου, τη φιλοξενία των ανθρώπων. Η κα Μαυρίδου μίλησε για τον τόπο μας, την ιστορία του, τους αρχαιολογικούς χώρους στους οποίους πρέπει να ξεναγηθούν οι επισκέπτες για να πάρουν μία γεύση από την Πιερία και όχι μόνο, εκθειάζοντας τα φυσικά κάλλη συνολικά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η επίσκεψη του κλιμακίου ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες και από τις δύο πλευρές. Οι δημοσιογράφοι προσκάλεσαν την Αντιπεριφερειάρχη στην Αλγερία και πρότειναν την αδελφοποίηση της περιοχής τους με την Πιερία. Επίσης προτάθηκε η συνδιοργάνωση μίας εκδήλωσης κατά την οποία θα προαχθούν τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά και των δύο τόπων. Η συνάντηση έκλεισε με ανταλλαγή δώρων και τουριστικού υλικού και την υπόσχεση για μία εποικοδομητική και παραγωγική διμερή συνεργασία.
Το απόγευμα της Πέμπτης ο επιστημονικός συνεργάτης της Αντιπεριφερειάρχη, κος Δημήτρης Ρουκάς συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Αλγερίας, Pedgini Salaouandi και το κλιμάκιο των δημοσιογράφων στον Πλαταμώνα. Ο κος Ρουκάς, εκπροσωπώντας την κα Μαυρίδου συζήτησε με τους επισκέπτες για τις ομορφιές της Πιερίας. Οι δημοσιογράφοι εκθείασαν στον κο Salaouandi την υποδοχή και τη φιλοξενία των Πιεριέων και τόνισαν πως έχουν σκοπό να προβάλλουν την Πιερία μέσω των μέσων στα οποία εργάζονται. Η συζήτηση συνοδεύτηκε από κρύο τσάι Ολύμπου και έκλεισε με τη διμερή υπόσχεση για μία νέα, επίσημη πλέον, συνάντηση.



ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΩΝΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ









Ο συνεταιρισμός Πιερίας Αρώνια σε συνέχεια της προσπάθειας του να μεγιστοποήσει τα κέρδη από την εκμετάλλευση της πρωτοποριακής καλλιέργειας της Αρώνιας, αποφάσισε να ενσωματώσει στο δυναμικό του τον κ. Λεωνίδα Ρεμούνδο, ειδικό σύμβουλο πάνω σε θέματα μεταποίησης τροφίμων.

Ο κ. Ρεμούνδος είναι Γεωπόνος, Επιστήμονας Τροφίμων και είναι εξειδικευμένος στην έρευνα , ανάπτυξη και εφαρμογή νέων προϊόντων. Με πολυετή εμπειρία και με πολλά προϊόντα ήδη λανσαρισμένα στην ελληνική αγορά. Προϊόντα του βραβεύθηκαν και στην παγκόσμια έκθεση τροφίμων SIAL που λαμβάνει χώρα κάθε δυο χρόνια στο Παρίσι. Επίσης είναι εγκεκριμένος εκπαιδευτής από τον ΕΦΕΤ πάνω σε θέματα υγιεινής τροφίμων. Ο Κώστας Βαφείδης ανέθεσε στο κ. Ρεμούνδο τη μελέτη για την αξιοποίηση και μεταποίηση της Αρώνιας του συνεταιρισμού. Η μελέτη αυτή θα περιλαμβάνει στάδια υλοποίησης. Αυτά επιγραμματικά θα είναι:
- Σχεδιασμός μελέτη νέων προϊόντων
- Οικονομική μελέτη εξοπλισμού απαραίτητου για την παραγωγή.
- Στήσιμο και οργάνωση εγκαταστάσεων
- Συνεργασία με διαφημιστική εταιρία για καθορισμό επικοινωνιακού προφίλ
- Ανάλυση κόστους παραγωγής
- Προετοιμασία συστημάτων ποιότητας για την υφιστάμενη εγκατάσταση.
- Μελέτη για επόμενο στάδιο επενδύσεων πιο εξειδικευμένων προϊόντων μεταποίησης. Η ομάδα συμβούλων σε στενή συνεργασία με τη διοίκηση του συνεταιρισμού θα έχει ως μοναδικό σκοπό την ανάπτυξη της αναγνωρισιμότητας της Αρώνιας στην ελληνική αγορά αλλά πάνω απ όλα τη μεγιστοποίηση των οφελών για όλα τα μέλη του συνεταιρισμού.