ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Προς αποκατάσταση της αλήθειας




  Με αφορμή την επιστολή παραίτησης, η οποία δημοσιεύθηκε πριν τρεις ημέρες, της πρώην προέδρου κ. Παρασκευής Ζιώγα, η οποία καθαιρέθηκε, με απόφαση του Δ. Σ. του συλλόγου μας, αποφασίσαμε, προς αποκατάσταση της αλήθειας να ενημερώσουμε για τα εξής:

Η επιστολή παραίτησης, από την θέση της προέδρου, που δημοσίευσε η κ. Ζιώγα, είναι άνευ αντικειμένου και για λόγους εντυπώσεων.

Η κ. Ζιώγα είχε ήδη καθαιρεθεί από πρόεδρος, με απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. των Πιερίδων Μουσών, κατόπιν πρότασης μομφής, την οποία κατέθεσε, στην συνεδρίαση της 30-8-2013, ο σύμβουλος κ. Ηλίας Παναγιωτόπουλος. Μετά το πέρας της συγκεκριμένης ψηφοφορίας, η κ. Ζιώγα, αφού επιτέθηκε λεκτικά στα μέλη του Δ.Σ. που υπερψήφισαν την πρόταση μομφής αποχώρησε από την συνεδρίαση.

Ψευδώς αναφέρει, πάλι για λόγους εντυπώσεων, ότι η εν λόγω συνεδρίαση έγινε παράνομα και παράτυπα. Πραγματοποιήθηκε με όλες τις νόμιμες και τυπικές διαδικασίες, που προβλέπονται από το καταστατικό του συλλόγου μας και παρόντα ήταν τα οκτώ από τα εννέα μέλη του Δ. Σ., μεταξύ των οποίων και η κ. Ζιώγα.

Ύπουλες, προκλητικές, προσβλητικές και κακόβουλες επιθέσεις κ. Ζιώγα, δεν είναι το να εκφράζει κάποιος ευθαρσώς αυτό που πιστεύει, έστω κι΄ αν ενοχλεί κάποιους.

Είναι δημοκρατικό δικαίωμα.

Ίσως θα μπορούσε να μας πει περισσότερα η κ. Ζιώγα για ύπουλες, προκλητικές, προσβλητικές και κακόβουλες ενέργειες . . . κάτι θα ξέρει . . .

Για το τέλμα εσωστρέφειας που επικαλείται ότι έχει περιέλθει ο σύλλογος, με αποτέλεσμα να πλήττεται η ορθή λειτουργία του, τώρα και μετά την καθαίρεση της το αντιλήφθηκε η κ. Ζιώγα; Να θυμίσουμε ότι η κ. Ζιώγα πριν τέσσερεις ημέρες και για 2,5 περίπου χρόνια ήταν πρόεδρος αυτού του συλλόγου.

Τα κατορθώματα της;

Κάκιστες σχέσεις με τους δύο προηγούμενους προπονητές, Ντίνο Δαυιδόπουλο και Γιάννη Μπικούδη.
Η ομάδα υποβιβάσθηκε στην Γ΄ κατηγορία.

Κάκιστες σχέσεις με τον νυν προπονητή της ομάδος μας κ. Λ. Τζιούτζιο, για τον οποίο εισηγήθηκε την απόλυση του, ενώ ακόμα δεν είχε ξεκινήσει η σαιζόν.

Οι σχέσεις της με τα περισσότερα μέλη του Δ. Σ. ήταν από τυπικές έως κάκιστες.

Το τέλμα εσωστρέφειας που έχει περιέλθει ο σύλλογος, πράγμα το οποίο επικαλείται και ίδια και για το οποίο είναι αποκλειστικά υπεύθυνη με την συμπεριφορά της και τον αυταρχικό χαρακτήρα της, είχε ως αποτέλεσμα να πλήττεται η ορθή λειτουργία του.

Τα οικονομικά του συλλόγου είναι σε άσχημη κατάσταση.

Λόγω της συμπεριφοράς της, πριν ένα χρόνο, αποχώρησαν και ενσωματώθηκαν σε άλλο σωματείο της πόλης μας, πέντε αθλήτριες του συλλόγου μας.

Εφέτος άλλες τρεις αθλήτριες απέχουν των εκδηλώσεων της ομάδος για των ίδιο λόγο.

Τα πιο πάνω και άλλα πολλά, ήταν οι λόγοι που μας οδήγησαν στην καθαίρεση της κ. Ζιώγα από την θέση της προέδρου των Πιερίδων Μουσών.

Όσο για την «παράκληση» της προς τις αθλήτριες του συλλόγου να μείνουν μακριά από όλα αυτά τα γεγονότα και να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις , προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη άνοδος στην Β΄ κατηγορία, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Γυναικών, συμφωνούμε απολύτως με την κ. Ζιώγα.

Ελπίζουμε να έχει ενημερωθεί όμως και να πάρει θέση, για διάφορες «πονηρές συζητήσεις» και «τηλεφωνήματα», από άτομα του περιβάλλοντος της προς τις αθλήτριες του συλλόγου μας, ενέργειες που μόνον να βλάψουν μπορούν την ομάδα.

Ευχόμαστε στην κ. Ζιώγα και την οικογένεια της υγεία και να επιτύχει με ότι ασχοληθεί από εδώ και πέρα.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γεν.Γραμματέας
Ηλίας Παναγιωτόπουλος ΠαναγιώταΖακοβά

 Χορηγός της ομάδος. http://www.spitimas.gr/

Το μυστικό του τάφου και τα «σφραγισμένα» τείχη της Αμφίπολης!





   Φύλακες και περιπολικά της Αστυνομίας αποκλείουν την πρόσβαση. Πίσω από την κόκκινη κορδέλα, που απαγορεύει στο κοινό να πλησιάσει, προβάλλει ο λόφος -λουσμένος στον καυτό ήλιο- που κρατάει στα σπλάχνα του το καλά κρυμμένο μυστικό του τάφου της Αμφίπολης.  
Βρίσκεται εδώ άραγε, κάτω από τους τόνους χώματος που εναπόθεσε το πέρασμα των αιώνων, ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Η σκέψη προκαλεί δέος, παγκόσμιο ενδιαφέρον και πυρετό στα χέρια που κρατούν την αρχαιολογική σκαπάνη.
Τα βήματα πάνω στο χώμα μοιάζουν με κρυφτό στους ακόμη ανέγγιχτους διαδρόμους της Ιστορίας. Τουλάχιστον μέχρι να ακουστεί η φωνή του πρώτου φύλακα της ΚΗ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων: «Κρατηθείτε μακριά. Απαγορεύεται να είστε εδώ!»
Η αποστολή της «κυριακάτικης δημοκρατίας» έφτασε στη θρυλική Αμφίπολη, στα ίχνη της διάσημης πλέον ανασκαφής στη θέση Καστά. Από τα πρώτα λεπτά που ο επισκέπτης αντικρίζει τον μυθικό λέοντα της Αμφίπολης, νιώθει ότι περνά σε μια άλλη εποχή, τον κατακλύζει ένα περίεργο συναίσθημα μετάβασης στα ανεξάντλητα απόκρυφα της αρχαίας Ελλάδας, που ακόμη βρίσκονται θαμμένα και περιμένουν το φως.
Με «άκρως εμπιστευτική» απόφαση του Αντώνη Σαμαρά πριν από περίπου μία εβδομάδα η ανασκαφή στο σημείο Καστά της Αμφίπολης, για την οποία το τελευταίο διάστημα οργιάζουν οι φήμες περί ύπαρξης εκεί του τάφου του μεγάλου Μακεδονα στρατηλάτη που κατέκτησε τον κόσμο, έκλεισε. Μάλιστα, αποκλειστικές πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας» αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζει και επίσκεψη τις προσεχείς εβδομάδες στον χώρο.
Ολη την τελευταία εβδομάδα, οι αρχαιολόγοι και η προϊσταμένη της ΚΗ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων της περιοχής Αικατερίνη Περιστέρη τηρούν σιγήν ιχθύος, μετά τον μεγάλο θόρυβο που έχει ξεσπάσει. «Είναι τουλάχιστον απίθανο και στερείται κάθε επιστημονικής σοβαρότητας να υποστηρίζουμε πως το εύρημα της Αμφίπολης “κρύβει” τον τάφο του Αλεξάνδρου. Για τον απλούστατο λόγο ότι στον έναν χρόνο που διαρκεί η ανασκαφή δεν έχουμε φτάσει ακόμα τον τάφο. Προς το παρόν είμαστε μπροστά σ' έναν λαμπρό ταφικό περίβολο, μοναδικό στον ελληνικό χώρο» αναφέρει η κυρία Περιστέρη, η οποία έχει ζητήσει να σταματήσει η «φασαρία» γύρω από το μνημείο. «Μέχρι να καταλήξουμε τι ακριβώς υπάρχει μέσα, ενδεχομένως θα περάσουν πολλά χρόνια, καθώς η ανασκαφή βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Θα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και υπομονή» αναφέρει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» η έμπειρη αρχαιολόγος.

Δρακόντεια μέτρα
Ο χώρος της ανασκαφής στο ύψωμα Καστά, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το χωριό Μεσολακκιά Σερρών, φρουρείται πια μέρα και νύχτα από ειδικό προσωπικό της ΚΗ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων. «Εχουμε εντολή να καταγράφουμε όλες τις κινήσεις οχημάτων και, σε περίπτωση που κάποιος πλησιάζει στην ανασκαφή, να ειδοποιούμε την Αστυνομία» λέει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» κάποιος φύλακας. Σε μικρή απόσταση από το σημείο αστυνομική δύναμη βρίσκεται συνεχώς σε επιφυλακή και εγρήγορση. «Σκέπασαν όλη την ανασκαφή με ειδικό κάλυμμα και δεν πλησιάζει κανείς. Φυλάνε τον χώρο 24 ώρες το 24ωρο με ιδιαίτερη προσοχή» αναφέρει κάτοικος της Μεσολακκιάς.

Μοναδικό στο είδος του
Μέχρι στιγμής οι έρευνες αποκάλυψαν έναν κυκλικό χτιστό περίβολο, που χρονολογείται με τα έως τώρα δεδομένα στο τέλος του 4ου αι. π.Χ. (περί το 325-300 π.Χ). Ο εντυπωσιακός -μοναδικός για τα ελληνικά δεδομένα περίβολος- είναι κατασκευασμένος με βάσεις, ορθοστάτες, ανωδομή και επιστέψεις από λευκό μάρμαρο Θάσου και έχει συνολικό ύψος 3 μ., σιάμετρο 1,60 μ. και υπολογιζόμενη περιφέρεια μήκους περίπου 500 μ., από τα οποία έχουν ανασκαφεί σήμερα τα 405 μ.
Το μνημείο καταστράφηκε στα μεταγενέστερα χρόνια, με αποτέλεσμα αρκετά μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη να μη βρίσκονται στη θέση τους. Η έρευνα της ΚΗ΄ ΕΠΚΑ εντόπισε αρχιτεκτονικά μέλη του μνημείου εγκατεσπαρμένα στην περιοχή του χώρου του Λέοντα της Αμφίπολης, πολλά από τα οποία είχαν ήδη επαναχρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της βάσης του και, επομένως, ο εντυπωσιακός περίβολος φαίνεται να συνδέεται με τον Λέοντα της Αμφίπολης που, όπως εκτιμάται, ήταν τοποθετημένος στην κορυφή του χωμάτινου τύμβου.
Η ανασκαφή χρηματοδοτήθηκε τον τελευταίο χρόνο με ποσό 180.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και το υπουργείο Πολιτισμού. Με νέα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 40.000 ευρώ θα συνεχιστούν οι ανασκαφές, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή. Οι επικεφαλής του υπουργείου υποσχέθηκαν οικονομική ενίσχυση έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο. Ως το τέλος του χρόνου οι ανασκαφείς αναμένεται να ολοκληρώσουν την ανασκαφή του ταφικού περιβόλου και να προχωρήσουν στο άνοιγμα του περιεχομένου του.

Τα... σενάρια
Μέχρι στιγμής σενάρια για το ταφικό μνημείο δίνουν και παίρνουν. Πολλοί λένε ότι ανήκει στον ίδιο τον Μεγαλέξανδρο, άλλοι ότι είναι ο τάφος της Ρωξάνης και του γιου της Αλέξανδρου Δ΄, ενώ έχει επίσης κυκλοφορήσει ότι είναι ταφικό μνημείο μεγάλου πληθυσμού Αθηναίων πολιτών, οι οποίοι έπεσαν νεκροί στη μάχη του Δραβήσκου το 465 π.Χ.
Αντιδρώντας, το υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει παρακινδυνευμένα τα όποια συμπεράσματα πριν ολοκληρωθεί το έργο της ανασκαφής.
«Οι έρευνες φέρνουν στο φως ιδιαίτερα σημαντικό κυκλικό περίβολο, που χρονολογείται με τα έως τώρα δεδομένα στο τέλος του 4ου αι. π.Χ. Πρόκειται για εξαιρετικά αξιόλογο χτιστό περίβολο που ορίζει χωμάτινο τύμβο και είναι κατασκευασμένος με βάσεις, ορθοστάτες, ανωδομή και επιστέψεις από λευκό μάρμαρο Θάσου. Το εύρημα της Αμφίπολης είναι οπωσδήποτε ιδιαίτερα σημαντικό, όμως, πριν προχωρήσει η ανασκαφική έρευνα, οποιαδήποτε ερμηνεία και πολύ περισσότερο οποιαδήποτε ταύτιση με ιστορικά πρόσωπα στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης και είναι παρακινδυνευμένη».
Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τους τελευταίους μήνες οι κάτοικοι της Αμφίπολης και της Μεσολακκιάς, οι οποίοι είδαν στο ύψωμα του Καστά να εμφανίζεται σιγά σιγά ο τεράστιος τύμβος. «Σίγουρα βρίσκεται κάτι σπουδαίο στο σημείο, δεν έχει ξαναβρεθεί τόσο μεγάλο μνημείο τέτοιου είδους. Τα μέτρα φύλαξης είναι πρωτοφανή, έχουν βρεθεί ακόμη πολλά εκθέματα στην περιοχή μας, αλλά ποτέ δεν σημειώθηκε τέτοια κινητοποίηση» αναφέρει ο Χρήστος Γιαννίδης, κάτοικος της Αμφίπολης.
Πάντως οι περισσότεροι κάτοικοι τηρούν στάση
αναμονής αναφορικά με το μυστικό που μπορεί να κρύβει ο περιβόητος τάφος. «Ακούγονται και γράφονται πολλά, αλλά πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Γνωρίζουμε όλα τα σενάρια και περιμένουμε με αγωνία. Πάντως η φημολογία και μόνο έχει εκτινάξει τον τουρισμό στην περιοχή. Παρότι η Αμφίπολη παρουσιάζει τεράστιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, δεν τύγχανε καμίας προβολής, με συνέπεια τα ιδιαίτερα σημαντικά εκθέματα να μένουν σχετικά άγνωστα» τονίζει ο Γιώργος Κυπριανίδης, επίσης κάτοικος Αμφίπολης. 
Η ιστορία της Αμφίπολης χάνεται στους προϊστορικούς χρόνους και διανύει χιλιάδες χρόνια ως το σήμερα. Δεκάδες εκθέματα στο τοπικό μουσείο φανερώνουν την εμφάνιση των πρώτων κατοίκων από το 1050 π.Χ. Κατά τη διάρκεια των αρχαϊκών χρόνων (700-500 π.Χ.) σημειώνεται η εγκατάσταση των θρακικών φύλων. Την ακμή της οφείλει στους Αθηναίους, οι οποίοι αμέσως μετά τη μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.) άρχισαν να ενδιαφέρονται γι' αυτήν, πραγματοποιώντας το 466 π.Χ. την πρώτη αποτυχημένη εκστρατεία για την κατάληψή της. Είκοσι εννέα χρόνια αργότερα ο Αγνων, κατ' εντολή του Περικλή, έφτασε στην Ηιόνα, το επίνειο, και έχτισε στη θέση Εννέα Οδοί την Αμφίπολη.
 
Το 424 π.Χ. ο Λακεδαιμόνιος στρατηγός Βρασίδας κατέκτησε την Αμφίπολη, η οποία θεωρείτο στρατηγικής σημασίας για τα ορυχεία χρυσού και ασημιού στο Παγγαίο. Το 422 π.Χ. ο Κλέων, με τον αέρα της νίκης που είχε πετύχει στην Πύλο, κατάφερε να πείσει τους Αθηναίους και με 30 πλοία, 1.200 πεζούς και 300 ιππείς αποβιβάστηκε στη Χαλκιδική και αμέσως κατευθύνθηκε προς την Ηιόνα. Η σύγκρουση των δύο στρατών δεν θα αργήσει και οι Αθηναίοι του Κλέωνα θα νικηθούν και θα τραπούν σε φυγή, ενώ ο ίδιος θα δεχτεί θανάσιμο χτύπημα Μυρκίνιου πελταστή. Ταυτόχρονα όμως τραυματίζεται βαριά και πεθαίνει και ο στρατηγός των Σπαρτιατών Βρασίδας, που θάβεται με μεγαλοπρέπεια και εξαιρετικές τιμές στην αγορά της Αμφίπολης. Κάτω από τον χώρο όπου βρίσκεται σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης ανακαλύφθηκε και η οστεοθήκη του, με ένα χρυσό στεφάνι.
 
Το 358 π.Χ. η Αμφίπολη κατελήφθη από τον Φίλιππο, για να καταστεί η ναυτική βάση των προπαρασκευών της ασιατικής εκστρατείας, που τελικά θα πραγματοποιήσει ο Μέγας Αλέξανδρος.
 
Τα ευρήματα που έχουν βγει στο φως χαρακτηρίζονται εξαιρετικής σημασίας, μεταξύ των οποίων αγγεία, ειδώλια, γλυπτά, έργα μικροτεχνίας και εκατοντάδες άλλα αντικείμενα. Μάλιστα, κοντά στο Γυμνάσιο που βρέθηκε στην περιοχή ανακαλύφθηκε η στήλη του Εφηβαρχικού Νόμου, που δίνει πληροφορίες για τους κανόνες εκπαίδευσης των εφήβων.
 
Οι ανασκαφές στη θέση Καστά της Αμφίπολης ξεκίνησαν το 1965 από τον αείμνηστο Δημήτρη Λαζαρίδη και διήρκεσαν έως το θάνατό του το 1985. Εκτοτε πήραν και πάλι μπροστά μόλις τον Ιούλιο του 2009.
 
Η ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου μοιάζει ιστορία βγαλμένη από κάποια ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς. Οι αμέτρητοι μύθοι, τα σενάρια, οι πιθανές τοποθεσίες και ένας μυστηριώδης κρίκος μύθων και γεγονότων έχουν κάνει στο πέρασμα των αιώνων την ανακάλυψη του τάφου του εμμονή για πολλούς αρχαιολόγους και ιστοριοδίφες.
 
Ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε το 356 π.Χ στην Πέλλα και πέθανε στις 10 Ιουνίου του 323 π.Χ στη Βαβυλώνα. Ο Μακεδόνας στρατηλάτης φέρεται να είχε ζητήσει να ταφεί στο μαντείο του Αμμωνα. Μετά τον θάνατό του στη Βαβυλώνα, μια μεγάλη συνοδεία ξεκίνησε το ταξίδι για τον τόπο ταφής. Σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής, ο Πτολεμαίος κάπου κατά τη διάρκεια της πορείας έκλεψε τη σορό και τη μετέφερε στην Αλεξάνδρεια, όπου τοποθετήθηκε σε ένα μαυσωλείο που ονομαζόταν Σώμα ή Σήμα.
 
Στο πέρασμα των αιώνων πολλά σημαντικά ιστορικά πρόσωπα φέρεται να τίμησαν τη σορό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μεταξύ των οποίων και ο Ιούλιος Καίσαρας, ενώ οι ιστορικοί της εποχής είχαν καταγράψει και τη χρησιμοποίηση χρυσαφιού από τον τάφο του, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο κατά της Ρώμης. Γενικά έχουν καταγραφεί πολλές αναφορές ιστορικών που τοποθετούσαν τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, οι οποίες ωστόσο σταματούν απότομα στα τέλη του 4ου μ.Χ. αιώνα.
Τότε σημειώθηκαν τα εκτεταμένα επεισόδια στην Αλεξάνδρεια, κατά την οποία ισοπεδώθηκαν το Σεράπειον, το Μουσείον και η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, ενώ η τύχη του μαυσωλείου έκτοτε αγνοείται.
 
Από τότε ξεκίνησε και το ανηλεές κυνήγι του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα πέρατα της Γης. Από τη Βενετία και την έρημο Σίβα της Αιγύπτου, ως το Ουζμπεκιστάν και πολλά ακόμη απίθανα μέρη, ο μύθος και το μυστήριο που ασκεί ο μεγαλύτερος αυτοκράτορας όλων των εποχών φαίνεται ότι είναι ακαταμάχητα.
 
Πολλά διεθνή δίκτυα φιλοξένησαν δημοσιεύματα αναφορικά με την ανασκαφή στην Αμφίπολη, μεταξύ των οποίων και το Associated Press. Στο συγκεκριμένο κείμενο γίνεται λόγος για το «ενδεχόμενο να πρόκειται για την τελευταία κατοικία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς και της γυναίκας του Ρωξάνης και του νεαρού διαδόχου τους. Οι ελληνικές ιστοσελίδες είναι ενθουσιώδεις από το γεγονός ότι μπορεί να βρέθηκε ο τάφος του βασιλιά πολεμιστή Μεγάλου Αλεξάνδρου του 4ου αιώνα π.Χ., τον οποίον ψάχνουν για αρκετά χρόνια και θεωρούνταν ότι βρίσκεται στην Αίγυπτο» αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Η Ρωξάνη ήταν η πρώτη σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Γεννήθηκε περί το 341 π.Χ. στη Βακτρία (σημερινό Αφγανιστάν). Παντρεύτηκε τον Μέγα Αλέξανδρο το 327 π.Χ., σε ηλικία 14 ετών, μετά την κατάκτηση του φρουρίου του πατέρα της από τον μεγάλο στρατηλάτη. Ο γάμος είχε πολιτική σκοπιμότητα, με στόχο τον εξευμενισμό των Βακτρικών Σατραπειών.
 
Η Ρωξάνη τον συνόδευσε στην εκστρατεία του στην Ινδία και γέννησε τον γιο τους Αλέξανδρο Δ΄ μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου στη Βαβυλώνα το 323 π.Χ. Δώδεκα χρόνια μετά, η Ρωξάνη και ο γιος της έπεσαν θύματα άγριας δολοφονίας, έπειτα από εντολή του βασιλιά Κάσσανδρου. Η αιτία των δολοφονιών ήταν για να σφετεριστεί τον θρόνο του βασιλείου, μια και ο 12χρονος Αλέξανδρος Δ΄ ήταν ο μόνος διάδοχος της τεράστιας αυτοκρατορίας.
 
Ολοι οι επιστήμονες που έχουν μελετήσει τον Λέοντα της Αμφίπολης συμφωνούν ότι πρόκειται για επιτάφιο μνημείο. Από κει και πέρα, οι απόψεις των ειδικών διχάζονται. Υπάρχει η άποψη ότι στήθηκε από τον Αγνωνα, φίλο του Περικλή, για να τιμηθούν οι χιλιάδες Αθηναίοι νεκροί της μάχης του Δραβήσκου. Μια άλλη άποψη λέει ότι το μνημείο χτίστηκε προς τιμήν του ναυάρχου του Μεγάλου Αλεξάνδρου Νεάρχου, ενώ άλλοι επιστήμονες πιστεύουν ότι το λιοντάρι χτίστηκε προς τιμήν του Λαομέδοντα, επίσης ναυάρχου του Μ. Αλεξάνδρου. Αυτή την άποψη φαίνεται να ενστερνίζεται και το υπουργείο Πολιτισμού. Μια άποψη που έχει διατυπωθεί επίσης και που διαφέρει ριζικά από όλες τις υπόλοιπες είναι αυτή που λέει ότι ο Λέοντας ορθώθηκε απλώς για να συμβολίζει τη δόξα και το μεγαλείο της Αμφίπολης, είχε δηλαδή αντίστοιχο ρόλο με αυτόν των λιονταριών στο νησί της Δήλου.
 
Ακόμα και για την καταστροφή του μνημείου δεν υπάρχει μία άποψη. Από τη μια υπάρχουν αυτοί που ισχυρίζονται ότι το λιοντάρι κατέστρεψαν οι Ρωμαίοι, από την άλλη υπάρχουν αυτοί που ισχυρίζονται ότι το λιοντάρι καταστράφηκε από τους Βουλγάρους κατά τη διάρκεια των επιδρομών του Ιωαννίτση.

Θρίλερ για δύο πυραύλους


Διεθνής αναστάτωση προκλήθηκε για αρκετές ώρες με την ανακοίνωση από το πρακτορείο RIA-ΝΟVOSTI της Ρωσίας ότι το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα «έγκαιρης προειδοποίησης» επεσήμανε εκτόξευση «δύο αντιβαλλιστικών πυραύλων από την Κεντρική Μεσόγειο».

Επί τέσσερις ώρες κορυφωνόταν η αγωνία, καθώς έχει δημιουργηθεί «ψύχωση», ότι επίκειται αμερικανική πυραυλική επίθεση στη Συρία. 

Τελικά, όμως, υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι επρόκειτο για κοινή πυραυλική δοκιμή με τις ΗΠΑ. 

Όσο περνούν οι ώρες και εν αναμονή της απόφασης του αμερικανικού Κονγκρέσου για επέμβαση στη Συρία, θα αυξάνονται τα «επεισόδια» στη Μεσόγειο. Σήμερα αποδείχθηκε πως μία ναυτική άσκηση συνεργασίας σήμανε συναγερμό από τη Μόσχα έως το Λονδίνο. Τα «αυτιά» και τα «μάτια» όλων των στρατιωτικών μηχανισμών δείχνουν ετοιμότητα. Έτσι οι «αντίπαλοι» χρονομετρούν τις αντιδράσεις τους.

Το χρονικό του επεισοδίου

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 10.16 (ώρα Μόσχας, 09.16 ώρα Ελλάδας) και εντοπίσθηκε από τους σταθμούς ραντάρ στο Αρμαβίρ (Νότια Ρωσία). 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Νωρίτερα, αξιωματούχος του υπουργείου είχε επικρίνει τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ανάπτυξη πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο, κοντά στη Συρία.

Ωστόσο, η Μόσχα έχει επισημάνει ότι τα ραντάρ της ανίχνευσαν την εκτόξευση «βαλλιστικών αντικειμένων». 

Λίγη ώρα αργότερα, υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις: η ρωσική πρεσβεία στη Συρία ξεκαθάρισε ότι η Δαμασκός δεν έχει δεχθεί επίθεση. 

Τα δύο βαλλιστικά «αντικείμενα» που η Ρωσία δήλωσε ότι εκτοξεύτηκαν προς την κατεύθυνση της ανατολικής ακτής της Μεσογείου έπεσαν στη θάλασσα, μετέδωσε το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA-ΝΟVOSTI επικαλούμενο δηλώσεις πηγής στη Δαμασκό. 

Πάντως, την ίδια ώρα Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν στο CBS News, ότι δεν έχει εκτοξευθεί πύραυλος από τα αμερικανικά πλοία ή αεροσκάφη που σταθμεύουν στην περιοχή της Μεσογείου.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, επιβεβαίωσε την είδηση αλλά δήλωσε ότι η Βρετανία δεν είχε καμία ανάμειξη, ενώ ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει το γεγονός.

Επίσης, στρατιωτικός εκπρόσωπος στο Ισραήλ ανακοίνωσε πως δεν γνωρίζει οτιδήποτε για εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στην Ανατολική Μεσόγειο. «Δεν γνωρίζουμε αυτήν τη στιγμή ότι συνέβη ένα παρόμοιο γεγονός» δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος στην Ιερουσαλήμ.

Πέντε αμερικανικά καταδρομικά και ένα αμφίβιο πλοίο βρίσκονται στη Μεσόγειο, έτοιμα για ενδεχόμενα πλήγματα με πυραύλους Κρουζ εναντίον της Συρίας, και Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως το αεροπλανοφόρο Νίμιτς και τέσσερα άλλα πλοία της ομάδας κρούσης του κατέπλευσαν τη Δευτέρα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Επιμέλεια: Κώστας Μπετινάκης-Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τρίτο μνημόνιο με όρους ή χρεοκοπία

Τρίτο μνημόνιο με όρους ή χρεοκοπία

Σε κενό αέρος βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση αφού στο Εurogroup του Οκτωβρίου θα γίνει μία πρώτη συζήτηση για την αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού κενού που υπάρχει για τη διετία 2014-2016.
Ο κ. Άσμουσεν,μέλος της Ε.Ε της ΕΚΤ και άνθρωπος που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κ.Μέρκελ, διέλυσε τις ψευδαισθήσεις μελών της Ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα.
Απέρριψε τη λύση του κουρέματος, που θα έδινε πολύτιμο ζωτικό χώρο και οξυγόνο στην Ελληνική Οικονομία και ''έδειξε'' τη λύση που έχουν επεξεργαστεί οι Γερμανοί.
Είναι η λύση του αέναου χρέους, της μετάθεσης του χρόνου εξόφλησης των δανείων στο μέλλον.
Την ίδια στιγμή είναι δεδομένο το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει και θα πρέπει να καλυφθεί για την ερχόμενη διετία.
Ήδη έχει αρχίσει να γίνεται λόγος για ένα νέο δάνειο 12-14 δις ευρώ, που πολλοί φοβούνται ότι θα συνδεθεί με επώδυνες εξελίξεις.
Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του την Κυριακή, απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.
Στον κ.Σαμαρά ανέλαβε να απαντήσει, εμμέσως πλην όμως σαφώς, ο επικεφαλής του Εurogroup, o κ.Ντάισελμπλουμ που εκτελεί εντολές του Βερολίνου.
Ο Ολλανδός, ανέφερε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι ''κάθε νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, θα συνοδευτεί από όρους''.
Όπως όλα δείχνουν, το νέο δάνειο θα συνοδεύεται από ένα νέο μνημόνιο που θα έχει 4 κύριους όρους.
-Πέρασμα όλης της δημόσιας περιουσίας σε διευρωπαϊκό όργανο των δανειστών με έδρα το Λουξεμβούργο, το οποίο θα λαμβάνει τις αποφάσεις για την αξιοποίησή της.
-Απολύσεις 25.000 δημοσίων υπαλλήλων.
-Καταργήσεις σταδιακά των επικουρικών συντάξεων, δημιουργία ενός μόνο ταμείου και κατάργηση του εφάπαξ.
-Απελευθέρωση των πλειστηριασμών.
Ταυτόχρονα ο κ.Σόιμπλε απορρίπτει το ενδεχόμενο να υπάρξει αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, αυτό σημαίνει ότι θα στερηθούν πρόσθετων κεφαλαίων που θα μπορούσε να διοχετευθεί στην παροχή ρευστότητας και στη δανειοδότηση επιχειρήσεων, τη στιγμή που υπάρχει τάση απομάκρυνσης των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.
Οι δανειστές φέρονται αποφασισμένοι να τηρήσουν ''σκληρή γραμμή''.
Δεν θέλουν ''κούρεμα'' γιατί αυτό θα δημιουργούσε ένα κακό προηγούμενο και για τις άλλες χώρες του Νότου και θεωρούν ότι τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία να βάλουν στο χέρι τη δημόσια ακίνητη περιουσία αλλά και τον ορυκτό πλούτο της χώρας, θέλοντας να προλάβουν και μία ενδεχόμενη ανάμειξη των ΗΠΑ.
Είναι αποφασισμένοι, σε περίπτωση που δεν υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα αποδεχθεί το Τρίτο Μνημόνιο, να οδηγήσουν στο χάος την Ελλάδα, δίνοντας εντολή στην ΕΚΤ να διακόψει τη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες.
Το Βερολίνο θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ''απείθαρχες χώρες'' γιατί έτσι τίθεται σε κίνδυνο το σχέδιο για μία Γερμανική Ευρώπη και θα αρχίσει να αμφισβητείται από τους ευρωπαϊκούς λαούς η πολιτική που έχουν επιβάλει. Για αυτό δεν διστάζουν, όπως και στην περίπτωση της Κύπρου με το κούρεμα των καταθέσεων, να κάνουν επίδειξη δύναμης και να δημιουργήσουν παραδείγματα προς αποφυγήν.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από την Αθήνα και το Μέγαρο Μαξίμου.


Δείτε: Το περίεργο βίντεο που έχει τρομάξει όλο το YouTube!




Το παρακάτω βίντεο από την Βρετανική Κολούμπια του Καναδά έχει στοιχεία ανατριχιαστικά και έχει προκαλέσει προβληματισμό σε όλο το διαδίκτυο

Η Kimberly Wookey και ο 7χρονος γιος της ξύπνησαν ένα πρωί και άκουσαν περίεργους θυρύβους στο σαλόνι που διαχέονταν σε όλο το σπίτι και ακούγονταν μέχρι έξω.
Η Wookey το κατάγραψε με την κάμερα της, ενώ μέσα από τα σχόλια φαινόταν πως και άλλοι είχαν ακούσει παρόμοιους ήχους στα σπίτια τους, χωρίς να υπάρξει σχετική εξήγηση.
Το περιστατικό ερευνά και η αστυνομία.


ΗΠΑ και Ισραήλ εκτόξευσαν πυραύλους στη Μεσόγειο

συρια, ισραηλ, ηπα, πυραυλοι
Τα βαλλιστικά «αντικείμενα» που εντόπισαν το πρωί ρωσικά ραντάρ στη Μεσόγειο ήταν πύραυλοι των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ που φαίνεται πως «ζεσταίνουν» τις πολεμικές τους μηχανές.

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από την κεντρική Μεσόγειο με κατεύθυνση ανατολικά ήταν στο πλαίσιο κοινής άσκησης με τις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, ένας πύραυλος χρησιμοποιήθηκε ως στόχος για το χρηματοδοτημένο από τις ΗΠΑ ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα, ανακοίνωσε το υπουργείο. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις 9:15 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δηλαδή περίπου την ίδια ώρα που το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι ρωσικό ραντάρ εντόπισε την εκτόξευση δύο βαλλιστικών «αντικειμένων» στη Μεσόγειο.
Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Μεσόγειο και από μια στρατιωτική βάση στο κέντρο του Ισραήλ.
Πάντως, ο εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού αρχηγείου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ αρνήθηκε πως το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό εκτόξευσε πύραυλο από τα πλοία του στη Μεσόγειο.
«Κανένας πύραυλος δεν εκτοξεύθηκε από αμερικανικό πλοίο στη Μεσόγειο», δήλωσε χωρίς άλλες λεπτομέρειες.
Οι πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα. Από τη μεριά της Συρίας πηγή των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε ότι το σύστημα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης της χώρας δεν εντόπισε πυραύλους να πλήττουν το συριακό έδαφος.


6 χρόνια εθελοντικής πυροπροστασίας των δασών του νομού Πιερίας



Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας καλεί όλα τα μέλη της, τους φίλους της και τις οικογένειές τους να λάβουν μέρος στην εκδήλωση λήξης του «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2013», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8. Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.
  • Θα παραστεί η Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού μας.
  • Στην  εκδήλωση θα συμμετέχει η Χορωδία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας.
  • Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στο μικρό Ραφαήλ με στόχο την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του (ελεύθερη συμμετοχή με οποιοδήποτε ποσό μπορεί να προσφέρει ο καθένας).
Φίλη εθελόντρια, φίλε εθελοντή του „Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο Δάσος 2013“,
Ο Σεπτέμβρης, ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου, είναι ήδη εδώ και απομένει πλέον ελάχιστος χρόνος για να φτάσει και η φετινή μας προσπάθεια στο τέλος της. Ήρθε λοιπόν η ώρα να συναντηθούμε, όλοι μαζί, για να συζητήσουμε τα τυχόν λάθη μας, να ακούσουμε την κριτική των συμπολιτών μας και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Η εκδήλωση αυτή, μπορεί να έχει μεν εορταστικό χαρακτήρα, όμως, αποτελεί ουσιαστικά την έναρξη των εργασιών της επόμενης χρονιάς.
Φέτος, από την 20η Ιουνίου μέχρι και την 8η Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 364 βάρδιες στα τρία παρατηρητήρια του νομού μας:
  • 158 βάρδιες στους Νέους Πόρους με ποσοστό κάλυψης 93,67%
  • 158 βάρδιες στην Πλάκα Λιτοχώρου με ποσοστό κάλυψης 97,47%
  • 48 βάρδιες στην Έλαφο (μόνο Σαββατοκύριακα) ποσοστό κάλυψης 95,83%
  • Συνολικά και στα τρία παρατηρητήρια συμμετείχαν 315 οικογένειες και κάλυψαν 364 βάρδιες (συνολικό ποσοστό κάλυψης: 95,60%)
  • 39 οικογένειες πραγματοποίησαν περισσότερες από μία βάρδιες.
  • Φέτος αναφέρθηκαν 23 περιστατικά φωτιάς στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα οποία αντιμετωπίστηκαν όλα έγκαιρα χωρίς να εξελιχτούν σε πυρκαγιές. Ευχόμαστε, και με τη συνδρομή των εθελοντριών και των εθελοντών της ομάδας μας, τα βουνά της Πιερίας, ο Όλυμπος και τα Πιέρια, να μείνουν για πάντα μακριά από τα μέτωπα της φωτιάς, τα οποία, δυστυχώς, για μια ακόμη χρονιά, κατέστρεψαν τεράστιες εκτάσεις γης σε διάφορα σημεία της πατρίδας μας.
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας καλεί όλα τα μέλη της, τους φίλους της και τις οικογένειές τους να λάβουν μέρος στην εκδήλωση λήξης της περιόδου 2013, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης. Θα συναντηθούμε για να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας να παίξουν στην αυλή του Καπνικού Σταθμού, να συζητήσουμε και να γνωριστούμε καλύτερα, και στις 19:30, ώρα έναρξης της εκδήλωσης, θα ψήσουμε, ότι θα φέρει ο κάθε ένας μαζί του, ενώ μόλις σκοτεινιάσει θα προβληθεί φωτογραφικό υλικό σε γιγαντοοθόνη και στις 21:00 θα ακολουθήσει η συναυλία από την Χορωδία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, αφιερωμένη στον μικρό Ραφαήλ (ελεύθερη συμμετοχή με οποιοδήποτε ποσό μπορεί να προσφέρει ο καθένας).
Θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα στα μικρά παιδιά των οικογενειών που συμμετείχαν σε κάποια από τις βάρδιες των τριών παρατηρητηρίων. Επίσης θα διανεμηθούν μπλουζάκια ή καπέλα σε μικρούς και μεγάλους με το σήμα της δράσης.
Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια όμορφη βραδιά στις 8 του Σεπτέμβρη.
Χαιρόμαστε και ανυπομονούμε να τα πούμε από κοντά.
Φιλικά
Για την ομάδα
Οι συντονίστριες και οι συντονιστές

Βρέντζος Μανώλης, Γαργαγέτα Χριστίνα, Γκούντας Βαγγέλης, Καπουράνης Νίκος, Καρανίκας Ιωάννης, Κωτίδης Γεώργιος, Κωτίδης Νίκος, Μπέση Σταματία, Νατσιού Βασιλεία, Πατέρα Βάνα, Πατέρα Νάντια, Πετρόπουλος Θάνος, Τασοπούλου Μαρία, Τζομίδης Κωνσταντίνος, Τσέργας Γεώργιος, Τσιούτσιου Μαριάννα, Τσολακίδης Ηλίας, Υφαντίδου Λυδία, Χαραλαμπίδου Αννα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ




Η Εμποροπανήγυρης Αιγινίου (μια από τις πρώτες που λειτούργησαν στη χώρα) ξεκίνησε το 1926 από τους πρόσφυγες της Αν. και Βορ. Θράκης (Αν. Ρωμυλία), φέρνοντας μαζί τους τις αναμνήσεις από το πανηγύρι της πατρίδας τους που γινόταν στις 14 Σεπτεμβρίου.
Το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να γίνει στο χωριό μια Εμποροπανήγυρης, ένα κοινώς αποκαλούμενο «παζάρι». Μετά από τις σχετικές ενέργειες επέτυχε την κυβερνητική έκδοση αδείας της ίδρυσης της Εμποροπανήγυρης,
Το γεγονός αυτό έγινε αμέσως γνωστό. Από παντού άρχισαν να καταφθάνουν άνθρωποι με εμπορεύματα πάσης φύσεως. Η αρχική μορφή του πανηγυριού ήταν εμποροζωοπανήγυρης, με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε  στη σημερινή της μορφή.  
Σήμερα λειτουργεί σ’ ένα ειδικά διαμορφωμένο με περίπτερα χώρο περίπου 40 στρεμ. συγκεντρώνοντας πλήθος εκθετών και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα.
Πρόκειται για μια εικόνα που συνδυάζει το παραδοσιακό στοιχείο με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές.
Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου για τον εορτασμό της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού και αποτελεί κορυφαίο κοινωνικό και οικονομικό γεγονός του τόπου μας και για την ευρύτερη περιοχή.


Το 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου πέρασε πια στην ιστορία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Δηλώσεις του κ. Νίκου Πασχαλούδη

Έναν μίνι απολογισμό κάνει ο Νίκος Πασχαλούδης, υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, ο οποίος είχε και την οργάνωση της προβολής του 43ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
Στις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε στον τύπο, αναφέρει:
«Το 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου πέρασε πια στην ιστορία. Και νομίζω ότι διέγραψε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή. Το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα ήταν πλούσιο σε αριθμό καλλιτεχνικών και πνευματικών εκδηλώσεων  και υψηλού ποιοτικού επιπέδου. Το γεγονός ότι σε όλες τις εκδηλώσεις υπήρξε μεγάλη προσέλευση θεατών, φανερώνει ότι ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του 42ου Φεστιβάλ Ολύμπου υπήρξε επιτυχημένος. Στην επιτυχία αυτή συνέβαλαν τόσο η ειδική τιμολογιακή πολιτική, όσο και η οργανωμένη καμπάνια προβολής και ενημέρωσης. Ο θεσμός της τιμώμενης χώρας συνεχίστηκε με την Νορβηγία, με  ένα  πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας, τόσο στο καλλιτεχνικό τομέα, όσο και στην δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για τον τουρισμό. Το Φεστιβάλ Ολύμπου καταγράφηκε πλέον  ως ένας έγκυρος πολιτιστικός φορέας  της Β. Ελλάδας που κατέκτησε την εμπιστοσύνη χιλιάδων θεατών, που αποζητούν την ποιότητα στην ψυχαγωγία τους. Και αυτό μας δημιουργεί πρόσθετες υποχρεώσεις για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις και ειδικού χαρακτήρα πνευματικές εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα θα πρέπει να συνεχίσουμε τον θεσμό της τιμώμενης χώρας με στόχο την σύνδεση του πολιτισμού με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Προς την κατεύθυνση αυτή αρχίσαμε ήδη να δραστηριοποιούμαστε για το 43ο Φεστιβάλ του 2014».
ΦΩΤΟ;
O κ. Νίκος Πασχαλούδης, υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο


Ραντεβού στο Ναδίρ

Το γυαλί που καλύπτει την τηλεοπτική δημοκρατία δεν είναι αλεξίσφαιρο αντιθέτως όσο περνάει ο καιρός και όλοι αυτοί, που πριν ένα χρόνο κρυβόταν σε τρύπες φοβούμενοι την καθαρή οργή του λαού και τώρα αφήνουν την γλώσσα τους να γίνεται πιο αναιδής από πριν, αυτό το γυαλί γίνεται όλο και πιο εύθραυστο. Όσο κάθονται μπροστά σε κάμερες και εκτοξεύουν δημοκρατικές τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον ενός ανθρώπου που ζει σε ένα σπίτι ψυγείο, που το ψυγείο του είναι άδειο, που το άδειο έχει πάρει την όψη του μέλλοντός του, αυτό το γυαλί που χρόνια τώρα είναι η ασπίδα του κάθε πολιτικού θρασύδειλου θα θρυμματιστεί.

Και εκεί, που ο θεωρών την ζωή του παιχνιδάκι στα χέρια όλων των αριστερο-δεξιο-κεντρώων πολιτικάντηδων θα νομίζει ότι όλα τελείωσαν για αυτόν, θα διαπεράσει το αόρατο σύνορο μεταξύ αυτού και του πρωταγωνιστή της τηλεοπτικής δημοκρατίας. Θα τον λιώσει ακριβώς όπως ο πρόγονός του έλιωνε την πέτρα με το χέρι και έχτισε τούτο το σπίτι που τώρα καλείται να παραδώσει αμαχητί τα κλειδιά γιατί έτσι γουστάρει ο τηλεοπτικός δημοκράτης. Τα υλικά ανοικοδόμησης αυτής της χώρας δεν είναι κοινοτικά κονδύλια, δεν είναι Κυριακές εκλογικής αναμέτρησης, δεν είναι ιδεολογίες, δεν είναι ο αιματοβαμμένος ευρωπαϊκός πολιτισμός που προσκυνάς μπροστά του ξεχνώντας τι σού στέρησε. Τα υλικά ανοικοδόμησης που θα συλλέξεις ένα βράδυ - όπως τα άλλα τα παγερά που ζεις- είναι οι μαριονέτες που κουνάνε τα χεράκια τους μέσα στο τηλεοπτικό κουτί και φέρουν το όνομα «δημοκρατικά εκλεγμένος». Αυτές είναι η λάσπη που θα φτιάξεις και πάλι το σπιτικό που λέγεται Ελευθερία.

Είναι σίγουρο ότι οι εξουσιαστές σου εκεί που την έφθασαν την κατάσταση δεν μπορούν να την γυρίσουν πίσω. Θεωρούν ότι πέρασαν όλα τα τεστ αντοχής με εσένα ως όχημα να χτυπάς από τοίχο σε τοίχο χωρίς έλεος και σιγούρεψαν ότι μέχρι εκεί μπορεί να φθάσει ένας οργισμένος, απογοητευμένος, νικημένος πολίτης αυτής της χώρας. Κάθε φορά που εσύ έχανες έδαφος στις μάχες για τα καταπατημένα σου δικαιώματα, άλλοτε με την στρατηγική του συστήματος των πολιτικών αναχωμάτων με την ταμπέλα «Αριστερός» και άλλοτε με την ιδέα ότι είσαι μόνος απέναντι σε μυριάδες, αυτά τα ανθρωπάρια δυνάμωναν, ενώ την ώρα που εσύ σκεφτόσουν να βάλεις τέλος στην ζωή σου, έτριβαν τα χέρια τους όλα μαζί. Όλα μαζί, ανεξαρτήτου πολιτικού χώρου. Κάθε απόγνωση και ένα ποσοστό παραπάνω στις πληρωμένες τους δημοσκοπήσεις. Δεν κονταροχτυπιούνται για σένα αλλά με προστασία εσένα.

Σε πέρασαν από πολλά κρας τεστ και για αυτό με την σιγουριά πλέον ότι μέχρι εδώ ήσουν, παίρνουν πόζα πίσω από την οθόνη και σε δουλεύουν ψιλό γαζί. Σε κάνουν να νιώθεις ένοχος. Ένοχος για την ζωή που έζησες, για τα όνειρα που έκανες, για το σπίτι που έφτιαξες, για τα ταξίδια που έλεγες ότι θα πας, για τις αγωνίες που πέρασες, για τις δημιουργίες σου, για τα ιδρωμένα μεροκάματά σου, ακόμα και για τα παιδιά που γέννησες. Σε βάζουν με τους απάνθρωπους νόμους να απολογείσαι μπροστά στον κάθε γκρίζο δημοσιοϋπαλληλίσκο επειδή ακόμα ζεις και δεν έχεις περάσει θηλιά στο λαιμό σου. Ένοχος που αναπνέεις, ένοχος που αυτοκτόνησες. Ένοχος που ουρλιάζεις, ένοχος που μένεις σιωπηλός.

Όλα όμως θα φθάσουν στο τέλος ακριβώς την στιγμή που αυτοί θα ολοκληρώσουν το σχέδιο που δουλεύουν δεκαετίες και που ο κάθε μη συμβιβασμένος πολίτης θα τα έχει χάσει όλα. Θα είναι η στιγμή που θα κατανοήσουμε όλοι μας ότι οι απειλές τις οποίες δεχόμασταν από ανθρώπους που για μεροκάματο είχαν το ξέσκισμα της δικής μας ζωής με την κομματική δημοκρατία τους για αντιπερισπασμό, ήταν μόνο μία σαπουνόφουσκα. Άγνωστο γιατί θα πρέπει να φθάσεις στο Ναδίρ των αντοχών σου για να κατανοήσεις ότι τζάμπα τα έχασες όλα, και όσα δημιούργησες αλλά περισσότερο τα πολύτιμά σου χρόνια που πέρασαν σαν ζάρια όχι στα δικά σου χέρια μα στα αδούλευτα χέρια καταστροφέων ζωών. Δεν υπήρχε ποτέ κάτι ανίκητο απέναντι, υπήρχε μόνο ένα τηλεοπτικό είδωλο που νόμιζες ότι είναι άθραυστο και αδιαπέραστο από την οργή σου. Ένα πραγματικό Τίποτα ντυμένο με κουστουμάκι, πληρωμένο με πακέτα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα, ένας άδειος τενεκές που για να υπάρχει θα έπρεπε εσύ να πιστέψεις ότι ήταν τα Πάντα.

Όταν θα διαπεράσει, λοιπόν, το χέρι σου την οθόνη και θα πιάσεις τον λαιμό αυτού που νομίζει ότι νίκησε, όταν θα συνθλίψεις μέσα στην χούφτα σου αυτή την ξύλινη προγραμματισμένη μαριονέτα θα καταλάβεις ότι τα Πάντα σε αυτό το παιχνίδι, ακόμα και τη ζωή αυτής της ξύλινης, άψυχης πολιτικής κούκλας, δεν τα κινούσε κανείς άλλος παρά μόνο Εσύ.

Πηγή SimpleMan

Είστε έξυπνες; Τότε έχετε συχνότερους οργασμούς από τις άλλες γυναίκες!

Είστε έξυπνες; Τότε έχετε συχνότερους οργασμούς από τις άλλες γυναίκες!Οι γυναίκες που έχουν υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης (E.Q.), απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ και έχουν συχνότερους οργασμούς.

Αυτή η διαπίστωση προέκυψε από έρευνα του King’s College του Λονδίνου σε 2000 δίδυμες γυναίκες.

Συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε με ακρίβεια τα συναισθήματά μας και η δυνατότητά μας να τα εκφράζουμε ή και να τα δημιουργούμε προκειμένου να βοηθήσουν τη σκέψη μας.

Μάλιστα τα τελευταία χρόνια αυτός ο δείκτης ευφυΐας θεωρείται ανώτερος από το IQ.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα συμπλήρωσαν ειδικά ερωτηματολόγια για τη σεξουαλική τους συμπεριφορά και απόδοση. Επιπρόσθετα απάντησαν και σε ειδικά σχεδιασμένα τεστ που μετρούν τη συναισθηματική ευφυΐα.

Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι όσες είχαν υψηλότερο δείκτη EQ, είχαν και συχνότερους οργασμούς είτε κατά τη διάρκεια του αυνανισμού, είτε κατά τη διάρκεια του σεξ.

«Αυτή η έρευνα θα μας βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη συμπεριφορικών και γνωσιακών θεραπειών για τη βελτίωση της σεξουαλικής ζωής των γυναικών», σημείωσε ο καθηγητής Τιμ Σπέκτορ, διευθυντής του Τμήματος Ερευνών Διδύμων Αδελφών του King’s Colllege.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι η συναισθηματική νοημοσύνη έχει άμεση επίδραση στη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών καθώς επηρεάζει την ικανότητά τους να επικοινωνούν τις σεξουαλικές επιθυμίες στον σύντροφό τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερο τη σεξουαλική πράξη.
Πηγή: omorfamystika

Μετά απ΄αυτό, πιστεύουμε πως τα είδαμε ΟΛΑ! Η Lady Gaga όπως δεν την έχετε ξαναδεί

Ανεξάντλητη πηγή πρόκλησης είναι αυτή η Lady Gaga. Δεν την προλαβαίνουμε σας λέμε, με την μια της εμφάνιση να είναι πιο προκλητική και πιο εκκεντρική από την άλλη.
article-0-1B930531000005DC-357_634x929.jpgarticle-0-1B930858000005DC-256_634x855.jpg
Τελευταίο της «κατόρθωμα»; Οι από κάτω φωτογραφίες!
spl603697_001.jpgspl603697_009.jpg
Όπως βλέπετε κι εσείς, το ΄κανε πάλι το «θαύμα» της η 27χρονη star.
spl603697_017.jpgspl603697_025.jpg
Η τραγουδίστρια για να καταλάβετε, έδωσε το παρόν στο iTunes Festival στο Roundhouse του Λονδίνου.
spl603697_026.jpgspl603706_001.jpg

Όταν λοιπόν ήταν να εμφανιστεί στο Roundhouse, βγήκε από το ξενοδοχείο όπου διέμενε, φορώντας ένα άσπρο «φόρεμα», το οποίο έβγαζε φυσαλίδες!
Άντε μέχρι εδώ καλά. Μας έχει κάνει και χειρότερα, άσε που το εν λόγω φόρεμα το λες και διασκεδαστικό για μικρούς και μεγάλους.
spl603706_013.jpgspl603873_001.jpg
Θέλετε όμως να μάθετε πως επέστρεψε μετά στο ξενοδοχείο της; Φορώντας… σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ!
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, έμεινε μόνο με το άσπρο της κορμάκι, το οποίο ήταν διάφανο,με αποτέλεσμα να διακρίνονται ξεκάθαρα τα «προσόντα» της από μέσα!
Μόνο κάτι ελάχιστα έκρυβαν τα… απόκρυφα της Lady Gaga, αλλά με λίγη φαντασία και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, εύκολα μπορούσε να καταλάβει κανείς το περιεχόμενο.
Τόσες φορές που τα έχει πετάξει εξω… απ΄έξω τα έχουμε μάθει!

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ: Κάθε φορά που μας αλλάζουν τα φώτα, πρέπει να μας πληρώνουν!!!

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ: Κάθε φορά που μας αλλάζουν τα φώτα, πρέπει να μας πληρώνουν!!!

​Ήξερες ότι κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα…. ανοίγει η τύχη σου;;;;  Κι όμως…. κάθε φορά που παρατηρούνται καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών,  σύμφωνα με τον «Χάρτη Υποχρεώσεων προς τους Καταναλωτές», τον Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) - θυγατρική της ΔΕΗ, οι καταναλωτές δικαιούνται αποζημίωση!!! 
Πιο συγκεκριμένα, στον "χάρτη" περιλαμβάνονται δέκα βασικές υπηρεσίες, με συγκεκριμένες χρονικές δεσμεύσεις και σύμφωνα με εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας  (ΡΑΕ), σε περίπτωση μη τήρησης κάποιας από τις προθεσμίες αυτές, ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει στον καταναλωτή συγκεκριμένο ποσό, ως οικονομική ρήτρα - αποζημίωση, μετά από αίτηση του καταναλωτή προς την εταιρεία.
Οι 10 καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών, αφορούν:
-διακοπή και επανασύνδεση μετά από αίτημα,
-επανασύνδεση μετά από εξόφληση χρέους,
-τοποθέτηση - σύνδεση μετρητή,
-μελέτη απλής ηλεκτροδότησης,
-επέμβαση για τήξη ασφάλειας μετρητή,
-κατασκευή απλής παροχής ρεύματος,
-τήρηση συμφωνημένης συνάντησης,
-απάντηση σε γραπτά αιτήματα - παράπονα χωρίς επίσκεψη,
-μελέτη ηλεκτροδότησης με δίκτυο
-απάντηση σε γραπτά αιτήματα - παράπονα με επίσκεψη
Η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) θεωρεί μάλιστα πως η αποζημίωση αυτή πρέπει να καταβάλλεται αυτόματα στον πελάτη, μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία (π.χ. με πίστωση σε επόμενο λογαριασμό του), χωρίς την απαιτούμενη, μέχρι σήμερα, υποβολή σχετικής αίτησης από τον καταναλωτή!
Αναφορικά με τα ποσά αποζημίωσης, σύμφωνα με τη ΡΑΕ, μπορούν να διαφοροποιούνται ανά κατηγορία πελατών (π.χ. οικιακών / επαγγελματικών), αλλά και με βάση την αναμενόμενη επίπτωση της αστοχίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας!

Νερό με λεμόνι: Απόλυτος σύμμαχος για την υγεία

Γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά από τις συστάσεις των ειδικών ότι είναι πολύ ωφέλιμο να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό κάθε ημέρα, διαπιστώνοντας...
τον σημαντικό ρόλο που παίζει το νερό για τον οργανισμό μας.

Ακόμη πιο ωφέλιμο, όμως, είναι να προσθέσουμε ακόμη ένα ευεργετικό στοιχείο στο νερό που πίνουμε και αυτό είναι το λεμόνι, που συγκεντρώνει από μόνο του εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες.

Τα οφέλη για την υγεία μας από το λεμόνι

Το λεμόνι συγκεντρώνει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την επίτευξη ενός καλού επιπέδου υγείας.

• Αντισηπτικές ιδιότητες – Το λεμόνι προλαμβάνει τη σήψη (τη συγκέντρωση παθογόνων βακτηρίων) ή/και την αποσύνθεση των ιστών.

• Aντι-σκορβουτικό– Το λεμόνι έχει θεραπευτικές ιδιότητες, προλαμβάνοντας τις ασθένειες και υποβοηθώντας τον «καθαρισμό» του οργανισμού. 

• Βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης – Το λεμόνι συγκεντρώνει ιδιότητες που ανακουφίζουν ορισμένα συμπτώματα δυσπεψίας και βελτιώνει τη γενικότερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Νερό με λεμόνι: Εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία• Οφέλη για τα ήπαρ – Το νερό με λεμόνι είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό του ήπατος. Υποβοηθά στον έλεγχο της υπερβολικής ροής της χολής μέσω της υγροποίησής της. Το νερό με λεμόνι παρέχει επίσης ένα φυσικό μέσο για την ενίσχυση των ηπατικών ενζύμων στις περιπτώσεις που τα τελευταία αραιώνονται. Βοηθά επίσης και στη ρύθμιση των επιπέδων οξυγόνου και ασβεστίου στο ήπαρ, διαδικασία που επηρεάζει τα γενικότερα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα.

• Υποβοηθά την πέψη – Το νερό με λεμόνι βοηθά σημαντικά τη διαδικασία πέψης και αποβολής. Η συχνή κατανάλωσή του επιδρά θετικά στη λειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα.

• Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος– Το νερό με λεμόνι διαθέτει αλκαλοποιητική επίδραση, και έτσι τα βακτήρια και οι ιοί που μπορούν να επιβιώσουν μόνο σε όξινα περιβάλλοντα δεν μπορούν να αναπυχθούν. Επιπρόσθετα, το νερό με λεμόνι συγκεντρώνει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που βοηθούν στον έλεγχο της ανάπτυξης βακτηρίων στον οργανισμό μας. Η γαργάρα με νερό και λεμόνι δημιουργούν μία άριστη θεραπεία για τον πονόλαιμο.

• Απώλεια Βάρους – Η υποβοήθηση της λειτουργίας της πέψης καθιστά το νερό με λεμόνι «σύμμαχο» στην απώλεια βάρους.

• Καθαρίζει το Αίμα

• Οφέλη για το Αναπνευστικό Σύστημα – Το νερό με λεμόνι βοηθά στην θεραπεία των αναπνευστικών παθήσεων, καθότι καθιστά την αναπνοή ευκολότερη.

• Συνεισφέρει στον έλεγχο της αιμορραγίας

• Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

• Προλαμβάνει προβλήματα στους νεφρούς.

• Βοηθά στην Ανάπτυξη των Παιδιών – Κατά την εγκυμοσύνη, το νερό με λεμόνι θωρακίζει τα οστά του μωρού.

5 εντελώς άσχετα με την εμφάνιση πράγματα, που προσέχουν οι άντρες στις γυναίκες

Οι άντρες ως γνωστόν, είναι οπτικά όντα και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει! Η αλήθεια είναι ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, όταν πρόκειται για sεx, δε χαμπαριάζoυν και πολλά παρά μόνο αν η άλλη έχει ωραία οπίσθiα και στήθoς, που αυτό αν μας ρωτάτε είναι και το βασικό! Εν αντιθέσει με τις γυναίκες φυσικά, οι οποίες συνήθως κάνουν στην άκρη την εμφάνιση και παρατηρούν ένα σωρό άλλα πράγματα τα οποία είναι περισσότερο εγκεφαλικά! Κι όμως φίλες μου, τελικά οι άντρες δεν είναι τόσο ρηχοί όσο πιστεύουμε μιας και σε ειδικές και πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, όταν δεν μπαίνει στην μέση μόνο το σeξουαλικό, είναι ικανοί να παρατηρήσουν κι άλλα πράγματα πάνω σε μία γυναίκα, που καμία σχέση δεν έχουν με την εμφάνιση και είναι ικανά να τους κάνουν να eρωτευτούν σφόδρα και άνευ όρων! Εμείς, έπειτα από λεπτομερή και εξονυχιστική παρατήρηση, τα βάλαμε κάτω και σας παρουσιάζουμε τα βασικότερα πράγματα που παρατηρεί ένας άντρας πάνω σε μία γυναίκα εκτός φυσικά από την εμφάνιση! Δώστε βάση λοιπόν...

1. Το περπάτημα: Ο τρόπος που μία γυναίκα περπατά και κινείται μέσα στο χώρο είναι πολύ βασικό για να γοητεύσει και να στρέψει πάνω της την προσοχή. Πόσες φορές άλλωστε δεν έχει τύχει κι εσείς να παρατηρήσετε μία γυναίκα η οποία διαθέτει αέρινο και σίγουρο βήμα, χωρίς καν να θεωρείται καλλονή; Προσοχή, δεν εννοούμε να περπατάτε σαν μοντέλα και να φοράτε αποκλειστικά και μόνο 15ποντα για να μπορέσετε να έχετε το βάδισμα γαζέλας που όλες ονειρεύονται, διότι αν δεν είστε εξοικειωμένες με τα τακούνια, τότε πολύ πιθανόν να τη φάτε την τούμπα σας και απλά να γίνετε ρεζίλι! Το θέμα εδώ έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση και φυσικά το κατάλληλο παπούτσι! Δοκιμάστε το και να είστε σίγουρες ότι κανένας δεν θα μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω σας!
2. Τη φωνή: Εντάξει σίγουρα δεν διαθέτουμε όλες σeξι και ταυτόχρονα βραχνή και λάγνα φωνή, όπως φυσικά δεν διαθέτουν και όλοι οι άντρες φωνή ραδιοφωνικού παραγωγού! Το ζητούμενο εδώ δεν είναι να αλλάξετε τη φωνή σας για να είναι σeξι, διότι με αυτό τον τρόπο το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ακούγεστε αστεία και ψεύτικη. Το θέμα λοιπόν, και αυτό φυσικά που αρέσει και στους άντρες, είναι να μην τσιρίζετε και να μην πιάνετε υπέρ του δέοντος υψηλές νότες ξεκουφαίνοντάς τους! Οι άντρες σιχαίνονται τις γυναίκες με τις πολύ τσιριχτές φωνές και είναι ικανοί να τις απορρίψουν γι' αυτό και μόνο το λόγο!
3. O τρόπος που χορεύει: Ναι φυσικά και δεν χρειάζεται να είστε ο Φώτης Μεταξόπουλος σε συνδυασμό με τη Φοντάνα, αλλά το να ξέρει μία γυναίκα να λικνίζεται στους ρυθμούς της μουσικής είναι πολύ βασικό πράγμα ώστε να μπορέσει να γοητεύσει και γενικά να τραβήξει την προσοχή ενός άντρα. Δεν εννοούμε φυσικά να αρχίσετε τις περίτεχνες φιγούρες και τις στροφές στον αέρα, γιατί έτσι μόνο περίγελος μπορείτε να γίνετε, αλλά προσπαθήστε να εναρμονιστείτε με την μουσική και τους ήχους της και δώστε μεγάλη βάση στο κούνημα των γοφών! Μην γίνετε φυσικά Miley Cyrus, δεν το θέλουμε αυτό, απλά να ξέρετε, ότι ο αισθησιακός χορός πάντα τραβάει την προσοχή και παίζει σημαντικό ρόλο!
4. Το γέλιο: Σε ποιον αρέσουν οι ξινομούρες; Σε κανέναν απολύτως! Η διαχωριστική γραμμή βέβαια, σε ότι έχει να κάνει με το γέλιο είναι πολύ λεπτή, διότι αν δε σκάει το χειλάκι είσαι ξενέρωτη και αν κακαρίζεις είσαι χαζοχαρούμενη και ενοχλητική! Το μυστικό είναι να διατηρήσετε μία μέση κατάσταση, που θα περιλαμβάνει ένα γάργαρο και ειλικρινές γέλιο που να μην ακούγεται καταπιεσμένο αλλά και να μην σπάει νεύρα και... τύμπανα! Γελάστε λοιπόν με την ψυχή σας και μη φοβάστε μήπως τραβήξετε την προσοχή γιατί θα είναι για καλό! Οι άντρες λατρεύουν τις άνετες και έξω καρδιά γυναίκες!
5. Την μυρωδιά: Αν μας ρωτάτε, δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο για μία γυναίκα, από το να της πει κάποιος ότι μυρίζει ωραία! Δεν ξέρουμε γιατί, αλλά και μόνο αυτή η φράση είναι ικανή να κάνει όλα τα υπόλοιπα, σχετικά με κορμί, στήθος, μάτια να φαντάζουν το λιγότερο ασήμαντα! Για κάποιο περίεργο λόγο οι άντρες έχουν ιδιαιτέρως αναπτυγμένη την αίσθηση της όσφρησης, κάτι σαν σκυλάκια ένα πράγμα, με αποτέλεσμα να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο αν θα τους γοητεύσει μία γυναίκα ή όχι! Η αλήθεια είναι ότι αυτό που μας μένει πάντα από έναν άνθρωπο είναι η μυρωδιά του. Τυχαίο; Οπότε φροντίστε να μοσχοβολάτε ανά πάσα ώρα και στιγμή, γιατί δεν ξέρεις πότε θα συναντήσεις τον έρωτα!
queen.gr