ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Φιλοδοξίες γονέων παιδεύουσι τέκνα


b_280_280_16777215_0___images_stories_13_xeimonas_paidi_mpales.jpg
Πριν από καμιά δεκαριά χρόνια περίπου, όταν ο Ολυμπιακός είχε ταξιδέψει στην Ολλανδία για να αντιμετωπίσει τη Χίρενφεϊν, οι οικοδεσπότες διοργάνωσαν και ένα ματς για τις ομάδες που προέρχονταν από τις ακαδημίες των δύο συλλόγων. Τότε τα «μικρά» της Χίρενφεϊν είχαν κερδίσει το πρωτάθλημα και γενικά οι ακαδημίες που διέθετε θεωρούνταν από τις καλύτερες της Ολλανδίας.
Το γιατί συνέβαινε αυτό το καταλάβαινε κάποιος με την πρώτη στιγμή που περνούσε την πόρτα του προπονητικού της κέντρου. Οταν στην Ελλάδα εκείνη την περίοδο υπήρχε μόνο η Παιανία, καθώς του Ρέντη είχε την προηγούμενη μορφή του, το να βλέπει κάποιος δεκάδες γήπεδα στη σειρά, το ένα με σκεπαστή εξέδρα και σε αυτά εκατοντάδες παιδάκια κάθε ηλικίας να προπονούνται, το θέαμα ήταν πρωτόγνωρο. Τα μικρά της Χίρενφεϊν κέρδισαν εύκολα τον Ολυμπιακό δείχνοντας και στην πράξη τη διαφορά που υπήρχε στην έννοια ακαδημίες και στο πώς πρέπει ένα μικρό παιδί να μάθει να παίζει καλό ποδόσφαιρο.
Το δεύτερο που μας έκανε εντύπωση ήταν ότι παρά τα πολλά παιδιά που υπήρχαν στα γήπεδα, με εξαίρεση την κερκίδα του κεντρικού γηπέδου όπου γινόταν το ματς, στους άλλους χώρους δεν υπήρχαν γονείς. Πουθενά. Οταν ρωτήσαμε τους υπεύθυνους της Χίρενφεϊν (έχει σημασία η ομάδα γιατί δεν πρόκειται ούτε για τον Αγιαξ ούτε για την Αϊντχόφεν) μας είχαν απαντήσει ότι αφήνουν τα μικρά (οποιασδήποτε ηλικίας) στην πόρτα, όπου τα παίρνει ο προπονητής και εκείνοι πηγαίνουν για καφέ σε ειδικό χώρο του κέντρου. Δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις προπονήσεις, παρά μόνο από... χιλιόμετρα μακριά, αλλά μόνο τους αγώνες.
Πιο πρόσφατα, στον αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ του Ολυμπιακού με τη Σάλκε στη Γερμανία, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι όποιος γονιός κάνει φασαρία την ώρα του αγώνα ή της προπόνησης, αποβάλλεται από την ομάδα. Αν θέλει να συνεχίσει να πηγαίνει το παιδί του, οφείλει να το αφήνει στον προπονητή, αλλά δεν μπορεί να το παρακολουθεί!
Μέσα από αυτή τη διαδρομή φτάνουμε στην Ελλάδα, όπου την τελευταία δεκαετία έχουν δημιουργηθεί δεκάδες ακαδημίες ποδοσφαίρου από παιδιά ηλικίας περίπου 4,5 με 5 ετών. Τόσο από επαγγελματικές ομάδες (όπως οι σχολές ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και τα PAO schools) όσο και από τα ερασιτεχνικά σωματεία των ΕΠΣ. Επίσης υπάρχουν και σχολές που δεν υπάγονται σε ομάδες, αλλά ιδρύθηκαν από ιδιώτες και κυρίως από πρώην ποδοσφαιριστές. Η αύξηση αυτή οδήγησε στη δημιουργία δεκάδων τουρνουά, όπου αν βρεθεί για παράδειγμα κάποιος υπεύθυνος των ακαδημιών της Σάλκε θα... κόψει τις φλέβες του. Οχι από το επίπεδο των παιδιών, το αντίθετο μάλιστα, στα γηπεδάκια αυτά υπάρχουν δεκάδες αστεράκια, αλλά από τη συμπεριφορά αυτών που παρακολουθούν τους αγώνες. Το να προσπαθήσει ένας γονιός να «ανεβάσει» το παιδάκι του είναι απολύτως φυσιολογικό και θεμιτό. Τα να ακούγονται όμως εκφράσεις «πάρτε τους τα κεφάλια, σκοτώστε τα...» σε αγώνες που παίρνουν μέρος παιδάκια 7 και 8 χρονών, ξεπερνά την κοινή λογική.
Η διαφορά των μικρών που παίζουν με τους μεγάλους που βλέπουν είναι ξεκάθαρη. Γι' αυτά είναι παιχνίδι, για τους απ' έξω είναι φιλοδοξία. Μια φιλοδοξία που θεωρούν ότι κάθε ένα από τα πιτσιρίκια που παίζουν είναι ο νέος Μέσι που στο μέλλον θα τους λύσει όλα τα οικονομικά προβλήματα.
Σε μια κοινωνία που η βία πλέον έχει γίνει καθημερινότητα (σχολεία, δρόμοι, πολιτική ζωή, γήπεδα), η συμπεριφορά του καθένα μας όταν έχει απέναντί του παιδιά, πρέπει να είναι υποδειγματική. Το να βλέπει ένα πιτσιρίκι επτά ετών, τον άνθρωπο που γι' αυτό αποτελεί πρότυπο, δηλαδή τον γονιό του, να ανεβαίνει στα κάγκελα (κυριολεκτικά όχι μεταφορικά) για να πανηγυρίσει ένα γκολ σε κάποιο τουρνουά, και φυσιολογικό θα το θεωρήσει και θα το υιοθετήσει. Το ίδιο συμβαίνει όταν θα δει τον προπονητή του να πλακώνεται με άλλον προπονητή ή με τον διαιτητή. Πριν από λίγες ημέρες γονιός απείλησε με μαχαίρι άλλον γονιό σε αντίστοιχο αγώνα στην Πάτρα!
«Children see, children do» τιτλοφορείται ένα διαφημιστικό που φτιάχτηκε το 2008 στην Αυστραλία για αν αποτρέψει τους γονείς να έχουν βίαια συμπεριφορά μπροστά στα παιδιά τους, καθώς είναι δεδομένο ότι θα τους «αντιγράψουν». Είναι καλό κάποια στιγμή να το δούμε όλοι μας.
*Ο Κώστας Κουκουλάς αρθρογραφεί στο sentragoal.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΠΣ. ΠΙΕΡΙΑΣ



   Οικονομίκος   Αθανάσιος

Είναι πολύ εύκολο και απλό ο άνθρωπος να μη αντιμετωπίζει την αλήθεια κατάματα, να μη κάνει αυτοκριτική, αλλά να κρίνει τους άλλους ανθρώπους, ιδιαίτερα δε όταν το κάνει αυτό από θέση ισχύος, αφού βέβαια δεν υφίσταται τις συνέπειες μίας άδικης και απαράδεκτης κριτικής, χρησιμοποιώντας μία επιστολή που δεν συνάδει με το πνεύμα και τον σκοπό της ύπαρξης της ΕΠΣ Πιερίας. 
 
Έτσι λοιπόν η Τεχνική Επιτροπή της ΕΠΣ Πιερίας, θέλοντας να κριτικάρει τις όποιες, δικαιολογημένες κατά την άποψή μου, ανησυχίες των γονέων που βλέπουν και αισθάνονται την αγωνία και την προσπάθεια των παιδιών τους να πηγαίνει χαμένη, στο βωμό της ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ετσιθελισμού, αναφέρεται στην επιστολή ενός Ισπανού που ισοπεδώνει και εξομοιώνει όλους ανεξαιρέτως τους γονείς, τοποθετώντας τους σε ένα χαμηλού επιπέδου υπόβαθρο, συγκρίνοντας τα μέλη της με τους γονείς αυτούς και η οποία επιτροπή φυσικά στην ανακοίνωσή της δεν ξεχνά να εξυμνήσει τα πεπραγμένα της και τους υψηλούς στόχους που προσπαθεί να επιτύχει.
Στην Τεχνική λοιπόν Επιτροπή της ΕΠΣ Πιερίας έχω να επισημάνω τα παρακάτω :
Αγαπητοί κύριοι, πιθανόν να ξεχάσατε, για το λόγο δε αυτό σας το υπενθυμίζω, ότι το βασικότερο προσόν και καθήκον μίας Επιτροπής για την επιτυχία των στόχων της δεν είναι να επαίρεται για τα κατορθώματά της στα κοινωνικά ή να επιτίθεται σε γονείς που επιδεικνύουν έστω και υπέρμετρο ενδιαφέρον, αλλά οι πράξεις της να διακρίνονται από ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, να επιλέγει αξιοκρατικά και άρα δίκαια τους ποδοσφαιριστές. Αυτή είναι η λέξη - κλειδί για την επίτευξη των στόχων σας. Και όταν λέμε αξιοκρατική επιλογή, εννοούμε να επιλέγονται οι ποδοσφαιριστές με γνώμονα και μόνον τις ικανότητες και το ταλέντο τους, που είναι αντικειμενικά κριτήρια που αναγνωρίζονται από όλους τους ασχολούμενους με το άθλημα και όχι βέβαια γιατί έχουν ΄΄ γνωριμίες ΄΄ με τα μέλη της τεχνικής επιτροπής, γιατί τότε η επιλογή δεν είναι αξιοκρατική, δεν εμπνέεται από δικαιοσύνη και φυσικά αδικείται κάποιος άξιος έναντι ανάξιου ποδοσφαιριστού. Είναι έγκλημα να αδικείται και να απορρίπτεται ένα πραγματικό και αντικειμενικά καταξιωμένο ταλέντο, για να πάρει την θέση του β ο γιος ή ο συγγενής ή ο γνωστός κάποιου ΄΄υψηλά ιστάμενου΄΄ προσώπου - μέλους της επιτροπής και βέβαια ο νοών νοείτω όπως πολύ σωστά έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
Και θα πρέπει να αναρωτηθείτε εσείς που αποτελείτε Τεχνική Επιτροπή της ΕΠΣ Πιερίας, εσείς που στα χέρια σας κρατάτε την τύχη και το μέλλον των παιδιών μας :
Έχουμε κάνει αξιοκρατικά την επιλογή των ποδοσφαιριστών μας ;;
Έχουμε αξιολογήσει σωστά τις ικανότητες και το ταλέντο κάθε ποδοσφαιριστή αντικειμενικά προτάσσοντας το κοινό καλό αντί του ατομικού – συγγενικού συμφέροντος της ΕΠΣ Πιερίας ;;;;;
Συμμετέχουν τα ταλέντα και οι ικανότεροι ποδοσφαιριστές ασχέτως της ιδιότητος των γονέων τους ή μήπως η ιδιότης γονέως ή γονέων έχουν επηρεάσει την επιλογή και την κρίση της Επιτροπής ;;;;;
Σε αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να απαντήσετε, γιατί σε αυτά θα κληθείτε να απαντήσετε όταν ερωτηθείτε και όχι να παραθέτετε επιστολές για να κριτικάρετε μία δικαιολογημένη συμπεριφορά ενός παραπονούμενου γονέως που βλέπει το παιδί του να αδικείται από τις επιλογές της επιτροπής σας.
Μόνον τότε θα πάει μπροστά η ΕΠΣ Πιερίας, όταν διακατέχεται η Τεχνική της Επιτροπή κατά την επιλογή ποδοσφαιριστών από αξιοκρατία και δικαιοσύνη και όχι όταν επαίρεται για δήθεν υποδομές και παλληκαρισμούς πως δεν δέχεται απειλές και μομφές. Η θέση της Επιτροπής δεν είναι να κριτικάρει γονείς, ούτε να διαφημίζει τον εαυτό της, αλλά να επιτελεί απρόσκοπτα και αξιοκρατικά το καθήκον της, αυτό της κατ΄ αντικειμενική κρίση επιλογής αξιοκρατικά των καλύτερων ποδοσφαιριστών της Πιερίας.
Άραγε το κάνετε αυτό;;; Σ΄ αυτό θα πρέπει να απαντήσετε εσείς οι ίδιοι, καθόσον αν η επιλογή σας βασίζεται σε προσωπικές γνωριμίες ή ιδιότητες γονέων, οι οποίοι τοποθετούν τα παιδιά τους σε επίπεδο ανώτερο – υψηλότερο των δυνάμεων και δυνατοτήτων τους, εις βάρος της αξιοκρατίας και εναντίον παιδιών που πράγματι αξίζουν καλύτερης προόδου και τύχης, τότε ο κάθε γονέας που βλέπει το παιδί του να αδικείται χωρίς λόγο, αλλά λόγω γνωριμιών, έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται, να φωνάζει και να κάνει όποιες ενέργειες επιβάλλονται για την κατάργηση αυτής της αδικίας και για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης μέσω της αξιοκρατικής επιλογής.
Αυτά νομίζω ότι θα πρέπει να ερευνήσει η Τεχνική Επιτροπή ΕΠΣ Πιερίας και ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.!!!!!!!!!!!!!!


Ευχαριστώ για την φιλοξενία
 Οικονομίκος   Αθανάσιος 

http://lefteria.blogspot.gr

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΚΥΡΙΑΚΗ 5-10-2013 - ΩΡΑ 10.30 - ΓΗΠΕΔΟ ΓΑΝΟΧΩΡΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ 2006 - ΕΘΝΙΚΟΣ Ν ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ - ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ -ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤ0ΚΥΡΙΑΚΟ 5 ΚΑΙ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΑΓΩΝΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ




ΚΥΡΙΑΚΗ 5-10-2013 - ΩΡΑ 10.30 - ΓΗΠΕΔΟ ΓΑΝΟΧΩΡΑΣ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ 2006 - ΕΘΝΙΚΟΣ Ν ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ - ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ

«ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (ΑμεΑ) ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




            Σύμφωνα με την με αρ. Δ29/Φ.11/Γ.Π.οικ 28149/1116/28-8-2013(ΦΕΚ 2182/Β/4-9-2013) Κοινή Υπουργική Απόφαση και την με αρ. πρωτ. Δ29α/Φ.11/Γ.Π.οικ.31924/1249/30-09-2013 Διευκρινιστική Εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας  για τη χορήγηση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2013, επισημαίνεται ότι,  για την ανανέωση αλλά και την έκδοση των Δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ, ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 7η Οκτωβρίου 2013 και λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2013.

Ως ημερομηνία λήξης ισχύος των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ του έτους 2012 ορίζεται η 15η Νοεμβρίου 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (κ. Αποστόλου, τηλ. 2351 351 293)




Μ.Ε.Π.
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ




ΜΥΡΟΦΟΡΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ


«Αρνήθηκε η παράταξη Τζιτζικώστα την καταδίκη της «Χρυσής Αυγής» στο Περιφερειακό Συμβούλιο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Εδώ και δύο εβδομάδες το Πανελλήνιο, η Ευρώπη και ο κόσμος ολόκληρος παρακολουθεί με αγωνία και οργή συγχρόνως, την κλιμάκωση της βίας από το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, με κορύφωση τη δολοφονία ενός αθώου πολίτη, του Παύλου Φύσσα. Η δράση  τους και οι αξιόποινες πράξεις τους αποτελούν μαχαιριές στην Δημοκρατία.   
Γίνονται συλλήψεις, εξετάζονται γενεσιουργές αιτίες, καταμερίζονται ευθύνες, γίνονται κινητοποιήσεις. Φορείς μαζικοί, παίρνουν θέση και καταδικάζουν το φαινόμενο και τα τραγικά γεγονότα.
Παραβλέποντας αυτά τα δραματικά δεδομένα η διοίκηση της Περιφέρειας και η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, αρνούνται την πρόταση της Παράταξης «ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» που υιοθετήθηκε από όλες τις Παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τη συζήτηση του κατεπείγοντος θέματος και λήψη σχετικής απόφασης. Εδώ σημειώνεται η ηχηρή απουσία του Περιφερειάρχη (απουσίαζε «εκτάκτως» ενώ μέχρι πριν λίγο από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρευρίσκονταν στην συνεδρίαση της ομάδας του).
Με προσχηματικό τρόπο μεταθέτει τη συζήτηση στο απώτερο μέλλον, ίσως γιατί δεν θέλει να ταράξει εσωτερικές – ενδοπαραταξιακές ισορροπίες αλλά και να κλείσει διαύλους επικοινωνίας με τον ακροδεξιό χώρο. Η αλήθεια και η αγωνία για την Δημοκρατία υπέκυψαν σε επικίνδυνες σκοπιμότητες.
Όμως η ιστορία γράφεται και χωρίς αυτούς.
Η ουσία της πρότασης, όπως την ανέπτυξε ο επικεφαλής της Παράταξης κ. Μάρκος Μπόλαρης, αποσκοπούσε να εξετασθεί το θέμα σε βάθος, με τις πολιτικές, ιστορικές, κοινωνικές και ψυχολογικές διαστάσεις του. Να αναζητηθούν πολιτικές και άλλες ευθύνες. Η προστασία και η λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος είναι ευθύνη όλων μας.
Όσοι βολεύονται στην επιφανειακή προσέγγιση του θέματος, ξορκίζοντάς το ως ένα μεταφυσικό γεγονός ή ως ένα αυθύπαρκτο κακό που συμβαίνει  από «κάποιους», δεν εκτίθενται απλώς πολιτικά.
Δημιουργούν άλλοθι στους εχθρούς της Δημοκρατίας.

Εδώ και δύο εβδομάδες το Πανελλήνιο, η Ευρώπη και ο κόσμος ολόκληρος παρακολουθεί με αγωνία και οργή συγχρόνως, την κλιμάκωση της βίας από το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, με κορύφωση τη δολοφονία ενός αθώου πολίτη, του Παύλου Φύσσα. Η δράση  τους και οι αξιόποινες πράξεις τους αποτελούν μαχαιριές στην Δημοκρατία.   
Γίνονται συλλήψεις, εξετάζονται γενεσιουργές αιτίες, καταμερίζονται ευθύνες, γίνονται κινητοποιήσεις. Φορείς μαζικοί, παίρνουν θέση και καταδικάζουν το φαινόμενο και τα τραγικά γεγονότα.
Παραβλέποντας αυτά τα δραματικά δεδομένα η διοίκηση της Περιφέρειας και η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, αρνούνται την πρόταση της Παράταξης «ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» που υιοθετήθηκε από όλες τις Παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τη συζήτηση του κατεπείγοντος θέματος και λήψη σχετικής απόφασης. Εδώ σημειώνεται η ηχηρή απουσία του Περιφερειάρχη (απουσίαζε «εκτάκτως» ενώ μέχρι πριν λίγο από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρευρίσκονταν στην συνεδρίαση της ομάδας του).
Με προσχηματικό τρόπο μεταθέτει τη συζήτηση στο απώτερο μέλλον, ίσως γιατί δεν θέλει να ταράξει εσωτερικές – ενδοπαραταξιακές ισορροπίες αλλά και να κλείσει διαύλους επικοινωνίας με τον ακροδεξιό χώρο. Η αλήθεια και η αγωνία για την Δημοκρατία υπέκυψαν σε επικίνδυνες σκοπιμότητες.
Όμως η ιστορία γράφεται και χωρίς αυτούς.
Η ουσία της πρότασης, όπως την ανέπτυξε ο επικεφαλής της Παράταξης κ. Μάρκος Μπόλαρης, αποσκοπούσε να εξετασθεί το θέμα σε βάθος, με τις πολιτικές, ιστορικές, κοινωνικές και ψυχολογικές διαστάσεις του. Να αναζητηθούν πολιτικές και άλλες ευθύνες. Η προστασία και η λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος είναι ευθύνη όλων μας.
Όσοι βολεύονται στην επιφανειακή προσέγγιση του θέματος, ξορκίζοντάς το ως ένα μεταφυσικό γεγονός ή ως ένα αυθύπαρκτο κακό που συμβαίνει  από «κάποιους», δεν εκτίθενται απλώς πολιτικά.
Δημιουργούν άλλοθι στους εχθρούς της Δημοκρατίας.


Oλοκληρώθηκε η 5η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στον οικισμό Ανδρομάχης, πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την Έκθεση προκειμένου να ενημερωθούν για επιχειρήσεις και νέα προϊόντα.


Photo Hasapetis












ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΔΗ.ΚΟΙΝ.Ε.




Αγαπητοί φίλοι και φίλες, αγαπητά μας παιδιά

Η οργανωτική επιτροπή φεστιβάλ και ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού σας προσκαλούν για 7η συνεχή χρονιά στο φεστιβάλ Β. Πιερίας.
              Σε μια δύσκολη συγκυρία όπου τα περισσότερα πράγματα αλλάζουν γύρω μας, η επιλογή του δήμου και της επιτροπής φεστιβάλ να κρατήσει την παραγωγή πολιτισμού σε υψηλό επίπεδο, είναι αταλάντευτη. Το 7ο φεστιβάλ Β. Πιερίας είναι αφιερωμένο στην παιδεία και τη μαθητιώσα νεολαία. Το 7ο φεστιβάλ Β. Πιερίας επιθυμούμε να δώσει μια νέα ευκαιρία επικοινωνίας και ποιοτικής ψυχαγωγίας, να κάνει ένα βήμα στη σκέψη και στον προβληματισμό αλλά να είναι και μια ελπιδοφόρα πρόταση.
Μπορούμε να συζητάμε ανοιχτά πια, σαν κοινωνία, για τα όποια προβλήματα μας προκύπτουν, και να αρχίσουμε να ακούμε τις διαφορετικές θέσεις και απόψεις. Δεν ξεχνάμε ότι η 5η Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού. Με το ίδιο ενδιαφέρον συμπαραστεκόμαστε στις ανησυχίες και τα προβλήματα των φίλων εκπαιδευτικών. Σας προσκαλούμε λοιπόν όλους, και ιδιαίτερα τη νεολαία μας, να συμμετέχετε στο διήμερο φεστιβάλ Σάββατο 5/10/13 και Κυριακή 6/10/13 στην κεντρική πλατεία του Αιγινίου, με την πεποίθηση ότι η λύση των προβλημάτων έρχεται μέσα από την παιδεία, («διότι τα πάντα είναι θέμα παιδείας»)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
5/10
7.30μμ, κουκλοθέατρο για τους μικρούς μας φίλους
8.30μμ. συναυλία 40μελούς ορχήστρας από το μουσικό γυμνάσιο Κατερίνης
9.30μμ. συναυλία καθηγητών και μαθητών της μουσικής σχολής Αιγινίου
10μμ. μουσική ρέγγε από την μπάντα global
6/10
8.00μμ. μουσική και χορός φλαμένκο
9.00μμ συναυλία με τους κόζα μόστρα

η πρόεδρος της επιτροπής φεστιβάλ :Ξανθίππη Βασιλειάδου


υστερόγραφο : να ναι σύμπτωση που όλοι οι συμμετέχοντες μουσικοί είναι μαθητές και εκπαιδευτικοί

10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NOVOTEL ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ! ΕΓΚΡΙΤΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ. ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ - ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ! ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013, ώρα 16:00
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NOVOTEL, Αίθουσα «ΗΛΕΚΤΡΑ»
Μιχαήλ Βόδα 4-6, 14039 Αθήνα
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ή ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;
16:00 - 16:30 Προσέλευση
16:30 - 16:35 Χαιρετισμός Άρτεμις Αναγνώστου – Δεδούλη, Δρ. Νομικής, Πρόεδρος Ε.Π.ΚΟ.ΔΙ.
ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Συντονιστής: Φίλιππας Νικόλαος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Πειραιά, Πρόεδρος και Επιστημονικός Δ/ντής του Κ.Ε.Π.Ε.
16:35 - 16:55 «Μετακίνηση και κινητικότητα, αναδιοργάνωση ή αποδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης;», Μακρυδημήτρης Αντώνης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
16:55 - 17:15 «Τα συνταγματικά όρια της διαθεσιμότητας - κινητικότητας»,Παπακωνσταντίνου Απόστολος, Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου, Δικηγόρος
17:15 - 17:35 «Οικονομικά αποτελέσματα της διαθεσιμότητας - κινητικότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων», Συριόπουλος Κωνσταντίνος, Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών – Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων
17:35 - 18:00 Συζήτηση
18:00 - 18:15Διάλειμμα
18:15– 19:00 Στρογγυλό Τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑΤΑ
Συντονιστής: Φελέκης Νικόλαος, Δημοσιογράφος Εκδότης Ηλεκτρονικής Εφημερίδας matrix24.gr
Στασινοπούλου Όλγα, Αν. Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής, «Ηδιαθεσιμότητα - κινητικότητα ως πολλαπλασιαστής κοινωνικών προβλημάτων»
Μπαλασόπουλος Θεμιστοκλής, Πρόεδρος Εκτελεστικής ΠΟΕ-ΟΤΑ
Κοτσιφάκης Θεμιστοκλής, Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΛΜΕ, «Οι επιπτώσεις της διαθεσιμότητας στην εκπαίδευση»
Εκπρόσωποι κομμάτων
19:00 – 19:30Συζήτηση – Συμπεράσματα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

        ΘΕΜΑ:      Aιμοδοσία  Συλλόγου  Εκπαιδευτικών  Π.Ε. Πιερίας
   
       Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας στις 3 Οκτωβρίου 2013.
       Η ανταπόκριση των συναδέλφων ήταν άμεση και μάλιστα μεγαλύτερη από προηγούμενες φορές.
     Το Δ.Σ. του Συλλόγου οφείλει να ευχαριστήσει το συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, που διενήργησε την αιμοδοσία, το Διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κ. Τάκο Χρήστο, για την παραχώρηση του χώρου και όλους τους συναδέλφους, που συμμετέχουν και στηρίζουν την προσπάθεια του Συλλόγου για την ελάχιστη προσφορά στο συνάνθρωπο.
   

                                                 Για το Δ.Σ.
   Η  Πρόεδρος                                                                      Η  Γραμματέας

Βάσσου  Φρειδερίκη                                                 Κατιμερτζή  Μαγ