ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ - Ολα τα ονόματα, των αιρετών Δημήτρη Μπράτη και Βασίλη Παληγιάννη



 
Μπράτης Δημήτρης
Παληγιάννης Βασίλης
Αιρετοί ΚΥΣΠΕ
6-9-2013

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ
            Για ενημέρωσή σας και μόνο , σας κοινοποιούμε τα ονόματα των εκπαιδευτικών Π.Ε. που αποσπώνται από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
            Όπως σας είναι γνωστό αποχωρήσαμε από τη διαδικασία επειδή δεν έγινε αποδεκτό το αίτημά μας να γίνουν οι αποσπάσεις με βάση τα πραγματικά λειτουργικά κενά. Το αποτέλεσμα ήταν προαποφασισμένο όπως αποδεικνύει ο  αριθμός των αποσπάσεων.

Μπράτης Δημήτρης
Παληγιάννης Βασίλης


22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠ’Ι’ΚΗ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ !

 Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου όπως κάθε χρόνο αφήνουμε το αυτοκίνητο και περπατάμε, παίρνουμε το λεωφορείο ή καλύτερα το ποδήλατο ! 


Για όσους  δεν δουλεύουν εκείνη την ημέρα τους προσκαλούμε σε μία διαφορετική ποδηλατική πορεία  στο «Άλσος των Μουσών» στο Παλιό Κεραμίδι Πιερίας. 

Σε  ένα ειδυλλιακό τοπίο μέσα σε πραγματικό δάσος με τρεχούμενα νερά, ατελείωτο χώρο για ψήσιμο, ποδηλατοπαιχνίδια και οτιδήποτε θελήσει κανείς από ένα πραγματικά μαγευτικό μέρος. 
Η εκκίνηση όπως πάντα γίνεται από 7ης  Μεραρχίας 72 (EXTREME) και ώρα 9:00. Η διαδρομή είναι 15χλμ με επιστροφή.
Παίρνουμε  μαζί μας μόνο την καλή μας διάθεση  και για όσους θέλουν να ψήσουν τα βασικά :κάρβουνα ,ψησταριές, κρέατα. Μπορεί να  συμμετέχει κάθε ενήλικος που έχει ποδήλατο σε άριστη κατάσταση, σαμπρέλα, τρόμπα. Ανήλικοι μόνο  με συνοδεία κηδεμόνα. Για τα μέλη: extremeteam1, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ , ποδηλατική  ομάδα Σ.Ε.Ο. Κατερίνης   παρέχεται πλήρης  &  δωρεάν τεχνική υποστήριξη από το EXTREME.
ΜΗΛΙΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΦΟΡΟΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ Σ.Ε.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

  Απεργία από την 1η ημέρα του αγιασμού αποφάσισε η ΕΛΜΕ καθηγητών Πιερίας!

Η απεργία θα είναι τριήμερη με πρόταση να συνεχιστεί. Η πρόταση θα εξετασθεί από γενική συνέλευση την τρίτη ημέρα της απεργίας.

6-7-8 Σεπτεμβρίου, Οικογιορτή στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 


Τμήμα αντιπτέρισης (μπάντμιντον) δημιουργήθηκε στον Πιερικό Αρχέλαο

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Άρχισαν οι εγγραφές

Στην εκδήλωση της ακαδημίας μπάσκετ  του Πιερικού Αρχελάου που έγινε την Τετάρτη, ανακοινώθηκε και η δημιουργία τμήματος αντιπτέρισης (μπάντμιντον).

Η αντιπτέριση ή μπάντμιντον όπως είναι γνωστό διεθνώς, αποτελεί ολυμπιακό άθλημα από το 1992.

Η έναρξη λειτουργίας του είναι ένας σημαντικός σταθμός για το άθλημα αυτό στην Πιερία και αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για όλες τις ηλικίες.

Υπεύθυνη προπονήτρια είναι η Καλλιόπη Καρτσαμπά, απόφοιτη του τμήματος επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού του Α.Π.Θ. με ειδικότητα στο μπάντμιντον.

Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά στα γραφεία της ομάδας. Θα λειτουργήσουν τμήματα αγωνιστικά και τμήμα ενηλίκων.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6985 834936. 

● Η προπονήτρια Καλλιόπη Καρτσαμπά γεννήθηκε στην  Κατερίνη και είναι απόφοιτη του τμήματος επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού ΑΠΘ με ειδικότητα αντιπτέρισης (badminton).  Από το 2006 ασχολείται ενεργά με τη προπονητική στην αντιπτέριση, διαγράφοντας μια πλούσια πορεία πάνω στην επιστημονική προπονητική της κατάρτιση. Από το 2011 ανήκει στα προπονητικά  κλιμάκια της ΕΟΦΣΑ  και είναι υπεύθυνη του προγράμματος «Μπαντμιντόραμα» στο νομό Πιερίας. Πάνω από 400 μαθητές έχουν γνωρίσει το άθλημα της αντιπτέρισης μέσω αυτού του προγράμματος. Έχει διοργανώσει μια σειρά από εσωτερικά σχολικά πρωταθλήματα σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα τελευταία δύο χρόνια είναι συνεργάτης με το γραφείο φυσικής αγωγής Ν. Πιερίας στα πλαίσια της δράσης των ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΩΝ στον τομέα  του badminton.  Επιπρόσθετα, εξειδικεύεται στην αναπτυξιακή φυσική αγωγή από τη νηπιακή ηλικία έχοντας ως βάση το badminton.



Από 11 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στα ΑΕΙ - ΤΕΙ

Από τις 11 έως τις 27 Σεπτεμβρίου καλούνται οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων να γραφτούν... στις σχολές και τμήματα της των ΑΕΙ/ΤΕΙ που εισήχθησαν.

Την ίδια περίοδο θα εγγραφούν και οι επιτυχόντες με την ειδική κατηγορία των ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε, μη ελληνικής καταγωγής.

Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή το νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη γραμματεία της σχολής ή του τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
Αίτηση για εγγραφή.

Τίτλο απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του Σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.

Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Τέσσερις φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Εκτός των παραπάνω, μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄ (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (όχι την πρωτότυπη βεβαίωση πρόσβασης).

Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.

Οι επιτυχόντες με τις ειδικές περιπτώσεις των πολύτεκνων, των τρίτεκνων και των κοινωνικών κριτηρίων δεν προσκομίζουν κανένα επιπλέον σχετικό δικαιολογητικό, αφού ο έλεγχος των σχετικών δικαιολογητικών έχει ήδη γίνει στα Λύκεια και θα επακολουθήσει δειγματοληπτικός έλεγχος και από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.

Στην ίδια προθεσμία υποβάλλουν αίτηση για εγγραφή, μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά, στα Πανεπιστημιακά Τμήματα οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου, οι οποίοι διακρίθηκαν στη Βαλκανική ή στη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικής, Χημείας ή Βιολογίας ή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για νέους επιστήμονες και στα ΤΕΙ οι κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ-Α΄, οι οποίοι διακρίθηκαν στη Βαλκανική ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής και τους έχει απονεμηθεί, πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο ή ειδική διάκριση, αν πρόκειται για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για νέους επιστήμονες), όπως και οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που έχουν διακριθεί στη Βαλκανική ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, Φυσικής ή Βιολογίας.

Οι συγκεκριμένοι επιτυχόντες μπορούν να πληροφορηθούν τα επιπλέον δικαιολογητικά για την εγγραφή τους είτε από τις γραμματείες των Τμημάτων, είτε από την αναλυτική εγκύκλιο εγγραφών, που αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.minedu.gov.gr/eksetaseis).

Οι επιτυχόντες με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης οφείλουν να προσκομίσουν στη Γραμματεία της Σχολής ή Τμήματος εισαγωγής κατά την εγγραφή τους, εκτός από τα ανωτέρω δικαιολογητικά, επιπλέον βεβαίωση Δήμου των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου, στα Δημοτολόγια των οποίων είναι γραμμένοι. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο, άλλης περιοχής, τότε θα πρέπει από τη βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου, να προκύπτει ότι μετεγγράφησαν σ’ αυτόν, από Δήμο των ανωτέρω 3 Νομών (Φ.151/64998/Β6/15-6-2011(ΦΕΚ1307Β΄).

Τέλος, οι επιτυχόντες με την ειδική κατηγορία των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε, μη ελληνικής καταγωγής, μπορούν να πληροφορηθούν τα δικαιολογητικά για την εγγραφή τους είτε από τις Γραμματείες των τμημάτων, είτε από την αναλυτική εγκύκλιο εγγραφών που αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.minedu.gov.gr/eksetaseis).

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις γραμματείες των οικείων σχολών. Επισημαίνεται, ιδιαίτερα, ότι όλοι οι νεοεισαχθέντες πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη εγγραφή τους μέσα στις παραπάνω προθεσμίες και σύμφωνα με το ειδικότερο πρόγραμμα κάθε Σχολής ή Τμήματος.

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις Σχολές.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιώτες επιτυχόντες στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

«Βουτιά» στο κενό από το μπαλκόνι του ... νοσοκομείου!

"Βουτιά" στο κενό έκανε νωρίς σήμερα το απόγευμα ένας άνδρας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, για άγνωστο λόγο και κάτω από... αδιευκρίνιστες συνθήκες, προκαλώντας σοκ σε ασθενείς, συνοδούς και προσωπικό στο νοσοκομείο της Νεάπολης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μεταφέρεται αυτή τη στιγμή στο ΠΑΓΝΗ.

cretalive.gr

Δείτε τι δείχνει νέα έρευνα για τα σπίτια που έχουν σκύλο!


deite-ti-deixnei-nea-erevna
Τα σπίτια με σκύλους έχουν διαφορετικές μικροσκοπικές μορφές ζωής από τα σπίτια που δεν υπάρχουν ζώα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PLoS ONE. Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι επιστήμονες συνέλλεξαν μικροοργανισμούς από 1.300 σπίτια με και χωρίς σκύλους στις ΗΠΑ. Τα δείγματα ελήφθησαν από τις εξής εννιά επιφάνειες: οθόνη τηλεόρασης, πάγκος κουζίνας, ψυγείο, κάθισμα τουαλέτας, ξύλο κοπής, μαξιλαροθήκη, χερούλι εξώπορτας, περίγραμμα εσωτερικής πόρτας και περίγραμμα εξώπορτας. Οι επιστήμονες εντόπισαν 7.726 διαφορετικούς τύπους βακτηρίων, τα περισσότερα στα σπίτια με σκύλους και κυρίως στις περιοχές που ακουμπάμε εμείς και το φαγητό μας, καθώς και στις περιοχές που συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες σκόνης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι γυναίκες που ζουν με σκύλο στο σπίτι την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι λιγότερο πιθανό να γεννήσουν παιδιά με αλλεργίες, επειδή τόσο η μητέρα όσο και το έμβρυο «εξοικειώνονται» με μια ευρεία γκάμα μικροβίων. Εκτός αυτού, παλαιότερη έρευνα Φινλανδών επιστημόνων είχε δείξει ότι τα μωρά που μεγαλώνουν με κατοικίδια, ειδικά σκύλους, έχουν λιγότερες πιθανότητες για κρυολογήματα και λοιμώξεις του αναπνευστικού κατά την παιδική ηλικία. 

Η μεγάλη απάτη – μπλόφα του Ο.Α.Ε.Ε. & τι μπορούμε να κάνουμε! -

oaee-660_2
Τότε να ξέρετε ότι έχετε στα χέρια σας ένα διοικητικώς άκυρο έγγραφο που δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη πρόσκληση για δύο λόγους :  1. ο αριθμός πρωτοκόλλου δεν είναι μοναδικός αλλά ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΑ ΤΑ ‘ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ’ ΑΥΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΟ ΤΙΤΛΟ, ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ. Κοινός αριθμός πρωτοκόλλου επιτρέπεται μόνο σε έγγραφα του δημοσίου που έχουν την ιδιότητα της ανοιχτής επιστολής ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΠΡΟΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ όπως είναι μία ενημέρωση – πρόσκληση προσωπικών οφειλών για τακτοποίηση λογαριασμού.  2. εάν το προαναφερόμενο έγγραφο δεν σας εστάλη με συστημένη επιστολή και ρόζ αποδεικτικό παραλαβής ΕΛΤΑ αλλά με μαζική αποστολή ΕΛΤΑ και μάλιστα Β΄(!) προτεραιότητας (δηλαδή χωρίς καν ημερομηνία αποστολής των ΕΛΤΑ), τότε ΕΝΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΟΡΙΣΤΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΔΙΟΡΙΑ ΔΕΚΑ (10) ΗΜΕΡΩΝ «από την παραλαβή του παρόντος» ΚΑΘ’ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟ ΕΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΛΗΦΘΗ ΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙ ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΥΠΑ Η ΔΙΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑ (10) ΗΜΕΡΩΝ. Το οποίο σημαίνει ότι Ο Ο.Α.Ε.Ε. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ ΣΑΣ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΝΟΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΩ ΑΚΥΡΗ ΛΟΓΩ ΑΟΡΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΙΩΝ.  Συνεπώς, αφ’ ης εξ αρχής το εν λόγω ειδοποιητήριο δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά ένα μέτρο εκφοβισμού, μια μπλόφα ολκής η οποία ευελπιστούν να ‘πιάσει’ μέσω της τρομοκρατίας για να απεμπολήσει ο ασφαλισμένος στον Ο.Α.Ε.Ε. Δικαιώματα του, να αποδεχθεί ανεπιφύλακτα και ανεξέλεγκτα ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ τις όποιες απαιτήσεις – χρεώσεις κάνοντας ρύθμιση στην οποία προ-υπόθεση είναι η απεμπόληση Δικαιώματος Ενστάσεων – Αμφισβητήσεων – Αντιρρήσεων εκ των υστέρων, και μάλιστα «προσερχόμενος οικειοθελώς» δεδομένου μάλιστα ότι απέστειλαν τα ειδοποιητήρια με μαζική επιστολή/αριθμό πρωτοκόλλου ως ανοιχτή κοινή πρόσκληση στην οποία ο εκάστοτε ασφαλισμένος με δική του πρωτοβουλία αν θέλει ανταποκρίνεται και αναλαμβάνει τις ευθύνες, και συνεπώς με αυτό το δόλιο τρόπο να τους δώσει ‘οικειοθελώς και με δική του πρωτοβουλία’ και όσο ζεστό χρήμα μπορούν να του αποσπάσουν από αυτό με το οποίο προσπαθεί να επιβιώσει οριακά. Η δράση των Πολιτών /ασφαλισμένων στον Ο.Α.Ε.Ε. που έχουν λάβει τέτοιο ειδοποιητήριο προτείνουμε να είναι η εξής : 1. αν και υπάρχει η δυνατότητα να το αγνοήσετε και αν κατόπιν ο Ο.Α.Ε.Ε. προχωρήσει σε βεβαίωση να προσβάλλετε την πράξη βεβαίωσης ως άκυρη λόγω αοριστίας ή λόγω παντελούς ελλείψεως ενημέρωσης, είναι καλό να προλάβετε κάτι τέτοιο καθ’ ότι όπως αναλύσαμε στο προηγούμενο μας άρθρο υπάρχει τεράστιο ρίσκο /κίνδυνος έως βεβαιότητα ότι ένα δικαστήριο θα βγάλει παράνομη απόφαση υπέρ Ο.Α.Ε.Ε. και θα πρέπει να το πολεμήσετε σε ανώτερα δικαστήρια ή στο εξωτερικό όπου θα δικαιωθείτε και αποζημιωθείτε αλλά εν τω μεταξύ ο Ο.Α.Ε.Ε. θα υπολογίζει στον πόλεμο φθοράς που σας κάνει και το ελεύθερο δράσης του για να σας εξαντλήσει όσο κωλυσιεργεί η ‘δικαιοσύνη’. 2. απαντήστε συνεπώς στην επιστολή αυτή του Ο.Α.Ε.Ε. προσβάλλοντας την για τους ανωτέρω λόγους τουλάχιστον και απαιτείστε να σας αποσταλεί έγκυρο ειδοποιητήριο με όλους τους τύπους. Με αυτό κατ’ αρχάς μπλοκάρετε την διαδικασία που αυτή την στιγμή ο Ο.Α.Ε.Ε. προσπαθεί να ξεκινήσει λάθρα. 3. επειδή εντός του ειδοποιητηρίου σας ζητούν να αμφισβητήσετε την οφειλή σας εάν θέλετε (αυτό το έχουν βάλει για να μπορούν να ισχυρισθούν ότι σας δίνουν το απαραίτητο Συνταγματικό και αναφαίρετο λόγω των υπερ-συνταγματικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δικαίωμα σας της Πρότερης Ακρόασης*) θα πρέπει ευθαρσώς να αμφισβητήσετε την οφειλή σας τουλάχιστον για τον λόγο ότι δεν σας παραθέτουν αναλυτικά τις χρεώσεις ούτε και τις πληρωμές σας (εάν υπάρχουν) για να ελέγξετε την νομιμότητα της χρέωσης ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΘΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ, ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ, όπως είναι αναφαίρετό σας Δικαίωμα να πράξετε .  4. η νομική βάση για τον υπολογισμό των εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε. ενυπάρχει στο Π.Δ. (Προεδρικό Διάταγμα) που τον διέπει : πρόκειται για το Π.Δ. 258/2005. Σύμφωνα με αυτό, στο άρθρο 5, υπάρχει η λεγόμενη αρχή του 20% : ότι δηλαδή οι εισφορές μαζί με προσαυξήσεις, επιβαρύνσεις, κλπ δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 20% του πραγματικού σας εισοδήματος. Αυτό σημαίνει ότι εάν οι χρεώσεις υπερβαίνουν αυτό το 20% ο Ο.Α.Ε.Ε. είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ. Αυτή την ΕΝΣΤΑΣΗ θα πρέπει να την κάνετε ούτως ή άλλως έστω και με απλή αναφορά σε αυτήν εντός της απαντήσεως σας στο εν λόγω ειδοποιητήριο και παράθεση κάποιου αποδεικτικού για το εισόδημα σας και /ή να ζητήσετε να σας καλέσουν σε αρμόδια επιτροπή ή όργανο για να τα αποδείξετε και περαιτέρω, ως δεύτερο λόγο αμφισβήτησης και ουσιαστικής ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ. Βάσει αυτού μπορείτε επίσης σε επόμενο βήμα σας (ή ομαδικό μας βήμα ως ασφαλισμένοι στον Ο.Α.Ε.Ε.) να ζητήσετε επανεξέταση όλων των εισφορών σας αναδρομικά από τουλάχιστον το 2005 που ετέθη εν ισχύ το Π.Δ. 258/2005 και να ζητήσετε να σας καταβληθούν αναδρομικά και έντοκα ό,τι κατεβάλατε αχρεωστήτως από το 2005 όπως προκύπτουν από την διαφορά ανάμεσα στην παρανόμως και καταχρηστικώς υπολογισθείσα και απαιτηθείσα εισφορά και την πραγματική βάσει του εισοδήματος σας εισφορά που είχαν (εάν είχαν λαμβάνοντας υπ’ όψιν μηδενικά εισοδήματα ή εισοδήματα με ζημίες) δικαίωμα να σας ζητήσουν.  Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε κατ’ αρχάς να ανακόψουμε την παράνομη δράση του Ο.Α.Ε.Ε. εναντίον μας, προσβάλλουμε την μπλόφα τους και τους απειλούμε με πραγματικές απαιτήσεις μας που θα μας αναγνωρισθούν ούτως ή άλλως ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. (**) Επίσης έχετε με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία να ελέγξετε πραγματικά τις χρεώσεις διότι πολλές φορές ο Ο.Α.Ε.Ε. διπλοχρεώνει ή ‘χάνει’ πληρωμές τις οποίες μετά ξαναζητάει ανεξέλεγκτα, κάτι που έχει συμβεί σε εμένα προσωπικά πολλάκις, και μάλιστα στο εν λόγω ειδοποιητήριο που παρέλαβα και εγώ μου ζητούν να πληρώσω εισφορές έξη (6) ολοκλήρων ετών που έχω ήδη καταβάλει, προφανώς (διότι δεν είναι αναλυτικές οι χρεώσεις) με όλες τις ανατοκιζόμενες προσαυξήσεις τους (ό,τι και αν σημαίνει αυτό). Παρακάτω σας παραθέτουμε τις απαντήσεις που στείλαμε εμείς προσωπικά στην εν λόγω επιστολή του Ο.Α.Ε.Ε. και επίσης για δική σας χρήση εάν θέλετε ένα απαντητικό κείμενο φόρμα όπου θα συμπληρώσετε τα δικά σας στοιχεία και θα προσθέσετε και τυχόν επί πλέον επιχειρήματα που άπτονται της δικής σας περιπτώσεως για να αποστείλετε στον Ο.Α.Ε.Ε. συστημένα για να μην μπορούν να ισχυρισθούν ότι δεν το έλαβαν και να αναγκαστούν να το παραλάβουν και να το πρωτοκολλήσουν ειδ’ άλλως υπάρχει περίπτωση να υποστείτε φραστικές επιθέσεις και /ή παρά τον νόμο άρνηση πρωτοκόλλησης εάν το πάτε αυτοπροσώπως.

Καταγγελία: Αποχώρηση από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ, των αιρετών Δ.Μπράτη, Β.Παληγιάννη



Συναδέλφισσες, συνάδελφοιΟι πρωτοφανείς και κωμικοτραγικές καταστάσεις που καταγγείλαμε με την ανακοίνωσή μας στις 3-9-2013 συνεχίζονται στο Υπουργείο Παιδείας. Όπως γνωρίζετε είχε ορισθεί Συμβούλιο (ΚΥΣΠΕ) για τις 3-9-2013, προκειμένου να εξετάσει τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Το Συμβούλιο εκείνο ανεβλήθη για την Πέμπτη 5-9-2013, προκειμένου να "επικαιροποιηθούν"  τα κενά. Στη συνέχεια και το Συμβούλιο της Πέμπτης ανεβλήθη για σήμερα Παρασκευή 6-9-2013.
Τα κενά που απέστειλαν οι Δ/νσεις  Εκπαίδευσης είναι συνολικά  5.222. 
 
Συγκεκριμένα: 
 
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ
ΠΕ70  1750
ΠΕ60  1280
ΠΕ06  1004
ΠΕ11  432
ΠΕ16  756
ΣΥΝΟΛΟ 5.222
 
Μετά από 5 ώρες αναμονής η αρμόδια Δ/νση του Υπουργείου Παιδείας ακόμη δεν έχει καταθέσει τα κενά στο Συμβούλιο, τα οποία εξακολουθούν  να "μαγειρεύονται¨ στον 3ο όροφο του Υπ. Παιδείας. Είναι προφανές ότι θέλουν να δώσουν ελάχιστες αποσπάσεις. 
Απαιτήσαμε  οι αποσπάσεις να γίνουν με βάση τα πραγματικά λειτουργικά κενά και αυτό δεν έγινε αποδεκτό. 
Ύστερα  απ΄  αυτή την εξέλιξη, και με βάση την απόφαση της ΔΟΕ της 3ης Σεπτέμβρη 2013 αποχωρήσαμε από το ΚΥΣΠΕ γιατί σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας την απαράδεκτη αυτή διαδικασία .
Καταγγέλλουμε σ΄ όλους τους συναδέλφους, τα όσα απαράδεκτα , πρωτόγνωρα και πρωτοφανή συμβαίνουν στο Υπουργείο Παιδείας και καλούμε τη Δ.Ο.Ε να παρέμβει άμεσα προκειμένου να προστατέψει τα δικαιώματα των συναδέλφων.
 
Μπράτης Δημήτρης
Παληγιάννης Βασίλης
 


5.200 κενά στην Α/βάθμια Εκπαίδευση

Σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλαν οι Διευθύνσεις ΠΕ όλης της χώρας τα συνολικά κενά υπερβαίνουν τα 5.200
 
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ
 
 
ΠΕ70 1750
ΠΕ60 1280
ΠΕ06 1004
ΠΕ11 432
ΠΕ16 756
 
Είναι φανερό ότι με αυτά τα κενά μπορεί να ικανοποιηθεί η συντριπτική πλειονότητα των αιτήσεων απόσπασης. Απομένει να δούμε τι θα κάνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Από την άλλη να δούμε πως θα καλυφθούν όλα αυτά τα κενά με 2.000 πιστώσεις συνολικά για ΠΕ και ΔΕ
 
Στοιχεία από τον αιρετό του ΚΥΣΠΕ Δημήτρη Μπράτη


27 Σύλλογοι της ΠΕ καλούν σε έκτακτες ΓΣ έως τις 10/9 και σε ολομέλεια προέδρων στις 12/9 - Συνεχής συμπλήρωση Συλλόγων


ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε.
ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ, «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», «ΓΛΗΝΟΣ», Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, «Κ.ΣΩΤΗΡΙΟΥ», ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΠΕΡΑΜΑ «Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ», Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ, ΝΙΚΑΙΑΣ, ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ, «ΠΕΡΙΚΛΗΣ», «ΠΡΟΟΔΟΣ», ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, ΑΝΔΡΟΥ, ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΛΑΓΚΑΔΑ, ΜΟΛΑΩΝ, «Δ. ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ»,
«ΠΛΗΘΩΝ», ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ, «ΦΑΙΣΤΟΣ», ΧΑΝΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
Με βάση την επιδρομή που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ στην εργαζόμενη πλειοψηφία, τους άνεργους και το λαό, την επίθεση στα κοινωνικά αγαθά της παιδείας-υγείας-περίθαλψης, το μπαράζ διαθεσιμοτήτων-απολύσεων σε όλο το δημόσιο τομέα και ιδιαίτερα την επίθεση στο δημόσιο δωρεάν σχολείο και στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα της νεολαίας,
Παίρνοντας υπόψη μας την άνοδο των αγωνιστικών διαθέσεων σε μια σειρά χώρους εργαζομένων όπως οι καθηγητές, το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, το διοικητικό προσωπικό των Πανεπιστημίων κ.ά., καθώς και τις διαδικασίες Γ.Σ. που έχουν εξαγγελθεί από την ΟΛΜΕ για 4 και 5/9 και τη ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ στις 9/9
Προτείνουμε προς τους συλλόγους της Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης και το Δ.Σ. της ΔΟΕ να προχωρήσουν σε Γ.Σ. ως τις 10/9 και σε ολομέλεια προέδρων στις 12/9
Σε περίπτωση που η ομοσπονδία δεν αποδεχτεί να εξαγγείλει τις ΓΣ τώρα, τότε ενεργοποιούμε τον κανονισμό της ολομέλειας προέδρων που ορίζει ότι το 1/6 των συλλόγων δικαιούται να καλέσει ολομέλεια και την καλούμε για 12/9 με θέμα αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης.
Τις επόμενες ημέρες συνεδριάζουν και άλλα ΔΣ για να συνυπογράψουν το παραπάνω κείμενο


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/27-%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CF%83-%CE%AD%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%B9%CF%82-109-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AD%CE%B4%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-129#ixzz2e7r5VLXY
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Άστατος ο καιρός με βροχές και καταιγίδες

Άστατος ο καιρός με βροχές και καταιγίδες
Άστατος αναμένεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ:
Παρασκευή 06-09-2013
Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά κυρίως της ανατολικής χώρας.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Σάββατο 07-09-2013
Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 με βαθμιαία ενίσχυση στο ανατολικό αιγαίο τοπικά στα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βόρεια.
Κυριακή 08-09-2013
Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και νότια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο αιγαίο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση.
Δευτέρα 09-09-2013
Στα δυτικά και βόρεια γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 και στο αιγαίο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Τρίτη 10-09-2013
Γενικά αίθριος. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 και στο νότιο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.


Σημίτης: Οδήγησε την Ελλάδα στους Γερμανούς και εμφανίζεται ως τιμητής

Σημίτης: Οδήγησε την Ελλάδα στους Γερμανούς και εμφανίζεται ως τιμητής
Ο άνθρωπος που έχει κατηγορηθεί για διαπλοκή, ο πολιτικός κατά πολλούς πρωταίτιος της αρχής του τέλους της ελληνικής οικονομίας, τολμά και παρουσιάζεται ως άφθαρτος!

Όπως λέγεται, παραμονή Δεκαπενταύγουστου του 1990, ο Αντρέας Παπανδρέου, ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκε στην Ελούντα, όπου έκανε τις διακοπές του, με φίλο του δημοσιογράφο, για να του κάνει συνέντευξη.
Αφού η συνέντευξη «γράφτηκε» στο μαγνητόφωνο, άρχισε μεταξύ τους μια συζήτηση φιλική και «οφ δε ρέκορντ». Επειδή σε ενάμισι περίπου μήνα θα διεξαγόταν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ρωτήθηκε απ' το φίλο του δημοσιογράφο για το πολυσυζητημένο θέμα της διαδοχής του.
Ο Αντρέας επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να αναμιχθεί και να δώσει «δαχτυλίδι» σε κάποιον εκ των δελφίνων. Και όταν του ζητήθηκε η άποψη για τους εν δυνάμει δελφίνους, οι οποίοι ήσαν τότε οι Γεννηματάς, Άκης, Αρσένης, Σημίτης και έφτασε στον Σημίτη, άρχισε να λέει:
Εντάξει, είναι ένας καλός καθηγητής, αποδεκτός απ' τους Ευρωπαίους και άλλα ξένα κέντρα...
Ο δημοσιογράφος άρχισε να... ζαλίζεται, αφού γνώριζε τη θέση του Αντρέα για τον Σημίτη και ξαφνικά άκουγε θετικά λόγια!
Μα, όπως φημολογείται, ο αείμνηστος, άριστος χειριστής του λόγου και «δάσκαλος» του αιφνιδιασμού κατέληξε, «τελειώνοντάς» τον πολιτικά:
... είναι όλα αυτά, μα ΔΕΝ είναι ΠΑΣΟΚ, η ιδεολογία του απέχει παρασάγγας!
Την επόμενη χρονιά, ξανά τον Αύγουστο, όταν ήταν πάλι στην Ελούντα ο Αντρέας, φέρεται να αποφάσισε τη διαγραφή του Σημίτη, επειδή με δηλώσεις του ενόψει του συνεδρίου του τότε ΣΥΝ στην ουσία διέγραφε τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ κι εμφανιζόταν να θέλει «διεύρυνση» του ΠΑΣΟΚ με στελέχη του ΣΥΝ τα οποία είχαν πρωταγωνιστήσει στη δίωξη του Αντρέα και στην παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο!
Τον έσωσαν οι Κ. Λαλιώτης και Ν. Αθανασάκης (το πώς είναι μια ιστορία που δεν είναι του παρόντος...).
Όταν στα τέλη του 1994 συγκροτήθηκε η «ομάδα των τεσσάρων» (Σημίτης, Πάγκαλος, Αυγερινός, Βάσω) κι ο Σημίτης τέθηκε ατύπως επικεφαλής της, ο Αντρέας έχει ειπωθεί –χωρίς να έχει αποδειχθεί φυσικά- πως έλεγε σε στενούς συνεργάτες του:
Αν ο Σημίτης πάρει το ΠΑΣΟΚ, θα το αποϊδεολογικοποιήσει, θα το κάνει παράρτημα του κατεστημένου, θα διαγράψει την Ιστορία μας!
Και την παραμονή της εκλογής του διαδόχου του στην πρωθυπουργία, στις 17 Γενάρη του 1996, φέρεται να ζήτησε απ' τους Αντώνη Λιβάνη και Κώστα Λαλιώτη να προσπαθήσουν, ώστε να μην εκλεγεί ο Σημίτης. Το τί βέβαια επέλεξε να κάνει ο Λαλιώτης και με ποιά κίνητρα είναι μια άλλη ιστορία.
Βεβαίως η εκλογή του Σημίτη τότε προκάλεσε ερωτήματα για το πώς «σπρώχτηκε» με κάθε μέσο από πολλούς βαρόνους των μίντια (τους περισσότερους) και του εν γένει κατεστημένου της αγοράς.
Με ένα αξιοπερίεργο πάθος «υιοθέτησαν» τον Κώστα Σημίτη, τον προέβαλαν, τον βοήθησαν με κάθε τρόπο, σε μια πρωτόγνωρη ανάμιξη στα εσωτερικά ενός κόμματος!
Έχουν εκφραστεί πολλές αντιρρήσεις και ενστάσεις ως προς τα κίνητρά τους.
Ο Σημίτης, στη διάρκεια της 8ετούς πρωθυπουργίας του στην ουσία επανειλημμένως στηλιτεύτηκε για το ότι έβαλε στο πολιτικό παιχνίδι και μάλιστα σε θέση κυρίαρχη τη διαπλοκή, της έκαμε όλα τα χατίρια, την κατέστησε κεντρικό «παίχτη» του συστήματος.
Έχει ευθέως κατηγορηθεί πως της τα έδωσε όλα, όσα του ζητήθηκαν!
Ακόμη και τώρα υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός δεν είχε τόση και τέτοια στήριξη από ένα σύστημα διαπλεκόμενο. 
Σοβαρό τον ανέβαζαν, σωτήρα τον κατέβαζαν!
Μάλιστα επί των αλήστου μνήμης εκείνων ημερών σύμφωνα με εκπροσώπους ΜΜΕ αναπτύχθηκε και ένας ιδιόμορφος μακαρθισμός ενάντια σε «ανυπόταχτους» δημοσιογράφους, οι οποίοι δεν εντάχθηκαν στο σύστημα υποστήριξης του Σημίτη.
Λένε πως υπέστησαν διώξεις, απολύσεις. Θα αναφερθούμε μόνο σε ένα όνομα, την αείμνηστη Μαλβίνα.
Ακόμα και την τραγική κατάληξη της νύχτας των Ιμίων βρέθηκαν δημοσιογράφοι να την περιγράψουν σαν μια πράξη... υπευθυνότητας, ακόμα και να εκδώσουν βιβλία με τα οποία εκθείαζαν τους έντονα αμφισβητούμενους χειρισμούς του!
Σχημάτισε, στην διάρκεια της πρωθυπουργίας του, μια πολυάριθμη ομάδα πολιτικών στελεχών, τεχνοκρατών, καθηγητών, δημοσιογράφων, που ουσιαστικά και εν τοις πράγμασι κυβερνούσε!
Ως προς τα εθνικά θέματα, δριμύτατη κριτική έχει δεχθεί για τους χειρισμούς του, μάλιστα πολύς λόγος έχει γίνει για τα «ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο» που αναγνώρισε, με το σύμφωνο της Μαδρίτης, στις 7 Ιουλίου του 1997!
Παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους, αποφεύγοντας τη δημοσιότητα τις κρίσιμες ώρες της τραγωδίας της παράδοσης, λέγοντας πως έχει υψηλό πυρετό (το έκανε βέβαια αντάμα με τον Πάγκαλο...)!
Αποδοκιμάζεται από πολλούς πλέον πως έβαλε σε δεύτερη μοίρα την ιδεολογία και την πολιτικήΤα αντικατέστησε με αριθμούς, νούμερα, βολική στατιστική.
Κατακρίνεται από ανθρώπους γνωρίζοντες πως έβαλε την Ελλάδα στο ευρώ –και αυτό προβάλλεται ως το μέγιστο επίτευγμά του- με ψέματα, αλχημείες, λογιστικούς τυχοδιωκτισμούς, συναλλαγές που πλέον έρχονται με δηλώσεις στο προσκήνιο.
Στην ουσία επί των ημερών του, του προσάπτεται πως κορυφώθηκε η τραγωδία της ελληνικής οικονομίας, την οποία ολοκλήρωσε ο διάδοχός του ο Γιώργος (Παπανδρέου), στον οποίο παρέδωσε το δαχτυλίδι ένα βροχερό βράδυ, των Θεοφανείων του 2004, με διαδικασίες που ήγειραν πολλές αμφισβητήσεις.
Και το έκανε, ως λέγεται, επειδή δεν τολμούσε να δώσει την εκλογική μάχη του 2004 γνωρίζοντας ότι παρά τη στήριξη που συνέχιζε να έχει απ' τους παντοδύναμους υποστηριχτές του, τον περίμενε συντριβή!
Και σήμερα αυτός ο μοιραίος άνθρωπος με περίσσιο θράσος, αυτός ο πολιτικός προϊστάμενος του Άκη, του Μαντέλη, του Τσουκάτου, ο πολιτικός που κυβέρνησε σε τόσο κρίσιμους καιρούς επί οχτώ ολόκληρα χρόνια όντας πανίσχυρος και κυρίαρχος, ασκεί κριτική αφ' υψηλού, ως ένας άφθαρτος και πρωτεμφανιζόμενος, αμόλυντος πολιτικός!
Μα η Ύβρις φέρνει Νέμεσιν!


Το δωσίλογο γερμανοτσογλάνι δήλωσε χωρίς ντροπή ότι "η κυβέρνηση αποκαθιστά την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό"!

Σε σημερινή του συνέντευξη ο φερόμενος ως πρωθυπουργός δηλώνει πως "η κυβέρνηση αποκαθιστά την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, με τρόπο που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε".
Για του λόγου το αληθές... συσσίτιο στην Αθήνα.
Η Unicef εκτιμά ότι περίπου 600.000 παιδιά ζουν κάτω από το...
όριο της φτώχειας στην Ελλάδα.  
Φωτογραφία: John Κολεσίδης / Reuters Απο άρθρο στην Guardian

Τελευταία μέρα για πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΦΑΠ


Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 2013, καθώς και της πρώτης δόσης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011 – 2012. Οι φορολογούμενοι που θα εξοφλήσουν το συνολικό ποσό του ΦΕΦΠ 13 έως σήμερα δικαιούνται της έκπτωσης 1,5% που προβλέπεται. Η προθεσμία έληγε κανονικά στις 30/8, αλλά είχε δοθεί παράταση μέχρι σήμερα, αφού αρκετοί υπόχρεοι ενημερώθηκαν τις τελευταίες μέρες για την προθεσμία καταβολής των δόσεων.

Η διαθεσιμότητα φέρνει κλειστά σχολεία



Ισχυρή είναι η πιθανότητα να πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί απεργία διαρκείας από την επόμενη εβδομάδα. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στη Γενική Συνέλευση της ΟΛΜΕ τη Δευτέρα. Πάντως, τα αποτελέσματα ψηφοφοριών στις ΕΛΜΕ δείχνουν κλειστά σχολεία λίγες μέρες μετά την έναρξή τους (δηλαδή από τις 16 Σεπτεμβρίου). Σε 35 ΕΛΜΕ, οι 31 ψήφισαν υπέρ των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών, 3 υπέρ των 48ωρων και μία λευκό.
Σε απεργιακή κινητοποίηση προσανατολίζεται το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων.
Την ερχόμενη εβδομάδα η ατμόσφαιρα αναμένεται να γίνει ακόμη πιο βαριά στο χώρο της παιδείας, καθώς εισάγεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το «νέο Λύκειο», που έχει προκαλέσει ήδη έντονες αντιδράσεις.
Η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει ότι «τα σχολεία θα ανοίξουν οπωσδήποτε» και αυτό παραπέμπει σε επίταξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να στηρίξει θερμά τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και αυτό θα καθορίσει την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης τις επόμενες μέρες.

Ανανεώθηκαν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας και ωρομισθίων


Πίνακας Κατάταξης Αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 

      Ενημερώσεις:
      05-09-2013
      03-09-2013
      02-09-2013:  Πρώτη ανάρτηση
image   Πίνακας Κατάταξης Αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μηδενικής προϋπηρεσίας
      Ενημερώσεις:
      05-09-2013
      03-09-2013
      02-09-2013:  Πρώτη ανάρτηση
α   Πίνακες Κατάταξης Ωρομισθίων ανά Περιφέρεια
      Ενημερώσεις:
     05-09-2013:   Ενημέρωση των πινάκων των κλάδων που καταργήθηκαν βάσει του άρθρου 82 του ν.4172/2013
     02-09-2013:   Πρώτη ανάρτηση όλων των ειδικοτήτων


Έφερε το ευρώ ανάπτυξη;

Με την εύγλωττη αποτυχία των πολιτικών λιτότητας στην Ευρωζώνη, η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα φαίνεται σαν μια λογική εναλλακτική προοπτική, υποστηριζόμενη τελευταία πέρα από τους συνήθεις Sinn και Krugman και από τον Munchau.
Λεω λογική, με την έννοια ότι το “παιχνίδι” με το νόμισμα αποτελεί ακόμα μια ελεύθερη παράμετρο, μαζί με τις δημοσιονομικές και συναλλαγματικές, στη διαχείριση της οικονομίας. Όσο περισσότερες οι παράμετροι, τόσο περισσότερες και οι δυνατότητες άσκησης οικονομικής πολιτικής προς μια επιθυμητή κατεύθυνση. Αυτό στα textbooks. Στην πραγματικότητα, η αλλαγή νομίσματος, ιδιαίτερα αν επιχειρείται μονομερώς, εγκυμονεί κινδύνους, τους οποίους, όσο καλά προετοιμασμένη και να είναι μια κυβέρνηση είναι δύσκολο να τους σταθμίσει επακριβώς.
Πολλά έχουν ειπωθεί για το ευρώ και τα ευεργετικά του αποτελέσματα στις οικονομίες των χωρών που το υιοθέτησαν. Όποιον και να ρωτήσετε αν το ευρώ έφερε ανάπτυξη, η απάντηση θα έρθει χωρίς δεύτερη σκέψη και θα είναι θετική. Φυσικά, η απάντηση αυτή είναι η σωστή, αλλά, για λόγους πληρότητας, χρειάζεται και μια δεύτερη ερώτηση, για το πώς τα πήγαν, λόγου χάρη, και οι χώρες που σνομπάρισαν το ευρώ.
Κι εδώ κρύβεται μια μικρή και αναπάντεχη έκπληξη, διότι οι χώρες της Ευρώπης που κράτησαν τα δικά τους νομίσματα τα πήγαν καλύτερα! Oh Yes!
Αυτό φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα που απεικονίζει τους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης στο χρονικό διάστημα 2000-2007 (προ κρίσης) των 12 χωρών με ευρώ, σε σχέση με 11 χώρες που παρέμειναν εκτός. Η διαφορά είναι εμφανής, με τις χώρες εκτός Ευρωζώνης να τα πηγαίνουν σαφώς καλύτερα καθ΄ολη την οκταετία.
So far so good!
Έρχεται όμως το επόμενο διάγραμμα για να μάς βάλει σε κάποιες σκέψεις. Εδώ έχουμε πάλι τους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης, υπολογισμένους ανά τρίμηνο, των 16 χωρών της Ευρωζώνης, των 7 χωρών εκτός ευρώ και των ΗΠΑ για το χρονικό διάστημα της κρίσης (2008-2013).
Τι παρατηρούμε;
Πρώτον,  ότι και οι τρεις ομάδες χωρών επηρεάζονται με τον ίδιο σχεδόν τρόπο από την κρίση.
Δεύτερον, ότι μετά τα χειρότερα του 2009 υπάρχει μια γρήγορα ανάκαμψη για όλες τις ομάδες, η οποία όμως συνοδεύεται από μια δεύτερη βουτιά μόνο για τις ευρωπαικές χώρες. Οι ΗΠΑ, εν αντιθέσει, με τα αλλεπάλληλα QE φαίνεται να ξεφεύγουν οριστικά, παρ’ όλα τα σκαμπανευάσματα.
Και τρίτον, οι χώρες εκτός ευρώ τα καταφέρνουν λιγάκι καλύτερα από αυτές της Ευρωζώνης και ο λόγος είναι ότι δεν χρειάστηκε να πιουν από το πικρό ποτήρι της λιτότητας. Αν δε, από τις χώρες εκτός-ευρώ εξαιρέσουμε το Ην. Βασίλειο, με την εν πολλοίς άσκοπη απο τη μεριά του υιοθέτηση της λιτότητας, η συμπεριφορά των υπολοίπων εκτός ΕΖ χωρών παρουσιάζεται αρκετά καλύτερη.
Παρ’ όλα αυτά όμως, η δυνατότητα ελέγχου των νομισματικών ισοτιμιών από τα κράτη εκτός Ευρωζώνης, δεν βοήθησε στην αποφυγή της ύφεσης, και η άνακαμψη επίσης, δεν φαίνεται να είναι τέτοια που να γέρνει αναμφίβολα τη ζυγαριά προς την κατεύθυνση εγκατάλειψης του κοινού νομίσματος.
ΥΓ. Τα διαγράμματα είναι από το άρθρο του John Weeks (Εconomist and Professor Emeritus at SOAS, University of London):  ‘Join The Euro? Yes, For Lower Growth’ που δημοσιεύτηκε εδώ.