ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Βοήθεια σε 30.000 παιδιά μέσα σε 6 μήνες πρόσφερε το Χαμόγελο του Παιδιού

toXamogeloTouPaidiou-570
To «Χαμόγελο του Παιδιού» στις 9 Νοεμβρίου κλείνει 18 χρόνια προσφοράς. Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2013 βοήθησε περισσότερα από 30.000 παιδιά και τις οικογένειες τους.
Ο πρόεδρος του οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου στο Εθνικό Κέντρο για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά παρουσίασε τον αναλυτικό απολογισμό των έξι πρώτων μηνών του 2013 και δήλωσε: «Φέτος το Χαμόγελο ενηλικιώνεται. Το όραμα του μικρού ιδρυτή μας, έγινε πράξη. Τα λόγια του μικρού Ανδρέα είναι επίκαιρα όσο ποτέ και αποτελούν την κινητήριο δύναμή μας. Αφήστε τα λόγια, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε»
Πανελλαδικά, το Χαμόγελο του Παιδιού στηρίζει αυτή την περίοδο 8.910 παιδιά, που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης, τα 1.403 στηρίχθηκαν για πρώτη φορά το 2013. Λόγω της κρίσης, την τελευταία διετία έχει αυξηθεί κατά 50% ο αριθμός των παιδιών, που στηρίζονται μέσω του οργάνωσης. Ο κ. Γιαννόπουλος, υπογράμμισε την ανάγκη για τρόφιμα, δείχνοντας φωτογραφίες με τα άδεια ράφια από τους χώρους του Χαμόγελου. Απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ανταποκριθούν, ώστε να μπορέσουν τα κέντρα στήριξης να συνεχίσουν το έργο τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, τους πρώτους μήνες του 2013, η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή 1056 για τα παιδιά του Χαμόγελου, δεχόταν περισσότερες από 650 κλήσεις καθημερινά. Συνολικά οι κλήσεις ανήλθαν, το συγκεκριμένο διάστημα, σε 120.617, από τις οποίες οι 17.272 αφορούσαν εξειδικευμένα θέματα παιδιών, όπως παιδιά που βρίσκονταν σε κίνδυνο, θέματα υγείας, περιστατικά οικογενειών με οικονομικά ή κοινωνικά προβλήματα κ.α., όπως συμβουλές και πληροφορίες για διαδικαστικά θέματα, καθώς και αιτήματα φιλοξενίας παιδιών.
Η παραμέληση ή η εγκατάλειψη ήταν η βασική αιτία σε ποσοστό 72%, στα 83 περιστατικά, που παρενέβη επί τόπου το Χαμόγελο του Παιδιού, και αφορούσαν 141 παιδιά. Ακολουθούν με 14% η κακοποίηση του παιδιού, 9% η εξώθηση σε επαιτεία, 4% ενδοοικογενειακά προβλήματα και 1% φυγές εφήβων.
Στο 1056 καταγράφηκαν 291 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης, που αφορούσαν 552 παιδιά. Σε ποσοστό 50% οι καταγγελίες αφορούσαν σωματική κακοποίηση, ακολουθούν με 40% οι καταγγελίες για παραμέληση/εγκατάλειψη, 4% καταγγελίες για συναισθηματική ή ψυχολογική κακοποίηση, 3% εξώθηση σε επαιτεία, 2% σεξουαλική κακοποίηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, σε ποσοστό 40,5%, ο θύτης ήταν η μητέρα, στο 34,5% των περιπτώσεων και οι δύο γονείς, ενώ, μόνο ο πατέρας στο 18,5%.
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, μπορεί να μην υπάρχει μεγάλη αύξηση των καταγγελιών σε σχέση με το παρελθόν, υπάρχει όμως μεγαλύτερη ένταση στην ποιότητα των καταγγελιών για κακοποίηση, γεγονός που όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Χαμόγελου, κρύβει ένα πρόβλημα με μεγάλες διαστάσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο ίδιος στους εφήβους, στους οποίους τα προβλήματα, όπως είπε, έχουν φτάσει σε ακραία σημεία. «Υπάρχει θυμός, υπάρχει πολύ επιθετικότητα» σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος.
Κατά 33% αυξήθηκε ο αριθμός των αιτημάτων για φροντίδα παιδιών, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Στα δέκα σπίτια του Χαμόγελου, διαμένουν 270 παιδιά, από αυτά 15 πήγαν το α΄εξάμηνο του 2013. Οι αιτίες που οδήγησαν στην απομάκρυνση των παιδιών από το οικογενειακό τους περιβάλλον είναι η παραμέληση / εγκατάλειψη (71%), η σωματική κακοποίηση (14%), κοινωνικοί λόγοι (7%), σεξουαλική κακοποίηση (6%) και άλλοι (2%). Παράλληλα, λειτουργούν και τρία Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας στον Πύργο Ηλείας, στα Καλύβια Αγρινίου και τον Μύτικα στη νότια Εύβοια, όπου συμμετείχαν 36 παιδιά.
Σε ό,τι αφορά τις εξαφανίσεις παιδιών, το Χαμόγελο χειρίστηκε, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, 65 περιπτώσεις από τα 79 αιτήματα, που δέχθηκε για την υποστήριξη ερευνών, μέσω της ευρωπαϊκής γραμμής 116000 Amber Alert Hellas. Τα εξήντα δύο παιδιά εντοπίσθηκαν, ενώ τρία αναζητούνται ακόμα. Παράλληλα, βρέθηκαν ακόμη δύο παιδιά η εξαφάνιση των οποίων είχε δημοσιοποιηθεί από τον Οργανισμό το 2012. Η εθνικότητα των παιδιών που αναζητήθηκαν σε ποσοστό 78% ήταν ελληνική, ενώ η πλειονότητα των παιδιών (81%) ήταν μεταξύ 13 και 18 ετών.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 στην 116000 για τα εξαφανισμένα παιδιά, έγιναν συνολικά, 3.034 κλήσεις εκ των οποίων 1.984 αφορούσαν ανθρώπους που ζητούσαν πληροφορίες για τη γραμμή (61%), πληροφορίες για εξαφάνιση (23,5%), ενώ 14,5% δήλωσαν μια νέα εξαφάνιση.
Αναφορικά με παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, το Χαμόγελο του Παιδιού δέχθηκε 914 αιτήματα για 421 παιδιά και οι υποστηρικτικές υπηρεσίες, που παρείχε, αφορούσαν κάλυψη φαρμακευτικών/ιατρικών αναγκών, διακομιδή με αθενοφόρα, μεταφορά με οχήματα του Χαμόγελου, ενίσχυση σε είδος ή οικονομική ενίσχυση. Μάλιστα, οι κινητές ιατρικές μονάδες και τα ασθενοφόρα του Οργανισμού πραγματοποίησαν κατά μέσο όρο επτά διακομιδές την ημέρα νεογνών και παιδιών, συνολικά 1.217.
Περισσότερα από 10.900 παιδιά υποβλήθηκαν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, το Μαρούσι, τη Δράμα και την Κέρκυρα από τις τρεις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής.
Εξάλλου, οι άνθρωποι που εργάζονται για το Χαμόγελο του Παιδιού πρόσφεραν δημιουργική απασχόληση σε 4.558 παιδιά σε νοσοκομεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, δηλαδή σε 25 παιδιά κάθε μέρα.
Συμβουλευτική υποστήριξη το Χαμόγελο του Παιδιού παρείχε σε 1.918 άτομα, που απευθύνθηκαν στον Οργανισμό, καταγράφοντας αύξηση κατά 63% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.
Στις δράσεις του Χαμόγελου του Παιδιού περιλαμβάνεται η ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων σε όλη την Ελλάδα, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2013 πρόσφερε δημιουργική απασχόληση σε 2.283 παιδιά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε και η νέα καμπάνια «Στον κόσμο του Χαμόγελου η ζωή των παιδιών δεν είναι παιχνίδι. Είναι δράση». Στόχοι της είναι η ενημέρωση του κοινού για το έργο του Οργανισμού και η κινητοποίηση των πολιτών. Σύμφωνα με τη στρατηγική τής καμπάνιας, οι δράσεις του Οργανισμού κινούνται σε τρεις άξονες: Διαβίωση – Ιατρική Φροντίδα – Άμεση Επέμβαση.
Το Χαμόγελο του Παιδιού συμμετέχει επίσης, ενεργά στην καμπάνια για την καθιέρωση Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού με μότο «Μία ημέρα για την Ευρώπη, Κάθε μέρα για τα Παιδιά». Η ενημερωτική εκστρατεία, που παρουσιάστηκε επίσημα στις 24 Σεπτεμβρίου στο Παλέρμο της Ιταλίας, γίνεται στο πλαίσιο του έργου «Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού», που συντονίζει το Χαμόγελο του Παιδιού.

SEXY χορεύτρια γυμνάζεται σε πάρκο της Αθήνας!!! ( PHOTOS)

Η χορεύτρια Στεφανία Κυβέλου φαίνεται ότι προσέχει πολύ το κορμί της κι έτσι αυτή τη φορά να κάνει γυμναστική στη φύση. Η μελαχρινή καλλονή έκανε την καθιερωμένη γυμνστική της σε πάρκο της Αθήνας με καuτό σορτσάκι που… κόβει την ανάσα.
Θα περιμένουμε την επόμενη φορά, μήπως φιλοτιμηθεί, και μας πει το μέρος για να πάμε να την…. χειροκροτήσουμε!

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στις 7.30 το βράδυ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ με τον Γιάννη Τσιμπονίδη Θέμα: «Πριν την συγκομιδή ακτινιδίων»





Η  εκπομπή «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013, στις 19.30, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση(diontv.gr)Κεντρικής Μακεδονίας,  θέμα της έχει : «Πριν την συγκομιδή ακτινιδίων»


Ονόματα   προσκεκλημένων


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Ακτινιδιοπαραγωγός Κίτρος Πιερίας,
Πρώην Δήμαρχος Πύδνας


ΑΝΕΣΤΗΣ ΚΟΚΤΣΙΔΗΣ
Ακτινιδιοπαραγωγός Κατερίνης



ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΠΕΡΓΙΑΤΖΗΣ
Ακτικινιδιοπαραγωγός Γανόχωρα Πιερίας



Ακόμη ένα τουρνουά 3 on 3 της ακαδημίας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Σάββατο στο Β΄ ΔΑΚ

Και δεύτερο τουρνουά 3 on 3 διοργανώνει η ακαδημία μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου.

Αυτή τη φορά θα γίνει στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ του Β΄ ΔΑΚ (Καταφυγιώτικα) και συγκεκριμένα το Σάββατο 5 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης.

Στο χώρο των γηπέδων θα γίνει και παρουσίαση του τμήματος badminton.



ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ: ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ!

ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ.
ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΔΙΚΗΣ!
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ LINK ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ:

Επιστολή στον υπουργό Υγείας στην οποία υπογραμμίζει την υποστελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στη  Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, επισημαίνει μέσω επιστολής της στον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ενημερώνει τον υπουργό Υγείας ότι αυτή τη στιγμή τη Μονάδα  Τεχνητού Νεφρού, εξυπηρετούν δύο ιατροί, ενώ από τις 18 Οκτωβρίου θα υπάρχει μόνο ένας, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία της μονάδας και την έκθεση των ασθενών σε κίνδυνο. Άλλωστε, η κ. Μαυρίδου αξιώνει από τον υπουργό Υγείας να μεριμνήσει για το εν λόγω ζήτημα και άμεσα να στελεχωθεί η μονάδα.


Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:


«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Όπως,  γνωρίζετε,  εδώ και τέσσερα χρόνια λειτουργεί το νέο Νοσοκομείο Κατερίνης, το οποίο ολοκληρώθηκε μετά από συνεχή και πολυετή αγώνα των κατοίκων της περιοχής.
Ως κάτοικοι της Πιερίας ευελπιστούσαμε να το δούμε να λειτουργεί σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές με τις οποίες έχει σχεδιαστεί και να στελεχωθεί  από το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.
Δυστυχώς όμως, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία σημαντική έλλειψη σε επιστημονικό ιατρικό προσωπικό, που έχει ως αποτέλεσμα τη  δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στην εξυπηρέτηση αλλά και στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.
Για παράδειγμα,  σας αναφέρουμε ότι , τη Μονάδα  Τεχνητού Νεφρού αυτή τη  στιγμή εξυπηρετούν δύο ιατροί, ενώ από τις 18 Οκτωβρίου θα υπάρχει μόνο ένας, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών που περιθάλπονται σε καθημερινή βάση.
Αποτέλεσμα αυτού θα είναι η σοβαρή δυσλειτουργία της μονάδας και η έκθεση σε  κίνδυνο της υγείας των ασθενών. 
Γνωρίζοντας της ευαισθησίες σας πάνω στον  τομέα της  βέλτιστης εξυπηρέτησης των πολιτών, σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε προκειμένου να στελεχωθεί άμεσα με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό το Νοσοκομείο Κατερίνης.
Κυρίως δε, σας παρακαλούμε να δώσετε άμεση προτεραιότητα στο ζήτημα της στελέχωσης-με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό -της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην οποία υπάρχει πλέον  σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας


ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

Αυτή την Κυριακή, θα κλαίτε από τα γέλια!


Αυτή την Κυριακή, μαζί με Το ΧΩΝΙ, ένα dvd καταιγιστικής σάτιρας για όλα όσα ζούμε καθημερινά σ' αυτή τη χώρα!

Ενα "Best Of" της 20χρονης πορείας του μοναδικού Διογένη Δασκάλου και των Monie Monie Conniente στη stand up comedy και την πολιτική σάτιρα, για όλους τους αναγνώστες της κυριακάτικης εφημερίδας Το ΧΩΝΙ.

Ο καλλιτέχνης με το ανατρεπτικό χιούμορ έρχεται στις 6 Οκτωβρίου, μέσα από το ακυκλοφόρητο dvd "Διογένης ο Κυνικός: Αποσκότισον με!", για να σας κάνει να γελάσετε, να ξεχαστείτε, αλλά και να προβληματιστείτε! Και του είναι εύκολο να τα καταφέρει ΟΛΑ αυτά μαζί! Διογένης Δασκάλου είναι αυτός...

* Ο Διογένης Δασκάλου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1965 και δεν χρειάστηκε παρά 29 χρόνια για να δημιουργήσει τους MONIE MONIE CONNIENTE!

Οι παραστάσεις του περιέχουν τα πάντα. Με κύριο άξονα τη μουσική διασκέδασης και ένα τρελό STANDUP χειμαρρώδους γέλιου, εικαστικών μεταμφιέσεων, σχιζοφρενικού αυτοσχεδιασμού και αδυσώπητου χορού. Μόνον αν έχεις συναντήσει την ομάδα του μπορείς να ξέρεις!

Και αυτό με επιφύλαξη, γιατί μια φορά μόνο δεν αρκεί για να καταλάβεις τι γίνεται επί σκηνής απ' αυτή την ομάδα: κυριολεκτικά ηλεκτρόνια επάνω και κάτω από τη σκηνή, σε ταξιδεύουν έξω απ' την πραγματικότητα για δύο ώρες που σου φαίνονται ένα λεπτό.

Μετά από δεκάδες επιτυχημένες παραστάσεις και ένα cd έφτασε η στιγμή και για το πρώτο dvd!

Θα το βρείτε αυτή την Κυριακή 6 Οκτωβρίου Στο ΧΩΝΙ! Σε όλα τα περίπτερα της Ελλάδας!

περισσότερες πληροφορίες και βίντεο ΕΔΩ >>>

http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/6253-dvd-xoni-daskalou-aposkotison-me

Καμία απόφαση ακόμα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Με νωπά τα στοιχεία που έδειχναν πως την περσινή χρονιά χιλιάδες δικαιούχοι επιδόματος, δεν χρησιμοποίησαν το δικαίωμα τους...
αλλά και τη δραματική μείωση στην κατανάλωση πετρελαίου, οι πολίτες παραμένουν σε άγνοια σχετικά με το τι θα ισχύσει τη φετινή χρονιά.

Τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι πολλά, ωστόσο Υπουργείο Οικονομικών και τρόικα δείχνουν να μην έχουν έρθει ακόμα σε συμφωνία για το τελικό καθεστώς.
Δηλαδή δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα μπορούν να βάλουν μεγαλύτερες ποσότητες επιδοτούμενου πετρελαίου ή αν θα τεθεί προς εφαρμογή η προκαταβολική χορήγηση του επιδόματος, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση και τα νοικοκυριά που πέρσι δεν είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν το πετρέλαιο και να περιμένουν στη συνέχεια τη λήψη του επιδόματος.
Σύμφωνα με τα όσα αφήνονται να διαρρεύσουν, ο Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζει την προκαταβολή του συνολικού επιδόματος, ώστε να αυξηθεί η βάση εκείνων που θα κάνουν χρήση, δεδομένου ότι πέρσι πολλοί ενώ το δικαιούντο δεν προμηθεύτηκαν πετρέλαιο γιατί δεν είχαν τα χρήματα να πληρώσουν το συνολικό κόστος αγοράς. Η διάθεση του αυτή πάντως, προσκρούει στις αντιρρήσεις της τρόικας, η οποία φοβάται πως τα χρήματα θα καταλήξουν σε ανθρώπους που μπορεί εν τέλει να μην αγοράσουν πετρέλαιο, αλλά για να καλύψουν άλλες τους ανάγκες.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι αναγκαίο του Υπουργείο Οικονομικών να ξεκαθαρίσει το συντομότερο την κατάσταση, καθώς οι θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα αρχίζουν να πέφτουν και το πρόβλημα του ψύχους θα μας χτυπήσει την πόρτα πολύ σύντομα.

ΣΟΚ στην Ουκρανία: Έκαναν ΣEΞ πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές και τους πάτησε το ΤΡΕΝΟ!

87ad850c7b376a1d787fd427557931b6Η γυναίκα πέθανε ακαριαία, ενώ του άντρα του κόπηκαν τα πόδια – «Θέλαμε να γευτούμε την ακραία αίσθηση του να κάνεις σεξ στις ράγες», είπε ο άντρας στους αστυνομικούς…
Την «ακραία ηδονή» έψαχνε ένα ζευγάρι στην Ουκρανία στο πιο απρόσμενο μέρος. Πάνω στις γραμμές του τρένου!
Μόνο που για κακή τους τύχη το τρένο πέρασε από πάνω τους, με αποτέλεσμα η 30χρονη κοπέλα να πεθάνει ακαριαία και του 41χρονου άντρα της να κοπούν τα πόδια.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το ζευγάρι γυρνούσε από πάρτι και στη διαδρομή αποφάσισαν να συνευρεθούν ερωτικά πάνω στις ράγες. Μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας στη δήλωσή του μετέφερε τα όσα είπε ο άντρας στους αστυνομικούς όταν τους βρήκαν στις ράγες.
«Αποτύχαμε να συγκρατήσουμε το φυσικό πάθος μας καθώς γυρνούσαμε στο σπίτι και θέλαμε να γευτούμε την ακραία αίσθηση του να κάνεις σεξ στις ράγες του τρένου».
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομική έρευνα, το ζευγάρι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και γι αυτό το λόγο δεν κατάλαβαν πως το τρένο ερχόταν κατά πάνω τους.
www.protothema.gr

Η υγεία των σκύλων περνά από το..πιάτο!

Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συχνά οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι η διατροφή τους. Μάλιστα κάποιοι λόγω ευκολίας, επιλέγουν την ξηρά τροφή...
κάποιοι άλλοι την μέθοδο barf, η οποία βασίζεται στις ωμές τροφές και τα κόκαλα και κάποιοι άλλοι, τη λύση του μαγειρευτού φαγητού.
Ωστόσο μελέτες που έχουν γίνει απέδειξαν ότι μια διατροφή προσαρμοσμένη στα δημητριακά όπως ρύζι, βρώμη, μακαρόνια, καλαμπόκι, σόγια κλπ προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας στο σκύλο.
Οι ίδιες μελέτες έδειξαν ότι το πεπτικό σύστημα δεν απ εκκρίνει αρκετά υγρά εντός του στομάχου κατά τη διαδικασία της πέψης.Συνέπεια να μην σκοτώνονται τα βακτηρίδια ενώ η λάθος ζύμωση έχει σαν ενδεχόμενο αποτέλεσμα διάρροια, στροφή στομάχου και παρασιτώσεις.
Ταυτόχρονα το πάγκρεας επιβαρύνεται με την παραγωγή ένζυμων για την πέψη των δημητριακών, αφού το έντερο του σκύλου δεν είναι «φτιαγμένο» για να χωνέψει μεγάλες ποσότητες δημητριακών.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί ακριβώς επειδή ο σκύλος είναι σαρκοβόρο θηλαστικό τα δημητριακά δεν είναι απαραίτητα στην διατροφή του.

Στο σημείο αυτό κρούουν των κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας πως αν η επιλογή γίνεται μόνο και μόνο για οικονομικούς λόγους τότε δεν θα πρέπει να μην υπερβαίνουν το 1/6 της συνολικής ποσότητας της τροφής (16,6%), καθώς ενδέχεται να του προκαλέσουν υπερβολικά κόπρανα, διάρροια και αέρια.

φανατικοί οπαδοί

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι ένθερμοι υποστηρικτές της μεθόδου barf της οποίας βασικό ή ιδέα αποτελεί η επιστροφή του σκύλου στις ρίζες του.
Συγκεκριμένα αφορά ένα είδος διατροφής που εκπόνησε και έφερε στην επιφάνεια ο Αυστραλός κτηνίατρος Ian Billinghurst. Η διατροφή αυτή την οποία εκατομμύρια ζωόφιλοι στον κόσμο ακολουθούν πιστά στηρίζεται στον τρόπο που ο σκύλος τρεφόταν όταν ζούσε ελεύθερος στη φύση.
Πρόκειται για την ωμοφαγία σκύλων και τα πάντα δίνονται ωμά ώστε ο σκύλος να λαμβάνει όλες τις απαιτούμενες ουσίες μέσα σε ένα μήνα:Κρέας, κόκαλα, εντόσθια, λαχανικά & φρούτα (μόνο πολτοποιημένα αφού το πεπτικό σύστημα των σαρκοφάγων δεν έχει τη δυνατότητα να διασπάσει τη κυτταρίνη όπως συμβαίνει με το αντίστοιχο των χορτοφάγων), αβγά και ψάρια.

μαγειρευτό

Από την άλλη πλευρά όσοι επιλέγουν να δίνουν μαγειρευτό φαγητό στο σκυλί τους οι ειδικοί επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο καθώς ξεχνούν ότι ο σκύλος τους δεν είναι άνθρωπος και επομένως δεν μπορεί να τραφεί όπως ένας άνθρωπος.

Ελληνίδες κάνουν «πεζοδρόμιο» στην Ιταλία

1 (1)Πολλές νέες Ελληνίδες έκαναν
την εμφάνισή τους τις τελευταίες εβδομάδες στα πεζοδρόμια, τα οποία εδώ και χρόνια όριζαν συμμορίες που εκμεταλλεύονταν πoρνες από τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, την Ουκρανία και τη Νιγηρία
«Από την Πάτρα, την Αθήνα, την Ηγουμενίτσα, την Ηπειρο, δύο βήματα από το αλβανικά σύνορα… Η Ελλάδα των αυστηρών μέτρων που έχει επιβάλλει η Ευρώπη, αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της στα πεζοδρόμια, τα οποία εδώ και χρόνια όριζαν συμμορίες που εκμεταλλεύονταν πόρνες από τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, την Ουκρανία και τη Νιγηρία». 
Έτσι ξεκινά το σοκαριστικό ρεπορτάζ της πρώτης σε κυκλοφορία εφημερίδας στη Ρώμη «Il Messaggero» που υποστηρίζει ότι ολοένα περισσότερες Ελληνίδες χτυπημένες από την οικονομική κρίση ταξιδεύουν ως την Ιταλία για να γίνουν πoρνες. 
«Ρουφηγμένες από τη δίνη της μιζέριας, πολλές νέες Ελληνίδες έκαναν την εμφάνισή τους τις τελευταίες εβδομάδες στους δρόμους της περιφέρειας και στοιχηματίζουμε ότι αν το κλίμα στην Αθήνα παραμείνει το ίδιο, αυτό το φαινόμενο δεν πρόκειται να δείξει σημάδια πτώσης», συνεχίζει το κείμενο. 
Σύμφωνα με τον Λούκα Λίπερα που υπογράφει το ρεπορτάζ, πριν λίγες ημέρες άνδρες της ιταλικής αστυνομίας εντόπισαν νεαρές Ελληνίδες από την Πάτρα, την Ηγουμενίτσα να κάνουν πεζοδρόμιο μαζί με δύο γυναίκες από τη Βουλγαρία, κοντά στο κέντρο της Ρώμης. 
Παρότι προς το παρόν οι αριθμοί δεν είναι σοκαριστικοί, καθώς λίγες είναι η Ελληνίδες που έχουν πάρει απόφαση να κερδίσουν τα προς το ζην με αυτό τον τρόπο, η ιταλική αστυνομία ανησυχεί μήπως το κύμα αφίξεων από την Ελλάδα στην χώρα τους αυξηθεί. 
Την  ίδια στιγμή δεν είναι ακόμα γνωστό, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αν οι γυναίκες αυτές δρουν αυτόνομα χωρίς να έχουν διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο, ή αν έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης από εγκληματικές οργανώσεις της Ελλάδας ή ακόμα και της Ρουμανίας που κινούν τα νήματα της πoρνείας στην Ιταλία.

Όπως ισχυρίζεται μάλιστα αξιωματούχος της ρουμάνικης αστυνομίας «αν κρίνω από αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες, δε βλέπω πολλές διαφορές ανάμεσα σε φτωχές περιοχές της Ρουμανίας με κάποιες από αυτές στην Ελλάδα», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εξηγήσει την απόφαση των γυναικών να γίνουν ιερόδoυλες.
 
Τέλος, οι αρχές έχουν εντοπίσει Ελληνίδες στην Απουλία, όπου φτάνουν με πλοία μέσω Κέρκυρας και από εκεί διοχετεύονται σε άλλες ιταλικές πόλεις. 
Όπως παρατηρεί ένας Ιταλός αστυνομικός, «η φτώχεια σε οδηγεί σε πράξεις που ποτέ δεν είχες σκεφτεί κι η πείνα μπορεί να μεταμορφώσει τους ανθρώπους». 
ΠΗΓΗ: parapolitika.gr 

Αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης – «Σκοντάφτει» η προκαταβολή του στα νοικοκυριά

Σε 278.489 δικαιούχους καταβάλλεται το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης
Η αντίστροφη μέτρηση για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης έχει ξεκινήσει καθώς απομένουν 15 μέρες μέχρι τα νοικοκυριά να αρχίσουν να εφοδιάζονται χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν αν θα μπορούν να βάλουν περισσότερο επιδοτούμενο πετρέλαιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος και αν θα λάβουν προκαταβολικά το ποσό της επιδότησης.
Όπως ανέφερε υπηρεσιακός παράγοντας στο Βήμα, «αν τελικά αποφασίσει η κυβέρνηση να δώσει προκαταβολή φόρου σε όλους τους δικαιούχους βάσει συγκεκριμένων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων τότε λόγω του ότι μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική διαδικασία από τα ισχύοντα το σύστημα για να λειτουργήσει στην πλήρη του μορφή θα απαιτήσει έναν ή ακόμη και δύο μήνες».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας κλίνει υπέρ της πρότασης να δοθεί ως προκαταβολή σε επιταγή το ποσό του συνολικού επιδόματος ώστε να μην προκύψουν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν όταν πολίτες  δεν προμηθεύτηκαν πετρέλαιο γιατί δεν είχαν τα χρήματα να πληρώσουν το συνολικό κόστος αγοράς.
Ωστόσο για το θέμα της προκαταβολής η Τρόικα έχει εκφράσει ενστάσεις, σημειώνοντςα πως είναι πιθανόν να λάβει κάποια οικογένεια τα χρήματα του επιδόματος θέρμανσης αλλά τελικά να μην τα χρησιμοποιήσει για προμήθεια πετρελαίου αλλά για να καλύψει το κόστος του ηλεκτρικού στην περίπτωση που χρησιμοποιήσει κλιματιστικό ή να καλύψει το κόστος καυσόξυλων, φυσικού αερίου, πέλετς κτλ. τα οποία πέρυσι είχαν εξαιρεθεί πέρυσι από την επιδοματική πολιτική.

376 νεκροί και πάνω από 100.000 άστεγοι ο απολογισμός του φονικού σεισμού στο Πακιστάν

pakistan-seismos-570
Στους 376 ανέρχονται οι νεκροί από τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε την 24η Σεπτεμβρίου στην επαρχία Μπαλουτσιστάν (Βελουχιστάν) στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, εξαιτίας του οποίου πάνω από 100.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι, σύμφωνα με τον νέο, επίσημο απολογισμό των αρμόδιων πακιστανικών Αρχών.
«Τουλάχιστον 330 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην περιοχή Αουαράν και 46 στην περιοχή Κες και 824 άνθρωποι τραυματίστηκαν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.
Οι δύο αυτές περιοχές, στις οποίες συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης, επλήγησαν ιδιαίτερα από τον σεισμό μεγέθους 7,7 βαθμών που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη.
Προηγούμενος απολογισμός που είχε δοθεί στην δημοσιότητα από τον κυβερνήτη της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, Μπάμπαρ Γιακούμο, έκανε λόγο για 515 νεκρούς.
Στον νέο αυτό απολογισμό των θυμάτων του σεισμού της 24ης Σεπτεμβρίου δεν λαμβάνονται υπόψη τα θύματα από έναν δεύτερο σεισμό, μεγέθους 6,8 βαθμών, που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, επίσης στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, από τον οποίο έχασαν την ζωή τους 22 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περίπου 50.
Η επαρχία Μπαλουτσιστάν είναι η πιο φτωχή του Πακιστάν παρά τα σημαντικά κοιτάσματα χρυσού, ψευδάργυρου και χαλκού που έχει, όπως και τα αποθέματα φυσικού αερίου που διαθέτει.
Ο σεισμός της 24ης Σεπτεμβρίου ήταν ο πιο φονικός στην χώρα έπειτα από αυτόν του 2005 στην περιοχή του Κασμίρ, από τον οποίο είχαν χάσει την ζωή τους 73.000 άνθρωποι.

Τι σημαίνει το λουκέτο στις ΗΠΑ: 700.000 απολύονται- Κλείνουν μουσεία, πάρκα, μεταφορές

usa-shutdown2
Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της μερικής διακοπής της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ καθώς 700.000 υπάλληλοι απολύονται ελλείψει χρηματοδότησης ενώ μπαίνει λουκέτο σε μια σειρά διάσημων μνημείων όπως το Άγαλμα της Ελευθερίας!
Συνολικά αναμένεται η απομάκρυνση 700.000 υπαλλήλων απο τις θέσεις εργασίας τους και συγκεκριμένα
  • Υπουργείο Άμυνας: Ο στρατός των 1,4 εκατομμυρίων παραμένει ως έχει ωστόσο αναμένεται περί τις 400.000 του προσωπικού του υπουργείου να σταματήσει να εργάζεται. Σε περίπτωση που χρειαστεί το προσωπικό θα πρέπει να εργασθεί χωρίς αμοιβή.
  • Υπουργείο Μεταφορών: Ο έλεγχος στις πύλες εισόδου της χώρας παραμένει όχι όμως και το προσωπικό καθώς στην εργασία τους παραμένουν 36.987 από τους 55.468 υπαλλήλους. Το προσωπικό που επιτηρεί τις εμπορικές διαστημικές αποστολές θα συνεχίσει να δουλεύει καθώς αναμένεται σειρά εκτοξέυσεων την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
  • Υπουργείο Ενέργειας: Οι περισσότερεες υπηρεσίες βάζουν λουκέτο και από τους 13.814 υπαλλήλους θα παραμείνουν στη θέση τους μόνο οι 1.113. Οι μόνες εξαιρέσεις αφορούν τους εργαζόμενους στα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας και την ηλεκτροδότηση. Το Εθνικό Συμβούλιο Πυρηνικής Ασφάλειας που επιτηρεί το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας θα έχει πλέον 343 εργαζόμενους ενώ 400 εργαζόμενοι παραμένουν στα κέντρα υδροηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν: Ο Εθνικός Ζωολογικός Κήπος και 19 μουσεία και πινακοθήκες συμπεριλαμβανομένων των Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Πινακοθήκη με Προσωπογραφίες και το Μουσείο Αέρα και Διαστήματος βάζουν λουκέτο. Από τους 4.202 υπαλλήλους μόνο 688 θα παραμείνουν για λόγους ασφαλείας.
  • Εθνικά Πάρκα: Τα Εθνικά Πάρκα και μνημεία όπως το Γιοσέμιτι, το Αλκατράζ και το Άγαλμα της Ελευθερίας κλείνουν για τους επισκέπτες με 3.266 υπαλλήλους από τους συνολικά 24.645 να παραμένουν στις θέσεις τους.
  • Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας: Περίπου το 86% των 240.000 υπαλλήλων αναμένεται να εξαιρεθεί από τη μερική διακοπή λειτουργίας συμπεριλαμβανομένων των πρακτόρων και τους προσωπικού στα σημεία ελέγχου και εισόδου της χώρας. Το Τμήμα Μετανάστευσης θα συνεχίζει να εξετάζει αιτήσεις για πράσινη κάρτα.
  • Υπουργείο Δικαιοσύνης: Από τους 114.486 υπαλλήλους υπολογίζεται ότι 96.744 θα εξαιρεθούν από τη μερική διακοπή. Σε αυτούς περιλαμβάνεται όλο το προσωπικό του FBI καθώς και οι πράκτορες που βρίσκονται σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών. Οι εργαζόμενοι στα Γραφεία Αλκοόλ, Καπνού, Εκρηκτικών και Όπλων, τις ομοσπονδιακές φυλακές καθώς και οι δικηγόροι/σύμβουλοι του αμερικανικού Δημοσίου επίσης εξαιρούνται.
  • Ταχυδρομική υπηρεσία:  Η αυτοχρηματοδοτούμενη Ταχυδρομική Υπηρεσία τωνη ΗΠΑ θα εξακολουθεί να εξυπηρετεί ως συνήθως.

Ασφυξία στις τάξεις - Στους 30 μαθητές το όριο

Η κατάργηση και η συγχώνευση με... fast track διαδικασίες σχολικών συγκροτημάτων, χωρίς συγκεκριμένο πλάνο δράσης, έχει... επανειλημμένα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα, χωρίς ωστόσο το υπουργείο Παιδείας να δείχνει διατεθειμένο να αφουγκραστεί τις πραγματικές ανάγκες μαθητών, δασκάλων και καθηγητών.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου, το ανώτατο όριο μαθητών ανά τμήμα διαμορφώνεται πλέον σε 30. Η απόφαση λαμβάνεται πέντε ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια το ρητό που λέει ότι ο... ενδιαφερόμενος το μαθαίνει πάντα τελευταίος. Μέχρι πρότινος το ανώτατο όριο ανά τμήμα ήταν 27 μαθητές.

Μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας τόνισαν πως ο προγραμματισμός των σχολείων ανατρέπεται εκ νέου. Είναι η τρίτη φορά που το υπουργείο Παιδείας αυξάνει το όριο των μαθητών, σε μια ύστατη προσπάθεια να καλύψει τα κενά σε εκπαιδευτικούς, μετά μάλιστα την απομάκρυνση χιλιάδων αναπληρωτών καθηγητών και δασκάλων, ως απόρροια της μείωσης κατά 80% του κονδυλίου για την πρόσληψη αναπληρωτών.

Προηγήθηκε απόφαση της πρώην υφυπουργού Παιδείας, Ε. Χριστοφιλοπούλου, με την οποία επετράπη η κατ' εξαίρεση αύξηση του μέγιστου αριθμού μαθητών στους 27, ενώ τον περασμένο Μάιο ακολούθησε απόφαση του Κ. Αρβανιτόπουλου, που έκανε την εξαίρεση... κανόνα! Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ επιμένει πως οι 20 μαθητές ανά τμήμα είναι ο ιδανικός αριθμός για ένα ξεκούραστο μάθημα γεμάτο ουσία και αποτελεσματικότητα.

Μαραθώνιες οι απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής – Τι υποστήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης

kasidiaris_xeiropedes-570
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η μαραθώνια απολογία του Ηλία Κασιδιάρη ενώπιον των ανακριτών Σπύρου Γεωργουλέα και Χρήστου Παπακώστα.
Για περισσότερες από έξι ώρες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έδινε εξηγήσεις στους δικαστικούς λειτουργούς, αρνούμενος τις κατηγορίες που τον βαρύνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία δική μαγνητοφωνημένη συνομιλία στη δικογραφία. Για τις συνομιλίες πού τον εμφανίζουν ως εκπαιδευτή των «ταγμάτων εφόδου» της Χρυσής Αυγής φέρεται να υποστήριξε πως δεν υπάρχουν τα εν λόγω τάγματα και ότι ο ίδιος δεν έχει τον συγκεκριμένο ρόλο. Επίσης όταν ρωτήθηκε από τους δικαστικούς λειτουργούς για μία γυναίκα η οποία εμφανίζεται στις συνομιλίες να τον χαρακτηρίζει ως εκπαιδευτή των ταγμάτων, φέρεται να είπε πως «προφανώς τον είδε στην τηλεόραση σε εκδηλώσεις του κόμματος».
Όταν ρωτήθηκε για το καταστατικό της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε ότι δεν βρέθηκε πουθενά και το μόνο καταστατικό που υφίσταται είναι αυτό που κατατέθηκε το 2012 στην τότε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Σχετικά με τον ανώνυμο μάρτυρα ο οποίος εξετάστηκε απο τον εισαγγελέα, φέρεται να είπε ότι πρόκειται για κάποιον ο οποίος είναι πρώην στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ και εκδιώχθηκε από τις τάξεις της Χρυσής Αυγής επειδή ζητούσε χρήματα από τα μέλη του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα,  υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να εμφανιστεί στην τηλεόραση και να παραχωρήσει συνέντευξη, στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Τέλος, υποστήριξε ότι η δίωξη του έχει πολιτική σκοπιμότητα και έχει να κάνει με το γεγονός της υποψηφιότητας του στο δήμο Αθηναίων.

Πάμπλο Πινέδα ο πρώτος δάσκαλος με σύνδρομο down στην Ελλάδα

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου ο Πάμπλο Πινέδα, ο πρώτος κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου στην Ευρώπη με σύνδρομο Down, αλλά και πρωταγωνιστής της βραβευμένης ταινίας «εμείς οι δυο» (Me Too – Yo Tambien) ήρθε στην Ελλάδα καλεσμένος από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Κορυφογραμμή». 
έατρο του Μουσείου της Ακρόπολης είχε γεμίσει από νωρίς. Έκατσα σε μια άκρη παρατηρώντας το θορυβώδες κοινό που έπαιρνε τις θέσεις του σιγά σιγά. Λαμπερά δημόσια πρόσωπα, ηθοποιοί, τραγουδιστές, συνήθεις θαμώνες φιλανθρωπικών εκδηλώσεων αλλά και νεανικές παρέες 20άρηδων.  Ανάμεσά τους σαστισμένα παιδιά με το «φοβερό στίγμα» του συνδρόμου να πιάνουν το χέρι της μαμάς και να χαζεύουν τις κάμερες. Η μικρή καθυστέρηση της έναρξης μου έδωσε το χρόνο να κοιτάξω τα πρόσωπα γύρω μου προσπαθώντας να καταλάβω γιατί μαζευτήκαμε όλοι εκεί. Και η δική μου φάτσα ίσως έκανε τους άλλους να αναρωτιούνται τι κάνω εκεί, μιας και μια μικρή ξινίλα που πήγαζε από την επιφυλακτικότητά μου απέναντι στις μη κερδοσκοπικές και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις ήταν μάλλον εμφανής. Βρέθηκα εκεί χάρη στην επιμονή ενός φίλου γιατρού που ασχολείται χρόνια με τα «καταραμένα» και «δύσκολα» παιδιά. 
 
Πάνω που είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι αν έκανα καλά που πήγα, ένας μικροσκοπικός παχουλός τύπος διέσχισε την αίθουσα με μικρά βήματα και έκατσε στην πρώτη σειρά λίγα μέτρα μακριά μου. Ηταν ο Πάμπλο Πινέδα, ο «star» της βραδιάς. Όσο τον κοιτούσα δυσπιστία άρχισε να με κυριεύει. Παρατηρούσα τις κινήσεις του, τη μύτη, τα μάτια, τα γυαλιά του, τα χέρια του, και το μυαλό μου γύρισε στο «μογγολάκι» της γειτονιάς  που καθόταν μόνο και σιωπηλό στα σκαλιά του διπλανού σπιτιού με μόνη παρέα τη μαυροφορεμένη μάνα του όταν τον έβγαζε καμιά βόλτα μέχρι την εκκλησία στον εσπερινό. Και σκέφτηκα ξαφνικά πως έχω χρόνια να το δω, μάλλον θα είχε «φύγει» χωρίς να το προσέξω, άλλωστε δεν το είχα προσέξει και ποτέ, μόνο φευγαλέα περνούσα από μπροστά του για να πάω να παίξω με τους φίλους μου. 
 
Αυτός λοιπόν ήταν ο μεγάλος Πινέδα που ανέτρεψε  όλα τα στερεότυπα και τους μύθους τόσων χρόνων; Σα να μου φάνηκε σαστισμένος όταν άρχισαν να τον τραβολογάνε από δω και από κει για τις καθιερωμένες φωτογραφίες. Δεν είχε ακόμα συνηθίσει να ποζάρει δίπλα στις όμορφες κοπέλες και τους  χαμογελαστούς κουστουμαρισμένους; Τον κοιτούσα να τον στήνουν δίπλα τους οι κυρίες με τα δωδεκάποντα και στο πρόσωπό του έβλεπα το μοναχικό παιδί της γειτονιάς μου. 
 
Η ώρα πέρασε με τις βραβεύσεις των άλλων καλεσμένων του Σωκράτη Αλαφούζου, της Μαριέττας Φαφούτη και του Παναγιώτη Κοτρωνάρου αλλά ούτε που πρόσεχα. Το βλέμμα μου ήταν εκεί στον σχεδόν σαραντάρη με το σύνδρομο Down που άκουγε προσεκτικά τη μεταφράστριά του. Όταν ήρθε η δική του σειρά να μιλήσει, εντελώς μαγικά στο βήμα δεν ήταν το μικροκαμωμένο παιδί της γειτονιάς μου, ήταν ένας γίγαντας που μιλούσε δυνατά, με χειρονομίες και πάθος. Τον παρακολουθούσα απορροφημένος από την ομιλία του για αρκετά λεπτά μέχρι να συνειδητοποιήσω πως δεν ξέρω γρι ισπανικά και οι περισσότεροι στην αίθουσα δεν είχαμε ακουστικά για τη μετάφραση. Τι διάολο, όλοι αυτοί ξέρουν ισπανικά και δεν διαμαρτύρονται; Κι όμως ήταν σα να καταλαβαίνεις κάθε λέξη από όσα έλεγε. Ευτυχώς κάποιοι έβγαλαν τα ακουστικά, τα δυνάμωσαν και στην απόλυτη ησυχία μετά από κάθε φράση του ακούγαμε τη μετάφραση. Κοίταξα δυο παιδιά με σύνδρομο Down που κάθονταν πιο κει και ανατρίχιασα. Είδα στην έκφρασή τους κάτι που δεν είχα ξαναδεί, υπερηφάνεια για τον  δικό τους άνθρωπο αλλά και ελπίδα. 
 
Δεν νομίζω πως είναι εφικτό να κατανοήσουμε εύκολα τι είναι αυτά που έχει κατακτήσει ο Πινέδα. Κάποιος ίσως αναρωτηθεί αν έχει και νόημα να μιλάμε για τον Πινέδα σε μια χώρα που υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι γοητευμένοι από θεωρίες για αναβίωση του Καιάδα. Αλλά όπως έχει πει και ο ίδιος:  Όταν όλοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, έχουν την ίδια εμφάνιση, είναι όλοι ομοιόμορφοι, αυτό είναι ο Φασισμός. 
 
Ο Πάμπλο Πινέδα γεννήθηκε στην Ισπανία το 1974. Είναι ο πρώτος πτυχιούχος δάσκαλος στην Ευρώπη με σύνδρομο Down, έχει αποκτήσει Bachelor στην εκπαιδευτική ψυχολογία ενώ είναι και βραβευμένος στο διεθνές φεστιβάλ ταινιών του San Sebastian για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην ταινία  Yo Tambien.  Ζει στη Μάλαγα αλλά κάνει πολύ συχνά ταξίδια σε όλο τον κόσμο για διαλέξεις, σεμινάρια και ομιλίες. 
 
Ο Πινέδα έκανε πράξη αυτό που είπε και στην εκδήλωση: Να μην βάζετε όρια στον εαυτό σας. Κατάφερε να πετύχει όμως αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Να πάει σχολείο,  να σπουδάσει και να έχει μια φυσιολογική ζωή. Δεν ξέρω αν εμείς οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν ή να ντρεπόμαστε για εμάς και τις «πολιτισμένες» κοινωνίες μας. Ο άθλος του δεν είναι μόνο πως κατάφερε να ξεπεράσει τους περιορισμούς της «ιδιαιτερότητάς» του αλλά και πως ξεπέρασε τα εμπόδια που του βάλαμε εμείς οι «φυσιολογικοί». 
 
Κατεβαίνοντας από το μουσείο σκεφτόμουν πόσο  τρομακτικό είναι το ότι το 2013 η κατάκτηση του αυτονόητου από έναν άνθρωπο με σύνδρομο Down είναι εντυπωσιακότερη από την κατάκτηση του Έβερεστ από τον άλλο βραβευμένο της βραδιάς.  Και πόσο ακόμα πιο τρομακτικό είναι πως ελάχιστες οικογένειες με «ιδιαίτερα» παιδιά και ακόμα πιο ελάχιστοι εκπαιδευτικοί έκαναν τον κόπο να ανηφορίσουν προς την Ακρόπολη.
 
Θα κλείσω με αυτό που μου είπε ο Πάμπλο Πινέδα: Τα παιδιά με σύνδρομο Down χρειάζονται να τους μιλάνε συνεχώς και να τους συμπεριφέρονται σα να είναι φυσιολογικοί άνθρωποι, γιατί αυτό ακριβώς είναι. 
 
Κώστας Σταθόπουλος
 
 
 

Υγιεινό μπέργκερ; Αυτή είναι η λύση με πεντανόστιμο μπιφτέκι κοτόπουλου

burger-kotopoulou-570
Γιατί μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή!
Τι θα χρειαστείτε:
· 2 μπιφτέκια κοτόπουλου
· 4 ψωμάκια
· 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
· 2 φέτες κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
· 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
· 3 φέτες ντομάτας
· Κρεμμύδι κομμένο
Πως θα το ετοιμάσετε:
Αρχικά, ψήστε τα μπιφτέκια σας ώστε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, τοποθετείστε στο ένα ψωμάκι το τυρί, το μπιφτέκι κοτόπουλου, τη ντομάτα και το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, απλώστε το μείγμα μαγιονέζας-κέτσαπ στο δεύτερο ψωμάκι και κλείστε το μπέργκερ σας. Είστε έτοιμοι!

01-10-13 Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης σε Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Περιφερειακές Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-14

Γερμανός επώνυμα αποκαλύπτει: "Δώσαμε 11 εκατομμύρια "δώρο" για τα υποβρύχια"


Γερμανός επώνυμα αποκαλύπτει: "Δώσαμε 11 εκατομμύρια "δώρο" για τα υποβρύχια"Διαβάστε τι απαντά ο πρώην επικεφαλής της Ferrostaal, Ματίας Μίτσερλιχ σε ερώτηση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt» - που αναδημοσιεύει το vima.gr- αν δωροδόκησε ποτέ κανέναν για την σύμβαση κατασκευής των υποβρυχίων.

«Ορισμένοι άνθρωποι με συμβάσεις συμβούλων, που είχαν συναφθεί πριν από 10 χρόνια, απαιτούσαν από μας 66 εκατομμύρια ευρώ. Οι δικηγόροι μας, μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε τίποτα παράνομο. Γι’ αυτό μας απέτρεψαν από το να εμπλακούμε σε νομική διαμάχη, επειδή οι απαιτήσεις αυτών των ανθρώπων με μεγάλη πιθανότητα θα επιβάλλονταν…Τότε διαπραγματευτήκαμε και από τα 66 φτάσαμε στα 11 εκατομ. ευρώ. Μας φάνηκε καλή συμφωνία».

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης που αναφέρονται στην Ελλάδα:

-Κύριε Μίτσερλιχ, δωροδοκήσατε ποτέ κανέναν;

«Όχι, κατηγορηματικά όχι».

-Η Φεροστάλ όμως, στην οποία ήσασταν επικεφαλής από το 2003 μέχρι το 2010, θεωρείται ως η πλέον διεφθαρμένη γερμανική εταιρεία. Δεν είχατε παρατηρήσει τίποτα;

«Ασφαλώς και δεν ήταν η Φεροστάλ η πλέον διεφθαρμένη γερμανική εταιρεία, πράγμα που απέδειξαν και οι πολυετείς, εξαιρετικά πολυδάπανες έρευνες της Εισαγγελίας. Υπήρχαν όμως συμβάσεις, που είχαν συναφθεί πριν από τη δική μου θητεία, για τις οποίες είχαμε αμφιβολίες και αφορούσαν την παράδοση υποβρυχίων στην Ελλάδα. Ορισμένοι άνθρωποι με συμβάσεις συμβούλων, που είχαν συναφθεί πριν από 10 χρόνια, απαιτούσαν από μας 66 εκατομμύρια ευρώ. Γι’ αυτό και βάλαμε δικηγόρους και ιδιωτικούς ντετέκτιβ».

-Και το αποτέλεσμα;

«Είχαμε μεν ενδοιασμούς, αλλά οι δικηγόροι μας, μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε τίποτα παράνομο. Γι’ αυτό μας απέτρεψαν από το να εμπλακούμε σε νομική διαμάχη, επειδή οι απαιτήσεις αυτών των ανθρώπων με μεγάλη πιθανότητα θα επιβάλλονταν…Τότε διαπραγματευτήκαμε και από τα 66 φτάσαμε στα 11 εκατομ. ευρώ. Μας φάνηκε καλή συμφωνία».

-Παρ’ όλα αυτά πληρώσατε χρήματα σε ύποπτους αποδέκτες. Οι σύμβουλοί σας φέρονται να δωροδόκησαν κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Εκ των υστέρων θεωρώ ότι έπρεπε να είχα πράξει διαφορετικά. Αλλά εξακολουθώ να λέω ότι η απόφαση ελήφθη έχοντας πλήρη γνώση και συνείδηση. Κατά τα λοιπά, κανένας μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να ξεκαθαρίσει αν σε αυτήν την περίπτωση λαδώθηκαν άνθρωποι. Ακόμα και η δικαιοσύνη δεν το κατάφερε».

-Δεν είναι έτσι. Η Εισαγγελία σας κάλεσε σε απολογία. Σεις και η εταιρεία Φεροστάλ πληρώσατε πρόστιμο.

«Ασφαλώς και πληρώσαμε. Αλλά όχι λόγω δωροδοκίας. Στο τέλος κατηγορήθηκα ότι δεν έδωσα εντολή να διαλευκανθεί εντατικότερα η υπόθεση της Ελλάδας. Αυτό δεν έχει σχέση με δωροδοκία. Αποδέχτηκα αυτή την κατηγορία και πλήρωσα, επειδή ήθελα να μπει ένα τέλος. Θα μπορούσα να είχα ασκήσει έφεση. Αλλά δεν είχα άλλες δυνάμεις και η υπόθεση στα δικαστήρια δεν φαινόταν να παίρνει τέλος. Ορισμένοι εισαγγελείς άφησαν να εννοηθεί ότι μπορεί να συνέχιζαν τις έρευνες και εγώ δεν ήθελα να εκτεθώ σε κάτι τέτοιο».

-Γιατί όχι;

«Αφενός για να κρατήσω τις δυνάμεις μου και αφετέρου, επειδή η δικαστική διαδικασία και ο τρόπος διεξαγωγής της από ορισμένους εισαγγελείς δεν ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη μου στο κράτος δικαίου».

-Αυτή είναι μια κατηγορία, που συχνά διατυπώνουν οι καταδικασθέντες. Δεν υπεραπλουστεύετε τα πράγματα όσο σας αφορά;

«Πρώτα-πρώτα, εκλήθην να καταβάλω πρόστιμο κι αυτό δεν σημαίνει ποινική καταδίκη. Και δεν υπεραπλουστεύω τα πράγματα. Το 2011 δύο πρώην ηγετικά στελέχη της Φεροστάλ δικάστηκαν για την υπόθεση της Ελλάδας και καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή, απόφαση που βασίστηκε σε συμφωνία μεταξύ του δικαστηρίου, της Εισαγγελίας και των κατηγορουμένων. Κατά την άποψή μου συμφωνήθηκε εκεί μια καταδίκη, μολονότι πολύ βασικά ερωτήματα παρέμειναν αδιευκρίνιστα».

-Η Φεροστάλ έκλεινε δουλειές, στις οποίες το 10% του ποσού για κάθε έργο πήγαινε σε συμβούλους. Κάτι τέτοιο έχει την οσμή λαδώματος. Ως προς αυτό δεν τη γλιτώσατε φτηνά;

«Αυτό είναι πολύ λάθος. Όπως είπα, εγώ δεν δωροδόκησα ποτέ. Ξέρω όμως περιπτώσεις δωροδοκίας από το παρελθόν. Πρόκειται για συμβάσεις από τη δεκαετία του ’90, οπότε αυτές οι δαπάνες ήταν νόμιμες. Όταν ανέλαβα εγώ ως διευθύνων σύμβουλος, είπα ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Μπορεί να τοποθετήσει κανείς συμβούλους, αλλά μετά θα πρέπει να τεκμηριώνει επακριβώς τι κάνουν. Είναι σαφές ότι 10% του συνολικού ποσού για ένα έργο είναι υπερβολικό για να δίνεται σε συμβούλους. Το πρόγραμμα αφορούσε παλιές συμβάσεις από την περίοδο που τέτοιες πληρωμές ήταν νόμιμες…» 
 
 
 


Η «θεωρία των δύο άκρων» και τα σενάρια αντικατάστασης του Σαμαρά


 Ο Αντώνης Σαμαράς

“ Κορυφαία στελέχη της Κεντροδεξιάς συζητούν το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία πριν από τις εκλογές, με το Μέγαρο Μαξίμου να θωρακίζεται πίσω από τη "θεωρία των δύο άκρων". 

Σενάριο αλλαγής πρωθυπουργού, πριν διενεργηθούν εκλογές, συζητείται σε κύκλους της Νέας Δημοκρατίας και της Κεντροδεξιάς ευρύτερα. Μάλιστα στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν αρχίσει να πέφτουν και τα πρώτα ονόματα, με το όνομα του Παναγιώτη Πικραμμένου, ο οποίος είχε διατελέσει υπηρεσιακός πρωθυπουργός μετά την κυβέρνηση Παπαδήμου να είναι εκείνο το οποίο ακούγεται περισσότερο για τη θέση του επικεφαλής μεταβατικής κυβέρνησης. Ταυτόχρονα κορυφαία και προβεβλημένα στελέχη της Κεντροδεξιάς δεν απορρίπτουν το ενδεχόμενο της πρωθυπουργοποίησης κάποιου πρωτοκλασσάτου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, δεδομένων των διαφωνιών που εκδηλώνονται όλο και πιο πολύ στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος εξαιτίας των χειρισμών και της γενικότερης "ακροδεξιάς υφής", στρατηγικής που χαράσσει το απομονωμένο πλέον Μέγαρο Μαξίμου. 

Η πρόσφατη εμπειρία έχει διδάξει το εξής: Οι μνημονιακοί πρωθυπουργοί, όπως εξάλλου αποδείχθηκε και στην περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου είναι αναλώσιμοι ή, όπως λέγεται, μίας "χρήσεως" και οι κυβερνήσεις τους ειδικού σκοπού. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι σύμβουλοί του στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι τα σενάρια που αναφέρονται σε αλλαγή πρωθυπουργού πριν διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές, αποτελούν καθημερινό αντικείμενο συζήτησης στους κόλπους του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δέχονται πιεστικές εντολές από τους δανειστές και την τρόικα, σφυροκοπούνται αδιάκοπα από την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ ταυτόχρονα είχαν δεχθεί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έντονες πιέσεις από παράγοντες και κύκλους του εξωτερικού, οι οποίοι ήταν έντονα ενοχλημένοι από το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου όχι απλά τηρούσε μία ανεκτική στάση απέναντι στους ναζί της Χρυσής Αυγής, αλλά τους έκλεινε και το μάτι και διέρρεε σενάρια εκλογικής συνεργασίας με την εγκληματική οργάνωση. 

Απομονωμένος  μέσα στο κυβερνών κόμμα ο Αντώνης Σαμαράς έχει να αντιμετωπίσει τις πιέσεις για νέο μνημόνιο αλά Σόιμπλε, το διεθνή παράγοντα που άσκησε έντονες πιέσεις για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" και τις εντεινόμενες πιέσεις της αντιπολίτευσης. Η απομόνωση οδήγησαν τον πρωθυπουργό και το περιβάλλον του να αναζητήσουν διέξοδο στην θεωρία των δύο άκρων, η οποία πέραν του ότι είναι ανιστόρητη και επικίνδυνη για την δημοκρατική σταθερότητα, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και εντός της Νέας Δημοκρατίας με κορυφαία στελέχη όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Ευάγγελος Αντώναρος να διαφωνούν έντονα και να επικρίνουν το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρουν απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκει διέξοδο στη θεωρία των δύο άκρων για να απαντήσει στα σενάρια της αποκαθήλωσης και αντικατάστασης του, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η ναυαρχίδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη "Το Βήμα" έχει ήδη προδιαγράψει αυτή την επιλογή από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου. Αναφέρει μάλιστα ότι στο Μαξίμου πιστεύουν ότι η σχετική δήλωση Λαζαρίδη για τη θεωρία των δύο άκρων ήταν «πολιτικά εύστοχη και ιδιαίτερα πετυχημένη». Και αυτό γιατί εντάσσεται στην στρατηγική του να συντηρηθεί το «πολεμικό κλίμα» με τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να ενεργοποιηθούν τα «δεξιά» και «αστικά» αντανακλαστικά των ψηφοφόρων, ιδιαίτερα μετά την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μετά τις συλλήψεις της ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης, το πρωθυπουργικό περιβάλλον "σηκώνει" όλο και πιο πολύ τη "θεωρία των δύο άκρων" και θέτει διχαστικά διλήμματα προς τον ελληνικό λαό. 

Το βασικό συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι η θεωρία των άκρων και το σενάριο αλλαγής πρωθυπουργού είναι δίδυμα αδερφάκια.



Periodista


ΒΓΟΝΤΖΑΣ : " ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ MARFIN"..ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ




Συγκλονιστικές ήταν οι αποκαλύψεις που έγιναν χθες το βράδυ από τον δικηγόρο Αντώνη Βγόντζα, υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην…. τηλεοπτική εκπομπή «ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ» του BLUE SKY του δημοσιογράφου Γιάννη Λοβέρδου, όπου συμμετείχαν οι εκπρόσωποι κομμάτων Αργύρης Ντινόπουλος-ΝΔ, Λεουτσάκος-ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Αναγνωστάκος-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ο καθηγητής…

της Νομικής Αθηνών συνταγματολόγος Ανδρέας Δημητρόπουλος.

Συγκεκριμένα ο κ. Βγόντζας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Λοβέρδου δήλωσε ότι «οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές, γνωρίζουν και έχουν ταυτοποιήσει το DNA των δραστών των δολοφονιών της MARFIN».

Οι αποκαλύψεις αυτές, την στιγμή που γίνονται επώνυμα και δημόσια κάτω από το βάρος των γεγονότων των συλλήψεων της ηγεσίας της ΧΑ που κατηγορούνται για εγκληματική δράση, αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία.

Μέχρι στιγμής, απ” όσο γνωρίζουμε, δεν έχει κινηθεί η εισαγγελική αρχή για να ερευνήσει την ισχύ των ισχυρισμών του Αντ. Βγόντζα, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και κατά το παρελθόν έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος και διευθυντής του νομικού γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου (1993-96), συνήγορος του στο Ειδικό Δικαστήριο, γενικός γραμματέας στα Υπουργεία Υγείας και ΠΕΧΩΔΕ, μέλος σε πολλές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και πρόσφατα στην νομ. Επιτροπή για το Νέο Κώδικα των δικηγόρων και για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις.

Ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012 στο Ηράκλειο Κρήτης. Γνωστός Παπανδρεϊκός και υμνητής του ΓΑΠ, τώρα βρίσκεται στην ομάδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου.

Αποτελεί αυτό προαναγγελία κινήσεων και κατά του «άλλου άκρου» που έχει εξαγγείλει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

Οι εξελίξεις θα δείξουν.

απο το dimotikosafari.blogspot.gr





ΣΧΕΤΙΚΟ:Και τώρα ξεκινάει η επίθεση στο άλλο «άκρο»


Πότε να ξεκινήσει το παιδί σου ξένη γλώσσα

To Cosmo.gr σε συνεργασία με το Letsfamily.gr σας παρουσιάζει έρευνα η οποία υποστηρίζει ότι όταν τα παιδιά κάτω των 6 ετών ξεκινήσουν να μαθαίνουν δεύτερη γλώσσα την μιλούν σαν μητρική τους.

Στην πραγματικότητα, τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν την εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας σε πολύ νεαρή ηλικία. Το κλειδί για την επιτυχία, είναι να προσφέρετε στα παιδιά σας ένα περιβάλλον όπου ακούνε μουσική, κατονομάζουν τα μέρη του σώματος τους και συμμετέχουν σε παιχνίδι στοχευμένο σε αυτή τη δεύτερη γλώσσα. Τα παιδιά μαθαίνουν τη δεύτερη γλώσσα "ζώντας την" και όχι με την απομνημόνευση. Αν μιλάτε ήδη μια δεύτερη (ή και τρίτη!) γλώσσα, μοιραστείτε την με το παιδί σας από την αρχή - μην περιμένετε! Αν πάλι δεν μπορείτε εσείς, ίσως να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ακολουθήσετε μαι προσχολική τάξη ξένης γλώσσας με το παιδί σας.

Σχετική έρευνα επίσης δείχνει ότι η πιο κατάλληλη στιγμή για ένα παιδί να κυριαρχήσει μια δεύτερη γλώσσα και να αποκτήσει την ικανότητα να την μιλά ως μητρική του είναι πριν την ηλικία των 12. "Από τη γέννηση μέχρι την εφηβεία, ο εγκέφαλος κυριολεκτικά μορφοποιείται για να εκτελεί διάφορες λειτουργίες: μια από τις οποίες είναι η γλώσσα, στη βάση των ερεθισμάτων που λαμβάνει από το περιβάλλον γύρω του" σύμφωνα με την Linda Foust, συγγραφέα του Earlier is Better. "Οι νευρώνες διαμορφώνονται σταδιακά και λειτουργούν όλο και πιο αποτελεσματικά καθώς χρησιμοποιούνται. Εάν μια δεύτερη γλώσσα έχει ήδη ενταχθεί ως πληροφορία, αποτελεί μέρος αυτού του δικτύου και η κατανόηση και η χρήση της είναι άμεση. Ως εκ τούτου, η πρώιμη έκθεση σε μια δεύτερη γλώσσα προκαλεί πραγματικά περισσότερες συνδέσεις που αναπτύσσονται στον εγκέφαλο ενός παιδιού και, που με τη σειρά τους, επιτρέπουν την ευκολότερη επιπλέον εκμάθηση της δεύτερης γλώσσας παράλληλα με την πρώτη", γράφει η Foust .

Γιατί όμως να το ξεκινήσετε μια δεύτερη γλώσσα; Με την έκθεση του παιδιού σας σε μια δεύτερη γλώσσα ανοίγουν οι ορίζοντές του και μάθαινει για άλλους πολιτισμούς . Η έρευνα έχει δείξει ότι τα δίγλωσσα παιδιά τείνουν να είναι πιο δημιουργικά, πιο στοχαστικά από εκείνα που μιλούν μια γλώσσα, ενώ άλλη μελέτη αναφέρει ότι καθώς γερνούν οι λειτουργίες του εγκεφάλου τους παραμένουν πιο ενεργές.

Ξεκινήστε τώρα. Στην ηλικία των δυο και τριών τα παιδιά δεν μαθαίνουν απλά λέξεις και εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο τους, αρχίζουν ουσιαστικά να αναγνωρίζουν τα σχήματα λόγου που έχουν ακούσει ήδη από τη γέννησή τους. Όσο νωρίτερα τα μυήσετε σε μια δεύτερη γλώσσα, τόσο πιο εύκολο θα είναι για το παιδί σας να συλλάβει τους μοναδικούς ήχους αυτής.

Η ικανότητα να ακούμε διάφορες φωνητικές προφορές είναι ευκρινέστερη πριν από την ηλικία των 3 ετών, και χάνουμε την ικανότητα να ακούσουμε και να παράγουμε κάποιους ήχους αν δεν εκτεθούμε σε αυτούς σε νεαρή ηλικία, σύμφωνα με τον Francois Thibaut, διευθυντή του Εργαστηρίου Γλώσσας για Παιδιά, στη Νέα Υόρκη. Έτσι, το να παρακολουθεί μια τηλεοπτική εκπομπή, να άκουει μουσική ή να μάθει μεμονωμένες λεξούλες σε μια δεύτερη γλώσσα θα δώσει στο παιδί σας τα απαραίτητα εργαλεία, για να την εκτιμήσει τώρα και να μάθει να την μιλάει αργότερα.

Δημιουργήστε ένα χαλαρό περιβάλλον μάθησης. Ο καλύτερος τρόπος για ένα παιδί να μάθει να κατανοεί μια νέα γλώσσα είναι γι'αυτό να την ακούει από ανθρώπους που την μιλούν άπταιστα, λέει ο Thibaut. Αν το παιδί εκτίθεται σε συνομιλίες, θα αρχίσει να αντιγράφει τους ήχους και τη φυσική προφορά. Επιλέξτε μια γλώσσα που ομιλείται στη γειτονιά σας, ή σε μια τηλεοπτική εκπομπή που το παιδί σας μπορεί να παρακολουθεί τακτικά, ή μια που διδάσκεται σε τάξεις ή παιδικούς σταθμούς στην περιοχή σας. Επίσης, αν έχετε μια δίγλωσση μπέιμπι σίτερ, ενθαρρύνετε την να μιλά αποκλειστικά την μητρική της γλώσσα στο παιδί σας. Στα παιδιά δύο και τριών ετών αρέσει να μιμούνται αυτό που ακούνε, και σύντομα θα αρχίσει να κατανοεί τις έννοιες των λέξεων και σύντομων προτάσεων.

Διδάξτε τους μια λέξη τη φορά. Εάν δεν θέλετε να ξεκινήσετε επίσημα μαθήματα, μπορείτε να εισαγάγετε τα βασικά μιας δεύτερης γλώσσας επισημαίνοντας στο παιδί σας ότι τα αντικείμενα μπορούν να έχουν δύο ονόματα - ένα σε κάθε γλώσσα. Καθώς το παιδί σας μαθαίνει νέες λέξεις, αναφέρετέ του κάθε φορά την ονομασία της λέξης και σε μια δεύτερη γλώσσα.

Μην έχετε υπερβολικές προσδοκίες. Ένα παιδί δεν θα μάθει να μιλά μια άλλη γλώσσα άπταιστα από τις λέξεις που ακούει, τα βίντεο που παρακολουθεί ή τα τραγούδια που τραγουδάει. Απλά με το να εκτίθεται σε μία γλώσσα θα το βοηθήσει να καταλαβαίνει ορισμένες λέξεις που ακούει. Έτσι ακόμα κι αν πιθανότατα δεν θα έχετε, σύντομα, μια συνομιλία στα γαλλικά με το παιδί σας, αν του λέτε "bonne nuit" κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί, θα καταλάβει τι εννοείτε.

Όταν η μαμά ή ο μπαμπάς είναι δίγλωσσοι. Ο μόνος τρόπος για να κατακτήσει ένα παιδί πραγματικά μια δεύτερη γλώσσα είναι αν το παιδί βρίσκεται καθημερινά με κάποιον που του την μιλά άπταιστα. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε σε ένα δίγλωσσο νοικοκυριό.

Δοκιμάστε το "ένα άτομο, μία γλώσσα". Είναι χρήσιμο να έχετε έναν ενήλικα που μιλά μόνο τη δεύτερη γλώσσα στο παιδί σας, έτσι δεν θα μαθαίνει μόνον λέξεις από τη γλώσσα αυτή, λέει η Δρ Erika Levy.

Να αναμένετε κάποια μπερδέματα. Είναι φυσικό για ένα παιδί να συγχέει τη σειρά των λέξεων ή και να χρησιμοποιεί λέξεις από τις δύο γλώσσες στην ίδια πρόταση. Γρήγορα θα μάθει να διαχωρίζει τις γλώσσες.

Μην υποτιμάτε την πρόοδό του παιδιού σας. Αν και πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι το να μαθαίνει ένα παιδί δύο γλώσσες προκαλεί καθυστερήσεις στην ομιλία του, αυτό δεν ισχύει απόλυτα. Το παιδί σας μπορεί να λέει στη μητρική του γλώσσα λιγότερες λέξεις από ό, τι άλλα παιδιά της ηλικίας του, παρ’όλα αυτά αν προσθέσετε τις λέξεις που αυτό γνωρίζει και σε μια δεύτερη γλώσσα, ο συνολικός αριθμός των λέξεων που πιθανώς γνωρίζει να είναι πιο μεγάλος από αυτόν των συμμαθητών του.

Μπούμερανγκ επιστρέφει στην κυβέρνηση η επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής - Κόλαφος δημοσκοπήσεων!

Κατέβασαν άρον άρον απο site της Νέας Δημοκρατίας ψηφοφορία εξαιτίας των αποτελεσμάτων! Την Κυριακή ολοκληρώνεται η μεγάληδημοσκόπηση του tromaktiko.
Μπούμπερανγκ γυρίζει στην κυβέρνηση...
 η συντονισμένη επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής.

Αυτό προκύπτει απ’ όλες τις διαδικτυακές δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν το Σαββατοκύριακο και καταδεικνύουν την καχυποψία μεγάλης μερίδας του Ελληνικού λαού ότι η υπόθεση ήταν στημένη, υπό το φόβο προφανώς των ποσοστών του Λαικού Συνδέσμου στις Δημοτικές εκλογές. Η Χρυσή Αυγή διατηρεί σε υψηλά ποσοστά τις δυνάμεις της, τη στιγμή που η Ν.Δ. καταγράφει στις δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις μικρή αύξηση, στα όρια του στατιστικού λάθους.

Στο μεταξύ ποινικολόγοι καταρρίπτουν το «κατηγορητήριο» σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ενώ συνταγματολόγοι χαρακτηρίζουν "αστείες" τις θεωρίες περί νομοθετικών πρωτοβουλιών για την αποφυγή εκλογών σε περίπτωση παραίτησης βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Στους κόλπους της κυβέρνησης υπάρχει έντονος προβληματισμός και ανησυχία από τους χειρισμούς που έχουν γίνει προκειμένου να κηρυχθεί η Χρυσή Αυγή «εγκληματική οργάνωση». Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πώς η όλη επιχείρηση έγινε εκ του προχείρου, με στοιχεία που δεν τεκμηριώνονται και δεν μπορούν να σταθούν στη Δικαιοσύνη.

Ο βασικός λόγος της ανησυχίας είναι πως μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού έχει αντιληφθεί πώς η υπόθεση ήταν στημένη, μεθοδευμένη και υπαγορευμένη από το εξωτερικό, με χαρακτηριστικά και πιθανής προβοκάτσιας. Κι αυτό γιατί διέβλεπαν την αλματώδη άνοδο της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις και την επιτυχία που θα είχε στις Δημοτικές εκλογές χτυπώντας στα ίσια μεγάλους Δήμους της χώρας.

Αυτό αποδεικνύουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που έγιναν μέσω του διαδικτύου, και οι οποίες παρά την στόχευση να ενισχύσουν τα επιχειρήματα της κυβέρνησης κατά της Χρυσής Αυγής (στην πλειονότητα των περιπτώσεων) πέτυχαν παταγωγώς. Εξαιτίας μάλιστα αυτού, πολλά μέσα «εξαφάνισαν» από τα site τους τις δημοσκοπήσεις αυτές.

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στα «Παραπολιτικά», γνωστό Νεοδημοκρατικό site,  η Χρυσή Αυγή έφτασε στο σημείο να συγκεντρώνει ακόμη και το 49% των ψήφων, με τη Ν.Δ. να πιάνει μετά βίας 15%. Κάτι που ανάγκασε του ιθύνοντες να διακόψουν την ψηφοφορία και να «κατεβάσουν» τη δημοσκόπηση.

Ακόμη και τα στοιχεία ηλεκτρονικής δημοσκόπησης που διενήργησε το «Βήμα» του Μπόμπολα, δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικά για την κυβέρνηση, αφού μεγάλο ποσοστό αμφισβητεί τις διώξεις σε βάρος βουλευτών της Χρυσής Αυγής και εμφανίζει το κόμμα με υψηλά ποσοστά. To έταιρο site του Ομίλου, το in.gr δείχνει πώς το 30% των Ελλήνων τάσσεται κατά των συλλήψεων των βουλευτών του Λαικού Συνδέσμου.

Με λίγα λόγια φαίνεται πώς η επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής γυρίζει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση. Κι αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι τα οφέλη που προσδοκούσε από την… εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής δεν φαίνονται σε καμία απολύτως δημοσκόπηση. Η Ν.Δ. παραμένει καθηλωμένη στα ποσοστά του 21%-22%. Έχει πιάσει δηλαδή "ταβάνι" και η μικρή αύξηση που φαίνεται να παρουσιάζει της τάξεως τις 1 ή της 1,5 ποσοστιαίες μονάδες είναι στα όρια του στατιστικού λάθους. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει στα αζήτητα με ένα 5%-5,5%.

Κι αυτά τη στιγμή που η Χρυσή Αυγή σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί δεν έχει συγκεντρώσει ποσοστό μικρότερο του 6,8% ή 6,9%. Ποσοστό με το οποίο μπήκες στη Βουλή μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Η υπόθεση πάντως για την κυβέρνηση μπορεί να εξελιχθεί σε κόλαφο αν επιβεβαιωθούν όσα υποστηρίζουν γνωστοί ποινικολόγοι για το κατηγορητήριο σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Αν δηλαδή καταρρεύσει αυτό.

Ο Μ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε από τους πρώτους πως οι διώξει σε βάρος των βουλευτών του Λαικού Συνδέσμου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης «δεν στέκουν νομικά». «Όλες οι τοποθετήσεις που έχουν γίνει είχαν πολιτική χροιά» και «όλη αυτή η ποινική διαδικασία και τη σύλληψη ενός εκλεγμένου από τον ελληνικό λαό, από άποψη ποινικής δικονομίας και ποινικού δικαίου, δεν μπορεί να σταθεί στα δικαστήρια». Είναι μερικές απο τις επισημάνεις που έχει κάνει.

Και ο Αλέξης Κούγιας κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος λέγοντας πως «το κατηγορητήριο είναι διάτρητο στην καλύτερη περίπτωση και οι κατηγορίες αστήρικτες και "ορφανές" από στοιχεία». Όπως εξήγησε ο ίδιος "το έγκλημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση είναι δευτερεύον και για να συλληφθούν οι χρυσαυγίτες έπρεπε να υπάρχει ένα πρωτεύον έγκλημα όπως η ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία".

Πολλοί ακόμη είναι οι ποινικολόγοι που κράζουν την κυβέρνηση και πιστεύουν πώς το κατηγρητήριο θα καταπέσει.

Ένα άλλο χαστούκι έρχεται για την κυβέρνηση από τους συνταγματολόγους, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουν πώς μπορούν να αποφευχθούν εκλογές σε περίπτωση παραίτησης βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση ωστόσο ονειρεύεται νομικές ρυθμίσεις (γελάνε όλοι) και πιστεύει πώς μπορεί να αποφύγει τις εκλογές για να μην δυσαρεστήσει την τρόικα.

Θέλοντας η μη τις πολιτικές εξελίξεις, που φαίνεται να είναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα, θα τις διαμορφώνει η Χρυσή Αυγή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr