ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Πάρτι ασυδοσίας






Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος


Μαζεύονται κατά εκατοντάδες στο κλαμπ KGB, έτοιμοι για την κούρσα. Πιο πριν, καθένας τους έχει δώσει 20 ευρώ προκειμένου να λάβει μέρος στο παιχνίδι. Απόδειξη δεν παίρνουν ποτέ, αυτό όμως είναι το τελευταίο που τους νοιάζει.

Το όνομα του παιχνιδιού, «Τελείως λιώμα», είναι ενδεικτικό του τι θα επακολουθήσει. Οι κανόνες του, απλοί. Οι διαγωνιζόμενοι επισκέπτονται στη σειρά τα εφτά μπαρ που έχουν επιλέξει οι διοργανωτές, ο Mickey, o Calum και ο Ebonie.

Σε κάθε στάση θα πρέπει να καταναλώσουν ένα ποτό όσο πιο γρήγορα μπορούν, στη συνέχεια να ξεχυθούν στους δρόμους και, ζαλισμένοι από την ένταση και το αλκοόλ, να προσπεράσουν αμάξια και πεζούς ώστε να φτάσουν έγκαιρα στο επόμενο μαγαζί. Σημάδι ότι τα κατάφεραν αποτελεί η στάμπα που βάζει ο εκάστοτε μπάρμαν στην μπλούζα τους.

Οι πρώτοι 25 που θα φτάσουν στο έβδομο και τελευταίο μπαρ αναδεικνύονται νικητές και μπορούν να πίνουν όλο το βράδυ μόνο με ένα ευρώ το ποτό…

Αλκοόλ και φοροδιαφυγή

Ο λόγος για τα γνωστά, πολυδιαφημισμένα και παράνομα παιχνίδια «Total Karnage» και «Take Over», τα οποία διοργανώνονται στο πολύπαθο Φαληράκι της Ρόδου κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Ως διοργανωτές εμφανίζονται τρεις Βρετανοί οι οποίοι εργάζονται σε μπαρ της περιοχής. Τα εισιτήρια του Mickey B., του Calum O. και του Ebonie C. γίνονται ανάρπαστα. Τα μοιράζουν στους δρόμους του νησιού και εισπράττουν 20 ευρώ από κάθε τουρίστα.



Όπως εξηγούν καλά ενημερωμένες πηγές, από κάθε διοργάνωση κερδίζουν γύρω στις 3.500 ευρώ! Φυσικά, για απόδειξη ούτε λόγος…

Κάπως έτσι τα τελευταία χρόνια στο Φαληράκι λαμβάνει χώρα ένα ατελείωτο πάρτι φοροδιαφυγής και ασυδοσίας.



Μέθη, παροξυσμός και άφθονη κατανάλωση αλκοόλ στοιχειοθετούν αυτήν την αξιοπρόσεκτη υπόθεση, που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διερευνάται τόσο από την αστυνομία όσο και από το ΣΔΟΕ. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ως τώρα καμία παρέμβαση - παρότι οι παραβάσεις είναι οφθαλμοφανείς.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η επιχείρηση-φάντασμα διαφημίζει τις υπηρεσίες της και μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, διατυμπανίζοντας τις παροχές που προσφέρει στους πελάτες.



Εικόνες ντροπής

Οι όροι του παιχνιδιού έχουν ως αποτέλεσμα η περιοχή να μετατρέπεται σε απέραντη αρένα, με τους μεθυσμένους παίκτες-τουρίστες να τρέχουν στους δρόμους, προκειμένου να φτάσουν το γρηγορότερο δυνατό στα μαγαζιά που συμμετέχουν στο «κόλπο».



Οι κίνδυνοι, πολλοί. Τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους αμέριμνους οδηγούς ή πεζούς, οι οποίοι από το πουθενά βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα τσούρμο σε παροξυσμό, που σαρώνει τα πάντα στο διάβα του…

Οι φωτογραφίες της Αγγελικής Ηλιάδη που ξετρέλαναν τους φίλους της στο διαδίκτυο! (pics)

Οι φωτογραφίες της Αγγελικής Ηλιάδη που ξετρέλαναν τους φίλους της στο διαδίκτυο! (pics)

Η Αγγελική «ανέβασε» μια σειρά φωτογραφιών τραβηγμένες από τον Γιώργο Καλφαμανώλη! Οι πόζες αναδεικνύουν τις τέλειες αναλογίες της και έτσι «αναστάτωσε» τους διαδικτυακούς της φίλους!








 Πηγή: gossip-tv.gr

Συνδεδεμένοι σε δημόσιο δίκτυο Wifi,ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν... [infographic]

Το δωρεάν είναι και ασφαλές; Tις περισσότερες φορές, όχι...
Αυτό δείχνει μια νέα έρευνα από την Αμερική, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα δημόσια και δωρεάν δίκτυα wi-fi μπορούν να αποτελέσουν το βάζο με το μέλι για τους hackers ή για όσους θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα χρηστών...
Δείτε τη συνέχεια ΕΔΩ

Πώς θα αντιμετωπίσω το ροχαλητό;

Το ροχαλητό είναι η θορυβώδης αναπνοή κατά τον ύπνο. Είναι ένα κοινό πρόβλημα μεταξύ όλων των ηλικιών και των δύο φύλων και παρουσιάζεται κυρίως το βράδυ. Τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι άνδρες οι οποίοι είναι υπέρβαροι, βέβαια το ροχαλητό είναι ένα πρόβλημα και των δύο φύλων.
Στις γυναίκες βέβαια δεν παρουσιάζεται με την ίδια συχνότητα. Το ροχαλητό συνήθως γίνεται πιο έντονο και σοβαρό καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν. Μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον ύπνο τόσο στο άτομο που πάσχει όσο και στο σύντροφό του. Οι επιπτώσεις στην υγεία που πιστεύεται ότι συνδέονται με το ροχαλητό είναι η ημερήσια δυσλειτουργία και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Περίπου το ήμισυ των ανθρώπων που ροχαλίζουν δυνατά έχουν αποφρακτική άπνοια ύπνου.
Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ροχαλητού.
Ενώ κοιμάστε, οι μύες του λαιμού χαλαρώνουν, η γλώσσα σας πέφτει προς τα πίσω, και ο λαιμός σας στενεύει . Καθώς εισπνέετε, τα τοιχώματα του λαιμού αρχίζουν να δονούνται. Αυτές οι δονήσεις οδηγούν στο χαρακτηριστικό ήχο του ροχαλητού. Όσο στενότεροι γίνονται οι αεραγωγοί τόσο μεγαλύτερη είναι η δόνηση και τόσο δυνατότερο το ροχαλητό σας. Μερικές φορές τα τοιχώματα του λαιμού καταρρέουν εντελώς και έτσι δημιουργείται μια κατάσταση που ονομάζεται άπνοια (διακοπή της αναπνοής). Είναι μια σοβαρή κατάσταση που απαιτεί ιατρική φροντίδα.
Ποιοι παράγοντες ευνοούν την εμφάνισή του;
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που διευκολύνουν το ροχαλητό. Η διαδικασία γήρανσης οδηγεί στην χαλάρωση των μυών του λαιμού, με αποτέλεσμα το ροχαλητό. Ανατομικές ανωμαλίες της μύτης και του λαιμού, όπως υπερτροφικές αμυγδαλές , ρινικοί πολύποδες ή σκολίωση του ρινικού διαφράγματος προκαλούν υπερβολική στένωση του φάρυγγα κατά τη διάρκεια του ύπνου και κατά συνέπεια οδηγούμαστε σε ροχαλητό.
Λειτουργικές ανωμαλίες (π.χ. φλεγμονή της μύτης ή του λαιμού, όπως μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της αναπνευστικής λοίμωξης ή κατά τη διάρκεια της εποχιακής αλλεργίας) οδηγεί επίσης σε ροχαλητό. Η θέση ύπνου μπορεί επίσης να είναι παράγοντας ροχαλητού για ορισμένους ανθρώπους. Το αλκοόλ είναι ένα ισχυρό μυοχαλαρωτικό και μπορεί να προκαλέσει ροχαλητό. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου είναι η παχυσαρκία και ιδιαίτερα ο συσσωρευμένος λιπαρός ιστός γύρω από το λαιμό.
Πότε πρέπει να πάω σε γιατρό ;
Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα
· Υπερβολική ημερήσια υπνηλία
· Πρωινούς πονοκεφάλους
· Αύξηση του βάρους σας
· Αίσθηση κόπωσης (το πρωί)
· Αλλαγή στη δυνατότητα συγκέντρωσης
· Ξυπνάτε το βράδυ και αισθάνεστε μπερδεμένοι
· Παρατηρούνται παύσεις της αναπνοής κατά την διάρκεια της νύχτας

Πώς θα αντιμετωπίσω το ροχαλητό;

Μερικά άτομα που ροχαλίζουν, τα βράδια ξυπνάνε με αίσθημα πνιγμού ή λαχάνιασμα στην αναπνοή, αυτό βέβαια συμβαίνει σπάνια. Ανάλογα με τα αποτελέσματα της μελέτης ύπνου παρουσιάζονται μια σειρά από θεραπείες για το ροχαλητό. Αυτά συνήθως περιλαμβάνουν:

· Αλλαγή του τρόπου ζωής
· Χειρουργείο ( στο πίσω μέρος του λαιμού ή στην μύτη)
· Συσκευές για το ροχαλητό (τοποθετούνται από οδοντιάτρους με εμπειρία στη θεραπεία του ροχαλητού)
· Συσκευή CPAP (ειδική συσκευή που διοχετεύει αέρα στο πίσω μέρος του λαιμού ).
Η τελευταία μέθοδος αποτελεί θεραπεία για την υπνική άπνοια. Ο γιατρός σας ή ο ειδικός ύπνου, θα σας μιλήσει με κάθε λεπτομέρεια για κάθε μία από τις παραπάνω θεραπευτικές προσεγγίσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε.
boro.gr

Η χρήση του make up σε μαυρισμένο δέρμα

Τώρα που το δέρμα σας έχουν αποκτήσει πιο σκούρα απόχρωση από τον ήλιο καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε και διαφορετική απόχρωση make up στο πρόσωπό σας.

Αφού έχουμε τοποθετήσει την ενυδατική μας κρέμα και την αντηλιακή μας αμέσως μετά τοποθετούμε το make up μας σε μια πιο σκούρα απόχρωση από αυτή που φοράμε το χειμώνα, ιδανικά δυο τόνους πιο σκούρα.

Τις πολύ ζεστές μέρες καλό θα ήταν να αποφεύγουμε την πούδρα γιατί σε συνδυασμό με τον ιδρώτα δημιουργεί άσχημο αποτέλεσμα. Αν δεν γίνεται όμως χωρίς αυτή καλό θα ήταν να είναι σε bronze απόχρωση κοντά σε αυτήν της επιδερμίδας σας.
myworld.gr

Σοκ! «Καταβρόχθισε» (108x2) σχολεία

Απίστευτο και όμως αληθινό τριπλοθεσίτης (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.λπ.) Ευάγγελος Βενιζέλος στην κυριολεξία «καταβρόχθισε» (108X2) δημοτικά σχολεία και...
νηπιαγωγεία. Σε αυτό βέβαια δεν υπολογίζουμε τη διαθεσιμότητα 250 εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακά που πληρώνουν και αυτοί το μάρμαρο νοοτροπιών όπως αυτή του κ. Βενιζέλου. Η εξήγηση βρίσκεται στα Φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και δείχνουν ότι ο... βουλιμικός για εξουσία πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν διδάσκεται από τα λάθη του παρελθόντος, αλλά συνεχίζει με τις επιλογές του να προκαλεί.

Στα ΦΕΚ αποκαλύπτεται όλη η αμετροέπεια, καθώς αντί ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος να πει ένα «όχι» στη χλιδή και τις δαπάνες μιας αντιπροεδρίας που πήρε από παζάρι, εκμεταλλευόμενος την πολιτική συγκυρία, σώζοντας τα σχολεία από το λουκέτο, εκείνος επέλεξε ακριβώς το αντίθετο. Το γραφείο για να το «παίζει» αντιπρόεδρος ο Mr 5% στοιχίζει στο Ελληνικό Δημόσιο περίπου 470.000 ευρώ, την ώρα που η Πολιτεία έκλεισε 108 σχολεία για να εξοικονομήσει μόλις τα μισά.

Δηλαδή 228.000 ευρώ! Είπατε κάτι; Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, τα χρήματα για το γραφείο αντιπροεδρίας φτάνουν συνολικά τα 700.000 ευρώ περίπου και εγκρίθηκαν στο ΦΕΚ της 25ης Ιουλίου με αριθμό 1817 (234.353 ευρώ για το υπόλοιπο του 2013 και 468.706 ευρώ για το 2014 και για κάθε χρόνο) για τη σύσταση πολιτικού γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ενιαίων θέσεων ειδικών συμβούλων - συνεργατών, μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και αποσπασμένων υπαλλήλων. Στο πολιτικό γραφείο συνιστώνται δέκα θέσεις μετακλητών υπαλλήλων και πέντε ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών, οι οποίοι θα επικουρούν στο έργο του τον αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο. Δεν γνωρίζουμε και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πληροφορία πόσους απασχολεί στο υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Βενιζέλος (για να τον επικουρούν και εκεί στο... έργο του, τα αποτελέσματα του οποίου βλέπουμε μετά τις συναντήσεις που είχε με τον Τούρκο και τον Σκοπιανό ομόλογό του) για να έχουμε την ακριβή εικόνα της «στρατιάς» συμβούλων που έχει.

Και όλα αυτά την ώρα που το κράτος μετακινεί και απολύει χιλιάδες υπαλλήλους σε μια προσπάθεια να μικρύνει το Δημόσιο έτσι ώστε να μην υπάρξουν νέα μέτρα.

Σε αντιπαράθεση, η υπουργική απόφαση που κατέγραφε το κλείσιμο και την υποβάθμιση δημοτικών και νηπιαγωγείων υποστήριζε ότι προκαλείται εξοικονόμηση για το 2013 και για κάθε χρόνο μετά 228.000 ευρώ!

Ελπίζουμε μετά την αποκάλυψη το Μαξίμου να μαζέψει τον κ. αντιπρόεδρο και να τον συνετίσει, διότι τα νούμερα προκαλούν και δημιουργούν εντυπώσεις που τις πληρώνουν όλοι και κυρίως το πολιτικό σύστημα.
Εφημερίδα Δημοκρατία

Τα ατυχήματα των σελέμπριτις στις παραλίες

Οταν το μαγιό δεν... κάθεται στη θέση αυτά συμβαίνουν

Μπορεί οι χολιγουντιανοί σταρ να κάνουν διακοπές ωραίοι και χαλαροί, οι παπαράτσι όμως χτυπούν υπερωρίες στις δημοφιλείς ανά τον κόσμο παραλίες, έτοιμοι για το μαγικό κλικ. Όταν λοιπόν το λάθος γίνει, η φωτογραφία αποκτά ενδιαφέρον. Τώρα το κατά πόσο το λάθος είναι λάθος, μόνο εκείνοι ξέρουν. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο σέξι, κατά λάθος ή επίτηδες, στιγμές, και στις παρουσιάζουμε. Και ευχόμαστε να ξανασυμβούν.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΥΜΠΡΑΤΤΕΙ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!! Πραξικόπημα! Απολύσεις στο Δημόσιο και χωρίς την έγκριση της Βουλής με τροπολογία Στουρνάρα-Μητσοτάκη


Τροπολογία με την οποία εφεξής επιτρέπεται με Προεδρικά Διατάγματα να καταρτίζονται οι Οργανισμοί των υπουργείων, των αυτοτελών δημοσίων υπηρεσιών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων αλλά και των ΝΠΔΔ, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.  Επειδή δε η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση, φέρει την υπογραφή και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη. 



Σύμφωνα με την τροπολογία, με Προεδρικά Διατάγματα θα είναι δυνατό επίσης να αντικαθίστανται ή να τροποποιούνται οι Οργανισμοί, αλλά και να καταρτίζονται ενιαίοι οργανισμοί για κατηγορίες νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. 

Προβλέπεται, επίσης, ότι είναι δυνατόν με τα ίδια Προεδρικά Διατάγματα να αντικαθίσταται, να καταργείται ή να τροποποιείται κάθε ισχύουσα διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξης, σχετική με την οργάνωση και λειτουργία των προαναφερόμενων φορέων

Η κατάρτιση των Οργανισμών θα βασίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης των οργανικών μονάδων τους που συνοδεύονται από περιγράμματα αποστολής και θέσεων καθώς και από σχέδια στελέχωσης, τα οποία έχουν εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Ανάμεσα στα όσα θα προβλέπουν οι Οργανισμοί μπορεί να είναι και η σύσταση νέων θέσεων προσωπικού, καθώς και η κατάργηση, κατά κατηγορία και κλάδο, υφιστάμενων θέσεων που πλεονάζουν ή ακόμα και η μεταφορά θέσεων προσωπικού σε άλλους κλάδους. 

Πρόκειται ουσιαστικά για την καθιέρωση των Προεδρικών Διαταγμάτων ως πάγιας πρακτικής για την οργάνωση και λειτουργία του στενού δημόσιου τομέα και των ΝΠΔΔ, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση της Βουλής. Παρά την ευελιξία που παρέχει στην κυβέρνηση η έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία της έκδοσης τους προϋποθέτει ότι γνωμοδοτεί προηγούμενως το ΣτΕ για τη συνταγματικότητα των προβλεπομένων.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, στόχος της τροπολογίας είναι η ορθολογική και αποτελεσματική αναδιοργάνωση των δημοσίων πολιτικών υπηρεσιών ώστε να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πολίτες. 

Ο νέος χάρτης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης θα αποτυπωθεί κανονιστικά με τα προεδρικά διατάγματα στα οποία θα καθοριστεί το περιεχόμενο, η έγκριση και η τροποποίηση των οργανισμών των δημοσίων υπηρεσιών, αναφέρεται στην έκθεση τονίζεται όμως ότι «προηγουμένως θα έχει ελεγχθεί διοικητικά και πρακτικά ως προς την εφαρμοσιμότητά του, καθώς θα έχει προκύψει με βάση υλικοτεχνικές μελέτες, σύμφωνα με τις μεθόδους της σύγχρονης διοικητικής επιστήμης». 

Η επέκταση της έκδοσης Προεδρικών Διαταγμάτων ως πάγια πρακτική για το νέο χάρτη της δημόσιας διοίκησης αποτυπώνεται ουσιαστικά στην επισήμανση της αιτιολογικής έκθεσης σύμφωνα με την οποία «η επιλογή του νομικού εργαλείου του προεδρικού διατάγματος για τη θέση σε ισχύ των νέων οργανισμών υπαγορεύεται από την ανάγκη της ευελιξίας και της ύπαρξης διακριτικής ευχέρειας της διοίκησης ως προς την οργάνωσή της αλλά και από τη δικαιοκρατική εγγύηση προηγούμενου ελέγχου των Προεδρικών Διαταγμάτων από το Συμβούλιο της Επικρατείας». 


Πρέπει, άμεσα η αντιπολίτευση να αντιδράσει εντός κοινοβουλίου! να το φτάσει μέχρι τα άκρα, ακόμα και μπλοκάροντας διαδικασία, με κάθε τρόπο.(αποχώρηση, κομμάτων, πρόταση μομφής). Θα απολύουν σε μία νύχτα δημόσιους υπαλλήλους, χωρίς να έχουν πλέον θέμα με απείθαρχους βουλευτές!

Αποτελεί πραξικόπημα, και παρακάμπτεται οριστικά Κοινοβούλιο από τον έλεγχο του Δημόσιου Τομέα. Μία μικρή ομάδα, και επίσημα μας κυβερνάει, χωρίς να λογοδοτεί ούτε στο κοινοβούλιο!

Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2aFfdGgZX

Εφορία: Έρχονται εκκαθαριστικά-φωτιά, λόγω τεκμηρίων


-Ποιοι θα πληρώσουν παραπάνω φόρο, ασχέτως αν έχουν δηλώσει χαμηλά εισοδήματα-Ακόμη και άνεργοι στο στόχαστρο της εφορίας-Επιβαρύνονται περισσότερο όσοι έχουν ακίνητα και ΙΧ-Πως και ποιοι μπορούν να γλιτώσουν-Διαβάστε χαρακτηριστικά παραδείγματα

Στο “φορολογικό απόσπασμα” στήνουν τα τεκμήρια διαβίωσης περίπου 1,3 εκατ. ανέργους και άλλους 2 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους, μικρομεσαίους επιτηδευματίες και αγρότες καθώς μπορεί να δηλώνουν ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών όμως θα συνυπολογίσει στο φορολογητέο εισόδημα και τα τεκμήρια.
Με αυτόν τον τρόπο κατά την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, θα καταλογίζει αυτόματα, σε όλους αυτούς τους φορολογούμενους, το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ εφόσον είναι άγαμοι ή των 5.000 ευρώ εφόσον είναι έγγαμοι και στη συνέχεια θα προσαυξάνει το τεκμαρτό εισόδημα και με τα άλλα τεκμήρια διαβίωσης τα οποία αφορούν στις κατοικίες και τα Ι.Χ. Με τον τρόπο αυτό οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα “αποκτούν” τεκμαρτά εισοδήματα αρκετά υψηλότερα από τα πραγματικά.

Απο την “υπερφορολόγηση” έχουν την δυνατότητα να γλιτώσουν οι περίπου 90.000 εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι ή λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας. Οι υπόλοιποι που δεν έχουν το δικαίωμα αμφισβήτησης λόγω έλλειψης δικαιολογητικών, θα κληθούν να καταβάλουν τους υψηλούς φόρους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται:
-320.000 άνεργοι που δεν ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ
-περίπου 2.000.000 μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες με ετήσια εισοδήματα έτους 2012 χαμηλότερα των 5.000 ευρώ που θα θελήσουν να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια θα πρέπει να μεταβούν αυτοπροσώπως στις αρμόδιες ΔΟΥ μετά των εκκαθάριση των αρχικών δηλώσεων που θα έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά και να προσκομίσουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά με τα οποία θα αποδεικνύεται το ύψος των πραγματικών εισοδημάτων τους.

Ακόμη χειρότερα θα είναι τα πράγματα για όσους φορολογούμενους με πραγματικά εισοδήματα κάτω των 5.000 ευρώ κατέχουν ακόμη Ι.Χ. αυτοκίνητα, αφού οι συγκεκριμένοι θα επιβαρύνονται και με επιπλέον τεκμήρια για τα οχήματά τους.

Ορισμένα παραδείγματα είναι ενδεικτικά για τον τρόπο με τον οποίο θα φορολογηθούν οι συγκεκριμένες κατηγορίες.

Ειδικότερα, χαμηλοσυνταξιούχους χήρος με ετήσιο εισόδημα 2012 4.800 ευρώ και ιδιόκτητη μονοκατοικία 80τ.μ. Σε περιοχή με τιμή ζώνης κάτω των 2.800 ευρώ ανα τ.μ.. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα λάβουν υπόψη το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης που είναι 3.000 ευρώ, και το τεκμήριο κατοικίας 3.200 ευρώ (80τμ x 40 ευρω). Σύνολο 6.200 ευρώ υψηλότερο του πραγματικού (4.800 ευρώ) αλλά και του αφορολόγητου (5.000 ευρώ) με αποτέλεσμα να κληθεί να πληρώσει φόρο 120 ευρώ (το 10% του ποσού που υπερβαίνει το αφορολόγητο).

Αντιστοίχως, σε μακροχρόνια άνεργο με μονοκατοικία 80 τμ και ΙΧ 1.400 κ.ε. 8Ετίας θα καταλογιστούν 3.000 ευρώ ως ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης, 3.840 τεκμήριο κατοικίας και 3.640 ευρώ τεκμήριο ΙΧ. Με τον τρόπο αυτό ο συγκεκριμένος φορολογούμενος αν και έχει μηδενικά πραγματικά εισοδήματα θα βρεθεί με τεκμαρτά ύψους 10.480 ευρώ. Ο φόρος που του αναλογεί θα είναι 548 ευρώ! Πιθανότατα δε ο συγκεκριμένος φορολογούμενος να μην έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες αποδείξεις (αξίας ίσης με το 25% του τεκμαρτού εισοδήματος) με αποτέλεσμα να κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 262 ευρώ!

Καμίνι όλη η χώρα - Στους 38 βαθμούς θα φτάσει αύριο ο υδράργυρος

 

-Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί σήμερα η θερμοκρασία στην Αθήνα-Τους 39 βαθμούς θα σημαδέψουν την Τρίτη τα θερμόμετρα-Ανάσα δροσιάς από την Τετάρτη

Στα τέλη του Ιουλίου και  το θερμόμετρο ανεβαίνει στα ύψη, για καλό των αδειούχων του Αυγούστου.
Η ζέστη και η απουσία δυνατών ανέμων «δίνουν» το σύνθημα της εξόδου για τους κατοίκους των πόλεων, είτε προς τις παραλίες είτε προς θερινούς προορισμούς, από δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια, την ώρα που οι προβλέψεις της ΕΜΥ μιλούν για "μίνι καύσωνα" έως και την Τρίτη.

Γενική πρόγνωση

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και βόρεια περιμένουμε σήμερα.

Θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 34 στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Πελάγη

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά πελάγη σχεδόν θυελλώδεις. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Αττική

Καλό και ζεστό καιρό, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου με τις μέγιστες στα βόρεια και ανατολικά να είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς στον Σαρωνικό και έως μέτριοι στο Νότιο Ευβοϊκό.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Την Κυριακή, η εικόνα θα είναι παρόμοια, αλλά ο υδράργυρος αναμένεται να πάρει και πάλι την ανιούσα, με θερμοκρασίες ως τους 38 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ηπειρωτικά της δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, Δευτέρα και Τρίτη θα είναι ακόμη πιο ζεστές μέρες, με τη θερμοκρασία την Τρίτη να φτάνει και τους 39 βαθμούς. Οι περιοχές που θα αισθανθούν περισσότερο τις υψηλές θερμοκρασίες θα είναι η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία και οι πόλεις, που δεν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.
Πρόκειται για την πρώτη πολύ ζεστή περίοδο του φετινού καλοκαιριού, που όμως, όπως εξηγεί ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καύσωνας: "Μία ζεστή ημέρα δεν μπορεί να οριστεί ως καύσωνας. Για να μιλήσουμε για καύσωνα θα πρέπει να έχουμε πολύ υψηλές ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες για τουλάχιστον τρεις ημέρες" υπογραμμίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα διαρκέσουν λίγο, καθώς ήδη από την Τετάρτη ο υδράργυρος θα αρχίσει και πάλι να υποχωρεί.

Μπαίνουν κι άλλοι εκπαιδευτικοί στη διαθεσιμότητα! ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Με τροπολογία που θα καταθέσει σήμερα ο υπουργός Παιδείας και θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο θα ανακοινώνεται η ένταξη και όσων εκπαιδευτικών είχαν εξαιρεθεί από την διαθεσιμότητα, δηλαδή όσοι έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους ή διδακτορικό.
Η εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται να συμπαρασύρει και άλλες ειδικότητες που είχαν εξαιρεθεί όπως τους δημοτικούς αστυνομικούς.
Η τρόικα υποστήριξε πως ο αριθμός των υπαλλήλων που θα ενταχθούν στην διαθεσιμότητα είναι μικρότερος από αυτόν που είχε συμφωνηθεί. Πρόκειται για το 22ο και τελευταίο προαπαιτούμενο για την έγκριση της δόσης.
Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος που δήλωνε ότι δεν θα μπει κανένας άλλος εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα αναγκάζεται να προσθέσει κι άλλους στον μακρύ κατάλογο των 1.600 καθηγητών.
Η επίμαχη τροπολογία θα κατατεθεί σήμερα και θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκταμίευση της δόσης.
Παράλληλα από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε η τελική απόφαση για την κατάργηση και συγχώνευση δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την επικράτεια. Από τον Σεπτέμβριο καταργούνται 118 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία (31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία), ενώ συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία.
Παράλληλα υποβιβάζονται σε θέσεις πέντε νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία, ενώ προάγονται δύο δημοτικά, στα οποία όμως δεν θα δοθούν επιπλέον οργανικές θέσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των κτιρίων, οπότε και θα επαναπροσδιοριστεί η οργανικότητα των σχολικών μονάδων με βάση τους μαθητές που θα φοιτήσουν εκεί.
Εκτός όμως από τις καταργήσεις φαίνεται ότι το υπουργείο προχωρά και στην ίδρυση τριών δημοτικών και δύο νηπιαγωγείων, τα οποία θα επανδρώσει με εκπαιδευτικούς όταν τελικά λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις θα εξοικονομήσουν 76.000 ευρώ για το 2013 – αφού οι αλλαγές υλοποιούνται σχεδόν στα μισά του οικονομικού έτους – ενώ από το 2014 η εξοικονόμηση πόρων θα ανέλθει στις 228.000 ευρώ.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 


real

470.000 € ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ Η "ΚΑΡΕΚΛΑ" ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΓΟΥΡΟΥΝΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ ΠΑΣΟΚ



BMfM0HUCMAExnn9
Η Εύα Καϊλη όταν δεν επιδίδεται σε λουλουδοπόλεμο με το Σαββίδη του Πάοκ στα μπουζούκια της Θεσσαλονίκης ή όταν ξεκλέβει χρόνο από τα πάρτι του Νammos με το Ρέμο στη Μυκόνο (στο 0.37) , δίνει και αντιμνημονιακές συνεντέυξεις στο RT Russia! Εκεί χωρίς σκονάκι δηλώνει:
Screen shot 2013-07-26 at 4.01.52 PM
ότι οι πειραματισμοί της τρόικας με τη λιτότητα οδήγησαν σε 27% ανεργία, ότι ένα χρέος 300 δις δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο και ότι τελικά τα (κομμένα πια τα) δανεικά χρήματα έχουν δαπανηθεί μόνο για την εξόφληση των χρεών. Θεωρεί μάλιστα ότι χώρα έφτασε στο σημείο χωρίς επιστροφή...
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/6359-kai-i-eya-kaili-sto-antimnimoniako-metopo#sthash.RqL0TCA3.dpuf
BMfM0HUCMAExnn9
Η Εύα Καϊλη όταν δεν επιδίδεται σε λουλουδοπόλεμο με το Σαββίδη του Πάοκ στα μπουζούκια της Θεσσαλονίκης ή όταν ξεκλέβει χρόνο από τα πάρτι του Νammos με το Ρέμο στη Μυκόνο (στο 0.37) , δίνει και αντιμνημονιακές συνεντέυξεις στο RT Russia! Εκεί χωρίς σκονάκι δηλώνει:
Screen shot 2013-07-26 at 4.01.52 PM
ότι οι πειραματισμοί της τρόικας με τη λιτότητα οδήγησαν σε 27% ανεργία, ότι ένα χρέος 300 δις δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο και ότι τελικά τα (κομμένα πια τα) δανεικά χρήματα έχουν δαπανηθεί μόνο για την εξόφληση των χρεών. Θεωρεί μάλιστα ότι χώρα έφτασε στο σημείο χωρίς επιστροφή...
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/6359-kai-i-eya-kaili-sto-antimnimoniako-metopo#sthash.RqL0TCA3.dpuf
BMfM0HUCMAExnn9
Η Εύα Καϊλη όταν δεν επιδίδεται σε λουλουδοπόλεμο με το Σαββίδη του Πάοκ στα μπουζούκια της Θεσσαλονίκης ή όταν ξεκλέβει χρόνο από τα πάρτι του Νammos με το Ρέμο στη Μυκόνο (στο 0.37) , δίνει και αντιμνημονιακές συνεντέυξεις στο RT Russia! Εκεί χωρίς σκονάκι δηλώνει:
Screen shot 2013-07-26 at 4.01.52 PM
ότι οι πειραματισμοί της τρόικας με τη λιτότητα οδήγησαν σε 27% ανεργία, ότι ένα χρέος 300 δις δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο και ότι τελικά τα (κομμένα πια τα) δανεικά χρήματα έχουν δαπανηθεί μόνο για την εξόφληση των χρεών. Θεωρεί μάλιστα ότι χώρα έφτασε στο σημείο χωρίς επιστροφή...
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/6359-kai-i-eya-kaili-sto-antimnimoniako-metopo#sthash.RqL0TCA3.dpuf
Βενιζέλος
Περίπου 470.000 ευρώ το χρόνο κοστίζει το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου. Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε με ημερομηνία 25 Ιουλίου 2013 αναφέρεται αναλυτικά πόσο θα μας κοστίσει η «καρέκλα» του κ. Βενιζέλου στην αντιπροεδρία. Γιατί διαθέτει και άλλη «καρέκλα», αυτή του υπουργού των Εξωτερικών. Ο λογαριασμός είναι λοιπόν 235.000 ευρώ για τη σύσταση και λειτουργία του γραφείου τους 6 μήνες του τρέχοντος έτους, με τους απαραίτητους ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες, μετακλητούς διοικητικούς υπαλλήλους και αποσπασμένους υπαλλήλους του Δημοσίου.
Διαβάστε περισσότερα στο karfitsa.gr

Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2aFX3JaOx

Τρόικα: Σας περιμένει «καυτό» φθινόπωρο… !!!

troika-athina Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο, οι κεντρικές τράπεζες των εταίρων της Ελλάδας στην ευρωζώνη αρνούνται πλέον επισήμως να εφαρμόσουν τμήμα της συμφωνίας του περασμένου Δεκεμβρίου…
δημιουργώντας στο ελληνικό πρόγραμμα πρόσθετες ανάγκες χρηματοδότησης ύψους… σχεδόν 4 δισεκατομμυρίων στις αρχές του 2014.
Οι κεντρικές τράπεζες καταγγέλλουν παράκαμψη της ανεξαρτησίας τους από τα 17 υπουργεία οικονομικών του ευρώ, που αποφάσισαν ερήμην, ότι 4 δισ. ελληνικών ομολόγων που ήταν στην κατοχή τους θα ανακυκλώνονταν υποχρεωτικά με τη λήξη τους, ώστε η Ελλάδα να μη χρειαστεί να αναζητήσει 4 δισ. σε νέα δάνεια.
Τα 4 αυτά δισ. υπάρχουν έτσι κι αλλιώς στο δημόσιο χρέος, όμως θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο και ακριβό να τα αναζητήσει από μόνο του το ελληνικό υπουργείο οικονομικών σε τρίμηνα γραμμάτια. Η πρώτη τράπεζα που αντιδρά στο roll over των Anfas, όπως ονομάζονται, είναι η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας. Αυτή κατέχει και το μεγαλύτερο ποσοστό από τα 4 δισ., κάπου 2,2 για την ακρίβεια.
Η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας θεωρεί ότι ένα τέτοιο υποχρεωτικό rollover αποτελεί άμεση χρηματοδότηση κράτους μέλους. Την ίδια ερμηνεία για παράδειγμα δεν δίνει το ελληνικό υπουργείο οικονομικών, που μέχρι πρότινος αντιμετώπιζε το ζήτημα με μια και μόνη φράση: «δεν είναι αυτό δικό μας πρόβλημα, είναι πρόβλημα των εταίρων».
Στην πράξη όμως η ανησυχία ήταν υπαρκτή ήδη από τον Ιούνιο και το Eurogroup του Λουξεμβούργου, όπου αρμόδιοι παράγοντες έψαχναν να βρουν μια πρακτική λύση, μεταφέρουν κοινοτικές πηγές με πολύ καλή γνώση του θέματος.
Με την χθεσινή όμως δήλωση κοινοτικού αξιωματούχου που σχετίζεται με την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος, το πρόβλημα έγινε αυτομάτως ελληνικό, έγινε πρόβλημα της κυβέρνησης με τους εταίρους, πρόβλημα της εικόνας της χώρας στις αγορές και τη Δευτέρα που θα δοθεί επισήμως «σε χαρτί» κανείς δεν θα μπορεί να το αγνοήσει.
Το ελληνικό πρόγραμμα είναι υπο-χρηματοδοτούμενο, το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα 4 δισ. των Anfas (που το Real.gr είχε αναδείξει από τον Μάιο), αλλά και το βασικό ζήτημα πως για το 3ο και 4ο τρίμηνο του 2014 δεν υπάρχουν λεφτά, παρεκτώς από τα 1,8 + 1,8 δισ. του ΔΝΤ – που για να τα λάβει η Ελλάδα πρέπει να έχει πρωτογενές πλεόνασμα και να είναι παντελώς σίγουρο ότι βγαίνει στις αγορές. Όπως και αν έχει δεν θα φτάσουμε όμως εκεί διότι η ευρωζώνη θα συρθεί από το ΔΝΤ να λύσει το θέμα το φθινόπωρο.
Κατά τα λοιπά η έκθεση που θα τελειοποιηθεί το Σαββατοκύριακο από το προσωπικό της DGECFIN και θα δημοσιοποιηθεί τη Δευτέρα, αφού ολοκληρωθούν οι εθνικές διαδικασίες έγκρισης θα περιέχει εξής στοιχεία:
1. Χρηματοδοτικό κενό 3,8 δισ. στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο μέσα στο 2014.
2. Η τρόικα θα ζητήσει από τους εταίρους να το καλύψουν, δεν γνωρίζει όμως πως 3. Η τρόικα θα ξαναδεί την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους τον Απρίλιο του 2014 όταν η eurostat πιστοποιήσει το όποιο πρωτογενές πλεόνασμα.
4. Με πρωτογενές έλλειμμα 3 δισ. έκλεισε το 2012.
5. Για να παραμείνει το δημοσιονομικό σκέλος εντός τροχιάς χρειάστηκε η εμπροσθοβαρής εισαγωγή μέτρων του 2014 στο 2013.
6. Η τήρηση των στόχων θα εξαρτηθεί από τη μείωση των δαπανών στο Δημόσιο.
7. Η κινητικότητα ήταν ιδέα της ελληνικής κυβέρνησης και συμφωνήσαμε μαζί της, 12.500 υπαλλήλους ως την 1/10 και άλλους 12.500 ως την 31/12.
8. 4.000 απολύσεις φέτος και 15.000 ως το τέλος του 2014.
9. Στα θετικά η μείωση του κόστους μονάδας εργασίας, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και η μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών.
10. Πρέπει να γίνουν τεράστιες προσπάθειες στη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης και να δοθεί μάχη για τη φοροδιαφυγή.
11. Η τρόικα κατανάλωσε τεράστιο χρόνο για να πείσει την κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει για τα φορολογικά έσοδα και τη διαφθορά σε αυτόν τον έλεγχο.
12. Ανάπτυξη το 2014 μόνο αν επιβεβαιωθούν τα θετικά σημάδια από τον τουρισμό και η κυβέρνηση πληρώσει τα arrears.
13. Περιορισμένη η επιτυχία των ιδιωτικοποιήσεων, ο στόχος θα καλυφθεί το 2014 υποσχέθηκε η κυβέρνηση.
14. Ο ΟΟΣΑ και η Παγκόσμια Τράπεζα προετοιμάζουν εκθέσεις για επιχειρηματικό περιβάλλον και εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα.
15. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει η ανεργία – θα εφαρμοστεί πιλοτικά το εγγυημένο εισόδημα και προγράμματα απασχόλησης με χρηματοδότηση του ταμείου συνοχής.
16. Νέος γύρος απελευθέρωσης κλειστών επαγγελμάτων τον Σεπτέμβριο.
17. Απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και ιδιωτικοποίησης/αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ υποσχέθηκε η κυβέρνηση για το τέλος του 2013.
18. Οι 4 μεγάλες τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί και πρέπει να επιστρέψει η ρευστότητα στην αγορά.
19. Νέα stress test και αξιολόγηση κεφαλαιακών αναγκών το φθινόπωρο.
20. Ιδιωτικοποίηση Εurobank ως 1/1/14.
21. Πλάνα αναδιάρθρωσης τραπεζών ως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
22. Πολλά νέα μέτωπα για συζήτηση από το Σεπτέμβρη.
23. Η δικομματική κυβέρνηση, πιο συνεκτική από την τρικομματική.
real

Η επίδραση του καφέ στο βάρος μας

A1F77D323DC0DE226B7D0336A0E889FB.jpg
Για όσους ενδιαφέρονται για το βάρος τους είτε έχουν είτε δεν έχουν παραπάνω κιλά, μια συχνή ερώτηση που δέχεται ένας διαιτολόγος είναι το αν ο καφές παχαίνει.
Η απάντηση είναι πως ο καφές δεν παχαίνει αλλά οι θερμίδες που τελικά παίρνουμε από τον καφέ μας εξαρτώνται από τη ζάχαρη και το επιπλέον γάλα που χρησιμοποιείται. Μία κουταλιά λοιπόν καφέ έχει μηδενικές θερμίδες.
Η ζάχαρη που βάζουμε μας αποδίδει περίπου 20 θερμίδες ανά κουταλιά του γλυκού ενώ το γάλα που θα προσθέσουμε μπορεί να μας δίνει ελάχιστες έως αρκετές, όταν βάζουμε πολύ.
Άρα ένας πολύ γλυκός καφές με 3-4 κουταλιές ζάχαρης και πολύ γάλα, μπορεί να έχει μέχρι και 150 θερμίδες. Αντίθετα ένας μέτριος φραπέ με λίγο ή καθόλου γάλα ή ένα ελληνικός που δεν σηκώνει και πάρα πολύ ζάχαρη και γάλα συνήθως δεν ξεπερνά, τις 50 θερμίδες.
Πηγή: neadiatrofis

Ο άνθρωπος που αγοράζει τον ΟΠΑΠ, δεν έχει φορολογική ενημερότητα…

melisanidis «Μπλόκο» της εφορίας στον Μελισσανίδη..
Νέα δεδομένα προστίθενται στο παζλ του ομίλου Μελισσανίδη, που «πρωταγωνιστεί» και στην αγοραπωλησία του ΟΠΑΠ, μετά την αποκάλυψη της «Αυγής» για τις δύο υπουργικές αποφάσεις που μέσα σε λίγες ημέρες αυξάνουν (από 15 σε 45) τις δόσεις των χρημάτων που πρέπει να πληρώσει στο Δημόσιο η «Αιγαίον Όιλ» προκειμένου να καταθέσει προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο για πρόστιμα που της επιβλήθηκαν μετά από φορολογικό έλεγχο. Επισημαίνουμε πάντως ότι παρά το δημοσίευμα της «Αυγής», δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από το υπουργείο Οικονομικών.
Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, διευθύνων σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «Πετρέλαια Αιγαίου Ανώνυμος Εταιρεία Πετρελαιοειδών», φέρεται να απειλείται από την εφορία με αναγκαστική κατάσχεση εις χείρας τρίτου για το ποσό των 9.425.166,59 ευρώ. Στην αναγκαστική κατάσχεση προχώρησε η ΦΑΕ Πειραιά τον Ιανουάριο του 2012.
Πρακτικά η κατάσχεση εις χείρας τρίτου σημαίνει πως όποιος έχει οφειλή προς την «Πετρέλαια Αιγαίου» δεν πληρώνει την εταιρεία, αλλά την εφορία, η οποία προέβη σε αυτή την κίνηση για να διασφαλίσει ότι θα εισρεύσουν τα οφειλόμενα χρήματα στο δημόσιο ταμείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βεβαιώσεις χρεών για τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Πετρέλαια Αιγαίου» έχουν ξεκινήσει από το 2006 και εκτείνονται έως και το 2009. Συνολικά για κεφάλαιο και τόκους έχουν καταλογιστεί 5.608.720,34 ευρώ και από προσαυξήσεις προστέθηκαν άλλα 3.816.446,25 ευρώ. Το ύψος των οφειλών προς το Δημόσιο εγείρει ερωτήματα και για την φορολογική ενημερότητα του επιχειρηματία, τουλάχιστον κατά την περίοδο του ελέγχου, του καταλογισμού του ποσού και της επιβολής των προσαυξήσεων.
«Αιγαίον Όιλ»: Οφειλές 26.660.261,15 ευρώ
Υπενθυμίζεται ότι με μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο εμφανίζεται και η «Αιγαίον Όιλ Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανίας και Εμπορίας Πετρελαιοειδών». Μετά από τακτικό έλεγχο που διενήργησε (το 2010) το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών για τη χρήση του 2001, της καταλογίσθηκε συνολικά ποσό 26.660.261,15 ευρώ. Οι καταλογισμοί αφορούν
- 2.934.127,21 για παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων
- 8.922.333,75 για προσδιορισμό ΦΠΑ
- 14.803.800,19 από έλεγχο στον φόρο εισοδήματος
Και όλα αυτά αφορούν έλεγχο για μία μόνο χρονιά (το 2001), που έγινε με αξιοσημείωτη καθυστέρηση (το 2010), γεγονός που επιβεβαιώνει την απουσία πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή.
Ωστόσο, παρά το ότι πληθαίνουν τα στοιχεία που δείχνουν οφειλές του ομίλου προς το Δημόσιο, ο επιχειρηματίας (και πολιτικός φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά…) επιμένει να διεκδικεί επιχειρήσεις – φιλέτα που εκποιεί η κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Παραμένει άγνωστο αν το Μαξίμου ή οι «φωστήρες» του ΤΑΙΠΕΔ ελέγχουν την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών στους οποίους παραδίδουν την δημόσια περιουσία.
avgi.gr

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΕΦΟΡΙΑ: “Παντρεύονται” τον Σεπτέμβριο – Χρωστάτε; Θα γίνει ανάληψη από τον λογαριασμό σας

roufi Το υπουργείο Οικονομικών θα «αφαιρεί» από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων που έχουν… ληξιπρόθεσμες και αρρύθμιστες οφειλές προς την εφορία τα ποσά των οφειλών τους, όπως σαφώς προβλέπεται από το νέο μνημόνιο.
«Για να εξασφαλιστεί η ταχεία είσπραξη των φόρων, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το αργότερο το Σεπτέμβριο του 2013 τη δυνατότητα της άμεσης χρέωσης των τραπεζικών λογαριασμών για τους φορολογουμένους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο» αναφέρει το μνημόνιο.
Πρόκειται για τη διάταξη που ανησυχεί ιδιαίτερα τα τραπεζικά στελέχη για εκροή καταθέσεων, δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός φορολογουμένων (περίπου 2.500.000 άτομα) έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία.

Βρέθηκε ΤΕΤΑΡΤΟ πόδι στην Χαλκιδική!

 podi Αύγουστος δύο χιλιάδες και κάτι παραπάνω από σήμερα Εκατοντάδες χιλιάδες Θεσσαλονικείς, παραμένουν εγκλωβισμένοι στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, για 24η μέρα.
Κάθε δρόμος, κάθε παράδρομος, κάθε επαρχιακή ελπίδα διαφυγής, είναι απλά γεμάτη αυτοκίνητα… Τα οποία δεν έχουν πια τη δυνατότητα να κινηθούν, ούτε κατά ένα εκατοστό… Οι αρχές κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να προμηθεύσουν τους άτυχους – που λέει ο λόγος- εκδρομείς του δεκαπενταύγουστου, με τα βασικά για την επιβίωση…
Τουλάχιστον μέχρι η κυβέρνηση να τα βρει με τους πλοιοκτήτες, ώστε να στείλουν μερικά πλοία να αρχίσουν να φορτώνουν αυτοκίνητα, μπας και ξεμπλοκαριστεί η κατάσταση… Ελπίδες για εκτόνωση πάντως έχει δώσει η ανακοίνωση του Εργαστηρίου Γεωφυσικών Μετατροπών και Μεταμοσχεύσεων, ότι το πολύ σε μία εβδομάδα θα δοθούν στην κυκλοφορία και οι συνδέσεις με το οδικό δίκτυο του ολοκαίνουριου Τέταρτου Ποδιού, της νέας τεχνητής χερσονήσου, το όνομα της οποίας θα αλλάζει κάθε μήνα, αναλόγως με το χορηγό..
. Ο υπεύθυνος της Έδρας Σκηνοθεσίας Περιβάλλοντος του Τομέα Προσθετικής Μελών του ΑΠΘ, εξέφρασε την ελπίδα πως το νέο μέλος της Χαλκιδικής θα ανακουφίσει τις ανάγκες των Θεσσαλονικέων, για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να μποτιλιαριστεί κι αυτό.Το Τέταρτο Πόδι, περιλαμβάνει δαντελωτές ακτές με κατάλευκες συνθετικές παραλίες, που θα τις ζήλευε ακόμη και ο σπουδαίος σχεδιαστής Φιόρδ, Σλαρτιμπάρτφαρστ. Καταλήγει στο Ακρωτήριο Φτέρνα, μετά από μια μοναδικής τεχνητής ομορφιάς διαδρομή, ενώ στο κέντρο του δεσπόζει το όρος Μύκητας.
Η παρέμβαση όμως αυτή που ονομάστηκε «Εκδρομείς σε απόγνωση», δε σταματά στο Τέταρτο Πόδι. Άλλη μία σειρά έργων ξεκινά το ερχόμενο καλοκαίρι και περιλαμβάνει… τη διάνοιξη τόσο της διώρυγας στην Ποτίδαια, αλλά και μίας ακόμη σε κάθε πόδι, ώστε να διευκολυνθεί η συγκοινωνία μέσω θαλάσσης. Θα δοθούν μάλιστα κίνητρα για αγορά σκαφών αναψυχής, ώστε να ξαλαφρώσει το οδικό δίκτυο. Η καμπάνια θα έχει σλόγκαν: «Αμάξι γιοκ, πάρε ένα γιοτ!» Το κερασάκι στην τούρτα δεν είναι παρά το τεχνητό νησί ΛΑΘΩΣ, φυσικά απέναντι από το όρος ΆΘΩΣ. Πρόκειται για έναν μικρό παράδεισο εφήμερων απολαύσεων, που σκοπό θα έχει να αναδείξει το κοντράστ της κοσμικής ζωής, με την ηρεμία και τη γαλήνη της Αθωνικής Πολιτείας.»
olathessaloniki.com