ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΡΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ – ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Πολύ ισχυρότερος είναι ο αντιγερμανισμός σήμερα σε πολλές χώρες της Ευρώπης από τον αντιαμερικανισμό. Ακόμη και σε μια χώρα παραδοσιακά αντιαμερικανική όπως η Ελλάδα, το μίσος εναντίον της Γερμανίας από το οποίο διακατέχεται σύσσωμος ο πληθυσμός της χώρας μας έχει φτάσει σε πρωτοφανή ένταση για τα εβδομήντα χρόνια πουέχουν κυλήσει από το τέλος της ναζιστικής Κατοχής. Πολύ περισσότερο αντιγερμανικά παρά αντιαμερικανικά αισθήματα έχουν σήμερα οι Ελληνες όλων των πολιτικών πεποιθήσεων,από την άκρα Αριστερά έως τη Δεξιά.
Αιτία φυσικά είναι η εδραιωμένη πεποίθηση του ελληνικού λαού ότι οι Γερμανοί είναι αυτοί που επέβαλαν την ολέθρια πολιτική των μνημονίων εναντίον της Ελλάδας, μία πολιτική που καταποντίζει την οικονομία της χώρας και εξαθλιώνει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Ανάλογο μίσος κατά των Γερμανών για την ίδια αιτία αισθάνονται και οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Ιταλοί, οι Κύπριοι – σε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό ακόμη και οι Γάλλοι.
Το αντιγερμανικό στρατόπεδο στους κόλπους της Ευρωζώνης και της ΕΕ διαρκώς διευρύνεται,καθώς προσχωρούν σε αυτό αφενός περισσότερες χώρες και αφετέρου όλο και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα πολλών κρατών. Χώρες και λαοί αναζητούν μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα για να της αναγνωρίσουν τον ρόλο του ηγέτη του αντιγερμανικού στρατοπέδου αντίστασης στην πολιτική του Βερολίνου.Προσβλέπουν στη Γαλλία. Απογοητεύονται συνεχώς τη μια από τον Σαρκοζί την άλλη από τον Ολάντ, αλλά πάντα ελπίζουν, έχοντας τη βεβαιότητα ότι αν οι Γάλλοι τεθούν επικεφαλής, οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί θα συμπαραταχθούν με το Παρίσι.
Το ζήτημα δεν είναι μόνο αν θα υλοποιηθούν αυτές οι προσδοκίες των Ευρωπαίων του Νότου, αν και αυτό είναι σίγουρα το σημαντικότερο. Δεν στερείται, όμως, καθόλου σημασίας το γεγονός ότι διακόσια εκατομμύρια Ευρωπαίοι ψάχνουν να βρουν ηγέτη του αντιγερμανικού μετώπου. Δεν είμαστε βέβαιοι ότι η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και οι υπόλοιποι Γερμανοί ηγέτες έχουν συνειδητοποιήσει βαθιά πόσο επιζήμιο είναι αυτό για τη Γερμανία και απλώς αδιαφορούν για το αντιγερμανικό μίσος από αλαζονεία ή επειδή γνωρίζουν ότι η οικονομική ελίτ της Γαλλίας είναι απολύτως εξαρτημένη από το Βερολίνο, καθώς μισό αιώνα τώρα η Γαλλία λυμαίνεται ως παράσιτο τη γερμανική οικονομία.
Η φυλετική υπεροψία των Γερμανών έναντι όλων των άλλων ευρωπαϊκών λαών, η Δεξιά ιδεολογία της γερμανικής κυβέρνησης και ο τόσο προσφιλής στους Γερμανούς μηχανιστικός τρόπος σκέψης δεν τους επιτρέπουν τη γρήγορη κατανόηση της τεράστιας ζημιάς που υφίσταται η Γερμανία από τη σταδιακή αναβίωση της ψυχολογίας των μετώπων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στις συνειδήσεις πολλών, πολλών δεκάδων εκατομμυρίων Ευρωπαίων που υποτίθεται ότι σήμερα είναι εταίροι τους στην ΕΕ και την Ευρωζώνη. Πανηγυρίζουν και χαίρονται οι Γερμανοί όσο αυτοί κερδίζουν από την καταβαράθρωση των πιο αδύναμων εταίρων τους που χρησιμοποιούν το ευρώ. Νομίζουν ότι δεν έχει καμία πρακτική πολιτική ή οικονομική συνέπεια η πεποίθηση εκατομμυρίων πολιτών ότι η Μέρκελ με το ευρώ πέτυχε αυτό που απέτυχε να κάνει ο Χίτλερ με τα τανκς - να καθυποτάξει ολόκληρη την Ευρώπη! Σφάλλουν, όπως θα αποδειχθεί πολύ συντομότερα από όσο φαντάζονται.
Η αλήθεια είναι πως το γεγονός ότι οι Γερμανοί ηγέτες συζητούν με εθελόδουλους πολιτικούς ηγέτες, οι οποίοι πρόθυμα υπακούουν ασυζητητί σε οποιαδήποτε απαίτηση του Βερολίνου, δεν τους βοηθά να αντιληφθούν την έκταση της οργής και του μίσους που προκαλεί η πολιτική που επιβάλλουν στην ΕΕ. Τα δεκάδες εκατομμύρια Ευρωπαίων, που σήμερα τρέφουν όλο και πιο βίαια αντιγερμανικά αισθήματα, δεν είναι ούτε άνθρωποι των Αμερικανών, ούτε αριστεριστές, ούτε τεμπέληδες που ενοχλήθηκαν επειδή οι Γερμανοί έπαψαν δήθεν να τους χρηματοδοτούν για να κάθονται, να παίζουν τάβλι και να πίνουν ούζα.
Η συντριπτική πλειονότητά τους δεν είχε ποτέ αντιγερμανικές προκαταλήψεις. Αντιθέτως, πολλοί από αυτούς θαύμαζαν και χειροκροτούσαν δημοσίως στην Ελλάδα και σε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο το 2003 τον σοσιαλδημοκράτη Γερμανό Σρέντερ και τον δεξιό Γάλλο Σιράκ, όταν όρθωναν το πολιτικό ανάστημά τους και έκαναν υπερήφανους τους Ευρωπαίους ξεστομίζοντας αποφασιστικό «Οχι» στις ΗΠΑ που τους πίεζαν να συμμετέχουν στην εισβολή υποδούλωσης του Ιράκ, την ώρα που η Αγγλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία συμπεριφέρονταν σαν δούλοι της Ουάσιγκτον. Προφανώς, όμως, όλα αυτά αφήνουν εντελώς αδιάφορο τον Σόιμπλε, ο οποίος ήρθε να επιθεωρήσει ως «γκαουλάιτερ» τα αποτελέσματα τηςολέθριας για τους Ελληνες πολιτικής του, με φόντο την Ακρόπολη.
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Πολύ χαρούμενος φαίνεται ο κ. Κωνσταντόπουλος (κάτω αριστερά) που ψήφισε την απόλυση χιλιάδων ανθρώπων ....εεε και μήπως δεν έχει να φάει



.....(και που και πάλι δεν πήρε υπουργείο.....)., καθώς περιμένει να συγχαρεί το αφεντικό.

Κο- κο -κο...Κουκοδήμος! Αντάρτης του γλυκού νερού ο βουλευτής της ΝΔ!..... ενώ οι άλλοι βολευτές μας εεεε με τα δυο χεριά ντροπή (Πού να την βρουν την έχασε κανένας)?



"Αντάρτης" του γλυκού νερού ο Κώστας Κουκοδήμος. Ο βουλευτής της ΝΔ που απειλούσε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι δεν θα ψηφίσει, επειδή η αφεντιά του ήθελε υπουργείο, τελικά δεν καταψήφισε ούτε ένα άρθρο. Τελικά σε λάθος άθλημα έκανε καριέρα. Αντί για το άλμα εις μήκος , έπρεπε να κάνει στην ενόργανη! Θα ήταν καλύτερος και από τον Ιωάννη Μελισσανίδη...

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/615504/Ko-ko-ko-Koykodimos.aspx


ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΠΑΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ..... Η Αποκεντρωμένη διοίκηση απέρριψε τις προσφυγές των καφετεριών, αλλά αυτές και ο Δήμος Κατερίνης εξακολουθούν να παρανομούν. Υπάρχει εισαγγελέας στην Κατερίνη;,


Εδώ όλη η 5449/2013 απόφαση:

Σημαντικά θεωρούμε τα εξής αποσπάσματά της: 

α.
"33........δεν είναι δυνατή η χορήγηση αναστολής εκτέλεσης κατά προσβαλλόµενης πράξης των ∆ήµων, συνεπώς και κατά της καθ’ ού οι προσφυγές, ελλείψει ρητής περί του αντιθέτου, νοµοθετικής πρόβλεψης."
Άρα ήδη από πέρυσι τον Ιανουάριο του 2012  τα πατάρια είναι παράνομα και όσα λένε ο Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι περί αναστολής των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης δεν είναι αλήθεια και τα πατάρια, οι τέντες κλπ είναι παράνομα και  οι αιρετοί και οι επιχειρηματίες διατηρώντας τα διαπράττουν ποινικά αδικήματα.

β.
Παρακάτω βλέπουμε πως δικηγόρος κάποιας καφετερίας είναι ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Λιακόπουλος, ο οποίος όχι μόνο δεν πράττει τα νόμιμα για τις παράνομες και αυθαίρετες τέντες, πατάρια κλπ. αλλά τις υπερασπίζεται και νομικά......Δικαίωμά του να εκπροσωπεί όποιον θέλει, αλλά και υποχρέωσή του να εφαρμόζει τον νόμο........
.............
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
1) Απορρίπτουµε τις προσφυγές των Νικολάου ∆ιαµαντίδη, ΧριστίναΛιάπη, Θωµά Κοκκινοπλίτη, «Μπράτσος Στυλιανός Μονοπρόσωπη εταιρία ΕΠΕ», ∆ηµητρίου Μαργαρίτη, «Γεώργιος Τζιάτζιος & Σια ΕΕ», «CITY BAR Ι.Κ.Ε.», Ελένης Ντούφα, Βασιλείου Παπαδόπουλου, «ΣΠΑΝΟΣ – ΓΚΛΙΑΤΗΣ ΟΕ», «BAG ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΕΠΕ», Γεωργίου Μερίκου, «Πέτρος Μανώλης & Σια ΟΕ», «Αφοί Ηλία Πόδα ΟΕ», «Χριστίνα Βραχνού – Κωνσταντίνος Κωστίκος Ο.Ε.»,  «Ιορδανίδης Χρήστος και Σια Ο.Ε.», κατά της αριθµ. 197/2013 απόφασης του ∆ηµοτικού Συµβουλίου του ∆ήµου Κατερίνης, που αφορά στην τροποποίηση της αριθµ. 263/2012 όµοιας του, σχετικά µε την τροποποίηση της αριθµ.  674/2011 όµοιας απόφασής του µε θέµα «Τροποποίηση της αριθµ. 642/2011  απόφασης του ∆.Σ. σχετικά µε τον καθορισµό χρήσης κοινόχρηστων χώρων, πλατειών, πεζοδροµίων, πεζόδροµων, αιγιαλού κλπ. ∆ήµου Κατερίνης» και εναρµόνιση της αριθµ. 228/2012 απόφασής του µε θέµα «Ψήφιση κανονισµού λειτουργίας Κ.Χ. - πεζόδροµων- πλατειών ∆ηµοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων του ∆ήµου Κατερίνης» στην παραπάνω τροποποίηση», ύστερα από την αριθµ. 54/2013 εισήγηση της οικείας Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για τους αναφερόµενους στο σκεπτικό της παρούσης λόγους. 
2) Νοµίµως, ελήφθη η αριθµ. 197/2013 απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου του ∆ήµου Κατερίνης.
Η παρούσα απόφαση µπορεί να προσβληθεί από οποιονδήποτε έχει έννοµο συµφέρον, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 151 του Ν.  3463/2006, ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του ιδίου ως άνω νόµου, όπως τροποποιήθηκε µε το άρθρο 17 του Ν. 3812/2009 (ΦΕΚ ΑΔΑ: ΒΛ4ΘΟΡ1Υ-ΥΚΦ22 234/Α/2009), εδρεύουσας στη Θεσσαλονίκη (Ταχ. ∆/νση : Τ.Οικονοµίδη & Καθ. Ρωσσίδη 1, Τ.Κ. 54008), εντός προθεσµίας ενός (1) µηνός από την έκδοση ή την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής. 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΟΥΝΤΖΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 
1. ∆ήµο Κατερίνης
Κατερίνη Πιερίας
(µε αποδεικτικό παραλαβής που θα 
σταλεί στην Υπηρεσία µας)
2. Γεώργιο Αντωνόπουλο
Αγ. Λαύρας 22 – Κατερίνη
3. Αθανάσιο Μαργαρίτη
Σολωµού 10 – Κατερίνη
4. Αθανάσιο Λιακόπουλο
Σολωµού 6 – Κατερίνη
5. Αχιλλέας Νικολαḯδης
Παν. Τσαλδάρη 2 – Κατερίνη
6. Χρήστος Παπαγιάννης
Θεσσαλονίκης 84 – Κατερίνη
7. Αναστάσιος Κορδονούλης
25ης Μαρτίου 5 – Κατερίνη
8. Κώστας Καραφουλίδης
Κανάρη 5 - Κατερίνη
9. Αθανάσιο Ελευθεριάδη
Βάρναλη 5 – Κατερίνη
(Πληρεξούσιους ∆ικηγόρους & Αντίκλητους των προσφευγόντων προκειµένου να ενηµερώσουν τους εντολείς τους) 


Read more: http://toaftonoito.blogspot.com/2013/07/blog-post_6745.html#ixzz2ZQ8Bt9Zb

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ





ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ LASER
9η Η ΖΩΗ ΜΑΝΙΩΤΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΑ LASER 4,7
Το Σάββατο 13 Ιουλίου ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο-Ευρωπαΐκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας LASER RADIAL, STANDART και 4,7 που πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Μπάλατον της Ουγγαρίας 6-13 Ιουλίου με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 σκαφών από όλες τις κατηγορίες. Μεταξύ αυτών και η Ζωή Μανιώτη του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που συμμετείχε στην κατηγορία Laser 4,7 κάτω των 18 ετών.
            Τις τρεις πρώτες μέρες των αγώνων μόνο μια ιστιοδρομία πραγματοποιήθηκε λόγω άπνοιας, αλλά τις επόμενες ημέρες άλλαξε ο καιρός και το τέλος της πέμπτης ημέρας των αγώνων(12/7) βρήκε τη Ζωή Μανιώτη να βρίσκεται μετά από 6 ιστιοδρομίες στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με βάσιμες ελπίδες για ένα μετάλλιο. Δυστυχώς την έκτη και τελευταία ημέρα των αγώνων η κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε και μια ατυχία στην τελευταία ιστιοδρομία της στέρησε ένα μετάλλιο και την έφερε τελικά  στην ένατη θέση μεταξύ 130 σκαφών της κατηγορίας της.  

            Ο Έφορος Ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κος Λύρας Αθανάσιος δήλωσε « Η Ζωή Μανιώτη είναι μια ιστιοπλόος με πολύ καλές επιδόσεις τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι ήταν τρίτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Αυστρία και πριν δυο μήνες πρώτη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας εδώ στην Κατερίνη. Το πλασάρισμά της στην πρώτη δεκάδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος αποδεικνύει το υψηλό αγωνιστικό επίπεδό της και δικαιώνει την απόφαση της Διοίκησης του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης να καλύψει τα έξοδα αποστολής και συμμετοχής της αθλήτριας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Της ευχόμαστε υγεία και καλή συνέχεια» 

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από την 1η ανάβαση στον Όλυμπο, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εξέδωσαν αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων & φεγιέ, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν στην Παλαιά Μονή Αγίου Διονυσίου και στη θέση «Πριόνια», με ειδική σφραγίδα κυκλοφορίας στις 20/7/2013


Γραμματόσημα για τα 100 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο θα παρουσιαστούν στην Παλαιά Μονή Αγίου Διονυσίου και στη θέση «Πριόνια»


Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:Πέφτει η αυλαία των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                               ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                           Κατερίνη,  18 Ιουλίου  2013




                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




      Πέφτει η αυλαία των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια
                            από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο


Γραμματόσημα για τα 100 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο θα παρουσιαστούν στην Παλαιά Μονή Αγίου Διονυσίου και στη θέση «Πριόνια»


Πέφτει η αυλαία του προγράμματος των επετειακών εκδηλώσεων, για τη συμπλήρωση  100 χρόνων,  από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο,  τον Ιούλιο του 1913, από τον Λιτοχωρίτη Χρήστο Κάκαλο και τους Ελβετούς Fred Boissonnas και Daniel Baud Bovy.




Οι εκδηλώσεις που κορυφώνονται το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013, αναμένεται να προσελκύσουν πλήθος κόσμου, πολιτών και επισκεπτών της Πιερίας. Άλλωστε, οι λάτρεις του θρησκευτικού και του ορειβατικού τουρισμού θα έχουν τη δυνατότητα να παραστούν στη δοξολογία στην Παλαιά Μονή του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω και στην Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση στον «Προφήτη Ηλία».



Στις 10 το πρωί του Σαββάτου 20 Ιουλίου 2013 θα τελεστεί δοξολογία  στην Παλαιά Μονή του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω. Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εξέδωσαν αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων & φεγιέ,  τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα  να προμηθευτούν  στην Παλαιά Μονή Αγίου Διονυσίου και στη θέση «Πριόνια», με ειδική σφραγίδα κυκλοφορίας στις 20/7/2013.



Στη συνέχεια και μετά το πέρας της δοξολογίας θα γίνει η έναρξη της 73ης Πανελλήνιας Ορειβατικής Συγκέντρωσης στον «Προφήτη Ηλία» στον Όλυμπο  και συγχρόνως θα γίνει και αναρριχητική συνάντηση, όπου θα αναβιώσουν και στιγμές από την 1η ανάβαση στον Όλυμπο. Η εν λόγω συγκέντρωση  θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013.



Οι εκδηλώσεις που τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και των ΕΛΤΑ, συνδιοργανώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το Δήμο Δίου-Ολύμπου, την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης,  την Παλαιά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, το  Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Λιτοχώρου, με γνώμονα την προβολή  του Ολύμπου, τον εορτασμό του σημαντικού γεγονότος της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την 1η ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου και  την ανάδειξη του αθλητισμού.


Οι συνδιοργανωτές επιμελήθηκαν ένα πρόγραμμα που θα τιμήσει τους  πρώτους  «κατακτητές» της κορυφής του Ολύμπου και θα παροτρύνει τον κόσμο να επισκεφθεί τον Όλυμπο, να παρακολουθήσει ποικίλες εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό και συμβάλουν στην αύξηση της τουριστικής κίνησης.




Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Σοφία Μαυρίδου προσκαλεί τον κόσμο να τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις, στηρίζοντας δράσεις και ενέργειες που αποδεικνύουν την αγάπη για τον τόπο μας αλλά και συνδράμουν στην ανάδειξή του προς όφελος της τοπικής οικονομίας.






Συγχωνεύσεις νοσοκομείων και τιμολόγηση νέων φαρμάκων στην ατζέντα του υπουργού Υγείας


Εντός 10ημερου αρχίζουν οι συγχωνεύσεις στην Αττική - Κλινικός έλεγχος σε ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία


Σε νέα μείωση της τιμής των γενοσήμων φαρμάκων θα προχωρήσει το υπουργείο Υγείας. Οπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η επόμενη τιμολόγηση των γενοσήμων θα περιλαμβάνει μείωση της τιμής τους κατά 5%.

Παράλληλα, το υπουργείο προχωρεί στην τιμολόγηση και των καινοτόμων φαρμάκων - αποτελεί πάγιο αίτημα της φαρμακευτικής αγοράς τα τελευταία δυόμιση χρόνια- αλλά και στην "απελευθέρωση" των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) σε ο,τι αφορά τα σημεία πώλησής τους. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα συμπληρώματα διατροφής και οι βιταμίνες θα διατίθενται εκτός φαρμακείων - σημειώνεται ότι αυτό είναι ένα απο τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει η τρόικα.

Σε ό,τι αφορά τα καινοτόμα φάρμακα ο κ. Γεωργιάδης συσχέτισε, πάντως, την διαδικασία τιμολόγησής τους και την ένταξη τους στη λίστα των σκευασμάτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας και διατίθενται για τους κατά κύριο λόγο πάσχοντες απο σοβαρές ασθένειες, με τη συνέπεια των φαρμακευτικών εταιριών στην καταβολή του claw back, της επιστροφής δηλαδή του ποσού της υπέρβασης των δαπανών.

Εντός 10ημερου αρχίζουν οι συγχωνεύσεις στην Αττική
Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι ο επανασχεδιασμός του υγειονομικού χάρτη δεν περιλαμβάνει κλείσιμο κανενός νοσοκομείου  αλλά μόνον αλλαγές χρήσεως. Μάλιστα, εντός των ερχόμενων δύο εβδομάδων θα παρουσιάσει, όπως είπε, το πλήρες σχέδιο της αλλαγής χρήσεως πέντε νοσοκομείων στο λεκανοπέδιο σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν καταρτίσει οι αρμόδιοι της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Πρόκειται κατά πληροφορίες για μικρά νοσοκομεία, χαμηλής πληρότητας, όπως το "Αγία Βαρβάρα", το Σπηλιοπούλειο, το "Πατησίων" κ.α., τα οποία σχεδιάζεται να λειτουργούν ως Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού για πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Από τον αναπροσανατολισμο των νοσοκομείων, όπως τον προσδιόρισε ακριβώς ο υπουργός, θα προκύψει και το πρώτο κύμα των υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα / κινητικότητα. Πρόκειται για 1250 υπαλλήλους.

Κλινικός έλεγχος σε ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία
Αμεσα θα "μπουν" στις ιδιωτικές κλινικές για να ελέγξουν τις νοσηλείες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ οι ιδιώτες ελεγκτές, κατά το βρετανικό μοντέλο. Ο κ. Γεωργιάδης αποσαφήνισε ότι αυτός ο τρόπος ελέγχου θα αρχίσει εντός του καλοκαιριού με συμφωνίες που θα υπογράψει με τις ελεγκτικές εταιρίες ο ΕΟΠΥΥ. Σε πρώτη φάση θα ελέγχονται οι νοσηλείες στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και σε επόμενο στάδιο οι ελεγκτές θα μπουν και στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Σύμφωνα, πάντως, με μελέτη, που επικαλέστηκε ο υπουργός Υγείας, και η οποία αφορούσε το Ταμείο των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, ο κλινικός έλεγχος από ιδιώτες σε ό,τι αφορά στην αναγκαιότητα των ιατρικών πράξεων και θεραπειών οδήγησε σε μείωση κατά 16% στα θεραπευτήρια και κατά 25% στα δημόσια νοσοκομεία από τις αρχικές προϋπολογισθείσες δαπάνες.

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Π.)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την παρούσα ενημερώνουμε όλους τους φορολογούμενους ότι οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί, σε εφαρμογή της απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., δεν στέλνουν δηλώσεις στο TAXISnet από 16/7 μέχρι και την Δευτέρα 22/7/13.

Οι λόγοι είναι οι εξής:
1.- ενώ έχει ψηφισθεί και ισχύει νόμος για 5μηνη προθεσμία (1/2-30/6) υποβολής των φορολογικών δηλώσεων το Υπουργείο αυθαίρετα και καταστρατηγώντας τον ΙΣΧΥΟΝΤΑ νόμο όρισε σαν περίοδο υποβολής των δηλώσεων το διάστημα 1/7-30/8
2.- η ύπαρξη πάρα πολλών τεχνικών προβλημάτων στο TAXIS λόγω αναβαθμίσεων αλλά και ηλεκτρονικής ενοποίησης των Δ.Ο.Υ. δεν μας επιτρέπουν να εργαζόμαστε όλες τις ώρες και ημέρες λειτουργίας των γραφείων μας
3.- με προγραμματισμένες διακοπές το TAXIS σταματάει από τις 4μμ-9μμ την λειτουργία του για συντήρηση ακόμη και στην περίοδο υποβολής των δηλώσεων που είναι πολύ παραγωγικό διάστημα για την δουλειά μας
4.- η μείωση του διαθέσιμου χρόνου ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ να αφιερώσουμε τον αναγκαίο χρόνο για να κάνουμε σωστά την δουλειά που ξέρουμε προς όφελος των πελατών μας που μας πληρώνουν και προς τους οποίους, και ΜΟΝΟΝ, έχουμε ηθική και επαγγελματική υποχρέωση
5.- οι φετινές αλλαγές στα αναλυτικά ή πρόσθετα στοιχεία που απαιτούνται επιπλέον έχουν αυξήσει τον αναγκαίο χρόνο για τον σωστό υπολογισμό της φορολογικής επιβάρυνσης των πελατών μας, καθώς απαιτείται φορολογική ανάλυση των επιπτώσεων της κάθε επιλογής όχι μόνον στο σήμερα αλλά και στο μέλλον (π.χ. τόκοι καταθέσεων) ώστε να φροντίσουμε για την χρήση όλων εκείνων των μεθόδων προς προστασία του.
6.- Δηλώνουμε ότι αδυνατούμε να εργαζόμαστε 24 ώρες την ημέρα επί 7 ημέρες την εβδομάδα γιατί έτσι αποφάσισε η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και επιθυμεί η Τρόικα παρά του ότι τα μηχανήματα στο TAXIS θεωρητικά "δουλεύουν" 24 χ 7 ώρες την εβδομάδα
7.- Τόσο εμείς όσο και οι υπάλληλοι μας είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές και το λειτούργημα που ασκούμε απαιτεί το μέγιστο της πνευματικής μας διαύγειας
και αυτό συνεπάγεται και διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειές μας
Φορολογούμενε,
ο Λογιστής που νόμιμα ασκεί το Επάγγελμά του είναι υπεύθυνος απέναντι σου για την ορθή συμπλήρωση της δήλωσής σου και την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της υποχρέωσής σου προς το Δημόσιο
Αυτή η δέσμευσή μας μας υποχρεώνει να διεκδικήσουμε όχι παράταση αλλά καθορισμό νέου διαστήματος σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο.
Εμείς ζητήσαμε το 5μηνο να γίνει έστω 4μηνο.Μας είπαν ότι δεν τους το επιτρέπει το Μνημόνιο. Βέβαια ο νόμος που οι ίδιοι ψήφισαν λέει άλλα.
Δυστυχώς δεν έχουμε άλλο νόμιμο τρόπο άμυνας, εντούτοις ο κάθε Συνάδελφος έχει το δικαίωμα να αξιολογήσει κάποια απόλυτα έκτακτη ανάγκη και να στείλει κατ' εξαίρεση μια ή δύο δηλώσεις.
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Τροπολογίες στο Πολυνομοσχέδιο: Τι αλλάζει για τις καταργούμενες ειδικότητες, για τους πλεονάζοντες, τις μετατάξεις και τις τοποθετήσεις








ΜΑ ΤΟΣΟ ΚΡΑΓΜΕΝΗ ΑΔΕΡΦΗ ΠΙΑ?.Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΕΔΩΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΨΗΦΟ ΑΝΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ... ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ



20130718-001350.jpg
Από τη στιγμή που απουσίαζε από την ψηφοφορία, όπως φαίνεται ο Κουβέλης έδωσε τη δική του ψήφο ανοχής στο πολυνομοσχέδιο.
Λέτε να ονειρεύεται Να ξαναμπεί κάποια στιγμή στην κυβέρνηση;

 info by olympia


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ


Γ. Ολυμπίου 1,  Κατερίνη 60100


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η τετραήμερη εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στην Ζάκυνθο, όπως αυτή υλοποιήθηκε από 13 έως 16 Ιουλίου 2013.
Κατά την πρώτη ημέρα της εκδρομής και με την άφιξή τους στο νησί της Ζακύνθου, η διεύθυνση του ξενοδοχείου υποδέχθηκε τα μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας με ζωντανή ελληνική μουσική.
Κατά τη διαμονή τους στο πανέμορφο και καταπράσινο νησί, οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά σχεδόν όλα τα αξιοθέατά του, όπως τη Μπόχαλη, το λόφο Στράνη, το ναό του Αγίου Γεωργίου, το Καλαμάκι – Λαγανά, το Κερί, το χωριό Αργάσι, τον κόλπο του Γέρακα, το ναό της Αγίας Μαύρας, τη Μονή Ελευθερώτριας, τα γραφικά χωριά Άγιος Λέων – Έξω Χώρα – Μαριές, το Καμπί, το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, τον Άγιο Γεώργιο των Κρημνών, τις γαλάζιες σπηλιές του Αγίου Νικολάου όπου πολλοί τις επισκέφθηκαν με καραβάκι καθώς και το πασίγνωστο Ναυάγιο.
Μετά από τις τόσο γεμάτες από εικόνες ημέρες, τα βράδια ακολουθούσε διασκέδαση σε παραδοσιακά ταβερνάκια, βόλτες στο κέντρο της πόλεως αλλά και σε κέντρο διασκέδασης με ζωντανή μουσική ακούγοντας ζακυνθινές καντάδες. Ο μικρότερος συμμετέχων της εκδρομής, ο 6χρονος πλέον Γρηγόρης Βελλής, εγγονός του μέλους Ιωάννη Βελλή, γιόρτασε πανηγυρικά τα γενέθλιά του με τους γονείς και τους παππούδες του ως έκπληξη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου.
Κατά την επιστροφή τους έκαναν στάση στην πόλη της Πάτρας και επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, ενώ επέστρεψαν στην Κατερίνη διαμέσου της μεγαλύτερης γέφυρας της Ευρώπης στο Ρίο με στάση για γεύμα στην πανέμορφη Ναύπακτο.
Με την άφιξή τους στην Κατερίνη, όλοι οι εκδρομείς ευχαρίστησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που διοργάνωσαν την εκδρομή καθώς και τον ξεναγό και οδηγό του τουριστικού λεωφορείου του πρακτορείου Βελώνης για την άψογη μετακίνησή τους.
Ήταν μια μνημειώδης εκδρομή και αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2013 - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ


ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                         Κατερίνη  17-07-2013

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ                                    Αρ.Πρωτ.οικ/1846
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Π.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ

           ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ταχ. Δ/νση : 28ης Οκτωβρίου 40
Ταχ. Κωδ.:   60100
Πληροφορίες: ΕΛΕΝΗ ΠΡΟΒΙΔΑ
Τηλέφωνο :  2351351132
Email: e.provida@pieria.pkm.gov.gr

                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ανακοινώνουμε ότι:
            1. Στην Λαϊκή Αγορά  Λιτοχώρου υπάρχουν οι παρακάτω κενές θέσεις:
            Α. Για Παραγωγούς (αυγά, όσπρια, οπωρολαχανικά):  8 θέσεις
            Με αριθμούς θέσεων:  14, 19, 79, 80, 81, 83Β΄(Ιαν.-Μάρτιο), 86Β΄(Μάρτιο-Απρίλιο), 87.
            Β. Για Επαγγελματίες (προϊόντων γης): 1 θέση
            Με αριθμό θέσης:   82
            Γ. Για Επαγγελματίες (βιομηχανικών ειδών):  1 θέση
            Με αριθμό θέσης:  78
            2. Στην Λαϊκή Αγορά  Λεπτοκαρυάς υπάρχουν οι παρακάτω κενές θέσεις:
            Α. Για Παραγωγούς (αυγά, όσπρια, οπωρολαχανικά):  9 θέσεις
            Με αριθμούς θέσεων:  11 (Νοέμβριο-Απρίλιο), 19 (Νοέμβριο-Ιούνιο), 29Β΄(Νοέμβριο-Απρίλιο), 32Β΄(Οκτώβριο-Απρίλιο), 41, 54, 56, 68Β΄(Ιαν.-Μάϊο), 71Δ΄(Μάρτιο-Απρίλιο).
            Β. Για Επαγγελματίες (προϊόντων γης): 1 θέση
            Με αριθμό θέσης:   9Β΄.
           
            Σύμφωνα με το άρθρο 11 του αριθμ.51/13-03-2006 Π.Δ, όσοι επιθυμούν να τοποθετηθούν σε κενές θέσεις θα πρέπει να υποβάλουν στο Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε Πιερίας που βρίσκεται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας στον 1ο όροφο (τηλ. 2351351132, 2351351130), από 19-07-2013 έως 26-07-2013, αίτηση με  τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1.      Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
2.      Ο χρόνος κτήσης της άδειας
3.      Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας
4.      Φωτοτυπία της θεωρημένης άδειας
5.      Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα σε περίπτωση αναπηρίας
6.      Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρονται οι αγορές και ο αριθμός των κατεχόμενων θέσεων.
                                                                                Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ


                                                                              ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ "ΔΩΡΟ" ΣΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ 153 ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ, ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΤΑ

 Πέρασε το πολυνομοσχέδιο από τη Βουλή


Πέρασε το πολυνομοσχέδιο από τη Βουλή Με μικρές απώλειες η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πέρασε το πολυνομοσχέδιο μετά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε 15 άρθρα του. Όλα τα άρθρα εγκρίθηκαν με 153 ψήφους (από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), εκτός από το άρθρο 81 που πήρε 152 ψήφους. 

Εντύπωση προκάλεσαν η αρνητική ψήφος στο άρθρο 81 του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάρη Κουκουλόπουλου στο άρθρο 81 που αφορά την Δημοτική Αστυνομία, αλλά και η απουσία του Απόστολου Κακλαμάνη που είχε πει ότι δεν θα ψήφιζε τα άρθρα για τις απολύσεις εκπαιδευτικών. 

Απουσίασαν ακόμη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο Δημήτρης Κυριαζίδης της ΝΔ (ήταν στη Δράμα στην κηδεία της μητέρας του), οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθης Παναγούλης και Χαρά Καφαντάρη, αλλά και ο ανεξάρτητος Πάρις Μουτσινάς. Η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε το άρθρο 14, ενώ οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Μαρία Γιαννακάκη και Μαρία Ρεπούση ψήφισαν και το άρθρο 30. 

Τα άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία ήταν: -14 (απαλλαγές εισοδήματος μισθωτών) -30 (εναλλακτικός τρόπος υπολογισμού φορολογίας) -74 (αστική ασυλία στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας): -76 (Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας δήμων) -77 (προϋπολογισμοί δήμων) -78 (προϋπολογισμοί περιφερειών) -80 (σχολικοί φύλακες) -81 (Δημοτική Αστυνομία) -82 (απολύσεις καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης) -90 (διαθεσιμότητα) -91 (κινητικότητα) -93 (καταργήσεις θέσεων με υπουργική απόφαση) -103 (κατώτατος μισθός) -105 (προσωρινές διαταγές) -106 (μεταβατικές διατάξεις) 



Πηγή: www.lifo.gr


Η πολιτική αλαζονεία του Σαμαρά τον εμποδίζει να δει τι θα συμβεί

 Αυτός που στηρίζει την κυβέρνηση, αυτός και θα την ρίξει…
 Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κος Κουβέλης, δύο τουλάχιστον φορές, ανέφερε ότι σκοπός του κου Σαμαρά ήταν μέσω της κρίσης στην ΕΡΤ να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και από την πλευρά της ΝΔ δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση.
Εάν δεχθούμε σαν γεγονός την άποψη Κουβέλη και το προβάλουμε στην υφιστάμενη πολιτική κατάσταση, τότε αβίαστα βγαίνουν τα παρακάτω συμπεράσματα:

  • Ο Σαμαράς αιφνιδίασε Κουβέλη και Βενιζέλο και προσπάθησε να τους εγκλωβίσει στην απόφασή του.
  • Η προσφυγή στις κάλπες με τα δύο κόμματα σε κατάσταση ομηρίας είχε σαν σκοπό την εκλογική αφαίμαξη τους προς όφελος της ΝΔ.
  • Ο αιφνιδιασμός και ο εγκλωβισμός θα είχε σαν αποδέκτη και το ίδιο το εκλογικό σώμα με όπλα τον κοινωνικό αυτοματισμό και τα διλημματικού χαρακτήρα ερωτήματα σαν το «ή εγώ ή το χάος».
  • Η χώρα θα πήγαινε σε εκλογές με την ΕΡΤ κλειστή και επομένως απέχουσα από τον θεσμικό της ρόλο σε περίοδο εκλογών, για αναλογική προβολή των θέσεων όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές. Με αυτές τις συνθήκες το παιχνίδι της προβολής θέσεων και απόψεων θα «παιζόταν» από τα ιδιωτικά κανάλια, που λόγω διαπλοκής και εξαρτήσεων, θα πρόβαλαν σχεδόν αποκλειστικά θέσεις και απόψεις ΝΔ και Δανειστών.
 Βέβαια τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με αυτό τον τρόπο, οι εκλογές δεν πραγματοποιήθηκαν, η Τρικομματική κυβέρνηση έγινε Δικομματική, ο Σαμαράς εσύρθει από τον Βενιζέλο σε ένα ευρύ ανασχηματισμό ετεροβαρή ως προς την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ εάν λάβουμε υπόψη την εκλογική επιρροή του κόμματος και ο Βενιζέλος έγινε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επομένως συνδιαχειριστής της εξουσίας.
 Εάν αυτό ήταν το υποχθόνιο σχέδιο Σαμαρά, το σενάριο ήταν ατελές και η εκτέλεση ερασιτεχνική. Ο «μαιτρ» της ίντριγκας Βαγγέλης Βενιζέλος το καθάρισε με μεγάλη ευκολία, κέρδισε ζωτικό χρόνο, κατέκτησε προνομιακή θέση στο πολιτικό σκηνικό και θα έχει ένα ακόμα γύρο στο πολιτικό «πόκερ».
Και σε αυτό το γύρο ο Βενιζέλος θα παίξει το τελευταίο του ατού που δεν είναι άλλο από την ρήξη του με τον Σαμαρά και την διάλυση της δικομματικής, προκειμένου να εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση.

 Ένας γύρος είναι ακόμα και ο πολιτικός χρόνος είναι εξαιρετικά πυκνός.
Βλάσης Μ.


Πουα! Είναι η νέα μόδα στα νύχια που θα φορεθεί πολύ!

Πουα! Είναι η νέα μόδα στα νύχια που θα φορεθεί πολύ!
Καλοκαιρινές ιδέες για το μανικιούρ σας
Έχετε βαρεθεί το κλασσικό γαλλικό ή το κοραλί που κάθε καλοκαίρι κάνει την εμφάνισή του στα νύχια σας. Ψάξαμε και βρήκαμε τις νέες τάσεις για το καλοκαίρι σας ώστε να ανανεωθούν τα χέρια σας και η διάθεσή σας.
Τα πουά έχουν τον πρώτο λόγο για το μανικιουρ ενώ αν θέλετε κάποιο σχέδιο μπορείτε να κάνετε ακόμα και stripes που σίγουρα θα τις συνδυάσετε και με κάποιο ρούχο σας!
Τα λουλουδάκι πάντα έχουν ένα λόγο ύπαρξης για τις ρομαντικές ψυχές ενώ αν θέλετε μόνο χρώμα τότε το πολύ καλοκαιρινό φυστικί (;)- να το πω- είναι ιδανικό.
Αν πάλι έχετε ένα γάμο και θέλετε να κάνετε το all time classic γαλλικό τι λέτε να το δοκιμάσετε αλλά αντί για λευκή γραμμή βάλτε ασημί! Είναι glam και τέλειο δείτε το στη gallery που ακολουθεί..


«Τα σημάδια στο σώμα μας μετά την εγκυμοσύνη, είναι δικά μας! Και είναι όμορφα!», γράφει η Δέσποινα Καμπούρη

Από τότε που γέννησα δεν έχω λάβει περισσότερα email στη ζωή μου από φίλες αναγνώστριες που τυχαίνει να με ακολουθούν στα social media ή να διαβάζουν τα κείμενά μου.
Άλλοτε με συγχαίρουν, άλλοτε μου παραπονιούνται γιατί τυχαίνει να διαφωνούν με κάτι που έγραψα ή που είπα δημοσίως, συχνά μου εύχονται για το παιδί μου… Όμως, τις περισσότερες φορές ζητούν τις συμβουλές μου για να διατηρήσουν όμορφο και καλλίγραμμο το σώμα τους μετά την εγκυμοσύνη.
Έχω γράψει χιλιάδες φορές γι’ αυτό το θέμα και δε θα πάψω να σας λέω ότι είναι ουτοπικό να πιστεύετε ότι το σώμα σας θα μείνει αναλλοίωτο μετά από μία γέννα…
Όχι! Δεν είναι απίθανο να εξακολουθήσετε να είστε όμορφη και ποθητή! Όμως δεν πρέπει να πιστέψετε ότι η επαναφορά χωρίς διατροφή και άσκηση θα είναι δεδομένη…
Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το ελαφρώς πεσμένο σας στήθος, χάρισε ζωή θηλάζοντας το μωρό σας…
Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το περισσευούμενο δέρμα στην κοιλιά σας, φιλοξένησε για 9 μήνες ό,τι πιο πολύτιμο έχετε στη ζωή σας…
Έψαξα να βρω φωτογραφίες γυναικών που δεν ντράπηκαν να δείξουν με περηφάνια το γυμνό «ταλαιπωρημένο» τους σώμα μετά την εγκυμοσύνη τους. Γυναίκες φυσιολογικές, καθημερινές σαν όλες εμάς. Εικόνες που δεν υπέστησαν ανελέητο photoshop προκειμένου να γίνουν illustration εξώφυλλα σε μεγάλα γυναικεία περιοδικά…
Διάβασα την ιστορία μίας γυναίκας, επαγγελματία φωτογράφου, της Jade Beall, η οποία ένα πρωί πήρε το πέντε εβδομάδων μωρό της και πήγε στο στούντιό της. Ξεκίνησε να αυτοφωτογραφίζεται γυμνή έχοντας στην αγκαλιά της μόνο το παιδί της. 
03
Βλέποντας το σώμα της στις φωτογραφίες απογοητεύτηκε. Δεν ήταν το σώμα που είχε πάντα. Είχε ραγάδες, χαλαρότητα, πρηξίματα και περιττά κιλά…
Τελικά αποφάσισε να τις δημοσιεύσει στο blog της. Ήταν αποφασισμένη να προβάλει και την άλλη εικόνα της μητρότητας… Ίσως την πιο ρεαλιστική!
Η ίδια είπε μετά την δημοσίευση: «Θα ήθελα ο κόσμος να αντιδρά πιο ευγενικά. Κάποιες γυναίκες που γεννούν δεν είναι “χοντρές”! Οι άνθρωποι θα έπρεπε να σκέφτονται ότι οι γυναίκες που γεννούν είναι υπέροχα πλάσματα και πίσω από τα “σημάδια” τους, κρύβεται μία υπέροχη ιστορία! Ο σκοπός μου είναι να βοηθήσω αυτές τις μητέρες να νιώσουν πολύτιμες και όμορφες!».
Λίγες μέρες μετά την δημοσίευση των προσωπικών της φωτογραφιών, η Jade φωτογράφισε κάποιες μαμάδες φίλες της.
01
Μία από αυτές δεν ντράπηκε να ποζάρει σχεδόν γυμνή με μαζί με τους τρεις γιους της και την «ταλαιπωρημένη» της κοιλιά που μαρτυρούσε τρεις διαφορετικές εγκυμοσύνες…
04
«Τους ζήτησα να συμμετέχουν στην φωτογράφιση για να ξέρουν ότι μία μέρα η γυναίκα τους μπορεί να γίνει σαν εμένα… Πρέπει να μάθουν ότι αυτό το θέαμα δεν είναι σοκαριστικό, ούτε ντροπιαστικό!», είπε η περήφανη μητέρα!
02
Τελικά, τείνω να πιστεύω ότι η μανία των περιοδικών να παρουσιάζουν τις «επώνυμες» μαμάδες σουπερ ήρωες που επανήλθαν μαγικά μέσα σε μία εβδομάδα μετά την γέννα τους και είναι… «πιο όμορφες από ποτέ!», δεν είναι και τόσο ρεαλιστικές και προπάντων, βλάπτουν σοβαρά την ψυχοσύνθεση της γυναίκας που γέννησε πρόσφατα και συν τοις άλλοις έχει να αντιμετωπίσει και την λοχεία, που όλες ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο πράγμα!
Τα περιοδικά δε θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν, να γράφουν, να εξυμνούν, να «θάβουν» και ενδεχομένως να προβάλουν λάθος πρότυπα κάποιες φορές. Το θέμα είναι κατά πόσο εμείς λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας όλα όσα βλέπουμε τριγύρω και πόσο πιστεύουμε στον εαυτό μας…
Αγαπήστε το σώμα σας! Είναι μοναδικό…
05
Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!
Σας περιμένω και στο φυσικό μου περιβάλλον!
Να έχετε μία όμορφη μέρα!
P.S I love you!


Πηγή: http://www.queen.gr/ps-i-love-you/item/78729-ta-simadia-sto-soma-mas-meta-tin-egkymosyni-einai-dika-mas-kai-einai-omorfa-grafei-i-despoina-kampoyri#ixzz2ZOc09wkN

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι απολύονται και ποιοι μένουν



Οι πρώτοι απολυμένοι θα προέλθουν κυρίως από τη δημοτική αστυνομία και το θεσμό των σχολικών φυλάκων

Υπερψηφίστηκε την Τετάρτη το πολυνομοσχέδιο στο οποίο προβλέπονται οι πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, από τις συνολικά 15.000 που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στη συμφωνία με την Τρόικα. 

Οι πρώτοι απολυμένοι θα προέλθουν κυρίως από τη δημοτική αστυνομία και το θεσμό των σχολικών φυλάκων, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα να ανακοινωθούν οι καταργήσεις ή συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών, απ´ όπου θα προκείψουν οι υπόλοιπες απολύσεις.

Από σήμερα, Πέμπτη, οι δημοτικοί αστυνομικοί βγαίνουν σε διαθεσιμότητα. Οσοι από αυτούς έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο παραμένουν στους δήμους. Οσοι από αυτούς προσλήφθηκαν με πρόγραμμα ΑΣΕΠ θα μετακινηθούν στην Ελληνική Αστυνομία. Αυτό θα ισχύσει γενικά για το πρόγραμμα της Κινητικότητας και για εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους που θα μπουν μελλοντικά σε αυτό. Ετσι με ρύθμιση προβλέφθηκε το εξής: «Οι διαδικασίες ΑΣΕΠ και ειδικά ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, η διαδικασία πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας η οποία διενεργείται εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ και ο διαγωνισμός εισαγωγής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, μοριοδοτούνται επιπρόσθετα κατά την αποτίμηση των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων και κατά την επιλογή των υπαλλήλων για να εξέλθουν από το καθεστώς της κινητικότητα».

Επίσης σύμφωνα με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής «εξαιρούνται από τη κινητικότητα οι δημοτικοί αστυνομικοί που υπηρετούν σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων». Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διευκρινίζει πως «οι Δήμοι αυτοί είναι κατά βάση μικρά νησιά».

Για τους σχολικούς φύλακες που μπαίνουν στην Κινητικότητα, προβλέπονται τα εξής:

- αναγνώριση πενταετούς συνταξιοδοτικού χρόνου
- θα έχουν την δυνατότητα μετά την Κινητικότητα να συνιστούν κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προς παροχή υπηρεσιών σχετικών με τη φύλαξη σχολικών κτιρίων στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων, με τους οικείους Δήμους.

Σε σχέση με τους εκπαιδευτικούς των τομέων υγείας των Τεχνικών Λυκείων, αυτοί που θα μπουν σε πρόγραμμα Κινητικότητας θα μετακινηθούν σε νοσοκομεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Πέραν των παραπάνω, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Τετάρτη προστέθηκαν οι εξής ρυθμίσεις:

-Αυξάνεται στις 12.000 ευρώ, από τις 6.000 ευρώ, που ήταν, το όριο του ετήσιου εισοδήματος για να εξαιρεθεί από τη κινητικότητα δημόσιος υπάλληλος που είναι προστάτης ανάπηρου τέκνου ή της συζύγου του.

-Το ίδιο χρηματικό όριο (12.000 ευρώ) ισχύει πλέον και για την περίπτωση της γονικής μέριμνας τέκνου.

- Προστέθηκε στις εξαιρέσεις από τη κινητικότητα και ο δικαστικός συμπαραστάτης, δυνάμει δικαστικής απόφασης.

- Ορίζεται ρητώς ότι κατά τη διάρκεια της κινητικότητα ο δημόσιος υπάλληλος εξακολουθεί να παραμένει ασφαλισμένος.

Ανασφάλιστος ένας στους τρεις εργαζόμενους στον τουρισμό


Στοιχεία-σοκ από τους ελέγχους του ΙΚΑ και των κλιμακίων του υπουργείου Εργασίας - Στους 4.818 εργαζόμενους που ελέγχθηκαν, οι 1.680 ήταν σε καθεστώς «μαύρης εργασίας»

Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί η ανασφάλιστη εργασία στην Ελλάδα τη θερινή περίοδο, καθώς κατόπιν ελέγχων εντοπίστηκε ως ανασφάλιστος ο ένας στους τρεις εργαζόμενους σε τουριστικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, κλιμάκια ελεγκτών της Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενους ελέγχους σε όλα τα τουριστικά θέρετρα με στόχο τον εντοπισμό της ανασφάλιστης εργασίας στις εποχιακές επιχειρήσεις (ταβέρνες – μπαρ – μεζεδοπωλεία – νυκτερινά κέντρα – ξενοδοχεία – θαλάσσια σπορ – τουριστικά γραφεία) επιβάλλοντας μεγάλα πρόστιμα στους παραβάτες εργοδότες.

Συνολικά, το μήνα Ιούνιο 2013 ελέγχθηκαν 1.345 (χίλιες τριακόσιες σαράντα πέντε επιχειρήσεις) και καταγράφηκαν 1.680 (χίλιοι εξακόσιοι ογδόντα) ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στο σύνολο 4.818 (τεσσάρων χιλιάδων οκτακοσίων δέκα οκτώ).

Επιβλήθηκαν επιτόπου πρόστιμα ύψους €995.000,00 (εννιακοσίων ενενήντα πέντε χιλιάδων ευρώ) για τη μη τήρηση του βιβλίου Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού και οι συνταχθείσες Εκθέσεις Επιτοπίου Ελέγχου διαβιβάσθηκαν στα αρμόδια Υποκ/τα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την επιβολή εισφορών και συνακόλουθων προστίμων.

«Ομοφοβικοί, φασίστες και εξτρεμιστές... γλείψτε με!»


«H Femen είναι πλέον σε γραμματόσημο» λέει η καλλονή Ίνα Σεβτσένκο, η φιγούρα της οποίας «κοσμεί» το νέο γραμματόσημο με το σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας

«Η FΕΜΕΝ είναι πλέον σε γαλλικό γραμματόσημο. Τώρα όλοι οι ομοφοβικοί, οι φασίστες και οι εξτρεμιστές θα πρέπει για να στείλουν ένα γράμμα, πρώτα να γλείψουν τον κ... λο  μου". Η Ουκρανή... "Μαριάν" της Γαλλίας στέλνει το δικό της μήνυμα μέσω του λογαριασμού της στο Twitter σε όλους όσοι δυσανασχέτησαν με την επιλογή του καλλιτέχνη Ολιβιέ Τσιαπά να απεικονίσει σε γραμματόσημο το σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας εμπνεόμενο από την αρχηγό της οργάνωσης Femen, γνωστή για τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες των μελών της.
 
Η εκρηκτική ξανθιά ακτιβίστρια με τα όμορφα χαρακτηριστικά -μεγάλα μάτια και κατάλευκο δέρμα- ενέπνευσε τον διάσημο Γάλλο καλλιτέχνη που φιλοτέχνησε το γραμματόσημο που κυκλοφορεί ήδη στα γαλλικά ταχυδρομεία, προκαλώντας την οργή των Γάλλων συντηρητικών. Τα αποκαλυπτήρια του γραμματόσημου έγιναν από τον Σοσιαλιστή πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, την Ημέρα της Βαστίλλης (14 ιουλίου).
  
Σε σχετικό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας "Le Monde", ο τίτλος είναι ενδεικτικός του περιεχομένου: "Η νέα Μαριάν δεν αρέσει σε όλο τον κόσμο".
  
Σε blog της γαλλικής εφημερίδας, παρατίθενται τα πιο αντιπροσωπευτικά "τιτιβίσματα" για το γραμματόσημο που έχει διχάσει τη χώρα. Κι επειδή η κυβέρνηση Ολάντ έχει πολλά προβλήματα να λύσει και δεν θέλει άλλες σκοτούρες στο... κεφάλι της, ξεκαθάρισε πως, αν και αποτελεί παράδοση στη Γαλλία, να επιλέγει ο εκάστοτε πρόεδρος το πρόσωπο της "Μαριάν", φέτος το έργο αυτό ανέλαβε η νέα γενιά και πιο συγκεκριμένα 1.000 Γάλλοι μαθητές.  

"Αυτός ο Ολάντ τα έκανε πλέον όλα. Το νέο γραμματόσημο απεικονίζει ως νέα Μαριάν μία FEMEN. Μοντέλο γα τη νεολαία μας, όπως είπε ο ίδιος" γράφει η Κριστίν Μπουτέν στο προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, εκφράζοντας την οργή της για τα αποκαλυπτήρια του γραμματόσημου με την FEMEN από τον Γάλλο πρόεδρο.

Από την πλευρά του, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (PCD) ζητάει από τους Γάλλους να μποϋκοτάρουν το γραμματόσημο: "Εκκληση για μποικοτάζ του γραμματόσημου με τη FEMEN. Προσβολή για την αξιοπρέπεια της γυναίκας και την κυριαρχία της Γαλλίας. Ζητάμε την αποσυρθεί άμεσα το γραμματόσημο από το αγορά".

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος καλλιτέχνης Τσιαπά ευλογεί τα... γένια του για το δημιούργημά του: "Για όλους όσοι αναζητούν τοι μοντέλο της Μαριάν, είναι ένα παζλ από γυναίκες, κυρίως όμως η Ινα Σεβτσένκο των FEMEN".