ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ποια είναι τα τα συμπτώματα του ιού του Δυτικού Νείλου; Τι να προσέξετε;

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν κάθε βράδυ έναν εφιάλτη. Τον εφιάλτη των κουνουπιών.
Και εκτός από αυτό το σπάσιμο νεύρων που υφίστανται, υπάρχει πάντα και ο φόβος του ιού του Δυτικού Νείλου. Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε σήμερα θα ενημερωθείτε για το συγκεκριμένο ιό, θα μάθετε να αναγνωρίζετε τα συμπτώματα του και θα δείτε τι πρέπει να κάνετε άμεσα σε περίπτωση που υποψιάζεστε ότι υπάρχει κρούσμα από κουνούπι, του ιού του Δυτικού Νείλου.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει δώσει εντολή να ελέγχονται σε όλα τα νοσοκομεία πιθανά κρούσματα μηνιγγίτιδας και εγκεφαλίτιδας που είναι και οι βασικές επιπτώσεις από το τσίμπημα του μολυσμένου κουνουπιού.

Πιο ευάλωτοι φαίνεται πως είναι πάντως οι ηλικιωμένοι και οι χρονίως πάσχοντες οι οποίοι θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία από τα τσιμπήματα κουνουπιών.

Ποια είναι τα βασικά συμπτώματα και πως μπορείτε να προφυλαχτείτε;

Ο καθηγητής Σωτήρης Αδαμίδης Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Ιατρικού Αθηνών, εξηγεί αναλυτικά:

Η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου που απασχολεί και τη χώρα μας, οφείλεται σε έναν ιό που μεταδίδεται συνήθως με τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών .

Ποια είναι τα συνήθη συμπτώματα

Τα συνήθη συμπτώματα είναι πυρετός ,πονοκέφαλος , μυαλγίες , εξανθήματα και διόγκωση των λεμφαδένων ενώ σε σοβαρότερες περιπτώσεις υπάρχει δυσκαμψία αυχένος , σύγχυση, μυϊκός τρόμος , σπασμοί και παράλυση η και κώμα.

Ευτυχώς οι σοβαρές περιπτώσεις είναι σπάνιες (< 1% ) ενώ τα περισσότερα περιστατικά είναι ήπια και συνήθως δεν προσέρχονται στα ιατρεία ώστε να καταγραφούν.
Ευτυχώς επίσης δεν υπάρχουν ενδείξεις για μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο κάτι που θα ήταν πολύ πιο επικίνδυνο. Σπάνιες μορφές μετάδοσης είναι μέσω μεταγγίσεων –γι αυτό ελέγχεται το αίμα των περιοχών όπου διαπιστώνονται κρούσματα της νόσου , μέσω μητρικού θηλασμού και μέσω μεταμόσχευσης οργάνων.

Θα πρέπει πάντως να αναφέρουμε ότι στις περιπτώσεις με τα σοβαρά συμπτώματα που συνήθως υποδηλώνουν εγκεφαλίτιδα από τον ιό αυτό , η προσέλευση στο νοσοκομείο είναι απαραίτητη και σώζει ζωές .

Πώς θα προφυλαχθούμε ;
Ο καλύτερος τρόπος είναι φυσικά η αποφυγή των κουνουπιών κάτι όχι τόσο εύκολο αλλά που μπορεί κανείς να λάβει κάποια μέτρα αποφυγής , όπως το να χρησιμοποιεί εντομοαπωθητικά και να μην αφήνει πηγές- εστίες κουνουπιών με στάσιμα νερά κοντά του. Να αποφεύγουμε χώρους με ζέστη και υγρασία και να πλενόμαστε συχνά ώστε να μη μένει επάνω μας ιδρώτας. Να φοράμε μακριά ρούχα , όσο αυτό είναι εφικτό .Να χρησιμοποιούμε προστατευτικές σήτες στα παράθυρα και κουνουπιέρες . Ο κλιματισμός και οι ανεμιστήρες βοηθούν επίσης στην απομάκρυνση των κουνουπιών .

Πόσο διαρκεί η νόσος ;
Εξαρτάται από τη βαρύτητα της νόσου. Στην ήπια μορφή μερικά 24ωρα , ενώ στην εγκεφαλίτιδα πολύ περισσότερο. Έναρξη συμπτωμάτων δε σημαίνει και την έναρξη της νόσου γιατί αυτή ξεκινά μία έως δύο εβδομάδες πριν εκδηλωθούν , τότε που συνέβη το δήγμα (τσίμπημα) από το κουνούπι.

Υπάρχει θεραπεία για τη νόσο ;΄
Εμβόλιο δεν υπάρχει δυστυχώς , ούτε φυσικά έχουν θέση τα αντιβιοτικά μιας και μιλάμε για ιογενή λοίμωξη .Υπάρχει ασφαλώς στις σοβαρές περιπτώσεις δυνατότητα αποτελεσματικής υποστήριξης στο νοσοκομείο που συνήθως οδηγεί σε ίαση.

Σε ποιές χώρες εκτός από τη δική μας έχουν αναφερθεί κρούσματα ;
Ο ιός διαπιστώθηκε στην Uganda in 1937 (περιοχή δυτικού Νείλου ) .Συχνά απαντάται στην Αφρική και σε χώρες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής .Αλλά το 2011 επιβεβαιώθηκαν 41 κρούσματα και στις ΗΠΑ , εκ των οποίων το 60% -ποσοστό πολύ σημαντικό – ανέπτυξε τη σοβαρή μορφή της νόσου . Πριν το 1999 – όπου υπήρξε ένα ξέσπασμα της νόσου στη Νέα Υόρκη - δεν είχε ανακοινωθεί κρούσμα στην Αμερική. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί περισσότερα από 30000.
Στο Ισραήλ υπήρξε επιδημία ήδη από το 1950 και μια δεκαετία αργότερα στην Ευρώπη.

Και τα κουνούπια πως μολύνονται ;
Από μολυσμένα πτηνά ,κυρίως κοράκια , τα οποία συνήθως πεθαίνουν εξ αιτίας του ιού , και άλλα ζώα (άλογα) .Το ότι πεθαίνουν βοηθά ως προειδοποιητικό σημάδι για τις αρχές ώστε να λάβουν μέτρα πρόληψης . Αντίθετα με ένα στέλεχος του ιού ( St Louis Encephalitis ) που μολύνει τα πτηνά χωρίς να τα σκοτώνει . Εχει επίσης βρεθεί ο ιός και σε τσιμπούρια σε Ασία και Αφρική.

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν από τον ιό και πότε ;
Όσοι κατοικούν σε περιοχές όπου έχουν καταγραφεί περιπτώσεις ενεργού νόσου και τα άτομα άνω των 50 ετών . Σε μέρη σαν τα δικά μας το κλίμα ευνοεί τη μετάδοση της νόσου καλοκαίρι προς φθινόπωρο . Δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για κίνδυνο της εγκυμοσύνης εξ αιτίας λοιμώξεως από τον ιό.

Η Δέσποινα Βανδή ανάβει «φωτιές» στο Instagram

Ξαπλωμένη σε δερμάτινη ξαπλώστρα η τραγουδίστρια δείχνει το υπέροχο κορμί της

Λίγο πριν την εμφάνισή της σε νυχτερινό κέντρο της Χαλκιδικής, η Δέσποινα Βανδή, «ανέβασε» φωτογραφίες στο Instagram της που ανάβουν... «φωτιές».

Ξαπλωμένη σε δερμάτινη ξαπλώστρα η τραγουδίστρια δείχνει το υπέροχο κορμί της, ενώ κοιτάει τον φακό όλο νόημα, ενώ σε άλλη μία δείχνει το υπέροχο χαμόγελό της.

Μπορεί οι τυχεροί που θα βρεθούν στο μαγαζί που θα τραγουδήσει να την απολαύσουν από κοντά, αλλά κι εμείς την απολαμβάνουμε στην οθόνη μας.







Η εντυπωσιακή διαφήμιση του Fiat 500 Abarth με body painting σε γυμνά μοντέλα!


Wall Street Journal: Η φτώχεια καλπάζει στην Ελλάδα, όχι όμως και η εγκληματικότητα


Στην αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας αλλά και στην μείωση της εγκληματικότητας εστιάζει δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας

Τι και αν η ανεργία και οι διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας αυξάνονται, η εγκληματικότητα στην Ελλάδα δεν ακολουθεί την ίδια ανοδική πορεία, όπως παρατηρεί σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Την περίοδο 2010 και 2012 το ποσοστό ανεργίας από 12,6% διπλασιάστηκε σε 24,3%, αλλά τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας δείχνουν υποχώρηση της εγκληματικότητας το 2012 μετά από άνοδο το 2011.

«Οι αυξήσεις στα ποσοστά εγκληματικότητας στα πρώτα χρόνια της κρίσης έχουν αναστραφεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό δείχνει ότι άλλοι παράγοντες εκτός από την οικονομική δυσπραγία παίζουν ρόλο», επισημαίνει η εφημερίδα και χαρακτηρίζει μεμονωμένα τα όποια ξεσπάσματα βίας και εγκληματικότητας.

«Περισσότερο σεξ για την αποφυγή ασθενειών»


Ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας είπε πως οι Βραζιλιάνοι μπορούν να αποφύγουν χρόνιες ασθένειες, κάνοντας τακτικά σωματική άσκηση και ειδικότερα έχοντας σεξουαλική επαφή.

Ο υπουργός έδωσε, λοιπόν, την εξής συμβουλή: «Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ενεργοί. Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας το Σαββατοκύριακο δεν πρέπει να είναι η μόνη σωματική δραστηριότητα για έναν Βραζιλιάνο. Οι ενήλικες πρέπει να κάνουν γυμναστική: να περπατούν, να χορεύουν και να κάνουν ασφαλές σεξ», καθώς ανακοίνωνε μια καμπάνια για να αποφευχθεί η υψηλή αρτηριακή πίεση, που επηρεάζει το ένα τέταρτο του πληθυσμού των 190 εκατομμυρίων κατοίκων της Βραζιλίας.

Αφού έκανε τα ασυνήθιστα σχόλιά του, ο υπουργός υπερασπίστηκε την πρόταση που έκανε υπέρ των σεξουαλικών επαφών στους δημοσιογράφους λέγοντας πως δεν είναι αστείο αλλά σοβαρό, αφού η τακτική σωματική άσκηση σημαίνει επίσης και σεξ - πάντα φυσικά με προστασία - και ο χορός, το σεξ, ο έλεγχος του σωματικού βάρους, η αλλαγή διατροφικών συνηθειών, η σωματική άσκηση, όλα βοηθούν στη χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι πίστευε πως υπήρχε μια «ωρολογιακή βόμβα» στην υγεία στη Βραζιλία, η οποία μέσα σε 20 χρόνια θα έκανε «ένα γιγαντιαίο ποσοστό» του πληθυσμού να υποφέρει από χρόνιες ασθένειες, υψηλή πίεση, διαβήτη και υψηλή χοληστερίνη. Μήπως, αφού τα ποσοστά παχυσαρκίας ολοένα και αυξάνονται στη χώρας μας, αυτές οι συμβουλές θα ήταν καλές και για τους Έλληνες;

www.emas.gr
Πηγή: Telegraph

Τι αλλάζει στη φορολόγηση των Ι.Χ


Φορολόγηση αυτοκίνητα
Μεγάλες αλλαγές στο καθεστώς φορολόγησης της κατοχής και χρήσης των Ι.Χ. προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο οι υπολογισμοί των πάσης φύσεως επιβαρύνσεων να γίνονται βάση των αγοραίων αξιών των οχημάτων και όχι βάση του κυβισμού, κάτι το οποίο ισχύει μέχρι σήμερα
 Σύμφωνα με το σχέδιο που προωθεί το υπουργείο, οι αξίες των Ι.Χ. θα λαμβάνονται υπόψη προκειμένου να προσδιορίζονται τα τεκμήρια διαβίωσης, ο φόρος πολυτελείας και τα τέλη κυκλοφορίας, εξέλιξη η οποία –σύμφωνα με ορισμένους παράγοντες της αγοράς- ενδέχεται να οδηγήσει στην αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τα αυτοκίνητα χαμηλού και μεσαίου κυβισμού και στη φορολογική ελάφρυνση των Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού.
 Η κεντρική κατεύθυνση που δόθηκε στην επιτροπή ήταν να πάψει ο κυβισμός να θεωρείται κριτήριο υπολογισμού των φορολογικών επιβαρύνσεων και των τεκμηρίων διαβίωσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και να υπάρξει ένα νέο σύστημα το οποίο θα λαμβάνει υπόψη την αγοραία αξία των οχημάτων.
 Τα σενάρια που ήδη εξετάζει η αρμόδια επιτροπή προβλέπουν ότι:
 1) Για τον προσδιορισμό της αγοραίας αξίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων μπορούν να ληφθούν υπόψη οι τιμοκατάλογοι που χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικές εταιρείες για να υπολογίζουν τις αποζημιώσεις ή οι εργοστασιακές τιμές με βάση τις οποίες υπολογίζεται και το τέλος ταξινόμησης κατά τον εκτελωνισμό των αυτοκινήτων ή ο συνδυασμός κα των δύο πηγών πληροφόρησης.
 2) Επί των αγοραίων τιμών, που θα προσδιορίζονται με βάση τα παραπάνω στοιχεία, θα εφαρμόζονται συντελεστές απομείωσης ανάλογα με τα έτη κυκλοφορίας.

 http://www.paraskhnio.gr

Τριανταεννέα χρόνια μετά - Tο 40% της Κύπρου βρίσκεται υπό κατοχή



Τριανταεννέα χρόνια από την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής Τριανταεννέα χρόνια από την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής
Τριανταεννέα χρόνια συμπληρώνονται το Σάββατο 20/7/2013 από το μαύρο πρωινό της 20ης Ιουλίου του 1974, που τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Κύπρο. Επί 39 χρόνια το 40% της Κύπρου εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κατοχή. Σχεδόν 4.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκατοντάδες αγνοούνται και 200.000 εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους. Στις 05:30, ώρα κατά την οποία άρχισε η τουρκική εισβολή ήχησαν οι σειρήνες, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τους αξιωματικούς και οπλίτες πεσόντες. Κόμματα και οργανώσεις, καταδικάζουν τη συνέχιση της κατοχής και τη διαίρεση της Κύπρου. Τονίζουν την ανάγκη για ενότητα και διακηρύσσουν τη βούληση τους να αγωνιστούν για δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση, με πλήρη αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.
«Οι Έλληνες συμπαρατασσόμαστε σε όλους τους αγώνες των αδελφών Κυπρίων. Στηρίζουμε, με όλες τις δυνάμεις μας, τη διεκδίκηση λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Λύσης που να βάζει τέλος στην κατοχή και να επανενώνει τη Μεγαλόνησο. Λύσης δημοκρατικής και ευρωπαϊκής. Λύσης λειτουργικής και πραγματικά βιώσιμης», τονίζει ο πρωθυπουργός, στο μήνυμά του για την 39η επέτειο της τουρκικής εισβολής. Η 20η Ιουλίου είναι «για τους Απανταχού Έλληνες, ημέρα τιμής και μνήμης. Αλλά και ημέρα ανάδειξης της πραγματικής διάστασης του κυπριακού προβλήματος. Ημέρα χρέους» αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς
Σε μήνυμά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει ότι το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας σημειώνοντας πως ο τερματισμός της κατοχής και των συνεπειών της, η επανένωση της Κύπρου μέσω μίας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στη βάση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της ιδιότητας της Κύπρου ως Κράτους Μέλους της ΕΕ παραμένει ο στόχος της Ελλάδας για την οποία το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της. Όσοι έχουν πιστέψει, σημειώνει ο κ. Βενιζέλος ότι οι τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας και της Κύπρου θα προκαλέσουν μεταβολή της πολιτικής μας στο Κυπριακό πλανώνται οικτρά.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας για την θλιβερή επέτειο δήλωσε τα εξής:
«Σήμερα συμπληρώνονται 39 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Η εθνοκάπηλη στάση της ακροδεξιάς και της ελληνικής χούντας χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για την προαποφασισμένη εισβολή. Τις συνέπειες έκτοτε τις πληρώνει ο κυπριακός λαός. Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία, δέχεται τις συνέπειες μιας άλλου τύπου εισβολής. Αυτής της τρόικα και του ΔΝΤ. Με ανοιχτά ακόμα τα τραύματα της Τουρκικής εισβολής και της κατοχής, έχει να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας της. Κρίση που ολοένα θα εντείνεται αν συνεχιστούν τα νεοφιλελεύθερης κοπής μέτρα που επιβάλλονται στον λαό της. Ευθύνες γι' αυτή την κατάσταση έχει και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία με τη στάση της συνέπραξε σε αυτές τις επιλογές».
Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ


Ο… μοναχικός αγρότης, οι σέξι Βουλγάρες και τα 500 ευρώ

xeiliΔύσκολες ώρες πέρασε πατρινός παραγωγός αγροτικών προϊόντων από την περιοχή του Μιντιλογλίου όταν για την συγκομιδή σοδειάς από τα χωράφια του αναζήτησε φτηνό εργατικό δυναμικό και προσέλαβε εργάτριες από την Βουλγαρία.
Για να βρει εργάτριες προθυμοποιήθηκαν να τον βοηθήσουν δυο αλλοδαποί (ένας Αλβανός και ένας Βούλγαρος) οι οποίοι τον πήγαν να κλείσει τη σχετική συμφωνία με τρεις γυναίκες από τη Βουλγαρία στην περιοχή της Ανθούπολης.
α δύσκολα για τον παραγωγό ξεκίνησαν την επόμενη ημέρα καθώς οι τρεις γυναίκες με το που έφτασαν στο κτήμα, του ζήτησαν να αλλάξουν και κατευθύνθηκαν προς την αποθήκη που τους έδειξε. Οι… εργάτριες έκαναν πάνω από τρία τέταρτα μέσα στην αποθήκη με αποτέλεσμα ο αγρότης να τις αναζητήσει κατευθυνόμενος προς τα εκεί όπου έκπληκτος είδε πως όχι μόνο δεν είχαν αλλάξει αλλά ήταν ημίγυμνες προτείνοντάς του να αφήσουν την συγκομιδή και να… «γλεντήσουν» αλλιώς.
Η πρόταση ωστόσο δεν έγινε δεκτή από τον «εργοδότη» ζητώντας τους μάλιστα να φύγουν από το κτήμα του. Οι τρεις γυναίκες επέστρεψαν λίγη ώρα αργότερα μόνο που τις συνόδευαν δυο Βούλγαροι οι οποίοι απαίτησαν από τον παραγωγό να τους καταβάλει το ποσό των 500 ευρώ αλλιώς θα τον κατήγγειλαν πως εξανάγκασε τις τρεις γυναίκες να έρθουν σε ερωτικές περιπτύξεις μαζί του.
Σύμφωνα με το dete.gr, ο άτυχος παραγωγός αφού για αρκετή ώρα δέχθηκε εκβιασμούς και απειλές υποχρεώθηκε να πληρώσει 500 ευρω και να ζητήσει και συγγνώμη για να κλείσει το θέμα…
Πηγή: dete

Ξεκινά η επιχείρηση «κούρεμα δανείων»

pic-0-norm.jpg
Η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει στη συνολικότερη διαχείριση τωνκόκκινων δανείων του ομίλου, μέσω της θυγατρικής Γενικής Τράπεζας, συνιστά την καλύτερη απόδειξη για τις διεργασίες που συντελούνται στην αγορά, προκειμένου να αντιμετωπισθεί αυτό το μείζον ζήτημα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κι άλλες τράπεζες – από τις λεγόμενες συστημικές – έχουν στα σκαριά ανάλογες κινήσεις, οι οποίες θα αποσκοπούν σε έναν και μοναδικό σκοπό: να απαλλαγούν από τα βάρη του παρελθόντος.
Τα αρνητικά στοιχεία του ενεργητικού τους, αργά ή γρήγορα, θα καθαρίσουν, ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση των ανακεφαλαιοποιήσεων, αρχές Ιουλίου.
Ωστόσο, αυτό το οποίο θα πρέπει να διευκρινισθεί σε αυτό το σημείο είναι πως – σε πρώτη φάση τουλάχιστον – οι εκκαθαρίσεις θα επικεντρωθούν κυρίως στα επιχειρηματικά δάνεια.
Σε δεύτερη φάση μπορεί να επεκταθούν και στα στεγαστικά, όμως, αυτή τη στιγμή προέχουν τα bad loans από το corporate banking.
Κατά συνέπεια, οι ιδιώτες δανειολήπτες θα πρέπει να περιμένουν κι άλλο, μέχρι να δουν τα δάνεια τους να κουρεύονται. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο όμως ότι κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό.

Έφθασε το πρωτοσέλιδο από Το ΧΩΝΙ της Κυριακής 21 Ιουλίου


Γίνεται

Ανακοίνωση Ν.Σ Πιερίας της ΚΝΕ




39ο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ

ΟΛΟΙ  ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 8μμ

            Στα Φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια αναδείχτηκαν με δεκάδες τρόπους οι πιο πρωτοπόρες, ριζοσπαστικές ιδέες και πολιτικές θέσεις, αυτές του ΚΚΕ, όπως και οι δικές μας αξίες: η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η πίστη στους ανθρώπους του μόχθου, στον ανυποχώρητο ταξικό αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για να εξασφαλιστεί η λαϊκή ευημερία. Ανοίξαμε θαρρετά ζητήματα και θέματα, ζυμώσαμε ριζοσπαστικά αιτήματα και θέσεις, αναδείξαμε την ιστορία του εργατικού και λαϊκού κινήματος και τα διδάγματά της, αντιπαλέψαμε αντιδραστικά συνθήματα και θέσεις της αστικής τάξης και των βοηθών της.
            Η μεγάλη πολιτεία που «χτίζεται» από την αρχή ως το τέλος της με το μεράκι, την ανιδιοτέλεια, την εθελοντική και σχεδιασμένη δουλειά των οργανώσεων της ΚΝΕ και του Κόμματος, των μελών και των φίλων της ΚΝΕ. Που όλα όσα αφορούν την προετοιμασία του, από την προπαγάνδιση, τις εκδηλώσεις και το πρόγραμμα των σκηνών, γίνονται από μέλη και φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που για να βγουν τα έξοδά του στηριζόμαστε στους χιλιάδες νέους και μεγαλύτερους που προσφέρουν από το υστέρημα τους, ακόμα και στις δύσκολες σημερινές συνθήκες. Το αποτέλεσμα κάθε χρόνο δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη δύναμη που έχει η συλλογικότητα και η μαζικότητα, το σχέδιο και η οργάνωση.
Η πρωτοπόρα αυτή δουλειά των μελών και των φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ όλα αυτά τα χρόνια κυριολεκτικά μεταμόρφωσε τους χώρους που φιλοξένησαν τις εκδηλώσεις μας.
            Τα παραπάνω φυσιογνωμικά στοιχεία του Φεστιβάλ μας δέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια με την πολιτικοποιημένη, την προοδευτική και ποιοτική τέχνη και την καλλιτεχνική δημιουργία με την οποία έρχονται σε επαφή οι επισκέπτες του Φεστιβάλ.
            Γιατί εμείς δεν θεωρούμε ότι η τέχνη είναι πολυτέλεια για την εργατική τάξη και τα παιδιά της, ένα «θέαμα» που πρέπει να ακριβοπληρώνει. Ούτε από την άλλη θεωρούμε, όπως είναι πολύ της μόδας τελευταία, ότι η λαϊκή τέχνη είναι η τέχνη που δίνει απλά παρηγοριά και ψυχολογική στήριξη για να υπομένουμε αγόγγυστα τα βάσανα που μας φορτώνουν οι εκμεταλλευτές μας.
            Η δική μας τέχνη δημιουργεί φλόγα και έμπνευση, καλλιεργεί τη μαχητικότητα, την ταξική αφύπνιση, την αντοχή στις δυσκολίες της ταξικής πάλης. Μας κάνει να ανησυχούμε, να ψάχνουμε κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων, για την ουσία και για τη διέξοδο. Είναι η τέχνη που βοηθάει τον άνθρωπο να στέκεται στα πόδια του και να παλεύει, που καλλιεργεί -ιδιαίτερα στο νέο άνθρωπο- τη βαθύτερη συνείδηση της ανθρωπιάς του, της δύναμής του να υποτάξει την κοινωνία στις ανάγκες του, που δημιουργεί την πίστη ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και δίνει τη γνώση για το πώς αλλάζει. Με δυο λόγια είναι η τέχνη που δημιουργεί τον άνθρωπο – δημιουργό της μοίρας του.

           
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ
 ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/7 ΣΤΙΣ
8μμ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

           


Η δαντέλα πρωταγωνιστεί και το καλοκαίρι!

Λίγες λεπτομέρειες θα απογειώσουν τα εσώρουχά σας, γι' αυτό ξεχάστε τις στρας λεπτομέρειες, τη λίκρα ή το μαύρο βαρετό χρώμα και καλωσορίστε τη δαντέλα.



Η άλλοτε ρομαντική δαντέλα είναι πια ο νέος σύμμαχος σας για να δείχνετε σέξι μόνο με τα εσώρουχα σας, σύμφωνα με το βρετανικό τεύχος του Vogue. Δαντελένιες λεπτομέρειες ή total δαντέλα look στα εσώρουχα και θα έχετε το απόλυτο «λολίτα look». Προσέξτε όμως πολύ να διαλέξετε κάτι κομψό και με καλής ποιότητας δαντέλα γιατί θα καταλήξετε να δείχνετε υπερβολική και θα χάσετε τον στόχο σας.

Διαλέξτε κάτι που συνδυάζει δαντέλα και παλ χρώματα, με προτίμηση στο πετρόλ, baby blue, λιλά και σομόν. Ένα στηθόδεσμο με ενίσχυση για να δίνει το τέλειο σχήμα στο στήθος σας και ένα σλιπ που να κολακεύει τον σωματότυπο σας. Συνήθως, τα μικροσκοπικά boyshorts καταφέρνουν και κολακεύουν κάθε σιλουέτα.

"ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπουργοί κωλόπαιδα, άχρηστοι... πούστηδες πως αφήνετε τον παππού χωρίς πετρέλαιο;...

Ο Νίκος Καλογερόπουλος τα χώνει στους πολιτικούς...

 

Υποψήφιοι προς απόλυση 70.000 υπάλληλοι του… «μαλακού ΑΣΕΠ»

Απροστάτευτους αφήνει η κυβέρνηση με διάταξη που εντάχθηκε στο Πολυνομοσχέδιο περίπου 70.000 δημοσίους υπαλλήλους που προσελήφθησαν μεν μέσω ΑΣΕΠ αλλά οι προκηρύξεις των διαγωνισμών δεν έγιναν από την Ανεξάρτητη Αρχή αλλά από το τους ίδιους τους φορείς. Πρόκειται, προφανώς, για το «μαλακό ΑΣΕΠ» σε αντίθεση με το «σκληρό ΑΣΕΠ», όρο που είχε χρησιμοποιήσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης για να προσδιορίσει ποιοι υπάλληλοι ακόμη κι αν ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας δεν πρόκειται να απολυθούν αλλά θα επαναπροσληφθούν σε άλλη θέση στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας με τη συγκεκριμένη διάταξη μέσω μοριοδότησης, στην ουσία εξαιρούνται από τις αρνητικές… παρενέργειες της διαθεσιμότητας (βλ. απολύση μετά από οκτώ μήνες), διασφαλίζοντας μια θέση στο Δημόσιο:
-Οι υπάλληλοι που διορίστηκαν στο δημόσιο μέσω γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ
-Όσοι προσελήφθησαν με τη διαδικασία των μορίων, μόνον όμως εφόσον οι διαδικασίες πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας έγιναν εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ.
Ωστόσο όσοι προσελήφθησαν με διαγωνισμούς που προκήρυξαν και διενήργησαν διάφοροι φορείς του δημοσίου (δήμοι πανεπιστήμια, ΝΠΙΔ κλπ) και τα αποτελέσματά του ελέγχθηκαν και επικυρώθηκαν από το ΑΣΕΠ δεν μοριοδοτούνται ανάλογα με τις προηγούμενες δύο κατηγορίες, με αποτέλεσμα να έχουν αυξημένες πιθανότητες να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Όπως προαναφέρθηκε πρόκειται για περίπου 70.000 δημοσίους υπαλλήλους από τους 200.000 που προσλήφθηκαν τα τελευταία 19 χρόνια λειτουργίας του ΑΣΕΠ.

«Έφυγε» ο σκύλος της φωτογραφίας που συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους

«Έφυγε» ο σκύλος της φωτογραφίας που συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους
Ο Shoep, ο εικοσάχρονος σκύλος με τα αρθριτικά που προκάλεσε βαθιά συγκίνηση όταν δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία του στη λίμνη, πέθανε την Τετάρτη που μας πέρασε.

Ο Shoep έγινε γνωστός και αγαπήθηκε από τη φωτογραφία που έδειχνε αυτόν και τον "πατέρα" του να βρίσκονται μέσα στη λίμνη. Το νερό τον ανακούφιζε από τους πόνους των αρθριτικών και έτσι ο John τον πήγαινε συχνά εκεί.
Ο John Unger δημοσίευσε στη σελίδα του στο facebook ότι πέθανε την Τετάρτη το απόγευμα.
Πριν ένα χρόνο, όταν ο Shoep ήταν σχεδόν ετοιμοθάνατος ο John είπε σε έναν φίλο του φωτογράφο να τους βγάλει μία φωτογραφία μέσα στη λίμνη. Αυτή η φωτογραφία μοιράστηκε από τους ανθρώπους που αγαπάνε τα ζώα σε όλο το διαδίκτυο.



«Έφυγε» η γυναίκα – θρύλος της δημοσιογραφίας

«Έφυγε» η γυναίκα – θρύλος της δημοσιογραφίας
Σε ηλικία 92 ετών, απεβίωσε σήμερα η μακροβιότερη ρεπόρτερ και ανταποκρίτρια του Λευκού Οίκου,στο διαμέρισμά της στην Ουάσιγκτον.
Η Έλεν Τόμας άρχισε την καριέρα της ως διαπιστευμένη δημοσιογράφος του¨Λευκού Οίκου το 1961, με την εκλογή του Τζον Κένεντι και έκτοτε δεν σταμάτησε να καλύπτει τις ζωές και τα έργα των Αμερικανών προέδρων και των οικογενειών τους.

Στην σχεδόν πάνω από μισό αιώνα καριέρα της, κάλυψε 10 προέδρους και έγινε ένας θρύλος ανάμεσα στους συναδέλφους της, για τις "δύσκολες" ερωτήσεις της, που έφερναν σε αμηχανία τόσο τους εκπροσώπους του Λευκού Οίκου, όσο και τους ίδιους τους Προέδρους.

Η Τόμας, η οποία θεωρείτο η "πρύτανης" των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, αποσύρθηκε το 2010, μετά από αμφιλεγόμενα σχόλια που έκανε σχετικά με τον Εβραϊκό λαό.

Το 2010, ένα βίντεο στο YouTube έδειχνε την ανταποκρίτρια να λέει ότι το Ισραήλ πρέπει "να τσακιστεί να φύγει από την Παλαιστίνη" και ότι οι Εβραίοι θα πρέπει να πάνε σπίτια τους "στην Πολωνία, τη Γερμανία και την Αμερική ..ή οπουδήποτε αλλού".
Αν και η Τόμας ζήτησε συγγνώμη για τις παρατηρήσεις της, ανήγγειλε την αποχώρησή της από την θέση της και την δημοσιογραφία μία εβδομάδα αργότερα.

Σωστός τρόπος πλύσης του μαγιό


Τα μαγιό χρειάζονται σωστή φροντίδα για να είναι πάντα καθαρά, να μη χάσουν τη ζωντάνια των χρωμάτων και βεβαίως την ελαστικότητά τους. Ποιος είναι λοιπόν ο σωστός τρόπος για να τα πλένετε και να παραμένουν όσο το δυνατόν στην κατάσταση που τα αγοράσατε;

Καταρχάς κάθε φορά που γυρνάτε από το μπάνιο, είτε αυτό ήταν στη θάλασσα είτε στην πισίνα, θα πρέπει να ξεπλένετε το μαγιό σας με άφθονο νερό και να το στύβετε πολύ καλά πριν το απλώσετε για να στεγνώσει. Μην το αφήνετε διπλωμένο, γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν στεγνώνει σωστά, συγκρατεί την υγρασία και επομένως αναπτύσσονται βακτήρια.

Καλό θα ήταν να το πλένετε και μια φορά στο τόσο με απορρυπαντικό. Σε καμία περίπτωση όμως μην το βάλετε στο πλυντήριο ρούχων, διότι θα καταστρέψετε τα λάστιχα και γενικότερα την ελαστικότητά του, με αποτέλεσμα να χαλάσει τελείως το μαγιό.

Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να ετοιμάσετε δύο λεκάνες με κρύο νερό. Στη μία προσθέστε λίγο υγρό απορρυπαντικό και αφήστε το μαγιό να μουλιάσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια βγάλτε το και τοποθετήσετε το στην άλλη λεκάνη με το καθαρό νερό για να το ξεπλύνετε. Αφού το ξεπλύνετε, θα πρέπει να το στύψετε καλά και να το απλώσετε μέχρι να στεγνώσει.


Πηγή: beautetinkyriaki

Η νέα μούσα του Calvin Klein



Ανήκει στη γενιά των top models που όσο κι αν μεγαλώνουν γίνονται ακόμη πιο ωραίες και ποθητές. Ο λόγος για την Christy Turlington που αν και 44 ετών αποδεικνύει ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις 20άρες.



Μετά από αρκετό διάλειμμα, η Turlington επιστρέφει δυναμικά με τον οίκο μόδας με τον οποίο ξεκίνησε την καριέρα της, τον Calvin Klein, αφού θα είναι η μούσα για την προώθηση της νέας σειράς εσωρούχων.



Εμείς ευχόμαστε να δούμε το top model και πάλι στις πόζες που μας είχε χαρίσει όταν φωτογραφιζόταν για τον οίκο.

Στόματα ερμητικά κλειστά



Προσπάθειες να ξεδιπλώσουν το κουβάρι της ισχυρής έκρηξης που τα ξημερώματα του Σαββάτου συγκλόνισε τη Λάρισα, καταβάλουν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες έχουν ξεκινήσει να ανακρίνουν υπόπτους.

H πολυκατοικία
H πολυκατοικία
Στόχος της επίθεσης, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, φέρεται να είναι η κατοικία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Τρικάλων Σοφίας Πετράκη, η οποία είχε χειρισθεί τις δύο δικογραφίες για τις απόπειρες απόδρασης κρατουμένων – η πρώτη του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού και η δεύτερη έντεκα Αλβανών κρατουμένων - από τις φυλακές της πόλης.

Η απόδραση επιχειρήθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 όταν ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός προσπάθησε -αποτυχημένα- να φύγει με ελικόπτερο. 

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν προσάγει και ανακρίνουν έναν 39χρονο από την Καλαμάτα, ο οποίος είχε συλληφθεί παλιότερα για αντίσταση κατά της αρχής. 

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει αυτοκίνητο, το οποίο εξετάζεται αν έχουν χρησιμοποιήσει οι
Μεγάλες υλικές ζημιές από την έκρηξη
Μεγάλες υλικές ζημιές από την έκρηξη
 δράστες, της επίθεσης. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, πάντως, δεν έχει δηλωθεί ως κλεμμένο. 

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναζητούν εν τω μεταξύ και άλλο άτομο, το οποίο φέρεται να ήταν παρών στην επίθεση στην οδό Μανδηλαρά. 

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς που διενεργούν τις έρευνες η βομβιστική υπόθεση φαίνεται να συνδέεται με την δράση του προφυλακισμένου μεγαλοκακοποιού. 

Υπενθυμίζουν, μάλιστα, ότι πριν από έναν χρόνο σημειώθηκε παρόμοια βομβιστική επίθεση, με στόχο την κατοικία, στο Χαλάνδρι, της προέδρου του δικαστηρίου που επέβαλε μεγάλες ποινές στους εμπλεκόμενους στην απαγωγή του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου. Κατηγορούμενος σε αυτήν την υπόθεση ήταν και ο προαναφερόμενος κακοποιός.

 
Σοκαρισμένη η εισαγγελέας

Εσπευσμένα στη Λάρισα επέστρεψε σήμερα το μεσημέρι η εισαγγελέας που το σπίτι της υπέστη καταστροφές από την ισχυρή έκρηξη μηχανισμού. Η εισαγγελέας, που έλειπε σε διακοπές, υπέστη σοκ από την εικόνα που αντίκρισε…

Το χρονικό

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 04.10 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος στη Λάρισα, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Μανδηλαρά, και από τον εκκωφαντικό θόρυβο σηκώθηκε στο πόδι όλη η γειτονιά. 

Η έκρηξη έγινε σε πολυκατοικία με 50 διαμερίσματα επί της οδού Μανδηλαρά 93, όπου σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας μένει η εισαγγελέας κα. Πετράκη που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση της απόπειρας απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από την αστυνομία, άγνωστοι τοποθέτησαν στην είσοδο της πολυκατοικίας τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελούνταν από 4-5 κιλά μασούρια δυναμίτιδας, που τα πυροδότησαν με βραδύκαυστο φιτίλι ενός μέτρου.

Από την έκρηξη, ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς, ωστόσο η πολυκατοικία κρίθηκε ακατάλληλη. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν σπίτια, καταστήματα και περισσότερα από 100 αυτοκίνητα σε ακτίνα 80 μέτρων!

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης:


(Σπασμένα τζάμια και πόρτες της πολυκατοικίας)

(Συντρίμμια στο υπόγειο της πολυκατοικίας)

(Εικόνες καταστροφής)

(Τα τζάμια που έσπασαν, πετάχτηκαν στον δρόμο)

(Αναστάτωση στη γειτονιά)


(Φωτογραφία από eleftheria.gr: Ζημιές στην πολυκατοικία και σε παρακείμενα καταστήματα)



















Με πληροφορίες από larisanet.gr / thessalianews.gr / press-a.gr

Φοβούνται τους κερδοσκόπους

Συναγερμός έχει σημάνει στο Υπουργείο Ανάπτυξης για την αποφυγή κρουσμάτων κερδοσκοπίας με αφορμή τη μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.

Για το λόγο αυτό συγκλήθηκε σύσκεψη το απόγευμα της Κυριακής κατά την οποία θα συμμετέχουν τα προεδρεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και η Ομοσπονδία Εστιατόρων.

Η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιδιώξει να υποχρεώσει τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες των δύο κλάδων να μετακυλήσουν τη μείωση του ΦΠΑ στις τιμές πώλησης των προϊόντων και θα ζητήσει προτάσεις για την πρόληψη, αλλά και αντιμετώπιση κερδοσκοπικών πρακτικών και περιπτώσεων φοροδιαφυγής.

Τριήμερο λουκέτο


Στο Υπουργείο Ανάπτυξης είναι έκδηλη η ανησυχία, εν μέσω τουριστικής σεζόν κάποιοι να επιδιώξουν να ανεβάσουν αντί να κατεβάσουν τις τιμές ή να μην εκδίδουν αποδείξεις για να καρπώνονται τη διαφορά του ΦΠΑ. 

Πάντως, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, όπως και στελέχη οργανωμένων αλυσίδων εστίασης και καφέ προτείνουν μέτρα όπως το «σφράγισμα» των καταστημάτων που φοροδιαφεύγουν.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του ΣΕΤΕ στην οποία αναφέρεται ότι «θα καταθέσει προτάσεις άμεσης τριήμερης σφράγισης των καταστημάτων που δεν εκδίδουν αποδείξεις, αλλά και διαγραφής των οριστικά καταδικασθέντων για φοροδιαφυγή, από τα μητρώα των συνδέσμων όπου είναι εγγεγραμμένοι». 

Παράλληλα, ο ΣΕΤΕ θα προτείνει την υποχρεωτική αναγραφή της μείωσης ΦΠΑ στους τιμοκαταλόγους και άλλα πρακτικά μέτρα ώστε να περάσει άμεσα στην τελική τιμή.

Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θέλει να στήσει ένα «άτυπο» παρατηρητήριο τιμών, το οποίο θα αποτυπώσει τη μετακύλιση ή μη της μείωσης του ΦΠΑ. Σε αυτόν τον σκοπό κινείται και το ΣΔΟΕ, οι υπηρεσίες του οποίου ήδη καταγράφουν τις τιμές σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Φωτογραφία άρθρου: Γιώργος Παπαποστόλου

Aνατροπή στη φορολογία των Ι.Χ.

Μεγάλες αλλαγές αναμένονται στη φορολογία των αυτοκινήτων το 2014, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών αναζητά μια νέα φόρμα, που θα είναι δίκαιη και θα βασίζεται σε πραγματικές αξίες αντί απλώς στα κυβικά. 

Η κατακραυγή αλλά και η απόγνωση των 600.000 ιδιοκτητών που έχουν καταθέσει πινακίδες φαίνεται πως έπαιξαν τον ρόλο τους και πλέον πολύ σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές στη φορολογία αλλά και στο κόστος χρήσης του αυτοκινήτου.

Τέλη με... τον μήνα
Από τη νέα χρονιά αλλάζει ο τρόπος καταβολής των τελών κυκλοφορίας αλλά και ο τρόπος φορολόγησης, ο οποίος μέχρι σήμερα γίνεται με κριτήριο μόνο τον κυβισμό. 

Στην πρώτη περίπτωση θα υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής των τελών ανάλογα με το χρονικό διάστημα που θα χρησιμοποιεί το όχημά του ο κάθε ιδιοκτήτης. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο 2.000 κ.εκ. και μέχρι σήμερα αδυνατούσε να το κυκλοφορήσει, πλέον με τη νέα χρονιά θα μπορεί και θα πληρώνει ανάλογα με τους μήνες που το έχει στον δρόμο. Δηλαδή, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι 1.200 ευρώ και το κυκλοφορεί δύο μήνες τον χρόνο, θα πληρώνει το ανάλογο ποσοστό, που εν προκειμένω ανέρχεται σε 200 ευρώ.

Αλλάζει και ο φόρος πολυτελείας;
Από εκεί και πέρα, ενδέχεται να αλλάξει και το σύστημα του φόρου πολυτελείας. Όπως όλα δείχνουν, θα καταργηθούν τα... κυβικά και η φορολόγηση θα βασίζεται στην αξία των αυτοκινήτων. Για παράδειγμα, αν ένα αυτοκίνητο 3.000 κ.εκ. κοστίζει 30.000 ευρώ θα φορολογείται με «Χ» ευρώ, ενώ ένα άλλο, με κινητήρα 1.800 κ.εκ. και τιμή 60.000 ευρώ, θα φορολογείται με «Χ επί 2» ευρώ. Το ίδιο θα ισχύει και με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στις τιμές τους επόμενους μήνες, κυρίως στα... απαξιωμένα και με μεγάλους κινητήρες αυτοκίνητα.

Δίκαιη φορολογία

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η πιο δίκαιη φορολογία και, φυσικά, η είσπραξη χρημάτων που δεν θα τα εισέπραττε. Με λίγα λόγια, περιμένει πως σημαντικό ποσοστό των 600.000 ιδιοκτητών θα σκεφτεί να κυκλοφορήσει έστω και για λίγους μήνες τον χρόνο το... παρκαρισμένο του αυτοκίνητο, οπότε με αυτόν τον τρόπο θα πληρώσει χρήματα που δεν θα τα έδινε αν είχε κατατεθειμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας. Όσον αφορά τις τιμές των αυτοκινήτων (καινούργιων και μεταχειρισμένων), η λίστα θα βασίζεται σε τιμές Ευρώπης, τις οποίες ανακοινώνουν ευρωπαϊκοί φορείς και όχι εταιρείες με... πατέντες που δίνουν λανθασμένα στοιχεία.


Ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας ενδέχεται να αλλάξει από το 2014

Αλλάζουν και τα τέλη;

Αν προχωρήσει το νέο σχέδιο, ενδέχεται να μεταβληθούν σημαντικά και τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Ακόμα δεν έχει διαρρεύσει τίποτα συγκεκριμένο, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι τα... μηδενικά τέλη δεν θα κρατήσουν πολύ.

Τέλος, να σημειώσουμε πως οι φήμες θέλουν το θέμα να το έχει αναλάβει προσωπικά ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο υπουργός Οικονομικών σκοπεύει να διορθώσει τα κακώς κείμενα στον κλάδο του αυτοκινήτου, όπου έχουν οδηγηθεί στην ανεργία σχεδόν 50.000 εργαζόμενοι.
http://www.zougla.gr
Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

«Ηλεκτροσόκ» οι νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ


«Ηλεκτροσόκ» οι νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ
Αυξήσεις φωτιά στην τσέπη των καταναλωτών θα φέρει η αύξηση του τέλους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο λογαριασμό της ΔΕΗ, που αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Η μεσοσταθμική τιμή του τέλους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθορίστηκε σε 14,96 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 9,3 ευρώ που ήταν στο πρώτο εξάμηνο, προκύπτει δηλαδή μέση αύξηση 60%.
Ειδικότερα για τους οικιακούς καταναλωτές η τιμή ορίζεται σε 20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 9,53 που ήταν, δηλαδή η αύξηση φτάνει το 118%. Για τις άλλες χρήσεις χαμηλής τάσης, δηλαδή καταστήματα, γραφεία κλπ, η αύξηση φτάνει το 46%. Για αγροτική χρήση η αύξηση κυμαίνεται από 13 έως 25%.
Εκτιμάται ότι ένα νοικοκυριό με μέση κατανάλωση 1600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο θα πληρώνει 50 έως 60 ευρώ περισσότερα το χρόνο.
Αναλυτικά οι νέες τιμές για το ΕΤΜΕΑΡ ισχύουν για το δεύτερο εξάμηνο του έτους έχουν ως εξής, ανά κατηγορία πελατών:
-Υψηλής Τάσης 1,79 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 3,55, μείωση 49%).
-Αγροτικής χρήσης (Μέση Τάση) 6,97 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 5,57, αύξηση 25%).
-Λοιπές χρήσεις Μέσης Τάσης (βιομηχανίες, εμπορικές αλυσίδες) 8,87 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 7,76, αύξηση 14%).
-Αγροτικής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 7,33 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 6,48, αύξηση 13%)
-Οικιακής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 9,53 αύξηση 118%)
-Λοιπές χρήσεις Χαμηλής Τάσης (γραφεία, καταστήματα κ.λπ.) 21,77 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 14,91, αύξηση 46%).
Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ

ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΘΑ ΧΥΘΕΙ !ΑΙΜΑ!



ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟ ΜΠΡΕΧΤ όταν ήρθαν να πάρουν τους δημόσιους υπάλληλους δεν αντέδρασα
όταν ήρθαν να πάρουν τους ιδιωτικούς δεν αντέδρασα
όταν ήρθαν να πάρουν άνεργους δεν αντέδρασα
όταν ήρθαν να πάρουν τη γη μας δεν αντέδρασα
τώρα που θα έρθουν να πάρουν τα σπίτια μας !
ίσως να είναι πολύ αργά
και δεν θα υπάρχει κανείς να αντιδράσει::!!
αλλά 
ΑΜΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΦΡΑΠΕ !ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΗΝ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΓΙΟΝΑΡΑ ΔΙΧΑΛΟ::!!ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ
 
 
 


Σε διαθεσιμότητα από τη Δευτέρα 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων



Σε διαθεσιμότητα από τη Δευτέρα 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων
Την προσεχή Δευτέρα, 22 Ιουλίου, τίθενται σε διαθεσιμότητα, 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων, οι οποίοι προέρχονται από τα επαγγελματικά λύκεια και τις καταργηθείσες σχολές. Συνολικά, οι αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων αφορούν περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, αλλάζει η διαδικασία για τον καθορισμό των κενών θέσεων, τις υπηρεσιακές ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό αλλά και το πλεονάζον προσωπικό ανά ειδικότητα.
 
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Έθνος, ο σχεδιασμός προβλέπει την υποχρεωτική μετάταξη 4.933 καθηγητών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών). 
Άλλοι 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται.
 
Η τελική λίστα με τα ονόματα αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου και μόλις γίνει γνωστός ο αριθμός των υποχρεωτικών μετατάξεων και των αναγκών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα θα συνταχθεί αξιολογικός πίνακας κατάταξης.


http://www.ertopen.com

Πάλεψε με τον καρχαρία με γυμνά χέρια! (βίντεο)

Ο 24χρονος Elliot Sudal ψάρευε με τα ξαδέρφια του, όταν παρατήρησε πως ξεβράζονταν στην ακτή κοπάδια με νεκρά ψάρια, που έλειπαν κομμάτια από το σώμα τους.
Ο 24χρονος χρησιμοποίησε ως δόλωμα ένα από τα ψάρια που είχε πιάσει και ο καρχαρίας τσίμπησε.
Χωρίς να φοβηθεί ο ψαράς άρπαξε τον καρχαρία, μήκους 2,1 μέτρων, από την ουρά και τον έβγαλε στην ακτή!
Τελικά, ο ψαράς τον απελευθέρωσε πίσω στη θάλασσα.

Πιερία: Η καφετέρια της ακολασίας – Οι υπάλληλοι δεν έπρεπε μόνο να σερβίρουν…

pieria-i-kafeteria-tis-akolasias---oi-ypalliloi-den-eprepe-mono-na-serviroun-1-315x236Τα όσα συνέβαιναν στο καφέ – μπαρ της Πιερίας κυκλοφόρησαν γρήγορα και κάπως έτσι έφτασε και η αστυνομία – Με χειροπέδες ο υπεύθυνος Η σύλληψη του 57χρονου έγινε τα ξημερώματα για »διευκόλυνση ακολασίας άλλων». Ειδικότερα, σε περιοχή της Πιερίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών σχεδιάστηκε επιχείρηση και συνελήφθη ο 57χρονος ως υπεύθυνος καφέ – μπαρ.
Όπως διαπιστώθηκε τους τελευταίους μήνες εξέδιδε σε ειδικό χώρο, μέσα στο κατάστημα, μία 47χρονη Γεωργιανή και μία 38χρονη Νιγηριανή που απασχολούσε ως σερβιτόρες.
Επιπλέον, σε βάρος του 57χρονου βεβαιώθηκαν υγειονομικές παραβάσεις, ενώ σε βάρος των δύο αλλοδαπών γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου «περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων». Η 52χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος δε συνελήφθη και αναζητείται. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.