ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ελένη Βιτάλη στο 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου

















Ομιλία του Προέδρου του ΛΑΟΣ στη δεξίωση του 67ου συνεδρίου της ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΗΠΑ, στο Λιτόχωρο Πιερίας. Γιώργος Καρατζαφέρης: Με τον Δ.Πασχάλη το «Αλεξάνδρειο» θα πάει ένα βήμα πιο μπροστά! Και διαβεβαίωσε: «Εξαιρετικά επιτυχημένος, επαγγελματικά και κοινωνικά, ο νέος Πρόεδρος του Αλεξανδρείου, Δ.Πασχάλης»

 
Serving Hellenism Since 1947
ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1947
Pan-Macedonian Association, Inc., U.S.A.
Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών
ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
www.macedonia.info
 

  Βραβείον Ακαδημίας Αθηνών                                                                                                                                                                                                                                                                       Honorary President                              

 Academy of Athens Award                                                                                                                                                                                                                                                                              Archbishop Demetrios


Κατερίνη, 14 Ιουλίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ







Την πεποίθησή του ότι ο νέος Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, κ. Διονύσης Πασχάλης, θα πάει ένα βήμα πιο μπροστά το Αλεξάνδρειο Πιερίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος το ΛΑΟΣ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στη δεξίωση λήξης του 67ου συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε στο Λιτόχωρο.
Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε τον κ. Πασχάλη ως έναν άνθρωπο εξαιρετικά επιτυχημένο επαγγελματικά και κοινωνικά ενώ απευθυνόμενος τόσο προς τον νέο Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου όσο και προς τους Παμμακεδόνες της Υφηλίου, τόνισε: «Από εσάς χρειαζόμαστε, για άλλη μια φορά, οξυγόνο. Και μιλώ για το οξυγόνο του πατριωτισμού»!
Η δεξίωση ξεκίνησε με Προσευχή, ακολούθησαν ο ελληνικός εθνικός ύμνος, ο εθνικός ύμνος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αλλά και ο ύμνος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ακούστηκε δηλαδή το «Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα».

«Οι ανάγκες του Αλεξανδρείου Ιδρύματος απλώνονται όπου υπάρχουν Έλληνες»

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ πήρε τον λόγο και αφού ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε να κληθεί στη δεξίωση λήξης του 67ου Παμμακεδονικού συνεδρίου, συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο του Αλεξάνδρειου, κ. Διονύση Πασχάλη, λέγοντας:
Θα ήθελα να συγχαρώ τον νέο πρόεδρο της Εκτελεστικής Γραμματείας του Αλεξανδρείου Ιδρύματος, τον κ. Διονύση Πασχάλη. Είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος άνθρωπος, επαγγελματικά και κοινωνικά. Νομίζω ότι ο κ. Πασχάλης θα πάει ένα βήμα πιο μπροστά τις ανάγκες που έχει το Αλεξάνδρειο Ίδρυμα.
Είναι ανάγκες οι οποίες δεν περιορίζονται βεβαίως στον Νομό Πιερίας, δεν περιορίζονται στα όρια της Μακεδονίας, δεν περιορίζονται καν στα όρια της Ελλάδας. Είναι ανάγκες που απλώνονται όπου υπάρχουν Έλληνες, σε όλο τον ελληνισμό.
Απευθυνόμενος δε προς τους Παμμακεδόνες αλλά και προς τη Διοίκηση του Αλεξανδρείου Ιδρύματος ζήτησε να συνεχίσουν να δίνουν στους Έλληνες οξυγόνο πατριωτισμού: «Από εσάς χρειαζόμαστε, για άλλη μια φορά, οξυγόνο. Και μιλώ για το οξυγόνο του πατριωτισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.

Το όνομα της Μακεδονίας και η ονομασία της FYROM

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο όνομα του γειτονικού κρατιδίου της FYROM που διεκδικεί το όνομα της Μακεδονίας, εξέφρασε τη λύπη του, διότι, όπως είπε, έχει υπάρξει κρυφά μια συμφωνία που δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και ότι είναι πλέον θέμα σε ποια χρονική στιγμή θα ανακοινωθεί.
Δυστυχώς, είπε με απογοήτευση, μετά από μόλις 20 χρόνια, τα οποία είναι σαν μια κουκίδα στην ιστορία, κάποιοι φαίνεται να ξεχνούν τις παρακαταθήκες, τους δεσμούς και τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν απέναντι στην ιστορία εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Πριν από 20 χρόνια όλοι μαζί βγαίναμε στους δρόμους, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, για να πούμε ότι το όνομα «Μακεδονία» ή κάποιο παράγωγό του δεν θα δοθεί ποτέ στους καπηλευτές της ιστορίας, δεν θα δοθεί ποτέ στους Σκοπιανούς. Σήμερα, λυπάμαι να πω ότι είμαι σχεδόν μόνος… Εκεί, λοιπόν, χρειάζεται το οξυγόνο του πατριωτισμού.

Το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου στο Αλεξάνδρειο Λιτοχώρου

Ακολούθως, ο κ. Καρατζαφέρης βρήκε αφορμή να μιλήσει για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που ο ίδιος δώρισε στον Δήμο Δίου-Ολύμπου και το οποίο στήθηκε στον αύλειο χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο Πιερίας, μάλιστα σε ένα κομβικό σημείο, πολύ κοντά στην Εθνική Οδό, ώστε να το βλέπουν οι διερχόμενοι προς τη Θεσσαλονίκη, προς την Αθήνα ή προς Λιτόχωρο, Όλυμπο και Δίον.
Είπε ότι πρόκειται για ένα άγαλμα που κοιτά προς την Ανατολή, εκεί που πάντοτε πρέπει να κοιτά ο ελληνισμός. Το δώρισε δε, όπως ανέφερε, κάνοντας το δικό του καθήκον, αφού στη γειτονική FYROM στήνονται αγάλματα όχι μόνο σε πόλεις αλλά και σε χωριά θέλοντας να καπηλευτούν το όνομα της Μακεδονίας και την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Σημείωσε πάντως ότι με βάση αυτές τις κινήσεις των Σκοπιανών αλλά και με αφορμή τις γενικότερες εξελίξεις που σημειώνονται γύρω από το ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας, «είναι ανάγκη, πάση θυσία, αυτή την υστάτη στιγμή να ενωθούμε όλοι κάτω από το πνεύμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να διδαχθούμε από τον μεγαλύτερο των φιλοσόφων, τον Αριστοτέλη, και να θυμίσουμε σε όλους τους βαρβάρους ότι ο Αριστοτέλης, ο Πρωταγόρας, ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος δίδασκαν, μίλαγαν και έγραφαν σε ελληνική και όχι σε σλάβικη διάλεκτο».

Επίσης, μιλώντας για την οικονομική κρίση της Ελλάδας σε σχέση με τα εθνικά της θέματα και ιδιαίτερα με το ζήτημα της ονομασίας της FYROM, υπογράμμισε: «Η ανάγκη της χώρας σε χρήματα είναι μεγάλη. Η ανάγκη της χώρας για φίλους είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Όμως, καμία ανάγκη δεν πρέπει να καταπατήσει την αξιοπρέπειά μας, τον σεβασμό προς το παρελθόν μας. Δεν πρόκειται ποτέ και για κανέναν λόγο, για λίγα δολάρια ή για λίγα ευρώ, να ξεπουλήσουμε τον Μέγα Αλέξανδρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ. 

platia


Kαλοκαιρινή γιορτή του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Κολινδρού 12-7-2013

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Κολινδρού πραγματοποίησε μια όμορφη καλοκαιρινή γιορτή με τη συμμετοχή όλων των παιδιών που το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» που υλοποιούσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.  Η γιορτή που έγινε στον όμορφα διακοσμημένο  προαύλιο χώρο της δομής περιλάμβανε μουσικοκινητικές δραστηριότητες, θεατρικές αναπαραστάσεις, τραγούδια και χορό από τα μικρά παιδιά ηλικίας από 8 μηνών μέχρι και 5  ετών που πρόσφεραν  χαρούμενες εικόνες στους θεατές που παρακολούθησαν τη γιορτή. Η γιορτή άρχισε με χαιρετισμό της Διευθύντριας του Βρεφονηπιακού Σταθμού  Χριστίνας Σαμαρά, η οποία έκανε έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς και ευχαρίστησε όλους τους γονείς και κηδεμόνες για την άριστη συνεργασία.  Ακολούθως  ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΟΙΝ.Ε Πύδνας Κολινδρού Δημήτριος Χλεμές   συνεχάρη το προσωπικό της δομής για την ευσυνειδησία  και τον επαγγελματισμό με τον οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους  και τόνισε το αμέριστο ενδιαφέρον της Δημοτικής αρχής για την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία της δομής και τη νέα χρονιά.   
Η εκδήλωση  έληξε με δεξίωση που παρέθεσε  το προσωπικό της δομής σε παιδιά, γονείς και κηδεμόνες και με την επίδοση των καλοκαιρινών δώρων  σε όλα τα παιδιά που φοιτούσαν.     
















Photo Hasapetis

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας



Υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ 2013-2014
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης
για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ
σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ (εδώ)

Πρόσκληση εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης
για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε υπηρεσίες και φορείς
αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
κατά το σχολικό έτος 2013-2014 (εδώ)


Μαζέψτε αποδείξεις, κερδίστε δώρα(!) από το υπουργείο Οικονομικών


 
«Έξυπνα κίνητρα» για τη συλλογή αποδείξεων προανήγγειλε ο Μαυραγάνης. Προωθείται η υποχρεωτική χρήση καρτών για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ
Σε συνέχεια της χθεσινής επισήμανσης του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα ότι δεν καταργείται το μέτρο των αποδείξεων, ο υφυπουργός Γ.Μαυραγάνηςδιαβεβαίωσε ότι σύντομα θα υπάρξει μέριμνα για μια διαφορετική προσέγγιση, με την παροχή έξυπνων κινήτρων στο θέμα των αποδείξεων.
Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με στελέχη του ΥΠΟΙΚ, εξετάζεται να έχουν αυξημένη βαρύτητα οι αποδείξεις από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες(ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς κα), καθώς και η έκπτωση μέχρι 10% επί του καταβαλλόμενου ΦΠΑ για όσους χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους κάρτες(χρεωστικές-πιστωτικές) ή την κάρτα αποδείξεων.
Σύμφωνα μάλιστα με τον αρχικό σχεδιασμό, στο τραπέζι έχει πέσει ακόμα ένα κίνητρο, μάλλον πρωτοφανές: Οι φορολογούμενοι με τον κωδικό της απόδειξης θα μπαίνουν σε κληρώσεις που θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το υπουργείο Οικονομικών και οι τυχεροί θα κερδίζουν δώρα! Αυτοκίνητα, ταξίδια, μετρητά και άλλα, με την προϋπόθεση ότι έχουν χρησιμοποιήσει για τις αγορές τους τις παραπάνω κάρτες.
Το βέβαιο είναι ότι οι φορολογούμενοι δεν θα πρέπει να πετάξουν τις αποδείξεις που έχουν συλλέξει, γιατί παρά τις αρχικές διαρροές περί του αντιθέτου, που δημιούργησαν για ακόμα μια φορά σύγχυση και λανθασμένες εντυπώσεις, τελικά το μέτρο, έστω και σχετικά διαφοροποιημένο, θα διατηρηθεί.
Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί την υποχρεωτική χρήση καρτών πληρωμών για συναλλαγές ποσών άνω των 500 ευρώ, από 1.500 που ισχύει σήμερα.
«Η περαιτέρω προώθηση των συναλλαγών μέσω καρτών πληρωμών, χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, αλλά και λοιπών ηλεκτρονικών μέσων, θα οδηγήσει σε ουσιαστικά αποτελέσματα στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα του συνεδρίου «Digital Banking Money Conference 2013: Τράπεζες 2.0 – Ενοποίηση πληροφοριακών συστημάτων και ψηφιακές πληρωμές» της Ethos Media.
Μάλιστα, από τον Σεπτέμβριο θα προχωρήσουν πρωτοβουλίες για την παροχή κινήτρων σε όσους κάνουν χρήση καρτών πληρωμών για τις συναλλαγές τους. Ο κ.Θεοχάρης πάντως τόνισε ότι το θέμα θα τεθεί υπό διαβούλευση, γιατί υπάρχουν διαφορετικές απόψεις με τα υπέρ και τα κατά της μείωσης του σχετικού ορίου.
voria.gr


Έχουμε επιλέξει την παραίτηση κι αυτό είναι πιο επικίνδυνο κι από μια λαϊκή εξέγερση


SONY DSC


του Στρατή Μαζίδη
Όσοι ενημερωνόμαστε μέσα από τα ιστολόγια, διαβάζουμε καθημερινά γράμματα ανθρώπων που είτε έδωσαν τέρμα στη ζωή τους είτε ετοιμάζονται για αυτό αλλά το καθυστερούν με την ελπίδα να τους συμβεί κάτι που θα αλλάξει τη ζωή, ακόμη κι αν την τερματίσει.
Όπως το αντιλαμβάνομαι, ο θάνατος αποτελεί πάντα το τέρμα μιας πορείας σε αυτή τη ζωή. Εμείς ως κοινωνία προφανώς προσπελάσαμε αρκετά ενδιάμεσα στάδια.
Μέσα από τις σκέψεις απελπισμένων ανθρώπων συμπεραίνω πως προτιμάμε το θάνατο από το να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση.
Μας είναι πιο εύκολο να πάρουμε φόρα και να πηδήξουμε από το μπαλκόνι ή να αυτοπυροβοληθούμε από μια ψήφο στην κάλπη. Γιατί δεν μπορεί, αν το σύνολο της απελπισμένης ελληνικής κοινωνίας δεν ψήφιζε Σαμαρά και τα ψευδοαριστερά δεκανίκια του, σήμερα δε θα ήταν πρωθυπουργός. Θα μου πείτε, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα; Δεν το γνωρίζω. Μπορεί ναι, μπορεί όχι.
Εν πάση περιπτώσει, το γεγονός ότι ως κοινωνία επιλέγουμε το θάνατο από την ανατροπή ενάντια σε κάτι που μας σκοτώνει, είναι ανησυχητικό. Φανερώνει παραίτηση και αδιαφορία.
Πολύ φοβάμαι ότι έχουμε εγκαταλείψει το παιχνίδι. Παίζουμε κι όσο πάει. Η κατάσταση μας έχει πάρει ψυχολογικά από κάτω ενώ απουσιάζουν εκείνα τα ερίσματα, τα κίνητρα που θα μας έκαναν πρόθυμους να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας και να τα οικοδομήσουμε όλα από την αρχή. Μας λείπει το όραμα. Κάποτε για παράδειγμα υπήρχε η Μεγάλη Ιδέα και η φτωχο-Ελλάδα όχι απλά διπλασιάστηκε, αλλά προσωρινά είχε φτάσει έξω από την Αγκυρα. Σήμερα; Υπάρχει ένα εθνικό όραμα ή έστω κάτι να εμπνεύσει αυτό το λαό; Διότι δεν μπορεί να αποτελεί εθνικό στόχο η παραμονή σε ένα νόμισμα, δηλαδή η πίστη σε τυπωμένο χαρτή και σμιλευμένο μπρούτζο.
Απλά πορευόμαστε. Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Με τη διαφορά ότι ο πάτος της είναι γεμάτος τρύπες.

Η παραίτηση που έχουμε επιλέξει είναι πολύ πιο επικίνδυνη από μια λαϊκή εξέγερση που πλέον ως σενάριο έχει πια ξεθυμάνει. Ίσως γιατί η δεύτερη έστω και με πολλές αρνητικές πτυχές χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη ζωής. Πρέπει να είσαι ζωντανός για να αντιδράσεις σε κάτι. Ενώ η πρώτη διακρίνεται από τη νέκρα.
freepen.gr


Μητσοτάκης: Όσοι προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ δεν κινδυνεύουν – Ποιοι είναι οι πρώτοι στη λίστα

C263FEAE167EBC500C977A75F76ACF53.jpg
Όπως επισημαίνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Βήμα της Κυριακής, «υποχρεωτικές απομακρύνσεις θα προκύψουν και από καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, μια διαδικασία που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα».
«Πρώτοι στη λίστα προς αποχώρηση βρίσκονται οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς και αυτοί που μπήκαν στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά, δηλώνει στο «Βήμα της Κυριακής» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως επισημαίνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «υποχρεωτικές απομακρύνσεις θα προκύψουν και από καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, μια διαδικασία που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα», όπως σημειώνει, «παρότι έχει γίνει αρκετή δουλειά προπαρασκευής σε αυτή την κατεύθυνση. Η οριστική επίλυση του προβλήματος των προσωρινών διαταγών θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν πετύχει καθεστώς μονιμοποίησης καταστρατηγώντας βάναυσα το πνεύμα του Συντάγματος. Μόνο όταν εξαντληθούν αυτές οι κατηγορίες θα καταφύγουμε στη δεξαμενή της κινητικότητας», τονίζει ο υπουργός εξηγώντας πως θα αντλήσει από τη δεξαμενή του Δημοσίου υπαλλήλους προς απόλυση.
Ειδικά για τη Δημοτική Αστυνομία αναφέρει: «Η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει πετύχει ως θεσμός, παρότι είναι στελεχωμένη με υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό. Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα προσφέρουν πολύ περισσότερο στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας αν ενταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία».
Τονίζει, πάντως, πως «όσοι έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ δεν κινδυνεύουν με απόλυση. Αυτή την πρόταση την έχω καταθέσει πρώτος εδώ και δυο, περίπου, χρόνια. Παραμένω δηλαδή σταθερός στις απόψεις, τις οποίες και δεν μεταβάλλω ανάλογα με το δημόσιο αξίωμα που κατέχω».
Εν τω μεταξύ, μιλώντας στη Realnews, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, τονίζει πως «όσοι αρνηθούν να μετακινηθούν στις νέες θέσεις στο πλαίσιο της κινητικότητας θα απολυθούν». Δηλώνει επίσης ότι σέβεται το δικαίωμα στη διαμαρτυρία αλλά διαμηνύει πως «η πολιτεία δεν πρόκειται να επιτρέψει την υποταγή της χώρας στα άκρα και τις ακρότητες». Δεν αποκλείει να κλείσουν οργανισμοί «που δεν έχουν λόγο ύπαρξης» αν και υπογραμμίζει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους ΟΤΑ.
Τέλος, στην ίδια εφημερίδα, η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη υπογραμμίζει ότι «μέχρις ώρας δεν έχουμε δει να φεύγουν από το Δημόσιο ούτε οι επίορκοι. Η λέξη αξιολόγηση δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιο».

Ποιοί και γιατί έθαψαν το φάκελο της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια;

Λίγες μέρες πριν συμπληρωθούν 3 χρόνια από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια το «ΘΕΜΑ» της Κυριακής φέρνει ξανά την υπόθεση στο φώς τη δημοσιότητας
SECTA-GIOLIAS
Η έρευνα από την Αντιτρομοκρατική έμεινε στην μέση, η δικογραφία δεν σχηματίστηκε ποτέ και η οργάνωση που με προκήρυξη ανέλαβε την ευθύνη έχει εξαφανιστεί. Η οικογένεια του δημοσιογράφου βλέποντας ότι η Αστυνομία ουσιαστικά έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, εδώ και λίγες ημέρες με αίτημα της στον εισαγγελέα ζητά να φύγει ο φάκελος από την Αντιτρομοκρατική και να αναλάβει ανακριτής εξ ολοκλήρου τις έρευνες.
Ποιοί τελικά εκτέλεσαν τον Σωκράτη Γκιόλια και γιατί; Τι έγινε η «Σέχτα Επαναστατών» και για ποιόν λόγο η αστυνομία έχει βάλει στην άκρη την υπόθεση;
Επισήμως το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δεν λέει το παραμικρό. Πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι η οργάνωση που μέχρι στιγμής έχει δολοφονήσει δύο ανθρώπους και έχει κάνει άλλες δύο ένοπλες επιθέσεις έχει αδρανοποιηθεί καθώς μέλη της βρίσκονται στη φυλακή για άλλες υποθέσεις.
Με απλά λόγια η Αντιτρομοκρατική θέλει να πιστεύει ότι ουσιαστικά έχει εξαρθρώσει την οργάνωση, χωρίς ωστόσο να μπορεί να το ανακοινώσει επισήμως. Τρία πρόσωπα, τα οποία οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής θεωρούσαν την επιχειρησιακή ομάδα της «Σέχτας Επαναστατών», και άλλα τρία που είχαν περιφερειακό, δευτερεύοντα ρόλο έχουν «παροπλιστεί» για διαφορετικούς λόγους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η οργάνωση δεν μπορεί ανά πάσα στιγμή να επαναδραστηριοποιηθεί με άλλη σύνθεση, κάτι που έχει κάνει στο παρελθόν, αφού από τα τρία πρώτα χτυπήματα και τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια μεσολάβησε περισσότερο από ένας χρόνος. Η αποκάλυψη ότι τρία χρόνια από τη δολοφονία του δημοσιογράφου η υπόθεση δεν έχει πάει στον ανακριτή είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο οι αρμόδιοι αντιμετώπισαν την υπόθεση. Ωστόσο το δεδομένο αυτό δεν είναι το μοναδικό που γεννά ερωτήματα. Οι πληροφορίες λένε ότι στο κομμάτι των πειστηρίων και των καταθέσεων η αστυνομία ενήργησε πλημμελώς.
Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, δεν κλήθηκε να δώσει λεπτομερή κατάθεση ο μοναδικός άνθρωπος που έζησε δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο το σκηνικό του θανάτου. Μοιάζει απίστευτο, αλλά η σύζυγος του Σωκράτη Γκιόλια δεν εξετάστηκε ποτέ από τους αστυνομικούς. Στον φάκελο που έχει η Αστυνομία υπάρχει μια μονοσέλιδη κατάθεση, η οποία, όμως έχει μόνο μερικές κουβέντες που μπόρεσε να εκστομίσει η σύζυγος του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου στους αστυνομικούς τη στιγμή που έφτασαν στο σημείο αμέσως μετά τη δολοφονία. Κανείς έμπειρος αξιωματικός δεν την πλησίασε να της ζητήσει λεπτομέρειες για να μάθει περισσότερα στοιχεία ή να της ανασύρει από τη μνήμη περιστατικά ή συμβάντα που τυχόν συνέβησαν πριν από τη δολοφονία και ενδεχομένως θα μπορούσαν να λύσουν το μυστήριο. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο αδερφός του Σωκράτη Γκιόλια, Περικλής, κλήθηκε δέκα ημέρες μετά το συμβάν και έδωσε μια απλή κατάθεση στους αστυνομικούς χωρίς καν να έχει επανεξεταστεί.
Φυσικά, κατάθεση στην Αντιτρομοκρατική δεν έχει δώσει κανείς από τους συνεργάτες, γνωστούς και φίλους του δημοσιογράφου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως και στο κομμάτι των πειστηρίων υπάρχει κενό.
Δεν είναι δυνατόν, τρία χρόνια μετά τη δολοφονία, κανείς από τους αστυνομικούς να μην έχει ζητήσει για έρευνα το προσωπικό λάπτοπ του Σωκράτη Γκιόλια και το ένα από τα δύο προσωπικά του τηλέφωνα.
Η Αντιτρομοκρατική, που χαρακτηρίζεται για τους ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς της σε κάθε υπόθεση για την αναζήτηση στοιχείων στην περίπτωση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια δεν έκανε αυτά που έπρεπε, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί η προχειρότητα και να βγουν στην επιφάνεια λάθη του παρελθόντος.
Φίλοι, γνωστοί αλλά και πρόσωπα του περιβάλλοντος του δημοσιογράφου όλο αυτό το διάστημα προσπαθούν να μάθουν με όποιους τρόπους μπορούν την αλήθεια και να πιέσουν καταστάσεις προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εξιχνίασης της υπόθεσης.
Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο που διαδραματίστηκε μεταξύ προσωπου του περιβάλλοντος του Σωκράτη Γκιόλια και υψηλά ιστάμενου εισαγγελικού λειτουργού. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος επισκέφθηκε το γραφείο του εισαγγελέα προκειμένου να μάθει λεπτομέρειες και να ζητήσει εξηγήσεις γιατί η υπόθεση έχει παγώσει και δεν υπάρχει πρόοδος στις έρευνες. Η απάντηση που πήρε τον εξόργισε: «Τι θέλετε και επιμένετε 3 χρόνια μετά;»
Ο διάλογος που ακολούθησε μεταξύ των δύο προσώπων ήταν έντονος. Μάλιστα όσοι ήταν έξω από την πόρτα του γραφείου κατάλαβαν ότι μέσα η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα έκρυθμη.. Τελικά, η οικογένεια του Σωκράτη Γκιόλια βλέποντας τα λάθη και τις παραλείψεις της Αντιτρομοκρατικής αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλία προκειμένου να ξεκολλήσει η κατάσταση. Έτσι πριν απο μία εβδομάδα ζήτησε ο φάκελος να πάει στον ανακριτή για να προχωρήσει η υπόθεση.
Και ντοκιμαντέρ στην μνήμη του..
Ντοκιμαντέρ στην μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες. Αναμένεται μάλιστα να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα στο ίντερνετ. Στο ντοκιμαντέρ μιλούν για πρώτη φορά ορισμένοι από τους συνεργάτες του δημοσιογράφου που έγραφαν στο troktiko.blogspot.com αλλά και φίλοι του. Όσοι από τους συνεργάτες του έχουν μιλήσει επικεντρώνονται στον τρόπο λειτουργίας του blog και στο πως αποφασιζόταν η προβολή των θεμάτων. Περισσότερα στο «ΘΕΜΑ» που κυκλοφορεί..
Το troktiko.blogspot.gr ξεκινά από την αρχή..
Τις τελευταίες ημέρες μετά από 3 χρόνια σιωπής στο troktiko.blogspot.gr πραγματοποιούνται ξανά αναρτήσεις, μέσω των οποίων οι διαχειριστές προμηνύουν την επαναλειτουργία του blog.
Επιλέγουμε ως troktiko.eu την προβολή του νέου ξεκινήματος του troktiko.blogspot.gr, δε θα κάνουμε την «πάπια» όπως κάνουν τα  portals των μεγαλοδημοσιογράφων. Οφείλουμε όλοι επίσης σε κάθε προσπάθεια της οικογένειας του Σωκράτη Γκιόλια να είμαστε δίπλα τους και να στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους.
Κύριε Υπουργέ της Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, Υπουργέ δικαιοσύνης κ. Αθανασίου διαβάζετε εφημερίδες; Διαβάζετε blogs; Την υπόθεση Γκιόλια στον ανακριτή και γρήγορα..
Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις & θα επανέλθουμε