ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ

http://vathiprasino.blogspot.gr
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο, ο κ. Στουρνάρας, ο γνωστός για τις "επιτυχημένες" προβλέψεις του, όταν ακόμη ήταν επικεφαλής του ΙΟΒΕ, ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2011 και θα βγει πάλι στις χρηματαγορές, διαβεβαίωσε τους Βουλευτές και τον Ελληνικό λαό, ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, ότι συνδυάζουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή με την ανάπτυξη.
Την παραμονή της άφιξης του προϊσταμένου του κ. Σόιμπλε, για να δείξει πόσο καλός μαθητής του είναι και για να αποσπάσει ένα καλό λόγο για τη Συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, από το στόμα του αυτοκράτορα, αναμάσησε, ως καλό παπαγαλάκι, το νεοφιλελεύθερο δόγμα του Βερολίνου, ότι προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι η δημοσιονομική σταθερότητα.

Είμαστε στο σωστό δρόμο λοιπόν, κατά τον κ. Στουρνάρα, η εξαετής ύφεση της Ελληνικής οικονομίας, προβλέπεται να συνεχιστεί για δύο ακόμη τουλάχιστον χρόνια, με τις εκτιμήσεις για εφέτος να αναθεωρούνται συνεχώς προς τα πάνω.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, έχουμε απωλέσει το 25% του ΑΕΠ μέσα σε 3 χρόνια, κάτι που δεν έχει προηγούμενο σε όλο τον κόσμο σε καιρό ειρήνης.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, ο ΟΟΣΑ στην πρόσφατη εξαμηνιαία έκθεσή του προβλέπει ότι και το 2014, για έβδομο συνεχή χρόνο θα έχουμε ύφεση -1,2%, η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 28,4% από 27,8% το 2013 και το χρέος από 175,1% το 2013 θα ανέβει στο 180,6% το 2014.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα έχουμε αρνητικό πληθωρισμό -0,9%, που σημαίνει ότι η Ελληνική οικονομία έχει μπει σε φάση αποπληθωρισμού, είναι δηλαδή στην ουσία νεκρή, την ίδια στιγμή που οι πολυεθνικές και τα καρτέλ ανενόχλητα αυξάνουν συνεχώς τις τιμές σε βασικά είδη διαβίωσης όπως τα τρόφιμα.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, 65.000 επιχειρήσεις έχουν ήδη βάλει λουκέτο με τον αριθμό τους να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και η μεσαία τάξη έχει καταστραφεί .
Είμαστε στο σωστό δρόμο, η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας, παρά τη συντριβή των μισθών και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, έχει κατρακυλήσει 21 θέσεις στον Παγκόσμιο Πίνακα Ανταγωνιστικότητας, μένοντας πίσω από Ρουάντα, Μποτσουάνα, Ναμίμπια.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, η βιομηχανική παραγωγή συνεχώς μειώνεται και η παραγωγική βάση της χώρας αποσαθρώνεται.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.500.000 και σε αυτούς προστίθενται οι χιλιάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι που απολύονται μαζικά κατόπιν εντολών της Τρόικας, η ανεργία των νέων έχει ξεπεράσει το 61%, ενώ οι πλέον εξειδικευμένοι και μορφωμένοι, φεύγουν μαζικά από τη  χώρα μας για να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης και ιδιαίτερα της Γερμανίας, που δεν έχουν ξοδέψει τίποτα για την επιμόρφωσή τους. 
Είμαστε στο σωστό δρόμο, πάνω από 400.000 οικογένειες αντιμετωπίζουν το φάσμα της πλήρους ένδειας καθώς δεν έχει εργασία ούτε ένα μέλος τους.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, πάνω από 4.000 συνάνθρωποί μας έχουν αυτοκτονήσει βιώνοντας το αίσθημα της πλήρους ταπείνωσης και του απόλυτου αδιέξοδου.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, χιλιάδες νεόπτωχοι, δημιουργήματα της πολιτικής των μνημονίων, καταφεύγουν στα συσσίτια ενώ άλλοι αναζητούν την τροφή τους στα σκουπίδια.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, έχουν συντριβεί οι μισθοί και έχουν καταλυθεί ακόμη και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα ενώ έχει δημιουργηθεί μια εργασιακή ζούγκλα με τους εργαζόμενους να έχουν μετατραπεί σε σύγχρονους δουλοπάροικους.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, οι συντάξεις έχουν μετατραπεί σε προνοιακά επιδόματα και τα ασφαλιστικά ταμεία, μετά το κούρεμα των ομολόγων τους από το PSI του κ. Βενιζέλου και τη μείωση εισφορών λόγω αύξησης της ανεργίας, καταρρέουν.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, με τις νέες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις στην ουσία καταργείται η κοινωνική ασφάλιση και ανοίγεται ο δρόμος για την ιδιωτική ασφάλιση.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, το σύστημα υγείας με τις μειώσεις των δαπανών, το κλείσιμο και τη συγχώνευση νοσοκομείων και τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ καταρρέει.
 Είμαστε στο σωστό δρόμο, το Κράτος Πρόνοιας και η μέριμνα για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες απλά δεν υφίσταται πλέον.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, καταργήσαμε την Τεχνική εκπαίδευση και η δημόσια παιδεία με τη συγχώνευση Πανεπιστημίων, ΤΕΙ, σχολείων και τις απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών οδηγείται σε διάλυση.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, ξεπουλάμε έναντι πινακίου φακής όλη τη Δημόσια Περιουσία και τις υποδομές της χώρας μας που έχουν δημιουργηθεί με τον κόπο και το μόχθο του Ελληνικού λαού.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, για να επιτευχθούν όλα αυτά από την Κυβέρνησή μας έχουν καταπατηθεί βασικά δημοκρατικά και συνταγματικά δικαιώματα του Ελληνικού λαού.    
Το τέλος αυτού του δρόμου, που έχει χαραχτεί με αρχιτέκτονες την Κα. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε και εργολάβους τους εδώ εντολοδόχους τους της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, οδηγεί σε μια χώρα - αποικία χρέους - χωρίς Δημόσια Περιουσία, χωρίς Κοινωνικό Κράτος και χωρίς Εργασιακά και Δημοκρατικά Δικαιώματα για τους πολίτες της. Σε ένα νέο κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο, πρωτόγνωρο για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, κάτι που αποτελεί τη βαθύτερη επιδίωξη των καταστροφικών μνημονίων, που θα εξαχθεί εφόσον πετύχει και στις υπόλοιπες υπερχρεωμένες χώρες.
Η εξέλιξη αυτή μπορεί να αποτραπεί μόνο με τους αγώνες του Ελληνικού λαού, που σε συντονισμό με τους αγώνες των λαών των χωρών της Νότιας Ευρώπης, θα επιβάλουν έναν άλλο προοδευτικό  δρόμο ανάπτυξης, απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής.
enalaktikovima

Χάρρυ Κλυνν: “Aν δε σαπίσουν στη φυλακή τα καθάρματα του μνημονίου, μην περιμένετε έξοδο από την κρίση”

Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, γνωστός ως Χάρρυ Κλυνν, σε μία συνέντευξή του – κόλαφο, αναφέρεται στα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα. Δεν διστάζει να καταδείξει με απόλυτη σαφήνεια τους υπαίτιους της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής καταστροφής, των σύγχρονων εφιαλτών και ολετήρων που όντας ατάλαντοι ως ηθοποιοί, ανίκανοι ως πολιτικοί, αλλά απολύτως επιτυχημένοι ως εθνοκτόνοι και που εμμένουν να οδηγούν την Ελλάδα στο απόλυτο μηδέν, επαρμένοι από την εξουσία αλλά και από μία βεβαιότητα ατιμωρησίας τους.

Ο Χάρρυ Κλυνν ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του και πολλές φορές πλήρωσε προσωπικά αυτή του την αγάπη προς την αλήθεια. Ο άνθρωπος, αλλά και ο καλλιτέχνης, στέκεται απέναντι στα προβλήματα, τα καταδεικνύει και προτείνει τα αυτονόητα που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν οι...
ανοήτως σημερινοί διεφθαρμένοι διακυβερνώντες την Ελλάδα.
Πώς αισθάνεστε που επιστρέφετε στο stand up comedy; Είστε ο πρώτος, και ο μόνος ίσως, στην Ελλάδα που σταδιοδρόμησε σε αυτό.

Θα επέστρεφα αν είχα φύγει ή αν είχα εγκαταλείψει το είδος. Όντας μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης τα πέντε τελευταία χρόνια και παρά το γεγονός ότι έδωσα πάνω από 300 συναυλίες σε Ελλάδα, Ευρώπη και Β. Αμερική, θεωρείται ότι, εφόσον έλειψα από την Αθήνα, έλειψα και από το είδος που αγάπησα και υπηρέτησα με πάθος από την δεκαετία της παραμονής μου στη Β. Αμερική (ΗΠΑ και Καναδά)

Η δεκαετία εκείνη ήταν που διαμόρφωσε τον σατιρικό μου χαρακτήρα. Ήταν η εποχή που μπόρεσα και είπα τα μεγάλα «ΟΧΙ» και χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτό. Είπα όχι στην απορρόφησή μου από το σύστημα, πιστέψτε με δεν ήταν εύκολο, και παρέμεινα στο underground χώρο όπου δειλά-δειλά άρχισε να παίρνει μορφή αυτό που εμείς ονομάζαμε τότε «Θέατρο των φτωχών» και που αργότερα βαφτίστηκε ως stand up comedy. Το κύριο χαρακτηριστικό του είδους αυτού ήταν και εξακολουθεί να είναι η σκληρή πολιτική και κοινωνική σάτιρα. Όσο πιστεύουν ότι με αστειάκια και ευχάριστες παρλάτες υπηρετούν το «θέατρο των φτωχών» πλανώνται πλάνην οικτράν… Ευχάριστα πράγματα δεν πρόκειται να ακούσετε ποτέ από ένα σατιρικό καλλιτέχνη!

Κι ενώ είχα πάρα πολλές προτάσεις να ενταχτώ στο main stream (εμπορικό ρεύμα) είπα ευτυχώς όχι και υπηρέτησα με θυσίες πολλές καθ’ όλη τη διάρκεια της εκεί παραμονής μου αυτό το είδος. Αν έλεγα «ναι» θα ήταν δύσκολο μάλλον να γυρίσω στην Ελλάδα, κάτι που δεν μπορούσα ούτε καν να το διανοηθώ. Από την άλλη δεν μπορούσα σε καμιά περίπτωση να φανταστώ τον εαυτό μου στο ρόλο του διασκεδαστή, να λέει αστειάκια και να ξοδεύεται σε ανούσια θεατρικά δρώμενα….

Θεωρώ τιμή το γεγονός ότι σ’ αυτή τη βασανιστική πορεία έπαιξα κι εγώ το δικό μου ρόλο μου ως κωμικός και ως συγγραφέας. Όποιος αποπειραθεί να δει το stand up comedy ως σταδιοδρομία έχει χάσει τι παιχνίδι πριν ακόμα να αρχίσει…

Ποια θέματα σας απασχολούν αυτή τη φορά; Ποια πρόσωπα και καταστάσεις σας ενέπνευσαν στα κείμενα σας;

Η τραγική εποχή που ζούμε μας τροφοδοτεί δυστυχώς με πληθώρα θεμάτων που χρήζουν όμως ιδιαίτερης προσοχής και παρατηρητικότητας.

Ο σατιρικός οφείλει να δει τα γεγονότα μέσα στο πλαίσιο στο οποίο εξελίσσονται τα πράγματα στην Ευρώπη και να μην τα δει μεμονωμένα, έξω από τον ουσιαστικό πυρήνα της φθοράς και της εν γένει πανευρωπαϊκής διαφθοράς, ως Ελλαδικό παράδοξο.

Δεν μπορούμε να πούμε πως είναι σε καλύτερη μοίρα από τη δική μας, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, ακόμα και η Γαλλία και η Γερμανία!!! Μάλιστα, η Γερμανία, όσο παράξενα κι αν ηχεί, και η Ολλανδία, το Βέλγιο, και η Δανία!

Η οικονομική κατάρρευση είναι γενικότερη μέσα στο ευρωπαϊκό παρακμιακό κατεστημένο και έτσι πρέπει να την προσδιορίσουμε, με τη διαφορά πως σ’ εμάς συνδυάζεται με το ότι μας έχουν προσδώσει ένα χαρακτήρα πειραματικό.

Μας προορίζουν ως λύση του δικού τους προβλήματος και εννοώ τις υποθετικά πλούσιες χώρες του βορρά, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, κλπ…

Τα φτηνά χέρια και το φτηνό μεταφορικό..

Αντί να παραχθεί κάποιο εμπόρευμα στη Μαλαισία και να μεταφερθεί στη Γερμανία ή στο Βέλγιο για να εξαχθεί, θα προτιμούσαν κι αυτό επιδιώκουν, να παραχθεί στη Νότια Ευρώπη, μια ζώνη φτηνού εργατικού και πάμφθηνου μεταφορικού. Να γίνει η Ελλάδα, δηλαδή, χώρα φτηνών εργατικών χεριών που θα τους εξασφαλίσει πολλαπλάσιο κέρδος.

Δεν ξέρω αν αυτό ήταν από την αρχή το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά δεν πιστεύω στις αγαθές προθέσεις των Ευρωπαίων αποικιοκρατών και φασιστών.

Ούτε και οι «αγαθές Ευρωπαϊκές προθέσεις» της κρυπτοφασιστικής Γερμανίας με συγκινούν. Η Γερμανία είναι ένα κράτος που ποτέ δε λειτούργησε στην ουσία δημοκρατικά… Η λεγόμενη Γερμανική «πειθαρχία» παρασάγγες απέχει από το φιλελεύθερο Ευρωπαϊκό πνεύμα του ενταφιασμένου διαφωτισμού. Η Γερμανία αφού επέβαλε την πολιτική της σκληρής λιτότητας στο εσωτερικό της, υψηλή ανεργία και κάποια εκατομμύρια εργαζόμενων τρίτης και τέταρτης κατηγορίας, επιδιώκει να επιβάλει την πολιτικής της ανελέητης λιτότητας στην πλειονότητα των Ευρωπαϊκών χωρών που εξαρτούν την οικονομική του υπόσταση από τις λεγόμενες «αγορές».

Απώτερος σκοπός η επιβολή της νέας τάξης πραγμάτων και η παγκόσμια διακυβέρνηση.

Η τελευταία και απεγνωσμένη προσπάθεια του καταρρέοντα καπιταλισμού που πνέει τα λοίσθια.

Η μόνη μας εντέλει ελπίδα επιβίωσης, μια και η εξέγερση ημών των Ελλήνων αργεί, είναι η ίδια η κατάρρευση του νομίσματος-απάτη, του ευρώ και κατ’ επέκταση η κατάρρευση αυτής καθεαυτής της ΕΕ, που ούτως ή άλλως καμία σκοπιμότητα πλην αυτής της παγκόσμιας διακυβέρνησης δεν εξυπηρετεί.

Τα κείμενά σας είναι πάντοτε έτοιμα πριν ανέβετε στη σκηνή; Υπάρχει περιθώριο για αυτοσχεδιασμό; Ακούτε τον κόσμο όταν είστε στη σκηνή; Του απαντάτε;

Βασικό στοιχείο της σάτιρας είναι ο διάλογος με το κοινό.

Και βασικότερο ακόμα η πλήρη γνώση του θέματος που έχει επιλέξει ο σατιρικός να εκθέσει ζητώντας από το κοινό να συμφωνήσει μαζί του… Να επιδοκιμάσει ή να καταδικάσει.

Το κοινό δεν καθοδηγείμ σου ανοίγει, όμως, τους διαδρόμους και σου λέει, «προχώρα» Χωρίς τη συμμετοχή του κοινού η παρουσία του κωμικού θα είχε υποβιβαστεί σε έναν ανούσιο και άνευρο χιουμοριστικό μονόλογο…

Ποιο το συμπέρασμά σας, έρχεται τελικά η ανάπτυξη ή όχι; Θα απογειωθούμε τον Σεπτέμβριο;

Ζούμε στην εποχή του ψεύδους και της πολιτικής απάτης. Οι «υποτιθέμενοι» ηγέτες των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων που «υποτίθεται» ότι κυβερνάνε τη χώρα και επιδιώκουν να τη βγάλουν από τη μεγάλη κρίση, είναι οι εκείνοι που δημιούργησαν την κρίση, εκείνοι που κατάκλεψαν τον πλούτο του Ελληνικοί λαού, εκείνοι που βύθισαν τη χώρα και τους Έλληνες στην απεχθέστερη οικονομική και ηθική εξαθλίωση που γνώρισε ποτέ ελεύθερη Ευρωπαϊκή χώρα σε καιρό ειρήνης…

Κι ενώ η χώρα βυθίζεται οι Κουίσλιγκ της συγκυβέρνησης των δωσίλογων με την συνηγορία των βοθροκάναλων και των παπαγάλων τους προσπαθούν με το ψέμα να παραπλανήσουν τον Ελληνικό λαό για να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά ότι μακριά από αυτήν το τέλος τους θα είναι άδοξο και τραγικό.

Ο Σαμαράς, ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας μετά τον ΓΑΠ είχε και έχει το θράσος να παίζει ανίερα πολιτικά παιχνίδια με τη μοίρα ενός ρημαγμένου λαού και να μιλάει ξεδιάντροπα για «succsess story» και «Greecovery» τη στιγμή που όλα σχεδόν στο ίδιο αποτέλεσμα μας οδηγούν. Αργοσβήνουμε και είναι οδυνηρό, σαπίζουμε…

Ο κόσμος τα έχει χαμένα, δεν ξέρει με ποιο τρόπο να αντισταθεί. Με τα δυο πόδια στο γκρεμό και με τα χέρια γαντζωμένος στο παρελθόν που τον εξευτέλισε ως κοινωνικό όν και συνεχίζει να τον ξευτελίζει με τούρκικα σίριαλ, ξεβράκωτα πουτανάκια, με shopping therapy και αστακοπόλεμο, με κοκαΐνες και τεχνητούς παράδεισους, με δωσίλογους κυβερνήτες που άρον-άρον επιδιώκουν να κλείσουν το κεφάλαιο Ελλάδα μια και καλή… Και με πολλούς, πάρα πολλούς επαναστάτες του καναπέ και των social media!

Και ένας ακαθόριστος φόβος να αγκαλιάζει όλη τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη … Ένας φόβος που πυρπολεί και το τελευταίο καταφύγιο Ελευθερίας… Χανόμαστε, δίνοντας στους δολοφόνους τα όπλα που θα μας εκτελέσουν!

Τι σταματάει τα αριστερά κόμματα από το να ενωθούν; Τι άποψη έχετε για τον Κουτσούμπα και τον Τσίπρα; Ζούμε μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία για μία κυβέρνηση αριστεράς σύντομα;

Θυμάμαι τις αλήθειες που έγραψα για το ΚΚΕ και σηκώθηκαν τα γοργόφτερα σταλινικά μυαλά να με φάνε:

«Ρε αντιμαρξιστές αποστηθάκηδες, ρε Περισσοβολομένοι, ρε κομουνιστοβολεμένοι, ρε Παπαρηγοσκλαβωμένοι, πως το καταντήσατε έτσι το τιμημένο ΚΚΕ;

Τη ζωή τους δώσανε οι πατεράδες και οι μανάδες μας ρε σταλινοχτυπημένοι…

Γιατί ρε; Για να κόβετε τις τσάρκες σας στα βοθροκάναλα και να πουλάτε μούρη;

Για να βγαίνει το καλαμοκαβαλημένο Παπαρηγόπραμα και να αμολάει τις παπαριές του;

Για να μας πρήζετε τα συκώτια με τις «πλουτοκρατίες» και τους «ευρωμονόδομους;»

Άντε κάντε πέρα ρε καρεκλογαντζωμένοι…

έχει τόσους και τόσους νέους ανθρώπους, με φρέσκες ιδέες και καθαρά μυαλά…

Για να πάρει επί τέλους το ΚΚΕ τη θέση που του αρμόζει στη συνείδηση του λαού και στους αγώνες για τη δημοκρατία, και όχι να παραδέρνει ανέμπνευστο, απαξιωμένο και μη υπολογίσιμο μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας…

Άντε μπράβο… Τον πούλο!»

Το ΚΚΕ, που κανείς δεν αμφισβητεί τους αγώνες και την εντιμότητα των οπαδών του, επιμένει να προβάλει το μοντέλο της αποτυχημένης Σοβιετικής «απόπειρας». Αγνοεί την αγωνία των νέων ανθρώπων που ελπίζουν επίμονα στην κατάργηση της μονολιθικότητας του Γ. Γραμματέα… Το ΚΚΕ μπορεί, αλλά δε θέλει!

Στο ΠΑΣΟΚ, η παλιά φρουρά έχει ξεκληριστεί, ο Σημιτικός «εκσυγχρονισμός» ακούγεται σαν κατάρα και οι ανερμάτιστοι νεοφιλελευθερισμοί του Βενιζέλου πλανώνται ως εφιαλτική απειλή πάνω από τα κεφάλια μας…

Και ξαφνικά κάποιο αμυδρό φως στην άκρη του καταραμένου τούνελ ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ… Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα θα γίνει κι αν κάποιες «συνιστώσες» δε μπορέσουν να προσαρμοστούν στην «έννοια της ευθύνης» θα μείνουν εκτός νυμφώνος. Αναρωτιέμαι όμως γιατί – Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο… Το «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ» που είναι; Το κοινωνικό είναι και πατριωτικό; Λεπτομέρειες; Καθόλου θα έλεγα… Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπεράσει τις αγκυλώσεις της «συνοικιακής Αριστεράς» και φέρει κοντά του τους νέους ανθρώπους, της ιδέες της σύγχρονης Αριστεράς σίγουρα θα είναι το μέλλον και η ελπίδα για τους ρημαγμένους αυτής της χώρας… Αρκεί να ξεπεράσει το «αλάνθαστο του εγωκεντρικού αριστερισμού» και να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στα Μερκελικά ανδρείκελα…. Ειδάλλως ποτάμι θα είναι το αίμα που θα χυθεί… Το εμφύλιο αίμα…

Ποιους χαρακτήρες από όσους έχετε δημιουργήσει και υποδυθεί θα ξαναδούμε στη σκηνή του Βεακείου; Έχετε εμπνευστεί κάποιον νέο;

Μακάρι να ξυπνούσα ένα πρωί και να μην εύρισκα τίποτα ανήθικο, βρόμικο και μιαρό, τίποτα το προδοτικό, τίποτα το αποκρουστικό… Μακάρι μην είχα τίποτα νέο να σας πω…

Η Χρυσή Αυγή σας εμπνέει για σάτιρα; Προσφέρεται για γέλιο ο φασισμός;

Ως πολιτικό καλαμπούρι μόνο μπορώ να την εκλάβω, ως βρικόλακα το καταμεσήμερο! Που να φτουρήσει η Χρυσή Αυγή μπρος στον επιστημονικό φασισμό του ΠΑΣΟΚ, στο δουλοπρεπή Γερμανοτσολιαδισμό της ΝΔ και στον «αρλουμπισμό» του ΚΚΕ… Για καμιά επιθεώρηση και για κανένα «εγέρθητι» καλή είναι.

Μιλάτε συχνά για την ανάγκη να δικαστούν οι πολιτικοί που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Ποιους θα θέλατε να δείτε στο σκαμνί;

Δεν είμαι απολύτως βέβαιος ότι έχουμε ως λαός κατανοήσει πλήρως τη σοβαρότητα του κινδύνου που εγκυμονεί η παρούσα κατάσταση. Δεν υποτιμώ βέβαια το γεγονός ότι Ελληνικός λαός έχει «προγυμναστεί» με τρόπο επιστημονικό και μακρόπνοο να «αδρανεί να ανέχεται, να υπομένει»… Έχει προγυμναστεί να βλέπει αυτά που βλέπουν τα μάτια του, αλλά τα αυτιά του να ακούνε, αυτά που του υπόσχονται! Το Ελληνικό λαό τον ξευτέλισαν τα αστικά πολιτικά κόμματα και τον ευτέλισαν πλήρως τα βοθροκάναλα και οι αστικές φυλλάδες. Δύσκολα θα αλλάξουν τα πράγματα…

Αν δε λογοδοτήσουν στη αναγεννημένη Δικαιοσύνη οι Τσολάκογλου, Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Μπακογιάνη, Βενιζέλος, Παπαδήμος, Καρατζαφέρης, Σαμαράς, Κουβέλης… Αν δε σαπίσουν στη φυλακή αυτά τα τομάρια και δεν αποκλειστούν δια βίου από τα κοινοβουλευτικά πράγματα όσοι από τους βουλευτές ψήφισαν τα μνημόνια, αν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά οι «κλέφτες» και δεν έρθουν πίσω τα κλεμμένα… Η πολυπόθητη, αλλά και προ παντός λυτρωτική κάθαρση δεν πρόκειται ποτέ να επέλθει.

Οι ένοχοι τώρα κρύβονται και καλά κάνουν, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να αποκατασταθεί το αίσθημα της δικαιοσύνης και να βρεθούν αντιμέτωποι με τα εγκλήματα που διέπραξαν. Και μαζί τους να καταδικαστούν τελεσίδικα στη συνείδηση του Ελληνικού λαού, οι νταβατζήδες των ΜΜΕ, οι μεγαλοεκδότες, οι ρουφιανοδημοσιογράφοι, οι διαπλεκόμενοι, τα κομματικά λαμόγια, τα παπαγαλάκια, οι διαφθορείς και οι βιαστές του λαού των Ελλήνων…

Είστε πολύ ενεργός στο ίντερνετ, έχετε δικό σας blog, και γράφετε συχνά στο Facebook και στο Twitter. Πιστεύετε ότι προσφέρετε κάτι γράφοντας εκεί; Έχουν σοβαρό ρόλο αυτά τα νέα μέσα;

Το ιντερνέτ μας δίνει την ευκαιρία να έχουμε την πληροφορία στα χέρια μας, χωρίς μεσάζοντες. Παράλληλα μας δίνει τη δυνατότητα της επικοινωνίας αλλά και της ελεύθερης έκφρασης. Θα μπορούσα να γράφω σε οποιαδήποτε εφημερίδα ήθελα, αλλά προτιμώ να γράφω, χωρίς να πληρώνομαι και να με διαβάζουν άνθρωποι, χωρίς να τους υποχρεώνει κανείς να με διαβάσουν

Ποια άποψη έχετε για όσους σας ακολούθησαν, από τον Λαζόπουλο έως τον Μάρκο Σεφερλή; Υπάρχει νέα γενιά ενδιαφέρουσα σήμερα που να ασχολείται με το stand up comedy; Ξεχωρίζετε κάποιον;

Άμεση είναι η σχέση του stand up comedy με τη θεατρική πράξη και κυρίως με την Αττική κωμωδία και το Αριστοφανικό πνέυμα

Στην Ελλάδα αξιόλογοι συγγραφείς υπάρχουν. Ελληνικό θέατρο, δυστυχώς, δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι υπάρχει. Είδατε με πόση « αρπακολατσίδικη » διάθεση υιοθετούν την οποιαδήποτε δυτική ανοησία και την παρουσιάζουν ως έργο αξιώσεων; Είναι ζήτημα αν στα 150 θέατρα της Αθήνας ανεβαίνουν περισσότερα από πέντε ή έξι σύγχρονα ελληνικά θεατρικά έργα. Ποιος συγγραφέας λοιπόν θα γράψει ένα θεατρικό έργο για να το έχει κρυμμένο στα συρτάρια του; Ας μη συζητάμε γι αυτό το θέμα, μόνο θλίψη με προκαλεί.

Κι ας έρθουμε τώρα στο άλλο θέμα, ηθοποιοί… Πάρα πολλοί οι ταλαντούχοι και οι αξιόλογοι, αλλά και πολλή σαβούρα μια και τις θεατρικές σχολές τις έχει αντικαταστήσει η τηλεόραση που παράγει σαβούρα με το κιλό.

Το θέατρο, δυστυχώς, δεν μπόρεσε να ξεφύγει και παρέμεινε όπως και η πολιτική, η εκκλησία, η παιδεία, η υγεία κλπ… κλπ… κομμάτι της υπαρκτής ελληνικής πραγματικότητας με όλα τα έλκη και τις ασθένειες που τη βασανίζουν.

Πώς μεταφράζεται σήμερα το ιστορικό σας σλόγκαν «και πάσης Ελλάδος;»

Σε μια εποχή που η παγκοσμιοποίηση τείνει να εξαφανίσει την ταυτότητα του καθενός μας, εμείς μέσα από τον σατιρικό λόγο προσπαθούμε να επαναπροσδιορίσουμε την εικόνα μας ως λαός. Τα όπλα μας είναι η μνήμη μας. Πολλοί θέλουν να σβήσουν από το σκληρό μας δίσκο όλα εκείνα που μας έκαναν κάποτε να ξεχωρίζουμε… Εμείς με τα όπλα της κωμωδίας και της σάτιρας τα ξαναθυμίζουμε….

Σε μια μαγική πορεία, μπλέκοντας την πραγματικότητα με το όνειρο, ρίχνουμε βουτιές στο παρελθόν ψάχνοντας για την χαμένη αθωότητα και τις χαμένες αξίες μας…

Στην δική μας «γιάφκα» δεν ξεχωρίζει ο τρομοκράτης από τον τρομοκρατημένο, ο χαμένος από τον κερδισμένο, ο ένοχος από τον αθώο, είμαστε όλοι ενώπιος ενωπίω με τον εαυτό και την ιστορία μας… Και πάσης Ελλάδος άμα άχει να ‘ούμ…..

Μαθαίνω πως προγραμματίζετε εμφανίσεις στην Αμερική και στην Ευρώπη. Ποιο μήνυμα από την Ελλάδα θα μεταφέρετε εκεί;

Πριν από λίγο καιρό γύρισα από την Αμερική… Αυτά που λέω εδώ, αυτά τους είπα. Τα ξέρανε όλα απόξω κι ανακατωτά, είχαν τα δικά τους ερωτήματα, τις δικές τους απαντήσεις… Χάρηκα μια Ελλάδα χωρίς διεφθαρμένους πολιτικούς, χωρίς πελάτες ψηφοφόρους, χωρίς διπλοτρπλοθεσίτες και κομματόσκυλα, χωρίς δημόσιους υπάλληλους τσανάκια της εκάστοτε εξουσίας, χωρίς λαμόγια και πουλημένα τομάρια, χωρίς σταρχιδιστές πολίτες που νοιάζονται μονάχα για την πάρτη τους και τη καλοπαίρασή τους… Χωρίς τους Έλληνες εκείνους που δε μπορούν να δούν σήμερα αυτά του έβλεπα εγώ το 1983 στην παράσταση της ΔΙΑΓΩΝΙΟΥ «AΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»

«Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό, που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους ‘Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.

Σε 20-30 χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει. Θα υπάρχει όμως μία Ελλάδα πτωχευμένη και ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης»

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε την 21.7.13   στον “Επενδυτή”

Από logioshermes, μοντάζ Γρέκι

Ούτε και το διδακτορικό πλέον δεν σώζει όλους όσοι τίθενται σε διαθεσιμότητα!

Ούτε και το διδακτορικό πλέον δεν σώζει όλους όσοι τίθενται σε διαθεσιμότητα!Αναιρεί η κυβέρνηση την εξαίρεση για τους εκπαιδευτικούς κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών, μετά το προσωρινό μπλόκο της τρόικας.
Συγκεκριμένα, ένα από τα 22 προαπαιτούμενα έμεινε σε εκκρεμότητα από το Eurogroup Working Group (EWG) ώστε να εκταμιευθεί η επόμενη δόση. Και αυτό ήταν η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Η τρόικα εντόπισε ότι δεν έχει καλυφθεί ο στόχος των 4.200 υπαλλήλων που πρέπει να ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας έως το τέλος Ιουλίου.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να μπουν ξανά στη λίστα διαθεσιμότητας οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων που αρχικά είχαν εξαιρεθεί. Σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα οι κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου που εργάζονταν ως εκπαιδευτικοί στις καταργούμενες ειδικότητες της τεχνικής εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα, η τροπολογία έρχεται να καταργήσει τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου που υπερψηφίστηκε πριν από μία εβδομάδα στη Βουλή, με την οποία εξαιρούνταν οι 245 λειτουργοί της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης που ήσαν κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου, από τη διαθεσιμότητα.
Αντίστοιχη τροπολογία το υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει το επόμενο διάστημα για τους περίπου 200 δημοτικούς αστυνομικούς με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό που είχαν εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα.



 http://topstory.gr

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: ΤΑ ΑΡΘΡΑ 82, 90 & 103 ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ!

Οι βουλευτές κατέστησαν τον Έλληνα δούλο! Ταϋλανδό-Μπαγκλαντεσιανό!

του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Όσοι ψήφισαν το Πολυνομοσχέδιο πρέπει να παραπεμφθούν για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. Προκειμένου να συνεχίσει να χρηματοδοτείται η χώρα από τους τοκογλύφους, διέπραξαν το χειρότερο από τα έως σήμερα εγκλήματα. Σκότωσαν με την ψήφο τους τούς εργαζόμενους και το ίδιο το ελληνικό κράτος. Όσα πέτυχε στην ιστορία της η Ελλάς από το 1830 κι εδώ, οι σύγχρονοι Εφιάλτες τα έσβησαν σε ένα βράδυ. Γύρισαν την Ελλάδα τουλάχιστον 100 χρόνια πίσω.
Ξεφυλλίζοντας το Πολυνομοσχέδιο μπορεί ο καθένας που διέπεται από στοιχειώδη αξιοπρέπεια και φιλοπατρία, να διαπιστώσει τα όσα εγκληματικά ψήφισε η εθνική αντιπροσωπεία.
ΑΡΘΡΟ 90
Δεν είναι μόνο ότι «αποκεφάλισαν» χιλιάδες εργαζόμενους, είναι κυρίως το
άρθρο 90 του πολυνομοσχεδίου το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε έναν υπουργό να καταργεί θεσμούς. Μεταβίβασαν δηλαδή τις αρμοδιότητες του Συντάγματος και της Βουλής σε έναν υπουργό. Μπορεί αύριο κιόλας ο άλφα ή βήτα υπουργός με μια απλή απόφασή του να καταργήσει, για παράδειγμα το λιμεναρχείο ή να καταργήσει την ειδικότητα του καθηγητή των Θρησκευτικών.
Διαβάστε τι ακριβώς λέει το εγκληματικό άρθρο 90 του Πολυνομοσχεδίου: 

  «Επιτρέπεται να καταργούνται θέσεις ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα σε υπουργεία, αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες, αποκεντρωμένες διοικήσεις, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού και λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του οικείου Υπουργού, σε εκτέλεση σχετικών αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, μετά από τεκμηρίωση που στηρίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης δομών και σχέδια στελέχωσης. Επιτρέπεται να συνιστώνται θέσεις ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα στους παραπάνω φορείς σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του προηγούμενου εδαφίου με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του οικείου Υπουργού».

Με μία του υπογραφή δηλαδή, ο εκάστοτε υπουργός μεταβάλλεται σε τύραννο ή δήμιο που χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, παίρνει το…τσεκούρι και κόβει οργανισμούς κι εργαζόμενους! Και γι' αυτό το έγκλημα δεν θα τιμωρείται ποτέ. Διότι έτσι αποφάσισε χθες η βουλή! 

ΑΡΘΡΟ 82 

Το άρθρο με το οποίο καρατόμησαν χιλιάδες ειδικότητες εκπαιδευτικών της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης. Σαν να έπαιζαν play station με μία τους ψήφο οι βουλευτές εξολόθρευσαν την ελληνική παιδεία! Το δόγμα Κίσινγκερ βρίσκει την εφαρμογή του. 

ΑΡΘΡΟ 103
Το Πολυνομοσχέδιο καταργεί κάθε συλλογική σύμβαση εργασίας και αποσυνδέει τη μισθοδοσία από τις ώρες εργασίας. Αυτά που ξέραμε για 8ωρο (το εισήγαγε ο δικτάτορας Μεταξάς) το οποίο 8ωρο θα αμείβεται, για παράδειγμα με 6 ευρώ την ώρα, τώρα πια δεν ισχύει. Ο εργοδότης μπορεί να λέει: "θα αμείβεσαι με 500 ευρώ τον μήνα αλλά θα δουλεύεις 12 ώρες την ημέρα. Γιατί αυτό απαιτούν οι οικονομικές συνθήκες της χώρας"!
Οι εγκληματούντες βουλευτές κατέστησαν τον Έλληνα δούλο! Ταϋλανδό-Μπαγκλαντεσιανό! Με μία τους ψήφο.

 Ιδού τι αναφέρει το άρθρο 103: Άρθρο 103
Διατάξεις για τον κατώτατο μισθό
1. α. Έπειτα από διαβούλευση, που διεξάγεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα, ορίζεται ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός και το νομοθετημένο κατώτατο ημερομίσθιο, για πλήρη απασχόληση, για τους υπαλλήλους και εργατοτεχνίτες όλης της χώρας, των οποίων η αμοιβή δεν ρυθμίζεται από συλλογική σύμβαση εργασίας.
β. Ατομικές συμβάσεις εργασίας και συλλογικές συμβάσεις εργασίας κάθε είδους δεν επιτρέπεται να ορίζουν μηνιαίες τακτικές αποδοχές ή ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης, υπολειπόμενες από το νομοθετικώς καθορισμένο κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο ή της αντίστοιχης προκύπτουσας αναλογίας για τις συμβάσεις μερικής
απασχόλησης.
2. Η νέα διαδικασία - μηχανισμός διαμόρφωσης νομοθετικώς καθορισμένου νόμιμου κατώτατου μισθού και κατώτατου ημερομισθίου για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου όλης της χώρας τίθεται σε ισχύ μετά τα προγράμματα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, δηλαδή όχι πριν από την 1.1.2017.
3. Το ύψος του νομοθετημένου κατώτατου μισθού και νομοθετημένου ημερομισθίου θα πρέπει να καθορίζεται λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της για ανάπτυξη από την άποψη της παραγωγικότητας, των τιμών, και της ανταγωνιστικότητας, της απασχόλησης, του ποσοστού της ανεργίας, των εισοδημάτων και μισθών».

Πρέπει λοιπόν να πάνε για εσχάτη προδοσία ή δεν πρέπει;
"Ελεύθερη Ώρα"

Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2a4kUWC21

REUTERS Η υπόθεση Ρέστη. Οι εφοπλιστές δεν φορολογούνται επί των κερδών τους, με τζίρο των ναυτιλιακών ίσο με 5% ΑΕΠ.

"Οι ναυτιλιακές κάνουν τζίρους περίπου όσο το 5% του ΑΕΠ.
  

Οι πλούσιοι εφοπλιστές στην Ελλάδα, οι οποίοι ελέγχουν περίπου το 15% ​​του παγκόσμιου στόλου, έχουν τύχει ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης για δεκαετίες, καθώς πληρώνουν φόρους με τη χωρητικότητα των πλοίων τους, αντί των κερδών τους".





Greek shipowner arrested on money laundering charges

Businessman investigated over bad loans of up to €500 million at troubled bank


Wed, Jul 24, 2013


Greek shipowner Victor Restis was arrested on charges of money laundering and embezzlement yesterday, becoming one of just a few prominent businessmen to be detained by police since Greece sank into crisis.




 Victor Restis (second from right) escorted by plainclothes policemen as he left a court in Athens yesterday. Photograph: John Kolesidis/Reuters

Έλληνας εφοπλιστής συνελήφθη με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
 
Επιχειρηματίας διερευνάται για επισφαλή δάνεια ύψους μέχρι € 500 εκατ. ευρώ σε προβληματική τράπεζα
 
Ο Έλληνας εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης συνελήφθη με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και για υπεξαίρεση χθες, έχοντας γίνει ένας από τους λίγους εξέχοντες επιχειρηματίες που κρατούνται από την αστυνομία, αφότου η Ελλάδα βυθίστηκε σε κρίση.


Ο κ. Ρέστης, ο οποίος κατέχει μερίδιο στην κορυφαία σε πωλήσεις εφημερίδα στην Ελλάδα και άλλα μέσα ενημέρωσης, καθώς και στον στόλο του, αποτελεί αντικείμενο έρευνας για επισφαλή δάνεια ύψους μέχρι € 500 εκατ. ευρώ στην FBBbank, μια  προβληματική τράπεζα που εκκαθαρίστηκε φέτος, δήλωσε ένας δικαστικούς αξιωματούχος. Έχει κατηγορηθεί ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του στην τράπεζα για να εξασφαλίσει ένα δάνειο  € 5.8 εκ. για εταιρείες που συνδέονται με τον ίδιο, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Η οικογένειά του κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών στην FBBbank, η οποία είχε περίπου € 1.6 δισεκατομμυρίων αξίας των περιουσιακών στοιχείων πριν εκκαθαριστεί, με τα υγιή στοιχεία του ενεργητικού της να τα απορροφά η Εθνική Τράπεζα.

Ο κ. Ρέστης αρνήθηκε οποιαδήποτε παρατυπία, όταν εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα για να του απαγγελθεί επισήμως κατηγορία, δήλωσε ένας δικαστικός αξιωματούχος. Τηλεφωνήματα προς την εταιρεία του δεν απαντήθηκαν. Ο δικηγόρος του δεν μπόρεσε να βρεθεί για ένα σχόλιο.
Θα εμφανιστεί ενώπιον εισαγγελέα την Παρασκευή, δήλωσαν δικαστικοί αξιωματούχοι.
Συνελήφθη έξω από το γραφείο του σε ένα βόρειο προάστιο της Αθήνας, είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.. Ένας Έλληνας εισαγγελέας έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης για δύο ακόμη υπόπτους για την ίδια υπόθεση.

 
Ενώ κατέχει το νούμερο 56 στην Lloyds List top 100 με τις κορυφαία σημαντικούς ανθρώπους στον τομέα της ναυτιλίας, ο κ. Ρέστης έχει δραστηριοποιηθεί σε τομείς όπως ξηρού φορτίου, δεξαμενόπλοια και υπεράκτιες αγορές, διαχειρίζοντας κατ εκτίμηση 80 έως 85 πλοία. «Αυτό είναι μια μεγάλη έκπληξη για τη ναυτιλιακή βιομηχανία - είναι ένας μεγάλος παίκτης στον κλάδο," δήλωσε ένας ναυτιλιακός αξιωματούχος.
Ένας άλλος σημαντικός Έλληνας επιχειρηματίας, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, φυλακίστηκε τον Δεκέμβριο εν αναμονή της δίκης για συμμετοχή σε τραπεζικό σκάνδαλο. Ο ίδιος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε παρατυπία.
Η κάθοδος της Ελλάδα σε βαθιά οικονομική κρίση έχει προκαλέσει δημόσια οργή εναντίον της πολιτικής και επιχειρηματική ελίτ που θεωρούνται ευρέως θεωρηθεί ως προνομιούχες και διεφθαρμένες, προτρέποντας τους εισαγγελείς να επισπεύσουν τις έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς.
Οι ναυτιλιακές κάνουν τζίρους περίπου όσο το 5% του ΑΕΠ. Οι πλούσιοι εφοπλιστές στην Ελλάδα, οι οποίοι ελέγχουν περίπου το 15% ​​του παγκόσμιου στόλου, έχουν τύχει ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης για δεκαετίες, καθώς πληρώνουν φόρους με τη χωρητικότητα των πλοίων τους, αντί των κερδών τους.


Μετάφραση: LEFTeria-news




Πηγή

Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2a4juJO7a

Συγκλονιστικό ρεπορτάζ του BBC για την Ελλάδα της κρίσης (vid)

Στην Ελλάδα του 2013 ταξιδεύει η δημοσιογράφος του BBC, Ζένα Μπεντάουι, παρουσιάζοντας τις εικόνες μίας χώρας που βρίσκεται έξι χρόνια σε κρίση και τέσσερα χρόνια σε σκληρή λιτότητα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ρεπορτάζ.
Η δημοσιογράφος εστιάζει στο τεράστιο πρόβλημα της ιατρικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα, ενώ αναφέρεται και στην ανεργία που, όπως σημειώνει, αγγίζει το 30%.
Μέσα από εικόνες που θυμίζουν περισσότερο εμπόλεμες ζώνες σε τριτοκοσμικές χώρες, παρά κράτος – μέλος της ΕΕ, το ρεπορτάζ αποκαλύπτει τη σκληρή πραγματικότητα των πολλών Ελλήνων που λόγω της λιτότητας και της κρίσης έχουν στραφεί στη φιλανθρωπία για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη.
Δείτε όλο το video με ελληνικούς υπότιτλους:

Πηγή:Voria

Πήγε με πανάκριβο τζιπ να λάβει το συσσίτιο (photo)

Ανέβασε τη τζιπάρα στο πεζοδρόμιο, στήθηκε στην ουρά, πήρε τσάμπα πατάτες και πεπόνι αξίας περίπου 2 ευρώ αντί να τα αγοράσει από το μανάβη της γειτονιάς του, έβαλε μπρος τα δυο χιλιάδες κυβικά του και επέστρεψε σπίτι του δοξάζοντας την ευσπλαχνία του Φύρερ του μικροαστισμού. Καλοφάγωτα πατριώτη και καλή ψήφο!
Ανέβασε τη τζιπάρα στο πεζοδρόμιο, στήθηκε στην ουρά, πήρε τσάμπα πατάτες και πεπόνι αξίας περίπου 2 ευρώ αντί να τα αγοράσει από το μανάβη της γειτονιάς του, έβαλε μπρος τα δυο χιλιάδες κυβικά του και επέστρεψε σπίτι του . Καλοφάγωτα πατριώτη !

Σοκ στη Θεσσαλονίκη από απαγχονισμό 30χρονου σε κοινή θέα

SOK
Εικόνες φρίκης αντίκρυσαν γείτονες και περαστικοί στην Εγνατία της Θεσσαλονίκης, καθώς νεαρός άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος σε μπαλκόνι.
Οπως αναφέρουν τοπικά ειδησεογραφικά σάιτ, ένας νεαρός άντρας βρέθηκε απαγχονισμένος σε μπαλκόνι διαμερίσματος, στην οδό Εγνατία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Κατά μία πηγή, πρόκειται για νεαρό επιχειρηματία, μόλις 30 ετών, ο οποίος διατηρούσε κατάστημα στην οδό Γούναρη, ενώ το διαμέρισμα στο οποίο βρέθηκε είναι η κατοικία του.
Αν και οι πρώτες ενδείξεις συνηγορούν υπέρ της αυτοκτονίας, στο σημείο δεν βρέθηκε κάποιο μήνυμα το οποίο να περιγράφει τους λόγους.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση της αστυνομίας, ενώ έχει αποκλειστεί ο χώρος της πολυκατοικίας.
Πηγή: imerisia

Όλα ειναι ετοιμα για το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ.







ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ (U23) Η ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ




Ξεκίνησε χθές Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας της κατηγορίας Νέων Ανδρών και Γυναικών που διεξάγεται στην πόλη Λίντς της Αυστρίας.
Στον συγκεκριμένο αγώνα συμμετέχει με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδας και η κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια Ευρώπης Κατερίνα Νικολαϊδου που αγωνίζεται στο σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών.  Ήδη από τα προκριματικά που διεξήχθησαν σήμερα Πέμπτη 25/7/2013 η Νικολαϊδου έδειξε τις προθέσεις της αφού τερμάτισε πρώτη στον προκριματικό αγώνα σημειώνοντας χρόνο 7:50 και προκρίθηκε απευθείας στον ημιτελικό αγώνα που θα γίνει το Σάββατο 27/7/2013. Δεύτερη στη σειρά της τερμάτισε η αθλήτρια από τη Ιαπωνία, τρίτη   η Ελβετίδα, τέταρτη η Καναδέζα, πέμπτη η Σουηδέζα και έκτη η Αμερικάνα.
Η Νικολαϊδου που διανύει μια πολύ καλή χρονιά προέρχεται  από δύο μεγάλες αθλητικές επιτυχίες αφού ήδη έχει κερδίσει εφέτος τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης καθώς και την πρώτη θέση στους Μεσογειακούς αγώνες. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων αποτελεί έναν από τους μεγάλους της στόχους και όπως δήλωσε κατά την αναχώρησή της είναι πολύ αισιόδοξη ότι θα φέρει άλλη μια μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και στην ιδιαίτερη πατρίδα της την Πιερία.

Σάββας Καρυπίδης: Λεπτομέρειες για να κλείσω στην ΑΕΚ

Λεπτομέρειες απομένουν για να ολοκληρώσει η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ ακόμη μια μεγάλη μεταγραφή, αυτή του Σάββα Καρυπίδη, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο αθλητής. 
Ο αρχηγός της Εθνικής μίλησε στην «Ώρα των Σπορ» για το στάδιο των συζητήσεων και τόνισε:

«Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των συζητήσεων, απομένουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.
Έχω μιλήσει με τον κ. Λαζόπουλο, ο οποίος μου έχει αναλύσει το πλάνο που υπάρχει για την ΑΕΚ, γεγονός που με έπεισε.
Η ομάδα λειτουργεί σε πολύ επαγγελματικά επίπεδα και έχει υψηλούς στόχους».

Στη συνέχεια ο Καρυπίδης είπε:
«Ένας ακόμη λόγος που έπαιξε ρόλο στην απόφαση μου είναι οι αθλητές που υπάρχουν στην ομάδα καθώς με τους περισσότερους γνωριζόμαστε και διατηρώ άριστες σχέσεις.
Σίγουρα το γεγονός πως η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, αποτελεί κίνητρο για κάθε αθλητή. Ήθελα να παραμείνω σε υψηλό επίπεδο και η ΑΕΚ μπορεί να μου το προσφέρει αυτό.

 Ευελπιστώ πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει κλείσει το θέμα».

Βαρουφάκης: Δεν μπορεί να υπάρξει ομαλή έξοδος από το ευρώ – Θα είναι μια κόλαση

varoufakis_924896675
Στο άρθρο των Financial Times που έκανε λόγο για ώριμες συνθήκες περί ενός «ομαλού Grexit» απαντά ο Γιάννης Βαρουφάκης. Ο καθηγητής Οικονομικών τονίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τώρα την «τεχνική» του πρωτογενούς πλεονάσματος που έχει επιτευχθεί προκειμένου να διαπραγματευτεί σκληρά και να σηκώνει τους ώμους της αν το Βερολίνο συνεχίζει να απειλεί με αποβολή από την Ευρωζώνη.
Τέλος, τονίζει, σε άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα, ότι στην ευρωζώνη υπάρχει ένα ενιαίο νόμισμα που δεν είναι δεκτικό σε διαφοροποιήσεις. «Όσο για την «ομαλή» έξοδο, δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιο πράγμα», λέει, διότι «τότε θα ξεσπάσει η κόλαση».
Προσθέτει ο καθηγητής τρία βασικά σημεία:
- Πρώτον, το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μικρό και έχει ως προϋπόθεση την άρνηση του κράτους να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες (π.χ. καθυστερήσεις στην επιστροφή του ΦΠΑ στους εξαγωγείς, μη καταβολή των ιδιωτικών επιχειρήσεων για αγαθά και υπηρεσίες που έχουν ήδη κ.λπ.).
- Δεύτερον, η έξοδος από την Ευρωζώνη θα είχε καταστροφικές συνέπειες διότι το τρέχον πρωτογενές πλεόνασμα, ακόμη και αν ήταν πραγματικό, δεν θα είναι σε θέση να καλυφθεί.
- Τρίτον, εάν η ελληνική κυβέρνηση ενδιαφέρονταν για τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, θα επωφελούνταν από τη συμμαχία με το ΔΝΤ να το πράξει και ανεξάρτητα από το πραγματικό μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος, θα αρνούνταν να επιστρέψει στην ΕΚΤ τα ομόλογα που αγόρασε ανόητα μεταξύ 2010 και 2011. Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τη διαπραγμάτευση.

«Οι φωτογραφίες που με τράβηξες ο Ανδρέας»

«Όταν με φωτογράφιζε ο Ανδρέας…». Έτσι έχει ονομάσει η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου το φωτογραφικό άλμπουμ που δημιούργησε στο Facebook.
Εκεί περιέχονται φωτογραφίες με την ίδια, τις οποίες όμως τράβηξε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να μοιραστεί μαζί μας τις μνήμες της από στιγμές που είχε ζήσει μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό, όπως συναντήσεις με μεγάλες προσωπικότητες από την πολιτική ή την καλλιτεχνική σκηνή, αλλά και διακοπές τους.
Τα σχόλια σε κάθε φωτογραφία είναι πολλά, όπως και τα likes. Βέβαια κάποιες τις ξέφυγαν, καθώς εμφανίζεται μαζί με τον σύζυγό της. Δείτε τις 13 φωτογραφίες που «ανέβασε»:
lianiepisk1.jpg
lianiepisk2.jpg
lianiepisk3.jpg
lianiepisk4.jpg
lianiepisk5.jpg
lianiepisk6.jpg
lianiepisk9.jpg
lianiepisk10.jpg
lianiepisk11.jpg
lianiepisk12.jpg

Φήμες για αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα!

Καταγγελίες ότι η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε πλήρη εξάρτηση από τις ορέξεις Μέρκελ
Έντονος αναβρασμός υπάρχει τα τελευταία 24ωρα στους διαδρόμους των κεντρικών γραφείων του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.
2
Ο λόγος είναι για ακόμα μία φορά το ελληνικό δημοσιονομικό πρόγραμμα και η χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου σε αυτό.
Τελευταία όμως το σενάριο αυτό επανέρχεται με ιδιαίτερα επιτακτικό τρόπο και πληροφορίες το φέρουν να διακινείται και από υψηλόβαθμα στελέχη που πρόσκεινται στο περιβάλλον Λαγκάρντ.
Το σενάριο έρχεται να συνδυαστεί με την ανησυχία που εξέφρασε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών κ. Λιου σε ό,τι αφορά το χρηματοδοτικό κενό που εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει το πρόγραμμα για την Ελλάδα. Ανησυχία όμως που πήρε αψήφιστα η ελληνική πλευρά, κάνοντας ότι δεν το άκουσε Η επικείμενη συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου για την εκταμίευση της δόσης των 1,8 δισ. ευρώ προς την χώρα μας προβλέπεται ότι θα είναι η τελευταία που θα αφορά την Ελλάδα! Κοινώς, πληροφορίες λένε ότι δεν θα υπάρχει άλλη συνεδρίαση ούτε άλλη εκταμίευση δόσης προς την χώρα μας, αφού το Ταμείο φέρεται να επεξεργάζεται ήδη το σενάριο της αποχώρησής του.
Τι κρύβεται όμως πίσω από μία τέτοια εξέλιξη, αν επιβεβαιωθεί;
Η έξοδος του ΔΝΤ από την Τρόικα θα σηματοδοτήσει την πλήρη απεξάρτηση του αμερικανικού παράγοντα από το ελληνικό πρόβλημα, γεγονός που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το δυσαρέσκεια της Αμερικής για την πλήρη πρόσδεση της χώρας μας στο «γερμανικό άρμα». Στο σενάριο της εξόδου του ΔΝΤ, η Ελλάδα θα καταστεί πλέον και με την «βούλα» προτεκτοράτο της Γερμανίας, αφού η χρηματοδότησή της θα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τις «ορέξεις» της γερμανικής Καγκελαρίας.
Προκαλεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών αναφερόμενοι σε ένα τέτοιο σενάριο αποχώρησης του ΔΝΤ από την Ελλάδα, έδειχναν να μην τους προβληματίζει. Προφανώς γιατί έχουν εμπιστοσύνη στην Μέρκελ.
Άλλωστε μία κυβέρνηση που έχει μετατρέψει σε πολιτικό δόγμα την φράση «είναι φίλοι μας οι Γερμανοί…», η στάση της δεν είναι δύσκολο να εξηγηθεί…
Έρχεται νέο Μνημόνιο μετά τις γερμανικές εκλογές
-Ή τα ψηφίζετε όλα ή πάμε σε εκλογές με λίστα. -Εκβιασμός από το Μαξίμου στους Βουλευτές της Ν.Δ. -Καζάνι που »βράζει» η Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Η αίσθηση ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, κυριαρχεί εδώ και 10 περίπου μέρες στο Μαξίμου.
Η διάψευση των προσδοκιών για τη βοήθεια που θα έρθει από το Βερολίνο, μέσω ενός γενναίου κουρέματος του Ελληνικού χρέους, προσγείωσε απότομα τον Πρωθυπουργό και το στενό κύκλο των συνεργατών του.
Οι Γερμανοί δεν συζητούν για »κούρεμα» του ελληνικού χρέους και φαίνεται ότι το εννοούν απόλυτα έχοντας και τους δικούς τους σχεδιασμούς. Επιδιώκουν μία χρονική μετάθεση του χρέους σε βάθος χρόνου που όμως θα συνδεθεί με ένα νέο μνημόνιο με ακόμα πιο σκληρά μέτρα αφού το πρόγραμμα »δεν βγαίνει» και τα έσοδα έχουν καταρρεύσει.
Το νέο μνημόνιο θα κάνει την εμφάνισή του αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές, ως προοπτική στην αρχή προκειμένου , για μία ακόμα φορά »να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και να παραμείνουμε στο ευρώ».
Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η γνωστή διαδικασία των »διαπραγματεύσεων» με την τρόικα , κατά τις οποίες η κυβέρνηση »θα προσπαθήσει να σώσει ότι μπορεί».
Το σχέδιο του νέου μνημονίου θα συμφωνηθεί και θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί και να τεθούν σε ισχύ τα μέτρα και τα προαπαιτούμενα που θα προβλέπει για μια νέα χρηματοδότηση.
Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση αφού η εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα είναι αρραγής σε μια τόσο κρίσιμη ψηφοφορία.
Οι βουλευτές της Ν.Δ δεν έχουν ηθικό και βλέπουν την πίεση από τους ψηφοφόρους τους να εντείνεται όσο περνάει ο καιρός. Διαπιστώνουν ότι το success story του κ. Σαμαρά έχει θολώσει και οι εκτιμήσεις και η το κλίμα αισιοδοξίας που τους μετέφερε το Μαξίμου δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε στο ελάχιστο.
Το νέο μνημόνιο που θα κληθούν να ψηφίσουν θα περιλαμβάνει:
-30.000 άλλους δημοσίους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2014.
-Άρση των πλειστηριασμών ακινήτων για την πρώτη κατοικία.
-Περικοπές σε μισθούς και συντάξεις σε ένα μέσο όρο της τάξης του 15%, με θύματα τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, του ΙΚΑ και τους στρατιωτικούς.
Ο Πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας, γνωρίζουν ότι οι ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας έχουν χάσει πλέον τη δυναμική τους.
Ο κ.Σαμαράς, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εκδηλωθεί καμία κίνηση αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του από το εσωτερικό της Ν.Δ, γνωρίζει ότι αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα δεν είναι »δική του». Την έμφυτη και χρόνια αυτή ανασφάλεια του σημερινού Πρωθυπουργού, φροντίζει να του την ενισχύει η »αυλή» του και η στενή ομάδα των συνεργατών του, που τον ακολουθούν από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης.
Όλοι αυτοί θεωρούν ότι σε περίπτωση που εκδηλωθεί κάποια μεγάλη εσωκομματική κρίση, ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη περισσοτέρων από 35-40 βουλευτών. Δεν κρύβουν την ενόχλησή τους μάλιστα, όταν οι Βουλευτές συνωστίζονται γύρω από τον Κώστα Καραμανλή , τις λιγοστές φορές που ο πρώην Πρωθυπουργός εμφανίζεται στη Βουλή.
Δεν λείπουν και τα »καρφώματα» και οι έμμεσες απειλές σε Βουλευτές, με μέσο πίεσης τη λίστα.
Τις τελευταίες ημέρες και με την προοπτική ενός νέου και αναπόφευκτου μνημονίου, στο Μαξίμου έχει κυριαρχήσει η σκληρή γραμμή, θιασώτες της οποίας είναι ο κ. Χ.Λαζαρίδης και ο κ.Τ. Μπαλτάκος, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου και στενός φίλος του κ.Σαμαρά.
Ο τελευταίος ανέλαβε να περάσει το μήνυμα στους Βουλευτές, με μία από τις ελάχιστες εμφανίσεις του στα ΜΜΕ. Μιλώντας στο Βήμα FM και απευθυνόμενος ουσιαστικά στο εσωτερικό της Ν.Δ, προειδοποίησε ότι αν καταψηφιστεί ένα νομοσχέδιο, τότε ο Πρωθυπουργός θα πάει σε εκλογές »είτε είναι Αύγουστος είτε είναι Χριστούγεννα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Η προειδοποίηση αυτή φαίνεται ότι λειτούργησε αντίθετα από τις προσδοκίες του Μαξίμου.
Πέρα από το Νικήτα Κακλαμάνη που διεμήνυσε στο στενό συνεργάτη του κ.Σαμαρά να περιοριστεί στα καθήκοντα του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, έντονα επικριτικοί σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις είναι και οι περισσότεροι βουλευτές που θεωρούν ότι υπό το Κράτος του εκβιασμού και της απειλής της χρεοκοπίας της χώρας θα τους αναγκάσουν να ψηφίσουν ένα ακόμα μνημόνιο που θα οδηγήσει τη χώρα πιο βαθιά στην ύφεση και θα φτωχοποιήσει ακόμα πιο πολλούς Έλληνες.
Έμπειρος κοινοβουλευτικός, επισήμανε δεικτικά ότι κάποιοι συνεργάτες του κ.Σαμαρά »πρέπει να ξαναδιαβάσουν το Σύνταγμα. Αν ο Πρωθυπουργός παραιτηθεί επειδή καταψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο, δεν είναι δεδομένο ότι αμέσως προκηρύσσονται εκλογές. Αντίθετα ακολουθείται η διαδικασία των διερευνητικών εντολών».
Στο Μαξίμου ξέρουν ότι το μοναδικό όπλο που έχουν στα χέρια τους είναι η απειλή της λίστας, που και αυτή όμως έχει ημερομηνία λήξης αφού το 18μηνο εκπνέει στις 6 Νοεμβρίου.
Για αυτό και στους σχεδιασμούς τους είναι να έχουν περάσει όλα από τη Βουλή, ακόμα και» η αναθεώρηση και επέκταση της δανειακής σύμβασης», όπως θα ονομαστεί το νέο μνημόνιο, μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.

Καταργούνται 6.700 θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ.



Την κατάργηση 6.700 οργανικών θέσεων αστυφυλάκων προβλέπει, μεταξύ αλλλών,  η νομοθετική πρωτοβουλία για την «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις» που δοθηκε σε δημόσια διαβούλευση.
Η νομοθετική πρωτοβουλία θα αποτελέσει ιδιαίτερο μέρος του σχεδίου νόμου «Αναδιοργάνωση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις», η δημόσια διαβούλευση για το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Στόχος της προωθούμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι η αναδιοργάνωση του δομικού σχήματος και του λειτουργικού πλαισίου της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να καταστεί αυτή πιο σύγχρονη, ευέλικτη και αποτελεσματική, τόσο σε επιτελικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο και να βελτιώσει τις δυνατότητες και την ποιότητα ανταπόκρισής της στις υφιστάμενες αλλά και σε μελλοντικές εθνικές και κοινωνικές ανάγκες και απαιτήσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας καλεί τους πολίτες και τους φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης να υποβάλλουν παρατηρήσεις, σχόλια, ιδέες και προτάσεις, έως και τη Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013. Η συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας της νομοθετικής πρωτοβουλίας.
Μεταξύ άλλων, με το Σχέδιο Νόμου :
-Εισάγεται η αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να αποκτήσει πιο σύγχρονη, ευέλικτη και αποτελεσματική δομή, τόσο σε επιτελικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο και να βελτιώσει τις δυνατότητες και την ποιότητα ανταπόκρισής της στις υφιστάμενες αλλά και σε μελλοντικές εθνικές και κοινωνικές ανάγκες και απαιτήσεις.
-Οριοθετούνται οι άξονες δραστηριότητας του Σώματος βάσει συνάφειας αντικειμένου (τάξη, ασφάλεια, αλλοδαποί – μετανάστευση), ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η διαλειτουργική και αλληλοσυμπληρωματική διακλαδική υπηρεσιακή δράση σε όλα τα επίπεδα, προς το σκοπό αποτελεσματικότερης εκπλήρωσης της γενικότερης αποστολής του.
-Προωθείται η συνεργασία με τους ΟΤΑ μέσω μνημονίων συνεργασίας σε θέματα αστυνόμευσης και εξυπηρέτησης πολιτών και της Δ/νσης Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
- Ανασυγκροτείται το Αρχηγείο του Σώματος και καθορίζονται εκ νέου οι αρμοδιότητες των Υπηρεσιών επιπέδου Διεύθυνσης και άνω και καταργούνται 6.700 κενές οργανικές θέσεις αστυφυλάκων γενικών καθηκόντων. Η δημιουργία του νέου δομικού σχήματος του Σώματος θα επιτρέψει εν συνεχεία την ανασυγκρότηση των υπηρεσιών των υπολοίπων βαθμίδων με κανονιστικές πράξεις.
- Συγκροτείται μια νέα ευέλικτη, καθετοποιημένη δομή των Υπηρεσιών Ασφάλειας (Κλάδος Ασφάλειας) και μειώνονται τα ιεραρχικά επίπεδα ώστε να διευκολύνεται η διαδικασία λήψης, διαβίβασης και υλοποίησης των εντολών και να βελτιωθεί ο βαθμός αντίδρασης της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι στο έγκλημα.
- Συγκροτείται η αυτοτελής κεντρική Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας, η οποία έχει ως αποστολή την πρόληψη και καταστολή εξαιρετικά σοβαρών ποινικών αδικημάτων και ιδίως αδικημάτων που έχουν τα χαρακτηριστικά του οργανωμένου εγκλήματος.
- Δημιουργείται ειδικός Κλάδος Αλλοδαπών & Μετανάστευσης με αντικείμενο το συντονισμό, την εποπτεία και τον έλεγχο των αρμοδίων για το χειρισμό των θεμάτων αυτών Υπηρεσιών. Σημειώνεται ότι με την έναρξη εφαρμογής των Υπηρεσιών Πρώτης Υποδοχής, Ασύλου και της Επιτροπής Προσφυγών, η διαχείριση των θεμάτων αυτών έχει μεταφερθεί σε πολιτικές υπηρεσίες, σύμφωνα με το ν.3907/2011.
-Συγκροτείται ενιαίος Κλάδος Διοικητικού και Οικονομοτεχνικών του Αρχηγείου του Σώματος, ο οποίος χειρίζεται σε κεντρικό επιτελικό επίπεδο τα θέματα διοικητικής, οικονομικής και νομικής φύσεως και υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Σώματος.
- Αναβαθμίζεται η Αστυνομική Ακαδημία, καθώς καθίσταται ΝΠΔΔ και αποκτά διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, εποπτευόμενη από τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, μέσω του ΑΕΑ, και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μίκης Θεοδωράκης «Ποιος τη ζωή μου...»

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ (ΟΡ.ΦΕ.Ο)
Φεστιβάλ Ολύμπου 2013
Γραφείου Τύπου
Σανταρόζα 1 - 601 00 Κατερίνη
Τηλ: 6978 495134


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

42ο Φεστιβάλ Ολύμπου:

Το Σάββατο στο αρχαίο θέατρο του Δίου
Η εντεκάτη από τις τριάντα εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ Ολύμπου είναι αυτή που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στις 9,30 μμ.
Πρόκειται για μια μεγάλη μουσική παράσταση, ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, όπου η  θρυλική ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, του μεγαλύτερου εν ζωή μύθου της ελληνικής πραγματικότητας, μεταφέρεται, ως υπερθέαμα, στη σκηνή.
Η Ελλάδα ταξιδεύει από το '22 μέχρι τις μέρες μας, μέσα από τη ζωή τις μουσικές και τα τραγούδια του συνθέτη, σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να μεταφέρει τον θεατή της στην ιστορική διαδρομή Μικρασιατική καταστροφή - Σήμερα.

Είκοσι πέντε ηθοποιοί - χορευτές, τέσσερις τραγουδιστές και δώδεκα μουσικοί μας ταξιδεύουν από «την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού», στη μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας. 
Η Μικρασιατική καταστροφή, η δικτατορία του Μεταξά, η Κατοχή, τα Δεκεμβριανά, ο εμφύλιος, οι εξορίες, η «άνοιξη της δεκαετίας του 60», η δικτατορία, η μεταπολίτευση.
Σκηνές που συγκλονίζουν, μουσικές που συνεπαίρνουν, περνούν από τα πέτρινα χρόνια, στην «άνοιξη της δεκαετίας του 60»… και στη μεταπολίτευση… Η συνύπαρξη ποίησης και μουσικής… Η αποθέωση του τραγουδιού… 

Η συνάντησή του Μίκη Θεοδωράκη, με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του σύγχρονου πολιτισμού. Χατζιδάκις, Ελύτης, Ρίτσος, Σεφέρης, Αναγνωστάκης, Γκάτσος, Λειβαδίτης, Κατσαρός, Σαββίδης, Χιώτης, Κατράκης, Ελευθερίου και δεκάδες άλλοι. Η ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, αποκαλυπτική και παρούσα, συνοδεύει και συνοδεύεται από τα σημαντικότερα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα του αιώνα που πέρασε.

Ο Μίκης Θεοδωράκης διαρκώς παρών δημιουργεί μια νέα πολιτιστική πρόταση, όχι μόνο καταγράφοντας τη σκληρή ελληνική πραγματικότητα, αλλά προτείνοντας διαρκώς μέσα από το έργο του νέες ιδέες και εκδοχές. Δημιουργεί μια νέα αντίληψη περί λαϊκότητας της τέχνης. Τα τραγούδια του επιθυμία και ανάγκη ενός ολόκληρου λαού. Από τη γενέτειρά του Χίο, μέχρι την απογείωση στην παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση, ο Μίκης Θεοδωράκης έζησε μια ζωή μυθική και περιπετειώδη… Φύση ανυπότακτη, άρρηκτα δεμένη, με την έμπνευση και τη δημιουργία, ο Θεοδωράκης, παραμένει ένα σπάνιο φαινόμενο δημιουργού που το έργο του φτάνει στο μέλλον κάθε εποχής.

Ο  Θέμης Μουμουλίδης υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία της παράστασης.

Συντελεστές: Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης. Σκηνικό: Γιώργος Πάτσας. Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκόρου. Χορογραφίες: Αποστολία Παπαδαμάκη. Ενορχηστρώσεις: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Παραγωγή: Μιχάλης Αδάμ.

Παίζουν:  Γρηγόρης Βαλτινός, Φιλαρέτη Κομνηνού, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Πλαΐνης, Μαρούσκα Παπαναγιωτοπούλου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Κώστας Βελέτζας, Νατάσα Ζαγκλή, Κωνσταντίνος Φάμης, Γιάννης Μαθές, Ειρήνη Κυρμιζάκη, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Έρρικα Μπίγιου, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Μαρία Γεροδήμου, Ηρακλής Κωστάκης, Ίρις Μάρα, Γιώργος Νούσης, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Γιάννης Σοφολόγης, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Βασίλης Ζώης, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Ελένη Βαΐτσιου.


Τραγουδούν: Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Θωμαϊδης, Άννα Λινάρδου.
www.facebook.com/olympoufestival