ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Δήμοι: 616 οργανικές θέσεις λιγότερες σε μια μέρα


Σε κατάργηση οργανικών θέσεων στους δήμους προχωράει η κυβέρνηση, την ώρα που, υποτίθεται, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αυτοαξιολόγηση δομών στους ΟΤΑ.
Με χθεσινές ΚΥΑ που υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταργούνται 616 οργανικές θέσεις σε τέσσερις δήμους και τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Συγκεκριμένα, καταργούνται:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ STAR: Παραπέμπονται 2160 επίορκοι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ STAR: Παραπέμπονται 2160 επίορκοι! Παραπέμπονται επιτέλους 2160 "επίορκοι" του Δημοσίου !
Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται συγκεκριμένα να εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τους επίορκους και πειθαρχικά ελεγκτέους δημοσίους υπαλλήλους.
Όπως αποκαλύπτει κατ' αποκλειστικότητα το STAR, παραπέμπονται στα Πειθαρχικά 2160 υπάλληλοι, από τους οποίους οι 970 σε καθεστώς απόλυσης ή υποχρεωτικής αργίας.
Μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί περίπου 750 αποφάσεις που αφορούν στο 40% των περιπτώσεων πουλίμναζαν από το 2007. Πολλές από αυτές είχαν εκδοθεί επί υπουργίας Μανιτάκη.

12-13-14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ




ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ

Στα πλαίσια της 2ης μέρας του Κεντρικού Φεστιβάλ της περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχει χώρος όπου θα μαζευτούν χρήματα, ρουχισμός, τρόφιμα και σχολικά είδη, με σκοπό να διανεμηθούν σε οικογένειες από τις κατά τόπους Λαϊκές Επιτροπές.
Ειδικά στις μέρες μας, όπου τεράστιος αριθμός εργατικών- λαϊκών οικογενειών δε μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδης ανάγκες, είναι απαίτηση των καιρών να υψωθεί ένα τείχος ταξικής αλληλεγγύης απέναντι στην εξουσία που στο όνομα της κερδοφορίας αφήνει μέχρι και παιδιά νηστικά.

Αυτοί που μας παίρνουν το φαί, μας δίνουν αποφάγια…

Η αστική τάξη για να σώσει το τομάρι της δίνει τα πάντα ώστε να μην συνειδητοποιηθεί πλατιά απ' τον λαό ότι είναι ακριβώς η ύπαρξή της το εμπόδιο για την καταπολέμηση και της πείνας και της ανεργίας και όλων των άλλων που ταλανίζουν τους ανθρώπους του μόχθου.
Η φιλανθρωπία που προβάλλουν, έχει σκοπό να αποδεχτεί ο λαός τη κατάσταση, να συνηθίσει με τη φτώχεια και την επαιτεία, να κυνηγάει ένα πιάτο φαί και όχι όλα όσα του ανήκουν.
Αυτό το στόχο έχουν όλα τα κόμματα που μιλούν για διαχείριση ΄΄εντός των τειχών΄΄.  Από τη Ν.Δ. τη Χ.Α. και το Σύριζα, ότι όνομα και να δώσουν στη φιλανθρωπία, ακόμα και αν τη περιτυλίξουν με το όνομα ταξική αλληλεγγύη από τη στιγμή που θέλουν να διαχειριστούν αυτό το σύστημα, θέλουν και το λαό να συνηθίζει με αυτές τις καταστάσεις που ζει σήμερα.

Τι σημαίνει για τους κομμουνιστές αλληλεγγύη:

Η αποστολή ταξικής αλληλεγγύης  έχει όχι την παροχή πρόσκαιρης βοήθειας και μόνο, αλλά να συνεγείρει αγωνιστικά τους ανθρώπους του μόχθου να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν, να θέσουν τέρμα στην ανισότητα και την αδικία.
Οι κομμουνιστές παλεύουμε για έναν άλλο κόσμο. Δεν θέλουμε να διαχειριστούμε το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης που ζούμε σήμερα, γιατί πάντα θα γεννά ανέργους, άστεγους, νηστικούς, εργάτες που δεν θα μπορούν να καλύπτουν βασικές ανάγκες. Εμείς παλεύουμε για την εξουσία που είναι πιο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ. Τη σοσιαλιστική εξουσία, όπου εργοστάσια, επιχειρήσεις, χωράφια, όλος ο πλούτος θα τίθενται στην υπηρεσία του λαού γιατί πολύ απλά αυτός θα είναι που θα εξουσιάζει.
Άρα και η αλληλεγγύη για τους κομμουνιστές έχει τελείως διαφορετικό νόημα από αυτό που πάνε να δώσουν τα υπόλοιπα κόμματα και η αστική τάξη που υπηρετούν. Εμείς λέμε πως πιασμένοι σφιχτά μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο στην κάλυψη άμεσων αναγκών και όλοι μαζί την τάξη μας να αποτινάξει τα δεσμά της εκμετάλλευσης και να ανοίξει έναν δρόμο ανάπτυξης όπου οι λαϊκές ανάγκες και η ικανοποίησή τους θα είναι στο επίκεντρο.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Αυτό το μήνυμα στέλνουν οι κομμουνιστές σήμερα, ενώνοντας το με το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ. ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΄ΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΡΟΥΧΑ, ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ  ΚΑΙ ΩΡΑ 6μ.μ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕ

ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
& ΠΡΟΝΟΙΑΣ




Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Θ.Χ.Π.Θ. "Άγιος  Παντελεήμων" σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Δήμο Δίου – Ολύμπου, οργανώνει
Εκδήλωση - Συνάντηση
με φορείς και πολίτες της τοπικής κοινωνίας της Πιερίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί
την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 18:30
στο πρώην camping Μινέρβα
(δίπλα στην αερογέφυρα Πλάκας Λιτοχώρου
 και πλησίον του camping Oλύμπιος Ζεύς)
 και το οποίο πρόκειται να μετατραπεί σε
Διεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Αυτονομία των ΑμεΑ
‘’Αθηνά’’.

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης
& Πρόνοιας εκπροσωπεί η Γ. Γραμματέας Πρόνοιας
κ. Έφη Μπέκου.




ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


     
      Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου δεύτερου του Ν.2645/1998 σύμφωνα με το οποίο  «καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου, ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος και το Π.Δ. 304/2001 «οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου» (ΦΕΚ 207/τ.Α./21.9.2001), στο οποίο έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή, θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή.
      Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 και οι οποίες σύμφωνα με την απόφαση αρ. 32406 /12.08.2013 του Υπ. Εσωτερικών ορίζονται ως εξής:

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

      Ώρα 10:00. Στον Καθεδρικό Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως, μετά από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση.

      Ώρα 10:30. Στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, από τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Π.Ε Πιερίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον  Αστυνομικό Δ/ντή Π.Ε Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής, και το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης. Επίσης στεφάνια θα καταθέσουν εκπρόσωποι Προσφυγικών συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων ή άλλων φορέων που θα θελήσουν να τιμήσουν τη γιορτή αυτή.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 11:00.  Εκδήλωση για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στον εκθεσιακό χώρο της Αστικής Σχολής (πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο)

1.     Χαιρετισμοί Επισήμων
2.     Ομιλία από τον κ. Αντώνη Κάλφα για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
3.     Παραδοσιακά Μικρασιατικά τραγούδια από τις χορωδίες του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Εφέσου ο «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ» μαζί με το παραδοσιακό τμήμα της Δημοτικής χορωδίας Ι. Σακελαρίδης του Δήμου Δίου Ολύμπου.

Γενικά: Σε ότι αφορά την ιεροτελεστία παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.
      Τα θέματα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές..
       Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για τη διάθεση της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου και τη διευθέτηση του χώρου στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας.
      Από τη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μιχάλης Συμεωνίδης.
Σύλλογοι και Σωματεία της Π.Ε. Πιερίας που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνια θα πρέπει να το δηλώσουν στη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας , Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη, τηλ. 2351351261 μέχρι την Παρασκευή 13-9-2013 και ώρα 12:00'.

      Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.
  



                                                                                                      Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ   

           




                                                                                                                ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

"Δεν είναι σκάρτοι οι μαθητές, σκάρτος είναι ο κόσμος τους!"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ


Έχεις εμπειρία από το σημερινό σχολείο αλλά και από την κατάσταση που βρίσκεται η οικογένειά σου. Χρειάζεται σίγουρα αλλαγές, αλλά οι αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι προς το χειρότερο και με παλιά υλικά.
Σκέψου: Μπορεί η κυβέρνηση των βιομηχάνων και των επιχειρηματιών , που τσακίζει της ζωές μας, να θέλει όλους τους νέους μορφωμένους, με βάση την ανάπτυξη της γνώσης, της τεχνολογίας και της επιστήμης;
Προβληματίσου! Η κυβέρνηση λέει ότι αναβαθμίζει το μορφωτικό ρόλο του Λυκείου. Ισχύει;
ΟΧΙ! Η όποια γενική μόρφωση σταματάει ουσιαστικά στο γυμνάσιο. Γενικεύουν τις επανωτές εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα σε όλες τις τάξεις και στα Γενικά και στα Επαγγελματικά Λύκεια. Δηλαδή η χαρά των φροντιστηρίων .
Φτιάχνουν ένα σχολείο με εξοντωτικά προγράμματα που σπρώχνει στην παπαγαλία και την αποστήθιση, που προσφέρει αποσπασματικές γνώσεις και που μετατρέπεται σε εξεταστικό κέντρο για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε αντίθεση με το σκοπό για ουσιαστική και πλήρη γνώση.
Με πανελλήνιες όχι σε 4 αλλά σε δεκάδες μαθήματα από την αρχή, μέχρι και αφού τελειώσει κάποιος το σχολείο, αφού από την Α’ Λυκείου υπολογίζεται η βαθμολογία για το πέμπτο βαθμό που βάζουν για την εισαγωγή σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Θέλουν να οδηγήσουν στην κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, να ξεσκαρτάρουν από πιο νωρίς τους μαθητές με βάση το πόσο βαστάει η τσέπη τους, να τους δίνουν ψευτοκατάρτιση, λεία στις επιχειρήσεις μέσω της μαθητείας.
Η κυβέρνηση λέει ότι θα αντιμετωπιστεί η ανεργία της νεολαίας. Ισχύει;
ΟΧΙ! Η ανεργία είναι ένα πράγμα με τον καπιταλισμό! Αξιοποιούν την ανεργία για να σε εκβιάσουν. Για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι πιο φθηνά και περισσότερο και οι άνεργοι να είναι έτοιμοι να παραιτηθούν από κάθε δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή.
Ούτε η μετατροπή του Λυκείου σε εξεταστικό κέντρο, ούτε η σύνδεση του νέου Επαγγελματικού Λυκείου με την αγορά εργασίας και την μαθητεία θα αντιμετωπίσουν την ανεργία.
Η επαγγελματική εκπαίδευση που φτιάχνουν προσφέρει ψευτοκατάρτιση, είναι υποβαθμισμένη, με προγράμματα σπουδών - δεξιότητες και εργαστήρια σε πολλές περιπτώσεις ξεπερασμένα, πτυχία - διαβατήρια για την ανεργία.
Δημιουργούν και καταργούν ειδικότητες στα ΕΠΑΛ όχι με βάση τις ανάγκες που έχει η κοινωνία αλλά με βάση τις ανάγκες για την κερδοφορία των εκμεταλλευτών.
Με τη μαθητεία επιδοτούν τους επιχειρηματίες, προσφέρουν φτηνά και ευέλικτα εργατικά χέρια, ανταλλακτικό στη μηχανή του κέρδους και του ανταγωνισμού των επιχειρήσεων.
Θέλουν να μάθουν τους νέους να μην έχουν καμία απαίτηση από τη ζωή, να μη διεκδικούν μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα.
Μας θέλουν είτε με απολυτήρια και πτυχία - είτε χωρίς δούλους για 400 ή 300 ευρώ. Δούλοι του 21ου αιώνα όμως δε θα γίνουμε!
Κανένας μαθητής, δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση. Τώρα πρέπει να οργανωθεί η πάλη σε κάθε σχολείο.

·         Να γενικευτεί η συζήτηση, η ενημέρωση για το νέο νόμο και την κατάσταση που διαμορφώνεται μέσα στα σχολεία, στη ζωή και το μέλλον μας. Για τα ψεύτικα επιχειρήματα της κυβέρνησης που τα αναπαράγει και μερίδα καθηγητών. Για το σχολείο και τη μόρφωση που ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες, με ενιαίο δημόσιο και δωρεάν 12χρονο σχολείο, με αναβαθμισμένη επαγγελματική εκπαίδευση μετά από αυτό.
·         Να μη γίνει κανένα μάθημα τις πρώτες δέκα μέρες. Όπου υπάρχει καθηγητής που δεν απεργεί, να μην δεχτούμε να κάνει μάθημα αλλά να γίνονται κι εκεί οι συζητήσεις. Να ενημερωθούν όλοι οι μαθητές, είτε μέσα στην τάξη, είτε με αποχή στα προαύλια, στα διαλλείματα και να οργανωθεί ο αγώνας.
·         Επειδή ακόμα δεν έχουν εκλεγεί 15μελή και 5μελή, να πάρουν την πρωτοβουλία μαθητές, είτε ήταν πέρσι εκλεγμένοι, είτε όχι, όσοι θέλουν δηλαδή να μπουν μπροστά για την οργάνωση της συζήτησης και την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Μέσα σε κάθε σχολείο να φτιαχτούν αγωνιστικές επιτροπές. Δεν χρειάζεται να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό, να συγκροτηθούν από όσους μαθητές θέλουν, για να οργανώσουν τον αγώνα.
·         Να φτιαχτούν κείμενα – ανακοινώσεις από τους ίδιους τους μαθητές κάθε σχολείου ενάντια στο νόμο και την κατάσταση που επικρατεί στην εκπαίδευση σε κάθε σχολείο και ιδιαίτερα στα ΕΠΑΛ με αιτήματα , στόχους πάλης.
Η ΚΝΕ προτείνει βασικούς στόχους πάλης:
1.      Όχι στα εξαντλητικά ωράρια, τα φροντιστήρια, τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις.
2.      Να μη μετράει ο βαθμός Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου σε Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ για την πρόσβαση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ μέσα από πανελλαδικές εξετάσεις ή και χωρίς αυτές.
3.      Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά και ανεξάρτητα από το τέλος του Λυκείου, με ευθύνη του κράτους και όχι των Πανεπιστημίων. Δικαίωμα επανάληψης των εξετάσεων για εισαγωγή όσες φορές θέλει ο καθένας. Κατοχύρωση βαθμολογίας (να μη χρειάζεται να δίνονται κάθε φορά και τα 4 μαθήματα)
4.      Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα στα ΕΠΑΛ και να μην απολυθεί κανένας καθηγητής. Κατάργηση του έτους μαθητείας ως τσάμπα εργασία για τα αφεντικά, πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση. Πτυχίο στα τρία χρόνια. Κατάργηση κάθε πιστοποίησης, το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για το επάγγελμα.
5.      Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία. Χρηματοδότηση τώρα των σχολείων. Όχι στα 30άρια τμήματα. Δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Ένα γεύμα για τους μαθητές με ευθύνη και χρηματοδότηση των δήμων. 
·         Να οργανωθούν με κάθε τρόπο Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία.
·         Να αξιοποιηθεί η εβδομάδα των απεργιών και μέχρι τέλος του μήνα για συζήτηση, γενικές συνελεύσεις, οργάνωση δραστηριότητας και κινητοποιήσεων.
·         Σε κάθε δήμο να οργανωθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε δευτεροβάθμιες διευθύνσεις, σε δημαρχεία και κλεισίματα δρόμων.
·         Τα σχολεία κάθε δήμου να οργανωθούν μεταξύ τους, για κοινή δράση, κοινή απάντηση, συντονισμό ενεργειών.
 Ο αγώνας χρειάζεται να στραφεί ενάντια στο νέο σχολείο, στα αντιλαϊκά μέτρα που βασανίζουν εμάς και τις οικογένειες μας , την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία συναποφασίζουν την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική. Δεν πρέπει να καπελωθεί από δυνάμεις που παλεύουν για να έρθει μια άλλη αντιλαϊκή κυβέρνηση, στα πλαίσια της ΕΕ και του σημερινού συστήματος. Που λένε μεγάλα λόγια αλλά κάνουν μικρές πράξεις.

 Στόχος της ΚΝΕ είναι να φουντώσουν οι μαθητικοί αγώνες πανελλαδικά , με ενιαίους στόχους και μορφές πάλης (ενιαία συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας, καταλήψεις, αποκλεισμούς μεγάλων δρόμων κλπ) , να γίνουν βήματα στην οργάνωση του μαθητικού κινήματος, με αγωνιστικά μαθητικά συμβούλια, με πολύμορφες δραστηριότητες μέσα στα σχολεία, με συντονισμό των μαθητών με τον αγωνιζόμενο εργαζόμενο λαό.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ 3 on 3 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ ΑΡΧΕΛΑΟ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη]



Το Σαββατοκύριακο στην Πλατεία Ελευθερίας




Μαζί και το τμήμα Badminton (αντιπτέριση)
Το πιο γρήγορο άθλημα ρακέτας στο κόσμο σε περιμένει να το ανακαλύψεις.. Είσαι μέσα;

Σάββατο 10:00 Κυριακή στις 11:00 Πλατεία Ελευθερίας

«Φρένο» στη μεταφορά 6.500 μαθητών

Stop στις μεταφορές μαθητών έβαλαν τα μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης, μέχρι να λάβουν τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να ισχύσουν οι νέες κάθετες μειώσεις των αμοιβών τους, κατά 35% έως 60%, που προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του περασμένου Ιουνίου.
Μόνο στο νομό Θεσσαλονίκης, τα μέλη του συνδέσμου μεταφέρουν 6500 μαθητές, μεταξύ των οποίων άτομα με αναπηρία, πολλά από τα οποία αδυνατούν να κινηθούν προς το σχολείο τους, λόγω έλλειψης δρομολογίων αστικών συγκοινωνιών ή ανεπάρκειας οχημάτων με την απαιτούμενη υποδομή, δηλώνει στο ΑΠΕ  ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Μιχαήλ Πεζίκογλου.
Πρόσθεσε ότι αντιλαμβάνεται το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται (σ.σ. σήμερα, ημέρα του αγιασμού στα σχολεία δεν έγιναν τα προβλεπόμενα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών), αλλά και οι ίδιοι οι μεταφορείς βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς με τις νέες μειώσεις δεν θα καλύπτουν πια ούτε τα έξοδα των καυσίμων.

«Μαμά, γιατί δεν με ακούς;… Δε θέλω να ξαναπάω σχολείο!!»

της Βασιλικής κ. Μαργέτη, Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπεύτριας, MSc
Αρκετά συχνά οι γονείς έχουν να αντιμετωπίσουν μια έντονη περιστασιακή απροθυμία του παιδιού τους να πάει στο σχολείο. Η συμπεριφορά αυτή συνήθως συνοδεύεται με διαμαρτυρίες οι οποίες...
μπορεί να μην έχουν παρατεταμένη ένταση κ διάρκεια και να εξασθενήσουν σχετικά γρήγορα. Αντίθετα, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις παιδιών, η άρνηση για το σχολείο είναι κατηγορηματική και είναι πιθανό να προκαλέσει πανικό στο παιδί που φοβάται να αποχωριστεί το σπίτι του. Η χαρακτηριστική αυτή επίμονη άρνηση για το σχολείο συναντάται με τον όρο «σχολική φοβία ή σχολειοφοβία» και περιγράφεται από τους ειδικούς ως έντονος και παράλογος φόβος του παιδιού σχετικά με το σχολείο και τη σχολική ζωή.

Πως διαχωρίζεται η απλή απροθυμία για τη σχολική φοίτηση από τη σχολική φοβία;

 Στην περίπτωση της σχολειοφοβίας,

 Χρειάζεται να έχει προηγηθεί επίμονη προσπάθεια των γονέων για μεγάλο χρονικό διάστημα να μεταπείσουν το παιδί χωρίς αποτέλεσμα

 Το παιδί συνήθως ταλαιπωρείται από το άγχος και το φόβο του ή από την ανησυχία να αφήσει το σπίτι του και να πάει σχολείο, γνωστό ως «άγχος αποχωρισμού»

 Εμφανίζει σωματικά συμπτώματα άγχους από τα οποία ανακουφίζεται και χαλαρώνει σε μέρες που δεν έχει σχολείο όπως τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες

 Το παιδί ενώ θέλει να πάει σχολείο νιώθει ότι δεν μπορεί εξαιτίας ενός παράλογου φόβου που νιώθει για κάτι που υπάρχει ή συμβαίνει στο σχολείο. Μάλιστα, αυτή θεωρείται η πιο σημαντική διαφορά της σχολικής φοβίας με το λεγόμενο «σκασιαρχείο».

Χαρακτηριστικά του παιδιού με σχολική φοβία:

 Επανειλημμένη και επίμονη άρνηση για το σχολείο

 Δεν εντοπίζεται άλλη παθολογική συμπεριφορά

 Αγχώνεται εύκολα με αποτέλεσμα να εκδηλώνει το άγχος αυτό στο σώμα του με συμπτώματα όπως κοιλιακές διαταραχές, ναυτίες κ εμετούς, πονοκεφάλους, διάρροια, πονόλαιμο

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι όταν το παιδί απουσιάζει συχνά από το κλίμα του σχολείου;

Οι επιπτώσεις της συχνής και παρατεταμένης απουσίας από το σχολείο είναι αρνητικές και έχουν ως αποτέλεσμα:

 Να χάνεται η επαφή του παιδιού με τους φίλους κ τους συνομήλικους

 Να μην εκτίθεται σε κοινωνικά ερεθίσματα με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η εκπαίδευση του σε κοινωνικές δεξιότητες

 Να χάνει μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής ύλης

 Να μην μαθαίνει να φέρνει εις πέρας τις σχολικές υποχρεώσεις

Ποια βήματα χρειάζεται να ακολουθήσουν οι γονείς του σχολειοφοβικού παιδιού;

 Είναι σημαντικό να είναι υπομονετικοί κ να δείχνουν κατανόηση για τη δυσκολία του παιδιού τους

 Να είναι συνεπείς κ σταθεροί στη συμπεριφορά τους

 Να βεβαιωθούν ότι τα παράπονα του παιδιού τους είναι αληθινά και να το κρατήσουν σπίτι αν διαπιστώσουν ότι είναι πραγματικά άρρωστο και δεν μπορεί να πάει σχολείο

 Αν όχι, τότε θα είναι χρήσιμο να προσπαθήσουν να εντοπίσουν την αιτία ή το ερέθισμα εκείνο που προκαλεί στο παιδί μια υπέρμετρη ανησυχία ή φόβο που έχει συνδεθεί με το σχολείο

Ένας αποτελεσματικός τρόπος να το πετύχουν αυτό είναι ακούγοντας προσεκτικά αυτά που τους λέει το παιδί και προσπαθώντας να καταλάβουν τι πραγματικά είναι αυτό που προσπαθεί να τους εξηγήσει. Αφού διερευνήσουν τις πηγές του άγχους ή του φόβου του παιδιού, καλό θα είναι να το συζητήσουν μαζί του σε μια προσπάθεια να «απομυθοποιήσουν» αυτό που προκαλεί τόσο άσχημα συναισθήματα. Είναι καλό να αποφεύγονται απαξιωτικές ή κοροϊδευτικές λέξεις και φράσεις για αυτό που βιώνει το παιδί που φοβάται.

Αντί αυτού, οι γονείς θα μπορούσαν να ζητήσουν από το παιδί να εκτεθεί σε αυτό που το φοβίζει και να είναι μαζί του ώστε να νιώθει ασφάλεια και όχι απειλή. Με λόγια υποστηρικτικά και με ενθαρρυντική στάση, οι γονείς χρειάζεται να εκπαιδεύσουν το παιδί τους πώς να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τους φόβους του. Τέλος, η καλή και ουσιαστική συνεργασία των γονέων και του σχολείου θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια του παιδιού να απεμπλακεί από τους ενοχλητικούς και παράλογους φόβους του.

Apple: Η μετοχή της σημείωσε πτώση λίγες ώρες μετά την χθεσινή παρουσίαση!

Μπορεί χθες με κάθε επισημότητα η Apple να μας παρουσίασε το νέο iPhone 5S και την φθηνότερη του έκδοση το iPhone 5c και οι μεγαλύτεροι πλειοψηφία του κοινού να ήταν...
ευχαριστημένη αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις αγορές.

Λίγες ώρες λοιπόν μετά την παρουσίαση της Apple η μετοχή της εταιρείας σημείωσε πτώση, στην αρχή η αξία των μετοχών της εταιρείας έπεσαν κατά 2.28% ενώ λίγο αργότερα είχαμε και άλλη πτώση της τιμής της μετοχής της τάξεως του 2.31%.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η Apple έχασε περίπου 20 δισεκατομμύρια από την κεφαλαιοποίηση της ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο ακόμα και για εταιρίες κολοσσούς όπως η Apple.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι επενδυτές δεν ήταν ευχαριστημένοι με αυτό που παρουσίασε η εταιρεία για αυτό είχαμε πτώση της τιμής της μετοχής, όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από την μελλοντική πορεία των δυο νέων μοντέλων της Apple και πως θα τα πάει η εταιρεία στο άνοιγμα της στην Κίνα.

Περπατήστε σωστά με τα τακούνια σας

Μπορεί τα τακούνια να αναδεικνύουν την θηλυκότητα μιας γυναίκας, αλλά όταν δεν ξέρει να τα περπατήσει, τότε το αποτέλεσμα είναι περισσότερο αρνητικό, παρά ελκυστικό. Γι’ αυτό αν δεν είστε συνηθισμένη ή φοράτε για πρώτη φορά τακούνια, καλό θα ήταν να δείτε τις 10 χρήσιμες συμβουλές που ακολουθούν και να τις χρησιμοποιήσετε και να τελειοποιήσετε το περπάτημα σας!

1. Περπατήστε πατώντας πρώτα στο τακούνι και μετά στα δάχτυλα, φέρνοντας το ένα πόδι μπροστά από το άλλο.

2. Κάντε απαλά βήματα και μην πατάτε με δύναμη στο πάτωμα.

3. Αν περπατάτε με τακούνια για πρώτη φορά, προσπαθήστε να κάνετε μια δοκιμή περπατώντας σε μια ευθεία γραμμή.

4. Αν φοράτε τακούνια για πρώτη φορά προτιμήστε ένα ζευγάρι μεσαίου ύψους και όχι πολύ ψηλό. Είναι πιο εύκολο να τα περπατήσετε, αφού θα έχετε καλύτερη ισορροπία.

5. Όταν κατεβαίνετε μια σκάλα κάντε αργά και σταθερά βήματα, κρατώντας παράλληλα το κάγκελο.

6. Όταν περπατάτε σε πεζοδρόμια ή γενικότερα σε πλακόστρωτα, προσέξτε το βάδισμα σας έτσι ώστε το τακούνι σας να μην κολλήσει ή μπει σε κάποια τρύπα. Καλό θα ήταν να ρίχνετε που και που καμιά ματιά στο που πατάτε. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως όσο πιο χοντρό είναι το τακούνι, τόσο πιο σταθερό βηματισμό και ισορροπία θα έχετε.

7. Όταν περπατάτε σε πατώματα που γλιστράνε κάντε μικρά και σταθερά βήματα. Όσο πιο μικρά είναι τα βήματα τόσο καλύτερο έλεγχο έχετε.

8. Όταν περπατάτε σε γρασίδι, πατήστε στα δάχτυλα, ρίχνοντας το βάρος εκεί, έτσι ώστε να μην έχετε το φόβο να χωθεί το τακούνι σας μέσα στο χώμα και να κολλήσετε εκεί που είστε.

9. Αν γνωρίζετε από πριν πως θα είστε σε κάποιο χώρο με γρασίδι, προτιμήστε τις πλατφόρμες ή ένα πιο χοντρό τακούνι.

10. Όταν αγοράζετε τακούνια, δοκιμάστε όσο περισσότερα μπορείτε, έτσι ώστε να βρείτε το πιο άνετο για εσάς.
beautetinkyriaki

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Τραγική κατάληξη είχε για ασθενή η αδυναμία του συστήματος υγείας να τον κατευθύνει έγκαιρα σε νοσοκομείο στο οποίο να μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημά του.

Οπως αναφέρει το ilialive, το μεσημέρι της Τρίτης, 72χρονος από τη Μανωλάδα εξέπνευσε, ενώ περίμενε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, να διακομιστεί σε νοσοκομείο που διέθετε αγγειοχειρουργικό τμήμα για άμεση χειρουργική επέμβαση.

Ο 72χρονος Λ.Α. από τη Μανωλάδα μεταφέρθηκε αρχικά εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Βάρδας. Εκεί οι γιατροί έκριναν άμεση την μεταφορά του στην Αμαλιάδα, όπου και έφτασε στις 10.30 το πρωί της Τρίτης.

Οι γιατροί διέγνωσαν πως ο 72χρονος είχε υποστεί ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής. Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση γιατί ο ασθενής έπρεπε άμεσα να υποβληθεί σε επέμβαση για να σωθεί η ζωή του. Έτσι γιατροί και διοίκηση του νοσοκομείου άρχισαν να αναζητούν τις κατάλληλες λύσεις, ώστε να διακομιστεί άμεσα και να εγχειριστεί ο ασθενής.

Το πλησιέστερο αγγειοχειρουργικό τμήμα που υπήρχε στην περιοχή ήταν αυτό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς να χαθεί χρόνος έγιναν επαφές μεταξύ των δύο νοσοκομείων όμως στην Αμαλιάδα συνάντησαν την άρνηση του Ρίου για τη διακομιδή και την επέμβαση λόγω του ότι η εφημερία του νοσοκομείου έληγε στις τρεις το μεσημέρι.

Επόμενη λύση ήταν το νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς, ενώ είχαν ενημερωθεί άμεσα η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, το ΕΚΑΒ και το ΕΚΕΠΥ για το περιστατικό, χωρίς να δοθεί απάντηση ποτέ. Ενώ οι ώρες περνούσαν ο ασθενής έχανε πολύτιμο χρόνο και τελικά εξέπνευσε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας.
ethnos.gr

Η κανέλα ρίχνει σάκχαρο - χοληστερίνη

Η κανέλα μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να τα ρυθμίζουν καλύτερα, ενώ μπορεί να ωφελεί και την καρδιά τους, σύμφωνα με νέα ανάλυση των διαθέσιμων μελετών...

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Επιστημών Υγείας Western, στην Πομόνα της Καλιφόρνια, ανακάλυψαν ότι οι πάσχοντες από τύπου 2 διαβήτη που παίρνουν συμπληρώματα κανέλας έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου το πρωί που ξυπνάνε (σάκχαρο νηστείας) σε σύγκριση με όσους δεν τα παίρνουν.
Η ανάλυσή τους έδειξε ακόμα ότι η κανέλα μπορεί να ασκεί ωφέλιμη επίδραση σε πολλούς δείκτες της καρδιαγγειακής υγείας: μειώνει την ολική χοληστερόλη, την «κακή» (LDL) χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια, ενώ αυξάνει την «καλή» (HDL) χοληστερόλη.
Στην ανάλυση, ομαδοποιήθηκαν και αξιολογήθηκαν συνδυαστικά μεταξύ τους τα δεδομένα από 10 τυχαιοποιημένες μελέτες στις οποίες συμμετείχαν 543 πάσχοντες από τύπου 2 διαβήτη, οι οποίοι υποβάλλονταν σε φαρμακευτική αγωγή για να ρυθμίσουν το σάκχαρό τους.
Στις μελέτες αυτές είχαν συγκριθεί όσοι έπαιρναν κανέλα σε μορφή δισκίου και σε δόσεις από 120 mg έως 6 γραμμάρια την ημέρα, με όσους δεν κατανάλωναν κανέλα.
«Όταν συνδυάσαμε τα ευρήματα όλων των μελετών, διαπιστώσαμε ότι στους ασθενείς με τύπου 2 διαβήτη υπήρχε όφελος τόσο στα επίπεδα της γλυκόζης (σακχάρου) όσο και σε αυτά της χοληστερόλης», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Ολίβια Φανγκ, επίκουρη καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο πανεπιστήμιο.
Όπως γράφουν η δρ Φανγκ και οι συνεργάτες της στην επιθεώρηση «Annals of Family Medicine», τα οφέλη της κανέλας ενδέχεται να οφείλονται σε μία από τις ουσίες που περιέχει, την κινναμαλδεΰδη.
Αν και δεν είναι σίγουρο ακόμα, οι ερευνητές εικάζουν ότι η κινναμαλδεΰδη διεγείρει την παραγωγή και την δράση της ινσουλίνης - της ορμόνης που διασπά το σάκχαρο.
«Η διέγερση της δραστηριότητας της ινσουλίνης παρέχει καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο», είπε η δρ Φανγκ.
Όπως έδειξε η μελέτη, με την λήψη των συμπληρωμάτων οι ασθενείς πέτυχαν μείωση του σακχάρου νηστείας κατά σχεδόν 25 mg/dl. Η μείωση αυτή είναι πολύ σημαντική, εάν αναλογιστεί κανείς ότι τα αντιδιαβητικά φάρμακα συνήθως μειώνουν το σάκχαρο κατά 16 έως 58 mg/dl, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Σημειώνεται ότι οι εθελοντές έπαιρναν τα συμπληρώματα σε συνδυασμό με τα φάρμακά τους.
Πάντως οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ακόμα δεν έχουν εξακριβώσει πόση κανέλα χρειάζεται ένας διαβητικός γα να ωφεληθεί, ούτε με ποια συχνότητα πρέπει να την καταναλώνει.
Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι «δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τα φάρμακα, αλλά πιθανώς θα αποτελέσει ένα χρήσιμο συμπλήρωμα στην αντιδιαβητική αγωγή», τόνισε η δρ Φανγκ. Και συνέστησε σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν την κανέλα, να συμβουλευθούν πρώτα τον γιατρό τους.

Τα Νεα

Πάντρεψαν 8χρονη στην Υεμένη! Πέθανε από εσωτερική αιμορραγία τη νύχτα του γάμου

girl.jpg

Ένα οκτάχρονο κοριτσάκι από την Υεμένη πέθανε από εσωτερική αιμορραγία τη νύχτα του γάμου της, αφού η οικογένειά της την πάντρεψε με έναν άνδρα πέντε φορές μεγαλύτερό της, κατήγγειλαν σήμερα μια ακτιβίστρια και δύο γείτονες του παιδιού. Η Άρουα Οτμάν, η επικεφαλής μιας οργάνωσης που μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανέφερε ότι η μικρή, της οποίας είναι γνωστό μόνο το μικρό όνομα —Ράουαν—, παντρεύτηκε την περασμένη εβδομάδα έναν 40χρονο άνδρα στην πόλη Μίντι της επαρχίας Χάτζα, στη βορειοδυτική Υεμένη. “Τη νύχτα του γάμου, μετά τη σεξουαλική επαφή, έπαθε ρήξη μήτρας και αιμορραγία. Την μετέφεραν σε νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να την σώσουν”, είπε η Οτμάν, προσθέτοντας ότι οι αρχές δεν έχουν κινηθεί ούτε εναντίον της οικογένειας του κοριτσιού, ούτε εναντίον του 40χρονου συζύγου. Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στην πόλη Χάραντ, που ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή δεν είχε την άδεια να μιλήσει στον Τύπο, διέψευσε ότι σημειώθηκε ένα τέτοιο γεγονός. Όμως δύο κάτοικοι της πόλης Μίντι, με τους οποίους επικοινώνησε το πρακτορείο Ρόιτερς επιβεβαίωσαν το θάνατο της Ράουαν ισχυριζόμενοι ότι οι τοπικοί ηγέτες των φυλών επιχείρησαν να αποκρύψουν το γεγονός, απειλώντας και έναν ντόπιο δημοσιογράφο που κάνει ρεπορτάζ για το θέμα. Πολλές φτωχές οικογένειες στην Υεμένη παντρεύουν τα κορίτσια τους σε πολύ μικρή ηλικία ώστε να κερδίσουν χρήματα από την προίκα που θα λάβουν και για να γλιτώσουν από τα έξοδα για την ανατροφή του παιδιού. Μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Ιανουάριο αποκάλυψε την ένδεια στην οποία ζουν οι Υεμενίτες: 10,5 από τα 24 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας δεν εξασφαλίζουν επαρκή τρόφιμα, ενώ 13 εκατομμύρια δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Τον Δεκέμβριο του 2011 το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε κάνει έκκληση στην κυβέρνηση της Υεμένης να απαγορεύσει τους γάμους κοριτσιών κάτω των 18 ετών, αφενός γιατί διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους και αφετέρου γιατί στερούνται το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Επικαλούμενη στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών η μη κυβερνητική οργάνωση ανέφερε ότι το 14% των κοριτσιών παντρεύονται προτού να κλείσουν τα 15 και το 52% πριν γίνουν 18 ετών. Πολλά κορίτσια που πρόκειται να παντρευτούν σταματούν το σχολείο μόλις φτάσουν στην εφηβεία. - See more at: 

87η ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

Η Εμποροπανήγυρης Αιγινίου ξεκίνησε το 1926 από τους πρόσφυγες της Αν. και Βορ. Θράκης (Αν. Ρωμυλία) και της Μ. Ασίας φέρνοντας μαζί τους τις αναμνήσεις τους, το πανηγύρι της πατρίδας τους που γινόταν στις 14 Σεπτεμβρίου. Έτσι το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο αποφασίζει να γίνει στο χωριό μια Εμποροπανήγυρης ένα κοινώς αποκαλούμενο «παζάρι». Μετά από τις διαβουλεύσεις εκδόθηκε η σχετική άδεια της ιδρύσεως της Εμποροπανήγυρης,
Η είδηση εξαπλώθηκε παντού, άρχισαν να καταφθάνουν άνθρωποι με εμπορεύματα πάσης φύσεως. Η αρχική μορφή της εμποροπανήγυρης ήταν ζωοπανήγυρη και έφτασε με την πάροδο του χρόνου στη σημερινή της μορφή  
Σήμερα λειτουργεί σ’ ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο περίπου 40 στρεμ. συγκεντρώνοντας πλήθος εκθετών και επισκεπτών από όλη της Ελλάδα.
Οι αυτοσχέδιοι πάγκοι γεμίζουν από κάθε λογής πραμάτεια, οι κούνιες περιμένουν τα μικρά παιδιά και, σε αρκετές περιπτώσεις, τα μαγαζιά διαθέτουν και μουσική για να διασκεδάσουν τους μεγάλους φίλους μας, απολαμβάνοντας παραδοσιακές νοστιμιές. Πρόκειται για μία εικόνα που συνδυάζει το παραδοσιακό στοιχείο με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις.
Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου στην τιμή του Τίμιου Σταυρού, στις 14 Σεπτεμβρίου, διατηρώντας την παράδοση των προγόνων μας.
Αξίζει να επισκεφτεί κάποιος το Αιγίνιο, τις μέρες αυτές της Εμποροπανήγυρης, με θετικό πνεύμα παραμερίζοντας τις παραξενιές που μας έφερε ο καινούργιος γεμάτος άγχος τρόπος ζωής και να ξεφύγει για λίγο από την καθημερινότητα.
 
 Photo Hasapetis


- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών - Χθες το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν οι σχολικοί φύλακες
Εν τω μεταξύ νωρίτερα χθες το πρωί οι σχολικοί φύλακες κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, απόφαση η οποία αναμένεται να βγει σήμερα. Ωστόσο όπως επισημαίνουν η απόφαση αυτή -αν τελικά τα ασφαλιστικά μέτρα εγκριθούν- θα έχει ισχύ μόλις ένα μήνα, κάτι που ωστόσο αποτελεί μία δικαίωση για τους σχολικούς φύλακες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων είναι πανελλήνια.

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν οι σχολικοί φύλακες
Ραντεβού στην πλατεία έδωσαν χθες το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί της πόλης έχοντας ...
μάλιστα στο πλευρό τους και τους σχολικούς φύλακες.

Οι εκπαιδευτικοί με συνθήματα και πανό διαμαρτυρήθηκαν για το μέτρο της διαθεσιμότητας και των απολύσεων αλλά και γενικότερα για την υποβάθμιση της παιδείας
Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν οι σχολικοί φύλακες
Εν τω μεταξύ νωρίτερα χθες το πρωί οι σχολικοί φύλακες κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, απόφαση η οποία αναμένεται να βγει σήμερα. Ωστόσο όπως επισημαίνουν η απόφαση αυτή -αν τελικά τα ασφαλιστικά μέτρα εγκριθούν- θα έχει ισχύ μόλις ένα μήνα, κάτι που ωστόσο αποτελεί μία δικαίωση για τους σχολικούς φύλακες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων είναι πανελλήνια.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

      Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας θεωρεί απαράδεκτη την απόλυση χιλιάδων σχολικών φυλάκων ως ένα ακόμη μέτρο της Τρόικας για εξοικονόμηση πόρων.
     Η φύλαξη των σχολικών μονάδων και η ασφάλεια των μαθητών και παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη.
    Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους σχολικούς φύλακες που εν μια νυκτί έμειναν χωρίς δουλειά και συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες τους.

Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ…..ΑΞΙΖΕΙ!!!!!


                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
    Η Πρόεδρος                                                                  Η Γραμματέας


           Βάσσου  Φρειδερίκη                                                 Κατιμερτζή  Μαγδαληνή

Ψεύτικο αποδείχθηκε το βίντεο που σάρωσε στο YouTube για μέρες

Ψεύτικο αποδείχθηκε το βίντεο που σάρωσε στο YouTube για μέρεςTελικά ήταν φάρσα. Ο λόγος για το καυτό -κυριολεκτικά- βίντεο μιας νεαρής αμερικανίδας, η οποία χορεύοντας Twerking, πέφτει πάνω σε ένα τραπεζάκι με κεριά και τυλίγεται στις φλόγες. Η ίδια παραδέχθηκε ότι ήταν φάρσα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Για την ιστορία, το twerking είναι ένα είδος γυναικείου χορού, προκλητικού αφού δίνεται έμφαση σε γλουτούς και μηρούς.
Γνωρίζει ιδιαίτερη δόξα, κυρίως λόγω της εξαιρετικά προκλητικής... χορογραφίας της Μάιλι Σάιρους στα Video Music Awards των ΗΠΑ.
Δείτε τι συνέβη:
Τελικά, μιλώντας στην εκπομπή Jimmy Kimmel Live! η νεαρή Κέιτλιν Χέλερ, είπε ότι η ίδια ορκίστηκε να μην αποκαλύψει τη φάρσα, όμως, o πρώην φίλος της ανησύχησε ιδιαίτερα και της έστειλε μήνυμα στο Facebook για να δει αν είναι καλά.
Δείτε το βίντεο της αλήθειας:
Η Κέιτλιν είναι stunt woman, γυρίζει δηλαδή επικίνδυνες σκηνές. Αυτό ασφαλώς βοήθησε ιδιαίτερα στο να γίνει πιστευτό το βίντεο.


Η απίστευτη Άννα (photos)

Η Άννα Ελίζαμπεθ είναι από άλλο πλανήτη με το στήθος της να βγάζει… μάτια!
Πολλά είναι τα κορίτσια που στο κοίταγμά τους, οι άνδρες μένουν άφωνοι. Στην περίπτωση της Άννα Ελίζαμπεθ όμως οι επιπτώσεις είναι ακόμα περισσότερες, καθώς ακόμα και η κίνηση γίνεται ακόμα δυσκολότερη. Το στήθος της δεν χωράει πουθενά κάτι που προφανώς και βολεύει τα μάτια των ανδρών!

Νέα δίκτυα αποχέτευσης στη Δημοτική Ενότητα Δίου, κόστους 9.400.000 ευρώ

Σε 2 χρόνια από σήμερα, θα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο αποχέτευσης σε Δίον, Πλατανάκια, Άγιο Σπυρίδωνα, Κονταριώτισσα και Νέα Έφεσο, μετά και την χθεσινή υπογραφή της σύμβασης από Δήμο Δίου Ολύμπου και αναδόχου εταιρείας
Μετά την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στις δημοτικές κοινότητες Βροντούς και Καρίτσας αναμένεται προσεχώς να αρχίσει η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στις τοπικές κοινότητες Δίου-Πλατανακίων, Αγίου Σπυρίδωνα, Κονταριώτισσας και Νέας Έφέσου αφού υπογράφτηκε μεταξύ του δημάρχου Δίου-Ολύμπου Γ.Παπαθανασίου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας «ΤΕΚ Θεσσαλονίκης Α.Ε.», Ηλία Σαμψάνη, η σχετική σύμβαση ύψους 9.395.608,70 ευρώ.
Η κατασκευή των έργων θα γίνει ύστερα από την ένταξή τους στον «Άξονα 07- Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» του επιχειρησιακού προγράμματος «Μακεδονία – Θράκη». Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Στην κατασκευή των έργων περιλαμβάνονται α) η συγκέντρωση και μεταφορά των λυμάτων των τοπικών κοινοτήτων Νέας Εφέσου, Κονταριώτισσας, Αγίου Σπυρίδωνα και Δίου-Πλατανακίων Δ.Δίου-Ολύμπου στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού του Δ.Κατερίνης και β) η κατασκευή εργασιών δικτύων ΟΚΩ καθώς και εργασίες Αρχαιολογίας.
Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστούν εσωτερικά δίκτυα 13,5 χλμ στην τοπική κοινότητα Δίου-Πλατανακίων, 20,2 χλμ στην τοπική κοινότητα Αγίου Σπυρίδωνα, 22,3 χλμ στην τοπική κοινότητα Κονταριώτισσας και 19,70 στην τοπική κοινότητα Νέας Εφέσου. Επιπλέον, θα γίνει τοποθέτηση παροχών αποχέτευσης συνολικού μήκους 8,80 χλμ περίπου.
Τέλος, θα κατασκευαστούν και εξωτερικά δίκτυα που θα μεταφέρουν τα λύματα (μέσω καταθλιπτικού αγωγού) στον Βιολογικό Σταθμό Κατερίνης. Ολόκληρο το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 24 μήνες.

Μερικά από τα καλύτερα κόλπα μαγειρικής!

Για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη και το μαγείρεμα παιχνιδάκι, μαζέψαμε μερικά από τα καλύτερα κολπάκια μαγειρικής και όχι μόνο, και σας τα παρουσιάζουμε...
Ντοματοσαλάτα

Όταν αλατίζουμε τις ντομάτες το αλάτι σιγά σιγά τραβάει το νερό τους, με αποτέλεσμα να μαραζώνουν και να νερώνει η ντοματοσαλάτα. Γι αυτό καλό είναι να την αλατίζουμε μόλις τη σερβίρουμε στο τραπέζι και όχι πιο πριν.

Μακαρόνια και βράσιμο

Για να μη χύνεται το νερό όταν βράζουν τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο λάδι, μία - δύο κουταλιές, στο νερό όταν βράζουν.

Πατάτες και φύτρες

Όταν φυλάμε πατάτες στην αποθήκη ή οπουδήποτε αλλού και δεν θέλουμε να βγάλουν γρήγορα φύτρες, βάζουμε ανάμεσά τους ένα μήλο. Θα καθυστερήσει για μεγάλο διάστημα το φύτρωμα των ριζών.

Κρεμμύδι που καίει

Για να μην καίει στις σαλάτες το κρεμμύδι όταν είναι φρέσκο, το βάζετε σε νερό με αλάτι για αρκετή ώρα . Ύστερα το ξεπλένετε για να μην είναι αλμυρό !! Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να το φάνε και τα παιδιά ..

Κρεμμύδια

Όταν προσθέτετε κρεμμύδια σε κάποιο φαγητό, πριν τα ρίξετε στο τηγανάκι αλατίστε το λάδι, που ήδη ζεσταίνετε (μην ξεχάσετε να βάλετε και λιγότερο αλάτι στο φαγητό) κι έπειτα ρίξτε τα κρεμμύδια. Δεν μαυρίζουν με τίποτα.

Πατάτες με κρούστα

Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες τις λαδώνουμε καλά με λάδι στα χέρια μας, κάνουν ωραία κρούστα!

Μαλακό χταπόδι

Στο βράσιμο του χταποδιού βάλτε ένα φελλό κρασιού .Ο φελλός του κρασιού περιέχει ΤΑΝΙΝΗ . Θα κάνει το κρέας του μαλακό, χωρίς αυτό να βράσει πάρα πολύ.

Τραγανές πατάτες φούρνου

Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή αλεύρι και φρυγανιά, όπου θα έχετε προσθέσει τα αγαπημένα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κλπ) και φυσικά αλάτι. Μετά βάλτε τις στο ταψί με το λάδι ή το βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.

Η διαφήμιση που έκανε 100.000 ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα (video

images (1)

Είναι πραγματικά σοκαριστική…
Αυτή η διαφήμιση, με τίτλο Συμβουλή από Μια Πρώην Καπνίστρια, προβάλεται εδώ και τρείς μήνες στα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα και είναι μέρος ολόκληρης καμπάνιας κατά του καπνίσματος, με τον τιτλο Συμβουλές Από Πρώην Καπνιστές.
Τώρα, επίσημα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, δείχνουν πως αυτή η καμπάνια έχει κάνει, στους τρείς μήνες που προβάλλεται, 100 χιλιάδες ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα.
Η έρευνα έδειξε μια άυξηση 12% σε αυτούς που προσπαθούσαν να κόψουν το τσιγάρο. Αυτό, αναλογεί σε 220 χιλιάδες ανθρώπους. Όμως, επειδή κάποιοι ξανακυλάνε, ο υπολογισμος του Κέντρου είναι πως μόνο από τις διαφημίσεις της καμπάνιας αυτής έκοψαν οριστικά το κάπνισμα 110 χιλιάδες καπνιστές.