ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Κάτι άσχημο μεθοδεύεται…


Μοιραίες συμπεριφορές…Ένα απροσδόκητο γεγονός…που το ανέμεναν όλοι!!!
Έχουν μοιραστεί ρόλοι ερήμην των υποκειμένων;

Αφέθηκε άραγε σκόπιμα να κορυφωθεί η ένταση μεταξύ των μελών της Χρυσής Αυγής και μερίδας
«ακροαριστερών»;

Από ποιους; Ποιους εξυπηρετεί;

Και πως επιτρέπουν οι ηγεσίες των δύο άκρων τέτοια ολισθήματα, τα οποία με μαθηματική ακρίβεια οδήγησαν στην απώλεια ανθρώπινης ζωής;

Είναι το «απροσδόκητο γεγονός» το οποίο ανέμεναν όλοι!! Και πώς είναι «απροσδόκητο» όταν το αναμένουν όλοι;

Ο κάθε ένας φυσικά για τους λόγους του.

Η μεν αντιπολίτευση για πτώση της Κυβέρνησης , η δε δικομματική Κυβέρνηση για την επιστροφή συντηρητικών ψηφοφόρων στα μαντριά Ν.Δ. και ΠαΣοΚ αλλά και της ΔΗΜΑΡ.

Αλλά και η πρώιμη εμφάνιση του Συμβούλου του Πρωθυπουργού Χρήστου Λαζαρίδη χθές το πρωΐ σε μεγάλο κανάλι, ο οποίος «διαφήμισε» την κυβερνητική «θεωρία των δύο άκρων» πριν καν «κρυώσει το αίμα» του αδικοχαμένου νέου, αποδεικνύει ότι ανέμεναν τέτοιο γεγονός! Οι δε επανάληψη των δηλώσεων περί στρατηγικής του Σύριζα για αύξηση της έντασης με την Χρυσή Αυγή, όξυναν την ένταση των χθεσινών διαδηλώσεων διαμαρτυρίας! Ενώ σοβαρά ερωτηματικά δημιουργούνται από την εμφάνιση πετροβολούντων πολιτών ανάμεσα στις τάξεις των αστυνομικών δυνάμεων.

Ένας κακόπιστος συνομωσιολόγος δηλαδή. θα μπορούσε να ισχυριστεί «βάσιμα» ότι υπάρχει κάποιου είδους συμφωνία κορυφής μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης…

Πέραν της κριτικής σ’ ένα τέτοιο ισχυρισμό, φαίνεται, ότι μεγάλοι κερδισμένοι από την ένταση η οποία υπάρχει μεταξύ «ακροδεξιών» και «ακροαριστερών» είναι η μνημονιακή Κυβέρνηση αφού;

1. Οδηγεί φοβισμένους ψηφοφόρους στην «ασφάλεια» των μνημονιακών κομμάτων,

2. Αλλάζει την ατζέντα της επικαιρότητας, αφού εξαφανίστηκαν από τα δελτία και τα πρωτοσέλιδα, ειδήσεις όπως οι κινητοποιήσεις , το ξεπούλημα της αμυντικής Βιομηχανίας, το μαγείρεμα του «πρωτογενούς πλεονάσματος», τα νέα χαράτσια στα αγροτεμάχια, την αναμενόμενη φοροκαταιγίδα, την προαγγελία για νέο μνημόνιο το 2014 και νέα μέτρα, την καταστροφική πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, την κακή εικόνα κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών την ασυνέπεια λόγων και έργων κ.α. και

3. Επιτρέπει την αυστηροποίηση της νομοθεσίας, με περεταίρω περιορισμό των ατομικών ή και συλλογικών ελευθεριών.

Υπάρχει ωστόσο διάχυτη στον αέρα και η και η εντύπωση, ότι ο Σύριζα δεν θέλει να πάρει στα χέρια του την «καυτή μνημονιακή πατάτα» παρά τους περί του αντιθέτου «περίπου λεονταρισμούς» των στελεχών τους.

Μήπως τελικά πάμε για εκλογές ενωρίτερα απ’ ότι περιμένουμε;

Μήπως τελικά παίζεται ένα αήθες παιχνίδι στην πλάτη των πολιτών και της χώρας;

Ι.Δέμος
 
 
πηγη


H Θεσσαλονικιά χορεύτρια που ξεσηκώνει τα κλαμπ (εικόνες)

 Η Maria Nicol έκανε μια επίδειξη των προσόντων της στο Club 54 της Κέρκυρας  Θαυμάστε την στις φωτογραφίες

ΔΕΞΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΑΥΑΡΙΑ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Πλημμύρισαν την Ευρώπη οι αναλύσεις περί επικείμενου θριάμβου της κυβερνητικής Δεξιάς της καγκελαρίου Μέρκελ στις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή, με αφορμή τη νίκη των χριστιανοκοινωνιστών -δηλαδή της σκληρής Δεξιάς του κόμματος CSU- στη Βαυαρία. Εχουμε και εμείς την άποψη ότι η Μέρκελ θα νικήσει με άνεση και ενδεχομένως θριαμβευτικά την Κυριακή.Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι συνιστά ανυπόστατη προπαγανδιστική εκστρατεία η προσπάθεια εμφάνισης ως δήθεν σαρωτικής της εκλογικής νίκης της CSU στη Βαυαρία. Κάθε άλλο. Είναι ένα ψέμα που βασίζεται στη φυσιολογική άγνοια όσων ζουν εκτός Γερμανίαςγια τα αποτελέσματα όλων των προηγούμενων αποτελεσμάτων των τοπικών εκλογών στα γερμανικά κρατίδια, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της Βαυαρίας.
Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Πρώτα πρώτα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι κανένα γερμανικό κρατίδιο δεν είναι τόσο δεξιό όσο η Βαυαρία! Σε τέτοιο βαθμό που η τελευταία φορά που εκλέχτηκε εκεί σοσιαλδημοκράτης κρατιδιακός πρωθυπουργός ήταν πριν από… εξήντα (!) χρόνια – το 1954 για την ακρίβεια. Πάνω από μισόν αιώνα, από το 1957 μέχρι σήμερα, όλοι οι τοπικοί πρωθυπουργοί της Βαυαρίας προέρχονται από το δεξιό -σαφώς ακροδεξιό με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά μέτρα- CSU! Πενήντα έξι ολόκληρα χρόνια συνεχώς δεξιός πρωθυπουργός!
Δεύτερον, όντως η CSU αύξησε σε αυτές τις κρατιδιακές εκλογές το ποσοστό της: είχε πάρει το 2008 ποσοστό 43,4% και τώρα πήρε 47,7%. Κι όχι μόνο αυτό. Το 2008 είχε πάρει 92 από τις 187 έδρες του κρατιδιακού κοινοβουλίου -δηλαδή 2 λιγότερες από την κοινοβουλευτική απόλυτη πλειοψηφία- ενώ τώρα πήρε 101 από τις 180 έδρες (στη Γερμανία μεταβάλλεται ο αριθμός των κρατιδιακών βουλευτικών εδρών).
Πήρε δηλαδή 10 έδρες επιπλέον της απόλυτης πλειοψηφίας. Πού βρίσκεται λοιπόν το στοιχείο της προπαγάνδας; Βρίσκεται στο ότι το 43,4% της CSU του 2008 ήταν το χειρότερο αποτέλεσμά της από το… 1954! Το δε «θριαμβευτικό» 47,7% της Κυριακής είναι το χειρότερο αποτέλεσμά της εδώ και… μισόν αιώνα – από το 1962 συγκεκριμένα, οπότε είχε πάρει 47,5%. Τα τελευταία σαράντα και πλέον χρόνια μάλιστα, από το 1970, το ποσοστό της CSU στις κρατιδιακές εκλογές της Βαυαρίας ουδέποτε είχε πέσει κάτω του… 50% (!) με εξαίρεση τις εκλογές του 2008. Το ποσοστό της είχε κυμανθεί από 62,1% το ανώτερο έως 52,8% το κατώτερο!
Το δεύτερο στοιχείο της προπαγάνδας έγκειται στη συνειδητή υποβάθμιση της απορρόφησης από την CSU των μισών και πλέον ψήφων του κυβερνητικού συμμάχου της και στη Βαυαρία, του κόμματος FDP των Ελευθέρων Δημοκρατών σε βαθμό που αυτό έμεινε εκτός του κρατιδιακού κοινοβουλίου. Ας το κάνουμε αυτό σαφέστερο. Το 2008 η CSU είχε πάρει το 43,4% των ψήφων και 92 έδρες στο τοπικό κοινοβούλιο.Το FDP είχε πάρει ποσοστό 8% και 16 έδρες. Τα δύο συμμαχικά κόμματα δηλαδή είχαν πάρει αθροιστικά το 51,4% των ψήφων και 108 (από τις τότε 187) έδρες. Την Κυριακή πήρε η CSU το 47,7% και 101 έδρες, ενώ το FDP 3,3% και καμία έδρα. Αθροιστικά δηλαδή πήραν την Κυριακή το 51% των ψήφων και 101 (από τις 180) έδρες!
Η στασιμότητα είναι εξόφθαλμη σε ό,τι αφορά το άθροισμα των ψήφων των κυβερνητικών κομμάτων στη Βαυαρία! Φυσικά και η βαυαρική Δεξιά της CSU μπορεί να είναι ικανοποιημένη από την ανάκτηση της κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας της, την οποία είχε χάσει το 2008 για μία και μοναδική φορά εδώ και σαράντα χρόνια. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορεί να θριαμβολογήσει ενώπιον του πληθυσμού της Βαυαρίας επειδή πέτυχε το… δεύτερο χειρότερο αποτέλεσμά της εδώ και μισόν αιώνα!
Για να καταλάβουμε καλύτερα τι εστί Βαυαρία, αρκεί ίσως να αναφέρουμε ότι στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στη δεκαετία του 1970, όταν τα κινήματα κοινωνικής διαμαρτυρίας συγκλόνιζαν τη Γαλλία, αλλά και τη Γερμανία, η βαυαρική Δεξιά της CSU πήρε στις κρατιδιακές εκλογές του 1966 το 48,1%, το 1970 εκτινάχθηκε στο 56,4% και το 1974 απογειώθηκε στο… 62,1%! Το 1978 «έπεσε» στο 59,1%! Εχει μείνει άλλωστε ιστορική η φράση ενός μεγάλου, ακροδεξιού ηγέτης της CSU, του Φραντς-Γιόζεφ Στράους, κρατιδιακού πρωθυπουργού από το 1978 έως το 1988 και κορυφαίου πολιτικού σε παγγερμανικό επίπεδο, την εποχή της Δυτικής Γερμανίας: «Δεξιότερα από εμάς πρέπει να υπάρχει μόνο ο τοίχος!». Αλλοι οι συσχετισμοί στη Βαυαρία, άλλοι σε παγγερμανικό επίπεδο – χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι και στις δύο περιπτώσεις δεν είναι η Δεξιά αυτή που ηγείται πολιτικά.
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Τα ανεμοδαρμένα δέντρα της Νέας Ζηλανδίας!

Στο Slope Point, το νοτιότερο άκρο της Νέας Ζηλανδίας, τα ρεύματα αέρα είναι τόσο δυνατά και επίμονα που μπορούν να καταστρέψουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Όπως έχει συμβεί με τα δέντρα της περιοχής που έχουν στρεβλώσει από τη δύναμη του ανέμου και πλέον γέρνουν προς μία κατεύθυνση, κοντεύοντας να αγγίξουν το έδαφος. Όπως είναι βέβαια αναμενόμενο κανείς άνθρωπος δεν ζει στην περιοχή παρά μόνο τα ανεμοδαρμένα δέντρα παραμένουν εκεί, όσο αντέχουν, υπενθυμίζοντας σε όλους πως υπάρχει ζωή.

Οι αγρότες που έμεναν στις γύρω περιοχές και σε ακτίνα πάνω από 5 μίλια σκέφτηκαν κάποια στιγμή να φυτέψουν δέντρα προκειμένου να προστατεύσουν τα ζώα τους που τα πήγαιναν εκεί για βοσκή. Μάταια όμως. Ο τόπος εγκαταλείφτηκε και τα δέντρα μεγάλωσαν. Όσα άντεξαν έγιναν ένα με το τοπίο και συμμορφώθηκαν με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Και όσο πιο μεγάλα και ψηλά γίνονται τόσο πιο πολύ βομβαρδίζονται από τον άνεμο που έρχεται από τον ωκεανό. Και ο άνεμος αυτός δεν σπάει τα κλαδιά ούτε ρίχνει κάτω τα δέντρα απλώς τα ροκανίζει λίγο λίγο αλλάζοντας το σχήμα και την κλίση τους. Κι όσο αντέξουν…




Κράτος και παρακράτος απειλούν ανοιχτά τον ελληνικό λαό


Σε μείζον θέμα έχει εξελιχθεί για την Κυβέρνηση, η πρόσφατη προτροπή του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. κ. Π. Καμμένου, προς ομάδα 3-4 αγανακτισμένων πολιτών της Ιερισσού και των Σκουριών, να λυντσάρουν «πολιτικά», όπως εξήγησε ο κ. Καμμένος, τον νυν δήμαρχο Αριστοτέλη και πρώην Νομάρχη, βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρ. Πάχτα, διότι καθυστέρησε επί εικοσαήμερο και πλέον να ενημερώσει τους κατοίκους του Δήμου του και ιδιαίτερα των συγκεκριμένων περιοχών, ότι το νερό της δημόσιας ύδρευσης περιέχει αρσενικό και είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, προτρέποντάς τους ταυτόχρονα να πίνουν νερό εμφιαλωμένο. Πάλι καλά που δεν τους συνέστησε, ως άλλη Μαρία Αντουανέτα, να πίνουν σαμπάνια…

Οι κυβερνώντες και τα συνεργαζόμενα με αυτούς ΜΜΕ, δράττοντας κυριολεκτικά την ευκαιρία, επιτέθηκαν μαζικά εναντίον του κ. Καμμένου, προκειμένου αφενός μεν να «σώσουν» τον καθ’ όλα «έντιμο» κ. Πάχτα από το δήθεν επερχόμενο λιντσάρισμα και αφετέρου και κυρίως, για να εξοντώσουν, κι’ αυτοί, «πολιτικά» αλλά και βιολογικά, όπως φάνηκε, τον κ. Καμμένο και τους ΑΝ.ΕΛ., που τόση μεγάλη πολιτική ζημιά τους έχει δημιουργήσει, ώστε να μην τους βγαίνουν τα «κουκιά» για να ξανασχηματίσουν στις επερχόμενες εκλογές, μια ίδια λαομίσητη κυβέρνηση, ώστε να μην παρεκκλίνουν από τις υπογραφείσες υποχρεώσεις τους προς τους ξένους δανειστές-τοκογλύφους, κι’ ας αυτοκτονήσει ο μισός ελληνικός πληθυσμός. Άλλωστε, όπως έδειξαν δεν τους νοιάζει ούτε η χώρα, ούτε ο λαός της…

Ακόμη και «δικούς τους, ευαίσθητους δικαστικούς», «πρόθυμους» σκανδαλοθήρες δημοσιογράφους και ελεγχόμενα μέσα μαζικής δικτύωσης χρησιμοποίησαν, προκειμένου το ζήτημα να λάβει διαστάσεις μεγάλου σφάλματος του κ. Καμμένου και να επιτύχουν την πολυπόθητη μετακίνηση των ψηφοφόρων των ΑΝ.ΕΛ., προς την Ν.Δ.. Αμ’ δε…

Και το σύνθημα εδόθη στα «υπάκουα» αναρχικά, αλλά χρήσιμα, κατά περίπτωση, τσιράκια τους: Τσακίστε παντοιοτρόπως και όπου βρείτε τον Π. Καμμένο, ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά, δημοσιογραφικά, ακόμη και .σωματικά, ώστε να λάβει το μήνυμα ότι δεν αστειευόμαστε…

Έτσι, μετά την αναιδέστατη δημόσια απειλή της «τηλεκατευθυνόμενης» Τσομπανίδου, ότι θα πετάξει έξω από το στούντιο τον αρχηγό ενός κόμματος, σήμερα ήρθε ο προπηλακισμός και προειδοποιητικός ξυλοδαρμός του κ. Καμμένου, από τα συνήθη «υπάκουα» όργανα του παρακράτους.

Τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ, αφού καταδίκασαν «για τα μάτια» το επεισόδιο, έστειλαν και το απειλητικό τους μήνυμα, αναφερόμενοι ξεκάθαρα στο «λυντσάρισμα» Πάχτα:

Ν.Δ.: «Δυστυχώς» αυτό είναι συνέπεια της «ρητορικής της βίας και της στρατηγικής της έντασης». Πράγμα που σημαίνει ότι τον τιμωρούν για όσα είπε εναντίον του «φίλου» τους, πλέον, κ. Πάχτα.

ΠΑΣΟΚ: «ο κ. Καμμένος να αντιληφθεί την ευθύνη των λόγων του». Στο ίδιο μήκος κύματος και η Χαριλάου Τρικούπη, του επισημαίνει τί δεν πρέπει να λέει για τα πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ειδεμή.

Βλέπετε, το «σύστημα» σφιχταγκαλιασμένο, δείχνει το αποτρόπαιο πρόσωπό του και απειλεί πλέον ανοιχτά και ανεύθυνα κάθε λογιζόμενο εχθρό του, χωρίς να υπολογίζει το κόστος, ακόμη και για ανθρώπινες ζωές.

Ο απλός λαός, πρέπει να αντιδράσει ΑΜΕΣΑ, ενεργοποιώντας το άρθρο 120 του Συντάγματος και να «ξεκαθαρίσει» τους λογαριασμούς του με τους εθνοπροδότες που τον καταδίκασαν στην αφάνεια, στη μιζέρια, στη πείνα, στον εξευτελισμό του και στην οικονομική καταστροφή, στέλνοντάς τους στον αγύριστο.

Ήρθε πλέον η ώρα και είναι ήδη αργά…



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2fLEUG1FJ

ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ

20130918-231922.jpg


Γράφει ο Θανασης Μπαρτσώκας
“Δεν ήταν δολοφονία”
“Ηταν ατύχημα”
“Ηταν τσαμπουκάδες μεταξύ των …….’ακρων”
“Είναι κάτι που πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα συμβαίνει”
Είναι κάτι φυσικό που δεν αφορά τη ζωή μου αλλά τη ζω’η ενός άλλου.
Αλλωστε τι σημασία έχει ο ένας, όταν ιδιαίτερα είναι ένας “ασήμαντος” αντιφασίστας ράπερ.
Η οργή όμως γιγάντωσε όταν στο Μεγκα , όλως τυχαίως, βγήκε ο “φωτισμένος
ιδεολόγος” σύμβουλος του πρωθυπουργού, για να κατονομάσει δήθεν τους υπεύθυνους.
Δεν ανέφερε τη λέξη δολοφονία, προφανώς γιατι κατά τη γνώμη του ήταν κάτι άλλο
Ομως, κατά το “φωτισμένο” , υπεύθυνη για το κακό είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου που ευτελίζει τους θεσμούς.
Αρχικά νόμισα ότι απευθύνεται σε μενα, όμως αν αναλύσει κάποιος αντικειμενικά την πορεία του δικού μας Χόροβιτς θα καταλάβει ότι ο κ. σύμβουλος ήθελε να προλάβει τους πιθανούς “δολιοφθορείς” που θα έλεγαν άλλα.
Δεν πάει άλλωστε πολύς καιρός από τότε που ο μέγας Αδωνις έλεγε ότι το ΚΚΕ επιδιώκει τη χρεωκοπία για να πάρει τη ρεβάνς του εμφυλίου.
Τότε άλλοι “φωτισμένοι” απαντούσαν όπως στην περίφημη ελληνική ταινία ο μπακαλόγατος , “έλα μωρέ Ζήκος είναι ,μην τον ακούτε”
Σε άλλο κανάλι κόπηκε απότομα η κ. Μπαλού από το ΚΚΕ μήπως και έκανε το λάθος να κατονομάσει τη βίλλα που πείσθηκε ο Χίντερμπουργκ , και έχει σημασία από ποιούς, να κάνει τον Αδόλφο, καγκελλάριο.
Δεν ξέρω γιατι, αλλά θυμήθηκα τα λόγια , ίσως του μεγαλύτερου μαθηματικού, του Εβαριστ Γκαλουά όταν το βράδυ πριν την προσχεδιασμένη δολοφονία του, ανάμεσα στις σημειώσεις του για τη θεωρία των ομάδων έγραφε:
” Πεθαίνω για την τιμή μιας άτιμης κοκέτας”
Η παραχάραξη λέει ότι εννοούσε μια πόρνη
Η αλήθεια είναι ‘οτι κατονομάζει τη δημοκρατία
Ο Εβεριστ ήταν 21 ετών , ριζοσπάστης δημοκράτης , ” αναρχικός” για την εποχή του.
Και βεβαια ιδιαίτερη προσοχή , μήπως τα “ατυχήματα” , μας αποσπάσουν την προσοχή από τον “εθνικό στόχο” του πρωτογενούς πλεονάσματος . Ιδιαίτερα όταν είμαστε πολύ κοντά στο να λάμψει η ιστορική αλήθεια , ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τόσες κρατικοποιήσεις , υπήρξε ο τελευταίος σοβιετικός κατάσκοπος .
Θανασης Μπαρτσώκας


Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΔΕΧΘΗΚΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Γ.ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ


Τον Υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο επισκέφτηκαν  την Πέμπτη 5/9 οι πέντε Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της Κορέας συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννη Καρρά και τους Ομοσπονδιακούς Τεχνικούς Χ.Βλασταρίδη και Α.Παλαιοπάνο. Ανάμεσά τους και μοναδική γυναικεία παρουσία η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης , Κατερίνα Νικολαΐδου που αυτό το Καλοκαίρι πέτυχε το απόλυτο, κατακτώντας χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό, στους Μεσογειακούς και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων και ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στην Κορέα.
Ο Υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, όπως και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γ.Ανδριανός που ήταν παρών, συνεχάρησαν τους χρυσούς Παγκόσμιους Πρωταθλητές Γιώργο και Λευτέρη Κόνσολα, Παναγιώτη Μαγδανή και Σπύρο Γιάνναρο  καθώς και την ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Κορέας Κατερίνα Νικολαΐδου, για τις επιτυχίες τους στην Κορέα αλλά και τις άλλες μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις της χρονιάς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο στον αγωνιστικό τομέα όσο και σε προσωπικό επίπεδο.
Πάνος Παναγιωτόπουλος: «Περιφάνεια και τόνωση αισιοδοξίας οι επιτυχίες σας»

Περίπου 45΄διήρκεσε η συζήτηση του Υπουργού και του Υφυπουργού με τους αθλητές τους προπονητές και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας σε πολύ καλό κλίμα. Στο καλωσόρισμά του ο Υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων «Είναι περηφάνια για μας και τόνωση αισιοδοξίας για τον Ελληνικό λαό αυτά που καταφέρατε σε πολύ δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα. Δείχνετε ότι κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μπορούν να κάνουν πράγματα. Και θέλουμε να σας συγχαρούμε μέσα από την καρδιά μας και εγώ και ο κύριος Ανδριανός. Να είναι περήφανοι οι γονείς σας πάνω από όλα και όλοι οι άνθρωποι που είναι γύρω σας και βέβαια οι προπονητές σας και η Ομοσπονδία σας. Με τις προσπάθειές σας μας δίνετε το σωστό στίγμα και περνάτε αυτό το μήνυμα: ότι στα δύσκολα θα τα καταφέρουμε.» 

«ΝΤΙΛΕΡ, ΚΙΛΛΕΡ και ΣΙΑ»: ακυκλοφόρητο CD, μαζί με Το ΧΩΝΙ της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου!

«ΝΤΙΛΕΡ, ΚΙΛΛΕΡ και ΣΙΑ»: ακυκλοφόρητο CD, μαζί με Το ΧΩΝΙ της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου!

μουσική: Γ. Ζουγανέλης - στίχοι: Κ.Χ.Μύρης (Κ. Γεωργουσόπουλος)

τραγουδούν: Λαζόπουλος, Μπουλάς, Στόκας, Λ. Παπαδόπουλος, Μακεδόνας, Κοντογιάννης, Μάλφα, Σιδέρη, Κικίδη, Καρελάς, Ζιώγαλας, Κοτανίδη, Ζουγανέλης


Στις 29 Σεπτεμβρίου, κάθε Ελληνας έχει ακόμη έναν σημαντικό λόγο να βάλει την κυριακάτικη εφημερίδα Το ΧΩΝΙ στο σπίτι του: Αυτή τη φορά, την αλήθεια δε θα μπορείτε απλώς να τη διαβάσετε, αλλά και να την ακούσετε!

Το CD - τομή στο δράμα που βιώνει η ελληνική κοινωνία, «ΝΤΙΛΕΡ, ΚΙΛΛΕΡ και ΣΙΑ» των Γιάννη Ζουγανέλη και Κ.Χ. Μύρη (Κώστα Γεωργουσόπουλου) κυκλοφορεί για πρώτη φορά μαζί με Το ΧΩΝΙ! Με 14 αντιμνημονιακά τραγούδια, βάζει το δάκτυλο στην πληγή της Ελλάδας με στόχο να ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ τους Έλληνες!

Λαζόπουλος, Μπουλάς, Στόκας, Λ. Παπαδόπουλος, Μακεδόνας, Κοντογιάννης, Μάλφα, Σιδέρη, Κικίδη, Καρελάς, Ζιώγαλας, Κοτανίδη και ο ίδιος ο Ζουγανέλης. Όλοι αυτοί σε ένα CD... Αυτό που θα βρείτε στις 29 Σεπτεμβρίου ΜΟΝΟ Στο ΧΩΝΙ.

Το καφενείο «Η Ελλάς»
Πουλήθηκε μισοτιμής
Στο νταβατζή της γειτονιάς
Στη λέρα της διαπλοκής
Σ' ένα νονό της ρουφιανιάς
Σε σπείρα με λαμόγια
Και στο κλουβί του μπόγια...

...τραγουδά ο Λάκης Λαζόπουλος, σε στίχους Κώστα Γεωργουσόπουλου και μουσική Γιάννη Ζουγανέλη στην εκπληκτική «Μπαλάντα του καφενείου», που δε θα αφήσει ασυγκίνητο κανέναν Ελληνα! (Πάρτε μια πρώτη γεύση: http://youtu.be/huTohH-UAk0).

Να είστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται για «ακόμη ένα CD εφημερίδας», αλλά για μια μουσική γροθιά που ενώνει τη δύναμη της με Το ΧΩΝΙ, για να φωνάξουν μαζί ένα βροντερό «Ως Εδώ!» στον κατήφορο της ελληνικής κοινωνίας.

Μια μουσική συλλογή που θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά με την κυριακάτικη εφημερίδα Το ΧΩΝΙ και δεν πρέπει να λείψει από κανένα σπίτι Έλληνα. Τραγούδια που αφυπνίζουν, μελωδίες που χαλυβδώνουν τη διάθεση για ανατροπή, στίχοι που λένε όλη την αλήθεια για το σήμερα και εκφράζουν την προσδοκία για το αύριο!

ΝΤΙΛΕΡ, ΚΙΛΛΕΡ και ΣΙΑ: Στο ΧΩΝΙ της 29ης Σεπτεμβρίου.


Ο Κ. Γεωργουσόπουλος προλογίζει το ακυκλοφόρητο CD «ΝΤΙΛΕΡ, ΚΙΛΛΕΡ και ΣΙΑ»

Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ

Στη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής στη Γαλλία κάποιοι αξιωματικοί των SS επισκέφτηκαν το ατελιέ του Πικάσο στη νότια Γαλλία. Τους δέχτηκε δύσθυμος όταν έφτασαν μπροστά στο καβαλέτο που υπήρχαν τα σχέδια για την «Γκουέρνικα», τον πίνακα που ζωγράφισε για να καταγγείλει τον βομβαρδισμό ενός ειρηνικού ισπανικού χωριού από τη Γερμανική αεροπορία, ένας αξιωματικός τον ρώτησε: «Εσείς το φτιάξατε αυτό;», ο Πικάσο απάντησε: «Όχι, εσείς».

Ο Σαίξπηρ έγραψε στον «Άμλετ» πως το θέατρο είναι ο καθρέφτης, όπου η κοινωνία βλέπει το πρόσωπό της και ο μεγάλος Ρώσος σατιρικός Γκόγκολ όταν κατηγορήθηκε για τις καρικατούρες των αντιηρώων του στον «Επιθεωρητή» δήλωσε: «Γιατί χτυπάτε τον καθρέφτη; Mαστιγώστε το πρόσωπο σας».

Η σάτιρα από την εποχή του Αριστοφάνη, που τόλμησε να γελοιοποιήσει ακόμη και τον Σωκράτη έως τον Σουίφτ, τον Μολιέρο, τον Μαρκ Τουαίην, τον Ντε Φιλίππο και σε μας από τα σατιρικά του Σολωμού έως τον Λασκαράτο και τον Σουρή και ως τον Σακελλάριο και τον Ψαθά, ως τον Λαζόπουλο είναι ο καθρέφτης, έστω ο παραμορφωτικός, που απεικονίζει τα στρεβλά της εποχής μας, όλου του φάσματος από την οικονομία και την πολιτική ως την δικαιοσύνη και τον πολιτισμό.

Τα σατιρικά κείμενα αυτού του CD μελοποιημένα από έναν θεσμικό συνθέτη και περφόρμερ της σημερινής Ελλάδας που αντιστέκεται είναι προϊόντα κυρίως καημού για ότι χάσαμε και όσα κληροδοτούμε στα παιδιά μας.

Το σημαντικό επιτελείο ερμηνευτών που τα ερμηνεύει ας γίνει η γέφυρα για να γίνει η εθνική κατάθλιψη τύψη, μετάνοια και προσδοκία αναστάσεως, αν ακόμη στην εποχή των παγετώνων υπάρχουν ακόμη θαύματα. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στο μεγάλο Έλληνα γελοιογράφο Κώστα Μητρόπουλο που μας χάρισε το σκίτσο του φακέλου.

Κώστας Γεωργουσόπουλος
Κ. Χ. Μύρης
Μάρτιος 2013 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ



Με την επιστροφή μου στην Κατερίνη θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μου που με τις ευχές τους και τα καλά τους λόγια με στήριξαν στην προσπάθειά μου, τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης και τον προπονητή μου Γιώργο Μπικογιάννη που στάθηκαν από τις πρώτες μου κουπιές δίπλα μου και πίστεψαν σε μένα, την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και τους ομοσπονδιακούς προπονητές και φυσικά την οικογένειά μου και τους δικούς μου ανθρώπους που με την αγάπη τους μου δίνουν δύναμη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ

Μεγαλειώδης η πορεία της ΑΔΕΔΥ - Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών και δημοσίων υπαλλήλων


Μεγαλειώδης ήταν η χθεσινή πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης στο πλαίσιο της 48ωρης πανδημοσιουπαλληλικής απεργίας που ολοκληρώνεται σήμερα.
Με τη συμμετοχή εκατοντάδων....
δημοσίων υπαλλήλων, εκπαιδευτικών, γιατρών, δικηγόρων αλλά και ομάδων πολιτών η συγκέντρωση άνοιξε με τους χαιρετισμούς του προέδρου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας κ. Λάζαρου Φυρινίδη, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης κ. Βαλάση Κοτρώνη και των εκπροσώπων Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Ακολούθησε συλλαλητήριο που με συνθήματα και πανό κατά της διαθεσιμότητας διέσχισε την κεντρική πλατεία της πόλης και από την οδό 16ης Οκτωβρίου συνεχίστηκε στον κεντρικό πεζόδρομο και κατέληξε και πάλι στην κεντρική πλατεία.

Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΦΥΡΙΝΙΔΗΣ
Στο χαιρετισμό του στο Συλλαλητήριο, ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας Λάζαρος Φυρινίδης είπε μεταξύ άλλων:
«Στην Ελλάδα οι πολιτικοί μας είναι φαύλοι και εκμαυλιστές. Αποτελούν την πεμπτουσία της υποκρισίας. Ενώ παρακαλούν για να ζεστάνουν την καρέκλα ενός υπουργείου, όταν τρώνε πόρτα, γίνονται αριστεροί επαναστάτες και εργατοπροστάτες ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι! Ενώ διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για τους εργαζόμενους, τσακώνονται ποιος θα εξασφάλιση πρώτη θέση στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο ! Έχουν καταληστέψει τα αποθεματικά των ταμείων, πετσόκοψαν τους μισθούς, τη σύνταξη, και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μας οδηγούν στη μαζική φτωχοποίηση. Μας θέλουν πειθήνιους, άβουλους, πρόβατα που θα τα σφάξουν χωρίς αντίδραση.
Μπροστά σε όλα αυτά η μόνη δύναμη ανατροπής είμαστε εμείς, όσοι μείναμε πίσω στην εργασία, οι διωκόμενοι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέες και οι νέοι της πατρίδας μας που ακόμη δεν εγκατέλειψαν τη χώρα.
Τώρα πρέπει να αντισταθούμε με όλες μας της δυνάμεις για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα γιατί θα είναι καταστροφή για όλους μας και όχι μόνο για αυτούς που θα απολυθούν η που θα οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα.
Στόχος δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, την τοπική αυτοδιοίκηση, την υγεία.
Στόχος είμαστε όλοι. Θέλουν πολίτες χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες.
Τώρα ήρθε η ώρα να τους αντιμετωπίσουμε, πριν βάλουν στο γύψο την δημοκρατία, πριν καταστρέψουν τις ζωές όλων μας.
Με ενότητα, μαζική συμμετοχή και αγώνα διαρκείας μπορούμε να τους ανατρέψουμε».
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ 48ωρης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Εμείς οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα που συγκεντρωθήκαμε στην απεργιακή κινητοποίηση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ που έγινε σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καταγελούμε την δολοφονία ενός Έλληνα πολίτη από τα τάγματα εφόδου και την κυβέρνηση που με της πολιτικές τις επέτρεψε την εμφάνιση τέτοιον φαινομένων.
Διαπιστώνουμε
Η εμμονή των Τροικανών και της Κυβέρνησης στις μνημονιακές πολιτικές, έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Η κατάφορη μείωση των εισοδημάτων μας, η φορολεηλασία και τα επανωτά χαράτσια, η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, οι απολύσεις στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, η δραματική αύξηση της ανεργίας, η διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών και των ΟΤΑ και των κοινωνικών αγαθών όπως της Παιδείας και της Υγείας, οι απολύσεις δημοτικών αστυνόμων, εκπαιδευτικών, οι ιδιωτικοποιήσεις, η διάλυση του Δημόσιου Κοινωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος και η δραματική μείωση των Κύριων και Επικουρικών Συντάξεων, η συνεχιζόμενη ύφεση στην οικονομία είναι τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής.
Η Κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της, καταφεύγει όλο και περισσότερο στον αυταρχισμό. Χρησιμοποιεί τα δικαστήρια για την ποινικοποίηση των αγώνων, επιστρατεύει εργαζόμενους, απειλεί ακόμα και με εξαφάνιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και την κατάργηση της απεργίας. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτή την πολιτική.
Η όψιμη αναγνώριση των Τροικανών, για «λαθεμένη συνταγή», επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι όλο το πρόγραμμα και η συνταγή είναι λάθος μιας και ο κύριος στόχος τους ήταν η κατάργηση των βασικών, συλλογικών, εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας.
Απεργούμε και διεκδικούμε
* Ανατροπή των αντεργατικών και αδιέξοδων μνημονιακών πολιτικών
* Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων για τη διασφάλιση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών μας δικαιωμάτων.
* Δουλειές, ανάπτυξη, εργασιακή προοπτική και απασχόληση για τους ΝΕΟΥΣ και για ΟΛΟΥΣ.
* Φραγμό στον καλπασμό της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και στην περιθωριοποίηση της κοινωνίας.
* Κατάργηση των επιστρατεύσεων και των κυβερνητικών Συνταγματικών εκτροπών.
* Καμία απόλυση για τους εργαζόμενους σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου και των φορέων του Δημοσίου.
Η ανάλγητη πολιτική των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, έχει ως κύριο στόχο τη βίαιη συρρίκνωση του Δημοσίου, χωρίς να υπολογίζει τις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών σε προσωπικό και το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα προκληθεί από την έλλειψη επαρκούς στελέχωσης των Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα.
* Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Ποινικοποίηση των αθέμιτων μονοπωλιακών συναλλαγών.
* Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, των υπηρεσιών και επιχειρήσεων, όχι στο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων του Δημοσίου και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Όχι στην εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
* Υπεράσπιση του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος, αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων και επιστροφή των κλεμμένων των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, διεύρυνση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Καθιέρωση κοινωνικού πόρου υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης.
* Χρηματοδότηση, ενίσχυση και αποτελεσματική λειτουργία του ΕΟΠΥΥ
Εμείς οι απεργοί καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη σκληρή και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, που οδηγεί σε οικονομική και κυρίως σε κοινωνική χρεοκοπία.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε με ενότητα τους αγώνες μας, για να ανατρέψουμε και να ακυρώσουμε τις αδιέξοδες και καταστροφικές αυτές πολιτικές.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ¨ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ – ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΠΗΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ¨ ΕΤΟΥΣ 2013»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σας ανακοινώνει ότι,  σε εκτέλεση της με αρ. Δ12/οικ. 25725/1158/31-07-2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1926/Β/08-08-2013) και του με αρ. πρωτ. ΓΠ/Δ27/οικ. 29970/1393/13-09-2013 εγγράφου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας,  ξεκίνησε η εφαρμογή του Προγράμματος «Κατασκηνώσεις – Λουτροθεραπεία – Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ενήλικα άτομα με αναπηρίες» έτους 2013 και περιλαμβάνει για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τους προορισμούς:

Α/Α
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ ΑΤΟΜΩΝ



1



ΠΙΕΡΙΑΣ

1.ΛΟΥΤΡΑ    ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

2.ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ Ν.ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ
  

    11/10/2013-
    21/10/2013

    21/10/2013-
    31/10/2013

30 άτομα


50 άτομα


80 άτομα



Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (κ. Στίκο, τηλ. 2351 351 286)




   Μ.Ε.Π.
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ




ΜΥΡΟΦΟΡΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ


5 λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα κερατώνει!

Διάβασε πέντε λόγους για τους οποίους μπορεί η σύντροφός σου να σε «κερατώσει»!

5. Προσοχή

Όσο ένας άνδρας ψάχνει το σ ε ξ, έτσι και μια γυναίκα ψάχνει την προσοχή. Είναι σαν τα μικρά παιδιά σε αυτό. Θέλουν όλος ο κόσμος να περιστρέφεται γύρω τους. Θέλει ο σύντροφός της να της λέει πως είναι πανέμορφη, να ρωτάει πως πήγε η μέρα της και, κυρίως, να την ακούει προσεκτικά! Και η αλήθεια είναι πως όταν εκείνη περιποιηθεί τον εαυτό της και βγει έξω, κάποιος θα υπάρχει εκεί έξω που έστω και για μία φορά θα της κάνει κοπλιμέντα.

4. Ενθουσιασμός

Όταν η ζωή έχει φτάσει να είναι μια προβλέψιμη ρουτίνα, κάπως θα πρέπει να ταραχτούν τα νερά. Και αν αφήσεις μία γυναίκα να το κάνει αυτό, μην είσαι και τόσο σίγουρος πως θα σε χαροποιήσει το αποτέλεσμα. Εσύ είσαι αυτός που με το ταπεραμέντο σου θα πρέπει να την ξεσηκώνεις και να της χαρίζεις αξέχαστες στιγμές. Να θυμάσαι πάντα τον πρώτο μήνα του δεσμού. Μπορεί να μην καταφέρεις την ίδια ένταση και πάθος, αλλά είναι πάντα ένας καλός οδηγός!

3. Σ ε ξ

Ok οι γυναίκες κερατώνουν για συναισθηματικούς λόγους και οι άνδρες απλά για το σ ε ξ. Στον άνδρα δεν είναι ανάγκη να κάνει σ ε ξ με μια άλλη λόγω… έλλειψης! Ακόμη και αν του προσφέρεται σε αφθονία από τη μόνιμη σύντροφό του, εκείνος μπορεί να κερατώνει. Από την άλλη, όταν μια γυναίκα έχει καιρό να κάνει σ ε ξ, θα το ψάξει αλλού. Θυμήσου το «όταν δεν ποτίζεις τον κήπο σου, κάποιος άλλος θα το κάνει»!

2. Θέλει κάτι που δεν έχεις

Κάποια στιγμή μπορεί να γοητευτεί από άλλα πράγματα, που εσύ δεν διαθέτεις. Μπορεί να είναι η δύναμη κάποιου (άκρως αφροδισιακή για μια γυναίκα), η ωριμότητα, τα χρήματα… Θα πρέπει να την κάνεις να εστιάζει σε αυτά που διαθέτεις εσύ, αν δεν θέλεις να την ακούσεις να σου περιγράφει την κρεβατοκάμαρα του αφεντικού της!

1. Απογοήτευση

Όχι απλά σ ε ξουαλική, αλλά απογοήτευση στο σύνολο από αυτό που της προσφέρει η σχέση. Μία γυναίκα, έχοντας στο πλάι της έναν άνδρα αδιάφορο, ειδικά όταν δεν υπάρχουν παιδιά, θα δώσει ευκαιρίες, θα κάνει υπομονή… Όμως από τη στιγμή που δεν βλέπει να αλλάζει τίποτε, ένα απλό φλερτ είναι αρκετό για να την κάνει να πάρει την απόφασή της! Θα δώσει η ίδια ενδιαφέρον στη μίζερη ζωή που ζει δίπλα σου.

Η μοναξιά «ταράζει» τον ύπνο

Η μοναξιά δεν είναι επιβλαβής μόνο για την υγεία, αλλά και για την ποιότητα του ύπνου μας, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν μεταξύ 95 ενηλίκων από την αγροτική νότια Ντακότα, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσοι ένιωθαν μόνοι ξυπνούσαν πιο συχνά μέσα στη νύχτα, κοιμόντουσαν λιγότερο βαθιά και γενικά στριφογύριζαν περισσότερο στα κρεβάτια τους απ’ ό,τι όσοι δεν ένιωθαν μόνοι.

Κανένας από τους εθελοντές της μελέτης δεν ήταν κοινωνικά απομονωμένος, όμως οι μισοί δήλωσαν πως ένιωθαν μοναξιά. Επιπλέον, κανένας τους δεν ήξερε ότι κοιμάται άσχημα τη νύχτα εξαιτίας της μοναξιάς του, αφού η συνολική διάρκεια του ύπνου και η ημερήσια υπνηλία ήταν παρόμοια σε όλους τους εθελοντές.

Εντούτοις, οι μοναχικοί εθελοντές είχαν τόσο κακή ποιότητα ύπνου, ώστε ήταν παρόμοια με αυτή που σε προγενέστερες μελέτες έχει αποδειχθεί ότι πλήττει την υγεία.

«Η μοναξιά έχει σχετιστεί με πολλά προβλήματα υγείας, αλλά έως τώρα δεν είχαμε κάποια εξήγηση για το πώς ασκεί τις αρνητικές επιδράσεις της», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Λιάν Καρίνα, από το Τμήμα Μελετών Υγείας του Πανεπιστημίου του Σικάγου.

«Προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε έναν πιθανό μηχανισμό και ανακαλύψαμε πως η μοναξιά έχει τη δύναμη να ξυπνάει όσους υποφέρουν από αυτήν, διαταράσσοντας τους βιολογικούς ρυθμούς τους».

Και πρόσθεσε: «Είτε είναι κανείς νεαρός φοιτητής είτε κάτοικος μιας απομακρυσμένης περιοχής, πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και ευπρόσδεκτος στο κοινωνικό περιβάλλον του, προκειμένου να κοιμάται ήρεμα το βράδυ».

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Sleep», τα ευρήματά τους συνάδουν με αυτά μιας μελέτης του 2002, η οποία είχε πραγματοποιηθεί σε φοιτητές και είχε δείξει πως όσο πιο μόνοι ένιωθαν, τόσο πιο ανήσυχα κοιμόντουσαν το βράδυ.
tanea.gr

Πρόγραμμα 5μηνης απασχόλησης 30.000 ανέργων από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Πρόσκληση προς υπουργεία και φορείς του δημοσίου για την υποβολή προτάσεων σχετικά με τα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα...
τα οποία αφορούν στη χρηματοδότηση πεντάμηνης απασχόλησης για 30.000 ανέργους σε δήμους, περιφέρειες και δημόσιες υπηρεσίες, υπέγραψε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Σύμφωνα με την πρόσκληση, οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και η επιλογή τους θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα απασχοληθούν κατά προτεραιότητα στην υποστήριξη λειτουργίας των ΚΕΠ, στη βελτίωση του χρόνου απονομής δικαιοσύνης και στην ενίσχυση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο την επίσπευση των χρόνων απονομής συντάξεων και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Από τον συνολικό προϋπολογισμό των 216.000.000 ευρώ του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαθέτει 105.000.000 ευρώ.

Με δήλωσή της, η κ. Χριστοφιλοπούλου επισημαίνει, ότι «πρόκειται για την υλοποίηση ενός μεγάλου Προγράμματος, αποτέλεσμα συνεργασίας πολλών υπουργείων, με στόχο τη στήριξη των ανέργων και ταυτόχρονα, την ενίσχυση του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Αυτοκτόνησε με ...κινηματογραφικό τρόπο

Με ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο όσο και φρικιαστικό τρόπο αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του ένας 44χρονος από την Αυστρία, ο οποίος διέμενε στην περιοχή της Χερσονήσου.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive, ο άνδρας βρέθηκε νεκρός στο υπόγειο του σπιτιού του. Προηγουμένως είχε φροντίσει να κλείσει αεροστεγώς με σιλικόνη όλες τις πόρτες και τα παράθυρα, ενώ τοποθέτησε έξω από το σπίτι και πινακίδα που προειδοποιούσε στα αγγλικά τους διερχόμενους ότι υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης !
Στη συνέχεια πήγε στο υπόγειο και αφού άναψε κάρβουνα σε μια ψησταριά ξάπλωσε σε μια πλαστική καρέκλα θαλάσσης και ...περίμενε το θάνατο , ο οποίος όπως όλα δείχνουν ήταν αποτέλεσμα δηλητηρίασης λόγω των αναθυμιάσεων.
http://www.cretalive.gr/

Ασκήσεις για να έχεις στητό στήθος

Το στήθος είναι το σημείο για το οποίο όλες οι γυναίκες είναι υπερήφανες και στο οποίο όλοι οι άνδρες εστιάζουν.
Είναι καλό λοιπόν (αν όχι απαραίτητο) να αφιερώνεις καθημερινά χρόνο προκειμένου να το γυμνάζεις για να διατηρείται στη σωστή πάντα θέση! Τρεις ασκήσεις που δε θα αποσπάσουν πολύ ώρα από την πολυάσχολη καθημερινότητά σου, αλλά που ωστόσο μπορούν να δώσουν το απαραίτητο push-up στην πάνω περιοχή.

1. Ασκήσεις με βαράκι
Έχοντας το σώμα σε όρθια θέση σήκωσε εκπνέοντας ένα βαράκι μέχρι το ύψος του στήθους. Οι αγκώνες είναι πάντα ελαφρά λυγισμένοι και για να μην πιέσεις τη μέση μπορείς να ακουμπάς σε έναν τοίχο.

2. Push Ups
Ξάπλωσε και λύγισε τα γόνατά σου. Άνοιξε τα χέρια σου περισσότερο από το άνοιγμα των ώμων και κάνε κάμψη όλο το σώμα. Εκπνέοντας επέστρεψε στην αρχική θέση.

3. Πιέσεις στήθους
Ξάπλωσε ανάσκελα ανασηκώνοντας ελαφρώς τη λεκάνη για να μην πιέσεις πολύ τη μέση σου. Λύγισε τους αγκώνες σε γωνία 90 μοιρών χωρίς να ακουμπούν στο πάτωμα και εκπνέοντας τέντωσε ξανά τα χέρια ψηλά.

Όλες οι ασκήσεις μπορούν να γίνουν σε επανάληψη 12-20 φορές, ανάλογα το πόσο γυμνασμένη είσαι και πόσο χρόνο βέβαια έχεις στη διάθεσή σου. Στο συνολό τους πάντως δε ξεπερνούν τα 15 λεπτά, οπότε μπες σε πρόγραμμα!

Μυθική διαμαρτυρία του Κλοπ! (vid)

Μυθική διαμαρτυρία του Κλοπ! (vid)
Η διαμαρτυρία... της χρονιάς από τον Γιούργκεν Κλοπ στην αναμέτρηση Νάπολι-Ντόρτμουντ, με αποτέλεσμα ο Προένσα να τον στείλει στην εξέδρα!

Η Χρυσή Αυγή σκοτώνει, γιατί Σαμαράς και Βενιζέλος σιχαίνονται τα αίματα


Ο Παύλος Φύσσας, μέλος του αντιφασιστικού κινήματος δολοφονήθηκε από αγέλη φασιστών. Είναι μια πολιτική δολοφονία στην Ελλάδα του success story. Θα συνέβαινε κάποια στιγμή, όχι μόνο γιατί στο φασισμό μετά τους μετανάστες, τους ρομά, τους ομοφυλόφιλους, έρχεται η σειρά σου. Χτυπάει η πόρτα και είναι αυτοί στους οποίους δεν αρέσεις. Η πολιτική δολοφονία θα συνέβαινε γιατί ο φασισμός, δεν είναι ανατροπή, είναι καλογυαλισμένο γρανάζι στο μηχανισμό υποταγής. Δεν είναι αντίσταση, είναι τυφλή βία για να μην υπάρξει καμιά αντίσταση και κυρίως σε συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Η θεωρία των «δύο άκρων», ήθελε νεκρό για να αποκτήσει υπόσταση και πειστικότητα. Συστηματικά καλλιεργούν αυτή την αντίληψη που εξισώνει το φασισμό με δημοκρατικά πολιτικά κόμματα, που δίνουν μάχη για μια Δημοκρατία που χάνει όλο και περισσότερα εξαιτίας των πολιτικών τους. Θέλουν έτσι να φοβίσουν τον κόσμο, να συκοφαντήσουν και βέβαια να δικαιολογηθούν. Με τον τρόπο αυτό οδηγούν σιωπηλά στο συμπέρασμα «μπορεί να είμαστε απατεώνες, κλέφτες, ψεύτες, αλλά μαζί μας είσαστε ασφαλείς».
Η τακτική τους όμως έχει μια αντίφαση. Από την μία η θεωρία των δύο άκρων φαίνεται να αναγνωρίζει πολιτικές αιτίες σε αυτό που γίνεται (σύγκρουση άκρων) και ταυτόχρονα ζητάνε μια απολίτικη, «οικουμενική» συνστράτευση. Η άνοδος του φασισμού στην Ελλάδα έχει πολιτικές αιτίες. Ο Σαμαράς έθεσε τους μετανάστες στην πολιτική ατζέντα ως το βασικό πρόβλημα φτιάχνοντας μάλιστα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο Σαμαράς μετέτρεψε τις ακροδεξιές απόψεις στο κόμμα του που κυκλοφορούσαν λάθρα, σε επίσημη γραμμή. Ο Σαμαράς ταυτίζει τον πατριώτη με τον ακροδεξιό και τον θρήσκο. Ο Σαμαράς έβαλε σε επιτελικές και κυβερνητικές θέσεις χουντικούς, αρνητές του ολοκαυτώματος και αναθεωρητές του ναζισμού. Ο Βενιζέλος συμφώνησε και χρησιμοποίησε τον μπαμπούλα της Χρυσής Αυγής για να κρύψει πόσο τέρας είναι ο ίδιος και η πολιτική του.
Ο φασισμός δεν φυτρώνει ως μανιτάρι στο δάσος. Κάποιοι τον ποτίζουν συστηματικά. Την δεκαετία του ‘60, από τα απομεινάρια των εθνικοφρόνων φασιστών δημιούργησαν το παρακράτος για να αναχαιτίσουν την Αριστερά. Σήμερα δουλεύουν με τη Χρυσή Αυγή. Τόσο απλά.
Όσοι πραγματικά ανησυχούν για το φαινόμενο, είναι υποχρεωμένοι να το κατεβάσουν από το κάδρο του φόβου και να το δουν κατάματα. Είναι δυνατόν να σε φοβίζει η Χρυσή Αυγή, αλλά όχι η καταστροφή μιας χώρας η οποία της δίνει τη δυνατότητα να σπεκουλάρει; Είναι δυνατόν να φοβάσαι πως θα καταλυθεί η Δημοκρατία από τη Χρυσή Αυγή, αλλά να μην βλέπεις πως δεν θα μείνουν και πολλά να καταλύσει η Χρυσή Αυγή; Είναι δυνατόν να φοβάσαι τα ζώα του φασισμού, αλλά να μην φοβάσαι τη ζούγκλα που έχει μετατραπεί η χώρα που της έκοψαν σχολεία, νοσοκομεία, τους μισθούς, την ίδια την ανάσα και το όνειρο; Είναι δυνατόν να σε φοβίζει ο φασισμός και να μην καταλαβαίνεις πως στην Ελλάδα του Σαμαρά και του Βενιζέλου, ο φασισμός δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχε ο νεοφιλελευθερισμός τους; Αν δεν έπαιρναν από αυτούς που δεν έχουν για να κάνουν πιο πλούσιους αυτούς που έχουν; Αν δεν εξόργιζαν τον κόσμο για να στρατολογήσουν οι φασίστες οργή και απόγνωση;
Τα 3 τελευταία χρόνια συστηματικά δημιουργείται η εντύπωση, πως χρειάζεται μια στάση ευθύνης, που δεν είναι τίποτα άλλο από πραότητα και αποδοχή. Επιδοτημένοι ψευτοδιανοούμενοι, καθηγητές Πανεπιστημίου που είναι δημιουργήματα των δημοσίων σχέσεων και του κομματισμού, ξεπεσμένοι λαϊφστυλάδες που αντικατέστησαν τις συνταγές ωχαδερφισμού και καλοπέρασης με το προσκύνημα του νεοφιλελευθερισμού της συλλογικής ευθύνης, προτάσσουν την απομάκρυνση από την ένταση «απ όπου κι αν προέρχεται». Αρκεί να μην δούμε την πολιτική από εκεί που προέρχεται.
Σε αυτό ακριβώς το κλίμα, εχθρός είναι η Χρυσή Αυγή που σκοτώνει, αλλά όχι οι πολιτικές που σκοτώνουν. Οι φασίστες που θα φτιάξουν γκέτο, αλλά όχι οι κυβερνήσεις που ήδη έφτιαξαν. Μπορεί να μην είναι ανοιχτά οπαδοί του ευγονισμού του Χίτλερ, αλλά αποδέχονται στην κοινωνία να επικρατεί η φυσική επιλογή και ο οικονομικός ευγονισμός. Όποιος δεν αντέξει, είναι γιατί δεν άξιζε να ζει και όχι γιατί τον σκότωσε ο Άδωνις. Μπορεί να μην διαχωρίζουν τους ανθρώπους σε λευκούς και μαύρους ακόμη, αλλά τους διαχωρίζουν σε αυτούς που έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, την υγεία, τη ζωή και σε αυτούς που δεν έχουν.
Σε μια δημοκρατία που λειτουργεί, σε μια χώρα με κοινωνική Δικαιοσύνη, σε μια Ελλάδα που όλοι μπορούν να ζήσουν, δεν μπορεί ούτε να υπάρξει Χρυσή Αυγή, ούτε να σκοτώσει. Σε μια χώρα που καταρρέει η Χρυσή Αυγή είναι εργαλείο. Το εργαλείο του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Και καμιά φορά αυτό το εργαλείο είναι μαχαίρι που σκοτώνει με θράσος έναν άνθρωπο (όχι μετανάστη πια) μπροστά στα μάτια δεκάδων άλλων. Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως οι ίδιοι σιχαίνονται τα αίματα. Όπως και όλοι οι ηθικοί αυτουργοί.

Τι αλλάζει σε συντάξεις και επιδόματα

Τι αλλάζει σε συντάξεις και επιδόματα
Η μελέτη του ΟΟΑΣΑ σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας, παρουσιάστηκε χθες στο υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, η μελέτη φέρνει ριζικές αλλαγές στο ισχύον σύστημα, αν και ουσιαστικά πρόκειται για μία εκ βάθρων μεταρρύθμιση με στόχο τον εξορθολογισμό των εξόδων και την παροχή βοηθημάτων μόνο σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει μόνο τρεις φορείς κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ), ενώ η υγειονομική περίθαλψη θα παρέχεται πλέον μόνο από τις δομές του ΕΟΠΥΥ, που έτσι και αλλιώς ενισχύονται.
Σε ότι αφορά τα πάσης φύσεως επιδόματα, οι αξιωματούχοι του ΟΟΣΑ προτείνουν την κατάργηση όλων και την αντικατάσταση τους από ένα και μοναδικό επίδομα 500 ευρώ με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, καθώς κρίνεται πως οι 500.000 συντάξεις και επιδόματα που δίνονται σήμερα αδιάκριτα σε όλους τους αναπήρους προκαλούν παραφωνίες στα δημοσιονομικά. Με βάση όσα προτείνονται, το επίδομα θα δικαιούνται μόνο άτομα ανίκανα για εργασία που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.
Αυτό που πάντως έχει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον, είναι η πρόταση για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Το μέτρο αυτό βρίσκεται άλλωστε ήδη και στην ατζέντα της κυβέρνησης καθώς έχει αποφασιστεί να εφαρμοστεί πιλοτικά σε δύο περιοχές της χώρας από το 2014. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, παρουσιάστηκαν ωστόσο και άλλες προτάσεις, πάνω στην ίδια λογική "συμμαζέματος" της σημερινής κατάστασης. Ειδικότερα, προτείνεται η καθιέρωση ενιαίου στεγαστικού επιδόματος αλλά και ενοποίηση των οικογενειακών επιδομάτων, πάντα με εισοδηματικά κριτήρια.
"Ενδιαφέρον" πάντως προκαλεί και η πρόταση του ΟΟΣΑ για επέκταση των βοηθημάτων κατά της ανεργίας, όπου το Υπουργείο Εργασίας θα λάβει το επόμενο διάστημα πρωτοβουλία για να τρέξει η ρύθμιση από το 2014 με σκοπό να περιληφθούν σ' αυτή άτομα που αναζητούν δουλειά για πάνω από ένα χρόνο.

Επανεξέταση του φόρου στα αγροτεμάχια

Επανεξέταση του φόρου στα αγροτεμάχια

Το "όχι σε νέα δημοσιονομικά μέτρα" και το γεγονός ότι το βάρος θα δοθεί στις διαρθρωτικές αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, επικύρωσαν στη σημερινή σύσκεψη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Επανεξέταση του φόρου στα αγροτεμάχια συμφώνησαν Σαμαράς-Βενιζέλος.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν πως στο τέλος του 2013 θα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα και ότι στο 2014 δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό κενό.
Επιπλέον, κατά τις ίδιες πηγές, η επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί και θα παρουσιαστεί πριν τις 7 Οκτωβρίου, δηλαδή πριν αρχίσει η νέα Σύνοδος της Ολομέλειας της Βουλής.
Αναφορικά με το θέμα της Αμυντικής Βιομηχανίας, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έμειναν σύμφωνοι στη "γραμμή" ότι ΕΑΣ και ΕΛΒΟ χωρίζονται σε στρατιωτικό και πολιτικό κομμάτι, προσθέτοντας ότι όσον αφορά στο στρατιωτικό κομμάτι θα επιδιωχθεί να αναπτυχθεί και εσωτερικά και εξωτερικά.
Τέλος, σύμφωνα με τις πηγές του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τις προβλέψεις του σχεδίου που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών και θα δοθεί σε διαβούλευση, για την εφαρμογή του ενιαίου φόρου ακινήτων, στο οποίο περιλαμβάνονται και η φορολόγηση αγροτεμαχίων και οικοπέδων, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι "δεν βγαίνει" γιατί δημιουργεί επιβαρύνσεις και ότι θα πρέπει να σχεδιαστεί ξανά ώστε να είναι πιο ουσιαστικό και ισορροπημένο.


Read more: http://www.newsbomb.gr/

Καζάνι που βράζει η Ελλάδα - Δεκάδες αντιφασιστικές διαδηλώσεις


Δεκάδες διαδηλώσεις για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι προγραμματισμένες στις εξής πόλεις:

ΑΘΗΝΑ (Κερατσίνι) στις 18:00 Παναγή Τσαλδάρη, 68
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Καμάρα) στις 18:00 Εγνατίας 121
ΠΑΤΡΑ στις 18:00 στην Πλατεία Γεωργίου
ΛΑΡΙΣΑ στις 18:00 Πλατεία Ταχυδρομείου
ΚΟΖΑΝΗ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ στις 18:00 Πλατεία Σαπφούς
ΧΙΟΣ στις 18:30 Πλατεία Βουνακίου
ΚΡΗΤΗ: (ΧΑΝΙΑ) στις 18:00 Πλατεία Αγοράς
(ΡΕΘΥΜΝΟ) στις 18:00 Δημαρχείο
(ΗΡΑΚΛΕΙΟ) στις 19:00 Πλατεία Ελευθερίας
ΚΟΡΙΝΘΟΣ στις 19:00 Πλατεία Περιβολάκια
ΚΑΛΑΜΑΤΑ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία
ΠΡΕΒΕΖΑ στις 18:00 Πλατεία Δικαστηρίων
ΒΟΛΟΣ στις 18:00 Πλατεία Ελευθερίας
ΑΓΡΙΝΙΟ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία
ΤΡΙΚΑΛΑ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία
ΣΕΡΡΕΣ στις 18:00 Πλατεία Κρονίου
ΓΙΑΝΝΕΝΑ στις 19:00 Νομαρχία
ΚΟΜΟΤΗΝΗ στις 18:00

Πηγή: telalhs.gr


Το Colpo Grosso στις δημοτικές εκλογές




Με πονηράδες η συγκυβέρνηση προσπαθεί να επηρεάσει τα εκλογικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών. Είναι σίγουρη ότι δύσκολα κάποιος πολίτης θα επιλέξει να ρίξει ψηφοδέλτιο προσκείμενης παράταξης στους μνημονιακούς. Έτσι οι ενδιαφέροντες υποψήφιοι θα στραφούν προς ουδέτερες ή πολιτικά αποχρωματισμένες παρατάξεις και τα αποτελέσματα δεν θα προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση.
Η παλιά σύνθεση των κομματικών παρατάξεων αναμένεται να εξαφανισθεί εκλογικά με το παλιό σύστημα. Με το προτεινόμενο σύστημα όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι όλων των παρατάξεων μπαίνουν σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο και ο πολίτης υποτίθεται ότι διαλέγει. Επειδή όμως υπάρχει περίπτωση να διαλέξει “λάθος” μπαίνει όριο 7% για να μπει κάποιος συνδυασμός στο δημοτικό συμβούλιο. Έτσι αποκλείονται έμμεσα οι νέοι υποψήφιοι που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο σύστημα εξουσίας και να οδηγήσουν σε “ακυβερνησία” τους δήμους, απαιτώντας από τους δημάρχους δίκαιη κατανομή της εξουσίας και τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων τους.
Επιπλέον επειδή πολλοί ψηφοφόροι θα σταυρώνουν μόνο τους γνωστούς τους υπάρχει περιθώριο λαθροχειρίας από τις επιτροπές διαλογής ψηφοδελτίων, αφού θα μπορούσαν να προστεθούν εκ των υστέρων κάποιοι σταυροί. Έτσι θα ψηφίζετε αντιμνημονιακό και θα σας κολλάνε κάποιοι και ένα φανατικό μνημονιακό υποψήφιο ως μεταγενέστερο συμπλήρωμα των επιλογών σας. Εννοείτε ότι θα υπάρξουν ενστάσεις στα δικαστήρια και καραμπινάτες παρατυπίες, αλλά αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για τις εντυπώσεις. Για τα υπόλοιπα θα καθαρίσουν όπως πάντα… με μετεκλογικούς συμβιβασμούς προσώπων.
Εννοείται ότι αν τους περάσει μπορεί να μεταφέρουν το πρότυπο αυτής της διαδικασίας και στις βουλευτικές εκλογές, που θα ακολουθήσουν αν πέσει γενικό μαύρισμα των μνημονιακών. Το όριο του 7% είναι πονηρό για να αναγκάσουν το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ ή να συνεργασθεί ειλικρινά μαζί τους ή να αφανισθεί εκλογικά. Αν ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ ή της ΔΗΜΑΡ επιλέξει να κατευθύνει τους ψηφοφόρους του μόνο σε σταυροδοσία υποψηφίων του ιδίου κόμματος διατρέχει τον κίνδυνο να μην εκλεγεί αν το κόμμα του πάρει λιγότερο από 7% των ψήφων, όσο αναμένεται να είναι και το πιθανό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ με βάση τα αισιόδοξα αποτελέσματα των στημένων δημοσκοπήσεων. Εννοείται ότι αν συνεργασθούν οι μνημονιακοί το αποτέλεσμα γενικότερα θα εξωραϊστεί σε περίπτωση μεγάλης πτώσης των ποσοστών τους.
Η επιλογή για εκλογή δημάρχου με το 42% των ψήφων από την πρώτη Κυριακή έχει σαν σκοπό να οδηγήσει σε επανάληψη των εκλογών σε δεύτερη Κυριακή για να μετριασθούν οι δυσμενείς εντυπώσεις για τον δικομματισμό. Εννοείται ότι θα παίξει πολύ το σλόγκαν : Επιθυμούμε ανεξαρτησία των δημάρχων από την κομματική εξάρτηση…
Τι θα συμβεί όμως αν οι ψηφοφόροι δεν τσιμπήσουν, κατέβουν μαζικά στην ψηφοφορία και καλύψουν το σύνολο των σταυρών τους με ακραίους υποψηφίους;
Ετοιμαστείτε για τους Έλληνες BEPPE GRILLO…. ή για άγριο ξύλο από την Χρυσή Αυγή… Κατάλαβες Αντωνάκη που οδηγείς τα πράγματα;
Αν βέβαια δεν σε σουτάρουν ως τότε οι ίδιοι οι βουλευτές σου… με την βοήθεια της MERKEL….
ramnousia


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/search?updated-max=2013-09-18T12:21:00-07:00&max-results=25#ixzz2fJTJk1Vy

Στο 75% το αφορολόγητο των βουλευτών: Γιατί «βαφτίστηκε» αποζημίωση ο μισθός τους, ο οποίος σχεδόν δεν «αγγίζεται» από το νέο νομοσχέδιο!

Ούτε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν φορολογούνται για τα πραγματικά εισοδήματά τους από την βουλευτική αποζημίωση οι 300 και συνεχίζουν να προκαλούν «ρίχνοντας» όλη την κοινωνία στο βωμό των νέων φόρων ώστε να σωθεί η χώρα, αλλά οι ίδιοι εξαιρούν τους εαυτούς τους, απλά και «ύπουλα» με το να μην αγγίζουν τις τσέπες τους!
Μέχρι πρότινος και επισήμως γνωρίζαμε ότι το αφορολόγητο των βουλευτών αγγίζει το 25%. Λάθος, το αφορολόγητο στην βουλευτική αποζημίωση των βουλευτών μπορεί να αγγίξει μέχρι και το 75%. Όπως φαίνεται και από τους πίνακες ο «μισθός» των 300 ή αλλιώς η βουλευτική τους αποζημίωση δεν είναι τίποτα άλλο από ένα άθροισμαεπιδομάτων που απολαμβάνουν μηνιαίως.
Το θέμα θα έπρεπε να το πιάσουμε από το γιατί, ένας μισθός και παχυλός μάλιστα, βαφτίστηκε «αποζημίωση». Για τι ακριβώς αποζημιώνονται οι εθνοπατέρες μας, αφού πλέον δεν ισχύει το ασυμβίβαστο και έχουν την δυνατότητα να ασκούν παράλληλα το επάγγελμά τους. Η «βουλευτική αποζημίωση» ονομάστηκε έτσι γιατί έπρεπε να αποζημιώνονται καθώς η απομάκρυνση από την μόνιμη εργασία από τον κλάδο τους, τους έπληττε οικονομικά. Μετά την άρση του ασυμβίβαστου των βουλευτών το 2008 όπως αποφάσισε η Αναθεωρητική Βουλή, για τι ακριβώς αποζημιώνονται αφού τα εισοδήματα τους είναι διπλά και αφορολόγητα;
Τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ αποκαλύπτουν τα πραγματικά μεγέθη με νούμερα και στοιχεία.
Ας πιάσουμε όμως το θέμα από την αρχή, δηλαδή από 5.880 ευρώ που είναι οι επίσημες αποδοχές των βουλευτών μηνιαίως.Από το 5.880 τα 880 ευρώ αποτελούν το λεγόμενο «επίδομα βιβλιοθήκης» -που το δικαιούνται και οι δικαστικοί και οι γιατροί- το οποίο αν το πολλαπλασιάσουμε επί 12 μήνες, φτάνει 10.560 ετησίως. 10.560 αφορολόγητα κοινώς «μαύρα». Άκουσον-άκουσον, εν μέσω απόλυτης κρίσης και φτώχειας οι βουλευτές δικαιούνται «επίδομα βιβλιοθήκης» με σκοπό τι, να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους σε βάρος του ελληνικού λαού;Η αποδοχές τους λοιπόν για το λειτούργημα του βουλευτή ανέρχονται στις 5.880 μηνιαίως που αν πολλαπλασιαστεί επί 12 μήνες μας κάνουν 69.360 ετησίως, εισόδημα μόνο από την Βουλή. Το «μυστικό» κρύβεται στην φοροαπαλλαγή του 25% που γνωρίζουμε ότι έχουν οι βουλευτές και αφού αφορά μόνο τη βουλευτική αποζημίωση και όχι το σύνολο της αμοιβής του βουλευτή. Έχει όμως και συνέχεια…
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ζ΄ Ψηφίσματος της Ε’ Αναθεωρητικής Βουλής (ΦΕΚ23Α) οι βουλευτές δικαιούνται αποζημίωσης η οποία είναι ίση με το σύνολο των πάσης φύσεως μηνιαίων αποδοχών του Ανώτατου Δικαστικού Λειτουργού.Για την σύνταξη τους κατά μέσω όρο ετησίως έχουν κρατήσεις 4.700 ευρώ.
Υπέρ των κομμάτων τους οι κρατήσεις ετησίως είναι κοντά στα 7.000 ευρώ. (κάθε βουλευτής δηλώνει εγγράφως το ποσοστό που επιθυμεί να παρακρατείται και το οποίο πρέπει να συμπίπτει με το ποσοστό που έχει ζητήσει το κόμμα του: η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ορίσει την κράτηση αυτή σε 10%, ενώ το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ σε 20%.)
Για την υγειονομική περίθαλψη τους κρατάνε τον χρόνο 2.000 ευρώ.Υπέρ του λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Βουλευτών και Ευρωβουλευτών, ετησίως πηγαίνουν τα 2.000 ευρώ. Αυτό το ταμείο ιδρύθηκε για να διευκολύνει τους βουλευτές οι οποίοι σε περίπτωση άμεσης καταβολής δάνειου π.χ 10.000 ευρώ, το δικαιούνται εντελώς άτοκο.Υπέρ του ΟΑΕΔ ειδική εισφορά οι κρατήσεις αγγίζουν τα 1.200 ευρώ ενώ για την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης δίνουν περίπου 2.300 ετησίως.
ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΧΑΣΟΥΡΕΣ
Στη αδειανή Βουλή, του 2013 που κανείς δεν νομοθετεί, κανείς δεν αποφασίζει, που δεν παράγεται ουσιαστικό κοινοβουλευτικό έργο αλλά απλά, επικυρώνει μνημόνια και νομοσχέδια με την μορφή του κατεπειγόντως, υπάρχει ένας σοβαρός λόγος για να εμφανίζονται οι βουλευτές. Φυσικά για να συμμετέχουν στις επιτροπές. Οι τριακόσιοι της Βουλής, παρά την μείωση που υπέστησαν στην βουλευτική τους αποζημίωση λόγω μνημονίων τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι έχουν βρει τον τρόπο τους να καλύψουν τη χασούρα, με το κόλπο των επιτροπών.
Κάποτε στις καλές εποχές, η συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και στα θερινά τμήματα της Βουλής έφτανε το 350 ευρώ για κάθε μία που λάμβαναν μέρος και φυσικά κανείς δεν απουσίαζε από αυτές. Σταδιακά αυτό το ποσό από το 2011 και μετά μειώθηκε για να φτάσει να μειωθεί ακόμη περισσότερο από τον πρόεδρο της Βουλής Ε. Μειμαράκη στα 75 ευρώ η κάθε συμμετοχή. Έτσι λοιπόν εδώ και καιρό έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση και συχνότητα στις συνεδριάσεις των επιτροπών, μάλιστα το τελευταίο δεκαήμερο ημερησίως μπορεί να συνεδρίασαν μέχρι και 18 ταυτοχρόνως και διαδοχικά. Με έναν σύντομο υπολογισμό αν ένας βουλευτής που ενδεχομένως συμμετέχει μηνιαίως από τις 127 συνεδριάσεις, στις 100 επί 75 ευρώ η μία ,μας κάνουν περίπου 7.500 ευρώ. Ποσό που φαίνεται στο εκκαθαριστικό του, δεν φορολογείται δεν φαίνεται πουθενά και που τον χρόνο μπορεί να αγγίξει τα 82.500 ευρώ.
ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: Οι βουλευτές πέρα από την βουλευτική αποζημίωση, λαμβάνουν Επίδομα Οργάνωσης Γραφείου, το οποίο για τους βουλευτές Επικρατείας, Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιώς είναι ίσο με το 20% της αποζημίωσής τους, δηλαδή επιπλέον άλλα 1.000 ευρώ περίπου και για τους βουλευτές της περιφέρειας είναι ίσο με το 25%, δηλαδή άλλα 1.500 ευρώ περίπου. Φυσικά αναφερόμαστε σε ποσά τα οποία επίσης είναι αφορολόγητα.
Το Επίδομα Οικογενειακών Βαρών, αφού δηλώσουν την οικογενειακή κατάστασή τους ισχύει ότι για τους δημόσιους υπαλλήλους δηλαδή 10% για τον έγγαμο και 5% για κάθε παιδί
ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ: Περνάμε στο επίσης αφορολόγητα Έξοδα Κίνησης των βουλευτών και στην Συγκοινωνιακή Ατέλεια. Οι βουλευτές Επικρατείας, Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιώς, αλλά και σε όσους οι περιφέρειες διαθέτουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα καταβάλλεται μηνιαίως το ποσό των 360 ευρώ, στους βουλευτές των οποίων οι περιφέρειες είναι πιο κοντά στην πρωτεύουσα καταβάλλονται 600 ευρώ και σε όσους οι περιφέρειες βρίσκονται μακριά καταβάλλονται 750 ευρώ, ενώ στους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου καταβάλλεται το ποσό των 1.000 ευρώ.
Για τις μετακινήσεις τους με τον σιδηρόδρομο, τα υπεραστικά λεωφορεία ή τα πλοία των εσωτερικών γραμμών υπάρχει ατέλεια ενώ για τους βουλευτές της περιφέρειας διατίθενται ετησίως 52 εντολές μετακίνησής τους αεροπορικώς μετ επιστροφή.
ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ: Οι βουλευτές δικαιούνται να κυκλοφορούν με ολοκαίνουργια αυτοκίνητα που τους παρέχονται μέσω σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης με εταιρεία Leasing έτσι ώστε αν επιθυμούν τα αλλάζουν συνεχώς και να κυκλοφορούν πάντα με νέα μοντέλα. Η Βουλή τους πληρώνει φυσικά και τα τέλη κυκλοφορίας για να βολτάρουν οι 300 αλλά καλύπτει και οποιαδήποτε ζημιά η βλάβη προκύψει στην πορεία.
ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ: Στην εποχή τους internet του facebook και των sms, Βουλή κρατάει τις παραδόσεις, για αυτό και καταβάλλει στους βουλευτές κάθε μήνα το καταπληκτικό ποσό των 1.156 ευρώ ώστε να αποστέλλουν επιστολές στους ψηφοφόρους τους και να κρατάνε επαφή με τους πολίτες που τόσο έχουν ανάγκη να λάβουν ένα γράμμα από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους. Φυσικά το ποσό διπλασιάζεται τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: Οι βουλευτές Επικρατείας, Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιώς έχουν δικαίωμα για επτά τηλεφωνικές γραμμές οι υπόλοιποι, οκτώ τηλεφωνικές συνδέσεις.
Η ατέλεια βαρύνει βεβαίως τη Βουλή μέχρι του συνολικού ποσού των 12.500 ευρώ ετησίως για κάθε βουλευτή και για το σύνολο των συνδέσεων, ενώ καλύπτει και την γραμμή Internet.
ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: Σε κάθε ένα παρέχεται μία γραμμή σύνδεσης με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της επιλογής του και η Βουλή τού καλύπτει μηνιαίως ως 250 ευρώ πλέον των παγίων τελών ενώ δικαιούται και συσκευή δωρεάν. Παράλληλα τους δίδεται η δυνατότητα να προμηθευτούν με χρήματα της Βουλής τηλεπικοινωνιακό υλικό και εξοπλισμό πληροφορικής.

ΣΤΕΓΑΣΗ: Οι βουλευτές της επαρχίας παλαιότερα δικαιούνταν να μένουν σε ξενοδοχείο ή να μισθώνουν οικία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και να λαμβάνουν μηνιαίως άλλα 1.200 ευρώ. Τώρα με τις νέες μειώσεις τα ξενοδοχεία κόπηκαν και τους καταβάλλεται το πόσο των 1.000 μηνιαίως. Στην εφορία φυσικά μπορούν να δηλώνουν ότι πληρώνουν οι ίδιοι ενοίκιο ενώ τους τα δίνει η Βουλή!
Μηνιάτικο που φτάνει τα 12.000€
Α. Η μηνιαία Βουλευτική αποζημίωση, είναι 6.500 ευρώ.
Β. Τα επιδόματα των βουλευτών για οργάνωση του γραφείου, έξοδα κίνησης, και ταχυδρομικά τέλη ανέρχονται μηνιαίως στις 3.000 ευρώ.
Γ. Αποζημίωση για συμμετοχή στις Επιτροπές της Βουλής, μπορεί να φτάσει τα 2.500 ευρω το μήνα καθαρά.Συνολικές απολαβές Μηνιαίων Αφορολόγητων Αποζημιώσεων (Α+Β+Γ) = 12.000€ x 12 Μισθούς το χρόνο = 144.000 €Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα, πως τα μηνιαία βασικά έσοδα ενός βουλευτή κυμαίνονται από 10.500 έως 12.000 ευρώ κατά μέσο όρο (καθαρές απολαβές), αναλόγως των συμμετοχών του στις επιτροπές, των χρημάτων που παρακρατούνται υπέρ του κόμματος, κ.ο.κ. Δηλαδή μόνο οι βασικές απολαβές ενός βουλευτή ετησίως κυμαίνονται μεταξύ 95.000 – 120.000 ευρώ ασχέτως, τι αποκαλύπτει το εκκαθαριστικό του…
Πηγή: εφημερίδα “Παραπολιτικά”
cretablog