ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Παγιδευμένος φάκελος ανεφλέγη σε σπίτι εισαγγελέα




Σε συναγερμό τέθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία, έπειτα από ανάφλεξη παγιδευμένου φακέλου με πυρίτιδα... στο σπίτι του εισαγγελέα κ. Μόκα στον Χολαργό.

Άγνωστοι απέστειλαν τον φάκελο που περιείχε ένα ντοσιέ με την πυρίτιδα κυνηγετικού όπλου καθώς και μπαταρίες του 1,5W, έχοντας αναγράψει ως όνομα αποστολέα τον οργανισμό «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

Από το περιστατικό δεν σημειώθηκε τραυματισμός. Το σημείο έχει αποκλειστεί ενώ έχει σπεύσει κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Tromaktiko

Νίκες για ΠΑΟΚ, Αστέρα, Πανθρακικό Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στοχ, που πέτυχε δύο γκολ και δημιούργησε άλλο ένα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα 4-1 του Πανιωνίου στην Τούμπα, σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας



Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στοχ, που πέτυχε δύο γκολ και δημιούργησε άλλο ένα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα 4-1 του Πανιωνίου στην Τούμπα, σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Σκόρερ του «Δικεφάλου» ήταν οι Σαλπιγγίδης (31΄), Στοχ (54΄ και 84΄ με πέναλτι) και Κίτσιου (76΄), ενώ για τους «κυανέρυθρους» το γκολ πέτυχε ο Αραβίδης με πέναλτι στο 81΄.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο 9΄, με το σουτ του Αθανασιάδη να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Γιαννακόπουλου. Οι «κυανέρυθροι» απάντησαν στο 26΄, μετά από λάθος του Χάκομπο, με τον Αραβίδη να δοκιμάζει από μακριά να στείλει την μπάλα σε κενή εστία, αλλά να αστοχεί. Τελικά, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 31΄ με τον Σαλπιγγίδη. Προηγήθηκε σέντρα του Λούκας και κεφαλιά του Αθανασιάδη, που έδωσε την ευκαιρία στον διεθνή επιθετικό να σπρώξει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Λίγο αργότερα ήταν σειρά του Στοχ να δοκιμάσει το πόδι του μέσα από την περιοχή, στέλνοντας όμως τη μπάλα άουτ.

Ο «Δικέφαλος» μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς στο 54΄ με το εκπληκτικό γκολ του Μίροσλαβ Στοχ, ο οποίος από αριστερά και λίγο μέσα από το κόρνερ έπιασε ένα απίθανο φαλτσαριστό σουτ που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γιαννακόπουλο. Ο Πανιώνιος έχασε ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς στο 73΄, με το φάουλ του Λάζνικ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Χάκομπο, και στο 76΄ μετά από πάσα του Στοχ ο Κίτσιου με σουτ μέσα από την περιοχή «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του. Στο 81΄ ο διαιτητής χρέωσε πέναλτι υπέρ των «κυανέρυθρων» για χέρι του Σαλπιγγίδη και Αραβίδης μείωσε, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Στοχ κέρδισε πέναλτι από τον Κούρντι και το αξιοποίησε διαμνορφώνοντας το τελικό 4-1.



Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Στοχ, Αθανασιάδης, Νέτσιντ - Γιαννακόπουλος, Μητρόπουλος, Παντίδος, Κούρντι, Καμπάνταης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χάκομπο, Σκόνδρας, Κίτσιου (89΄ Κωνσταντινίδης), Κατσουράνης, Μιγκέλ Βιτόρ, Τζιόλης, Κάτσε, Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδης (87΄ Βούκιτς), Αθανασιάδης (79΄ Νέτσιντ)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Μενδρινός, Μητρόπουλος (84΄ Ριβέρο), Καλτσάς (72΄ Λάζνικ), Κολοβός, Ντούνης (58΄ Καμπάνταης), Αραβίδης



* Εκτός 18άδας του ΠΑΟΚ έμεινε τελικό ο Σωτήρης Νίνης, καθώς δεν έφτασε εγκαίρως το διεθνές πιστοποιητικό μεταγραφής του από την Ιταλία.

Πρώτη νίκη μετά από τρεις αγώνες στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας για τον Αστέρα Τρίπολης, που επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". Το σκορ άνοιξε στο 51ο λεπτό από αυτογκόλ του Δεληζήση και διαμορφώθηκε στο 90΄ από τον Μπαράλες.

Ήθελε περισσότερο τη νίκη ο Αστέρας και το έδειξε, παρότι για ακόμα μία φορά δεν μπόρεσε να πλησιάσει τα στάνταρ των περσινών του εμφανίσεων. Ηταν, ωστόσο, πιο δημιουργικός σε σχέση με τις πρώτες δύο αγωνιστικές και κατάφερε δίκαια να φτάσει στη νίκη. Σε ένα εντελώς αδιάφορο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Γκόιαν στο 31΄ και τον Μπαράλες στο 42΄, αλλά ο Αλέξανδρος Τζόρβας ήταν σε ετοιμότητα (στη δεύτερη περίπτωση η μπάλα βρήκε και το δοκάρι). Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, σε μια εντελώς ανύποπτη φάση, ο Δεληζήσης προσπάθησε να απομακρύνει με κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 51΄. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, ο Αστέρας κρατούσε πολύ εύκολα τη νίκη, αλλά παραλίγο να του "στραβώσει" το ματς όταν στο 85΄ ο Μίνγκας με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Στο 90΄ κι ενώ όλοι οι παίκτες του Απόλλωνα είχαν προωθηθεί, ο Μπαράλες βγήκε μόνος σε αντεπίθεση, πλάσαρε ψύχραιμα τον Τζόρβα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντίτσος (Πρέβεζας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκοϊάν, Ουσέρο - Καμαρά, Αργυρόπουλος

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Ερνάντες, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας (82΄ Μουνάφο), Γκοϊάν, Κοντοές, Ουσέρο, Ζησόπουλος, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (86΄ Γκρατσίνι), Μπακασέτας (46΄ Καράσκο), Μπαράλες

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Παντελιάδης, Παπαζαχαρίας, Δεληζήσης, Άλβαρες, Κόρμπος (84΄ Μπλάζεκ), Πετρόπουλος, Τσιλιγκίρης (76΄ Μίνγκας), Γκουέλα, Καμαρά (54΄ Εγκον)

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας πέτυχε ο Πανθρακικός, που επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού στην Κομοτηνή. Ο Τζάνης στο 13΄ και ο Ιγκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σκόραραν για τους νικητές, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Θεοδωρίδης στο 32΄.


Καλύτερη σε όλο το διάστημα του αγώνα, η ομάδα του Ακη Μάντζιου έφτασε δίκαια στη νίκη. Το σκορ άνοιξε στο 13΄ μετά από συνδυασμό Μπαϊκαρά, Παπαγεωργίου, Τζάνη και "εκτελεστή" τον τελευταίο. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν την πρώτη τους "επίσκεψη" στην περιοχή του Κουτσόπουλο, με τον βετεράνο Γιώργο Θεοδωρίδη στο 32΄. Ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια, ο Βραζιλιάνος Ίγκορ με κεφαλιά έγραψε το 2-1.

Ισως στη χειρότερη εμφάνισή του από τότε που ανέλαβε ο Μάκης Χάβος, ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να απειλήσει τους γηπεδούχους και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στην Κομοτηνή.

Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Τζάνης, Ίγκορ, Κάσες - Μπακάκης, Καμαρά, Ιωάννου, Μελισσάς

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κουτσόπουλος (45΄λ.τρ. Σερεμέτ), Ντιόγκο, Μίκουλιτς, Παπαγεωργίου, Μπαϊκαρά, Λαδάκης, Ρομέου, Ζος, Κάσες (84΄ Ζεκίνια), Τζάνης (66΄ Χρήστου), Ιγκορ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Γκάλο, Μελισσάς, Κούσας, Μπακάκης, Μπελόν (77΄ Μύγας), Ζούνιορ (67΄ Καλογέρης), Ιωάννου (57΄ Σφακιανάκης), Θεοδωρίδης, Καμαρά, Μπόγιοβιτς

Πηγή: http://www.skai.gr/news/sports/article/240918/nikes-gia-paok-astera-panthrakiko/#ixzz2dfk74sa2
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ!

Φωτογραφία για Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ!
Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ, ολοκληρώνοντας έτσι ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά σήριαλ. Δευτέρα στις 14:00 η παρουσίαση, ρεκόρ δαπάνης με 100.000.000 ευρώ!

Ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά σήριαλ ολοκληρώθηκε, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ.

Πρόκειται μάλιστα για την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, καθώς οι πληροφορίες θέλουν την συμφωνία να "έκλεισε" στα 100.000.000 ευρώ.

Η ανακοίνωσε δεν αναφέρει το ποσό, αναφέρει όμως πως η παρουσίαση θα γίνει την Δευτέρα στις 14:00 στο "Μπερναμπέου".

Πηγή:sport24.gr

Τι συμβαίνει στη Συρία;

Φωτο απάτη απο το BBC. Εμφάνισε φωτογραφία του 2003 από το Ιράκ ως νέα από θύματα στη Συρία

 
Η εικόνα, που στην πραγματικότητα ελήφθη στις 27 Μαρτίου 2003, δείχνει ένα νεαρό παιδί στο Ιράκ να τρέχει κάνοντας άλματα πάνω από δεκάδες λευκούς σάκους που περιείχαν ανθρώπινους σκελετούς οι οποίοι βρέθηκαν σε μια έρημο νότια της Βαγδάτης.
Η αποκάλυψη της φρικιαστικής απάτης με την “χημική επίθεση στην Δαμασκό” 
Αυτή εδώ η πληροφορία κυκλοφορεί από Ιούλιο: http://is.gd/akd2yf (τυχαία χρονική σύμπτωση φαντάζομαι)
Παλαιότερα σχετικά
Την ευθύνη για την επίθεση επιρρίπτει στους αντάρτες και το κομμουνιστικό κόμμα της Συρίας.
http://panafricannews.blogspot.gr/2013/03/syrian-communist-party-unified-condemns.html
Σχετικά βίντεο με δοκιμές χημικών όπλων και διάφορα δημοσιεύματα για προμήθεια τέτοιων από Τουρκία κλπ κυκλοφορούν καιρό τώρα στο διαδίκτυο.
http://www.prisonplanet.com/shock-video-shows-syrian-rebels-testing-chemical-weapons.html
http://presstv.com/detail/2013/01/29/286102/syria-militants-possess-chemical-arms/
http://frontpagemag.com/2012/theodore-and-walid-shoebat/syrian-rebels-now-have-chemical-weapons/
http://iogsd.blogspot.gr/2012/12/syrian-military-militants-using.html
Εν ολίγοις δηλαδή:
Οι (Αυτοσχέδιοι!) πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από περιοχές που ελέγχουν οι “αντικαθεστωτικοί” (κοντά στα νότια σύνορα με Ιορδανία), και έπεσαν σε περιοχή με αλαουίτες, λιγότερο από 10km απο το ξενοδοχείο που μένουν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ! οι οποίοι βρίσκονταν ήδη εκεί για να μελετήσουν προηγούμενη επίθεση με χημικά, κι όλα αυτά ενώ η Κυβέρνηση κερδίζει ξεκάθαρα τον πόλεμο σε όλα τα μέτωπα… Ο νοών νοείτω… Σαράγεβο Νο2.
Τα βίντεο που παρουσιάζουν τα θύματα της επίθεσης έχουν δημοσίευση στο Youtube 20/08/2013 ενώ η επίθεση έγινε 21/08/2013 ! (ούτε μια σωστή προβοκάτσια δεν μπορούν να στήσουν οι μονάρχες του κόλπου).
Επίσης υπάρχουν βίντεο στο διαδίκτυο με “αντάρτες” που δοκιμάζουν ή επιδεικνύουν χημικά όπλα πολλούς μήνες πιο πριν.
Αυτά και πολλά άλλα στους συνδέσμους
……
Παρεπιπτόντως για όσους δεν το έχουν καταλάβει στόχος είναι το Ιράν(βλ. τερατώδης ανάπτυξη ναυτικης δυναμης στον περσικό κόλπο κι αντίστοιχες συχνές ασκήσεις), αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να σπάσει πρώτα ο άξονας Ιράν-Συρία-Χεζμπολάχ για ευνόητους στρατηγικούς λόγους
…..
Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος στον πλανήτη που να έχει εξηγήσει για ποιο λόγο θα έριχνε ο Ασσαντ χημικα οπλα (κοντά στη Δαμασκό κιόλας), τη στιγμή που κερδίζει σε όλα τα μέτωπα και με τους επιθεωρητες του ΟΗΕ σε ξενοδοχειο <10km σε απόσταση, και με δεδομένο ότι τέτοια ενέργεια δίνει άλλωθι για ιμπεριαλιστικη εισβολή. Ούτε ένα αντεπιχείρημα δεν υπάρχει… Μόνο υπεκφυγές και ασχετολογίες.

Φτιάχνοντας μια Χώρα με τις Λέξεις: «Νέα Ελλάδα»

 Γρηγόρης Σουλτάνης
«Εμπρός για μιαν Ελλάδα νέα, εμπρός, μ’ ελληνική καρδιά….», Ύμνος της ΕΟΝ.
Δύο λέξεις είναι αρκετές για να φτιάξεις μια χώρα· κάτι παρόμοιο με το «Σουσάμι άνοιξε» ή το «Άμπρα-κατάμπρα».
Η «Νέα Ελλάδα» είναι το όραμα των νεοφιλελεύθερων μετα-εκσυγχρονιστών, σε αντίστιξη με τη «Νέα Ευρώπη» των ευρωγραφειοκρατών.
Τι είναι η «Νέα Ελλάδα»; Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι σαφής: «Και τώρα πια, το καταλαβαίνει και ο Ελληνικός λαός: Ότι το όραμα της Νέας Ελλάδας, αφορά όλους, αγγίζει τους πάντες…..αυτή τη Νέα Ελλάδα την είχαν στο μυαλό τους και στην καρδιά τους, εκατομμύρια Έλληνες, πριν την πούμε εμείς». 
Η νομιμοποίηση της «Νέας Ελλάδας» γίνεται με το επιχείρημα της «προσφυγής στο λαό» («ad populum»): η εξουσία «λέει», εκφέρει αυτό που ο «λαός» εμπεριέχει προλεκτικά· κατασκευάζει τον «λαό», και κατόπιν την ίδια την κοινωνική πραγματικότητα, εν ονόματι του ίδιου «λαού». Με το αντίστοιχο επιχείρημα της προσφυγής στην «έκτακτη ανάγκη», το κυβερνητικό μπλοκ παρανομοθετεί, με βάση το παρασύνταγμα των δανειστών, μετατρέποντας τη χώρα σε νεοαποικία υπό δίκαιο κατεχόμενης χώρας. Εδώ, η θεσμική επίθεση στο πραγματικό λαό γίνεται με την προσφυγή στη σωτηρία της χώρας.
Η αξίωση οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας μεταγράφεται σε λέξεις, με σκοπό την υποταγή των συνειδήσεων. Στην ιστορία των πολιτικών συνθημάτων, η χρήση του επίθετου «νέος/α» υποδηλώνει τη συντεταγμένη εξουσιαστική βία που επιζητά τον απόλυτο έλεγχο της κοινωνικής νόησης, την ολοκληρωτικού τύπου κατασκευή της κοινωνικής πραγματικότητας.
«Ισχυρή» και «Νέα Ελλάδα».
Η «Ισχυρή Ελλάδα» υπήρξε η Ελλάδα της κατασπατάλησης του πλούτου, του φετιχισμού των μεγάλων έργων, με την ταυτόχρονη διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας· του Ελντοράντο των τραπεζών και του χρηματιστηρίου· της ευρωπαϊκής πορείας και της φιέστας των ολυμπιακών αγώνων· της ανάπτυξης και της ευημερίας που χαλκεύουν οι στατιστικές, και της επισφαλούς εργασίας. Ήταν η συμπληρωματική όψη της «ισχυρής Ευρώπης»· η επένδυση στην ισχύ, με την έννοια της ψευδοευημερίας, μέσω της κατανάλωσης που χρηματοδοτεί έναν παραπαίοντα καπιταλισμό, και ταυτόχρονα παγιώνει τη δομική άνιση ανάπτυξη μεταξύ ευρωπαϊκού βορά και νότου. Γι αυτό και το σύνθημα «Ισχυρή Ελλάδα» δεν επιδιώκει μόνο την υποταγή· προτρέπει σε πράξεις ισχύος, μεθερμηνευόμενες σε ικανότητα κατανάλωσης.
Η «Νέα Ελλάδα» επενδύει στο «νέο», στον υπαινιγμό της νεότητας, στο καινούργιο που αντιπαρατίθεται στο παλιό, στην αλλαγή και τη ρήξη με το παρελθόν. Ο φετιχισμός του «νέου» υπονοεί την αέναη πρόοδο. Η εξουσία είναι η μόνη αρμόδια για τον ορισμό του «νέου», το οποίο καλείται να εμπιστευτεί η κοινωνία παθητικά, χωρίς σκέψη. Η εξουσία επιδιώκει τη νομιμοποίηση, λόγω της ικανότητάς της να επιφέρει το νέο, τη μεταβολή· ένα είδος εξουσίας «δόκτωρ Τζέκιλ και Χάιντ» που γνωρίζει να μεταμορφώνει το παλιό σε νέο, να καταργεί το χρόνο, τη μνήμη και την ιστορία. Η «Νέα Ελλάδα» είναι συνέχεια της «επανίδρυσης του κράτους» και του «σεμνά και ταπεινά». Η διαφορά έγκειται στο ότι οι φορείς της αντικαθιστούν την επίκληση του έθνους, με την επίκληση των αγορών. Η νομιμοποίηση αντλείται από τις νεο-αποικιοκρατικές δυνάμεις της «Νέας Ευρώπης» των αγορών, οι οποίες ασκούν άμεσα κυριαρχικά δικαιώματα στη νεο-αποικία.
Η «Νέα Ελλάδα» της ανασφάλειας, του φόβου, του τρόμου, της επισφάλειας και της οδύνης είναι η Ελλάδα της αντιμεταρρύθμισης και της αντεπανάστασης· της πραγμοποίησης, του εξευτελισμού και της απαξίωσης, χωρίς κοινωνικό κράτος και εργασιακά δικαιώματα: το εργαλείο στα χέρια της ευρωπαϊκής ελίτ, μέσω του οποίου επιχειρείται το πείραμα της εκποίησης λαών και χωρών.
Από την Φιλελεύθερη στην άκρα Δεξιά.
Το σύνθημα «Νέα Ελλάδα», ως λεκτική συμπύκνωση των ιδεολογικών στοχεύσεων της εξουσίας, αποβλέπει στην χειραγώγηση, με τον ευφημισμό της εφιαλτικής πραγματικότητας που δημιουργεί η ολοκληρωτική επίθεση του κεφαλαίου και που ευθέως παραπέμπει σε καιρούς κυριαρχίας της άκρας Δεξιάς. Υπάρχει μια συνέχεια με τα συνθήματα που παρήγαγε το «Υπουργείο Τύπου και Τουρισμού»-βασικό όργανο της καθεστωτικής προπαγάνδας-του μεταξικού καθεστώτος: «Νέα Ζωή», «Νέον Κράτος» «Νέα Ελλάδα» και «Νέος ή Γ΄ Ελληνικός Πολιτισμός», που δεν είναι μόνο συμβολική.
Η αναστολή θεμελιωδών άρθρων του συντάγματος, με την παράλληλη λειτουργία του παρασυντάγματος του μνημονίου, καταργεί συμβολικά τη μεταπολίτευση, δημιουργώντας συνθήκες επιστροφής σε περιόδους κατάλυσης της Δημοκρατίας..
Η αδυναμία να υπάρξει μια συντονισμένη αντίδραση στην επιβολή του παρασυντάγματος, που διαρκεί τρία χρόνια, σε συνδυασμό με την πρόθεση της ΕΕ να επιβάλλει την αντικατάσταση του συντάγματος από το παρασύνταγμα, δείχνει ότι η επίκληση της «κατάστασης έκτακτης ανάγκης» θα παραταθεί έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, παγιώνοντας τη «συνταγματική δικτατορία».
Οι σκοποί του νέου αυταρχικού κράτους είναι πολιτικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί: πρώτα, η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας- συνηγορεί η παραίτηση από την ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας-με στόχο την ευρωπαϊκή ενοποίηση· δεύτερο, το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα-σημαντικό για την αύξηση της κερδοφορίας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου· τρίτο, η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και η κατάργηση του εργατικού δικαίου· και τέταρτο, η ιδεολογική αναμόρφωση της κοινωνίας, με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνει εφικτή η αναγκαία κοινωνική συναίνεση και νομιμοποίηση της νέας διακυβέρνησης και εξουσίας.
Συνέπεια είναι το τέλος της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και του κράτους, όπως έγινε η διαμόρφωσή τους από το δεύτερο πόλεμο και μετά, με τον κυρίαρχο τόνο να δίνεται από την συνθήκη «Ευρώπη 20020»-όπως και το «Σύμφωνο για το Ευρώ»-, δημιουργώντας τεχνητή «κατάσταση» και «Δίκαιο έκτακτης ανάγκης» για όλη την Ευρώπη. Δεν πρόκειται για κυριαρχία της ελληνικής Δεξιάς, αλλά συνολικά της ενοποιημένης ευρωπαϊκής Δεξιάς, που υπερβαίνει τα όρια διαφοροποίησής της από την ακροδεξιά.
Η μετακίνηση της φιλελεύθερης Δεξιάς προς την ακροδεξιά-μια διαδικασία που ξεκινάει τουλάχιστον από δύο δεκαετίες-είναι ακριβώς το γεγονός που ωθεί στην πολιτική ένταξη στο χώρο της ακραίας ή ριζοσπαστικής Δεξιάς, όχι μόνο στη Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Η (νέο)φιλελεύθερη ρητορεία υπερκαλύπτει το γεγονός ότι η Νέα Δεξιά τείνει να συμπυκνώσει τρείς παραδόσεις: τη φιλελεύθερη, τη συντηρητική και τη σοσιαλδημοκρατική.
Αυτό σημαίνει μία πρωτοφανή συρρίκνωση του πολιτικού φάσματος, την έλλειψη εναλλακτικών επιλογών, δημιουργεί την αίσθηση μιας συμπαγούς ολοκληρωτικής εξουσίας υπό την κυριαρχία του χρηματιστικού κεφαλαίου και την απαξίωση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Επιπλέον, η οικειοποίηση αυταρχικών πολιτικών και η επίκληση μιας συνεχούς «κατάστασης έκτακτης ανάγκης» που καταπατεί τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα, και μετατρέπει το κράτος σε ένα είδος νομιμοποιημένου παρακράτους, οδηγούν στην απαξίωση συνολικά το πολιτειακό σύστημα. Συνέπεια είναι ότι η κριτική στάση-αν όχι αμφισβήτηση- του συστήματος, εξ ανάγκης οδηγεί κυρίως στη ριζοσπαστική δεξιά και εν μέρει στην αριστερά.
Από αυτή τη σκοπιά, η άνοδος της Χρυσής Αυγής αποτελεί συνέπεια της πολιτικής των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων. Η περαιτέρω ενδυνάμωση, κοινωνική κυριαρχία, και πιθανόν, η πολιτική επικράτησή της, θα συντελεστεί με έναν «φυσιολογικό» τρόπο: θα εφαρμόσει τις παρασυνταγματικές μεθόδους του δικομματισμού. Δηλαδή, τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τη διαδικασία του κατεπείγοντος και την επίκληση της «έκτακτης ανάγκης», για την εγκαθίδρυση μιας «συνταγματικής δικτατορίας».

Ιδεολογικός Πόλεμος και Δεξιά Καθαρότητα
Η χώρα ζει σε κατάσταση πολέμου· ένα πόλεμο που κήρυξε το ευρωπαϊκό και διεθνές κεφάλαιο και που απειλεί την κοινωνία, τους δημοκρατικούς θεσμούς και την εθνική υπόσταση του κράτους-έθνους. Το παράδοξο σε αυτό το νέο πόλεμο, που ενδύεται το μανδύα της οικονομίας, είναι ότι η ελληνική ελίτ αποτελεί στρατηγικό εταίρο των επιτιθέμενων.
Το πρόβλημα που ενσκήπτει, αναφορικά με την επιτυχία της επίθεσης, αφορά την κοινωνική συναίνεση, που είναι αδύνατη χωρίς την ιδεολογική κυριαρχία. Αν ο νεοφιλελεύθερος συνασπισμός αποτύχει, αναφορικά με την ιδεολογική χειραγώγηση, η επίθεση του κεφαλαίου θα μετατραπεί σε παταγώδη ήττα. Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι πάλι σαφής: «Αναφέρθηκα ήδη, από καιρό, σε ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα που λέγεται αγώνας των ιδεών. Πίστευα πάντα και πιστεύω, σήμερα περισσότερο από ποτέ, ότι δεν είναι δυνατόν να κυβερνήσεις μια χώρα, χωρίς να δίνεις και χωρίς να κερδίζεις τη μάχη των ιδεών. Και – πολύ περισσότερο – δεν μπορείς να αλλάξεις τη χώρα, αν δεν δίνεις συνεχώς τη μάχη των ιδεών». ομιλία στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ, 7/7/2013. (Παρεμπιπτόντως, στην εν λόγω σύντομη ομιλία, η λέξη «ιδέες» αναφέρεται 17 φορές και τα ονόματα «Ελλάδα» και «Νέα Ελλάδα» 22).
Η στρατηγική του νεοφιλελεύθερου συνασπισμού αναφορικά με την επιτυχία της ιδεολογικής κυριαρχίας της «Νέας Ελλάδας», επικεντρώνεται κυρίως στην καταγγελία της μεταπολίτευσης. Η Ελλάδα της μεταπολίτευσης-ανεξάρτητα από την όποια κριτική- είναι συνυφασμένη με την οικοδόμηση μιας δημοκρατικής πολιτείας, του κοινωνικού κράτους, και της αναγνώρισης πολιτικών, κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.
Τα επιτεύγματα αυτά, συντελέστηκαν σε συνθήκες ευρείας διείσδυσης των σοσιαλδημοκρατικών ιδεών, γεγονός που υπήρξε καθοριστικό για την πολιτική και κοινωνική κινητικότητα αυτής της περιόδου.
Η συμβολική απαξίωση της μεταπολίτευσης και η διακήρυξη του τέλους της, με την αρχή της νέας-μεταπολίτευσης -όπως διατυμπανίζει η Νέα Δεξιά-, αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για τη νομιμοποίηση της ακροδεξιάς στροφής των δύο εταίρων του δικομματισμού και των αντιδημοκρατικών και αντιλαϊκών μέτρων.
«…δεν θα βγούμε από το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουμε, αν η «κεντροδεξιά» δεν απαρνηθεί πλήρως τις σοσιαλιστικές καταβολές του όποιου-φιλελευθερισμού (x-φιλελευθερισμού) επικαλείται, για να δικαιολογήσει τον κοινωνικό χαρακτήρα των δημόσιων επιλογών της», διατείνονται οι θεωρητικοί της Νέας Δεξιάς.
Στο ίδιο μήκος κύματος, έχει εισαχθεί η ιδέα της «ηγεμονίας της αριστεράς», ηγεμονία που υποτίθεται είναι υπεύθυνη για τη χρεοκοπία της χώρας-μια ιδέα που επαναλαμβάνεται αδιάλειπτα από τα ακροδεξιογενή στοιχεία της ΝΔ. Αν βέβαια υπήρξε κάποιου είδους ηγεμονία, αυτή αφορά τις σοσιαλδημοκρατικές ιδέες-οι οποίες ανιχνεύονται ακόμη και στην ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ-, που πολύ σύντομα πάντως έδωσε τη θέση της στην νεοφιλελεύθερη ηγεμονία. Ο «ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός» του Κ. Καραμανλή εντάσσεται στα πλαίσια της φιλελεύθερης διακυβέρνησης του New Deal και αναφέρεται στον παρεμβατικό ρόλο του κράτους, ως προς ένα ρυθμισμένο καπιταλισμό, και που αποτελεί άλλωστε τον πυρήνα της «λαϊκής Δεξιάς». Στην πραγματικότητα, η αμφισβήτηση της υποτιθέμενης «αριστερής ηγεμονίας»-της φιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας-υποσκάπτει το ίδιο το κόμμα της ΝΔ.
Εντούτοις, η συμβολική χρήση αυτού του πολεμικού λόγου επιδιώκει την απαξίωση της μεταπολίτευσης και τη νομιμοποίηση της δεξιάς στροφής, με την έννοια της ιδεολογικής δεξιάς καθαρότητας. Στο πλαίσιο αυτό, οι ιδεολόγοι της Δεξιάς επανεισαγάγουν τον όρο «κοινωνικός φιλελευθερισμός», ενώ ταυτόχρονα ομνύουν στην νεοφιλελεύθερη «Κοινωνική Οικονομία της Αγοράς», δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση, που εξωθεί την λαϊκή Δεξιά προς το χώρο της ριζοσπαστικής Δεξιάς. (Ο πρόεδρος του Χριστανοδημοκρατικού κόμματος διατείνεται ότι το κόμμα του είναι η «κανονική» ΝΔ-και δεν έχει άδικο!).
Είναι αβέβαιο αν με την ιδεολογική σύγχυση που επικρατεί στο δεξιό-όπως και το σοσιαλδημοκρατικό- στρατόπεδο είναι δυνατή κάποιου είδους μάχη των ιδεών, εκτός από επικοινωνιακές πομφόλυγες. Σε κάθε περίπτωση, ευνοημένος είναι ο χώρος της ριζοσπαστικής Δεξιάς, που ενδυναμώνεται από την ιδεολογική σύγχυση και αυτοδιάλυση της πρώην «κεντροδεξιάς», όσο και από τις νέες μνημονιακές ακροδεξιές μεθόδους διακυβέρνησης.
Το όραμα της «Νέας Ελλάδας», όπως και η ιδεολογική απαξίωση της μεταπολίτευσης, δουλεύει αποκλειστικά για το ριζοσπαστικό-ακροδεξιό στρατόπεδο, ανεξάρτητα από το εάν οι νεοφιλελεύθεροι εμπνευστές του προσβλέπουν σε εφήμερα οφέλη, αγνοώντας τις συνέπειες των επιλογών τους.
Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, ο νεοφιλελεύθερος μετασχηματισμός της Ευρώπης-όπως και στη περίπτωση της Βαϊμάρης-, εκτός από το ανυπολόγιστο κοινωνικό, ανθρώπινο και πολιτισμικό κόστος, έχει επίσης ένα σοβαρό πολιτικό κόστος: αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς.

Cameron Diaz: Έκλεισε τα 41 και είναι πιο σέξι από ποτέ!

Τα 41 της χρόνια έκλεισε μια από τις πιο όμορφες και σέξι γυναίκες του κόσμου, η αγαπημένη των αντρών, η Αμερικανίδα ηθοποιός Cameron Diaz. Η Cameron γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου 1972 στο San Diego της Καλιφόρνια, από πατέρα Κουβανοαμερικανό και μητέρα Αγγλογερμανίδα και το πλήρες όνομά της είναι Cameron Michelle Diaz.
Στα 16 της γνωρίζει σε πάρτι στο Λος Αντζελες έναν φωτογράφο, ο οποίος της προτείνει να ασχοληθεί με το modelling και να συνεργαστεί με το γνωστό πρακτορείο Elite. Με σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς της, η Diaz το κάνει με πρώτο μισθό τα 130 δολάρια! Μέχρι τα 20 της εργάζεται ως μοντέλο και κάνει φωτογραφίσεις στην Ιαπωνία, την Αυστραλία, το Μεξικό το Μαρόκο και το Παρίσι, για περιοδικά και κατάλογους μόδας. Επίσης κάνει και διαφημιστικά σποτάκια για τους Nivea, LA Gear, Calvin Klein και Coca Cola κερδίζοντας τη μέρα πάνω από δυο χιλιάδες δολάρια.
Το 1994 εντελώς τυχαία κάνει το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο στην ταινία «The Mask» και εντυπωσιάζει. Το σέξι προσωπάκι της και το τέλειο σώμα της κάνουν όλους να μιλάνε για τη νέα αγαπημένη της Αμερικής, το τέλειο California girl. Οι προτάσεις αρχίζουν να έρχονται. Ακολουθούν οι ταινίες «The Last Supper» (1995), «She’s The One» (1996), ενώ η επόμενη εμφάνισή της είναι με τον Keanu Reeves στο «Feeling Minnesota» (1996). Ακολουθεί το «My Best Friend’s Wedding» (1997) με την Julia Roberts το οποίο σημειώνει πολύ μεγάλη επιτυχία. Το 1998 η Cameron κερδίζει μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο της στην ταινία «There’s Something About Mary». Ένα χρόνο αργότερα έρχεται μια ακόμη υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για το έργο «Being John Malkovich». Aκολουθούν οι ταινίες «Charlie’s Angels», «Gangs of New York», «The Holiday», «Bad Teacher» και άλλες.
Στην προσωπική της ζωή τα πράγματα για την Cameron ήταν πάντα δύσκολα καθώς η ηθοποιός έκανε πολλές σχέσεις, χωρίς όμως κάποια από αυτές να έχει αίσιο τέλος. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον. Ενας από τους πρώτους της δεσμούς ήταν αυτός με τον παραγωγό Carlos de la Torre, με τον οποίο ήταν μαζί από το 1990 μέχρι το 1994. Στη συνέχεια η Cameron συνδέθηκε με τον ηθοποιό Vincent D’Onofrio ενώ το 1995 έγινε ζευγάρι με το συνάδελφό της Matt Dillon.
Το 1999 γνωρίζει τον μουσικό και τραγουδιστή Jared Leto, με τον οποίο αρραβωνιάζεται. Είναι μαζί του 4 χρόνια αλλά η σχέση τους κάποια στιγμή φτάνει στο τέλος της. Το 2003 και για 2 χρόνια η Cameron βγαίνει με τον τραγουδιστή και ηθοποιό Justin Timberlake. Ο tabloid Τύπος κάνει λόγο για γάμο, κάτι που όμως δεν γίνεται καθώς το ζευγάρι χωρίζει.  
Το 2010 γνωρίζει τον σταρ του μπέιζμπολ Alex Rodriguez, με τον οποίο συζεί στο σπίτι του στο Μαϊάμι. Και ενώ γράφεται ότι οι δυο τους πρόκειται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, εκείνοι χωρίζουν
Πηγή: protothema.gr

Στρινγκ ή κάτι πιο συντηρητικό;

Katerini News | Κατερίνη | Πιερία


Χρόνο με το χρόνο οι σχεδιαστές μικραίνουν και στενεύουν το μέγεθος των γυναικείων εσωρούχων ώστε να είναι πιο ελκυστικά και να αποκαλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερα..
Όσο πιο λεπτά και στενά είναι τόσο περισσότερο επιλέγονται από τις γυναίκες.
Ο λόγος για τα στρινγκ, τα οποία ναι μεν ανεβάζουν την λίμπιντο αλλά κρύβουν κινδύνους για τα γεννετικά όργανα.
Σύμφωνα με τους Έλληνες γυναικολόγους τα στρινγκ,προκαλούν στα γενετικά όργανα σοβαρές μολύνσεις με συχνότερη την κολπίτιδα. Και για του λόγου του αληθές δυο στις τρεις Ελληνίδες , οδηγούνται στο γυναικολογικό ιατρείο εξαιτίας  αλλεργιών που οφείλονται  στα εσώρουχα.

Νταλίκα ανετράπη στην Ε.Οδό και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα

Στο ύψος του Κορινού


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Εθνική Οδό, στο ύψος του Κορινού,  όταν ο οδηγός νταλίκας  με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, έχασε τον έλεγχο του οχήματος,  ανετράπη,  και χτύπησε στο διαχωριστικό στηθαίο. Από τη σύγκρουση,  μέρος της νταλίκας και συγκεκριμένα η καμπίνα, πέρασε πάνω από το στηθαίο και βρέθηκε  στο αντίθετο ρεύμα, με κατεύθυνση προς Αθήνα.. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα καθώς εκείνη την ώρα δεν περνούσαν αυτοκίνητα και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Άγιο είχε ο οδηγός της νταλίκας ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.
Στο σημείο μετέβησαν άνδρες της Τροχαίας Κατερίνης, ενώ τοποθετήθηκαν κώνοι για την προστασία των διερχόμενων οδηγών, χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό.
Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας.

ΕΠΣ Πιερίας: Αποτελέσματα 2ης ημέρας Κυπέλλου- Ποιοι προκρίθηκαν

Μακεδονικός Ν. Εφέσσου-Απόλλων Λιτοχώρου  0-2

Γ. Ολύμπιος Λόφου-Θερμαϊκός Κορινού 1-3

Διόσκουροι-25η Μαρτίου  1-3

Ταύρος Ελάφου-Ατρόμητος Κατερίνης
(καν. αγων.-παρατ 0-0) 4-2 στα πέναλτι

ΑΕ Περίστασης-Αναγέννηση Κολινδρού   4-0

Πίνδος Α. Αγιάννη-ΓΑΣ Σβορώνου  0-5


Αναγέννηση Σβορώνου-Δίας Α. Δημητρίου  2-1

Πύδνα Κίτρους-ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης  4-0

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας, έχουν περάσει οι ομάδες:

Αναγέννηση Σφενδάμης, Εθνικός Ν. Κεραμιδίου, Αριστοτέλης Καταχά,  Π.Α. Αιγινιακός, Εθνικός Κατερίνης, ΑΕ Καρίτσας, ΑΕ Δρυάνιστα, Όλυμπος Βροντούς, Ακαδημία Πλαταμώνα, Πύδνα Κίτρους, Αναγέννηση Σβορώνου, Ταύρος Ελάφου, ΑΕ Περίστασης, 25η Μαρτίου, Θερμαϊκός Κορινού, Απόλλων Λιτοχώρου.

Βενιζέλος: «Πρέπει να γίνει σαφές ότι κινητικότητα δεν σημαίνει απόλυση»

Την άποψη που διατύπωσε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την περασμένη Δευτέρα ότι «κινητικότητα δεν σημαίνει απόλυση», επαναλαμβάνει σε συνέντευξή του στη Real News ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος. 
«Υπάρχει πράγματι αβεβαιότητα στο χώρο της δημόσιας διοίκησης. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν λόγο ανησυχίας. Υπάρχουν αυστηρές  εγγυήσεις αξιολόγησης και μηχανισμοί διοικητικής και δικαστικής προστασίας. Όπου εντοπίζονται αντιφάσεις ή αδικίες, αυτές θα διορθώνονται αμέσως. Κυρίως πρέπει να γίνει σαφές ότι κινητικότητα δεν σημαίνει απόλυση. Δυστυχώς η αντιπολίτευση καλλιεργεί για  λόγους μικροκομματικούς, φοβίες και ανασφάλειες. Κάνουμε αυτό που ζητά η κοινωνία. Ένα κανονικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη και της ανάπτυξης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς συνέδεε απόλυτα τη διαθεσιμότητα με τις απολύσεις.

«Βόμβα» Σαμαρά: 15.000 από τους 25.000 «διαθέσιμους» θα απολυθούν


Την ώρα που η κυβέρνηση με προεξάρχοντες τον αντιπρόεδρό της Β. Βενιζέλο και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη, επιχειρεί με κάθε τρόπο να αποσυνδέσει τη διαθεσιμότητα από τις απολύσεις, ο ίδιος ο πρωθυπουργός όχι μόνο τις συνδέει απόλυτα αλλά και ανεβάζει τον αριθμό των 11.000 υπό απόλυση από τους 25.000 «διαθέσιμους» της τρόικας, σε 15.000!
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο κ. Σαμαράς είναι σαφής: «Οι 15.000 ‘απομακρύνσεις’  περιλαμβάνονται στις 25.000 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Δεν είναι επί πλέον», λέει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα επαναλαμβάνει ότι «για κάθε ένα υπάλληλο που απομακρύνεται θα προσληφθεί στο Δημόσιο ένα σημερινός άνεργος και μάλιστα με αξιοκρατικό τρόπο».
Να σημειωθεί ότι το θέμα της απόλυσης 11.000 από τους 25.000 δημοσίους υπαλλήλους που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας εντός του 2013 το έθεσε επίσημα η τρόικα στην έκθεση του Ιουλίου για την Ελλάδα.
Ωστόσο, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβεβαίωναν ότι ήταν ένα θέμα ανοιχτό, τονίζοντας ότι θα γίνει προσπάθεια οι απολύσεις που θα πραγματοποιηθούν από τους 25.000 να μην είναι μεγάλος αριθμός, για παράδειγμα πάνω από 4 με 5.000.
Η παρέμβαση Βενιζέλου και οι προσπάθειες Μητσοτάκη
Μέχρι που την περασμένη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Β. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζήτησε «να αναδειχθεί ο θεσμός της «κινητικότητας» των δημοσίων υπαλλήλων ως μέσο εξορθολογισμού της Δημόσιας Διοίκησης και να αποσυνδεθεί από τις απολύσεις.»
Λίγο αργότερα κυβερνητικές πηγές επιβεβαίναν ότι η αποσύνδεση της κινητικότητας από τις απολύσεις θα είναι ένα από τα βασικά θέματα στην ατζέντα της επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα το Σεπτέμβριο. Μάλιστα, τις αμέσως επόμενες ημέρες από την παρέμβαση Βενιζέλου, στην ίδια «γραμμή» κινήθηκαν τα κυβερνητικά στελέχη με προεξάρχοντα τον ίδιο τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Απομένουν 13.000 απολύσεις
Ωστόσο, οι δηλώσεις Σαμαρά έρχονται να διαψεύσουν την προσπάθεια αποσύνδεσης (σ.σ. προφανώς στα λόγια) που κάνει η κυβέρνηση μεταξύ διαθεσιμότητας και απολύσεων μιας και, σύμφωνα με αυτές, η διαθεσιμότητα θα αποτελέσει τη βασική πηγή για τις 15.000 απολύσεις που έχει δεσμευθεί να κάνει η κυβέρνηση έως τα τέλη του 2014.
Υπενθυμίζεται ότι από τις 15.000 απολύσεις έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα οι 2.000 (από την ΕΡΤ) και μένουν ακόμη 13.000, ενώ από τους 25.000 φετινούς «διαθέσιμους» έχουν ενταχθεί επίσημα σε αυτό το καθεστώς (οκτώ μήνες με 75% του μισθού και αν δεν βρεθεί άλλη θέση στο Δημόσιο, τότε οδηγούνται σε απόλυση)  4.401 υπάλληλοι (2.114 εκπαιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 53 υπάλληλοι του ΥΔΙΜΗΔ).

Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Σ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ


Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την στρατιωτική επέμβαση που προετοιμάζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τουρκία, χώρες του Αραβικού Συνδέσμου και άλλες δυνάμεις ενάντια στη Συρία, αφού πρώτα επί δυο χρόνια εξοπλίζουν και στηρίζουν τις λεγόμενες αντικαθεστωτικές δυνάμεις.
Οι κατηγορίες περί χρήσης χημικών όπλων που για μια ακόμα φορά αξιοποιούν οι ιμπεριαλιστές είναι προσχηματικές, ανεπιβεβαίωτες, ενώ αντίθετα πολλά στοιχεία δείχνουν ότι αυτά χρησιμοποιήθηκαν από τους μισθοφόρους που στηρίζουν οι ίδιοι. Τα ίδια χυδαία προσχήματα, που δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ, αξιοποίησαν και σε όλες τις προηγούμενες επεμβάσεις, όπως στο Ιράκ πριν από 10 χρόνια. Οι φονιάδες και ληστές των ΗΠΑ και της ΕΕ, δεκάρα δε δίνουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η επέμβαση που ετοιμάζεται, όπως και οι προηγούμενες, έχει ξεκάθαρα στο επίκεντρο την προσπάθεια των μονοπωλιακών ομίλων να πατήσουν πόδι σε μια περιοχή με τεράστιο ενεργειακό πλούτο, στρατηγική θέση και μεγάλη σημασία ως δρόμος μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων. Οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, ειδικά στο φόντο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, γεννάνε τεράστιους κινδύνους για τους λαούς. Οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις είναι η άλλη όψη του συστήματος της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της φτώχειας.
Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, έχουν βαριές ευθύνες. Για τα συμφέροντα των καπιταλιστών μπλέκουν ξετσίπωτα τον ελληνικό λαό και τη νεολαία στους ανταγωνισμούς αυτούς. Δίνουν γη και νερό στους μακελάρηδες, παραχωρώντας τη βάση της Σούδας, άλλες στρατιωτικές υποδομές, ακόμα και τμήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Ευθύνες έχουν και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση ενάντια στο χαρακτήρα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.
Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καλεί τους νέους και τις νέες, τους νεολαιίστικους φορείς και ιδιαίτερα τη στρατευμένη νεολαία που φυλάει τα σύνορα της χώρας, να καταδικάσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προετοιμαζόμενη επέμβαση ΗΠΑ-ΕΕ ενάντια στη Συρία και τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στα σχέδια αυτά. Ούτε ένας νέος να μην τσιμπήσει στη βρώμικη προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών και στα ύπουλα προσχήματα που αξιοποιούν.
Τώρα είναι ώρα αποφασιστικής δράσης, καταδίκης της συμμετοχής της ελληνικής κυβέρνησης στην ιμπεριαλιστική επέμβαση.
Απαιτούμε:
Þ    Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας
Þ    Να μην διατεθούν υποδομές, όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο
Þ    Καμία διευκόλυνση σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και τους συμμάχους τους, σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.
Þ    Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.

Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Έξω τώρα οι βάσεις του θανάτου!

Βαριές οι κατηγορίες για τον Δήμαρχο Κατερίνης και το Δημοτικό Συμβούλιο!

 Σε δίκη στο Εφετείο Θεσσαλονίκης στις 25 Σεπτεμβρίου, παραπέμπονται ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, όλοι σχεδόν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του προηγούμενου  Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης κ. Αριστείδης Οφίδης, με κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος και πρόσκληση για τέλεση αδικήματος αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης κατηγορείται ότι σε εκτέλεση της με αριθμό 162/2010 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά σύμβαση με την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «Αστικό ΚΤΕΛ Α.Ε. Α.Μ.Τ.Ε.Ε.», προσέδωσε σ' αυτήν αναδρομική ισχύ από 01-03-2010, ενώ η σύμβαση υπογράφηκε στις 03-05-2010, έως και 28-02-2011, χωρίς να έχει εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο και χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη από την κείμενη νομοθεσία.
Ο Δήμαρχος παρουσίασε τη σύμβαση ως συνέχεια της προηγούμενης, προσδίδοντας σε αυτή αναδρομική ισχύ και προβλέποντας καταβολή αντισταθμιστικής εισφοράς από το Δήμο προς το ΚΤΕΛ αναδρομικά για ένα δίμηνο, κατά το οποίο η σύμβαση δεν εφαρμοζόταν, με δεδομένο ότι και η προηγούμενη σύμβαση είχε ήδη λήξει. Δηλαδή, ενώ εκείνο το διάστημα, οι επιβάτες κατέβαλαν το κανονικό κόμιστρο ο Δήμος Κατερίνης συνέχιζε να επιδοτεί τα εισιτήρια.
Ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης κ. Αριστείδης Οφίδης κατηγορείται ότι ενώ η από 22-09-2008 σύμβαση μεταξύ της εταιρίας Αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης και του Δήμου Κατερίνης, που προέβλεπε την καταβολή μειωμένου κομίστρου είχε λήξει από 31-12-2009 και επομένως μέχρι και την υπογραφή της επόμενης σύμβασης στις 03-05-2010 δεν εφαρμοζόταν καμία σύμβαση που να προβλέπει την καταβολή μειωμένου κομίστρου και οι επιβάτες κατέβαλαν το κανονικό προβλεπόμενο εισιτήριο, επιθυμώντας να ωφελήσει κατά το δυνατόν περισσότερο τα συμφέροντα της εταιρίας, Αστικού ΚΤΕΛ Α.Ε. σε βάρος του Δήμου Κατερίνης, κατέπεισε το συγκατηγορούμενό του με πειθώ και φορτικότητα καθώς και με την παροχή άγνωστου κατά την προκαταρτική εξέταση ηθικού, υλικού ή άλλου ανταλλάγματος, να παραβεί τα καθήκοντα της υπηρεσίας του και να προσδώσει αναδρομική ισχύ στην από 03-05-2010 σύμβαση, ήτοι να ισχύει αυτή από 01-03-2010.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  κατηγορούνται ότι ψήφισαν θετικά για τη λήψη της με αριθμό 560/2008 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του ομώνυμου Δήμου, με την οποία εγκρίθηκε η σύναψη σύμβασης μεταξύ του Δήμου Κατερίνης και της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «Αστικά ΚΤΕΛ Κατερίνης Α.Ε.» για την παροχή υπηρεσιών συγκοινωνιακού έργου διάρκειας δεκατεσσάρων μηνών για τη λειτουργία λεωφορειακών γραμμών με μειωμένο εισιτήριο στα πλαίσια του προγράμματος χρηματοδότησης με την επωνυμία «Συν-κοινωνία» με βάση τα άρθρα 10 παρ. 4 και 19 παρ. 1 του Ν. 2963/2001.
Για την διαμόρφωση της επιδότησης του εισιτηρίου έπρεπε να ληφθεί υπόψη τόσο το κόστος των οχημάτων όσο και το κόστος κίνησης τους.
Στη σύμβαση όμως, εμφανίζονται ανακριβή στοιχεία όσον αφορά τόσο το κόστος των οχημάτων - πενταπλασιάζοντας την αξία αυτών — όσο και το λειτουργικό κόστος κίνησης των αυτοκινήτων - αυξάνοντας κατά 40% το κόστος του πετρελαίου κίνησης – με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου και το ύψος του συμβατικού τιμήματος, το οποίο ανήλθε στο ποσό των 863.266 ευρώ.
Με τον τρόπο αυτό οι κατηγορούμενοι παραβίασαν το υπηρεσιακό τους καθήκον, ήτοι να προασπίζουν τα συμφέροντα του Δήμου, με σκοπό αφενός μεν να ωφελήσουν παράνομα τον συγκατηγορούμενο τους, Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης, Αριστείδη Οφίδη, ο οποίος θα αποκόμιζε ως αντισταθμιστική εισφορά τίμημα μεγαλύτερο σε σχέση με την παρεχόμενη από τον ίδιο υπηρεσία, αφετέρου δε να βλάψουν το Δήμο, ο οποίος αντιμετώπισε με χρήματα του δικού του ταμείου και προϋπολογισμού τη σχετική δαπάνη, που θα μπορούσε να είναι μικρότερη.
Ακολουθεί το κείμενο του κατηγορητηρίου.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ... 2Η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Τέσσερα στα τέσσερα για την Κατερίνα Νικολαΐδου το «Χρυσό Κορίτσι» του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που αυτό το καλοκαίρι είχε μια θριαμβευτική πορεία στους διεθνείς στίβους της κωπηλασίας και έδωσε την ευκαιρία στους φίλαθλους της Πιερίας και όλης της Ελλάδας να πανηγυρίσουν για τις μεγάλες της διακρίσεις.
                Η Νικολαΐδου μετά από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα με σκληρή προετοιμασία και αλλαγή κατηγορίας που σήμαινε σημαντική μείωση του σωματικού της βάρους, είδε αυτό το καλοκαίρι, τις επίπονες προσπάθειές της να δικαιώνονται με τον καλύτερο τρόπο, αφού κατάφερε να στεφθεί χρυσή πρωταθλήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τους Μεσογειακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, ενώ η φετινή «μαγική» χρονιά έκλεισε την Παρασκευή 30 Αυγούστου στην Ν.Κορέα με τη Νικολαΐδου να ανεβαίνει και πάλι στο βάθρο των νικητών αυτή τη φορά στην κορυφαία Παγκόσμια Διοργάνωση της κωπηλασίας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών όπου η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών.
                Η νεαρή Κ.Νικολαΐδου στον τελικό του σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών είχε να αντιμετωπίσει πολύ δυνατές αντιπάλους όπως την περσινή 2η Παγκόσμια πρωταθλήτρια από την Αυστρία Τάουπε Τράερ, την Βραζιλιάνα Παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011 Φαμπιάνα Μπελτράμ  , και τις πολύ έμπειρες αθλήτριες από  τη Βρετανία, τη Λευκορωσία και τη Νότια Αφρική . Στην αρχή της κούρσας η Βρετανίδα κωπηλάτρια πέρασε 1η τα πρώτα 500μέτρα. Όμως η Αυστριακή Τάουπ Τράερ, που στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Ιούνιο είχε τερματίσει 2η πίσω από τη Νικολαΐδου,  φάνηκε αποφασισμένη να πρωταγωνιστήσει σ΄αυτή τη κούρσα και γρήγορα τέθηκε επικεφαλής.
Η Νικολαΐδου που βρέθηκε έκτη λίγο μετά την εκκίνηση, έκανε ένα πολύ δυνατό ανέβασμα  βελτιώνοντας συνεχώς τη θέση της και στα τελευταία 500 μέτρα βρέθηκε δεύτερη. Κάνοντας ένα πολύ δυνατό φίνις φάνηκε ότι θα είναι αυτή η νικήτρια, αλλά η πολύ έμπειρη αθλήτρια της Αυστρίας που είχε τις πρώτες της διεθνείς αγωνιστικές επιτυχίες πριν ακόμη η Ελληνίδα πρωταθλήτρια γεννηθεί, δεν φάνηκε διατεθειμένη να χάσει το χρυσό. Με μια πολύ δυνατή αντεπίθεση, βρέθηκε και πάλι πρώτη αφήνοντας την 21χρονη Ελληνίδα 2η ενώ στην 3η θέση τερμάτισε η Βρετανίδα. Η 38χρονη Ταουπ Τραερ μετά από 22 χρόνια στους διεθνείς στίβους κωπηλασίας κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωτθλήτριας ενώ η 21 ετών Νικολαϊδου έκανε έντονα αισθητή την παρουσία της ως η ανερχόμενη δύναμη στην κατηγορία των ελαφρών βαρών γυναικών.
Μετά τον αγώνα η Κατερίνα Νικολαϊδου δήλωσε:

«ήταν ο δυσκολότερος αγώνας που έχω κάνει ποτέ. Χάρηκα περισσότερο με το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Γυναικών παρά με το χρυσό στην κατηγορία Νέων επειδή ο αγώνας ήταν πολύ υψηλού επιπέδου. Ο μεγάλος μου στόχος παραμένει οι ολυμπιακοί αγώνες του 2016 στο Ρίο»

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



   Αναλυτικά το πρόγραμμα των εγκαινίων διαμορφώνεται ως εξής:
Κυριακή 01/09/2013
Ώρα 20:00: Τελετή Εγκαινίων
Ώρα 20:30: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Κατερίνης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΚΤΕΟ) ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Οι Αιγινιώτες υποψήφιοι δήμαρχοι είναι τρεις : Παναγιώτης Καζάς, Δημήτρης Ζαφείρης και Νίκος Παπάζογλου.

 

 ΚΑΖΑΣ - ΖΑΦΕΙΡΗΣ - ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ


Πρώτο και με δυναμικό παλμό ξεκίνησε το Αιγίνιο στην "κούρσα" προς τις δημοτικές εκλογές και όπως όλα δείχνουν αυτή τη φορά οι Αιγινιώτες είναι αποφασισμένοι να εκλέξουν δήμαρχο Αιγινιώτη στη Βόρεια Πιερία. 

Έτσι ο προεκλογικός αγώνας ανοίγει σήμερα στις 7μ.μ. με την ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Πύδνας - Κολινδρού Παναγιώτη Καζά στο πολύκεντρο του Αγινίου. 

Δέντρο που... περπατάει

Μπορεί να φαντάζει απίθανο είναι όμως πραγματικό. Ο φοίνικας που περπατάει ή Socratea Exorrhiza...
όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, μπορεί να μετακινηθεί εώς και ένα μέτρο το χρόνο!

Ευδοκιμεί στα τροπικά δάση των χωρών της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Μπορεί να φτάσει τα 25 μέτρα σε ύψος, με διάμετρο στελέχους μέχρι 17 εκατοστά. Οι πραγματικά ασυνήθιστες ρίζες του που είναι σαν ξυλοπόδαρα, του επιτρέπουν να μετακινηθεί μέχρι και ένα μέτρο το χρόνο αναζητώντας περισσότερο ήλιο.

Ο μηχανισμός που επιτρέπει την «κίνηση» είναι υπό διερεύνηση. Είναι όμως παραδεκτό από όλους ότι καθώς νέες ρίζες-ξυλοπόδαρα δημιουργούνται κάποιες από τις παλιές «πεθαίνουν» επιτρέποντας στο δέντρο να αλλάξει τελικά θέση.

Αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του μαστού για τις έφηβες που πίνουν

Οι γυναίκες που πίνουν ένα ποτό την ημέρα κατά την εφηβεία και μέχρι να αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί, μπορεί να αυξάνουν κατά το ένα τρίτο τις πιθανότητες που έχουν να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη...


Το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι ακόμα και μια μικρή ποσότητα αλκοόλ νωρίς στη ζωή, ασκεί αρνητικές επιδράσεις στους ιστούς των μαστών.
Επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, στο Σαιντ Λούις, πραγματοποίησαν τη μελέτη με 116.671 γυναίκες, ηλικίας 25-44 ετών, οι οποίες ανέφεραν πόσο συχνά και τι έπιναν από τα 15 έως τα 30 τους χρόνια.
Ανέφεραν επίσης την ηλικία της πρώτης εμμήνου ρύσεως και, όσες ήταν μητέρες, σε ποια ηλικία απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, δεδομένου ότι η τεκνοποίηση είναι γνωστό ότι δρα προστατευτικά στον καρκίνο του μαστού.

Οι ερευνητές κατέγραψαν επίσης τα κρούσματα καρκίνου του μαστού μεταξύ των εθελοντριών τους.
Η ανάλυση όλων των στοιχείων μαζί έδειξαν πως όσες γυναίκες έπιναν ένα ποτό την ημέρα από την ηλικία της πρώτης εμμήνου ρύσεως έως την απόκτηση του πρώτου παιδιού, διέτρεχαν κατά 34% υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.
Όταν το αλκοόλ διασπάται από τον οργανισμό, δημιουργεί μία ουσία που λέγεται ακεταλδεϋδη και η οποία μπορεί να ενεργοποιήσει γενετικές μεταλλαγές στα κύτταρα, που οδηγούν στην καρκινογένεση.

Επιπλέον, αυξάνει την παραγωγή οιστρογόνων - της ορμόνης του γυναικείου φύλου που τροφοδοτεί τους έξι στους δέκα καρκινικούς όγκους του μαστού.
«Τα ευρήματα αυτά υπογραμμίζουν τη σημασία που έχει στην ανάπτυξη καρκίνου του μαστού η έκθεση στο αλκοόλ από την ηλικία της εμμηναρχής (πρώτη έμμηνος ρύση) έως την πρώτη εγκυμοσύνη», γράφουν οι ερευνητές στην αμερικανική «Επιθεώρηση του Εθνικού Ιδρύματος Καρκίνου» (JNCI).

«Ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ κατ’ αυτή τη χρονική περίοδο μπορεί να αποτελεί αποτελεσματική προληπτική στρατηγική εναντίον του καρκίνου του μαστού».