ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

«Γιατί Το Άρθρο Μου Ενοχλεί…»

Eξαιρετική ενόχληση προκάλεσε στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το άρθρο του Πριν με τίτλο «ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν τη δημοκρατία». Αιτία της σφοδρής ενόχλησης είναι ότι …  το Πριν έθεσε επί τάπητος το αυτονόητο για την Αριστερά ζήτημα ότι μια νεοναζιστική οργάνωση, όπως φυσικά είναι η Χρυσή Αυγή, δρα εγκληματικά και αδίστακτα, μπορεί να διαπράξει ακόμη και δολοφονίες τόσο με απόφαση της ηγεσίας της όσο και κατ’ επιθυμία ή κατ’ εντολή άλλων κέντρων. Επίσης αυτονόητο είναι για τους αριστερούς ότι και όταν άλλα πολιτικά κέντρα έχουν δώσει την εντολή, αυτή διαβιβάζεται μέσω της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Δεν παίρνουν οι αρχηγοί κρατικών υπηρεσιών τηλέφωνο τους χρυσαυγίτες δολοφόνους για να τους διατάξουν να σκοτώσουν κάποιον!
Από νομική – δικαστική σκοπιά δεν υπάρχει περίπτωση σε μια δολοφονία που έχει διαπράξει χρυσαυγίτης να μην ενέχονται στελέχη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Αν δεν μιλήσει το στέλεχος – σύνδεσμος με τον κρατικό μηχανισμό –και συνήθως δεν μιλάει– οι ποινικές ευθύνες τελειώνουν εκεί. Από πολιτική σκοπιά όμως έχει τεράστια διαφορά αν ο χρυσαυγίτης δολοφόνος έδρασε αποκλειστικά κατ’ εντολήν της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ή αν έδρασε κατ’ εντολήν άλλων πολιτικών κέντρων, οπότε και πάλι η εντολή δολοφονίας θα πέρασε μέσα από την ηγεσία του νεοναζιστικού κόμματος. Δεν συζητάμε το θέμα από δικαστική σκοπιά ορθού επιμερισμού των ποινικών ευθυνών, γι’ αυτό και δεν μας ενδιαφέρει αν εμπλέκονται τρία, πέντε ή δέκα στελέχη της Χρυσής Αυγής ή ολόκληρη η ηγεσία της. Μας ενδιαφέρει ποιος είναι ο πολιτικός εντολέας της δολοφονίας, αν αυτός είναι κάποιο πολιτικό κέντρο εξουσίας πέραν της Χρυσής Αυγής, γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αυτό είναι πολύ πιο επικίνδυνο πολιτικά. Αυτό ήταν αυτονόητο τις πρώτες δεκαετίες μετά τη μεταπολίτευση. Σε κάθε πολιτική δολοφονία, ανεξάρτητα από το προφίλ του δολοφόνου, στο μυαλό όλων των Ελλήνων ένοχος ήταν ο κρατικός μηχανισμός και τα παρακλάδια του και οι υποψίες για ανάμειξη υπηρεσιών δεν έσβηναν ποτέ.
Η επισήμανση της ανάγκης να ερευνηθεί το αν στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ευθύνεται μόνο η Χρυσή Αυγή ή αν ενέχονται και άλλοι πολιτικοί κύκλοι που έδρασαν μέσω του κρατικού μηχανισμού, μόνο από πολιτική σκοπιμότητα ή από πολιτική προκατάληψη μπορεί να ερμηνευθεί ως προσπάθεια συγκάλυψης των εξόφθαλμων ποινικών και πολιτικών ευθυνών της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Είναι δυνατόν να μην εμπλέκονται στελέχη της Χρυσής Αυγής σε μια πολιτική δολοφονία που διέπραξε χρυσαυγίτης; Από ποιον έλαβε την εντολή ή την έγκριση, πήρε το δολοφόνο τηλέφωνο ο …υπουργός εκτελέσεων της κυβέρνησης και του είπε «σε διατάζω να σκοτώσεις τον τάδε»; Από στέλεχος ή στελέχη της Χρυσής Αυγής, προφανώς. Επιπροσθέτως, ακόμη και στα εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, έχουμε δει ποτέ δικαστήριο να απαλλάσει αυτόν που διέπραξε μια στυγερή δολοφονία εν ψυχρώ και να καταδικάζει μόνο τον ηθικό αυτουργό; Αντιθέτως, μας έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση η αγχώδης και προσβλητική προσπάθεια κάποιων να αποκλείσουν πάση θυσία ακόμη και τη διατύπωση της πρότασης να διερευνηθεί μήπως υπάρχουν και άλλα πολιτικά κέντρα πίσω από το νεοναζιστή δολοφόνο της Χρυσής Αυγής. Αυτή η …αγγελική αθωότητα μας εντυπωσιάζει, αλλά ομολογούμε πως όχι μόνο δεν την συμμεριζόμαστε, αλλά αντιθέτως, αυξάνει την ανησυχία και τις υποψίες μας.
Όταν ακόμη και ο Σαμαράς (για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων που δεν είναι της ώρας να συζητήσουμε) καθαιρεί και αποστρατεύει ως και στρατηγούς της ΕΛΑΣ για φιλοχρυσαυγίτικη στάση, συμπεριλαμβανομένου του επίδοξου αρχηγού της ΕΛΑΣ, προκαλεί έκπληξη η κατηγορηματική απόρριψη ακόμη και της διερεύνησης ενδεχόμενων ευθυνών κυβερνητικών μηχανισμών. Η κυβέρνηση δεν ενοχλήθηκε γενικά κι αφηρημένα από το άρθρο του Πριν. Ενοχλήθηκε επειδή έχει ήδη αποφασίσει, σχεδιάσει και προσπαθεί να επιβάλει ένα νέο, πολύ πιο αυταρχικό και συρρικνωμένης δημοκρατικότητας πλαίσιο πολιτικής δράσης, με σαφώς πιο περιορισμένες πολιτικές ελευθερίες. Στόχος του νέου καθεστώτος θα είναι η παραμονή της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου στην εξουσία μέσω της θωράκισής της –ακόμη και με έκτακτα μέτρα!– εναντίον της λαϊκής οργής, η οποία πάντως για την ώρα δεν εκδηλώνεται με απειλητικό για την κυβέρνηση τρόπο. Η δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα από το ανθρωπόμορφο κτήνος της Χρυσής Αυγής έδρασε καταλυτικά στην ανακοπή της διόγκωσης του αντικυβερνητικού κινήματος, διαλύοντας την απεργία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης που αποτελούσε τη ραχοκοκκαλιά του υπό εκκόλαψη νέου κύματος κινητοποιήσεων.
Εμείς δεν ξεχνάμε ποτέ ότι κύριος εχθρός του Σαμαρά και του συστήματος είναι η Αριστερά και το κίνημα. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε συρρίκνωση των δημοκρατικών ελευθεριών, γιατί γνωρίζουμε ότι όποιο πρόσχημα και αν προβληθεί για να περάσουν μέτρα περιορισμού της ελευθερίας, πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να τα εφαρμόσει εναντίον της Αριστεράς και του κινήματος. Όσο διαρκεί η εξαθλίωση που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική, ο νεοναζισμός θα γεννιέται διαρκώς στα καθυστερημένα πολιτικά κοινωνικά στρώματα εξαιτίας της ΕΕ και των συνεργατών της, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ…

Ο έμπειρος κεντρικός αποκτήθηκε τη προτελευταία μέρα των μεταγραφών, είναι 39 ετών, έχει ύψος 2,02 και κατάγεται από την Κοζάνη.



 Έχει αγωνιστεί σε ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, Σύρο, Πάτρα, Λαμία και σε άλλες ομάδες από Ελλάδα και εξωτερικό...

--


Ευχαριστούμε πολύ

Γραφείο τύπου
Νίκης Αιγινίου

ΕΚΤΑΚΤΟ – Προσωρινή αναστολή εκτέλεσης για 22 εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα

διαθεσιμοτητα, εκπαιδευτικους, προσωρινη, αναστοληΡΟΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗ: κ.κ. Β. Χατζηγιαννάκη, Αγγ. Μπακογιάννη, Χ. Ρόκου ΚΟΙΝΟΠ.: ΘΕΜΑ: ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Αγαπητοί φίλοι. Σας ενημερώνουμε με χαρά ότι η πρώτη ομαδική αίτηση που ασκήσαμε εκ μέρους των συναδέλφων σας της ομάδας που συντονίζετε για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτελέσεως έγινε δεκτή με σημερινή (30.09) απόφαση του Προέδρου του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη προσωρινή διαταγή που χορηγείται από το Διοικητικό Εφετείο σε ομαδική αίτηση αναστολής εκτελέσεως. Κατόπιν της αποφάσεως αυτής όλοι οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν (συνολικά 22) στην υπόψη αίτηση εξαιρούνται της διαθεσιμότητας, επιστρέφουν στα καθήκοντά τους και μισθοδοτούνται με πλήρεις αποδοχές. Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα μέλη της ομάδας που συντονίζετε. Σας υπενθυμίζουμε ότι όλες τις υποθέσεις της διαθεσιμότητας χειρίζομαι αποκλειστικά προσωπικώς. Με φιλικούς χαιρετισμούς Δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου
ΡΟΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗ: κ.κ. Β. Χατζηγιαννάκη, Αγγ. Μπακογιάννη, Χ. Ρόκου ΚΟΙΝΟΠ.: ΘΕΜΑ: ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Αγαπητοί φίλοι. Σας ενημερώνουμε με χαρά ότι η πρώτη ομαδική αίτηση που ασκήσαμε εκ μέρους των συναδέλφων σας της ομάδας που συντονίζετε για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτελέσεως έγινε δεκτή με σημερινή (30.09) απόφαση του Προέδρου του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη προσωρινή διαταγή που χορηγείται από το Διοικητικό Εφετείο σε ομαδική αίτηση αναστολής εκτελέσεως. Κατόπιν της αποφάσεως αυτής όλοι οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν (συνολικά 22) στην υπόψη αίτηση εξαιρούνται της διαθεσιμότητας, επιστρέφουν στα καθήκοντά τους και μισθοδοτούνται με πλήρεις αποδοχές. Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα μέλη της ομάδας που συντονίζετε. Σας υπενθυμίζουμε ότι όλες τις υποθέσεις της διαθεσιμότητας χειρίζομαι αποκλειστικά προσωπικώς. Με φιλικούς χαιρετισμούς Δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου

Διαβάστε περισσότερα: ΕΚΤΑΚΤΟ – Προσωρινή αναστολή εκτέλεσης για 22 εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών στην Πιερία

                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ








Η Hμέρα Μνήμης των Εθνικών  Ευεργετών τιμήθηκε στην Κατερίνη,  από την  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013.


Στο χώρο του μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας παρουσία των αρχών του νομού τελέστηκε  επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια  κατάθεση στεφάνων από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρη  Τσιμήτρη,  προς τιμήν των Εθνικών Ευεργετών.


Στη συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Πιερίας, παρουσία και των υπαλλήλων  στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Πιερίας.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, αναφέρθηκε στη μνήμη των Εθνικών Ευεργετών, που -όπως είπε- μέσα από την έντονη φιλοπατρία που τους διέκρινε, επώνυμα ή ανώνυμα,  στήριξαν τη χώρα μας σε χαλεπούς καιρούς, ευεργέτησαν αθόρυβα, διακριτικά και δίχως να επιζητούν την εφήμερη δόξα και την τιμή, προσέφεραν ακόμη και ολόκληρες περιουσίες για την ανασυγκρότηση του τόπου, την ανάπτυξη των επιστημών, των  γραμμάτων, των   τεχνών κ.α.


«Αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη για την πατρίδα και τους συνανθρώπους και επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα φιλοπατρίας, φιλανθρωπίας και  κοινωνικής αλληλεγγύης, προχώρησαν  σε δωρεές, είτε χρηματικές είτε οικημάτων για κοινωφελείς σκοπούς, για να κτισθούν σχολεία, νοσοκομεία, ιδρύματα, μουσεία. Άλλοι παρείχαν υποτροφίες σε λαμπρούς μαθητές, άλλοι δώρισαν  προσωπικές συλλογές σε μουσεία και ιδρύματα ενώ κάποιοι άλλοι συνέβαλαν στη διεξαγωγή σημαντικών γεγονότων στην ιστορία του πολιτισμού μας, όπως είναι το αξιέπαινο παράδειγμα της δωρεάς των αδελφών Ζάππα και του Γεωργίου Αβέρωφ, που  χρηματοδότησαν  την  αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη σύγχρονη Ιστορία στην Ελλάδα και όλα αυτά με οδηγό την υπέρμετρη αγάπη για τη  χώρα  και με μεγαλείο ψυχής» , δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.



Εκτενή αναφορά στην προσωπικότητα και στην προσφορά του Πιεριέα ευεργέτη, Θεόδωρο Χατζόγλου και των Ηπειρωτών ευεργετών στη ζωή του τόπου, έκανε η  Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Πιερίας, κ. Ευδοκία Γεωργίου-Κίτσιου.





«Ως καλοί χριστιανοί οι Ηπειρώτες Ευεργέτες  πίστευαν ότι οι αμύθητες περιουσίες που απέκτησαν, δεν ανήκαν αποκλειστικά στους ίδιους, αλλά ότι ο Θεός τους όρισε διαχειριστές αυτών των αγαθών. Άλλωστε, άφησαν ηθικό και κοινωνικό δίδαγμα ότι: Ο πλούτος δεν είναι μόνο υλικό αγαθό, αλλά και ηθικό που μπορεί να συμπαραστέκεται σε όλους τους τομείς της εθνικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής», επεσήμανε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, που ενημέρωσε ότι οι σπουδαίοι ευεργέτες της Ηπείρου,  ίδρυσαν φιλανθρωπικά ιδρύματα, πτωχοκομεία, ορφανοτροφεία, νοσοκομεία, οικοτροφεία, χρηματοδότησαν την κατασκευή έργων υποδομής, την έκδοση σημαντικού αριθμού βιβλίων, άφησαν καταθέσεις κ.α.




Σημαντικοί  Ηπειρώτες Ευεργέτες υπήρξαν, όπως είπε, ο Γεώργιος Αβέρωφ, οι Αδελφοί Ζωσιμάδες, ο Ευάγγελος και  ο Κων/νος Ζάππας, ο Μιχαήλ Τοσίτσας, ο Νικόλαος Στουρνάρας,  ο Γεώργιος Χατζηκώστας, ο Νεόφυτος Δούκας, ο Ζώης Καπλάνης,  ο Μάνθος και ο Γεώργιος Ριζάρης, ο Ιωάννης Δόμπολης,  ο Αναστάσιος, ο Παναγιώτης και Λέων Μελάς, κ.α..





«Σήμερα περιφρονούνται οι ιδεολογικές αξίες του εθνικού χρέους, των θρησκευτικών εντολών, της συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους μας, της θυσίας για τους άλλους και της προσφοράς προς την πατρίδα. Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί ένα ιερό μνημόσυνο στη μνήμη αυτών των γενναίων ψυχών, στη μνήμη των ανθρώπων που μας δίδαξαν με το παράδειγμά τους και τη ζωή τους,  ποιος πρέπει να είναι ο Έλληνας», τόνισε  η κ. Κίτσιου.


Τέλος, η  Σοφία Μαυρίδου υπογράμμισε ότι οι Εθνικοί μας Ευεργέτες  με κίνητρο τη φλόγα της αγάπης τους προς την πατρίδα και το περίσσευμα ή και το υστέρημα της περιουσίας τους, συνέβαλαν σε δύσκολες ώρες στο να ορθοποδήσει η Ελλάδα και να αποκτήσει υποδομές και άνθηση σε καίριους τομείς. «Μέσα από τα παραδείγματα των μεγάλων ευεργετών του έθνους μπορούμε όλοι να εμπνευστούμε και να προσφέρουμε στις δύσκολες εποχές που περνάμε», είπε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.



ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



            Την «Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών», που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 30 Σεπτεμβρίου, τίμησε με εορταστικές εκδηλώσεις η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, ενώ ομιλία εκφώνησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και τη δράση των Εθνικών Ευεργετών, που με τις δωρεές τους συνέβαλαν στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο της χώρας μας.
«Αρκετά από τα έργα που μας κληροδότησαν οι Έλληνες ευεργέτες δεσπόζουν μέχρι σήμερα στον ελληνικό χώρο, ως αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής μας κληρονομιάς, μεταλαμπαδεύοντας έτσι τον ψυχικό πλούτο, τα ευγενή ιδεώδη, τα αλτρουιστικά συναισθήματα και την φιλοπατρία στις σύγχρονες γενιές», τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του, ο κ. Παπάς.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικών Ευεργετών εντός της ΔΕΘ από εκπρόσωπο του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, εκπρόσωπο του στρατηγού διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνη Παπά που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Δημήτριο Βάνη που εκπροσώπησε τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπο του δημάρχου, της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης και του ΕΒΕΘ.



Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Το κορυφαίο έργο «ΤΟ ΓΑΛΑ» του Βασίλη Κατσικονούρη, από το Θέατρο Μεταξουργείο, παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης , την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Εκάβης στην Κατερίνη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Γ. Τζιτζικώστας,
το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ.,
η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου Πρόεδρος ΚΕ.ΠΟ.ΘΕ.,
ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης,
ο Πρόεδρος του Ο.Π.Π.ΑΠ. Δήμου Κατερίνης κ. Θωμάς Παπαδημητρίου
και το Θέατρο ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ
σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την παράσταση
«ΤΟ ΓΑΛΑ» του Βασίλη Κατσικονούρη
ην Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 9:00 μ.μ.
στο Συνεδριακό Κέντρο Εκάβης

Η παράσταση είναι ενταγμένη στο θεσμό «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2011-2014» του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013
         
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.          
                                                         
                                                                                                                                           


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το κορυφαίο έργο  «ΤΟ ΓΑΛΑ» του Βασίλη Κατσικονούρη, από το Θέατρο Μεταξουργείο, παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης , την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Εκάβης στην Κατερίνη.

ΤΟ ΕΡΓΟ:
“Το γάλα” του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά, είναι μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις και τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, που παίζεται για έκτη συνεχή χρονιά.
Η παράσταση που την έχουν παρακολουθήσει πάνω από 500.000 θεατές έως τώρα, στην Αθήνα και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ήταν υποψήφια για πέντε θεατρικά βραβεία κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα», (περίοδος 2007-2008) και απέσπασε βραβείο καλύτερης παράστασης και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.
“Το γάλα” είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα.
Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιού, παράλληλα με το φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο.
Η βία διαδέχεται και εναλλάσσεται με την τρυφερότητα, η ένταση με τη γαλήνη, η απελπισία με την ελπίδα, το όνειρο με τον εφιάλτη, η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση,  και αντιστρόφως.
Μια συγκλονιστική ιστορία – μαρτυρία, με εξαιρετικές συγκρούσεις, μοναδικές κορυφώσεις, ταυτόχρονα γεμάτο ελπίδα, που κάνουν το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ίσως το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων χρόνων.



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά
Σκηνογραφία: Γιάννης Βάμβουρας (πάνω σε μια ιδέα της Άννας Βαγενά)
Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου
Μουσική επιμέλεια : Άννα Βαγενά





ΔΙΑΝΟΜΗ :
Μάνα : Άννα Βαγενά
Λευτέρης : Λευτέρης Δημηρόπουλος
Αντώνης : Βασίλης Παλαιολόγος
Νατάσα : Κατερίνα Θεοχάρη




Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.


Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.

"Μονόδρομoς η ανατροπή" του Δημήτρη Καζάκη από τις εκδόσεις ΤΟ ΧΩΝΙ!

Δημήτρης Καζάκης*

Μονόδρομος η ανατροπή, εκδόσεις ΧΩΝΙ

ΣΤΑΔΙΟΥ 24   ΑΘΗΝΑ

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013, 18:00

Οι εκδόσεις ΤΟ ΧΩΝΙ και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Μονόδρομος η ανατροπή του Δημήτρη Καζάκη.

Θα μιλήσουν:

Γιάννης Ζουγανέλης συνθέτης τραγουδιστής στιχουργός  ηθοποιός

Αλέξης Μητρόπουλος διδάκτωρ εργατικού δικαίου  βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ (Περιφ. Αττικής)

Γιώργος Παπαδάκης δημοσιογράφος

Τάκης Σπυριδάκης ηθοποιός  σκηνοθέτης σεναριογράφος

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο εκδότης της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, Γιώργος Χριστοφορίδης.

«Σε πολύ λίγο καιρό, σε μερικούς μήνες, ο Έλληνας θα χρειαστεί να υπερασπιστεί το σπίτι του, την ιδιοκτησία του με κάθε τρόπο και μέσο. Και μαζί της θα πρέπει να υπερασπιστεί κάθε βουνοκορφή και ακτογραμμή, κάθε κάμπο και οροπέδιο της χώρας του από τα αρπακτικά των αγορών».

Δημήτρης Καζάκης Στο ΧΩΝΙ, 23/9/12

Ο Δημήτρης Καζάκης τα έγραφε Στο ΧΩΝΙ, όταν όλα αυτά φαίνονταν «κινδυνολογικές γραφικότητες» και όταν Το ΧΩΝΙ το έλεγαν υπερβολικό. Δυστυχώς, όλα αυτά είναι η σημερινή αμείλικτη πραγματικότητα. Ο ελληνικός λαός πρέπει να ενημερωθεί και κυρίως να συνειδητοποιήσει αυτό που αποφάσισαν για αυτόν χωρίς να του πουν την αλήθεια. Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει τα νούμερα της οικονομίας που δεν μας λένε. Τα γράφει και τα παρουσιάζει όλα αναλυτικά ο Δημήτρης Καζάκης στο νέο του βιβλίο

«Μονόδρομος η ανατροπή»

Μαζί με το νέο βιβλίο του Δημήτρη Καζάκη και 2 C.D. με την έκτακτη ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ που έγραψε ιστορία στο τότε Ράδιο 9 «έτσι χρεοκοπήσαμε το 1932: Ομοιότητες πάμπολλες. Διαφορά καμία»

Η εκπομπή συγκρίνει το σχολικό βιβλίο με τον Τύπο της εποχής. Τι μαθαίνουμε στο σχολείο

Τι βγάζει η σύγκριση με το σήμερα

«Μονόδρομος η ανατροπή», από τις εκδόσεις Το ΧΩΝΙ

Αυτό το βιβλίο πρέπει να το διαβάσουν όλοι οι Έλληνες

Αυτή την εκπομπή πρέπει να την ακούσουν όλοι οι Έλληνες

---

* Ο Δημήτρης Καζάκης είναι οικονομολόγος   αναλυτής με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρθρογραφούσε σε τακτική βάση στην εφημερίδα «Ποντίκι» και στο περιοδικό «Hellenic Nexus», έως το Νοέμβριο του 2011. Είχε καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο (Ράδιο 9  9,89) η οποία διεκόπη στις 9/2/2012. Εχει εκδώσει το βιβλίο με τίτλο «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΜΠΗΙΑ   Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας χρεοκοπίας» (Δεκέμβριος 2011), από τις εκδόσεις «Το Ποντίκι». Σήμερα αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Το ΧΩΝΙ».  Ο Δημήτρης Καζάκης έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στη συγκρότηση του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ), του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος. 

Πως, ποιοι και γιατί κλείνουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο!


Σε αναλυτική περιγραφή των επιπτώσεων που θα έχει η διαθεσιμότητα 399 υπαλλήλων του ΕΜΠ, διεύθυνση τη διεύθυνση, γραμματεία τη γραμματεία, τμήμα το τμήμα, προχώρησε με δελτίο Τύπου η Πρυτανεία του ΕΜΠ την Πέμπτη 26/9, καταλήγοντας ότι το Πολυτεχνείο αναγκαστικά σταματά κάθε δραστηριότητα.
να ακυρώνεται ο ρόλος του στην προοπτική ανάπτυξης της χώρας.
 
Αναλυτικότερα αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Διοικητικού η οποία υπάγεται διοικητικά στη Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Στήριξης και Σπουδών θα υποστεί μείωση του ανθρώπινου δυναμικού της κατά 77%. Το Τμήμα Διοικητικού Προσωπικού θα απαρτίζεται πλέον από 2 άτομα, τα οποία αποκλείεται να ανταπεξέλθουν στις υφιστάμενες υψηλές απαιτήσεις των αρμοδιοτήτων τους.
 
Τα Τμήματα Διδακτικού Προσωπικού και Διεκπεραίωσης και Αρχείου καθώς και το Τμήμα Προστασίας των εγκαταστάσεων θα αποτελούνται πλέον από 2 άτομα έκαστο. Γίνεται από μία πρώτη ματιά αντιληπτό ότι τα δύο άτομα που θα απαρτίζουν πλέον το Τμήμα Διοικητικού Προσωπικού καθώς και το Τμήμα Διδακτικού Προσωπικού δεν θα δύνανται να ανταπεξέλθουν στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους, που απορρέουν από τα ανακύπτοντα ζητήματα του συνόλου των υπαλλήλων και των καθηγητών του Ιδρύματος. Ο έλεγχος νομιμότητας, η εξέλιξη των περίπου 548 καθηγητών, η οποία συντελείτο ήδη με καθυστέρηση, θα διεκπεραιώνεται πλέον σε μεγαλύτερους χρόνους.
 
Το Τμήμα Προστασίας των Εγκαταστάσεων σχεδόν καταργείται καθώς από 31 υπαλλήλους θα αποτελείται πλέον από μόλις 2, οι οποίοι δύο (2) υπάλληλοι θα έχουν την υποχρέωση να φυλάττουν ένα χώρο 1000 στρεμμάτων, που φιλοξενεί καθημερινά δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, καθώς και το προσωπικό του Ιδρύματος, και όπου έχουν παρατηρηθεί συχνά περιστατικά παραβατικότητας.
 
Ομοίως αποδιαρθρώνεται και η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών με μείωση προσωπικού κατά 65%, με άμεσες συνέπειες να παραμείνει το Ίδρυμα αφενός χωρίς προμήθειες (καθόσον το Τμήμα Προμηθειών θα απαρτίζεται πλέον από ένα άτομο) και αδυναμία στοιχειώδους διαχείρισης των πόρων του Πολυτεχνείου, και αφετέρου χωρίς έγκαιρη έγκριση της μισθοδοσίας (Τμήμα Μισθοδοσίας 3 άτομα πλέον με μείωση 63%). 
 
Η Διεύθυνση Σπουδών η οποία επίσης υπάγεται στην Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Στήριξης και Σπουδών πλήττεται καίρια, καθόσον καταργούνται ακόμη και ολόκληρα τμήματα με καθοριστικό ρόλο, και ενδεικτικά αναφέρεται το Τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών. Η μείωση αγγίζει σχεδόν το 65% του συνόλου της Διεύθυνσης και το Ίδρυμα δεν θα δύναται να οργανώνει πλέον μεταπτυχιακές σπουδές ενώ μόνο κατ’ οικονομίαν θα διεξάγει τις προπτυχιακές, δεν θα υποστηρίζει ξένες γλώσσες, δεν θα είναι σε θέση να οργανώνει την πρακτική άσκηση.
 
Το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας, υπαγόμενο διοικητικά στην Διεύθυνση Μέριμνας αποδυναμώνεται στελεχωμένο πλέον από τρία (3) μόλις άτομα, με αποτέλεσμα το Ε.Μ.Π. να μην ανταποκρίνεται στις παροχές που οφείλει στους χιλιάδες φοιτητές του (στέγαση, σίτιση κλπ), ιδιαίτερα απαραίτητες σήμερα, στις συνθήκες της κρίσης. Αξιοσημείωτη είναι η μείωση που θα υποστεί και η Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής και Δικτύων, αγγίζοντας το 50% πλήττοντας καίρια εν συνόλω το ίδρυμα το οποίο δε θα είναι σε θέση να αναλύει, να σχεδιάζει, να αποτιμάει και το οποίο θα πρέπει να απορροφήσει όλους τους κραδασμούς από τον κίνδυνο παραβίασης της τράπεζας δεδομένων, καθώς και την κατάλυση κάθε διαδικασίας αξιολόγησης των σπουδών και των δομών του. Καθόσον εν τοις πράγμασι θα «εγκαταλειφθεί» επένδυση σε οργάνωση πληροφοριακών συστημάτων.
 
Η Γραμματεία Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας, η οποία αποτελεί την αιχμή του δόρατος και έχει επιδείξει ιδιαίτερο αναπτυξιακό ρόλο, καθώς έχει προσελκύσει σημαντικά κονδύλια – που επιστρέφουν στο τριπλάσιο τους μισθούς των διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος - και κατά συνέπεια έχει τονώσει την Ελληνική Κοινωνία αποδιαρθρώνεται κατά 60%, με ότι αυτό ευνοήτως συνεπάγεται.
 
Επίσης αποδυναμώνεται και η γραμματεία του Τεχνολογικού Πάρκου Λαυρίου κατά 75%, η οποία αποτελεί μέχρι και σήμερα μοχλό ανάπτυξης και καινοτομίας του Ε.Μ.Π. Όσο αφορά τις Σχολές του Ιδρύματος, την πλήρη αποδιάρθρωση θα υποστούν οι έξι (6) από τις συνολικά εννέα (9) σχολές, οι οποίες δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν καθόσον δεν θα έχουν επαρκώς στελεχωμένες γραμματείες, ενώ δεν θα μπορούν να υποστηρίξουν τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών.
 
Οι Σχολές του ΕΜΠ, με σημαντική αναγνώριση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, προσελκύουν φοιτητές υψηλότατου επιπέδου και παρέχουν σπουδές βασισμένες σε επιτυχή Προγράμματα Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών. Συνεπώς το πλήγμα θα είναι βαρύ για την συνολική εικόνα του Ε.Μ.Π., το οποίο μέχρι σήμερα χαίρει διεθνούς αναγνωρίσεως, και το οποίο από αύριο δεν θα είναι σε θέση να καταρτίζει επαρκώς τους φοιτητές του.
 
Συμπερασματικά, η διατήρηση της ποιότητας της εκπαίδευσης των φοιτητών του Ε.Μ.Π σε άρτιο επίπεδο απαιτεί επιπλέον διδακτικό και εργαστηριακό προσωπικό, τεχνικό προσωπικό και προσωπικό φύλαξης και συντήρηση της υποδομής εξοπλισμού. Οπότε προκύπτει αναντίρρητα ότι η μείωση του προσωπικού συνεπάγεται και την μείωση της ποιότητας γνώσης που θα παρέχεται καθόσον πλέον δεν θα υπάρχει το διοικητικό προσωπικό που θα στηρίζει τους εγνωσμένου κύρους καθηγητές του Ιδρύματος και που θα συνδράμει τους φοιτητές. Η κατάργηση των παραπάνω οργανικών θέσεων δεν πραγματοποιείται στη βάση ολοκληρωμένης και εμπεριστατωμένης μελέτης αναδιάρθρωσης των διοικητικών υπηρεσιών του Πολυτεχνείου. Κρίθηκε εκ προοιμίου και προφανώς αυθαίρετα ότι οι υπηρεσίες των υπαλλήλων των κατηγοριών που αναφέρονται στην απόφαση δεν χρειάζονται και συνεπώς πρόκειται για προσωπικό που πλεονάζει, μολονότι το σχετικό οργανόγραμμα στη βάση των πραγματικών αναγκών του Ιδρύματος, που έχει εγκριθεί από τη Σύγκλητο (απόφαση 18ης/2011 έκτακτης συνεδρίασης της Συγκλήτου της 26ης.9.2011) και έχει επανειλημμένα υποβληθεί στα συναρμόδια Υπουργεία, κρίνει την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών ως ελλειπή και αιτείται τη σύσταση νέων θέσεων.
 
 
Συνεπώς, η πλήρης παράβλεψη της αναγκαιότητας ή μη των θέσεων εργασίας που περικόπτονται, καθώς και της συγκριτικής αξιολόγησής τους, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον ορθό λόγο καθώς και την αρχή της οικονομικής αξιοποίησης δημοσίων πόρων και ως εκ τούτου είναι απρόσφορη. Αντιστρατεύεται ευθέως το σκοπό της ορθολογικότερης κατανομής του προσωπικού του Ε.Μ.Π., καταστρατηγώντας απόλυτα και την έννοια της αυτοδιοίκησης, αλλά και τον σκοπό της δημοσιονομικής εξυγίανσης, τον οποίο υποτίθεται ότι υπηρετεί. Αδιαμφισβήτητα επιπροσθέτως προσβάλλεται και η αρχή της αναλογικότητας, σύμφωνα με την οποία το λαμβανόμενο μέτρο πρέπει να συνεπάγεται τα λιγότερα δυνατά μειονεκτήματα, τα οποία και δεν πρέπει να υπερσκελίζουν τα πλεονεκτήματα. Η ανωτέρω ρύθμιση παραβιάζει τις αρχές της μη διάκρισης, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας. Η επιλογή των θέσεων έπρεπε να γίνει με αντικειμενικά κριτήρια, υπηρεσιακά και κοινωνικά όπως αυτό υπαγορεύεται από την αρχή της αξιοκρατίας,.
 
Η απρόσκοπτη λειτουργία των Α.Ε.Ι. ανήκει στον σκληρό πυρήνα του δημοσίου συμφέροντος, το οποίο δεν μπορεί να παραβλέπει την έννοια της παιδείας και εν γένει του κράτους - πρόνοιας. Η Σύγκλητος του Ε.Μ.Π., κατόπιν τούτων αποφασίζει την προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας, και στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων αλλά και σε δικαστήρια της Ευρώπης, επικαλούμενη τα συνταγματικά της δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις περί ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης.
 
Η Σύγκλητος του Ε.Μ.Π. με λύπη της ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο εξαναγκάζεται, χωρίς τη θέλησή του, σε αδυναμία εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών, διεξαγωγής εξετάσεων, ορκωμοσίας πτυχιούχων και γενικώς κάθε άλλης ακαδημαϊκής και διοικητικής λειτουργίας και παροχής κοινωνικού έργου, καθώς και ανταπόκρισης στις διεθνείς υποχρεώσεις του.
 
Η Σύγκλητος του Ε.Μ.Π. υποστηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων για την αναστολή των επώδυνων μέτρων σε βάρος του Ε.Μ.Π.


Καλύτερη η επίδοση των μαθητών σε σχολεία μετρίου επιπέδου

Ερευνητές του London School of Economics απέδειξαν με μια νέα έρευνα ότι τα παιδιά μπορούν να έχουν καλύτερη επίδοση σε ένα χειρότερο σχολείο από ό,τι σε ένα καλύτερο.
Αν ένας μαθητής είναι πρώτος στην τάξη του, αλλά σε ένα σχολείο με χαμηλότερα στάνταρ, τότε η αυτοπεποίθησή του θα ανέβει και η απόδοσή του θα βελτιωθεί.

Ένας από τους επικεφαλής της έρευνας, ο Felix Weinhardt αναφέρει ότι «τα ευρήματά μας έρχονται σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη ότι, αν ένα παιδί έχει στο περιβάλλον του συνομηλίκους με καλύτερο επίπεδο, θα παρουσιάσει και το ίδιο βελτίωση στην ακαδημαϊκή του επίδοση. Υπάρχουν φορές που συμβαίνει το αντίθετο, ειδικά σε περιπτώσεις αγοριών».

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι τα αποτελέσματά που έχουν προκύψει από τη μελέτη δείχνουν ότι οι γονείς δεν χρειάζεται να στέλνουν πάντα τα παιδιά τους στο φαινομενικά άριστο σχολείο, διότι αυτό ίσως και να τα οδηγήσει σε χαμηλή σχολική απόδοση. Φυσικά, οι επιστήμονες αναγνωρίζουν ότι είναι πολλές οι επιρροές που δέχεται ένα παιδί προκειμένου να σχηματίσει την προσωπικότητά του και να διαμορφώσει τη σκέψη του, άρα και η επίδοσή του στο σχολείο επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες, όπως η γονεϊκή επίδραση και η συμπεριφορά των δασκάλων και των καθηγητών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Richard Murphy, που βοήθησε στην έρευνα, «οι μαθητές μπορούν εύκολα να αξιολογήσουν τον εαυτό τους σε σχέση με τους συνομηλίκους τους, γεγονός που επηρεάζει την αυτοπεποίθησή τους. Φυσικά, υπάρχουν και μαθητές που είναι κάτω του μετρίου, άρα πρέπει να επικεντρωθούμε στην εξεύρεση τρόπων βελτίωσης της αυτοπεποίθησής αυτών των παιδιών».

Μάθετε ποια είναι τα συνηθέστερα λάθη που κάνουμε μετά τη γυμναστική

Αφού τελειώσουμε το πρόγραμμα εκγύμνασής μας, είναι σχεδόν σίγουρο πώς οι περισσότεροι διαπράττουμε τρία λάθη, που μας εμποδίζουν να επωφεληθούμε τα μέγιστα από την άθλησή μας.

Μάθετε ποια είναι για να τα αποφύγετε!

- Μένουμε με τα ιδρωμένα ρούχα για πολλές ώρες: Ο ιδρώτας που έχουν πάνω μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις και ακμή στο δέρμα σας, ενώ όταν στεγνώνει πάνω μας υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κρυώσουμε.

- Ανταμείβουμε τον εαυτό μας με λιχουδιές υψηλές σε θερμίδες: Επιλέγετε υγιεινά σνακ, όπως φρέσκα φρούτα, γιαούρτι ή σαλάτες με κοτόπουλο.

- Δεν πίνουμε νερό: Κατά τη διάρκεια της άσκησης, ο οργανισμός μας στεγνώνει και αφυδατώνεται. Γι΄ αυτό και πρέπει μετά το τέλος της προπόνησης να πίνετε δύο ποτήρια νερό περίπου.

Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ, ΤΟ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΙΔΕΑΣ, ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΟΥΣ ΑΜΙΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 5:30μ.μ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.


Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία αποτελεί τον προπομπό της μεγάλης γιορτής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του " SOCHI 2014". Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Παιδεία, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας τους Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιροπή των Ολυμπιακών Αγώνων "SOCHI 2014".
Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΡΟ " ΠΥΡΡΙΧΗ Η ΣΕΡΡΑ ΧΟΡΟΣ"

Με ποιον υπόδικο συναντήθηκε στα κρυφά ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου;

Η πόρτα είναι η πίσω είσοδος του Μαξίμου. Ο επισκέπτης μόλις αποφυλακίστηκε από το Κορυδαλλό!!
Αν δεν τον γνωρίσατε ο εντιμότατος που έχει πολλά εκατομμύρια χρέη στο δημόσιο και που τον φώναξε ο Πρωθυπουργός για επείγουσα μυστική συνεργασία είναι ο...

Γιώργος Κουρής, ο πατριάρχης της προβοκάτσιας, ο οχετός, ο βόθρος της δημοσιογραφίας.

Ο Γ. Κουρής έφτασε με τη χαρακτηριστική Vespa του και μπήκε στην πρωθυπουργική έδρα κρατώντας μία σακούλα με περγαμόντο, παραγωγής του από την Κεφαλλονιά. 

Η συνάντηση που προσπάθησαν να την κρατήσουν κρυφή, έγινε μόλις πριν απο λίγες ημέρες, την ώρα που ξεκινούσε ο ντόρος με την Χ.Α....


'Aρχισε η παραπληροφόρηση γιά την επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ

 


Γράφεται-αναφέρεται στην Ελλάδα, σχεδόν από όλα τα ΜΜΕ, ότι ''ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη, με εκπροσώπους ομογενειακών Οργανώσεων από όλη την Αμερική'' (με πηγή το άθλιο ''Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων'' και συντάκτη, συνεργάτη του στην Αθήνα).
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Στη συνάντηση (γενικό Προξενείο Νέα Υόρκη, Κυριακή 29 Σεπ.) οι παρόντες 20-25 προεδροπαράγοντες (με πρόσκληση) ήταν από την ευρύτερη περιοχή Νέας Υόρκης, ΜΟΝΟ. Η πλειοψηφία των προεδροπαραγόντων εκπροσωπεί ημιδιαλυμένες Οργανώσεις.


ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΜΜΕ ΕΛΛΑΔΑΣ: Μην παραπληροφορείτε πάλι, σε ζητήματα που έχουν σχέση με την Ομογένεια.
 
...................................................

Τα θετικά και τα αρνητικά της 2ης επίσκεψης Σαμαρά στις ΗΠΑ, αντικειμενικά και καθημερινά...
(Ιδιωτικό δείπνο, Σάββατο βράδυ, με πολιτικούς φίλους-υποστηρικτές και την συμμετοχή ''στελέχους της Νομαρχιακής Νέας Δημοκρατίας HΠΑ'', πρώην... ΕΣΑ-τζη, ''που έδερνε'' επί Ιωναννίδη.
 
...................................................
 
Ατόπημα Βενιζέλου στη Νέα Υόρκη
Ευρισκόμενος στις ΗΠΑ, λίγο πριν αναχωρήσει επιστρέφοντας στην Αθήνα (αργά απόγευμα 28 Σεπ.), ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, έκανε δηλώσεις γιά εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας (με υπονοούμενα κατά κομμάτων της αντιπολίτευσης που αντιτίθενται στα μνημόνια), μεταφέροντας το μικροπολιτικό- μικροκομματικό μίζερο ''κλίμα'' της Αθήνας στο εξωτερικό, στην Ομογένεια. Παραδοσιακά, 'Ελληνες πολιτικοί που επισκέπτονται τις ΗΠΑ, δεν κάνουν δηλώσεις γιά εσωτερικά πολιτικά-κομματικά ζητήματα, επειδή στο εξωτερικό εκπροσωπούν την χώρα και όχι τα κόμματά τους. Ο κ. Βενιζέλος, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη (ΟΗΕ) τα έκανε ''μπάχαλο'' στο Κυπριακό, είπε τις υπερβολές ''η Ελλάδα είναι η 30η οικονομική δύναμη στον κόσμο'', ότι ''έχει το μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα στην Ευρωζώνη'' κ.ά.
 
..................................................
 
Γιά 14 μήνες τα ίδια και τα ίδια, αλλά ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ οι επενδύσεις;
''Κοσμικά δείπνα'' στο Μανχάτταν (με την συμμετοχή του πρωθυπουργού) με ''παπατζήδες'' (τους ''κροίσους της Ομογένειας''), που ΘΑ κάνουν ''επενδύσεις'' στην Ελλάδα, αλλά αυτές ΔΕΝ γίνονται ποτέ
 
..................................................
 
 
www.kalami.net 


Το τελικό σχέδιο για το φόρο ακινήτων

Το τελικό σχέδιο για το φόρο ακινήτων

Ενώπιον της αξιολόγησης της τρόικας έρχεται το τελικό σχέδιο για το φόρο ακινήτων, πριν πάρει το δρόμο για τη Βουλή. Οικόπεδα, κατοικίες, αγροτεμάχια και μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα μπαίνουν στο στόχαστρο της φορολογίας με το φόρο να επιβάλλεται με βάση συγκεκριμένα κλιμάκια.
Στο Υπουργείο Οικονομικών δεν αποκαλύπτουν πόσα χρήματα αναμένεται να εισπραχθούν από την αλλαγή της νομοθεσίας, η τρόικα πάντως έβαλε στόχο τα 4.2 δισ. ευρώ για να είναι “βέβαιη” πως θα εισπραχθούν 2.9 δισ. ευρώ, ώστε να μη βγει εκτός στόχων το πρόγραμμα. Το ποσό αυτό απαιτεί σκληρά μέτρα προκειμένου να εισπραχθεί, αλλά θέλουν να πείσουν τους εκπροσώπους των δανειστών μας πως και με προϋπολογισμένα έσοδα ύψους 3.5 δισ. ευρώ, θα μπουν τα ίδια χρήματα στα ταμεία.
Σύμφωνα πάντως με το τελευταίο σχέδιο, προγραμματίζονται οι εξής αλλαγές:
Οικόπεδα εντός σχεδίου
- Για τα οικόπεδα εντός σχεδίου προβλέπονται 25 συντελεστές ανάλογα με τη μοναδιαία αξία του οικοπέδου. Ο φόρος θα προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό των τ.μ. επί τον συντελεστή φόρου.
- Ο φόρος που θα επιβληθεί στα οικόπεδα θα υπολογίζεται βάσει της επιφανείας τους και των χαρακτηριστικών τους. Σε περίπτωση όμως εντός του οικοπέδου, υπάρχει κτίσμα, τότε η επιφάνεια του θα φορολογείται με δύο τρόπους:
i) Tα οικόπεδα που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλης ή οικισμού, ως επιφάνεια ορίζεται αυτή που προκύπτει ως υπόλοιπο από τη μη χρήση του συντελεστή δόμησης και
ii) Για οικόπεδα τα οποία βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, η επιφάνεια είναι αυτή που προκύπτει από την αφαίρεση της επιφάνειας του κτίσματος από τη συνολική επιφάνεια του γηπέδου.
Κατοικίες
Ο φόρος για τις κατοικίες αποτελείται από τα τ.μ. του ακινήτου, το βασικού συντελεστή (ΒΦ), το συντελεστή παλαιότητας (ΣΠΚ), το συντελεστή ορόφου (ΣΟ), το συντελεστή απομείωσης (ΣΑΕ) στις περιπτώσεις όπου αυτός ισχύει, το συντελεστή βοηθητικών χώρων (ΣΒΧ) –όταν υπάρχουν– και το συντελεστή ημιτελούς κτίσματος (ΣΒΧ), όπου αυτός ισχύει.
Για τις κατοικίες, οι συντελεστές ανέρχονται σε 20 και ξεκινούν από 2,3 ευρώ το τ.μ. για ακίνητα με τιμή ζώνης έως 500 ευρώ / τ.μ. και φθάνουν τα 14 ευρώ / τ.μ. για ακίνητα με τιμή ζώνης μεγαλύτερη των 5.000 ευρώ / τμ
Για τα ημιτελή κτίσματα, εφαρμόζεται συντελεστής ημιτελών κτισμάτων (ΣΗΚ) ίσος με 0,5, έως και 5 χρόνια από την έκδοση της οικοδομικής αδείας.
Αγροτεμάχια
Η φορολόγηση τους τροποποιείται και οι συντελεστές κλιμακώνονται ανάλογα με το αν το αγροτεμάχιο έχει πρόσοψη σε αγροτική οδό, εάν έχει πρόσοψη σε επαρχιακή οδό και ή αν το αγροτεμάχιο έχει πρόσοψη σε εθνική οδό.
newsbomb.gr


Μαύρα σύννεφα πάνω από τα ασφαλιστικά ταμεία – Νέες περικοπές 10% στις συντάξεις

Μαύρα σύννεφα πάνω από τα ασφαλιστικά ταμεία - Νέες περικοπές συντάξεων δίνουν τη λύση
Τις κύριες και επικουρικές συντάξεις έχει στα απόμενα σχέδιά της η κυβέρνηση.  Προβλέπει περικοπές των συντάξεων και μάλιστα σε ποσοστό τουλάχιστον 10%, με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Παρόλο που το 2013 δεν υπάρχει κάποια σοβαρή εμπλοκή στην πληρωμή συντάξεων και λοιπών παροχών - αν και τα αποτελέσματα των Ταμείων συν τον ΕΟΠΥΥ είναι μείον τουλάχιστον κατά 2 δισ. ευρώ έναντι του στόχου του κρατικού προϋπολογισμού -  είναι βέβαιο ότι το 2014 θα αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη χρονιά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, για το επόμενο έτος, το υπουργείο Εργασίας αναζητεί τρόπο να κλείσει η τρύπα ποσού άνω των 2 δισ. ευρώ, που θα επιφέρει η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 1,8 δισ. ευρώ, καθώς και η εφαρμογή της δεύτερης φάσης μείωσης ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Ξέσπασε ο Μίκης για τη Χρυσή Αυγή: Δεν ήξερε κανείς για αυτά τα καθάρματα; [βίντεο]

mikis
Συγκλονίζει το ξέσπασμα του Μίκη Θεοδωράκη για τη Χρυσή Αυγή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ηρώδειο.
«Δεν ήξεραν όλοι αυτοί εκεί και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση και οι βουλευτές ότι στενάζει η κοινωνία κάτω; Ένας γιατρός βγήκε και είπε: 'είχαμε 1.000 μαχαιρώματα. Ένας Πακιστανός είπε στη Νίκαια: 'είχαμε 800 μαχαιρώματα. Αυτά δεν τα ξέρανε αυτοί;» είπε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτηε.
«Και δέχονταν να κάθονται στη Βουλή μέσα, σε αυτό τον ναό της Δημοκρατίας, μ΄αυτά τα καθάρματα;», κατέληξε ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Η Ριάνα γυμνή στα γυρίσματα του videoclip της και… το Instagram παίρνει φωτιά! [εικόνες]

Η Ριάνα γυμνή στα γυρίσματα του videoclip της και... το Instagram παίρνει φωτιά! [εικόνες]
Είναι από τις διασημότερες celebrities στο Instagram και εκείνο που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι αφήνει τον εαυτό της ελεύθερο χωρίς να νιώθει ντροπές!
Ο λόγος για τη Ριάνα η οποία ξαναχτυπά και πάλι προκαλώντας σάλο με τις φωτογραφίες της στα social media, δημοσιεύοντας και πάλι προσωπικές της στιγμές.
Αυτή τη φορά βάζει... φωτιά στο Instagram δημοσιεύοντας φωτογραφίες της, που προέρχονται από τα παρασκήνια των γυρισμάτων για το νέο videoclip του καινούριου της κομματιού.
Η τραγουδίστρια είναι πιο αποκαλυπτική από ποτέ καθώς εμφανίζεται ολόγυμνη, με μία διχτυωτή ολόσωμη φόρμα να μην καλύπτει ούτε τα... απολύτως απαραίτητα!
Απολαύστε την...

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ 1-2 - ΑΠΟΤΕΛΕΛΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΟΜΕΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ -

Συνεχίζουν το θετικό σερί οι νεαροί του Εθνικού Ν.Κεραμιδίου.Πέρασαν και απο τον Μυλαύλακο, με άνεση και πιό εύκολα απο ότι δείχνει το τελικό σκόρ (1-2).

Απο το πρώτο λεπτό ο Εθνικός πήρε τα ηνία του.. αγώνα ,έλεγξε το ρυθμό του παιγνιδιού, επέβαλλε το παιγνίδι του, χωρίς να κινδυνέψει καθόλου απο την τοπική ομάδα.

Επαιξε σωστα, στο πρώτο ημίχρονο έχασε ευκαιρίες με τον Τσιώμη, τον Πανίκα και τον Οικονόμου,με το γκόλ υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδος να είναι θέμα χρόνου.Ηλθε στο 40 περίπου με σκόρερ τον Θάνο Τζιάτζιο, μετά πο πολύ όμορφη κάθετη μπαλια του Μαυρόπουλου και το σκόρ έγινε 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πιό δυνατά, με πάθος σε όλες τις διεκδικήσεις,με σωστή κλυκλοφορία απο τα πλάγια και οι ευκαιρίες άρχισαν να δημιουργούνται με το δεύτερο γκόλ να είναι θέμα προσοχής στην τελική προσπάθεια.Το 0-2 γίνεται με κεφαλιά του Πανίκα Κωστόπουλου στο 75.Η τοπική ομάδα προσπάθησε να μειώσει το σκόρ με συνεχή γεμίσματα στην περιοχή του Μελικιάν.Το πέτυχαν στο 85 λεπτό μετά απο κτύπημα φάουλ και κεφαλιά ποδοσφαιρστή της τοπικής ομάδας που βρέθηκε μόνος απο αδράνεια της άμυνας του Εθνικού και το σκόρ έγινε 1-2 που ήταν και το τελικά αποτέλεσμα.

Η νίκη της φιλοξενούμενης ομάδας ήταν δίκαιη,αφού ήταν καλύτερη σε όλόκληρο το παιγνίδι, έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο και ευχαρίστησε τους πολλούς φιλάθλους της Κατερίνης που βρέθηκαν στο γήπεδο, εισέπραξε δέ εγκωμιαστικά σχόλια απο ουδέτερους φιλάθλους, αλλά και απο φιλάθλους της τοπικής ομάδος.

ΕΘΝΙΚΟΣ (ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ Κ): ΜΕΛΙΚΙΑΝ, ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΖΙΝΟΒΙΤΣ, ΤΟΣΚΑΣ (ΤΑΚΟΣ 80) , ΤΣΙΑΟΥΣΙΔΗΣ ΣΤ, ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ (65 ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ) ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ(46 ΣΑΜΑΡΑΣ),, ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΖΙΑΤΖΙΟΣ , ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ, ΤΣΙΩΜΗΣ,

============================================

ΕΠΣ Πιερίας- β κατηγ: Αποτελέσματα 5ης-Βαθμολογία-Επόμενη 6η αγωνιστική




Αποτελέσματα
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ- ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ 2-1
∆ΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ- ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ 1-2
ΙΑΣ ΑΓΙΟΥΗΜΗΤΡΙΟΥ -∆ΙΟΣΚΟΥΡΟΙ   3-4
ΙΑΣΙΟΥ -∆ΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ   0-2
ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ  1-3

Π.Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ 2012 -ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓ. ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΑ  3-0
ΠΥ∆ΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ -ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ 1-0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ- ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ  1-2
Βαθμολογία
1.Πύδνα Κίτρους  15
2.Διαγόρας Σεβαστής 13
3.Ταύρος Ελάφου 13
4.Διόσκουροι 13
5.Γ. Ολύμπιος Λόφου 10
6.Αναγέννηση Σβορώνου 9
7.Όλυμπος Βροντούς 7
8.Δίας Δίου 6
9.Δόξα Μοσχοχωρίου 6
10.Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 6
11.ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης 6
12.Ατρόμητος Κατερίνης 4
13.Μακεδονικός Ν. Εφέσσου 4
14.Δίας Α. Δημητρίου 3
15.Ακαδημία Κατερίνης 1
16.Όλυμπος Α. Σπυρίδωνα 0
Επόμενη 6η αγωνιστική
1 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ- ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ
2 ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
3 Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ- ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ
4 ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ-ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
5 ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ- ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006
6 ΔΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ
7 ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ
8 ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ- ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ