ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Τα μάτια της Barbara σε κάνουν… τρελό!

Τα μάτια της Barbara σε κάνουν… τρελό!
Newsbomb.gr | Εικόνα | Newsbomb.gr | Εικόνα | Newsbomb.gr | Εικόνα | Newsbomb.gr | Εικόνα |

Αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της Victoria's Secret...
Η Barbara Fialho ξέρει πως να είναι άκρως θηλυκή ακόμα και... ντυμένη! Απολαύστε την...

Ποιοι θα πληρώσουν ξανά και ποιοι όχι τον λογαριασμό του 2014

Το μενού των μέτρων που επιλέγει και εφαρμόζει η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα για το Δημόσιο, την «τρύπα» στα Ταμεία και την Υγεία - Ολόκληρη η μελέτη
Ποιοι θα πληρώσουν ξανά και ποιοι όχι τον λογαριασμό του 2014
Παρά την αναμενόμενη, πολυπόθητη, επιστροφή στην ανάπτυξη, και το 2014 θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση η προσπάθεια περιορισμού των δαπανών του Δημοσίου που απετέλεσαν και την κύρια αιτία της υπερχρέωσης και εν τέλει της χρεοκοπίας της χώρας.

Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της το εργαλείο που την καθοδηγεί στις περικοπές, και αυτό δεν είναι άλλο από την «επισκόπηση δαπανών 2013 - 2016» (spending review), μελέτη 102 σελίδων που παρουσιάζει σήμερα ολόκληρη «Το Βήμα της Κυριακής» στην ηλεκτρονική έκδοση.

Η μελέτη, που ξεκίνησε με εντολή του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και παραδόθηκε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στον σημερινό αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο και στον υπουργό Οικονομικών αμέσως μετά τις εκλογές του περυσινού Ιουνίου, αποτέλεσε τη βάση κατάρτισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος της περιόδου 2013-2016 και κατ' επέκταση συνιστώσα κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014, δεδομένου ότι προσδιορίζει σειρά συγκεκριμένων και ποσοστικοποιημένων προτάσεων με στόχο τη συμπίεση του επιπέδου δαπανών κατά τρεις και πλέον μονάδες του ΑΕΠ ή ποσό 6 δισ. ευρώ για όλη την περίοδο. Η έμφαση προσαρμογής δόθηκε για τη διετία 2013-2014. Ετσι τα μέτρα λιτότητας του 2013 συνεχίζονται αμείωτα και εφέτος, ενώ για το 2014 τον πρόσθετο «λογαριασμό» θα πληρώσουν κυρίως:

  • Οι δικαστές, αφού αναβάλλεται η καταβολή αναδρομικών αμοιβών ύψους 140 εκατ. ευρώ.
  • Οι καθηγητές των ΤΕΙ που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα με στόχο τη μείωση της μισθολογικής δαπάνης κατά 13,8 εκατ. ευρώ.
  • Οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές - πολλοί απομακρύνθηκαν και χιλιάδες που δεν θα προσληφθούν - αφού από το σύνολο μισθοδοσίας γίνονται περικοπές κονδυλίων 87,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικά για τον περιορισμό της μισθολογικής δαπάνης η κυβέρνηση επανεξετάζει τις προτάσεις που απερρίφθησαν ή δεν πέρασαν λόγω του πολιτικού κόστους, όπως είναι:

1.
 Οι πέραν του ενιαίου μισθολογίου αμοιβές εργαζομένων στη Βουλή.

2. 
Η ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο των υπαλλήλων της ΕΥΠ.

3.
 Η επανεξέταση των αμοιβών των κληρικών, οι οποίοι λαμβάνουν δεύτερη σύνταξη από το Δημόσιο, και η κατάργηση της δυνατότητάς τους να λαμβάνουν και τις πλήρεις αποδοχές τους ως κληρικών.

4. 
Η κατάργηση των αποζημιώσεων μετακίνησης υπαλλήλων των ΟΤΑ και του ΟΓΑ (έξοδα κίνησης) για εργασία εντός των ορίων του νομού τους.

5.
 Κατάργηση όλων των επιμισθίων (π.χ. σε υπαλλήλους της ΔΕΗ, του ΕΟΦ, φορέων του υπουργείου Πολιτισμού).        
Επίσης, προκειμένου να κλείσει η «τρύπα» ύψους 1,9 δισ. ευρώ που δημιουργήθηκε στα εφετινά έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων και καλύφθηκε από επιχορηγήσεις του τακτικού προϋπολογισμού, έρχονται έναν χρόνο νωρίτερα και θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου 2014 νέες περικοπές στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στις ΔΕΚΟ.

Για το 2014 προβλέπεται η περαιτέρω μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των δημόσιων νοσοκομείων κατά 103 εκατ. ευρώ μέσω γενοσήμων και η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης της συνταγογράφησης του ΕΟΠΥΥ κατά 136 εκατ. ευρώ.

Το πλέον δύσκολο μέτρο για τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη είναι η εφαρμογή του μέτρου της «συνασφάλισης», όπως αποκαλείται, που προβλέπει οι ασφαλισμένοι στα Ταμεία να καταβάλλουν το 15% του ημερήσιου νοσηλίου στα νοσοκομεία και 10 ευρώ ανά επίσκεψη στο εξωτερικά ιατρεία ή στον γιατρό τους ύστερα από τη συμπλήρωση ενός ανωτάτου ορίου κατά κεφαλήν δαπάνης ιατρικών υπηρεσιών.

Αντ' αυτού εξετάζεται η αύξηση του «εισιτηρίου», δηλαδή του ελάχιστου τιμήματος που καταβάλλουν όλοι οι ασφαλισμένοι-ασθενείς όταν επισκέπτονται το νοσοκομείο.

Σαπίζουν τα υποβρύχια της μίζας


Γράφει ο Κώστας Χαρδαβέλλας
Υποβρύχια της... ξηράς, που κόστισαν 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους και σαπίζουν πάνω σε υποστυλώματα. Αυτή είναι η περιγραφή ενός μοναδικού παγκοσμίως φαινομένου, που συμβαίνει (που αλλού;) στην Ελλάδα του 2013. Με τη σκιά του Άκη Τσοχατζόπουλου πίσω από αυτό το τεράστιο σκάνδαλο στο Πολεμικό Ναυτικό, τέσσερα υποβρύχια τελευταίας τεχνολογίας, που είναι σχεδόν έτοιμα και έχει ήδη καταβληθεί το 71% του συνολικού κόστους κατασκευής τους, σκουριάζουν και καταστρέφονται από την ακινησία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. 

Ένας πόλεμος μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου, της Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε., της γερμανικής εταιρείας ThyssenKrupp και της αραβικής Abu Dhabi Mar (ADM) και ένα δαιδαλώδες σύστημα διαπλοκής και συμφερόντων στερούν από το Πολεμικό Ναυτικό τέσσερα υποβρύχια που είναι άκρως απαραίτητα για την προστασία του Αιγαίου. Παράλληλα, ζημιώνουν το ελληνικό κράτος με το ιλιγγιώδες ποσό των 3 δισ. ευρώ, που έχει ήδη πληρωθεί για την κατασκευή τους.

Δύο εξοπλιστικά προγράμματα-μαμούθ, αποτέλεσμα της δραματικής νύχτας των Ιμίων, με τα οποία προβλεπόταν η προμήθεια συνολικά έξι νέων Υ/Β τύπου 214 και ο εκσυγχρονισμός του Υ/Β «Ωκεανός» (από τύπου 209 σε 214), αποφάσισε το ελληνικό Δημόσιο από το 2000 μέχρι το 2002. Την υλοποίηση των προγραμμάτων «Αρχιμήδης» και «Ποσειδώνας ΙΙ», συνολικού κόστους 3,3 δισ. ευρώ, είχαν αναλάβει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τα οποία εν συνεχεία άλλαξαν χέρια και πέρασαν στην αραβική ADM και τη γερμανική ThyssenKruppMarine (η οποία είναι και κατασκευάστρια υποβρυχίων τ. 214 και τ. 209). 

Η Realnews μπήκε στα άδυτα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, εκεί όπου βρίσκονται παρατημένα τα υποβρύχια, και παρουσιάζει τα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα του εγκλήματος σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου και της εθνικής άμυνας της χώρας. Όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα πληρωμών, μέχρι σήμερα το ελληνικό Δημόσιο έχει αποπληρώσει 2,4 δισ. ευρώ για έξι υποβρύχια και το Πολεμικό Ναυτικό μας διαθέτει στην ουσία μόνο ένα!

       Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

              

ΒΙΝΤΕΟ: Νεαρή χόρευε «καυτά»και πήρε φωτιά στην κυριολεξία!

werking χόρευε μια νεαρή Αμερικανίδα, τραβόντας μάλιστα σε κάμερα τα σεξι κουνήματά της…
Όταν όμως έκανε κάτι σαν κατακόρυφο στην πόρτα, κάποιος μπήκε στο σπίτι με αποτέλεσμα η όμορφη κοπέλα να προσγειωθεί σε ένα τραπέζι με κεριά και να αρπάξει φωτιά….
Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Twerking είναι ένα είδος γυναικείου χορού, προκλητικού αφού δίνεται έμφαση σε γλουτούς και μηρούς, ο οποίος γνωρίζει ιδιαίτερες δόξες. Κυρίως λόγω της εξαιρετικά προκλητικής... χορογραφίας της Μάιλι Σάιρους στα Video Music Awards των ΗΠΑ.

Οι πιθανοί υποψήφιοι των κομμάτων για τους μεγάλους Δήμους

Οι πιθανοί υποψήφιοι των κομμάτων για τους μεγάλους Δήμους
Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται ήδη τα κομματικά επιτελεία ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Η φημολογία των ονομάτων έχει «ανάψει» και οι ζυμώσεις στο παρασκήνιο έχουν αρχίσει, καθώς η μάχη, ειδικά στους μεγάλους δήμους της χώρας αναμένεται να είναι σκληρή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, τα σενάρια θέλουν πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ. να διεκδικούν το Δήμο της Αθήνας ενώ σκληρή αναμένεται η μάχη σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα.
Οι πιθανοί υποψήφιοι ανά πόλη
Το όνομα-έκπληξη που ακούγεται όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα είναι του βουλευτή Αρη Σπηλιωτόπουλου, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και ο Νικήτας Κακλαμάνης. Επίσης, αν και δεν έχει εκφράσει ενδιαφέρον, ο Νίκος Δένδιας ανήκει στα πρόσωπα που «μετρά» στις δημοσκοπήσεις η Ν.Δ.
Ο νυν δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα είναι και πάλι υποψήφιος έχοντας τη στήριξη της ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ ενδιαφέρον έχει εκφράσει εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά γυναικεία υποψηφιότητα, ενώ σταθερά παραμένει στη συζήτηση μεταξύ των στελεχών η λύση της Ρένας Δούρου.
Η Χρυσή Αυγή θα μπει στη μάχη των εκλογών με τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τα επιτελεία των ΑΝ.ΕΛ. και του ΚΚΕ αναζητούν υποψηφίους. Η έκπληξη των προηγούμενων εκλογών, ο Γιώργος Αμυράς, ο οποίος απέσπασε ποσοστό 7%, αναμένεται να είναι και πάλι υποψήφιος.
-Θεσσαλονίκη
Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα, καθώς ο Κώστας Γκιουλέκας επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος, ενώ με την ιδέα φλερτάρουν οι Σταύρος Καλαφάτης και Γιάννης Ιωαννίδης. Έντονα ακούγεται όμως και το όνομα της Έλενας Ράπτη, ενώ βέβαιη θεωρείται η κάθοδος του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Στράτου Σιμόπουλου.
Και πάλι υποψήφιος θα είναι ο Γιάννης Μπουτάρης και όπως αναφέρουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ παρότι ο δήμαρχος έχει εμφανιστεί εξαιρετικά επικριτικός προς τη Χαριλάου Τρικούπη δεν αποκλείεται τελικά να έχει την υποστήριξη του κόμματος. Η ονοματολογία μεγαλώνει με τον Σπύρο Βούγια και τον Χάρη Καστανίδη, ενώ τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν ως επικρατέστερους τα ονόματα των καθηγητών Νομικής του ΑΠΘ Κώστα Χρυσογόνου και του Αρη Καζάκου.
Η Χρυσή Αυγή θα έχει «δικό της» υποψήφιο και ήδη ακούγονται δύο ονόματα από το χώρο της Ιατρικής, αλλά και ο βουλευτής Αντώνης Γρέγος. Οι ΑΝ.ΕΛ. θα δώσουν το χρίσμα, όπως όλα δείχνουν μέχρι σήμερα, στη βουλευτή Χρυσούλα Γιαταγάνα. Υποψήφιος θα είναι σίγουρα ο Χρήστος Μάτης, ο οποίος το 2010 εκλέχθηκε με την παράταξη Οικολογία στην Πράξη-Ενεργοί Πολίτες και στηρίχθηκε από τους Οικολόγους Πράσινους. Στη λίστα της ονοματολογίας προστίθενται οι Κυριάκος Βελόπουλος, Μαρία Ιωαννίδου και Γιώργος Κοζακίδης.
Ο νυν δήμαρχος Γιάννης Δημαράς αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να είναι και πάλι υποψήφιος, πιθανότατα με τη στήριξη της ΔΗΜ.ΑΡ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος διεκδικεί την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Από τη γαλάζια παράταξη ο Νίκος Οικονομόπουλος (πρώην βουλευτής Αχαΐας της Πολιτικής Ανοιξης) αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ενώ επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος ο Κώστας Χριστόπουλος (Ν.Δ.). Δεν έχει διαψευστεί η φημολογία για το βουλευτή Αχαΐας Θανάση Νταβλούρο. Θολό είναι το τοπίο για τις προθέσεις του Δημήτρη Κατσικόπουλου, τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν κατάλληλη επιλογή τον Ανδρέα Φούρα. Υποψήφιος θα είναι σίγουρα ο Ανδρέας Τζουραμάνης, ενώ με το χρίσμα του ΚΚΕ αναμένεται να κατέβει ο Κώστας Πελετίδης.
Εκ νέου υποψήφιος αναμένεται να είναι ο δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης. Σε αντίθετη περίπτωση, ενδιαφέρονται ο βουλευτής Ν.Δ. Χρήστος Κέλλας και η αντιπεριφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτου, ενώ ο Ντίνος Διαμάντος (Ν.Δ.) ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Ερωτηματικό είναι αν θα διεκδικήσει το δήμο ο Κώστας Μέγας, ενώ βέβαιη θεωρείται η κάθοδος του Απόστολου Καλογιάννη με το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιώργος Σούλτης, ο οποίος διαδέχτηκε τον παραιτηθέντα Γιάννη Σάπκα στην αρχηγία της δημοτικής παράταξης Λαρισαίων Πόλις, δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι η επιλογή του ΠΑΣΟΚ.


320 οικογένειες φύλαξαν φέτος τα δάση του Ν. Πιερίας


Image 
Η εκδήλωση λήξης του φετινού "Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος", στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης
Για έκτη συνεχή χρονιά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ" ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα "Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος", κινητοποιώντας περισσότερες από 320 οικογένειες πολιτών που συμμετείχαν στην πυροπροστασία του Ολύμπου και των Πιερίων, στα τρία παρατηρητήρια της Ομάδας.
Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του φετινού προγράμματος που διοργανώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 8 Σεπτεμβρίου 2013, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, έγινε αναφορά στη σημασία της παρθενικής δράσης της Ομάδας που έχει συμβάλλει με επιτυχία στην προστασία των δασών της Πιερίας, αλλά και στην εκπαιδευτική αξία του προγράμματος που διαμορφώνει στους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους, την συνείδηση της εθελοντικής προσφοράς.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με συνάντηση των οικογενειών που συμμετείχαν στο φετινό πρόγραμμα και ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος και των συντελεστών του. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με συναυλία από την Χορωδία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, αφιερωμένη στον μικρό Ραφαήλ και σε όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο. Επίσης, απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα στα μικρά παιδιά των οικογενειών που συμμετείχαν σε κάποια από τις βάρδιες των τριών παρατηρητηρίων, αλλά και μπλουζάκια ή καπέλα με το σήμα της δράσης.
Image 
Η Χορωδία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας
Οι μεμονωμένοι πολίτες, οι οικογένειές τους και οι συλλογικοί φορείς που συμμετείχαν στο φετινό "Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος" συνέβαλαν στο έργο των υπηρεσιών, καλύπτοντας το κενό της πυροπροστασίας. H ΕΟΔνΠ, με τη δράση αυτή, συμμετέχει έμπρακτα στον πολιτικό και κοινωνικό αγώνα ανοικοδόμησης ενός κράτους, το οποίο οφείλει να μεριμνά για την ολοκληρωμένη προστασία του φυσικού μας πλούτου από τις δασικές πυρκαγιές, διαθέτοντας τις απαραίτητες πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στο φετινό πρόγραμμα εργάστηκαν 24 συντονιστές, μέλη της Ομάδας που ήταν υπεύθυνα για τη συντήρηση των τριών παρατηρητηρίων στους Νέους Πόρους, στην Πλάκα Λιτοχώρου και στον Έλαφο, αλλά και άνθρωποι που ήταν υπεύθυνοι για τις επαφές με τα σχολεία και τους πολιτιστικούς συλλόγους. Οι εθελοντές των παρατηρητηρίων ενημέρωσαν το φετινό καλοκαίρι για 23 περιστατικά φωτιάς, τα οποία αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ¨Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ" οφείλει να ευχαριστήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, τα Εκπαιδευτήρια Πλάτων που χρηματοδότησαν την κατασκευή του παρατηρητήριου της Πλάκας Λιτοχώρου, τις διευθύνσεις όλων των δημοτικών σχολείων που έχουν στηρίξει τη φετινή δράση, το Φωτοκύτταρο για τη δωρεά όλων των εγγράφων και των αναμνηστικών διπλωμάτων, τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τον κ. Καμανατζή που διέθεσε τα μηχανήματα του για την εκδήλωση τελετής λήξης, τη Χορωδία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και τον εκπαιδευτικό Δημήτρη Καραμούζα.
Επίσης, ευχαριστεί όλους τους πολίτες που συμμετείχαν ως εθελοντές και κάλυψαν τις βάρδιες στα τρία παρατηρητήρια.
Image 
Τιμήθηκαν για τη διαρκή και ανιδιοτελή προσφορά τους: Γ. Κωτίδης, Γ. Σαμοθράκης και Γ. Καρανίκας.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς έγινε αναφορά στις εργασίες διαμόρφωσης του Καπνικού Σταθμού, για την οποία εργάστηκαν δεκάδες εθελοντές. Στο πρόσωπο όλων των εθελοντών τιμήθηκαν για τη διαρκή και ανιδιοτελή προσφορά τους στη διαμόρφωση του χώρου τρία μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, ο Γιώργος Κωτίδης, ο Γιάννης Σαμοθράκης και ο Γιάννης Καρανίκας.

Δελτίο Τύπου και φωτογραφίες από την επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Γεώργιου Τσαμασλή στο περίπτερο της Εταιρίας Παροχής Αερίου στην 78η ΔΕΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα εγκαίνια του περιπτέρου της Εταιρίας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο περίπτερο της ΕΠΑ, ο κ. Τσαμασλής μίλησε με τον Υφυπουργό για θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη, ενώ ενημερώθηκε από τον διευθυντή εμπορικών δραστηριοτήτων της ΕΠΑ Λεωνίδα Μπακούρα για τις επενδύσεις που έγιναν και για αυτές που θα γίνουν την επόμενη 5ετία από την Εταιρία για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη χώρα μας, ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες.
Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα αδειοδότησης των εκσκαφών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και της αποκατάστασης των έργων από μέρους της ΕΠΑ, καθώς και για την ανάληψη ευθύνης από την Περιφέρεια για τη διεξαγωγή εξετάσεων πιστοποίησης υδραυλικών και τεχνικών καυστήρων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του φυσικού αερίου.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη χρήση φυσικού αερίου στην αυτοκίνηση, με αφορμή και τη λειτουργία του πρώτου σταθμού παροχής φυσικού αερίου ως καυσίμου στην ανατολική Θεσσαλονίκη (περιοχή Αεροδρομίου). Στο πλαίσιο αυτό, οι ειδικοί της ΕΠΑ ανέλυσαν στον κ. Τσαμασλή τα οφέλη από τη χρήση φυσικού αερίου στα αυτοκίνητα, καθώς και τα σχέδια τους για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων πρατηρίων που θα παρέχουν φυσικό αέριο.
«Η πλειοψηφία των βιομηχανιών, κυρίως στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιεί ήδη φυσικό αέριο, γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των ρύπων που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα, ενώ ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά επιλέγουν το φυσικό αέριο για τη θέρμανσή τους. Ακολουθώντας τις επιταγές της εποχής μας και της τεχνολογίας, που συνεχώς εξελίσσεται, είναι θετικό να υπάρχουν πηγές ενέργειας που είναι φιλικές προς το περιβάλλον και οικονομικές για την τσέπη του καθενός», σημείωσε ο κ. Τσαμασλής.




Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

«Ήχοι Σάλπιγγας στον Όλυμπο»

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ (ΟΡ.ΦΕ.Ο)
Φεστιβάλ Ολύμπου 2013                                                                          
Γραφείου Τύπου – Δημ. Σφήκας
Σανταρόζα 1 - 601 00 Κατερίνη
Τηλ: 6978 495134

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 13-14 Σεπτεμβρίου 2013



Μια υποστηριζόμενη από το Φεστιβάλ Ολύμπου εκδήλωση

Την ερχόμενη Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Σεπετμεβρίου θα γίνει στον Όλυμπο η εκδήλωση «Ήχοι Σάλπιγγας», που διοργανώνεται από την νεοϊδρυθείσα Αυστριακή Ένωση Βορείου Ελλάδος.

Πραγματοποιείται προς τιμή της ελληνοαυστριακής φιλίας και περιλαμβάνει ένα κοντσέρτο με μία ομάδα μουσικών από τη φημισμένη Salinenkappele Altaussee. Η εκδήλωση υποστηρίζεται και από το Φεστιβάλ Ολύμπου και θα παραβρίσκεται και η πρέσβειρα στην Ελλάδα κ. Melitta Schubert.

Παρόντα θα είναι και πολλά μέλη από την Αυστριακή Ένωση Ελλάδος, κυρίως από την Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή μεταξύ 14:00-15:00 στη στάση Πριόνια (σταθμός σνακ, πάρκνγγκ)  και στη συνέχεια θα γίνει ανάβαση με διανυκτέρευση –με ευχάριστους ήχους της μουσικής- στο καταφύγιο «Ζολώτας» (2-3 ώρες).

Το πρωινό του Σαββάτου θα γίνει επίσης ανάβαση στην κορυφή, στο Μύτικα, με τους ήχους των πνευστών σ’ αυτήν.

Για τη συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Μαρία Ζολώτα,  στο τηλ. 23520 81800.

                                                                         

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ

                                                   Πρόσκληση


Συνέντευξη τύπου παραχωρούν από κοινού η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Δίου- Ολύμπου,  για την  11η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων και Αγροτικής Τεχνολογίας, την Τρίτη  10  Σεπτεμβρίου 2013   και ώρα  14:00 μ.μ. στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ.  Σοφίας Μαυρίδου, στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας. (4ος όροφος, Διοικητήριο). Στη συνέχεια, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, κ. Ιωάννης Καζταρίδης, θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου για τις μαθητικές εκδηλώσεις « Ολύμπια τα εν Δίω» που  διοργανώνει   η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας  με τη συμμετοχή  και της Π.Ε.Πιερίας, στο αρχαίο θέατρο του Δίου Πιερίας.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

           ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
             ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
                          ΠΙΕΡΙΑΣ                                                          
     ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
                                                                                                          



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ



     
      Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου δεύτερου του Ν.2645/1998 σύμφωνα με το οποίο  «καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου, ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος και το Π.Δ. 304/2001 «οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου» (ΦΕΚ 207/τ.Α./21.9.2001), στο οποίο έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή, θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή.
      Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 και οι οποίες σύμφωνα με την απόφαση αρ. 32406 /12.08.2013 του Υπ. Εσωτερικών ορίζονται ως εξής:

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

      Ώρα 10:00. Στον Καθεδρικό Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως, μετά από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση.

      Ώρα 10:30. Στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, από τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Π.Ε Πιερίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον  Αστυνομικό Δ/ντή Π.Ε Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής, και το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης. Επίσης στεφάνια θα καταθέσουν εκπρόσωποι Προσφυγικών συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων ή άλλων φορέων που θα θελήσουν να τιμήσουν τη γιορτή αυτή.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 11:00.  Εκδήλωση για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στον εκθεσιακό χώρο της Αστικής Σχολής (πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο)

1.     Χαιρετισμοί Επισήμων
2.     Ομιλία από τον κ. Αντώνη Κάλφα για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
3.     Παραδοσιακά Μικρασιατικά τραγούδια από τις χορωδίες του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Εφέσου ο «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ» μαζί με το παραδοσιακό τμήμα της Δημοτικής χορωδίας Ι. Σακελαρίδης του Δήμου Δίου Ολύμπου.

Γενικά: Σε ότι αφορά την ιεροτελεστία παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.
      Τα θέματα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές..
       Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για τη διάθεση της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου και τη διευθέτηση του χώρου στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας.
      Από τη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μιχάλης Συμεωνίδης.
Σύλλογοι και Σωματεία της Π.Ε. Πιερίας που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνια θα πρέπει να το δηλώσουν στη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας , Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη, τηλ. 2351351261 μέχρι την Παρασκευή 13-9-2013 και ώρα 12:00'.

      Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.
  



                                                                                                      Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ   

           




                                                                                                                ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
& ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ  ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ




Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Θ.Χ.Π.Θ. "Άγιος  Παντελεήμων" σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Δήμο Δίου – Ολύμπου, οργανώνει
Εκδήλωση - Συνάντηση
με φορείς και πολίτες της τοπικής κοινωνίας της Πιερίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί
την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 18:30
στο πρώην camping Μινέρβα
(δίπλα στην αερογέφυρα Πλάκας Λιτοχώρου
 και πλησίον του camping Oλύμπιος Ζεύς)
 και το οποίο πρόκειται να μετατραπεί σε
Διεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Αυτονομία των ΑμεΑ
‘’Αθηνά’’.

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης
& Πρόνοιας εκπροσωπεί η Γ. Γραμματέας Πρόνοιας

κ. Έφη Μπέκου.

Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου | Μουσικοποιητικό αφιέρωμα στους ποιητές μας Γ. Σεφέρη και Οδ. Ελύτη



Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 στο Αίθριο του Αλεξανδρείου Ιδρύματος στο Ξηροκάμπι Λιτοχώρου

Με μία εκδήλωση μουσικής και ποίησης, αφιερωμένη στους δύο μεγάλους ποιητές μας Γιώργο Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη, ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Αίθριο του Αλεξανδρείου Ιδρύματος το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ..

Το ποιητικό μέρος παρουσιάζουν οι φιλόλογοι Δέσποινα Καρτσιούνα – Παπαζαχαρία, Γιώτα Τσολογιάννη και Νίκος Κολωνιάρης.

Η απαγγελία των ποιημάτων θα γίνει από τον Γιώργο Παπαϊωάννου και την Θεοδώρα Γερολιόλιου

Επιλογή μελοποιημένων ποιημάτων θα τραγουδήσει η Μαρίκα Φωτοπούλου.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη

Τέλος στα σχολεία «γκέτο» για τους Ρομά ζητά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο- Η Ελλάδα κωφεύει;


Τέλος στα σχολεία «γκέτο» για τους Ρομά ζητά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο- Η Ελλάδα κωφεύει;
Με δύο αποφάσεις κόλαφος  το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) καταδίκασε
 την Ελλάδα για τη λειτουργία σχολείων «γκέτο» στους Σοφάδες και στον Ασπρόπυργο[1] που 
συνιστούν  ανεπίτρεπτο εκπαιδευτικό διαχωρισμό κατά των παιδιών Ρομά. Το ΕΔΔΑ ζήτησε ρητά 
από την Ελλάδα, να θέσει τέλος στην παραβίαση και, στην υπόθεση Σαμπάνη, να μετεγγράψει σε άλλα 
δημόσια σχολεία όσα αιτούντα παιδιά είναι ακόμα σε σχολική ηλικία .
Οι Οικολόγοι Πράσινοι υπενθυμίζουμε στην ελληνική Πολιτεία ότι η υποχρέωση συμμόρφωσης στις 
αποφάσεις του ΕΔΔΑ είναι δεσμευτική. Και τούτο διότι με την προσχώρηση της Ελλάδος στην 
Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η τελευταία απέκτησε τυπική ισχύ υπέρτερη
 της ισχύος των τυπικών νόμων και όλων των κανονιστικών πράξεων της Διοίκησης.  Οι αλλεπάλληλε
ς καταδίκες με τα συνεπακόλουθα πρόστιμα που επιβάλλονται, υποδηλώνουν άρνηση συμμόρφωσης 
με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση, τη νομολογία του ΕΔΔΑ και τις αποφάσεις του. Ταυτόχρονα υ
ποδηλώνουν την συνεχή άρνηση της ελληνικής Πολιτείας να δεχθεί τους Ρομά ως ισότιμα 
μέλη της. Στην κατεύθυνση αυτή, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος
 απηύθυνε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (13.2.2012)[2] για το θέμα της εκπαίδευσης των 
παιδιών Ρομά στο Νομό Καρδίτσας, μετά από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για 
τη συνέχιση λειτουργίας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων, χωρίς να υπάρχει καμία αναφορά 
στην αναγκαία διασπορά των μαθητών του σε άλλα σχολεία. Στην απάντησή της η Ευρωπαϊκή 
Επιτροπή[3] αναφέρθηκε στην Οδηγία 2000/43/ΕΚ του Συμβουλίου, η οποία έχει ενσωματωθεί 
στην εθνική νομοθεσία και απαγορεύει τις άμεσες και έμμεσες διακρίσεις λόγω φυλετικής ή εθνοτικής
 καταγωγής στην εκπαίδευση, μεταξύ άλλων, τονίζοντας επίσης ότι τα μέτρα που ελήφθησαν στην 
προκειμένη την περίπτωση δεν συνέβαλαν στην αποτελεσματική κατάργηση του διαχωρισμού.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι, από κοινού με τις Συνεργαζόμενες Οργανώσεις και Κοινότητες για τα
 Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ρομά στην Ελλάδα (ΣΟΚΑΔΡΕ), που συντονίζει το Ελληνικό
 Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), ζητάμε από την Ελληνική Πολιτεία το

 αυτονόητο: Συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Γιατί η νέα κοινωνία 
για την οποία αγωνιζόμαστε ξεκινά από τα παιδιά. Και η αγωγή τους, από τα σχολεία.
Η Θεματική Ομάδα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων




H Beyonce, το καυτό σορτς και η… κυτταρίτιδα! Π

H Beyonce, το καυτό σορτς και η… κυτταρίτιδα!Κούκλα, fit αλλά όχι αψεγάδιαστη. Ναι, είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας
Είναι star και το ξέρει. Έχει όλα τα καλά του κόσμου. Είναι πανέμορφη, επιτυχημένη και με μεγάλη δόξα. Είναι ευτυχισμένη στο πλευρό του Jay-Z και χαζομαμά μιας γλυκιάς κορούλας, της Blue Ivy. Η Beyonce απαθανατίστηκε, λοιπόν, να εισέρχεται στο πολυτελές yacht της το οποίο ήταν αραγμένο στα νερά της Ibiza.

H όμορφη τραγουδίστρια κρατούσε στην αγκαλιά της την κορούλα της και προσπαθούσε να ισορροπήσει στα 15ποντα μποτάκια που είχε επιλέξει. Ναι, κάτι απλό βρε αδερφέ. Στη φωτό που βλέπετε αχνοφαίνεται η κυτταρίτιδα στα πόδια της. Οι paparazzi το σχολίασαν έντονα αλλά εμείς ένα πράγμα θα πούμε. Άνθρωπος είναι και εκείνη. Δε μπορεί να είναι αψεγάδιαστη.

Πάντως το νέο της look μας αρέσει πολύ. Δείτε φωτογραφίες από το πρόσφατο ταξίδι της στην παραπάνω gallery. Πώς σας φαίνεται;


Πηγή: http://www.queen.gr/

Οι πρώτες παρενέργειες, από την κατανάλωση ληγμένων και δήθεν ακίνδυνων τροφίμων, είναι εδώ!

Γράφει ο askordoulakos
«Ηλίθιος ονομάζεται το άτομο, που οι πράξεις του προκαλούν ζημιές σε ένα άλλο άτομο, ή σε μία ομάδα ατόμων, χωρίς το ίδιο να αποκομίζει κέρδη, ενώ είναι πιθανό να υφίσταται ακόμα και ζημίες. Είναι το πιο επικίνδυνο είδος ανθρώπου. Ο ηλίθιος είναι πιο επικίνδυνος από τον κακοποιό».
Carlo Cipolla: «Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας».
_________________
Την ώρα, που άρχισε η ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ, οδηγούσα… Επειδή άκουγα REAL FM στο ράδιο, στην αρχή νόμιζα ότι όσα άκουγα, ήταν κάποιο από τα επιτυχημένα χιουμοριστικά ρ/φ μοντάζ της «Ελληνοφρένειας», αλλά δυστυχώς διαψεύστηκα, με κίνδυνο να παρασύρω έναν παππού, που περπατούσε στην άκρη του δρόμου με μια τσάντα ψώνια στο χέρι. Την όμιλία την έχετε ακούσει όλοι. Νομίζω ότι κάπου σοκαριστήκατε, όπως κι εγώ. Δεν θυμάμαι τέτοιο πράγμα!
Ούτε καν ο χαζο-Γιωργάκης (ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς) δεν θα έκανε  τέτοια ομιλία. Είμαι σίγουρος, ότι θα αντιδρούσε, αν του έδιναν να εκφωνήσει τέτοιο κείμενο στη ΔΕΘ.
Χωρίς υπερβολές, κατά την ταπεινή μου γνώμη, η ομιλία του Σαμαρά αποτελεί πρωτοφανές μνημείο γελοίου ψεύδους (πόσες πολυεθνικές είπε, ότι συνωστίζονται στα σύνορά μας προκειμένου να μπουν στη χώρα και να επενδύσουν;), ηλιθιότητας (μόνο ένας ξεκάθαρα ηλίθιος θα καταδεχόταν-με τέτοια ιδιότητα και σ΄αυτήν την ηλικία- να ξευτιλίζεται σε θέαση τόσων πολλών ανθρώπων, λέγοντας πράγματα, τα οποία δεν θα΄λεγε ούτε ο τρελλο-Μπρίλης στα «ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ»), απελπισίας, πανικού και δοσιλογισμού για την πρόσφατη (200ετή) πολιτική Ιστορία της Ελλάδας!
Εκτός κι αν ισχύει αυτό, που έγραψε ο Θανάσης Καρτερός στο “Κουτί της Πανδώρας”, οπότε πάω πάσο και σέβομαι τα γούστα του φερόμενου κι ως «Έλληνα Πρωθυπουργού».
Καλαματιανός είναι άλλωστε…
Ό,τι κι αν ισχύει πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι η σημερινή ομιλία Σαμαρά αποδεικνύει με σκληρό τρόπο, πως αυτή τη στιγμή, η χώρα βρίσκεται στα χέρια, ίσως της πιο αδίστακτης, της πιο ηλίθιας, της πιο εθελόδουλης, της πιο διεστραμμένης και της πιο ψυχοπαθούς πολιτικής συμμορίας, που’ χει δει αυτός ο τόπος. Άνθρωποι τοιούτου επιπέδου και τοιούτου αξιακού περιεχομένου, μετεξελίσσονται σε λίαν επικίνδυνους κακοποιούς, όταν παίρνουν εξουσία στα χέρια και προτιμώνται πάντα από κατοχικές-αποικιακές δυνάμεις, προκειμένου να διεκπεραιωθεί η…τρέχουσα πολιτική στην –υπό κατοχή-χώρα.
Οι επικυρίρχοι έχουν φυτέψει (μετά από πολυετή και στοχευμένη προσπάθεια των ΜΜΕ) στην πολιτική τύπους σαν το Σαμαρά, τον Άδωνι, το Σταυρίδη, το Βενιζέλο, τον Ψαριανό, το Λοβέρδο, τη Ντόρα, τους ξάδελφους Κεδίκογλου κλπ, όπως έκαναν και πριν από 70 περίπου χρόνια σ’όλην την κατεχόμενη Ευρώπη, αφού, όπως είχε πει και το ίδαλμα του Μιχαλολιάκου, Α. Χίτλερ, «… σε κάθε τόπο θα βρεθούνε κάμποσα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα, που θα εξυπηρετήσουν πρόθυμα τους σκοπούς μου, γιατί αυτό θα είναι ο μόνος τρόπος για να αναδειχτούν και να πλουτίσουνε στη χώρα τους….».
Στην παρούσα φάση, φαίνεται ότι οι κατακτητές της χώρας έχουν επιλέξει, ως πολιτικό τμήμα των κατοχικών τους δυνάμεων, τα χειρότερα πνευματικά και ηθικά κατακάθια, που έχει έχει γεννήσει το πολιτικό σύστημα μιας τόσο εξαρτημένης και ξεζουμισμένης χώρας, όπως η δική μας (αλήθεια,πως θα αισθανόντουσαν οι Γερμανοί, αν η…αντίστοιχη Αρβελέρ της Γερμανίας χαρακτήριζε τον Υπ. Υγείας της χώρας τους, «παράδειγμα βλακείας»;).
Κι όλα αυτά, σε συνδιασμό με τη σημερινή παρουσία του Σαμαρά, αποτελούν άκρως ανησυχητικές ενδείξεις, για τις προθέσεις και τους στρατηγικούς στόχους της αποικιοκρατίας στην Ελλάδα…
Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του Μετώπου!

Δήλωση της Μέρκελ ξεσκεπάζει την απάτη Παπανδρέου

Αυτή η δήλωση της Μέρκελ αρκεί για να κλείσει την συμμορία του μνημονίου φυλακη για το υπόλοιπο της ζωής τους 

Τι μας λέει λοιπόν η Μέρκελ; Ότι η Ελλάδα πρέπει να μειώσει το χρέος της στο 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022.
Να το φτάσει δηλαδή σε λίγο μεγαλύτερο επίπεδο από ότι το άφησε ο …Καραμανλής το 2009!!!

Δηλαδή η συμμορία Παπανδρέου και όσοι την φυγαδεύουν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν ένα ολέθριο σχέδιο με πρόσχημα το έλλειμα, που στο τέλος της ημέρας ΟΥΔΕΙΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ!

Αντίθετα, μόνοι τους το έφεραν στο τραπέζι, μόνοι τους άρχισαν τους τιτανικούς και την τεχνητή διόγκωση του και ολοκλήρωσαν το σχέδιο με την χάλκευση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ για να “τεκμηριώσουν” αυτό που οι ίδιοι δημιούργησαν!

Ενώ λοιπόν εξαπατούσαν τους πάντες (με συνεργούς και σχέδιο βεβαίως) για τον μύθο του ελλείματος, ευλαβικά εκτίναξαν το δημόσιο χρέος που είναι και το κύριο ζητούμενο σε κάθε κράτος, επιχείρηση, μπακάλικο κλπ.

Όχι μόνον το εκτίναξαν αλλά το μετέτρεψαν σε ενυπόθηκο από ομολογιακό, σε ξένο δίκαιο! Κοινώς χρέωσαν την χώρα ΔΟΛΙΩΣ, δένοντας την χειροπόδαρα! Το χρέος επί του ΑΕΠ για το 2013, αναμένεται να φτάσει στο ιλιγγιώδες 171,9%!

Όλα αυτα μετά τα μέτρα εξαθλίωσης, μετά την ληστεία του PSI, την διάλυση της πραγματικής οικονομίας και επαναλαμβάνουμε ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ ΣΕ ΞΕΝΟ ΔΙΚΑΙΟ!

Έρχεται λοιπόν σήμερα η Μαντάμ Μέρκελ και θέτει ως κριτήριο επιτυχίας την μείωση του χρέους στα επίπεδα του κακού Καραμανλή, πράγμα βεβαίως ΑΔΥΝΑΤΟ, εκεί που το έφτασαν και με την παρούσα κατάσταση της οικονομίας.

Βέβαια η Μέρκελ δεν είχε κανένα πρόβλημα με το έγκλημα του μνημονίου, αφού η Γερμανική οικονομία κέρδισε δεκάδες δις από την κρίση ενώ παράλληλα ξεφορτώθηκε όλα τα Ελληνικά κρατικά ομόλογα, εισπράττοντας το τίμημα ΜΕΤΡΗΤΑ και στο ακέραιο από τα δάνεια του μνημονίου.

Το ερώτημα είναι πως η συμμορία του μνημονίου παραμένει ακόμα ελεύθερη μετά (και) από αυτή την ομολογία…

Μη πεθάνεις τώρα…

Τι σου ζητάνε ρε;
Να μείνεις ζωντανός!

Τώρα ξεδιπλώνεται το success σήριαλ με τους κινέζους, τους εταίρους, τους επενδυτές, τα πλεονάσματα!
Τώρα νοικοκυρευόμαστε με κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων, δημόσιων επιχειρήσεων!
Τώρα ξεσκαρτάρουμε το δημόσιο!
Τώρα αφήνουμε απλήρωτους 1.000.000 "τυχερούς", που δουλεύουν -ακόμα- στον ιδιωτικό! 

Τι σου ζητάνε ρε;
Να μείνεις ζωντανός! 
Να τρέφεσαι με φτηνότερα ληγμένα στα super ή και τζάμπα από τους σκουπιδοτενεκέδες!
Να φαρμακώνεσαι με γεννόσημα!
Να πληρώνεις 25άρικα να μπεις σε νοσοκομείο!

Τι σου ζητάνε ρε;
Να πάψεις να ‘σαι μίζερος και Γκρινιάρης!
Να στηρίξεις την εθνική κυβέρνηση στον τιτάνιο αγώνα που δίνει!
Να πληρώνεις τους φόρους και τα χαράτσια σου!
Κι αν δεν έχεις, να πουλήσεις το σπίτι σου.
Κι αν δεν μπορείς, να στο κατασχέσει η τράπεζα. Η εφορία!

Μη πεθάνεις τώρα!
Κρατήσου μέχρι την άνοιξη.
Τότε θα πλακώσει η ανάπτυξη!
Και οι εκλογές!
Μείνε ζωντανός...
Να βολεύονται οι τραπεζίτες, οι τοκογλύφοι, η κυβερνητική Συμμορία!
Τότε... άνοιξη κι αφού τους ξαναψηφίσεις δικαιούσαι μερίδιο του πλεονάσματος!
Τρία γραμμάρια γιαούρτι παραπάνω κι εφτά σπόρους σουσάμι...

Είσαι ζωντανός ρε! Ακόμα!
Δώσε τη δική σου απάντηση στους ξενόδουλους "κυβερνήτες". Στα άπληστα Αφεντικά.

Βγες στο Δρόμο. Πάλεψε. Αγωνίσου.
Γκρέμισε τους.
ΤΩΡΑ. 
Αύριο θα ‘ναι αργά. Θα ‘χεις πεθάνει... 

Πηγή «Πολιτικό Κοράκι»