ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά;

Υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά;
Είναι αγάπη, πάθος και που οδηγεί;
Φανταστείτε την σκηνή κάπως έτσι: Περπατάς στο δρόμο, σκύβεις και την ώρα που σηκώνεσαι βλέπεις από απέναντι να κατεβαίνει από το πεζοδρόμιο ένας κούκλος, ψηλός, άνδρας φορώντας ένα τζιν και ένα πράσινο t-shirt.
Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr


Ποιοι έχουν πέσει θύματα της ανεργίας

Ποιοι έχουν πέσει θύματα της ανεργίας
-Τα άτομα ηλικίας από 30 έως 54 ετών  κατέχουν την αρνητική πρωτιά-Ακολουθούν οι γυναίκες και όσοι διαθέτουν μόνο απολυτήριο Λυκείου-Ένας στους πέντε λαμβάνει επίδομα ανεργίας
Νέα δεδομένα για το προφίλ των ανέργων έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον Ιούλιο. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία, την αρνητική πρωτιά κατέχουν τα άτομα ηλικίας από 30 έως 54 ετών, ενώ ακολουθούν οι γυναίκες και όσοι διαθέτουν μόνο απολυτήριο του Λυκείου. 
Συγκεκριμένα, στους 863.000 ανέργους, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού, 515.000 είναι οι γυναίκες και 313.000 οι άνδρες.
Την ίδια στιγμή ένα στους δύο είναι ηλικίας 30 έως 54 ετών.
Μάλιστα, μόνο ένας στους πέντε λαμβάνει το επίδομα ανεργίας.
Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ το ποσοστό των ανέργων ηλικίας κάτω από 30 ετών δεν ξεπερνά το 26,99%, ενώ τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ίδια κατηγορία καταγράφουν ποσοστό της τάξεως του 58,8%.
Άρα μόνο ένας στους δύο νέους ανέργους βλέπει κάποιον σοβαρό λόγο να εγγραφεί στα μητρώα του Οργανισμού.
Σχετικά με το επίπεδο εκπαίδευσης περίπου ένας στους δύο διαθέτουν απολυτήριο Λυκείου, 287.000 έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση και 159.000 έχουν πτυχίο Πανεπιστημίου.
Θύμα της οικονομικής κρίσης έχουν πέσει και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς η ανεργία φέρεται να τα επηρεάζει.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, ΙΚΑ,ΟΑΕΕ και ΟΓΑ «έχασαν» 474.384 ασφαλισμένους μέσα στην τελευταία οκταετία.


Read more: http://www.newsbomb.gr


Μας κάνει να παραμιλούμε!

Το διάσημο super model, Emily Ratajkowski αναστατώνει την showbiz...
Ένα της νεύμα είναι αρκετό. Αυτά τα μάτια της...
Απολαύστε την!
Newsbomb.gr | Εικόνα | Newsbomb.gr | Εικόνα | Newsbomb.gr | Εικόνα |


Μεσολόγγι και Αχαΐα βυθίζονται ήδη

Την άποψη πως η Δυτική Ελλάδα και πρωτίστως οι περιοχές του Μεσολογγίου και της Αχαϊας απειλούνται με εξαφάνιση από τον χάρτη ακόμα και χωρίς να λιώσουν οι πάγοι, κατέθεσε μιλώντας στην Εκπομπή του...
Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στο ‘Ράδιο Γάμμα» o Καθηγητής Γενικής Θαλάσσιας Γεωλογίας και Γεωδυναμικής του Πανεπιστημίου Πατρών Αβραάμ Ζεληλίδης με αφορμή το δημοσίευμα του National Geographic σύμφωνα με το οποίο περιοχές της Δυτικής Ελλάδας θα αφανιστούν με το λιώσιμο των πάγων.

Ο κ. Ζεληλίδης επεσήμανε πως ήδη με ευθύνη του ανθρώπινου παράγοντα η περιοχή του Μεσολογγίου βυθίζεται καθώς τόσο η αλλαγή της κοίτης του Αχελώου όσο και οι παρεμβάσεως έχουν προκαλέσει διαβρώσεις και καθιζήσεις που επιχειρείται να σταματήσουν με λάθος μεθόδους όπως η τοποθέτηση βράχων.

Ο καθηγητής επεσήμανε πως κάθε χρόνο τα ρεύματα του Πατραϊκoύ παρασύρουν προς το Ιόνιο τα αδρανή που «έφερνε» επί χρόνια ο Αχελώος με αποτέλεσμα πρωτίστως η λιμνοθάλασσα να απειλείται με αφανισμό.

Την ίδια τύχη σύμφωνα πάντα με τον κ. Ζεληλίδη θα έχουν και περιοχές της Αχαϊας καθώς οι παρεμβάσεις και ο αφανισμός των αδρανών υλικών από τα ποτάμια της περιοχής οδηγούν σε καταβύθιση ακτών ιδιαίτερα προς την Βόρεια πλευρά του Νομού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι περιοχές που βρίσκονται κοντά στον Χάραδρο ο οποίος επί χρόνια «σκυλεύτηκε» από εργοληπτικές εταιρείες για την εκτέλεση έργων, με αποτέλεσμα να μην αντικαθιστά τα αδρανή που παρασύρουν τα θαλάσσια ρεύματα με φυσική συνέπεια την βύθιση όλων των περιοχών που βρίσκονται κοντά του.

Την διαπίστωση πως το Μεσολόγγι και η ευρύτερη αυτού περιοχή απειλούνται με «αφανισμό» είχε δημοσιοποιήσει μέσω επιστημονικού άρθρου πριν από δεκαπέντε χρόνια.

Έφθασε το πρωτοσέλιδο από Το ΧΩΝΙ της 15ης Σεπτεμβρίου


Μια σπάνια φάλαινα αλμπίνο!

Για τους λάτρεις των φαλαινών, και όχι μόνο, αν δείτε αυτό το υδρόβιο θηλαστικό να κολυμπά στο νερό και να κάνει άλματα έξω και ξανά πίσω, θα ενθουσιαστείτε έτσι ή αλλιώς. Πόσω μάλλον εάν η φάλαινα είναι ολόλευκη, μια σπάνια αλμπίνο, σαν αυτή που εθεάθη κατά μήκος της ακτής Queensland στην Αυστραλία.

Η Migaloo, όπως ονομάστηκε (σ.σ. μια λέξη των Αβορίγινων που σημαίνει «λευκό») εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην περιοχή το 1991 και πλέον προστατεύεται από την αυστραλιανή νομοθεσία. Πολλά είδη στο ζωικό βασίλειο «πάσχουν» από αλμπινισμό, μια ασθένεια που προκαλεί λεύκανση σε δέρμα και τρίχες, και αποτελούν χωρίς αμφιβολία ένα αξιοπερίεργο όσο και εντυπωσιακό θέαμα για τους τυχερούς που θα βρεθούν στο δρόμο τους. Και για φάλαινα, το κατάλευκο χρώμα κλέβει σίγουρα την προσοχή των θεατών…



Οι γιαγιάδες παχαίνουν τα εγγόνια!

Η οικογένεια παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στη διατροφή του παιδιού, όσο και στη διατροφική συμπεριφορά που θα αναπτύξει, ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Μαθαίνει να συνδέει το φαγητό με τη σωματική του ανάγκη για κάλυψη του αισθήματος της πείνας, την ασφάλεια του οικογενειακού περιβάλλοντος, την επικοινωνία του με την οικογένεια και του φίλους και με συναισθήματα όπως η επιβράβευση, η τιμωρία κ.ά. Έχετε παρατηρήσει για παράδειγμα, την ικανοποίηση που προσφέρει στο οικογενειακό τραπέζι το παιδί που τρώει όλο του το φαγητό; Αυτόματα αποκαλείται «καλό» παιδί και επιβραβεύεται!

Τα παραπάνω μας επισημαίνει η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Εύα Τσάκου, τονίζοντας πως στον όρο «οικογένεια», δεν περιλαμβάνονται μόνο οι γονείς, αλλά και οι παππούδες, οι οποίοι συμμετέχουν πολλές φορές ενεργά στην ανατροφή των παιδιών, καθώς οι γονείς δουλεύουν και περνούν λιγότερες ώρες μέσα στο σπίτι.

Η επιρροή αυτή ασφαλώς αγγίζει και το κομμάτι της διατροφής, αλλά πολλές φορές όχι προς τη σωστή κατεύθυνση. Για παράδειγμα, η γιαγιά για να δείξει την φροντίδα της προς το εγγόνι, του προσφέρει σοκολάτα ή κάποιο φαγητό, συνήθως πρόχειρο, που του αρέσει και δεν λέει ποτέ όχι στο εγγόνι της.

Πόσες φορές ακούσατε την έκφραση «η τελευταία σου μπουκιά είναι η δύναμή σου», πιέζοντας το παιδί να τελειώσει όλο του το φαγητό, ακόμη και αν έχει ήδη χορτάσει, ώστε να έχει πάντα δύναμη; Η συσσώρευση τέτοιων πρακτικών, μπορεί σταδιακά να αυξήσει το βάρος του παιδιού και να το μπερδέψει στο θέμα της διατροφής, αφού άλλα μηνύματα λαμβάνει από τους γονείς και άλλα από τη γιαγιά και τον παππού.

Κάποια περίοδο μιλούσαμε πιο έντονα για το λεγόμενο «κατοχικό σύνδρομο», δηλαδή την ανάγκη των ανθρώπων που πέρασαν μεγάλη πείνα στην κατοχή, να έχουν αρκετό φαγητό στη διάθεσή τους και να μην πετούν ούτε μία μπουκιά από αυτό. Αυτή η συμπεριφορά περνάει στα εγγόνια; Μπορεί να είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγούν στην παιδική παχυσαρκία; Η απάντηση είναι πως ναι, μπορεί.

Άλλωστε η παχυσαρκία είναι πολυπαραγοντική νόσος. Τα ερευνητικά δεδομένα όμως που έχουμε μέχρι στιγμής, δεν είναι αρκετά ώστε να υποστηρίξουν ρητά την υπόθεση, δηλαδή ότι «η γιαγιά παχαίνει το παιδί». Αναφέρονται γενικότερα στη διατροφική συμπεριφορά, είτε καλή είτε κακή, η οποία έχει αντίκτυπο στο εγγόνι, σημειώνει η κ. Τσάκου.

Τι μπορείτε λοιπόν, ως γονείς, να κάνετε ώστε η γιαγιά και ο παππούς να περάσουν καλά διατροφικά μηνύματα στο παιδί;

-Μιλήστε τους ανοιχτά για να έχετε ένα κοινό πλάνο διαπαιδαγώγησης. Ορίστε τη συμπεριφορά που θα έχετε. Το παιδί δεν πρέπει να δέχεται συγκεχυμένα μηνύματα. Για παράδειγμα, η μητέρα δεν θέλει το παιδί να φάει σοκολάτα πριν το φαγητό και η γιαγιά θα απαντήσει «Άσε το παιδί να φάει τη σοκολάτα, κρίμα είναι και μετά θα φάει και το φαγητό».

-Τονίστε τη σημασία των φρούτων και των λαχανικών. Μπορούν να έχουν σε ορατά σημεία στο σπίτι φρουτιέρες με φρέσκα φρούτα εποχής, διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή στα παιδιά. Να φτιάξουν μαζί χυμούς φρούτων, σπιτική λεμονάδα και γρανίτα, για διασκέδαση.

-Να έχουν πάντα διαθέσιμα στο σπίτι υγιεινά σνακ, όπως μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα υγείας, αποξηραμένα φρούτα και να ενθαρρύνουν τα παιδιά να καταναλώσουν αυτά έναντι των πρόχειρων και αυξημένων σε θερμίδες σνακ, όπως τα γαριδάκια.

-Μπορείτε να τους δείξετε τη διατροφική πυραμίδα για να μάθουν στα εγγόνια τους τις αξίες της ισορροπημένης διατροφής.

-Το γεύμα των παιδιών να περιλαμβάνει πάντα σαλάτα, με ποικιλία λαχανικών, καθώς στα παιδιά αρέσουν τα χρώματα.

-Την ώρα του φαγητού να μην υπάρχει ανοιχτή τηλεόραση ή οτιδήποτε μπορεί να αποσπάσει το παιδί από το φαγητό. Έχει φανεί ότι η κατανάλωση φαγητού μαζί με την τηλεόραση, αυξάνει την καταναλισκόμενη ποσότητα!

-Συνήθως η γιαγιά και ο παππούς εκπροσωπούν τη ζωή στο χωριό. Ενθαρρύνετέ τους να μιλούν στα εγγόνια τους για την αγνότητα των τροφών, την καλλιέργειά τους και την προέλευσή τους.

-Δώστε μεγάλη βάση στην αποφυγή σύνδεσης του φαγητού με συναίσθημα επιβράβευσης ή τιμωρίας, καθώς οι παππούδες τείνουν να επιβραβεύουν το εγγόνι τους με σοκολάτα. Επίσης, είναι σημαντικό να μην πιέζουν το εγγόνι να τελειώσει όλο του το φαγητό. Το παιδί θα καταναλώσει την ποσότητα που το χορταίνει, χωρίς πίεση και άγχος.

-Ενθαρρύνετε τη γιαγιά και τον παππού να πηγαίνουν βόλτα με τα εγγόνια ή να κάνουν μαζί κάποια δραστηριότητα. Η καθιστική ζωή συμβάλει στην παχυσαρκία.

-Αγοράστε παραμύθια που εκπαιδεύουν τα παιδιά στην αξία της σωστής διατροφής και δώστε τα στους παππούδες να τους τα διαβάσουν.

Να θυμάστε, τα παιδιά λειτουργούν μιμητικά στα πρώτα στάδια της ζωής τους.

Γίνετε λοιπόν καλά πρότυπα!

Οι 10 πιο hot τάσεις στα μαλλιά

Τολμηρή ή μη, οι προτάσεις των μεγαλύτερων οίκων θα σε αφήσουν πλήρως ικανοποιημένη αφού υπάρχουν επιλογές για κάθε γούστο και στυλ.

Από super sleek χτενίσματα μέχρι hairstyles με έξτρα όγκο εμπνευσμένα από τα 70’s, αυτή τη σεζόν η μόδα στα μαλλιά δεν επιβάλλει τίποτα extreme και σε προτρέπει να αγαπήσεις το προσωπικό σου γούστο.

Δες τα 10 πιο hot hairstyles:

1 Sleek and Back:
Οι οίκοι Giambattista Valli, Gucci , Elie Saab θέλουν τελείως μαζεμένα τα μαλλιά από το πρόσωπο και τις άκρες να πέφτουν ανάλαφρα στους ώμους.

2 Τα 70’s συναντούν τα 40’s:
Οι εντυπωσιακές μπούκλες με όγκο της δεκαετίας του 1970, συναντούν το σήμα- κατατεθέν χτένισμα των 40’s. Η χωρίστρα πάει στο πλάι και οι ρίζες είναι ολόισιες και τελείως sleek , ενώ λίγο πιο κάτω οι super-sized μπούκλες κλέβουν την παράσταση.

3 Κρύψε το μάκρος:
Ο οίκος Chanel προτείνει ίσια μαλλιά που δεν καταλαβαίνουμε το μήκος τους, αφού είναι «κρυμμένα» μέσα στα oversized παλτό και φούτερ, ενώ την παράσταση κλέβουν το εντυπωσιακό μακιγιάζ και τα glamorous κολιέ.

4 60’s αφέλειες:
Ξέχνα τις κλασικές ευθείες, αυστηρές αφέλειες! Φέτος τα μαλλιά κόβονται ασύμμετρα ακόμα και στις αφέλειες ή τη φράντζα. Το καλύτερο; Στα περισσότερα fashion shows όπως των Marni και Marc Jacobs οι αφέλειες ήταν ποστίς! Μια τέλεια λύση αν θέλεις να αλλάξεις χτένισμα για 1 μόνο ημέρα.

5 Wet Look:
Το αγαπημένο hairstyle του καλοκαιριού, παραμένει hot trend και αυτή τη σεζόν! Αν το βολεύτηκες λοιπόν, δεν χρειάζεται να σταματήσεις να το υιοθετείς επειδή απλά έρχεται χειμώνας.

6 Χαμηλή αλογοουρά:
Alexander Wang, Donna Karan, Jil Sander , Chloe υποστηρίζουν 100% την πιο απλή και γοητευτική εκδοχή της αλογοουράς. Τα μαλλιά είναι ολόισια, και χωρίζονται στη μέση με μια βαθιά χωρίστρα. Η κοτσίδα πιάνεται στο ύψος του αυχένα και πάει στο πλάι ή πίσω.

7 To κορίτσι της διπλανής πόρτας:
Το στάιλινγκ απαγορεύεται, τα μαλλιά στεγνώνουν φυσικά και δημιουργούνται ελαφριοί κυματισμοί. Αν έχεις μακριά μαλλιά που δεν φριζάρουν, σίγουρα θα λατρέψεις το natural hair trend!

8 Ροκ, κοντό, συναρπαστικό:
Για τις πιο τολμηρές, ο οίκος Jacobs προτείνει αγορίστικο κούρεμα με έντονες, ασύμμετρες μύτες. Αν έχεις έντονες γωνίες στο πρόσωπό σου, αυτό το κούρεμα είναι το τέλειο για εσένα!

9 Updo αλά ιταλικά:
Πιασμένα μαλλιά με έξτρα όγκο και γατίσιο βλέμμα, που θυμίζουν κάτι από Σοφία Λόρεν. Αυτή είναι η sexy πρόταση των Dolce & Gabbana για τη νέα σεζόν, και εμείς ξετρελαινόμαστε με την απόλυτη θηλυκότητα που αποπνέει το νέο… ιταλικό trend!

10 «Τοστιέρα»:
Θυμάσαι την «τοστιέρα»; Ναι, ναι εκείνη την πλάκα θερμότητας που έκανε τα μαλλιά… λιονταρίσια! Φέτος γίνεται με διαφορά η πιο hot τάση και τα σπαστά μαλλιά με έξτρα όγκο γίνονται οι κυρίαρχοι της μόδας. Βγάλε λοιπόν την τοστιέρα σου από την αποθήκη και θυμήσου πως χρησιμοποιείται!

Σηκωθείτε από τις καρέκλες, κάνει καλό!

Όλοι το γνωρίζουν... είναι καλύτερα να περπατάς όσο περισσότερο γίνεται στο χώρο της δουλειάς σου.Και αυτό εξηγείται επιστημονικά!

Τα επιστημονικά ευρήματα:

• Κάθε δραστηριότητα που μας θέλει καθιστούς, από τα βιντεοπαιχνίδια μέχρι το διάβασμα αυξάνει τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε χωρίς να αυξάνει την ποσότητα που καίμε.

• Άλλη έρευνα υποστηρίζει ότι η απραξία από μόνη της βλάπτει το μεταβολισμό μας.

• Όταν σπάμε με σύντομα διαλείμματα μεγάλες περιόδους κατά τις οποίες είμαστε καθιστοί, περπατώντας κάθε 20 λεπτά, κάνουμε μεγάλη διαφορά στην

υγεία μας.

• Τα άτομα που είναι λιγότερο δραστήρια στην καθημερινότητά τους έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη σε σχέση με τους πιο δραστήριους.

• Το γρήγορο και ζωηρό περπάτημα βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι στο Οχάιο.

ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΤΑ ΠΟΣΑ ΦΟΡΟΥ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ Ι.Χ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Στον «αέρα» 96.000 ΙΧ αυτοκίνητα

Τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελείας θα κληθούν να πληρώσουν μαζί οι φορολογούμενοι. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να εμφανιστούν στο διαδίκτυο τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ την ίδια περίοδο πρόκειται να εμφανιστούν και τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του φετινού φόρου πολυτελούς διαβίωσης. 
Μάλιστα δεν αποκλείεται να αποσταλούν σε ένα ειδοποιητήριο για το φόρο.
Ο φόρος πολυτελείας επιβάλλεται αναδρομικά από το 2012 στα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με το κείμενο του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή οι διατάξεις για την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβιώσεως σε ΙΧ κυβισμού άνω των 1.929 κ.ε., σε ιδιοκτήτες σκαφών, αεροσκαφών και πισίνων τυγχάνει προγενέστερη εφαρμογή από το οικονομικό έτος 2013, αντί του 2014, που σημαίνει ότι αφορά τα περιουσιακά στοιχεία που κατείχε φορολογούμενος το 2012.

Για τα αυτοκίνητα από 1.929 έως 2.500 κυβικά ο φόρος ανέρχεται στο 5% της αντικειμενικής δαπάνης (τεκμήριο διαβίωσης). Για τα αυτοκίνητα από 2.501 κυβικά και άνω ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 10% επί του τεκμηρίου διαβίωσης. Ο νέος φόρος αφορά περίπου 120.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και το κράτος εκτιμά πως θα εισπράξει 70 εκατ. ευρώ περίπου.
Από την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης εξαιρούνται τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με παλαιότητα άνω των 10 ετών από το έτος πρώτης κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα, καθώς και τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης αναπήρων, τα οποία απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας.
 
ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Κυβικά
εκατοστά
Μέχρι
και 5 έτη
Πάνω από 5
μέχρι και 10 έτη
1.929418,7293
2.000440308
2.100485340
2.200530371
2.300575402
2.400620434
2.500665465
2.6001.420994
2.8001.6001.12
3.0001.7801.246
3.2002.0201.414
3.4002.2601.582
3.6002.5001.750
3.8002.7401.918
4.0002.9802.086
4.2003.2202.254
4.4003.4602.422
4.6003.7002.590
4.8003.9402.758
5.0004.1802.926
5.2004.4203.094
5.4004.6603.260
5.6004.9003.430
5.8005.1403.598
6.0005.3803.766


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2eqPNjH8w

Ο Σαμαράς φοβάται μη γίνει ....Παπανδρέου... και προετοιμάζει το εδαφος για συνεργασία με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Ο Σαμαράς φοβάται μη γίνει ....Παπανδρέου
 Σε πρόωρες οδηγούν νομοτελειακά, πλέον, οι εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην κοινωνία και η αδυναμία της κυβέρνησης να χειριστεί αποτελεσματικά το δημοσιονομικό πρόβλημα, υιοθετώντας σαφείς επιλογές και παίρνοντας θέση στην άτυπη αντιπαράθεση Ευρωπαίων-ΔΝΤ.
Αυτή την εξέλιξη βλέπουν ως ξεκάθαρη προοπτική κορυφαία διεθνή think tanks τα οποία εστιάζουν στην Ελλάδα ως βασικό κρίκο του ευρωπαϊκού προβλήματος. Ανάλογες εκτιμήσεις διατυπώνουν επίσης σε ανεπίσημες επαφές τους στελέχη της τρόικας που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις.
Οι εκτιμήσεις τους ενισχύονται και από τα -μη γνωστοποιούμενα- ευρήματα των δημοσκοπικών ερευνών, τα οποία δείχνουν αναμφισβήτητο και σαφές πλέον προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνουν την επιταχυνόμενη φθορά του κυβερνητικού σχήματος και των κομμάτων που το απαρτίζουν.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η άνοδος της Χρυσής Αυγής, τα ποσοστά της οποίας υπερβαίνουν αυτά που εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις εφημερίδων και τηλεοπτικών καναλιών, προκαλώντας πονοκέφαλο σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και στο διεθνή παράγοντα.
Γι αυτό το λόγο οι θιασώτες του σημερινού status quo, οι οποί δεν θα ήθελαν επ ουδενί ανατροπές, αρχίζουν να προετοιμάζουν το έδαφος για να γίνει αποδεκτή στο μέλλον -αν παραστεί ανάγκη- η συγκρότηση κυβερνητικού σχήματος με στήριξη της Χρυσής Αυγής.
Ο Αντώνης Σαμαράς πολλές εναλλακτικές λύσεις και περιθώρια χειρισμών δεδομένου ότι αφ ενός μεν πρέπει να συνεχίσει την πολιτική λιτότητας και αφετέρου να ανακόψει την επιταχυνόμενη εκλογική αποδυνάμωση του κόμματός του.
Πονοκέφαλος για τον πρωθυπουργό είναι η αμφισβήτηση που αντιμετωπίσει στο εσωτερικό του κόμματός του. Αν και δεν εκφράζεται δημόσια και ανοιχτά η αμφισβήτηση αυτή πριονίζει σταδιακά την πρωθυπουργική καρέκλα. 
Λαμβάνοντας υπόψη και τις διεθνείς εξελίξεις ο Αντώνης Σαμαράς φοβάται ότι θα βρεθεί, ενδεχομένως, στη θέση του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία για να σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση "σωτηρίας".
Χ. ΝΙΑΚΑΣ, Χ. ΦΡΑΓΚΟΥ
 
 
 
sofokleousin


ΝΕΚΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΝΕΚΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Απ’ότι γνωρίζω η λέξη «γλώσσα»(γλωξ ή γλωχίς) (LIDDELL & SCOTT «ΜΕΓΑ ΛΕΞΙΚΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ»),προέρχεται αυτούσια από την αρχαιοελληνική γραμματεία, όπως και η λέξη «νεκρή». Σε πολλές όμως περιπτώσεις  χρησιμοποιούμε  στη καθημερινή μας επικοινωνία και την άλλη αρχαιοελληνική «αποθανών».
Έτσι όταν θέλουμε να πούμε ότι αυτός πέθανε σε καμία περίπτωση δε λέμε ότι νεκρώθηκε. Πολύ θα ήθελα η κα Ρεπούση να μεταγλώττιζε τη «νεκρή» φράση , «θανατική ποινή» στη «ζωντανή», «νεκρική τιμωρία».
Η λέξη «σχολείο» προέρχεται από τη λέξη «σχόλη» δηλ. «ελεύθερος χρόνος» που κατά τον Ηρόδοτο, Θουκυδίδη, Πλατών, Αριστοτέλη και Αριστοφάνη ,σήμαινε την αξιοποίηση του ελευθέρου χρόνου για την εκπόνηση σημαντικού έργου και ιδιαίτερα για μελέτη ή διδασκαλία.
Οι ισχυρισμοί της εν λέγω «προοδευτικής» βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. κας (Ντ)Ρεπούση , που μπερδεύει τη λέξη «σφαγή» με τη λέξη «συνωστισμός», αυτοαναιρούνται εξ ορισμού.
Η αρχαία ελληνική γλώσσα κα Ρεπούση,  θα σας στενοχωρήσω, αλλά είναι αυτή που διάλεξε ο Θεός για να γράψει το ευαγγέλιο Του, για ένα και μοναδικό λόγο. Για να αποδοθεί ο λόγος Του ακέραιος ,με ακρίβεια, μεα πληρότητα , και εννοιολογική ορθότητα,  προς αποφυγή παρερμηνειών και αντιφάσεων.
Το μήνυμα της «ΑΓΑΠΗΣ» μπορεί να μη λέει τίποτα με τις λέξεις «Love», « ti Amo». «ich liebe dich», «je taime», «tse tsa», στις αντίστοιχες γλώσσες, στην ελληνική όμως σημαίνει «άγω το παν» που ίσως να είναι και η λύση όλων των προβλημάτων μας.
Δε φταίει η ελληνική γλώσσα που δεν μπορούν οι Άγγλοι να μεταφράσουν την λέξη «Κύριος» και χρησιμοποιούν αντίστοιχες σαν το «Mister» ή «Ser».
Δε φταίει η ελληνική γλώσσα που δεν μπορεί να μεταφραστεί η λέξη «ΕΛΕΗΣΟΝ» σε καμιά άλλη γλώσσα του κόσμου.
Και βεβαίως δεν μπορεί να είναι νεκρή μια γλώσσα σαν την ελληνική όταν την εβδόμη μέρα της εβδομάδας την αφιερώνουμε στον Κύριο και την ονομάζουμε « Κυριακή» , ενώ  οι φτωχοί γλωσσικά Άγγλοι , την αποκαλούν απροσδιόριστα, σαν ηλιόλουστη μέρα,«SUNDAY».
Η διεθνιστική αντίληψη της Αριστεράς  για την κοινωνία , είναι αυτή που αποκόβει τους Έλληνες από τις παραδόσεις του και τις  πανανθρώπινες αξίες της Ορθοδοξίας μας.
Εκποιώντας τις αξίες αυτές,  δεν χρειάζεται οι εργατοπατέρες της Αριστεράς να κλείνουν τα σχολεία με τις απεργίες τους, τα έχουν ήδη «κλείσει» με τις ιδέες τους.


ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ






Dr. Kiriakos Tobras


ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
twitter:@egerssi

            Τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις, με άλλα λόγια, η απόλυτη υποταγή μας στους τροϊκανούς, οι οποίοι επιδεικνύουν απέναντί μας συμπεριφορά τοκογλύφου δανειστού προς δανειολήπτη και όχι ισότιμου εταίρου στον ίδιο συνασπισμό, εξαθλίωσαν τον λαό μας και εκχωρήθηκαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Παρ΄όλα ταύτα, από τον Μάιο του 2013 συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από την προηγούμενη συνταγματική αναθεώρηση και με βάσει την παράγραφο 6 του άρθρου 110 του Συντάγματος (δεν επιτρέπεται αναθεώρηση του Συντάγματος προ της παρόδου πενταετίας από της περατώσεως της προηγουμένης) θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει η διαδικασία νέας συνταγματικής αναθεώρησης. Διότι όπως, λέει και ο θυμόσοφος λαός μας: «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Είναι λοιπόν, κατεπείγουσα η αναγκαιότητα γενναίας αναθεώρησης του Συντάγματος, από τη στιγμή που όλοι οι μετέχοντες του σημερινού πολιτικού συστήματος έχουν παραδεχτεί πως αυτό το πολιτικό σύστημα έχει πτωχεύσει και η πατρίδα μας βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο. Έτσι, απαιτούνται βαθιές τομές στο υπάρχον Σύνταγμα, κάτι που δεν τόλμησαν οι προηγούμενες αναθεωρήσεις, και μοιραία μας οδήγησαν ως χώρα στον γκρεμό! Απαιτούνται ουσιαστικές διαρθρωτικές και ριζοσπαστικές τομές που θα έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος και της Δημοκρατίας, η οποία σήμερα επί της ουσίας έχει καταργηθεί. Κατ΄αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμηθεί η κομματοκρατία που κατασπαράσσει τα σωθικά της υγιούς κοινωνίας. Απαιτούνται ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας αυτής της αθεράπευτης, αντιπαραγωγικής και διεφθαρμένης δημόσιας διοίκησης, που θα έχει ως αποτέλεσμα μεταξύ των άλλων να πατάξει τις παθογένειες δεκαετιών του Ελληνικού κράτους, όπως, η φοροκλοπή, η φοροδιαφυγή, το παραεμπόριο, η λαθρομετανάστευση κλπ.  
            Άλλωστε, αυτήν την αναγκαιότητα, δηλαδή της σαρωτικής αναθεωρήσεως του Συντάγματος, πρώτος από όλους διατυμπάνισε ο σημερινός Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Αντώνης Σαμαράς, όταν δήλωνε τον Δεκέμβριο του 2010 στην επιτροπή αναθεωρήσεως του Συντάγματος της ΝΔ: «Η ΝΔ είναι υπέρ των αλλαγών, αλλά όχι σε αλλαγές στο πόδι. Ζητούμε διαρθρωτικές αλλαγές που θα φέρουν ανταγωνιστικότητα, ανάκαμψη και ελπίδα. Όχι θυσίες χωρίς αντίκρισμα, χωρίς προοπτική».http://www.skai.gr/news/politics/article/158250/an-samaras-anatheoritiki-vouli-to-2013/  Όπως επίσης, δήλωνε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως στις 6 Απριλίου 2011: «το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε και απαιτείται τολμηρή συνταγματική αναθεώρηση». Και από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε ημέρες 78ης ΔΕΘ, ας θυμηθούμε τι ακριβώς εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς, δυο χρόνια πριν, από του βήματος της 76ης ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2011: «Η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Αλλά χρειάζεται και σωστά μέτρα. Με άμεσα αποτελέσματα. Θα σας μιλήσω τώρα επιγραμματικά για τις πέντε μεγάλες προτεραιότητές μας σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Όμως, το πιο σημαντικό-προϋπόθεση και επιστέγασμα όλων όσων θα ακούσετε-είναι η μεγάλη αναθεώρηση του Συντάγματος. Για να γίνουν οι θεσμοί πιο λειτουργικοί, η χώρα πιο ανταγωνιστική και ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής. Είναι αυτή η κεντρική ιδέα της σαρωτικής συνταγματικής αναθεώρησης 31 σημείων, που προτείνει η παράταξή μας. Και όλες οι μεταρρυθμιστικές τομές, που θα σας πω τώρα, μαζί με την συνταγματική αναθεώρηση, θα αποτελέσουν ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Ώστε να υπάρξουν προοπτικές επανεκκίνησης παντού. Και να μπούμε πια στην εποχή της Νέας Μεταπολίτευσης…». 
            Πράγματι, λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς, που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, ηγείτο του αντιμνημονιακού αγώνα, είχε συστήσει «επιτροπή αναθεωρήσεως του Συντάγματος» με επικεφαλής τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Μετά από μήνες επεξεργασίας του υπάρχοντος Συντάγματος, η εν λόγω επιτροπή κατέθεσε πόρισμα που περιελάμβανε τα 31 διορθωτικά σημεία του Συντάγματος και για τα οποία ανέφερε ο κ. Σαμαράς στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στο σημείο αυτό θα ήταν ωφέλιμο να θυμηθούμε εκτός των άλλων κάποια από αυτά τα σημεία: «Αρ. 4) Ασυμβίβαστο του αξιώματος του Υπουργού με εκείνο του Βουλευτή. Αρ. 7) Αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των Βουλευτών, ώστε να περιορισθεί αποκλειστικά στα όρια της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων τους. Αρ. 8) Συνταγματική πρόβλεψη για το “πόθεν έσχες” των πολιτικών προσώπων και για την ανάθεση του ελέγχου του σε ειδικό σώμα, αποτελούμενο αποκλειστικά από ανώτατους λειτουργούς των 3 Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας. Αρ. 9) Ουσιαστικός εκδημοκρατισμός των πολιτικών κομμάτων και εγγυήσεις διαφάνειας στα οικονομικά τους. Αρ.10) Κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του Βουλευτή. Αρ.14)  Συνταγματική κατοχύρωση της ακρόασης κοινωνικών φορέων κατά την εξέλιξη της νομοθετικής διαδικασίας. Αρ.19)  Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου. Αρ.25)  Αναθεώρηση των περί δημοψηφισμάτων διατάξεων, για την πρόβλεψη διενέργειας δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία. Αρ.30) Ρητή πρόβλεψη για την προστασία της εθνικής ταυτότητας και της ελληνικής γλώσσας. Αρ.31) Εξορθολογισμός της οργάνωσης και λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών».
            Ωστόσο, εκείνος ο οποίος αποδεχόταν πως «το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε και απαιτείτο τολμηρή συνταγματική αναθεώρηση» και επιπρόσθετα πως «Η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές», είναι ο ίδιος ο οποίος έχει στείλει στις καλένδες το πόρισμα της επιτροπής αναθεωρήσεως του Συντάγματος της ΝΔ για την αναθεώρησή του, αφού επί 16 μήνες που είναι Πρωθυπουργός δεν έχει κάνει την παραμικρή ενέργεια ή έστω αναφορά στο μείζον ζήτημα ανατάξεως της χώρας. Επιπρόσθετα, απέφυγε επιμελώς να κάνει την παραμικρή αναφορά, στην πρόσφατη ομιλία του στην 78η ΔΕΘ και επιπλέον δεν ήταν η ομιλία του δεσμευτική από υποσχέσεις. Άλλωστε, η πολιτική αίγλη της 78ης ΔΕΘ, όπως και πέρσι,  υποβαθμίστηκε από τη στιγμή που αντιδημοκρατικά ο Πρωθυπουργός απαγόρευσε την συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ. Αυτή η συνέντευξη του Πρωθυπουργού, μέσω και των ερωτήσεων που πάντα ακολουθούσαν, ήταν επί δεκαετίες κατά κάποιο τρόπο δεσμευτική των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού.
            Συνεπώς, αποδεικνύεται πως ο Πρωθυπουργός και η πολιτική του καμαρίλα δεν σέβεται τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις του προς τον Ελληνικό λαό (τελευταία αναφορά Σαμαρά στην αναθεώρηση του Συντάγματος έγινε στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο τον Μάιο του 2013). Αποδεικνύεται πως δεν έχει καμιά διάθεση να συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να κατατεθεί σχετική πρόταση από τουλάχιστον 50 Βουλευτές του κόμματός του, για να ανοίξει ο διάλογος της αναθεωρήσεως του Συντάγματος! Και αφού η ΝΔ και ο Πρόεδρός της αποφεύγουν την υλοποίηση των εξαγγελιών τους, όπως ο διάβολος το λιβάνι, τι κάνουν τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως; Γιατί δεν ξεκινούν να πιέζουν την κυβέρνηση για δημοψήφισμα από τον κυρίαρχο λαό, με βάσει την αποδοχή από τη ΝΔ του 25ου σημείου της επιτροπής τους αναθεωρήσεως του Συντάγματος, όπου αποδέχονται την πρόβλεψη διενέργειας δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία; Γιατί δεν προτάσσουν το αρ. 1 παρ. 3 του Συντάγματος που ορίζει πως: «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται, όπως ορίζει το Σύνταγμα»;
                                                                                                            (Συνεχίζεται) 

ΥΣ.:
Διατυπωμένη άποψή μου με το άρθρο μου: «Νέο Σύνταγμα-Άλμα ελπίδας στο μέλλον», στις 21 Μαρτίου 2011, πως η καλύτερη λύση είναι ένα ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ με ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ και όχι ή όποια αναθεώρηση του υπάρχοντος Συντάγματος http://www.apostoloupanos.gr/index.php/articles/1-2011-04-15-06-36-08%20%CE%B1%CF%80%CF%8C%2021%20%CE%9C%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BF%CF%85%202011


Υπεύθυνος για την κατάντια, την ανεργία, την αυτοκτονία είναι ο διπλανός

Ο πόλεμος δεν ξεκίνησε ποτέ διότι ζούμε την εποχή των μαχών. Των προσωπικών μαχών. Η απότομη αλλαγή της ζωής μας και των συνήθειών μας μάς έκανε καταρχάς να ψάχνουμε να βρούμε τον φταίχτη. Τον βρήκαμε στα πρόσωπα των πολιτικών καρικατούρων που αιώνες κυβερνούσαν ζωές σαν τις δικές μας. Οργιστήκαμε μαζί τους. Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε να τους κόψουμε τα λαρύγγια και να κρεμάσουμε τα κουφάρια τους ανάποδα στην πλατεία Συντάγματος.
Μετά όμως ξαφνικά είδαμε ότι η καθολική οργή άρχισε να διασπάται εντέχνως από το ίδιο το σύστημα σε κόμματα αναχώματα τραβεστί αριστεράς, σε κόμματα παρακρατικά, σε κόμματα νοικοκυραίων δεξιών και σε ανένταχτους που τα… δίνουν όλα να γίνουν ένα ποσοστό καλό σε κάθε εκλογική αναμέτρηση με την ελπίδα συμμετοχής σε έναν πολιτικό συνασπισμό. Και εκεί άρχισε να ξεφουσκώνει η οργή για το πολιτικό σύστημα και άρχισε η οργή για τον παλαμακιστή του κάθε κακομοίρη που θέλει να σε κυβερνήσει χωρίς να ξέρει πώς, αλλά δεν τον ενδιαφέρει και πολύ διότι όπως πάντα τον τρόπο διακυβέρνησης θα τον πάρει έτοιμο σε χαρτί από το ανάλογο διεθνές σύστημα που θα τον χρηματοδοτήσει.
Η οργή πέρασε στο βλέμμα που ρίχνει ο καθένας μας σε εκείνον που δεν έχασε τίποτε το ουσιαστικό και πάνω από όλα έχει κόμμα να υπερασπιστεί. Η οργή έγινε ένα μεγάλο ερωτηματικό για αυτούς που αδίκως έχασαν και χάνουν τα πάντα αν και πάλεψαν σκληρά να τα αποκτήσουν. Δεν είναι και μικρό πράγμα να σε σέρνουν με χειροπέδες για ένα χρέος που σου επέβαλλαν και την ίδια στιγμή ο άεργος τεμπέλης της ζωής να πίνει τον καφέ του παρακολουθώντας την δική σου κατάντια κάνοντας παράπονα για το επίδομα που το θεωρούσε όχι επίδομα αλλά δικαίωμα. Και η οργή βρήκε τον στόχο. Υπεύθυνος για την κατάντια, την ανεργία, την αυτοκτονία είναι ο διπλανός.
Ποιος όμως δημιούργησε τον διπλανό; Ποιος ήταν αυτός που έδωσε το δικαίωμα να θεωρεί ο κάθε υπάνθρωπος ότι η ζωή του είναι πολυτιμότερη του αποδεδειγμένα ανθρώπου; Ποιος ήταν αυτός που παραχώρησε έδαφος από τα δικά του δικαιώματα ζωής σε συντεχνίες; Το δικαίωμα για όλα αυτά το έδωσες εσύ που κοιτάς από τον 5ο όροφο και αναρωτιέσαι πώς είναι να πέφτεις. Εσύ, που κάθε φορά που βλέπεις σχοινί αναρωτιέσαι πώς είναι να αιωρείσαι. Εσύ, που όταν όλοι φεύγουν από το σπίτι κοιτάς το δίκαννο του παππού και αναρωτιέσαι αν φθάνει το δάκτυλό σου την σκανδάλη όταν θα έχεις την κάνη μέσα στο στόμα σου. Είδε κανείς τις μέρες που ζήσαμε να αυτοκτονούν μαζικά συντεχνίες; Η μοναξιά και η αξιοπρέπεια δεν χωράνε σε συντεχνίες. Και τις συντεχνίες δεν τις νικάς διότι είναι παιδιά του πολιτικού συστήματος που εσύ υπερασπιζόσουν νομίζοντας ότι υπερασπιζόσουν την δημοκρατία.
Φθάνεις, λοιπόν, στο δια ταύτα. Γιατί να φθάσεις εσύ ως εδώ; Γιατί εσύ φταις. Διότι τώρα που τα έχεις χάσει όλα και μένει μόνο ο εαυτός σου για να οργιστείς πρέπει να τα βάλεις κάτω τα πράγματα και να δεις ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι για συνάνθρωποι αλλά η πλειοψηφία τους είναι μόνο συναλλασσόμενοι. Το Σύνταγμα Δικαιωμάτων που εσύ όρισες ως ευαγγέλιο στο μυαλό σου πρέπει να το αναθεωρήσεις διότι επέβαλλες νόμους απαράβατους αλλά ξέχασες να θέσεις ως πρώτο άρθρο το εξής: Δικαίωμα δικαιωμάτων έχουν μόνο οι αποδεδειγμένα συνάνθρωποι. Φταις γιατί ποτέ η ευθύνη δεν ήταν ομαδική. Ήταν πάντα ατομική και για τον λόγο αυτό στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεν σύρεσαι ως ομάδα αλλά ως άτομο.
Τώρα που δεν έχεις τίποτε να συναλλάξεις, τίποτε που η μάζα να θεωρεί άξιο εκμετάλλευσης δες την αλλιώς την κατάσταση και σώσε ό,τι αξίζει να σωθεί. Η αναζήτηση δεν θα σε κουράσει καθόλου, διότι αυτός ο κατάλογος δεν είναι μακρύς. Στην λίστα θα βρεις αυτούς που σε τέτοιους καιρούς δεν δίνουν μάχες αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας μέσω ομάδων που έχουν συστατικά συντεχνίας. Για αυτούς η κρίση γεννήθηκε την ώρα που γεννήθηκαν κι αυτοί. Θα τους βρεις εκεί που ήταν πάντα και σε καιρούς παχιών αγελάδων να δακρύζουν για ένα δέντρο που αδίκως κόπηκε, για ένα πουλί που ένα χορτάτο παιδί το έκανε στόχο με την σφεντόνα του, για ένα Γιατί που μένει πάντα αναπάντητο. Εκεί στέκουν με το στόμα σφιγμένο αυτοί που δεν χώρεσαν ποτέ σε κόμμα, σε συντεχνία, σε ομάδα συμφερόντων. Σαν παιδιά μια ολόκληρη ζωή έχουν τα μάτια χαμηλά για την τιμωρία που τους ορίστηκε και που δεν τους άξιζε. Θα τους δεις να κόβουν το καρβέλι της αξιοπρέπειας σε λειψές φέτες γνωρίζοντας ότι σε έναν πόλεμο με τον εχθρό πρέπει να έχεις νικήσει τον εαυτό σου με χορτασμένη ψυχή.
simplemangreek


“ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ “


ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν.105 ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Ν.105
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗΝ ΣΑΣ Δ.Ο.Υ………………………………
Ο/Η κατωθι υπογεγραμμενως, φερων/ουσα τον υπ’αριθμον…..ΑΦΜ και
τον υπ’αριθμον………ταυτοτητας,οστις κατοικω στην διευθυνση…….και
αριθ.τηλ…….σας δηλωνω υπευθυνα οτι δεν υποβαλλω φορολογικη δηλωση ,οχι επειδη ειμαι φοροφυγας ουτε φοροδιαφυγας.
Δεν θα υποβαλλω φορολογικη δηλωση ως ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.
Η χωρα μου Ελλας,τα 3 τελευταια χρονια βρισκεται υπο ΚΑΤΟΧΗ.
Υπο υπουλη και ιδιωτυπη οικονομικη κατοχη.
Το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χωρας μου εχει παραβιασθει και καταφορα,εχει
ακυρωθει καθοτι το κοινοβουλιο λειτουργει με ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ,ο,τι και υποδηλωνει οτι δεν νομοθετει η βουλη,παρα υπακουει σε εντολες δυναμεων ΚΑΤΟΧΗΣ.
Ως ενεργος πολιτης αυτης της χωρας επικαλουμαι το αρθρο 120 παραγραφος 4 του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
Επικαλουμαι το ακροτελευτειο αρθρο που μου λεει ΟΧΙ μονο να σεβομαι
και να τηρω το Συνταγμα μου,αλλα και να το ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ
ΜΕΣΟΝ οταν αυτο ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ.
Τουτη η στιγμη με καλει να κανω τουτο.
Σας κανω γνωστο οτι οταν η πολιτικη ομαλοτης αποκατασταθει στην χωρα μου,οταν μια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αναλαβει την διακυβερνηση
και το ΣΥΝΤΑΓΜΑ μου αποκατασταθει,τοτε και γω θα αναλαβω τις
φορολογικες μου ευθυνες και υποχρεωσεις,αν υπαρχουν, προς ττην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Ο/Η ΔΗΛΩΝ/ΟΥΣΑ……………………………………………………………
——–/——-/—–
Υ.Γ ΤΟ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ
ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ.
ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΔΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ
ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΩΛΟΥ.
Υ.Γ2 Με τον αριθμο πρωτοκωλου εχουμε αποδειξη οτι δεν αδιαφορησαμε
και δεν αρνηθηκαμε να υποβαλλουμε φορολογικες δηλωσεις(γιατι
ετσι μας …..καπνισε) η διοτι δεν εχουμε να πληρωσουμε??
ΤΟΤΕ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΠΡΕΠΕΙ Ο Λ Ο Ι ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν.105


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2eqNzqv1f

Η συνταγή της Ημέρας

Σπιτικά μπέργκερ

Υλικά συνταγής:
για τα μπιφτέκια

500γρ. κιμάς ανάμεικτος (χοιρινός και μοσχαρίσιος)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη

1 αυγό

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

για τα μπέργκερ

6 στρόγγυλα ψωμάκια ή ζαπατάκια

6 φέτες γκούντα

6 κ.γ. μουστάρδα

6 κ.γ. κέτσαπ

6 φέτες ντομάτα

Διαδικασία συνταγής

Ζυμώνουμε τον κιμά, με το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και το αυγό. Προσθέτουμε την φρυγανιά και ξαναζυμώνουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200οC στο γκριλ και πλάθουμε τον κιμά σε 6 μεγάλα μπιφτέκια.

Αλοίφουμε με λίγο λάδι ένα ταψάκι και τα μπιφτέκια από πάνω και τα βάζουμε στον φούρνο. Ενδιάμεσα τα γυρνάμε μια φορά για να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Ετοιμάζουμε τα ψωμάκια, βάζουμε στο καθένα κέτσαπ και μουστάρδα.

Αφού βγάλουμε τα μπιφτέκια, τα βάζουμε απευθείας πάνω στο ψωμάκι με την κέτσαπ και την μουστάρδα. Από πάνω βάζουμε μια φέτα ντομάτα και μια φέτα γκούντα. Κλείνουμε το μπέργκερ μας και το σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.

Οι 10 πιο hot τάσεις στα μαλλιά

Τολμηρή ή μη, οι προτάσεις των μεγαλύτερων οίκων θα σε αφήσουν πλήρως ικανοποιημένη αφού υπάρχουν επιλογές για κάθε γούστο και στυλ.

Από super sleek χτενίσματα μέχρι hairstyles με έξτρα όγκο εμπνευσμένα από τα 70’s, αυτή τη σεζόν η μόδα στα μαλλιά δεν επιβάλλει τίποτα extreme και σε προτρέπει να αγαπήσεις το προσωπικό σου γούστο.

Δες τα 10 πιο hot hairstyles:

1 Sleek and Back:
Οι οίκοι Giambattista Valli, Gucci , Elie Saab θέλουν τελείως μαζεμένα τα μαλλιά από το πρόσωπο και τις άκρες να πέφτουν ανάλαφρα στους ώμους.

2 Τα 70’s συναντούν τα 40’s:
Οι εντυπωσιακές μπούκλες με όγκο της δεκαετίας του 1970, συναντούν το σήμα- κατατεθέν χτένισμα των 40’s. Η χωρίστρα πάει στο πλάι και οι ρίζες είναι ολόισιες και τελείως sleek , ενώ λίγο πιο κάτω οι super-sized μπούκλες κλέβουν την παράσταση.

3 Κρύψε το μάκρος:
Ο οίκος Chanel προτείνει ίσια μαλλιά που δεν καταλαβαίνουμε το μήκος τους, αφού είναι «κρυμμένα» μέσα στα oversized παλτό και φούτερ, ενώ την παράσταση κλέβουν το εντυπωσιακό μακιγιάζ και τα glamorous κολιέ.

4 60’s αφέλειες:
Ξέχνα τις κλασικές ευθείες, αυστηρές αφέλειες! Φέτος τα μαλλιά κόβονται ασύμμετρα ακόμα και στις αφέλειες ή τη φράντζα. Το καλύτερο; Στα περισσότερα fashion shows όπως των Marni και Marc Jacobs οι αφέλειες ήταν ποστίς! Μια τέλεια λύση αν θέλεις να αλλάξεις χτένισμα για 1 μόνο ημέρα.

5 Wet Look:
Το αγαπημένο hairstyle του καλοκαιριού, παραμένει hot trend και αυτή τη σεζόν! Αν το βολεύτηκες λοιπόν, δεν χρειάζεται να σταματήσεις να το υιοθετείς επειδή απλά έρχεται χειμώνας.

6 Χαμηλή αλογοουρά:
Alexander Wang, Donna Karan, Jil Sander , Chloe υποστηρίζουν 100% την πιο απλή και γοητευτική εκδοχή της αλογοουράς. Τα μαλλιά είναι ολόισια, και χωρίζονται στη μέση με μια βαθιά χωρίστρα. Η κοτσίδα πιάνεται στο ύψος του αυχένα και πάει στο πλάι ή πίσω.

7 To κορίτσι της διπλανής πόρτας:
Το στάιλινγκ απαγορεύεται, τα μαλλιά στεγνώνουν φυσικά και δημιουργούνται ελαφριοί κυματισμοί. Αν έχεις μακριά μαλλιά που δεν φριζάρουν, σίγουρα θα λατρέψεις το natural hair trend!

8 Ροκ, κοντό, συναρπαστικό:
Για τις πιο τολμηρές, ο οίκος Jacobs προτείνει αγορίστικο κούρεμα με έντονες, ασύμμετρες μύτες. Αν έχεις έντονες γωνίες στο πρόσωπό σου, αυτό το κούρεμα είναι το τέλειο για εσένα!

9 Updo αλά ιταλικά:
Πιασμένα μαλλιά με έξτρα όγκο και γατίσιο βλέμμα, που θυμίζουν κάτι από Σοφία Λόρεν. Αυτή είναι η sexy πρόταση των Dolce & Gabbana για τη νέα σεζόν, και εμείς ξετρελαινόμαστε με την απόλυτη θηλυκότητα που αποπνέει το νέο… ιταλικό trend!

10 «Τοστιέρα»:
Θυμάσαι την «τοστιέρα»; Ναι, ναι εκείνη την πλάκα θερμότητας που έκανε τα μαλλιά… λιονταρίσια! Φέτος γίνεται με διαφορά η πιο hot τάση και τα σπαστά μαλλιά με έξτρα όγκο γίνονται οι κυρίαρχοι της μόδας. Βγάλε λοιπόν την τοστιέρα σου από την αποθήκη και θυμήσου πως χρησιμοποιείται!

ΤΟΥΡΝΟΥΑ 3 on 3 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ ΑΡΧΕΛΑΟ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη]




Αυτό το Σαββατοκύριακο στην Πλατεία Ελευθερίας

  Μαζί και το τμήμα Badminton (αντιπτέριση)
Το πιο γρήγορο άθλημα ρακέτας στο κόσμο σε περιμένει να το ανακαλύψεις.. Είσαι μέσα;

Σάββατο 10:00 - Κυριακή στις 11:00 

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 στο Αίθριο του Αλεξανδρείου Ιδρύματος στο Ξηροκάμπι Λιτοχώρου

Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου | Μουσικοποιητικό αφιέρωμα στους ποιητές μας Γ. Σεφέρη και Οδ. Ελύτη


  
Με μία εκδήλωση μουσικής και ποίησης, αφιερωμένη στους δύο μεγάλους ποιητές μας Γιώργο Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη, ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού.
Η εκδήλωση θα γίνει στο Αίθριο του Αλεξανδρείου Ιδρύματος την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ..

Το ποιητικό μέρος παρουσιάζουν οι φιλόλογοι Δέσποινα Καρτσιούνα – Παπαζαχαρία και Νίκος Κολωνιάρης.

Η απαγγελία των ποιημάτων θα γίνει από τους Γ. Παπαϊωάννου, Θ. Γερολιόλιου και Κ. Ζησκάτα

Επιλογή μελοποιημένων ποιημάτων θα τραγουδήσει η Μαρίκα Φωτοπούλου.


Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΑ EDUCATION AWARDS

θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως η παρουσία σας στην τελετή απονομής των Βραβείων Εκπαίδευσης –EDUCATION AWARDS του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο του ΑΘΗΝΑ 9,84 στο Γκάζι.
Αναμένουμε τη θετική απάντηση και ανταπόκρισή σας στο νέο αυτό θεσμό που εισαγάγει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ.
Πιο αναλυτικές πληροφορίες:
Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, και ώρα 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του ΑΘΗΝΑ 9,84 στο Γκάζι θα πραγματοποιηθεί μια λαμπερή Τελετή Απονομής για τα EDUCATION ΑWARDS, το θεσμό των Βραβείων Εκπαίδευσης που για πρώτη φορά στην Ελλάδα εισήγαγε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ.
Στην εκδήλωση -η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του μεγάλου project του MEDITERRANEAN COLLEGE, του διήμερου EMPLOYABILITY FAIR στο Γκάζι (16-17 Σεπτεμβρίου), οι νικητές των EDUCATION AWARDS, ένας από κάθε κατηγορία, θα βραβευτούν, ενώ θα βραβευτούν τιμητικά και όλοι οι σπουδαστές/ απόφοιτοι του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ για τη συμμετοχή τους.
Ο νικητής κάθε κατηγορίας θα βραβευτεί και on stage, και μια κορυφαία εταιρεία της αγοράς –συνεργάτης του ομίλου, που αντιστοιχεί στην εκάστοτε κατηγορία (πχ Πληροφορικής για το νικητή της κατηγορίας Πληροφορικής)  θα του δώσει ευκαιρία εργασίας, κλείνοντας μαζί του ένα job interview.
Οι υποψήφιοι για τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (όλοι σπουδαστές και απόφοιτοι του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ –ΙΕΚ ΞΥΝΗ και MEDITERRANEAN COLLEGE) συγκέντρωσαν περισσότερες από 30.000 ψήφους, όλους τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα το αποτέλεσμα, και θα βρίσκονται εκείνη την ημέρα στο Γκάζι με τις οικογένειές τους.

*Η τελετή απονομής των EDUCATION AWARDS του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διήμερου EMPLOYABILITY FAIR του MEDITERRANEAN COLLEGE (16 & 17 Σεπτεμβρίου) στο Γκάζι, της έκθεσης που θα δώσει πραγματικές ευκαιρίες για καριέρα και για θέσεις εργασίας σε χιλιάδες νέους.

Ιωάννα Σίμη
Γραφείο Τύπου  Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ EMAIL edufestivalpress@xinis.com μέχρι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013