ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Νορβηγός πρέσβης στην Ελλάδα κ. Sjur Larsen για το 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



«Εύχομαι η συμμετοχή μας στο φεστιβάλ να είναι η αφετηρία μιας δημιουργικής και εποικοδομητικής σχέσης μεταξύ των  χωρών μας»

Με το πέρας του 42ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο οποίο φέτος τιμώμενη χώρα ήταν ο Νορβηγία, ο πρέσβης της στην Ελλάδα κ. Sjur Larsen, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το Φεστιβάλ Ολύμπου έφτασε στο τέλος του μετά από δύο μήνες συναρπαστικών και ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.  Είχαμε την τιμή να προσκληθούμε και να πάρουμε μέρος  ως τιμώμενη χώρα για το 2013 και είμαστε χαρούμενοι που το νορβηγικό πολιτιστικό πρόγραμμα έγινε τόσο ένθερμα δεκτό από τον κοινό της Πιερίας.

Η γνωριμία με την περιοχή και η στενή συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο και το προσωπικό  του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για εμάς. Ευχαριστούμε όλους που μας στήριξαν. Τους συντελεστές του φεστιβάλ, τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν και το ένθερμο κοινό για το οποίο ελπίζω η Νορβηγία να έχει γίνει πιο οικεία. Εύχομαι η συμμετοχή μας στο φεστιβάλ να είναι η αφετηρία μιας δημιουργικής και εποικοδομητικής σχέσης μεταξύ των  χωρών μας».

ΦΩΤΟ:
O πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα κ. Sjur Larsen, δεξιά, με τον πρόεδρο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Θέσεις εργασίας (Σας έχουμε επισυνάψει σχετική εικόνα προς επιλογή)

Θέσεις εργασίας Ψυχολόγου, Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Κοινωνικού Λειτουργού.

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού
Θέσεις εργασίας για επιστημονικούς συνεργάτες στο Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, ειδικό θεραπευτικό κέντρο στα Ιωάννινα, με υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ψυχολογικής Στήριξης και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων.
Σχετικές  ειδικότητες:
-Θέση Ψυχολόγου
-Θέση Λογοθεραπευτή/Λογοθεραπεύτριας
-Θέση Εργοθεραπευτή/Εργοθεραπεύτριας
-Θέση Κοινωνικού Λειτουργού.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν την υποψηφιότητα τους ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα ημερών από την ημερομηνία της δημοσίευσης της προκήρυξης αυτής.
Στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας πρέπει να αποσταλεί μόνο ένα πλήρες βιογραφικό.

Η αποστολή του βιογραφικού γίνεται ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση diepistimoniko.edu@gmail.com ή στη σελίδα www.facebook.com/Diepistimoniko.gr .
Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού παραμένει στη διάθεση σας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε. 
ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
Κερκύρας 5, ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλ. 2651067320 - 6986180630
www.facebook.com/Diepistimoniko.gr




--
ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ

*Λογοθεραπεία - Εργοθεραπεία - Ψυχολογική Στήριξη
*Εκπαιδευτικά Σεμινάρια

Κερκύρας 5, Σεισμόπληκτα
45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
 26510 67320 
 698 618 0630

Δελτίο Τύπου και φωτογραφία από τη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γεώργιου Τσαμασλή με εκπροσώπους της Νορβηγικής εταιρίας ναυπηγικών κατασκευών Batservice Mandal AS



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γεώργιο Τσαμασλή επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της Νορβηγικής εταιρίας ναυπηγικών κατασκευών Batservice Mandal AS, προκειμένου να εκδηλώσει το ενδιαφέρον της εταιρίας για την προοπτική συνεργασίας με την Αντιπεριφέρεια, αναφορικά με το έργο της θαλάσσιας συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη.
Ο εκπρόσωπος της Batservice στην Ελλάδα Alex Moykazis και ο τεχνικός διευθυντής Jarl Mydland μίλησαν στον Αντιπεριφερειάρχη για τους τύπους πλοίων που κατασκευάζει η εταιρία τους, καθώς και για τη συνεργασία τους με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσαμασλής τους ενημέρωσε για το σχεδιασμό του έργου και ζήτησε να του καταθέσουν εγγράφως εντός των επόμενων ημερών την πρότασή τους, που θα καλύπτει τις τρεις βασικές στάσεις: Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριά και Νέοι Επιβάτες.






Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Συγχαρητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στην Έφη Μπάσδρα για τον ορισμό της ως επικεφαλής της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων στη Νέα Δημοκρατία



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                               ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax:  2351 – 351207                           Κατερίνη, 5 Σεπτεμβρίου 2013





Από καρδιάς εκφράζω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στη φίλη και  συντοπίτισσα, Έφη Μπάσδρα, που ορίσθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, επικεφαλής της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων στη Νέα Δημοκρατία.

Εύχομαι υγεία, δύναμη και  κουράγιο  προκειμένου να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό άνθρωποι αξιόλογοι, ικανοί, δημιουργικοί και δυναμικοί να αναλαμβάνουν σημαίνοντα ρόλο   σε καίριους τομείς, όπως είναι η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων, που απαιτείται ιδιαίτερη ευαισθησία και ικανότητα για τη διαχείριση και διευθέτηση των ζητημάτων που αφορούν την προστασία του γυναικείου φύλου καθώς και την  εφαρμογή  των πολιτικών για την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς της ζωής.

Άλλωστε, είναι συγκινητικό για όλους μας,  που μια Πιεριέας ορίσθηκε σ΄αυτή τη θέση και είμαι βέβαιη ότι μέσα από τα καθήκοντά της θα προσφέρει τα μέγιστα με προτάσεις, ιδέες και πρωτοβουλίες για την εύλογη υλοποίηση του προγράμματος του κόμματος, απαντώντας στις ανάγκες των  σύγχρονων  γυναικών,   εφευρίσκοντας λύσεις σε  προβλήματα και  ικανοποιώντας τις προσδοκίες τους για μια καλύτερη ζωή.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΙ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ





Στην Καστοριά βρίσκονται από το Σάββατο 24 Αυγούστου οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κακούρης Νίκος και Καραμήτρος Θωμάς όπου προετοιμάζονται με την Εθνική Ομάδα κωπηλασίας για τη συμμετοχή τους στους Βαλκανικούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο σαββατοκύριακο 7-8 Σεπτεμβρίου στο Βελιγράδι.
Οι δύο Κατερινιώτες πρωταθλητές που νωρίτερα τον Αύγουστο είχαν κατακτήσει την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στο αγώνισμα της τετρακώπου συμμετείχαν στις 24 Αυγούστου σε αγώνες πρόκρισης για τους Βαλκανικούς Αγώνες. Οι αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους και σε αυτή τη διεθνή διοργάνωση τερματίζοντας πρώτοι τόσο στην τετράκωπο όσο και στη δίκωπο εφήβων.
Η αποστολή της Εθνικής μας Ομάδας αναχωρεί την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου για την πρωτεύουσα της Σερβίας όπου οι Καραμήτρος και Κακούρης θα συμμετέχουν στα αγωνίσματα της δικώπου και της οκτακώπου εφήβων.
Οι δύο Κατερινιώτες κωπηλάτες που πέρυσι στους ίδιους αγώνες κατέκτησαν ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο θα προσπαθήσουν και εφέτος να φέρουν στην Πιερία καινούργιες διακρίσεις οι οποίες θα προστεθούν στις πολλές μεγάλες επιτυχίες των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης.

Με εκδήλωση στο κλειστό γυμναστήριο ξεκίνησε η ακαδημία μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου τη νέα χρονιά

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Με την παρουσία του Δημάρχου και πλήθους κόσμου

Ξεκίνησε και επίσημα η νέα χρονιά στην ακαδημία μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου. Η εκδήλωση που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, είναι και η αφετηρία για την αγωνιστική χρονιά 2013-2014 και πλαισιώθηκε από πλήθος κόσμου και παιδιών, καθώς και από την παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη και του αντιδημάρχου κ. Θανάση Λιακόπουλου.

Το πρόγραμμά της άρχισε με τον καθιερωμένο αγιασμό που έκανε ο εφημέριος του Αγίου Χαραλάμπους, στην ενορία του Σιδηροδρομικού Σταθμού π. Κυριάκος Κοκελίδης, ο οποίος μετά την τελετή στη σύντομή του ομιλία, που καταχειροκροτήθηκε και μάλιστα παρατεταμένα, είπε:

«Κύριε Δήμαρχε, κύριοι της διοικήσεως του Πιερικού Αρχελάου, κυρίες και κύριοι, αγαπητά μου παιδιά. Ο αθλητικός σύλλογος Πιερικός Αρχέλαος έχει πετύχει ένα διαρκές τρίποντο. Και το λέω αυτό κύριε Δήμαρχε γιατί βλέπω την πληθωρική προσέλευση των παιδιών  που έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια του Πιερικού Αρχελάου και έχουν καταστήσει το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, το μπάσκετ, σε υψηλά επίπεδα τόσο στο νομό μας, όσο και στην πατρίδα μας. Παρακολουθώ τις δραστηριότητες και χαίρομαι που σ΄ αυτή τη γωνία  της ενορίας μας, της πόλεώς μας, να γίνονται τέτοιες δραστηριότητες και μάλιστα με επιτυχίες. Να συγχαρώ το διοικητικό συμβούλιο, τους προπονητές και όλους που ασχολούνται με τον αθλητισμό, με την καλαθοσφαίριση, και να τους ευχηθώ ο Θεός να τους δίνει υγεία και πάντοτε επιτυχίες. Και στα παιδιά μας, καλή πρόοδο και να αγκαλιάζουν τον αθλητισμό διότι όποιος ασχολείται με αυτόν, έχει μεν το σώμα του υγιές, αλλά πάνω από όλα έχει και το νου του. Να είστε καλά, καλή χρονιά, καλή αθλητική χρονιά και καλή δύναμη σε όλους σας».

Στη συνέχεια ο γενικός αρχηγός του συλλόγου Δημήτρης Πόδας, ευχήθηκε τους προσκαλεσμένους «Καλή χρονιά με υγεία και γεμάτη μπάσκετ». Στη συνέχεια ανακοίνωσε τη δημιουργία, από φέτος, τμήματος αντιπτέρισης,  γνωστό ως μπάντμιντον, καθώς και την καθιέρωση κάποιων δραστηριοτήτων για τους γονείς και γενικά για τις  οικογένειες που είναι κοντά στον Πιερικό Αρχέλαο. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, που όπως είπε, «Είναι πάντα κοντά μας και σαν πρώτος πολίτης της πόλης μας, αλλά και σαν φίλαθλος της ομάδας μας».

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Κατερίνης, ο κ. Σάββας Χιονίδης, είπε: «Μας έχετε συνηθίσει σε επιτυχίες, βλέπουμε την προσπάθειά σας και σας ευχαριστούμε για όλα αυτά που έχετε κάνει για την πόλη μας. Και στην ομάδα που πρωταγωνιστεί, αλλά κυρίως στα τετρακόσια παιδιά που καταθέτουν εδώ την προσπάθειά τους βελτιώνοντας το σώμα και την ψυχή τους. Καλή αθλητική χρονιά, καλή σχολική χρονιά και πάντα με επιτυχίες. Και κάτι τελευταίο. Αυτό το κόσμημα, το γυμναστήριο, εδώ στο Σιδηροδρομικό Σταθμό το διατηρείτε σε άριστη κατάσταση. Μπράβο παιδιά πρώτα σε σας, μπράβο σας».

Τέλος, ο νέος υπεύθυνος της ακαδημίας Μίλτος Μηλιάτης ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του τα παιδιά και τους γονείς, ευχήθηκε καλή χρονιά και αναφέρθηκε στο φετινό πρόγραμμα που έχει ο σύλλογος.
ΦΩΤΟ:
Από την εκδήλωση της ακαδημίας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου που έγινε την Τετάρτη στο κλειστό γυμναστήριο, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό