ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και Λαγός – Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία

ΤΩΡΑ: Συνελήφθη ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής
Σε μπαράζ συλλήψεων έχει προβεί από τα ξημερώματα η Αστυνομία η οποία έχει συλλάβει τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη και άλλα περίπου 30 στελέχη του κόμματος και αναζητούνται δεκάδες άλλα. Τα εντάλματα συνολικά είναι 36 και σύμφωνα με τις πληροφορίες οι κατηγορίες αφορούν την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής συνελήφθη λίγο μετά τις 6 σήμερα το πρωί, όπως επίσης και πέντε βουλευτές του κόμματος, για τους οποίους υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία εμπλοκής σε εγκληματικές δραστηριότητες. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν προέβαλε καμμία αντίσταση κατά την σύλληψή του. Μεταξύ των στελεχών του εθνικιστικού κόμματος που συνελήφθησαν είναι και το πρωτοπαλίκαρο της Τοπικής Οργάνωσης στην Νίκαια, Γιώργος Πατέλης ο οποίος έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας πιθανότατα για εμπλοκή του στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.
Μέχρι χθες για τον κ. Μιχαλολιάκο δεν φαινόταν πως υπήρχαν στοιχεία πως εμπλέκεται σε κάποια αξιόποινη πράξη, ωστόσο μέσα στην νύχτα κάτι άλλαξε. Πλέον φουντώνουν ξανά οι φήμες για πολιτική αποσταθεροποίηση καθώς όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος, δεν θα διστάσει να σέρνει την χώρα σε εκλογές... κάθε εβδομάδα.
Όπως δημοσιεύει το newsit.gr, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτήν την στιγμή έχουν εκδοθεί εντάλματα και αναζητούνταν από την Αστυνομία οι βουλευτές Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος. Ο πρώτος σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έπεσε τελικά στα χέρια της Αστυνομίας και οδηγείται στην ΓΑΔΑ. Παράλληλα αποκαλύπτεται πως ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και αστυνομικοί.
Ένας ειδικός φρουρός είναι μεταξύ των συλληφθέντων για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και για έναν ακόμη αστυνομικό. Ο ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες, ενοχοποιείται για σχέσεις με την οργάνωση από τηλεφωνικές επικοινωνίες του με μέλη της ΧΑ, οι οποίες προέκυψαν από την άρση τού απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.
Πρόκειται για μία γυναίκα που εργαζόταν στην Ασφάλεια Πειραιά και για έναν άντρα, ο οποίος ήταν μέλος ομάδας ΔΙΑΣ στον Πειραιά. Μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και οι δύο ήταν ενεργά μέλη της οργάνωσης.
Πριν από την απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών – πιθανότατα διά της έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης– βρίσκεται η εκτεταμένη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη αναφορικά με έκνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής. Στο εννιασέλιδο πόρισμα που κατέθεσε ο κ. Βουρλιώτης υπάρχουν στοιχεία που αφορούν 10 ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, το περιστατικό του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην κ. Κουτζαμάνη.
Αξίζει να σημειωθεί πως εάν οι συλλήψεις  συνδέονται με την κακουργηματική κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τότε δεν επηρεάζει η βουλευτική ασυλία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Αστυνομία «χτενίζει» όσες περιοχές μπορεί προκειμένου να συλληφθούν κι άλλοι βουλευτές και στελέχη του εθνικιστικού κόμματος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν χάνουν την ιδιότητά τους καθώς πρέπει πρώτα να τελεσιδικήσει η απόφαση της Δικαιοσύνης. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών.
«Δείτε τις δημοσκοπήσεις 15% η ΧΑ. Ξηλώσανε την αστυνομία και την ΕΥΠ για να καταφέρουν να μας συλλάβουν» ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής Γιώργος Γερμενής από τη ΓΑΔΑ.
Ο κ.  Γερμενής, γνωστός με το ψευδώνυμο «Καιάδας», συνελήφθη λίγο πριν τις 11:00 προσερχόμενος από μόνος του στο κτίριο της ΓΑΔΑ. «Ξήλωσαν όλη την αστυνομία και την ΚΥΠ για να μας συλλάβουν» δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Τρία παράνομα όπλα βρέθηκαν στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου
Λαβράκι φαίνεται πως έβγαλαν από τις έρευνες στο σπίτι του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος κατείχε στο σπίτι του τρία όπλα τα οποία δεν κατείχε με νόμιμη άδεια.
Τι προβλέπει το Σύνταγμα
Το Σύνταγμα προβλέπει μονάχα «καταδίκη» για να χάσει κάποιος βουλευτική έδρα. Η εξαίρεση που δίνει το Σύνταγμα είναι μόνο για αυτόφωρα κακουργήματα. Άρα η σύλληψη των μελών αυτών είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, αναφέρει ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος.
Κεδίκογλου: Η Δημοκρατία μας δεν εκβιάζεται
Σε τηλεφωνική παρέμβασή του στο πρωινό του ΣΚΑΪ, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε πως η Δημοκρατία μας έχει όλα τα μέσα για να αμυνθεί και πως η Δικαιοσύνη θα ολοκληρώσει το έργο της. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως δεν μπορεί να πει περισσότερα προς το παρόν και η δήλωσή του είναι αρκούντως περιεκτική.
«Ελπίζω αυτή τη φορά ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν έχει καμία σχέση η οικονομική καταστροφή που έχουμε υποστεί με το ναζισμό» δήλωσε από την πλευρά της στο σταθμό μας η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.
Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης σχολίασε ότι το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης είναι διαρκές και αυτόφωρο, και ότι για τον επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης προβλέπεται βαρύτερη ποινή.
Παναγιώταρος: Ο κόσμος θα εξυψώσει την Χρυσή Αυγή
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο κ. Παναγιώταρος μετέβη στην ΓΑΔΑ προκειμένου να ενημερωθεί για το κατηγορητήριο και δήλωσε πως είναι απαράδεκτο να συλλαμβάνεται αρχηγός κόμματος. Τόνισε μάλιστα πως ο κόσμος βλέπει τον πόλεμο κατά της Χρυσής Αυγής και θα εξυψώσει το εθνικιστικό κόμμα. Ο βουλευτής κρατείται.
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Η Μόνικα Μπελούτσι επιστρέφει – Γίνεται μούσκεμα με το λευκό άσπρο της φόρεμα

monica-bellucci-nueΗ συμμετοχή της στη νέα ταινία θα μας κάνει πολύ ευτυχισμένους.
Η κάμερα πέτυχε την καυτή Ιταλίδα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων νέας ταινίας της και η συγκεκριμένη σκηνή κατάφερε να μας ξεσηκώσει.
Το λευκό φόρεμα της Μόνικα γέμισε νερά και εμείς καταφέραμε και είδαμε τα πιο απόκρυφα της, επιβεβαιώνοντας ότι συνεχίζει να είναι μέχρι σήμερα μια πανέμορφη γυναίκα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις άλλες.
Η καινούργια της ταινία θα ονομάζεται ''The Milky Way'' και ευτυχώς της δώσανε ρόλο αντάξιο των...προσόντων της.

Αλήθειες και ψέματα σχετικά με την καθαριότητα στον Δήμο Δίου-Ολύμπου



  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΡΟΧΑΡΙΔΗΣ:

 

Επειδή πολλά λέγονται και κυρίως πολλά γράφονται για το συγκεκριμένο θέμα νομίζω πως μετά από τρία σχεδόν χρόνια ως Αντιδήμαρχος (υπεύθυνος για τον τομέα της καθαριότητας) μπορώ να εκφράσω και εγώ τις απόψεις μου.

Καταρχήν, ούτε εγώ αλλά ούτε και κάποιος από τα μέλη της διοίκησης του Δήμου έχουμε πει ποτέ ότι είμαστε ευχαριστημένοι από την συνολική εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος σε σχέση με την καθαριότητα. 

Θα ήταν τουλάχιστον αφελές να πιστεύουμε ότι όλα βαίνουν καλώς και θέλω να πιστεύω ότι δικαίωμα να μας πούνε αφελείς δεν έχουμε δώσει. 

Ακούω συνέχεια παράπονα για σκουπίδια στους κοινόχρηστους χώρους, για κάδους σπασμένους η χωρίς ρόδες, για σκουπιδιάρικα που πιο πολύ λερώνουν παρά καθαρίζουν και για την έλλειψη εργατών στα τουριστικά διαμερίσματα του Δήμου μας κυρίως το καλοκαίρι. Ο κόσμος παραπονιέται και λέει ότι δουλειά μας είναι να έχουμε τον Δήμο καθαρό και πως αν δεν μπορούμε να το κάνουμε να πάμε σπίτια μας.

Να απαντήσω καταρχήν ότι ο κόσμος έχει δίκιο. Δουλειά μας είναι όντως, γι’ αυτό μας εξέλεξε και έχει κάθε δικαίωμα να μας κρίνει. Επίσης έχει δίκιο γιατί αυτό που μπορεί μόνο να κρίνει είναι το αποτέλεσμα που βλέπει και όχι η προσπάθεια που γίνεται από εμάς και κυρίως τα μέσα που διαθέτουμε (ή για την ακρίβεια που δεν διαθέτουμε) για να τα καταφέρουμε. Ήθελα πάντα να πιστεύω πως τα έργα μιλάνε και όχι τα λόγια αλλά πλέον ξέρω πως δεν έχει νόημα να κάνεις κάτι καλό αν δεν μπορείς να το αναδείξεις.

Κανείς ή σχεδόν κανείς δεν σκέφτεται πριν κάνει τη διαπίστωση ότι υπάρχουν γύρω του πεταμένα παντού σκουπίδια, ότι ίσως να μην είναι υπεύθυνη γι’ αυτό μόνο η υπηρεσία καθαριότητας που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της με σκουπιδιάρικα τριαντακονταετίας, με προσωπικό όχι μόνιμο, πολλές φορές ακατάλληλο (ΑΣΕΠ το μεγαλείο σου…) και πάντα ολιγάριθμο, με καύσιμα για να κινηθούν τα σκουπιδιάρικα όποτε δεήσει ο επίτροπος να υπογράψει τα εντάλματα, με οικονομικά και διαρθρωτικά προβλήματα για τα οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς και κυρίως εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που γνώρισε ο τόπος και κατ’ επέκταση και οι Δήμοι τα τελευταία εξήντα χρόνια. Ο  Δαυίδ με σφεντόνα μια φορά νίκησε τον Γολιάθ (η πληροφορία ελέγχεται ως ανακριβής) και θαύματα δεν γίνονται πια στις μέρες μας. Σκουπίδια παντού γύρω μας υπάρχουν γιατί κάποιοι από εμάς τα πετάμε και θα υπάρχουν για όσο καιρό δεν υπάρχει η κατάλληλη παιδεία έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο στη ρίζα του.

 Να πω με λίγα λόγια τη δική μου αλήθεια για το πώς ζω την καθαριότητα στον Δήμο και ίσως η επομένη κριτική, καλόπιστη (θα ήθελα να ελπίζω) ή κακόπιστη να είναι πιο ήπια και με περισσότερη κατανόηση.

Καταρχήν να θυμίσω πως όταν σαν καινούργια δημοτική αρχή αναλάβαμε τον Δήμο παραλάβαμε έντεκα οχήματα εκ των οποίων λειτουργούσαν λόγω βλαβών μόνο τα τρία και αυτά με παρακάλια και ευχέλαια.

Επίσης εξίσου ή ίσως ακόμα πιο σημαντικό είναι το χρέος που παραλάβαμε (αποκλειστικά στον τομέα της καθαριότητας) από τον πρώην Δήμο Ανατολικού Ολύμπου κυρίως (και αυτό έχει τη σημασία του) που πλησίαζε το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ.

Να σας πω μόνο ότι με αυτά τα λεφτά (αν τα είχαμε ξεκινώντας) μπορούσαμε να αγοράσουμε άμεσα οχτώ ολοκαίνουρια σκουπιδιάρικα και οκτακόσιους μεγάλους κάδους. Και ανίδεος να είναι κάποιος καταλαβαίνει ότι το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών θα είχε λυθεί με τέλειο τρόπο με το καλημέρα.

Παρ’ όλα αυτά όμως από την πρώτη στιγμή βάλαμε σαν κύριο στόχο την αντικατάσταση του απαρχαιωμένου στόλου. Φύσει αισιόδοξος άνθρωπος είχα δηλώσει πως αυτό θα αρχίσει να γίνεται στο τέλος του δευτέρου χρόνου αλλά τελικά καθυστερήσαμε μισό χρόνο.

Σήμερα όμως έχουμε την χαρά να κυκλοφορούν στους δρόμους μας τρία καινούρια απορριμματοφόρα που έχουν αλλάξει την εικόνα άρδην (από τα μέσα Ιουλίου και μετά) και να έχουμε ήδη προγραμματίσει για τον επόμενο χρόνο (πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου) την αγορά άλλων δυο καθώς και ενός σαρώθρου (τη γνωστή κίτρινη σκούπα του Δήμου που καθαρίζει σαν δέκα εργάτες) που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Επειδή η αχαριστία είναι για μένα το μεγαλύτερο ίσως αμάρτημα, να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά δημόσια τον ΔΕΣΦΑ που για μια μικρή παράκαμψη που έκανε στον αγωγό του φυσικού αερίου στον Πλαταμώνα και χωρίς να έχει καμία υποχρέωση (αποτέλεσμα κυρίως συντονισμένων ενεργειών αλλά και μεγάλης πίεσης του  Δημάρχου και δικής μου) μας έκανε δώρο ένα καταπληκτικό σκουπιδιάρικο άξιας άνω των εκατό χιλιάδων (καθώς επίσης ανέλαβε και μέρος της ανακατασκευής του γηπέδου του Πλαταμώνα η οποία ήδη εκτελείται, αλλά αυτό αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο και θα προβληθεί στην ώρα του).

Αν και δεν είναι της παρούσης αλλά για να μη νομίζει κανείς ότι αυτό έγινε από μόνο του θα ήθελα απλά εδώ να θυμίσω ότι από το χωριό μου τον Πλαταμώνα πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια τα τρία μεγαλύτερα έργα που έγιναν στην Ελλάδα (εθνική οδός, σιδηροδρομική γραμμή και αγωγός φυσικού αερίου) και δεν άφησαν στον τόπο ούτε ένα μικρό έστω έργο υποδομής, παρά μόνο λάσπη και χαλασμένους από τα φορτηγά δρόμους. Δεν θέλω να πω ότι ευθύνεται κάποιος από τις προηγούμενες διοικήσεις. Έτσι έκριναν, έτσι έκαναν .

 Για να μην κουράζω άλλο, να συμπληρώσω πως επειδή τα προβλήματα στην καθαριότητα ήταν κυρίως στον πρώην Ανατολικό Όλυμπο (λόγω τεράστιου όγκου απορριμμάτων) λειτούργει από τα μέσα του καλοκαιριού (με πολύ μεγάλη επιτυχία) στον Πλαταμώνα η ράμπα περισυλλογής μπαζών και ήδη η εικόνα που υπήρχε όλα τα τελευταία χρόνια (μπαίνοντας δηλαδή στο χωριό να βλέπεις ένα μεγάλο σκουπιδότοπο) έχει πλέον αλλάξει. Αυτό λειτούργησε φέτος πιλοτικά και ήδη στο μυαλό μας είναι η κατασκευή άλλων δυο ραμπών σε Λεπτοκαρυά και κάπου μεταξύ Σκοτίνας-Παντελεήμονα ώστε το πρόβλημα να λυθεί συνολικά.

Επίσης έχουμε ήδη ενταχτεί ως Δήμος στο πρόγραμμα υπογειοποίησης κάδων και περιμένουμε ακόμη την έγκριση για χιλίους κάδους κομποστοποίησης, που θα παρέχονται εντελώς δωρεάν στον δημότη και έτσι θα έχει την δυνατότητα από την μια αυτός από τα άχρηστα φυτικά υπολείμματα (τροφές, φύλλα κλπ) να παράγει  λίπασμα για όλα του τα φυτά και από την άλλη ο Δήμος να απαλλαχτεί από τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων.

Μια μικρή απάντηση και στα παράπονα όλων ότι δεν επαρκούν οι εργάτες την καλοκαιρινή περίοδο. Εννοείται ότι δεν επαρκούν και δεν υπάρχει άνθρωπος στον Δήμο μας που να ήθελε πιο πολύ από εμένα να έχει πολύ περισσότερους. Απλά για να γνωρίζουν όλοι, εμείς σαν Δήμος κάθε χρόνο ζητάμε τον αριθμό εργατών που χρειαζόμαστε και κάθε χρόνο το κράτος μας εγκρίνει όλο και λιγότερους (πενήντα πέντε ζητήσαμε πέρυσι και δέκα επτά μας εγκρίνανε έναντι τριάντα τριών την προηγούμενη χρόνια).

Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου

Βασίλης Βροχαρίδης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ




Έχοντας υπόψη το Π.Δ. 1/2007 σύμφωνα με το οποίο «καθιερώθηκε η 30η Σεπτεμβρίου, ως ημέρα μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών» (ΦΕΚ 1/τ.Α/2.1.2007) και στο οποίο έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή, θα πραγματοποιηθούν φέτος οι εκδηλώσεις των Εθνικών μας Ευεργετών.
Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 και οι οποίες σύμφωνα με την απόφαση 32407/12-08-2013 του Υπουργείου Εσωτερικών ορίζονται ως εξής:

Δευτέρα  30 Σεπτεμβρίου 2013

11:00’ Στο χώρο του μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και σύντομη αναφορά στην προσφορά των Εθνικών μας Ευεργετών.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει σχετική εκδήλωση που συνδιοργανώνει η  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Πιερίας στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Πιερίας (4ος όροφος , 28ης Οκτωβρίου 40).
Στις εκδηλώσεις παρακαλούνται να παραστούν οι Αρχές του Νομού, της πόλης της Κατερίνης, οι Δ/ντες και Προϊστάμενοι των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων.
Τα θέματα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές.
Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για το σημαιοστολισμό και ευπρεπισμό του χώρου της Πλατείας Ελευθερίας.   
Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Συμεωνίδης Μιχάλης.

Το πρόγραμμα έχει θέση επίσημης πρόσκλησης.

                                                                                    Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


                                                                                             ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔ

ΓΙΟΡΤΚΑΤΕΡΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ




Με τόσες πολλές και μεγάλες διακρίσεις που πέτυχαν οι αθλητές του ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης έχει κάθε λόγο να γιορτάζει. Έτσι το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου η Διοίκηση του Ν.Ο.ΚΑΤ. προσκάλεσε τους προπονητές, τους αθλητές, τους γονείς τους και φίλους, στις εγκαταστάσεις του στη Παραλία, για να γιορτάσουν όλοι μαζί τις πολυάριθμες φετινές επιτυχίες του ιστορικού αυτού συλλόγου.
Σε πολύ εγκάρδιο κλίμα ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κ. Γιώργος Μελετλίδης ευχαρίστησε τους πάνω από 150 παριστάμενους για την παρουσία τους, συνεχάρη όλους τους αθλητές για την προσπάθειά τους και τις πολυάριθμες επιτυχίες τόσο σε διασυλλογικό όσο και σε Πανελλήνιο αλλά και Διεθνές επίπεδο, που προέβαλαν τον Ν.Ο.ΚΑΤ. αλλά και την Πιερία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους 4 αθλητές που φέτος συμμετείχαν σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα : Κατερίνα Νικολαΐδου(1η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας Νέων, 2η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών)  Νίκος Κακούρης ,Θωμάς Καραμήτρος (4οι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων) και Ζωή Μανιώτη (9η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser 4,7). Ευχαρίστησε τους γονείς των αθλητών για την βοήθεια που προσφέρουν με κάθε τρόπο, και διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλους τους αθλητές και θα στηρίζει την προσπάθειά τους.
Ακολούθως ο προπονητής Ιστιοπλοΐας κος Νίκος Σταυρίδης συνεχάρη και αυτός με τη σειρά του όλους τους αθλητές και τόνισε πόσο σημαντική είναι και η βοήθεια των γονέων για την επίτευξη των στόχων του Ομίλου, ενώ ο τεχνικός σύμβουλος κωπηλασίας κος Γιώργος Μπικογιάννης, μετά τα συγχαρητήρια για τις επιτυχίες που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, εξέφρασε την χαρά του για τον μεγάλο αριθμό νέων αθλητών στον Όμιλο και τους παρότρυνε να συνεχίσουν με συνέπεια την προσπάθειά τους για να πετύχουν τους στόχους τους, τονίζοντας ότι οι επιτυχίες είναι αποτέλεσμα άριστης συνεργασίας της Διοίκησης των αθλητών και των γονέων τους.
Η πρωταθλήτρια Κατερίνα Νικολαΐδου παίρνοντας το λόγο επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα έρχονται με σκληρή προπόνηση και επιμονή και προέτρεψε όλους τους νέους αθλητές να προσπαθούν για να πετύχουν τα όνειρά τους. Ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους για τα καλά τους λόγια, την Διοίκηση του Ν.Ο.ΚΑΤ. και τον τεχνικό σύμβουλο κο Μπικογιάννη, καθώς και την Κωπηλατική Ομοσπονδία και την οικογένειά της για την στήριξη στην προσπάθειά της. Τις ευχαριστίες τους προς τη Διοίκηση και τους προπονητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. καθώς και στις οικογένειές τους εξέφρασαν και οι Καραμήτρος Θωμάς και Κακούρης Νίκος, που δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν να προσπαθούν με συνέπεια για να φέρουν και άλλες επιτυχίες στον Ν.Ο.ΚΑΤ. και την Πιερία, ενώ η Ζωή Μανιώτη ευχαρίστησε και αυτή με τη σειρά της όλους και ιδιαίτερα τη Διοίκηση του Ν.Ο.ΚΑΤ. που πίστεψε σε αυτή και στήριξε οικονομικά τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Κλείνοντας η Γ.Γραμματέας του Ν.Ο.ΚΑΤ. κ.Παρλίτση επεσήμανε ότι με τις Παγκόσμιες επιτυχίες τους οι Νικολαΐδου, Κακούρης και Καραμήτρος, εξασφάλισαν την άνευ εξετάσεων εισαγωγή τους σε οποιαδήποτε Πανεπιστημιακή σχολή επιθυμούν, ενώ με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα άλλοι 4 αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. (Ε.Ζέρβας, Ζ.Μανιώτη, Γ.Μπικογιάννης και Δ.Νικολαΐδου), έχουν εξασφαλίσει την μοριοδότησή τους με 10% για την εισαγωγή τους σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.
Η γιορτή συνεχίστηκε με μπάρμπεκιου, μουσική και διασκέδαση, όπου οι αθλητές και των δύο τμημάτων και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους, καθώς και με τα μέλη της διοίκησης και τους προπονητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης ευχαριστεί θερμά τους:
Κρεοπωλείο - Μπογιατζής Χρήστος  στην Καλλιθέα
 Κρεοπωλείο - Παπαδημητρίου Βασίλειος στην Καλλιθέα
 Αρτοποιείο - Σταμκόπουλος στην Παραλία
 Ζαχαροπλαστείο - Φως στην Κατερινόσκαλα

Για τη σημαντική συνεισφορά τους στην επιτυχία της γιορτής που διοργάνωσε ο Ν.Ο.ΚΑΤ. για τους αθλητές  και τους γονείς τους

Για τον Ν.Ο.ΚΑΤ.
 Ο Πρόεδρος                                                              Η Γ.Γραμματέας

Γ.ΜΕΛΕΤΛΙΔΗΣ                                                             Χ.ΠΑΡΛΙΤΣΗ 

Το κορυφαίο έργο «ΤΟ ΓΑΛΑ» του Βασίλη Κατσικονούρη, από το Θέατρο Μεταξουργείο, παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης , την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Εκάβης στην Κατερίνη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το κορυφαίο έργο  «ΤΟ ΓΑΛΑ» του Βασίλη Κατσικονούρη, από το Θέατρο Μεταξουργείο, παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης , την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Εκάβης στην Κατερίνη.

ΤΟ ΕΡΓΟ:
“Το γάλα” του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά, είναι μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις και τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, που παίζεται για έκτη συνεχή χρονιά.
Η παράσταση που την έχουν παρακολουθήσει πάνω από 500.000 θεατές έως τώρα, στην Αθήνα και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ήταν υποψήφια για πέντε θεατρικά βραβεία κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα», (περίοδος 2007-2008) και απέσπασε βραβείο καλύτερης παράστασης και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.
“Το γάλα” είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα.
Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιού, παράλληλα με το φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο.
Η βία διαδέχεται και εναλλάσσεται με την τρυφερότητα, η ένταση με τη γαλήνη, η απελπισία με την ελπίδα, το όνειρο με τον εφιάλτη, η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση,  και αντιστρόφως.
Μια συγκλονιστική ιστορία – μαρτυρία, με εξαιρετικές συγκρούσεις, μοναδικές κορυφώσεις, ταυτόχρονα γεμάτο ελπίδα, που κάνουν το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ίσως το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων χρόνων.



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά
Σκηνογραφία: Γιάννης Βάμβουρας (πάνω σε μια ιδέα της Άννας Βαγενά)
Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου
Μουσική επιμέλεια : Άννα Βαγενά





ΔΙΑΝΟΜΗ :
Μάνα : Άννα Βαγενά
Λευτέρης : Λευτέρης Δημηρόπουλος
Αντώνης : Βασίλης Παλαιολόγος
Νατάσα : Κατερίνα Θεοχάρη




Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.


Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ εμπόρων – επιχειρηματιών Δήμου Κατερίνης σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ  ΑΓΟΡΑ  ΤΙΣ  ΚΥΡΙΑΚΕΣ ;;;;
Ποιες Κυριακές …….. Πόσες Κυριακές ……
ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ;
Η  ΑΓΟΡΑ  ΕΙΜΑΣΤΕ  ΕΜΕΙΣ

Εμείς αποφασίζουμε πόσες και ποιες Κυριακές θα ανοίξουμε
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30/09/2013  ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΕΚΑΒΗ)
Η παρουσία σας κρίνεται αναγκαία

     Ο Πρόεδρος                                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας
Ρέχας Κωνσταντίνος                                                                                  Παπαγεωργίου Δημήτριος

Απαγόρευση Αλιείας – Εμπορίας προϊόντων ξιφία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


            Το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας ανακοινώνει ότι η Γενική Δ/νση Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με το αριθ. 7479/114755/25-09-2013 έγγραφo μας γνωρίζει ότι, εξαιτίας της απαγόρευσης της αλιείας ξιφία από 01-10-2013 ως και 30-11-2013, θα πρέπει οι αλιείς που διαθέτουν ειδική άδεια αλιείας ξιφία να εκφορτώσουν τις αλιευθείσες ποσότητες του είδους μέχρι και τη Δευτέρα 30-09-2013 και ώρα 20.00΄ το αργότερο καθώς και να υποβάλλουν συμπληρωμένα την ίδια μέρα τα ημερολόγια αλιείας και τις δηλώσεις εκφόρτωσης.
            Οι Λιμενικές Αρχές θα πρέπει να θεωρήσουν τα ημερολόγια αλιείας και τις δηλώσεις εκφόρτωσης και να τα αποστείλουν στη Γενική Δ/νση Αλιείας (fax: 2109287130) μέχρι και την Τρίτη 01-10-2013.
            Η διακίνηση και εμπορία ξιφία μετά την 1η Οκτωβρίου 2013 θα γίνεται αποκλειστικά για τις ποσότητες που έχουν αλιευθεί μέχρι τη Δευτέρα 30-09-2013 και θα μπορούν να διατίθενται προς πώληση με το χαρακτηρισμός «νωπός» το αργότερο μέχρι και το Σάββατο 05-10-2013.



                                                                                          Η Προϊσταμένη της Δ/νσης
                                                                                                            κ.α.α.

                                                                                            

                                                                                                 Κούκουλης Γεώργιος

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013, ώρα 16:30
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NOVOTEL

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποτελεί πλέον κοινό τόπο ότι η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας θα έχει διάρκεια και δομικά χαρακτηριστικά, επηρεάζοντας συνολικά το κοινωνικό και το πολιτικό σύστημα. Οι ριζικές ανατροπές θεσμικών και κοινωνικών κατακτήσεων και οι δραστικές μεταβολές στις αντιλήψεις, στα πρότυπα και σε συνήθειες που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια βεβαιώνουν το λόγου το ασφαλές.

Η Ένωση για την Προστασία των Κοινωνικών Δικαιωμάτων παρακολούθησε το τελευταίο χρονικό διάστημα με προσοχή τις μεταβολές αυτές, επιχειρώντας την καταγραφή και  την αξιολόγηση των επιπτώσεών τους. Το χρονικό διάστημα που επιλέγει να παρέμβει δεν είναι ασφαλώς τυχαίο: Τα μέτρα της εφεδρείας, της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας στον δημόσιο τομέα, που τείνουν ολοένα και περισσότερο να επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, επιφέρουν ανατροπές στον τρόπο οργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης ενώ παράλληλα θέτουν εν αμφιβόλω δικαιώματα και βεβαιότητες που κυριάρχησαν επί σειρά δεκαετιών.

Σκοπός της ημερίδας που οργανώνεται είναι να αναδειχθούν κρίσιμες πτυχές των μέτρων αυτών και των επιπτώσεών τους στο οικονομικό, κοινωνικό και, συνακόλουθα, πολιτικό επίπεδο. Ειδικότερα  η ημερίδα έχει  ως στόχο να διερευνήσει ποιοι λόγοι (δημοσίου συμφέροντος ενδεχομένως) επέβαλαν τα μέτρα αυτά, ποιοι στόχοι εξυπηρετούνται και πως επιτυγχάνονται, ποιες διαδικασίες επελέγησαν και πως διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα της αξιολόγησης, ποιό είναι σε τελική ανάλυση το δημόσιο όφελος.

Ειδικευμένοι νομικοί και διοικητικοί επιστήμονες και οικονομολόγοι αναδεικνύουν τις επιμέρους όψεις του ζητήματος και επιχειρούν απαντήσεις στο ζωτικό ερώτημα περί της αναγκαιότητας και των συνεπειών των μέτρων αυτών. Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων και των πολιτικών κομμάτων επιχειρούν εξάλλου, στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας, την αξιολόγησή τους από τη δική τους σκοπιά. Τελικά, ο πολίτης καλείται, ενημερωμένος περισσότερο πλέον, να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τις ριζικές αυτές ανατροπές στο Δημόσιο. Η Ένωση για την Προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων δηλώνει τη σταθερή επιθυμία της για πληρέστερη ενημέρωση του πολίτη και τη διαρκή ανάδειξη των ζητημάτων που έχουν μείζονα σημασία για την πραγμάτωση των κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. 

ΗΜΕΡΙΔΑ
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013, ώρα 16:00
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NOVOTEL, Αίθουσα «ΗΛΕΚΤΡΑ»
Μιχαήλ Βόδα 4-6, 14039 Αθήνα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ή ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;





16:00 - 16:30 Προσέλευση

16:30 - 16:35 Χαιρετισμός Άρτεμις Αναγνώστου – Δεδούλη, Δρ. Νομικής, Πρόεδρος Ε.Π.ΚΟ.ΔΙ.


ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Συντονιστής: Φίλιππας Νικόλαος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Πειραιά, Πρόεδρος και Επιστημονικός Δ/ντής του Κ.Ε.Π.Ε.

16:35 - 16:55 «Μετακίνηση και κινητικότητα, αναδιοργάνωση ή αποδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης;», Μακρυδημήτρης Αντώνης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

16:55 - 17:15  «Τα συνταγματικά όρια της διαθεσιμότητας - κινητικότητας», Παπακωνσταντίνου Απόστολος, Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου, Δικηγόρος

17:15 - 17:35 «Οικονομικά αποτελέσματα της διαθεσιμότητας - κινητικότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων», Συριόπουλος Κωνσταντίνος, Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών – Πρόεδρος   του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων

17:35 - 18:00     Συζήτηση
18:00 - 18:15     Διάλειμμα

18:15  – 19:00                                           Στρογγυλό Τραπέζι

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑΤΑ


Συντονιστής: Φελέκης Νικόλαος, Δημοσιογράφος Εκδότης Ηλεκτρονικής Εφημερίδας matrix24.gr

Εκτός WRC μετά από 40 χρόνια το Ράλι Ακρόπολις

wrc-640
Σαράντα χρόνια μετά την ένταξή του στο WRC, το Ράλι Ακρόπολις δεν θα συμπεριληφθεί στο καλεντάρι του 2014, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί εντός της εβδομάδας όταν και θα πραγματοποιηθεί το συμβούλιο της FIA.
Όπως μεταδίδει το contra.gr, o Γιοστ Καπίτο, υπεύθυνος της Volkswagen Motorsport, τόνισε: "Το Ράλι Πολωνίας ήταν πολύ καλό την προηγούμενη φορά και δεν υπάρχει λόγος να μην βρίσκεται στο καλεντάρι. Από την άλλη, δεν είναι ωραίο να μείνει έξω η Ελλάδα. Το Ακρόπολις ήταν πάντα καλό, ανταγωνιστικό ράλι, για το οποίο οι οδηγοί ανυπομονούν από την αρχή της σεζόν.
Κι όταν βλέπεις την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Της παίρνουν τα πάντα. Δεν ξέρω πως θα επιβιώσει η χώρα αν συνεχίζουν να της παίρνουν τα πάντα. Είναι πολύ περήφανοι άνθρωποι και αν τους πάρεις τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης και της περηφάνιας τους, δεν ξέρω πώς θα καλύψουν το χαμένο έδαφος".
Η συγκεκριμένη απόφαση θα λάβει ποικίλες αντιδράσεις, αφού το Ράλι Ακρόπολις είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο. Τη θέση του αναμένεται να πάρει εκείνο της Πολωνίας.

ΠΑΕ Ολυμπιακός: Δεν είχαμε, ούτε θα έχουμε καμιά σχέση με τη Χρυσή Αυγή

osfp-570
Με επιστολής της η ΠΑΕ Ολυμπιακός ξεκαθαρίζει πως δεν είχε, έχει, ούτε και θα έχει καμιά απολύτως σχέση με τη Χρυσή Αυγή.
Η αντίδραση της «κόκκινης» ΠΑΕ ήταν άμεση, και η επιστολή ήρθε στη δημοσιότητα με την υπογραφή του Διευθυντής Επικοινωνίας κ.Κώστα Καραπαπά για να δώσει τη δική της απάντηση στο άρθρο που είχε δημοσιευτεί στο site του ΣΧΕΔΙΟΥ Β με τίτλο «Ο Μαρινάκης, η Χρυσή Αυγή και το περίφημο No Politica της Θύρα 7».
Στην επιστολή της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:
«1ον: Ο Πρόεδρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ κ. Βαγγέλης Μαρινάκης ούτε είχε, ούτε έχει, ούτε θα έχει την παραμικρή σχέση με την Χρυσή Αυγή, τους ανθρώπους της οποίας ούτε καν γνωρίζει. Ούτε θέλει να τα γνωρίσει και είναι μακριά και από τη δική του αισθητική αλλά και την αισθητική του συλλόγου μας. Όπως αντιλαμβάνεστε, οι αναφορές του συντάκτη σας είναι προϊόν της φαντασίας του και μόνο.
2ον Οι σύνδεσμοι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ο κόσμος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, οι αθλητές του, η διοίκηση του, οι πάντες στον Σύλλογο μας έχουν μόνο μια ταυτότητα και μόνο μια σημαία: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
3ον: Η απορία του συντάκτη σας για το ότι δεν υπήρξε πανό στην κερκίδα μας ή ανακοινώσεις των συνδέσμων μας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που ήταν μέλος της οικογένειας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ απαντάται από μια λέξη, μια σημαντική λέξη, μια λέξη που εύκολα τη θυσιάζει ο σύγχρονος πολίτης αυτής της χώρας: ΣΕΒΑΣΜΟΣ.
4ον: Οι αναφορές στην αδελφοποίηση των οπαδών του Ολυμπιακού με τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα είναι κάτι που επικαλείται ο συντάκτης σας για να δείξει μια ταύτιση με πολιτικό χώρο, αγνοώντας μάλλον ότι και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν αδελφοποιηθεί με αυτούς της Παρτιζάν Βελιγραδίου. Ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν αδελφοποιηθεί με αυτούς της Μαρσέιγ και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν αδελφοποιηθεί με αυτούς της Ραπίντ Βιέννης (με το γνωστό πολιτικό παρελθόν). Αλλά παρόλα αυτά, καταλήγει αβίαστα στο συμπέρασμα ότι "το αυγό του φιδιού έχει σπάσει για τα καλά στην πιο μεγάλη εργατική κερκίδα της χώρας".Δηλαδή στη δική μας εξέδρα. Να μην ανησυχεί ο συντάκτης σας.»
Το ΣΧΕΔΙΟ Β΄ σχολιάζοντας την επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός υπογράμμισε μεταξύ άλλων υπογραμμίζει πως σε κάθε περίπτωση η αγάπη για την ομάδα δεν μπορεί ποτέ και πουθενά να είναι προκάλυμμα για τυφλές συμπεριφορές. Σημειώνει πως η φανατική οπαδική συμπεριφορά ανεξαρτήτως χρωμάτων αιμοδοτεί την κοινωνική βία και αποτελεί πηγή άντλησης δυνάμεων για τον νεοναζισμό και καταλήγει με την εκτίμηση πως είναι αδιαμφισβήτητη η εισχώρηση ναζιστικών στοιχείων στους οπαδικούς συνδέσμους, γεγονός που, όπως τονίζει, δεν μπορεί να μένει αναπάντητο με αποποίηση ευθύνης από τη μεριά των διοικήσεων.

Swingers: Αυτή είναι η ΝΕΑ ΜΟΔΑ στο Σeχ που έχει επεκταθεί σε όλο τον ΠΛΑΝΗΤΗ!!! Τι είναι ακριβώς;;;

To swinging είναι μια μορφή σεξ που ο ένας ή και τα 2 άτομα από ένα ζευγάρι με σταθερή
σχέση κάνουν σεξ με άλλους παρτενέρ ή τους ανταλλάσουν. Σε πολλά μέρη θεωρείται η πιο δημοφιλής κοινωνική δραστηριότητα όπου είτε οι swingers μαζεύονται σε ένα σπίτι ή πηγαίνουν στα λεγόμενα swinges club.
Η κύρια διαφορά λοιπόν που έχει από το ομαδικό σεξ είναι ότι τα άτομα αυτά διατηρούν μια σταθερή σχέση, επισημοποιημένο δεσμό ή ακόμα και γάμο. Στο ίντερνετ υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες για swingers όπου μπορεί κανείς να βρει πρόθυμους παρτενέρ για ανταλλαγή.
Το swinging ξεκίνησε το 1960 με τη σεξουαλική επανάσταση, εποχή που βοήθησαν η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών αλλά και η αντιμετώπιση σεξουαλικών μεταδιδόμενων ασθενειών.

Swingers: Αυτή είναι η ΝΕΑ ΜΟΔΑ στο Σeχ που έχει επεκταθεί σε όλο τον ΠΛΑΝΗΤΗ!!! Τι είναι ακριβώς;;;

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΚΕΔΔΥ ή ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ σε ΣΜΕΑΕ

250 0Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΚΕΔΔΥ ή ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ σε ΣΜΕΑΕ
Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ 70 , ΠΕ 60 και ΠΕ 11 της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΚΕΔΔΥ ή ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ σε ΣΜΕΑΕ για το διδακτικό έτος 2013-2014.
Οι αποσπώμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία αποσπάστηκαν, τη Δευτέρα 30-09-2013 προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία και να τοποθετηθούν σε Σχολικές Μονάδες.
 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/

Το ήξερες τι προκαλέι το σουτιέν;

Το ήξερες τι προκαλέι το σουτιέν;

Μπορεί να σας ξενίσει, όμως οι ειδικοί παρομοιάζουν τους στηθόδεσμους με τις… κρεμαστές γέφυρες: όση σημασία και αν έχει η αισθητική τους εικόνα… το πρωτεύον είναι να τηρούν τις αρχές της μηχανικής. Ειδάλλως, ελλοχεύουν κίνδυνοι: πόνος στην πλάτη, πόνος στο στήθος, εκδορές, κακή στάση του σώματος, δυσχέρεια στην αναπνοή, δυσπεψία, ακόμα και πονοκέφαλοι.
Η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ιντεπέντεντ» Ρόζι Τζόνστον, αφηγείται την… περιπέτειά της: «Το σουτιέν σας δεν έχει σωστή εφαρμογή, μου φώναξε σε επιτιμητικό ύφος η πωλήτρια, σαν να μην έφτανε που είχε βιαστεί να ανοίξει το παραβάν του δοκιμαστηρίου πριν προλάβω να βάλω τις πιτζάμες που ήλπιζα να δοκιμάσω. Προσπάθησα να την αγνοήσω, αλλά επέμεινε: Το πίσω του μέρος ανεβαίνει στην ωμοπλάτη! Οι ώμοι σας γέρνουν μπροστά! Οι λοβοί των αυτιών σας κοντεύουν να τους αγγίξουν!
Έχοντας περάσει πλέον σε στάδιο άρνησης, της είπα πως ήταν ένας πολύ ακριβός στηθόδεσμος, σχεδιασμένος να ανορθώνει το στήθος- και επιπλέον, η τελευταία λέξη της μόδας. Της είπα, επίσης, πως ανέκαθεν φορούσα νούμερο 95C. Κουραφέξαλα», αποφάνθηκε ξεφυσώντας. Το νούμερό σας είναι 85Ε».
Η προειδοποίηση
Αυτό ήταν – συνεχίζει η Ρόζι Τζόνστον – ήμουν πλέον σε κατάσταση σοκ. Μόλις λίγες ημέρες πριν, η Βρετανική Ένωση Χειροπρακτών είχε προειδοποιήσει πως το λάθος μέγεθος στηθόδεσμου μπορεί να προκαλέσει ένα σωρό προβλήματα – προβλήματα που γίνονται ακόμα πιο έντονα όσο πιο μεγάλο είναι το στήθος.
Έως και οκτώ στις δέκα γυναίκες φορούν λάθος στηθόδεσμο, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο την εικόνα του στήθους τους (όταν το στήθος δεν στηρίζεται σωστά, υποκύπτει μια ώρα αρχύτερα στους νόμους της βαρύτητας), αλλά και την υγεία τους.
Η οσφυϊκή μοίρα
«Οι γυναίκες καλούνται να κάνουν ασκήσεις ισορροπίας με τη βαρύτητα», λέει ο οστεοπαθητικός Γιον-Μόρτον Μπελ. «Η σωστή στήριξη του στήθους επηρεάζει άμεσα την υγεία της πλάτης. Το καλύτερο σημείο στήριξής του είναι μέσω της οσφυϊκής μοίρας, συχνά όμως οι γυναίκες το μετατοπίζουν στη θωρακική κοιλότητα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει κύρτωση της πλάτης. Αν σκύβεις μπροστά επειδή το στήθος σου δεν στηρίζεται σωστά, τότε ο τραπεζοειδής μυς υπερεκτείνεται και προκαλεί πονοκεφάλους. Όλες οι ρίζες των νεύρων από την πλάτη προέρχονται· οι στομαχικές διαταραχές και η κόπωση είναι συνήθη παραπροϊόντα της κακής υγείας της πλάτης.
Ο σωστός στηθόδεσμος μπορεί πράγματι να αλλάξει τη ζωή μιας γυναίκας».
στηθόδεσμου είναι συνδυασμός της περιμέτρου του θώρακα (βασικό μέγεθος) και του μεγέθους της cup- θήκης (διαβάθμιση μεγέθους). Για να βρείτε το δικό σας βασικό μέγεθος, μετρήστε με μια μεζούρα την περίμετρο του θώρακα, ακριβώς κάτω από το στήθος σας. Προσθέστε στη μέτρηση αυτή 12,5 εκατοστά και έχετε το νούμερό σας. Αν, για παράδειγμα, η περίμετρός σας είναι μεταξύ 68 και 72 εκατοστών, το νούμερό σας είναι το 85, αν είναι μεταξύ 73 και 77, το νούμερό σας είναι το 90 κ.λπ.
Για να βρείτε τώρα τη διαβάθμιση μεγέθους, μετρήστε την περίμετρο του στήθους σας στο πιο φαρδύ σημείο. Για κάθε τρία εκατοστά περισσότερα από το βασικό μέγεθος, αλλάζετε βαθμίδα (Α, Β, C…)
Έστω, για παράδειγμα, ότι μια γυναίκα έχει περίμετρο θώρακα 80 εκατοστά, άρα βασικό μέγεθος 95 και περίμετρο στήθους 104. Συνεπώς, 104-95 = 9. Η σωστή διαβάθμιση μεγέθους είναι για αυτήν το C.
2 Δοκιμάστε τον στηθόδεσμο: Βεβαιωθείτε ότι το σχέδιο που επιλέξατε σας εφαρμόζει τέλεια. Θυμηθείτε πως στον σωστό στηθόδεσμο: το στήθος γεμίζει τις θήκες χωρίς να βγαίνει έξω, το σημείο ανάμεσα στις θήκες εφαρμόζει στο δέρμα, το πίσω μέρος είναι στο ίδιο ύψος με το μπροστινό, δεν γίνονται «σακούλες» κάτω από τις μασχάλες, οι τιράντες δεν μαρκάρουν τους ώμους, ούτε… χάσκουν στο πίσω μέρος, βρίσκονται στα μισά των ώμων και είναι παράλληλες στην πλάτη.
Μην ξεχνάτε
* Καλό είναι να παίρνετε τα μέτρα σας πριν από κάθε αγορά στηθόδεσμου.
* Να ανανεώνετε τους στηθόδεσμούς σας τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο.
* Αποφύγετε τις πολύ λεπτές τιράντες και τα υπερβολικά ανορθωτικά σουτιέν. Το «μπρος στα κάλλη τι ΄ναι ο πόνος» έχει τα όριά του.
* Να βγάζετε πάντα τον στηθόδεσμο την ώρα του ύπνου.


Πηγή: http://www.to-mati.net/